Pénzéhes világhódító zsidók, feketék és banánok

2015 január 10 11:27 de.25 hozzászólás

Joe Sacco egy elgondolkoztató képregényt publikált a brit The Guardian című lapban arról, hogy mennyi mindent írhatna és rajzolhatna le a szólásszabadság jegyében. Például: négerek esnek ki a fákból, pénzéhes zsidók számolják pénzüket, miközben a munkások éheznek, arról is miképpen a hívő muszlimokkal en bloc valami baj lehet, ezért be kell kergetni őket a tengerbe. Ajánlom a képregényt elsősorban az időként iszlamofób magyar baloldalnak, melynek hívei helyenként úgy reagáltak a Charlie Hebdo mészárlásra (és gyakran úgy írnak a muszlim világról), mint ahogyan a nyugati világ szélsőjobboldala teszi azt.

Joe Sacco képregényéből.

Joe Sacco képregényéből.

Végül Joe Sacco úgy döntött, hogy inkább így reflektál az elmúlt napok tragédiájáról:

Joe Sacco a Charlie Hebdro tragédiáról...

Joe Sacco a Charlie Hebdro tragédiáról…

Mint ahogy azt a New York Times-ban David Brooks „Nem vagyok Charlie Hebdo” című írásában jelezte: a lakosság nagy része nem olyan mint Charlie Hebdo. A magyarországi lakosság sem. Ugyanis az emberek többség „csak azértis” alapon nem gúnyol ki más vallásokat és népcsoportokat. Ugyanakkor Brooks szerint nem törvények révén kell korlátokat szabni a szólásszabadságnak, hiszen egy felnőtt, egészséges társadalom ezt önmagától, kulturált és nemerőszakos és nem bürokratikus módon is megteheti.

25 hozzászólás

  • Göllner András

    Egymás megértése, nem egymás elhalgattatásával fog létrejönni. Ez ilyen egyszerű – de sajnos, ezt egyre többen képtelenek megérteni. A fejlődés, a társadalmi jólét, nem a közéleti csendből, a társadalom egyívású tételével jön létre. A haladás, az emberi méltóság tiszteletben tartása a civilizált közéleti párbeszédből táplálkozik. Meg kellene tanulnunk ennek a párbeszédnek a játékszabályait.

  • felnőtt, egészséges társadalom? Magyarországon? ugyan, kérem!
    kedvenc jobbikos kocsmámban – mint említettem, a másik – mivel csak kettő van – nem esik útba, mivel kint van a francba, a HÉV-megállónál – a nem kicsit agymosott gazda azzal állt elő, hogy Soros György lesz Ukrajna pénzügyminisztere, sőt, ő volt az, aki anno Bukarestben konzultál Viktor Pontával, hogy mi módon lehet kicseszni gazdaságilag a romániai magyarokkal, mert ab ovo gyűlöli a magyarokat! Fel se hoztam neki, hogy ez a gyűlölet abban csúcsosodott ki, hogy ösztöndíjat adott Népünk Boldogságának 🙂
    Habár, ha bele gondolok, mégis lehet benne valami: még senki nem cseszett ki annyira népével, mint a Soros-ösztöndíjon kupálódott Orbán!

    nos, a pór hajlamos mindezt beszopni, mivel más információ forrása nincs, és egy kocsmáros vidéken nagy tekintélynek számít, különösen Mogyoródon, ahol a polgár KALAPBAN ül be a több milliós autójába, de a kapuján nincs csengő, mert azért tartja a kutyáját, hogy majd az zajongjon, ha valaki jő!

  • Chris:
    .
    1. Mások gyalázása nem egyenlő a karikirozással.
    .
    2, A „néger majmok a fán”, meg a „vérivó, másokat leigázó, keresztény gyerekeket megfeszítő, pénzéhes, mittudoménmiléyen zsidó” ostoba sztereotipiája tények légióival igazolható MARHASÁG.
    .
    Szemben azzal, amit pl. én ajánlottam olvasásra a témában (nem gondolom, hogy Amin Maalouf, John Keegan, Nicolai Sennels, Bernard Lewis, Caroline Glick, Bat Yeor, Robert Spencer, vagy a Frontpage munkatársai valamiféle magyar balos,vagy ennek megfelelő szintű „iszlamofób” gyűlölködők volnának).

