Göllner András: Nincs demokrácia és szólásszabadság a kanadai magyar diaszpórában

2014 december 30 5:23 du.33 hozzászólás

Orbán Viktor sajnos rengeteg kanadai magyart meghülyített és mára nincs demokrácia, szólásszabadság és vita a kanadai magyar diaszpórában. Egyívású módszerrel működik a szervezett magyar kolónia. Aki nem azt fújja amit Orbán Viktor, az ki van zárva–mondta Göllner András a Kanadai Magyar Hírlapnak adott videó interjújában. A KMH hosszabb videó beszélgetést rögzített Göllner professzor montreáli lakásán, melyben a Kanadai Magyar Demokratikus Charta elnöke elmondta, hogy miért zárkoznak el a kanadai magyarság fideszes hangadói – elsősorban Feszty Dániel, az Orbán rendszerpárti Kanadai Magyarok Országos Szövetsége (KMOSZ) elnöke – minden nyilvános párbeszéd elől. Dr. Göllner szerint a szervezett kanadai magyarság egyre inkább az egykori Jonestown szektára hasonlít.

„Félnek a párbeszédtől és félnek a vitától ezek az emberek. Én 2010 óta próbálom elérni azt a közösségben, hogy legyen kulturált, civilizált és egymás megértésére törekvő párbeszéd. De ezt nem tudom elérni. Minden egyessel alkalommal, amikor a Kanadai Magyarok Országos Szövetségével értekeztem, Feszty Dániel volt az az ember, aki az egész nyilvános párbeszédet lefújta és megtiltotta, hogy ez létrejöjjön. Próbáltam írni a lapjába, de szó se lehet róla. Félnek ezek az emberek a vitától. Fizikailag ki vagyok tiltva a diaszpóra szervezetek helyszíneiről”–mondta dr. Göllner. „Ez majdnem egy ugyanolyan társaság mint Jim Jones kultikus szektája a hetvenes évekből. Kultikus szöveget nyomnak és ha valaki be jön a közegbe és mást mond, az a számukra életveszélyes”–tette hozzá a Kanadai Magyar Demokratikus Charta alapítója.

Továbbá elmondta, hogy éppen a párbeszéd tehetné a jelenleg haldokló kanadai magyar közösséget ismét dinamikussá. De hála a KMOSZ-nak, a demokratikus párbeszédnek jelenleg nincsen esélye.

33 hozzászólás

  • Napjainkban, a modern felvilágosult világban, ritka de mégsem teljesen elszigetelt jelenség, az ellenvéleményt ellenségesnek, vagy tán inkább ellenszegülésként értelmezni. Emberi gyarlóság, vagy pedig annak félelme, hogy nem lesz hatásos ellenérv, az ellenérv elleni vitában. Még szerencse, hogy az említett társasgnak nincs pallós joga. Most éppen annak a traumának sulyát nyögi a világ, hogy az ellenvélemény bizonyos ( kulturálatlan ) kultúrában az ilyesmi fejvesztéssel járhat aminek a modern technika és hírközlésnek köszönhetően tanúi is lehettünk, mintha csak az Ó-kor elevenedett volna meg elöttünk. Sajnálatos Göllner András hiábavaló erőfeszítése, hogy a Kanadai Magyarságot visszavezesse a XXI-ik századba, ahol értelmes, emberek szabadon cserélhetik ki gondolataikat, a demokrácia egyik vívmányának jegyében.

  • Kedves Chris és kedves András!
    Igen – nem véletlen, mert ez kiemelt cél volt, s nem kevés pénzt fordítottak rá – a magyar diaszpórák sok-sok kis Magyarország lettek. Nagy szerencsétekre – általában – csak a „hazagondolás” területein, de hallottam olyan esetekről is, mikor egyeseknek a befogadó országgal is komoly gondjai támadtak.
    Ez a jelenség azon túl, hogy mérgezi a ti lelketeket, nekünk is káros. Azon túl – bár ennek zömét inkább a szomszédból rabolták -, hogy rengeteg szavazatot kaptak, s azon is, hogy elintéző emberekké degradálták egy részeteket (hol egy diszdoktroság, hol egy támogató levél), amit itthon lobogtatnak, van egy sokkal nagyobb gondunk. Igen nekünk itthonélőknek (bár szerintem nektek is) a hírünk a világban. Nem, nem arról beszélek ami a médiából jön le, bár az sem semmi. Hanem a tapasztalatból, amit ottani „szomszédaitok” érzékelhetnek!

