Rekord számban emigrálnak a francia zsidók

2016 január 23 10:22 de.99 hozzászólás

A tavalyi év folyamán csaknem 8 ezer francia zsidó döntött úgy, hogy Izraelben kezd új életet – derül ki a Jewish Agency által kiadott adatokból. Úgy tűnik, hogy két évente megduplázódik az aliyázó francia zsidók száma és a folyamat egyértelmű irányba mutat: Franciaország zsidó közösségének létszáma évről évre apad. 2013-ban még kevesebb mint 3.300 francia zsidó aliyázott, 2011-ben pedig csak 1.900-ra tették ezt a számot. De a 2015-ös csakem 8 ezres adat különösen elgondolkoztató. A legtöbb elemző szerint a Charlie Hebdo mészárlás, illetve az Hyper Cacher terrortámadás – amiben öten haltak meg és kilencen megsebesültek – lélektani fordulópont lehetett egyre több francia zsidó számára.

A tavalyi év látta a legnagyobb zsidó bevándorlást nyugat-Európából Izraelbe 1948 óta. Franciaországon kívül az Egyesült Királyságból 774 zsidó aliyázott és pár százan Németországból. De a franciaországi számoka messze meghaladják bármelyik másik nyugat-európai országból emigráló zsidók számát. Az elmúlt 3 év alatt körülbelül 15 ezer francia zsidó telepedett le Izraelben.

Aliyázó francia zsidók. Fotó: Shmulik Almany / The Jewish Agency for Israel.

Aliyázó francia zsidók. Fotó: Shmulik Almany / The Jewish Agency for Israel.

Az adatokat ismerve, már számomra sem meglepő, hogy amikor augusztusban, illetve szeptember elején Izraelben jártam, a héberen és oroszon kívül, talán a franciát hallottam leginkább. A legnagyobb francia „kolónia” Ashdod városában található, ami Tel Avivtól 32 kilométerre délre fekszik. A több mint 200 ezer lelket számoló város már a hatvanas évek óta nagy számban fogadott európai bevándorlókat, elsősorban románokat, aztán grúz és orosz zsidókat. Manapság pedig célváros többezer francia zsidó számára.

Általában az antiszemitizmus és a gazdasági stagnáció döntő abban, hogy maradnak, vagy távoznak-e Izraelbe franciaországi zsidók. A JSS News című lap szerint a francia zsidók csaknem 43 százaléka fontolja komolyan az aliyah-t.

Közben ismét felerősödött az Oroszországból aliyázók száma: 2015-ben több mint 6 ezer orosz zsidó olimot számolt Izrael. A háború és gazdasági válság által tépett Ukrajnából pedig csaknem 7 ezren érkeztek a zsidó államba.

Izrael lakossága jelenleg 8,5 millióra tehető. A zsidók aránya 75 százalék körül mozog, míg a lakosság egyötöde arab.

99 hozzászólás

  • Kíváncsi vagyok hogyan fognak alakulni majd a németországi adatok.

  • És még Magyarország antiszemitizmusáról, meg fasizálódásáról vádaskodnak egyesek. Röhej. Érdemes megemlíteni, hogy a második helyen a felmérés szerint az angolok állnak. Hogy toleráns országunkból mennyien aliyáznak, az szigorúan titkos adat, sehol nem találtam rá adatot, még a MAZSIHISZ elnök se merte megmondani. Pedig sokakat érdekelne, hisz ez egy remek fokmérője lenne a hazai állapotoknak. Még az is lehet, hogy bevándorlás van.

  • Legalább lesz alkalmuk fegyverrel a kézben megmutatni rongyfejűeknek hogy mi a pálya.

  • Izraelben tudniilik mindenkinek van fegyvere.
    És nemám afféle kis hatlövetű. hanem rendes gyalogsági gépkarabély. Ami kell a tisztességes önvédelemhez.
    Mármint a zsidó állam önvédelméhez.
    (Akárcsak Svájcban.)

  • Tropa:
    Várod már mi?
    Hogy Hitler szellemi örökösei végre átvegyék a hatalmat Germániában és minden kezdődjék előlről?
    (Hiú ábránd agyamenteknek.)

  • Sajnálatos dolog,és nem egyedi eset, és Franciaország ezek
    szerint fasiszta,antiszemita,meg az egész nép is?….
    Ezek után megnyugodhatnak a „fasiszta”…magyarok,ahonnan a normális
    zsidóknak nem kell menekülniük,mert nem üldözi senki őket és nagyon
    is jól élnek itthon!

  • Pofikám te tényleg tropa leszel a rosszmájú kíváncsiságodtól. Vigyázz,a kíváncsiság egy nagyon veszélyes hajlam.A macskának is a kíváncsisága miatt szorult az ajtó közé a farka.

  • Géza, te iszol, vagy füvezel?

  • charlie,
    nem vagyok egyedüli aki eladta a lakását a Kárpátlavór fővárosában. Abban tökéletesen igazad van,hogy bevándorlás van és még lesz is, megsokszorozott mértékben.Jön a nyár és áprilisi,májusi kezdettel újra kezdődik a műsor.Szíriai,iraki,afrikai muzulmán szereplőkkel és nem fogják barátságos mosollyal jutalmazni a határzáratokat.Miért? Mert nem bevagonírozható zsidó asszonyok és gyerekek jönnek. Honfoglaló kemény fiúkat kaptok.Lehet,hogy pár százezret.Bár az önkéntes csendőrökkel nem lenne problémátok,számszerűen.A problémátok az,hogy ti ezekhez a honfoglalókhoz viszonyítva esetleg lókórházi kedves-nővérek lehettek.
    Egy régebbi hozzászólásodban kérted,hogy adjak némi információt az izraeli hétköznapokról.Ugyan azt a kimerítő leírást adhatom amit akkor írtam.Köszönöm szépen,jól vagyunk.

  • Geyza,
    ezeknek hiába beszélsz.Tropa agyú és horpadt homlokú,nehéz felfogásúak a saját álomvilágukat ismerik.Még sokszor kell énekelni,hogy „Isten álld meg…”Nem tudják,hogy nem elég meggyónni a bűnöket.Napi 600.000 miatyánkot kell mondani a múltért és a jövendőért.

  • geyza!
    nem mindenkinek van fegyvere!es foleg nem gepkarabelya!!
    ez igy nem igaz!
    nekem speciel egy full automata 9mm-es Yericho-m van,es egy szinten 9mm-es Galil Karabelyom!
    a fegyver vasarlast a keses tamadasok ota szorgalmazza a kormanyunk!!megjegyzem teljes joggal!de ismerek sokakat zsidokat akiknek ma sincsen semmilyen fegyvere!!elegge draga mulatsag venni!!

  • Gyuri bácsi, az izraeli hétköznapokról testközelből informálhatnál minket, de valamely okból ez rendre elmarad.
    Például én kíváncsi lennék arra, hogy miért hirdetik óriásplakátokon a magyarországi lakóparkokat, mint paradicsomi helyet a zsidóknak, mikor feltételezhetően egy aktív nyilas lesz a szomszédja.
    Miért segíti az izraeli kormány a minél erőteljesebb magyarországi befektetéseket zsidó vállalkozásoknál egy fasiszta, antiszemita országban, amely úgyis ellopja majd a zsidó vagyont.
    Mi a vélemény a hétköznapi zsidók körében arról a megállapodásról, amely szerint az esetlegesen vészhelyzetbe került Izraelből félmillió bevándorlót fogadna a kirekesztő, és a múltjával szembe nézni nem merő, horthysta Magyarország.
    Az egyre gyakrabban, és százával hozzánk érkező izraeli kisdiákok nyaraltatását miért nem ellenzik tömegesen Izraelben, hisz egy sötét diktatúra szelleme óriási károkat okozhatna a fiatal lelkekben.
    Ilyen kibeszéletlen kérdések szövik át a magyar társadalmat, ebben kellene segítened, hogy megérthessük milyen az átlagos zsidó megítélése rólunk.

  • Tropa!

    Szerintem mindkét feltételezésed igaz,és Geyza sajnos nincs egyedül…a cikk tartalmát(ami ugye nem rólunk szól) nem fogja fel,csak arra képes,hogy
    ok nélkül szidja a volt hazáját és annak vétlen tagjait.
    Ja és mindenkinek vannak bűnei,de a többségnek nincs mit meggyónni
    a zsidókkal szemben,mert „akkor”még nem is éltek,most meg békében
    vannak a más vallásúakkal,sőt nem is téma az,hogy kinek milyen a hite,vagy egyáltalán van-e?

  • Kiegészítés!!!!

    Az elmúlt hetekben ITTHON több helyen tartottak ökumenikus
    istentiszteletet,ami magáért beszél,na ennyi!!!!

  • Charlie: „Hogy toleráns országunkból mennyien aliyáznak, az szigorúan titkos adat..”
    – Nem titkos, csak nem közismert, mert érdektelen az illetékesek szemében, és nem lobogtatják. Magyarországról évi kb 100 ember alijázik, főleg fiatalok és fiatal családok. Ez rosszabb arány, mint az angliai!
    Nagy különbség van azonban a francia zsidó olék és a magyar zsidó olék (=bevándorlók) között: az előbbiek szinte mind az észak-afrikai volt francia gyarmatokról származnak (Marokkó, Algéria, Tunisz), vagy azok első leszármazottai. Ezek egyrészt hagyományosan vallásosak, másrészt anyaországaikban nemzetiségnek számítottak (NEM zsidó vallású arabnak, ellentétben a Mo-i felfogással), azaz, erős identitástudatuk van. A magyar zsidókból ezt az elmúlt 150 év nevelése kilúgozta. Főleg ez az oka a gyér Mo-i alijának, nem a közérzet, a fenyegetettség, – egyáltalán nem röhej….

