Colleen Bell beszédét elmondta

2015 október 31 5:26 de.67 hozzászólás

Colleen Bell, az USA magyarországi nagykövete beszédet mondott a Corvinus Egyetemen. Nem kellett volna. Mármint, pont a Corvinuson. Az az egyetem nem a szíve csücske az orbáni kormányzatnak. Ott ugyanis gondolkodni tanítják a hallgatókat, és az ilyesmi káros Orbanisztánban.

Minden esetre a beszéd elég kemény volt, mondjuk úgy, komolyan kritikus. Olyan – az orbáni rezsim által marginálisnak tekintett – kérdésekkel foglalkozott, mint a rendszerszintű korrupció, a médiatanács egyoldalúsága, a sajtószabadság csökkenése, az intolerancia és a nacionalizmus növekedése, a bíróságok függetlensége, a hatalomkoncentráció, a kormányzati retorika otrombasága, a menekültügy kezelése.  Csupa-csupa csip-csup dolog , figyelemre se érdemes.  Nos, a kormányzat házi médiája valóban figyelemre se méltatta, mivel se az M1, se az MTI, se a királyi rádióhangszóró nem tett említést a beszédről, mert hát, ki a francot érdekel az amerikai nagykövet nagy nyilvánosság előtt történő megszólalás, pláne, ha nem hízeleg?

Legyünk azonban korrektek: a nagykövet asszony azt is kijelentette, hogy  „ Politikánk. Nem. Változott.  (igen, ilyen szépen, tagoltan, hogy Orbánék is értsék, ami azért kemény munka eredménye lesz). Magyarország barátjaként szóvá tettünk ügyeket a múltban, ezt tesszük a jelenben és ezt fogjuk tenni a jövőben is – ugyanabban a szellemben – barátként és partnerként.”

Szóval, ne tessék hátra dőlni, az USA álláspontja korántsem puhult fel Magyarországgal szemben. De hát, mint tudjuk, Colleen Bell diplomata, és ez a mondat diplomatikus volt.

Nem úgy a tarajos sül kinézésű és képességű külügyérünk – természetesen másnapi – reakciója (amire sajnálatos módon Lézer Jankó is ráerősített) nyilatkozata, mi szerint: Mivel Magyarország nem az Egyesült Államok, hanem az Európai Unió tagállama, „a nagykövet által felvetett kérdéseket az Európai Unióval vitatjuk meg. Sőt, korábban már meg is vitattuk, és le is zártuk őket”. Na, kérem, így kell reagálni – pimaszul, pökhendien – egy magyar külügyérnek, keményen, szittya büszkeséggel.  Amúgy ezt az uniós tagállamiságot nagy ostobaság volt hangsúlyozni. Egészen jól érzékelhető a kívül állásunk, és ezt az USA-ban is látják. A megvitatás, mint olyan, barokkos túlzás: elhajtottak minket a búsba. Naná, hogy lezártuk . Egy házaló se megy vissza szívesen még egyszer arra a portára, ahol egyszer már az orrára csapták az ajtót.

Az ember azt hinné, hogy na, ezzel ellőtték a puskaporukat, de nem, a tarajos sül még übereli a hülyeségét: Sokszor hallhattuk már a Colleen Bell egyetemi előadásán elmondott amerikai véleményeket, azok semmi újdonságot nem tartalmaztak. Hát persze, agyatlan! Nem tartalmazhattak semmi újat, mivel semmi nem változott!

De még nincs vége: A miniszter szerint „tudjuk, hogy az Amerikai Egyesült Államok szeretne minél több bevándorlót látni Európában, nyilván ezért fogalmazták meg most a véleményüket, ugyanakkor Magyarország az egyetlen olyan európai ország, amely meg tudta állítani a határainál a bevándorlók áradatát”.

Ez a kijelentése már orvosi közreműködésért kiállt. Jó lenne tudni, hogy Szíjjártó magától ennyire hülye, vagy komolyan rádolgozik valamilyen szerek szedésével? Nem ártana neki egy komolyabb kivizsgálás.

Ráadásul ez az egyetlen ország, meg a menekültáradat megállítása már kezd kormányzati rögeszmévé válni. Rendben, ismerjük el, hogy valami történt. Csakhogy, a módszerek, testvéreim az Úrban, a módszerek…Avagy a cél szentesíti az eszközt?

Nem tudom, ismerik-e olvasóim annak az uniós felmérésnek az eredményét, ami azt célozta, ugyan, mennyire saccolják az ország polgárai az idegenek létszámát (itt most ne a Tau Cetiről jöttekre tessék gondolni, azok nagyobbrészt ott ülnek a magyar parlament fideszes padsoraiban, elenyésző részük az LMP-ében) a lakosságon belül. Nos, Franciaországtól Németországon át Svédországig egész jól belőtték: 1,5-3% közé. Magyarországon a tényleges szám a lakosság 0,7%-a. Namármost, mit adott ki a felmérés? A kormányzati kommunikációnak hála, 7, azaz hét százalékra saccolták derék turulban született, szittya magyarjaink az idegenek számarányát.

