Szentmise. Mise hiányzik jobban

2015 május 26 11:52 de.28 hozzászólás

Ez mán azé’ túlzás?!

„Társadalmi munkában, korona nélküli, önként felvállalt királykodása okán” – eztet már, nem veszi be a gyomrom.

Agyalok.

Ilyenkor az anyja, az a drága jó édesanyja hun van?

A drága Viktor meg a szószéken ücsörög, áll netán, avagy a mennybemenetelt gyakorolja? Úgy értem, zsinór „padlásos” megoldással, a népek feje feletti röpködéssel?!

Ezen mondatokat a tömör rosszindulatom sugalja, de nagyon.

Idén is lesz hálaadó szentmise Orbánért a szülinapján. A kezdeményezés eredetileg a tavaly elhunyt, Magyar Hírlapban is publikáló Szentmihályi Szabó Péteré volt a miniszterelnök 50. születésnapjára. Most özvegye tette közzé az idei felhívást – írta a Hír24.

Íme:
Tisztelt hölgyeim és uraim!

A következő vasárnapon, május 31.-én, Orbán Viktor születésnapján hálaadó szentmisét tartunk a Hermina kápolnában.
Gyertek, imádkozzunk együtt Érte! A kápolna mellett az iskolaudvaron parkolhatunk a szentmise idején!

Bp. XIV., Hermina u. 23. nem a templom, a kápolna!

Alázatos hívő kézcsókja

Alázatos hívő kézcsókja

Később a jóasszony újabb posztban árulta el a részleteket:

Drága Barátnőim, kedves Barátaim! A hálaadó szentmise Orbán Viktor születésnapján, máj. 31-én de. 11 órakor lesz a Jeruzsálemi  Szent  Sír Lovagrend Hermina úti kápolnájában. Közreműködik Számadó Gabriella operaénekes és Hegedűs Valér zongoraművész orgonán, amelyen még Liszt Ferenc játszott. Várlak benneteket!

Elgondolkodom rajta, hogy egy ilyen szentmise mitől hálaadó? Hálát adnak azért, hogy Orbán van nekünk itt a földi siralomvölgyben, és áldásos tevékenységével megjobbítja mindennapjainkat, ráadásul biztosan könyörög is érettünk, bűnösökért az Örökkévalónál? Köszönöm, de nem hiszem, hogy Orbán léte és ténykedése bármiféle hálára adna okot. Persze, a hívőinek biztosan okuk van a hálára, mert hát, prezentálták már áhítatukat transzparensen is: Viktor, te vagy az Isten!

Először a szentmise, azután kezdeményezés a pápánál: szenté kellene avatni a Viktort, kihagyva a boldoggá avatást. Orbán Viktor már éppen eléggé boldog. Ráadásul csodát is művelt éppen eleget: kész csoda, ahogy ő és bandája meggazdagodott, kész csoda, ahogy minden csalásuk, hazugságuk, lopásuk büntetlen marad, és kész csoda, hogy eddig csak 4,6 millió szegénységben élő polgártársat sikerült generálnia, pedig működésében még pár millió benne van.

Orbán persze, szokásos szerénységével valami olyasmit mondott, hogy az ilyesmivel jobb megvárni az ember temetését.
No igen. AZ kétségtelenül hálaadó szentmise lenne, ez azonban csak bigott seggnyalás.

28 hozzászólás

  • Szerintem is tulzás az egész.
    Ha misét mondatnak érte, tartsák magukban.

  • Christopher Adam

    Egy „sima” szentmise keretein belül lehetne Orbánért, vagy bármelyik politikai vezetőért imádkozni (és ezt kanadai katolikus templomokban rendszeresen meg is teszik). Ez általában úgy történik, hogy a hívek előadnak egy lajstromnyi imát, pl.: a környezetért, a békéért, a háborúk áldozataiért és akár a politikai vezetőkért. De ez határozottan nem egy hálaadó mise, és semmiképpen sincs arról szó, hogy bármelyik vezetőért hálát adnánk.

    És ez az amit ezek szerint nem értenek a cikkben említett egyházközségben.

  • Jó úton haladunk a személyi kultusz felé.