    Hozzájön az is, hogy az elkényeztetett, európai standardhoz szokott, a nyüzsgő pesti kultúrához, színvonalhoz szokott új bevándorlóknak nagyon nehéz a közel-keleti mentalitást befogadni, a Marokkóból származó francia bevándorló szomszédban társasági partnert látni, esetleg egy déli kisváros álmos levantin csendjábe beilleszkedni. Ezért számosan csalódnak és visszamennek Magyarországra, egy évi kínlódás után. A francia olék viszont legtöbbször perfekt nyelvtudással érkeznek, pénzzel, már itt élő rokonokkal, kapcsolatokkal, világnyelvek tudásával, – és azonos mentalitással.

  • Egy retorikus kérdés, amelyre nem kell válaszolni: ha valaki a zsidóság számára a lehető legmagasabb fokú anyagi és lelki biztonságot követeli, ugyan miért tagadná ezt meg más népektől…? Egy szíriai, iraki, afrikai stb. második világháborús viszonyokat idéző körülmények közül menekülőnek legalább annyi joga van a biztonságra, mint egy franciaországbeli, rendezett középosztálybeli viszonyok ( ahol jogállami viszonyok vannak és semmiféle – legalább is nyílt – faji, etnikai, vallási, nemi és osztály megkülönböztetés nincs ) között élőnek. Akkor is ha ez nem tetszik némely turul vagy zsidó sovinisztának ( vagy iszlámistának, amelynek az előbbi kettő az eszmei tükörképe, amúgy bájos ahogyan a leggyengébbekbe való közös belerúgás erejéig néha egymásra találnak ezen a reakciós olvasói fórumon ). Számomra mindenféle reakciós etnikai, felekezeti soviniszta gondolkodás megvetendő, de hát a magyar politikai közbeszédet hagyományosan ez a sötét reakció uralja. Ezeknek az orbánok meg le penek kellenek. Vesszen a nép és emberellenes reakció!

  • Amúgy Izraelben nem általánosan elterjedt az otthoni fegyvertartás, mint Amerikában vagy Svájcban. Ez nem tévesztendő össze az általános sorkötelezettséggel. Mint ahogyan a gazdasági-szociális viszonyok miatti rossz közbiztonságra ( amelyet Franciaország esetében az iszlámista reakció csoportjai meglovagolnak ) se a fegyverek vagy a szöges ( vagy pengés)drótok a valódi gyógyírt jelentő válaszok. A fegyvermánia viszont már a mentális problémák határvidékén áll, akár a fegyverekkel pózoló dzsihádisták, akár a „hős keresztesek” esetében.

  • Persze nyilván a mindenféle válságtünetektől mentes, általános fizikális és szellemi biztonságot nyújtó tőkés társadalmak felekezeti és etnikai vonalak mentén való fragmentálódása, gettósodása a fejlődés egy emberibb világ felé.

  • Tropa:
    Harmadik káros szenvedélyt üzök:
    Időnként elolvasom a mocskolódásaidat, attól kábulok.
    Szerencsére egy kupica jóféle mindíg helyrehoz.

    Gyuri10:
    Ehh…nácik..

  • GZEVI alapos és mértékadó munkájából kiderül az, hogy a nácik azzal szerzik a népszerűséget maguknak hogy kiragadnak egyes, nekik ideológiailag megfelelő dolgot vagy történést a maguk bonyolult hátteréből és utána azt sulykolják a hívekbe a saját hamis magyarázataikkal.
    Ebből is kitűnik hogy a nácikkal nem lehet ember-módra vitatkozni mert a tényeket a maguk hasznára ferdítik.
    EZEK NEM VITAPARTNEREK!
    Ezek az emberi szabadság sírásói.
    Ha hatalomra kerülnek , elkezdenek gyilkolni.

  • gzeevi, köszönöm hogy egy pár percet szántál rám a válaszoddal, nem is gondoltam, hogy az aliyázás ilyen összetett probléma, ma is tanultam valamit.

  • BARLEV: 😀
    Akkó elnézést hogy nem mondtam igazat:
    Sokan csak géppisztolyt tartanak otthon.
    (Azzé egy Uzi mégiscsak könyebb, olcsóbb és kisebb mint egy KAlasnyikovból leszármazott Suomi ból tökélyre fejlesztett Galil nem ? )
    Meg azt is hallottam hogy egy jóminőségű pisztoly jóval drágább mint egy gyalogsági tömeg-fegyver.
    (Én , ha vennék, Glockot.-ot vennék.Persze laserrel.)

  • Marcsi.
    TE olyan kis idióta vagy.
    Ezekkel az örökös, háttér-infó néküli hozzá-motyogásaiddal.:D

  • Régebben láttam egy izraeli filmet a Magyartévében, amikor még VOLT Magyar TV:
    Egy visszaeső prostit arra ítéltek hogy egy kibucban töltsön el másfél évet.Egy másik -igen helyes-csajjal került egy szobába.Szépen összebarátkoztak és dolgoztak a földeken.Egy szép napon a másikcsajnak, akinek irdatlan rendetlenség volt a szekrényében,mindene kiborult mikor keresett valamit.Többek között egy M16-os gépkarabély is.
    A javuló-félben lévő prosti egészen ledöbbent. elkerekedő szemekkel kérdezte hogy mi ez?
    -Hát a katonai fegyverem…szólt a másik.
    -Dehát ha van fegyvered, miért nem szökünk innen meg? kérdi a javulófélben lévő.
    Mire a csaj:
    -Hülye vagy? Éveket vártam arra hogy itt eltölthessek pár nyarat !

  • charlie,
    gzeevi információihoz még hozzátenném,hogy itt új alapot találtunk a közelkeleti béke megteremtésére.Tudomásom szerint kormányszinten folynak tárgyalások arról,hogy Izraelből Magyarországra bevándorlók és szíriai honfoglalók közösen megvásárolják a Lánchidat.Ráadásnak kérik az Országház 72 tornyának kedvezményes árú használatát és hídpénz kivetését 50-50%-os elosztásban minden a hídon áthajtó román tank után.Egyébként már készítik nálunk a hóman bálint és kún páter gipsz szobrát.A többi Izraellel kapcsolatos információt kénytelen leszel nélkülem megszerezni.Bízok az életrevaló intelligenciádban. Biztos sikerülni fog.Várom részletes beszámolódat.

  • Geyza, kösz.
    Viszont az otthoni fegyvertartásról: az nem egészen pontos. NEM árulnak fegyvert Izraelben úgy, mint az USÁ-ban, azaz, nincsenek mindenhol fegyver-boltok, és az egy kézen megszámlálható vevő-helyeken sem lehet csak úgy vásárolni, még töltényt sem! Néhány kategóriára osztanám az otthon fegyvert tartókat:
    1. Szabadságon lévő katonák, akik a határokról, a területekről jöttek, és oda-vissza a fegyverükkel közlekednek.
    2. Bizonyos rangú katonatisztek, és majd minden rendőr, állandó jelleggel.
    3. A sokezer biztonsági őr (áruházak, mozik, vonatállomások, stb) nagy része naponta leadja a fegyverét, nem viheti haza, de kis részük igen.
    4. Azon állampolgárok, akik ezt kérvényezték, és a BM megadta nekik a fegyvertartási jogot és igazolványt, évenkénti vizsgával. A 6 és fél millió lakosnak ez igen kis része, azok többsége is a Júdea és Szamária lakosa. (Pl Tel Avivban nem akadt egy se, aki lelőtte volna a dizengof-utcai merénylőt).
    4. Az arab lakosság és az izraeli alvilág birtokában lévő illegális fegyverek tízezrei, többnyire a hadseregtől lopottak. Ezeket a TA-i merénylet nyomán igyekeznek majd összeszedni, csak még senki sem tudja, hogyan.

    De az, hogy bárki átlag polgár vagy katonatiszt, rendőr, őr, stb UZI-t, vagy Galilt tartana otthon, az erős túlzás, legfeljebb pisztolyt. Az alvilágban és az arab szektorban viszont akár vállrakétákat is lehet „rendelni”, az áruk kb 50 ezer sekel, egy géppisztolyé pedig néhány ezer, kézigránáté néhány száz. (1 USD = 4 sekel)

  • Geyza!

    Én értelmesen beszélek,írok,nem „motyogok” értelmetlen sületlenségeket,hanem tényeket,valóságot közlök és főleg józanul,meg
    az elmém is ép,fogadd részvétem…..nincs bennem harag,csak részben tehetsz az állapotodról…..jobbulást kívánok!

  • Marcsi
    2016 január 24
    11:26 de.
    „Geyza!

    Én értelmesen beszélek,írok”
    Hölgyem!
    Azért túlzásokba nem kéne esnie…

  • falusi!

    Akinek nem csak agya hanem esze is van….az eddig mindig megértette
    (persze ha akarta!…)amit mondok,nem az én „készülékemben” van a hiba,egyébként Geyzának írtam, akinek nincs szüksége „védőre”,legfeljebb kezelésre….(lehet,hogy nincs egyedül?)

  • Talán ki kellene deríteni,hogy miért menekül annyi zsidó Franciaországból,Angliából meg Németországból Izraelbe?….ami ugye
    nem jó,de mi itthoni „tudatlanok” nem értjük,(innen nem menekülnek,csak olyanok mentek ki és régebben ,akik nem tudtak beilleszkedni,illetve másokkal sértegetés nélkül együtt élni)
    Maguk biztosan tudják!(?)

  • falusi:
    heheheeheheehehehehe

  • Marcsi,
    ne hagyd,hogy visszatereljenek a szamárságok terjesztésére.Ha okosakat fogsz írni,nem lesz rajtad támadható felület.

