Masszív szocialista választási győzelem Magyarországon

2016 február 28 11:03 du.47 hozzászólás

A Jobbik tábora összeomlott Salgótarjánban, amikor úgy döntöttek a korábbi jobbikos szavazók, hogy az esélyes Magyar Szocialista Párt-Demokratikus Koalíciós közös jelöltjét támogatják az időközi polgármesteri választáson. Az oktatáspolitika körüli egyre hangosabb proteszthangulatnak köszönhetően, az MSZP-DK jelöltje – Fekete Zsolt – 12 ponttal előzte meg a Fidesz színeiben induló Simon Zsoltot. Míg Salgótarján hagyományosan baloldali város, fontos és országos szinten is figyelemre méltó fejlemény, hogy szemben a baloldal 43 százalékos eredményével 2014 őszén – amikoris pusztán 50 szavazat választotta el az MSZP-DK-Együtt politikusát a Fidesztől – a mostani vasárnapi választáson az MSZP-DK már 52 százalékot szerzett, szemben a Fidesz 40 százalékával. A Jobbik 6 százalékos eredményt el. (2014-ben még 12 százalékon állt a párt.)

Fekete Zsolt és Tóbiás József. Fotó: MSZP.hu

Fekete Zsolt és Tóbiás József. Fotó: MSZP.hu

Szokatlanul magas részvétel mellett győzött az MSZP és ez talán a legegyértelműbb jele annak, hogy a oktatáspolitika körüli proteszthangulat tovább terjed. Továbbá a baloldalnak át kell gondolnia kommunikációját a Jobbik, pontosabban a jobbikos szavazók kapcsán, ha kiderült, hogy ennyire nagy lehet az átjárás a két párt között. Úgy tűnik, hogy a jobbikosok is annyira üzenni akartak Orbán Viktornak, hogy stratégikusan voksoltak, a Jobbikhoz képest sokkal esélyesebb MSZP-re.

Tóbiás József, az MSZP vezetője Salgótarjánban szólalt fel, a masszív győzelem után.

„A valódi Magyarország egyértelmű választ adott Orbán Viktor ma délutáni beszédére. A tarjáni eredmény hitet és reményt ad Orbán Viktort leváltani szándékozóknak”–nyilatkozta Tóbiás József.

Azért volt szükség az időközi polgármesteri választásra, mert Dóra Ottó korábbi MSZP-s városvezető súlyos betegsége után elhúnyt. Tóbiás József a győzelem éjszakáján megkoszorúzta a néhai polgármester sírját.

A Fidesz 2014 óta egyetlen fontos időközi választáson sem tudott nyerni.

A Kanadai Magyar Hírlap a tengeren túlról is gratulál az ellenzéki győzelemhez! Legyen folytatása!

47 hozzászólás

  • Csak óvatosan. Idáig is a baloldal által támogatott polgármester vezette a várost.
    Túlzott, a realitástól távoli tények alapján való dicsekedést akkor lehet tolerálni, ha majd egy Fidesz által régen vezetett városban kerül felül az eddigi vesztes baloldali jelölt.

  • Örülök neki én is , csak már azt látnám hogy MINDENHOL aktivizálják magukat.
    Mert a parlamenti szereplésük siralmas.

    Az az átlag heti három lecsapatlanul maradó Öszödi-beszéddel is felérő magaslabda…

  • Az orbáni politika hatása látszik az embereken. Külön örülök a szélsőjobb visszaesésének, de az eufóriát azért még korainak tartom.
    Helyi szinten inkább az a fontos, hogy írni-olvasni tudjon.
    Lefordítva a dolgot, helyi szinten fontosabb, hogy ki tud többet tenni az adott közösségért, mint a pártszínek. Vagyis maga az ember dominál. Jelentősége annyiban van, hogy ha a helyi emberke jól muzsikál, ez kihatással van az országos választásokra is.
    Én inkább úgy fogalmaznék, hogy most a liberálisok kaptak egy esélyt meggyőzni a választókat a maguk tábora mellett.

