Nyiltan fasiszta, antiszemita cikkel karácsonyozott a Kanadai Magyarok Országos Szövetsége

2015 január 5 6:59 du.51 hozzászólás

A hitler Németország legyőzésén sajnálkozott egy, a Kanadai Magyarok Országos Szövetség (KMOSZ) honlapján megjelent cikk, mely írás „egy rátelepített tehernek” nevezte Izraelt és aminek szerzője Bárdossy László horthyista miniszterelnök szavaival kívánt békés Karácsonyt a külhoni olvasóknak. Csapó Endre írása eredetileg nyomtatott formában jelent meg az ausztrál Magyar Életben és innen vette át a KMOSZ Hungarian Reporter című lapja.

A „Karácsony a béke ünnepe” című cikk mindennel foglalkozik, csak a békével és a karácsonnyal nem.

A cikk sok szempontból a magyar kormányoldal oroszpártiságának és Amerika-ellenességének a tükörképe. De az a különbség, hogy ebben az esetben alig burkolt antiszemitizmussal és horthysta nosztalgiával van fűszerezve.

A cikk szerzője szerint, Washington tehet arról, hogy az Európai Unió és Oroszország között békétlenség van. „Európának nincs követelése Oroszországtól, és Oroszországnak sincs követelése Európától. A békés együttélés kellékei adottak. Az Egyesült Államok kormánya ezt nem tartja tiszteletben. Globália rátette a kezét az általa sokszor támogatott szovjet állam gazdaságára és ásványkincsére, mint sajátjára, de Putyin rácsapott erre a kézre”–áll a Vlagyimir Putyint felkaroló cikkben.

Az igazán döbbenetes rész azonban ez után következik:

„Németország számára az Európai Unió egy rátelepített teher, amit cipel, mint ahogy Izrael is az. Nem ok nélkül féltek az angolszász országok és Franciaország a németektől, nem ok nélkül verték bele a sárgaföldbe két alkalommal is.”

Izrael politikáját természetesen lehet és kell is bírálni. Amikor szélsőjobboldali, vagy rasszista fordulatot vesznek az izraeli politikában, akkor az ellen fel kell szólalni. De a fenti szövegkörnyezetben egyszerűen nem erről van szól. A KMOSZ-lapban nem egy helytelen izraeli politikai döntésről cikkeznek, hanem kijelentik, hogy a zsidó állam en bloc egy teher Németország számára. Hogy miért és miben teher és hogy kik telepítették rá a zsidó államot a németekre, azt nem tudjuk meg. De minden olvasó azzal a gondolattal távozik, hogy egy idegen állam és nép súlya alatt roppanhat össze Németország.

Valóban alig kódolt zsidózás azt írni, hogy Izrael Németország számára egy „rátelepített teher.” A Holokauszt idején pontosan ezt az érvet sorakoztatták fel a zsidóság ellen (paraziták, terhet jelentenek), mielőtt 6 millió emberéletet kioltottak.

Természetesen Orbán Viktor is szóba kerül a cikkben, majdnem hogy mágikus erőkkel felruházva.

„Orbán Viktor tud valamit a jövőből, imponáló önbizalma erre utal. Nem emlékszem, ki mondta, valamelyik halálraítélt, de megmaradt bennem – Magyarország majd Németországgal együtt fog felemelkedni. Ha a munka, szorgalom és tehetség részére lesz elég idő és alkalom, ennek a két népnek az ideje eljön”–áll a cikkben. Miközben Németország ma teljesen más úton halad mint Magyarország, egy idős, szélsőjobboldali írótól ilyet olvasni – különösen a XX. századi történelem fényében – meglehetősen ijesztő.

Úgy látszik, hogy a Karácsonyra leginkábbra megfelelő és ünnepélyes idézet pont Bárdossy László néhai miniszterelnöktől származik, akit a háború után elítéltek.

„Karácsonyváró gondolatainkban többet kívánunk a békéből a háború-mentességnél, a lelkek békéjét. Régi kívánság, sokan megfogalmazták már a történelem folyamán, nehéz időkben, amiből oly sok jut a magyaroknak. Amikor dühöngött a bosszú, Bárdossy László így reménykedett 1945. november 3-án: ‘Ma nincs fontos más, csak a béke. A lelkek békéje, és ha ehhez áldozatokra van szükség, akkor meg kell hozni azt az áldozatot! Ma minden azon fordul meg: őszinte, szilárd és tartós lesz-e a megbékélés, a belső béke éppen úgy, mint az ország külső békéje…’  Készüljünk fel karácsony ünnepére.”

