Nyílt levél Orbán Viktornak

2014 december 6 9:10 de.24 hozzászólás

Kedves Viktor!

Mint jóérzésű ámde nem NER kompatibilis magyar polgár írok neked, két gyermek édesapjaként úgy érzem itt az ideje annak, hogy kifejezzem aggodalmam. Nem tudom tétlenül nézni azt, ami hazánkban történik. Szeretnék segíteni, mert úgy gondolom, rád fér. Ahogy én látom a környezetedben nincs olyan személy, aki kritikával merészel illetni téged, s mint egy hisztis kisgyerekre a gyenge szülők ráhagynak mindent, mert ha nem az történik, amit a kétéves szeretne, akkor jön toporzékolás.

Viktor, van egy rossz hírem: nem vagy már kétéves, remélem a hisztit is kinőtted, egyes szakemberek szerint négyéves kor után a hiszti már jellemhiba. Szerintem hagyjuk az udvariaskodást, a jelenlegi helyzetben teljesen szükségtelen a kötelező köröket teljesíteni. Én leszek a kritikus hang, de én nem kinyilatkoztatásokat vetek eléd. Igaz, pár hónapig minden plakát a tiszteletről szólt, bár úgy vettem észre sajnos vajmi kevés fogalmad van a tiszteletről, annak természetéről.

A tisztelet nem jár alanyi jogon, a tiszteletet ki kell vívni, sőt a tiszteletre méltónak kell lenni. Nem elég megüzenni a haldokló nyugatnak, az új Moszkvának, hogy több tisztelet. Ez egyfajta szegénységi bizonyítvány, inkább vált ki szánalmat semmint tiszteletet, elismerést. Ha lenne valami elképzelésed a tiszteletről, akkor ma nem is írnék levelet neked, és talán nem zúgna az Orbán takarodj a parlament előtt. Na? Milyen érzés? Szerencsére megtudtuk hogy ez a demokrácia, mert nem verik be a Révész fejét, meg nem lőnek gumitölténnyel… hiába no, a 2006-os hősök…

Nem kioktatlak, ne érts félre, csak üzenek neked én is, mint egy afféle másodrangú állampolgár. Igen mert, saját hazámban vagyok már-már hontalan, sőt most már hazaáruló is (meg cinikus is). Nagyon messziről tudnám indítani a történetet, de legyen elég annyi, hogy rosszkor voltam rossz helyen, mikor elindítottam a vállalkozásomat rögtön adócsaló lettem a hivatal szemében, mindeközben kihúztátok a talajt a lábam alól. Igen ezzel vagyunk így páran. Pedig 2010-ben még arról beszéltél, – mint az az ember, aki még soha sem hazudott -, hogy senkit nem hagytok az út szélén. Most értettem meg, hogy ebben mi volt az igazság. Aki elesik, azt tényleg nem hagyjátok az út szélén, mert nemes egyszerűséggel berugdossátok az árokba, lehetőleg oda, ahol legnagyobb a gaz, hogy senki ne lássa. Ami nem látszik, az nem létezik, és tudjuk jól: Magyarország vagy így, vagy úgy jobban teljesít! A szegény emberekre pedig semmi szükség a NER-ben, legyen az hajléktalan, fogyatékkal élő, vagy mondjuk asztmás gyerek.

Sok kérdés merült fel bennem, s megannyi észrevétel. Például, nagyon szeretném tudni, hogy melyik az igazi Orbán Viktor? A 89-es rendszerváltó, vagy a mostani diktátorokat magasztaló, illiberális munkástársadalmat vizionáló szélkakas? Szeretném hinni, hogy a 89-es Viktor az szembeköpné a mostanit, és nem a 89-es Viktor volt a hazugság. Pedig úgy néz ki, hogy a Kádár rendszert restaurálod éppen és Putyinhoz dörgölőzöl. Mit ígért neked? Szabadságon levő katonákat, ha kell? Kérlek, cáfolj meg, de nem elégszem meg annyival, hogy nincs igazam, azt már többé nem engedheted meg magadnak, hogy minden kérdést elháríts.