Mondjuk, megértem. Julis néni, Jancsi bácsi, akikhez csak a királyi média információi jutnak el, készséggel elhiszik a kormányzati retorikát, mi szerint ezek a rohadt idegenek megtámadták az országot,  de megvédjük! Hogy kik ellen és hogy, arról már nem szól a fáma. Ezek után kimegy az utcára, és mit lát? Indiai fűszeres, arab rézműárus, török kebabos, kínai gyorsétterem, és áruház, román faragott bútor árus, affrancba, máris gyanakszik, ezektől tényleg meg kell védeni az országot, ráadásul a menekültek – ugyan egyet se látott – de tuti, hogy elveszik a munkáját.

Colleen Bell meg beszél itt össze-vissza. Nincs itt, kérem, semmi látnivaló, tessék, kérem, tovább haladni, minden rendben van, sőt, Magyarország jobban teljesít és Ejrópa védőbástyája.

Vagy nem.

67 hozzászólás

  • Torzsás János

    (Szinte) Barátian Tisztelt Ille Úr!
    Nagyra értékelem humorosan kemény kommentjeit. A mi kormányunk – bár a szavazáson, a szavazásra jogosultak, az egyéni választóira csak 27%-a szavazott – felhatalmazta önmagát, hogy a magyar nép érdekében politizál. Azért kezelik mostoha anyaként az EU-t és rossz barátnak az US-t, mert ezzel választóinak tetszelegnek. Mindazt amit Colleen Bell elmondott kemény valóság. Minden józan magyar megérti, hogy ezzel nem a magyar embereket, hanem a magyar kormányt illette.

  • Azért érdemes lenne elgondolkodni azon is, ugyan, nem kellene bevonni az orvosi felülvizsgálat körébe Orbánt is. Azt találta mondani ugyanis lokális géniuszunk, hogy az egész menekült-ügy a nemzetközi baloldal összefogásának eredménye, megfejelve Soros Györggyel.
    Ha én ilyet mondok, másnap már kényszerbeutalóval küldenek Nagyfára.

  • Torzsás János: köszönöm a dicséretet, meglehetősen ritkán van részem benne.Van, aki kommentjeimet gúnynak és sértésnek veszi. Pech. Mármint, neki.
    Egyéb iránt az egésszel csak az a gond, hogy Orbán Apánk – ahogy írja – önmagát a néppel azonosítja (komoly lingvisztikai gondjai lehetnek) – és ennek értelmében az őt ért kritikákat vissza is vetíti a népre, az országra. Az ilyesmi azonban a pszichiáterek dolga, nem az enyém. Innen úgy tűnik, Orbán esetében a kezelőorvosai becsődöltek.
    Józan magyar ember meg egyre kevesebb van, részben azért, mert szabaddá tették a pálinkafőzést, részben azért, mert meglehetősen sok szőlleinkben a direkt termő, részben azért, mert a TV-műsor szolgáltatók első 6 csatornája – rendeletre – a kormányzati agymosást közvetíti.

  • Az USA még mindig az eszét játssza, pedig már kiszerepelt a világ csendőre státuszából. A világ agresszorának még elment pár éve (ld.Irak), de ma már Sziriában sem rug labdába Oroszország mellett. A tényleg szimpatikus Nagykövetasszony pedig nézesse át már a beszédeit előzetesen, kicsit sok benne a baki.

  • CHE: javaslom, mindezt írja meg az USA nagykövetsége sajtóosztályának, biztosan értékelni fogják a véleményét, különösen annak fényében, hogy mennyire hozzáértő 🙂
    Mondja, mennyi van még magának hátra? Csak, hogy együtt érzően számolhassuk a napokat. Mert hát, kétségtelen, magával együtt kell érezni. Szar lehet magányosan elmenni erről a magát meg nem értő világról…

  • A nagykövetasszony ugyanazt mondja mint előde ,csak ő csinosabb,és mintha egybeesne sok magyarországi magyar kinyilatkozásaival.Tőle csak egy okosabb ember van a vonalon.A csúnya beszéd nem jelenti automatikusan hogy igaza van,aki így beszél.

  • tóth péter: millen érdekess… volt egy korántsem ennyire csinos amerikai nagykövet, bizonyos Goodfriend (isten barátja, asszem) – már eleve gyanús, csak nem zsidó? – aki valami hasonlót vezetett elő.
    Nos, a kevély szittya nem tanul. Rólunk – felettébb magunkra és önállóságunkra büszke (lófaszt, soha nem voltunk azok) – magyarokról a cigány lova jut eszembe, amit vásárra vitt, és az a futtatáson botor módon beleszaladt a kocsma falába. A cigány magyarázata így szólt: jajj, instálom, dehogy vak ez a lú, csak bátor!
    Asszem, mind a magyar külügy, mind a kormányzat olyan, mint a cigány lova.
    De hozzá teszem a a kissé debil autós történetét is, aki egymaga hajtott fel szemebe forgalommal az autópályára. Hallgatja közben a közlekedési infót, mi szerint: figyelem, figyelem, egy őrült a forgalommal szemben hajt az M1-esen! Erre a delikvens: mi az, hogy egy? Az összes!
    Valaki szólhatna már Orbánnak, hogy szembe hajt…

  • Csak kibukik Cseből a hülye főkomcsi eszmefuvallat.
    ( Már ezteket a baromságokat hajtogatták hatvan-hetven éve is a havi vállalati politikai látókö..appardon…agy-tágításokon.)

