Ön liberális? Tehát antiszemita!

2015 október 3 10:01 de.32 hozzászólás

Tűzön vízen át, de Kanada mindig megvédi Izraelt!–áll a deklaráció a Konzervatív Párt kampányplakátjain, melyek minden utcasarkon láthatóak az eddig liberális fellegvárnak számító Mount-Royal választókerületben. A montreáli körzet lakosságának 37 százaléka zsidó és 1940 óta minden választáson a Liberális Párt nyerte a körzetet. De mára a hangulat megváltozott és Izrael-barátságával, illetve a muszlim arckendő-ellen harcoló konzervatívok is esélyesek. Sőt, a szervezett zsidó közösség jelentős része látványosan felsorakozott a jobboldali kormány mögé. Idén a jobboldal pont a körzet legnagyobb zsidó kulturális központjában – a  Ben Weider Jewish Cultural Centre-ben – tartotta meg kampányindító gyűlését, mely gesztussal egyértelműen jelezte a Konzervatív Párt, hogy a zsisódág – politikailag – ma már szilárdan a jobbközép tábort gyarapítja.

Anthony Housefather, a Liberális Párt képviselő-jelöltje döbbenten tapasztalta, hogy mennyire a konzervatívok javára változott a közbeszéd a körzetben. Housefather 2005 óta a Côte Saint-Luc nevű montreáli előváros polgármestere, mely a Mount-Royal választókerület fontos része. A város lakosságának több mint 40 százaléka zsidónak vallja magát.

De a Beth Chabad Côte Saint-Luc néhány hete tartott egy jótékonysági vacsorát, ahol személyenként 500 dollárba kerültek a belépők. Joe Oliver konzervatív gazdasági miniszter volt a díszvendég, a rendezők viszont állítólag nem gondolták azt, hogy a miniszter arra használja fel a beszédet, hogy lázító politikai beszédet tart, melyben bejelentette: csak a Konzervatív Párt áll ki Izrael mellett, a Liberális Párt kormányfő-jelöltjéről – Justin Trudeau-ról – pedig egyenesen azt állította, hogy Izrael-ellenes.

A jobboldali politikus beszéde annyira feltüzelte a közönséget, hogy az egyik résztvevő oda ment a zsidó Housefather-hez és le-antiszemitázta:

„Tudja, én magáról mindig azt gondoltam, hogy remek polgármester. De most már tudom, hogy Ön egy antiszemita, mert a Liberális Párt színeiben indul a választáson!”–mondta az idősebb nő Housefathernek, aki annyira le volt döbbenve, hogy szavakat sem talált.

„Ez volt a 21-éves politikai karrierem legrosszabb éjszakája”–mondta később Housefather.

De nem csak itt érte hátrány a liberálisokat a kampány során. Robert Libman, a Konzervatív Párt képviselő-jelöltje meghívást kapott a B’nai Brith House nevű idősek otthonába, hogy találkozzon és beszélgessen az idős zsidókkal. Érdekes módon, Housefather-t nem hívták meg hasonló találkozóra. Amikor újságírók megkérdezték, hogy miért részesült a konzervatív párt jelöltje ilyen kivételes bánásmódban, a ház igazgatója – Gerry Weinstein – azt állította, hogy valamilyen hiba fordulhatott elő, mert nem állt szándékukban konzervatív kampányrendezvényt tartani az otthonban.

A választókerület villanyoszlopain egymás után lettek kitűzve felnagyított fényképek, melyben Stephen Harper konzervatív miniszterelnök a Siratófalnál áll csendben. A magyar származású Munk Péter nevével fémjelzett torontói kutatóintézet múlt héten kormányfő-jelöltek vitáját rendezett, melyben Harper ismét bedobta Izraeli-barátságát, amely a baloldal szerint inkább Likud-barátságot takar.

Stephen Harper kanadai miniszterelnök a Siratófalnál. Ezzel a fotóval árasztották el a konzervatív a jelentős zsidó lakossággal rendelkező választókerületeket.

Stephen Harper kanadai miniszterelnök a Siratófalnál. Ezzel a fotóval árasztották el a konzervatívok a jelentős zsidó lakossággal rendelkező választókerületeket.