Kiherélted alkotmánybíróságot, új torzszülött választási rendszert kreáltál, szétverted az oktatást, pártkatonák mindenütt a hivatalokban, a felsőoktatásban újra megjelennek levitézlett embereid, kvázi politikai komisszárként. Még a kínossá vált embereidnek is jut egy-egy jó állás, gondolok itt például a hegyvidéki polgármesterre, nem tudom elfelejteni a kamerák előtt kisgyermekként hüppögő, zokogó Pokornit…

Nem tudom, hogy mit és miért teszel, nem értelek? Teljesen következetlen lépésekkel tetéztek eleve kellemetlen helyzeteket. És kérlek, ne takarózz a kétharmaddal, nem túl elegáns. A diplomácia pedig kifejezetten nem erős oldalad, szerintem élő politikus nem okozott ennyi kárt (bóvli) hazánk nemzetközi megítélésében, mint te meg a haverjaid. De hogy’ is felejthettem el, ez egy világméretű, háttérhatalmi, nyugati, brüsszelita összeesküvés, ellenünk. Szegény norvégok is szűkölve, habzó szájjal remegnek a fjordok között, hogy nem tudnak titeket megbuktatni. A Lázár tényleg ennyire súlyos? Vagy csak az, aki súg neki?

Nemzeti demagóg? Vagy netán fogalmi zavaraid vannak? Teljes foglalkoztatottság? Még az egymillió új (valódi) munkahely megteremtésével sem tudtatok megbirkózni. Rengeteg lehetőségetek lenne valódi rendet tenni, hiszen nyolc évig készültetek a kormányzásra. Úgy tűnik csak a közös pénztár kifosztásáig jutottak a felkészülésben. Arra is gondoltam, hogy ez valami pitiáner bosszú a részedről, azért mert a nép nyolc évig ellenzékben parkoltatott? Megjegyzem, ott sem voltál túl konstruktív. Igaz kellett, egy öszödi beszéd, meg díszletként néhány lángoló autó, néhány szabadságharcos huligán. De egy kicsit fel is emellek, Gyurcsányék inkompetenciája is legalább akkora bűn, mint az az ámokfutás, amit ti műveltek. De tudod, az elmúltnyolcév már elmúlt, és remélem megérted, hogy az elmúltnyolcévből már négy éve ti kormányoztok, (tehát nem ártana a rádió szpotokat is átgondolni egy kicsit) ha még nem vetted észre.

Első nagy nekibuzdulásotokban megírtatok egy új alaptörvényt, ami nem több mint egy nemzeti színű pántlikával átkötött kolbászos böfögés. Nem tudom, hogy hol volt az a pont, amikor valóságtól teljesen elszakadtál? Vagy csak annyira gyenge és gyáva lettél, hogy nem tudsz nemet mondani a rossz tanácsadóidnak? Miért ilyen hígfos emberekkel veszed körül magad? Soroljam? Varga, Lázár, Szíjjártó, Deutsch, Kövér, Rogán, Schmitt ex álamfő, Semjén, Harrach, Budai, L. Simon, Bayer, Széles, Habony. Egy biztos köztük még te is jobb színben tündökölhetsz. Tudod te, hogy hány harcostársad önéletrajzában szerepel az MSZMP, vagy KISZ mozaikszó? És kiében hányszor? Milyen titulusokkal? A te állambiztonsági múltaddal mi van? Ez természetesen alapvetően nem lenne nagy baj, ha nem ők komcsiznának a leghangosabban. De ha nem komcsiznak, akkor fennen hangoztatják saját butaságukat, jó hangosan, hogy messzire hallatsszék (postán elveszet levél, nem jó a napenergia, mert éjszaka nem süt a nap, sajnos lehetne még sorolni, tolmácsot kérek), vagy véleménynek álcázott trágárságokkal piszkolják tele a Magyar Nemzet lapjait.