A KMOSZ lapjában így készültek az ünnepekre.

Felvettem a kapcsolatot Feszty Dániellel, a KMOSZ elnökével. Arra kértem, hogy távolítsák el a cikket és határolódjanak el tőle. Feszty Dániel átpasszolta kérésemet a lap szerkesztőjéhez és egyben jelezte, hogy „az oldalunkon megjelenő írások viszont nem feltétlenül tükrözik a KMOSz és a szerkesztők véleményét – éppen ezért tartalmukért felelősséget nem vállalunk.”

Csakhogy a Hungarian Reporter nem egy független újság. A fejlécen is jelzik, hogy ez a KMOSZ hivatalos híroldala. Igy tehát – például a kuruc.infóval ellentétben – nem élhetnek azzal a „luxussal,” hogy bármilyen antiszemita és neonáci cikket lehoznak központi lapjukban, miközben azt hirdetik, hogy a „magyar nemzeti érdekek pártatlan képviselete” a céljuk Kanadában.

Továbbra is várjuk, hogy a KMOSZ határolódjon el és távolítsa el az ominózus és mélyen sértő cikket.

51 hozzászólás

  • Csiszer Lóránt

    „A Holokauszt idején pontosan ezt az érvet sorakoztatták fel a zsidóság ellen (paraziták, terhet jelentenek), mielőtt 6 millió emberéletet kioltottak.”

    Mindig ez a 6 millió? 1900-tól ezt a számadatot nyomták az amerikai újságok és egyfolytában ezzel támasztották alá a cionista Izrael létrehozásának a szükségességét … Hitler még sehol sem volt akkor … Utána lehet nézni ennek … Isten áldja!

  • KMOSZ? tényleg, ez a kanadai összmagyarok szövetsége? érdekes…
    és aki nem fogadja el, hogy ők önhatalmúan az országos szövetség, mi több, nem is kívánják, hogy a KMOSZ képviselje őket? akkor azok már nem kanadai magyarok? lehet, hogy nem is magyarok, sőt, rárontanak a többi kanadai, szövetségbe tömörült magyarra?

    igen csak érdekes állásfoglalásukról inkább nem kívánok értekezni. valamiért nekem kibaszottul antiszemitának + neonácinak tűnik, habár kétségtelen, nem mai gyerekek a korifeusok gárdája.
    vagy tán éppen azért?

  • István:
    .
    – OK. Szóval, ahogy mondottam korábban, csiszár nem csak egy eszeveszett idióta, de egy mocskos náci is. Holokausztrelativizáló (vagy tagadó, de ezt még nem eresztette el egyelőre). Mármost, egy ilyen féregnek még mindig van „joga” itt rothasztani a levegőt?
    .
    Vagy, Kübli marcsi visszaengedése után már semminek nincs határa? Ennek sem? Meddig süllyed a KMH? Tudom, hogy ez nem rajtad múlik, hanem másokon,. de itt kellene ennek a züllésnek véget vetni, nem gondolják az illetékesek?

  • Lehet valamit tenni jogorvoslással?

  • Te mocskos csiszár, te, hát mi az anyád kínja ez nálad meg?
    .
    „..Mindig ez a 6 millió? 1900-tól ezt a számadatot nyomták az amerikai újságok és egyfolytában ezzel támasztották alá a cionista Izrael létrehozásának a szükségességét … Hitler még sehol sem volt akkor …”
    .
    – Szóval, Hitler még meg sem kezdte a zsidóirtást (ami a te mocskos fajtád szerint nem is vót, mer az csak cionista propaganda), DE a „cionisták” már évekkel a Holokauszt megkezdése előtt a Holokauszt végeredményével kampányoltak? Te hülye bunkó vadállat, te…
    .
    Meg hogy „ezt lehet már ellenőrizni”? Hol? Nyilas, hungarista trágya- oldalakon?
    .
    A „Cionista Izrael” létrejöttét pedig semmi ilyesmivel nem támasztotta alá senki, annak a jogi forrása az UNO RESOLUTION 181, a fizikális alapját pedig az akkor már 60 éve tartó országépítés, kolonizálás adta, meg azon intéztmények kiépítése, melyek egy állami léthez szükségesek (és melyet a zsidókon kívül ott soha senki nem épített ki).
    .
    Jaj, te csiszár, hogy miért nem spirituszban végezted te születésed után rögtön…

