A New York-i magyar főkonzul szerint pszichológiai kezelésre szorulnak azok akik Orbánt bírálják

2016 január 11 12:01 du.61 hozzászólás

Kumin Ferenc, Magyarország New York-i főkonzulja az Inforádiónak adott interjújában elmondta, hogy szerinte az észak-amerikai magyarok közt több esetben tapasztalható, hogy akik bírálják az Orbán kormányt valójában pszichológiai kezelésre szorulhatnak. Így a magyar fődiplomata szemében, a kormánykritikus amerikai magyarok lényegében elmeháborodottak. Aztán még hozzátette, hogy akadnak „furcsa” emberek az amerikai magyar közösségben, akik „extrém” kritikával élnek. (A teljes interjút itt lehet megnézni, a 16-perc körül hangzik el az ominózus rész.)

„Nyilván megtaláljuk az Amerikában élő magyarok körében is azokat, akik a jelenlegi kormány tevékenységével szemben extrém kritikusok és minden lehetséges módon próbálnak belekötni minden Magyarországon született döntésbe (…) Sokszor én is kérdezem magamtól meg a kollegáimtól, hogy vajon mi motiválhatja őket. Vannak azért olyan helyzetek amikor a pszichológus segítségét kéne igénybe venni. Nyilván minden közösségben megtalálhatóak a furcsa emberek…”–nyilatkozta Kumin Ferenc.

Lázár Györgynek, a KMH és testvérlapunk – a Hungarian Free Press – szerzőjének köszönhetjük, hogy fény derült a főkonzul meglepő és sértő mondataira. Az viszont továbbra is rejtély számomra, hogy az Inforádió riportere miért nem kérdezett rá Kumin Ferenc szokatlan állítására, esetleg kérhette volna a diplomatától: fejtse ki, hogy mégis mire gondolt és mire alapozza azon kijelentését, hogy az Orbán kormányt bíráló amerikai magyarok közt elmebetegek lehetnek.

Kumin Ferenc

Kumin Ferenc

Ennél többet várunk egy európai uniós ország fődiplomatájától, ugyanakkor naivítás lenne nagyon csodálkoznunk egy ilyen kijelentésen. Hiszen éppen az Orbán kormánnyal szemben bírálatokat megfogalmazó kanadai magyarok kapták meg azt egy másik rádiószereplésben az akkori ottawai magyar nagykövettől, hogy ők „nemzetellenes erőket” alkotnak, akik ellen még kanadai városokban is fel kell lépni.

Egy EU-s tagállamban a külügyi munka nem egyenlő a pártmunkával. Kumin főkonzul úr nem egy választási kampányban szereplő jelölt, akinek pártpolitikai kötelessége, hogy hecc-, illetve lejáratókampányt indítson politikai ellenfeleivel szemben. A KMH és angol testvérlapunk mindig nyitott arra, hogy ha itt szolgáló magyar diplomaták megszeretnének szólalni egy nálunk megjelent cikk kapcsán, akkor levelüket lehozzuk. De erre eddig alig került sor, hiszen a pártpolitikai munkát végző diplomata nem a nyitott és demokratikus párbeszédet helyezi előnybe, hanem azt, hogy egy olyan rezsimet szolgáljon minden elhangzott mondatával, mely rendszer számára a párbeszéd mint fogalom nem létezik, ezzel szemben kizárólag az „együttműködésnek” becézett Gleichschaltung politikájára építnek.

61 hozzászólás

  • Kumin Ferenc,az ATV egykori munkatársa,a gerinctelen „főkonzul” inkább azzal foglalkozzon,hogy imádott főnöke Orbán évek óta elmeszakorvosi kezelés alatt áll Grazban:ezt az egész világ tudja,de a Kuzmin – nem! Maga Orbán is egy régebbi interúban bevallotta,hogy szkiofrén vonásokat hordoz. S ahogy megjelenik:nyalogatja a szája szélét, kilógatja a nyelvét,folytosan a nemi szervét tapogatja,zsebredugott kézzel közlekedik és a focimeccseken szotyolahéjat köpköd… Eltorzult vonásai számos fotón fellelhetők… Ki tehát az „elmebeteg” ostoba felkapaszkodott senkiházi Kumin???

  • Az az igazság, hogy én se tudlak megérteni bennetek. Itt vagyok már kb egy hónapja, s még mindig nem világos, hogy mi bajotok van Magyarországgal. Az elején döbbenten olvastam titeket, de mára már csak az értetlenség maradt. Ott a világ túlsó végén nem mindegy nektek hogy itt ki van kormányon? Nemhogy példát mutatnátok az itteni betyepesedett emberek előtt, hogy létezhet és létezni tud egy összetartó önzetlen magyar közösség.