  • Szerintem semmi KÖZE az USA-nak a magyar politikához!
    Előbb nézzen körül otthon, a bel és külpolitkához.

  • A MAGYAR NÉP TEHETSÉGES, JÓ SPORTOLOK, HUMORISTÁK, IRÓK, KÖLTÖK STB. HOSSZU LISTÁJA VAN, DE A POLITIKUSAI NEM IGAZÁN SIKERESEK ÉS NEM DIPLOMATÁK.PL. A MÁSODIK VILÁGHÁBORUBAN HADAT ÜZENTEK AZ OROSZOKNAK. ITT VAN ORBÁN AKI HADAT ÜZEN AZ EGÉSZ VILÁGNAK. UGY TÜNIKK NEKEM MINT AZ A FOOTBALISTA, AKI EGY GÓLT SIKERÜLT BERUGNIA, DE ANNYI MÁS HÜLYESÉGET KÖVETETT EL, HOGY NEM MEGBOCSÁJTHATO ÉS MÖGÖTTE AZ A SOK TALPNYALÓ,SAJNOS EZ VAN!

  • Figyelő: maga szerint. Mégis, ki is maga? Amúgy, ha egyenként vitatná a kritizált tételeket, többre menne. Nosza:
    http://index.hu/kulfold/2015/10/28/soha_ilyen_durva_kritikat_nem_kaptunk_amerikatol/
    Felismeri a vastagon szedetteket?

  • Irsai Tomy

    2015 október 31
    9:37 de.
    Nem értek ezzel egyet. Orbánról a külfőldi és belfőldi baloldali magyarok olyan sok rosszat híreszteltek, hogy a külföld ezekre reagál, azaz elhisz mindent amit olvas, vagy hall.
    Külföldön, egy hamis kép terjedt el Orbánról és kormányáról.
    Ennek tanúja vagyok, külfőldőn élek!

  • Na ja% De kis is C.Bell? Mi köze a magyarokhoz, úgy általáűban? Azon kivűl, hogy van ott egy jó fizető állása gyönyörű fővárosunkban?

  • bocs, létezik hamis kép Orbánról? Ahhoz újra kellene születnie 🙂
    Na persze, a világ baloldali magyarsága feketíti be. Egyet ne felejtsen el: maga mondta, hogy nem érdekli Orbán, a magyarországi belpolitika, akkor most milyen alapon ítélkezik?
    A tanúsága pedig, már megbocsásson…

  • Figyelő: két tétel.
    a) nem a maga fővárosa,
    b) kicsoda maga, hogy rákérdez az USA magyarországi nagykövetének miben létére?

  • Figyelő Sajnos csak hamis tanú. Hatvan éve mentél el Magyarországról, és hozzászólásaid szerint fogalma nincs arról, mi történik ott. Egy a fontos, hogy dicsérjél mindent, ami jobboldalról jön, az sem baj, ha az csak hazudja magáról a jobboldaliságot. Hamis kép terjed? Honnan tudod, hogy hamis? Mert annak akarod látni? De szeretnélek Magyarországon látni, magyar nyugdíjjal, magyar jogokkal. De te ott csak egy felesleges „nyugger” lennél, kinek a temetőben a helye. Ezt pedig a drágalátos, bálványozott kormányodnak köszönhetnéd. Tanulságos látvány lennél, azt hiszem. Neked minden disznóság megbocsájtható gyengeség ami jobbról jön, és a legapróbb hiba halálos bűn, ami balról. Persze, könnyű dicsérni a fekáliát, ha a másik eszi meg, és te még a szagát sem érzed. Sajnos csak egy végletekig elfogult tanú vagy.

  • CHE Megkritizáltad Amerikát, megkritizáltad Bell asszonyt. Csak a kritikáját felejtetted el megcáfolni.
    Nem rúg labdába Szíriában az USA? Biztos akarod, hogy felvegye a kesztyűt?
    Nagyon oda vagytok Putyinért. Látod azt, hogy az orosz nép milyen állati, primitív sorban él? Putyin meg játssza a nagyhatalmat, kockáztatva egy világháborút. Ez lenne a nagy politikus ismérve? Nyomorba dönteni (hagyni) egy országot, kifelé meg rázni az öklét?

  • Che, „USA esze” nem egy ember és nem is Soros. Mint ahogy Magyarország esze sem az Orbán, még ha azt is hiszi magáról. Szijjártó sem. Te sem. A valóság bonyolultabb, mint amennyire előitéletekkel teli aggyal fel lehetne azt fogni. Elég, ha már leleplezett összeesküvésekkel foglalkozunk, pl Vida Ildikóval, nem kell nemlétezőket koholni.

  • Irsay Tomy, a Shift a billentyűzeten balra középen van. Vagy azt kell még egyszer megnyomni, vagy az alatta levőt, hogy normálisnak látsszon, amit írsz. De persze attól nem leszel normálisabb. Melyik nép nem tehetséges? Az elemi történelmet is érdemes elolvasni, ha már az iskolából ilyen korán kibuktál. A „magyar hadüzenetnek” csak annyi köze van Orbánhoz, hogy Orbán példaképének tartja Horthyt.