„Mi nem fogjuk Izraelt kiszemelni, azért, hogy bírálhassuk. Mi egyértelműen hangoztatjuk: Izrael joga, hogy zsidó állam maradjon és, hogy megvédje önmagát. Izrael a középkelet egyetlen nyugati, demokratikus szövetségesünk és azt hiszem, hogy a mi kormányunk deklarálja ezt az álláspontot a legegyértelműbben az egész világon”–mondta Harper a Munk Péter-vitán.

Justin Trudeau liberális kormányfő-jelölt „politikai focival” vádolta Harper-t. Szerinte méltatlan, hogy kampánytémát csinált Izraelből, különösen annak fényében, hogy a Liberális Párt is támogatná a  zsidó államot és szövetségese lenne.

„Tulajdonképpen a három nagy párt közül bármelyikünk és bármilyen kanadai kormány kiállna Izrael mellett”–tette hozzá Trudeau.

Az kétségkívül igaz, hogy a kanadai baloldal – bár sokkal inkább az Új Demokrata Párt (NDP), mintsem a Liberális Párt – árnyaltabban látja a konflikutst Ciszjordániában. És valóban voltak olyan esetek, amikor baloldali képviselő-jelöltek elég keményen szólaltak fel a palesztinok mellett. Például Morgan Wheeldon, az NDP képviselő-jelöltje a Nova Scotia tartománybeli Kings-Hants körzetben azt mondta, hogy Izrael „népírtást” követ el a palesztinokkal szemben. Konzervatív aktivisták megtalálták az ominózus kijelentést – ami a Facebookon jelent meg, több mint egy éve – és annak bizonyítékaként mutatták be, hogy a baloldal valóban antiszemita.

Az NDP pillanatok alatt eltávolította a képviselő-jelöltet és a pártvezetés kimondta, hogy nézetei nem tükrözik a párt álláspontját.

A 2011-es választáson, a kanadai zsidóság 52 százaléka voksolt a Konzervatív Pártra – legalábbis az Ipsos felmérései szerint. A legtöbb elemző szerint az idei választáson messze 52 százalék fölött lehet a jobboldalt támogató kanadai zsidók aránya.

Tags:

32 hozzászólás

  • sebestyén eszter

    Lehangoló, hogy a 21. sz-ban, megannyi háború után itt tartanak az emberek. Vallás és/vagy származás mint igazodási pont.

  • Hozzáírásomat az oldal nem fogadja el.

  • Christopher Adam

    Gyuri,

    légszives probáld meg mégegyszer. Lehet, hogy valami technikai hiba volt.

  • Stephen Harper meglepően smart! Bár nem látszik rajta. Nem tudnak az eszén túljárni…

  • Cote St. Luc-ban lakom. Libman a házunkban is járt és Harpernek agitált.

  • Chris,
    Többé-kevésbé ezt írtam le,amire error jelzést kaptam:
    Nem értek és nem is akarok érteni a kanadai politikához.Az izraeli is elég nekem.Itt a jobb és bal oldal ellenkező előjellel írandó, mint a világ más részein.A LIKUD párt képviseli a jobb oldalt,mely garancia Izrael biztonságára.Szélsőséges helyzetben a világon élő egész zsidó népért.Itt a baloldal még patthelyzetbe sem kerülhet,hacsak nem lép koalícióba az ország legaljasabb, legelvetemültebb ellenségeivel az arabokat képviselő pártokkal.Az utóbbi(2015)választásokon a V-15 nevű amerikai dollárokkal vesztegetni próbáló mozgalomnak sem sikerült ezt a népet karóba húzni.Sőt az agymosás sem sikeredett. Amerikában a politikusok is megjátsszák az izraeli lapot.A mostani garnitúra leváltásával remélünk egy hozzánk tisztességesebben viszonyuló baráti szövetségest.Remélhetőleg sikerül kibekkelni az amerikai „zsidók” által erősen támogatott Ku-kuksz klán egyik lelkes tagjának a testvérhúgát.Sajnos ez még több,mint egy év.Minden reményem, hogy Kanada is megmarad mai nívóján és nem lesz a hazug „molesztin” propaganda áldozata,mint az európai(eurábiai)országok nagy része.

