Napi szösszeneteimből – jó lenne, nem csak azt vizslatni mit kaphatunk az EU-tól, de legalább elméletben mit is adhatnánk

2014 december 22 8:19 de.9 hozzászólás

Mutyi, milyen mutyi? Ők áldoztak rá! – Na, ekkora dumára még te is eldobod az agyadat Waze

Mint ismert a Blikk hosszas pereskedés után megkapta a Nemzeti Földalaptól azt a dokumentumot, hogy ki vehettek bérbe pályázat nélkül állami földeket. Áttanulmányozva a több mint 22 ezer földdarabból álló listát igen csak érdekes tételeket találtak. Megállapították, hogy: „Nemcsak oligarchák, hanem országgyűlési képviselők” részesültek az adományból.
Például kiderült, hogy „56 helyen szerepel a Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt., amelyet a mezőgazdasági bizottság fideszes alelnöke, Farkas Sándor irányít. Neki több mint 38 százalékos tulajdonrésze van a cégben.”.
Ez egy dolog, s megmondom őszintén ezen én egy csöppet sem csodálkozom, mégsem járja, hogy mindent a családtagokkal végeztessenek.=))
A dologban nem is ez a mókás, hanem az amit a blikk.hu kérdésére válaszolt. Egyfelől kifejtette, hogy ezeket a földeket „korábban mi béreltünk, csak azokat a tulajdonosok a Földért életjáradék program keretében felajánlották az államnak. Van köztük árokpart, legelő, kisebb szántók szétszórva a földjeink közé ékelődve, sok helyütt még a traktor sem tud megfordulni, olyan kicsi”, de az igazi szívjósággal vegyes áldozatvállalásukra azt is elmondta: „nagyon rossz minőségű terület, senkinek sem kellett. Tavasszal vetettünk ott, de aratni már nem tudtunk, mert elvitte a belvíz a termést”.
Én kérek elnézést, hogy ez a gaz ellen ezt derék atyafit báncsa!

Most már tényleg csak a hadüzent van hátra – Lázár hagymázas kirohanása a Magyar Hírlapban

Kereszt-papi – ne feledjük ő és csapata a birka-menetek legfőbb szervezői, akiket úgy kellett visszafogni, hogy jogos felháborodásuknak ne adjanak hangot – lapjában ma Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel készült beszélgetés jelent meg.
A mi derék Lézer Jankónk – ahogy gyerekkoromban mondani szoktuk: biztosan birkózó-szőnyegen csucsukált – igen csak kardcsörtetőre sikeredett kijelentéseket tett:
„úgy tűnik, az amerikaiak lemondtak arról, hogy az ellenzéki pártok valaha is el tudnák nyerni a magyarok bizalmát, ezért inkább ők lépnek fel az elégedetlenkedők vezetőiként. Olyan kérdésekben foglalnak állást, amelyekben diplomaták nem szoktak, meg akarják nekünk mondani, mit gondoljunk a világról”
illetve
„Az amerikaiaknak tisztelniük kellene Magyarország ezeréves történelmét, a hagyományainkat, amelyeket nem lehet külső erővel, nyomással megváltoztatni” – tette”
sőt
„A magyar történelmet az identitásunk és függetlenségünk megőrzéséért vívott küzdelmek jellemezték, és most ismét egy ilyen helyzettel állunk szemben” amihez hozzátette, hogy ő személy szerint meg van győződve róla, hogy „az ellenzéki pártok nem asszisztálnak az amerikaiak törekvéseihez, nem fogják elárulni a hazájukat”. Majd: „Nem véletlen, hogy az amerikai követség utcára viszi a politikát, a demonstrációk aktív szervezője, bátorítója és szereplője.” és hogy „Az amerikai érdekek nem esnek egybe Magyarország érdekeivel”.
Erről jut eszembe – főleg a tisztelet vonatkozásban – nem ártana meggondolni és megfogadni az echte Orbáni gondolatot (haggyál má Wazze, hogy ez egy idétlen félrefordítása JFK egy közismert mondatának; nevetséges vagy ezt hercegkisasszony saját maga árulta el apjáról): ne csak azt nézd mit kaphatsz Európától/Nyugati-világtól, de azt is, hogy mit tehetsz érte! =))

