Éremet és vizeletemet Kocsis Mátéért!

2014 december 8 1:56 de.38 hozzászólás

„Nemrég megírtuk, hogy miért képtelenség Kocsis Máté ötlete, miszerint drogtesztet kellene gyerekeken, újságírókon és politikusokon alkalmazni. A Fidesz-frakció hétfőn tárgyalja az ötletet, márpedig Fidesz-frakció = Magyarország.

Kedves fiatalok, reggel ne egyetek a vérvétel előtt, mert jön Kocsis Doktor a fecsivel – reméljük nem a kerületében szedte össze, mert nem nagy barátja steril fecskendőknek.

Médiamunkások, a reggeli szerkesztőségi értekezlet előtt kérjük az asztalra kirakni a vizeletmintákat.

Politikusok… najó, ez még esetükben is gáz.

Kocsis ötlete, a (gyerekek esetén szülői) hozzájárulás nélküli drogtesztelés konkrétan jelenleg bűncselekmény, minimum testi sértés és kiskorú veszélyeztetése. Ilyen adatot se lehet kezelni. Soroljuk? Úgysem értik. Hiszen a jogászdiplomás, de jogászként egy megveszekedett pillanatot se dolgozó Kocsis sokat felejtett a jogi egyetem óta: a latin jogelv, a „Nemo tenetur se ipso accusarae”, vagy az 16. századi „right to remain is silence” másképp az önvádra kötelezés tilalma a modern büntetőjog egyik legfontosabb alapelve. Na, ez már nincs meg. Ezt az elvet egyébként – persze, mit érdekli az ilyesmi Kocsist? – a kényszervallatás miatt hozta létre a joggyakorlat, és már a legtöbb jogállami alkotmány tartalmazza, az Emberi Jogok Európai Egyezménye is védi. Igen, Polgármester Úr, a strasbourgi „idióták”.

A drogteszt, legyen akár vizelet vagy vérvizsgálat, az vagy önkéntes – mondjuk valaki egy munkához vállalja – csak nagyon kivételesen lehet elvégeztetni, például közlekedés rendészeti intézkedés keretében. Különben nem döfködünk, pisáltatunk embereket, pláne nem gyerekeket – még fideszeseket sem.

Az talán már szóra sem érdemes, hogy globális tendencia a kábítószer-fogyasztás büntetésének visszaszorulása, ideértve a környező országokat is. Sokkal nagyobb gondok vannak ugyanis a nyakló nélkül legyártott designer szemét miatt. Hagyjuk azt is, hogy az USA két államában legalizálták a marihuána árusítását, majd rájönnek, hogy oda érdemes figyelni, nem mondjuk Kínára, ahol a drogfogyasztókat átnevelő kényszermunka-táborokba is csukják. Már rég letettünk arról, hogy ezeket a folyamatokat kormány kövesse, az illetékes „keresztény”-demokrata politikusaival, pláne a kiváló HR-lelkésszel, meg amúgy sem leszünk gyarmat, persze, persze, ezek ilyen szakmai csalafintaságok.

De a nagyobb baj, ami remekül látszik, hogy mit gondol a hajléktalanokat büntető, a Kék Pont tűcsere-programját tönkretevő és a sztálinista időket idéző Gyöngyöspata bizottságot kezdeményező és elnöklő fideszes szóvivő, pártjával együtt a magánélethez való jogról. Mit gondol a sajtószabadságról, és mit gondol büntetőjogi alapelvekről. Mit gondol arról, hogy mi jó a gyerekeknek.

Azt, hogy rizsa, blabla, kit érdekel, majd törvényt módosítunk, naés, kidobtuk már a kukába az alkotmányt is.

És az is kiderül, mit is gondol a józan észről: az RTL Klub híradójából szépen kiderült, ahhoz, hogy Kocsis javaslatát alkalmazni lehessen, évente 43 milliárd forintra lenne szükség, és az egy év alatt beszedett minták tesztelése 90 évet venne fel.

