Orbán köszönete Sorosnak: gyűlöllek!

2015 november 1 10:53 de.38 hozzászólás

Soros Györgyöt ekézni a kormányzat részéről nem új passzió. Az a fajta conteo, hogy a jelenlegi problémákról tehet Soros György, illetve az, hogy a migránsok és embercsempészek között van kapcsolat, mégsem egészen nélkülöz minden alapot. Legfeljebb az az alap a plafonról lóg lefele. Ahhoz képest, amit Orbán Viktor legutóbb előadott.

Ha abból indulunk ki, hogy egy egységes szövetségi rendszer lokális felrúgása, a globális együttműködési keretek egyoldalú értelmezés-váltása mindenképpen politikai zárvány kialakulásához vezet, az alighanem belátható. Amennyiben egy ország nekiáll kerítéseket emelni, akkor az óhatatlanul egyfajta láncreakciót válthat ki. A magyar kerítés kerülőutakat, más országoknak fokozott terhelést jelent. Ott felerősödhetnek a kerítést pártoló hangok, és esetleg újabb sövényeket terem. Az így átrendeződő menekült-útvonalak újabb országokban szereznek támogatókat a kerítéseknek. S mire az EU esetleg felébred, addigra egy kerítésekkel szabdalt hatalomtechnikai játszótere azoknak a hülyegyerekeknek, akik szerint egy globalizálódó piaccal szemben az izolacionizmus egy előremutató tendencia lehet. Eltekintve attól, hogy egy-egy lokális zsebdiktátor sovén szólamokra alapozott, de alapvetően csak a saját harácsnokságát ismerő hatalmához teremthet ideiglenes alapot. Ideiglenest, mert a szólamok, gazdasági lehetőségek, erőforrások híján üresek maradnak. Ez az EU-nak közvetve sem kedvez. Ám másoknak még hozhat a konyhára, ha egy kebelbarát hajlandó elindítani egy ilyen láncreakciót.

Soros György felelőssége a hatalmi tényezők környékén különben valóban tetten érhető. Nem is annyira az EU felbomlásában. Egyszerűen azért, mert Amerikából nézve az EU felbomlása egy nagy, és egységesen szabályozott piac elvesztését is jelentheti. Az meg miért lenne érdeke egy pénzembernek? Az a megközelítés, hogy a tőzsdében, piacban érdekelt milliárdosnak érdeke lenne az EU szétrobbantása, elég megalapozatlannak tűnik. A felelőssége tehát nem ez. Az azonban igen, hogy Soros pénzén tanult Orbán Viktor is. Alkalmasint skill-eket gyűjtve ahhoz is, hogy ma kerítésépítő pozícióban lehessen. De nem csak ő volt Soros támogatottja a hazai hatalom gépházából. Amiről nyilván szeretnének az érintettek megfeledkezni. A hála különben sem történelmi kategória. Különösen akkor, olyan körülmények között nem, amikor hallgatólagosan elviselve, burkoltan, vagy nem is annyira burkoltan hallható az antiszemita retorika. S miközben a hála nem politikai kategória, már Jókai is megjegyezte, hogy „A hála egy neme a gyűlöletnek” (A lélekidomár). Az érintettek tehát igencsak gyűlölhetik Soros Györgyöt.

Orbán Viktorral az élen. Aki alighanem, világos pillanataiban, nyilván pontosan tudja. Anélkül a bizonyos alapítvány nélkül ma talán csak elfeledett zugírnok lenne valahol. Az, hogy olyam kijelentésekkel gondol rúgni Soros-ba, hogy a milliárdos és az embercsempészek tehetnek a menekültáradatról, emberileg tehát talán érthető egy kicsit. Nem szereti, ha a fenti „mellékkörülményre” valakinek a puszta világon-levése folyton folyvást emlékezteti. Talán emiatt gondolta, hogy megfelelő környezeti ellenpólust tud maga körül teremteni timikéző Andy felkarolásával és pénzzel való kitömésével. Csak hát ugyebár a tehetség és belső a motivációs nem ugyanaz Soros György és Andy Vajna esetében. A jelek szerint. Meg az eredmények szerint.

