Apokalipszis idején

2015 augusztus 20 10:54 de.16 hozzászólás

Na, végre!
Szinkronba került Áder beszéde arckifejezésével, mely ábrázatot talán egyedül a Magyar Televízió legendás bemondója, a nép által csak Savanyú Jóska néven emlegetett Varga József tudott távolról megközelíteni. A Köztársaság nélküli Köztársasági Elnök felöltötte legméltóságteljesebb képét és miután a gyerekekre már puszta arcjátékával is ráhozza a sikítófrászt, nekiállt a felnőtteket ijesztgetni. Talán jobb lett volna, ha csak huhog, mint a kuvik éjfélkor a temetőben, de helyette olyat vizionált, hogy magyarember ijedtében összevizionálta a gatyaszárát.
Lekapta a szekrény tetejéről a vulkánfíbert és elkezdte beleszórni a diplomáját, élete során felhalmozott kétszáz euróját és eltökélte, hogy menedékjogot kér Szomáliában.

Biztonságunk megteremtése ránk vár, hazánk valamennyi polgárára – hangsúlyozta a honvédtisztek augusztus 20-ai, ünnepélyes avatásán elmondott beszédében a csornai Bronson, kiemelve: „világunk egyre kevésbé hasonlít régi, megszokott önmagára”. Sikerült ezzel azt a képet felfesteni, mint az alkoholista férjnek, aki véletlenül józanon tér haza és rádöbben, hogy a felesége cipóra vert képe, kék-zöld foltjai, kissé remegő feje és egész lepukkant lénye nincs teljesen összhangban tudatmódosult állapotában álmai asszonyáról alkotott képpel.
Hogy ezt az állapotot ő hozta össze szerelmetes barátjával, a Nemzeti Genommal, az kicsit sem zavarja, csak méltatlankodik azon, hogy semmi sem olyan, mint amit ő ifjúkorában megszokott.

Azt is mondta, hogy tíz évvel ezelőtt senki sem gondolta volna, hogy egy évtizeden belül visszatér a hidegháború veszélye Európába, hogy recsegni-ropogni kezd az euróövezet, hogy olyan népvándorlás indul, amelynek következményeként Magyarország határait is százezrével ostromolják a bevándorlók – mutatott rá Áder János. Tekintsünk el attól, hogy ez a „százezrével” azért barokkos túlzás, meg attól is, hogy nem ostromol itt senki semmit, talán őket kivéve, akik a hülyeség ormait ostromolják, a menekültek mindössze áthaladni szeretnének az országon.
Ostromukra majd a következő fázisban számíthatunk, amikor megindulnak majd a muzulmán mazochisták, akik a kerítéshez vágják ólomgolyókkal turbózott korbácsaikat és boldogan merülnek meg a szenvedésben, melyet a Köztársági Elnök és rablóbandája biztosít nekik.

Akik elindultak, azok demokráciára és anyagi jólétre vágynak, de hajlandók lennének apró elvi engedményt tenni: vagy-vagy, de nálunk egyelőre a se-se van divatban, az ország élén egy felturbózott Süsü sárkánnyal, melynek három feje van, de egy agya sincs.Az egyik fej lógó nyelvvel hülyeségeket beszél, a másik lógó bajusszal ijesztgeti a várandós anyákat, a harmadik meg lógó orral vizionál apokalipszist, melyből majd kirántjuk magunkat saját hajunknál fogva, mint Münchausen a mocsárból tette hajdan. A mocsár stimmel. „A pokol kapui nyíltak meg előttünk, átvészeltük a tatárdúlást, a török hódoltságot és két világégést is.” Namármost a két világégésnél mi cipeltük a lángszórót.
Az egyiknél az ország területe ment rá a dologra, a másiknál az emberi tartásunk, és a törökök esetében is lehetett volna tán ügyesebben politizálni… Valaki azért elmondhatná neki, ha nem akarunk Európa második Vatikánja lenni – már területileg – akkor azért a magyar jobboldal abbahagyhatná talán a történelmi kísérleteit.

Aztán még elmondta, hogy mi mindent, mindig a saját erőnkből értünk el, például a török megszállást is, felszabadítani Budát viszont uniós segítség kellett, aztán sokat dolgoztunk a „hozzuk ide az oroszokat” projekten is, kivonulásukat viszont nem a szőröspofájú kistörpe intézte el, hanem Amerika, és remélhetőleg a mai állapotokban is számíthatunk a Nyugat segítségére, mert ha nem, akkor annyi ennek az országnak.

Áder csalódott az Unióban, csalódott a NATO-ban, és önállóan akarja megvédeni az országot a fene tudja mitől, ehhez persze csak a pénz, paripa, fegyver hiányzik, a paripából ugyan van egy fontos alkatrész a kezükben, útban a hátsójuk felé.Azt is mondta: szakítani kell a közönnyel, az „úgysem rajtam múlik” mentalitással is.
Azért tisztelettel és igen halkan megkérdezném: Miért, rajtunk múlik itt akármi is?