  • Garai-Édler Eszter

    A New York-i magyar főkonzulnak azt üzenem, hogy elsősorban neki lenne nagy szüksége egy komolyabb pszichológiai kezelésre, és mindazok, akik Orbán mellett kiállnak kóros elmeállapotot tükröz, sokuknál kényszergyógykezelését rendelnék el. Orbánnal és a New York-i magyar főkonzullal kezdeném. 🙂

  • Nem ritka, hogy a betegek szereptévesztésben szenvednek, és orvosnak képzelik magukat. Általában egy hideg fürdő és néhány tabletta segít.

  • tropa Sajnos a hiba az ön készülékében van.

  • tropa

    2016 január 11
    12:15 du.
    Egyetértek , nehéz ezt megérteni.
    Ha ellenzem az ilyesmit, akkor lerohannak, hogy Orban imádó vagyok. Hiába mondom, hogy nem is ismerem és 6 ezer km. távolságból nem tudom elbirálni, se jóban, sem rosszban!
    Szerintem, a kiabálók még ma is Gyurcsány pártiak, vagy hozzá hasonló politikai háttér az okozója.

  • Új téma Kanadából.
    Örülnének az itt élő magyarok, ha egy cikk jelenne meg, tegnap elhunyt kiváló íróról,egy magyar származású újságíróról_ Jónás Györgyről( George Jonas)!

  • Igen, sharapova, Eszter és Ilan, abszolúte.. Milyen jó kis bizonyíték lenne itt bejátszani Kumin Ferenc 2002-2004 körüli bármely megszólalását felvételről, amikor még egy objektív politolúgusként vált híressé.. Hogy fordíthat valaki köpönyeget a nyilvánosság előtt innen, úgy hogy a rezsim első számú pártkatonájává válik „észrevétlenül”? Mert hát a véleménye mindössze 180 fokot fordult…
    Tropa, valljuk be, hogy megjelenésed felfrissítette a lapot. Zavaró repüléseid inkonzisztenciájukban konzisztensek. Nem foglak cimkézni, ítélni, mert ez az utolsó hozzászólásod talán mindent leír.. Végletesen nem értesz Te semmit, pedig ennél több agyad van – na mégis leírtam:)

  • Kumin nem kockáztathat, egyszer már lapátra került – még egyszer nem szeretné a munkanélküli kegyvesztettek kenyerét enni és ennél fogva mindet bedob!
    Ha kell,magát a pápát is elmebetegnek nyilvánítaná a szent cél érdekében!
    Igaz, utóbbi roppant gyanús egyébként is – képes pápasága ellenére ember módjára gondolkodni, és viselkedni!

  • Ki van a rács mögött? Kifelé nézünk vagy befelé?
    Hol van a demokrácia, ha be akarják zárni azokat is, akik gondolkodnak és kérdeznek, s nem fogadják el készpénzként azt, amit a Nagytestvér mond?

  • Nem értem.
    Miért várja ez a lap, hogy az otthoni politikusok, írók csatlakozzanak ide, beírásaikkal?
    Ha engem mindig valaki kritizál, rossz híremet terjeszti, messzire elkerülöm.

  • tropa,
    csodálatos,hogy már egy hónapja vagy itt és még nem értesz meg semmit.Az viszont magától értetődő,hogy 10 év múlva is pont ennyit fogsz megérteni.Gondolom,hogy 5 éves korodban csoda gyerek voltál. Mára is az maradtál.”Összetartó magyar közösség”?Volt már,de a normális világ kihányta magából.Ma pedig arra kell vigyázni,hogy nehogy újra felüsse fejét az az egységes eszme amelyikben a magyarok össze tudnak tartani.

  • Kerekes Sandor

    Eszter velemenyet osztom es tamogatom. A kormany tamogatoi azok, akik elmeorvosi segitsegre szorulnak. A kormany 1400 milliard forintot vont ki az egeszsegugybol, az oktatasbol, es a nepjoleti rendszerbol. (Azonkivul ellopta a magannyudijakat is ami 3000 milliard forint volt, az orszag egyetlen befektetesi forrasa az unios penzeken kivul. Azt elvertek.) Ezt minden kormanyhu fidesznyik is tudja, mert tudja, hogy stadionok, kisvasut es hatalmas fold birtokok vasarlodtak meg hirtelen a Fidesz holdudvaraban. Csak azt nem ertik, hogy ezt a penzt mind toluk loptak el. Latjak a hatast, de nem kotik ossze a sajat nyomorusagukat a felelosok szemelyevel. Elmeorvost nekik.
    Kumin Ferenc a kormany megfizetett zsoldosa, az o velemenye nem nyom semmit a latban. Ha majd valaki mas jobban megfizeti, akkor majd annak a dicsoseget fogja zengeni.

