Feltámadásra várva

2016 március 29 1:47 du.183 hozzászólás

Nincs mit megérteni, elemezni rajta.

Az Orbán-rendszer egy fekete-fehér rendszer, amelynek az első percétől egyértelműek voltak a céljai, kristálytiszták jó és rossz határvonalai. Az ország, amelyben immár hat éve élünk, egyetlen ember erkölcsi és szellemi állapotának mikroszkopikusan pontos kivetülése.

Ha ezt belátod, minden a helyére kerül benned.

Akkor tudod, miért juthatott eszükbe, hogy a Vörösmarty téren autóparkoló legyen könyvhét helyett, tudod, miért tervezik ledózerolni a Déli pályaudvart, pedig még szükség van rá; akkor érted, miért esnek neki a ligetnek, holott nyomós érvek szólnak ellene, nem mellesleg, az a város szegényeinek egyetlen kikapcsolódása; és akkor azon sem csodálkozol, miért éri meg nekik felforgatni a Várat, százmilliárdokért kényszerköltöztetve hivatalokat és kulturális intézményeket.

Na, vajon miért?

A bűn kísérlet eltemetni saját lelkünk defektjeit.

És ha ezt is megértetted, akkor tudod, miért jelentenek be hetente valamit, ami tömegesen stresszel, hiszterizál, tudod, miért akarnak örökké feszültségben tartani, megbetegíteni.
Megölni.

Akkor érted, mire való a gyilkos stadionprogram – az élet: működő kórházak és iskolák helyett, és tudod, miért mondja a miniszterelnök, hogy az övék a „tisztelet kultúrája”. Ilyenkor provokál, hiszen tudja, hogy a saját nemzetünk ellen fordulni az elképzelhető legnagyobb „tiszteletlenség”.

Száz év börtön.

És ha mindezt tudod, akkor azt is érted, miért akarnak egyre drákóibb törvényekkel kormányozni, miért akarnak a nemzetközi terror ellen a hazai jog terrorjával fellépni: akár egy egész nemzetet terrorizálni.

Horthy népírtó, nemzetvesztő kormányát leszámítva, ma a magyar történelem legbecstelenebb és legtehetségtelenebb politikai garnitúrája uralkodhat, mert a nép engedelmes, a hivatalos ellenzék együttműködő, az ellenzék szellemi hátországának pedig nincsenek elvei. Maximum valami homályos demokrácia blabla.

Mivel ők a rezsimet legfeljebb erőszakosnak és gátlástalannak tartják, de semmiképp nem diktatúrának, kénytelenek az abnormálist normálisnak, a rombolást rossz döntések sorozatának feltűntetni. A számokat kritizálják, nem az ideát, a kormány hozzáértésében kételkednek, nem a szándékaiban. Ezért a ligetpusztítás támogatóiban sem egy elnyomó rezsim kiszolgálóit látják, hanem csupán egy másfajta építészeti koncepciót.

Sebtapasszal gyógyítani az artériás vérzést – ennyire telik tőlük, de ez kevés.

Ez a rendszer egy pusztító gépezet, arra lett kitalálva: pusztít fát, pénzt, szabadságot, pályaudvart, önállóságot, igazságot, tulajdont, morált, jogot, vasárnapot, egészséget, tudást, esélyt, függetlenséget – mindent, ami egy rendezett és tisztességes országhoz nélkülözhetetlen. Ezért itt csupán úszni az árral nem elég, szellemi ellenállás nélkül a fizikai is kudarcra van ítélve.

És a diktatúra még börtönnel se fogja megtisztelni azokat, akik csak úgy tesznek, mintha tennének valamit.

Bruck András

Orbán Viktor

Orbán Viktor

183 hozzászólás

 • … és megint egy csúcs írás Bruck Andrástól. Úgy tűnik kevesen értjük a mélységes igazát, így aztán a szólásszabadság árán a hozzászólók gyorsan elbagatellizálják, relativizálják és devalválják sajnos ezt az igazi mondanivalót.

 • Kedves Andras!

  Ez

  ” A bűn kísérlet eltemetni saját lelkünk defektjeit. ”

  magyarul lett irva? Mi az ertelme?

  Ha mar valaszolsz, taglalnad, hogy mi tartozik a bunok koze, es hogyan tudjuk biztonsaggal megmondani, hogy melyik embernek van igaza, amikor az egyik embernek valami bun, ugyanakkor a masiknak az ereny?

  Csak kivancsiskodom.

 • koronazas megvolt-e mar a duna jegen?

 • Moshe: Fogadatlan prókátorként hadd merészkedjek megjegyezni neked, hogy az író egy neves író Magyarországról, aki nem fog ilyen butácska vitafórumokban résztvenni, így javaslom, hogy kopogtass a pápánál ezzel a kérdéseddel – hasonló eséllyel – mert ebben ő is legalább annyira kompetens…

 • Moshe:

  Ez magyarul teljesen rendben van.
  kísérlet + főnévi igenév = kísérlet arra hogy

  Tartalmilag is OK, mint a bűn elvont értelmezése, a szerző szerint. Akár a konkrét témától vagy attól függetlenül is, “kinek van igaza”.