  • sebestyén eszter:

    „Az egyes ember előtt sokféle egyéni cél, érdek, reménység, kilátás lebeghet, s ezekből meríthet ösztönzést erőfeszítéshez, fokozott tevékenységhez; de ha a személytelen közeg körülötte, azaz maga a kor minden látszólagos mozgalmassága mellett is híján van a reménységnek és a kilátásoknak, ha titokban reménytelennek, kilátástalannak, tanácstalannak mutatkozik, és csupán kongó hallgatással válaszol arra a tudatosan vagy öntudatlaul feltett, de valamiképpen mindig feltett kérdésre, hogy mi hát az egyéni tevékenység és erőfeszítés személy fölötti, feltétlen és végső értelme, akkor épp az emberek becsületesebbik részénél menthetetlenül bekövetkezik ennek bizonyos bénító hatása, s e hatás a lelki, erkölcsi szférán keresztül az egyénnek még a testi, organikus részére is átterjedhet.”
    Thomas Mann: Varázshegy, 2. fejezet, Tiennappleéknál, Hans Castorp erkölcsi közérzete, ford.: Szőllősy Klára, Európa Könyvkiadó, 1988.

    Persze nem kell feltétlenül vallásnak lennie, de valaminek lennie kell. Sokaknál ma is a vallás tölti be ezt a szerepet.

  • Modern államban a jobb és a baloldal között csak annyi a különbség, hogy másképpen látják az adók elosztásának szükségességét.
    Ha egy magát baloldalinak mondó barom nem képes felfogni a közelkeleti problémákat , akkor jobb ha elhúz a fenébe.
    De ugyanez érvényes egy jobboldalira is.

  • sebestyén eszter

    @endre, igazad van, ilyen sután fejeztem ki felháborodásomat.

  • Szalai József

    Ambivalens érzéseim vannak az írás olvastán. Nem a cikkel van baj, hanem a jelenséggel. Nálunk is van hasonló jelenség. Csak fordítva. Több napos vitát folytattam olyanokkal, aki azon az alapon, hogy voltak és vannak baloldali antiszemiták, ezért azt állították egyesek, hogy aki baloldali, az antiszemita. Magát az „antifasizmus” kifejezést is elutasítják, mivel azt valami baloldali „izének” gondolják. Számomra ez érthetetlen és értelmetlen.

  • sebestyén eszter

    @Geyza,
    eléggé nincs felfogva, s ami engem nagyon elkeserít, h mintha a balnak mondott oldal kevésbé fogná fel. (hozzáteszem, lehet rosszul látom, az utóbbi hónapokban felületesen és ritkásan fogyasztottam magyar sajtót) a „kedvencem” e hétről: az a liberális álláspont, miszerint Nógrádi György náci. 🙁

  • S.E:
    Már megszoktam azt a tényt, ha valaki NEM baloldali, akkor lenácizzák egyesek.
    Mivel sajnos éltem abban a korban, jót mosolygok minden alkalomkor. És elmondom magamban azt a régi mondást:

    „Bocsásd meg nékik, mert nem tudják, mit cslekszenek..”

  • sebestyén eszter:

    Persze, én is így gondoltam. Csak megindult a fejem.
    De köszönöm.

    Más:
    A fasiszta, náci, antiszemita, baloldali, kommunista, liberális stb. szavakat sikerült szitokszóvá tenni, és úgy használni, hogy nem tudjuk, mit jelentenek. Ez a politikai propaganda nyelvi korrupciójának következménye. A fasiszták vitték tökélyre, de a kommunisták is megtanulták.

    Ezeket a hazug propagandisták szándékosan forgatják ki eredeti jelentésükből. De a műveletlenség vagy lusta tájékozatlanság magától is szül ilyen nyelvi bukfenceket. Egyik kedvencem az „atrocitások”, amit a magyar sajtó és közélet az „incidensek” vagy garázda, támadó fellépés vagy azok kísérlete, fenyegetés helyett használ. Jellemző a „szörnyű atricitások” kifejezés, ami igazából annyit tesz, hogy „szörnyű szörnyűségek”, (Lásd még: „viharos erejű szélvihar”.)

  • Israel az egyedüli parlamentáris köztársaság az egész közel keleten ahol a józan ész uralkodik !
    Izrael, egy szikla szilárd szövetségese a Nyugatnak, mert ő egy része a nyugatnak és mindig is a nyugat oldalán lesz !