  • Kedves Chris!

    A számomra örömet okozó hír mellett megjegyezném, hogy a cikk elején sziporkázó számadatok között első blikkre nem könnyű eligazodni. Pedig egyszerűbb lett volna nem a „p o n t” előnyt közölni, hanem mindössze az elért szavazat mennyiségek egymáshoz viszonyított arányát. Ez pedig az MSZP 52%-át összehasonlítva a Fidesz elért 40%-ával, nem csupán a kevésbé jól hangzó „12 pontot” adta volna ki, hanem az annál jóval nyomósabb hatású, számtani 30 %-os – majd 1/3-os – forrt (ami igaz is) jelez a szocialisták javára…

    Üdv!

  • Én is gratulálok az mszp-s nyertesnek, akinek győzelmét hangzatosan „masszívnak” nevezi Chris, de akkoriban ez elmaradt, amikor Ózdon a Jobbik 65%-ával szemben az Mszp 3%-ot ért el. Sebaj.
    Rengeteget kell dolgozni a sikerért egy hagyományosan baloldali területen, és el kell ismerni, hogy a salgótarjáni jelölt emberileg alkalmas, szakmailag felkészült a város vezetésére. A Jobbik ezért semmiféle mocskolódásban nem volt partnere a Fidesznek, csak programalapú kampányt folytatott.
    A Jobbik erejéhez mérten minden segítséget megad az új polgármesternek, hogy a salgótarjáni lakosok egy harmonikus, fejlődő városban élhessék mindennapjaikat.

  • Csárli:
    Szorítkozzál a cikk kommentálására jó ?
    A szar jobbikos propagandád senkit nem érdekel

  • Szvsz a legfontosabb, illetve a legbíztatóbb ebben az, hogy a vártnál, az átlagosnál jóval többen mentek el szavazni.

  • Salgótarján egy nem olyan nagy város, hogy ebből arra következtethetünk, hogy ez már Orbán éra temetése.
    Egy város még semmit sem jelent. főleg ha a jelőlt személyek közötti versenyzésben, a győztes ember szimpatikusabb abovó! Itt nem országos poltikáról volt szó, hanem helyi funkciónális választásról.

  • Na lehet,hogy Salgótarjában győzött az MSZP,a szavazók biztosan a többség érdekét vették figyelembe,amihez joguk van és egy polgármester megítélése ne azon múljon,hogy melyik párt tagja,hanem azon,hogy mit tesz a városáért,kerületéért,ez így helyes.Nekünk is volt szimpatikus szoci polgármesterünk,aki sokat tett a kerület lakóiért és főleg a nyugdíjasokért mielőtt beteg lett és meghalt,bár az állapotához az is hozzájárult,hogy
    nagy ingatlan botrányba keveredett…..kár!

    Csak azért mielőtt örömtáncot járnának egyesek közlöm,hogy országos szinten a pártokat tekintve a Fidesz magasan (35 %)vezet,a Jobbik
    13-%-on áll,mig az MSZP szűk 9%-on,a többiek sehol,ja Gyurcsány pajtás kemény 6%-on,amivel kormányt szeretne alakítani 2018-ban,hát
    nagyon kell igyekeznie….

  • Don Ovuz!

    Fekete Zsolt minden csak nem liberális! Szocialista színekben indult,a DK támogatásával, és így is nyerte meg a polg. székét!
    Magyarországon, kivált a falvakban az ellenzéket inkább a szocialisták, esetleg a Demokratikus Koalíció jelenti, nem annyira vevők a liberalizmus eszméjére,hallottak róla (sokat)de nem is ismerik!
    Én inkább úgy fogalmaznék,hogy az ellenzék – azaz mindenki aki nem fideszes-jobbikos – esélyt és reményt láthat az emberek lassú,de módszeres,ám annál kitartóbb munkával történő meggyőzésére, hogy lehetne másképp is mint ahogy ma élnek és ha már egyszer felébredtek nehogy „visszaaludjanak” a másik oldalukra fordulva, mert helyettük senki nem végzi el a feladatot – már pedig azt el kell végezni anélkül semmi nem megy!