 • -..”miért esnek neki a ligetnek, holott nyomós érvek szólnak ellene, nem mellesleg, az a város szegényeinek egyetlen kikapcsolódása”.. Nem akarom minősíteni ezt a gondolatot, de hol él az írója? A város szegényei Április 4-én és Május 1-én mentek a Városligetbe az ingyen virsli és sör érdekében. A szegényebb munkáscsaládok inkább a Népligetbe jártak, ha jártak.
  – Ami a Déli-pályaudvart illeti, van vagy 6 vágánypárja, Kelenföldnek kb. 30!, ráadásul az állandóan omló alagút után van.
  – A várba én sem költöztetnék semmilyen hivatalt, még ingyen sem.
  – “Horthy népírtó, nemzetvesztő kormányát leszámítva,..” – azt már Károlyiék lerendezték!
  – “..az ellenzék szellemi hátországának pedig nincsenek elvei..” – “..saját lelkünk defektjei..” miatt!

  Sok szempontból nem értek egyet a Kormánnyal, de ha a Nép többségének jó, akkor bennem van a hiba!

 • Akiva:
  Semmit nem értettél belőle csak megpróbálod “relativizálni” azt amiben nem élsz benne és amihez semmi közöd sincs.
  Hiszen szerinted Petrovics is csak egy senki liberális.

 • Kérdés, a jelenlegi körülmények között mi értelme van gyenge frázisokká kopott klisékből ilyen fércműveket létrehozni és publikálni?
  A Bullshit generátor v2,6-os különbeket rittyent egy gombnyomásra.

 • Nagy Gyula
  2016 március 30
  6:30 de.
  Há’ üdvözűllek csókútatásilag Migyulánk!
  Aszongyaja tanittóur hogy neszenveggyé aranyló erejidde a zenlevedbefőtt alcsuti szőrösvirslin kuporogva tokaszalonáttlanú. Se! Sőtt!

 • Bánfi, elég szomorú, ha ez az író ma vezető ííró Magyarországon. Irásából más sem jön ki, csak határtalan gyülőlet! (irigység?)

 • Nagy Gy.
  Hát csak fogyasszad TE MAGAD azt a bullshit izét.
  Ha neked az a jó.
  Minket meg hagyjál ki az étlapod ajánlgatásából köffike.

 • Figyelő:
  Ady Endre ennél ciffrábbakat írt:

  A Magyar ugaron
  Elvadult tájon gázolok:
  Ős, buja földön dudva, muhar.
  Ezt a vad mezőt ismerem,
  Ez a magyar Ugar.

  Lehajlok a szent humuszig:
  E szűzi földön valami rág.
  Hej, égig-nyúló giz-gazok,
  Hát nincsen itt virág?

  Vad indák gyűrűznek körül,
  Míg a föld alvó lelkét lesem,
  Régmult virágok illata
  Bódít szerelmesen.

  Csönd van. A dudva, a muhar,
  A gaz lehúz, altat, befed
  S egy kacagó szél suhan el
  A nagy Ugar felett.

  De prózában írt enél keményebben is 1902-ben:

  “Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit aki különb mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen mintha itt sem lettünk volna.

  Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl s menjünk vissza Ázsiába.

  Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.
  Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre. Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal, kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal, és ősökkel! Menjünk vissza Ázsiába!

  Nagyváradi Napló – 1902. január 31.” /Ady Endre/

  ÉS kedves Figyelő meg Mojszele meg még a facomtuggya kicsodák:
  itt egy fotó a mai magyar realitásról.
  De már ez sem sokáig lesz mert a Főváros náci polgármestere megtiltotta az ételosztást a belvárosban, mit szólnának a túristák :

  http://hirhatar.com/ady-endre-a-magyarokrol-menjunk-vissza-azsiaba/

 • Figyelő
  Vegyél vissza magadból, és ne kritizáld a mai MO ellenzékét !
  Maradtál volna itthon, hogy jobb világoz építs mint azok, akik az elmúlt 60 évben ezért az országért güriztek.
  A Fideszben egyetlen egy sincs ilyen, kár, hogy nem dobbantottak, jobban jártunk volna ….

 • Mavtelep:Pontosan.
  A mai magyar ellenzéket csak nekünk, ellenzékieknek van jogunk kritizálni.
  A jobberek nem kritizálnak hanem gyalázkodnak.

  Értelmes kritikát én még nem láttam itt semelyik ideszakadt jobber részéről.

 • Géjza, én meg úgy látom, hogy az ellenzék ami gyalázkodik.
  Sajnos, fogalma sincs milyen szerencséje van, hogy meguszta a bevándorlókat.!

 • Géyza, madnem elfelejtettem megemliteni, hogy a cikk írója és Bánfi NEm Ady Endre!
  Más, mikor írta Ady ezt a versét? Minden korra ami nem balos, arra ráhuzzátok?
  Nagyon nevetséges.

 • mavtelep

  2016 március 30
  11:20 de.
  Nem lehet mindenki balos, ezért “dobbantottam”! Mert én nem leszek soha az!

 • Ady valószínű a ” lenin fiuk” idejéről írta fenti szép versét!
  Nagy Üdvözlettel Tiszteletivel

 • Geyza

  2016 március 30
  11:05 de.
  Géjza, még annyit írhatok, hogy nem értem a félelmét sok zsidónak, ha NEM zsidó a kormány miniszterelnöke.
  Ez az örökös rettegés és félelem, már kihalhatott volna a zsidókból.
  Azért mert a pesti polgármester beszüntette az ingyen ebédeket, nem ok arra, hogy betojjatok! Valószinű nincs pénze a kormánynak arra. De semmi köze a zsidók állapotához Magyarországon.
  Hihetetlen, hogy ma is elképzelik egyesek a zsidók üldőzését.
  Sajnos, olyan öreg vagyok, hogy azt a kort is átéltem, és a nácizmusban szenvedett családom.A nácizmus már rég meghalt és csak az árnyékától féltek. Antiszemitizmus mindig volt a világon, sajnos. Nézd meg a franciákat, ott mi megy? Össze se lehet hasonliatni a mai magyar kormánnyal.

