Cenzúra a nyomtatott és elektronikus médiában, Magyarországon

2014 december 4 1:31 du.38 hozzászólás

Amiről, ugyebár, tudjuk, hogy nincs!

Akik a mai napig Magyarországon kénytelenek élni, azok pontosan tudják, hogyan is működik a dolog. Szinte semmi sem változott az „átkosban”, és a jelenleg regnáló kormány módszereiben. Vegyük először az elektronikus médiát. Manapság az állami televíziós csatornákon kívül, már jó pár privát adó is létezik, na meg az európai nagy társaságok is működtetnek magyar adásokat. Például az RTL vagy a Sky és ki tudja számon tartani az összest. Ezek nem nagyon szoktak politikai műsorokat adni, és ha mégis, akkor azt előzőleg keményen lecenzúrázzák. Csak a kormány szájíze szerinti műsorok futhatnak. Hogy ezt hogyan tehetik meg, hiszen nem magyar társaság? A dolog roppant egyszerű. Létezik egy olyan cég aminek az a neve Antenna Hungária. Kormányközeliek irányítása alatt áll. Elég, ha az illetékes leszól nekik, hogy ennek és ennek a társaságnak ne adjanak többet műsorszórási lehetőséget. Abban a percben meg is szüntetik az adót. Lásd például a Tilos Rádió nevűt. Bezzeg a szélsőjobbos, vagy azok a privát csatornák szabadon működhetnek akik a talpnyalói és szócsövei a mai rendszernek. Tehát csak olyan programokat szórhatnak amik nem rendszerellenesek. Bármennyire is durva megsértése ez a demokráciának ez van ezt kell szeretni. Ha esetleg a nyugatiak protestálni találnak, erre is van védekezés. Magyarországon sajnos még problémás a műsorszórás, nincs kiépítve az ehhez szükséges rendszer. Tessenek befektetni vagy pénzt adni rá. És ezzel le is van zárva az ügy. Az internetes újságok hasonló módon vannak működtetve. Igaz, itt nem tudja a kormány annyira érvényre juttatni akaratát, mert a szolgáltatók nagy része külföldi. Ezért próbálkozott nem is annyira régen az internetadó bevezetésével, amit a nép erőteljes követelése miatt félt bevezetni.

Akkor lássuk most a nyomtatott médiákkal mi a helyzet. Újságok, napilapok egyértelműen cenzúra alatt állnak. De igencsak kifinomult módszerekkel. Az, ami régen volt, már a múltté. Egy lapot úgy lehetetlenítenek el, hogy ha nem a kormány szócsöve, csökkentik a példányszámát. Hogyan tehetik ezt meg, hiszen ez is törvénytelen és durva megsértése a szabad sajtónak? Az újságkiadás egy kézben van centralizálva. Hasonlóan az elektromos médiához, csupán leszólnak az elvtársak, akarom mondani a képviselő urak, hogy ennek a lapnak tessenek emelni a nyomdai költségeit, mert az állam megvonja tőle a további támogatást. Kiadó közli a lappal, hogy emelkedtek a nyomdai költségek, fizessen. Erre képtelen, mert ha emeli a lap árát, csökkenni fog a lap eladási rátája. Márpedig, ha nem tud kellő mennyiségű példányt eladni bezárhat. És ez is vár rá.

A könyvkiadás is maffia módszereket használ. Azok a „padrék” akik irányítják, mindent csak pénzért hajlandók. Állami támogatást csupán csak az a három nagy kaphat, akik még az átkos idején kinézték maguknak a privatizálásra a könyvkiadást, és le is csaptak rá. Azok az írók képesek rajtuk keresztül publikálni, akik haverok, vagy kapcsolataik vannak a padrék embereivel. Még a befutott írók is csak úgy képesek műveiket kiadatni, illetve eladni, ha baksist fizetnek valakiknek, vagy felhajtanak valami bőkezű támogatót. A mai magyar fiatal generáció alig képes érvényesülni. A kiadók hivatkozva a saját költségeikre és a kockázatokra, bevezettek egy rendszert. Ha valaki még eddig ismeretlen író, könyvet akar kiadni, akkor annak bizony nagyon sok pénzének kell lennie. A kiadó csak akkor hajlandó vele foglalkozni, ha képes kifizetni a nyomdai költségeket ( ezer példány alatt nem is állnak szóban senkivel sem: ez mai áron minimum két-három millió forint, plusz korrektura, fedélterv, kötés és más költségek). Hogy azért ne legyen jogos felháborodás, mert ugye, hol van az esélyegyenlőség, pályázatokat szoktak kiírni. A pályázatok elbírálása ki tudja hogy-hogy nem, ugyan azon kezekben van centralizálva, akik eleve a könyvkiadást is kézben tartják. A támogatást csak annak ítélik meg, aki hozzájuk közelálló, vagy van olyan protektora, aki hajlandó ezt szponzorálni. Anno Soros György támogatta a kezdő fiatal írókat, de nagyon hamar kivonult, mint támogató, mert tapasztalta a fonákságokat, csalásokat.