  • Géza, akkor viszont szövegértési problémáid vannak. Veletek ellentétben én ezt meg is indokolom, hogy miért gondolom ezt:
    A cikk az iszlám fundamentalizmussal, terrorizmussal hozza összefüggésbe a francia zsidók elvándorlását.
    Namost az én németországi adatok változása iránti kíváncsiságom a németországba bemasírozott 1,3 millió muszlimok által kiváltott hatásra terjed ki.
    Ha én németországi zsidó lennék, most eléggé be lennék sz@rva, s lehet erősen fontolgatnám, hogy elköltözök.
    S ehhez semmi köze nincs semmiféle hitleri ideológiának.

  • tropa
    2016 január 24
    4:10 du.
    Tropajuer.
    Aszongyaja tanittóur, hogya nyúcvanmillijós nímetországba a migráncsokka eggyütt ollan nígy-öt százalíkk a musszlám. A franciskánusoknámeg 66 millijóbú ollan öt-hatmillijó a muszlám, ami majnem tisz százalík.
    Vágod?

  • Falusi, akkor menjenek még?

  • Eloszoris… hallottam, hogy a nagybeteg mar nem tagja az ujsag szerkesztosegenek, tehat kiserleti alapon visszatertem (uj email-lel).

    Eleftheria:

    ” Egy retorikus kérdés, amelyre nem kell válaszolni: ha valaki a zsidóság számára a lehető legmagasabb fokú anyagi és lelki biztonságot követeli, ugyan miért tagadná ezt meg más népektől…? ”

    Termeszetesen nem beszelhetek mindenki neveben, de akiket eddig olvastam, meg egy sem mondta azt, hogy ne adjunk menedekjogot a kozel-keleti menekulteknek.

    A kerdes csupan az, hogy ki a menekult abbol a kb 4-5 millio emberbol? A muzulmanok? Tuzimadok? Keresztenyek? Valami mas kisebbseg?

    A muzulmanok uldozik el, illetve gyilkoljak le, adjak el rabszolganak a kulonbozo kisebbsegeket arrafele. Igy tehat kisse nehez elfogadni, hogy a muzulmanok lennenek a menekulok. Ok inkabb az uldozonek latszanak.
    De ha megis akad muzulman menekult, az miert nem megy egy muzulman orszagba? Egyedul Szaud Arabia kepes egyik naprol a masikra befogadni 3 millio menekultet. Miert nem ok fogadjak be oket? Arra nincs penzuk a szaudiaknak, de arra van, hogy mecseteket, minareteket epitsenek az Europaba ozonlo muzulman hadnaknak milliard dollaros tetelekben. Nem talalod ezt furcsanak?

    Tehat en erosen hajlok arra, hogy a valoban uldozott kisebbseget fogadjuk be, talan meg lehetne gondolkodni a valoban menekult muzulman eseteben is, de amikor Bangladesbol, Pakisztanbol …stb… erkeznek a „sziriai” „menekultek”, akkor csak egy komplett idiota kepes szorgalmazni azok befogadasat.

    ” Akkor is ha ez nem tetszik némely turul vagy zsidó sovinisztának ( vagy iszlámistának, amelynek az előbbi kettő az eszmei tükörképe, amúgy bájos ahogyan a leggyengébbekbe való közös belerúgás erejéig néha egymásra találnak ezen a reakciós olvasói fórumon ).”

    Az alhumanizmus nem humanizmus. Amikor szandekosan tonkre akarod tenni az orszagodat, csak hogy bizonyitsd az idiotizmusodat, hogy meg azt sem erted meg, hogy az ellenseged kopogtat a hataron es ki akar nyirni, de legalabbis meg akarja valtoztatni az eletviteledet, akkor te inkabb hazaarulo vagy, semmint humanista.
    Ha pedig annyira nagyon humanistaskodni akarsz, foglalkozz az otthoni szegenyekkel es a szegenyseg okaival.

    ” A fegyvermánia viszont már a mentális problémák határvidékén áll, akár a fegyverekkel pózoló dzsihádisták, akár a “hős keresztesek” esetében. ”

    Ebben tokeletesen egyetert veled Hitler, Sztalin, Mao, Pol Pot, Kaddhafi, es a tobbi despota is.

    Egy igazi polgari demokraciaban, ahol az egyeni szabadsagjogok nincsenek korlatozva, ott viszont az uralkodo csoportnak nem kell felnie attol, hogy lelovik oket. Epp azert nem lovik le oket, mert nem probaljak meg lefegyverezni, es ezzel total sakkban tartani az egesz lakossagot.
    Tetszik neked a totalitarianizmus, mi?

  • gzeevi,
    kérlek,gondold végig a dolgokat és tanuld meg,hogy mit jelent az, hogy bitachon szade!ביטחון שדה.Igyekezz a jövőben ehhez tartani magad!Az olcsó mindent tudóskodásnak sokan tapsolnak ezen az oldalon és mindenhol másutt is.

  • tropa
    2016 január 24
    5:50 du.
    Idezsdrága jókomám.. Kírdísem nútt. Van tenekednek akvárijumod?
    (Ps. Millen medve? )

  • Gyuri 10
    Te meg sokan mások nem vagytok azon a „szinten”,hogy támadni tudjatok,pláne,hogy ez számítana valamit!…..
    Én az itthoni tapasztalataim és hiteles források alapján a valóságot írom és nem hamis rémhíreket,nem gyűlölködöm,csak cáfolok a tények
    alapján!
    Na gondolom ennyi elég és az értelmes,normális,tájékozottabb emberek
    ezt el is fogadják!

  • Különben csak megjegyezném,hogy a franciáknak is elegük lett abból,hogy a zsidó szatirikus hetilapnak köszönhetően indult el a vérengzés,akik a Allahot (de ugye a keresztényeket is)rendszeresen kifigurázzák,kicsúfolják,mivel ők csak a saját vallásukat tisztelik….milyen alapon?!Így bizony nem megy!na ezt torolták meg
    az iszlám terroristák(akiknek a tettével ennek ellenére sem ért egye egyet egyetlen normális,becsületes ember sem!!!)meg ugye Izrael idegen területre hatol be jogtalanul,zsidó telepeket létesít, ártatlan embereket (asszonyokat,gyerekeket gyilkol….)
    amiért már az ENSZ is figyelmeztette.
    A vérengzésnek sok ártatlan civil áldozata is volt,és még várható….ami elfogadhatatlan(az ott élő arab,muszlim békés bevándorlók is sérelmezik a vallásuk gyalázását,és jogosan!)
    A németektől is több zsidó menekült Izraelbe,akik az azóta bizonyítottan
    téves és átgondolatlan bevándorlási politika következményeként
    sok kétes migránst fogadott be,így veszélyben érezték magukat…z angliai zsidó kivándorlásnak is vannak okai….
    Ami a keresztényeket,köztük az itthoniakat illeti,nem vagyunk ilyen szélsőségesek,veszélyesek,(de bizony itthon sem szeretik,ha
    egy magyar zsidó sértegeti a többséget..) akik sértegetik az országot,majd letagadják… és csodálkoznak egyesek kimutatott ellenszenvén(uszoda fojtogatás?,kergetés?,amit szerencsésen megúsztak!!!)de nem zokogunk,hogy elhagyták az országot!
    Jól tették!
    Na el kéne egy kicsit gondolkozni azoknak a zsidóknak,akik nem képesek más vallást tisztelni,másokkal együtt élni,arról már nem is beszélve,hogy saját népüknek,vallásuknak ártanak!
    Szerencsére itthon ők a kisebbség…!
    Aki ezt nem érti,azt csak sajnálni lehet!

  • Marcsuka magasabban áll annál hogy mi, a szellemi mocsár mocskos habjai verdeshessük őtet.

  • tropa:
    te OLYAN okos vagy…nem voltál véletlenül régebben párttitkár ?

  • Moshe Akiva
    2016 január 25
    12:32 de.
    „A muzulmanok uldozik el, illetve gyilkoljak le, adjak el rabszolganak a kulonbozo kisebbsegeket arrafele. Igy tehat kisse nehez elfogadni, hogy a muzulmanok lennenek a menekulok. Ok inkabb az uldozonek latszanak.”
    Télleg így lehet.. Szíria, Iraq, Líbia, mindegyik híres arról, hogy televan keresztényekkel, akiket a moslék muszlimok üldöznek..
    Te szegény…

  • marcsi,

    “ …a fanciáknak is elegük lett abból,hogy a zsidó szatirikus hetilapnak köszönhetően indult el a vérengzés, “

    Ebben a mondatban csak ket apro tortenelmi hiba van: Amikor rajzolgattak azokat a bizonyos karikaturakat az ujsag meg nem volt zsido kezben. A masodik apro hiba, hogy a verengzes Frankhonban nem ezzel indult meg, mar eleg regota tartott elotte.

    “ a keresztényeket is)rendszeresen kifigurázzák,kicsúfolják,mivel ők csak a saját vallásukat tisztelik….milyen alapon?! “

    Marcsi, nem kellene talan utananezni, hogy a Charlie Hebdo milyen karikaturakkal rukkolt elo, mielott marhasagokat hordasz ossze? Ok minden vallast kigunyoltak, csak te speciel nem tudsz errol, mint sok minden masrol sem.