Kettős Mérce”

Eddig az eredeti cikk. Most tegyünk hozzá egy kis háttérinfót. A cikktől eltérően ma Magyarországon nem csak közlekedésrendészeti eljárás során, de gyakorlatilag bármilyen rendőrségi eljárás során kötelezhetik az eljárás alá vontat mintaadásra. Ilyen pl. egy diszkórazzia. Az onnan tömegében bekerülő vizeletmintákban (mert, biza, abból is ki lehet mutatni a kábítószert) gyakorlatilag fuldoklik a hivatalos drogelemzésre feljogosított három intézmény: az Igazságügyi Orvosszakértői , a Semmelweis és a pécsi egyetem droglaborja. Vegyük még ehhez hozzá Kocsis agymenését, megfejelve a minták kezelésének szigorú adminisztrációjával, a 90 év még nagyon alásaccolt. A tesztelést ugyanis pártatlan automaták végzik, amiknek lerövidíthetetlen tesztfutási ideje van. Más dolog, hogy a kiértékelést már – adott esetben ugyancsak – pártos szakértők. Még szerencse, hogy a minta kísérő dokumentációján nincs feltüntetve, csak a mintaadó neve és a mintavétel helye. Persze, egy Semjén Antal és Parlament, 1.em. férfi WC feltüntetése meglehetősen pontos azonosító a mintaadó személyét illetően.

Azon felül a költségek időbeni leperkálásában se jeleskedett eleddig sem a Rendőrség: úgy három-négy hónapos elmaradásban vannak a tesztek kifizetésével. Állam bácsiról meg tudjuk, nem kevésbé trehány adós. Fordult elő az is, hogy előzetesből kellett szabadlábra helyezni delikvenst, mert drogteszt hiányában nem lehetett időben ítéletet hozni. Márpedig abban nincs prioritás: beérkezési sorrend van.Van persze, bőven drogtesztet végző labor az országban, de azok nem rendelkeznek  certifikáttal, amit évente újítanak meg, nemzetközi normák alapján, ráadásul a tesztjeik ellenértékét „aranyárban” mérik.

Vérvételre ritkábban kerül sor, mert ahhoz valamivel több szakismeret kell, mint egy megállásra felszólító karjelzés kivitelezéséhez, de szükség esetén akad bőven orvosi-kórházi ügyelet, ahol azt le lehet bonyolítani. Csak hát, abban az esetben megint csak a szervezéssel van a gond – ahogy a cikk is jelezte: csak úgy, üptre-főre nem lehet vérvételt elvégezni (majdnem azt írtam, elkövetni, de az mégiscsak bűnügyi kategória).

Persze, megoldás lenne az Országos Véradó Szolgálat keretein belül megszervezni az egészet: mennyivel nagyobb lenne a merítés!

38 hozzászólás

  • Ille Úr!!
    Elolvastam ezt a terjedelmes ellenérzését a drog használat megfékezése ügyében! Most megkérem, ugyan ilyen terjedelemben és vehemenciával ecsetelje a megoldást!!! Vagy ŐN hagyná had terjedjen a drog a maga megszokott módján????
    Használt, vagy kipróbált Ön egyáltalán drogot?? Tudja Ön egyáltalán, miben rejlik a veszélye??? Ne csak írogasson a levegőben, hanem aki „Á”-t mond, mondjon „B”-is, ha érti mire gondolok.
    Vagy úgy gondolja had özönöljön az Országba a drog ahogyan neki tetszik és fejtse ki a hatását ahogyan neki tetszik, természetesen MAGÁT a következmények sem érdeklik, mert Maga egy igazi MAGYAR ember!!

