Sokkolók – védenek és félnek?

2015 május 4 2:10 du.84 hozzászólás

Na, kérem. Alakul ez, alakul! A hírek szerint az országgyűlés őrsége – kétségtelenül nem személyesen és testületileg, hanem kormányzati felhatalmazással – 10,1 millió forint értékben vásárolt Taser X26-os, negyedik generációs (!) sokkolókat. Állítólag legfeljebb 36 db-ot – ez mindig is tetszett: miért nem 35-öt, vagy 37-et? És mennyi a legalább? – ami azért egy rövid fejszámolásra késztetett. A Németországból és Lengyelországból, saját használatra beszerezhető Tx26-os ára kb. 120-150.000 forint. Gondolom, en gros és állami csatornákon olcsóbb, de legyünk nagyvonalúak, max. 100ezer. Ami, biza, visszaosztva sacc per kábé 100 sokkoló. Az országgyűlési őrség létszáma 379 fő. Gondolom, a sokkolókat szolgálati ágra osztva kapják.

3. § (1) Az Országgyűlési Őrség feladatainak ellátását szolgálati ágakra, valamint ügyeleti szolgálatra és a szakszolgálatra lebontva kell megszervezni.
(2) A szolgálati ágak:
A) a személyvédelmi szolgálati ág,
B) a létesítményvédelmi szolgálati ág,
C) a protokolláris díszelgési szolgálati ág, valamint
D) a tűzoltási és tűzbiztonsági szolgálati ág.

Két ág jöhet szóba a kiosztáskor, a személyvédelmi, és a létesítményvédelmi szakág. Bővebben ittDe még azokban is akad, akinek nem jut sokkoló. Semmi baj, van még bőven eszköze a támadás elhárítására.

Lépjünk tovább. Ki ellen is használhatja a pretoriánus a sokkolót? A parlamentben aligha.
Habár…

Kövér és a sokkoló

Kövér és a sokkoló

„Az országgyűlési őr a tárgyalási rend fenntartásával kapcsolatos feladatok ellátása során kényszerítő eszközként kizárólag testi kényszert alkalmazhat.”
Vagyis ha az ülésteremben kellene rendet tenni – erre sem volt még példa az Őrség fennállása óta, még az elnöki pódiumot elfoglaló jobbikos képviselők esetében sem –, legfeljebb leteperhetnék vagy kiráncigálhatnák az agresszív képviselőt. Ráadásul elég mókás látvány lenne, amint két oldalról besorjáznak a padsor közepén ülő renitenshez – gondolom, mint a moziban, vagy a színházban, sűrű bocsánat kérések közepette, ráadásul ott van még a komoly gond, hogy az intim személyes szférát óhatatlanul átlépve, arccal a felállított felé, vagy annak seggel fordulva araszolnak át – és testi kényszert alkalmazva őt onnan kicibálják.

Azért akad egy csepp ellentmondás, de kicsire nem adunk:
2012. Évi XXXVI. Törvény 133. § (3) és (4) bekezdés
Az országgyűlési őr kényszerítő eszközként testi kényszert, bilincset, vegyi eszközt, elektromos sokkoló eszközt, rendőrbotot, útzárat, megállásra kényszerítést, lőfegyvert a Rendőrségről szóló törvényben meghatározottak szerint alkalmazhat.

Ez a cikkely – gondolom – az ország házát megtámadó tömegre vonatkozhat. Olyankor viszont az elektromos sokkoló kb. annyira hatékony, mint szembepössenteni az erdőtüzet. Tehát a létesítményvédelmi szakágat nyugodtan el lehet felejteni. Mi marad akkor? Hát, a személyvédelmi szolgálati ág, ott meg meglehetősen nehéz feltételezni, hogy pl. Szél Bernadett hirtelen felindulásból rátámadna Kövérre, vagy Harrachra, esetleg egyéb, környezetre veszélyes kormánypárti képviselőre. Különben is, mire egy országgyűlési őr cselekedhetne, már rég padlón lenne a megtámadott. Mert hát:

7. § (1) Az intézkedést az országgyűlési őr – az Rtv. 20. § (2) bekezdésének első mondatában meghatározottak közlését megelőzően – a napszaknak megfelelő köszönéssel, az intézkedés alá vont nemének, életkorának megfelelő megszólítással, ha az országgyűlési őr egyenruhát visel, tisztelgéssel kezdi meg. A polgári ruhában intézkedő országgyűlési őr az intézkedés megkezdése előtt szolgálati igazolványát és azonosító jelvényét felmutatja. Hiába, no, udvarias nép ez a pretoriánus gárda!

Tehát, mi is volta célja a sokkolók beszerzésének? Tömören és röviden: a franc se tudja, de még megindokolni se tudják. Amúgy az új eszközöket még nem használják, jelenleg az állományt képezik ki – de mire is? Ez a sokkoló face to face – vagyis egyszer használatos – fegyver , csoportos/tömeges támadás esetén használata értelmetlen. Akkor mégis, mire jó? Önbizalom növelésre? Elrettentésre? Ne komolytalankodjanak már! A közterület felügyelőkön a lőfegyvert kivéve pont annyi kényszerítő eszköz lóg, mint az agyonfizetett izomagyú pretoriánusokon!

Valakinek kétségtelenül ez is jó biznisz. Erről jut eszembe: még a legelső orbáni regnálás idején valami BM-es nagyokos beszerzett egy tétel „golyóálló” mellényt az USA-ból, mondván, hogy ócsó vót (persze, mert lejárt a kihordási ideje, raktárról árusították ki). A szerencsétlen Kovács 112 János törm. meg kíváncsi lévén, mit is tud ez az életét védő eszköz, a legközelebbi lövészetre céltábla helyett kiakasztotta a sajátját. Szarrá lőtte, pedig nem is valami csodafegyvere-lőszere volt, csak egy nyamvadt 9mm-es parabellum. Közelebbről megvizsgálva a belevarrt cetlit, kiderült, hogy csak szúró-vágó fegyverek ellen véd. A nagyon okos minisztériumi ember vagy nem tudott angolul, vagy leszarta, mert megkapta vastagon a jutalékát. Mi lett az ügyből? Kovács 113-at lebüntették a kincstári eszközök rongálása miatt.

Kíváncsi volnék, mennyi jatt ütötte ezen tervezett használati helyén teljesen értelmetlen eszköz beszerzőjének a markát?

 

84 hozzászólás

  • Ille István

    Helyesbítek: az X26-os nem egyszer használatos eszköz, lévén, hogy energiatárolója több „lövést” is bír. Csakhogy: a vezetőszálat vissza kell csévélni, az meg nem gyün, a franc essen bele, mert a végén horog van, ami beleakad az ártalmatlanná tett ruházatába, tehát oda kel hozzá battyogni, és kifejteni belőle. A’meg tömeges támadás esetén az álmoskönyv szerint eléggé egészségromboló eredménnyel jár 🙂

    Arról meg ne is beszéljünk, hogy a pretoriánus, mielőtt lőne, nem kér egészségügyi jelentést a célszemélyről, pedig egy ilyen sokk halálos is lehet!

  • Georgina Bojana

    Kedves István!
    Ismét belecsaptál a lecsóba, méghozzá a közepébe. A szöveg igaz, de annyira, hogy kiugrottam a gúnyámból mérgemben.
    SOKKOLT!
    A fotó? No arról nem is szólva. Tökéletes a választásod.
    *
    Igen, igen, a gyanú igaz lehet, mert ennek az üzletnek is megvan a gazdája. Biztosan valamilyen ügyeletes talpnyalonc.

    Ötletem?
    Volna, lehetséges, hogy H.Árpád „önkéntes kormánysúgó, hivatalos talpnyalonc. Talán az ő valamelyik cégének hoz pénzt?(Aláhúzva megjegyzem és ki is hangsúlyozom, ez részemről merő rosszindulat és feltételezés, semmiféle jogalapja nincs, kisakkoztam, megálmodtam! – G.B.)
    Az ATV becslése szerint ez a „zsíros” kis üzlet súrolja a 10 millió jó magyar forint kiadást. Mennyi minden másra lehetett volna ezt a pénzt költeni? Kórházi, életvédelmi szerkentyűkre, oktatásra, stb. stb. Csak erre soha. Értelmetlen.
    Vannak kormányőrök, azoknak pisztolyuk, akkor mi a fityfenének?