    “ … meg ugye Izrael idegen területre hatol be jogtalanul,zsidó telepeket létesít, ártatlan embereket (asszonyokat,gyerekeket gyilkol….) “

    Eloszoris az ugynevezett West Bank es a Gaza Ovezet Izrael szerves resze. Meg tkp. Jordanianak is illene Izraelnek lennie, ha mar egyszer a zsido nepnek adtak egesz „Palesztinat” annak idejen. A masik “aprosag”, hogy Izrael nem gyilkol asszonyokat es gyerekeket, maximum neha meghal 1-2 no es gyerek is, amikor az altalad imadott terroristak az o hatuk mogul lovoldoznek a zsido katonakra. De teged az ilyesmi ne zavarjon, megartana a gondolkodas. Meg tudogyulladast kapnal tole.

    ” Na el kéne egy kicsit gondolkozni azoknak a zsidóknak,akik nem képesek más vallást tisztelni,másokkal együtt élni,arról már nem is beszélve,hogy saját népüknek,vallásuknak ártanak! “

    Hat azoknak, akik valoban nem tisztelik masok vallasat, azoknak valoban jobb lenne, ha kicsit elgondolkodnanak. Viszont a zsidok messze tobbsege tisztel minden vallast – amig az nem gyujtogat gyilkossagokra. Mert azt mar nem is tekintjuk igazan vallasnak.

  • falusi,

    Nem arrol volt szo, hogy hany kereszteny, vagy tuzimado, vagy mas kisebbseg lakik a muzulman vademberek kozott a Kozel-Keleten (vagy Eszak-Afrikaban), hanem hogy egyaltalan vannak (bar egyre kevesebben lesznek a puszipajtasaid kozremukodese kovetkezteben) es ok az igazi menekultek onnan jelenleg, nem a muzulmanok.

    Problemaid vannak a magyar megertesevel, vagy tok mindegy milyen nyelven mondjak neked?

    Te gazdag…

  • Moshe Akiva!

    Sajnos nem értettél meg!Bizony a francia hetilap gúnyolta ki az iszlámot,akiknek ugye nincs olyan „humorérzékük”,hogy ezt eltűrjék
    A terroristákkal nem lehet viccelődni….következmények nélkül,mint
    a zsidókhoz képest többségben lévő keresztényekkel….na igy kezdődöttés ezért halt meg sok más ártatlan ember.
    Ha a zsidók olyan érzékenyek és elvárják,hogy tiszteljék őket,akkor
    nekik is úgy kellene viselkedni,beilleszkedni.
    Ami a palesztinokat,a zsidó telepeket illeti,hát azon nincs mit vitatkozni(ENSZ,nemzetközi szervezetekstb. felszólitása,bírálata!!)mert tények.

    A migráns áradat (a köztük lévő ellenséges,szélsőséges,
    kétes elemek) miatt több országban is veszélybe kerültek,ezért menekülnek.

    A terrorizmus elitélendő, sürgősen fel kellene számolni.

  • Christopher Adam

    Marcsi,

    igen – egy francia hetilap gúnyolja a vallásokat, nem pedig egy zsidó hetilap. Azt hiszem erre mutatott rá Moshe.

  • Moshe Akiva, „muzulmán vademberek”, akik „üldözők”.

    Innen már csak egy lépés, hogy „keresztény gyerekek vérét isszák”!

  • C.A.!

    Maradjunk annyiban,hogy a lap a gazdag Rothschild család( zsidó szuper klán..).birtokában van és nem csak ironikus,hanem gyűlölködő uszító is,másokat sértő,nem tudják hol a határ!!!!
    Ironikus lap más országokban is van,de mindenkit ironizál(pld.nálunk itthon a Nevem Senki című lap)persze normális keretek között,amin lehet nevetni is!
    „Csak megfelelő,hatalmas válságra van szükség és
    a világ népei elfogadják az Új Világrendet!”(Dávid Rockefeller)
    Na nemsokan nem fogadják el!!!

  • Marcsi aki nem náci…röhögnöm kell(ene) .

  • idióta náci Marcsa :
    Egy lap -pláne egy vicclap- tulajának Nyugaton semmi beleszólása nincs a szerkesztőség munkájába amíg a cég nyereséget termel neki !
    Há mit érdekli őt az ilyesmi !
    Nem azért vesznek lapot , hogy aztán elcsesszék.
    Ez csak Árvalányhajlandban divat.
    (De lassan már egy egész országot felvásárolnak és szépen elcseszik.)
    A maga sekélyes gondolatviláge eddig terjed.
    Szerencsétlen náci perszóna.

  • Megfogadtam,hogy idétlen alakoknak nem válaszolok,de ismét rájöttem,hogy nem normális,sőt beteg……
    Egyébként a szerkesztőség tagjai is zsidók voltak,jó ha tőlem tudja,
    mert nem a saját vallásukat gúnyolták,hanem az egyébként többségben lévő keresztényeket,meg az iszlámot!
    Nácizzon csak nyugodtan,(ha megkönnyebbül ettől) engem egy ilyen beteg ember nem tud megsérteni,és az itthoni zsidó vallású normális
    barátaimmal,ismerőseimmel kulturáltan,tárgyilagosan tudok az ilyen témákról beszélni,akik szintén elítélik a mások gyalázását,meg mellesleg békében élünk egymással!
    Kapja be…a gyógyszerét,hátha használ!

  • hazai lámpa,
    azt a bizonyos 1 lépést nem Moshe Akiva írása,hanem a szíriai muzulmánok lépték meg.Homsz városában lassan már 2 éve lemészárolták a keresztények százait,akik nem tudtak elmenekülni.Egy részük Izraelbe.Sajnálom,hogy Te más irányból ítéled meg a dolgokat.

  • Christopher Adam

    Marcsi,

    tudatlanságára tesz tanubizonyságot, amikor ilyet ir.

    Ime a link, ilyen anyag jelent meg a Charlie Hebdoban a zsidó vallásról, illetve zsidóságról:

    http://forward.com/the-assimilator/212244/when-charlie-hebdo-lampooned-jews-too/

  • Hebdóék mindent karikíroznak, a kereszténységtől elkezdve a buddháig mindent.
    Ez így helyes !
    Csakhát egy buddhista, ha azt látja hogy gúnyolódnak rajta , bölcsen mosolyog magában.
    Megjegyzem ami a szélsőséges muszlim „vicc”-lapokban megy , ( a legelképesztőbb mocskolódások Jézussal kapcsolatban) , ahhoz képest a Charlie Hebdo karikatúrák csak ártalan óvódai rajzocskák.

    Marcsi:
    Én nem könnyebülök meg attól hogy maga kirekesztő, antiszemita, fajvédő , kispolgári dumákat ereget, vagyis nemzetiszocialista hangot üt meg, inkább sajnálkozok afelett hogy eggyel megint kevesebbje van , egy lélek ismét elveszett
    az Emberiség számára.

  • marcsi,
    látom képtelen vagy lemondani zsidókat imádó ingereid fitogtatásáról még akkor is kimondod a tutit ha ha halvány lila algőzöd sincs az egész témáról.Hogy itt Izraelben mi történik azt természetesen jobban tudod,mint én,mert te a 3000 kilométer távolságból is meg érzed a zsidó szagot.Ebben csak annyiból hasonlítunk,hogy én az első leírt szavadból felismertem a besorolásodat.Nem most,hanem még Ille idejéből.Ő a hasonló szájtépéseidért úgy vágott ki,mint sebész a rákfenét.Az pedig,hogy én milyen szintről nem veszlek humanoidnak kizárólag rám tartozik.

  • Cris!

    Ezt a pár képet nem láttam,de nem igazán győztél meg,egy kis
    zsidó kifigurázással…..a többség bizonyára nem ilyen „enyhe”
    vicc volt és jóval élesebben bírálta a más vallásúakat,ha csak
    ennyi lett volna,nem indul el az erőszak!
    Én több helyről is tájékozódom(nem vagyok egyedül),meg azt mondom
    tisztelni kellene a különböző vallású népeknek,nem gyűlölködni…
    Ami az iszlám szélsőségeseket illeti,akik ok nélkül is gyilkolnak
    azokkal különösen vigyázni kell.
    Azért köszönöm,hogy reagáltál sértegetés nélkül,még akkor is ha tudatlannak neveztél,amit ugye Te sem gondolsz komolyan?
    Ennek ellenére fenntartom a véleményem ,és több sértegető,trágár
    teljesen tájékozatlan emberrel nem éri meg vitáznom!

  • Gyuri 10!
    Soha nem állítottam,hogy pontosan tudom mi történik Izraelben,nekem az is elég,hogy megvettetek egy földet,országot alapítottatok(a múlt században
    ez elfogadható volt,meg volt rá anyagi lehetőségetek is,mint más üldözötteknek nem,az utóbbit sem irigylem..)
    Az viszont magáért beszél,hogy most is mindenki fegyvert visel,még a nők is és állandó készültségben vagytok…vajon miért?mert nem elég ami van és idegen,palesztin területre is behatoltok,építkeztek,amihez semmi közötök!Biztos jobb élet színvonalatok van, mint itthon lenne,de nem szeretnék így élni….(meg kell nézni a régi Palesztina területét és a mostanit…)
    Te se állítsd,hogy teljes képben vagy az itthoni helyzettel kapcsolatban,mert az képtelenség!
    Mi nem viselünk fegyvert,nem háborúzunk másokkal,megelégszünk a
    jelenlegi határokkal(Trianon ellenére!!!!)és a sokkal szolidabb
    életkörülményekkel,de nyugodtan alszunk!

