Napi szösszeneteimből – Most akkor mi van? Toncsi, vagy a Szájjártató tudja a tuttit?

2014 december 31 3:03 de.9 hozzászólás

A nemzet, a biztonság és a szolgálat – Tömjény Sonyi írásbeli válasza

Valamelyik portál olyan összeállítást is közöl, hogy mik voltak az elmúlóban lévő év legbugyutább (a felsorolásból nekem a szellemi toprongy mellett az arrogancia és a pofátlanság is lejött) válaszait, csokorba foglalva politikusaink frappánsnak hit válaszait. Nos bugyutaságban okkal és joggal kérhetne magának helyet az a válasz, amit Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a parlament honlapján hétfőn tett közzé írásbeli válaszként Szabó Szabolcs (Együtt) független országgyűlési képviselő Orbán Viktor kormányfőhöz címzett írásbeli kérdésére szánt válasznak. A képviselő azt firtatta, hogy Habonynak, a volt koronagondnoknak mi keresnivalója van, hogyan fizetnek neki és nincs-e nemzetbiztonsági kockázata sertepertélésének a kormány környékén.

A derék alvezír erre azt tudta válaszolni, hogy: „a rendelkezésére álló információk szerint az illetékes szervek nem folytattak nemzetbiztonsági ellenőrzést. Habony Árpáddal összefüggésben. … Habony Árpád rendelkezik állandó fényképes belépővel az Országház épületébe”.
S ha ez még nem lenne elég azt is tudta közölni, hogy: Szabó Szabolcs „sajtóban megjelent híreszteléseken alapuló vádjait” nem kívánja kommentálni.

Túl azon az apróságon, hogy jelen tevékenysége nem sajtó-kommentár hanem alkotmányos kötelezettség lenne, ha nem tennének nagy ívben erre, fel kell említsem, hogy derék cimbije Polt Petyuska pribékjei nem egyszer kezdtek vad csaholásba egy-egy mno.hu-s értesülés alapján. S ha már itt tartunk tessenek mondani – bár a jelenlegi előírásokat nem ismerem, de a múltról olvasmányélményeim alapján tudok egy keveset – hogy lehetett valaki koronaőr biztonsági átvilágítás nélkül???? Vagy nem véletlen a dolog?

Mégis van – ha sajátos is – logika az orbanizmusban -Őfenesége tényleg focinak nézi a világot

A Népszava publicistája Rónay Tamás „Nincsenek csodák” címen elmélkedik görögök legújabb gondjai kapcsán. Gondolatait így kezdi kifejteni: „Csodák márpedig nincsenek. Fociban még csak-csak, hiszen, mint tudjuk, a labda gömbölyű, s az esélytelen csapat időnként nagy szerencsével betalálhat, hogy aztán kibekkelje a számára kedvező eredményt, de a politikát olyan törvényszerűségek jellemzik, amelyek megváltoztatására nincs lehetőség. Mégpedig azért nincs, mert a politika irányítása afféle észjáték, olyan, mint a sakk, a politikusok előre gondolkodnak, s – jó esetben legalábbis – egy lépéssel előbbre vannak, mint mások”.
Érdemben nem foglakozva sem ennek a gondolatmenetnek sem a görög helyzetnek a mondandójával, nekem rámutatott valamire. Pontosabban engem egy felismerésre sarkalt. Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki a – ma már új állampárti körökben kötelező – szellemi toprongyon túl is indokokat, magyarázatokat próbál keresni az unortodoxia cunamiban. Nos, ez a focis csodavárás, ebben lehet valami!

Ehhez utólag: „A magyar-amerikai viszony gazdasági és biztonságpolitikai szempontból kiváló” mondta a derék külgarázda, csak egy gond van a derék Rogán Toncsi meg közben ezerrel „Országvédelmi terveket (ad biztonságpolitika) fabrikál a gazdasági indítatású (ad gazdasági terület) – az általa víziónált – amerikai nyomásokra válaszul!”

Gőzerővel – A megszokás mellett – bár nem mondják – van egy kis aktualitás

Évösszefoglalás, vagy a tavalyi gőz maradékának kieresztés szándéka vezette az mno.hu szerkijeit, ki tudja. Az viszont tény, hogy ma reggel a vezető ajánlatok: „Ugyanaz a harc” és „Lázasan keresik Bajnai utódját?”, amit egyértelműen a tüntetők lejáratása és a ballibre tolása szándéka vezet. Majd „Lassan nyílnak a nokiás dobozok”, nos ez már egy kicsit talányosabb. Annál is inkább, mert ha valaki ezt a részletes beszámoló-összeállítást elolvassa, és olvasott bármit is a belvárosi panamákról annak egyértelmű bizonyíték, lévén az ismertetett „bűnügyek” mind volumenében, mind pedig szervezettségükben piti kis szélhámosságok a Juhász által benyújtott – akarsz fogadni Wazze, hogy Polteráj pribékjei nem fognak vele foglalkozni – feljelentésben foglaltakhoz képest!