  • Figyelő Szerintem természetes, ha valakit igaztalan vád ér, akkor megpróbálja igazolni magát. Persze ha tudja, hogy belebukik mert tényleg csibész volt, tényleg okosabb bölcsen hallgatni.

  • Mivel sem a kormány sem dolgozói nem olvassák a KMH-t,így nem nagyon tudják ezeket a rágalmakat megvétózni!

  • Kumin Ferenc nem a magyar nép érdekeit képviseli, karrierdiplomata, s nekem , a szakember szerint az a véleményem,hogy elárul bennünket,s nagy csalódást okoz az egész magyar népnek!!!

  • Na végre egy kis humor: Még hogy a kormány és dolgozói nem olvassák a KMH-t:):):)

  • Christopher Adam

    Figyelõ, ezt honnan veszed? Minisztériumból és külképviseletrõl is olvassák a KMH-t.

  • Garai-Éder Eszter:
    „…mindazok, akik Orbán mellett kiállnak kóros elmeállapotot tükröz, sokuknál kényszergyógykezelését rendelnék el. Orbánnal és a New York-i magyar főkonzullal kezdeném.:-)”

    Tisztelt G-É.E.!
    A Vezér és tágabb környezete elmeállapotával szerintem semmi baj, sőt…
    (A kóros elmeállapot egyébként büntethetőséget kizáró ok, de minimum nyomatékos enyhítő körülmény lenne.)

    A mai helyzet oka szerintem nem X. basa vagy Y. pasa állítólagos kóros elmeállapota vagy szeméyíségzavara, hanem rendszerszintű, társadalomlélektani; az „alattvalói mentalitás” (co. Kertész Ákos),
    (Vö. Fromm, Erich: Escape from Freedom)
    Épp ezért nem bízok kedvező változásokban rövid vagy középtávon.

  • Kumin elvtárs egy sima eccerű fidexkft-s surmó paraszt, sohasem volt több, fidexfilozófus, teozófus és annyiféle …ózus amennyi a nagy Angol értelmező ben (esetleg Webster?) megtalálható, ellene fényesre suvickolt kemény ököl a legjobb érv jó irányozva oda ahol nincs semmije: a fejin, hogy meg ne sántúljon

  • Mindenki tudja, hogy a NAV-os kitiltási botrány óta o. v. és kormánya számára Amerika a vörös posztó. Az ügy már ettől is sántít, csúsztatásokkal teli magyar részről, de azóta megy az adok-kapok. Az igazság bizony fáj. Még akkor is, ha nyíltan nem ismerik el, sőt tagadják. Bár szerintem semmi gond az elmeállapotával. Nagyon is tudatosan cselekszik amikor maga, családja és a csókosai szerint hozza a törvényeket. Lásd legutóbbit a csókosok a tálcán megkapott földek bérleti díját kényükre-kedvükre felemelhetik. Az pedig, hogy a magyarok bárhol is egységesek, az évszázad legjobb vicce. Ahogy itthon sem, úgy külföldön sem, sajnos..

  • gyuri10, a te véleményed pont nem mértékadó, hiszen te szoktad írni, hogy te nem tartod magadat magyarnak.

  • Mondjuk van miért bírálni.
    Bokros Lajos májusi beszédében elemezte a kormány gyülöletkeltő idegenellenes politikáját, felvetette, hogy az ország fasizálódik.
    Rémálma beteljesedett:

  • Figyelő!

    Honnan tudja, hogy sem a kormány sem a dolgozói nem olvassák a KMH-? Mondták Önnek? A legutóbbi partyn jól megbeszélték? Vagy honnan ? Csak úgy gondolja?
    Na látja ezekről a dolgokról írtam én is, és írt Ilanfair is, amikor Ön választ kért arra, hogy „mikor védtem én a kormányt, vagy Orbánt, hisz nem is ismerem őket, 6 ezer km távolságból… stb stb” Nem volt olyan régen, alig több mint 24 órája írta le ezeket a sorokat!

    Folyamatosan arra hivatkozik, hogy Ön aztán nem Fidesz meg nem O. párti – de nincs ennek a bagázsnak egyetlen olyan cselekedete, intézkedések melyet azonnal ne védene, ne tartana helyesnek – és ugyanez fordítva: nem hangozhat el egy szó, mondat, állítás, vagy leírt sor kormányzati ill. Orbán kritikaként, melyet Ön azonnal és élből, látatlanban ne minősítene rágalmazásnak!
    Honnan tudja hogy rágalom ?