Apropó, csak így magunk között, azt is mondd már el, hogy tudtál ennyi szorgalmas ámde roppant mód buta és szervilis lakájt magad köré gyűjteni? Ki kit zsarol? És mivel? Szegény NAV elnök, hány év börtönt próbál menteni, akkor, amikor az egész világ előtt leégeti, megalázza önmagát és hivatalát? És még a HírTV stábját is viszi magával. Pedig lehetőséged lett volna egy jobb országot megteremteni, de csak arra voltál képes, hogy elszard az egészet.
Kérlek, áruld el azt, hogy mikor lettünk G20 tagország? Te is ott voltál Ausztráliában, csak kiretusáltak? Vagy Putyin eléd állt? Vagy ravasz módon mögé kerültél? Atomnagyhatalom lettünk az elmúlt négy évben? Hol a van az atombőrönd Viktor? Csak ez igazolná azt, amit és ahogy teszel a nemzetközi politika porondján, így tudnám valamelyest elfogadni azt a stílust, amivel nap mint nap megnyilvánultok. Félek attól, hogy a legnagyobb fegyver a kezedben csak egy óriásplakát… Több tiszteletet. Azt mondják a nevetségesség öl, te pedig egy ideje közröhej tárgya vagy, „ezer halált halsz” naponta, az embereid úgyszintén.

Bízom abban, hogy a lelkiismereted egy szikrája még valahol ott bujkál mélyen. És még van annyi önbecsülésed, hogy megtedd azt, amit a helyzet megkövetel tőled (csak hogy tisztán értsd, ideje letenni az óriásplakátot, és a rezsidémon is csak lázálom volt).
Kíváncsi vagyok, velem mit kezdtek? Nem vagyok komcsi, se ballib, vagy álbalaoldali, csak kisdobos voltam, mert muszáj volt. Nem voltam, és nem vagyok egy pártnak sem tagja. Nem vagyok újságíró sem, de még csak elvakult nyugatimádó sem. Tehát nekem válaszolhatsz, még elvi aggályod sem lehet. Szóval ne legyél gyáva, válaszolj! Nem a Havasi, te saját magad avass be a nagy tervekbe, titkokba. Mikor lesz egy élhető Magyarország Európában? Miért szeretnéd még a gyermekeim jövőjét is ellopni?

Apropó, tudsz egy jó svájci iskolát az én lányaimnak is? Nem szeretném, hogy az oktatási rendszered csak a munkássorban taszítsa őket. Ha itt minden ennyire flottul megy, miért nem jönnek az angol, német, holland vendégmunkások tömegével dolgozni? Mi a forgatókönyved, azok után, hogy kiderült, Gyurcsány dróton rángatja az Egyesült Államokat? Obama mint Gyurcsány bábja, szerintem standup comedyt kellene csinálnotok nem nagypolitikát. Mire készüljünk?
Várom a válaszodat, ahogy a művelt francia mondja: as soon as possible. Csak nehogy kifuss az időből!
Üdvözlettel:

Nagy Gábor Zoltán sk.
magyar állampolgár

24 hozzászólás

  • a dilettantizmus szorgalommal párosulva csodákra képes. Magyarország a csodák országa.

  • Dr.Vuics Tibor

    Ezek a miniszterelnökhöz címzett levelek teljesen fölöslegesek,mert Orbán cinikus,részvétlen diktátor,aki csak az ERŐSZAK, az ERŐ NYELVÉN ÉRT!
    Neki csak majd akkor érdemes írogatni,amikor letartóztatják,de akkor meg minek? Ha rosszabb történik vele,minden megeshet,akkor meg értelmetlen…

  • Judith Kopácsi

    Nagy Gábor, sajnálom, hogy nem vetted észre már 1989-ben, hogy Orbán Viktor csupán egy politikai szélhámos, akit a saját karrierjén kivűl semmi más nem érdekel. Az a hirhedt beszéde ott a koporsóknál is csak feltünösködés volt, üres frázisok, mindenféle következmények nélkül. És azt se felejtsük el, hogy Nagy Zsóka felkérése nélkül ez sem történhetett volna meg. Annak örülök, hogy végre rájöttél kivel is van dolgod, és remélem leveled nemcsak elolvassa, de alaposan meg is fontolja majd. (Bár bocsáss meg pesszimizmusomért.)

