Határőrizeti gyorstalpaló

2015 november 9 1:43 du.6 hozzászólás

Kedves zolizolizoltan kommentelőm érdeklődött a határőrizetről, mondván, ha nem lenne kerítés és a menekült begyalogolna, akkor már nem lehetne visszatoloncolni.
Tartsunk hát egy kis határőrizeti gyorstalpalót, lássunk végre tisztán.
Jogilag és gyakorlatilag is, a határsértő már akkor is magyar területen van, ha leül a kerítés tövébe.
A határvonalra nem építhető ugyanis semmi, így kerítés sem, így aztán mindegy, hogy kerítés, botlódrót vagy elektromos jelzőrendszer van a határon, ezek határvonaltól számított távolsága (nemzetközi szerződés rögzíti…) mindenképpen meghaladja egy ember méretét.

A határt természetesen őrizni kell, védeni meg a hazát kell, de azt momentán nem támadja senki, a zöldhatáron érkező határsértők olyan gyorsan rohannának innen tovább, ahogy csak tudnak.
A zöldhatár nem átjáróház, de határátkelők vannak nyitva a határátlépésre, itt lehet belépni annak, aki szabályos útiokmányokkal rendelkezik.
Hogy miért nem ezeket veszik igénybe a határsértők?
Leginkább azért, mert a mai gyakorlat szerint nem kapják meg az átutazó vízumot, hanem kiutasítják őket, így aztán ha el akarnak jutni célországukba, akkor neki kell menniük a zöldhatárnak, reménykedve, hogy átjutnak az országon.
Persze nem jutnak át, mint ahogy akkor sem jutottak át, amikor nem létezett a kerítés, talán azért, mert szolgál még a Rendőrség kötelékében néhány volt határőr, akik tudják, hogy hogyan kell őrizni az államhatárt.

Az tény, hogy ahol kerítés van, azt a határszakaszt kikerülik a határsértők, esetleg más útvonalat választanak más állam határán át, de ez természetes is, hiszen hülye ember az, aki kerítésre mászik, ha van egyszerűbb módja is az átjutásnak.
De ha nincs, akkor majd megkeresi a legrövidebb és legbiztonságosabbnak vélt útvonalat, és ha az a mi imádott kerítésünket keresztezi, akkor bizony azt el fogja takarítani az útból.
Ez csak a mutatvány résztvevőinek számán múlik, már öt-hatezer emberrel se tudnának mit kezdeni, ha megbontanák a kerítést, kivéve, ha géppuskával lőnék őket, mint erre való utalásként oda is állították a kerítésen nyitott kapuhoz a géppuskával felszerelt terepjárót az ostobák.
Hogy a kerítés miatt ma nem erre jönnek a határsértők, ez nem jelent semmit, átmeneti állapot, különösen, ha Orbán prognózisa beválik és jön majd milliószámra a menekült.

A határ őrizete szakma, mely akkor gyakorolható hatékonyan, ha rendelkezésre állnak a megfelelő erők és eszközök.
Ezeken nem a határkapuval szemben álló verőlegényeket kell érteni, hanem a huszonnégy órás szolgálat ellátáshoz szükséges számú, határőrizetre kiképzett fegyverest, akiknek pontosan szabályozott jogosítványaik vannak a helyzet kezelésére.
Az se baj, ha rendelkezésükre állnak a szükséges eszközök, magasfigyelők, terepjárók, éjjellátó készülékek, távcsövek, ideiglenesen telepíthető jelzőeszközök, hőkamerák, esetleg fixen telepített jelzőrendszer, mint hajdan az SZ-100-as elektromos jelzőrendszer volt, de annál ma már bizonyára vannak hatékonyabb eszközök is.
Mindenesetre ezeknek az eszközöknek nem a húsdarálót kell utánozni, hanem jelet kell adni a határt őrző állománynak, hogy határsértő mozog a területen.
Az elfogás aztán már az ember dolga.

