Évértékelő — Titkosítanak, fosztogatnak és fegyverkeznek

2016 március 3 9:44 de.28 hozzászólás

Titkosítanak, fosztogatnak és fegyverkeznek.

Mindezt nem egy véres puccsal hatalomra jutott katonai junta teszi, hanem az EU egyik tagállamának kétszer is parlamenti választást nyert kormánya. A mienk.

Titkosítanak, mert képtelenek ellenállni fosztogató vágyaiknak, és fegyverkeznek, mert jobb félni, mint megijedni.

Az újabb és újabb katonai, rendőri, terrorelhárítási, katonai-rendőri, stb. egységek után tegnap óta van már Katonai Rendészeti Központ is, egy másfajta TEK, de akár a többi, ez is kizárólag a demokráciát visszakövetelő fegyvertelen és védtelen lakosság elleni majdani ütközetre szolgál.

Mi másra?

A Parlament bármely ablakán nézzen is ki a magyar kormány, mindenhol ugyanazt az egy ellenséget láthatja: a népet. Ők maguk tették őt ellenséggé, és most kénytelenek ellene fegyverkezni. Lassan mindegyik főembernek saját magánhadserege is van, már Matolcsy is kisebb fegyverarzenált tároltat az MNB épületében. És nem is alaptalanul fogy a biztonságérzete.

Talán nem kéne egy lassan már nyomorgó nép pénzét eltüntetni, titkosítani. A jegybankelnöknek nem kéne elhitetnie magával, hogy amikor épületeket, festményeket vesz milliárdokért, vagy a legújabban borozót nyit az Úri utcában, akkor ebből akár csak egy képkeret vagy egy dugóhúzó is az ő tehetségét dicséri. Nagyon nem kéne ennek a NER rohadt rendszerében magasra jutott gazembernek báró Hatvanyt utánoznia.
És akkor félnie se kéne.

A világ nem egy helyén a politikusoknak egy vacsora árával is el kell tudniuk számolni, a mieink meg egyik törvényt hozzák a másik után, hogy még arra se kelljen felelniük, mit keresnek éjfél után az MNB trezorjában.

Orbán egész rendszere és vele együtt Magyarország végzetesen félrecsúszott. Sok évtizedes, helyenként évszázados lett az elmaradásunk: abban, ahogy az iskoláink oktatnak, ahogy az önkormányzatok, a hatóságok az ügyeinket intézik, a kórházaink hullagyárakká váltak, a magyar vasút és a rettenetes pályaudvarok hátsó-Oroszország, s miközben Angliában két gondozó napi 24 órában, TB-alapon segít egy rokkantat, Magyarország középkori kegyetlenséggel bánik az elesettjeivel. De nálunk még a papok is pénzt mosnak, nem a szegények lábát, és nem Jézust dicsérik, hanem Orbánt.

Mark Hooley / Darkness creeps in.

Mark Hooley / Darkness creeps in.

Az utcáink mocsokban, meghalni odalökött hajléktalanok bűzében fürdenek, az emberek feszültek és tartanak egymástól, a stadionjaink, mozijaink, könyvesboltjaink kiürültek, az újságokat nem olvassa senki, a Saul fia Oscarja százezernyi fejben nem büszkeséget, hanem őrületet szül…

És lefogadom, hogy a jegybankelnök még a borért sem fizet az Úri utcában.

Ilyen volna egy ország?

Ami kezdetben talán csak egy kis „önkényuralmi kalandnak” indult, az mára egy totális kudarc felé tartó, történelmi léptékű tragédia kibontakozása.

Azt, ami itt folyik, valaki nem fogja túlélni: vagy mi, vagy ők.

De a Lovas csak vágtat a téboly vak lován, és nem látja, hogy az éjszaka után itt már nem nappal, hanem egy másik éjszaka következik.

Bruck András

28 hozzászólás

  • Tiszteletem!

    Bizony uraim és hölgyeim, mentsétek el amíg lehet:

    https://www.youtube.com/watch?v=91BteTXYiI0

    id. Kiss László

  • Videóba belenéztem egy pillanatra, az is elég volt.

  • Nem baj legalább lesz a Nemzeti Banknak is egy saját borozója.
    A műkincseket meg oda lehet kölcsönözni elegáns házibulikra.

  • én végig néztem a videot, de kár volt. Még akkor is, ha gyurcsótányt szépen lehúzza. Illetve legengszterezi. Bármennyire rühelem ezt a hibbant nérót, akkor is azt kell feltételeznem, hogy video készítője nem százas.

  • tropa:aztán miabajod Gyurcsánnyal bántott téged?
    Elvette a nyugdíjmegtakarításodat ? Bezáratta a vasárnapi áruházakat ? Suttyomban eladósította az országot 30 évre Putyin elvtársnak ? Fel akart költözni a Várba egymilliárdért ? Két-háromezer fős stadionokat építtet olyan községekbe ahol egy egy meccsre kétszázan mennek ki? Vagy mi a jó búbánat bajod van vele hogy ennyire gyűlölöd?