  • A KMH szerkesztőihez.
    .
    – Értem én, hogy liberalizmus van, meg ilyenek. Azt már kevésbé értem, hogy eszeveszett nácik, gazemberek egyre ocsmányabb megnyilvánulásait miért kell itt engedni. Jól láthatóan egyre többen vannak itt, és egyre szörnyűbb dolgokat firkálnak be.
    .
    Immár nyált zsidózás, cigányozás, és most már Holokauszt- relativizálás/ tagadás is van, ráadásul olyan valakitől, akinek láthatóan egy mondat leírása nehézséget okoz, mert nem tudja összekötni értelmileg saját mondata elejét és végét sem.
    .
    Miféle „szólásszabadság” az olyan, ahol ezek megnyilvánulhatnak rendszeresen? Miféle liberalizmus az, ahol a liberalizmus nevében teszik tönkre mindenféle söpredékek a liberális alapelveket?
    .
    Miért nevezzük „szólásszabadságnak” azt, amikor eszement szürnyszülöttek ide jönnek, és elképesztő, felháborító marhaságokat rondíthatnak be, tönkretehetik az egész fórumoz, és immár nyíltan zsidózhatnak, cigányozhatnak, holokausztozhatnak, hatmilliózhatnak?
    .
    Ez önöknek szólásszabadság? Mert ha igen, akkor velem együtt még sokan le fognak lépni innen napokon belül, ezt elhihetik. És akkor maradnak ezek a mocskok (sőt, egyre többen lesznek), akiknek a „szólásszabadsága” – a fentebb leírt értelemben véve – valamiért itt annyira fontos.
    .
    Tényleg ez kell a KMH- nak?
    .
    És az nem érv, hogy ennél durvább dolgok is megjelenhetnek. Mert igen, ez langyosvíz ahhoz képest, mik jelennek meg a fortyogó náci ezoteruikus sz…rgödör legmélyebb bugyraiból, DE AZOK A NÁCI WEBOLDALAKON JELENNEK MEG, nem egy magát szabadelvűnek, demokratikusnak, kulturáltnak tartó fórumon!
    .
    Szóval, kedves KMH szerkesztőség, hogy van ez, és mik a további szándékaik?

  • Chris,
    Elnézést,hogy így szólítlak és ráadásul tegezlek is.Remélem ez nem probléma.A valódi problémát,nem hiszem,hogy meg lehessen oldani. Kanadában rontják a levegőt a volt és jelenlegi nácik és utódaik is. Teszik ezt mindenhol a világban,ahová nyomorult menekültekként befogadták őket.A KMH-nak kell elhatárolódni és kiiktatni őket a magyar kultúrkőrből.Ha nem lehetséges,akkor átpasszolni őket a kuruc in fosba.Híveiknek,pedig nem a KMH oldalain kell provokációs terepet adni.Válaszul a kmosz irományaira a különböző marcsikat, glóriákat, apuwedreket,jimbókat és a többi náciszimpatizáns aljanépet küldjétek oda,ahol a kmosz levegőjét fertőzhetik.A KMH oldalain pedig lehessen tisztességes eszmecserét folytatni normatív emberekkel.Ezek a senkik úgyis csak hivatkozni tudnak a szólásszabadságra,demokráciára.Fogalmuk sincs róla,hogy mi már régen megtanultuk,hogy demokratikus jogok azoknak járnak,akik fordított helyzetben nekünk is megadnák.

  • Csiszer Lóránt

    Eldrad: nyugodtan keressen rá az Interneten a „six million jews” kifejezésre és talál ott pár képet és kisfilmet is a korabeli újságokból. Tisztelettel.

  • Csiszár, fordulj fel hatmilliószor. Ótvar, agyalágyult dög vagy, semmit nem értesz meg, marhaságokat irkálsz, aztán még te emberkedsz. Léted egy természeti tévedés, egy evolúciós baleset.

  • lócsiszár,
    nyugodtan keress rá a kuruc in fos oldalaira és végleg rohadj oda! tetves nyilasok iránti minden tisztelet nélkül.

  • lócsiszár,
    téged azt hiszem a falra vertek és a nap szívott ki.