Tehát itt is száz százalékos a kormány cenzúrázása, ha nem is nyíltan, de szépen csomagolva. A kulturális élet, a színház és más, ugyan így előre leosztva illetékes kezekbe került. Az igazgatók nagy része dilettáns, tanulatlan, és még csak nem is szakmabeli. Ám a párthűség itt is döntő szempont. Hogy nincsen közönség, és az előadások silányok, az nem sokat számít. Az a pár színház, amik ennek ellenére megpróbálkoznak a saját lábukon megállni, kénytelenek a közönség rovására olyan árakat szabni, ami már szinte visszatartó erő. Ám itt valóban élményben lehet részük, és a pénzükért nívós produkciókat láthatnak. Így kell megvalósítani „demokratikus” módszerekkel a kulturális élet szinte teljes cenzúrázását.

Avi ben Giora

38 hozzászólás

  • Georgina Bojana

    Így van! :O
    Benne voltam.
    Megtapasztaltam.
    Igaz, az még egy előző rendszerben volt.
    De a módszer u.ez volt.
    Működött.
    (( 🙁 ))
    G.B.
    No, meg egyebek, amelyekről MÉG most sem írhatok, nem beszélhetek.

  • Cenzúra???? régen általános volt,és „lehet”,hogy most is van….de ugye nem minden csatornán,illetve az egész sajtóban?…..de ezen a fórumon biztosan működik!!!!
    Ami pedig az RTL Clubot,meg a Tilos Rádiót illeti,hát enyhén szólva
    nem igazán hiteles források,tekintettel az új általános reklámadóra ,amit egyesek nagyon sérelmeznek,és indokolatlan felmentést szeretnének!

  • Marcsi
    2014 december 4
    3:05 du.

    Marcsi, az összes reklámadó nagy részét az RTL klub fizeti és kimondottan rájuk lett szabva (vagyis nem általános adóról van szó, megint birkaságokat beszél!), mindezt azért, mert ki meri nyitni az arcát és közli azokat az anomáliákat és vérlázító intézkedéseket amiket a kormány művel az emberekkel a kicsiny Magyarországon. Mit is jelent ez? Az RTL a reklámpiacból mindösszesen 14%-ban részesül és ezzel szemben már az összes különadó 80%-át ez az egy csatorna kénytelen fizetni az államnak. Ez nem más mint aránytalanul igazságtalan adózás, magyarán megpróbálja a rezsim kivéreztetni azt ami nem a diktátor szája íze szerint, hanem a valóság szerint közli a híreket.

    Másodsorra meg elég zavarosan próbálja összekötni a hiteles forrás mibenlétét a reklámadóval. Szedje össze magát és tájékozódjon újra a témában!

  • Cenzúra?? Kac-kac.
    Jobban ömlik a mocskolódás ma a liberálbolsi balos médiából, mint azelőtt bármikor.
    Nekem sem tetszik a rendszer, de hazugságra nem lehet hazugsággal válaszolni.

    Na további jó örjöngést.

  • HunCanada: olyasmit kérsz a jóasszonytól, amire képtelen. hiteles forrás nála csak a papagájkommandónak kiosztott aktuális brosúra.