    Ha nekik szabad, akkor nekem is. Vásároljak én is viperát? Igaz, hogy sokba kerül vagy sokkolót? Elférne a spájzban, csak azé’ hogy legyen. Csak ott a baj, hogy nincs rá pénzem, bánni sem tudnék vele, no meg különben is nekem meg kell néznem, mire költöm a nyögdíjama.
    Nem úgy van nálam és a többi magyar családnál, mint „bezzegiéknél”.
    Hja, kik azok a bezzegiék? Döbrögi és társai. Nekik mindent szabad, náluk két törvény létezik a csak azért is, meg a bezzeg. Ezt ismerik. Hja az a narancs, de nagyon megsavanyodott! Pfujj! 🙁
    *
    Számolatlanul szórják a pénzt, mindazt, amit nem tudnak behabzsolni, saját zsebre kiosztani.
    Pocsék vezetőink voltak a nyakunkon, de ilyenek még soha.
    Rosszabbak, mint az oroszok.
    Nem vagyok rá kíváncsi, csak feltételezem, mielőtt lehúzza majd a rolót a fityesz, ők is szétb.sznak mindent, mint az elvonuló „barátaink”?
    Ők azt tették a hátrahagyott laktanyákkal, szolgálati épületekkel. Még a vécéket is szétlőtték. Vezetékeket is kiszaggatták.
    Alig várom, hogy EZEK kivonuljanak, csak kérdés, mit hagynak hátra? Félő, hogy az országunk házában is nagy kártékonykodást rendeznek. Ez még nem elég nekik, amiket most tesznek, erre még rá kell majd pakolniuk. Ők úgy érzik, remélem de csak remélem, hogy nem teszik meg. Hinni pedig a templomban kell, mert ugyi a KDNP-nek már nem hiszünk, pedig ők ott trónolnak, bent a Ház széksoraiban.
    Egy a biztos, hogy kongóan üres „ládát”, amiben ugye, régen az ország pénzét rakták élére… No nem sűrűn, de azért akadt benne tallér.
    *
    Azt mondják fejétől büdösödik a hal, könyörgöm ez a hal már olyan büdös, a fejéről nem is szólva. Kérdésem, muszáj nekünk ezt szagolnunk, a következő választásig. Nincs semmi megoldás?! Elképesztő!
    *
    A szomszédom jól megmondta a tuttit, miután meghánytuk-vetettük a kertkapuban, ezt a sokkoló ügyet. Az Ő véleménye az, ha ilyen felesége, családja lenne, mint Döbrögi és bandája, már régen kiakasztotta volna a bőrkéjüket – száradni, a Napra.

    Igen, ha ezt nem is így, kívánnám, mert nem. De valakinek már lépnie kellene, de nagyot! Itt a gond, hogy Kinek kellene lépnie és merre?

    Korrekt, a nép érdekeit védő vezetőt hol találunk?! Merre?! Elébe mennék egy hatalmas tálca almás pitével és még rózsacsokrot is kapna.
    Puszit már nem, ahhoz öreg vagyok, de valami köszönetet csak elrebegnék.
    G.B.

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    a továbbképzés megköszönöm, de még így sem tudom elképzelni sem, mert még soha nem is láttam. Sőt a kezemben sem volt. Remélem, a másik oldalon sem leszek, már csak azért sem, mert ki nem bírnám az elektromos sokkolást. Súlyos szívelégtelenséggel kínlódom.
    No most igen, ez is felvet(ne) pár problémát, az éppen sokkolni kívánó némber, honnét a fityfenéből tudja azt, hogy akit sokkolni akar, az milyen betegségben szenved, mert az kívülről nem látható? Sőt ha bárminemű protézise van, nem is gondolom tovább.
    Rémisztő!
    De mit is várhatunk olyan vezetőtől, Akinek elgurult a gyógyszere? A talpnyaloncoknak ez a jó, ezért nem is keresik meg, így jobban járnak.
    G.B.

  • Ille István

    GB. a vipera meglehetősen ócsó, bármelyik külvárosi piacon beszerezhető. A lényeg, hogy ne legyen gagyi hamisítvány, mert az görbül 🙂 Egy gond van vele, használatához kell némi erő, meg tudás, hova is üssél vele. Leginkább az ízesülési pontokon hatékony, nomeg, a felületi csontokon, mint pl. kulcscsont, alkarcsont, lábszárcsont. Koponyára nem érdemes, mert az halálos.

  • Ille István

    G.B, az nem lenne baj, ha csak elgurult volna, mert azt pótolni lehet, vagy megkeresni. A nagyobb baj, hogy a jellem torzulása, az „én” elébe helyezése az általa uralt – szándékosan nem nevezem vezetettnek – népnek, sokkal nagyobb,és nem igazán orvosolható gond. Még nagyobb baj, hogy akad még kb. 1 milló hívő, akik – bármit tesz is Orbán, bármennyire is kisemmizi őket – még mindig hisznek benne, és hiszik, hogy egyszer csak jobb lesz.
    Ezek a hívők tartják még lélegeztető gépen a Vezérüket. Ehhez jön még pár százezer egzisztenciálisan függő, és kész is a hatalom képlete. Számszakilag.

  • Georgina Bojana

    Házi költségvetést újból elkészítek, beleszámolom a rezsit, a devizahitelemet – amit most forintosítottak, – levelet még nem kaptam. Továbbá a gyógyszerköltségeimet, lakmára költött forintjaimat
    Félő, hogy még akkor sem fér(ne) bele ez a felesleges kiadás.
    Nekem felesleges, „bezzegiéknek” persze nem.
    Nekik kellett, pedig EZEK nem voltak „ócsóak”.
    Csak azé’ hogy nekem a spájzban, nekik pedig a kezükben legyen.
    Mi ez ha nem a hatalmuk megerősítésre, védelmére beszerzett „kütyü”.
    Nekik erre is fussa…

    G.B.

  • Ille István

    G.B, a mostani nemzeti konzultációban akad egy rendkívül aljas kérdés – a többi is az – mi szerint akarjuk-e támogatni a bevándorlást, vagy inkább a magyar családok és a megszületendő gyermekek javát néznénk? A tetves jó édes anyjukat! 1 milliárdért kérdeznek baromságokat – ki az a fasz, aki a bevándorlást akarná támogatni, de ezek a seggfejek rákérdeznek! – pedig ezt a pénzt éppen a kérdésben szereplő családok támogatására fordíthatná!!!

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    mondom, írom – a „fejet” kellene lecserélni, mert nagyon büdi
    (( :O ))
    Akkor még ehhez a levélhez add hozzá, kérlek, amit „vezér ürünk” – nekünk szánt, sőt küldeni fog majd úgy választások előtt. Az mennyi pénz?! Ha azt visszaforgatnák az egészségügybe, de máshol is lenne helye – több ezer…
    De hát mit lehet erre írni, azt, hogy fent az ernyőn nincsen kas.
    Sajnos.
    (( :O ))
    G.B.

  • Ille István

    G.B: meglehet. Csakhogy – mint említettem volt – ez egy az egyben fegyver, csoportos támadás esetén esélytelen. Hatalom megvédésére pedig végképpen. Tényleg nem értem, mi a francnak kellett nekik? Utcai járőrnél még csak-csak, de egy palotaőrségnél? Kb. annyira felesleges, mint a pápa pöcse – már, ami a hatékonyabb használatát illeti. 🙂

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    ezt itt megbeszéltük, megbeszéljük. Félő, hogy semmi hatást nem érünk el vele, legfeljebb mi leszünk pocsék eü. állapotban.
    Azt azé’ már mégsem akarnám.
    Mi pusztuljunk, a nyaloncok vihorásszanak azon, amiért mi tépjük a szánkat?!

    Mondjuk az igazat, mondjuk a tuttit, de nem tudom a többieknek miért nincs erről véleménye?
    Kezdek aggódni. Nem véletlenül.
    (( 🙁 ))
    G.B.

  • Ille István

    G.B van nekik, csakhogy az időeltolódás…nomeg, kit is érdekel ez a határon kívül? Belügy.

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    a logika meg a pénz ott van, hogy ebből valakiknek üzlet van.
    A tévéből hallottam, hogy a „sokkoló kütyüket” már decemberben megvásárolták.
    Csak eddig csend volt erről.

    Most bedobták az újabb gumicsontot.
    Jól számoltak vele, rágom is, cefetül.

    Mi is kitalálhatnánk már valamit, amivel felturbózhatnánk a bevételeinket. Javaslatom: bólogatós kutyát, tudod, amit az „átkosban” a Zsigulik, Trabantok kalaptartójába tettek.
    No igen, minden képviselőnek bólogatós kutyát, EZT TUTTIRA megfizetné a fityesz, mert akkor a kuty nekik bólogatna…

    Ez volna számukra az „érték”. Talán meg is fizetnék?

    Egy valami tart vissza, a becsület.
    Kutya nélkül is vannak ott sokan bólogatók, ne segítsük már ki őket még bólogatós giccs-kutyákkal. Ebből a fene nagy bólogatásból csak nekünk a rossz, a többeknek, akik a „piramis” alján ténfergünk.
    (( 🙁 ))
    Arra viszont büszkék lehetünk, hogy tesszük azt, de bólogatás nélkül.
    G.B.