 • Tót :
  Nem elég ogy idióta vagy , még tanulatlan tulok is vagy.
  Próbálj tisztába jönni az évszámokkal és a hazai írókkal , mielőtt röfögni kezdesz köszike.

 • Kedves Figyelő:
  Ááhh..hagyjuk…
  Fáradt vok én má ehhez…

 • Figyelő 1.03
  He-he…unokatestvéremet 60-ban szentelték pappá, távoli rokon fölvette újra a fátylat (Esztergomban, az érseki palotában szolgált) vallás gyakorlás, egyházi esküvő stb.stb. a teljes rokonságban. Nálad valamivel konzervatívabbak voltak, lesznek .
  Mindenki itt maradt ! Igaz, nem támadtak a rendszerre…)))
  Szervusztok, jó reggelt !

 • Toth!

  Ady ezt még az ún. boldog békeidőkben, a szecesszió világában írta, a Habsburgok alatt. Már akkor benne volt ebben a népben ez a szellem. Most akkor képzeld, nézz a mai Magyarországra, hogy mennyit csúsztunk még azóta visszafelé, a sötétségbe, amelybe a Horthy ellenforradalom sodorta az országot s amelyet a mai “7 uborkafás” nemesek még tovább fokoztak és folytatnak mindhalálig… 🙁

 • Kép szövege:

  >A bölcs Vezető a vállán hordozza az Ő egész népét< 🙂

  .

 • Igen Kedves Gézuka !

  Igazán örülök kedves jelzőidnek,melyek kimondottan illenek rád.De úgy látom belefáradtál a dolgokba.De megnyilatkozásra bírtalak fáradtságod ellenére.Köszike.
  Nagy Üdvözlettel Tisztelve !

 • Még mindig az impériumi világrendben élünk.
  Ebben pedig mindemki aki irányító pozícióban van, felsőbb utasítások szerint cselekszik (a média iparban tevékenykedők is). Minél magasabban vannak, annál biztosabban. Azokat akik megszegik a szabály, félreállítják.
  Az agyon nácizott Horthynak a fiát ölték meg amiatt, h mindent megtett a világháború (szintén rendezvény) megakadályozására.
  A hazai imperátoraink is a mindent látó szem mögött tevékenykedők által a számukra megírt szerepeiket játsszák. Orbán IS, Gyurcsány IS. Ugyanez igaz Obamajomra, Putyinra és Angyalka Merkelre IS.
  A vezérkarunk tevékenységére csak egy jó magyarázatot látok.
  Népellenállást gyártanak, ezzel helyezik nyomás alá a végrehajtó hatalomban tevékenykedőket. Csak a felső vezérkarnak van fizikai védelme a kivilágítatlan fa testápolóba ütközés megakadályozására.

 • Dubois!
  Tudom csak kíváncsi voltam -tudják e mások, hát Te voltál egyedül.Köszönöm!
  Ezt a Horthy- féle ellenforradalmat a dicső tanácsköztársasággal szemben gondolod.?Én úgy látom egy kicsit az antant tolta az ő szekerét befelé,mert az ő engedélyükkel jött !-történetesen valóban ellenforradalomnak nevezték ,de hát ő katonai erővel vonult be,ami nem teljesen ellenforradalom,de ha így van legyen így – én nem teljesen tartom megfelelőnek ezt az elnevezést.
  Végül is nekem így is jó,ha mindenki másnak jó.
  Üdvözlettel.

 • Totkám.
  Dehogy tudtad.
  Azért tudtad meg mert a magam cizellált módján felhívtam rá becses figyelmedet, hogy mekkora hülyeséget rottyantottál ide.
  Persze semmivel sem nagyobbat mint amiket máskor is szoktál.
  Tanulatlan , önhitt tulok vagy.
  Mint eszmetársaid túlnyomó többsége.
  Javasolnám ha a költészet kerül előtérbe, húzódjál a háttérbe.
  Nem a te asztalod az.

 • Kedves Miklos!

  Kar, hogy a Bruck Andras, mint neves iro, nem hajlando leereszkedni a mi kis egyszeru koreinkbe. Csupan azert, mert mi butacskak vagyunk.
  Ha azert nem jonne ide, mert tul elfoglalt, azt meg megertenem, de ez igy elegge lekezelo. Butacskanak tartja meg azokat is, akik 100%-ig egyetertenek vele.

  Persze – szerencsere – ezt nem az Andras kozolte velunk, hanem te tudod igy.

  Atolvastam a cikket ujra, stilisztikailag valoban elfogadhato, bar nem latok az Andrasban, mint iroban semmi specialist – legalabbis nem eme irasa alapjan.

  Volt azonban nehany kijelentes ebben az irasban, ami tisztazasra szorulna.
  Ha viszont nem tud, vagy nem mer leereszkedni a mi kis butuska koreinkbe, akkor azt hiszem orokos homaly fogja fedni, hogy az alul idezett mondatok tkp. mit is jelentenek:

  ” Az Orbán-rendszer egy fekete-fehér rendszer, amelynek az első percétől egyértelműek voltak a céljai, kristálytiszták jó és rossz határvonalai.”