Putyin tempója már a sportban is – Az IBU is úgy látja; jobb nem ujjat húzni az orosz medvével

A biatlon világkupa idei utolsó futamát a szlovéniai Pokljukában rendezték meg a hétvégén. A férfi tömegrajtos versenyen az utolsó lövészet után az élen három versenyző száguldott a másodperc töredéke eltéréssel. Elöl a francia Jean-Guillaume Beatrix haladt, mögötte honfitársa, Martin Fourcade és az orosz Sipulin síelt. Az utolsó emelkedőn Sipulin kilépett, és betámadta ellenfeleit. Az előzésnél azonban letaposta Beatrix léceit, aki emiatt elbukott, sőt Fourcade is időt vesztett, mert ki kellett kerülnie az elé zuhanó csapattársát. A célban Supulin nagyot ünnepelt – mint az a vídeóról jól látszik, ahogy a szabálytalanság is – a mindössze 1,2sec-es sikerén! =))

Nem értem a felháborodást – Csak ismerni kell(ene) a népi bölcsességbe foglalt alapigazságot, de ők ismerik

Az elmúlt időszak egyik, de az is lehet, hogy a legfontosabb kulcsszava a korrupció, szinte mindent ellep:

Sokakat meglep az az arrogáns és pofátlan reakció, amivel a hatalom ezt a témát kezeli, pedig igen csak várható volt. Nem, most nem arra célzok, hogy ez mindkettő alaptulajdonság náluk, hanem arra, hogy ismerik a mondást: „A korrupció az a megvesztegetés/megvesztegethetőség amiből őket, ártunk és qurmányunk jeleseit, kihagyták/kifelejtették”!

A suszter cipője – Ez egy másik Hegyi-beszéd

A derék Hegyi Gyula volt MSZP-s EU-s képviselő a mai Népszavában kesereg azon, hogy tüntetések csakis olyan agoraként szolgálnak, ahol egyelőre következmények nélkül szidhatják a kormányt. Lényegében arról gondolkodik, hogy miért utasítják el a politikát és a politikusokat!
A másik hegyi beszéd miután kifejtette a nyolc boldogságot – mostanság az első ismét nagyon aktuális: „Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa” =)) – áttér az illetékes-elvtársak (na jó ez már majdnem blaszfémia: az apostolokról/nak szólt) teendőire: „Ti vagytok a föld sója. Ha a só ízét veszti, ugyan mivel sózzák meg? Nem való egyébre, mint hogy kidobják, s az emberek eltapossák. Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. S ha világot gyújtanának, nem rejtik a véka alá, hanem a tartóra teszik, hogy mindenkinek világítson a házban. Ugyanígy a ti világosságotok is világítson az embereknek, hogy jótetteiteket látva dicsőítsék mennyei Atyátokat!”.
Ha nem értenék: elsőbb a saját házuk-táján kellene körülnézni, s megfogadva a fentebb idézett „tanácsokat”! =))

Az Eörsit valószínűleg nemSzerető Szabi vezércikke – A Fityesz-KB központi napilapja leleplezi az USA ügyvivő ármánykodását

A humorhoz tartozik, hogy on-line a főoldalon egymás mellett van a Pintér ellen szervezett lejárató-kampányt ecsetelő írással =))
Na szóval szóvá tette, hogy „pénteken a kicsiny, saját jogon parlamenti képviselettel nem rendelkező, szélsőséges párt, a Demokratikus Koalíció külpolitikai rendezvénye, amelyet a diplomáciai etikettet áthágva megtisztelt jelenlétével az ideiglenes amerikai ügyvivő”.
Ahogy mondani szoktam szíve joga, azonban tett egy igen csak érdeke megjegyzést: „André Goodfriendnek együtt fotózkodni Gyurcsány Ferenccel vagy a magyar politika egyik legszélsőségesebb és legellenszenvesebb alakjával (utóbbira azért nincs objektív adatunk, mert izgágasága ellenére nem sikerült huszonöt év alatt olyan jelentőségre vergődnie, hogy a közvélemény-kutatók rendre megmérjék a személyes népszerűségét), Eörsi Mátyással nem látszik okos húzásnak.”!

