Ezt a népet nem lehet legyőzni!

2015 január 27 8:25 de.14 hozzászólás

Van ugyebár az USA embargója, megfejelve az EU fogcsikorgatva hozzáadott szigorításaival. Nos, innen üzenem mindenkinek, semmire se fognak menni vele.

Az orosz emberek Sztálinon nőttek fel, Brezsnyeven szokták a nincset és Putyin autoriter uralma se tett túl jót a szocializálódásuknak, holmi gazdasági visszaesés meg se kottyan nekik. Rendkívül konstruktívak, ahogy azt az alábbi képsor is tanúsítja.

Эту страну не победить!

Russland 1

 

Russland 2

 

Russland 3.

 

Russland 4.

 

Russland 5.

 

Russland 6.

 

Russland 7.

 

Russland 8

 

Russland 9.

 

Russland 10

 

Rusland 10.

 

Russland 11

 

Russland 12.

Russland 14.

 

Russland 15.

 

14 hozzászólás

  • Az orosz parlamentben felvetődött a kérdés, hogy vissza kellene hozni a kenyérre a jegyrendszert. Azért van némi hatása az ötletparádén túl is a szankcióknak.
    A képek nagyon jók. Csak néhol nem csak a kreativitást tükrözik, hanem a nincstelenség okozta kényszermegoldást.

  • Don Ovuz: no igen. A kreativitás és a szegénység meglehetősen gyakran járnak kézen fogva.

  • Hegedűs Sándor

    Most kezdem megérteni, hogy a Jobbik-Fidesz szövetségnek mi lehet az alapja. A „bölcs, kedves , és szeretett vezérünk” az orosz mentalitás miatt fokozottan vonzódik (ennek részint szocializálódásának környezete, és az ehhez hasonló orosz leleményességet kifejező bemutatott képek lehetnek az alapjai) az ősi magyar szokásokat visszaidézéséhez a mai Magyarországon, és ez lehet az oka, hogy szeretne Eurázsiához tartozni!

  • Hegedüs Sándor: miért ne? Sámán már táncolta körbe a koronát, áldotta meg az algyői gázmezőn a palagáz-kút záró csonkját, kapható a boltokban a szürke marha húsa, visszafelé nyilazást tanító lovastáborok sokasodnak, felelevenednek olyan ősi magyar szokások, mint az „én vakarom , ahol neked viszket, te vakarod, ahol nekem” (ezt manapság mutyinak hívják).
    A nyereg alatt való hús puhítás két okból nem elevenedik meg:
    1) nincs hús
    2) amúgy is marhaság volt, mivel eleink nem étkezési céllal gyakorolták, hanem az év nagy részében ménesekben legelésző lovak,egy-egy hadi vonuláskor, mikor nyerget kaptak a hátukra, bizony, az jól feltörte azt, és eleink a sebre nyers hússzeleteket helyeztek, elősegítendő a gyógyulást.

  • Az oroszok nagy utat tettek meg.
    Először Nagy Péter modernizálta őket, hatalmas birodalmat építettek fel, feudális alapokon. Annyira, hogy a nagy, egész Európát igájába hajtó Napóleon hatalmas serege megtört az oroszok ellenállásán. Az I VH utáni polgári fejlődés útjáról a német hadvezetés által exportált Lenin nevű kalandor bolsevik puccsal, majd terrorral letérítette, amit Sztalin fejelt meg néhány millió honfitársa kiirtásával. Ennek ellenére legyőzték az Európát meghódító német hadsereget. 70 év után ledobták magukról a kommunizmus fizikai, szellemi jármát is, majd később a vérszívó oligarchákat, s megindultak gazdaságilag, katonailag is felfelé. Jelenleg ők rendelkeznek egyedül olyan űr eszközzel, amellyel az ISS(nemzetközi űrállomás)-re űrhajósokat (az amerikaiakat is) lehet fel-le szállítani. Moszkvát az elmúlt évtizedekben kicserélték, világváros lett.
    Bennünket legázoltak 1848-ban, 1945-ben, 1956-ban, ideje valami pozitív változásnak.
    A képek szórakoztatóak, de valahogy nem adják vissza az elmondottakat (talán csak a kommunizmus kisstílűségének örökségét)…

  • enterprise: mármint, milyen elmondottakat? A bekezdésnyi propagandadumát?
    Maga szerint a fotók a Kalinyin proszpekt, vagy az Arbat utcáin, vagy az aparatcsikok palotájának hátsó udvarán készültek? Nézze meg, hogy’ is néz ki az egykori GUM ma! Azt gondolja, hogy a mezei rabotnyik/rabotnyica be tud oda ülni, akár egy kávé erejéig?
    A ma Oroszországában – jelesül Moszkvában – ugyan az a helyzet, mint Magyarországon, csak feltupírozva. Moszkva 10 milliós város. Maga szerint hány szegény ember lakja? Ugyanez a helyzet a kiváltságos gazdagokkal. Mi is változott? Eltűntek a gulágok? Egy frászt! A kiváltságosokat most nem elvtársnak hívják, hanem goszpogyinnak.
    Fiacskám, magának halovány lila segédfogalma sincs se a múltbéli, se a jelen Oroszországáról.
    Viszont kétségtelen, megint bebizonyosodott, hogy kiválóan használja a copy-paste módszert.

