Kocsis a szeren

2014 december 7 6:00 de.9 hozzászólás

Kocsis Máté egy szerinte igen előremutató javaslattal állt elő, amelyről hamarosan a kormánypárti frakció is szavazhat. Alighanem egyfajta politikai csapdának is szánva. Mert ugyebár, ha az ellenzék ellene szavaz, akkor híveivé kántálhatók a drogbiznisznek Ha pedig megszavazzák, akkor annyi a liberális eszmerendszernek.

Röviden ugyebár arról van szó, hogy évenként kötelező szűrésnek vetnék alá a 12-18 év közöttieket, a választott politikusokat és újságírókat. Alighanem abból kiindulva, hogy épeszű emberek nem szavazhatnak ellenük. Habár lassan sokan eljuthatnak arra a következtetésre is, hogy épeszű, befolyásolástól mentes tömegek, meg a kormányra nem szavazhatnak. S Kocsis javaslata alapján még ebben is lehet valami. A választott politikusok többsége ugyanis jelenleg a Fideszből és annak keresztény-klerikális platformjából kerül ki. Valamint azok is többségben vannak, akik az egyre agyamentebb törvényeket megszavazzák. Így aztán a Fidesz frakciója is csapdába kerülhet. Egy esetleges bukást követően, vagy csak szűkebb pátriájukon kiesik az a védekezési lehetőség is, hogy nem voltak maguknál a szavazáson. Az ellenzék helyében tehát megszavaznám adott esetben a politikusok rendszeres drogtesztjét.

Annyira, hogy tulajdonképpen kiegészítő javaslatokkal is élnék Kocsis Máté javaslatához. A Parlament és a képviselőház kapuján például csak úgy lehessen bejutni, hogy bizonyítják a képviselők és politikusok a józanságukat. Ha már a döntési józanságuk hiányzik sokszor, akkor legalább az alkoholmentességükről lehessen meggyőződve a publikum. Nem is szólva arról, hogy milyen káros neurológiai hatása a különböző gyógyszereknek és az alkoholnak. Együttes használat esetén. Így az a legkevesebb, hogy a politikusok tárják ország világ elé az orvosi kezeléseikről szóló dokumentumokat. Legalább eloszlatható lenne az a pletykahullámzás, ami a miniszterelnök pszichológiai állapotáról szálldos a nagyvilágban. Mert az is megnyugtató lenne, ha mindenki tudhatná: a kormányfő minden orvosi kezelés nélkül képes a szellemi szétesésre utaló szomatikus jeleket produkálni. Amennyiben különben az ellenzék valami hasonló javaslattal élne, és a Fidesz azt elutasítaná, akkor tulajdonképpen elmondhatnók: a fagyi visszanyalt.

A teljes pszichológiai profil, alkalmassági vizsga és a rendszeres neurológiai, pszichológiai szűrés elutasítása tulajdonképpen csak az említett pletykát erősítené. Azt, hogy Orbán Viktor állapotát illetően nem véletlenül nem lehet biztosat tudni. Habár az is elképzelhető, hogy egy idő után már minden tudatmódosító szer nélkül is produkálni tudja a tüneteket. A hatalom önmagában is tudatmódosító lehet. Egy olyan embernél, aki különben a falu végén tapicskáló vályogvető lehetne legfeljebb igencsak. Márpedig a Kádár-korszak viszonyait mellőzve, a most nagyban ajnározott ’940-es években Mészáros Lőrinccel versenyt süvegelhetné még az arra járó birtokos nemeseket. Amikor pedig a faluvégi senkiből Döbrögi lesz, akkor könnyedén elvész vele az önkontroll. Minden gyógyszer nélkül is. Kocsis Máté talán részéről azért mégsem teljesen veszélytelen egy ilyen tervvel előállni. Ha ugyanis a vezére valamiért célzást sejthet benne, akkor a kommunikációs igazgatóból könnyedén lehet drogfogyasztó. Akkor is, ha nem az. Legalább saját bőrén tapasztalhatná meg a karaktergyilkosságok és koncepciós eljárások szépségeit.