  “Az ország, amelyben immár hat éve élünk, egyetlen ember erkölcsi és szellemi állapotának mikroszkopikusan pontos kivetülése.”

  ” A bűn kísérlet eltemetni saját lelkünk defektjeit.”

  ” És ha mindezt tudod, akkor azt is érted, miért akarnak egyre drákóibb törvényekkel kormányozni, miért akarnak a nemzetközi terror ellen a hazai jog terrorjával fellépni: akár egy egész nemzetet terrorizálni.”

  ” Ez a rendszer egy pusztító gépezet, arra lett kitalálva: pusztít … pénzt, szabadságot, … önállóságot, igazságot, tulajdont, morált, jogot, vasárnapot, egészséget, tudást, … ”

  ” És a diktatúra még börtönnel se fogja megtisztelni azokat, akik csak úgy tesznek, mintha tennének valamit. “

 • Kedves Figyelo!

  ” Más, mikor írta Ady ezt a versét? Minden korra ami nem balos, arra ráhuzzátok?
  Nagyon nevetséges. ”

  Tokeletesen egyetertunk.

  Megy itt nagyban a bullshit-eles, mindenaron el akarjak aztatni Magyarorszagot, meg akkor is ha sajat maguknak is artanak vele. 100-200 evvel ezelott irodott verseket es prozakat idezgetnek, mintha meg ma is feudalis lenne Magyarorszag.

  Maskulonben pedig jobb is hogy ezt csinaljak, mert ha esszeruen allnanak hozza az ellenzeki feladataikhoz, meg a vegen nyernenek egy valasztast.
  Amikor pedig nyernek minden nemzetre nezve veszelyesek. Jol lehet latni Kanada, Anglia, Amerika es Izrael eseteiben is. A tatar dulas az o csodas kozremukodesukhoz kepest orszagepitesnek szamit.
  Ezektol az Isten ovjon minden nepet!

  Hozzatennem hogy sajnos, a konzervartiv vezetok is elegge korruptak es pl. Amerika eseteben manapsag szinte semmi kulonbseg nincs a “konzervativ” es a “liberalis” vezetok kozott. Kanadaban is csak Harper volt udito kulonbseg, Mulroney ugyanolyan gazember volt, mint a Vizfeju Kretyo.
  Izrael es Magyarorszag eseteben mar sokkal nagyobb kulonbseg eszlelheto, ezert nem kellenek arrafele a kutyanak sem a “liberalis” elvtarsak. Foleg nem igy.

 • Kedves Gyula!

  Erre,

  ” Az agyon nácizott Horthynak a fiát ölték meg amiatt, h mindent megtett a világháború (szintén rendezvény) megakadályozására. ”

  vonatkozoan van valami bizonyitek?

 • Idióta Gyuluka:
  Horthy Főkormányzó fiát nem megölték, hanem repülőhalált szenvedett. Leesett. Beleállt a földbe. Odaverte magát.Esemény történt vele.
  Világos idióta ??!

 • Mojszele:
  A hasonlatod totálisan rossz , légbőlkapott és rosszundulatú.
  TE a relativizálás szakavatott tudora vagy.
  Egyesek megtapsolnak téged, én meg hányok tőle.

 • Köszi Moshe, ezért értünk egyet. Pláne amit Harperről írtál!

 • Moshe
  Mióta eszemet tudom – 100 éve – kormány még ennyit nem lopott a néptől, mint a Fidesz ! ÉN itt vagyok, benne, nyakig…
  Szervusztok, jó reggelt !

 • m avtelep, engem érdekelne MI az amit lopott, ha már Gyurcsány előtte mindent ellopott?

 • Figyelő
  Szoktál olvasni ? legalább Indexet, Origót ?….DDD

 • "tisztelthölgyeimésuraim"

  A fotót nézvén jut eszembe:
  ˙

  ” Feltámadott a henger népünk hengere ”

  ” Tokaj hímvesszeje ”

  ” Felcsút báránya ” [Agnus Felcs]

  .

 • Nem olvasok semmit. Csak úgy érdeklődtem….pl. a te megállapitásod szerint, mit lopott Orbán?

 • Figyelő:Hogy mit lopott Orb. ?
  Semmit.
  Talán egy picit.
  Ha a háromezermilliárdnyi MAGÁN-nyugdíjj megtakarítás annak számít.Amit egyszerűen elzabráltak.

  Nomeg mellé az összes trafik, amit eddigi jogos tulajaiktól elzabráltak.

  Nomeg az összes EU támogatás az oktatás-ügyre. Értsd: ÖSSZES Eu pénz ! Még krétára és géppappírra sem tellik, fűtésről nem i beszélve.Holott valami 600 milliárd Forint EU támogatás jött.

  Nomeg más EU pályázati pénzek 100 milliárdjai, csak azok miatt nem lettek tömegtüntetések.

  Nomeg most 240 milliárd Forint közpénz a Nemzeti Bankban, ami “elveszítette” közvagyoni jellegét.Egyéni képviselői indítványra.

  Nomeg földek…földek…földek…
  Ja és még földek is.

  Nomeg…nomeg…

  Ja meg még már Fejér megye is az Orb. kláné.

  Most zabálják fel éppen a Népligetet.

  Utána a Várnegyedet.

  De még lehetne sorolni.

  De hiába mert TE Figyelő ebből egy kukkot nem fogadsz be a gondolatvilágodba.
  Hogy ennek mi oka lehet, az rejtély.

 • Kedves mavtelep!

  Elegge benne lehetsz mar a korban.