  • Ille elvtárs!
    Jó lenne ha nem irkálna mindenféle zöldséget, főleg olyanról amiről nem sok fogalma van.
    Az X26-os sokkolók még az usa-ban is százezren felül van forintba átszámolva és még erre rá jön a szállítási költség meg miegyébb. Ezt az eszköszt máshol is használja a rendőrség. A rendőrségnek nem az a feladata, hogy a tömeget lője, még akkor se ha dobálják őket, hanem a rendfentartás. Az ilyen sokkolók elég jól működnek és általában helyreteszi a kakaskodókat annélkül, hogy megverjék meg hasonlók.
    -„Valakinek kétségtelenül ez is jó biznisz”
    Hát, hogy ne lenne, és akkor mi van? Nem szabad pénzt keresni?
    -„Erről jut eszembe: még a legelső orbáni regnálás idején valami BM-es nagyokos beszerzett egy tétel „golyóálló” mellényt az USA-ból, mondván, hogy ócsó vót (persze, mert lejárt a kihordási ideje, raktárról árusították ki). A szerencsétlen Kovács 112 János törm. meg kíváncsi lévén, mit is tud ez az életét védő eszköz, a legközelebbi lövészetre céltábla helyett kiakasztotta a sajátját. Szarrá lőtte, pedig nem is valami csodafegyvere-lőszere volt, csak egy nyamvadt 9mm-es parabellum. Közelebbről megvizsgálva a belevarrt cetlit, kiderült, hogy csak szúró-vágó fegyverek ellen véd. A nagyon okos minisztériumi ember vagy nem tudott angolul, vagy leszarta, mert megkapta vastagon a jutalékát. Mi lett az ügyből? Kovács 113-at lebüntették a kincstári eszközök rongálása miatt.”
    Máskor egy kicsit nézzen jobban utánna az információknak mert akkor nem írna össze ennyi zöldséget.
    A „golyóálló” mellényeknek van több fajtája és amit a rendőrségek használnak sok helyen a világon azok szúrás/vágás állók, főleg azért mert az átlagpolgár nem mászkál lőfegyverrel az utcán(kivéve Texas és hasonló redneck helyek) és főleg nem jár vele rendet bontani. Viszont a rejtett erőforrásokra és hasonszőrűekre inkább jellemző, hogy szúró eszközt használnak mert pl. elfér a zsebben. Persze vannak lövésálló mellények is amit inkább a TEK vagy a hadsereg használ, viszont azok meg nem szükségszerűen szúrás állóak. Világos, hogy az utcai rendőrnek inkább az előbbi felel meg jobban. Ami lejárati időt illeti az inkább a használatra vonatkozik nem pedig a helyes raktározásra. Áltlában azért olcsóbbak mert felmaradt raktárkészlet vagy van helyette újabb model.
    Ami pedig a mellény szarrá lövését illeti csakis egy rendőr eszébe fordul csak meg ilyesmi, mivel egy átlagember talán utánna nézne jobban, hogy mitől véd és aztán tesztelgetné. Van egy mondás erre: mindenki rendőrnek születik csak a legtöbbje továbbtanul…
    Mellesleg a 9mm-es parabellum(másnéven 9mm Luger,9mm NATO, 9mm x 19) a közelharcra kifejlesztett lőszer amit teljesen mindegy milyen pisztolyból vagy automatából lőnek ki, kb. ugyanaz az eredmény. Az neki a lényege, hogy nagy az ütőereje és akit meglőnek vele az nemigazán tud elmenni olyan könnyen ….és végképp nem kér mégegyet…

  • Egy újabb nagyokos.
    Gondolom innen a közeli Szíriusz bolygóról.

  • Starchild
    2015 május 4
    4:24 du.
    Starchild bajtárs!
    Leginkább az a problémám a tanulmányoddal, hogy semmi köze a cikkhez! Azt mindenki tudta, hogy több fajta van, kivéve aki beszerezte. Ezen kívül nem értem, mit rugózol?
    A másik! Ha ennyire jól ismered a sokkolót, vezesd már elő nekünk, mi az értelme van a parlamenti őrségnél erre az eszközre? Mert mintha ez lenne a téma!

  • Ille István

    Starchild: látom, sikerült leragadnia a teljesen érdektelen részleteknél. Lényegtelen, hogy az USA-ban mire és milyen testületben használják. Lényegtelen, hogy milyen mellények vannak, ha golyóállónak vettek meg – tudatlanságból, vagy nemtörődömségből – arra nem megfelelőt. Lényegtelen, hogy mit okoskodik a lőszerről, nem gondolom, hogy a FÉG P9R-ből és a NATO 9mm-eséből ugyanazt a lőszert lehet kilőni, valamint a FÉG lőszerét izom-vagy hússebbel simán elviszik 🙂
    Ami a sokkolókat illeti, ott is benézte rendesen a szöveget 😀 Teljesen érdektelen, hogy a rendőrség utcai járőre mire használja.
    Majd szóljon, ha attól a nagy okosságtól, ami magának van, fel i ismeri a cikk lényegét!

  • Ille István

    Kedves Donom, hagyd a csudába, csak villogni akart ez a túlképzett munkásőr 😛

  • Fehér Antal

    A Sokkolókkal, halál osztagokat hoznának létre.

  • Már bocs’,hogy beleszólok, de itt ebben a minden értelemben sokkoló ügyben a lényeg korántsem a fegyver(ek) értéke, és nem is az anyagilag érdekeltek köre. Tudjuk, hogy 10 milla ezeknél a fid SS köröknél már nem oszt és nem szoroz.
    Ebben a már a harmincas évek Németországának a légkörét súroló magyar világban a lényeg a megfélemlítésen, méghozzá a baloldali* ellenzékre kihegyezve.
    ˙

    *
    Még szép, hogy a baloldali – jobboldali ellenzékük nincs. Ők egyek a jobbikkal…

  • Ille István

    Fehér Antal: ez túlzás. Az orszéggyűlési őrségnek semmi féle hatásköre nincs a védett területen kívül. Konkrétan még a tér tulsó oldalán se intézkedhetnek, csak szigorúan mozgáskörletükön belü, az meg max. a főlépcső alsó eleméig terjed 😀

  • Érdekes fejlemények.
    .
    Nem hiszem, hogy a FIDESz Bolsevik Tagozatának pápája „hadseregének” bármilyen beszerzése mehetne, ő maga, a „Bajusz-Lacus” jóváhagyása nélkül. Talán, neki is leeshet valami, minden eddigi „puritánsága” ellenére.
    .
    Vajon, lehet még elég idejük a beszerzési/beszállítási közbeszerzési pályázatokat kiírni, bőrkabátokra a leendő FIDESz-es „lenin-fiúk” számára?
    .
    Bár jól tudom, tapasztalhattuk, hogy lelkiismeretük nincs, azért az egy kicsit vigasztal, hogy egyre jobban „f0schnak” a fiúk.
    .
    Érzik, hogy múlik a „dicsőség”, növekszik a harag, az elégedetlenség, az utálat, a gyűlölet ellenük.

  • Starchild
    2015 május 4
    4:24 du.
    Há’ üdvözűlek pusszantásilag. Látom, te iggenbüfévagyó tízerbű. Azé jobb ha tod asztatis, hogy vanámannak eccsomó gongya, mijelőtt hasznányi lehet.. mer aszongyáka zokosok, hogy tizennígymásodperec a zaktivizállási ideje, meg ollasmi is van, hogyaszongya, ha két másodperecre megszakatta kontaktuss, akkó’ mexünika záramszógátatás. Mer azoka rohatt bünözők kípesek vastagpullóvert, vagy natykabátot hordanyi, ahun nem törvínyszerü a zazonnali írintkezís..
    Mongyák asztatis, hogy állíttólag Nyújorkba, meg Lősz Ángelusba több illeg ál is kézifegyver van a Krími Nálisokná, mindamennyit egisz Teksaszba talányi.
    Csak szólok, mer’ hátha csak kifelejtetted, oszt itten a nípek majd nemtuggyák..
    A minap vótitteggy illen sokkuló tulajdonos, oszt azadotteggy használlati utasíttást, mera korcsmáros aszonta, hogy szeretné megsokkúni a zasszonyt, mer sokat jár a pofájja. Há’ onnantom énis..
    Ehun-e:

    https://www.taser.com/images/support/downloads/downloads/cdpm_manual_mmu0014a.pdf

  • Ille István

    falusi: sok ez az információ az okoskának, ő még leragadt annál, hogy kioktasson 🙂 Amiért a cikk íródott, az neki ugyancsak ködös, hiába, no, mondom, túlképzett munkásőr 😛

  • Egyébként az ára tokkal, elemmel, töltővel kb ezer usa dollár.

  • Ille István

    falusi: egy db. kerül – ott – 277.000 huf-ba + egyéb költségek, legyünk nagyvonalúak: 300.000/db. 10,1 millióból nagyjából ki is jön 30 db. Mondom én, jutányosan vették, ha 36 jött ki belőle 😀 Amúgy lényegtelen. A kérdés még mindíg adott: mijafrancnak is?

  • Ille István

    „A kérdés még mindíg adott: mijafrancnak is?”

    Megadták kérdésedre a választ. Ez a trend.

    Ha valóban ez a trend, akkor én igen szomorú vagyok.

    Általában azok a kormányok erősítik meg, fegyverzik fel az erőszakszervezeteiket a szükségesnél nagyobb mértékben, amelyeknek van félnivalójuk, amelyeken eluralkodik a megalománia és betegesen a hatalom rabjává válnak, ahol virágzik a személyi kultusz.

    Azt gondolom, hogy sokkoló nélkül is elég sokkoló ennek a kormánynak a működése, illetve eszetlen törvénykezése, ámokfutása.

  • Ille elvtárs,
    értem én, hogy mi a cikk lényege. Önnek teljesen mindegy mit tesz a jelenlegi kormány a lényeg az, hogy ön nem szereti őket és mindent megtesz azért, hogy rossz színben tüntesse fel őket. Én se komálom őket viszont azt is tudom, hogy nem a saját eszüktől cselekszenek hanem megmondták nekik, hogy vegyenek ilyen felszerelést. Máshol is ezeket a kütyüket használják függetlenül,hogy mennyire hatásos vagy nem. Amúgy meg ha az érdektelen részeknél „ragadtam” le akkor meg minek írta meg?
    „Lényegtelen, hogy mit okoskodik a lőszerről, nem gondolom, hogy a FÉG P9R-ből és a NATO 9mm-eséből ugyanazt a lőszert lehet kilőni, valamint a FÉG lőszerét izom-vagy hússebbel simán elviszik”
    A FÉG P9R ugyanazt a 9mm-es használja mint a többi és ugyanaz történik kb. mintha egy Glock-ból lőtték volna ki, hacsak a magyar rendőrség egy gyöngített vátozatát használja, amit kétlek. Ezt a kalibert használják nagyon sok országban és éppen az a lényege, hogy nagy sebet okoz. Ön szerint melyik fáj jobban ha keresztül lövik egy o.22 magnummal vagy pedig ha egy fél tenyérnyi sebet lőnek a combján vagy a hasán? Mellesleg itt egy kis leírás a rendőrségnél használandó fegyverekről: http://hadmernok.hu/2011_2_prekup.pdf
    Amúgy előbb lesz önnek egy valamilyen/III aktája titokban mint énbelőlem munkásőr….