  • boros istván:
    kezdjük. ŐN = Ön, had = hadd, Ország = ország, MAGYAR = magyar. ezek után már fel sem hozom szövegértelmezési gondjait, ugyanis a maga által jó hisztisen ide idézett cikket nem én írtam, ezt az idézőjelből is levehette volna, már, ha érti, mire gondolok 😀 én a kiegészítő információkat raktam hozzá, de gondolom, ez is meghaladja a felfogó képességét, hiszen kritikáját a magyarságérzetre hegyezte ki.
    azon felül. a Kocsis elvtárs által bevezetendőnek talált drogtesztnek mi köze a magyarországi droghelyzethez?
    avagy, gondolja, hogy politikusaink a fő veszélyeztetettek? habár, amikor a 2/3 döntéseit nézem, besimulva mögéjük az LMP-t, perifériálisan rámozdulva látni a Jobbikot, kénytelen vagyok azt feltételezni, hogy hallucinogén szerek befolyása alatt állnak 😛

    a cikk maga sem erről szólt – bár érzékelhetően az áttételes mondani valóját képtelen volt felfogni – de ne is törődjön ezzel.
    Kunhegyesen se magyarok élnek az alapítás óta, hanem kunok 🙂
    Sógorom pl. aki a kunhegyesi modellezőkör vezetője volt, nyakas kunnak tartotta magát.

  • Dr.Vuics Tibor

    Soha nem hittem volna,hogy a Rákosi-rendszer után egy szkizofrén-paranoiás miniszterenök és bandája fogja valamikor még megszállni az országot és mindezt teszi egy „álkeresztény”,embertelen,választók nélküli „párttal” szövetkezve! Nem gondoltam,hogy még eljön az idő,amikor a birkabanda szavazatai révén korrupt etnikai gonosztevők rabolják ki az országot,és az ingoványba tiporják a jogállamnak még a maradékát is…Minderre csak lassan jön rá a Nyugat,de ennek a „szövetségesének” a tobzódását még most sem képes megállítani!

  • Dr.Vuics Tibor

    Tisztelt Boros István!

    Ön ebből az egész Kocsis Máté-ügyből az égvilágon semmit nem ért! Itt ELMEBETEG POLITIKUSOK HALMAZATI TOMBOLÁSÁRÓL VAN SZÓ,s mint ahogy az várható volt,jön az OSTOBA ANTILIBERÁLIS ÖKÖRKÖDÉSSEL,MEG A MAGYARKODÁSSAL…A hatalom lakkozásán kívül Ön egyáltalán mihez ért,avitt frázisok,ócska,a történelem szemétdombjáról elővadászott szólamok ismételgetéséhez? Sajnálom Önt,hogy szürkeállományából mindössze ennyire futja!

  • boros istvan Sosem használtam kábítószert. Teljesen tisztában vagyok a drog (alkohol, nikotin és más szerek hatásával).
    Szedtem össze utcán, parkban, lépcsőházban, kocsmában és szórakozóhelyen ilyen anyag hatása alatt álló embereket.
    Ennek a Máté gyereknek az ötlete finoman szólva is butaság. Nem kicsit. Ezzel semmit nem fognak megoldani, csak sok embert megsértenek, sok pénzt elköltenek. Persze ha már épül Széles laborja az energiacella mellett, akkor érthető. Ez nem megoldás.
    A drogellenes harc módjára nincs jó recept, a világ tanácstalan ez ügyben. De azért minden butaságot nem kell kipróbálni.
    De egy apró kérdésem lenne. Ha Amszterdamban elszívok néhány marihuánás cigarettát, vagy sokat (legális), akkor most Magyarországon lecsuknak? Miért is?

  • llanfair: ne terheld túl. még újonc errefelé. azon felül népnemzeti agyonmagyar tudat alapján értelmez mindent. Aszterdam vs. Magyarország?