  • Horváth Béláné

    Csak halkan kérdezem meg, hogy mi itt Magyarországon, mikor fogunk ide eljutni: „Ugyanakkor Brooks szerint nem törvények révén kell korlátokat szabni a szólásszabadságnak, hiszen egy felnőtt, egészséges társadalom ezt önmagától, kulturált és nemerőszakos és nem bürokratikus módon is megteheti.” ?????
    Érzem,hogy költői a kérdés, „rossz” választ inkább nem szeretnék kapni.

  • Göllner András !
    @
    „Egymás megértése nem egymás elhallgattatásával fog létrejönni.” írod.

    1944.ben Ranschburg Jenő hétéves kisfiú hatalmas sárga csillaggal a mellén ballagott szüleivel és sok,sok hasonlóan dekorált honfitársunkkal egy halálmenet fő vonalában a budapesti Rákóczi úton, nézelődő járókelők sorfala közt. Az egyik sarkon kissé elbambulva miatta megtorpant a menet… Ekkor a bámészkodók közül kivált egy nála jóval idősebb fiú és jó erősen se@be rúgta… A későbbi pszichológus professzor szerint, az egészben ez volt számára a legfájdalmasabb élmény…
    Jó barátomat hat évesen hasonló szituáciációban a nyílt utcán leköpték…
    Anyámat, velem a hasában ugyancsak a nyílt utcán inzultálták és gúnyolták az előrehaladott terhessége láttán…
    Ez a „megengedő” liberális szellem az, amit tisztelettel itt Te is elpöffentesz, volt a Weimari Köztársaságnak is legjellegzetesebb és egyben legtragikusabb tévedése a társadalmi érintkezést illetően akkor, amikor amikor a nácizmus már az utcákon tombolt. Annyi a különbség, hogy ők, azok a politikusok, még nem ismerték a nácizmus teljes természetét. Ellentétben veled, velem és velünk, akik ismerjük legalábbis ismernünk kellene és nem reménységekhez, hanem annak történelmi valóságához kéne igazodnunk.

    Mert kérdem én – ahogy a „mintaértékű”, ám csak formál-liberális – Fodor Gábornak is feltettem ezt a kérdést: Ha teszem azt, a 80éves apád sétáltatja a 4éves unokáját, és valaki rájuk rontva . c s a k . leköpködi őket, miközben . c s a k . büdös zsidózva, vagy cigányozva gúnyolja a védteleneket, ezek a megtámadottak vajh hogy, s miképp sorolják az illetőnek a a Ti okosabbnál okosabb észérveiteket?
    Tehát hogyan védekezzenek a megsértett, de tehetetlen áldozatok?
    (Nem, mintha a többi áldozat nem szorulna a törvény védő szárnyaira, a gyűlöletbeszéd tiltására.)

    Nagyon sajnálom, de élettől elrugaszkodott elmélet tehát ez a Te fenti mondatod, amivel Goebbels és Szálasi utódai szívesen visszaélnének, sőt már vissza is élnek.
    .

  • A sztereotípia szerint világhódító, pénzéhes nagyapámról, akit szintén gettóban pusztítottak el:

    A XX. század elején magyarként Berlinben éltek. Nagyapa bútorgyári munkásként kereste a kenyerét, majd hazajöttek és jött az I. VH. amelyet 4 éven keresztül, mint magyar baka végigharcolt, majd hazajött sérült hallással. Szerencséje volt, hogy nem a két keze sérült meg, így aztán asztalosként dolgozhatott de
    „a nagy pénzéhsége” mellett sem
    jutott még egy műhely bérelésére sem, így aztán a Teréz-város Vörösmarty-utcai, harmadik emeleti szoba-konyhás lakásuk konyhájában volt kénytelen az ipart művelni.

    Az antiszemitizmus sanda és aljas ilyen és hasonló zstereotípiái hosszú távra ma is a zsidóság ellehetítését tartja céljának…

  • Mit szóltok ahhoz, h a német ARD riporternője interjút készített az ukrán miniszterelnökkel, Jacenyukkal, aki kijelentette, h a Vörös Hadsereg ’44-’45-ben megtámadta Ukrajnát és utána Németországot. A riporter nem kérdezett vissza, pedig milyen jó kérdés lett volna: „ezek a gaz vörösök galád módon megtámadták a békés németeket Sztálingrádnál” ehhez Jacenyuk mit szólt volna? Arról nem is beszélve, h Ukrajnában most ünnepelték a hitleristákkal együttműködő, több százezer zsidó és nem zsidó kegyetlen meggyilkolásában tevékeny részt vállaló Sztyepan Bandera 100. születésnapját, fáklyás felvonulásokat rendeztek „tiszteletére” Kijevben, szobrokat emeltek ennek a csirkefogónak, a fasiszta Pravij Szektort integrálták az ukrán hadseregbe. Meggyalázták/lerombolták a Vörös Hadsereg hősi emlékműveit az ukránok által ellenőrzött területeken, háborút folytatnak a dél-kelet ukrajnai területek civil lakosai ellen. Milyen rendszert támogat a Nyugat?