  • Csiszar urnak
    „ur ir?”

  • Csiszer Lóránt

    Talán érzékeny pontra tappintottam?

  • izraeli: bocs, de kivettem a linket, mivel az az egyik privát levelezőmet hozta fel, ami – mondjuk úgy – nem szerencsés.

  • Csiszer Lóránt: javaslom, fejezze be a pimaszkodást. nem lenne jó, ha eldurvulna a maga pofátlansága okán a hang a KMH-n.

  • csiszar:
    .
    „…Talán érzékeny pontra tappintottam?”
    .
    – Igen, te hülye barom állat! Hatmilklió kiirtott ember emlékét gyalázod, szerencsétlen retardált bunkó! Ha ez nem elég érzékeny pont, akkor az anyád kínja az biztosan az.
    .
    István, azt hiszem, most van elegem ebből. Kitörlöd ezt a beírást, vagy sem, nem érdekes. De ha nem történik valami hatékony – és nem látszatmegoldás, maszatolás – a fentebbi ügyben, akkor én tényleg lelépek. És alighanem nem leszek egyedül.

  • Eldrad: visszamenőleg már nem érdemes törölnöm Csiszert. sajnos, elsiklottam szövegének áttétele felett.
    cserébe tájékoztatlak, hogy Boda eddig tudta fegyelmezni magát, és visszatért a hangulatkeltéshez, valamint Csiszer támogatásához, így kénytelen voltam spamra tenni.
    hiába, no, képtelen megtanulni, hogy itt nem szólhat úgy, ahogy neki tetszik.

  • Sajnalom, a keretlen hirdetes ramaszott
    a videora.

    Talan- most sikerult.

    http://infopoly.info/h-2014/2014/09/21/film-itt-nem-laknak-zsidok-video/

  • Ille- termeszetesen jol tetted.
    Veletlenul tortent.

  • István:
    .
    – Ez már kevés, ezek kezdenek ide kapni. Szerintem azonnal spamra kellene tenni mind, egy, azaz egy figyelmeztetés, vagy egyetlen ocsmány berondítás után – ez utóbbit figyelmeztetés nélkül. És nem ideiglenesen, hanem véglegesen kell az ilyen állatokat kivágni.
    .
    Értse már meg mindenki a KMH- nál is, hogy náci fenevadakkal nincs párbeszéd, nincs béke, nincs engedékenység. A szólásszabadság mércéje pedig nehogy már az legyen, hogy egy retardált nyilas, hitlerista, vagy hasonló féreg szabadon őrjönghet a fórumon… úristen.

  • Eldrad,
    Veled vagyok.

  • -„israel politikajat termeszetesen lehet es kell biralni!
    amikor szelsojobboldali vagy rasszista fordulatot vesznek israel politikajaban…”
    ezzel a marhasaggal mire celoz ugy mégis?
    mert az ami onoknek ott israelben „szelsojobboldali”,az eppen az europai ertelemben vett neonazi jobboldal ellenes!!
    illene legalabbis ezzel tisztaba lenni nem gondolja??!!

    „rasszista politika israelben”??HOL??MIKOR??
    jaaaaaaa mert nem turik el sehogysem azt hogy a hamas,az islam djihad,a tanzim,stb-stbb mas terrorszervezetek diktaljak a zsidoknak sajat fuggetlen hazajukban medinat israel-ben,hogyan,milyen korulmenyek kozt eljenek!?
    ha ez onoknek rasszizmus akkor onok is azok!!

  • israel allam nem rasszistabb mint pl magyarorszag az eu elso fasiszta allama

  • csiszer!
    csak arrol hallgat szegyenlosen hogy az „on” altal emlitett ujsagok,pl,;-a volkischer beobachter,a der sturmer,vagy a angriff,de ott van meg a hirhedt nyilas cajtung a magyar futar is ahova a nyilasferegiro nyiro irt kommenteket!!
    1900-at irja??maga valamit igencsak osszekevert!!
    az viszont igaz hogy Europa elso ujkori kimondottan ZSIDOTORVENY-e magyar kezdemenyezes!!az 1920 evi numerus clausus-rol van szo amit Horthy jovahagyolag alairt!!
    az is igaz hogy jo harom honappal a masodik vilaghaboru kitorese elott magyarorszagon eletbe lepett a mar masodik zsidotorveny-(1939 evi IV.ik TC /1939.05ho)-
    az elso ugyanis meg 1938-ben a XV.ik TC neven lepett eletbe!!
    na ezekrol pofazzon kerem oly nagy honfiui dorgedelemmel!!