A terepen állandóan tartózkodniuk kell járőröknek, akik figyelik az adott határszakaszt és szükség esetén intézkednek.
Persze ez költséges mulatság, de spórolni talán a stadionokon kellene – gondolom…
A menekülthullám kezdetén a cél vélelmezhetően az volt, hogy meg kellett teremteni azt a tömeghangulatot, melyre hivatkozva Orbán aztán majd azt csinál, amit akar, merthogy ez a szociopata őrült meg van győződve arról, hogy ő a Nemzetmegváltó.
Téved.
De ez nem változtat semmit azon, hogy a válság kezdetén egyenesen terelgették a határsértőket az ország belseje felé, semmi nem állt rendelkezésre a helyzet kezeléséhez, jóllehet a helyzet nem váratlanul alakult ki.
Ennek ellenére valamennyi menekültet elfogták – merthogy azért emlékeztek még néhányan a mélységi határőrizet fogalmára.

Akit elfogtak, azt öt perc múltán szabadonengedték, egy olyan szabásmintával térkép helyett, mint amilyennel annakidején az Oktogonon próbált tájékozódni Sándor György humoralista – kóvályogjon az országban és rémisztgesse Mari nénit, mint Karak a libát.
A foglalkozás- ahogy anno a kiképzést értékeltük – elérte a célját, ennyi hülyeséget rég beszélt az utca népe, mint a „migrácsok” kapcsán.
Pedig még szerencsénk is van, a menekültek vásároltak, fizettek és bűncselekményeket legfeljebb az ő sérelmükre követtek el honfitársink, jóllehet menekülttől lopni vagy rabolni gyakorlatilag a hullarablással esik egy kategóriába.

A helyzet kezelése helyett nem plakátolni kellett volna, hanem többnyelvű tájékoztatók, használható térképek osztogatásával felkészíteni a kimerült embertömeget arra, hogy hol léphet be az országba, milyen feltételeket kell teljesítenie, ha tovább akar utazni, mi a szankciója, ha a határátkelő megkerülésével akar belépni az országba.
Egy félmondattal elég lett volna arra utalni, hogy aki a zöldhatáron át kísérli megsérteni a magyar államhatárt, azt a magyar állam azonnal becsukdázza, majd két – három évre kitiltja az országból, ha menedéket kér, ha nem.
Ehhez persze együtt kellett volna működni az érintett országokkal, nemutolsósorban az Unióval is, de a mi diktátorocskánk (Ócska diktátorunk?) nem akar senkivel együttműködni, nehogy belelássanak az ügyeibe.

A kerítésépítés egyébként jó üzlet, akkor is, ha az építést katonák meg rabok végzik, az alapanyagokat ugyanis be kell valahonnan szerezni – nagy valószínűséggel nem Gyurcsány cégétől.
Orbánnak van ebben gyakorlata, hiszen a vörösiszap-katasztrófa idején épített már kerítést, csak azt gátnak hívta, baráti kőbányákból szerezve be az alapanyagot.
Ott sem volt más értelme, csak a családi vagyon gyarapítása.
Odacseszte a gátat a falu közepére, a vörösiszapot meg csákánnyal meg markolóval lehetett csak megbontani. Azóta se vált cseppfolyóssá, viszont az általad befizetett támogatásból remekül lehetett fedezni a beszerzett kő árát.
A pengés kerítés is ezen az elven működhet, a haszna magánzsebekben realizálódik.

Csak fogalmi tisztázás okán írom, hogy illegális bevándorló nincs, mert a bevándorló azt a személyt jelenti, aki életvitelszerűen nálunk szeretne élni, erre kérelmet nyújt be a megfelelő magyar hatóságnál, amelyik vagy hozzájárul, vagy nem, mindenesetre a folyamat minden lépése legális, a belépéstől a befogadásig, vagy a kitoloncolásig.
Nálunk jellemzően nem bevándorlók jelentkeznek, hanem menekültek, akiket a nemzetközi szerződések alapján be kell fogadni, ha tetszik, ha nem.
Hogy próbálnak trükközni meg jogászkodni, az jelen esetben lényegtelen, ha az Unió úgy dönt, hogy kvótákat szab, akkor nem lesz választásunk, hiszen ha megvonják a támogatást, éhendöglik az ország.
Hát, így nagy vonalakban ennyit a határ őrizetéről és védelméről, ami nagyon fontos lenne, ha kívülről érne bennünket támadás.
Sajnos a maffia ellen nem lehet kerítést építeni, merthogy az nem kívülről támad, hanem belülről.