    Don Ovuz: Nem vagyok a bajtársa mivel nem egy hadseregben szolgáltunk…amúgy a sokkolók nem a legjobb megoldás viszont jobban néz ki mint gumibottal eltángálni valakit. Ez is a neoliberális világ egyik hozománya. Zárt helyen vagy akár az utcán, főleg ami kőből és betonból van építve nemigazán érdemes lőfegyverrel lövöldözni, de bizonyára ezt ön is tudja.

    Geyza: Nem tudom, hogy Szíriusz-e de biztos, hogy nem a majomtól mint kend

    falusi: Legalább annyi erőt vegyél magadon, hogy megtanulj rendes tájszólásban írogatni mert sértő az igazi falusi emberekre nézve akik sokkal bölcsebbek és műveltebbek mint te…hamár így letegeződtünk. Aztán a lőtéri kutyát se érdekli, hogy hol van több fegyver az usa-ban. Ami meg a sokkolót illeti feljebb leírtam a mondandómat.

  • Disznóöléshez köll.
    Hogy előtte ne ficánkoljék annyit.

  • Starchild: örülök a megszólításnak, mert legalább kiderül, némi ideológiai műveltség magába is szorult. Bár magának kétségtelenül nem lennék elvtársa. Tudja, akivel egy elvet vallok, az az elvtársam. Magának még elvei sincsnek 😀
    Az, hogy én mit, miért teszek, remélem, belátja, meghaladja a maga felismerő képességét.
    Zavaros a levezetése, mint ahogy a tudása is: magnum vs. fég…szegénykém, roszz lehet ekkora tudatlanságban élni 😀
    Tudja, kisfiam, saját kútfőből idézni sikeresebb lenne. Már kikértem az aktámat 🙂 Magából csak mentálisan lett munkásőr, bár, ami azt illeti, annak is gyenge. Tudja, rajtam elég sűrün lóg az a P9R, ráadásul érzékelem a hatását a lőgyakorlatokon.
    Maga, kisfiam, csak egy okoskodó amatőr 😛
    Mivel továbbra is csak az eszét osztja, kétlem, hogy értené, mi a cikk lényege.

  • Ille elvtárs: Ne idekeskedjen mert nem hiszem, hogy egy elvet fogunk vallani valamikor is mivel szívből gyűlölök mindenféle izmust. Nem hiszem, hogy önnek bármiféle felhatalmazása, sőt képzése lenne arra, hogy az én képességemet felülbírálja bármilyen módon. Kettőnk közül ön nemigazán érti, hogy hiába hőzöng a jelenlegi kormány dolgain ugyanis MO-on is csak az csinálják amit Brüszelből diktálnak. Ennek a kormánynak is csak annyi szabad akarata van mint az előbbi néhányszáz évben bármelyiknek. Mondjuk rá erről lenne szó, de az is igaz, hogy akkor meg nem lenne miről írni.
    „Zavaros a levezetése, mint ahogy a tudása is: magnum vs. fég…szegénykém, roszz lehet ekkora tudatlanságban élni 😀
    Tudja, kisfiam, saját kútfőből idézni sikeresebb lenne. ”
    Én úgy gondolom, hogy az ön arroganciája nagyobb mint Oroszország sőt még azt is elárulta, hogy mennyire keveset tud a lőszerekről vagy csak nagyarcoskodik. Szerintem nem érti, hogy a magnum mit jelent. Én úgy gondolom elég világosan fogalamztam, o.22 magnum vs 9mm parabellum. Az lehet, hogy az apámbeli generációba tartozik viszont a fiacskája nem vagyok…márcsak azért is mert anyámnak sokkal jobb izlése volt annakidején. Meg tudja akinek sűrűn lóg P9R az oldalán az nem dicsekszik vele. Ismételten, ön nincs abban a pozícióban, hogy elbírálja a tudásomat. Lehet, hogy többet lövöldözik a pisztolyával mint én, viszont az nem azt jelenti, hogy ettől többet tud. Nekem is volt alkalmam kipróbálni ezt-azt, úgy szolgálatban mint magánszemély, és van egy kis fogalmam a fegyverekről és a lőszerekről, talán több is mint önnek. Hogy ha ön rendőr vagy katonatiszt akkor máris kár vitatkozni…..

  • Starchild
    2015 május 5
    10:41 de.
    Melléduma.
    Ha egy-két renitens be tud tévedni a parlamentbe, szimplán kézi erővel leteperhető. Már csak a kiképzés alapján is.
    Ha megrohanja a tömeg a parlamentet, akkor max. felköthetik magukat a zsinórjára, másra úgy sem jó. Rendőrségi eszköztárban inkább elképzelhető, de mivel hat a pészmékerre, meg ha ugye a szívfázis ellenütés, mindkettő halált okozhat. Itt meg ugye nem kezelik annyira lazán a rendőri erőszakot sem, mint az USA. Vagyis ez a típus a magyarországi használatban a rendőrségnél is macerás lehet. Még mindig áll a kérdés, minek is a parlamentben? Segédanyagként ajánlom a kormányőrség működési szabályzatát!

  • Geyza
    2015 május 5
    11:14 de.
    Ha a töltési tizenöt másodperc alatt lenyomod a két-három felest, lehet hogy kicsi lesz a célpont.

  • Don Ovuz,
    Igen ez bizonyára így van amit leírt viszont ez egy előírt norma máshol is, mármint a taser meg a 9mm/.357 caliber…ismételten, szinte 1oo%, hogy nem a saját eszüktől teszik amit tesznek. Ha MO nem lenne EU és NATO tag akkor lenne rá lehetőség, hogy azt tegyenek amit jónak látnak így csak a kiszolgálósdi marad.

  • Ille István

    Starchild: leragadt, kisfiam, leragadt 😛 Azért ezt a cikket Brüsszelig vezetni, nos, kétségtelenül orvosi eset 🙂
    Ami anyja ízlését illeti, nos, némi kívánni valót hagy maga után, mivel a termék maga lett, habár ebben – gondolom – a fater is hibás: nem volt nála óvszer 😛
    Az pedig, hogy magának bármiről is fogalma lenne, barokkos túlzás 😀
    Maga, fiacskám, nem – izmust gyűlöl (azt sem tudja, mi az), hanem besorolt a birkák közé. Remélem, kielégíti a maga előtt araszoló seggszaga.
    Javaslom, álljon le a nagy arcával. Nem szívesen törölném le róla a fölényes vigyorát.
    Amúgy maga hun? Merthogy, hun a francba volt eddig, hogy nem tisztelt meg minket fölényes okosságával? Tán nem megfújták a tülköket: csülökre, magyar?

  • Ille István

    Kedves Donom, ez a fajta gyökérből okos nem jól tud értelmezni bármilyen működési szabályzatot. Fő dolga, hogy a részletekbe ragadjon bele, és rutinos trollként elvigye a kommentfolyamot. A magam részéről én is elkövettem azt a hibát, hogy válaszoltam neki. Bocs.
    Nyugodjon le neki a nap úgy, hogy neki van igaza. Könnyebb lesz neki a holnap 🙂
    Te jó ég, hogy én mennyire unom, hogy fegyvertelenekkel kell verbális asszót vívnom!

  • Annál minden esetre, jobb, mint ha kilőné valakinek a szemét, mint Budapesten 2006-ban!

  • Starchild
    2015 május 5
    10:41 de.

    Há’ mégecceris üdvözűlek jótezsvírem, Sztárcsild!
    igenmegtisztűté a mekszóllíttássa, büzkeis vagyok, mind állat!! Dicsekettem veleda plébánosurnakis, aszonta, majd imátkozik írted. Azé’ emondom, hogy okostojáskonnyi itten tekesztée teksasrú,meg rednyakujakrú, émmegcsak csak emagyarásztam tenekednek, hogy hány lába van a lúnak..
    Azé’ még emondom teníked asztatis, hogya palotaürsíg, mega Púr lamenti örsíg messzenem ugyanaza kottonglórija (na? micszósz? esztet mostan tanútam, annyit gyelent, hogya zeggyika’fővan fegyverűközve, mer köll, a másik meg nemszokik puskint hordanyi, meg tízerőtse, mer asz ön, meg köszveszíjes.
    Tod pölö, az ámerikánus szenátusba, deméga biróságokonn se nemlehet a bisztonságijaknak semmiféle fegyveret hordoznyi. A rendőr, mega börtönőr, az ja, az hurcolássza..
    Mosmá teis tod.
    Maj tisztűjjémeg máskoris, mer marhára szeretek okos emberekke beszígetnyi. Ha együssz a korcsmánkba, még pájinkátis fizetek.
    Háládatoskodásajim a jószójér.

  • Figyelő
    2015 május 5
    3:14 du.

