Hírszerzés — Gazsó Dániel így kutatja a külföldi magyarokat…

2016 január 29 12:44 du.55 hozzászólás

Gazsó Dániel budapesti kutató, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., illetve a Nemzetpolitikai Kutatóintézet munkatársa néhány hónapja a Kanadai Magyar Hírlapot, az Amerikai Népszavát és még több tucatnyi diaszpórában működő magyar lapot keresett fel, mivel információt gyűjtött kutatásához. Egy kérdőívet kellett kitölteni és bár először én is hezitáltam, végül közreműködtem és megírtam nyílt és őszinte véleményemet több olyan magyar állami programról, amelyek szerintem pártpolitikai alapon működnek a diaszpóra közösségekben. Gondolataimat és válaszaimat a KMH-ban is megosztottam, miután azokat elküldtem Gazsó Dániel kutatónak.

Gazsó úrtól nem kaptam semmilyen visszajelzést, de reméltem, hogy az általam adott válaszok esetleg árnyaltabbá teszik majd kutatását és feldolgozását.

Ismét be kell vallanom, hogy naív voltam.

Bartus László, az Amerikai Népszava főszerkesztője és tulajdonosa egy döbbenetes történetet osztott meg a mai nap folyán több tucat diaszpórában működő magyar szervezettel, aztán cikkben is megírta, hogy mi is történt.

Az Amerikai Népszava főszerkesztője egy teljesen korrekt választ írt Gazsó Dánielnek. Ebben személyeskedés nélkül elmagyarázta, hogy miért nem tud együttműködni a Nemzetpolitikai Kutatóintézettel. A levél így szólt:

„Kedves Gazsó Dániel,

elnézését kérem, hogy csak most tudok válaszolni levelére, úton voltam. Köszönöm a válaszát és a pontosítást is. Más is jelezte, hogy ez két különböző intézet, elnézését kérem, hogy a másikkal azonosítottam Önöket. Ez azonban nem változtat sem a válaszunk tartalmán, sem a lényegén, hiszen nem az intézet miatt utasítjuk el a közreműködést, hanem az Orbán-rendszer törvénytelen volta miatt. Ezt a rendszert és kormányzati hatalmat alkotmányellenesnek, törvénytelennek tartjuk, nem ismerjük el a legitimitását. Ennél fogva bojkottáljuk, és egyetlen kormányzati szervvel vagy állami intézménnyel sem működünk együtt. Ez nem az Önök személyének szól, hanem annak a rendszernek és kormányzatnak, amelynek szolgálatában állnak. Azzal együtt, hogy a kérdéseik egy részének valódi irányultságával kapcsolatban is komoly fenntartásaim lennének.

Még egyszer köszönöm a megkeresését és a megértést.

Üdvözlettel,

Bartus László”

*

Ahelyett, hogy Gazsó Dániel írt volna egy korrekt választ Bartus László levelére, inkább írt valamelyik kollegájának – egy „Zoli” nevű személynek. Csakhogy az elvbarátjának szánt személyeskedő levelét véletlenül pont Bartus Lászlónak küldte el. Így írt Gazsó Dániel Bartus úrról a „Zolinak.”

„Szia Zoli!

Végül mégis válaszolt Bartus!

Magához képest igencsak visszafogott levelet írt, és ezúttal csak nekem címezte.
Továbbítom neked is, kérlek, kezeld bizalmasan.

Andrástól nagyon sok hasznos információt kaptam ennek a jelenségnek az értelmezéséhez. Gondolkozom rajta. A diaszpóra médiumairól szóló tanulmányomban meg kellene írni (persze nem ezt a sztorit, hanem magát a jelenséget). Majd beszéljünk róla.

Üdv,
Dani”

**

Döbbenetes, hogy ennyire szakmaiatlanul áll hozzá tanulmányához a Nemzetpolitikai Kutatóintézet. Olyan komoly tudományos munkát aligha ismerek, ahol a kutató marasztaló, személyeskedő és cinikus emaileket küldözget potenciális alanyokról, különösen abban az esetben amikor a potenciális alany egy kifogástalan választ küldött a kutató eredeti felkérésére. Tegyük félre az egész ügy politikai oldalát egy pillanatra: ilyen etikátlan viselkedést nem tanusíthat egyetlen kutató sem, legyen az akár egy dolgozatot író egyetemista, vagy éppen egy magyar adófizetői pénzen dolgozó közalkalmazott, mint amilyen Gazsó Dániel.

Komolyan megbántam, hogy ezek után valaha is megosztottam Gazsó Dániellel és a Nemzetpolitikai Kutatóintézettel válaszaimat. Eddig is voltak aggályaim, de most végérvényesen bebizonyosodott, hogy etikátlan kutatásról van szó.

Bartus László így válaszolt Gazsó Dániel etikátlan és szakmaiatlan magatartására:

„Miféle tudományos kutatás az, amely arra alapul, hogy “Andrástól nagyon sok hasznos információt kaptam ennek a jelenségnek az értelmezéséhez”? Ki az az András? Milyen információkat tartanak Önök nyilván a diaszpóra lapjairól? Az Önök kérdőívében olyan kérdések szerepeltek, hogy a diaszpóra médiumai milyen magyarországi intezményekkel, sajtóval, és kivel tartanak kapcsolatot? Milyen tartalmú és mélységű ez a kapcsolat?