  • Csiszer Lóránt: érzékelhető és nem is titkolt antiszemitizmusa és a Jobbikkal való azonosulása okán sajnálattal közlöm, hogy dicstelen szereplése ezen a fórumon véget ért.
    de majd a maga Istene biztosan megsegíti.

  • Ló Csiszár !

    Méghogy érzékeny pontra tapintottál, te rohadék ?
    Az édesapám, két nagyapám, egyik nagymamám, több unokatestvérem nagynéném és más oldalági rokonomat vitték a te nyilas, csendőr és snájdig katonatiszt, ja meg a keretlegény rokonaid a vágóhídra, ahol ezek tettleg közreműködésével küldték őket a másvilágra. És akkor nem is említem a mentálisan tönkrevágott sokaság későbbi sorsát és megrövidített élettartamát.
    Gondoljunk bele, ha egy családdal ezt műveltétek, az így érintettek számát beszorozzuk a háború előtt élt zsid családokkal, hát még a 6millió is kevés…

    Nektek már élnetek sem szabadna, rohadt háborús és emberiség elleni bűnös – utódok! És mégis itt fröcskölitek szanaszét kénköves leheleteteket, fertőzve vele a KMH ártatlan olvasóit.

    .

  • Mondjuk nem egy újdonság, hogy az észak vagy latin-amerikai, ausztrál, vagy más magyar emigráció tele van a ’45 -ben, a kormányzásuk által elsüllyedt hajóról menekült nyomorult horthysta, nyilas patkányokkal és az ivadékaikkal. Akkoriban a hidegháborús „bolsevizmus elleni harc ” jegyében úgy tűnik szívesen fogadták őket, de ma már talán az akkoriban nekik menedéket adó országok ellen is fordulnának. Az „anyaországbeli” fasiszta, nyilas reakció újjászerveződését már a nyolcvanas évek vége óta mind erkölcsileg, mind anyagilag támogatták. A mérgező gyümölcs beérett. Az akár jobb akár baloldali demokratikus beállítottságú kinti magyaroknak el kell szigetelniük őket s nyilvánvalóvá tenni a kinti közvélemény előtt, hogy ahogyan a múltban úgy manapság is az ottani demokratikus nyílt társadalom értékeinek az ellentétét képviselik ( manapság egy az euroatlanti integráció szervezeteiben szégyenletes tévedésből megtűrt harmadik világbeli szintű fasiszta, gengszterrezsim – egy trójai faló – férges kiszolgálói ).

  • DonGolo: felesleges. döglött oroszlánba nem fair belerúgni. Csiszér nemzettestvér fájó szívvel elbúcsúzott tőlünk.

  • barlev
    január 5. 11:12 :

    Néhány példa szélsőjobbos fordulatokra az izraeli politikából:

    http://www.haaretz.com/print-edition/opinion/unholy-alliance-israel-s-right-and-europe-s-anti-semites-1.393941

    http://www.haaretz.com/print-edition/opinion/the-unholy-alliance-between-israel-s-right-and-europe-s-anti-semites/1.330132

    http://www.theguardian.com/commentisfree/2012/jun/06/israel-rightwing-europeans-migration-toxic

    http://www.lobelog.com/israel-and-the-eu-elections-le-pen/

    A hab a tortán, Orbánisztán kaserolása:

    http://www.mandiner.hu/cikk/20130614/izraeli_nagykovet_magyarorszag-es-izrael-sok-tekinteben_hasonloak

    Mondjuk már önmagában a címadó kijelentés is olyan ami egy sértés Izraelre nézve, ilyen erővel a PLO-val és a Hámásszal is sok hasonlóság van… Érdekes az „árvizes” fotó alatti bekezdés is, valamint az ottani Jerusalem Postra mutató link:

    http://www.jpost.com/Features/Front-Lines/Diplomacy-The-Israeli-feel-to-Hungarys-crisis

    Ez a pondró aki ezt a Jpost-os cikket oda vetette, nem volna meglepő hogy valamilyen magyar kormánymegbízást ( vagy kollaboráns mazsihiszest, chábádosat ) teljesített. Egyébként az Új Keletben is nyomatják az orbánista propagandát a külön misét megérő „breuerpress” közreműködésével. Brávó, erre igazán büszkék lehetnek.