  • Puchert János

    Tudomásom szerint Orbán református vagy már katolikus lett

  • Puchert János: felszínesen. Egyik se hitbéli, csak dekoráció. Gondolod, különben kicseszne gyerekei keresztapjával, Iványi Gáborral, ha komolyan venné a vallási hovatartozást? Ahonnan ő származik, ott az ilyesmit komolyan vették. Ő csak egy pávatáncos.

  • Nem haladunk, hanem már régen kötésig benne vagyunk a személyi kultuszban.

  • kicsiroli: ne adja fel a reményt, báró Münchaunsen saját hajánál fogva húzta ki magát – lovastól! – a mocsárból. Amúgy a hit csodákra képes, és Orbánnak már nem szavazói, hanem hívői maradtak csak meg. Hadd mondjanak érte szentmisét: boldogok a lelki szegények… A hálaadót majd mi mondjuk.

  • Fenyvesi Glória

    Nem a szent mise a lényeg itt, hanem az ima ,Orbán Viktorért.
    Mert sok az ellensége.És a közbenjáró imádság nagyon fontos a keresztények életében…

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Ez a tisztelt hölgyeim és uraim is – ti. a Vezér használta először a kilencvenes évek vége felé egy beszédében – egy ilyen kivagyi parasztból lett valaki formasága, hogy aszongya lássátok, én mennyire, sőt mégannyira tudok bókolni a hívejimnek. Ja.
    hiszen a hölgyeim és uraim megszólítás

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Ez a tisztelt hölgyeim és uraim is – ti. a Vezér használta először a kilencvenes évek vége felé egy beszédében – egy ilyen kivagyi parasztból lett valaki formasága, hogy aszongya lássátok, én mennyire, sőt mégannyira tudok bókolni a hívejimnek? Ja. Azóta szokásossá vált különösen a vazallusai körében.

    Hiszen a hölgyeim és uraim megszólítás, így önmagában, a maga birtokos ragjaival, „tisztelt” nélkül, a létező legmegtisztelőbb megszólítás. Fölösleges fokozni. Azt a jelzőt tehát teljesen fölösleges oda biggyeszteni, mert értelmetlenül barokkos finomkodás a végeredmény, amely még jobban felhívja a hallgatóság figyelmét arra, hogy a szónokuk mekkora egy bunkó, illetve tulajdonképpen sznob senkiházy.

    Ui.
    Bevallom a magam nicknevét is pontosan ezért választottam, így idézőjelbe téve, hogy ezzel is minden megjelenéssel Orbán setét egyéniségére tegyek még egy hangsúlyt, mert ez jellemzően az ő szóhasználata.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Na tessék, a technika ördöge ráduplázott.

  • Fenyvesi Glória: ámen 😛

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Jaj bocs, és még egy:

    Mindehhez hozzájön még a Vezér oly gyenge haghordozása is, pontosabban azok a hangjában lefojtott, mégis erősen érezhető mentális energiák, amelyek minden nyilvános beszédére rányomják a szónokunk labilis lelki állapotát, és ezért szinte préselve az erre jellemző visszafolytottsággal nyomja ki magából, valahogy így egyben elhadarva; hogy tisztööööölthölgyejimésuraoojim! . a végére elfogy a levegője.

    (Hogy ne legyek igazságtalan, a legutóbbi időkben – talán az udvari logopédusai hatására – ezt a megszólítást mégis már úgy ahogy próbálja tagoltabban szépen kimondani, úgyahogy a rossz szokásait egy embernek csak lassacskán, de sikerül legyűrnie.)

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    István !

    Glória lesz ezentúl a Vezér feje körül a császári fejfedő.

    .

  • Ilyenkor lesz az ember ateista.

  • És ki a „közbenjáró”?????
    A mindenkori rendszert kiszolgáló papság – tisztelet az 1 kivételnek- ??????
    Tőlem aztán reggeltől estig „közbenjárhatnak” a csuhásoktérdreimáhozdrgenyáért.Akkora keresztény, hogy olyan keresztényországban nem található.
    Itt már mindenki hülye????

  • István kedves, nem adom fel a reményt, mert egyszer minden ócska, tróger vezető megbukik. Tőlem bele is folythatják a szentelt vizükbe, meg boldoggá is avathatják, ámbár eleget volt boldog, úgyhogy most inkább boldogtalanná avassák.