  • 8:01 d.e.
    ille, ilyen megjegyzésért az állatvilágból is kiközösítenének…

  • *Poland was the 2nd country after USA to have a democratic constitution. Trzeci Maj-mowi wam to cos.
    The Constitution of 3 May 1791 (Polish: Konstytucja Trzeciego Maja) is generally recognized as Europe’s first modern codified national constitution, as well as the second oldest national constitution in the world

  • „A szőke nagykövet asszony –akit kinevezése előtt halálba cikiztek az itthoni megmondóemberek- elérkezettnek látta az időt arra, hogy ismét kioktassa Magyarországot.

    Semmi újdonság.

    Celofánba csomagolt unalom, szóvirág, csipetke butaság, kettős mérce, s mint egy jó amerikai vacsorán a ketchup, annyi aljasság.

    „Fékek és ellensúlyok” – Úristen, de unom!-, sajtószabadság, korrupció.

    Ennyi! Ja! És hogy el ne felejtsem! A kerítés az nem jó, és fogadjuk kedvesen a migránsokat.

    Jó, ha tudjuk: az összes többi ennek az egynek appendixe.”

  • Che, hűha, ezt te egyedül agyaltad ki?
    Figyelő, ilyesmit már Sztálin és Rákosi is mondott Pedig akkor még nem is voltunk benn a Natóban. De azért jól esett a Szabad Európa rádión keresztül hallani, hogy van még emberiség és emberiesség ezen a buta és butító diktatúrán kívül is. Most még országhatáron belül van néhány ellenzéki média, de igyekeznek már megfojtani ezeket. Nem hittem volna, hogy itt lesznek megint ilyen agyamentek, akik önként az egész világra acsarkodnak. Tiszta paranoia (=üldözési mánia) hogy az egész világ csak a magyarokat báncsa.

  • Figyelő
    Ahogy hallgattam a beszédet, szinte alig különbözik a Tavares jelentéstől! Jó, a korrupciós tételekben eltér, jobban kiemeli, nevén nevezi a dolgokat. Akkor ez most nemzetközi összeesküvés, vagy a világ számára már ennyire nyilvánvaló, hogy magyarországot mára a fidesz pöcegödörré tette? Én elgondolkoznék ezen a maga helyében, pártállástól független.
    No meg azon, hogy aki jobboldalinak hangoztatja magát, nem biztos hogy az, lehet hogy csak egy szlogen mögé bújt bűnöző.

  • disszidens
    2015 október 31
    12:52 du.
    Nem értem, hogy jön a magyar diktatúrához a Lengyel demokrácia?

  • Ille István

    2015 október 31
    10:43 de.
    Engem, egyáltalűán nem hat meg az amerikai vélemény. Egyet nem értek, miért fontos egyáltalán ez a magyaroknak?

  • Ille, ha tetszik , ha nem én még mindig magyarnak tartom magam, és a főváros éppen úgy az enyém mint magáé-.

  • llanfair

    2015 október 31
    11:45 de.
    Nekem tele van a hócipóm a magyarokkal , a jobb és baloldal értékelése nem már idejét múlt. Mikor nőttők fel és probáltok segitő, épitő magyarok lenni?

  • CHE megértem. Maga csak tudja, hiszen abban a környezetben él.

  • disszidens: most már értem. Nem tudtam, mi a bánat köze van a cikkemhez az angol nyelvű hozzászólásának. Most már értem: semmi, ahogy ennek se. De, ha esetleg elmondja saját szavaival, mert az idézőjelet nem tudom hogyan értelmezni. Lehet, az Úristen se.

  • Disszidens, unod a demokráciát? Javaslom Észak-Koreát, ott nem hallatszik a külvilág kritikája. Persze lehet, hogy halált megvető bátorsággal titokban ott is hallgatnak valami külföldi adót.
    Szerintem az embereknek köze van az emberekhez országhatárokon túl is. Magyarország nem egy másik bolygón van az űrben.
    Azért nem újdonság a kritika, mert itt semmi nem változott. Ezt meg az itt élő normális emberek unják.

  • kedves Donom, ő se érti 🙂

  • Figyelő: na látja, ez az. Baromira nem érdekes, hogy meghatja-e, vagy sem, mivel magát nem érinti. A magyaroknak meg azért fontos – mint ahogy magának semmi köze hozzá – hogy lássák, évek óta ugyanaz a nóta, tehát semmi nem változott.
    Egyébként mintha a magyarok is fontosnak vélték volna egykor megemlíteni, hogy az USA-ban meg verik a négereket 😀

  • Figyelő: tévedés. Hogy minek tartja magát, érdektelen, Budapest meg NEM a maga fővárosa. Remélem, érti, miért nem, vagy fejtsem ki bővebben?
    De, csak hogy bővítsem tudása tárházát, egy hozzánkszólás a Fecebookon:
    „Eva Barat A magyarkodás vitához annyit szeretnék csak hozzátenni, hogy ma magyarnak vallani magad éppen olyan kellemetlen tud lenni, mint a második világháború után németnek vagy magyarnak lenni. Az ország most már a magyarkodásból továbblépett a fasizálódás felé és ez már minden kulturált népben undort kelt. Ez igaz elsősorban az európai országok népeire, de másokra is, ha tudják, hogy hol és kik vagyunk.”
    upppsssz

  • Utód: a gyereknek van egy rokona, Irsai Olivér. Igaz, hogy az szőlő 🙂 Úgy látszik, időnként átjár rokonlátogatóba. Most szezon van 😀

  • Sürgősen segítsétek és építsétek Figyelőt!
    Azonnal bújjatok ki a hócipőjéből!

