Stefan Stefanovicsot bosszantják

2015 április 2 12:10 du.4 hozzászólás

Első sorban a telefon- és webszolgáltatója, de nagyon. Hónapok óta képtelen tisztázni Stefan Stefanovics befizetéseit és az azzal szemben álló követeléseit, minek következtében Stefan Stefanovics hol a követeléskezelőkkel, hol az ügyfélszolgálattal, hogy a jóistennel, hol valaki anyukájával – aki bájait jó pénzért árulja – van verbális és írásbeli paláverben.

A levelekre általában automata válasz jön, cserébe Stefan Stefanovicsot folyamatosan fenyegetik sms-ben, hogy felnégyelik, hamvait szélbe szórják, vidéken temettetik el, de legalább is, bíróságra viszik ügyét. Telefonon pedig általában süketek párbeszéde folyik. Most ott tartunk, hogy amíg nem tisztázzák a helyzetet, Stefan Stefanovics nem hajlandó fizetni, ők meg korlátozzák a kimenő hívásait, és lelassítják az internetet. Stefan Stefanovics meg nem volt rest, és írt egy elég pikírt levelet a szolgáltató anyukájának. Lássatok csodát: az anyuka közölte, hogy ilyen fennforgás esetében sincs a leánykának joga az általa kilátásba helyezett retorziók egyikére sem. Mi több, hétfőre megoldást ígér.

Aztán Stefan Stefanovics bosszankodik az autója miatt is. Még csak 76.000 km van benne, de már kuplungszettet kellett benne cserélni. Igaz, azokon az utakon, amerre jár – nem is hepehupás, mert két hepe után jön egy hupa – szinte végig a kuplungon ácsorog, mert úgy van vele, mint a Félelem bérében a nitroglicerin szállító: vagy 100-zal átszáguld – akkor a csuklók, a torony meg a gátlók mennek gajra – vagy 10-zel átcsurog.

Ráadásul, mikor elhozta a szerelőtől, majdnem nekiugrott vele a kerítésnek, annyira elszokott attól, hogy fog a kuplung. Másnap reggel meg, arra ébredt, hogy nincs alapjárat, az autó minden fékezés utáni üresben kidobta az összes hibajelet, és leállt. Így eléggé bosszús volt, mert Doremiért kellett mennie Cinkotára, és addig – meg vissza – akad bőven üresjárati elem. Vissza a szerelőhöz, aki kitanítja: leveszed az akkusarut, és hagyod egy percig pihenni. Majd visszateszed a sarut, ráadod a gyújtást – de nem indítózol! – majd megint leveszed a sarut, és pihenteted. Ezután leveszed a gyújtást, visszateszed a sarut, és tadám! van alapjáratod, és eltűnt az „engine” hibajel is! hüjje japánok…telerakták funkcionális kompúterekkel, még a gázpedált is az figyeli, ki kellett sütni a memóriájukat és újra tanítani a kis drágákat.

Most már csak az ABS hibajele ég, de ez nem is csoda, mert a kuplung kiszerelésénél sikeresen letörte az egyik jeladót a mester, nodemajd. Mondjuk, a hátsó féket meg nem működteti a kézifék, azt meg nem lehet utána állítani, mivel önbeállós, tehát csere lesz. Egyszer.

Az már csak hab a tortán, hogy Stefan Stefanovics nem vette észre, hogy a szomszéd macskája, a Rozsdás, amelyik nála kosztol, valami ellenállhatatlan kényszertől vezérelve, felkucorodott a szekrény tetejére, és hálózsáknak álcázta magát, minek következtében Stefan Stefanovics békésen álomra hajtotta a fejét, a macskával a szekrény tetején, Fifivel meg a fotelben. Fifi nagyon rendes kiskutya, engedelmesen alszik a fotelben, csak úgy hajnali kettő tájt ugrik fel Stefan Stefanovics hasára, amit ő azért nem díjaz annyira. Fifi, miután tett úgy négy-öt kört Stefan Stefanovics hasán, elégedetten ledöccent – ami azért Stefan Stefanovics vacsorájának pozíciójára elég mély benyomást tett – eltanyázott ott egy hangyányit, éppen csak addig, míg a gazdi vissza nem alszik, aztán, jól nevelt kutyaként vissza költözik a fotelbe.

