Három nap szabadság

2015 március 2 2:30 de.3 hozzászólás

Nem így indult, mert a panzió büszkén hirdette, hogy wifi van.

Nem volt.

Így aztán kaptatok három nap szabadságot, melyben benne foglaltatott, hogy megkíméltelek benneteket a nagyívű évértékelő beszéd részletes méltatásától, és ezen most sem kívánnék változtatni.

Annyit talán, hogy a Nemzet Lepisilt Lángesze szokás szerint hazudozott, mint a sebesült orosz partizán a kihallgatáson, viszont már a hívei is unják, sehol semmi világmegváltó lelkesedés, sehol semmi zászlólengetés.

Simicska is hallgat – egyetlen szóval elintézte a Hírtévések bátor kiállását a Vezér mellett, akik azt mondták el nézőiknek a hajdani irodalmi színpadok stílusában, hogy szerintük a Vezér nem mici, mire is Simicska felvilágosította őket: dehogynem.

Ez meggyőzőbb volt, mint egy félórás interjú, ha valaki ismeri őt, hát ki ismerheti Simicskánál jobban?

Az évértékelő elgurult, mint a Vezér tablettája, sok vizet nem zavart, az ember már belecsömörlik a hazudozások hallgatásába is.

Aztán jött a javaslat: Paksot titkosítani, mígcsak az utolsó Fideszes potentát is égnek nem rakja a bakancsot – addigra el lehet majd szépen porlasztani a bevételeket, mégha a bűnjelek meg is maradnak, – majd jönnek a történészek, és megvédenek, oszt jónapot! – gondolhatja Orbán.
Magyarország erősödik – ez volt felírva a pulpitusra – Orbán gyöngül, ezt meg a nézői gondolták, szinte kivétel nélkül.

Mindenesetre a Veszprém utáni helyzet gyökeresen megváltozott, a győzhetetlenség mítosza odavan, a Vezérről is kimondta, ha nem is a szabóinas, de a szabómester, hogy meztelen és nagy az esély, hogy ütemes rendszerességgel törnek ki olyan botrányok a közeljövőben, melyek igencsak hasonlítanak majd a Buda-Cash ügyre, melyen most egy komplett ország szörnyülködik: hova tűnhetett ennyi pénz?

Hát hova?

Ami a hírekben szerepel és amiről tud a közvélemény, az csak a jéghegy csúcsa, pasa-parkostól, mindenestől.

Az igazi pénzek nem lakásokban üldögélnek, hanem mindenféle tongai meg karibi bankszámlákon pihennek.

Az ilyen Pasa-parkok meg Vuitton – hátizsákok csak annak a jelei, hogy milyen nehéz az átlagember képét mutatni annak, aki forint-milliárdos, hát még annak, aki dollárban is megüti ezt a mércét…

Azt is mondják az okosok, hogy hol van egy bankrablás, egy bankalapításhoz képest?
A kanyarban sincs, és mint tudjuk az érintett bankokat mind-mind a Fidesz gründolta a takarékszövetkezetek kisbetéteseinek és tulajdonosainak pénzéből.

Semmiért nem bohóckodunk, a Fidesz tudta, mit csinál, és lehet, Simicska is tudja, csak ő már ebben nem volt benne.

Aztán a nemzetközi helyzet is fokozódik, Orbán az utóbbi hetekben többször fogadott már örök hűséget Amerikának, mint egy rutinos házasságszédelgő, de azért naponta kapja a figyelmeztetéseket, hogy Birkaországban ő lett a fekete bárány.

Néhányan még cuppognak is hozzá, hogy abból jó a pörkölt, csak az a baj, hogy ez a bárány már egy faggyús, minap herélt öreg ürü, aki ma még azt hiszi, hogy megúszhatja, pedig nem…
Moszkvában megöltek egy ellenzéki politikust, persze mindjárt felcsendült a kórus, hogy Putyin ölette meg, mert könyvet akart megjelentetni Putyin szerepéről Ukrajnában.

Lehet, de az is lehet, hogy nem, hiszen Putyin volt a legkevésbé érdekelt egy olyan gyilkosságban, melyet Moszkva kellős közepén, a Kreml mellett követtek el, éppen csak az hiányzott, hogy az áldozat vérével írják a járdára: Itt jártam! Putyin…

Ellenben Amerikában már pedzegetik, hogy az elkövető esetleg a CIA volt, orosz források meg orosz nacionalistákat sejtenek a háttérben.

Szóval, csúf dolog a politika, egészen jól elvoltam nélküle most majd három napig, de majd visszazökkenek.

Tekintsétek ezt fenyegetésnek!

3 hozzászólás

  • 1. „Azt is mondják az okosok, hogy hol van egy bankrablás, egy bankalapításhoz képest?”
    Válasz (a kérdésre): Igen, azt is mondják. De inkább kérdezte valaki, mégpedig Bicska Maxi.

    2. A többi O.K., bár szerintem most nem sikerült mélyre ásni.

    3. orbán G. viktor legordítóbb hazugsága talán az volt, hogy a liberalizmus elutasítja a keresztény erkölcsiséget. Holott abból nőtt ki, és máig arra támaszkodik. (Ne érts félre, én nem vagyok keresztény, liberálisnak vallom magam, de elfogadom és vallom a kereszténység vallástól függetlenül is érvényes erkölcsi alapjait.)

  • Nem unjátok már az Orbán cikkeket? Én már nagyon unom, ez mára harmadik egy sorban.

  • Figyelő
    2015 március 2
    2:34 du.

    Én meg orbánt únom.. De murvára..