Gazsó úr, a magam visszafogott módjan hadd kérdezzem meg, hogy ilyen információkra miért van szüksége egy magát “kutatóintézetnek” nevező intézménynek? Ilyen kérdéseket a Gestapo és a KGB tesz fel.”

***

Politikai nézetektől függetlenül, nem szabad egyetlen személynek és intézménynek sem együttműködnie egy olyan kutatóval, aki ennyire felelőtlen módon kezeli a hozzá beküldött személyes információkat és leveleket, illetve aki ennyire lenéző és személyeskedő módon bánik potenciális alanyaival.

A Nemzetpolitikai Kutatóintézet, illetve a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt egy bocsánatkéréssel tartozik, elsősorban Bartus László felé, de másodsorban valamennyi külhoni magyarnak, akit Gazsó Dániel felkeresett.

Gazsó Dániel

Gazsó Dániel. Fotó: Facebook

55 hozzászólás

  • Kedves Főszerkesztő Úr!
    Tudtam, tudtam, előre megmondhattam volna.. Én már a múltkor is rosszallóan csóváltam a fejemet a hírre, hogy Ön válaszol ilyen „kutatakodásokra”. Azt kell mondjam, az Ön ösztönös éberségét elringatta a „28 napos” vastag steak után szopogatott ontarioi vörösbor.
    A sótlan menza kaján nőtt ötödikeseknek is megrezzen az orrcimpájuk egy ilyen megkeresésre. A legéberebb figyelő is felfedezi a fekete bőrkabátba bújt gázszerelőket..

  • Pffff..fff..ff..

  • Amit en valaszoltam Danikanak.

    Kedves Daniel

    Canadabol
    Szeretnem kerdezni ,hogy kotelezo ezt kitolteni?
    Sajnalom de nekem nagyon rossz tapasztalatom van nemzeti ugykent kezelt kerdoivrol ami egy szelsojobboldali politikusnal landolt par eve.
    Mi itt nem tudjuk leellenorizni hisz csak az on neve szerepel a hivatkozott szakemberek neve nem. Egy kulfoldon elo medianak nem biztos hogy a titulusok sokat mondanak.
    Az en oldalam a http://www.canadahun.com nem elkotelezett Mo-i partoknak es nem politikai oldal.
    Amenyiben osszegyujtik a kinti mediakat milyen felhasznalasa lesz ?
    Hol fog megjeleni ? Az a kutatasi cel hol lesz publikalva?
    Valahogy nagyon keves ez az info hogy toltsd ki ,adjal minden adatot meg. Bocsanat ez a felkeres olyan mintha spam lenne.Itt az adohivatal ker ilyen informaciokat.
    Minden adat ami publikus kint van a neten, de a google statisztika remek seged anyag.
    Amit barminemu kutatasi szakember ossze tud gyujteni napok alatt orszagonkent.
    Gondolom nem olcso egy ilyen kutatas es maris lehetne sporolni es megszuntetni a gyerekehezest ,-mert azt kutatni ami publikus a neten????????
    Ez csak eszrevetel volt.

    Maradok tisztelettel
    Melitta Abraham

  • Kiss Béla Zoltán

    Tisztelt Bartus László Úr!
    Nagy tisztelettel kérem,ha Ön ismeri a Korbuly és Szedlacsek című kitűnő viccet, akkor szíveskedjék az utolsó mondatban szereplő Szedlacsek nevet Bartusra módosítani!

  • Ja
    5-korbujj be a se–mbe és 6-korbuj ki a se–mből

    és mit akar ezzel Kiss kollega ?

  • Szégyenlem leírni, mert attól félek, mindenki számára ez tök világos, de ha mégsem, akkor röviden…

    Rezsimünk célja ezzel, h feltérképezze pontosan a világban meglevő médiákat, hogy a meglevő ellenségesekkel szemben a lojálisakat keményen megerősítsék, rendezvényeket, fogadásokat, propagandaprogramokat szervezzenek, h szimpatikusabbá tegyék ezzel magukat, miközben a hálózatfelmérés alapján a lefedettséget jobban megszerveznék készülve egy esetleges későbbi választásra, ill. h azon meghatározó tömegeket tudjanak megmozgatni, maguk oldalára állítani.

    Ez azt is jelenti sajnos, hogy minden rezsimellenes média, amelyik jóhiszemű válaszaikon keresztül felfedi magát, az pont a rezsimet erősíti áttételesen.
    Bartus László megint példamutatóan járt el, hiszen pontosan ismeri a rezsim gondolkodásmódját. Ahogy előttem is jelezték, aki elég távol él, belőle hiányzik már, kihalt a szenzitivitás ilyen aljasságok felfogásában. De ez nem a hibátok, hanem a jóhiszeműségetek! Ti életképtelenek lennétek Magyarországon, vagy éhenhalnátok, mert nem veszitek észre a veszélyt és a csapdáikba is léptem nyomon belezuhannátok.
    Itt vagy gerinctelen féregként lehet túlélni, vagy a rafinált csapdákat kiszagolva ellavírozni maszkot viselve a szürkeségben.
    Más esetekben csak pengeélen vegetálhatsz!

    Viszont ha gerinctelenségre hajlamosak vagytok Kanadában, akkor benyaltok a rezsimnek és garantáltan óriási anyagi, erkölcsi és propagandatámogatást kaptok a törpediktátorunktól.

    Válasszatok!

  • Göllner András

    A Nemzetpolitikai Kutatóintézet és annak munkatársa, Gazsó Dániel, a nemzet kutatóinak szégyene !!