  • sebestyén eszter

    „Lázár György 1980-ban érkezett az Egyesült Államokba egy UNESCO ösztöndíj keretein belül és mint PhD kandidátus.” (http://kanadaihirlap.com/author/glazar/) Nincs olyan, h PhD kandidátus. Vagy PhD vagy kandidátus. A régi kandidátusi fokozatot váltotta föl a PhD fokozat.

  • endre: minek ez a nagy kapkodás? Lukas az, majd alul kicsorgunk 🙂

  • Figyelő Azt látom, hogy tele vagy a magyarokkal, különben nem lennél megelégedve Orbánék rendszerével. Már írtam, de akkor megsértődtél. Aki szereti a magyarokat, az nem szeretheti Orbán rendszerét.
    Nem lehetek már építő magyar. Velem nem mentek semmire, most meg kell próbálniuk nélkülem. De ahogy nézem, nélkülem sem sikerül.

  • llanfair: nem értelek…Figyelő korábban kijelentette, hogy nem érdekli se Orbán, se az ő rendszere. Elkerülte volna a figyelmedet? Ejnye!
    Persze, lehet, hogy Figyelő felejt…affrancba, de zavaros itt minden!

  • Ille István Figyelő egyre több egymásnak ellentmondó beírását látom. Most vagy Ő vagy én nem figyeltem elégé.
    Figyelő már azt is leírta, hogy nem foglalkozik a magyar hírekkel, mégis tudja, hogy külföldön hazudnak a kormányról. Csak nekem tűnik fel, hogy itt nem stimmel valami? Nem érdekli Magyarország, de a fővárosa még mindig Budapest? Tele a hócipője a magyarokkal, de mindig itt van. De a legnagyobb baj, hogy gonosz és kegyetlen. Ahogy halott gyerekekről beszélt, akik semmiről nem tehetnek, mert csak egy nagy sakkjáték bábui voltak, az elkeserítő és megbocsájthatatlan. Csak remélhetem, hogy nem gondolja komolyan, csak bosszantani akar minket, mert tele a hócipője velünk.
    Rövid idő alatt nagyot romlott mentális állapota, vagy én tévedek?

  • Ille, szerintem az nem téma, hogy Figyelő hol él. Mindenkinek joga van kritizálni és véleményt mondani és bárki a sajátjának érezheti Budapestet. Pont arról szól a remek cikked, hogy a kritika jogos, állampolgárságtól függetlenül. Itt nyugati értékekről van szó, amit mostanában csak európai értékekként emlegetünk, mert ahhoz igazodunk, de megvan ez Japánban, Ausztráliában, az egész világon. Demokrácia kontra diktatúra. Szóval Figyelő nekem épp annyira nem tetszik, mint neked, de nem azért, mert nem Budapesten lakik. Ha úgy érzi, hogy ez az ő fővárosa is, ehhez joga van. Elég szomorú, hogy sokan így látják a világot, ahogy ő, és ahelyett, hogy elgondolkoznának egy vélemény igazságtartalmán, ócsárolják azt, aki kimondja.

  • Irsai Tomy,
    neked jobban illik a bútorüzlet vagy a nadlan.A politika neked nem testhez álló.

  • Mikor ír valaki a cikkről és nem rólam?
    Érdekes azért, hogy a véleményt merészelek itt írni, rám száll mindenki.
    Pl. mikor nem sirattam halott gyerekeket, Illanfair?
    Halott orosz katonákról volt szó, akik a forradalom leverése után, ellenségnek számított.
    Nem láttam itt, hogy valaki síratta volna a magyar katonákat, akiket azok lelőttek. Vagy a házakat, melyeket szétlőttek a tankokról…

  • Igen kedves Urak,Hölgyek !

    Egyetértek azzal :” …affrancba, de zavaros itt minden!” ,meg azzal,hogy ” ahelyett, hogy elgondolkoznának egy vélemény igazságtartalmán, ócsárolják azt, aki kimondja.”

    Nekem úgy tűnik fentiekből,hogy mintha ez a veszekedő,acsarkodó stílus ránk Magyarokra jellemző.
    Én a következőt javasolnám :
    Írjon le mindenki egy nevet akit a jelenlegi miniszterelnök helyében a legjobbnak látná Magyarország számára,másodikként pedig egy pártot amelyet a legjobbnak látná Magyarország számára ,de ha még nincs ilyen akkor milyen pártszövetséget képzelne el az országnak???