    Igazad lehet. Bár előfordulhat, hogy annak a vancouveri lengyel pasinak aki belehalt a taserbe, amit a reptéren lövöldöztek bele, cseppecskét más a véleménye.. A családjának biztosan..

  • Hát mit mondjak Ille elvtárs…ön aztán egy meglehetősen prasnya fajta, amolyan verbál szamuráj. A kioktatást meg tartsa meg másnak. Nem tudom mitől érzi magát annyira fenn a magas lovon de tudja magasról lehet igazán nagyot pottyani. Egy bizonyos, hogy önnel nem lehet semmiről se vitázni anélkül, hogy ne kezdene diagnosztizáni, sértegetni és szórni a „bölcseleteit”. Ez egy nyilvános hírportál és mindenkinek joga van beírni a véleményét normális keretek közt, na mármost ha ez önnek nem tetszik akkor sajnálom. Mindahogy már említettem ön nincs abban a pozicióban, hogy engem kioktasson és eldöntse, hogy én mit tudok vagy mit nem vagy esetleg mit értek vagy mit nem. Az ön cikkei általában egyoldalúak, igen rosszmájuak és nem mindig tükrözik a valóságot, aztán ne vegye zokon ha éppen megkritizálják érte. Továbbra se vagyok a „kisfia” megaztán ha le szeretné törölni a „fölényes vigyoromat” akkor jobb ha tudja, hogy oda ember is kell nem csak gatya…meg a „seggszaga”. Ön természetessen ennyire prasnya vagy dolgozott rajta?

  • falusi:
    Kössz a „fővilágosítást” és pálinkára a meghívást…majd talán egyszer…ez a tájszólás azért továbbra se kóser, kell még dolgozni rajta…

  • Georgina Bojana

    Kedves Starchild ETÁRS!
    Ha nem írja le az okosságait, hülyén halok meg.
    Azonkívül még mindig nem tudom, mi a búbánatos bánatnak vásároltak ilyen eszközöket, amikor az Országházba is csak szigorú beléptető rendszeren keresztül, belépővel lehetett bemenni. Jól tudom, valaha nekem is volt ilyen a kezemben…
    Ismerem, hogyan is néz ki egy ilyen „lapocska”…
    *
    Azt sem tudom, honnét bukkant fel, de a megszólítása, miszerint ETÁSOZIK, hát, igencsak felhomályosítanám „kiskegyedet”, ide, ebbe az újságban, a fórumban ilyen megszólításnak nincs helye.
    *
    Megírtam, remélem felírja a kéménybe korommal.
    Itt, ebben a „brandzsban”, társaságban nincs elvtársozás. Uramozás, hölgyem, v. barátom megszólítás van, esetleg uram-bátyámozás… esetleg tisztelt, netán kedves.
    Ebből is látszik, hogy ritkán, elvétve olvassa a lapunkat, sőt az abban megjelenteket. Ha többet ülne a monitora előtt, a Kanadai Magyar Hírlapot olvasván, esetleg feltűnt volna ez az aprócska dolog.
    *
    További szép napokat kívánnék, aztán ott etásozzon, ahol ezt elvárják, meg van helye ennek a megszólításnak.
    (( :O ))

  • Georgina Bojana

    Hja, kedves Starchild Úr!
    Visszaolvastam hosszúra nyúlt tanulmányait.
    Megdöbbentem, eléggé kalandos élet útja lehetett, ha találkozott prasnya fajta, amolyan verbál szamurájjal?! Kíváncsiságomat alig tudom visszatartani, a házban lévő mind összes kötőféket már felhasználtam, mégsem sikerül 🙁

    Leírná kérem, hogyan is néz az ilyen személy?!
    Egyben biztos vagyok, hogy sem küllemben, sem bensőleg, mármint agyilag nem hasonlit Ille Istvánhoz, megbecsült munka- és szerzőtársunkhoz.
    *
    Ezennel kihirdetem, hogy Ön szerencsés ember, mivel lehetősége volt prasnya fajta verbál szamurájjal találkoznia.
    Ennek örvendjen, mert kevés embernek adatott meg ebben az életében. A következőben lehetséges, de remélem az még messzebb van.
    (( 🙂 ))
    G.B.

  • Georgina Bojana

    Kedves Falusi!
    Kíméletesebb is lehetnél.
    Starchild Úrnak címzett beírásodon annyira nevettem, fáj az oldalam, sőt meg kellett kapaszkodjak székemnek karfájába, monitorba, sőt a lámpámba is.
    :))
    Azért lehetnél kíméletesebb szegény szerzőtársaiddal!
    *
    Starchild Úr megjegyzése, miszerint ő tudja, milyen is a prasnya fajta, verbál szamuráj – már attól is égnek állt a hajam. (( :O ))

    Hát hiába, jó ide betérni, némely beírók – NEM RÓLAD írom! – olyan szemen-szedett „okosságokkal” terhelnek meg, hogy jobban szórakozom, mintha a régi Lúdas Matyit olvasnám.
    Pedig az is egy bitang jó hetilap volt.
    De még abban sem olvastam prasnya fajta verbál szamurájról. De ennek mindenképpen utána is olvasok, nehogy má’ hülyén haljak meg, igaz ezt még több évre, nem tervezem.
    De jobb felkészülni, meg meglepődni.
    (( 😕 ))
    G.B.

  • Sztárcsild.
    Sok a vaker.
    Nem fognád be végre ?
    Vagy ha diaréd van kérdezd orvosodat,gyógyszerészedet.
    Gondolod bárkit is érdekelnek a kézifegverekről szerzett ismereteid?
    Itt katonaviselt emberek vannak öcsém.
    Egyik másik megjárt jónehány háborút is.
    Szaal csillapoggyál szépen .

  • Starchild
    2015 május 5
    5:37 du.
    Asszem lotót is veszek a hítenn, mer megin szerencsés vótam, hogy szóbaátá a szegínyemberre..
    szal, az a hejzett, hogy mifelénk illesmi a tájszóllás. Hogya hejesirásomm hagy kivánnivalókat, aszt tom, mer a tanittóuris monta, de aztatis, hogy má sokat fejlőttem, miúta ekeztem a hetet-nyócat estinn.
    hatódott tisztülettű átitatottann, pájinkákka dósított ríszvínytársaságom tenekednek.
    Csókutat a kenyeresjány ismeretlenű is, mer üis szereti a zokos emereket.

  • Georgina Bojana
    2015 május 5
    6:02 du.

    Galambocskám. A prasnya szellemi trehányságot jelent, vagyis olyan személyt, aki felületesen adja tovább a gondolatait.
    A szó a besás cigány nyelvből származik, eredetileg szellemileg leépültet, magyarul hülyét jelent, de átment a hazai szlengbe is, kicsivel más értelmezéssel. (igaz, közeli.) Ahogy a rovázás, rinyálás, gizdaság is része lett a hazai szlengnek. Igaz, ez utóbbiak a lovári cigány nyelvből származnak.

  • Georgina Bojana
    2015 május 5
    6:02 du.

    Hát ja.. Lúdas Matyi.. A megjelenés napján azt kérte az ember először, és csak utána a kedvenc napilapját.. (Fülessel ugyanez volt a helyzet.)
    Kedvenc lapszámom egyébként az 1976. augusztus harmadik heti Matyijának a címlapja.. (Kirakatrendezőjány javítja a bolt feletti táblán a szöveget, ami emígyen szóla: Éljen augusztus 2O !! – A 2o áthúzva, felette más színnel: 26.5O..) Asszem Árkus csak néhány hónappal előtte lett főszerki.. Majdnem az állásába került..
    😀

  • falusi, Georgina Bojana, Geyza stb.!

    Azt azért ne felejtsük, hogy Ille egy rutinos rágalmazó. Még nem volt olyan rég (tegnap), hogy szavaimat kiforgatva jellemtelennek, gyávának, a katolikus egyházat pedig hazugnak nevezte stb. De mondott már bunkó parasztnak meg féregnek is. Nem rég egy állapotos nőt inzultált. Nektek erre egy szavatok nem volt. Most pedig sorban álltok támadni starchild-ot.

    Szóval, én nem szeretném, ha véletlenül bárki közétek sorolna. Csakhogy tisztázzuk – én starchild oldalán állok.

  • starchild

    Ille annyira katona vagy rendőrtiszt, hogy ha elmegy a tükör előtt, olyankor odafordulva tiszteleg. Az okosságaihoz pedig van otthon egy tapsgépe, amit a beírásai után szokott bekapcsolni.

  • Jani: Kössz a támogatást. Jó tudni, hogy van még más is aki nem éppen osztozik a kmh oldalaira beirkálgatók véleményének legtöbbjével. Az igaz, hogy állítólag itt vannak a demokrácia és a szólás szabadság bajnokai csak éppen rendszeresen elfelejtik gyakorlatban is bemutatni. De ez már csak így van.