  • Elvissa: mi van, kimenőt kapott a diliházból? tudomásom szerint ott vannak dühöngők, és csendes őrültek. maga melyik kaszthoz tartozik?
    de, ha már: definiálná, hogy mi is az a liberálbolsevik? csak azért kérdezem, mert valszeg fogalma sincs a bolsevik szó jelentésérő 😀

  • RTL klub saját sirját ássa ifjuság-és gyermkrontó müsoraival,mert közeleg a perc mikro blokád alá kerül.és hirdetöi ellen országos kampány indul!
    Nem a politikai agitáciojuk miatt,törzs nézöik fel sm fogják annak lényegét hiszen súlyoan iq-hiányos ,panelben,sokadik élettársuk melett sört böfögő lumpenek,akiknek beszédstilusa,fogalomkészlete nem éri fel az ott látottakat- hallottakat,nem ez a lényeg

    Az az ifjusági minta melyt adnak,na az ami tühetetlen,szért.a puccskisérket leverése után-mely a aJobbik hatalmát késziti elö,és melyhez szerencsétlen megvezeett magukat balosnak mondóo,belpseti sálasok is castlakoznak- a médiaterrorizmusa felszámolása lesz az elsö lépés.
    Nincs inyemrede ez van.Látok egy -két jobbikos tervet.de ti tudjátok.

  • kiss pál: mi a gondja a magyar nyelvtannal?
    segítsünk?

  • kiss pál Emberek százezreit sértette meg, mikor írni sem tud.
    De biztos igaza van az IQ hiányban, hiszen sokan szavaztak a jobboldalra. Gusztustalanul általánosító hozzászólása az RTL műsoraitól van, vagy hozta a családjából?

  • kiss pál

    Mi van hatott a fogalmazásgátló? De valószínűleg nem csak az hanem valami elme meggorombító is van a háttérben. Jó lenne, ha előbb gondolkodna aztán írna, mert ahogy látom a kettő együtt nem a maga versenyműfaja.

  • Kiss Eszter: versenyműfaj? ennek? aki a strartvonalban is elbotlik?

  • Huncanad!

    Maga „hun” tájékozódott”? ugye nem itthon?…!Én igen…
    Minden csatornának kell fizetni…(aki reklámoz!)ezt tudomásul kellene venni,vannak akik képesek rá vannak aki nem,főleg azok nem akik a reklámból gazdagodnak!
    Hát ez van,nem szakad meg a szívem értük,de senkiért sem aki adóköteles,és itt nem a kisemberektől van szó,hanem csatornákról,cégekről….van miből fizetni,nem kell ebből politikai kérdést csinálni feleslegesen!!!

  • JA ÉS Huncanada!
    ne beszéljen hülyeségeket….!mindenki annyit fizet amennyi a rek
    klámbevételével arányos,tehát ha az összes reklám bevétel 14-át profítálja,akkor nem fizetheti a bevétel 80 %-át….!
    Ilyen itthon sem hangzott el,csak a maga „naprakész” elméjében..!

  • Eivissa!

    Igaza van,ma sem kerek minden senki sem ÉN SEM!!!!!!!vagyok elfogult,de ennyi baromságot,hazugságot,csak ezen a fórumon lehet olvasni!!!!
    Itt nem a párbeszéd,hanem valóban az” őrjöngés” a jellemző…ez a dolguk!…..

  • Marcsi
    2014 december 11
    5:21 du.

    Marcsi, tudom, hogy nem érti és még le is írja, hogy miképpen nem érti. A reklámpiacból részesedik 14%-ban, ezzel szemben az így befolyó reklámadók 80%-át az RTL klub fizeti be az államnak. Másodsorban ha maga tájékozatlan, az nem azt jelenti, hogy ilyen információkhoz nem lehet hozzájutni, persze azt ne az állam által fenntartott propaganda Magyar Televízióban keresse, vagy a Hír TV-ben, ahol minden szép és jó, akár csak az Észak-Koreai állami televízióban.
    Tessék, segítek magának, ha ön nem veszi a fáradtságot, hogy utánanézzen: http://nol.hu/belfold/rtl-a-reklamado-olyan-abszurd-hogy-nyugaton-el-sem-hiszik-1486651

  • Marcsi
    2014 december 11
    4:12 du.