  • Már hogy lennének egységesek a magyarok, amikor hazánk fénylő csillaga idehaza olyan kijelentéseket mer tenni, amiért egy demokrata államban lapátra tennék egész egyszerűen. A „tudjuk kik” meg a „kommunistákat” hangoztató fasiszta diktatúrát megvalósító állam kormányfője lehet hogy beteg, de hogy tudatosan rombolja a társadalmat, meg szakítja ketté az országot, az olyan biztos, ahogy én most megírom ezt a hsz-t!
    Mindenki aki a segítségére van, (Kumin is) szembesülni fog egyszer az ország ellen elkövetett minden bűnével, amiért reményeim szerint meg lesznek mázsálva!
    Ahogy szisztematikusan szétverték az oktatást, egészségügyet a gazdaságot, és minden területet, az vérlázító minden normálisan gondolkodó embernek.
    Az ország egy maffia kezében van, és a törvényeket ehhez igazították, a totálisan alkalmatlan ellenzék szeme előtt, mit ne mondjak közreműködésével!Aki ezzel a kormánnyal együttműködik, mert képes volt esküt tenni a NER-re, az HAZAÁRULÓ! A Kumin félék meg cselédek, akik jó uruk agybaját követve szolgálják hűen, mert van az a júdás pénz ami meggörbíti a gerincüket.

  • tropa,
    kiskomám én nem tartom magam németnek,orosznak,olasznak és az élet úgy adta,hogy magyarnak sem.Ennek ellenére nem szeretném,hogy egy újabb nemzetközi összefogással kelljen leverni azt az elméletet, amelyiket egyszer már szétvert a normális emberiség, sok vér áldozattal, szittya földön is.Ez az az esztelen eszme ahol összetartott”magyar a magyarral”,de hála a világ jobbik felének nem „vitte győzelemre a nyilas kereszt”.Sem az örmény nemzetvezető. A te véleményed viszont mérvadó,mert te oda tartozol!

  • bumburi

    2016 január 12
    8:46 de.
    Az ország addig nem lesz egységes, amíg a gyülőlködő embereke, mint ön is még kiabál.
    A magyar tragédia az, hogy a baloldal mindent elkővet, hogy a jelen kormány ne tudjon működni és külföldön rosszhírét terjeszti.
    A bosszú nem uriember cselekedete.

  • Hát Kuminnak teljesen igaza van és még enyhén fogalmazott….
    Az ellenzék régóta terjeszt a valóságot nélkülöző,a jelenlegi kormányt lejárató hazug híreket,amin csak sajánálkozni,szánakizni lehet……pláne ha Gyurcsány (szerencsére egyre ritkábban történő
    TV-és szereplését,idegbeteg rángatódzását nézzük)
    Ha Orbán ilyen rossz állapotban lenne nem jönnének hozzánk vezető politikusok,kormányfők és nem hívnák sehová….meg ugye a Fidesz
    kijelölne más embert helyette,ha nem tudja ellátni a feladatát!
    Aztán a népszerűsége (meg a pártjáé..)egyre növekszik a lecsúszott
    ellenzékkel szemben,40 feletti %,míg az ellenzék (MSZP 10 körül,DK
    pedig 5 körül)van!na ezek után nem csoda ha mindent bevetnek,de minek,kinek? Gyurcsány aki jelenleg az EU-nak dolgozik a hazája
    ellen milliárdos,de áruló és elképzelhetetlen,hogy bármikor is az
    ország élére álljon,a magyarok azért ennyire nem hülyék!!!!

  • Itt a pszichológus kevés lenne. A pszichiáter is. Patológus inkább.

  • Figyelő Legalább ne akkor írnál ilyeneket, mikor éppen bosszúhadjárat megy a Telekom és Simicska ellen. Budapest ellen pedig állandóan. Tényleg egyre viccesebb vagy.

  • Marcsi Ne haragudj, minden tisztelet mellett, Magyarország szellemi állapotát tökéletesen tükröződ. Sok reményre tényleg nem ad okot. Ez nem gúny, hanem ténymegállapítás.

  • Figyelő és sok más kinti és hazai Normális EMBER!

    Remélem olvassátok a hozzászólásom és ennek alapján fogadjátok vagy utasítjátok el a cikkben foglaltakat!
    Senkit nem akarok befolyásolni az igazat írtam!!!!!Nem vagyok egyetlen párt tagja sem,ezt többször megírtam,csupán a saját tapasztalataimat,tényeket,a véleményemet írtam le!
    Aki egyetért velem igazolja vissza,ez a kérésem!