  • Azért az ilyen csiszár- féléknek én is rátapintanék valamelyik érzékeny pontjára örömmel… a nyakába, mint érzékeny pontba alaposan megküldött yokogeri meg is tenné, bár ez azonnali megdöglést jelentene neki. Nekem meg életfogytot. Aztat meg nem akarom.
    .
    Ami biztos, hogy nácikkal nincs béke. Nácikkal nincs alku, nácikkal nincs semmiféle szövetség, még érdekből, vagy alkalmilag sem. Náciknak nincs szólásszabadsága. Nácikkal egy dolgot lehet tenni, elszigetelni, amennyire csak lehet. Szélsőséges esetben, megölni, ahogy ezt a Moszad meg az AMAN is teszi már 60 éve.
    .
    István:
    .
    – Azért azt elárulhatnád, hogy miért pont most kezdődött meg a KMH fórumon a féregirtás. Mikor már jó régen esedékes lett volna.

  • Eldrad: a toleranciának is van határa, meg a félre értelmezett szólásszabadságnak is. azon felül nem én vagyok a főszerkesztő. bizonyos folyamatoknak le kellett zajlania ahhoz, hogy ezt – mint arra csak másodfokon illetékes – megtehessem.
    igaz, világ életemben elvittem a balhét, ha arról volt szó.
    téged kérlek, hagyj fel a nácizással. nem okvetlenül azért, mert nincs már itt célszemély, hanem, mert rossz fényt vet a fórumra.

  • Eldrad,
    yokogeri a nyakra valóban halálos is lehet.Ezért én ajánlanám a maygerit gyomorra,de 5 percenként.Mire levegőt kap jön a következő. Nem randory alapon,hanem valódi krávban.

  • István:
    .
    – Akkor hát, ha valaki náci, azt hogy nevezzem legközelebb? Vagy, megszületett a döntés, és az ilyen szemét népség beírása azonnali törlésre kerül? Ha igen, ezt csakis üdvözölni tudom, és ezzel nem vagyok egyedül szerintem.
    .
    Azon kívül, én nem nácizok senkit, ha nem náci. Senki nem fog tudni ellenpéldát mutatni, ráadásul, akikre figyelmeztettelek titeket, hogy „ez náci”, abból ki is jött az állat mindegyikből. Egytől egyig, kivétel nélkül. Ha hagyják az ilyet szabadon hőbörögni, mindig ez történik.
    .
    Tény az is hogy én már figyelmeztettem jóval korábban a szerkesztőséget, hogy amennyiben az aljas, mocsok eszmék hirdetőit hagyják itt cirkuszolni, és/ vagy marhaságokat beirkálni, az eredmény borítékolható lesz – és pontosan az történt, amit én megmondtam, hogy történni fog.
    .
    Nem ez volt az első eset, hogy ilyet látok, sőt, láttam már igen jó fórumot ilyesmiért teljesen tönkremenni. Ez ne járjon úgy.
    .
    Gondoltam egyébként, hogy ezeknek a mocsok alakoknak a kitiltása valamiféle szerkesztőségi megegyezés eredménye, de továbbra sem értem, ezt miért nem lehetett hamarabb megtenni. Most már láthatja mindenki, hova vezethet a „szólásszabadság” tökéletesen téves értelmezése.
    .
    Marhaságok folyamatos beirkálása, topik rendszeres szétverése, disznóságok folyamatos ismételgetése, hitlerista mocskosság terjesztése, holokauszttagadás- és relativizálás NEM TARTOZHAT EGY CIVILIZÁLT FÓRUM FELHOZATALÁBA SEM.
    .
    Ebben nem lehet kompromisszum. Gondolom, az utóbbi pár hét, de különösen az utóbbi pár nap elég lecke volt erre.
    .
    Szóljon, aki ezt még most is másképp gondolja.

  • Gyuri:
    .
    – Ó, köszi… de azért is annyit kapnék, mint egy emberért, azon kívül, az kínzás lenne. Én meg nagyon nem vagyok híve a kínzásnak.

  • Gyuri10 ! jan.5. > 3h 14′
    ˙

    Chris-nek írt leveled teljes tartalmával, annak minden szavával tökéletesen egyetértek, támogatom…

    .