  • Moshe Akiva
    2016 január 25
    5:44 du.
    Haver. Szíriának hozzávetőlegesen 17 millió a lakossága. Ebből Muslim 87% (official; includes Sunni 74% and Alawi, Ismaili, and Shia 13%), Christian 10% (includes Orthodox, Uniate, and Nestorian), Druze 3%.
    Namármost.
    Szíriában lassan harmadik éve tombol az IS. Gyilkol keresztényt, kurdot, arabot.
    Kb nyolcmillió ember, a populációnak csaknem a fele vagy elmenekült, vagy más országrészbe költözött.
    Muszlim vallásterületeken kb négymillió szíriai, iraqi, líbiai él menekülttáborokban. Európába eleddig kb kétmillió próbált bejutni.
    Gondolom nem kell nagy matektudás ahhoz, hogy kiszámítsad, ez cseppel több, mint a szíriai összes keresztény száma.
    Te az összes arabra akarod ráhúzni az ISIS kegyetlenkedéseit, gyilkosságait, terrorizmusát.
    Az ISIS 2OO6-ban alakult Iraqban, Szaddam megvert, illegalitásba vonult katonáiból, és támogatóiból. Jelentőségük alig volt, az amerikai hadseregnek alig okoztak fejfájást.
    Az USA csapatainak kivonása után fegyverarzenáljának, technológiájának, földi haderejének nagyobbik részét otthagyta, erre tette rá a kezét az IS. Emellett az USA is, az angolok és franciák is, demég Izrael is támogatni kezdte 2O11-től az Assad ellenes forradalmárokat. Ők pedig szépecskén el és átadták a fegyvereket az IS-nek.
    Azóta terjeszkedhettek.
    Talán hallottál róla, az IS elfoglalt egy csomó olajkutat. Ebből finanszírozták eleddig a dolgaikat. Az amerikai, francia, kanadai bombázók valamiért megkímélték ezeket a kutakat, ahogy a finomítókat is..
    Most, hogy az oroszok elsősorban azokat bombázzák, apadoznak az IS pénzforrásai.
    A kurd fegyveresek nemzetközi támogatottsága egyre erősebb, ők azok, akik sikerrel semmisítgetik meg a terrorista alakulatokat. (Meg az íráni önkéntesek. Irán pl az elsők között volt aki elkezdte bombázgatni az IS bázisait.)
    Szal. Hozzászólásoddal az a gondom, hogy beskatulyázol minden arabot. Primitívek, tudatlanok, barbárok-terroristák.
    Tod, az eorópába menekülteknek mindössze hetven százaléka érkezett Szíriából. A többiek más fegyveres konfliktusok területeiről érkeztek, mint Afganisztán, Szudán, Behrein, Libanon, Mali, Közép-Afrika, stb.
    Puszipajtásaiom nincsenek, általában nőkkel szoktam nyálascsókot váltani.
    A magyar nyelvről annyit, hogy eladlak, megveszlek rajta… 😀

  • Gyuri 10!

    Egy kis kiegészítés: soha nem állítottam,hogy mindent tudok,de ez
    számomra másoktól sem elfogadható, nagyképűségnek,sajnos több esetben önkritika hiányának,tájékozatlanságnak tűnik!

  • Marcsi:
    Utoljára próbálok magának értelmesen , történelmi tényeket előadni.
    1.
    1948 .-ban az ENSZ égisze és határozata alapján ki kellett kiáltani Izrael Államot és a Palesztin Államot.Izrael másnap megtette , a palesztinok pedig -külső,arab fehívásra – elhagyták Izraelt azzal hogy fegyverrel térnhetnek visza és minden az övék lesz. ( Nem minden arab dőlt be, azok most is izraeli állampolgárok)
    Pár nap mulva irdatlan arab haderő rontott a fiatal és gyenge Izrael-államra : Jordán légiók és egyiptomi hadak, azzal hogy a tengerbe nyomják a zsidókat , a csecsemőket szuronyhegyre tűzik, stb.
    Izrael -némi terület-veszteséggel- de megvédte magát a véres háborúban és fejlődésnek indult.
    Az ENSZ dekrétum ellenére NEM alakult meg a Palesztin Állam, hanem jordán és egyiptomi megszállás alatt maradtak a palesztin területek.Az elvándorolt palesztinok nem térhettek többé vissza Izraelbe.
    2.
    1967. Eltellt 19 év ami alatt folyamatosan ment az arab rádiókban a jiddisch nyelvű átkozodás és véres fenyegetőzés. A szírek a Golan fennsík oldalában lőállásokat , bunkereket építettek és onnan lőtték messzehordó ágyúkkal a földeken dolgozó izraeli parasztokat. Egyiptom minden tenger-jog ellenére elzárta Izrael elől a Tirani tenger-szorost (a sínai félsziget déli csúcsánál), hogy Izrael ne tudjon az eilati kikötőből kereskedni délnek , csak óriási kerülővel Gibraltáron át.A Szuezi Csatornát természetesen nem használhatták.Végül pedig az Arab Szövetség , ami kb 50 millió emberből állt , egy rettenetes haderőt vont ösze Izrael határainál , hogy az oroszok ENSZ béli fedezésével megsemmítsék a kis országot.
    EZÉRT támadott Izrael hanarább !
    MEg kel mondjam Neked , hogy én mint materialista, azóta valahogy valamit mégiscsak hiszek: Az ÚR megengedte Izrael fiainak és láyainak, hogy hat nap alatt elvégezzék azt , amihez másoknak hat hónap is kevés lett volna!
    Előbb leverték a Jordániát és izraeli kommandósok AZONNAL elfoglalták a Sirató-falat , utána leverték Egyiptomot és egészen a Szuezi Csatornáig nyomulva elfoglalták az egész Sínai félszigetet.Természetesen többé nem lehetett hajózni a Szezi Csatornán.Csak ha Izrael megengedte. Aztán pedig Szíria ellen fordultak az izraeli páncélos ékek és már Damaszkusz külvárosában dübörögtek, amikor Szíria békét kért és természetesen kapott Izrael kezéből. A Golán fennsíkot megszállták, hogy onnan többé ne lehesen ágyútüzet zúdítani az ütetvényekre.
    3.
    1973: Egyiptom megpróbálta fegyverrel viszavenni a Sínai Félszigetet, természetesen sikertelenül.
    4.
    1978: Izrael és Egyiptom Camp David-ben megállapodik abban hogy Egyiptom elismeri Izraelt, többé nem támadja meg.
    Erre Izrael átadja a Sinai Félszigetet Egyiptomnak.Azóta elég jó a viszonyuk.
    Szíria , pontosabban az Asszad-rezsim nem ismeri el a mai napig sem Izraelt , ezért nem is kapják vissza a Golan fennsíkot.
    5.
    A legutóbbi idők: A paleszinok nem voltak képesek mind a mai napig megalakítani az államukat normálisan, mert állandóan valami balhét keltenek ami elodázza azt. Pedig jópár éve még Izrael fegyverezte fel Kalasnyikovokkal az alakuló Palesztin Hatóság fiatal rendfenntartóit. Most ezek a „rendfenntatók” rálőnek az izraeliekre , ha tehetik.
    6.
    Területek. Izrael nem gazdag orszég, ha kényszerűségből ( önvédelemből) meg kell szállnia egy területet , akkor hasznosítania kell neki. Pl azzal hogy termővé teszi a pusztaságot. Tudjuk..régi zsidó gyakorlat ez. Izrael eredetileg , a 2000 éves alhagyatottság okán pusztasággá alakult. A zsidók megvették az értéktelen sovány földeket a helyi legeltető arab sejkektől, akik örültek hogy jó áron megszabadultak tőle. ÉS kosarakban, szamárháton hordták a kis parcelláikra a távoli folyókból az iszapot , hogy vetni tudjanak.
    Viszont mostanában jelentős belpolitikiai feszültséget képez az , hogy amikor a palesztinoknak vissza -vissza adnak egy egy föld-darabot, akkor karhatalommal kell onnan eltávolítani a telepeseket, akik termőre fordították a környéket.
    A folyamat lassú és az arabok nem segítík elő a gyilkosságaikkal , rakétázásaikkal.
    Remélem Marcsi eléggé kimerítően vázoltam a szitut , bár a helyzet ennél azért lényegesen bnyolultabb. Érdemes utána nézned aNET.-en , minden fenn an magyar nyelven ( is )

  • Marcsi,

    „” Bizony a francia hetilap gúnyolta ki az iszlámot,akiknek ugye nincs olyan “humorérzékük”,hogy ezt eltűrjék ”

    Ez igaz, de ez nem menti fel a gyilkosokat a gyilkossag alol. Akarmennyire is szeretnek a 7. szazadban elni, amikor Europaba, vagy Eszak-Amerikaba rangatja oket a rosseb, akkor hozza kell szokniuk, hogy bizonyos emberek gunyt uznek mindenfele vallasbol (is). Ha nem tetszik nekik, ne vegyek a lapot. En sem veszem, mert nekem sem tetszik az ilyesmi. De en nem akarom a gunyolodokat emiatt lelovoldozni. Ez ilyen egyszeru.
    Nehogymar az aldozat legyen oka a gyilkossagnak!

    ” Ha a zsidók olyan érzékenyek és elvárják,hogy tiszteljék őket,akkor nekik is úgy kellene viselkedni,beilleszkedni. ”

    Miert, hogyan viselkednek? Es mit jelent a beilleszkedes? Ha beternek keresztenynek, akkor beilleszkedtek? (Emlexel hany keresztenysegbe betert zsidot hurcoltak el Magyarorszagrol egy kis gazkamrai kirandulasra?)
    Legyszives valaszolj mindket kerdesre.