    A hatalom által működtetett, a hatalmat közvetlenül szolgáló serfőzdék (pl a Veritas Intézet, vagy a Nemzetpolitikai Kutatóintézet) nem a társadalom-tudományok, hanem a társadalmi átverés törvényei szerint működnek. A néphülyítés célját szolgálják. Ebben a Hungarikum az, hogy a hülyítést a néppel fizetteti meg a politikai hatalom, és az pedig mind ezt szó nélkül tűri. Hogy meddig ? Azt csak a jó Isten vagy a Geyza tudná megmondani.

  • Göllner Bandi:
    Rám ne told a sarat hehehehehe
    Én itt és most hallok először ezekről az intézményekről.
    Elefántcsont toronyban élek , csakis a tiszta tudományok foglalkoztatnak.
    Pl. holnap kezdem kutatni a női bőr selymességének titkát.
    Már fel is hívtam pár escort-szervízt , hogy küldjenek „szolgáltatókat” , akiknek símogatásával felmérhetem ezeket a dolgokat.
    (Remélem a leányzókat nem fogja zavarni az, ha közben jegyzetelek.)

  • Göllner András

    @ Vak Ond

    Éles a látásod. Máskor is gyere ide, turkálj bele a hazudozó autokrácia támogatóinak magabiztos kedélyeibe, és figyelmeztesd a lagymatagokat, hogy ha együttműködnek a csirkefogókkal belőlük is az lesz – és a végén még a csirkék is eltünnek. Üdv. Róka Miska 🙂

  • Göllner András

    @ Geyza

    Ez egy családi lap. A gyerekek előtt ilyen dolgokról nem szokás beszélni.

  • Göllner Bandi
    na de én csak tisztán tudományos mgfontolások alapján..hisz tudod: a cél szentesíti az eszközt.
    Há most hívjam át a szomszéd 17 éves kölkit, hogy a pénzemér ő simózza a szépleányokat ??!

  • Geyza
    2016 január 29
    4:36 du.
    Geyzám, kell néha egy laikus is, hogy ne tévesszenek meg az addíg tanult törvényszerűségek.. 😀

  • falusi:
    Jó majd utólag átadom Neked a jegyzőkönyveket, hogy mint laikus , friss szemmel addig rejtvemaradt dolgokat észrevételezhessél a dolgozatomhoz.

  • Geyza
    2016 január 29
    5:39 du.
    Jobban jársz a szomszéd 17 évessel..
    Friss szemről már szó sem eshet, s bár a lányokat még megnézem, de már nemigazán emléxem, hogy minek…
    A jegyzőkönyveket azért majd megküldheted.
    Szeretem a történelmet..
    😀

  • Hálátlanok ezek a citromfalók közé keveredett magyarok.
    Nem fogják fel hogy kinek, minek köszönhetik ottlétüket !
    Hiába, igen veszélyes dolog a citromfalók közé keveredni, mert ott a gyanútlan külföldi nagyon hamar maga is citromfalóvá változhat.

  • Jaaa..fenntihez elfelejtettem alája írni :

    / Raymund Chandler után szabadon /

  • Jól van fijúk… Elértünk arra a pontra, amikor már a tragi átfordul komikusba.
    Itt már a trollok is feladták.

    Chris, jól tetted, hogy válaszoltál. Válaszleveled olyan tiszta, hogy már gyanús – azaz legalábbis kétértelmű. Nem kellene ilyen kishitűnek lenned, hogy nem olvassák ők minden számodat az elsőtől az utolső betűig minden nap. Te magad se hitted, amikor kb. 2 hete Figyelő kollega arra utalt, hogy senki nem olvassa a kormányból az ittenieket..
    Az lenne pikáns mostmár, ha Te, mint a kanadai magyarság egyetlen független zászlóvívője tőlük kérnél adatokat az összes ilyen tudományos kutató intézetről és azok financiális adatairól… Érdekes már csak bele is gondolni, nem?

  • Kerekes Sandor

    Banfi urnak melysegesen igaza van. Ha kivanod, akkor a kozerdeku adatigenyles hivatalos es jolmukodo urlapjat szivesen atkuldom es ne tetovazz annyi adatot kerni, hogy a fal adja a masikat.

  • Nem kell ahhoz semmiféle nyilvántartás, csak Bartus László írásait kell néha elolvasni, hogy tisztában legyünk a jelenséggel.
    Ha nem kereste volna meg Bartust, akkor ennél is ngyobb lenne a köpködés, mint most. Akkor meg azért lenne náci. Nem egyszerű titeket boldoggá tenni.

  • Két etetés és biliztetés között bele-beleolvasgatok a KMH-ba. Általában tetszik, de ez a mostani blog számomra (egyszerű németszakos konyhatigris tanárnő számára) alig érthető. Mi abban a HÍR érték, hogy egy teljesen elutasitó levélre nem válaszolnak!?. Nem életszagú, hogy egy email pont a szóbanforgó „ellentáborhoz” téved… Nyilván én vagyok figyelmetlen, de nagy örömmel venném, ha megismerhetném a főszerkesztő úr, Kristóf (hadd szólitsam igy) egykori válaszait.
    Hadd kérdezzem meg: Nem Bartus László ur irt jó pár éve egy bizonyos „Fesz van” c. könyvet, ami a Hit Gyülekezetének egy bizonyos kritikája volt. Nagy sajtó visszhangja volt.