  • Ille István Azt talán megértheti, ha Amszterdamban elszívok egy cigit hétfőn, azért nem csukhatnak le szerdán Budapesten. Hiába mutatják ki. Vagy tévedek? Jó lenne megszüntetni a drogot.
    De azt hiszem, nem ez a Máté gyerek szállítja a megoldást. Már a tűcsere leállítása is egy nagy baromság volt. Persze megoldás is lehet, mert így legalább beteg lesz, és elpusztul. Az, hogy majd megfertőz addig még néhány embert, az nem számít. Máténak nem. Ilyen az „illiberális” megoldás?
    Azt hozzátenném, többször voltam Hollandiában. Sokszor éreztem a marihuána illatát, de részeg embert csak kettőt láttam. Abból az egyik csavargó volt. Ez pozitívum szerintem. De hát én egy liberális barom vagyok (és csak nem is szégyellem).

  • llnafair:
    ugyan már, ez a Máté gyerek csak beállt a main streambe. hajléktalanok, rokkantak, előnyugdíjasok, kábszeresek, mnás és más. társadalmi gondoskodásból kiszorultak, akik mind-mind az út szélére szorultak – kiket, mint tudjuk, nem hagynak ott. nem hát. belerúgják őket az árokba. annyival is könnyebb lesz a nyugdíjkassza terhe.
    Hitler még hozzájuk csapta a homoszexuálisokat és az elmebetegeket is. az én hibám, ha a módszerben hasonlóságot vélek felfedezni?

  • Két mondat alatt eljutni Gumicsonttól Hitlerig.
    Nem tagja még az Írószövetségnek?

  • apuwader: ha ez magának gumicsont, hát rágódjon rajta. a levezetést az Írószövetségig kíváncsian várom.
    amúgy: köze?

  • Tisztelt Boros úr! Nem vagyunk egyformák – hol olvasta Ön az „ellenérzést” a droghasználat megfékezése ügyében? Én úgy látom, inkább arról van szó, hogy a Kocsis által ajánlott módszer nemcsak törvénytelen, drága és kivitelezhetetlen, hanem hatástalan is. Más utat kellene találnunk, esetleg a problémával régebb óta küszködő államok tapasztalatait is figyelembe véve. Mellesleg, a drog eredetileg nem kábítószert jelentett, hanem hatóanyagot. Márpedig a gyógyszerekben is használatosak ezek az anyagok: többek között fájdalomcsillapítókban, bár pl. a morfin-származékokat igyekeznek a gyógyszergyárak olyan – több esetben szintetikus – szerekkel kiváltani, amelyek nem okoznak függőséget. Mert nem a kábító hatás a fő probléma, hanem a függőség. Ha valaki egy beszélgetés során deci pálinkával élénkíti (átmenetileg) az agyát, vagy étkezés után két pohár borral serkenti az emésztését, az még nem lenne probléma. A gond az, ha valaki már beszélgetés, vagy étkezés helyett emelgeti a poharat. Az sem gond, ha az ember a mindennapos streszt néha egy barbiturát tartalmú tablettával enyhíti, hogy aludni tudjon. Talán azt kellene tudatosítani, hogy e pótszerek nemcsak károsak az ember életére, hanem gyakran magát az életet „helyettesítik”. Jól tudom ezt, hiszen magam is „függő” vagyok: láncdohányos. És egyre gyakrabban szembesülök azzal, hogy azért nem tudok egy közösségbe bekapcsolódni, mert rövid ideig bírom a füst keserű íze nélkül. Hamarosan el kell döntenem: élek, vagy dohányzom. A Kocsis által is ajánlott illiberális (szűkkeblű, kicsinyes) megoldás biztosan nem célravezető.

  • Félre a liberális szépllelkek,és belpesti sálas 50 kilos fészbukrobotok sápiozásával!
    totális támadást adrog ellen!
    Halálbüntetés visszahozását a drogkereskedésők ellen!
    Sulyos börtönt a birtolklokkal szemben,függetlenül a szer milyenségére.

    Nincs „csak egy szál füves cigi…”

    Nyilvános tárgyalásokat elrettentésül,közterületen,televiziós közvetitéssel. 3 havonte testett a veszélyztetett rétegeknél.