  • (??????????????) mi az a diaszpóra? és mire is jó? kell e? magam részéről 26 éve nagyon jól megvagyok anélkül, hogy le lennék diszpórázva…sohasem volt jó, de egyre rosszabb
    kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

  • Nincs új a nap alatt, hiszen Magyarországon a Fidesz sem lép ki érdemi vitára, elzárkózik minden nyilatkozattól. Ami van az a lakájmédia alákérdezésével történik, de érdemi vita nincs, hiszen akkor felbukkannának az anomáliák, az emberek elkezdenének gondolkozni és ez a hatalom szempontjából végzetes volna.

  • Érdekes és tanulságos történet.
    Meglepve hallottam, hogy a KMOSZ-t irányitó Feszty úr nem volt hajlandó a nyilvánosság előtti vitára. Miért nem?
    A szervezet neve is érdekes. KANADAI MAGYAROK ORSZAGOS SZOVETSEGE. Azt sugallja, mintha minden kanadai magyart képviselő szervezet lenne. Egy frászt. Túlnyomó részt a levitezlett torontói MH volt vezetői alkotják.
    Az interjúból az nem kiderült ki,hogy Pordany volt nagykövet a Kanadai Magyar Kulturális Tanács ellen szervezeteként hozta létre a KMOSZ-T.

  • Hallgatom közben az interjút… Hát, Androvich maga a sátán, ezt azóta mindenki tudja. Nem véletlenül menekült Montreáltól nyugatabbra.

    Androvich sátánistázik? Ha létezik ilyen mérce, akkor ő maga egyenesen a sátán. Katolikus pap létére gyereket csinált az egyik „hívő”-nek. Tömegével jártak a fiatal és középkorú hölgyek, na nem azért, hogy Isten szavait általa meghallják, hanem mert akkora világi életet élt. Nem véletlenül hagyta el egy szó nélkül a montreáli nyájat. Neki már megvan a páholya a pokolban.

  • Igentisztelt Göllner András !

    Az lenne a csoda, ha nem így lenne.
    Országunk törpeszuper vezére ahova befolyást szerezhet, oda befolyik. Az olyan réseket, mint a genny, igyekszik tökéletesen kitölteni, hogy teljes erőből rohaszthasson. Talán egy kicsit babonás megközelítésnek tűnhet, de gondoljunk bele, hogy ahova Ez egyszer ellátogatott, ott rövidesen valami elromlott, kitört, vagy valaki megbukott…
    Ugyanakkor, amióta Gyurcsány Ferenc ország-világ színe előtt kenterbe vágta Őt egy tévé vitában, azóta nem mer előre nem előkészített kérdések nélkül interjút adni. Nem is ad. Besz@t az istenadta és még mindig nem sikerült ebből kimosnia magát. Olyan mint egy aládúcolt romos tákolmány. Ezt tudván, még vadabbul kapaszkodik a hatalmába és csak rombol, rombol és rombol…
    Ne gondoljuk, hogy Ez a megszállott ne akarna akár világbefolyásra szert tenni, de előbb a magyarországi hatalmát kívánja szó szerint „abszolutizálni”. Amikor úgy kb.15 éve a szent koronát kihozatta a Magyar Nemzeti Múzeumból és átvitette a „parlament” nevezetű színházba, már lehetett tudni, hogy itt egy új dinasztia bújik ki a kígyótojásból. – És ma már takarítják számára a budai várpalotát, miközben további reményeket is táplálva a nyugtató injekciói mellé, immár a kanadai terepet is rendezteti a csicskásaival.

    Vigyázzon magára András !
    Sok sikert kívánok áldásos hivatásához !

    V.Zs.

  • Elolvastam a KMOSZ irományát amit a The Globe and Mail-nek küldtek. Ebben önmagukat a legnagyobb kanadai magyar szervezetként tüntetik fel, ami hazugság. Mint ahogy az is amit az alapszabályukban leírnak, hogy nem politizálnak. Úgy látszik semmi mással nem foglalkoznak mint politika ezerrel és mindenkivel gyűlölködnek. Hazugságrá épülő szervezet nem sokáig maradhat fent.