  • tropa, nem azért nácik, mert küldenek vagy nem küldenek, hanem azért, mert egyáltalán eszükbe jut, hogy nekik adatokat kell gyűjteni…

    evetke, a legnagyobb bunkóság valakit átkeresztelni. Pont.
    Lehet, hogy Ön annyira egyszerű és németszakos, hogy a magyar szövegértelmezés már túl lő a lehetőségein? Fusson neki még egyszer! Nem olyan nehéz.

  • tropa:
    HA…ha nem kereste volna meg a Bartust, akkor mitsem tudnánk az egész Intézményéről merthogy itthon én eddig egy árva szót nem ovastam, nem hallottam ezekrő az Intézetekről, melyeknek tevékenysége rejtve van az adófizetők pénzén.

  • az a baj, hogy felkarolta 25 év után a kormány a határontúli magyarokat? Hogy oda figyel végre rájuk? Hogy mer felmérést végezni, s párbeszédet kezdeményezni? Ahhoz képest, hogy senki sem látta mivel nem tették közre azt a bizonyos kérdéssort (csupán három témakört tudunk) jól kiütötte a biztosítékot nálatok.
    De ha ennyire fáj ez nektek, akkor nem kell ebben részt venni, mint szitkozódó álmagyaroknak.

  • Kedves tropa, nem olvasom Bartus Lászlót és nem értem milyen kérdésekre kell válaszolni!
    Kanadában senki sem küldött nekem ilyet.

  • Hát megnéztem az Amerikai Népszavát, Bartus Lászlóval együtt.
    Öszintén, nem értem, miért nem mer kiállni bárki,aki a mai magyar rendszer ellen ír! Fóleg Amerikából.
    Neki ez a véleménye az Amerikai Népszava az USA törvényei szerint működik.
    Na, és természetesen, mindenki elolvashatja az interneten!

  • Moholy
    Kikérem magamnak ezt a pökhendi hangot! Talán még a passzát szelet is maga fújdogálja.

  • Hagyd el Moholy.
    Evetkének felsőbbrendűségi érzései vannak, mert azt képzeli csak ő biliztetett ezen a világon idáig.

  • Chris, nagyon is jol tetted, hogy kitoltotted azt a kerdoivet.

    Nehany megbizhato, jo elvtars itt a KMH hasabjain, es mas helyeken uldozesi maniaban szenved. Kulonbozo fokokon.
    Szerintem az az oka ennek, hogy azok a bizonyos megbizhato jo elvtarsak azt hiszik a masik felrol, hogy azok is azt akarjak csinalni veluk, amit a megbizhato, jo elvtarsak szeretnenek tenni mindenkivel, aki nem ert veluk egyet.
    De hadd nyugtassak meg minden jo elvtarsat itt; a jobboldalrol teljesen hianyzik az ilyesmi, mi nagyon is jol el tudjuk viselni a kulonbozo velemenyt.

    A Bartus Lacit pedig mar gumiszobaban kene tartani, ha a nemreg meg kemeny jobboldali enje valoban hirtelen ilyen fekevesztett „baloldaliva” valt. (Szemelyesen nem ismerjuk egymast, csak az egyik jo baratja nekem is a jo baratom, es olvastam egy konyvet.)
    Bartusnak nehezere esne elmondani azt, hogy „egy meg egy az ketto”, anelkul, hogy okolna emiatt az Orbant, anelkul, hogy kigyot-bekat kiabalna Orbanra, anelkul, hogy lehulyezne a magyarokat, akik ra szavaztak, es szelsoseges tulzasokba ne esne az „egy” fogalmanak kapcsan.
    Bartus „ujsagja” csak azert nem jo WC papirnak, mert elektronikus. Maskulonben viszont kizarolag es csakis arra valo.

    Aki ilyen egbekialto hazugsagot es butasagot tud irni 2016-ban

    ” … nem az intézet miatt utasítjuk el a közreműködést, hanem az Orbán-rendszer törvénytelen volta miatt. Ezt a rendszert és kormányzati hatalmat alkotmányellenesnek, törvénytelennek tartjuk, nem ismerjük el a legitimitását. ”

    annak kezeltetnie kellene magat. Azoknak is, akik nap-mint nap olvassak a hasonlo frocsikeit.
    Na jo, lehet hogy speciel o nem elmebeteg, „csak” koponyegforgato es a megfelelo baksisert irja ezt es a tobbi zoldsegeit azoknak, akik viszont valoban elmebetegek.

    Vegezetul – ha a rossz helyre kuldott email tortenete valoban igaz – mi rossz, milyen szemelyeskedes van abban az email-ben? En nem latok benne semmi rosszat.
    Gyerekek, ti latjatok a tuzokado sarkany komat, es a Mikulas Bacsit is?

  • akiva
    Azé jól emlékszem még mekkora baromságokat írogattál az AN.-en és a Laci nem egyszer figyemeztetett hogy fejezzed be.
    Most meg ugyebár savanyú neked a szőlő, hogy örökre kitiltott onnan.
    Szerintem teljes joggal.