A menekültekre és embercsempészekre visszatérve. Kicsit a szellemi abszurd kategóriájába látszik tartozni az, hogy a menekülthullámot az embercsempészet tartja fenn. Az ugyanis feltételezné azt is, hogy az embercsempészek globális összeesküvése volt képes kirobbantani a szíriai polgárháborút. Az ISIS létrejöttéről már nem is beszélve. Talán még a Boko Haramról is az embercsempészek világszervezete tehet. Orbán Viktor szerint. Az ugyanis kétségtelen, hogy az útra kelők nagy része a háborús viszonyok miatt szánja el magát a vándorlásra. Beleértve az olyan közvetett hatásokat is, mint a szociális rendszer összeomlása, az éhezés, a napi erőszak, és hasonlók. Amikről a miniszterelnök nyilván csak azt tudja, hogy olvasta valahol egy jelentésben. Még talán januárban, mielőtt elment Párizsba. Ahol már megfenyegette az uniót a menekültekkel. Hogy aztán hónapokig ne csináljon mást, mint a gyűlöletet szítsa.

Alkalmasint mesterségesen is olyan helyzetet teremtve, amely kétségtelenül az embercsempészeknek kedvez. A magyar hivatalos politika esetében már augusztusban úgy tűnt, hogy valójában, árfelhajtó tényezőként, kedvez az embercsempészetnek. Akármi is a hivatalos kommunikáció. Ennek haszonélvezői aligha a menekültek. Ellenben egy maffia-szerű szervezet, amely erre rá képes települni, kétségtelenül az lenne. Ami természetesen nem azt jelenti, hogy a kormányzat, vagy érdekszférája érdekelt lenne az embercsempész-maffiákban. De azt jelezheti, hogy Orbán beszédírójának már megint sikerült az orráig sem elszemlélődnie, mielőtt ostobaságokat tálalt fel a miniszterelnöknek. Hacsak nem Orbán kérése volt a burkolt célzás: már megint az ő húzása a passzát-szél. Ha nem is tudja pontosan, hogy egy stadion melyik oldala a passzát.

38 hozzászólás

  • sebestyén eszter

    Baromi jó dolgozat Andrew_s-tól. Magam is megfigyeltem, hogy a korm-i komm-ban gyakran előfordulnak olyan conteos elemek, amelyekre társadalmunk érzékeny és/vagy fogékony.

    Mivel a Haarp meg a gyíkemberek nálunk nem menők, ezzel nem is próbálkoznak. 🙂

  • Tudomásom szerint, Egy(1) évet végzett összesen Orbán az oxfordi egyetemen. Az alapitványt gondolom, más is igényebe vette, mégsem lett belőlük miniszterelnök.
    Azért más is kell, mint egy év fizettt tanulmány. Az igaz hogy Orbán angolján valamit segített , bár már jocskán elfejtette, hiszen egy nyelvet gyakorolni kell.
    Hála? Ha Orbán nem lett volna okos és tehetséges, abovó nem kapta vola.
    A dolgoknak több oldala van. 25 évvel ezelőtt a jótevőre biztos hálával gondolt. Most viszont a helyzet az, hogy máma a jótevő ellenzi Orbánt és kormányát.
    Ha valaki ellen egy befolyásos akciót inditanak a világban, a „hála érzés” háttérbe szorul.

  • Menekült áradat. Bizony az európai országok ma már, tisztelettel néznek Orbánra, mert erélyesen ellenállt befogadásukra. Ha az EU hasonlóan ellene dolgozott volna(menekültek beáramlása ellen) ma már nem lenne ilyen probléma.

  • Soros szidalmazása nem csak a gazdagok iránti gyűlölet levezetése, hanem alighanem burkolt zsidózás is.

  • endre, mikor haggyák már abba ezt a gondolkozást?

  • Tégy jót valakivel…ha akarsz magadnak egy igaz gyűlölőt !
    /id. Murfi Törv.könyvéből/

    Figyelő: és akkor hová mentek volna azok a szerencsétlenek , akik az IS lefejező-kommandói elől futnak kölyköstűl ? Vissza a tengerbe ?
    Különben is a szírek vissza akarnak menni hazájukba , bármennyire romosak is lettek a városaik. Csak valaki verje már széjjel azokat a vallási bűnözöket.

  • Figyelő
    2015 november 1
    2:15 du.

    Abbahagyni? Majd ha a kormány abbahagyja ezt, akkor: Ez a kormány gondolkodása arról, hogy Soros nevét a magyar emberek nagy részének bedobni bűnbakként mindig örömöt és feszültséglevezetést jelent, plusz pár százaléknyi szavazatot is a szélsőbb jobboldalról. Soroson lehet szidalmazni a nagytőkés, gazdag, befolyásos amerikai zsidót egy személyben. A magyarok ezekre ugranak: Utálják Amerikát, utálják a zsidókat, és utáljak a nagytőkés befolyásos világpolgárokat. Bingó és telitalálat, a magyar belpolitika színterén, mert ez a Soros-ozás csak a magyar belpolitikáról szól, hogy egy tehetségtelen hazudozó miniszterelnököt ismét pár lépcsőfokkal felmagasztalják méltatlanul egy olyan szintre ahonnan a józan ész szerint már rég le kellett volna szédülnie.