  • Nagyon pontos ez a hiánypótló interview, mint ahogy ez Andrástól és Christől el is várható.
    Egy-két kis ismétlés a jobb megértést szolgálja:)
    A commentek is színvonalasak, viszont irónikus, hogy pont itt nincs még egy fröcsögő ellenvélemény se. Pedig hogy felszökne egy pillanat alatt a hozzászólások száma:) Ők már amúgyis talán a rendszer végnapjai utáni áttéréssel vannak elfoglalva..

  • Miklos Banfi: mitől is lenne? akikről szól, azok pontosan tudják, mennyire hiteltelen bármilyen ágálásuk.
    az itthoniaknak pedig marad a zsigeri állásfoglalás, az meg sz..t se ér. ilyen egyszerű.

  • Most egy pontosításom lenne az interjúhoz.
    dr Ódor Bálint nagykövet úr nem FIDESZ tag, igy az ezzel kapcsolatos interjúbeli megjegyzések nem helytállók.

    Az interjú gondolatébresztő számomra és elképzelésem az, hogy írásban fejtem ki a véleményem a kanadai diaszpórával kapcsolatban, amit majd elküldök a KMOSZ, KMKT és a Kanadai Hirlap számára, bízva abban, hogy majd nyílvánosságot is kaphatok ezeknél a szervezeteknél.

    Békés, nyugodt, szeretetteljes 2015-ös évet kívánok mindenkinek!

    Maros Zoltán

  • Göllner András

    Kedves Maros Zoltán. Az interjúban nem állítottam, hogy Ódor Bálint Fidesz párt-tag, hanem azt, hogy a Fideszt szolgálja már nagyon rég óta. Martonyi is Kádárt szolgálta hosszú éveken át, párttagság nélkül. Mint tudjuk, csak 1988-ban váltotta ki párttagságát. Ódor Bálint, külügyi szolgálata alatt, az egyoldalú politikai állásfoglalása miatt vált ismertté, ezért is távozott a külügyminisztériumból. Mindent el lehet Ódorról mondani, de azt nem, hogy karrier diplomata, vagy azt, hogy a pluralizmus pártfogója. A kedves olvasókat talán az is érdekelheti, hogy az új magyar nagykövet nem csak párt-politikailag elkötelezett, hanem rokona is Orbán Viktornak. Ettől természetesen lehet még egy rendes ember, jó közgazdász, és nagytudású nyelvész. Én csupán azt várom tőle, amit minden más nagykövettől – ne egy pártot, hanem a hazáját képviselje. Mutassa meg, bizonyítsa be, hogy az Euro-Atlantoi szövetség értékrendjét, amely az ellentétes politikai nézetek békés megmérettetésének központi helyet biztosít – azt tiszteletben tartja. Mutassa meg, hogy nem a magyar kleptokráciát hanem a magyar demokráciát szolgálja.

  • Kedves Göllner Úr,
    innen, távolról elég nehéz megítélni, mi történik a kanadai diaszpórában, csak feltételezésekkel lehet élni. Elég régóta olvasgatom a KMH-t, s nyugodtan mondhatom, egy erősen „baloldali” vagy „libero”(nem véletlenül nem liberálist írtam, mert az kicsit más) beállítottságú lap (hozzá teszem, ettől még érdekes). Azt is mondhatnám, meglehetősen (többnyire) erősen elfogult vélemények jelennek meg benne, khm., sarkos, túlzó megfogalmazásokban. Ez a lap előállítóit, s törzs olvasóközönségét egyáltalán nem zavarja. Sőt.
    A lapnak komoly előnye (azt is mondhatnám erénye), hogy minden cikkhez lehet véleményt fűzni. Ez meg is történik az esetek nagy részében, a cikkekhez erősen rímelő hozzászólások születnek. Meg néha nem. Azaz néha erre téved egy-egy másképp gondolkodó. Akkor jön a sőt. Ilyenkor ritkán zajlanak objektív, tárgyszerű viták, a szelíden más véleményüket megfogalmazókat, nem véleményükben,hanem személyükben, tisztességükben, szabad gondolkodásukban – támadják meg azonnal. Minősítik is őket, habozás nélkül – a tévedhetetlenség felsőbbrendűségét sugárzó magabiztossággal, s kb. olyan stílusban és hangerőben, mint mondjuk 30 éve egy betévedő Dózsa drukkert egy Fradi kocsmában, a Fradi szurkolók 4 sör és nyolc gyorsító után… (Itt finoman utalnék a „liberális” és a „liberó” közötti különbségre)
    (A valaki által említett Orbán – Gyurcsány TV vita is hasonló volt, az entellektüel párbeszéde a lócsiszárral).
    Ezek után merészen élek az indukció módszerével, s felteszem a kérdést, ha ilyen a vitakultúra egy ártatlan réteg lapban, vajon nem jelenik-e meg természetesen ennek a visszaütése a közösségi politikai kultúrában, más formában?
    Kétségtelen a sajtó hangos, kiabálva sétál a csendes erdőben – na nem azért mert fél – mert azt hiszi, így tudja eladni magát. Ahogy szokták mondani, nem az a hír, ha a postást megharapja a kutya, hanem az, hogy a postás megharapja a kutyát…
    Valszeg ebből a téveszméből, mint alap tézisből vezeti le a működését a mai sajtó, az egyéb elavult ó módi alapelvek – tényszerűség, torzítatlan hírközlés, tárgyilagosság – már kevésbé befolyásolják működését. (Na, ezt csak azért tettem hozzá, mert a sajtó „sokat” tett hozzá a vitakultúra ilyetén alakulásához…)