    ” Ami a palesztinokat,a zsidó telepeket illeti,hát azon nincs mit vitatkozni(ENSZ,nemzetközi szervezetekstb. felszólitása,bírálata!!)mert tények. ”

    Az ENSZ hatarozatok tenyek, valoban. Viszont azt is kellene latnia annak, aki olvassa azokat a hatarozatokat, hogy azokat mind a muzulman blokk szavazza meg (illetve regebben a cocjalista blokk is segitett ebben). Hadd kerdezzek ra: Ha lenne 54 zsido allam es azok sorban egymas utan szavaznanak meg mindenfele marhasagot az egyetlen muzulman allam ellen, akkor elitelned ugyanugy az egyetlen muzulman orzzagot is?
    Avagy azert nem akarsz errol vitatkozni, mert te is tudod, hogy vegulis ott Izrael vivja az elethalalharcat egy agymosott, 7. szazadban megragadt vadember horda ellen, amelyik szam szerint minimum 60-szoros tuleroben van?

  • hazai lampa,

    „” Moshe Akiva, “muzulmán vademberek”, akik “üldözők”.
    Innen már csak egy lépés, hogy “keresztény gyerekek vérét isszák”! „”

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Szalmab%C3%A1b%C3%A9rvel%C3%A9s

    Az angol valtozatanak elso mondata jobban hatarozza meg:

    ” A straw man is a common form of argument and is an informal fallacy based on giving the impression of refuting an opponent’s argument, while actually refuting an argument which was not advanced by that opponent.”

    de bemasoltam a magyar valtozat url-jet, hatha nem erted az angolt.

    Tehat ha erdemben ohajtasz vitatkozni, keruld az ilyesmiket legyszives, mert nincs kedvem erre tolteni az idomet.

  • falusi,

    Az IS nem a muzulmanokat uldozi. A Sziriabol, Irakbol eljovo muzulman maximum azert tavozott, mert gyava es nem akart reszt venni a harcokban. De inkabb csak kihasznalta az alkalmat, hogy menekultnek tettese magat, ugyanis Europaban es Eszak-Amerikaban akadnak manapsag idiotak, akik ezt a maszlagot beveszik.
    A muzulmannak nincs oka menekulni IS foldrol, senki sem akarja ot megolni. Kiveve ha a lelkem eppen homokos, vagy megcsalta a ferjet.
    Megegyszer leirom, hatha ragad most: Ennelfogva az igazi menekultek azok, akiket irt, vagy rabszolgasorba taszit az IS, es ezek a kulonfele mas vallasu kisebbsegek.

    Igaz, az IS a shi’ite muzulmanokat is irtja, akiket viszont ok – mint szunni muzulmanok – nem tartanak muzulmanoknak. Ezert irtam, hogy bizonyos esetekben kivetelt tennek, bar azokat is inkabb egy muzulman orszagba – Iranba – kuldenem zaros hataridon belul.
    Ugyanakkor a „menekultek” nagyobbik resze szunni muzulman, akiket jelenleg sehol sem uldozik csak azert, mert szunnik.

    Ami a magyar nyelvet illeti; en nem szegyellem, hogy 31 eves tavollet utan kicsit megkopott a tudasom. Az ilyesmi elofordul. Komolyabb problemanak azt tartom, amikor valaki a helyes nyelvhasznalat dacara sem kepes megerteni alapveto, egyszeru dolgokat.

  • Marcsi,

    Meghalok neked! Eloszor azt mondtad, hogy a C.H. soha nem gunyolta a zsido vallast, mikor bemutatjak neked ennek az ellenkezojet ezusttalcan – mert a jelek szerint magadtol vagy nem tudsz, vagy nem vagy hajlando keresgelni – akkor nekiallsz hadovalni hulyesegeket.
    Azt nehez beismerni, hogy tevedtel, vagy azt, hogy tudatlan vagy?

    Mellesleg hozzatennek valamit a Geyza irasahoz Izraelt illetoen. Amit a Geyza irt ugy-ahogy van igaz. Az csak a baj az irasaval, hogy 1948-ben kezdi a tortenelmet.
    Egy nagyon fontos tortenelmi teny kimaradt (ami kulonben csacskasag, mert nincs egyetlen olyan orszag sem a Foldon, amelyik „jogosan” letezik – mind azert teszi ezt, mert meg tudja magat vedeni, vagy senki sem akarja oket elpusztitani) ami fontos olyanok szamara, mint te vagy.
    Aki elvakoltan gyulol (mint te) az az ellensegenek meg a letjogosultsagat is ketsegbevonja, es mint olyan fel kell hivjam a figyelmedet erre a bizonyos letjogosultsagra.

    Az ENSZ magaeva fogadta a Nemzetek Ligajanak minden hatarozatat. Azok kozott volt egy 1920-as keltezesu, ami azt mondta ki, hogy Palesztina a zsido nep hazaja. Nem az arab nepe, nem a hottentotta nepe, hanem a zsido nepe.
    Az az 1920-as Palesztina magaba foglalta a mai Izraelt, Gazat, West Bank-et es egesz Jordaniat. (Akkor meg tudtak, hogy a zsido nepnek szuksege lesz egy akkora teruletre, amin meg is tudnak elni.) Ennek az egesznek kene ma Izraelnek lennie. Tehat Izraelnek minden joga meg van arra, hogy ezen a teruleten barhol epitkezzenek, eljenek zsidok …stb. (Az viszont igaz, hogy a Golan Fennsik nem tartozik az 1920-as Palesztinahoz, de ezt Izrael mar regen visszaadta volna Szirianak, ha azok hajlandok lettek volna alairni egy bekeszerzodest Izraellel.)

    Hogy az ENSZ miert hatarozott megis a meg megmaradt paranyi Palesztina felosztasa mellet 1947-ben? Egyreszt azert, mert olyan zsidogyulolok, mint te, masreszt azert mert hipokritak is. Tobbek kozott azert is hagyjak nyomatni az agybeteg arab propagandat a hivatalukban meg a mai napig is.

  • Jichakperlmutter

    Marcsi!

    Mi az, hogy zsidók, akik nem tudnak beilleszkedni?
    Akiknek az ükanyja, meg már a szépapja is itt élt, miért is kellene még ma is beilleszkednie a saját hazájában?
    Amúgy meg, jó lenne ha végre tudomásul venné, vagy nem tenne úgy sunyi mód, mintha nem értené, hogy a menekülésnek az egyetlen oka a fenyegetettség, avagy annak az érzése…
    Jöjjön már rá, nem magát bántják, hanem az ilyen mondataival – mint itt fent is – maga törekszik megbántani másokat… Kilóg a lóláb, Marcsi!

    .

    .

  • Jichakperlmutter

    Moshe Akiva!

    Engem drága Édesanyám mindig arra figyelmeztetett, hogy „a hitében senkit se bánts meg !”
    Na már most, amikor az alvó oroszlán bajszát húzogatjuk, józan feltételezheti róla, hogy az oroszlánnak rossz a humorérzéke és a hit sem ismer humort…

  • Marcsi,
    Geyza tökéletes és pontos,természetesen nem teljes leírást adott,alapos tudása segítségével.Amit nem írt le,mert nem tudja vagy nem akarja leírni,én sem fogom leírni,még a különböző provokációk ellenére sem.Ezekről nem világosítjuk fel a minket leírni álmodókat. Érdekesség képen,mivel azt már tudod,hogy Izraelben minden férfi és minden nő fegyverrel koptatja az utcákat,elárulok egy hadi titkot: a családomban van cca. hat vagy hét hölgy,de egyik sem hord fegyvert. A férfiak egy kis része(én is)valóban fegyverrel lófrálunk,mert nem akarunk áldozatul esni arab védenceid lelkesedésének.Meg aztán neked sem szeretnénk örömöt szerezni. Azt a vallomásodat nagyon szépnek és helyesnek tartom, hogy nem tudhatsz mindent.Nos…ez igaz már azért is mert értesüléseidet irányított vagy érzelmi alapú sajtó termékekből meríted.Magamról még csak annyit,hogy minden évben 1x,2x Magyarországon is megfordulok.Vannak itt-ott megmaradt rokonaim és barátaim is.A ti országotokat és népeteket annyival ismerem jobban, mint te Izraelt és népét,amennyivel több közöm van és jártam ott, mint te Izraelben.Lám én még a magyar nyelvet is legalább olyan szinten művelem,mint te.Tehát ismerem az irodalmatokat és a napi propagandátokat is.Kár,hogy te nem tudod megtanulni a héber nyelvet sem érzelmi sem felfogóképességi alapon.Pedig itt olyannyira szabad sajtó van,hogy még ellenséges,anticionista sőt arab érdekeket védő újságok is megjelennek napi szinten.Tehát az lenne a kérésem,hogy ha az ingereid is megengedik,soha ne hasonlítsd magadat hozzám és Magyarországot Izraelhez.Olyan nagy a differencia,hogy nincs összehasonlítási alap.Mindezeket nem nagyképűsködésből írtam,hanem felvilágosító ingereim kielégítésére.

  • Moshe Akiva
    2016 január 26
    11:26 du.

    Lenne egy kérdésem. Te iszlamofóbiás vagy?

    Nem hiszel abban, hogy muszlim emberek saját elhatározásukból demokráciát szeretnének, és tudnak építeni?

  • Gyuri10:
    Fegyver-viselés Izraelben:
    Azt olvasom, hogy mostanság tisztes. megőszült nagymamák úgy mennek a piacra hogy a cekkerből kiáll a sodrófa.
    Minden eshetőségre.
    (Hátha jön egy idióta arab, kezében konyhakéssel.)