    Köszönettel: Marcsi

  • Marcsi, szerinted érdekli a külföldet, hogy a bukott ellenzék, amelyiknek a támogatottsága a béka segge alatt van idehaza, mit terjeszt Orbánról? Nyilván testközelből látják a politikai hírességek, ahogy Orbán nyalogatja a száját, ez bőven elég nekik.

  • llanfair

    2016 január 12
    3:19 du.
    Elnézést, de tényleg fogalmam sincs mi van otthon.
    Jó, hogy Te ilíyen informált vagy!

  • Kedves Marcsi!
    Természetesen azt ír amit akar, és úgy gondolkodik ahogy jónak látja, még az időtöltését sem szabja meg senki – nyugdíjasként a „jól megérdemelt” pihenését élvezheti!
    (Mellesleg , ha más is ezt teszi/tenné az már felháborítja)

    Ugyan rendre azzal „fenyegetőzik”, hogy más, tartalmasabb szórakozás után néz (pl tévézééééés, olvasás, vagy egyéb fórumok stb) ahelyett, hogy reménytelen esetekkel harcolásszon – de sajnos nem váltja be !
    Na mindegy, ha nem hát nem, de azért őszintén érdekelne muszáj Önnek házhoz menni a pofonért minden egyes alkalommal ?

  • Kumin Ferenc rossz helyen van. Talán Azerbajdzsánban nem lenne ennyi problémája az ottani magyarokkal. A problémához: nem egyszerű a dolog, mert a Kádár-rendszer idején is bírálták „Magyarországot” az amerikai szabadelvűek, és bármilyen autokratikus hatalom idején bírálni ios fogják. Azért mentek ki, mert nem szeretnek önkényuralomban élni. Még akkor sem, ha ennek az önkényuralomnak ott vannak a demokratikus kellékei, de az, amit angolul „checks and balances”-nek hívnak, teljesen hiányzik. Egyik félnek sincs szüksége pszichiátriai kezelésre. Én még jól emlékszem, hogy hajdanán a Szovjetunióban a pszichiátriai kórházak tele voltak olyanokkal, akik nem értettek egyet a sztálini politikával.

  • figyelő
    Minő tévedésben vagy. Sem baloldali, sem jobboldali nem vagyok. A nemzetiségem magyar, csak így kisbetűvel, hiszen kis ember vagyok, nem vagyok kikeményítve a Magyarosch hazugságokkal. Ha nem itt élsz, akkor ne merj vádolni! Ha itt élsz, akkor meg tudod, hogy a legkisebb falutól a legnagyobb városig béklyóban élnek az emberek. Közmunkásítva van már minden, mert annyira jól teljesítünk, hogy a kormány egyik zsebéből rakja a másikba a pénzt, amit még nem lopott el. Ha itt élsz tudnád, hogy a kórházak haláldákká váltak, komplett szakorvosi teamek mondanak fel mert az alacsony díjazás mellett még a hűbéri rendszert is el kellett nekik viselni. De minden területről hozhatnék példát, de nyújtom sokáig az írásom. Amelyik országnak nincs ellenzéke, az megnézheti magát. Márpedig Magyarországnak nincs, és ha így haladunk nem is lesz. A mostaniak árulókká váltak az esküjükkel, mert erre a rohadt fasiszta rendszerre képesek voltak felesküdni, elárulva a saját szavazóikat a demokráciával együtt. Úgyhogy nekem Te ne dumálj hülyeségeket, gyere haza, és érezd Te is megalázva magad a törvények által, mint több millió ember! Az ország fele létminimum alatt él kb 100000 emberé a jog, és a hatalom,a többi meg a legmélyebb nyomorban tengődik! Gyere, és csodálkozz rá a hazádra, hogy mivé tette ez a klerikál fasiszta rendszer! Mondom ezt úgy kis emberként, hogy nem dörgölőzök egyik párthoz sem, mert mind csak a maga hasznát nézi. Na ennyit erről, ha kíváncsi vagy részletekre, hogy a mindennapokban milyen ez a hatalom, leírhatom azt is. Ha még lehet majd egyáltalán. Mert most éppen a honvédelmi miniszter egyeztetett 5 párttal a szükségállapot bevezethetőségéről a terrorveszélyre hivatkozva, mert nem merik azt sem bevallani, hogy a nagy népszerűségnek örvendő Orbán március 15.-ére mindent, és mindenkit felügyelet alá akar vonni, nehogy Bástya elvtársat „megmerényeljék”.

