Tíz évre biztosított a torontói Magyar Ház működési költsége

2015 május 7 5:07 du.6 hozzászólás

Tíz évig terjedő bérleti szerződést írt alá a torontói székhelyű Kanadai Magyar Kulturális Központ az épületnek egy 13 ezer négyzetláb terjedelmű részére, mely bevétel a következő évtizedre fedezi a ház működési költségeit, így biztosítva annak középtávú fennmaradását. Koszó Mihály alelnök jelentette be a hírt a torontói Kanadai Magyar Televíziónak (KMTV). Egy 25 éves üzleti múlttal rendelkező vállalat kötötte a bérleti szerződést az idén októberre megnyitandó új Magyar Házzal. A „leased” táblát a KMTV felvételén függesztette ki az épület elé Koszó Mihály.

„Én azt ígértem a 2011-es közgyűlésen, hogy lesz még Magyar Ház. Az volt az utolsó közgyűlésünk a régi Magyar Házban. Ime: meg van a Magyar Ház és meg van a hozzá szükséges alapvető működési lehetőségünk is”–mondta az alelnök.

Torontói Magyar Ház előtt beszé Koszó Mihály. Képkocka a KMTV-ből.

A torontói Magyar Ház előtt beszél Koszó Mihály. Képkocka a KMTV-ből.

Az elmúlt három és fél évben voltak egyaránt kellemes és kellemetlen percek az MH vezetősége számára, melynek az a feladat jutott, hogy új, megfelelő ingatlant találjon az MH további működésére, miután az előző épületet eladták 2011 decemberében–mondta Koszó Mihály.

Megjegyzi, hogy a régi St. Clair utcai Magyar Ház eladása „hajmeresztő dolog” volt. A leromlott állapotú régi ház magas fenntartásai költségei lényegében a szervezet összes megtakarított pénzét felemésztették volna, ha nem sikerül az eladás.

„Az új magyar házban a vezetőségnek a feje nem fáj majd azon, hogy miből állítják elő a rezsit,” mondta Koszó Mihály, hála a jelenlegi szerződésnek, mely évi hatszámjegyű jövedelmet termel a közösség számára.

A teljes KMTV riport itt tekinthető meg:

6 hozzászólás

  • Chris, hívassátok meg már Illét októberben a Ház megnyitójára. Megérdemelné, világot látna, – s tanulna egy kis Ille-met is mindjárt. A vörössé lett Calgaryban van némi ismeretségem az ottani sejtben, vendégül látnák, elpolitizálnának, sőt kivinnék Banffbe is. Az angolsága is fejlődne, free of charge.

  • Ille István

    Che: mit se sejt az a sejt 🙂 Nem válaszolt a kérdésemre, mologyec 😛
    Világot láttam eleget, köszönöm szépen, nincs szükségem a maga protezsálására.
    Javaslom, hogy maradjon a cikk témájánál, és ne személyeskedjen, mert kivágom a francba. Tudja, ehhez megvan a hatalmam, és maga mehet a búsba reklamálni 😀
    Természetesen a legnagyobb liberális elvek közepette.

  • Göllner András

    Az anyagi biztonság egy nagyon fontos előfeltétele a fennmaradásnak. Gratulálunk ahhoz, hogy ez összejött. Reméljük és szorgalmazzuk hogy a programok szintjén is olyan menűvel álljon a nyilvánosság elé a torontói Magyar Ház, amely választékos, sokszínű, és nem kizárólag egy politikai mozgalom, a Fidesz, vagy a Jobbik étvágyának gerjesztését szolgálja.

  • Fenyvesi Glória

    Ki is szokott leginkább személyeskedni e fórumon?
    Nem maga ,Ille István?

  • Fenyvesi Glória

    Mint aki mindenki fölött álló…

  • Fenyvesi Glória: valóban én. Tudja, ez az én előjogom itt 😛 Mindenki felett nem állok, csak bizonyos hozzászólók felett. Közülük egy maga is.