Mára már a formákra sem adnak, az országot egy manifeszt elmebeteg kommandírozza, aki a vesztett első világháború emlékére diadalívet akar építtetni, tetején a birodalmi turullal, melyet a kurzus művésze úgy mintáz majd meg, hogy aki átmegy a diadalív alatt, azt a beépített mechanika segítségével leszarja, mint liba a tarlót, majd elmond neki egy-két Wass Albert idézetet…

Beszédet mondott Hende is, rá ne is pazaroljunk talán felületet, ő már régen kiérdemelte az eddig át nem adott kitüntetést, az Ország Szégyene Érdemrendet a Kardokkal és a Flekktífusszal.
Ő azt a helytállást méltatta, mellyel a negyven fokban építették honvédeink a semmire sem jó kerítést, és ha még a földhözvert Gripenekről is szólt volna, szem nem marad szárazon. Ha minden igaz, ma tűzijáték is lesz, meg tánc, tea, aprósütemény.

Érezzétek jól magatokat!

16 hozzászólás

  • Ha valakiknek savanyú az ábrázata, hát az a maguké.
    Nem únják még az állandó szenvelgést, a torztükörgyártást? A csomó keresését a kákán?
    (Kétségtelen, jó üzlet)

  • enterprise: képzelje, nem. De talán ha ide idézne egy képet, amin Áder mosolyog? Na, attól torzulna el a tükör 🙂 Ráadásul az én ábrázatom azután végképp nem savanyú. Addig, amíg jókat tudok röhögni magán, miért is lenne az?
    Öcsi, nem tudta, hogy a kákán is van csomó?

  • Áder János alapgondolata/mondata volt: A haza minden előtt!
    (Ezzel ijesztegetett…)

  • ráadásul még azt sem volt képes helyesen idézni 😛

  • (Előre is bocsánat a tegeződésért, ha nem tetszik, magázzon vissza, akkor ahhoz tartom magam.)
    Utólagos engedelmeddel megosztottam remek sziporkázásodat a Fidesz fb-lapján, az Áder beszédéről szóló cikkük alatt. Én járok fidesz-oldalra, abban a naív hitben, hogy magyarokkal mégiscsak lehet kommunikálni magyarul. Persze, ezt provokációnak veszik minden alkalommal, voltam már ott hazaáruló, féreg, libsi buzi seggfej, sőt, még bacilus is. A cikkedre valaki azt írta, hogy ez a KMH mocskolódni szokott, erre válaszoltam, hogy ezt mondták a Szabad Európa Rádióra is annak idején.

  • Utód: nem találkoztál véletlen arrafelé zoli12-vel? Elég habzó szájú jobber 😀

  • enterprise: Milyen kákán, hát már azt is ellopta a drgenya és csűrhéje.

  • István: szenzációs az írás, tökéletes, már csak kínomba is könnyesre bírom röhögni magam. Azonban megjegyezném, hogy a Charles Bronson nevében kikérem magamnak az áderrel való összehasonlítást.

  • Fényes István

    A netikett szerint a netem zegeződni illik, aki magáz, az sérteget, úgyhogy éppem így illemtudó ez!
    És a tartalomtól meg egyenesen elájultam, kíváncsi vagyok, meddig marad fenn a poszt, – ki tudja, hátha tudnak akkor is vigyorogni, ha róluk van szó…
    Köszönöm…
    🙂

  • Fényes István

    Igazad van., mentségemre, az összehasonlítást Áder hódolói találták ki.
    Attól helytálló. hogy mindkettőnek bajsza va,
    Einsteinnel nem állna meg az összevetés, Einsteinnek esze volt…
    🙂

  • István, zoli12-höz nem volt balszerencsém, ha jól emlékszem. Az ilyen álneveseket könnyű törölni a fb-ról. Nekem Mario del valami írta rendszeresen ugyanazt. Én türelmesen válaszolgattam, de amikor hatodszorra sem talált ki mást, mint hogy libsi buzi seggfejnek nevezzem, meguntam és jelentettem. Nem sértegetésért, hanem csak mert álnév volt. A következő pillanatban kaptam a visszajelzést, hogy az oldalát törölték és az összes hozzászólása eltünt. Kár, mert így az én neki szóló válaszaim a levegőben lógtak, úgyhogy kénytelen voltam azokat is törölni. Szóval zoli12, hacsak nem ezt a nevet kapta a keresztségben, ugyancsak könnyen eltüntethető. Bár nekem tetszik, hogy a Fideszt ilyen agyamentek védelmezik, talán vannak normális fideszesek, akiknek ugyancsak felfordul a gyomruk tőlük. Nem kell mindent kigyomlálni, hadd lássuk a gyomot.

  • Az előző bejegyzésem Ille Istvánnak szólt. Fényes István, a cikkedet terjesztem, ahogy tudom. A Fidesznél még más kommentet nem kaptam rá, csak amit már említettem, arra meg már megint válaszoltam. Nincs visszhang. Általában nincs, ha az ember artikuláltan ír nekik. Káromkodás, szitkozódás, az megy.

  • Utód
    ” Persze, ezt provokációnak veszik minden alkalommal, voltam már ott hazaáruló, féreg, libsi buzi seggfej, sőt, még bacilus is.”
    Nézd meg én miket kapok itt, fel se sorolom. Hozzád hasonlóan én is kutatok a humánum morzsái után.
    Ne add fel te se.

  • Utód: mivel én látom az IP-címét, naná, hogy simán törölhetem 🙂

  • charlie: hát ez az. Magánál mi is kutatunk ez után. Eddig reménytelenül…

  • Ha úgy gondolod, hogy erre a kérdésre a válasz még nem teljes vagy hibás, írhatsz új választ, vagy a meglévõt kiegészítheted! Zombi apokalipszis hogy élitek túl?