    Ha egyetlen életet meg lehet megnteni már nem volt hiába.
    Jelentös jutalmak felajánlása a drog terjesztöivel szmeben.
    Törvényt szuóbeli pártolás”drogliberalizácio” ellen.

    Hallga csak Juhász ur !

  • kiss pál: orvos látta már? mikor fogja már fel, hogy a cikk nem erről szól? segítsünk?

  • kiss pál A halálbüntetéssel nem megy sokra. A drogbárók olyan hatalmas pénzeszközzel bírnak, amit sok ember nem tud átlépni.
    Mindig lesz másik.
    Amíg a drogtermelő országok megélhetése ez a szer, addig néhány ember kiirtásával nem sokra megy. Ezt már bizonyította néhány ország. Sajnos! A függőket sem lehet egy perc alatt megváltoztatni.
    Pillanatok alatt készítenek olyan szert, ami nincs tiltólistán.
    Így nem megoldható. Persze jó sokat gyilkolhatunk. Az is valami?
    Ja. Száz kiló vagyok, és nem „belpesti”.

  • llanfair: én csak 95-nek saccoltalak 🙂 kiss pál meg nem testsúlyban ellenfél. igaz, agyteljesítményben sem. akkor ugyan, mire gyúr?

  • Ille István Jó nyertél. Tényleg 95 voltam az utolsó mérésnél. De azóta megettem vagy 60 steak-et, és néhány száz fehér magnum fagyit.
    Napi négyet. „Magnumfüggő” vagyok.
    Meglátszik, na!

  • llanfair: én már meg sem mérem maga. úgyis letagadom. fehér Magnum fagyi? az nem diétás?

  • Ille István Sajnos nem. Egyenértékű a Magnum Calssic-kal.
    Ha diétás lenne, nem szeretném. A kristálycukrot is csokoládéval eszem, csak csöpögtetek rá egy kis mézet, és megszóróm porcukorral.

  • Ille István

    2014 december 8
    10:44 de.

    Tartok tőle, hogy nem!
    Én jobban kedvelem a Mövenpick-et!

  • llanfair: hogy állsz a juharsziruppal? vagy az amerikai-kanadai? gondoltál már vércukorszint-mérésre? de komolyan!

  • Hát, Kiss Pál olvastán bennem is felmerül a szigorítás igénye. Vajon milyen szer váltja ki az agresszivitás ilyen beteges fokát?
    Llainfar! Finomítanám ezt a termesztést, bár sok igazság van benne. Ha nem lenne fizetőképes kereslet, kénytelenek lennének átállni másra. Csak gondolj az USA-beli alkoholtilalomra. Eredmény? Nem a pálinkafőzők meg a sörfőzők mentek tönkre, hanem a maffia alapozta meg a gazdasági hatalmát.

  • Ille István Itt is van. Nem imádom, de nincs vele bajom. Minden évben teljes kivizsgáláson vagyok. Még jól működök.

  • talalom Ezt véletlenül tudom cáfolni. Sajnos Skócia leggazdagabb régiója Campbelltown teljesen tönkrement. A leggazdagabb területből a legszegényebb lett. Ők ugyan is Amerikai piacra szállítottak.
    A majd 300 lepárlóból ma három van.
    Csináltak minden ocsmányságból szeszt. Több alkohol fogyott a tilalom alatt, mint előtte.
    A nagy hasznot Kanada húzta, mert onnan csempészték, illetve egy ügyes üzletember felfejlesztette a gyártását, mondván, semmi sem tart örökké. Így is lett.
    Örülnék, ha nem lenne kábítószer. De ez csak délibáb. Ha levágod a két kezét, megtanulja lábbal csinálni. Sajnos ez van. Más megoldás kell.

  • Kár, hogy ez a fórum valahogy elszegényedett!
    Nagyon gyenge témák jönnek a cikkek alatt. Sajnálom.