S végül két mókás kép a mai postámból:

Máté evangéliuma

Máté evangéliuma

fecni

9 hozzászólás

 • Bocs a biatlonos vídeó nem sikerült: itt site URL-je

  http://indavideo.hu/video/Sipulin_lectaposassal_nyert_a_biatlon-vk-n

 • sajnálom, de a beszúráskor működik.

 • Ille István

  2014 december 22
  9:13 de.

  most már működik, elsőre nem ezt adta ki!

 • index.hu:
  December 5-én Mikulás-ünnepséget tartott a Miniszterelnökség a Parlamentben, derült ki Szabó Szabolcs, az Együtt független képviselőjének leveléből. Szabó Kövér Lászlónak és Lázár Jánosnak tett fel írásbeli választ igénylő kérdést. Arra volt kíváncsi, hogy mennyibe került az ünnepség, ahol állítólag 650 gyerek vett részt, akiknek a szülei a Miniszterelnökségen dolgoznak.

  Egész pontosan az volt a kérdése, hogy mennyi közpénzt költöttek erre az alkalomra. Szabó azt írta, hogy a kisebb gyerekek 9 ezer forintos alapcsomagot, a nagyobbak 20-30 ezer forintos LEGO-készletet kaphattak. Szabó arra is kíváncsi volt, hogy milyen eljárás alapján választották ki az ajándékokat, és milyen megállapodás keretében szállította a játékokat a LEGO.

  A levele végén Szabó megjegyezte, hogy szerinte az ajándékoknak jobb helye lett volna a valóban rászoruló gyerekeknél.

 • Hát igen… Magyarországnak ezeréves történelme van, Amerikának meg sikerei és egy főre jutó igen szép GDP-je. Közben mi feldughatjuk magunknak az ezeréves történelmünket, rajtunk kívül a kutyát sem érdekli. Amerikát a legkevésbé.

  Mert ha valami hihetetlen dicsőséges történelmünk lenne, még csak-csak érteném Lázár orális szellentéseit. De mikor a Himnusz is egy merő kesergés és busongás, akkor miről is beszél ez a jóember?

  És hogy mer lehazaárulózni bárkit is ebben az országban ez a szerencsétlen, felkapaszkodott vidéki suttyó?

  Persze, tudjuk, a Magyar Hírlap közönsége zabálja az ilyen ótvar szövegeket, csak valahogy annyira nevetséges, amikor egy szakadt kiskakas ugrál a szemétdombján, és pökhendien beszól a bikának…

 • RonaGyuri: 800 ilyen gyerek, 650 olyan gyerek…most mondd meg, hát nem végtelenül szociálisan érzékeny ez a kormány? igaz, hogy 800at közülük bolhának neveznek, de hát, istenem, ott van a nyugodt nyugodt többség, akik már otthonról hozták a szőnyegbe simulás ösztönét, elvégre a Miniszterelnökség dolgozóinak gyerekei. most akkor nevezzük őket szőnyegatkának?
  ja, hogy nem ők voltak a többség? ez meglep. a 2/3-nál pedig így számolnak.

 • Joe Cocker has died at age 70, reports the BBC.

 • RonaGyuri: nekem erről a Tizedes meg a többiek c. örökbecsű film befejező képsorai jutnak eszembe, amikor hőseink az orosz hadifogolytáborban bizonykodnak, hogy: nye pravda, nye pravda, MÜ partizáni 😀