Színházi fotók 34. — Othello a József Attila Színházban

2015 október 2 12:02 du.4 hozzászólás

William Shakespeare
Othello
dráma

Bemutató: 2015. október 3.

RENDEZŐ  — Telihay Péter

Othello  — Nemcsák Károly
Brabantio — Ujréti László
Jago  — Szalma Tamás
Cassio  — Blazsovszky Ákos
Rodrigo —  Ömböli Pál
Velence hercege  — Fila Balázs
Montano  — Chajnóczki Balázs
Lodovico,szenátor —  Előd Álmos
Gratiano, szenátor —  Pásztor Tibor
Desdemona  — Fekete Réka Thália
Emília  — Létay Dóra
Bianca  — Jakus Szilvia

Rodrigo szerelmes Desdemonába, de mert az Othellónak adta szívét, gyűlöli a mórt. Jago gyűlöletének oka a hiúság, nem ő kapta meg Othellótól az áhított rangot. Sérelmét nem hagyja megtorlatlanul, bosszút forral Othello ellen, melybe beavatja Rodrigót is. Felébresztik Brabantiót, Desdemona atyját, elhitetve vele, hogy Othello elcsábította a lányt, s most is éppen együtt vannak. Kiderül azonban, hogy nincs kit felelősségre vonni; a fiatalok titokban összeházasodtak. Ciprus szigetét megtámadták a törökök. Így a herceg legjobb tábornokát, Othellót rendeli oda. Othello Jagóra bízza, hogy hozza utána Desdemonát. Jago bosszúszomja nem csillapult, ezért újabb ördögi tervet eszel ki. Desdemonát hírbe akarja hozni Cassióval, a fiatal hadnaggyal. Megérkezve Ciprus szigetére, leitatja Cassiót, s az őrség ideje alatt verekedésbe keveredik, mire Othello megfosztja őt hadnagyi rangjától. Jago azt tanácsolja Cassionak, hogy kérje Desdemona segítségét. Jagonak ettől kezdve könnyű a dolga; apránként ébreszti fel a mórban a féltékenységet.

(forrás:színház)

Fotók: Gergely Bea

OTHELLO a József Attila Színházban 051

OTHELLO a József Attila Színházban 090

OTHELLO a József Attila Színházban 157

OTHELLO a József Attila Színházban 247

OTHELLO a József Attila Színházban 352

OTHELLO a József Attila Színházban 359

OTHELLO a József Attila Színházban 108

4 hozzászólás

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Ez az az Othello, akit az a másik Othello helyezett az igazgatói posztra az Árpádhíd pesti hídfőjéhez ?

  • BrunszvikTeri

    T.Ille István!
    Kétségtelen, hogy a színházi fotók sorozat igen kultúrált külsőt kölcsönöz a KMH-nak.
    Mindig elgondolkodom azon, hogy a felvezető – többnyire igen jól kiválasztott – apró(!), részleteiben alig kivehető fényképes illusztráció miért nem kerül be ide, a nagy cikkhez? Általában arra a laikus megállapításra jutok, hogy talán ezt a „pixel férőhely”[?] korlátozza be 🙁 , és ezért nem láthatjuk ezeket az általában remek érzékkel kiválasztott képeket kinagyítva.
    Az elmúlt hetekben viszont rá kellett jönnöm, hogy tévedtem. Van itt bőven hely, csak valami titokzatos okból nem kaphatjuk meg ezt a . h a n g u l a t f o k o z ó . elemet úgy normálisan kinagyítva. Miért nem ? Pedig őszintén megmondva, ha választanom lehetne, szívesebben látnám azokat, mint az általam nem látott színházi előadások ilyen-olyan fotóit. Gondolom, mások így lehetnek ezzel, hisz a szinházi fotókhoz kapcsolódó kommentek száma igen minimális…
    Üdvözlettel: BT. 🙂

  • B.T. legyek őszinte? A franc se tudja, de majd ránézünk a rovatra, ugyanis Trixi szabad kezet kapott a szerkesztésre, mivel a fotók inzertálása elég babrás. Vegyük úgy, hogy túl lusta vagyok? Vegyük. De nem szabad feladni a reményt!

  • Gondos Zsuzsa

    Nekem nagy méretben jönnek a képek. Nem értem mi lehet nálad a gond.