Csak, hogy tudja (egy dühös állampolgár gyűjteményéből)

2015 április 8 5:01 de.8 hozzászólás

Találtam egy meglehetősen mérges kifakadást a neten. Kiegészítettem a magam zárójeles hozzá fűzni valójával. Közre bocsájtom.

1, A Fidesz-kormány gazdaságra gyakorolt hatása negatív, és nem pozitív

2, Az államadósság nőtt, és nem csökkent habár Magyarország jobban teljesít (szerintük)

3, Aki a Fidesz kormányt megválasztotta, az valójában nem a lakosság 2/3-a, hanem csak 27%-a. Mindebből csak a megváltoztatott jogszabályoknak köszönhetően lett 2/3. (ez cáfolhatatlan, ráadásul már mindenki, aki rájuk szavazott, tagadja. Ilyesmi utoljára a náci Németországban volt)

4, A miniszterelnök és a hozzá közel álló személyek vagyona hatalmas, Orbánnak pl 33 ingatlana van, többek között, Svájcban, Londonban, Párizsban (hát istenem, jó ingatlanos tanácsadója van), Rogánnak 6 fős személyzete van (többre nem telik), Lázár a gyerekének, 70 milliós házat vett (most mi a gond? a gyerek ér annyit, nem?)

5, Simicska Lajos fideszközeli-jóbarát vagyona, 4 és fél év alatt, ezerszeresére nőtt (egy strómannak kijár ennyi)

6, Rogán fillérekért kótyavetyélte el az V.kerületi ingatlanokat, hatalmas kárt okozva ezzel a fővárosnak (ez azért még az ügyészség elé se került, ugyan, miért nem?)

7, A trafik törvényt nem a dohányzók védelmében alkották, hanem, hogy egy ekkora piacot a csókosoknak adjanak (jééé. hogy mik vannak?)

8, Azzal, hogy a haverok trafik-koncessziókat nyertek, mások megélhetés nélkül maradtak, mert nem folytathattak tovább dohányárusítási tevékenységet, és semmiféle kárpótlásban nem részesültek. (éppen manapság osztják fel újra a piacot)

9, A trafik és a nyerőgép mutyi miatt, 1700 üzlet zárt be, kb. ennyien maradtak kenyér nélkül az itt dolgozók, aztán a nyerőgép piacot Andy Vajnának adták, aki mindehhez állam támogatást, és adókedvezményt is kapott (hát istenem, van, akit szeretnek)

10, Márciustól éjszaka és vasárnap nem lesznek nyitva a multik, ezért több ezer munkavállaló lesz állásnélküli. Mindez nem a családok védelme, hanem a CBA helyzetbe hozása (ami azért még bizonyításra vár, de nem lesz nehéz)

11. Az UNIO sokkal több pénzt ad nekünk, mint amennyit mi befizetünk, de mindez nem gazdaság-élénkítésre fordítódik, hanem a haverok zsebét tömi (ez vitathatatlan)

12, Az országban, minden második 7 éven alul gyermek éhezik, a kórházakban hatalmasak a várólisták, közmunkára kényszerítik az állásnélkülieket, de az esztelen stadion-építések tovább folynak (ki vitatja?)

13, Orbán a budai várba akar költözni, ez súlyos milliárdokat fog felemészteni egy olyan országban, ahol több a szegény ember, mint a háború után, és tömegek vándorolnak ki. (kicsi neki a jelenlegi hely, kinőtte. Egója már nem fér el)

14, A munkanélküliség nem csökkent, csak kozmetikázzák az adatokat, és bele számítják a külföldön dolgozókat is (mi több, a közmunkásokat is.De hát, a statisztika mindent elbír)

15, A kormány több ezer rokkant ember ellátását kisebbítette meg, mindehhez azt a hamis propagandát fűzte, hogy ezek az emberek, nem is olyan betegek. (ehhez még csodavárókat is bevetettek, mondván, csak kinő végre az elvárásnak megfelelően egy csonkolt végtag!)

16, A kormány termőföldeket vett el olyan bérlőktől, akiknek szerződésük volt, és beszántotta a vetésüket. Tette mindezt azért, hogy a haveroknak jusson a sok-sok milliós UNIÓ-s földtámogatás (nem a kormány szántotta be. Az csak nézte. Amúgy nem vetésről volt szó, hanem legelőről.Az meg van. Csak éppenhogy a másé).

17, A kormány minden közhivatal élére a saját emberét ültette. Más országokban, ezen bűnök tizedéért lemondatják a kormányokat, itt semmiféle eljárás nem indul meg, mert a legfőbb ügyész nem a dolgát teszi, hanem kiszolgálja a hatalmat ( se a legfőbb ügyész, se a kormány más seggnyalója nem indíthat eljárást jogalappal rendelkező feljelentés nélkül. Az meg nincs. Na, nem a jogalap.)