    Ehhez javaslom figyelembe venni mindazokat amiket fentebb leírtak,csak néhányat emelek ki ,nem akarom hosszú lére engedni :
    -Feleljen meg az összes amerikai előírásnak amit a
    Nagykövetasszony elmondott( és előtte más nagykövet
    is)
    -Olyat Aki nem alakítana ki egy új „….nisztánt”
    -Olyat Akinek majd nem kell kijelentenie : „…..párt
    tele van korrupcióval ” ,-akivel együtt kormányzunk.
    -Olyat Aki nem fog egy másik,harmadik stb. fajta
    diktatúrát kiépíteni.
    -Olyat Aki az Európai Unió minden szabályát szó
    szerint be fog tartani.
    -Olyat Aki nem fog kormányzati kommunikációs rendszert
    kialakítani,hogy saját nézeteit terjessze.
    -Olyat Akinek olyan külügyminisztere lesz Aki mindig
    úgy fog nyilatkozni,hogy azt mindenki elfogja fogadni.
    -Olyat Aki a Magyar Nép érdekében politizál -ha ilyet
    szabad?
    -Olyat Aki egészséges.
    -Olyat Akit a Magyar emberek elfogadnak-ha ez szükséges
    -Olyat Aki az utakon mindig a rendes oldalon megy és a
    kocsmákat is kikerüli.
    -Olyat Aki megszünteti a komcsi fuvallatokat.
    -Olyat Aki mellett csak sikeres politikusok vannak és
    egyben megfelelő diplomaták is.
    -Olyat Aki megvalósítja,hogy ne legyen jobb-és
    baloldal.
    -Olyat Akinek nem kell egy nagyhatalomhoz sem igazodni.
    -Olyat Aki a migráns kérdést úgy oldja meg,hogy az
    mindenkinek tetsszen
    -Olyat Aki……és még lehetne sorolni.

    – De még egyet : Olyat Akit a Magyar Nép is elfogadna.

    Szívesen venném azt ha ezen Elgondolkodnának és
    leírnák Véleményüket.

    Kérem szíveskedjenek az „én” milyenségemre vonatkozó
    megjegyzéseket,elemzéseket mellőzni,nem ez a tárgya
    a fenti kérdéseknek.

    Aki nem akar ezzel foglalkozni az csak annyit írjon
    : nem, vagy nem ide való ez a téma ,vagy máshol
    tegye fel e kérdéseket.Így röviden le lehet zárni
    az egészet.

    Szeretettel teljes Tisztelettel Üdvözlöm ÖNÖKET !

  • Figyelő, az orosz katonák ugyanannak a rendszernek az áldozatai voltak, mint mi. Emlékszem, hogy katonakoromban a 70-es években orosz katonák jöttek valami megszervezett látogatásra, és mi kissé kárörvendően arról beszéltünk, milyen rossz dolguk van, nekik nyugatnak számított, amikor kimenőre mentek a városba Ráadásul a lehető legmesszebb területekről vezényelték őket ide, úgyhogy ritkán tudtak hazamenni és a hazautazásra is soká tartott. Hagyjuk nemzetek vagy „fajok” szerinti felosztást. A Don-kanyarban magyarok katonák ezrei haltak meg Hitler őrültségéért, hogy a német übermentsh legyen a világ ura. A német katonák is megszenvedték hódításaikat, Leningrádban ők is halomra haltak, meg az általuk több mint két évig éheztetett oroszok is. Tanulhatnánk már, kinőhetnénk már ebből a hülye meséből, hogy ami az egyik országnak rossz, a másiknak jó. Az EU-nak köszönhetően az ősellenségek Franciaország és Németország barátok lettek és mi, a nácik utolsó csatlósai is beletartozhatunk a civilizált világba, ez mindenkinek csak jó lehet. Elég volt a primitív, undorító kuruckodásból. A németek már levonták a tanulságot és békés, toleráns ország lett belőlük. Többek között a győztes USÁ-nak köszönhetően, ahonnan segélyt kaptak az ország újjáépítésére a Marshall-terv szerint. A magyarok többsége nem hajlandó megbánni a történelmi bűnöket, inkább acsarkodnak, üldöztetési mániában szenvednek és a magyar történelem legsötétebb korszakát akarják újjáéleszteni. A miniszterelnök szájából ömlik a szenny, emlegeti az „ezer éves történelmet”, uszít az ellenzék és a világ ellen, a nép meg hülyül, ahogy ez a te kommentjeidből is kiderül. Most nem terólad írtam, hanem a véleményedről.

  • llanfair: nem tévedsz. Amúgy én is abban reménykedem, hogy csak bosszantani akar minket. Mert, ha nem, sokkal rosszabb a helyzet.

  • Utód: nem, bárki nem érezheti sajátjának Budapestet. Én sem érzem sajátomnak más városát. Majd akkor lesz joga a saját fővárosának tekinteni, ha tesz is érte valamit. A kritizálás és vélemény valóban szabad, de a demagógia és a kőagyúság talán nem egyenlő vele.