    Marcsi, maga megint ostobaságokat ír. Ki mondott olyat, hogy más csatorna nem fizet?
    A kivetett adó mértékéről van szó, ami igazságtalan és csak azért van az RTL klubra szabva, hogy ellehetetlenítse a csatornát, de már nem írom le, hogy miképpen mert számolni nem tud, szöveget értelmezni sem, olvasni is nehézkesen. Számolni meg…áhh hagyjuk, amikor maga szerint a 27% az többséget jelent, ott maga egy klinikai eset.
    Maga igencsak egy diktatórikus elmeháborodott ember, mint az uralkodó rezsim. Elképesztő, hogy azt írja nem szakad meg a szíve értük, és fizessenek csak. Tehát ha önnek nem tetszik valami, vagy valaki az szívjon csak. Ez aztán az egyenlő elbánás. Világos… Ne pont ezt csinálja a Fidesz az RTL-el, nem is csodálkozom, hogy egyet gondol a rezsimmel.

  • Hát itt tényleg sok a háborodott ember…….no meg klinikai eset,de csak erőlködjenek!
    Mindenki a saját bevétele után fizet,ez ugye idáig világos?…akinek több a bevétele az többet!
    Aztán minden kormány veszít a népszerűségéből időnként,de olyan is volt,hogy megbukott,nem kicsit hanem nagyon….most erről nincs szó,mert az ellenzék még így is a béka feneke alatt van…meg ugye
    kb.100-szor leírtam nincsenek rokonaim,ismerőseim ebben a kormányban,szerencsére az előzőben meg pláne nem,mert azt nagyon szégyenleném….így más dolgok is érdekelnek a politikán kívül szerencsére,a többség meg többség,sajnálom ha ebbe egyesek beleőrülnek,talán mert ellenzéki oldalról hiába törik magukat,vagy
    érinttek…!
    Na ennyi!Hivatkozni,ragozni,kiforgatni idegeskedni lehet,de minek?!!!

  • Ja a gyengébbek kedvéért ha igaz is lenne.. a 27 %.(35-37%különböző felmérések szerint!)az ugye jóval több,mint a 9/(MSZP)az 5(DK,Gyurcsány)a többiről már nem is beszélve,kivéve a Jobbikot,aki
    jóval 10 % fölött van és a második párt jelenleg!
    Aztán ha egy csatorna az összes reklámbevételből 14 %-ot (jóval többet!)profitál a többiekhez képest,akkor nem fizetheti az összes csatorna bevételének a 80 %-át,ez törvénytelen lenne és ilyen baromságot azért nem követelhetne az állam és nem is teszi,meg az RTL sem olyan hülye,hogy ki is fizetné…..
    Ez mindenki számára logikus,persze annak, aki normális…….!
    A többség az így felfogja!……..

  • Az lehet,hogy a reklámadó progresszív,mint régen a személyi jövedelemadó kulcsok voltak,így ha ennek a csatornának van a legmagasabb bevétele,akkor lehetséges,hogy többet fizet adóként,mint egy jóval kevesebb bevétellel rendelkező csatorna!Ez így helyes!Van miből!
    Érdekes az senkinek nem szúrta régen a szemét,hogy a magasabb keresetű emberek jóval magasabb %-ot adóztak,így én is sajnos!
    Most például a jelenlegi intézkedéssel sokan,így én sem értek egyet,mert nem mindegy,hogy valaki milliók után fizet 16 %-ot,vagy például 150-200 ezer után!!!!

  • Marcsi
    2014 december 12
    5:17 du.

    Marcsi, de egy sületlen megint. Miről beszél? Ki beszélt itt közvéleménykutatási adatokról?? A 27% (most írom le négyszázhuszonkilencedszerre ezt a témát magának!) az amennyien a Fideszre szavaztak! Ne vigye megint el birkaságba a dolgokat, teljesen másról kezd megint beszélni, hogy ne kelljen normálisan arra reagálnia, amire kéne.

    Második téma: Reklámadónál is megint nem érti, mert egész mást mondd. Ki mondta, hogy a reklámbevételek 14%-ból profitál? Ki mondta, hogy a 14% az profit?????? Ez a reklámpiaci részesedése, érti. Tudja mi az, hogy egy piacból mennyire részesedik? Ez nem egyenesen arányos a profittal Marcsi!! Fusson neki újra, gondolja végig a feladatot. Ha engem nem tud, akkor fogja magát és értelmezze a nol cikkét is amit belinkeltem és rájön. Persze, hogy nem törvénytelen Marcsika, hiszen most szabták olyanra a törvényt, hogy ne legyen az. Na látja, már el is érkeztünk ahhoz a ponthoz ami kifogás ebben a történetben. Nem nehéz ez, maga is elérkezett idáig, hogy törvénytelen lenne… De nem az mert kreáltak erre törvényt Fideszék. Esküszöm egy 4 éves könnyebben megérti, és ráadásul az nem csavarja ki a mondatokat teljesen oda nem illő, hülyeségekre.