  • Nagy Gábor Zoltán sk.,
    ez egy valódi név, vagy „a vendégszerzőket megtestesítő” szokásos, nagyzolós blöff?
    – NGZ Ön tiszteletről beszél, s kéri azt számon? S hogy jön ezek után ahhoz, hogy egy miniszterelnököt per Viktorozzon és tegezzen? A polgári viselkedési formák elemi elvárásaival sincsen(ek) tisztában?
    – Vagy ez a beírás, csak egy szokásos politikai maszturbáció, annak az embernek a hangos fütyörészése, aki éjjel átmegy a temetőn és így bíztatja magát?
    – Igen, ez demokrácia, hogy közélövetés nélkül monitorokat dobálhat be a FIDESZ székház ablakán, amit bírósági eljárás követ
    – Igen, született egy magyar alkotmány, amely kimond egy-két fontos dolgot: természeti javaink (földünk, vizünk stb.) a miénk, utal a keresztény gyökereinkre, arra, hogy házasság csak férfi és nő között lehetséges, s még sok fontos dolgot, javaslom, olvasgassa, hasznára válik. Nyugaton, s pl. Lengyelországban is sok-sok ember minta értékűnek tekinti
    – A hajléktalanok szállást, a fogyatékosoknak támogatást kapnak, amit ír csúsztatás
    – Nem érti, mit mondott az „illiberális” jelző, olvassa át figyelmesen, többször, nem azt, aminek Ön fordította, és semmiképpen sem azt a liberalizmust, amit sokan Önök közül szeretnének, amely inkább káoszt, s gyomorforgató egyenlőtlenséget, kizsákmányolást, s versenyhátrányt jelent – azokkal szemben, akik vastag pénztárcával és hátszéllel érkeznek hazánkba
    – Magyar Nemzet, jelenleg a legszínvonalasabb politikai napilap (a többi már bulvár szintre süllyedt)
    – Hüppögő Pokorny, akit az ÖN szadeszes haverjai aláztak meg az apjával – jó pillanatban exponálva, kit arra kényszerített kommunista tartótisztje, hogy jelentsen rendszeresen, ha látni akarja még a családját? Csinálták ezt Esterházyval is (s még sok mással), a különbség, hogy Pokorny legalább nem nyalja azt a kezet, amelyik az orrát belenyomta az ürülékébe
    – Arról, hogy történt-e ebben az országban igen sok téren előrelépés, az idén háromszor szavaztak nagy többséggel – IGEN-el – s Ön is véleményt nyilváníthat, akár monitort dobálva is, soron kívül is, saját felelősségére
    – Ezek az emberek, a jelentős többség (s én is) úgy gondolom, élhető ez a Magyarország, s egyre élhetőbb lesz, még Önnel együtt is, sőt kérem, mondja el a véleményét, mindig, de próbálja papír és médiaállóbb stílusban, higyje le, hatásosabb lesz
    – Mint EU polgár, az Ön gyermekei előtt is nyitva áll az EU minden iskolája, a magyar is (OV gyermekei is ott végeztek)
    – Annak a lemaradásnak a behozására, amit kommunizmus okozott, kevés volt a 25 év, főleg 12 év reformkommunista irányítással együtt

  • VÁLASZ

    Ez a külföldről gyütt nyílt levél is aztat bizonyiccsa, hogy Magyrorszaaaag [azaz Énfelségem] folyamatosan egy nemzetközi „taaaamadaaas alatt aaaallok”. Ja.

    Budavára, AnnoDomini 2014. Magyarorszaaaag Álnoka SSk.

    .

  • Ille István !