  • Georgina Bojana

    Tisztelt és kedves Beíróim!
    Köszönöm, hogy írásomra rábólintottak!
    *
    Visítottam a felháborodástól,amikor erről tudomást szereztem. Képtelen voltam indulataimat visszafogni. (( 🙁 ))
    Elkeseredtem, mert ezek szerint hiába írjuk-mondjuk-írjuk-mondjuk, hogy a jelenlegi „vezír”, bitang rossz úton jár.
    Hívei mégis rendszerint megmutatják magukat, a „vezír” tetteire a talp- és egyéb nyalói rábólintanak, éltetik, megtapsolják, ünneplik, hozsannázzák.
    Ezek szerint, már a születése pillanatának megünneplése is elegendő (ok) arra, hogy misét celebráltassanak egy olyan embernek, akit „nemzetközileg” arcára irányzott taslival minősítenek. (( 🙁 ))

    Az ünnepléstől, „éltetésétől” országunk büszkesége, -véleményem szerint- SZÉGYENE, még inkább erőre kap.

    Elborzaszt, hogy mint a cikkben leírtak, ezt már nem is ő szervezi, de mások és neki. Ilyen hívei még mindig többen vannak, mint kellene. Mindazok, akik el- és beismerik vezírünk eszement, mérhetetlen károkat okozó „munkásságát”.

    Javaslatunk, javaslatom szerint pedig: „kis Akarnok” ezzel szemben országunknak, népünknek azzal tenné a legjobbakat, ha visszavonulna.
    A háttérbe, minél messzebbre. Megelégedne (már) azzal, amit eddig összeharácsolt: magának, családjának, baráti körének és legközelebbi követőinek.

    Nem keverne, nem kavarna bele a magyar polgárok, parasztok = az itt élő, magyar nép életébe, törvényeibe.

    Szakértő kormánynak, a magyar nép érdekeit JÓL képviselő, okos, megfontolt, tiszteletet – ez országban és nemzetközileg is -kiérdemlő, tetteit megfontoló, nem romboló, de építő, hiteles, jó vezetőnek, adná át irodája kulcsait.
    Akinek első tette az lenne, hogy „döbrögi trónját” az országházunk ablakából dobná el, jó messzire.
    Miért?
    Országunk IGAZ, JÓ vezetőjeként, nem több fényévnyi magasról, problémákat okozó és nem megoldó munkával, nem a trón(já)ról kormányozna, de hiteles, jó szakmai- és vezetői tudással. Magyarország melletti elhivatottsággal.
    Nemcsak az íróasztala mögül, de az emberek közé vegyülve. Problémákat érzékenyen kezelve és a megoldásokra startolva.
    A behízelgőket, a tapsolókat, a bólogatókat elzavarva, de a hiteles, jó kritikát elfogadva, az építő, szakmai tudásokat meghallgatva, azt (azokat) hitelesen betartva kormányozna.

    Leadózott pénzeinket országunkba talicskával, nem ki- de betolatná. Az ide, Magyarországra születettek, az itt életvitelszerűen élők és élni akarók, életét jobbá téve munkálkodna.
    *
    Igen, jómagam, barátaim, társaim ezt kívánva, emeljük égre a kezeinket. Ezért imádkozunk, fohászkodunk – tesszük ezt fáradhatatlanul. Okkal és indokkal.
    *
    G.B.

  • Fenyvesi Glória

    Közbenjáró imádságot mondhat az egyszerű, Templomba járó Gyülekezeti tag is…

  • Fenyvesi Glória: közbenjáró imát, miért is? Meg, mintha hálaadó miséről lenne szó, ami cseppet különbözik a privát fohásztól.

  • Nem kell azért templomba járni, hogy valaki keresztény legyen és imádkozzom!
    Egyébként drgenya fogadjon ügyvédet, hogy majd az járjon közbe érte a bíróságon. Az Istent meg hagyjuk békén, egy ilyen tolvaj, hazug, csalóért való imádsággal.Imádkozzon saját magáért, már amennyiben a család párt- és kisztitkár múltja ezt megengedi.