  • Marcsi,
    bizony nagy szeretettel merem ajánlani,hogy Trianon ellenére alukáljatok jó mélyen és ne próbáljátok mérgesíteni a csiki havasi medvéket,mert az első morgásuk után,nem az lesz a jelszó, hogy”Erdélyt vissza,mindent vissza”.Az egységes Budapestet annyira szeretem,hogy szeretném ha nem csinálnátok butaságokat!Az irredenta álomvilágból ajánlatos felébredni és kihúzni a kezet a biliből. Érdekes,hogy a háborúkban nyert annektált területeket, senki nem adja vissza.Mi sem és a románok,oroszok,amerikaiak,angolok még kevésbé.A vicc,hogy a világ még nem szokta meg,hogy a zsidók nem a „megvásárolt”földeken élnek,hanem a több ezer éves véráztatta hazába jöttek vissza.Ami pedig az ilyen kekeckedő kis náci csemetéknek nem tetszik,hogy mi meg is tudjuk védeni azt amink van.
    Azt,hogy hogyan hagyd,hogy a mi gondunk legyen.

  • Gyuri 10!

    Az,hogy a múltat,a történelmet ki hogyan tanulta,a közvetlen környezete,ősei beszámolóiból hogyan értelmezi,meg,hogy sok
    dolgot tények alapján a történészek helyretettek…. az egy dolog,nem vagyunk egyformák (szerencsére!!!!),de a hiteles többség véleménye tapasztalata számít!
    Akik „tévedhetetlenül” szubjektíven harsogják a saját igazukat,képtelenek mások jogos sérelmeit (még M.országét sem
    ismeri el)és csak a saját sebeiket nyalogatják azok,önző,szánalomra méltó emberek,és magukat rekesztik ki a
    társadalomból,legalábbis a többséggel szemben jelentős kisebbségben van!
    Sem rajtam,sem az itteni kis senkiken nem múlik semmi,de vannak akik hitelesebbek!
    Na ennyi!

  • Ja és csak ennyit tudtok:mindenki náci, aki nem zsidó, nem egoista,
    gyűlölködő….ez már unalmas és röhejes,de inkább „betegség”,és szánalmas!
    Törődjetek bele,hogy ma már nem ez a réteg irányítja a világot,csak szeretné(régebben sikerült..)

  • Marcsi,
    remélem ezt a beírásodat az összes magyar akadémiák jóvá fogják hagyni.Add be nekik.Ne nekem,mert én nem mindent veszek be.Az akadémián még kaphatsz érte egy homlokcsókot is a pedellustól.

  • Geyza,
    az előző valós beírásoddal és anyagismereteddel lenyűgöztél.Most túl erőltetted magad.Amit nekem címeztél lehet,hogy marcsi jobban bekajálná?!

  • Ez télleg idióta…
    Kár volt oly sokat koptatni ujjainkat miatta.
    Szteem ki van sülve az agya a Kurucinfó mértéktelen fogyasztása miatt.

  • gyuri10:
    Azé jeleztem előre hogy valahol olvastam róla.
    Valami újságban. Nagymama a sodrófával hehehehehe

  • hazai lámpa,
    bár nem hozzám intézted kérdésedet,de a választ megadom rá.Azt hiszem te vagy az iszlámfóbiás,mert képtelen vagy megemlíteni nevét egyetlen demokratikus államformában élő iszlám országnak az 56-ból vagy a 22 arab országból.Félsz tőlük,hogy C. Hebdo sorsára juthatsz? Tudod mit?Ne csinálj róluk vagy a demokráciájukról karikatúrát!

  • Moshe Akiva
    2016 január 26
    11:51 du.

    Nézz bele ezekbe az oldalakba.
    Utána beszélhetünk a dologról.
    Talán helyrerak néhány dolgot..

    http://www.cnn.com/2014/08/08/world/isis-fast-facts/index.html
    https://www.rt.com/news/166836-isis-isil-al-qaeda-iraq/

  • Geyza,
    én hónapokon keresztül leveleztem(interneten) a kuruc in fos varga bélával.Mondhatom,hogy egy nyíltan mocskos nyilas állat,de szellemi képességei,és intelligenciája sajnos azt kell mondjam marcsi barátnőnk felett áll,mint patkány a kölykei felett.

  • :)) :)) Hát ez marha jó. Geyza a Szentkoronarádió.com-ot olvasgatja, Gyuri bácsi meg a főnyilassal levelezget.
    Nincs bennetek valami elfojtott dolog? :))

  • hazai lampa,

    Igen, en hatarozottan felek a muzulmanoktol. Annak ellenere is hogy ismerek kozuluk nehanyszazat, akiknek batran oda merem tartani a hatamat is.

    Veluk akkor kezdodik a problema igazan, amikor szamuk eleri kb. az osszlakossag 10%-t.

    Hogy a tobbseguk nem gyilkos, sajnos tulzottan sokat nem szamit.
    A nacik tobbsege sem volt gyilkos, nem volt mindenki SS tag, a kommunistak tobbsege sem volt gyilkos, a korabbi korokban elo muzulmanok tobbsege sem volt gyilkos, viszont minden ilyen esetben a bekes tobbseg irrelevansa valt a tortenelem soran. Ugyanis mindig a nagypofaju, masokat megfelelemlito eroszakos tahok viszik a primet.

    No es akkor meg ott van az az aprocska problema, hogy valoban igaz-e az, hogy a tobbseguk ma nem radikalis?

  • Bocsanat. Az a video resze egy „csokor” videonak, es az abbol a csokorbol valo elso URLO-ja jott be.
    Ez az igazi (remelhetoleg).

  • Csárli:
    Látod? 🙂
    Milyen yokat bírhatok ajánlani Néked ?
    Naná hogy olvasgatom !

    „Ha nem ismerjük meg ellenségeinket, sohasem tudunk felette győzelmet aratni”

    /Szun Cu középkori kínai tábornok és hadvezér ma is használatos,hadviseléssel kapcsolatos kézikönyvéből/

    Azt is tudtam hogy kihasználod a lehetőséget és belököd ide annak a szennylapnak az URL-jét.Azé nem adtam meg teljesen.
    Ismerlek már fiú mint a tenyeremet…

  • charlie,
    van! Amiket a kuruc in fososnak írtam hónapokon keresztül,lehet ,hogy egy minimum félésszel rendelkező patkány is önként lépett volna a patkányfogó csapdába.De miért izgatja ez a fantáziádat? Te az ellenkező oldalon vagy!Miért levelezel velünk?Ennyire szeretsz minket? Jól esik az empátiád!

  • falusi,

    Komolyan ugy dondoltad, hogy mindezt en mar nem tudtam regota?

  • Akiknek nincs hazája(vagy elfelejtették….,ok nélkül gyalázzák)azoknak hitük sincs,nincs miről beszélni velük,pláne
    vitatkozni,különösen ha egyesek esetleg agyilag is terheltek!

  • Marcsi:
    Kiskegyednek netán agytudósnak méltóztatik lenni ?
    Hogy itten agyak mibenlétét elemezgeti.
    Úgyhallottam hogy valami hentesboltban felszolgáló.
    Talán onnan meríti a tudományát , a hentesbárd segítségével ?
    Most még nincs itt az ideje de majd megkeresem magának a régi haláltábori tablót , „ember bolti bontása, szappanfőzéshez ”
    címmel jó?

  • Geyza!

    Szánalmas…..gyógyszert bekapni…..!

  • Geyza
    2016 január 28
    11:42 de.
    Hagyd! Műhiba történt szegénykével.

  • Moshe Akiva
    2016 január 27
    5:15 du.
    Ha igen, akkor végképp nemértem a skatulyázásodat..

  • Hm..
    A minap olvastam a New York Times-ban, hogy valamelyik videóján az IS önmagát Észak-Afrika és Ázsia oroszlánjának nevezte..
    Nemtom. Amíg nem kóstoltam az oroszlánt, nekem a disznó az állatok királya…

  • Falusi,

    En nem skatulyaztam.

    Ha az lenne a problemam, hogy minden muzulman terrorista, akkor ezt mondanam. De ezt se nem irtam, se nem mondtam, es meg csak nem is gondoltam.

    Egyszeruen csak arrol az egbekialto gaztettrol van szo, hogy az igazi menekultek ott rohadnak a menekulttaborokban az atutazoban levo almenekultek kozott, a mi orszagaink pedig nyugodt lelkiismerettel hagyjak ott rohadni az igaz menekulteket es befogadjak azokat, akiknek semmi, vagy vajmi keves okuk van a menekulesre.

    Obama elvtars meg azt is megtette, hogy visszakuldott 60 Irakbol erkezett keresztenyt Irakba, nem fogadta el a menekultkerelmuket. Ugyanakkor szazezer szamra hordja be a muzulmanokat, akik uldozik a kerentenyeket Irakban es Sziriaban.
    Ez egyszeruen verforralo.

    Mint mar irtam, ott van meg az a lehetoseg is, hogy a muzulman orszagok fogadjak be a muzulman „menekulteket” – ha azok valoban menekultek. De szinte egyik sem fogad be beloluk, mindet Europaba es Eszak-Amerikaba iranyitjak.
    Miert ilyen fontos ez?
    Miert pont most indultak el?
    Miert nincs koztuk – keves kivetellel – no es gyerek? Honnan veszik a batorsagot, hogy kovetelozzenek, randalirozzanak, noket eroszakoljanak meg, lopjanak …stb?
    Amikor en voltam menekult, orultem, hogy luk van a seggemen, betartattak velem a nemzetkozi szabalyokat. Ezeknek a szabalyokat sem kell betartani. Hogyan van ez?

    Ha valoban az a problema, hogy kihalofelben van a nemet, dan, sved …stb… nep, miert nem vittek be nehany millio magyart, lengyelt, romant, szerbet, horvatot, ukrant es oroszt? Csak nehogy azt mondja nekem valaki, hogy ezen nepek kozul nem akadt volna eleg jelentkezo.

    Miert pont a muzulman, aki ha menekult is, epp azert menekult a sajat „mersekelt” hazajabol, mert meg ott is tul radikalisnak szamit? (Nagyon ugy nez ki, hogy ez az egesz iraki es sziriai szarkeveres csak arra volt jo, hogy almenekulteket gyartsanak a hidzsrara kaphato muzulmanok kozul.)