  • Figyelő Mea Culpa Erre tellett. Majd legközelebb igyekszem.

  • Figyelő

    2014 december 8
    1:59 du.

    Ne már, te tényleg elképesztően pofátlan vagy! =))

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    mindösszes házamból kint vagyok, de rendesen! Ki ez a Kocsis Máté? Ki EZ? Egy nagy senki, akinek a hátát megtámasztják. Mi lesz a legközelebbi ötlete? Bechippeltetnek minket? Helyesebben, majd kiagyalják, hogy minden kerületnek, járásnak saját chipje lesz?! S, majd el kell talán számolnunk azzal, hogy miért megyünk Felcsútra, ha nem ott lakunk.
    *
    Mondanám, kirándulni, nézelődni, hogy még mi fér Kis Köpcösünk ARCÁRA?!
    No, azonnal VISSZA is TEREL(né)NEK.
    Chippel pedig tuttira. A helyemre, netán a hűsre?!
    *
    Vannak ugye a rendőrségen olyan csoportok, akik kimondottan a drogfelszámolással, leleplezéssel, egyéb nyomozásokkal foglalkoznak.
    Mindazokat, akik nem élnek ezzel a hülyítő dologgal, azokat miért kell meghurcolni?!
    Felháborít és megaláz.
    *
    Jelenlegi kormányunk mindent elkövet, hogy még pocsékabb legyen itthon az a légkör, amelyben, ahol mi ÉLNI AKARUNK!
    *
    Hiába ordítja a közszolgálati tévé ezerrel, hogy SZERETLEK MAGYARORSZÁG!
    Igen, az országot szeretem, de a jelenlegi Kormányt, s akik a nyakunkon ülnek, pénzünket herdálják, hazudnak, sőt az előbbiek is ezt tették. Folyamatosan hülyének néznek, s rabszolga sorsba döntenek.
    Most még a rokkantak tömegeit is elküldik, mert onnan bezzeg elvették a támogatás nagy részét. Pontosítok, azoktól a cégektől, akik a fogyatékosokat, rokkantakat foglalkoztatták.
    *
    A rokkantakról már akkor megállapították, hogy GYÓGYULTAK, amikor még be sem nyitották az orvosi rendelőnek az ajtaját. Sajnos igaz, hogy nem annyira, hogy el tudjanak menni dolgozni. Miért? Mert VALÓBAN BETEGEK, FÁJDALMAIK VANNAK, TÖBB MŰTÉTEN estek át! Közmunkára alkalmatlanok eü. ok miatt. Különben sem kapnának.
    Segélyt?
    Úgy számolták/számolják ki a leszázalékolás mértékét, hogy segélyre, pénzre nem jogosultak.
    *
    Mi ez, ha nem élve eltemetés?
    Menjen legelni!
    *
    Most az a terv, hogy egyáltalán nem lesz munkanélküli segély?! De munkahely sem!
    „Zorbánék” mindent elkövetnek, hogy ne is legyen!
    Lásd a vasárnapi üzletek, plázák bezárását.
    Erről csak annyit, a plázákban hatalmas pénzekért bérelnek területet a különböző büfék, éttermek. Velük mi lesz? Helyesebben az ott dolgozókkal? Nem tudom elhinni, hogy az emberek csak egy főzelékre bemennek bármelyik ZÁRT plázába?! Erre senki, de senki nem gondolt?
    Nagyon sok ember alól kihúzzák az élet „szőnyegét”. Elesik, pusztuljon!
    Statisztikákkal nagyon tudnak ám „varázsolni”. Ez olyan, mintha felfogadnék bárkit is, hogy minden reggel itt kukorékoljon az ablakom alatt, hogy „szép és fiatal, csábos és gazdag vagy”!
    HAZUGSÁG!
    Ezt nevezik szemünkbe hazudozásnak, a statisztikákat meghamisítják, hülyének néznek mindenkit, akik itt élnek, határokon belül.
    No, hogy azon kívül is mit művelnek, az is szégyen a javából.
    *
    „Zorbánnak” és sleppjének egy a fontos, a saját zsebüket degeszre tömni.
    Egyre figyelmeztetek: mindenki úgy megy el, ahogyan jött! Hiába a gyűjtögetés, a kapirgálás, a hazudozás, a mindenféle csalások sorozatai, egymás kimentegetése. Ők is u.olyan pucéron mennek majd el, amikor letelik az e földi életük, mint a többiek.
    Ebben legalább van igazság.
    A halottas ingen nincsen zseb! Éljenek sokáig, s ha van nekik, ugyan kétlem, furdikálja őket a lelkiismeretük.
    *
    Igaz, a születéstől – a halálig egyáltalán nem mindegy hogyan is élünk? Nyomorgunk, vagy dúskálunk!
    De TÜKÖR is van, NÉHA LEGALÁBB BELE KELLENE NÉZNIÜK!
    Nem sikerül?