    Georgina Bojana: Örvendek, hogy sikerült megnevettetnem viszont a komentárjai nem valami bizalom gerjesztőek. Esetleg ha megtudná mondani, hogy a hozzászólási szabályzatban hol szerepel az, hogy nem lehet valakit „elvtársnak” vagy éppen „elvtársnőnek” nevezni, akkor megköszönném. Én úgy gondolom, hogy ez egy szélsőbaloldali weboldal ahol csak egyezni szabad, tehát egyes személyek igenis nevezhetők elvtársnak. Az, hogy hogyan néz ki egy egy verbál szamuráj azt önre bízom, én nem tudom viszont egy ilyen személy úgy viselkedik, hogy szóban mindekit ki szeretne vágni az útjából aki nem egyezik az átala előírt véleménnyel. Mifelénk az olyan személyt nevezik prasnyának aki meglehetősen trágár, durva szavakkal tudja csak kieröszakolni az akaratát. Azt hiszem Jani is megállapította, hogy Ille elvtárs egy rutinos rágalmazó de jómagam is többször olvastam már a beszólásait. Gondolom ez is teljesen összhangban van a hozzászólási szabályokkal. Hogy honnan jövök az ne érdekelje. Már egy jó ideje olvasom ezt a weboldalt is mivel érdekelnek külömböző vélemények. A tapasztalatom az, hogy ezen a weboldalon másvélmény elfogadására képtelen személyek rágalmaznak mindenkit aki nem ugyanazt a nótát fújja. Legyenek büszkék magukra.

    Geyza:
    „Sztárcsild.
    Sok a vaker.
    Nem fognád be végre ?
    Vagy ha diaréd van kérdezd orvosodat,gyógyszerészedet.
    Gondolod bárkit is érdekelnek a kézifegverekről szerzett ismereteid?
    Itt katonaviselt emberek vannak öcsém.
    Egyik másik megjárt jónehány háborút is.
    Szaal csillapoggyál szépen .”
    Nem fogom be mert éppen éngemet csesztetsz. Máshol is vannak katonaviselt emberek és mégse nem vágnak fel ennyire, sőt, még én is voltam katona…háborúban. Szerintem trap a bilire és mars az ágyba de előtte igyál meg egy kakaót, hogy jól aludj és vegyél be egy viagrát, hogy ne gurulj le az ágyról…tudok éppen én is így beszélni ha nagyon akarok.

  • jani
    2015 május 5
    8:24 du.
    Starchild személyét illetően szintén tévedésben vagy, mint anno a „kutató” emberkével.
    Starchild szimpla troll. Ő nem jobb- vagy baloldal, nincsenek elvei. Ezek személyiségzavaros emberek, aki abban utazik, élvez, ha elterelve a témát, anyázásra viszi a dolgot a fórumon. Akkor hátradől, és elélvez.
    Lám, itt is pillanatok alatt Brüsszelig vitte a kormány újabb eszement hülyeségét. Vagyis keresi a pontot, ahol kiélhetné magát.

  • Starsild !

    Maga nyert. – Szerintem maga egy (fel)fogadott prókátor –
    Sikerült szándékosan egy kicsinyesen ócska, személyeskedő vitába behúzni a kommenttársakat egy olyan kérdés kitárgyalása helyett, amely bár mennyiség vonatkozásában kicsiségnek tűnhet a fid SS-Paks-panamája, vagy Orbanini szotyi-köpő stadionja mellett. Viszont ez a sokkoló ügy, már az állítólagos parlamenti demokrácia szinte utolsó, végső lehelletét jelenti. Az úgynevezett „tisztelt ház” az immár, annak tettlegességig felhatalmazott rohamosztaga képében, még látványában is sokkoló, zsírosbajszú Házmestere személyes utasítására, amellyel azt a néhány ellenzéki idealistát is sakkban akarja tartani, akik véletlenül még ott ragadtak a padsorok között.
    Miért is naivak és idealisták? Mert nem hittek többek közt Bartus Lászlónak az Amerikai Népszava hasábjain megjelent kiáltóan figyelmeztető és szigorú próféciáiban az országot leterítő náci veszélyt illetően, bent maradtak ebben a parlamentnek álcázott katonai bunkerben és ott még mindig demokráciásdit játszanak…
    Maga tudja csak igazán, hogy ez itt a nagy kérdés, és nem a sokkolók ára…

  • Tisztelt Christopher !

    Azért ebből a fenti teljesen szubjektív és mármár útszéli vitából, mint főszerkesztő levonhatnál valami „hivatalos” következtetést.

    Üdv DG

  • Reménytelen eset.
    Kóros száj-járató , kóros süketelő és ön-mutogató személyiség.
    Ráadásul képtelen összefoglalni (amúgy teljesen felesleges) mondanivalóját néhány mondatban.

    Nem baj picinyem , megértünk már itt sok ilyen idiótát.
    Majd meg únod és szépen eltűnsz innen mint a többi, mikor rájössz hogy semmi értelme az agitprop-ízű süketelésednek.
    Addig is jókat röhögünk Rajtad 😀 😀 😀
    ( Ha nem vetted volna észre már eddig is hülyét csináltál magadból , de folytasd. Áldásom Reád és szard össze magad.)

  • Hölgyek, urak!
    Úgylátszik, hogy ezen a weboldalon értelmes vitát nem lehet folytatni. Ezeken a biztonsági intézkedéseken hiába hőbörögnek. Biztosak lehetnek benne, hogy nem az ún. fidess,meg orbán meg akárki találta ke ezeket. Tesék utánna nézni, hogy máshol is használnak tasereket. Az egy másik téma, hogy mennyire értelmes, hatékony dolog, de ez a divat manapság. Világos, hogy az ilyen rendelkezéseket az EU és a NATO keretien belül kell keresni. Ez csak egy kis részlet ami nincs az emberek orrára kötve úgy mint sokminden más. Azt kéne észrevenni, hogy nem csak MO-on hanem az egész világon titokban megy a biztonsági erők felvegyverzése és erősítése mert már készülnek valamire. Ami pedig az én „elveimet” és, hogy melyik oldalon állok talán jobban örülök annak, hogy nem vagyok egyik oldalon se mert mindahogy bebizonyosodott itt is főleg csak sértegetni tudnak. Úgy ahogy létezik kurucinfós tábor lehet mondani, hogy ez meg megfelel egy labancinfós tábornak.

  • Akkor végre eltűnsz ?
    Hallelujja !

  • Ille István

    Figyelő: mijafrancnak nem indult oszlásnak, amikor arra felszólítást kapott? Meg nem kellene hajolgatni belefele a golóbis útjába!

  • Ille István

    Starchild: hát, éppen ez az, kisfiam. Vitázni csak azokkal szoktam, akik vitaképesek. A magafajta mentálisan fegyvertelenekkel miért is vívnék? Az azonban hízelgő, hogy olvassa írásaimat.Igaz, hogy nem érti, de olvassa. Gondolom, pártutasításra 🙂
    Az arcával nincs semmi baja? Mert innen nézve elég nagynak tűnik 😛

  • Ille István

    jani: ezen mit lehetett kiforgatni? „Annyit viszont a bevándorlókat kibocsájtó országok is megtehetnének, hogy korlátozzák a népszaporulatot.” Ez, bizony, simán fasisztoid nézet. Az, hogy magát jellemtelennek és gyávának nevezem, nem rágalom, hanem a valóság.
    Állapotos nőt inzultáltam volna? Mégpedig hogyan? Bele rúgtam?
    jani, magával csak fél egyig lehet beszélni, mert egyre hülyébb lesz!

  • Starchild: maga lenne az értelmes vitára képes? Ugye, ezt viccnek szánta? Valóban nem áll egyik oldalon se, mert ahhoz elvekkel kellene rendelkeznie, de magának ilyesmire nem telik, mivel elvtelen 🙂
    Maga nagyon egyszerű ember, kik is voltak a labancok? Bizony, királyhű MAGYAR katonák. Most akkor, hová is teszi a királyhűséget?

  • Don Ovuz

    Az édesapja ügyében „kutató”, szatmárnémeti Fekete János (Ion) esetében azért nem tévedtem, mert nem állítottam semmit. Annyit tettem, hogy segíteni próbáltam neki a kutatásában. Fogalmam sincs, hogy az apja (Vancsa János) megérdemelte-e a 20 év kényszermunkát vagy sem.
    A net-en találtál az egykori ítéletről egy cikket, amit fenntartás nélkül elfogadtál, és amit valószínű Fekete úr is ismert, sőt – nyilván – éppen az ilyen cikkek miatt kezdett nyomozásba. Szerintem, te nem raktad össze jól a történetet és Illével együtt sértegettétek azt a szerencsétlen embert. Pedig csak azért nem adta ki magát rögtön, mert senki nem dicsekedne azzal, hogy annak idején háborús bűnökért az apját 20 évre ítélték. Én kívánom neki, hogy találja meg a bizonyítékokat amivel rehabilitálhatja az apját vagy ha ha bűnös, akkor abba nyugodjon bele.

    „starchild”-re most nem érek rá válaszolni.

  • jani
    2015 május 5
    8:24 du.
    Esszem janim..
    Starchild azzal nyitott, hogy „Ille elvtárs”..
    Tod, itt falun ez úgy megy, hogyha valaki berúgja a korcsmaajtót, és belevágja a bicskáját az asztalba, azt nagy valószínűséggel valaki előbb-utóbb pofánvágja a sörcsappal.
    Amit írsz, az azt bizonyítja, hogy nem az érvek, vagy a tények eredményeként, hanem személyes ellenszenv mián alkottál véleményt.
    Starchild beírása csak nyomokban köthető ugyanis a cikk mondanivalójához.
    Még annyit, hogy a „közénktartozás” nem akarat kérdése.
    Ki kell érdemelni..