18, A kormány kitalálta, hogy akinek nincs pénze, az temesse el a hozzátartozóját, ássa meg a sírját, és gyalog vigye a ravataltól a sírhelyig (nagyjából ez a szociális temetés lényege)

19, Orbán, amikor először hatalomra került, egy Mester utcai albérletben lakott, az azóta bekövetkezett vagyongyarapodását, mi termeltük ki neki, mert életében egy napot nem dolgozott (ez kétségtelen, habár nem bizonyított. A NAV nem gondolom, hogy kezelné a munkáltatói bevallását)

20, A kettős állampolgároknak adott szavazati jog azért kellett, hogy hatalomra segítse Orbánt, mindezt meg is hálálta nekik a kormányfő, amit szintén mi fizettünk ki. Pl, ha Ön munkanélküli, akkor 6200 Forintott kell fizessen/hó, hogy orvosi ellátásban részesüljön. Egy kettős állampolgárnak mindez alanyi jogon jár (cáfolom: a kettősök szavazata szart se ért, még az 1%-ot se érte el. Azonban kétségtelen, hogy az egészségügyi ellátásban valamiért előnyt élveznek, habár egészségügyi járulékot soha nem fizettek itt, a kárpátaljai kettősök meg még a nyugdíjukat is itt vehetik fel egy igencsak régi államközi szerződés okán)

21, Az emberek zöme alig tud betevőt tenni az asztalra, de pl a felcsúti futballakadémia 11 éven aluli neveltjei Karácsonyra 50,000 Forintot kaptak a magyar államtól, azaz tőlünk.(ne már! Ki sajnálja azoktól a botlábúaktól? Ahogy Hofi mondta: tud úszni? Nem. És, ha megfizetem?)

22, Matolcsy György Jegybank elnök a Nemzeti Bank pénzét haveri alapítványok részére herdálja el. (Dehogyis. Csak eredményesen fekteti be.)

23, A kormány az államtitkárainak, 30%-os béremelést szavazott meg, de azt a törvényjavaslatot, miszerint a rászoruló gyermekek az iskolai szünetekben is ehessenek, olvasás nélkül lesöpörte (jajistenem, hát ha nem tudnak olvasni! Nem azért választották őket oda!)

A lista nem teljes!! Csak tudatosítani akartuk, hogy ez a kormány sajátjaként kezeli az ország, azaz a mi pénzünket, feudális rendszer kiépítésén dolgozik, ahol mi, max. cselédek lehetünk, mert ha nem lesz elég pénzünk, a gyermekeink még gimnáziumba sem járhatnak. (Micsoda? Gimnázium? Maga a fertő! A végén még megtanulnak ott gondolkodni! Amúgy nem a kormányról van szó. Állítólag van köztük ártatlan)

ÉBRESZTŐ, MAGYAROKORSZÁGA!!!

8 hozzászólás

  • Göllner András

    Ille Pista:

    Ugye ez csak a rövid lista 🙂

  • Jó! Mármint ez az összefoglalás. Amúgy attól tartok, ha ez így megy tovább ( márpedig semmi jel nem utal arra, hogy erről a zuhanó pályáról le lehetne téríteni ezt az országot; se a belső társadalmi feltételek, erőviszonyok nem tűnnek adottnak, se a külpolitikaiak ), az évek múlásával lesz ez még így se. Nagyon nem szívesen mondom, de a történelem ismételni látszik önmagát.

  • Göllner András: az. Viszont tetszés szerint bővíthető.

  • Eleftheria: ha jól emlékszem tanulmányaimból, a történelem egy spirál mentén veszkődik előre, így önmagát ismételni nem képes, cserébe akad olyan pontja, ami a spirál következő szintjén produkál valami hasonlót. Ahogy ugyanabba a folyóba se lehet kétszer egymás után belépni…

  • Georgina Bojana

    Kedves Göllner András,
    a bővített lista több folytatásos részben (lehetne) olvasható.
    Azt is hozzáírnám, hogy a különböző idétlen rendelkezésekkel, emberek tucatjait juttatják el az élet peremére, sőt pszichológiai kezelésekre. Az orvosok szerint az OKOT KELL MEGSZÜNTETNI, no ide most mit kellene írnom?!
    KI és MI az OK, AMIT MEG KELLENE SZÜNTETNI, de VÉGLEG és VISSZAVONHATATLANUL.
    Baromságot, baromságra halmoznak. Több milliót dobnak ki az „ablakon, ajtón”, amit a kormánytagok, képviselők (tisztelet a kivételnek)! saját részükre, családjuk számára – eddig még, – nem harácsolnak össze.
    Kétségbeejtő!
    G.B.

  • És nincsenek százezrek az utcákon…
    Nü, ez a szégyen, nem a nyolc-egy…

  • Ille:

    Az a hasonló is épp elég; elég megnézni mi van a közvetlen keleti szomszédságban, vagy a Közel-Kelet vidékén, de szerintem – bár gondolom ezt sokan vitatnák – a nagybetűs Nyugat ( bár talán nem az egésze ) is inkább a kevésbé demokratikus hatalomgyakorlás irányába mozdul http://www.nol.hu/velemeny/vegallomas-1512681 . Magyarország politikai, gazdasági-szociális viszonyai pedig lényegében a két világháború közötti szintre csúsztak vissza, épphogy csak nyílt faji alapú törvénykezés nincs. Bár a cigányságot nem is olyan burkoltan kezelik harmadrangú állampolgárokként, természetesen nem csak etnikai, hanem osztály alapon is ( persze sokszor az osztály jellegű feszültségek öltenek a felülről jövő uszítás hatására is etnikai színezetet ). A tendenciák ( akár kül-, akár belföldön ) nem sejtetnek valami biztató jövőt. Akik meg mindezek ellenére még mindig abban gondolkodnak, hogy Orbánék pusztán szavazócetlikkel eltávolíthatóak lennének, szerintem nem látják a fától az erdőt, vagy ami rosszabb, másokat akarnak félrevezetni.

  • Az előbbiekhez, még annyit hogy Orbánék eltávolítása önmagában csak a szükséges, de nem elégséges feltétele emberibb viszonyok létrejöttének.