A lihegéstől az elemi logika is elszállt – Ha a derék Máté T. Gyula rendelkezett is valaha valami ilyesmivel

Kereszt-papi derék fírkásza „Janicsárok” címmel hozta mai Álláspontját, amiben – saját megfogalmazott célja szerint – az volt a cél „karácsonyutón hazaáruláson elmélkedni”. Igen a janicsárokról irkodott, akikről ő így vélekedik: „Kedves Olvasó, nyilván olvasott eleget bizonyos janicsárokról. A kor talán legjobban képzett katonái voltak. Korán kezdték, jó részüket még gyerekként rabolta el az Oszmán Birodalom azokból az országokból, amelyeket igája alá akart, tudott hajtani.”

Nos ezek után találd ki Wazze kikről irkodott a szerencsétlenje? Akár hiszed akár nem a szinte már csak vegetáló maszoposok.

Ne már! Hogy Ujhelyi, no meg a Szanyi-kapitány mint „a kor talán legjobban képzett katonái”? Bár ha belegondolok ártunk és qurmányunk potentátjait szemlélve náluk talán még ezek is jobbak!

Őfenesége gondol a népére – Orbán Viktornak kell az udvari lovarda

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányrendelet értelmében újjá kell építeni a budai Várnegyedben az egykori lovardát. A rendelkezés szerint kétmilliárd forint biztosítását kérte a 2015-ös költségvetésben Orbán Viktor miniszterelnök a nemzetgazdasági minisztertől a Miniszterelnökség fejezetben.

Orbán lovon

Hogy minek? Na jó ezt a kérdést nem túl ildomos manapság bármire is feltenni. Csak, illetve reggel ezt olvasta fel az arra illetékes az éjjeliszekrényen ötletekre várakozó füzetkéből.
No, de tényleg mire jó a mi daliás 2/3istenünknek egy lovarda az „utca túlsó oldalán”. Bár azt bárki tanúsíthatja, hogy gyakran megy el vele a ló, de arról nem szól a fáma, hogy valaha is lovagolt volna. Egyébként is gondold meg Wazze, hogyan nézne ki lovon, még termetesebb pónin is röhejes lenne!

No, de akkor mégis mire jó? Hacsak nem arra, hogy a nép az Istenadta nép, mely…. megkapja a magáét!

9 hozzászólás

  • és egy friss:
    Hogy nem gondolták az egy dolog, de észre sem vették

    S most utólag legalább fontos lenne leszámolni ezzel a hamis illúzióval

    A Népszava főszerkije „Huszonöt év” címmel írt publicisztikát, melyben „Gondolta-e bárki, úgy huszonöt évvel ezelőtt, hogy negyedszázad múltán…” kérdéseket sorjáz, fírtatva ártunk és qurmányunk potentátjai mindennapokban megtapasztalható rögvalóságát.
    Ennek során hangoztat egy sor alapvető tévedés és/vagy megjátszás eredményét. Ha karakteres hasonlatot szeretnék hozni: kiindulásai (azaz szerinte a Fiuk 89-es mivolta) vetekszik azzal a híreszteléssel, hogy Őfenesége Oxfordban szerzett jogi diplomát! =))
    Kezdve attól, hogy „fiatalokból verbuválódott, demokráciáért küzdő párt” szinte minden vezetője az MSZMP-KB által rittyentett és finanszírozott új-Nékosz keltetőből bújt elő, ahol derék megbízható paraszt-kádereket pátyolgattak!
    Keresztül azon, hogy „avantgárd külsejű és gondolkodású, kíméletlenül demokrata Kövér László”, nos hogy mennyiben volt avantgárd (bár erős kétségem van, hogy ő tudná az micsoda) a külseje nem tudom, a gondolkodását azért már kétlem. Nem tudom, de jelenlegi lelkivilágát ismerve a kíméletlenségben majdnem biztos vagyok, de hogy ez a demokráciára vonatkozna, azt bizony az MSZMP-KB Politikatudományi Intézete munkatársa részéről erősen kétséges!
    S a legnagyobb tévedés (sőt ez már hiba) „a teljesen kicserélődött személyiségű csapat”. Nem, nem sok minden változott (látszólag más csapatban fociznak, de ez lényegtelen, mert kategórizálható ideákra akkor is most is buták), de a személyiségük egy fikarcnyit sem. Akkor is most is chutzpach-ok voltak és büszkék is voltak rá.
    Kedves Péter, nem az a kérdés, hogy „Gondoltuk-e mindezeket huszonöt évvel ezelőtt? Gondolhattuk-e mindezeket huszonöt évvel ezelőtt?”, hanem az, hogy az arra illetékes „’politológus’-nak és ’elemző’-nek eufemizált dumagépek”(T.G.M) és más írástudók miért nem vették észre, vagy ha észrevették miért nem üvöltöttek! =))