  • Ille István

    falusi: noch dazu, ha én valakivel azonos elveket vallok, akkor annak valóban elv társa vagyok 🙂

  • falusi

    Nem jó a berúgott kocsma ajtó hasonlatod, mert a fórum nem zártkörű, hanem inkább hasonlítható egy kivetítőn közvetített és kihangosított népgyűléshez, ahol online követhető minden, és ami nem azzal kezdődött, hogy „starchlid” beszólt, hogy „Ille Elvtárs !”. Megszólítása csak reagálás volt Ille nem most kezdődött sajátos kommunikációjára, ahol a nácizás, rasszistázás, hülyézés stb. olyan gyakori, mint az, hogy „Jó napot kívánok!” Úgy, hogy nem értem, mire ez az érzékenykedés?
    Egyébként, kedvelem az intellektuális stílusod, csodálom műveltséged, van humorod és nem tekintelek elvtelennek, mert időnként beszólsz a veled egy oldalon állóknak is. Sajnos nem mindig. Van ugyan, amit nem értek nálad (Tőkés L., Wittner Mária stb.) de az most lényegtelen. A valakikhez való tartozásnál fontosabbnak tartom, a befolyás mentes szabad gondolkodást és azt,hogy a tükörbe tudjak nézni.

  • Ille István

    Ha a népszaporulat tudatos korlátozása fasisztoid, akkor az egész nyugati kultúra fasiszta, sőt Kína is, és mindenki, aki épeszű.

    A Bibliában (Újszövetség) az esztelenség bűnnek számít.

  • jani
    2015 május 6
    5:33 du.

    Janim. Szerintem meg találó. Mert a korcsmákba is az megy be aki akar,- meg akinek késztetése van rá.
    Starchild-nek ez volt- legalább is az általam olvasott- első beírása. Arrogáns, kioktató, sértő.
    Tőkésről és Wittnerről úgy gondolom, kifejtettem a véleményemet az adott oldalakon.
    A szabad gondolkodás, vélemény, vallás és szólásszabadság alapvető értékei a liberális demoktáciáknak.
    Nálunk keverve van a szabadossággal, a megfellebbezhetetlen kijelentésekkel, a rasszista, vagy vallásellenes megnyilvánulásokkal.
    A demokrácia nem egy kiló kenyér, amit meg lehet venni a Tecoban.. Hosszú, türelmes és figyelmes tanulást igénylő valami. Nü, ez az, amit az elmúlt huszonöt évben senki sem közölt a hazaiakkal. Ettől lett az, hogy legtöbben azt hitték, a rendszerváltás másnapján már nyugati életszinvonal lesz. A kormányok,- az MDF-től kezdve az MSZP-SZDSZ koaláig, a mostani FIDESZ-ig bezárólagosan,) hibát, hibára halmoztak. Nem csak a kommunikációban, hanem a gazdasági intézkedésekben is.
    Az elmúlt huszonöt év leginkább arra, a medikosok által kötelezően végignézett szülésre hasonlít, ahol mindenkit a szülés maga, a születendő gyermek meg senkit sem érdekel.
    A velem kapcsolatos, személyes dolgokra a köszöneten kívül annyit,:
    Nem vagyok én senkinek sem adósa.
    Büszke is lehetnék! Az ám!
    Elérontott életével tartozol
    becsapott fiadnak Hazám .

    Szia.

  • falusi, van amiben egyetértek. De a helyzet az, hogy a demokráciát nem lehet erőltetni. Az olyan valami, ami vagy van, vagy nincs.
    A magyar soha nem élt abban.
    Angliában (a demokrácia hazájában), az USA-ban és Kanadában könnyen beszélnek.
    Náluk nem volt soha sem nácizmus sem bolsevizmus.
    De sajnos Magyarországon, ezeknek a diktaturáknak leszármozattai még ma is élnek.

  • Ille István

    jani: akkor maga ugyancsak bűnben él! Nem ártana meggyónnia!
    Nem, jóember, nem a nyugati kultúráról van szó, hanem magáról.

  • Figyelő !

    „USA-ban… nem volt soha nácizmus, sem bolsevizmus…” – írja kegyed.

    Azért, az ötvenes évek mccartyizmusa sem volt a demokráciának az a diadalmenete. Az, amikor egyeseket mégcsak nem is a nézeteik, de baráti kapcsolataik alapján tartottak megfigyelés alatt, halgatták le telefonjaikat, majd citáltak a Mc Carty Bizottság elé és határozottan üldöztek. Több világhíresség, irodalmár, sőt sztár esett áldozatául ennek a primitív boszorkányüldözésnek is.

    …És akkor még nem is beszéltem arról a mineknevezzelek mozgalomról, ami Martin Luther King halálát provokálta ki. Azt hiszem nem véletlen és ennek folyománya a mai legújabb rendőr-brutalitási hullám kizárólag afroamerikaiak ellen… Minden izmus nélkül… (Na jó ! Akkor meg rasszizmus…)

    E két valóságos politikai példa talán nem hasonlítható bármiféle gazdasági, vagy filozófiai irányzathoz, mert annyira primitív és paranoiás tőről fakad, mégis ott pusztít ma is a „demokrácia hazájában”.

    .

  • falusi

    Igazán nem szeretek ellenkezni, de a te „korcsmádra” előkelően az van kiírva, hogy „kávéház”. De legalábbis a belépés előtt nem lehet tudni, hogy mi van belül. Úgy, hogy az is bemegy, aki aztán megbánja, amiért nem lehet csak őt felelőssé tenni.

    Szerintem „starchild” hangneme katonás, ami egybevág azzal, hogy – Ille pechére és bosszúságára – láthatóan ért a fegyverekhez. Én biztos nem vitatkoztam volna vele, pedig voltam biztonsági őr és volt a kezemben sokkoló. Általában pedig nem alakítok ki senkiről ilyen hamar (főleg negatív) véleményt.

  • Ille István

    Kösz’, hogy aggódik az üdvösségemért és hogy ennyit foglalkozik a katolikus vallással. Majd csak kimagyarázom magam a Teremtőnél.

  • Ille István

    jani: kemény munka lesz! A katolikus vallással nem igazán foglalkozom, ha maguknak jó az álszentsége, akkor legyenek boldogok vele. Tudja, boldogok a lelki szegények… 😀 A maga teremtőjéről is megvan a véleményem: ahogy elnézem számos testvérét az úrban, hát, valamit keményen elrontott az öreg 😛
    Starchild nem katonás volt, hanem feleslegesen okoskodó. Ha nem tűnt volna fel, nem az volt a cikknek a lényege, amiről itt elkezdte osztani az észt. Javaslom, ne próbálja meg kitalálni, mi bosszant engem. Ez az arc nem ért többet a fegyverekhez, mint amennyit az internetről le tud szedni. A pech pedig nem az én kategóriám. Nem tartozom a vesztesek közé 🙂
    Árulja már el nekem, biztonsági őrként, mikor volt a kezében sokkoló? Főleg, mire használta volna, és ki ellen?

    10§./2. A fegyveres biztonsági őr a biztonságot veszélyeztető tevékenység megszakítása érdekében az azt elkövető személlyel szemben az arányosság követelményének betartásával alkalmazhat: a/ testi erővel cselekvésre vagy cselekvés abbahagyására kényszerítést, illetve pórázon vagy anélkül szájkosárral ellátott szolgálati kutyát.
    b/ az első bekezdés (b) pontja szerint visszatartott személy szökésének megakadályozására bilincset.
    c/ a támadás megakadályozására az ellenszegülés megtörésére vegyi vagy elektromos sokkolóeszközt, rendőrbotot, illetve pórázon vezetett, szájkosár nélküli szolgálati kutyát.

    Minden segéd és kényszerítőeszköz annyit ér, amennyire a vagyonőr alkalmazni tudja őket, és eközben betartja a törvény szabta határokat. Ezt a határt, bizony, ugyancsak kevesen ismerik. Sokkoló, mint kényszerítő eszköz? Ne komolytalankodjon, kérem! Támadáselhárításra, ill. cselekvésképtelenség elérésére alkalmas, de mikor és hol? Erről regéljen, okoska!

    A maga bibliája hogyan is vélekedik a testi kényszerről?

  • jani
    2015 május 7
    4:26 de.
    Jó, legyen kávéház, a négy döglött macskához. (Megbízható széklábak, kitűnő elsősegély !!” R.J.)
    Mégegyszer, ha berúgják az ajtót, akkor várható a pofontor..
    Hiszed, nem, én is láttam már katonát, olyan is volt, hogy egyszerre kettőt is.

  • Ille István

    falusi: na ja. Mert kettős látásod van 🙂

  • DonGolo
    2015 május 7
    2:54 de.
    Ne essen tuzásba!
    Ami az USa-ban történt McCarty idején, Hollywoodban bizony elterjedt a kommunista szél, ami sok embert megszéditett és párttagsága is volt. Kivéve Ronald Reagennek. Ez köztudott a korai 50-es években.
    Ami meg a feketék lázadását érinti, az egészen más mint egy uralkodó diktatura, amiről én beszéltem.

  • Egy fontos pont kimaradt: mikor a hollywoodi balhé volt, akkor volt legmagasabb a hidegháború a Szovjet és az USA között.
    Természetes, hogy nem nézték jószemmel a hivatalosok.

  • Ille István

    A francba! Valóban jobb ért nálam a biztonsági őr szabályzathoz (is). Maga egy poliészter. Jöhet a tapsgép.