  Viszont, remelem nem lepodtel meg attol, hogy a politikusok lopnak. Ezert lesznek politikusok mar eleve.
  Amennyire ismerem, illetve sejtem, hogy mik mehetnek a latszolagosan idiota dontesek mogott, ilyen teren Orban semmivel sem jobb, mint elodei voltak.

  Vedd figyelembe azt is, hogy neki hosszabb ideje volt, es meg lesz is legalabb egy masik 4 ev azutan, hogy a jelenlegi mandatuma lejar. Tehat nem tul nehez neki rekordot dontenie.

 • Kedves Geyza!

  Sorolod a dolgokat, mindent ertek is, kiveve ezt az egyet nem:

  ” … más EU pályázati pénzek 100 milliárdja … ”

  Mik azok az EU palyazatok?

 • Ez a cikk jó, már ha valaki jónak tartja az ájtatoskodó szemforgatást és az önsajnáló másra mutogatást. Bruck András tisztán látja az országot, mint Egyes Számú védett személy a páncélozott kisbusz sötétített ablakán át a magyar valóságot …

  Bűnlajstromot én is tudok írni: Lipótmező bezárása, a soha fel nem épült kormánynegyed a lepukkant pályaudvaron, négy év alatt is képtelenek voltak egy Nemzeti Színházat felépíteni stb. Szerintem nem old meg semmit az egymásra mutogatás, meg hogy ki a hibás abban, hogy Orbán idáig eljutott? Szívesebben olvasnék a szellemi ellenállásról, ami ma kimerül abban egyes liberális véleményformálóknál, hogy Pukliékat szidják és mocskolják, amit a kormánypárti bérbloggerek is megirigyelnének … Könnyen osztja az eszet a megalkuvásról meg sunyiságról, gyávaságról az, akinek tíz olvasója van és tulképp. semmi befolyása nincs az események alakulására. Aki emberek között él, és próbál százféle tudásszinthez és politikai hagyományokhoz kapcsolódni, annak nem fekete-fehér a világ.
  Lehet valamiféle elképzelt ideális világról álmodozni, de ezt kivetíteni a körülöttünk lévő valóságra, és hisztizni, mikor ezt nem kapjuk meg, az eléggé gyerekes dolog. Aki képtelen a dolgokban rejlő ellentéteket feldolgozni, az ne menjen politikusnak, de liberális véleményformáló még lehet belőle …

 • mavtelep
  2016 április 1
  3:00 de.

  Gratulálok, jól tartod magad így 120 felé közeledve! 🙂

  Lopást két szinten kell nézni szerintem. Amit “simán” ellopnak, az gyakorlatilag amúgy sem a magyar adózó népet gazdagította volna általában, hanem a másik tábor csókosait és kapcsolt részeiket.

  Amit a magyarság jövőjéből ellopnak, azon pont a ballib ellenzéknek sincs sok joga sírni. A szadesz meg mszp vastagon benne vannak abban, hogy ez az ország a rendszerváltás után ebek harmincadjára jutott. Kérdezd meg erről pl. a szabolcsi cigányokat, akiket a szüleik családiból neveltek föl, és ők is így nevelik a gyerekeiket. Egy szar korszakban születtek egy szar helyre, és ezen csak a csoda segítene vagy egy új Marx Károly.

 • Geyza
  2016 április 1
  3:10 du.

  Volt mszp-s csókosokért én nem fogok sírni, mint ahogy a fidesz csókosok tündöklését és bukását is végignézem karba tett kézzel.

  Szerintem nem az a baj, hogy egy rendszer oligarchizálódik, milliós földbirtokok és ipari érdekeltségek alakulnak ki. Ez akármelyik rendszerváltó pártról elmondható, amely kormányra került. Nagyobb baj, ha az egész ordas hazugságra épül, ha ugyanis a képviseleti demokrácia, a kkv-k, és az erős, széles középosztály ígéretével jutnak be a hatalomba.

  Eddig a pártok többé-kevésbé nyíltan megmondták, hogy a kapitalizmus arról szól, hogy a nyomorékokat árokba rugdossuk, a sajtót a gazdaság kézzel vezérli, a szavazók meg csak akkor kellenek, mikor négyévenként X-et kell tenni a megfelelő rubrikába … A fidesz viszont egy komplett Patyomkin-világot épített maga köré, amit az ellenzék nem hajlandó lebontani, ugyanis akkor rögtön kiderülne a turpisság. Hogy ugyanis a neokonzervatívok és neoliberálisok programja kísértetiesen hasonlít egymásra …

 • Kösz Geyza, én más úgyis feladtam!…)))
  Szervusztok, jó reggelt !

  P.s: fentieket nem Geyza szerint, nem is szerintem, hanem a törvények alapján és telekkönyvek szerint lopta.