    Persze ha azt mondta neked Müller testvér a pártházban hogy a Ferkót gyalázni kell , az más.
    Akkó lehet.
    Első az árpádsávos igazság , nem nem soha.

  • Géjza, itt senki se gyalázta Ferkót, a videót viszont nézd meg.

  • Id Kiss László,
    „Minden népnek olyan vezérei vannak,amilyent megérdemel”.A dunamenti Mongolokra ez mindig is ráillett.Az utóbbi több,mint száz évben ezt a mondást igazolják drága szittya „testvéreink”.A múlt században vérrel,aljassággal,gyilkolással,manapság tolvajlással és pökhendi „jobban teljesítéssel”.Kertész Ákos szavait kijavítva nem „alattvalósággal”, hanem alávalósággal.Én nem a youtube-t mentettem el,hanem magamat és családomat az ébredő neofasiszta nép szenthazájából.Nem most,hanem 60 évvel ezelőtt.Most már csak vállveregetés jár az akkori „forradalmároknak”.További sok sikerálmodást kívánok.

  • Geyza,
    ehhez a tropára ivott agyúhoz képest a nemzetes asszony egy lókórházi kedves nővér.Kár,hogy bevonult a zárt-osztályra.Most már csak egy ilyen teljesen tropa-agyúval mulattathatjuk magunkat.

  • Tiszteletem!
    Az aki hozászolásával mulattatni akarja az időt velem – rossz lóra tett, na jó, nektek mindent el kell magyarázni, mivel franciázni nem tudom!
    Tehát akkor indokolom, miért tettem ki a videót? Különben nem mai keletű – Azért, hogy lásd – halld – ma Magyarország nevű gyarmaton usába bejegyzett kft. koncentrációs maffiában semmi nem változott, sőt rosszabb lett! Mert a kuka – hülye kisztitikárt, felváltotta egy nálánál okosabb rafináltabb ugyancsak volt kisztitkár – ugye eddig érted?
    Különben a cikkben leírták fedik a valóságot – segítsetek a pokolfenekére küldeni ezt a zsarnokot – maffiózót is!
    Előre is köszönöm segítő szándékotokat!
    tisztelettel
    id. Kiss László
    ui: ne válaszol ne szólíts meg – mert úgy értékelem,hogy értetlen vagy és nem értesz engem – többet nem szólók hozzá ehhez sem! Megjegyzés még: valamikor úgy volt a hatalom gyakorlásban a vezetőket a nép választotta meg – ma az akit a bűnözők a nyakára ültetnek BŰNÖZŐ TULAJDONSÁGGAL MAGATARTÁSSAL: PL. CSALÁS, FÉLREVEZETÉS, MEGTÉVESZTÉS , LOPÁSSAL RABOLÁSSAL , GYILKOLÁSZÁSSAL – STB. – – ami egyértelműen nem a nép vezetője! Ha nem ÁRULÓJA!

  • Figyelő:Bele néztem a videóba, nem tudom értelmezni.

  • Guri10:
    A Gyurcsányferit mostanra már nem kedvelem.
    De nem azokért a dolgokért amiket a FIDESZ meg a JOBBIK rá addresszál, hanem azért mert meghirdetett egy politikát még 2010-ben és nem tartja magát hozzá.

    Gyurcsány Ferenc sajnos bele simúlt a NER -be.
    Vagyis megszűnt valódi ellenzékének lenni a mostani irányvonalnak.
    Nekem ez a problémám vele.

  • Figyelő!
    Melyik videót ajánlgatja Geyzának? csak nem azt amibe „egy pillanatra belenézett”?

    Hosszú pillanat lehetett – avagy Ön már olyan profi, hogy egyetlen pillanatból is képes megállapítani, hogy miről szól egy videó!

  • Geyza!

    márc.3.12:37

    Ne felejtsd, hogy egy pitbullt sincs értelme arról faggatni, mi késztette rá, hogy a postást, vagy a szomszédot szétmarcangolja, mert fogalma sem lenne róla – egyszerűen ezt a parancsot kapta, erre volt beprogramozva!

    A miértek máshol dőlnek el – oda Tropa már nagy valószínűséggel nem kapott meghívást !
    Ő a végrehajtó!

  • Besancon:
    Tropa-kollega egy közönséges náci.
    Gyűlnek-gyülekeznek itt,de kétlem hogy a cikkek olvasása miatt.