  • Ille István

    jani: tudja, fiacskám, egy ilyen szabályzatot elő is lehet kotorni a net-ről, de hülyeségeket felhozni vele kapcsolatban, ahhoz a maga fajta amatőrök kellenek. Ha válaszolt volna a sokkoló használatával kapcsolatban a kérdésemre, most nem kellene kormolnom magát. Ami a taspgépet illeti, van egy kacagó gépem is. Azt akkor szoktam bekapcsolni, amikor az ilyen kommenteket olvasom, mint a magáé.
    Talpig hívő, ráadásul katolikus, és még biztonsági őr is volt, sokkolóval a kezében! Úgy vélem, új emberfaj van kialakulóban…
    Ha nincs ellene kifogása, inkább polistyrol lennék. Rosszul viselem a térhálósodást, olyan merev leszek tőle 😛

  • Ille István
    2015 május 7
    9:11 de.

    ” A rum tette ezt, s az átkozott likőr..” (F.V.)

  • Ille István

    Látom ahhoz, vitázzon velem, meg sem kell szólalnom.

    Egyébként, akkor voltam bizt. őr, mikor építkeztem. Két betonozás közt stb. ott pihentem ki magam, és sokat lehetett olvasni.

    Azt meg jól gondolja meg, akar-e polistyrol lenni, mert akkor nem vakarózhat, ugyanis nagyon morzsolódik. Ráadásul belemennek az egerek. Meg úgy is járhat, mint Orbán Viktor ledöntött „Sztálin” szobra.

  • Ille István

    jani: szóval, hanyagul látta el a feladatát. Miért is nem csodálkozom ezen?
    Tudja, egy előnye azért van a polistyrolnak: beférkőzik minden lukba, résbe, és eltömíti 😀

  • Georgina Bojana

    Kedves Jani és Starchild Urak!
    Örülök, hogy „vér” és dacszövetséget kötöttetek.
    Tudjátok, régi igazság az, hogy a barát (szeretetből, elvakultságból) félre is vezethet.
    Az ELLENSÉG pedig mindig megmondja a tutttttit, legalábbis azt, amit Ő annak tart.
    A kettőt össze kell vetni és egyenleget kell felépíteni. Megtettem. Még mindig István oldalán állok. No a kioktatásért pedig köszönet, mert eddig nem volt lőfegyver a kezemben, de elképzelhető, hogy beszerzek és megtanulok célba lőni. Mert, ki tudja, honnét jön majd az ellenség. Aztán nem kérdezek, csak lövök. Jó magyar úti sóval megtöltöm a fegyvert, aztán durr neki, bele az ülepébe – annak, aki rám tör(ne).
    Ennyit erről.
    *
    Különben annyi, de annyi vidor dolog van az életben, kössünk békét és nevessünk azon, amin és ameddig megadatik? Értem?!
    No, csak ennyit beharangozásképpen: http://pozitivnap.hu/eletmod/ne-aggodj-segitek-megjavitani-a-vilag-legrosszabb-szereloi-kepriport
    *
    Őszintén, hát nem jobb ilyeneket nézni és „kifeküdni” a nevetéstől, mármint ha ezt nem velünk csinálják meg, egy kétbalkezes „szaki”. Ha velünk csinálják meg, akkor ordítunk, dühösek vagyunk és akinek szokása, az „anyáz” is. Nem mintha bármelyik „szaki” idesanyája tehetne arról, hogy ilyen vagy olyan embernek kinéző akárkit hozott e világra.
    *
    Most kissé belemászok a jelenlegi politikába. Jelenlegi fityeszes kormányunk, döbrögivel az élen – ilyen munkát csinál az országunkból. Netetőgörcsöt nem kapok ezek miatt, s ráadásul a mi pénzünkből, amin lehetne kórházakat, eü. fejleszteni, vagy csak egyszerűen ki kellene fizetniük azt, ami törvényesen járna a túlórázó dolgozóknak és a beszállítóknak.
    Nem, ők csinálják a fenti gagyinak sem „becézendő” mocsok munkáikat. Építik az újabb és újabb stadionokat, amit majd a fű ver föl, mert a fenntartása is pénzbe kerül.
    *
    Nem tudok vidámkodni!
    De kössetek véd- és dacszövetséget – ellenünk.
    Remélem viszont, hogy egyre többen viszont mi vagyunk. S, mi egyre jobban megutáltuk az ilyen gagyi munkát, a hazudozást, a félrevezetéseket, a mellébeszéléseket, a lenyúlásokat. Lehet gyönyörködni az elb.szott „szaki”munkákban.
    Jelenlegi kormányunk, vezírünkkel fene nagy egyetértésben, no meg ide sorolnám a hivatalos és önkéntes talp- és s..gnyaloncokat is – két kézzel, két lábbal – ezt teszik országunkkal.
    Nevethetnénk?
    Nem tesszük. Dühösek vagyunk és egyre elszántabbak, sőt elkeseredettebbek.
    Ennyi.
    (( :O ))
    No igen, megboldogult Idesanyám nem tehet arról, hogy ilyen szókimondó, szélnek is ellent „pisilő” leányt szült, a Nagyanyám pedig arról tehet, hogy ilyenné lettem. Ő nevelt ilyenné.
    Szeretettel, köszönettel gondolok Mindkettőjükre.
    G.B.

  • Figyelő 10,23 !

    „Náluk soha nem volt nácizmus…” „Ami az USA-ban történt, hogy Holywoodban elterjedt a kommunista szél, sok embert megszédített, párttagságuk is volt, kivéve Ronald Reagennek…” írja kegyed.
    E mondatokra csak annyit jegyeznék meg, hogy nagyon sokan lehettek ott a kommunisták, ha csak egy cowboy- szintű gyenge színész volt köztük a kivétel, de félre a tréfával…

    A Mc Chartyféle boszorkányüldözés nem magával a róla elnevezett rendszerrel kezdődött, hanem azzal, hogy az első (kisérleti) atombomba felrobbantása után az USA Roosewelt halálát követő héjái hirtelen túl magas lóra ültek fel. A saját bevallása szerint is gyenge vezetői készséggel felruházott utód Hary Truman, volt alelnök (nem megválasztott, akárcsak Kennedy után Jonson) és környezete az eredetileg a nácik ellen kitalált atombombát, illetve annak fenyegető létét a vele szövetségesi viszonyban álló Szovjetunió ellen akarták kijátszani.
    Truman mindjárt személyesen dörgölte Sztálin orra alá ezt a technikai információt, amit az láthatólag maliciózus nyugalommal és szavakban is örömmel nyugtázott. Tulajdonképpen ezzel a találkozóval kezdődött el gyakorlatban is az a hidegháború, amelynek aztán Churchill fultoni beszéde adta meg startpisztoly dördülését.
    Egyelőre még küszöbön állt a SZU felszabadító mandzsúriai szárazföldi hadjárata a japánok ellen, amelyre az USA-nak szüksége is volt, azt kérte is. Ám a tábornokai Trumant az állítólagos szovjet veszéllyel heccelték azzal, hogy az immár atomhatalmi előnyüket fordítsák az addigi szövetséges ellen – legalább demonstratív, vagyis megfélemlítő célzattal.
    Ez vezetett az amerikai atombombák hirosimai és nagaszakii bevetéséhez, holott a SZU addigi európai haderejének áttelepítése révén már totális győzelmet aratott Mandzsúriában a japánok felett. Japán már vesztes volt, ha hivatalosan még nem is adta meg magát. Truman persze nem győzte hangsúlyozni, hogy e bombák bevetésével hány és hány-ezer amerikai életet mentettek meg, holott tudjuk, hogy az atomhatalom fitogtatásával a fő céljuk valójában a SZU figyelmeztetése volt.

    Na ennek a politikának volt egyenes folytatása – aki Á-t mond, mondjon B-t is alapon – a Mc-Chartyzmus néven elhíresült, amerikai földön folytatott . i d e o l ó g i a i . antikommunista boszorkányüldözés, amelyet a Truman által a titkosszolgálatok élére helyezett névadó szenátor koordinált ill. folytatott le több mint egy évtizedig(!), mely munka legszégyenletesebb bázisa a szintén róla elnevezett főinkvizítor „Mccharty bizottság” volt.
    Őmaga egy skizoid alkat, rengeteg takargatni valóval a háta mögött. Ezeket kompenzálandó, totális hatalomra tett szert, illetve gyakorolt e hatalmát a megfigyelt, zsarolható -és ki nem az – vezető, civil politikusok és katonai vezetők, még az elnök Truman felett is…

    – Egyébként Figyelő, amúgy egy demokráciának meghirdetett rendszernek miért is tudna ellentmondani egy Kommunista (értsd marxista) Párt létezése, ha az az ideológia állítólag – a kegyed többször hangoztatott véleménye szerint is – életképtelen, mert úgymond az ütközik az ember legalapvetőbb ösztönével az önzéssel ?

  • DonGolo
    2015 május 10
    3:24 de.
    Úgy mellesleg, ma is van Kommunista párt az USA-ban, ahogy van náci párt is. Ez náluk természetes szabadságot jelent. MacCarthy idejében , a korai 50-es években, bizony a szovjet hatalmas hátmunkát végzett ott, ami köztudott. Kémek sokasága, propaganda terjesztése, ami belefér.
    A színészek bedőltek és volt aki párttag lett.
    Ismétlem, ez az 50-es években volt.
    Amit én állitok 65 év után, hogy szépen a kommunizms megbukott gyakrolatban a legtöbb országben, kivéve Észak Koreát, ahol egy őrült van az állam élén.