  • gyagya marcsi:
    És amit most idehörögtél annak miköze van a cikkhez?
    Foglakozz a cikkel idióta, ne pedig a hülye százalékaiddal amiket naponta beírogatsz minden topicba.

  • Gyula Bognar
    2016 február 28
    11:22 du.

    Igen, hagyományosan baloldali városnak mondják Salgótarjánt.
    Ehhez képest a polgármesterek:
    Tolmácsi Ferenc (1990–1992) SZDSZ
    Zsély András (1992–1994) FIDESZ
    Puszta Béla (1994–2006) MSZP
    Székyné Sztrémi Melinda (2006–2014) FIDESZ
    Dóra Ottó (2014–2015) MSZP
    Fekete Zsolt (2015– ) MSZP

    Az idáig tehát 1 évet jelent. Dóra Ottó még éppen egy hajszállal nyert 2014-ben.

  • No meg, hogy el ne feledjem. A két párt mellett egy helyi egyesület (TVE) is a jelölt mögött állt.

  • Besancon:
    Csak sajnos az a baj hogy a mostani kurzus MINDIG ki fogja gründolni magának a kétharmadot, vagy így vagy úgy de mindenképp.

    Hiszen láthattuk a hivatalos adatokból:
    2014-ben az össza lakosság 39 %-a nem szavazott , a 27 % szavazott a FIDESZ-re és 34 % szavazott más pártokra.

    Namármost ennek ellenére kétharmada lett .

    BÁRMIKOR módosíthatják a választási törvényeket.

    Szép színes álom az hogy itt demokratkus választásokon nyerni lehet más pártoknak.

    Az idióta ellenzék, azzal hogy belement a 2014-es választási komédiába , csak lejáratta magát.

    Egy megodás kínálkozott csupán: Bojkottálni az egészet.

    ETTŐL tartott igazán a FIDESZ agytröszt.
    Nem véletlenül jöttek hirtelen elő a semmiből addig ismeretlen kis egyszemélyes pártocskák.

    Meg kellett volna mutatni a Nyugatnak (arra az esetre ha az ellenzék kimarad a választásokból) hogy dehát kérem itt demokrácia van , mennyi ellenzéki párt indult !
    Most holvannak ezek a kis pártok ?
    Megmondom:
    Felszívták a jó kis támogatásokat és egyrészét visszaforgatták a pártkasszába, vagy más magán-zsebekbe, aztán megszűntek.
    Az ilyet Nyugaton úgynevezik hogy sikkasztás.

    A választási bojkottnak megvan a maga jogi formulája.
    Meg kell indokolni Brüsszelben hogy milyen okok miatt nem vesz részt egy jelentős támogatottsággal rendelkező pártszövetség rajta.
    Ha ezt elfogadják, akkor illegitim lesz az új kormány és végük van Európában.

    Azzal hogy az MSZP és Gyurcsányék mégis bevonultak a Parlamentbe , többé nem számítanak ellenzéknek.
    Felesküdtek az Alaptörvényre , de előtte a Köztársaság Akotmányára esküdtek fel, Hogy azt megvédik mindenáron.

    Senki nem kényszerítette őket hogy felesküdjenek az új Alaptörvényre !
    Azért esküdtek fel rá, mert másképp nem kapnák a jó kis fizetéseket Orbán bácsi kezéből, nem lennének zsíros bizottsági helyek , Audik , támogatások.
    Ezért 2014-től ők már részeit képezik a Rendszernek.

