Orbán, a jusztis emberke

2015 november 8 8:29 de.12 hozzászólás

Magyarország meglehetősen mini szterelnöke (itt most nem csak a termetére célzok) Felcsúton, a Kastély Óvoda alapításának 60. évfordulója és az óvoda történetéről szóló kiadvány bemutatója alkalmából rendezett ünnepségen azt találta kijelenteni, hogy mivel Felcsút adja a miniszterelnököt, minden helyi fejlődés támadásnak van kitéve. Szerinte azonban e támadásokat jó híreknek kell tekinteni, mert azt jelentik, hogy „történik valami”.

Nos, valóban, történik valami. Leginkább kivételezetten. Érdekes módon a világban máshol nem igazán számít, hogy milyen település adja a miniszterelnököt – kivéve Romániát, de ott is meg lett az eredménye. Majd később kap egy emléktáblát: itt született. Már, ha érdemes lesz rá.

„Minél inkább támadnak bennünket azért, mert valami történik a faluban, fejlődik a falu, annál inkább folytatni kell a munkánkat” – fogalmazott a miniszterelnök. Példaként említette a kisvasút ügyét: „ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig”.

Ja. Ez már csak így működik. Jusztis. Persze, lehet, hogy ezen az alapon el fog érni Budapestig is. Igaz, hogy nem a falu fejlődéséről van szó, hanem a Vezér gigantomániájáról, de mind1, úgysem érti. Amúgy alaposan késik a kisvasút átadása, amit valamilyen fura véletlen folytán a polihisztor Mészáros cége vitelez ki . A szégyenkerítés hasonló késése okán miniszter bukott meg. Csak úgy mondom.

De ezzel még nincs vége. A fene se tudja, hogy jön egy óvodai díszbeszédhez a „betelepítés” , de Orbán rendkívül eszesen oda is képes volt bekötni.

Elfogadhatatlannak tartja Orbán Viktor miniszterelnök, hogy Magyarországon kívül döntsék el, „kikkel kell együtt élnünk”. A kormányfő szombaton Felcsúton úgy fogalmazott: bár ma Magyarországon „kevesebb a keresztelő, mint a temetés”, de „nem szükséges, hogy kényszerbetelepítéssel másokat a nyakunkra hozzanak”.

Nos, e kérdésben korábban eléggé otromba módon felvezette a 900ezer cigány terhét, mint együtt élési problémát, most rátett egy lapáttal. A nélkül, hogy figyelembe vette volna a tényeket: pár száz menekült befogadásáról van szó, ami aligha veszélyezteti Magyarország demográfiai állapotát.

Orbán Viktor a beszédében ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy Magyarország család- és gyermekbarát országgá váljék.

Na, ezen már csak röhögni lehet: valahogy az a helyzet, hogy a Vezér vagy nincs tisztában saját kormányzatának intézkedéseivel, amik mindennek mondhatók, csak nem család- és gyermekbarátnak, vagy sameszai rendesen átverték.

Felcsútról szólva a kormányfő úgy fogalmazott, „mindig is tehetséges falu voltunk”, a település fejlődik, ám sok olyan falu van az országban, ahol nem ez a helyzet. „Veszélyeztetett életformának kell tekintenünk” a falusit – hangsúlyozta.

Felcsút egy poros falu volt, de nem tehetséges. Mészáros meg egy kisstílű gázszerelő. Nem tehetsége volt, hanem orbánja. A veszélyeztetett életforma, biza, megáll, csak éppen nem tesznek ellene semmit. No, nem Felcsúton.

becsatlakozás a nagyvilágba

becsatlakozás a nagyvilágba

A rendezvényt megelőzően a Faluház előtt Orbán Viktor aláírta a Fidesznek a kötelező betelepítési kvóta ellen indított, Védjük meg az országot! elnevezésű petícióját.

Gratulálok. Aláírta. Na és? Mégis, ki a franctól akarja megvédeni, főleg, kikkel? És, ha meglesznek az aláírások, mi a francot fog kezdeni vele? Mert mintha Brüsszelben elég magasról tennének a kis jusztis hisztijére.

12 hozzászólás

  • Ebert Terézia

    Senki nem képes ezt az őrült hataloméhes autokrata orbán vajdát leállítani??? Senki ne képes lelökni a trónról???
    Az EU nem veszi észre (esetleg megengedően, beleegyező), hogy mire költi az általuk ajándékozott pénzt ez a diktátor???
    Ez borzasztó!!!