    Kérlek, hogy enterprice olvtárs számára ismét tedd fel ide azt a fotót, ahol a fidSS székház előtt – még az udvari részen, azaz a kapun belül – a dobálásra előre előkészített kf. kibernetikai eszközök arzenálja szép halomban hever, hogy a majd később oda érkező fölheccelt, pontosabban a polg.titk.szolg. által jól megfizetett – délután még a „fociért tüntető” 😀 – futball-huligánok majd ezeket dobálják annak idején még az MDF-től ajándékba kapott székházukra… Azok, akik elől a rendfenntartó erők (Rendőrség) az utolsó pillanatban kivonultak a ház elől, hogy hadd dobálózannak a gyerekek a nekik odakészített mikuláscsomagból…

    .

  • Enterprinces !

    A „hüppögő Pokorny”, szegényke a maga sunyi aljassága áldozataként került abba helyzetbe, amikor egy parlamenti felszólalásában a Magyar Köztársaság miniszterelnökét, Medgyessy Pétert álságos vádaskodással és arrogáns hangnemben akarta a földbe taposni ország világ színe előtt olyasmiért, mely témában neki volt takargatni valója… Csak azt kapta, amit a régi magyar igazság szerint is megérdemelt; kölcsönkenyér visszajár alapon.
    Amúgy meg, ha már itt tartunk, ezek a (Ti Enterprincesek) fiatal demokraták voltak az egyik fő akadályai az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalának. Vajh, mit és hányan akartok még takargatni sötét múltatokból ? Akkor miről is papolsz Te nekünk ???!

    .

  • Enter !

    Oszt’ mi ahelyzet a zöldbáróitokkal, a kik, a te szavaiddal élve „dagadt pénztárcáikkal” falura érkezve, vagy oda se tolva a képüket, távolról vásárolják fel a termőföldeket, új feudális nagybirtokot hozva létre Magyxarországon, tönkretéve a kisbirtokos parasztságot, pusztán politikai kapcsolatrendszerükön keresztül.
    Ha mán itt tartunk, mi lett a kishantosi igazi Öko rendszerrel. Miután elraboltátok, mint oly sok más értéket, tönkretettétek papuskám…

    Jobb ha az uri modorodban elhallgatsz.

    .

  • enterfrász !
    Mi van a felcsúti polgármesterrel, akinek stílszerűen a miniszterelnök avatta a disznó telepét, és mi van a felcsúti idős asszonnyal, akinek kivágtátok az akácosát, és mi lett az egyszeri juhásszal, aki bírósaág előtt akart érvényt szerezni az igazának…?

  • Hol van most ez az igazságkereső Juhász, Váradi András? Megmondom felolvadt a NER szociális rendszerében, és most kékítőt old az ég vizében a felcsúti temetőben… Szociális temetkezés, ami a FideSS és az ő Vezére eredeti szociális érzékéből sarjadt. Gratula…

  • Ennyit az „élhető magyarországról”.

  • Súlyos tévedés a cikkben az, amikor megemlíti, hogy a mi Orbaninink a fotózáson elbújt Putyin mögé. Ez teljes lehetetlenség Hisz’ a mi diktátorunk kétszer olyan széles, mint az orosz. – Viszont és legalább büszkén állíthatom, a NER jóvoltából ebben már Oroszországnál is nagyobbak lettünk. – Az egykori ifjú liberális/demokrata kétoldalt biztosan kilátszott volna a felvételen, a szegény fotós bosszúságára…

  • ˙

    Úgy vagyok ezzel az egésszel, mint az egyszeri misszionárius a Szaharában, amikor valami csiklandást érzett a csizmaszárában, benézett és egy hatalmas skorpíót pillantott meg odabenn, majd így szólt:
    h a . n e m . a . b ő r ö m ö n . é r e z n é m . m é g . r ö h ö g n é k . i s…

    .