  • Pityi Palkó,
    tedd hozzá:ameddig a nyugat megbízható szövetséges marad.A brussels nívót nem fogadjuk el.

  • Bar mindenki ugy latna ezt,mint Pityi Palko!
    Sajnos, sem az EU, sem az ENSZ nem erti ezt.
    Tul sok site-ot latok,melyeken meg mindeg
    Izrael „foldrablasarol” es „kolonializmusa”rol
    papolnak.
    Egyszer egy ipsenek, aki kerdezte,hogy egy ilyen
    nagyhatalom,miert nem hajlando lemondani nehany
    dunam foldrol a szegeny beduinok javara,-
    elkuldtem a Kozel-Kelet terkepet,hogy lassa
    a „nagyhatalom” teruletet-szomszedai mellett.

  • BrunszvikTeri

    A (normális) zsidó a 70-80 – horthysta naptárral mérve, már majdnem 100 – évvel ez előtti „faji” üldöztetés és genocídium szempontjából határozza meg magát, mert ez az a határvonal amely nem enged meg neki más orientációt.
    Nem teheti meg azt, hogy nézetrendszerükben egy picit is antiszemita politikusokkal és pártokkal kokettáljon, hiszen ez őt (családját és szélesebb közösségét), éppen a már korábban megélt, és azok alapján szörnyű, már csupán ezért is a zsigereiben hordozott tapasztalatoknak megfelelően reagál még a legenyhébb zsidóellenes megnyilvánulásokra is. Lehet, hogy tettekkel nem reagál azonnal, de ilyenkor megmozdul valami a bensőjében, ami előbb, vagy utóbb értelmes cselekvésre készteti. Ebben benne van már a már ezt is megelőző 2000 év nyomása is…
    Azonban a csúcs, a XX.században érte el őt. Már túl sokszor csapták be, hitegették, csalogatták, hogy a rá kiszabott korlátozások csak ideiglenesek lesznek, csak legyen jó alattvaló, sőt hazafi, asszimilálódjon, és a haza majd számára is fényre derül… Aztán nemcsak a tudását, a vagyonát, de őt magát, a legféltettebb kincsét, az életét vették célba, gyilkolták le a legközelebbi hozzátartozóit és rokonait és majdnem őt magát is…
    Lehet e jobb választása, mint hogy filoszemitákhoz húzzon és minden zsidó ellenességet, vagy annak látszó jelenséget választópolgárként is elutasítson? Nem lehet…

    Az pedig, hogy egy adott politikai kurzust nyugaton(!) a jobb, vagy a baloldalhoz sorolnak e, az ott pillanatnyi széljárás kérdése. Hiszen miért is lenne például a republikánus – a köztársaság párti – jobboldali, amikor a köztársaság intézménye maga a demokrácia alapja? Enélkül elképzelhetetlen az igazságos jogrendre épülő állam. Másfelől a demokratákat szokás baloldaliaknak is titulálni, és a baloldal köztudottan a dolgozó tömegek pártján áll, ámde néha, időnként ebben az igyekezetében elkalandozik azok, nem egészen gazdasági státuszuk alapján történő megítélésétől és áttér a kulturális, sőt vallási (amelyet amúgy nem is mellékesen, hangzatosan elvet) tömegszelekció mezsgyéjére is. Ezt abból kiindulva teszi(k), arra hivatkoznak, hogy az arab nép hatalmas,tehát „a dolgozó tömegeket” reprezentálja, ami egy nyilvánvaló nonszensz… Ezt a butaságot a Szovjetunió honosította meg a keleti világban, miután kiderült, hogy Izrael új állama inkább húz a kapitalista nyugathoz, mint a kísérleti béketáborhoz… Sok úgynevezett, magát baloldalinak deklaráló ember – persze korántsem marxista alapon – még ma is eszerint ítéli meg Izrael államot és az „arab tengert” és téved rá ezzel tulajdonképpen a nácizmus aknamezejére… Az ilyen ember soha nem volt baloldali, mert fogalma sincs a baloldaliság lényegéről.
    Egy szó, mint száz, az amerikai politikai pólusok nem fedik az európai jobb vagy baloldaliság fogalmát…