  • Ille,
    ez a copy-paste duma már uncsi, újítson.
    Viszont, hogy lássa jó vagyok magához, csinálok a nevére egy alapítványt melyből történelem, közgazdaságtan, és műszaki képzésre járhat, ha bebizonyítja, megmutatja, hogy ezt a szöveget vhonnan másoltam… 🙂

  • Oroszország olyan rohadt jól megszabadult az oligarcháktól, hogy Putyinnak éppenséggel pont az országot szétrabló Jelcin-klán oligarcháinak ígért védelemért cserében kapott támogatással volt lehetősége hatalomra jutni. Hodorkovszkij is valószínűleg még mindig az egyik leggazdagabb orosz oligarcha lenne, ha nem követi el azt a hibát hogy politikai babérokra tör.

  • enterprise: lehet, hogy uncsi, de hát, nem tehetek róla, lerí minden mondatáról.
    „Először Nagy Péter modernizálta őket, hatalmas birodalmat építettek fel, feudális alapokon. Annyira, hogy a nagy, egész Európát igájába hajtó Napóleon hatalmas serege megtört az oroszok ellenállásán. Az I VH utáni polgári fejlődés útjáról a német hadvezetés által exportált Lenin nevű kalandor bolsevik puccsal, majd terrorral letérítette, amit Sztalin fejelt meg néhány millió honfitársa kiirtásával. Ennek ellenére legyőzték az Európát meghódító német hadsereget. 70 év után ledobták magukról a kommunizmus fizikai, szellemi jármát is, majd később a vérszívó oligarchákat, s megindultak gazdaságilag, katonailag is felfelé. Jelenleg ők rendelkeznek egyedül olyan űr eszközzel, amellyel az ISS(nemzetközi űrállomás)-re űrhajósokat (az amerikaiakat is) lehet fel-le szállítani. Moszkvát az elmúlt évtizedekben kicserélték, világváros lett.”
    Hát persze. Ez olyan tipikusan kinéztem-az-ablakon-és-ez-jutott-az-eszembe szöveg. 🙂

    Hogy az említett képzésekre szükségem van-e, már megbocsásson, nem gondolom, hogy meg tudja ítélni. Alapítvánnyal meg ne bajlódjon, az utóbbi időben rájuk jár a rúd. Megadom a számlaszámom, lökje csak ide a zsét, majd én eldöntöm, mire használom fel.

  • Ille,

    Na ez a bajuk, maguknak liberóknak, hogy érzéseik, zsigereik, nem pedig a tények alapján ítélnek, s gyártanak elméleteket.
    ((el kell szomorítsam, kb. 3 perc alatt írtam, s közben nem az ablakot, hanem a képernyőt néztem, mert sajna, nem tudok vakon gépelni))

  • enterprise: maga engem nem tud elszomorítani, ellenkezőleg, néha egész vidám perceket szerez. Miből gondolja, hogy én egy gyermekpelenka lennék?
    A tényeket meg jobb, ha hagyja, mert azzal eddig is komoly gondjai voltak, ugyanis, amit maga ténynek minősít, az biza, csak a maga nézetében az.
    Ha pedig a képernyőt nézte, az éppen azt jelenti, hogy vakon gépel. Én pl. 10 ujjal gépelek, de korántsem vakon.
    Mondja, miért nem gondolkozik egy csöppet, mielőtt valamit leír?

  • enterspricc:
    .
    „…ez a bajuk, maguknak liberóknak…”
    .
    – Liberó teneked az a retkes hátsójú jó édes …nyád.

  • ezt a népet tényleg nem lehet legyözni – de nem is tartanak erre nagyon igényt – arra az ötödik hadosztály böven megteszi nekik …. és az elég szorgalmasan teszi is a dolgát ….

  • istvan berecz

    Kedves magyarok.A mi kdves vezérünk ehhez a keleti állapotokhoz akarja hazánkat kormányozni.Jó lesz ovatosabbnak lenni mindannyiunknak,akik megszoktuk a jobb körülményeket.