 • Figyelő

  Sokaknak rossz hír, bár Lázár biztos hazudik és ebben az egész EU is benne van! Mindenki hazudik a Bölcsek Kövének tulajdonosai és a “Mindent jobban tudók” kivételével! (Azért Nekik sem ártana ezt is elolvasni, nem csak a Népszavákat!)

  http://siker.blogstar.hu/2016/04/01/unios-penzek-kifizetese-nem-korrupcio-hanem-igazi-sikertortenet/26244/

 • Toth Peter!
  A forradalom kifejezés egy társadalmi, vagy akár természeti, ez esetben egy történelmi változás minőségének a jellegét fejezi ki. Elsősorban azt, hogy hirtelen…
  A robbanásszerű változás, mint a polgári őszirózsás, vagy a tanácsköztársaság is, előre mutató, a régi (feudális) rend felszámolását célzó tehát forradalmi esemény, azaz két forradalom volt.
  Viszont egy negatív irányú változás, azaz a régi, elavult rend visszaállítására irányuló, retrográd esemény, avagy fordulat, ha gyors lefolyású is, akkor is ellenforradalmi, de semmiképp nem forradalmi.
  Ergo, horthyék ez esetben a hatalomba ültetésüket szakszerűen és helyesen határozták meg, mint ellenforradalmat.
  Azok pedig, akik azt a rendet követik, majmolják és próbálják restaurálni, azok ellenforradalmárok…
  Márpedig az Orbán rezsim ezt teszi, ezért ők semmiféle forradalomnak nem lehetnek az igaz örökösei. Nem véletlen hát, és több mint szimbolikus, hogy Ezek az utóbbi években már mennyire félredobták Nagy Imre emlékét, vagy a Kossuth-téri “forradalmár-Kossuth” szobrát kicserélték egy nevetségesen búsmagyar vacakra…

  Amúgy meg, Ady Endre, a nemes költő már nem írhatott a Lenin-fiúkról, mert ’19 elején meghalt, mégis már korábban megírta a Csillagok csillagát, meg a Proletárfiú versét is, amelyet ajánlok az ön szíves figyelmébe és akár a reagálására is…

  Üdvözlettel.

 • Mojsze:
  Ajánlom figyelmedbe Hadházyt.Ő az első számú szakértője annak, miként nyúlják le az EU-s pályázati pénzeket.
  És ne mondd nekem hogy nem találod, tele van vele a NET.

  Lelszi:
  Annyiban valóban “sikertörténet” hogy nagy sikerrel hívták le az ÖSSZES rendelkezésre álló pályázati pénzt , a bennfenntesek pályázataira.
  (Ugyanis csak olyanok szoktak nyerni általában a pályázatokon, akik “megbízhatóak” : Értéktelen, semmi munkákra , összecsapott tervezetekre vagy “szakértésekre” veszik fel az irdatlan pénzeket, ami aztán visszaoasztásra kerül.Lásd a közoktatásban végrehajtott, pályázatok révén finanszírozott módszerek, melyeknek bevezetése tönkretette a hazai közoktatást.)
  Meg is lepődtek Brüsszelben.
  Na persze..kissé beszartak a nemes urak, hogy esetleg a “szabadságharc” miatt netán benn ragad párszázz milliócska.

  Hazzaykám:
  Megint erősen kezdesz ” relativizálni”
  Csak szólok…

 • Az érdekeltek figyelmébe:
  Szeritem egy téves vád a mai kormány ellen az, hogy a Horthy kort akarják visszahozni. Szvsz. Orbánnak és társainak nem sok fogalma lehet arról, egyikük sem élte át azt a kort, és amit a magyar VÁLTOZÓ torténelmi könyvekből tanulhattak , igen vegyes információkat kaptak..
  Minden nyugati, elfogadható politikai ország hű maradt sajtát történelméhez és a mai kor szerint alakitják véleményüket.
  A fenti kormányok változatlanul hazaszeretetre nevelik fiaikat és a közvéleményt.
  Nagyon jól tudom, hogy a mai magyaroknak meglepetést okoz a hazaszeretet, mint olyan, hiszen igen hosszú ideig erre nem nevelték az embereket.

 • Geyza
  2016 április 2
  11:04 de.

  Szerinted melyikre van nagyobb esély: 1. az EU korrupció elleni bizottságaiban hülyék, süketek és vakok ülnek vagy 2. falaznak Orbánnak?

  Mivel nem vagyok egy pártnak sem a tagja és szimpatizánsa, én megtehetem, hogy őszintén a saját és sorstársaim (emberek) érdekét nézem, nem egyik vagy másik csoport húsos fazékhoz jutását segítem. Ezt jelenti nálad a “relativizálás”.

 • Figyelő
  2016 április 2
  12:11 du.

  Az Orbán-kormány szerint Magyarország szuverenitása az 1944. márciusi német megszállással szűnt meg, és azt 2010-ben nyertük vissza. 🙂 Ezt törvénybe is foglalták.

  Történészek ezen a hajukat tépik, mert szerintük a Magyar Királyság szuverenitása legkésőbb a mohácsi katasztrófával szűnt meg. Azóta mindig valamelyik nagyhatalomnak voltunk a függeléke, nulla önálló külpolitikával és pénzüggyel.

  Még a legtöbb mozgástere az EU-ban van egy kis országnak, és ezt Orbán képes visítva úgy előadni, hogy Brüsszel korlátoz és megtilt mindent, ami nemzeti …

 • Kedves Figyelo!

  Magyarorszagon vannak emberek, akik valoban ugy neznek ki es olyanokat mondanak, mintha a Horthy rendszert, vagy eppen a feudalizmust sirnak vissza.
  De szerintem ezekhez vajmi keves kozuk van az Orbaneknak. Maximum kihasznaljak a hulyesegeiket. A rendszer tovabbra is marad polgari demokratikus.

  Egy masik hozzaszolasom kapcsan:

  Adyval kapcsolatban tevedtem. Elfelejtettem mar jonehany verset.
  Felteteleztem, hogy talan a marxizmus altal meg nem fertozott liberalizmus hive lehetett. De nem.