  • enterprise: 😛 😛 😛
    végre beismerte, hogy Orbán nem több, mint egy lócsiszár 😀
    bírom ezt a fölényes megítélést – amit azért magától nem igazán lehetett elvárni, lévén, hogy meglehetősen messze áll a semleges értékítélettől (na tessék, már megint ez a fránya személyeskedés, ami, persze, annál is nehezebb, mert magának nincs személyisége).
    elfogult vélemények jelennének meg? miből gondolja? hátha a magáé elfogult?
    előállítók lennénk? sajnálom magát, enterprise. maga csak egy önkéntes zászlólengető, véleményimitátor, egyetlen önálló gondolat nélkül. ezek után maga akarja megmondani, mi, merre?
    ezt a pimaszságot! MAGA liberót kiált, persze, korántsem felsőbbrendűségtől átitatottan, mivel úgy véli, hogy MAGA majd meghatározza, mi a különbség a gúnyos felhang és a definitív elnevezés között, mi?
    méghogy másképpen gondolkodók! ne röhögtessen már!
    soroljam azoknak a nickjeit, akik nemhogy szabadon gondolkodók – magával együtt – de a pártpropaganda elkötelezett szajkózói?
    vezesse már le, mi is az indukció fogalma, polihisztorkám? csak nem gondolja, hogy maga bármit is indukál itt? bár, meglehet: a folyamatos agyagba taposását, ami felettébb elkötelezett pártaktivista mivoltából következik. Miből gondolta, hogy a maga térfelének sajtója különb?
    egyáltalán, mi a célja folyamatos igazságosztásával – mármint azzal, amit maga annak tart? itt semmit nem fog elérni.
    mondja, mikor indul újra a hajózás? a Hapcin deck boyt keresnek. ott legalább a helyén lenne D

  • Inkább megyek bulizni,

    BUÉK minden liberónak, liberálisnak, komeinistának, pápistának és nyakas kálvinistának, zsidónak és palesztinnek, nacionalistának és cionistának, deistának és ateistának, külün minden konzervatívnak, de leginkább minden Magyarnak!

  • enterprise

    2014 december 31
    1:43 du.

    Ha és amennyiben a valóban konzervatívokra gondoltál – ergo nem az orbáni „lövésem sem sincs róla, hogy eszik vagy isszák, de jól hangzik” vagy a Bokros-féle „de jó lenne, ha valakit is érdekelne” úgynevezettekre gondoltál – akkor nem csak külön, de külön-külön sem nagy kunszt mindannyiukat üdvözölni! =))

  • enterprise: kössz, de a maga jókívánságaiból nem kérünk. pláne nem nagy betűvel.
    komeinista…deista…hát, maga még jót kívánni sem tud…szegénykém…
    viszont azt kívánom, hogy Liberóba csomagolva töltse el a következő évet. úgy tudom, gyártanak felnőtt méretet is.
    használjon Bepantent, ha kényes a segge.

  • Valaki hiányolja a cikkre az ellenvélemény megjelenésést.
    Sajnos, a témát már agyon csépelték, Göllner írásai egykaptafára mennek, így nem látom értelmét, hogy egyáltalán véleményezzem.