  • Gurney Halleck:

    A „Magyar Dűne” magyar „Eretnekei”

    Állnak már a sátrak Arrakeen főterén,
    mivel tiltakozni a jogunk szuverén.
    Valódi kis sziecs: csak harcosok lakják,
    akik várják már a Feltámadás Napját.

    Nem külfrej ügynökök: igazi emberek,
    kiktől a hatalom szíve is megremeg.
    Egyre többen vagyunk, így végül mi magunk
    leszünk majd a démoszt megvédő Pajzsfalunk.

    Harkonnen bárónak ránghat már az arca,
    valahányszor kinéz a kőgettó-placcra.
    „Átkozott fremenek! – gondolja magában – ;
    talán eltisztulnak december havában!”

    Félelmünkben bízni, báró, hiú remény!
    Erről szól most ez az új Halleck-költemény.
    Kiszipolyoztad már eléggé a Dűnét!
    Ne tetézd még tovább rablóbandád bűnét!

    Ki módos – gazdagabb; más meg ágrólszakadt:
    ez nem tartja fenn a faufreluchtokat!
    Szűkebbre kell zárni az olló két szárát,
    mert így a gazdaság látja majd a kárát!

    Nincsen melanzsunk, mi kihúzna a bajból:
    légvárat próbáltok építeni szarból.
    Stadionépítésből nem lehet élni!
    Jóllakni szeretnénk, nem csupán remélni!

    Amit Stilgar mutat, a valóság tükre:
    egyre többen várnak Paul Muad-Dibre.
    Grabenek népe, mind válaszúton álltok!
    Döntsetek, mielőtt belepusztulnátok!

    Most vízügyről van szó: választanotok kell,
    játszhatnak-e tovább igaz szívetekkel?
    Megverve ínséggel, vagy áldva bőséggel?
    Mely vezér vizének tartoztok hűséggel?

    Lemond-e majd végül a Felcsúti Mafla?
    Nem hinném, hogy igen: túl sok benn’ a ghafla!
    Úgy látom, megrendült már a hatalma itt:
    hiába is hívná sardaukarjait.

    Ott, a főtéren már szólnak a dobolók,
    s gyülekeznek végre a sivataglakók.
    Pocakos vén báró! Uralmadnak vége!
    Nem jön a Padisah Császár segítsége!

    Cirkoruhánk rongyos; fázunk és éhezünk,
    de azért pofádba vágjuk, hogy létezünk!
    Nem tudsz rávenni, hogy a föld alá bújjunk:
    naponta láthatod a felemelt ujjunk’!

    Mit sok éve főzöl, levét most ihatod,
    és nem véd meg tőle burzegi sisakod!
    Csúfos véget ér a hatalom önkénye:
    így teljesedik be az amtal törvénye.

  • Mire jó, mire jó…
    Ismét lóvá tesz bennünket ez a félbevágott fideszjézus!

  • A VEKE, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület hívta fel a figyelmet: fizetős lesz a 4-es út bevezetője is, és ezzel – ahogy az a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató honlapján most megjelent térképekről egyértelmű – a Ferihegyi repülőtér 2-es termináljához is matricát kell venni!
    Köszönjük Viktor! Neked is hasonló jókat kívánunk!

  • bonhomme

    2014 december 31
    7:22 de.

    köszönöm, és „hálából”:

    http://youtu.be/6-zEMitTkaU

  • Az MTI frissen közli:
    Orbán Viktor kormányfő az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztossá nevezte ki Deutsch Tamás fideszes EP-képviselőt december 19-i hatállyal. Az erről szóló utasítás a Hivatalos Értesítő szerdai számában jelent meg.

    A miniszterelnöki biztos tevékenységét a kormányfő irányítja, munkáját a Miniszterelnökségen működő nyolctagú titkárság segíti

  • RonaGyuri: csak nem nyugszik a kis pöcs! csak nem É-Koreából veszi a mintát?
    azt sem értem, hogy mijafaszt fognak csinálni, ha a „nemzeti konzultáció” elutasító – aminek jó esélye van – választ fog eredményezni?

  • Ille István

    2014 december 31
    10:30 de.

    Kedves István, viccelsz? Az eredmény csak jóóó, nagyonjóóóó és zseniális lehet! =))