Mert azért a nagyszerű szavazási csapda látszata mögött leginkább ez a primitív, akarnok, és illiberális szándék lóbázza a villás farkát. A bárkire bármikor ráhúzható koncepciós eljárások előkészítése. A példaként kezelt Szovjetunióban sokáig divat volt ideggyógyászatra zárni az ellenzéket. Egy vérminta, vizeletminta elszennyeződése, elvesztése pedig lehet egy pillanat műve. Aminek igazolás egyrészt nehézkes, másrészt bőven túlmutat azon az időintervallumon, ami alatt ki lehet valakit csinálni. Bőven elegendő idő arra, hogy egy újságíró alól kihúzzák a talajt, egy ellenzéki politikust kiiktassanak a közéletből. S hogy ott vannak a fiatalok is? Ők jelentik a mézet a madzagon. Az ifjúság védelmének álcája az, ami mögött Kocsis Máté be akarja csempészni az illiberális szellemi nyomorba taszítás kötelezettségét. Mindenkit drogeljárással fenyegetve, aki útban van a hatalomnak. Esetleg csak nem tapsol elég hangosan.

9 hozzászólás

  • A CBC is foglalkozott a témával, vagyis szerették volna Kocsist megkérdezni, de nem érték el. Majd a CBC is hozzászokik, hogy ezek nem süllyednek le addig, hogy nyilatkozzanak… :S

    Érdekes kommentek vannak a CBC oldalán ebben a témában, csak néhányat érdekességképpen:

    Marie Arrington: fascism is alive and well in Hungary, so this is just another step.

    Luc David Is it April fools already? Because this sounds like a very bad joke.

    Scott Johnson: The mayor is a jackhole. Arrests the homeless instead of helping them, no needle exchange program.

    Bruce Smith: Kids riot against the system

    Brian Blair: Budapest is my favorite city in Europe and I really like Hungary but its been in the news lately for all the wrong reasons.

    Sophie Buzora: The same mayor has also introduced measures banning waste-picking and fines or jail time for homeless people caught sleeping on the streets. The number of homeless and poor people are growing in Hungary day by day. This guy is a bad joke with the Orban-government in Hungary.

  • HunCanada: nem tudtad, hogy a CBC Gyurcsány fizetett szócsöve?

  • István Dehogynem, sőt most már Putyin-t is ő pénzeli, hogy szarnak se nézze Orbánt a tekintetben, hogy elfelejtett neki Putyin szólni a déli áramlat project leállításáról. A Viktor diktátorunknak az újságból kellett megtudnia annak leállítását, amiről még előtte nap is ódákat zengett. CIKI… Bocs az Off témáért, de hát minden mindennel összefügg! 🙂

  • HunCanada: na ja. Orbán…bíróság…kenderkötél…tényleg, minden mindennel összefügg…

  • Ha jól emlékszem, voltak ilyen gondolatok, a képviselők évente esedékes elmevizsgálatáról. A fidesz csírájában elfojtotta.
    Igazuk is lehet, mert akinek Isten hivatalt ad, annak eszet is ad hozzá. Vagy nem? A BKV járművezetőit apróbb bakikért is pszichológushoz küldik. Igaz, nekik vállalni kell a felelősséget a hibáikért.

  • Szerintem a képviselők jelölésének alapfeltétele kellene legyen egy pszichológiai alkalmassági vizsgálat.
    Bár akkor újra kéne az OPNI-t nyitni. Vagy a „fehér házon” névtáblát cserélni. Képviselői irodaház helyett képviselői idiótaházra

  • Horváth Béláné

    Azért én adnék Kocsis Máténak egy lehetőséget, egy próbát a gondolatának megszavazása előtt. Mindjárt az ország első emberén próbálják ki…. Elvégre a javaslatban a politikusok is szerepelnek. Lehet, hogy egyből felejtébe merülnek Kocsis gondolata?

  • Idézet Kocsis Mátétól:
    „Megdöbbenve olvasom sokszor, hogy számos „szakértő” drogpolitikát emleget, ugyanakkor sokan vagyunk, akik inkább drogellenes politikáról szeretnénk hallani.”

    Megjegyzés:
    Én, mint „szakértő” látom a gondolatsor előzményeit is. Kocsis Máté elvbarátai már megoldották például, hogy „egészségpolitikából” „egészség ellenes politika” legyen!

  • Dolgoznak rendesen a fiúk a saját maguk amortizációján. Csak így tovább Kocsis Máté! Elsőként, hogy jó példát mutassatok,Orbánon ha lehetne kezdeni. Talán ezek a pszicho „izék” elég sokáig kimutathatók. Márpedig a pali biztos hogy rendszeres szedője.Csak utána lehessen bevezetni, ha nála negatív a teszt eredménye. Aztán jöttök Ti, a helytartók (csicskák),de alkohol teszttel együtt alkalmazva a drog tesztet, és utána gondolkodhatsz,(hogy mit vétettél) ha nem múlsz ki egy rendőrautóban Te is.