  • bumburi!

    Mélységesen egyetértek minden szavaddal!Itt élek,itt tapasztalom nap mint nap milyen módon és hányféle módon vagyunk kiszolgáltatva ennek a fékezhetetlen,és csillapíthatatlan étvágyú bugris különítménynek! És ezek a szelídebb jelzők, bár maffiózók esetén nem ez dívik tudom.

    Egyébként 2016 jan.13-án 12:10 perckor figyelő azt írta Ilanfair-nek „..Elnézést, de tényleg nem tudom mi van otthon… Jó hogy te ilyen informált vagy..”

    Nos ezek után majd eldöntöd, hogy komplikálod e az életed valakivel aki valójában semmit nem tud, csak a tutit!
    Azt viszont piszkosul!

  • Szegény vezér, neuropátiával kombinált skizofrén.

    Kumin pedig 77-ezredik tányérnyaló alattvalója.

    Giro Szász (alias Gíro-SS) kumin egykori ATV-és bajtársa a Vezér környezetéből már dobva lett. (mellesleg meg is érdemelte, mert rém tehetségtelen – na nem a szerzésben – a szóvivői szerepben…

    Kuminnak vigyázni kell, nehogy ő is rákerüljön a lapátra.

    „Gondolj apádra, ha rákerülsz a lapátra.
    Megmondtam előre, ne menj fel a tetőre.” (Hofi/SzenesIván)

    Apropó, az áltudományuk, a politológia. Ezek azt hiszik ők szták a spanyolviaszt, és igényt tartanak a politika formálására. Ki kéne végre mondani, hogy nekik semmi keresnivalójuk a közélet alakításában. Ők csak elemezzenek, de azt is csak az íróasztaluk árnyékában. Ugyanis a történelmet sosem arra dresszírozott elemzők alakították. Rég rossz, ha mégis így van.
    E két – említett – sunyesz, „h o m o . o r b a n i k u s z” az életet közelről nem is ismerő alak is, akik arra spekulálnak, hogy majd ők… – ha mást nem is kutathatnak, de lekutatják a csillagot is az égről.

    Már áll a bál Gíro-SS körül a túlszámlázott „Századvég” nevű kifizetőhely Bűnszövetkezet direkte rájuk szabott orbánista megrendelései körül is. Éjjel-nappal zakatolnak az iratmegsemmisítő gépek, akár a bróker panama teljes fid-SS-es portfoliójában, Quaestortól, a Buda Ceshig bezárólag… 😀

  • A karrierdiplomata

    Kumint már jóideje utazó, Orbán iránt elkötelezett, békítőcélú afféle tengerentúli lobbizó követ gyanánt rendelték arra vidékre, ahol elsősorban az ottani magyar diaszpóra összeköttetéseit kellett keresnie és koordinálnia. Úgy látszik eredménnyel, mert hosszú ideje látni sem lehetett őexellenciáját, most pedig már, amint a csillagászatban is lenni szokott, mint egy üstökös váratlanul, vagy inkább, mint egy szőke feketelyuk újra feltünt – és lássatok csodát, a mi kis betlehemi csillagunk – immár főkonzuli rangban ragyog New York amúgy szabad egén. 🙁

  • Minden diplomata, karrier diplomata minden országban.
    Szintén, minden országban, egy kinevezett diplomata kötelessége a kormányát és annak fejét szolgálni, azaz dicsérni ha kell.

  • BrunszvikTeri

    ˙

    Kuminnak ez a rájuk – a fidSS-re tipikusan jellemző – nyilatkozata engem arra emlékeztet, amikor a majom a ketrecéből a maga ürülékével dobálja a ketrecen kívülieket.

    .

  • Terri, én nem írom le, maga kire és mire emlékeztet! Képzeletére bizom.

  • Na csak egy percre néztem be….röviden:

    Aki itthon él és valótlanságot állít az egyszerűen hazudik,ami meg kint és normális ismeretek hiányában elvakultan sértegeti az itthoniakat,meg bizonyítékok hiányában nagy baromságokat állít a
    kormányról,Orbánról,az bizony nagyon szánalmas,csak a lecsúszott
    itthoni és kinti ellenzéket próbálja „támogatni”de ha lenne esze
    rájönne,hogy ezzel csak feleslegesen idegesíti magát,meg a lecsúszott ellenzéknek egyenesen árt…még lejjebb kerülnek!
    Na tényleg megérdemelten élvezem a nyugdíjam,megdolgoztam érte,és
    szerencsére egyéb szórakozásom is van,mint hazugságoktól,gyűlölettől habzó szájú színvonal alatti embereket
    olvasni hallgatni!
    Jön egy jó film,úgy döntöttem inkább azt nézem…..na nem kérek engedélyt! Pá!