  • gyuri10
    2016 március 3
    5:01 du.
    Szivesen mondanék erre valamit, de udvarias vagyok-többnyire- a nálamnál is öregebbekkel..
    Talán csak annyit, te muníciót adsz egy halom pontagyúnak, hogy utálja israelt, meg a zsidókat.
    Roppantrossz hozzáállás… 🙁

  • Falusi:
    Akiben gyűlölet lobog a semmi miatt , annak nincs szüksége külön „munícióra”
    Ezek ugyanis ebből a szempontból önellátóak.

  • Geyza
    2016 március 4
    10:32 de.

    Gyuri ezt írta:
    „A dunamenti Mongolokra ez mindig is ráillett.Az utóbbi több,mint száz évben ezt a mondást igazolják drága szittya “testvéreink”.A múlt században vérrel,aljassággal,gyilkolással,manapság tolvajlással és pökhendi “jobban teljesítéssel”.Kertész Ákos szavait kijavítva nem “alattvalósággal”, hanem alávalóságga”
    Nemtom te hogy, de magam részéről sem mongolnak, sem szittyának nemérzem, vagy tartom magam. Nem tapad a kezemhez egyetlen zsidó vére sem, nem loptam, és pökhendi is csak azokkal vagyok, akik kiérdemlik. Alávalónak meg végképpen nemérzem magam.
    Viszont Duna-menti vagyok, magyar. Ha valaki beskatulyáz egy megvetendő társaságba, az személyemben sért. Ráadásul úgy, hogy rólam kb annyit tudhat, mint én a NASA atomprogramjáról. (Na jó, kevesebbet..)
    Sokan vagyunk ezzel így. Én sem írom Lővy kapcsán, hogy ilyenek a zsidók, vagy a New York-i rabbi mián.(francseemléxik a hülyéjének a nevére.)
    Az indulatát értem. Sőt, megértem. Viszont engedtessék meg nekem, hogy tiltakozzam a besorolásom ellen !!

  • falusi,
    Geyzánál okosabbat vagy ideillőbbet én sem tudok mondani.Esetleg más szavakkal ugyanazt.Az pedig fölösleges szócséplés lenne.A kettőnk közötti”viszonyt”úgy határoznám meg,hogy idősebb vagyok. Semmi esetre sem érzem magam senkinél sem öregebbnek.Sem fizikai sem szellemi szinten.Én is szoktam lelegyinteni,de inkább csak ellenségeim közül a degeneráltabbakat.Kérlek,tartsuk a nívót.

  • falusi,
    itt igazat kell,hogy adjak Neked.Szokásomtól eltérően indulataim elszabadulása folytán nem írtam be,hogy”nagyon nagy tisztelet a nagyon kis kivételnek”.Ezért utólag bocsánatot kérek nem csak Tőled, hanem mindenkitől aki az általam is tiszteletre méltó kategóriába tartozik.Akikhez én is tartozónak érzem magam.

  • Falusi, ezzel egyetértek!

  • Klárika,
    kedves,hogy valamivel egyetértesz.Kérdés,hogy megértetted-e amivel egyetértesz.Ma gyanakvó hangulatban vagyok.Nyugtass meg.Kedvellek.

  • Bruck Úr !

    ” Mi másra? ” :

    Miklos Banfi
    2016 február 24
    8:51 de. „…. ehhez először is le kellene verni ezt a kormányt, …… Akkor jön a hábourú,…”
    Lehet,hogy olvasták ezeket a rejtett mondatokat ,és úgy gondolják,itt az ideje a védekezésnek az ilyen lehetőségekkel szemben.!
    Nem gondolja?
    Ja egyébként a cikk további részében elég sok marhaságot írt le.Kényszerképzetek jelentek meg írásában.Kár hogy engedték megjelenni.
    Nagytiszteleti Űdvözlettel.

  • Na tessék.
    Nagytisztelendő uraság is ide haggyintotta „gondolatát”.
    De minek ?

  • Fegyverkeznek?

    Még alig telt el néhány hét azóta, hogy napvilágra került egy „fegyverüzlet”, melynek során tonnaszám adtak el ócskavas áron „kiselejtezett”, úgymond elavult fegyvereket, lőszereket, levegő-levegő és levegő-föld rakétákat a hadsereg arzenáljából egy fegyver-kiskereskedelmi szaküzletnek.

    A milliárdos anyagot már érékesítték is… Vajh kinek ??????????

    🙁

  • ui: A SAJTÓ simán napirendre tért az ügy fölött…

  • Milyen motoron ülsz Géza?
    Nagytiszteleti Üdvözlettel.

  • Nemhinném Nagytiszteletikém hogy itt veled bájcsevegnem kéne magával.
    Általában hányingerem van mikor az ön nagytiszteleti soraidat próbálom emészteni .

    Kiváló tisztelettel : egy nemtisztelője.

  • Te Géza!
    Máskor ha iszol : ne keverd az italokat–a hányinger attól van .
    Rettenetesen nagytiszteleti Üdvözlettel.