    De a legfobb problemam ezzel meg mindig az, hogy az igazi menekulteket sorsukra hagyjuk, az uldozoiket pedig befogadjuk, cocjalis segelyt, ingyen, vagy „tamogatott” lakast adunk nekik, akik aztan ugy kb. 80%-os aranyban ebbol fognak megelni generaciok mulva is – ha a francia minta ervenyesul mindenhol.

  • Tamas Jorg Tillmann

    Kurva konnyen osztjatok az eszt ott a vilagvegi idilli galutban, probaljatok ki mijen a naci flamandok kozott!

  • Marcsi,
    áruld el,az agyi sérültekkel kapcsolatosan te az egyesek vagy a kettesek közé tartozol?Lehet,hogy neked van hazád,de mit tettél érte hogy legyen?Mert Figyelő legalább plakátokat tépkedett.Ezzel építette a magyar hazát!Miket tépkedtél te azért,hogy a”haza fényre derüljön”?

  • Don Ovuz:
    Mi volt a műhiba ?
    Hogy élve született ?

  • Moshe Akiva
    2016 január 28
    4:07 du.
    Bocs, de…
    Nem azt írtad, hogy az arab szélsőségesek vademberek, vagy az IS terroristi vademberek, hanem azt, hogyu az arab vademberek.
    Más.
    Tudod, ez a hatvan visszaküldött iraqi keresztény kicsit megmosolyogtatott. Hol találkozhatott bárki az elmúlt harminc évben kereszténnyel Iraqban, aki nem túrista volt?
    A menekültekkel kapcsolatban van egy közös nevező: a táborok. A táborokban néhányezer család már évek óta -néhányan évtizedek óta- ott él. Amikor a menekültek között létszámben-szerinted- többségében egyedülálló, életerős férfiak vannak, azok többségében ezeknek a táboroknak voltak évekig a lakói. Rengeteg a mostani tizen, vagy huszonéves között az olyan, aki vagy már egy menekülttáborban született, vagy pár évesen került oda.
    Ők azok, akiknek a dialektusát lehetetlen behatárolni, viszont ugyanőket meg lehet fogni a bemondott lakóhelyük városainak, falvainak ismeretével kapcsolatban. ( Utcanmevek, nemcsak a főutak, éttermek, kávézók, butikok neveivel, stb.)
    Tudod, Szíriából,- ahol a legtöbb arab országtól eltérően – jóval „demokratikusabbak”, vagy inkább hadd fogalmazzak úgy, hogy modernebbek voltak a viszonyok, többnyire a városokban élők menekültek/nek el. Nem minden esetben az ISIS szélsőségesei elől, hanem a bombázások kovetkeztében. Az életüket, a gyerekeik életét féltik. Ázsiában, Észak-Afrikában jóval elterjedtebb a mobiltelefon, mint akár Európában, vagy Észak-Amerikában. Mert a vezetékes kevés és bizonytalan. (Magasabb szám mindössze az afrikai országokban van, ugyanezen okból.)
    Szal. A mostanában (egy-két éve) útrakelők legtöbbje őgy van a dologgal mint te voltál egykoron: örül, ha luk van a seggén. Viszont akik a táborokban töltöttek már több évet, azok az új menekülthullámban a mégkevesebb kitörési lehetőséget látják, hát családonként osszedobják a költséget valamelyik fiatalabb srácnak, hogy próbálkozzon, ha sikerrel járt, majd kiviteti óket a családegyesítési törvények kapcsán..
    A gond az, hogy ezek a kölykök semnem ismerik és folytatják igazándiból a muszlim vallást, semnincs semmiféle gyakorlatuk a szocializációk ismeretében, nincs munkagyakorlatuk, a munka, és az európai kultúra ismeretében. Gyakorlatilag éretlen kölykök. Ha ellenségesen fogadfják őket, diszkriminálják, ők lesznek a jövő dzsihadistáio, mert őket lehet legkönnyebben befolyásolni.
    Ahogy a nyugatról érkező IS harcosoknak is nagy valószínűséggel, az országaikban a velük egykorú „benszülött” gyerekek ellenszenve, a kirekesztettségük, a napi frusztráltságuk okán váltak könnyű zsákmányává az IS propagandájának.
    Az IS magas fokon használja a netes kommunikációt.
    Végére.
    Az lakás és a szociális segély ideiglenes, ráadásul egyszer majd a ráfordított költségeket is vissza kell fizetni. Lakhatás, támogatás, szocsegély addíg jár (adható) amíg az illető, vagy a család elvégzi azalaptanfolyamokat. Ha kiskorú van, és nincs családfő, aki dolgozik, adót fizet, azokra ugyanazok a törvények vonatkoznak, mint az adott ország egyedül álló anyáira.
    Viszont egyedül álló arab nőt gyerekekkel mindössze akkor látsz, ha a férj valahol útközben meghalt.
    A francia példa rossz. Inkább angliát kellett volna említened.
    A franciák – az egykor gyarmati arab országokból- kínos kötelességből sokakat befogadtak. A hatvanas évek algériai egyezsége után, a franciákhoz kb hatmillió arab- kollaboráns- érkezett. Ez a szám azóta hatványozdott, megspékelve a mostanában kitört konfliktusokkal..
    Hirtelenjében ennyit.
    Ebem reklamál,- mennem kell…

  • Vigyazok arra, hogy ne „arabozzak”. Meg ha arabokrol is van szo, kinosan ugyelek ra, hogy odabiggyesszem a „muzulman” szot az arab ele.
    A kereszteny, vagy ateista arabbal ugyanis semmi gond nincs, legalabbis nem azert, mert kereszteny, vagy ateista.

    Ugyanezt a muzulman arabrol (vagy eppen a muzulman malajrol) mar nem lehet elmondani. Bar igaz, van koztuk is olyan boven, akinek nincs gyomra a verengzeshez.
    No de el lehet azt is mondani, hogy nem minden naci volt gyilkos gazember.
    Viszont az ideologia ott van, es nem tul sok a kulonbseg akozott, hogy: „Old meg, vagy tedd alattvalodda a nem-nemeteket”, es az „Old meg, vagy tedd alattvalodda a nem-muzulmanokat.”

    Azokat, akik valoban Sziriabol, vagy Irakbol szarmaznak, es a nehany eve kitort haboru kovetkezteben valtak a menekulttaborok lakoiva, elvileg valoban lehetne menekultnek tekinteni, de pl. akikrol beszelsz, olyanok, akik 20-30 (vagy tobb) eve ott szulettek, mint pl. a molesztinok, azok mar nem igazan szamitanak menekultnek. Amennyire ismerem a nemzetkozi torvenyeket, a menekult statusz nem orokolheto. Ha egy menekultnek gyermeke szuletik hazajan kivul, a gyermeknek az adott orszag koteles allampolgarsagot adni.

    No es ismetleljem el megint, hogy a „sziriai” „menekultek” kozott meg indonez bekeharcos is akad manapsag?
    Ismeteljem el megint, hogy a nemzetkozi torvenyek szerint a menekulo egyennak az elso szabadnak tartott orszagban kell lejentkeznie menekultnek es onnan kervenyeznie a bevandorlast az almai orszagaba (ha nem akar mindjart, ott helyben maradni)? Amint kiteszi a labat az adott orszagbol es atszokik egy masik orszagba bunozove valik.

    A cocjalis segely es a lakas talan Magyarorszagon ideiglenes, ezt nem tudom. Frankhonban, Angliaban, es itt Kanadaban viszont elegge allandosulta valt sokaknak, es meg csak vissza sem kell fizetni.

    Angliaba ugyanugy vittek be annak idejen muzulmanokat, ugyanebbol az okbol. A volt gyarmatositokat kiszolgalo helyieket atmentettek, nehogy a Beke Vallasanak tagjai megmutassak nekik is, hogy mennyire bekesek.

  • Falusi:
    A franciák -annó- úgy kommunikálták le a Nagyvilág felé azt hogy de hát nekik nincsenek is gyarmataik , hogy a gyarmataikat átkeresztelték ” tengerentúli megyéknek”
    Aztán , amint olvastam róla , az ott lakó muszlimok komolyan vették a dolgot és „átköltöztek” egy másik megyébe.
    Igy aztán a hülye franciák kicsit másképp de megismételték azt a súlyos hibát ami Amerikát terheli szinte a mai napig a rabszolga-behurcolások kapcsán.
    Aztán utána Ausztria és Németország ismételte meg a török vendégmunkásokkal akik ott felejtették magukat.
    Aztán Anglia….mintha elment volna az eszük !

    Menkült kérdés :
    Én nagyon egyszerű , humánus és hatékony megoldást ajánlanék dehát az idióta Nagyvilág sohasem hallgat rám :

    1
    Alapból be kell fogadni a menekülteket, ez nem kétséges.

    2
    A nőket, gyermekeket. öregeket el kell látni a háború idejére

    3
    A hadrafogható férfiakat századokba kell(ene) szervezni , megvizsgálni hogy van e katonai kiképzésük, azokat előléptetni és miután eléggé szervezetté válnak, be kell(ene) vetni őket azok ellen akik miatt családostúl menekülni kényszerültek. Nagyobb hatékonysággal harcolnának mert családjukat ABSZOLUT biztonságban tudják.
    TEGYENEK ŐK IS VALAMIT A HAZÁJUKÉRT !!
    Miért foyton az amerikai meg más nemzetek fiai haljanak meg az ő szabadságukért ?

    4
    Ha szétzúzták az ellenséget , a családjuk is hazatérhet Európából.

    Ennyi.