  • Klárika,
    ha gondolkoznál Te is erre a konklúzióra jutnál.Ha nem sikerül,akkor is kedvellek.

  • Figyelő,

    A gondolkodást soha nem hagyom abba.

    Abban egyetértek, hogy nem kell mindig okot keresni a sértődésre, ártatlan, véletlen egybeesések mögé rossz szándékot képzelni. Csakhogy a mai magyar közéletben nem lehet nem észrevenni az elmúlt száz év legrosszabb hagyományainak megerősödését.

  • Tudva tudom, hogy a magyarnak mindig kellett-kell egy bűnbak.
    A migrés probléma egy olyan dolog, amit csak az utókor történelme tud majd csak bizonyitani.
    Sok ilyen eset van.

  • Figyelő
    2015 november 2
    12:28 du.

    Teljesen jól látja a bűnbakosdit, én is így gondolom. Azzal kiegészítve, hogy mindig kell egy apuci is, aki fogja kezünket és megvéd mindentől. A rezsitől, a migránsoktól, a csúnya nyugattól, Sorostól..etc. A migráns probléma az probléma ezzel egyetértünk, ezt a problémát konstruktíve megoldani kellene azzal a tömbbel ahová tartozunk (tágabb értelembe véve pedig Amerika is a szövetségesünk.) és nem az embereket hergelni. Valóban az Orbán kormány tevékenységét és rombolását is az utókor látja jobban majd, és el fognak bennünket ma élőket átkozni unokáink, hogy nem tettünk semmit, hanem helyette tapsoltunk holmi Sorosozásnak és ölbe tett kézzel néztük, ahogy gazdaságilag és morálisan is tönkreteszik az országot. Bár ez sem teljesen igaz, mert az ország nagyobb része nem tapsol nekik, és nem cumizza Orbán populizmusát, de hát a választási törvény az a szent.. Hát mit tudunk csinálni??

  • sebestyén eszter,

    Ahogy olvasom, amit írsz, inkább azon kezdtem filózni, hogy a népek miért fogékonyak egyáltalán a conteo-kra annyira, amennyire.
    Van is egy ötletem rá……

  • Geyza,

    hova mentek volna? természetesen akkor is ide. De még sokkal nagyobb áldozatokat követelve a nagy menetelés mentén.

    Amúgy a cikk 2. bekezdése pont arról szól, hogy Orbán nem hős, hanem áruló. Elindított egy olyan láncreakciót, ami hosszú távon a magyaroknak sem kedvez. Az EU-t víz alá nyomni akaró oroszoknak viszont inkább….

    Hogy ius van Pak2-vel? Ha már conteo, legyen nagy 🙂

  • Orbán Putyin trójai falova Európában. Szétveri az Uniót, ha bele pusztulunk is.
    Az embertelenség felszításával azt érte el, hogy még élhetetlenebb lett ez a csodaszép ország.

  • sebestyén eszter

    @Andy Mage,ezen azóta túl is vagyunk. 🙂

  • Sajnos a következőket kell kimondani:
    HA az EU annyira ” puha pempő parajfőzelék és vaníliakrém ” (idézet egy régi Teknős Péter regényből ) hogy képtelen magát megvédeni az ilyesmivel szemben , ( Trójai falovak és más ármánykodások ) akkor megérett a széthullásra. Maradni fog a régi Acél és Szén szövetség , esetleg a Közös Piac.
    Mi pedig itt a Keleti Blokkban megint nézhetjük az üres polcokat a boltokban és pult alól kapják a csókosok a bélszínt a hentesnél.
    Ahogy az illik az Orosz Érdekszférában.

  • A szituáció a paraszt-mentalitás tipikus példája. A magyarparaszt ugyanis úgy „spekulál”, hogy akinek tartozom, azt egyben már utálom is. Ha jót is tett velem, ezt egyszer még számonkérh e t i rajtam. Legalábbis én öztöt gyanítom. Ja! Öztöt az állapotot pedig az a konok fejem képtelen elviselni, tehát már kezdettől fogva, mindjárt gyűlölöm is… – Már csak az a kérdés, hogy ennek nyilvánosan is mikor adok hangot.