  • Az MSZP-és jelölt azért győzött mert aki számít Salgótarjánban az többmint valószínű benne van a érdekeltségi körben és a csókosai megszavazták a coci jelöltet. Egy bukott rendszer bukott pártjának jelöltje csakis így nyerhet választást. Szeretném másképp hinni viszont MO-on az elmúlt hetven évben a korruptcionizmus a legpopulárisabb iparág…

  • Sztarcsild: Savanyú a szőlő ?

  • Nehéz úgy bármit is elérni ahol a népesség egyik jelentős részének rögzült kényszerképzete, hogy csakis egy népcsoport mesterkedései folytán késik a tejjel-mézzel folyó. A másik nagy csoport meg úgy véli, hogy a demokrácia, a jogállam valamiféle úri huncutság, miközben azt sem képes fölfogni, hogy pl. a képviselők fizetése, a pártok támogatása, a képviselők fizetése nem az éppen regnáló első szolga zsebéből való, hanem mindannyiunk közös pénzéből.

  • Geyza
    2016 március 1
    3:13 de.

    „Sztarcsild: Savanyú a szőlő ?”

    Nekem mindegy mert nem élek ott. Úgyis ki fog derülni, hogy mi van a háttérben, hónapok kérdése. Ha meg netán vezetik a várost ahogy illik akkor meg jó.

  • Sztarcsild:Ha jó,akkó jó.Deakkó mit akartál mondani?

  • Starchild!

    Én sem élek ott, tehát mondhatnám, hogy nekem is mindegy – mégse mondom, mert egyáltalán nem mindegy!
    Na már most, ha a fideszes nyert volna,az nem azért lett volna talán mert benne van az érdekeltségi körben ?
    Ott nincs érdekeltségi kör, csak a natúr jóindulat és a vak bizalom a fideszes jelölt személyével szemben ?

    Miféle bukott párt az amelyet a „40 éves elnyomás és diktatúra” után egy rendszerváltás követ, melyben a nevezett párt partner volt – nélkülük bizony nem ment volna – majd a rendszv. utáni első szabadon választott párt / kormány országlása odahatott, hogy a „zemberek” ész nélkül kérték vissza a babaruhát azaz a sokat szidott régit, az „utódpártot”! Vajon miért? Talán mert felfogták, hogy az már nem ugyanaz a társaság – naná, hogy nem, hiszen a valamikori „bukott pártállami katonák” már rég szanaszét fröcsköltek különböző újonnan alakult formációkba, nézz csak körül pl a néhai MDF-ben, vagy mindjárt a Fidesznek a háza táján, – ám szólok, hogy a tíz ujjad nem lesz elég a művelethez!
    Bizony az MDF /kisgazda kormány improvizálása után a jó nép majd 53%-a szavazott az MSZP-re 1994-ben! Önállóan is tudott volna kormányozni, ennek ellenére kötött koalíciót az SZDSZ-el, kettejüknek együtt 72% volt, azaz
    bőven 2/3 !
    Szólj,ha találsz olyan pontot, területet, amikor visszaéltek ezzel!

    Tehát az 1990- es első szabad választások után háromszor (3) alakíthatott kormányt az MSZP, és Fidesz is most harmadik alkalommal „kormányoz” úgy, hogy mandátumuk lejárta után 2002 ben és 2006-ban is vesztettek – azaz a te szóhasználatoddal buktak!
    Tehát miről beszélsz ?

    Ezzel együtt is az MSZP ma csak árnyéka önmagának,bár sok jó elképzelése van, de gyengék, kevesen vannak, nem tudnak igazán áttörni, elsősorban a humánpolitikájuk hagy kivánni valót maga után ! Szétestek és nehezen találnak vissza önmagukhoz ! Mindennek többféle oka is van nyilván – ehhez azonban sajnos kevés lenne az ezer leütés – hibáztak is rengeteget, mint bárki más, korrupció is létezett valószínűleg – de soha olyan mocskos húzásai nem voltak sem az emberekkel, sem a demokratikus jogállammmal szemben, sem más pártokkal, főleg ellenfelével a Fidesszel szemben, mint amit a jelenlegi különítmény napi szinten megengednek magának !
    Mert azok „csak csirkefogók” voltak – de ezek „gazemberek” ha érted a különbséget !