Csak lesz ellene valamilyen hatékony szer, mert ami most van, az nem szer, hanem…

6 hozzászólás

  • Az illegális bevándorló fogalmát, mint nem létezőt már itt is taglaltuk, de itt se fogta fel mindenki nonszensz mivoltát.
    Ráadásul kormányzati éceszgébereink, pártnacsalnyikok, de még a Legfőbb Hangoskodó is konokul nap, mint nap ezt a kifejezést használják.
    Akkor hát, miért is kellene csodálkozni, ha a pór is ezt szajkózza

  • sebestyén eszter

    Baromi jó ez a cikk! Kár, hogy nem az Indexen van. A Zemberek egyáltalán nincsenek ezekkel tisztában, és amiről nem tudunk, ott ún. információs rés keletkezik, amelyet mindig az egyéni fantázia tölt fel.
    A kerítés amúgy a félelemkeltés szimbóluma. Azért keltenek félelmet, mert aki fél az alázatos és menekül. Hova? Az erőshöz. A hatalom mindenkori pozitív konnotációja az erő. Hatalom = Erő. Alázatos, félelemben rettegők az erőhöz fognak húzni.
    Magyarország menthetetlen.

  • Nagyszerű a cikk..
    Én se szeretem orbánt, és iszonyu kártékonynak találom hogy finom legyek, a 2002-es veresége utáni tevékenységét.

    De ha pl ennek a cikknek a szalonképesebb verziója, diktátor, maffia stb. nélkül elkészülne, azt bátran meg merném osztani Facebookon is(mert hasznos és tágíthatja a zemberek látókörét), és szerintem nem csak én vagyok ezzel így.

  • Bali!

    Nem igazán értelek! Mi baj van ezzel a cikkel? Miért kell szalonképesebbé tenni – hisz ennek a cikknek épp ez a lényege!
    Semmi felesleges trágárság, nem öncélú káromkodás, pusztán nevén nevezi azt ami! Vagy tudnád szalonképesebben kifejezni a diktátort úgy hogy az valóban tágítsa is az emberek látószögét és még a tetejében meg is értenék?
    Vagy keress a maffiára olyan szinonimát, ami éppen azt és úgy fejezi ki ahogyan és amilyen értelemben azt használni szoktuk! Nem véletlenül keletkezett és alkalmazott szavak ezek, -ha kimondjuk, leírjuk pontosan tudjuk mit takar.
    Szerintem meg épp az a baj az agyonfinomkodással, hogy egy tök más képet fest a valóságról, a zemberek csak pedzegetik, de nem értik, nem kezelik helyén a dolgokat!

    A 24. órában vagyunk – már nincs idő, mód lehetőség a körülírásra, ha lőni kell, hát lőni kell de nem papírszalvétával megfogva a lőszerszámot !
    Természetesen ezzel senkit nem buzdítottam arra, hogy puskát ragadjon,de érthetőbbé akartam tenni miért gáz az hogy mindennek a szalonképesebb verzióját keressük: azért, mert „félrehord” – csak hogy maradjunk a puskánál!

    ….Nem szereted és hogy finom legyél iszonyúan kártékonynak találod Orbánt…? -jaj Istenem ! Érted miről beszélek?

  • zolizolizoltan

    Kedves István!

    Most bukkantam rá az írásodra, ezért válaszolok rá ilyen későn. Köszönöm az írásodat.

    November eleje óta több minden világossá vált, amiben esetleg bizonytalanok voltunk, talán emiatt jó is, hogy későn válaszolok, de nem akarok visszaélni azzal, hogy az idő kiokosított bennünket.

    Az írásodban egyetértek azzal, amit írtál a határőrizetről és a kerítésről. November óta azonban bizonyossá vált, hogy Európa külső határai körül a jelenleginél sokkal, de sokkal erősebb határőrizetet kell megvalósítani. Ebben még mindig késlekednek az EU bizottságai és a miniszterelnökei. Sajnos amíg nem teljes a külső határok őrzése, addig bizony Európa országai kénytelenek saját maguk védekezni az illegális bevándorlás ellen. A tapasztalat azt mutatja, hogy a kerítés hatásos, hiszen a macedónok nemrég felépített kerítése a görögöket intézkedésekre kényszerítette. Nem az Európa Tanács tudta rákényszeríteni a görögöket, hogy végre tegyenek valamit, hanem a macedón kerítés. Abban viszont igazad van, ha a menedékkérők mind a legális határátkelőket vennék igénybe, akkor szükségtelen lenne a kerítés.