  • T.Enterprise !

    Hát valóban, Orbán egy lócsiszár stílusában vitázott, de az is az ő lócsiszár mivoltát igazolja, hogy ahol biztos vesztésre áll, ott „alku nélkül” visszavonul… [pl. Internet-adó].
    Nem tudom, megfigyelte e akkor, Orbán a tévé-vita előtt – miután hosszasan kérette magát – végül kötélnek állva kikötötte, hogy jó, résztvesz a megmérettetésben, de Gyurcsány „nem hozhat magával szemléltető grafikont és semmilyen gazdasági táblázatot”, mely képzelt „ellensége” több más között ezt a feltételt is elfogadta. A Vezér ezzel viszont egyben elismerte azt a mérhetetlen felkészületlenségét. Ugyanígy minden választás előtt is ezt bizonyította, hogy semmilyen konkrét gazdasági programmal nem rendelkezik, mert behatóbban nem ismeri a témát… Csak, mint egy lócsiszár; majdcsak lesz, ahogy lesz, mert mindig is vóóóttt valahogy.
    Hát így és ilyen előzmény után verte Őt sz@rá, permanens szélsőjobboldali nehéztűzérség össztűzben, az „”a Fletó”” aki viszont ott a TV-vitán is, mint mindig jó felkészültségéről és hozzáértéséről és kétségtelenül kiváló retorikai készségről tett tanúbizonyságot…*
    ˙

    .

    * Gyurcsányt Orbán a nyolcvanas évek vége felé az ifjú áldemokrata és valóban álliberális ifivezető, tehát már korában is veszélyes ellenfélnek titulálta egy videó nyilatkozatában, mely ellenszenv, vagy elismerés – ki hogyan értelmezi az akkori saját szavait – hamarosan fóbiává nőtte ki magát a mai Vezér pszichéjében. Ez az a jellegzetes centruma a fidSS politikájának, amely ma is bogáncsként fékezi és rongyossá szaggatta a közben megöregedett „fiatal demokraták” pszichóját, mely bogáncs effektus ugyanígy hat az őket követő birkanyáj csomós, azóta emiatt is még jobban összempocskolódott gyapjára…

    .

  • Figyelő: látom, az arca az új évben sem adott le nagyságából 😀
    mondja, amúgy itteni megszólalásainak maga szerint bárki is látja értelmét?

  • Bocs a részben off-ért, de valamit nem értek.
    MI az a lócsiszár?

    Sütőtől úgy tűnik, hogy simán lókereskedő.

    Más források ügyeskedő, szélhámos lókereskedéssel foglalkozóként értik.

    Ugyanakkor a csiszár az kovács, fegyverkovács és találtam olyat, hogy a lócsiszár az patkoló-kovács.

  • Voronyezs,
    én arra emlékszem, hogy Orbán európai, visszafogott stílusban vitázott (magamban el is könyveltem, ez ellen az ember ellen így nem szabad, a plebsz ezt félre fogja érteni), Gyurcsány pedig paprikajancsi, vásári kikiáltó, lócsiszári stílusban – lári-fárizott.
    Ami pedig a gazdaságot illeti, Gyurcsány olyan helyzetbe manőverezte magát, hogy kénytelen volt lemondani, Bajnainak nem kevés házifeladatot hagyott hátra. A polgári kormánynak pedig deviahitelesek százezreit, IMF hitelt, túlzott deficit eljárást, álamcsődközeli helyzetet hagyott a kitűnő, „szakértő” csapat az összesített 8 évével.
    Ragyogó, meggyőző működése egyébként teret csinált komolyabb változtatásoknak, pl. új alkotmány, s kétharmados polgári kormány.
    A gond pl. az, hogy ezt még mindig nem látják be, s szívesen látnák az ország élén ezt a szerencsétlen paprika jancsit, ez azt jelenti, semmit sem tanultak. S ez baj.

  • enterprise

    2015 január 1
    9:23 de.

    Nem akarom ide is beírni, Marcsi elvtársnődnek a Gulyás főnöködről szóló posthoz betettem egy képet, neked is szól! =))

  • enterprise:
    „polgári kormány” 😀
    „…teret csinált komolyabb változtatásoknak, pl. új alkotmány, s kétharmados polgári kormány.”
    😛 😛 😛

  • Ille István

    2015 január 1
    12:05 du.

    na ez sem tudja, hogy mi az a polgár! =))
    Ez a csürhe nem polgári, hanem pógári!