    A deviza hiteles balhé, hajcihő is ugyanennek a lelki beállítottságnak az egyik tükörképe, változata. A hitelt felvenni nem röstelli, de visszafizettetni vele az mán disznóság.
    Amikor >parlamenter hugyos józsiék<
    ott hisztiznek, tombolnak, hangoskodnak és hugyoznak az Oktogonon, merthogy most éppen ott koncentrálódik a legtöbb magyarországi bank, így most oda szólícccsa üket a haza. Aztán egyszercsak felrohannak a svábhegy-felcsúti példaképük villájához – aki szintén, egyszerre bank és Soros-gyűlölő* – és az ő takaros kis feleségével üzennek, hogy mosmegosztán vössünk végre végöt ennek a bankvircsaftnak míg baj nem lösz ! Oszt, mit ad Istön, másnap a parlamönt mög is szavazza a bank öllenös törvényeket. Ja. Úgy kő a gaz nömzetöllenös idögenszívű gazoknak!

    *Csak úgy mellesleg, a Vezér legkedvesebb bankárát, Csányi Sándor OTP bankvezér oligarchát, tegnap jegyezték be a . V i l á g . l e g g a z d a g a b b . emberei közé.

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Don Golo !

    Mi van abban, hogy egy Vezér az egyik nagytőkést gyűlöli, a másik meg a kebelbarátja ?

  • Tiszetelt hölgyeimés!

    Csak annyi van, hogy ez Hitler esetében pont is így működött, ergo ez a mentalitás, mint az állami magatartás centruma, a Nemzeti Szocializmus rendszerét jellemzi.

  • ÉS nemzeti szocializmus egyenlő; n á c i z m u s.

  • Figyelő!

    ” migrés probléma egy olyan dolog, amit majd az utókor történelme tud majd csak bizonyítani..”

    Leszámítva,hogy a mondat értelme nagyjából nulla – gondolom a migráns problémára gondolt – de miért kellene ezt bizonyítani ? Megoldani kinek kell ? Nem az utókornak, az biztos.
    És hogy jön ez ide, a magyarok bűnbakkereső mentalitásához?

    Ha a témához tartozóan jobb gondolat nem jut eszébe, leír valami teljesen általános, bárhova beszúrható közhelyet, amivel nagyjából úgy egy 3.-4.évfolyamos diák szövegértési és probléma felismerő szintjét hozza.

  • Fenlin Mihály

    Ez a „Kanadai Magyar Hírlap” is ugyanolyan hazug és őrült termék, mint az „Amerikai Népszava”…?

    Legalábbis ebből a cikkből úgy látszik… ahol a Nagy Spekulánst védik, Magyarországgal szemben…

    A migrációt érintő egyik hazugság: „kerülőút”…
    a migránsok útvonala Közép-Szerbiából Dél-Németországba NEM hosszabbodott meg (inkább valamelyest lerövidült) Szlovénián keresztül…!

  • HunCanada!

    Azt mondod az ország nagyobb része nem tapsol nekik és nem cumizza be Orbán populizmusát – hát nem tudom ez mennyire van így, az én tapasztalataim sajnos másról szólnak.

    De miután az átlag ember ( és ezt most messze nem pejoratív értelemben mondom !)végtelenül befolyásolható és bármiről meggyőzhető ha elég befolyásos ember elégszer tolja az arcába a maga alapigazságát – gondolná azt bárhogy is, ha naponta szembesül a bármelyik adón megjelenő kormányzati propagandával, miszerint az EU. bev. politikája megbukott, a lakosság 95%-a gondolja úgy, – hogy az országot meg kell védeni… stb – akkor a kevésbé tájékozott, könnyebben elbizonytalanítható réteg mire gondol, ha egyébként nem is értene egyet a kormány (OV) álláspontjával?
    Ha ennyi ember így gondolja, lehet hogy nekik van igazuk…? – és már meg is van győzve.

    Gyalázatos mocskos propaganda ez Orbánéktól mert pontosan ezekre az emberekre játszanak! Aki ugyanis magától, alapból tekint minden segítségre szorulót tetű betolakodónak azt nem kell meggyőzni! A gondolkodó réteget nem tudja meggyőzni! A lakosság fele meg úgyis mindig mindenben bizonytalan, hát nekik készülnek ezek a filmek és azok a kirohanások amelyekkel valakit megnevezve ( most éppen Sorost) alátámasztani akarják az állításukat.
    És ez általában sikerül, mert a mumust olyanok közül választják akikre jószerével ezért vagy azért de ferde szemmel néznek a „polgárok.”
    Tehát, az alapból biztos gyűlölködők mellé odahajtják az ilyenformán meggyőzött addig bizonytalan réteget, és máris „előállították” a többséget!