A macskára visszatérve: Rozsdás, mivel már hűvös valék az iccaka, ajtó zárva vala, ingere támadván, jól nevelten kiszambázott a feredőszobába, és a tusoló fülke padlójára fossantott két tételt a vacsorájából. Hát persze, 2,5%-os tejjel nyomatta le a macskaszalámit.

Stefan Stefanovics már azt hitte, ezzel a héten már lezárul a bosszankodni valója. Hát, nem. A mosógépe elkezdte ereszteni a vizet. Simmering. Sebaj, a fészer mellett ácsorog egy másik ugyanolyan típus. A kérdés csak az: Simmering kiépít ebből is, abból is, majd beépít. Kiszállás 5.000, javítás 5.000, tízért meg Stefan Stefanovics az interneten már vásárolhat egy működőképest ugyanabból a típusból.

Így hát, a szomszéddal bekínlódták a másikat a feredőszobába, az egyiket meg ki a kapu elé, amit a harmadik szomszéd boldogan hazatalicskázott. Na, nem használni: leadni a vastelepen. Mosógép beköt, jó kis hipós vízzel üresen elindít, erre mi történik? Ez is ereszti a vizet – pedig 5 évvel ezelőtt, amikor Doremitől elhozta, még nem eresztette – ráadásul kiszivattyúzó program sem indul el, amiből azt a következtetést lehet levonni, hogy beragadt, berozsdált, bekövesedett, vagy valami.

Persze, ez csak egy kalapácsütés kérdése, csakhát, hova is kell kalapácsolni? Nomeg, kiszállás 5.000, munkadíj 5.000. Ott vagyunk, ahol a mádi honpolgár. Úgyhogy, most Stefan Stefanovics arra vár, hogy a gyerök, ki az ő egyszülött gyerökje, kipróbáljon egy panelsérült harmadikat, és, ha az nem ereszt, meg szivattyúz is, meg a vezérlő is működik, ingyé elhozza.

Szóval, Stefan Stefanovicsnak olyan bosszankodós hete volt. De most süt a nap, Doremi mosolyog, és hurka-kolbász lesz ebédre, vegyes vágott savanyóval.

4 hozzászólás

  • Georgina Bojana

    Szegény Barátunk, István!
    Elmondhatod, leírhattad ezt a hetet. (( 🙁 ))
    S, én lüke, még az autód után kérdezősködtem a legutóbb átküldött levelemben.
    Bocsánat.

    Valóban úgy van, ha egy hiba áradat megindul, azt csak Isten tudja, meg az Ő udvartartása, hol áll meg…
    Én is jártam már így, idegőrlő események sorozata. Ráadásul, úgy éreztem anno’ én is, ahol „szakadt, ott megvarrtam, s újra felfeslett” – az egész életem. Legalábbis akkor úgy éreztem.
    Isten óvjon ettől az ilyen eseménydús héttől.
    Kívánok Neked mielőbbi csendes, sőt unalmas napokat, amikor minden rendben lesz és van.
    Legfőképpen jó egészséget kívánnék, hogy mielőbb túl tudj lendülni ezen a nehéz időszakon.
    Ami a hivatalokat illeti, azokkal volt, hogy nekem is meggyűlt a gondom/bajom. Én sem voltam kedvesebb, egy idő után elfelejtettem a neveltetésemet. Bizony kibújt belőlem a „kedves”, ám rendkívül megalázó, lekezelő stílusban a megfelelő szöveg, a megfelelő némbernek.
    G.B.

  • G.B: drága barátném, ez egy 2013-as életkép 🙂

  • Mikor a kormányoldalhoz ódát írnak te panaszkodsz nincs ez így jól!

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    akkor MOST, minden rendicsek?!
    Az autóddal említetted, hogy volt gond.
    Kissé megnyugodtam.
    *
    Ami a hivatalokat illeti, még rosszabbá vált a helyzet.
    Még inkább fafejűek, hogy mást ne írjak, mert jól nevelt vagyok.
    Időnként.
    Van amikor nem tudom magam jobb belátásra bírni, akkor szakad a kötél és minden. Hiába no’ van bennem szerb vér, az pedig nem türelmes.
    (( 🙁 ))
    G.B.