    Hab tiszta társaságban ugyanis senki ne reménykedjen, mert olyan nincs – minimum az élni és élni hagyni elvét mindenkinek szem előtt kell tartani,és ha ez megvan akkor beszélhetnénk hogy merre meddig!

    Szóval én is azt gondolom, hogy egy kissé savanyú az a szőlő!

  • SZEGÉNY GEYZA MÁR MEGINT NEM FOGTA FEL,HOGY A CIKKHEZ SZÓLTAM,NORMÁLISAN, TÁRGYILAGOSAN ELISMERVE,HOGY NEM PÁRT FÜGGVÉNYÉBEN KELL POLGÁRMESTERRE SZAVAZNI…NEM ISMÉTLEM,aki tud írni és netán olvasni az úgyis értette,a fórum meg nem a terheltek….értelmezési nehézségeit hivatott orvosolni!
    Az,hogy az utolsó mondat kissé zavarja…az az ő baja,meg az is,hogy
    nem országos győzelemről van szó….de ugye ez annak fontos és annak számít igazán aki itthon él,szerencsére ő nem…..!

  • Geyza
    2016 március 1
    9:53 de.

    „Sztarcsild:Ha jó,akkó jó.Deakkó mit akartál mondani?”

    Azt, hogy nem tartom őket feltétlenül rossz választásnak viszont a tapasztalat fenntartja a lehetőséget, hogy bunda van az ügyben.

    Besancon
    2016 március 1
    11:49 de.

    Hosszú kommentre rövid válasz: A Fidesz se nagyon érdekel mert ők azért lettek kreálva az ún. rendszerváltáskor, hogy legyen valami „más” és „új”….viszont a szaros 2/3-os többségel ők is csak tovább titkosították az ügynöklistákat az helyett, hogy nyilvánosságra hozzták volna…még ha fájt is volna nekik.

    Már unom, hogy csak „politikusok”, „pártok” meg hasonló bűnbandák mehetnek „választásra”. Jó lenne már ha csak egyszerű emeberek tölthetnének be olyan posztot amihez értenek is.

  • Sztarcsild.
    Hóóóógyne…bunda…

  • gyagyás Marcsi: Kontraviccnek szaga van.Ne az én poénjaimat ismételgessed találj ki valami jobbat.

    Aztán meg te nem a cikkhez szóltál szteem el sem olvastad.
    Te csak az idiótikus százalékaidat ismételgeted minden topicban tyúkeszű igyekezettel.

    Ha meg netán mégis átküzdötted magadat a cikken az sem számít mert úgysem értesz meg belőle egy kukkot sem.

    Agyatlan vagy édesem mint egy gumibaba.

  • Nyert az utódpárt.Gratulálunk.
    Nagytiszteleti Üdvözlettel

  • Közben egy remek hír is napvilágot látott ma, a Fidesz támogatottsága csökkent, a Jobbik pedig eddigi legjobb eredményével második, minden negyedik szavazó már jobbikos.
    (madian,hvg)

  • Csarli : duma..mese ámítás !

    Nagytiszteleti Totkám: a maga gratulációja kell a francnak.
    Tartsa csak meg magának.

  • undorító két köpedelem náci…

  • A cikk címe:masszív megtévesztés,masszív valótlanság,masszív „kívánság”,utópia…..de elolvasva erre mindenki rájön!
    A témához hozzászóltam,”egyesek”(geyza)ezt sem értették,de nem is várta el tőle senki….meg azt sem,hogy a cikkel kapcsolatos tárgyilagos és tényeken alapuló
    hozzászólásom felfogja…de sebaj ,vannak akiknek sikerült,vannak akinek nem!
    Még jó,hogy az itthoni magyarokon kívül a kintieknek is van lehetőségük hiteles tájékoztatásra és nem „palackpostán” kapján egy lakatlan szigeten a híreket!