    Ha, ugyanis valakinek az utálatáról vagy kirekesztéséről van szó, mindig könnyebb a többség összeterelése, mint ellenkező esetben! Hogy ez magyar szokás e, nem tudom, de mi ebben garantáltan jók vagyunk!

  • sebestyén eszter

    @terminus, szerintem is az, de ott téved a faló, h az eu nem egyenlő németo-gal. sztem merkelt akarja megbuktatni, mert az hiszi, h akkor vége az eu-nak. szerintem ebben téved.

  • sebestyén eszter

    @Geyza,

    re 3: 06

    és mi van akkor, ha a szuperhatalom együttműködik esetleg a pofozkodós csóka hazájával? (tudom, h eu-n belül ők is megosztottak, de még ott a legjobb a mérleg) már csak avégett, h az a típusú _armageddon_ ne következzen be, amiről írsz.

    az orosz érdekszféráról (csak azért is kis betűvel): azért egyre inkább úgy nézni ki – ha végignézed a menekült ügy kommunikációját – külön, szétválasztva és szétszálazva merkelét és orbánét, hogy utóbbinak hamarabb voltak információi az áradatról. honnan? nem hiszem, h a saját szolgálatainktól, akik egy rutint, a tóásó-hazahozatalt is elbaszták. ergo az érdekszférában – szerintem – már súlyosan elkötelezetten benne vagyunk.

  • sebestyén eszter

    @Fenlin Mihály,

    igen, mindenki tudja, h most ezt kell terjeszti a KMH-ról, ám mivel a kiadott parancsról mindenki tudja, h pszeudo és bolond lyukól fúj, ezért nem ér el hatást.

  • Fenlin Mihály,

    Látom Te is úgy vagy a szöveggel, hogy minden szavát látod, de érteni…..

    Hol olvasol kerülőútról pl.
    Még akár Soros védelméről is….

    Ja, hogy sehol. Akkor?
    Csak pipa a házifeladatra? Olvasni meg büdös?

  • terminus,

    Egy Asimov-műben a neved egy bolygó.
    Léte és szerepe szükségszerűség.
    Az Unióé is. Orbán ehhez kicsi. A történelmi tendenciákkal nem tud mt kezdeni. Max nagyobb áldozatokkal fog járni.

  • Böszmeséget ír maga Fenlin kollega.

  • Besancon

    2015 november 3
    5:29

    Ha jobbaána néz, akkor kiderül, hogy igenis téma volt ITT a migrások problémája. Azzal, hogy amit írtamNEM érti és akkogúnyolóa mondataimban van a hiba.
    Valóban a migáns MIÉdultak el, MOSTem értik és remélhetleg a jővőn megtudjuk. aga tudja miért indultak el egyszerre százezrek? Nem csak Szíriából, hanem a környező országokból is.

  • Figyelő,

    Ez egy „sima” szociológiai hogolyó effektus.

    Elindulnak százan, mert kibombázzák őket, asszonyt megerőszakolják, stb.
    Egy hét mulva nem a főtéren klátják őket lefejezve, mint dezertőröket. Ezért nekivágnak az ismerősök, és a szomszédok. Ez már már több száz ember. Egy hónapon belül ezrek, mejd tíz és százezrek vágnak neki.
    Sokáig ráadásul a környező országokban, szinte a fű alatt elvannak. Jordániában, törökországban. Amíg el nem ér az egész egy lélektani küszöböt.
    Hogy miért most? Csak. két héttel korábban és egy hónappal később is bekövetkezhetett volna. Nincs valós jelentősége. A tendencia a lényeg.

  • Andy Mage (és Figyelő),

    Azért most, mert egyértelmű lett, hogy nincs vége. Sejteni lehetett, hogy a háború elhúzódik, mert a légiakciók, bombázások csak befagyasztották a konfliktust.
    Már hónapokkal ezelőtt híradásokat olvashattunk orosz hadieszközök és tanácsadók ottani működéséről, és ez is a háború folytatását ígérte. Ha a kurdok visszaszorították volna az ISIL-t (ISIS-t, IS-t stb., nem kívánt törlendő), akkor Assad ellenzéke talán legyőzhette volna a kormányerőket. De a török-kurd elenségeskedés miatt ez sem várható.