  • A kis vasútról mondottakat nem lehet olvasva érzékelni, hallani kell, mint egy dacos rossz gyerek úgy nyilatkozott, hogy dafke, ha kritizálnak én megmutatom nekik! Nem lepődnék meg, ha egy szép napon köteleznék a földrajz órákon kizárólag Felcsutról oktatnák a diákokat. Kövessük az eseményeket, kiváncsian, milyen ujabb hülyeség jut eszébe?

  • Megmondom, például a kötelező foci !

    De! Megteheti? Igen !

    Hát akkor ?

  • Besancon: ez a seggfej ettől véli a magyar foci felvirágzását. A fideszes iskolaigazgatók persze rohanvást eleget tesznek ennek az agyrémnek, mert nagy a majré. Valami 400ezer iskolással és 8ezer illetékes testnevelővel számolnak.
    Az oktatás témája meg – többek közt – a labda lábfejjel történő kezelésének négy módja, meg a támadási taktika – egy olyan országban, ahol körkörös védelem a doktrina. 2015-ben meg felfogadtak a magyar válogatott mellé egy külhonit, aki felismerte, hogy biza, nem elég az események után futni.
    Ez az ember (miniszter elnökünk, mert senkit ne tévesszen meg, ez az ő ötlete, mint minden más baromság Orbanisztánban) kétségtelenül beteg.

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    hidd el, döbröginek odáig fajul a képzelete, amit gyakorlatba is áttesz, hogy Felcsút lesz az ország közepe.
    Ő felmegy a Budai Várba – szerinte ott a helye, – no meg a koronának is.
    Onnan irányítja majd az országot, Felcsút pedig fővárosi rangot kap. Hidd el, ez a betegséggel terhelt lény, nem nyugszik addig. S, mindezt megteheti. Mindent, de azt kézzel-lábbal.
    Nincs megélhetési biztonság, itt ebben az országban rosszul érezzük magunkat, mi magyar állampolgárok.
    Nem azokra gondolok, akik megvásárolták, megfizetik az állampolgárságukat. Azokra gondoltam, akik ide születtünk.
    Szomorka a dolog, hogy Brüsszel szárnyalni hagyja – döbrögit.
    Az EU alaposan ludas ebben a közönyben.
    *
    G.B.

  • Kedves G.B.

    Mondhatnám hogy igazad van – neked is és mindenkinek aki Brüsszelt hibáztatja Orbán „szárnyalása” miatt – és még sincs igazatok!
    Mert amíg itt valóban azt tesz amit akar, és ami az eszébe jut – hiszen mehet előre mint kés a vajban – addig ki a fene és milyen alapon állítaná meg ill.le Brüsszelből?
    Valaha valamiben is megakadályozta valaki itthon ?
    Ha holnap az jut eszébe, hogy „… fölmén a mennyekbe, hogy ott üljön a mindenható Atya Istennek jobbján, ítélve eleveneket és holtakat….” akkor azt fogja tenni és mi itt téphetjük a szánkat, irkálhatunk döbbent kommenteket, senki nem állítja le !

    Magyarul: amíg újra meg újra megválasztják – még akkor is ha tudjuk, a választási eredményből mennyi volt a valós támogatás, mennyi a külhoni szavazat, és mennyi a téves információn alapuló (hazugságon)megtévesztés, és visszaélés azaz csalás – addig ő tök nyugodt, hiszen a kutya sem vonta/vonja kétségbe az eredményt – sőt az ellenzéki pártok vállvetve ismerték el azt, majd megindult a szóbeszéd a különböző csalási praktikákról! Mi van????

    A választási rendszer totális átszabása, a parlamenti mandátumok ilyetén elosztását tette számára lehetővé, tehát – látszólag minden törvényes !
    Már a negyedéért amit tett, rá kellett volna borítani az asztalt, a fél országnak ott kellett volna lennie az utcán, és a parlament előtt! ( tévedések elkerülése végett nem a TV – székház ellen és a Kukák felborogatása valamint gyújtogatása céljából) Volt erre készség ? Nem – hát akkor?

    Minden egyes gaztett és ferde elképzelés után tesztelte a jó népet – na, vajon erre mit lépnek? Ez még belefér nekik? És belefért, tehát mehetett tovább…..