  • Jó.Akkor köpedelem három náci.

  • Figyelő:
    Teljesen igazad van.Salgótarján nem mérvadó az ország egészére nézve.
    Sőt, talán jobb is lett volna neki ha a FIDESZ jelöltje győz mert akkor nem vonta volna meg a kormány a várostól azt a bizonyos kb. 1 millárd Forintot, ugyanakkor abszolut baloldali többség van a helyi képviselők között.
    Tehát az új polgármesternek csak aláírási szerepe lett volna abban amit a baloldal akar.

    Figyelő:
    Egészen másról van itt már szó:
    A balos polgármesterre nagyon nagy többséggel szavaztak , jóval többen mint régebben másra bármikor de még ennél is fontosabb hogy nagyon sokan mentek el szavazni !
    Mintha ébredezni kezdenének az emberek.
    Tudod: előbb mindig a gyufa lobban fel és csak aztán a tető.
    Azt is tudnod kell hogy országos méretekben nem leváltható a FIDESZ jelenleg, bármennyien is menjenek el szavazni.
    Számold ki :
    A FIDESZ számíthat 700 ezer hazai szavazóra és kb 300 ezer külföldi szavazóra, akik nem ide adóznak, semmi közük az ország belügyeihez.
    A külföldön munkát vállaló kb 600 000 magyar állampolgárnak oly mértékben megnehezítették a szavazását, hogy azok nem jönnek szóba.
    Ezek után kilehet számolni hogy bőven lehet bármikor a FIDESZ-nek 27 %-a ami itten már elég a kétharmadhoz ( !! ) vagy ha kicsit kevesebb, akkor is parlamenti többséghez.
    Ez van kérlekszépen.
    És lesz majd sokszázezer feldühödött ember , akiknek már minden mindegy, akik azzal szembesülnek hogy bármennyien is szavaznak más pártokra , akkor is a FIDESZ marad kormányon.
    Szerintem a népesség nagy többsége még nem érti a „választási matematikát” .
    De egyszer felnyílik a szemük.
    Remélem én már nem érem meg azt a napot !!

  • Kertész Ákos

    Mielőtt pezsgőt bontanátok, azért olvassátok el, mit ír a Nagy Salgótarjáni MSZP-s Győzelemről Bartus Laci az Amerikai Népszavában.

  • Ákosbácsi:
    Olvastam Bartus Laci véleményét.
    Teljesen egyetértek vele , kis kiegészítéssel amit fenntebb jegyeztem.
    Ha a sokember azzal szembesül hogy minden hiába , akkor -talán- végre felébrednek és kimennek az utcára mint a csehek a „bársonyos forradalom” idején .
    Azok sem csináltak semmi törvénytelent , csak udvariasan kérlelték a Kormányt hogy idézem : MONGYOOOON LLLE !!
    De mit tud kezdeni a hatalom egy MASSZÍV , állandó kb. egymilliós tömeggel?
    Semmit.
    Pedig akkoriban még mobiltelefonok sem voltak, nemhogy Internet !

    Persze mint tudható aki született alattvaló, az nem fog kimenni a Parlament elé munkaidő után , hogy álldogáljon esőben szélben , mikor a TV-ben nézheti a Való Világ 54-et vagy a Szomszédok 9342.-öt.

  • Nos vannak „genetikailag” vagy „genetikusan” ?????sérültek,meg „bátrak” szerencsére a volt hazájuktól jó messze…

    jellemvonás…már csak ráadás….de ugye ez nem a normális,tisztességes emberek baja!

  • Gyagyásmarcsa aztsetudodmitjelenthogy genetekielailag

  • Ha geyzára,meg egyesekre gondolok,akkor pláne tudom……,de
    elég baj ez nekik!