    Csoda, hogy nem indultak meg hamarabb.

  • Besancon
    2015 november 3
    6:20 de.

    A választások tekintetében értettem, hogy nem cumizza Orbán populizmusát a többség, mert nagyon nagy arányban nem rá szavaztak (illetve nem szavaztak). Ha cizellálni kell a dolgokat, akkor ezen tömegek azt sem tudják merre van a főváros, nem foglalkoznak semmivel, hát még politikával. Aztán akik elmentek szavazni, na ott már azért igazad van, ott cumiznak az emberek, mert a napi betevő megrobotolása mellett gondolkodni, olvasni, elmeredni az összefüggések elemzésében nem jut energia, helyette a populista cumizás folyik befelé az agyakba, mert az könnyem emészthető. Szóval így kerek amire gondoltam:) Tehát egyetértek azzal amit írtál, így látom én is. Én például ledöbbentem, hogy most a forradalomról kérdezték az utca emberét – tudva tudom, hogy nem válogattak a rendezők – döbbenetes volt látni, hogy a fiatalok és már nem iskolás öregebbek sem tudták mi volt október 23.-án. Olyan sületlenségeket mondtak, hogy csak lestem. A mi időnkben ha bármely magyar ünnepet, vagy jeles eseményt nem tudtuk volna, azonnal elástuk volna magunkat a tanárok előtt és buktunk is volna meg azt hiszem. Nem tudom, nem értem a mai oktatást sem, hogy a követelmények hová vesztek el más tantárgyak esetében is… Ilyeneket látván nem csodálkozom, hogy egy Orbán egy országot vezethet teljesen félre, az ország gazdasági vezetése mellett.

  • HunCanada

    2015 november 3
    6:06 du.
    Kedves HunKanada, a vélasz kérdésére, igen egyszerű:

    1957 és 1990 között a forradalmat iskolákban nem tanitották,legfeljebb „ellenforradalomnak” nevezték és elkerülték a lényeget.
    Majd,ezt is valamelyest megváltoztatták.
    Mindenesetre, aki nem élte át, vagy később született, otthonról kevés információt kapott, szintén tudatlan maradt. Ezt a célt valóban elérte az ellenzék.

  • Nem is ez a megdöbbentő, hanem a teljes tudatlanság, elbutulás. Sokan pl. azt mondták a kérdésre, hogy az Aradi vértanúkra emlékezünk 23.-án és ehhez hasonló ökörségeket, olyanok akik még most is iskolába járnak, vagy pár éve végeztek, de voltak idősebbek is akik kb. semmit nem tudtak. Tehát a példát annak okán hoztam fel, hogy tömegeknek nagyon de nagyon egyszerű gondolkodása van, és alapvető ismereteket sem tudnak. Ezt pedig egy dörzsölt és gátlástalan ember arra használja fel amire csak akarja, akkor amikor kormányoz, ahogy látjuk is. (Vonatkoztassunk el most 1956. okt 23. tól, az csak egy példa volt).

  • Csak csendben jegyzem meg, hogy 1957 és 1990 között olyan hatalom volt, amit aligha lehet ellenzékinek hívni.
    S akikkel szemben Orbán legnagyobb problémája az volt, hogy nem ő volt a diktátor.

  • endre,
    kezdettől tudható volt, hogy egy ilyen konfliktus szárazföldi, felszíni haderő nélkül megvívhatatlan.
    Az meg nagy veszteségekkel kecsegtet.

    Marad az ősi módszer. közvetett károkozással annyira legyengíteni a harcoló felet, amely kedvez a belső árulásnak, illetve a későbbi veszteségek csökkentésének.

    Amellett a befagyott konfliktus is erőforrásigényes. Ilyen esetekben a „kerítésen” kivülieknek van jobb helyzete. Hacsak a logisztika nem problémás.

    Nem véletlen, hogy feéperzselt föld taktikája is csak azért lehetett sikeres, emrt az utánpótlási útvonalat annyira megnyujtotta, ami sebezhetővé tette. Itt viszont, a mai technikai háttérrel gyakorlatilag nincs „útvonal”

  • Andy Mage

    2015 november 4
    5:20 du.
    Valóban nem ellenzék volt, hanem a népre ráerőszakolt diktatura.
    Az ellenzék szó az 56-os forradalom kapcsán jött be, annak voltak az ellenzékei.