  • Egy niknév mögé bújva kioktató felsőbbséggel számonkérni a levélírótól, hogy saját néven publikál…Számomra elfogadhatatlan.
    A megtorlás nélküli monitordobálassal igazolni azt, hogy milyen csodás demokrácia van itten kéremszépen, az már gyalázatos hazugság. Hiszen a rendőrség nem győzött elbújni, félrenézni, amíg a focihuliganok akcióztak a megrendelés szerint. Láss csodát, most is milyen jól lehet érvelni ezzel az eseménnyel.
    A Magyar Nemzet néven megjelenő sajtótermék már nagyon rég a kormány propaganda terméke és szócsöve. Újságnak már nagyon rég nem nevezhető.
    A hajléktalanok pedig inkább ki vannak tiltva a közterületekről és nincsenek elhalmozva a kormány és az önkormányzatok részéről mindenféle ellátással, támogatással. Pont a napokban lehett arról olvasni pl. a NOL-on, hogy egy vállalkozó azért nem kap az önkormányzattól karácsonyi ételosztásra engedélyt, mert nem kell a közvéleményt azzal hergelni, hogy a Blahától a Duna partig áll a rászorulók sora.
    A többi, a kormányt és a NER-t méltató állítást is tételesen és könnyedén lehet cáfolni, de propagandistával vitatkozzon az ítéletvégrehajtó. Ami felháborít, az a felsőbbséges kioktató és végtelenül cinikus magatartás, amivel ezt a munkát végezni tudják.
    Remélem ezek a maguktól elszállt hölgyek/urak szeretik a kocsonyát, szívesen viszek nekik a börtönbe, ahova reményeim szerint nemsokára kerülnek, mert az függőlegesen is befér a rácson, nem ömlik ki.

  • @Nagy Gábor
    Szépen összeollózott cikkében Orbánról kiderül, hogy nemcsak szakmailag, hanem emberileg is egy nulla. Oké.
    Akikkel körbeveszi magát azok meg a „hígfos” kategóriába tartoznak.Oké.
    Akik meg már sokadszorra szavazzák őket a hatalomba, azokra is megvannak már a jelzők, összefoglalva leginkább a „megvezethető birkák” kifejezés a helyes. Oké.
    ………
    Akkor egy cikkben ollózza már azt is össze, hogy ezt a harmatgyenge fideszes társulatot a szakértő baloldal és finoman cizellált szavazói miért nem tudják villámgyorsan elsöpörni?
    Előre is köszönöm részletes válaszát.

  • DonGolo: minek? enterprise bigott Fidesz-hívő, e tekintetben teljességgel értelmetlen minden vele kapcsolatos meggyőzési próbálkozás.
    aki képes ezt az izét alkotmánynak nevezni – amiben ugyan elég sok minden benne van, de még több hiányzik, mint pl. a munkához való jog, a lakhatáshoz való jog, az egészséghez való jog – annak a meggyőzésére sokkal durvább eljárások se alkalmasak.

  • apuwader: hiába nyájaskodik, nem hiszem, hogy Nagy Gábor válaszolni fog magának. ennek ezer oka van, de álljon itt az első: teljesen értelmetlen dolog lenne.
    ugyanis ha nem képes felfogni az egész választási rendszer sunyiságát és alattomosságát, akkor felesleges bármilyen cizellált válasz.
    amúgy mintha kezdene szétesni: semmi jobbikos pártpropaganda, ellenben a Fidesz kritizálására a baloldal kigúnyolásával válaszol?
    ügyes 🙂