  • Utód: noch dazu, az ide delegáltak azt se tudták, hol vannak, és a Dunáról kérdezték: ez a Nílus? Ugyanis egy időben volt a szuezi válság, és még az oroszok se tudták, melyik a fontosabb, hova küldjenek erősítést.
    Volt egy cimborám, kiváltságos volt, mivel a CSZKA Moszkva úszója volt, itt meg főtörzs, a sereg lakást bérelt neki – egy fehérorosz öttusázó társával egyetemben – a Fehér-úti lakótelepen. Versenyekre hazarepültek, de lényegében itt éltek, edzettek, a mátyásföldi laktanyába – ami nem mellesleg a déli hadseregcsoport magyarországi főhadiszállása volt – csak az ellátmányért jártak be, ami nem volt kevés. De még a kiskatonák is jól éltek, mivel – kárpótlásként a „laktanyafogságért” -, a kantin és a közért kb. olyan árukészlettel rendelkezett, mint egy diplomata bolt, és potom áron.
    Igaz, Zsenya (Jevgenyij) azt is mesélte, hogy a – ritka – kimenőkön elkövetett bármilyen kihágást azonnali hazatoloncolás követte, ott pedig hadbírósági tárgyalás, és az volt a legkevesebb, ha eltűntek a Gulág erdeiben.

  • A cikkhez:

    Nem, ezek sajnos nem hülyék. Minket néznek annak.

    Ráadásul igazuk van, és gondoskodnak is róla, hogy igazuk legyen.

  • tóth péter Ha azt a kormányt, vagy egyes tagját, amely nem teljesít, szurokba hempergetnék, majd a Hősök terén seggbe rúgnák, mielőtt elvinnék a Csillagba (ami még jó is lenne neki, mert vagyonfosztás után úgy sincs neki hol laknia, persze a saját lábon álló családot is belevéve), könnyebb lenne neveket mondani.
    Természetesen hivatalt sem vállalhatna újból, hiszen aki nem képes saját lakását felmérni, az mi a bánatos pimpilihez ért?
    Vagy hülye, vagy gazember. Marad neki a közmunka, szabadulás után. Talán képes beletanulni. Ez is segítene az új nevekhez.
    De amíg egyáltalán ilyen kérdéseket feltesznek az emberek, amit te most feltettél nekünk, addig szabadon garázdálkodhatnak, mert te most felmentetted őket.
    A pap sem mentheti fel azt, aki nem bánja meg bűneit. Te láttál ilyet rajtuk?
    Már leírtam. Nálunk egy miniszter felvette a minisztériumába a feleségét. A nő értett is hozzá, a fizetés sem volt magas. Belebukott, mert itt ez elfogadhatatlan. Magasabb állásban (pl konzultáns M.D.), minden évben bevallást kell beadni, ahol le kell írni, hol dolgozik még, mert nem lehet összeférhetetlen állást vállalni. Utópia? Nem, létezik. Mond nincs szurok Magyarországon?

  • Ille, akár saját városa, akár nem, beleszólhat abba, hogy mi folyik itt. Én budapestinek éreztem magam akkor is, amikor Stockholmban éltem. Őszintén szólva nem sokat tettem a városért, de a világ másik végén is fel lennék háborodva, ha látnám, hogy pl mit csinálnak a Városligettel. Soha nem láttam élőben azokat a műemlékeket, amiket az Isis felrobbantott, mégis felháborít a vandalizmus, ahogy bizonyára téged is, és joggal. Szóval nincs abban semmi rossz, ha megbeszéljük egymás hülyeségeit. Azt, hogy mit szólunk be, az más kérdés.

  • Utód

    2015 november 1
    2:08 de.
    Előre bocsájtom, amit itt már többen tudnak, én nem élek otthon, hanem külföldön.
    A hiba csak az, hogy még ma is érdekel ami otthon történik, amiről az otthoniak beszélnek.
    Igen érdekelne például, mi az a rettenetes, elképesztően gyülőlni való Orbánon és a kormányán?
    Nincs elég munka? Több lenne pl. ha Gyurcsány vagy más lenne hatalmon?. Nincs szólás és sajtó-szabadág? Ezt nem tapasztaltam az otthoni médián.
    Megbüntetnek, ha nem követed a mostani előrásokat?
    Aki más párthoz tartozik nem kap munkát ezért?
    Mégis, mi az, ami fáj és igazságtalan?

  • Tóth Péter
    Volna néhány válaszom feltet pontjaira, de én nem számitok-.

  • Utód: nem, nem szólhat bele. Ennyi. Részletezzem, miért nem? Kb. ugyanazért, amiért a kettősöknek is kuss. Majd, ha itt fizet adót, nyugdíjjárulékot, egészségügyi járulékot stb, akkor beleszólhat.
    Ez, öcsém, nem érzelmi kérdés.

  • Ille, nem szóltam be semmibe, dicsértem Budapestet, utána mindenki nekem esett! Kérdeztem kérdéseket, hogy megértsem a nagy felindulást. Válasz nem érkezett mostanáig.
    Ebből egy tanulságot vontam csak le:
    maguknál még mindig nincs szabad véleménynyilvánitás, mert ha azt teszi, akkor fejbecsapják, legalább is a KHM-en!
    Mikor lesz már agyukban demokratikus gondsolat?
    Aki nincs mellettünk, más a véleménye, azt kizárom, letiltom nem közlöm.
    Ezen igen csodálkozom, mert Christopher Ádám Kanadában, demokráciában születet és nevelkedett!

  • Figyelő: bocsika, de eltévesztette a címzettet 🙂

  • Továbbitsa a címzettnek!