    De mi a helyzet a legális menedékkérőkkel? Ez talán fontosabb kérdés, mint a kerítés. Kiderült, hogy az Európába érkező 1 millió illegális bevándorlók között mindössze néhány tízezer valódi menekült van. Nem tudjuk igazoltatni őket, nincsenek a menedékkérőkre elegendő adatunk. Egészen bizonyos, hogy a jelenleg kialakult regisztrálási szisztéma teljesen alkalmatlan arra, hogy kiszelektáljuk az igazi menekülteket. Az igazi menekültek érdeke lenne, hogy találjunk jó módszert az azonosításukra és a kiválasztásukra. A háborús menekülteket mindenképp be kell fogadnunk, ez nem lehet kérdéses.

    A jó módszer kirajzolódik már. A háborús környezettel szomszédos országokban levő menekülttáborokban kell leigazolni menekülteket és azokat, akiknek az élete tényleg veszélyben forog, közvetlenül el kell hozni. A brit kormány a kezdetektől ezen az állásponton volt.
    Merkelről jobb ha nem írok, egyébként is lassú visszavonulás tapasztalható a hibás politikától.

  • zolizolizoltan
    2015 december 28
    8:16 de.
    Pontosan ennek a működő beléptetőkapunak az elkészítésére, a logisztika, tolmácsok, regisztrációs állomások, orvosok, kisegítők munkájának a megszervezésére szavazott meg az EU ö millió eurót, aminek a kétharmadát meg felvette Magyarország.
    Olyan, hogy illegális bevándorló, nemlétezik.. Valaki vagy bevándorló, vagy menekült.. (Olvasd át PuPu írását mégegyszer.)
    A menekülteknek kétféle csoportja van. Az egyik, aki útlevéllel, legálisan érkezik az országba, és már az otttartózkodása alatt kér menedékjogot. A másik, emelyik legális papirok nélkül érkezik a zöldhatáron át, vagy jelentkezik a beléptető állomásokon. Rájuk is megvannak a megfelelő biztonsági intézkedések, csak ismerni kéne azokat a most ténykedő pöcskalapoknak.
    Merthogy őket elsőre karanténba szokták elhelyezni, ahol madár se ki, se be, amíg az ujjlenyomatok és a bemondott adatok alapján leellenérzik a dolgokat. Ha valamelyik nem stimmel, akkor kiutasítás jön. PuPunak abban is teljesen igaza van, hogy öt perccel a határátlépés után elengedni valakit az nemcsak nemzetbiztonsági kockázat, hanem egyben bődületes amatőrizmus..
    Igazad van abban, hogy a jelenlegi regisztrálási szisztéma tarthatatlan és nem tölti be a funkcióját, viszont ne feledkezz meg arról sem, hogy ez minek a következménye.. 8 Ránk vártak, mert pénzt ajánlottak egy munkáért, amit mi elfogadtunk, de nem teljesítettünk), vagyis most kármentés történik. Rosszul, de szegény ember vízzel főz.
    Azt az adatot, hogy az egymillió menekültből (szerinted „illegális bevándorló (sic) )mindössze „néhány tizezer „valódi” menekült van..
    Tod, pontosan ezeknek a dolgoknak a kiszűrésére kaptunk megbízást. (Pénzt, paripát, fegyvert..)
    Adatok..
    Említettem már a karantént, mint első lépést. Ez idő alatt (egy naptól két hétig) a NATO és az Interpol adatbázisából simán be lehet azonosítani az esetleges csalókat, netán terroristákat. Kb négyszáz olyan kérdés van, amivel simán be lehet vinni az erdőbe a hazudozót.

    Ráadásul itt volt a lehetőség, hogy a Kis Pöcs megteremtse az egymillió munkahelyet….