  • Breuer Tamás: bocs, de mintha anno szinte egész Ukrajna éhen pusztult volna Sztálin szent lerablási céljainak érdekében.
    Bandera pedig éppenhogy a szovjetek ellen harcolt – ennek járulékos vonzata volt MINDEN idegen kitakarítása a nemzettestből, mivel az ukránok soha nem ismerték el a szovjetek főhatóságát. nacionalista volt? az.
    mielőtt elkezdene habzani a szája, javaslom, tanulmányozza kicsit alaposabban a történelmet.

  • senki se higgye hogy peldaul a felvideken olyan egyertelmu volt magyarkent,magyarul viselkedni a sztalini idokben!!a leniniben megugyse!!aztan bevonultak a magyarok 41-ben es az a zsido ember aki addig buszken vallalta magyarsagat,ki lett kialtva-(a magyarok altal!!)-hazaarulo kommonista oroszberencnek!!
    na ere varjon gombot aki tud

  • István !

    Én meg azon csodálkozom, hogy te így vélekedsz, meg azon is, hogy Orbanini ezek után nem az ukránokra adta a voksát, hanem az oroszokra… Pedig ezek szerint az ukránok ügye közelebb áll a miénkhez, mint az oroszoké… Legalábbis amit itt [1,10 ó] elmondasz Jacenuk védelmében, ami viszont kísértetiesen hasonlít Kéri Kálmán egykori horthysta vezérkari tábornoknak [MDF!], a rendszerváltás utáni első parlamentben elmondott beszédére, amelyet a Magyarország Szovjetúnió megtámadását védendő prédikált…, hogy úgymond, a SZU megtámadása jogos volt, mert hiszen az a kommunizmus elleni hadjárat és ezért felszabadító háború volt…

    Csak egy picit kellene beleolvasnod Krausz Tamás; Magyar megszálló csapatok a Szovjetúnióban című ( 640 oldal a legapróbb betűkkel), a fenti, már bocs, de ezt a demagógiát is egy csapásra megsemmisítő dokumentum tömegbe akár az ukrán, vagy a magyar kollaboráció szerecsenmosdató „megmagyarázásáról” a világtörténelem legaljasabb, náci ihletésű és módszerű hadjáratában.

    Még egy: a Waffen SS külföldi tagjai közül mennyiségben az ukránok adták a létszám többségét. A koncentrációs táborok (köztük Auschwitz) többségében is ők voltak a személyzet nem német „derékhada”…
    .

  • barlev!

    A megszálló (német és magyar) csapatok mögött tevékenykedő „utóvéd” alakulatoknak a legfontosabb, meghatározott feladata volt, hogy a szovjet lakosságból kiemeljék a zsidókat és az ukrán lakosság körében mesterségesen antiszemita pogromokat gerjesszenek. Utóbbiakat filmfelvételek is dokumentálják.
    A magyarok által megszállt területeken, ahol magyarok adták a közigazgatást, antiszemita magyar és ukrán nyelvű falragaszokat tettek ki mindenfelé.
    A megszálló magyaroknak a szovjet alakulatok felé eljuttatott, megadásra, illetve átállásra buzdító röpcédulái is tele voltak antiszemita utalásokkal.
    Ezeket az uszító dokumentumokat a megszálló magyar csapatok parancsnokai fogalmazták meg.
    .

  • Breuer Tamás!

    Tartalmas és sokat mondó a kommented. Teljes mértékben egyetértünk.
    Hozzáteszem, hogy az ukránok, immár – zsidók hiányában – máris elkezdték a többi nemzetiséget b@ogatni. Most már intézkedések és rendeletek formájában konkrét tettekben is megnyilvánul ez a törekvésük. Például kiadták, hogy törvényellenes a kettős állampolgárság, tehát a határon csak ukrán útlevéllel kelhetnek át. Na ez aztán jól beütött az Orbánista kettősöknek, meg az Orbán-kormánynak is… Lényeg, hogy rá kell jönniük, hogy minden naciponalizmusnak megvan a maga tükörképe… Hiába próbálnak értelmetlen szimpátia nyilatkozatokat kibocsátani „az ukrán nép törekvései” irányába. Úgy kell nekik (de mindkettőnek).