    Talán azt is nekünk kellene elébük tartani, nehogy elfáradjanak?!
    *
    Jaj, de irgalmatlanul dühös vagyok! – G.B.

  • Llainfair! Köszi a kiigazítást. „Több alkohol fogyott a tilalom alatt, mint előtte.” – írod. Ebben lehet valami.Észrevettem, hogyha olyan helyen kell tartózkodnom, ahol nem lehet dohányozni, akkor a legkisebb alkalmat is kihasználom, hogy rágyújtsak, holott lehet, hogyha nem lenne tilos, eszembe se jutna. Mert ki tudja, mikor lesz legközelebb alkalom.

  • talalom Szivesen. A whisky-hez veletlenul ertek.
    Latod, a dohanyzast sem lehet tiltassal megszuntetni.
    Pedig mindenki tudja, milyen rut halal a buntetese.

  • Horváth Béláné

    Gondom van a cikk olvasása után, nem tudok dönteni, nem tudom eldönteni, hogy néhány hozzászóló az ital vagy a drog mámorában írt-e ide be?? De aztán úgy döntöttem, hogy mindegy is tulajdonképpen. Azt javaslom, hogy talán elsőként vigyenek mintát Kocsis úrnak, mintegy bevezetésként, gyakorlati tapasztalat szerzésként a végleges bevezetés előtt. Mindenképpen jót tenne az üggyel, de még az itt olvasókkal is! Remélem még éhhomra vannak, s olvassák, s ezek után nem a nekem írt válaszra fordítják idejüket, hanem a pohárra! No, nem inni belőle, pisilni bele! Köszönöm!

  • Llanfair

    2014 december 8
    5:50 du.
    Ad rút halál!
    Ez azért enyhén szólva is véleményes!
    Korrekt kísérletekkel ezt sohasem igazolták. Csak úgy megjegyezzem a legtöbb nagyváros levegőjében a dohánynál – mint szivaros fel kell említsem a károk zömét a pocsék minőség (papírfüst, kátrány, etc.) okozza – sokkal nagyobb károkat okozó összetevőket találni.
    S egy valós történet: Néhány éve hunyt el édesapám 92éves korában. Felsős gimis kora óta erős dohányos volt, még néhány hónappal a halála előtt is napi két doboz körül szívott. Mikor felboncolták egyetlen épp szervet találtak: a tüdejét!