  • Jól van Moshe. Megfeleltél!
    Igazi profi munka volt. Ha nem vagy a felső Fideszes propaganda belső embere, nyugodtan megpályázhatod, tutti, hogy 100 milliós állás vár rád.
    A tények kikerülése, megcsúfolása, hiteltelenítése, ellenség keresés-találás-máglyáradobás artikulált leírásban. Az ezt olvasó azt a sugallatot kapja, hogy ezt mi kis meggabalyodott elmebetegek valljuk amit például Bartus Laci és az itteniek mondanak. Rossz hírem van. Az ország legalább 75%-a tudja, hogy Ti miből vagytok.. Csak még tehetetlenek. Ezért lesz Magyarország az, ami, mert Ti tudatosan eláruljátok.
    Nem tudom, hogy honnan írtad ezt a mesterműved, de érdekelne..

  • Hú, Moshe, most nem szeretnék a helyedben lenni. A prófétát saját hívei előtt taccsra tenni, bátor dolog. Gratula.

  • Ha zsidó hülye , akkor nagyon hüye

  • Ja, bátor, mint a vak ló.

  • Le ne nácizzátok már csárlit, mert ő is megsértődik:)

  • Mojszeléről van szó..
    Csárlit nem lehet megsérteni , ő pártfeladatot teljesít.
    Az ad néki erőt , meg a Körzetvezető Testvér elismerő, ragyogó tekintete.

  • Geyza,

    Olvastam egy jo konyvet a Bartus Lacitol, amit meg az elott irt, hogy Amerikaba kuldtek volna.
    Akkor meg tudott targyilagos lenni, minden tulzas nelkul a tenyeket irta le – es nagyon erdekesen is.

    Amint az Amerikai Nepszavahoz kerult minden megvaltozott nala. Nyilvanvalo, hogy nem o az elmebeteg, hanem azok, akiknek szukseguk van az o agyoneltulzott kirohanasaira.
    Ti azt nem veszitek eszre (es mar hanyszor elmondtam ezt nektek?!) hogy epp az ilyen – a mar elmebetegsegnek szamito – tulzasok miatt nem foglalkozik veletek senki sem Magyarorszagon.
    Meg nekem sem tudjatok beadni ezeket a maszlagokat, pedig en mar tobb mint 31 eve eljottem Magyarorszagrol, es vajmi keveset foglalkozom vele. Mibol gondoljatok, hogy a Magyarorszagon maradtak, akik kovetik a magyar kozeletet majd hisznek nektek, amikor mindennek kitekeritek az ertelmet, remeket lattok mindenhol, megdolgozzatok a hireket, a bolhabol elefantot (es vica versa) csinaltok rendszeresen, megprobaljatok kulfoldon lejaratni a hazatokat, es sirtok-jajgattok kulfoldi segitsegert mint egy kisovodas?
    Mivel Bartus mindebben a „legjobb”, o okozza nektek a legtobb kart, aztan jottok ti magatok.

    Mivel semmi kozom a partotokhoz nem szoltam emiatt soha, de ha a magyar „liberalis” ellenzek sorai kozul lennek, kovetelnem, hogy a Bartust valtsak le, mert tobb kart okoz az egesz gittegyletnek egymaga, mint a tobbi egyutt.
    De hat ti tudjatok – allitolag.

    Arra emlexem, hogy valaki az AM-nal kicenzurazta egy hozzaszolasomat – hogy o volt-e vagy valamelyik megbizhato jo elvtarsa-e, azt nem tudom es nem is erdekel.
    Altalaban nem kedvelem a cenzurat alkalmazokat, foleg nem, amikor a legbetegebb egyen van megbizva azzal.
    Tobbek kozott ezert sem olvastam az AM-t mar vagy 5 eve. A Chris altal beidezett szoveg viszont arra utal, hogy Lacikank ezen ido alatt ha valtozott is, az csak a karara tortent.

    Valaki kerdezte, hogy honnan irok. A festoietlen Edmonton varosabol, Kanadabol.
    Miert oly fontos ez? Csak nem a hely hatarozza meg a tudatot? 🙂

    Az otlet, miszerint jo allast kaphatnek az Orban kormanytol szerintem nem jo. Meglepne, ha ok is nem a rokonoknak es legjobb haveroknak adnak a zsiros allasokat.
    Ugyanakkor lehet, hogy elfogadnam, mert itt mar a parkoloban is mecset epul. (Csak hogy bebizonyitsam, en is tudok tulozni.)

  • Miklos Banffi,

    Mivel druszak vagyunk (a magyar keresztnevem nekem is Miklos) hozzatennem az elozoekhez, hogy Magyarorszagon nem csak a „liberalis” ellenzek jeleskedett/jeleskedik a sajat hazajanak kulfoldi lejaratasaban, ezt annak idejen megtettek az Orbanek is.

    Ugy latszik ez magyar betegseg lehet.

    Vagy talan a hosszu ideig kulfoldi elnyomas alatt elok betegsege ez. Nem volt meg idejuk hozzaszokni a gondolathoz, hogy elsosorban csak sajat magukra szamithatnak – ha nem akarnak ujra valaki mas altal vezetve lenni.
    Izraelben is mennek hasonlo dolgok, az ovek is egy nagyon fiatal orszag. Tehat, lehet hogy az ilyesfajta hulyeseg emiatt megy.

    Hogy ki a hazaarulo es ki nem Magyarorszag eseteben, azt sajnos nem tudom. Olyan nagyon nem figyelem a dolgokat, no meg aztan ahogy elnezem, a hazaarulas fogalma erosen valtozo egyenekkent.