    Amíg az „egyetnemértők”, az elkeseredettek, a jogtiprásról szövegelők, a demokrácia féltők – a kiszolgáltatottakkal egyetemben – csak különböző fórumokon, családi, baráti és egyéb mérsékelten hatékony körben adnak hangot a „mérhetetlen dühüknek és csalódásuknak” addig Orbán szekere szalad.
    Láttad a legújabb közvélemény kutatási eredményt? Én igen! Magasan vezet.Vajon kik készítik ezeket e kutatásokat és kikkel? És hiába nem hiszem el, a vége az hogy a kv.kut. után a választásokat is megnyeri!

    Akkor most mi vaaaan? Hát hol az a sok elégedetlen, kizsarolt, megfélemlített, tönkretett ember, ill család?
    Tudom, ennek egy része elment már úgy, hogy hátra sem fordult és tesz egyet Orbanisztánra, talán ha itt lennének és ők is véleményt nyilvánítanának, némileg árnyalná a képet – a kinti szavazásukat pedig ellehetetlenítette a mágus – ennek lett valami kézzel fogható következménye? Nem, szóval jól tettem – gondolhatja Orbán.

    De, könyörgöm, a többiek itt vannak és szart se tesznek,egy egy sarkalatos kérdés tárgyában rendezett tüntetésen összejön pár száz, jó esetben pár ezer ember! Mert félnek, mert elvesztik az állásukat, megélhetésüket és azt a keveset is amijük maradt… – igen ez talán így van, de ezzel egyetemben fel kellene fogni mindenkinek aki másként akar élni, hogy az óvatoskodás már sehova nem vezet, hogy ha saját magunk nem teszünk magunkért, akkor nincs az a Brüsszel, ami megvívná helyettünk a saját csatánkat! Talán egyszer -kétszer félre kellene tenni a félelmet, annak érdekében hogy később eszünkbe se jusson, és ha akkor is hatástalan, esetleg beszélhetünk mások „ludasságáról”
    Mert mit lát Br.? Hát nektek alighanem jó így, mert amíg 2/3 többséggel irányíthatja az országot ( ha ez jogellenes módszer, ill. csalás eredménye, miért hagytátok és hagyjátok ma is ?)a semmire nem jó és nem elég ellenzék meg totálisan egymással van elfoglalva! Hiszen ma is képtelen egy célért – mely minden ebben érdekelt életére kihatna – együttműködni, nos addig Orbán nyugodtan tervezgetheti, hogy a Várban melyik ablakra milyen függöny kerüljön!
    Amíg az országon kívül élő ( munkavállalás, letelepedés stb) de magyar állampolgároknak teheti lehetetlenné a szavazását, kvázi tudatosan olyan körülményeket teremtve hogy azok ne tudjanak élni vele – ezzel szemben a határainkon kívül élő kettős állampolgároknak minden módon -maholnap palackpostával is – lehetővé teszi, hogy a mi sorsunkról illetéktelenül döntsenek – és ennek okán még a kutya sem gyújtotta rájuk a parlamentet sem, meg más egyebet sem – addig mi a jó fenét akarunk ill. várunk mi el Brüsszeltől ?

    Felesleges végig sorolnom az elmúlt öt és fél év rémtetteit, gondolom te is betéve fújod, de ahol az ország csak egyetlen témában tudja megmutatni magát – és ez a net-adó volt, az sok mindent elmond úgy általában a lakóiról a „polgárairól” elvárásaikról, életükről, és főleg belső igényeikről! Mindig volt, van, és lesz is aki pontosan tudja mi nem tetszik, mit kellene tennie és ezt meg is teszi: ők sajnos kevesen vannak, mert „a sok lúd disznót győz” itt nem működik.
    Amíg a magyar ember – aki állítólag szabadságszerető, láncait nem tűrő típus – jobbára hallgat és magában szitkozódva pusztán a túlélésre játszik, legjobb esetben megnevezi a felelőst aki csakis Brüsszel lehet, ő még véletlenül sem – egy olyan kormány második ciklusa alatt mint milyet Orbán képvisel, addig Brüsszel csak kívülálló „megfigyelő” lehet.
    Majd ha látja az egyértelmű szándékot a változtatásra – elképzelhető a közreműködésük, addig csak együk meg amit főztünk!