  • Fenyvesi Glória

    Akik itt szidják Orbánt, személyesen is ártott maguknak, vagy a családjuknak? Netán Kanadában?
    Ismertem olyan ország vezetőket, akik sokkal sokkal többet ártottak a magyaroknak…

  • Fenyvesi Glória: ne tegye magát nevetségesebbé a szükségesnél! Az „ismertem” személyes kapcsolati kategória. Ki ne találja már, hogy maga ismert országvezetőket? Amúgy az országvezető nem a miniszterelnök.

  • Én nem mondatok misét.
    Én csak boldog születésnapot kivánok az ország miniszterelnőkének! Isten éltesse!

  • Georgina Bojana

    Kedves Glória!
    SZEMÉLYESEN NEKEM és BARÁTAIMNAK is kártékony módon ÁRTOTT O.V. – ezért is prüszkölök, soha nem véletlenül és nem ok nélkül.
    Pfujj az előneve – nálam! – önjelölt „koronázatlan” királyunknak.
    🙁
    G.B.

  • Persze, hogy van még xarabb is, ettől ezt még nem szeretem jobban. Ez nem szidás, ezek tények!!!! Igen, sokat árt a „keményen dolgozó kisembereknek”, úgy itthon, mint külföldön. Innen is üdvözlöm a nagyonnagymagyartisztánlátókat.

  • Jellemző. Elárulná, miért is teszi? Küldhetne virágot is, bár sok köze nincs hozzá! A seggnyalást meg olyan messziről nem jegyzik.

  • Führer-nap 2015

    Lassan szentmisére szólnak a harangok;
    hívei ünneplik a Csúti Parasztot.
    Közreműködik majd Számadó Gabika,
    meg Hegedűs Valér, s mehet a nyalika!

    Ötvenkét éve, lám, gyorsan illant tova;
    le kéne lépie, de nem tudja, hova.
    Ideje lenne már, mert igen utáljuk;
    országlása árát addig is mi álljuk.

    (Nem adózunk annyit, mint amennyit lopnak;
    étvágya végtelen a csinovnyikoknak.
    Közpénzre kacsingat munden fideSS-haver,
    amitől minket a halál vize kiver.)

    Feje fölött összecsapnak a hullámok;
    szertefoszlanak a dinasztikus álmok.
    Régi harcostársa simán letegezi;
    harmincegy év után azt mondja rá: geci.

    Juncker kézen fogta, s kivezette szépen;
    láthatta a világ videón és mémen.
    Legutóbb Rigában legyintette tarkón,
    bár ez mit sem javít a Felcsúti Furkón.

    Vejének is kínos, cégeit eladta;
    igaz nem járt rosszul: sokat kaszált rajta.
    S ha hozzá még Ráhel kezét visszaadja,
    akkor néz csak nagyot igazán az apja!

    Kukában kötött ki a demokrácia;
    helyette itt van az autokrácia,
    mint ami szerinte követendő minta:
    ez most a legújabb pártvezéri hanta.

    Vállalhatatlan az, mit e suttyó művelt;
    fel is bőszítette totálisan Brüsszelt:
    idegengyűlölet, mint menekültkérdés,
    s mellé hecckampánynak a halálbüntetés.

    Hála nékije, az egészségügy halott,
    s mivel orvos nincsen, hívhatjuk a papot:
    adjon fel utolsó kenetet, s megáldjon…
    Csakhogy most az ország van halálos ágyon!

    Csalogatná haza külföldről a magyart,
    gondosan elrejtvén a rút farkas-agyart:
    „Életformaszerű itt az üres gyomor;
    vár rád a közmunka, éhezés és nyomor!”

    Csuhásoknak adnál olcsón bérbe földet?
    Nem lesz rá alkalmad, szégyene a földnek!
    Nem épülnek már meg Recsken a barakkok;
    közeli bukásod’ zúgják a harangok.

    Az lesz csak a szép nap, mikor ülsz a sitten,
    s tárgyalásra visznek majd nehéz bilincsben!
    El kell számolnia egész bűnbandádnak,
    mennyi lé volt az, mit tőlünk zsebrevágtak!

    Közeleg a perc, mit egyre többen várunk:
    le lesz majd taszítva trónjáról a cárunk!
    Ráhel lányából sem lesz magyar királynő:
    apukával együtt bukik majd simán ő.

    Kelt 2015.05.31-én, a Mi Önkényurunk születése napján