  • Marcsi

    2014 december 12
    4:52 du.

    Lám csak nem tükörbe néztél?
    Mond neked tényleg megéri itt égetni magad vakhítű birka-mentes butaságoddal?

  • HunCanada

    2014 december 12
    6:35 du.
    hagyd ő a Fityesz-KB központi napilapja lelkendező olvasója! =))

  • Tévedés nem én égek,hanem a sok buta birka……nem kicsit,hanem nagyon,azok szemében akik tájékozottak!

  • HunCanada!
    ne őrjöngjön,ne idegeskedjen talán nézzen utána hiteles forrásból,ha itthon élne megtehetné és nem beszélne hülyeségeket,ráadásul ilyen nagy hangon,hát ez tök égő…….!

  • Marcsi

    2014 december 13
    3:32 du.

    Hogy beszélsz te a derék elvbarátaidról? =))

  • Marcsi

    2014 december 13
    3:35 du.

    Akár itthon él, akár másutt azt pontosan tudja, hogy te és derék elvtársaid gátlástalanuk hazudtok! =))

  • Róna Gyuri!
    Nagy bajok vannak a fejedben…ki beszélt itt elvtársakról?a szó régi értelmében csak nektek vannak…..és ők szrencsére eltűntek!és nem róluk van szó,hanem egyes tájékozatlan és hibbant fórumozónak válaszoltam,de úgy látszik hiába,mert már egy gyp-és is megértené a tényeket….!
    Itthon élek és nem árulom el,nem ócsárlom a hazámat, ha akarod tudni,na „többek”között ebben is különb vagyok nálatok!!!!
    Más egy egy egészséges,normális kritika és más a hazugság,uszítás!!!!!

  • Marcsi
    2014 december 13
    4:11 du.

    Marcsi én linkeltem magának hiteles forrást, sőt mindent amit írok az hiteles forrásból ered, maga meg csak személyeskedik, gyűlölködik folyton. Mutasson ön hiteles forrásokat legalább egyszer az életben. Tudom, hogy nem fog, mert lehetetlent kérek magától ezzel. Ami nem létezik, azt nem tudja megvédeni, csak ostobaságokkal eltérve a kérdésektől. Ahogy mindig is teszi. Egy tény, egy számadat nem hangzik el magától, csak a sületlenség. Ahhoz meg édes kevés, hogy magán felidegesítsem magamat. Az, hogy ki hol él az pedig nem határoz meg semmit, erre ön az élő példa. Látja maga Magyarországon is csak ostobaságokat tud összehordani.

  • HunCanada: túlterheled szegényt. Bodának nincsenek hiteles forrásai – hacsak az MNO-t nem tekintjük annak – azon felül eddig képtelen volt bármit is megcáfolni, amit itt írtunk.
    sem a tudása, sem az ismeretei nem elégéségesek hozzá. egy ostoba mentális cseléd.

  • Csak tényeket érdemes cáfolni,(megtettem)de én többször idétlen,alaptalan baromságokra is tényekkel válaszoltam,persze ha nem képesek felfogni az más!Az az öntelt és buta emberekre jellemző,hogy a hiteles bizonyítékokat sem képesek elfogadni,hát sötétek…..!és persze kisebbségben vannak szerencsére!
    Több helyről is lehet tájékozódni hitelesen(TV,több csatorna
    újság,internet)persze nem erről a fórumról ahol tömény hazugságokat
    írnak,ami az itteniek véleménye lehet ugyan,de attól még nem tény!

  • HunCanada!
    Én nem vagyok egy számítógépes profi az igaz,meg időm sincs mindig linkelni,de
    többször írtam,hivatkoztam hiteles forrásra és itthon,de gondolom másutt is utána lehet nézni dolgoknak,adatoknak!
    teljesen értelmetlen a további vita!
    Az a baj,hogy amit leírnak,állítanak azt is letagadják pár perc múlva….ezért nem éri meg több időt itt tölteni,meg ugye más cikkek,hírek,levelek is érdekelnek,másoknak is írok,levelezek és nem ülök egész nap a gép előtt!
    Ez kb.olyan mint több ismerősöm állandóan és több sorozatot néz naponta,így nagyon beszűkül a tudata és más fontosabb dolgokban nem tájékozott!