  • Eldrad 3,37 !

    Igazad van ! A nácik kitiltása egy magát demokratikus fórumnak tartó és hirdető oldalról, nem a szólásszabadság korlátozása hanem, mint ilyen, c s u p á n . az . e l e m i, a tőle minimálisan elvárható . h u m a n i z m u s . helyreállítását jelenti, jelentené…

    – A termeszek irtása egy faházban, sem jelenti a természet pusztítását, a „zöld gondolat” megsértését. …Csak a hülye hagyja őket tobzódni az alapoktól a tetőszerkezetig.

    (Már bocsánat az utolsó mondat látszólagos erősségéért, de ahhoz képest, amit e szabad fórumon ezek a nyilasporontyok rombolnak, az csak egy jószándékú simogatás.)

  • T.István! Jan.6. 11h

    A gépem helyesírási ellenőrzője nem ismeri azt a szót, kifejezést, hogy nácizni. Miért is nem ? Mert ez a jobboldal legújabb újdonsült trükkje, hogy szorongatni kezdi őket az igazság, hát legalább sértett mártírként tetszeleghessenek: mert ugyibár ez a gaz baloldal őket folyton „nácizza”. Úgy tesznek mintha az az emúúúúttt nyóóóóccc, tömény jobboldali-náci gyűlölködésben gazdag, év meg se történt vóóónna…
    Mindamellett és nem is reménytelenül, arra spekulálnak hogy a hétköznapi póóóggaaar agyaaaban legalább így majd . e g y b e m o s ó d i k . az általuk kiagyalt . n á c i z i k, meg a majd-kétezer éves, a közbeszédben és a magyar nyelvben is, a történelemből már jól ismert . z s i d ó z i k . kifejezés. – Utóbbit ugyanis még a helyesírás ellenőrző is elfogadja – Szóval, ebben hókuszpókuszban is olyan tipikusan schmidtmáriás propagandafogás tanúi lehetünk.
    Pedig, a zsidózó, mint jelző hosszú évszázadokon keresztül „nyert létjogosultságot”, amikor életkortól és foglalkozástól függetlenül uszított, uszít, bélyegez meg olyanokat akik teljesen vétlenek többek közt abban is, hogy hová születtek, vagy hogy történetesen azok leszármazottai, akiktől Jézus is származott. Ez pedig számukra egy megemészthetetlen feladvány, így irigységet generál a sötét fejükben, amelyre bűnbakképző gyűlölettel, antiszemitizmussal, illetve nácizmussal válaszolnak… Utóbbi gyakorlója, bizony nem az a hazaszerető a népünkért és országunkért aggódó hazafi, hanem, egyszerűen náci az ördögadta. Az ilyet nácit – legyünk enyhébbek – minimum neo-nácit, a nevén nevezni nem „nácizás”, hanem viselkedése és a szavai alapján, egy tény . m e g á l l a p í t á s a.
    Amikor viszont valakit nyilvános helyen lezsidóznak, vagy lecigányoznak, illetve erre célozgatnak az nem ténymegállapítás, hanem aljas és sanda szándékkal elkövetett, gyilkos szándékú náci uszítás. De ilyenek a fondor módon, minden eszközzel a békés vitákat is e gyűlölet irányába elterelni akaró „hozzászólók” is: nácik.

    .

  • ˙
    Horthy Numerus Claususa 8, azaz Nyolc évvel előzte meg Hitler Mein Kapfját.
    Hát kell ennél több bizonyosság a magyar nácizmusra ???

    .

  • Szemenszedett hazugság Izrael államot rasszizmussal, sőt „nácizmussal” vádolni.
    A barátom fiát – nem zsidó – is befogadták, egyenrangú állampolgárként éli a mindennapjait a zsidó államban.
    Ami meg az úgynevezett palesztinokat illeti, azok sem kevesen élnek egyenrangú állampolgárként Izraelben. Izrael csak azok ellen folytat harcot, akik nem fogadják el Izrael állam elemi jogát a léthez és nyíltan hirdetik az elpusztításának a tervét.

  • Nem értem én ezeket az egyedeket. Miért élnek egy demokratikus országban, ha annyira tetszik nekik az orosz, és a mostani magyar stílus? Költözzenek haza, hogy minden jóból részesülhessenek, de akár mehetnének az oroszokhoz is, mint Depardieu, akinek nem tetszik az adófizetés.Ja, csak a pofájuk nagy, benne élni már nem lenne jó.