 • Gejza 11,04,

  Az említett “lehívásos” módszerrel épülnek pl. zsákfalvakban is körforlgalmi csomópontok, főtéri szökőkutak díszburkolattal körítve, buszpályaudvarok, stb…

  A Führer focista bölcsességei ezzel kapcsolatban:

  – “Nem ám bent hagyni egy fillért se!”
  – “Egy a fontos, a zsozsó a mi zsebünkbä lägyen, oszt moaj-megláttyuk.”
  – “A többit a jogászok majd älintézik”.
  – “Az idű näkünk dolgozik”.
  – “Ami ittön va’ a’ nicsen máshó’ – Ja.” –

  Aggy ägykis szotyit, a änyim ääfogyott!
  – Hajjjraaa Grupamama B-közíííp !!!!!!!

  😀

  .

 • Moshe Akiva
  2016 április 2
  10:39 du.

  Polgári demokrácia nálad ezek szerint lehet illiberális. Orbán szerint az illiberális államok sikeresek, mint Szingapúr, Kína, India, Oroszország, Törökország. Ezek mind az erős polgárságukról világhíresek!! 🙂
  Ezekben ugyanis nem az Orbán szerint liberális, élősködő, dőzsölő elit diktál, hanem egy munkamániás, vallásos, nemzeti politikai elit, és ez ollyan jó a népnek … 🙂
  Angela Merkel azt mondta erre, hogy nem tud mit kezdeni az illiberális jelzővel, az illiberális elmélet megalkotója szerint Orbán putyinizmust épít.

  Ezeket Orbán mondta tavalyelőtt a tusnádfürdői beszédében, nem hagymázas bácsikák a Horthy-korabeli családi ereklyék előtt pózolva.

 • hazai lámpa

  2016 április 2
  2:42 du.
  Bocsi, de részben igaza van Orbánnak!
  Ha viszonta régebbi történelemre nézünk vissza, Magyarország úgyan egyéni kormánnyal rendelkezett, de 150 évig a Habsburg Monarchiához tartozott. Viszont, nem csak M.O. volt így hanem sok más ország is. A német birodalomban is több kisebb hatalom tartozott, vagy az angolszász világban is. Í
  A feudalizmus is általános volt egész Európában, és a mai demokráciát amit most ismerünk, Anglia vitte be Európába.

 • Kedves Moshe!
  A Magyar ÉRTEKEZIK, nem vitázik. Ebből adódóan, a vélelmei szerint egyenesben beszél és a másik mondottai megfontolása után ha úgy látja helyesnek, akkor módosítja a vélelmeit. Én magyar vagyok.
  Mindketten jól tudjuk, h az igazságok a bizonyítottságuktól függetlenül igazságok. És azt is, h rengeteg hamis bizonyítékot gyártottak és gyártanak a mai napig is és sokmindent sokakkal el is hitettek ezek felhasználásával meglehetősen jó eredményességgel.
  Egy ilyen világban (világműködtetési rendben) eszméletlen nagy luxus vakon hinni bárkinek is.
  A jó hír az, h remek vizsgálati módszerek vannak. Lehetségességre és valószínűségi érték meghatározásra is.
  Horthy fiáról: Elismerten jó pilóta volt. Sokakat öltek meg balesetnek álcázva (sémaként alkalmazott módszertani elem). Horthy sokaknak útjában volt a háború ellenes missziójával. És soha nem zárták le ezt az esetet sem korrekt, minden kétséget eloszlató vizsgálattal.
  Nálam ebben az esetben a merénylet 90% fölötti valószínűségi értékkel szerepel a listán.
  Az, h a nagy piramis csúcsában, a mindent látó szem mögött ülők úgy tervezik a tömegek valóságát és programozzák a tömegek tudatát a tervezett valóság létrehozásához, mint a számítógépes rendszertervezők, programozók, az én tudatomban a teljes bizonyosság erejével igazság.

 • Kedves Hazai Lampa!

  Hogy Orban mit ert az “illiberalis” alatt nem tudom. Fel merem tetelezni, hogy az al-liberalizmussal van neki is baja.

  Gondolom, hogy minel zullottebb valaki, annal kenyelmetlenebb neki a “munkamániás, vallásos, nemzeti” vezetes, de hat sajnos a “munkamania” nelkul ugyanugy nem lehet megelni, mint ahogy azt sem kepzelheti senki komolyan, hogy ezen a Foldon mindenki lopasbol fog megelni egy eleten at.

  Persze Magyarorszag nem Kanada, de itt mar kialakult egy olyan cocjalis segelybol es bunozesbol elo osztaly, amelyik generaciokra rug vissza.
  Ugyanakkor hordjuk be a vendegmunkasokat, akik gyakorlatilag semmi adot nem fizetnek, mert rabszolga oraberert dolgoznak.
  Magyarul; amig a replacement munkasok egy cent adot nem fizetnek, a tobbi kanadainak kell eltartania a “lumpen-proletar” osztalyt.

  Ez persze csak az egyik negativ eredmenye a sok idiota “liberalis” policy-knek.

  Gondolom a magyar vezetes megprobalja ezt, es meg sok mas nem kivanatos hatast/eredmenyt kikuszobolni amennyire lehet.

 • Kedves Gyula!

  ” Mindketten jól tudjuk, h az igazságok a bizonyítottságuktól függetlenül igazságok. ”

  Nem tudjuk jol mindketten. En mar eleve irtozom az “igazsag” szotol, mert meg az “1+1=2” “igazsagon” is lehetne vitatkozni, hogy ne is beszeljek vallasi, filozofiai es tortenelmi “igazsagokrol”.