  • Figyelő, nem figyelsz, ha nem tudod, mi a gyűlölni való Orbán nézetein. Ugyanaz, ami minden diktatúrában. Ha téged túl idegesítőnek tart a KMH, attól még oda írhatsz, ahová akarsz. Sőt, még itt is van esélyed, amint látom, különben nem tudnék neked válaszolni. De Magyarországon még a csapból is kormánypropaganda jön, de szó szerint. Még a közművek számláin is. Az ellenzékiek ellen folyik a gyűlöletkampány, normális tájékoztatás nélkül. És csak egy-egy elszigetelt médiában találsz értelmes embereket, például itt, ami viszont nem alakítja a közvéleményt. Egyébként szerintem jó, ha kibírunk olyan véleményeket is, mint a tiéd, itt legalább lehet rájuk válaszolni. Az más kérdés, hogy felfogod-e, de jó gyomorerősítő értetlenekkel vitatkozni.

  • Utód, Szerintem, minden kormány ellene van az ellenzékinek. Bárhol élsz.
    Nem csak ide írók, hanem a magyarországi ellenzék fórumára is.
    A szomorú helyzet az, hogy az ellenzék NEM csak otthon gyártja a hazugságait, hanem külföldön is.
    T.i. képtelen elfogadni azt a tényt, hogy a nép NEM rájuk szavazott többségben, hanem a kormány pártra.
    A vesztesnek meg kéne tanulnia a vesztességét, és tanulni belőle.
    Hiába minden, ha amagyaroknak elegük volt a baloldali kormányzásból, amit hosszú évekig „élveztek”!

  • „Szerintem, minden kormány ellene van az ellenzékinek. Bárhol élsz.” Nem igaz. Ellenfelek és nem ellenségek. Normális országban mindenki a maga programját akarja megvalósítani. Ebben az országban meg gyűlöletkampánnyal lehet választást nyerni. Normális országokban az ellenzék bírál, a kormány meg igyekszik hatalmon maradni nem azzal, hogy földbetapossa az ellenzéket, hanem saját válaszokat ad az ellenzék kritikájára. Nem pedig úgy, hogy kinevez mindenkit hazaárulónak, aki másképp gondolkozik. Akit ennyire zavar a demokrácia, az masírozzon vagy lovagoljon el Észak-Koreába és éljen ott, ne akarjon Észak-Koreát csinálni az egész világból.

  • Utód

    2015 november 2
    4:48 du.Éppen a demokráciában van lehetősége VÁLASZTÁSOK eredményeként valakinek uralkodni és kormáníyozni, ha a többség rászavazott!
    Lehet kritizálni, de éppen a gyüllőlet kampányt itt olvasom és más balos fórumokon a kormány ellen. Nyilván, egy kormánypárti sem örül ennek.

  • Szúrok biztosan van ,mert kell az építkezésekhez-de mind importból származik,biztosan be kell osztani hova jusson

  • A gyűlöletkampány nem azonos a kritikával. Jó példa a mindent ellepő bohócos óriásplakátok, a sokszorosan megcáfolt „libás” ügy Bajnaival, sorolhatnám. Minden alapot nélkülöző vagy csak nevetségesen kis alappal rendelkező állításokkal személyeket támadni. A paksi paktum vagy Orbán paranoiás fröcsögését a nyugat ellen bírálni nem gyűlöletkampány, hanem kritika és nem Orbán személye ellen irányul, hanem az ellen, amit mond és tesz. Az jogos. A koncepciós perek, a civil szervezetek zaklatása, Soros pocskondiázása nem jogosak.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Utód!

    A magyarok a Donnál sajnos nemcsak „Hitler őrültségéért” haltak meg, hanem a sajátjukért is. A magyar megszálló erők óriási gaztetteket vittek véghez a Voronyezs környéki, az általuk elfoglalt megszállási övezetben, másrészt mindezt a Horthy-rendszer akkor már több, mint 20 éve tartó (Hitler előtti) ideológiai „őrültségét” követve, amely
    „a bolsevizmus és az ázsiai orosz uralom felszámolására”
    jelentős antiszemitizmussal fűszerezve, tette föl Magyarország jövőjét. Parancsnokaik az ottani orosz nyelvű, árulásra buzdító plakátjaikon zsidó uralomról víjjogtak, vagy inkább károgtak. …Hogy aztán megbánták volna? Nem úgy nézett ki 56-ban…
    Másrészt, csak hasonlók mondhatók el a németek leningrádi galád blokádjáról, amelyről csak annyit jegyeznék meg, hogy amikor Hitler Adolfot megválasztották, már mindannyian kiolvasták a Mein Kampfot… Szóval tudták mit cselekszenek. De ők néhány évtized alatt legalább valamelyest megtanultak megbánni, szemben a magyar néppel, amely mára nemhogy nem tanult megbánni, de manapság már – a rendszerváltás óta – újra és újra igazolni igyekszik az akkor kollektíve elkövetett bűneit.

    Tehát tulképp egyetértek az általad mondottakkal, csak kissé finomítva azt, inkább nyomatékot kívántam adni a mondanivalódnak.

  • Utód: ebben az országban az a jogos, amit Orbánék annak tartanak.