  • voronyezs: azonban mindenkit mérlegelés nélkül nácinak minősíteni, aki a jobboldalon ágál, nem igazán átgondolt. talán lehetne disztingválni, mert így bizony jogos a jobboldali érzelműek kritikája.Bächer Iván ír a zsidósítottakról, akik ugyan nem voltak zsidók, de a hatalom zsidósította őket. mi meg nácivá tesszük?

  • voronyezs: bocs, mielőtt elolvastam volna a hozzászólásod – még várakozó listán volt – az előzőhöz megadtam a szerintem ide is érvényes válaszom.
    privátim természetesen egyetértek veled, de, mint a lap társszerkesztője, mást is mérlegelnem kell.
    elismerem, néha félresiklik az értékítéletünk, de – ahogy a természet sem tűri a vákumot – előbb-utóbb helyreáll a rend.

  • eleftheria!
    amiket maga idtoldott az mind-mind a hisbolla tv -(al manar)-on jelent meg!!egyik izraeli cajtung-(amikre maga hivatkozott)-se kozolt le olyat!!akkorat hazudozzon csak amit meg maga is el tud hinni!!

  • voronyezs!
    nem kell nagyobb bizonyitek!!de pl az 1938 evi XV.ik TC /Elso Zsidotorveny magyarorszagon is nehezen magyarazhato dolog!!
    a haboru csak 39 Szept. 1-en kezdodott!!

  • barlev:

    A HAARETZ mióta tartozik a Hisbollah érdekeltségébe…?
    Vagy esetleg a Le Pen féle párt, a flamand szeparatisták, az osztrák Szabadságpárt talán nem szélsőjobboldali, sőt fasiszta, náci szellemi gyökerű pártok… ? A HAARETZ hazudik? Akkor lehet ellene sajtópert kezdeményezni izraeli bíróságon; nem ? A Jerusalem Post-ban pedig bizony ott áll az Orbán-rezsimet kaseroló szösszenet is ( ha nem ért angolul sajnálom ) Vagy Ön szerint az orbáni politika sem szélsőjobboldali, esetleg még vállalható is…? Miért olyan valószínűtlen, hogy az izraeli jobboldal egyes képviselői találkoztak – ellenségem ellensége a barátom alapon – nyugat-európai szélsőjobbos pártok képviselőivel? Elvégre ugyanúgy szerintük is minden fekete-afrikai ( KUSHI beszivárgók ugyebár ; az is hazugság hogy finoman szólva nem viselik el azokat a szerencsétleneket akik az afrikai poklokból menekültek, hasonlóan ahogyan 7 évtizede az Eretz Yisarel partját elérő európai zsidó menekültek … ), közel-keleti, kelet-európai; azaz minden átlagnál sötétebb bőrű és/vagy nincstelen, alacsony osztályszármazású egyén potenciális terrorista, bűnöző, zsebtolvaj stb. A (szélső-)jobboldali politika egyik fő jellegzetessége ugyanis az osztálykülönbségek és a társadalmi feszültségek biologizálása, etnicizálása, gyengébbek kedvéért… Nem baj én egy ilyen mocskos hazug baloldali vagyok; még ha a fasisztáknak/náciknak, antiszemitáknak és egyes ( szélsőjobboldali, ultravallásos ) cionistáknak esetleg nem tetszik is. Egyébként a szélsőséges orthodoxia sok tekintetben az iszlámizmus tükörképe. Talán nincsenek súlyos feszültségek a nem – vagy nem (ultra)orthodox módon vallásos – izraeliek és az (ultra)orthodoxia között…? Azért nem kellene úgy végezniük, azoknak akiket a primitív vallásos buzgómócsingok nem bírnak, mint például a Charlie Hebdo munkatársai vagy akár a néhai Yitzhak Rabin; elég hányadék dolog az „isten nevében” történő vérontás…

  • Egyébként gyengébbek kedvért NEM Izrael Állam volt rasszizmussal vádolva, hanem EGYES izraeli (szélső)jobboldaliak, ultravallásosak.

  • Barlev :

    Gondolatban megtapsoltalak 🙂

  • Francba..má megenn kimaradt egy betű a zazonosítómból. Azé nem gyött fel a paradicsom.