  • hát mit szóltok? Boda tényeket ír, és több helyről tájékozódik! mi meg öntelt és buta emberek vagyunk! de jó, hogy itt van nekünk ez a Boda Marcsi, a világító fárosz ebben a sötétségben, az igazság ékköve ezen a hazug fórumon! örvendjünk, emberek, halleluja!

  • hát most most mondd meg, HunCanada, Boda, miután közölt valami, méghozzá megfellebbezhetetlenül, minden továbbit értelmetlen vitának minősít?
    azért érdekes, hogy ugyan állandóan jó film megy nála a TV-ben, így gondolom, észre sem veszi, hogy beszűkült a tudata 😀

  • „…de jó, hogy itt van nekünk ez a Boda Marcsi, a világító fárosz…”
    .
    – Talán inkább világító fallosz, nem? He- he…
    .
    Én már el sem olvasom egy ideje eszetlen baromságait, csak ha meglátom, hogy itt keményít, bezúzok valami hülyeséget neki, hadd örüljön, 🙂
    .
    Tudja vajon, mit jelent a „fallosz” szó?
    .
    🙂

  • Eldrad: a közönségesebb változatát biztosan, ugyanis nem erőssége az idegen kifejezések – pláne a görög – ismerete. csak éppen azt felejtette el, milyen is? 😀

  • Na egyeseknek még annyira sem sikerül „sziporkázni” mint a társainak,(az sem semmi…)hát ez bizony tök égő, az ilyen setét ne törje magát számára ismeretlen kifejezésekkel,aki még a magyart sem érti……Jót nevettem,köszi!!!

  • A cikk rengeteg hamis (és téves) állítás fogalmazott meg – de nem akarok PC lenni – inkább nevezzük hazugnak.
    Tilos, RTL azt csinálnak, amit akarnak, azóta, amióta vannak. Ez utóbbi nyakló nélkül önti szemetet a jobb sorsra érdemes nézők nyakába, szabad, piaci közelítéssel. Még jó, hogy az ízlésficamokért néha fizetnie kell, a médiatörvények értelmében. ATV, Hir24 ismert, kormányoldali orgánumok, erősen cenzúrázva…
    Antenna Hungária – sok tulajdonost látott már, szerencsére ott van már, ahová való, magyar kézben, ugyanis ez nem más, mit az infrastruktúra, amelyen broadcasting egy része történik, tartalmilag semmihez sincsen köze. Jelentősége egyre kisebb, mivel a műsorszolgáltatók jó része magán rendszereken üzemel. Pl. az UPC, a T-System saját műholdas és kábelhálózattal rendelkezik, hogy milyen csatornák kerülnek rá (tartalom) az már egy másik kérdés. Érdekes módon az RTL mindig az 1.sz csatorna, hogy még véletlenül se lehessen kikerülni a szemetet…
    Tilos Rádió, igen voltak vele problémák, sokszor, hol a hangvételével (alpári), hol azzal, hogy képtelenek voltak egy normális frekvencia pályázatot beadni, hol azzal, hogy „imádóik” annyira azért nem imádták, hogy megfinanszírozták volna a működtetését.
    Amúgy a hagyományos broadcasting jelentősége egyre csökken, az interneten bárki indíthat rádiót, TV-t, nem kell hozzá nagy zseton, hogy nézik-e, majd a piac eldünti – van is elég hulladék.
    Szóval, ha valaki akar, bármiféle tartalomhoz hozzáférhet. Az pedig, hogy ha valaki milliárdokat keres szemét előállítással(pl. RTL) az adózzon érte (ne offshore cégeken keresztül, stb. mentse ki a pénzét, azt hiszem természetes.

  • enterprise: ez a magánvéleménye, igaz? mert hát, mintha cáfolatot nem közölt volna.
    a magánvéleménye meg olyan, amilyen 😀 milyen alapon sorol bármit is a szemét kategóriájába?
    a PC meg nem számítógép, maga nagyon tudatlan, hanem politikailag korrekt.
    na, az maga soha nem volt.
    mondja, minek üti bele az orrát olyasmibe, amihez nem ért? a fedélzetet felsúrolni, az a maga profilja, nem a média!