  • enterprise Egyéni látásmód. Erőltetett, csúsztatott, jó sok valótlansággal. Színvonalas Magyar Nemzet? Vicc volt? Persze, akinek bayer a szint….
    Valódi nevet számon kérni akkor, mikor a fideszhad nekiugrik mindenkinek, aki kritikát mert megfogalmazni, aljas dolog. A TV, a sajtó azonnal megindítja hadjáratát ellene. Ezeket az aljas pribékeket is kényszerítik? Ezek szerint Pokorny társai tanultak,
    vagy csak simán aljas társaság csinálja ezt a színvonalas sajtót?
    Minden besúgót kényszerítettek? Ugyan már! De Pokorny szépen profitált apukája besúgásából. Minden besúgónak megvan a magyarázata, mint minden prostinak. Mindig más a hibás.
    Tudja egyszer el kellett mennem egy nagyon jó munkahelyről, mert nem akartam besúgó lenni. Nem vagyok rá büszke, mert így volt természetes. Nekem.
    Ha komolyan veszem a sírását rendben. De egész jól elvan azóta is a párt és KISZ titkárok között. A régi MSZMP köpönyegforgatói sem „báncsák” a szemét. Ezt hogyan magyarázza? Mind megtért kommunista? Hahaha. A hajléktalannal se volt hajlandó szóba állni hónapokig mint polgármester. Nem volt rá ideje, lefoglalta minden idejét a hüppögés? Jó miért beszélne a söpredékkel? Lázár már megadta az instrukciókat, ki az ember.
    A tüntetők egyértelműen statuálás céljából lesznek elítélve, így jár aki „báncsa” a fideszt. Szemben a gyújtogató „hősökkel”.
    Most várják a reakciókat, és majd ezután eldöntik, hogyan döntsön a független magyar bíróság.
    Az teljesen mindegy, hányszor szavaznak rájuk. Az csak azt jelenti, hogy az ország megérdemli sorsát. Tiszteletet számon kérni az ellenzéktől, mikor a kormány lesz@rja Őket, illetve az elpusztításukról vizionál, megint csak arcátlanság.
    Az nem demokrácia, hogy nem lövetnek. Most ez csak tisztán politikai érdek, mert abban a pillanatban elvesztik a fő adujukat, a „Gyurcsány szemeket lövetett ki”! Röhejes szöveg, de csak az látja aki akarja.
    Igaza van, nagy lépéseket tettek. A fidesz és baráti köre ügyesen ellopott egy országot (törvényekkel vette magát körül, és ehhez még fegyveres őrséget is), hosszú távra bebetonozva a hatalmukat, nehogy valaki visszavegye jogtalanul szerzett pénzüket. Ezt az Adriáról lehet is helyeselni, de az árokparton szemetet szedve már nem olyan szemmel nézi az ember. Annak a négymillió szegény embernek sem az igazi. Azt kihasználni, hogy buták, az tisztességes? A fidesz azzal nyer, hogy a sajtó állandóan hangoztatja, hogy mindenről a libsik tehetnek, és Ők még nálunk is rosszabbak lennének. Az alacsony képzettségű és műveltségű magyar pedig megeszi. Volt olyan kollégám, aki meg volt győződve, hogy az MSZP ha hatalomra kerül, minden segélyt elvesz. Még a házából is összeszednek dolgokat és elviszik. Ez a f@sz is szavazott. De igaza lett, minden pénzt elvesznek. De ehhez nem kellett a baloldal. Maga egy érzéketlen gonosz ember, aki saját jólétét tartja szem előtt, és csak az érdekli, ez így maradjon. Ezért nem irigylem magát. De ismerje el, és ne akarja megmagyarázni.

  • Csak tudnám, hogy 25 évvel ezelőtt bárki is mire alapozta, hogy ez a szerencsétlen miniszterelnökünk bármiben is tehetséges, hogy az a negyedszázaddal ezelőtti fiatalember nem értené a mait?! Egy frázisoktól puffogó, ormótlanul bugris szóhalmazra?

  • Te enter!Ezt tudod-e egyálló helyből is, vagy csak nekifutásból? Hány ezer hektár földet, hány kaszinót, hány trafikot kaptál? Ha netán egyikből sem részesültél, akkor nem a fityisszel van a baj…………..Ha viszont kaptál valamelyikből, akkor csak gerincsorvadásod van.

  • A tévé elé, emberek!
    Magyarország – Oroszország női kézimeccs, az ultramodern győri arénából. Merjünk nagyok lenni!!
    Hajrá, magyarok!

  • Fenyvesi Glória

    Az Alkotmánnyal kapcsolatban: Nemcsak a jogok, de a kötelességek is fontosak,mindenki számára!

  • Ille Pisti !

    Az a fotó itt, ebben az esetben is, meg úgy általában is egy „corpus delicti” a fid-SS-re nézve.

    Még egyszer kérlek tedd föl. Mi az neked? Kösz, ha úgy lesz.

  • DonGolo: az előre odakészített elektronikus cuccokra gondolsz?