  • Nem értem, hogy Te se tudtad leírni az oly bonyolult nevemet, de mindegy:)
    Kedves Miklós barátom, nagyon hosszan leírtad, hogy sajnos nem tudsz Te semmit erről – és ezt nem sértésnek vagy lenézésnek szánom. Egyszerűen nem vagy a képben, ami igazából jó, mert ha benne lennél, annak csak kára lenne számodra.
    Véleményed lehet, minthogy nekem is van az atomfizikáról, de akkor legyen meg benned az alázat és a tisztelet azok iránt, akik ebben élik a mindennapjaikat és minden ellenszolgáltatás nélkül napi órákat ennek a kutatásával és elemzésével töltenek.
    Én közel 4 éve menekültem Torontóba Pestről, mert száműztek. Én és sokan mások itt tudják, hogy miről beszélnek.
    A cikk alaptémája, amiről itt még senki nem beszélt, hogy tudjuk, hogy az Orbán kormány komoly milliárdokat fordít ÁVH-s módszerű elhárító, besúgó tevékenységre a mai technikával. Teljes hatalomban van. Ez bizony egy háború az otthoni diktatúrával és akik ezt itt tudják, azok nem fognak ettől eltekinteni azért, mert egy-két vagy tudatlan vagy fizetett tudatos troll vigéczkedik itt.
    Én nem olvastam Bartus Laci régi könyvét, de tudom, hogy ő itt Észak Amerikában igencsak a mértékadó. Tökéletesen látja a dolgokat és le is meri írni – ráadásul le is tudja.. Te még azt hiszed, hogy ez jobb és baloldal vitája. Szó sincs róla! A mi oldalunkon sokan nem is vagyunk baloldaliak. Sőt, Orbánt se tartjuk igazán jobboldalinak. Mi demokraták vagyunk. Én bizony Orbánt és követőit tudatos vagy agymosott hazaárulóknak tartom, mert pontosan tudják, hogy politikai eszközökkel hogy lehet megerőszakolni egy egész országot. Ebben mesterek. A történelem minket fog igazolni, nem az számít, hogy itt hányan mit hiszünk. 6 hetet töltöttem most otthon. Sok száz emberrel voltam kapcsolatban. 75%-ra teszem azoknak a számát, aki bár retteg, megalkuszik, korrumpálódik, de az én igazamat vallja.. Én sírok Magyarországért!

  • Kedves Miklós Bánfi!
    Nagyon jól összeszedett kis HSZ.
    Miért is nem olvasunk tőled valami kifejtősebbet itt a KMH-n?

  • Köszönöm Moholy Nagy barátom! Egyrészt írtam én már ide egy-két cikket, volt is nagy anyázás, még szándékozom is, mert végülis én mindig nyertesen jöttem ki belőle. De azért itt vannak nálam sokkal jobbak – nem csak hogy az írók között, de még a hozzászólók között is. Nagyon élvezem olvasni őket, de bevallom, hogy még mindig – hosszú évek után is – nehezen tolerálom a szellemi rebetlik vijjogását. Tudom, túl érzékeny vagyok… Ha viszont nem lennék túl érzékeny, akkor hagynám az egészet, aminek az egész környezetem nagyon örülne, mert ők nehezen értik, hogy miért is csinálom.. Most hogy kinyíltam fel is veszem a süni ruhámat:)

  • Kedves Druszam, Miklos Banfi!

    Elnezest kerek a neved felreirasaert, de hat en is oregszem.

    Erdekelne, hogy miert menekultel Magyarorszagrol 4 eve, tobbek kozott, hogy kik elol?

    Nem tettem hozza most(mert mar maskor szamtalanszor irtam) hogy tudok nehany reszletet az Orban es haverjai korrupciojarol, ami nyilvanvaloan nem tetszik, ahogy nem tetszik akkor sem, amikor hasonlo dolgok Kanadaban tortennek meg.
    De a korrupcio minden politikus sajatja, Magyarorszagon is, es ez alol a jelenleg ellenzekben levok sem kivetelek. Tehat csak ezert nem me’rem oket kulon mercevel. Nekem mindket banda egy gazameber bandanak tunik.

    A szokasos korrupcion kivul en meg latok egy-ket felesleges hulyeseget amit az Orban kormany bevezetett, de lenyegeben minden megy tovabb, ahogy addig is ment a rendszervaltas ota.

    Amikor a „baloldali” magyar sajto mindenfele „fekekrol es ellensulyokrol” papol, amik allitolag eltunnek, no meg a media szabadsaganak felszamolasarol szamolnak be, mikozben mindenfele hazugsagot okadnak a jelenlegi kormanyra, akkor kicsit nehez elhinni, hogy az igazat mondjak. (Tudod, ha valoban lenne media-kontroll, akkor ok speciel nem tudnak az Orbant kritizalni. De epp azzal bizonyitjak, hogy hazudnak, hogy az Orbant kritizaljak.)

    Tehat „hazudj valami szepet” – de en hozzatennem, hogy „de lagalabb valami hihetot”.
    Es ez utobbi az, amit a Bartus Laci nem tud megtenni, mert mindent a vegletekig eltuloz. Lehet, hogy van valami abban amit mond, de a tulzasai miatt senki komolyan nem veheti. Legalabbis nekem ez nem megy.

  • Miklos Banfi:

    Már többször kifejtettem ezeknek a szélsőjobbos bolsizósoknak de hiába :
    A mai Magyarországon már elveszítette a jelentőségét az hogy ki a jobbos és ki a balos nyugati értelemezés szerint.
    MOST mindegy már hogy itt baloldali vagy jobbodali gazdaságpitika valósulna e meg. (Nyugati értelmezést alapul véve.)
    A lényeg az , hogy álljon vissza a jogállam.
    (Nem fog az ilyen Mojszele-félék miatt addig, míg ezeknek szavazati joguk van.)