  • RGy:
    Gyurcsányon a gondolkodó emberek ég túljutottak, ma már nem tényező, maximum maguknál.

  • Mindenkinek boldogabb új évet kívánok! Évek óta mondom, ez az orbán a családok szétszakításával kezdte, aztán országon belüli és kívüli magyarok összeugrasztása, EU-n belüli bomlasztás, végcél a világ összezavarása, s mind eközben totális hatalom kiépítése az országban. Szégyen, hogy országunk élén paranoiás, téves énképű, skizofrén vezetők állnak. Ezek nem államférfiak, nem elit, egy garázdálkodó, harácsoló, tahó horda. Érthetetlen számomra, hogy hazán belül és kívül, mennyi ember (s főleg okosnak, műveltnek hitt), nem látja a valóságot, bedől az ócska hazugságoknak. Ajánlom, egyszer menjenek ki a tüntetésre, vegyüljenek el a tömegben, hallgassák egy kicsit az egymást nem ismerő emberek beszélgetését. Tanulságos lenne! Ha sietnek, még felérnek ők is a mai tüntetésre.

  • Enterprise!

    Lárifári? Hát persze hogy, mert leleplezte orbán ott is tanúsított hazugság-áradatát.., melyet aztán ő maga is, a Vezér már jóval később, egy rossz pillanatában, a kamerák tüzében is beismer „a hirhedt pávatánc monológban”, amikor szegény éppen nem vette be a dilibogyóját… Hát ez pech amit még az ilyen apologétái sem tudnak kivédeni, mint a tiszteletreméltó Enterprise…
    Amúgy meg, Gyurcsány miniszterelnöksége és pályfutása – ismétlem, az ellenség – hát biz nem egy gentleman partner – permanens nehéztűzérségi össztüzében zajlott, egy perc lélegzetvételnyi idő nélkül… Valami olyasmi, ill. még durvább stílusúban, mint amit itt maga is többször ismételget, mint pl. ez a „paprikajancsis” alaptalan hülyeség… És, mindez pusztán azért, mert Orbaninit immár több, mint egy negyed évszázada(!) az a skizoid rögeszme kínozza, hogy őt egy Gyurcsány nevű démon üldözi és előbb-utóbb, egyszer majd le is fogja győzi… [Egy korábbi videó tanúsága szerint is, meg a 2002-es veresége is látszott igazolni, na meg az az ääeeemúúúttt nyóóóóccc év is.] Na, hát ezért kiáltotta ki a fidSS és a Jobbik névre keresztelt másik náci bagázs Gyurcsány Ferencet az I.számú közellenségnek még mielőtt miniszterelnök lett volna…

  • Málnaszőr,
    az említett paprikajancsitól még a baloldal valamit magára adó része is igyekszik távoltartani magát…

  • Sajnos, ha ezt a kanadai diaspóra így látja ,mint R .Gy

  • enterprise

    2015 január 1
    5:22 du.

    Csak most vettem észre, így most reagálok.
    Szerintem a gondolkodó emberek (nem titkolom te ettől fényévnyi távolságra vagy) Gyurcsányt már legyintéssel fogadták (bár meg kell mondjam, hogy pl. nekem eleinte volt egy olyan sanda reményem, hogy daliás cimbijével együtt nagy gyorsasággal a történelem szemétdombján találják magukat). Hogy tényező lehett, s főleg, hogy maradhatott, azt csak nektek köszönheti! =))

  • Faragó Kati

    2015 január 4
    3:36 de.

    Ki kell ábrándítsalak; én kalandvágyból itthon maradtam! =))
    Azonban meglehetősen szerteágazó kapcsolataim vannak a diaszpórával (sajnos a kanadaival egyre kevesebb). Merítéseim semmiképp sem tekinthetők mintának, lévén szinte kivétel nélkül „felső-kategóriás” valódi értelmiségiek! A „kimentünk mosogatni” kategória nekem kimaradt! =))

  • Gratulalok remek volt ez a riport!Jok vagytok!
    Egyetertek minden modatotokkal,csak bizakodni tudok,hogy jobb lesz a helyzet a kommunikacio is valtozik pozitiv iranyba 2015-ben. A demokracia a vilag legfontosabb vivmanya, aminek remek kepviseloje a Charta.
    BUEK!