    Amíg 44%-nyi biztos, az össznépesség körében pedig 29% – nyi „savazó” nyilatkozik a Fidesz,azaz Orbán mellett, az utánuk következő legközelebbi ellenzéki bagázs meg 11, ill. 7% körül mozog addig Brüsszel részéről bármit tenne, durva beavatkozásnak számítana Mo. belügyeibe!

    Szinte hallom Szíjártót, no meg Kósát…. hogy a mindig taknyos benyomást keltő nyálas Rogánt már ne is említsem !

  • Georgina Bojana

    Kedves Irsai Tomy!
    Olvastam a neten, hogy t. döbrögi valamint „bájos” közvetett és közvetlen alattvalóinak újabb ötlete, hogy a Budapesti Állatkertet is áthelyezteti.
    Az a fontos, hogy pénzbe kerüljön.
    BÁRMI.
    Csak évszázad múltán is tudják az utánunk következők, hogy ezt, meg azt „zorbán/unk” tette stb. stb. stb.
    BÁRMI.
    Mi a lényeg? A neve forogjon, no és az, hogy ezt is, azt is az ő „királysága” alatt intézték/tették.
    Mi a nem lényeg?
    Az, hogy mennyibe is kerül ez nekünk. Mármint a köznépnek.

    Most még/egyelőre a nyaloncai agyalnak. Hol lenne a megfelelő helye ennek a valóban muzeális budapesti látványosságnak.

    Attól félek, hogy egyszer „zorbánunk” a fejéhez kap és azt mondja, hogy asszongya: megvan! Felcsút! Ott lesz a legjobb helye a Budapesti Állatkertnek. Ezek után ott tolong majd a nép, lesz ott kérem a turizmus. Ugyi vasút épül,a focipálya már megadatott, csak az állatkert hiányzik. Ott lesz a legjobb helye. Ottan lesz a helye.
    *
    Ott lesz-e?
    No, ne légyen igazam.
    (( 🙁 ))
    G.B.

  • Georgina Bojana

    Kedves Besancon!
    Szomorú, de igaz amit leírtál.
    Minden szavad ül.
    A magyar nép tesped, fél, többek (sajnos) buták és megvezetettek. A kényelmes „fajtából” is jócskán akadnak.
    – Miért menjek szavazni? Úgyis az lesz, amit „fentről” akarnak. – mondják, s így is gondolják. – S, maradnak otthon és guvadt szemekkel bámulják a mexikói sorozatokat. Nem olvasnak, mert fárasztó, nem beszélgetnek, mert „uncsi”, bámulnak és tűrik, hogy tölcsérrel töltsék fejükbe az idióta hülyeségeket.
    *
    Az olvasottak, a képzettek többsége, sőt jómagam is más véleményem vagyok. Még mindig sokan vannak azok, akik nem tudnak nem tízig, de kettőig sem számolni.
    Siralmas.
    (( 🙁 ))
    G.B.

  • Felcsút annyira tehetséges, hogy minden lakosára – a csecsemőtől az aggastyánig – eddig 4 millió forint állami támogatás jutott fejenként.

  • Georgina Bojana

    Aszszszszta…
    (( :O ))
    G.B.

  • G.B.

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    köszönöm, hogy feltetted ezt a fotót.
    Osztom Ranschburg Jenő Úr véleményét.
    Maximálisan.
    *
    Belülről bomlasztották fel az országot. Legtöbb családban nem található meg sem a szeretet, de a béke sem. A családtagok el vannak egymás mellett, élik a szürkébbnél szürkébb napjaikat. Mi a szórakozás? A mexikói sorozatok, egy tévé által közvetített álomvilág.
    Gondolkozni, tenni, érteni – az fárasztó.
    Különben is, a szomszéd kertje zöldebb. Megy az irigység, sőt a Fityesz letette a besúgó hálózatok alapjait is.
    Soroljam?
    Bárki feljelentheti a NAV-nál ezt vagy azt, ezért, meg azért. Most a szerkesztőségekbe akarnak TÉGLÁKAT berakni, nem, hogy inkább „befalaznák” mindet. Ocsmánnyá válnak az emberek, s ennek még nincs itt a vége.
    Megkezdtem a visszaszámlálást… 100, 99, 98, 97 stb. stb.
    Az, hogy mi lesz ha a 0-át elérjük?! Volnának jóslataim.
    *
    G.B.