    Ui. Különben is a magyar náci(onalista) jobboldal, mindig is csak az egy határral odébb levővel érti meg magát.
    Ld.pl.: „Lengyel-Magyar egyet akar”… Avagy „lengyel-magyar közös határt !” Most meg aztán úgy látszik; mégis az oroszok…
    – Valahol érthető is, hát hogy lehetnénk barátok olyanokkal, akik felé őszerintük, valahol területi követeléseink is vannak… ??? 🙁

  • DonGolo:
    mintha egy csöppet régebbi lenne a történet

    még akkor is, hogy anno még zaporozsecinek hívták őket, és senki nem tiltakozott ellene.

  • Göllner András: mi van? mit is sepertem én le az asztalról?

  • Csak egyedül Göllner Andrásnak szól:
    BRÁVÓ!

  • anyád.

  • Maros Zoltán

    Azt hiszem van olyan moderátor, aki nem érzi, hogy a Kanadai Hirlap egy kanadai média. Az anyázás, itt kevéssé megszokott, de biztosan nem elfogadott.

    Kedves Chris, kérlek tedd az újságod arculaltát olyanná, ami megvéd bennünket az ilyen durva, otromba kirohanásoktól. Ha kell segitség biztos lesz aki segit neked ebben. Mi pont az ilyen dolgok miatt jöttünk el Magyarországról. Itt az idő Chris, hogy újragondold a Kanadai Hirlap arculatát.

  • Maros Zoltán: csak az után, ha végig olvasta Bognár Gyula szélsőséges kommentjeit.
    a KMH nem kanadai média, csak ott van bejegyezve. internacionális.
    rendkívül biztató, hogy van annyi önbizalma, hogy tanácsot adjon.

  • Göllner András

    Ille István:

    Hogy mivel söpörted le a javaslatomat ? Ezzel: „felnőtt, egészséges társadalom? Magyarországon? ugyan, kérem!”. Pista, akkor mire szavazol ? A kocsmára ? Elv-társad, Don Golov, pedig ezzel: „Nagyon sajnálom, de élettől elrugaszkodott elmélet a fenti (javaslatod)…amivel Goebbels és Szálasi utódai szívesen visszaélnének, sőt már vissza is élnek”.

    Lehetne végre nem csípőböl lövöldözni ezeken az oldalakon fiúk ????n Képesek vagytok formát bontani ???

    Hogy mit értek ez alatt, és mit javasoltam ? A következőt: A mai politikai hatalom Magyarországon, és a Fideszt követő kanadai diaszpóra vezetői, valóban képtelenek ésszerűen érvelni, vitatkozni. Leszűkítik, visszatartják, ha kell szabotálják a párbeszédet, mert félnek tőle. Mint Jim Jones, az amerikai People’s Temple kultikus vezére, veszélyesnek tartják a párbeszédet, a racionális politikai diskurzust. Számukra, ahogy ezt John Lennon már rég elénekelte – Happyness is a warm gun. Miért van cenzúra Magyarországon, vagy a KMOSZ lapjában, vagy a montreáli Krónikába ? Mert divat ? Ugyan kérem ….

    Javaslatommal nem azt akartam elérni, hogy karosszékbe ülve filozófiáljunk a fasisztákkal. Azért ennyire hüllyének ne tessenek nézni….Írtam e témában már bőven eleget ezeken az oldalakon is. De mivel mellőzöm a seggfejezést, meg a kicsi huszározást, és Orbánt nem picikémnek becézem, hanem a nevén szólítom, lehet, hogy nem olvastatok végig….Hogy megértsetek akkor mégegyszer, de csak Nektek 🙂