  • Figyelő BrunszvikTeriről nekem Beethoven jut eszembe. Neki köszönhetjük a Für Elise-t, amit nem is neki írtak, és nem is Beethoven, de nem rossz darab. 🙂

  • Ja,most olvastam,hogy Orbán beteg,a kormányülés csak egy órát tartott,több napirendi pontot elhalasztottak,influenzás lett,de remélhetőleg pár nap alatt rendbe jön,ha igen ,akkor elmegy a Fidesz következő választmányi ülésére….de biztosan meggyógyul és nem
    szenved maradandó károsodásban mint ITT a fórumon sokan,meg ugye azért itthon is vannak gyógyszerek,ha szegény ország vagyunk is!

  • Kedves Figyelő!

    Ezt írja: „Ha engem mindig valaki kritizál, rossz híremet terjeszti, messzire elkerülöm.”
    Nem túl hiteles, hogy még mindig itt van!:-)

    Üdvözlettel:
    terminus

  • Kedves Marcsi!

    Ezt írja: „Aki itthon él és valótlanságot állít az egyszerűen hazudik …”
    Tökéletesen egyetértek. 🙂

    Üdvözlettel:
    terminus

  • ferenc333
    2016 január 13
    5:00 de.
    Az Államokban meg a Lomg Islan-i Pilgrim Psychiatric Center van tele azokkal, akik nem értenek egyet, vagy megcsömörlöttek a vértől, a csonkkolt testek látványától, a háborúktól, a bürökráciától.
    Nem (cak) a szasbadelvűek bírálják a hazai viszonyokat, henem minden józanul kondolkodó, erkölcsi normákat magáénak valló polgár, éljen az Los Angeles-ben, vagy Gencsapáti-Nardán..

  • Figyelő:
    „…minden országban, egy kinevezett diplomata kötelessége a kormányát és annak fejét szolgálni, azaz dicsérni ha kell.”

    Ez természetesen így van. Ám egyfelől senki nem köteles elfogadni a kinevezést, másfelől ha el is fogadta, de azután nagyon nem ért egyet a kormánya aktuális politikájával, lemondhat a tisztségéről. (Az utobbira a magyar diplomáciai karban is sok példa volt pl. 1947-1949 között.)

  • A nyugdíjat a nyugdíj kasszába befolyó összegekből fizetik.E befizetéseket a baloldali kormányok több alkalommal tett intézkedéseivel—külföldi magánemberek— kezében lévő magánnyugdíj pénztárakba irányították át törvény által kötelezően.Azokat az embereket akiket ebből a pénzből kellett volna kifizetni otthagyták a nyugdíjkasszánál,így következett be , hogy az államkasszából évi 60 milliárd ft-ot kellett fizetni a kasszába ,hogy a nyugdíjakat ki lehessen fizetni( az embereket miért nem vitték,hogy majd ők fizetik a nyugdíjba vonuláskor a nyugdíjukat??Mert csak a pénz kellett!!!).Itt történt a pénzeknek az ellopása,és ez is csak azoknak volt jó akiknek magas fizetésük volt.A kollégáim 10 évig fizettek a külföldiek kezében lévő pénztárakba,növekményük kb a nullával volt egyenlő.Amikor visszaléptek,kiszámolták,hogy amit addig befizettek az a pénz kb.1-2 évre lett volna elegendő havi ellátással.És a két év után miből is éltek volna???
    Hát persze az államtól követelték volna.( egy ismerős 90 év felett halt meg ,kb. 54 évesen ment nyugdíjba,ki kell számolni hány évig is kapott nyugdíjat?)
    Hát ez volt az a híres magánpénztár rendszer.Amikor megszüntették, rögvest -az első évet követően-jelentették a magánpénztárak,hogy 8-10 % hozamot értek el ,hogy igazolják létjogosultságukat az előtte lévő mínusz és 0-2 % kal szemben , és a részükre átjátszott pénzek átjátszásának igazolására.Ezek mind külföldi magánemberek kezébe,felhasználásába kerültek.Ez ugye nem számít!?
    Nagytiszteleti Üdvözlettel.

  • A Bokros egy csodaember.
    Azóta is milliók imádják intézkedéseit!
    Annyira nagyszerű ember .hogy pár száz főnél többet nem tudott maga mellé állítani az országban.Már a képen is látszik,hogy —gondolkodása mellett — testtartása is balra billent ,annyira mszp-ss pénzügyminiszter lett.
    Bokros csak nagyot akart mondani-hátha nyugaton valami jól fizető állást kínálnak neki.
    Nagytiszteleti Üdvözlettel.