  • sebestyén eszter

    @endre,
    „A fasiszta, náci, antiszemita, baloldali, kommunista, liberális stb. szavakat sikerült szitokszóvá tenni, és úgy használni, hogy nem tudjuk, mit jelentenek. (…)” plusz _érzéketlenné_ teszik az ingerküszöböt és a küszöbfaktort. nekem se tetszik.
    más.
    “szörnyű atricitások” + “viharos erejű szélvihar”. nos: női melltartó, centrális erőtér, elemi ösztön, érzelmi csalódás… 🙂 írjak még? 🙂 kész tautológia-gyűjteményem van.

  • BrunszvikTeri

    Már csak annyit, hogy (sajnos) baloldalinak lenni nem csupán érzelmi, de – és főleg – felkészültség kérdése. – A XX.században sok ösztönös baloldali vált ösztönös nácivá… félő, hogy ma is hasonló folyamat szemtanúi vagyunk.
    Baloldaliság nem létezik egy, legalább minimális marxizmus nélkül. Márpedig a marxista tudományos alapon veti el a faji alapú megkülönböztetést, mely fogalomba nem soroltatik be az önvédelem és a puszta élni-akarás abszolút jogos – pl. Izrael – politikája.

  • BrunszvikTeri

    Endre! Elnézésedért könyörögve az okvetetlenkedésemért, DE

    atrocitás = erőszakoskodás,kegyetlenkedés.
    (MTA Idegen szavak szótára)

    ÉS NEM = szörnyűség, ahogyan azt te itt végső soron meghatároztad.

    Bocsika 🙂

  • Gyuri, a kanadai politika nemzetkozi teren sajnos annak ellenere sem szamottevo, hogy az egyik leggazdagabb orszag a vilagon.

    En eddig federalis valasztasokon csak egyszer vettem reszt, valamikor a 90-es evek eleje fele. Akkor, normalis indulo hianyaban, tunteteskent a Natural Law Party nevu idiotakra szavaztam azzal a felkialtassal, hogy ok legalabb oszinten hulyek.
    Ne is mondjam, hogy Harperben sem biztam tulzottan, de o vegulis egy udito kivetel lett a sok gerinctelen, elvtelen csirkefogo kozott, akik megeloztek ot.
    Szamomra nagyon meglepo amit a Harper csinal es mond Izraellel kapcsolatban. Ugyanis nehezen hinnem, hogy a leggazdagabb kanadaiak – akik vegulis fizetik a politikusok valasztasi kampanyait – ne lennenek nyakig biznicben a muzulman vilaggal, es megis Harper talalt egy modot arra, hogy kialljon Izrael mellett.

    Most, hogy kozeledik a valasztas Kanadaban a munkatarsaim munka elott megbeszelik, hogy kire es miert szavaznak majd. (Hozza kell tennem, hogy egy olyan jotekonysagi cegnek dolgozom, ahova direkt rokkantakat vesznek fel part time munkaba, es hat ezen rokkantak kozott vannak szellemileg rokkantak is.)
    Egyszeruen felelmetes az, amiket egymas kozott megvitatnak, es emiatt elhataroztam, hogy most elmegyek es valasztok, megiscsak van ertelme!!!

  • BrunszvikTeri:

    Igen, lehet, hogy szabadon fordítottam.
    Latinból: rémtett, rémtettek, véres tettek
    Angolból Google Translate: „an extremely wicked or cruel act, typically one involving physical violence or injury”,
    magyarra fordítva: kegyetlenség, szörnyűség

    Persze, kinek mit jelent az „exremely”.

  • Brunszvik Kisasszony , összefoglalód abszolúte tökéletes.

  • A baloldalisághoz alapvetően hozzátartozik a nemzetiségi és etnikai hovatartozás szerinti választóvonalak elmosására való törekvés, akárcsak az osztálykülönbségeké. Tehát a baloldal internacionalizmusával elméletileg nem fér össze a nemzetállamnak, mint olyannak a piedesztálra emelése; ezt csak az emberiség jelenlegi fejlettségi szintjén lévő múlandó történelmi jelenségnek tekinti, akárcsak a tőkés társadalmi-gazdasági berendezkedést, amelynek a jogi-politikai kereteit adja.