  • RonaGyuri Már szembesítettél azzal, hogy mindig butaságot írok. Legyen. Vádoltál már olyannal, ami nagyon messze áll tőlem. Az sem érdekel.
    De ebbe a rákdologba ne nagyon menjünk bele. Van néhány rákkutató az ismeretségi körömben, akit a világban is elismernek. Többek közt a feleségem is az (42 az IF, az idézettsége 242). A Phd-ját többek közt a nyelőcső és béldaganatokból írta, kitérve a nikotin károsító hatására. Az interneten elérhető, angolul és magyarul. Számtalan kutatás, vizsgálat és beszámoló bizonyította a nikotin (cigaretta) rákkeltő hatását. Az pedig népmese, hogy egy 92 éves ember tüdeje épp. A többihez képest esetleg. Láttam néhány boncolást. Még én is láttam, melyik halott dohányzott. Pedig nem értek hozzá.
    Rád hagyom, hogy buta vagyok. Nem érdekel. De Ők ezt jobban tudják! Hidd el.

  • llanfair

    2014 december 9
    9:06 de.
    Hinni, azt lehet! Én még a templomban sem!
    Nekem is van számos ismerősöm olyan is akinek – matematikus vagyok – volt alkalmam segíteni. Tudod a statisztika nem olyan egyszerű dolog: pl. az elhanyagolt tényezők okán!
    Hogy te mit tartasz népmesének az is legyen a te dolgod!
    Nem azt mondtam, hogy buta vagy csak – nem is kicsit – elfogult!
    Ami pedig a családi félreértésedet illeti, ha beszélő viszonyban vagy a feleségeddel kérdezd meg, hogy nikotinról vagy a szépszámú más káros-anyagról értekezett! =))

  • Ja és mégegy sértődés helyett: nem árt néha a kategórikus kijelentések helyett: állítólag, egyesek szerint, azt hallottam/olvasta, etc. alkalmazása sem! =))

  • RonaGyuri Nem kérdezem meg. Ha érdekel elolvasod. De sajnos ha nem tudsz visszavonulni mikor nincs igazad, akkor azok a tételek is megkérdőjeleződnek, amikről nem bírok tudomásul, és elhittem neked.
    Az USA olyan elfogult, hogy feleségem PhD-ját beemelte a nagy könyvtárába. Ők sem értenek hozzá.
    Mikor mindig odaírtam a forrásomat, akkor Don Ovuz kioktatott, hogy nem érdekli a feleségem tudása (nem ilyen finoman). Akkor írjam, vagy ne írjam? Nincs sértődés. Levontam megint egy következtetést.
    De ha a matematikusok jobban tudják, gyógyíttasd magad matematikussal. Ilyen egyszerű.
    Jó szöveg ez az elfogult vagy. Azért mert az én feleségem, nem lehet szakmája zsenije? Érdekes felfogás.Tudod akkor a világon nagyon sok orvos elfogult vele szemben. Persze matematikailag nem számít, mert nem ismeri mindegyik. Csak aki képzi magát.

  • llanfair

    2014 december 9
    11:06 de.

    Majd, ha megnyugszol talán még érteni is fogod, hogy mit írtam!
    Egyébként mi matematikusok nem csak azt mondjuk, amit hiszünk, hanem azt is milyen körülmények között, milyen valószínűséggel!
    Egy csomó tudományban – objektív okokból – ez nem jön össze!

  • Ja és mégegy: Én biztosan nem – és gondolom Don sem – a feleséged tudását kérdőjeleztük meg, csak azt amit te vélelmezel róla! =))
    Így mégis csak jobb lenne, ha megkérdeznéd! Biztos vagyok benne, hogy elmondaná neked, hogy nagyon tévedsz ő sohasem mondott ilyeneket: „mindenki tudja, milyen rut halal a buntetese”! Ilyen kategórikus kijelentés nem tehetett, ha ért hozzá! Legfeljebb ilyetén veszélyekre tehetett célzást és/vagy a valószínűség szginifikánsnak tűnő emelkedéséről beszélhetett!

  • Bökvers Hugyos Máté szellemi színvonalán

    Hugyos Máté, én úgy félek:
    pisiltess meg engem, kérlek!

    Ha te fogod a fütyimet,
    Apu a tiedet üti meg!

    Hugyos Máté, rákeféltél:
    nem vagy már több egy heréltnél!