  • Kapok az alkalmon, hogy végre beléd köthetek kedves Belzebub:) Legalább egy kicsit:)
    Rávágtad, hogy természetesen. Hát ezzel én nem értek egyet. Szerintem a diplomatának első sorban Magyarországot kell szolgálnia. Így fordulhat elő, hogy sok karrier diplomata szolgál(t) mind a két igen ellentétes kormány alatt köpönyeg forgatás nélkül – tehát nem Kumin barátunk..

  • Most már csak azt nem értem, hogy ez a két sunnyogó, Kumin és Girosz mit is keresett anno, éveken át a baloldali(!) ATV televízió műsoraiban. (?)

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Dongoló!

    …Hogy mit kerestek a balos ATV-ben, ezek a jobbos tegzesek?

    Hát bizony volt és van az a pénz, amiért az ilyen kormányszóvivő, meg botcsinálta főkonzul jellemeknek, mint ők is, a világnézetet érdemes félretenni. 😀

    .

  • Úgy 2002 környékén feljött ez a 6-7 fiatal politológus: Török Gábor, Lakner Zoltán, Czeglédi Zoltán, Gíró, Kumin és Mráz. Ne legyen már kérdés, hogy mi sodorta őket ide vagy oda:) Tény, hogy már fényévnyire vannak egymástól és valszeg a bankszámlájuk is…
    Péter, Téged Selmeczi Gabci szerződtetett ide ezért a sok szőkeségért?

  • Marcsi, szavaid, mintha csak a saját gondolataim lennének. Jó látni, hogy vannak itt normális emberek is s mintha egyre többen lennénk.

  • Nem olyan könnyű nekünk otthon, az meg egyenesen érthetetlen hogy, a Kánaánban élő külhoni magyarok segítség helyett miért egymás ellen való uszításban látják az óhaza sorsának jobbítását, miért nem ősszefogásra buzdítanak!

  • Jó reggelt Balázs! De hiszen mi összefogásra buzdítunk, hogy kinyírjuk ezt a parazita maffiát és visszaállítsuk a jogállamiságot. Vagy Te nem erre gondoltál? Nekem nem tűnik úgy, hogy a kormányoldal annyira össze akarna fogni akárkivel is. Ok, egy kicsit a Jobbikkal, de ez nekünk azért nem megoldás, lásd be:)

  • Voronyezs:

    Szeretnék hozzászólni egy jóvel fenntebb lévő megjegyzésedre , a kinnti magyarsággal kapcsolatban. De ez csak az én meglátásom.
    Tehát.
    Régen , a szocializmus idején , az ember felfigyelt mikor egy-egy hollywoodi filmalkotás ment a TV-ben és a végén még a stáblistát is nagy figyelemmel olvastuk el.
    Amikor megláttunk egy angolosított magyar nevet , vagy angol nevet de magyar családnévvel , akkor mindenki bólogatott hogy hát mennyi magyar van az USA-ban. lám még a filmiparban is ott vannak.
    MA , amikor szinte csak amerikai filmek vannak , NEM LÁTNI magyar családneveket a stáblistákban !!
    Miért ? Kihaltak volna a magyarok a tengerentúlon ?
    Ááá dehogy.
    Megváltoztatják a családneveiket hogy jobban belesímúljanak abba a közegbe ahol élnek.

    Másik érdekes példa, előzőhöz kapcsolódik :
    Régen pár hozzátartozómnak megengedte Állambácsi, hogy kilátogassanak az USA-ba , rokonokhoz.
    Komoly élménybeszámolókat meséltek aztán. Elmondták például , hogy bármennyire is jól dolgozik egy magyar a munkahelyén , az amerikaiak nem fogadják be őket , nem hívják meg magukhoz és nem barátkoznak velük. Magányosak ott a magyarok.
    Vajon miért ?
    Hiszen az USA soknemzetiségű állam ! Olaszok , németek , oroszok meg még kitudja mifélék alkotják a népességet. Miért pont a magyarokat nem kedvelik ?
    Azóta rájöttem :
    Mert a magyarok mindenkire ráterhelik az ő nagy nagy lelki bajaikat meg nemzeti tragédiáikat , amik ott senkit nem érdekelnek. Momentán nem tudnak mit kezdeni vele. Segíteni nem tudnak , együtt szomorkodni meg nem akarnak.
    ÉS egy idő után egyszerűen kerülni kezdték a magyarokat.