    Viszont egy szó mint száz, ha valaki elfogadja a nemzetállamok létezését akár ideiglenesen ( baloldaliként, marxistaként ), akár mint egy ideális állapotot ( polgári, jobboldali eszmék különféle árnyalatinak híveként ) kivéve Izrael Állam létezését, az természetesen erősen bűzlik a zsidóellenes megkülönböztetéstől.

    Persze az is külön tanulmányok tárgya lehetne, hogy a manapság magukat baloldalinak nevező erők mennyiben baloldaliak, mihez képest baloldaliak; de az általánosságban elmondható, hogy manapság nemcsak Magyarországon éljük a legsötétebb jobboldali reakció „reneszánszát”. Szerintem a Horthy korszakot rehabilitáló Orbán-rezsim nyugati jobboldali szövetségeseitől
    különösen gusztustalan Izrael témáját választási kampánybeli aprópénzre váltani ( pláne ha belpolitikai kérdésekben finoman szólva nem tud meggyőző lenni ), ( amúgy ezek a szentéletű lubavitscherek remekül otthon vannak a kanadai konzervatívok és Putyin atyuska körül is; mily érdekes… persze minden szent maga felé hajlik… ) de ez Kanada problémája – az Orbán rezsim nyugati legitimálása meg a magyaroké.

    Amúgy meglehetős bigottságról tesz tanúbizonyságot az a „baloldal ( pláne liberalizmus ) = antiszemitizmus” tézisében hívő, aki nem veszi észre a szóban a zsidóság mellett időnként kiálló nyugati hatalmak Janus-arcúságát. Például majd száz éve ugyanaz az antant Nagy-Britannia adta ki a Balfour-deklarációt, amely az Ottomán-bir. felbomlása során a térségbeli legreakciósabb feudális ( plusz iszlámista ) arab erők mai napig tartó hatalmát megalapozta ( ugyebár a legfontosabb dolog a „kommunizmus” elleni „szent háború” … ). Nem mellesleg talán a magyarok dicső lovastengerészének hatalomra juttatásához is finoman szólva köze volt… S a példákat még lehetne folytatni.

    Egyébként hogy a világ nem fekete fehér, többek között az is jól mutatja hogy pl. Németországban talán a legváratlanabb ( különösen jobboldali Izrael szimpatizánsok számára ) helyről állnak ki Izrael mellett, hasonlón a kanadai konzervatívokhoz:
    s nem a neoliberális EU leple alatt poroszos imperializmust képviselő Frau Merkelékről van szó, hanem a Balpárt ( Linke ) egyik frakciójáról :

    http://www.bak-shalom.de/index.php/english/

    http://www.jcpa.org/article/the-anti-germans-pro-israel-german-left/

    http://www.en.wikipedia.org/wiki/Anti-Germans_(politicial_current)

  • sebestyén eszter

    @BrunszvikTeri,

    az idegen szavak szótára nem tartalmaz etimológiát, ez az egyik. a másik pedig az,h 3 szintű tautológia van. tehát nemcsak a DC-lemez a tautológia, hn pl. azok is, amiket felsoroltam.

  • sebestyén eszter

    @endre,
    az etimológia a latint igazolja, hiszen olyan szóról beszélünk, amelynél az újlatin és (indo-)germán nyelvek (így az angol is) a latin eredetet használják.

  • Brunszvik Teri ! okt.3./7,22

    „…mert ez az a határvonal, amely nem enged meg neki más orientációt,” tetszik írni, és nagyon helyesen vetíti előre, hogy csakis >a normális Ld.Youtube)

    Egyszóval, a . h a t á r v o n a l , amely már nem enged meg toleranciát az antiszemitizmussal szemben az a H o r t h y – f a s i z m u s, amely anno kivárva az I. Világháború zűrzavarában „a hazáért” magát önfeláldozni is képes zsidóság megmaradt részének a hazatérését a frontokról, célzott és összehangolt támadást indított ellenük és családjaik ellen . t ö r v é n y b e . i k t a t v a . a faji megkülönböztetés legalantasabb vadállati ösztöneit, hogy aztán majd „új rendszere” során ezen ösztönök és a galád intézkedéseik „jogosságát”, az évek múltával egyre részletezőbb törvényekben kifejtve igazolja majd a maga és a magyar nép számára… Ezek a jogszabályok igazolják, hogy Horthy, Hóman, Teleky, Klebersberg és a többi csatlós pribék, Hitler nélkül is(!) . t u d a t o s a n . haladtak, és törekedtek egy, a magyar zsidóság számára végzetes végkifejlet felé…