  • Gyagyás: Hát ne gondoljál rám.
    Gondoljál csak Szálasira.
    Arra biztos izgulsz.

    Mejjegyezni kívánnám még hogy gondolhatsz te rám akár ítéletnapig is , attól ugyan nem fogok rosszul aludni vagy csuklani .

  • Úgy látom megérkezett megint mondásaival a ” che guevara”-lista liberális ( de inkább mszmp-és) köpedelem náci… Ezek mind benned vannak,csak kérdés mikor melyik tör elő!
    üdvözöljük szép mondásaidat,sok értelme volt „annyit” tanulni.Gratulálunk.
    Nagytiszteleti Üdvözlettel.

  • Nagytiszteletikém
    Sértődöttnek látlak..nem jelent meg újabb szellemi táplálék a Kurucinfón?
    Megértelek.
    A magadfajta függőket el kell látni „munícióval” hogy aztán tudjanak szanaszéjjel köpködni mindenfelé.

  • Gézukám!
    Nem vagyok sértődött ,mert nincs miért .Én nem az vagyok akinek Te szeretnél beállítani.
    De rájöttem,hogy Te a fentiekben leírt vagy , csak ennyi történt.
    A kurucinfót meg látogasd nyugodtan,sok szellemi táplálék van biztos ott számodra ,ha mindig azt emlegeted.
    A múltkoriban leírtam neked már,hogy a kurucinfót 5 éve nem láttam,mivel tele van mocsokkal és nincs hozzá kedvem ilyeneket olvasni.
    Attól még nem válok azzá aminek te be akarsz állítani engem,ha százszor is leírod.
    Csapkodni meg te szoktál,meg köpködni minden felé mert csak a te igazságod létezik.
    Nagytiszteleti Üdvözlettel.

  • Kedves Tóth Péter!

    Irigylem,hogy a „masszívan” sötét,közönséges és beteg ….emberekkel
    szemben is meg tudja őrizni a jó modorát,türelmét.
    Dicséretes!

  • Tóth Péter, geyzat ne vedd komolyan, ő csak a tahógráf méréshatárait tesztelgeti – hölgyekkel szemben már megatahós csúcsai vannak.
    Egy-két neki nem tetsző ténnyel gyorsan el lehet hallgattatni, figyeld csak:
    A mai felméréseket olvasva kiderül Orbán a legnépszerűbb politikus, Vona Gábor a második, Schiffer a harmadik. Az utolsó helyet Gyurcsány és Tóbiás mszp-elnök foglalja el.
    A legnépszerűbb magyar női politikus Morvai Krisztina.
    …..

  • Charlie!

    Fel kéne világosítani „észlény” geyzát,hogy bár kicsit most csökkent a Fidesz népszerűsége,ez gyakran előfordul azokkal akik kormányoznak.A Jobbik valóban erősödött!
    De a legfrissebb felmérések szerint a Fidesz 46,a Jobbik 24,az MSZP
    16,DK 6 %-on áll a biztos szavazók körében!!!!!
    Az összes népesség mutató természetesen alacsonyabb mindegyiknél!
    Na nagyon kell a baloldali ellenzéknek pedálozni…

  • charlie!
    Igaza van,Schiffer ellenzéki létére is intelligens politikus,
    kifelejtettem……
    A „gyengébbek” …kedvéért megjegyzem,hogy az össznépességi %-os
    megoszlás azt is mutatja,ki bizonytalan,közömbös,vagy egyáltalán nem
    szokott szavazni!

  • Aki nem él itthon,annak tényleg mindegy,de miért idegeskedik és főleg köpköd(még közli is…)még kiszárad a szája…..de sebaj,majd megint iszik egyet…kettőt ,amitől „okosakat” ír!

  • agyatlanka: megint akkora böszmeséget hordtál össze mint ide Öszöd.

  • Ja……gyógyszert ….bekapni,mindenki jól jár….!