  • Kedves Miklós,

    Tisztelettel írtál, megérdemled válaszom hasonló tisztelettel.
    Politikailag megzsarolt a Fidesz, hogy vagy nekik dolgozom, vagy végem. A csúcson futó tanácsadói cégemet azonnal felszámoltam és jöttem..
    Mielől, a napról-napra érezhető demokrácia és jogállamiság rombolása elől. Én már egyszer 85-ben elmenekültem a kommunisták elől ide Torontóba, 2002-be visszamentem és bár sose voltam egyik párt közelében se, de az elejétől láttam, hogy a szemem láttára mit csinálnak Orbánék.
    Amit látok, hogy Te hallasz, olvasol dolgokat, csak mivel ennek a 95%-a kormánypropaganda, mégiscsak ez hatja át a gondolkodásod.
    A relativizálás nagy hiba. Valóban, korrupció mindenhol van, de aki nem tud különbséget tenni 2-3 gumilövedék és egy napi szőnyegbombázás között, az beleesik ebbe a csapdába..
    Hadd másolom ide be az egyik hozzászóló tegnapi bejegyzését a HFP-ből, ami nagyon pontosan leírja a helyzetet. Ugyanúgy, mint Bartus vagy Göllner… Ezek az emberek egyáltalán nem túloznak!!

    Charlie London’s comment:

    A Commocracy is a nation frozen in a transitional state between an authoritarian regime and a political system that only they claim is a democracy.

    To be a democracy requires all of the values and elements of freedom – a free press; a free judiciary; a free population to work and express their views; freedom from poverty; a debating chamber in Parliament; an effective opposition in that Parliament and full representation of the people, including honest elections. And an open and transparent society.

    If any one of these is deficient – then it can arguably be called a Commocracy.

    It will invoke Nationalism and Xenophobia as a mechanism to comfort its ‘voting’ constituency and promote a seige mentality to coalesce the population.

    The Commocratic regime makes claims for democracy – but they know that it doesn’t conform – and corruption, for example, is a revealing measure of lack of openness.

    To say they ‘aspire’ to democracy is wrong. ‘Aspiring’ suggests that the regime
    will eventually be a democracy – but it is ‘frozen’ in a transitional state and there is no intention of embracing democratic values.

    Whilst there are others who are coming from a different direction, for example a theocracy or a dictatorship – Hungary is the best example of a Commocracy.

    Why? Because it is a member of the EU. It has taken the pretence of democracy to extreme levels – and every one of the democratic measures is impaired..

  • Kedves Miklos Banfi!

    Amit magadrol irtal az egy konkretum, es az ilyesmivel tudok valamit kezdeni. Legalabbis, ami a zsarolast illeti. A tortenet valoszinu szemelyes jellegu, tehat nem firtatom, csak elfogadom, hogy volt okod elhagyni a magyar Paradicsomot.

    De ezutan mar te is csak altalanositasz:

    ” a napról-napra érezhető demokrácia és jogállamiság rombolása elől. ” Valamint ” de az elejétől láttam, hogy a szemem láttára mit csinálnak Orbánék. ”

    OK, ebbol az feltetelezheto egy magamfajtanak, hogy ezek szerint az Orban kormany rombolja a demokraciat es a jogallamot. Na de mivel, hogyan, mikor? Konkret peldakat kernek – es ha lehet ne korrupcio legyen az, mert a koztorvenyes bunozes meg nem szuksegszeruen rombolja a demokraciat es a jogallamot (es ha teszi is azt, a Gyurcsanyek is ugyanazt tettek).

    Az angolul irott cikk valoban ezereszer jobb, mint amiket a Bartus Laci ir. De csak stilusaban.
    A lenyeg ott is lemarad, ahogy toled is. A tenyek, a reszletek, a hogyan, a mivel, a mikor… stb.

    Ez: ” To be a democracy requires all of the values and elements of freedom – a free press; a free judiciary; a free population to work and express their views; freedom from poverty; a debating chamber in Parliament; an effective opposition in that Parliament and full representation of the people, including honest elections. And an open and transparent society. ”

    azt akarja sugallni a Magyarorszagot abszolut nem ismeroknek, hogy jelenleg Magyarorszagon nincs sajtoszabadsag, nincs szabad birosag, az elnyomott embereknek tilos a munka es nincs szolasszabadsag, kotelezo nyomorban elniuk, a Magyar Parlamentben nincsenek vitak, nincs hatasos ellenzek a Parlementben (ez igaz, viszont ez egyreszt nem az uralkodo part hibaja, hanem az ellenzeke, akiket a lakossag messze tobbsege legjobb esetben idiotaknak nez, masreszt ez nem a demokracia, hanem egyesek benasaganak ismerve), tovabba Magyarorszagon az emberek nincsenek „teljesen” reprezentalva a Parlamentben (ki tudja ez mit akar jelenteni, de nagyon jol hangzik), nincsenek becsuletes valasztasok, es vegezetul nincs „atvilagitas” se.

    Nos, ez az utolso megint igaz. Ugyanugy nincs most se transparency Magyarorszagon, ahogy Gyurcsany, Kadar, Rakosi, Horthy idejeben sem volt, es ahogy az nem letezett, nem letezik es sohasem fog letezni egyetlen, magat demokratikusnak mondo orszagban sem. Tehat Uram bocsa’ a politikusok mind tolvajok.