    Azért mert Orbán és követői leszűkítik a szólásszabadságot, és egy fosztogató kleptokráciát működtetnek, nekünk nem kell ezt a példát követnünk. A párbeszéd hiányában, pedig nem KIZÁRÓLAG (nagybetűkkel írtam, ha netán nem vettétek észre) azzal kellene tölteni az időnket, hogy Budapest utcáin hetente 10-20 ezren szaladgáljunk megvalósíthatatlan álmok után, vagy itt a kKMH oldalain, nap mint nap „pici huszározzunk” és úgy kommunikáljunk mint egy HÉV melletti kocsmában, vagy lenn a pinyóban, egy liter pálinka mellett. ….Szervezkedni kell, minden hazai választási körzetben, lelkes, önkéntes fiatalokkal, tartós helyi kapcsolatokat kiépítve mindazokkal az egyszerű, hétköznapi és nem hétköznapi emberekkel akiket maga alá tiport az önkényuralom, a politikai pártok nemtörödömsége, a „budapesti értelmiségi, liberális körök” kartávoltartása. Elsősorban egy erős, hatékony, nagy tömegeket mozgósító ORSZÁGOS pártot kell létrehozni, amely nem az emberek kifosztásával, hanem az emberek iránti törödéssel tölti az idejét. De ehhez, a kommunikációs készség, kommunikatív cselekvés, az egymás megértésére törekvő kommunikatív magatartás, az empátia, nélkülözhetetlen.

    Szavaitokkal élve, „szarok” Göebbelsre, a nácikra, a fasisztákra – nem vagyok hajlandó az ő törvényeik szerint élni. De nem vagyok hajlandó a handabandázó, kocsmai, „pici huszározó”, útszéli kommunikáció nyelvén sem élni. Magyarországból, illetve a kanadai magyar diaszpórából nem egy kocsmát hanem egy civilizált, józanul gondolkodó, a politikai sokszínűséget tiszteletben-tartó társadalmat kellene építenünk. A racionális, ez egymás megértésére törekvő kommunikatív cselekvés híve vagyok. Ha jobban odafigyeltetek volna, megértettétek volna miről beszéltem. Ennyi.

  • Göllner András: szavazni? ugyan, mikor? én mindig nem értem a söprést. hiába, öregszem.

  • Göllner András

    Ille István:

    Sajnálom hogy nem érted. Azt hiszem elég érthető módon fejeztem ki magamat. Erre már több időm tényleg nincs.

  • Egyedül Göllner Andrásnak szól, de most aztán igazán: BRÁVÓ #2!

  • Gyula Bognár: hát persze. egy kör 400m. hajrá, pubi!

  • Göllner András

    Gyula Bognár:

    Örülök, hogy érthetőnek találtad mondanivalómat és köszönet. 🙂 . Szerintem nem volt a fenti javaslatom olyan ördöngősen felfoghatatlan, sőt, nagyon is egyszerű, szerény, közérthető, hétköznapi javaslat volt az. A demokráciáért, az emberek bizalmáért meg kell dolgozni. Ne a messiásra várjunk, aki jól hangot ad fájdalmainknak, irányt mutat és két vállra teperi Orbánt bravúros, mindenkit elvarázsló szavaival. A varázslatos vezérszavakból már egy életre elegünk van !!!! Önkéntes, önfeláldozó munkával neki kell látni annak az alapfeladatnak amelyet a nyugati demokráciák politikai pártjai már kétszáz éve felismertek, míg odahaza, mi még ma sem tudunk ezzel az ismerettel élni. Ésszel és nem erővel, racionális érveléssel és nem demagóg handabandázással, lentről és nem fentről kell építkezni. Nem egy pár értelmiségi lapban közölt jól csattanó lózunggal, egy két budapesti tüntetéssel, vagy kocsmába illő bravúroskodással kell rendet teremteni, hanem kemény munkával, lenn az emberek közt, a helyi választókörzetekben, az emberekkel szemtől szemben, tiszta beszéddel, önfeláldozó munkával, nem pénzért, hanem becsületért és az igazságosság mellett elkötelezve. A KMH oldalain egyre gyakoribb pici huszározás, trágár, és tahó megnyílvánulások, az egyre gyakoribb bunkóság a fenti cél megvalósulását semmiben sem segíti. Illene már formát bontani itt a KMH oldalain is, mert akik itt a „pici huszározással” szösszengetnek – elnézést a kifejezés használatáért – a „faszomtudomisén” nyelvezetével kommunikálnak, nem Orbánt hanem ezt a lapot és a lap alapítóját járatják le. Tulajdonképpen erre szerettem volna Ille Istvánt figyelmeztetni. Sajnálom, tényleg sajnálom, hogy nem értett meg. Nem buta fiú, de nagyon elkalandozott onnan ahonnan ez a lap kiindult és amiért én és többünk ideszegődött Christopher Adam mellé.

  • Göllner Andrásnak: Köszönöm a választ, mindenben egyetértünk.