    Persze ez a határvonal nem jelenti azt, hogy a zsidóság magyarországi kálváriája a Horthy-ANTANT-Trianon paktummal kezdődött volna el, hisz például ott van a nem sokkal korábbi Tiszaeszlár (avagy a francia Dreyfuss per) szomorú „tanúságtétele” is, bár felmentő ítéletével végeredményében ellenkező és végtére – ezer év antiszemita gyakorlata után is – egy demokratikus jövőképet sugallt az optimizmusra és „toleranciára” mindig is hajlamos zsidóság számára…

    Azonban ma, azt a zsidót, aki mindezen tragikus történelmi tapasztalatok ellenére még beáll a jobboldal szolgálatába, hát azt még finoman szólva sem nevezhetjük normálisnak…
    ˙

    *Itt véletlenül sem Szegedi Csanádra gondolok – mert az egy teljesen sajátos, egy más lapra tartozó eset, inkább a fid-SS-be sorolt kaméleonokra… Szándékosan nem sorolok neveket, mindenkinek van legalább egy példája.

  • DonGolo

    2015 október 10
    2:30 de.
    Nem értek egyet ezzel a beírással, hiszen akkor már én éltem s tudom a történteket.
    Pl. Klebersbergről igen lemaradt az érteülése, mert ő, mint kultuszminiszter 500 új magyar iskolát létesitett, ő alapitotta meg a Margitsziget-i fedett úszódát stb.és a sport és olimpiai közremkődésünket.

  • Figyelő: személyesen egyetlen iskolát nem létesített, mivel akkoriban nem volt divat a személyes közreműködés, mi több, hatalma sem volt rá.
    Ahogy a margitszigeti uszodát sem ő alapította.
    „A fedett uszodát 1930-ban építették meg a Vallás- és Közoktatásügyi Minisztérium, a Székesfőváros elöljárósága, valamint a Szent-Margit Gyógyfürdő Rt összefogásaként. ”
    Legalább utána nézne, mielőtt hülyeségeket ír!
    Azt meg mintha figyelmen kívül hagyná, hogy Klebersberg Kunó művét hogy vágta haza a mai oktatásügy, és mennyire szart se ér az egész, róla elnevezett központi nemiszerv!

  • Klebersbergről: Tudtommal ő volt a . z s i d ó (zsidókat megkülönböztető) t ö r v é n y e k . egyik előterjesztője…

    Másrészt a teljesen tiszta kép érdekében:
    A margitszigeti Sportuszodát . H a j ó s . A l f r é d . olimpikon és építőművész és mérnök tervezte, illetve vezette az építkezést.
    Hamvai a Rákoskeresztúri . Z s i d ó . T e m e t ő b e n . nyugszanak a családja körében…

  • A cikkbol:

    ” Justin Trudeau liberális kormányfő-jelölt “politikai focival” vádolta Harper-t. Szerinte méltatlan, hogy kampánytémát csinált Izraelből, különösen annak fényében, hogy a Liberális Párt is támogatná a zsidó államot és szövetségese lenne. ”

    Hadd ne ertsek ezzel egyet. Egyaltalan nem ugy nez ki, hogy akar az ugynevezett „liberalisok”, akar az ugynevezett „ujdemokratak” kiallnanak Izrael mellett. Nagyon ugy nez ki, hogy inkabb mindegyik be fog allni a csahosok koze.

    Kicsit keso mar, mert az elovalasztasok soran valoszinu a kanadaiak tobbsege leadta a szavazatat, de azert erdemes megnezni ezt az 5 perces videot a kis (marijuana-tol elhulyult) Trudeau-rol.

    http://www.barenakedislam.com/2015/10/12/reminder-to-our-canadian-friends-why-liberal-party-candidate-justin-trudeau-must-not-be-elected-prime-minister-in-upcoming-election/