    Viszont a tobbi csak ures vadaskodas. Nem akarom ujra felsorolni azokat es kulon-kulon megkerdezni, hogy „valoban nincs szolasszabadsag ma Magyarorszagon” es peldakat felhozni, hogy igenis van, mert tul hosszu lenne.

    Ezert mondom, hogy tobb kart okoztok a sajat hazatoknak, es vele egyutt sajat magatoknak is az ilyen blod hazugsagokkal, mint azt ti el tudnatok kepzelni. Ez ragalom es lejarato-hadjarat, semmi koze a valosaghoz.

    Persze en nyitott vagyok a hirforrasok fele: Szivesen varom a reszleteket, hogy melyik torvenycikk mondja ki ma Magyarorszagon, hogy a nyomor kotelezo, melyik paragrafus szerint tilos az Orban velemenye ellen szolni, melyik nap tiltottak be a Parlementben a vitat… stb.
    Ki vele, hadd tanuljak en is!

  • Geyza,

    Nincs okod bekakilni a valasztasok miatt. Valasztani egyhamar meg Kanadaban sem fogok, nemhogy meg Magyarorszag eseteben.

    Ugyhogy nyugodtan alkalmazhatjatok a szokasos bolsi trukkot, bejelenkezni 15 kulonfele cimre a valasztasok elott, feltamasztani meg az uknagypapi uknagypapajat is a temetokbol, aztan csak sikerulni fog megint megynyernetek azt a franya valasztasokat Magyarorszagon megint. 🙂

  • Akiva:
    Nem zavar az az apró tény hogy ezeket a trükköket pont a FIDESZ adta elő ?

  • Akiva:
    Máskülnben meg én (már) nem járok szavazni.
    A „csendes 40 % ” -hoz tartozom.
    Várunk.
    (Lehet hogy halálig.)

  • Moshe Akiva, az emlegetett módszer kissé olcsóbbnak és egyszerűbbnek tűnik, mint állampolgárságot osztogatni..

  • Geyza,

    Ok is? 🙂

    De az allampolgarsag otlet sem rossz. Azt „liberalisek” gyakoroljak errefele mar vagy egy evszazada.

  • Győztél Moshe, feladom. Én napi 10 cikkel tudom bizonyítani az igazam a személyes tapasztalataimon túl. Ugye nem várod, hogy mind bevagdossam ide Neked? Olvass, gyarapodj, de előtte muszáj levenni a szemellenződ… Sok sikert az új úton!

  • Kedves Miklos,

    Nem varom el az ilyesmit. A lehetetlent altalaban nem varja el senki sem.

  • Moshe Akiva,
    mennyi igazság van ebben a szövegében:
    „Ezert mondom, hogy tobb kart okoztok a sajat hazatoknak, es vele egyutt sajat magatoknak is az ilyen blod hazugsagokkal, mint azt ti el tudnatok kepzelni. Ez ragalom es lejarato-hadjarat, semmi koze a valosaghoz.”
    T.i így igaz, s ezt folytatják külfölön megjelent cikkekkel.
    Szerintem, az a céljuk is, lejáratni az országot. Ne kapjanak segélyt, munkát, vagy üzleti befektetést külföldről!

  • Kedves kommentelől!
    Most tobb mint egy evvel az ujsag „leleplező” cikke utan akadtam erre az oldalra es olvastam vegig kommentjeiket. Normalis esetben abszolut egyetertenék a legtobb hozzaszoloval,a rendszer elfogadhatatlan, etikatlan, sokszor jogsertő es felhaborito gyakorlatairol megjeleno velemenyukkel. Mivel ahogy az egyik kommentelő nevezi „Danikát” 6 eves korom ota ismerem es ha nem is egy orszagban de kulfoldon tanultunk tobb mint 10 evig, igy tokeletesen tudom, hogy ő kutató! Munkajaban pártatlan, ami itthon (kint maradt honfitarsaim) ma egyre nehezebb!!!
    A helyzet az, hogy ha ugy erzik ezzel az igazi belhoniakra is jellemző primitiv kommentelessel onok hazafiak maradnak odakinn, hat nyugtassak ezzel lelkuket engem oszinten nem zavar, csak szolni akartam, hogy ha sok esetben igazuk is lenne, most éppen mellé löttek es szerintem igen izgalmas es erdekes lenne elgondolkodni azon, hogy vajon miert elvezetesebb ezt az utat valasztani mint valami ennél sokkal építőbbet. (csak, hogy elvegyem a municiot azoktol akik megsem akarnak gondolkodni a fentebb emlitetteken – én kifejezetten ellenzeki erzelmű, nyugati gondolkodasu, diverzitast es szabadsagot kedvelő ember vagyok, es remelem nagyon jó az élet Kanadaban, szép hely!)

  • Christopher Adam

    Kedves Ndru,

    Gazsó Dániel ezt a kutatást etikátlanul végezte. Nincs olyan kanadai egyetemen, amelynek etikai bizottsága ilyen jellegű kutatást, illetve kutatói magatartást engedélyezett volna. Gazsó Dánielnek természetesen lehetősége lett volna válaszolni a cikkben szereplő kritikára. Gondolataimat, illetve cikkemet elküldtem Gazsó úrnak, de az intézményi email címe visszadobta emailemet, mondván hogy ettől a címről nem fogadnak üzenetet.