  De ha mar valaminek a lehetsegesseget elvarom, akkor ott (en, kis buta) mar kezzelfoghato bizonyitekokat szeretnek latni.

  Mas a helyzet akkor, ha valoszinusegeket keresek. Olyankor nincs szukseg bizonyitasra, mert gyakorlatilag minden valoszinu lehet, amit egy ember el tud kepzelni.

  A “lehetseges” es a “valoszinu” szavak nem szinonimak.

  Amirol te beszelsz, az valoszinuseg. Mas szavakkal egy bizonyos elmelet, mindenfele empirikus alap nelkul. Jo pelda erre amit irsz:

  ” És azt is, h rengeteg hamis bizonyítékot gyártottak és gyártanak a mai napig is és sokmindent sokakkal el is hitettek ezek felhasználásával meglehetősen jó eredményességgel. ”

  Tehat az empirikus tenyeket csukott szemmel a hatad moge hajigalod es keresgelsz a nihilben. Igy talalsz ra arra a “tenyre” is, hogy Horthy haboru-ellenes volt.

  “Egy ilyen világban (világműködtetési rendben) eszméletlen nagy luxus vakon hinni bárkinek is.”

  Ebben, a fentiektol fuggetlenul egyetertunk.
  Elsosorban azert, mert mar eleve, bevallottan, eltitkolnak elolunk rengeteg informaciot a kozelmultbol.
  Masodsorban, egyes urak es elvtarsak szeretnek lopni, es ezt nyilvanvaloan nem fogjak nagy dobra verni.
  De ez meg nem jelenti azt, hogy minden tortenelmi tenyt meg kell tagadnunk.

  ” A jó hír az, h remek vizsgálati módszerek vannak. ”

  Mik azok?

  ” Lehetségességre és valószínűségi érték meghatározásra is.”

  Lasd fenn.

  ” Nálam ebben az esetben a merénylet 90% fölötti valószínűségi értékkel szerepel a listán. ”

  Mint fenn magyaraztam, a valoszinuseg abszolut semmit sem jelent. A lehetsegesseg annal inkabb szamitana.

 • Moshe Akiva
  2016 április 3
  5:00 du.

  Leírtam, hogy Orbán mit ért az illiberalizmus alatt, de megismétlem, ha elkerülte volna a figyelmedet: Oroszország (Putyin), Törökország (Erdogan), Kína (kapitalista egypártrendszer), Dél-Korea.

  Mint voltál oly kedves utalni rá, lehet, hogy én züllött vagyok, de nekem nem tetszenek Orbán példaképei. Azt akarod elhitetni velem, hogy a KGB-cár meg a többi halálra dolgozza magát, miközben imádkozik és éjjel-nappal a nemzeti kultúrát védi? A kanadai csávó meg csak a lábát lógázza, ráadásul dédelgeti a más vallásúakat, miközben direkt lábbal tapossa a kanadai nemzeti értékeket?

  Engedd meg, hogy kacagjak.

  Tőlem különben nyalhatod Orbán s.ggét, csak akkor ne nevezzük már polgári demokráciának azt, ahol nincsenek polgárok. Legfeljebb állampolgárok, akiket korlátoznak az egyéni szabadságjogaikban.

 • Figyelő
  2016 április 3
  9:49 de.

  Részben biztos igaza van Orbánnak, de mikor Angela Merkelt próbálja kioktatni a káros liberális demokráciáról, az elég szörnyű. Németország, Svédország, Finnország ezek mind liberális demokráciák. De mégsem látom, hogy csóró lustákkal volna tele, akik züllöttek, és nem hisznek semmilyen vallásban.

  Egyik országban lehet, hogy ez működik, másikban meg más. Orbán viszont ugyanúgy ránk akarja erőszakolni magát meg az ideológiáját, ahogy az szdsz tette anno. Ebből nem kérnek a magyarok, elegünk van végre a szellemi elnyomásból.

 • Nagy Gyula

  2016 április 3
  2:54 du.
  Sajnos, én már éltem akkor, mikor lezuhant Horthy fia. Tudomásom szerint, az ő foglalkozása volt, kiprobálni a repülőgépeket mint pilóta. A gép sajnos motorhibás volt és ezért zuhant le. Kissé lerövidittem a lényeget, de alapjában ez a hívatalos vélemény

 • Kedves Hazai Lampa!

  Nem vedem az Orbant, nyilvanvaloan az o gardaja is korrupt es csinalnak marhasagokat is.

  Az altalad es Orban altal felsorolt orszagokbol Törökország es Kína eseteben egyetertek veled. Pontosan el nem tudom kepzelni mi tetszik Orbannak ezekben.
  Dél-Korea, Szingapur es Oroszország belpolitkai helyzetet nem ismerem annyira, hogy el tudjam donteni miert gonosz az, ha Orban kedveli azt, vagy miert nem.

  ” Mint voltál oly kedves utalni rá, lehet, hogy én züllött vagyok, ”

  Erre nem utaltam. Azt ertettem az alatt amit irtam, amit jelent.

  ” Azt akarod elhitetni velem, hogy a KGB-cár meg a többi halálra dolgozza magát, miközben imádkozik és éjjel-nappal a nemzeti kultúrát védi? ”

  Igen, egy hatalmas orszag iranyitasahoz valoszinu tobb, mint napi 8 oras munka kell. (Nem csak a lapatolas munka.)
  Hogy mennyit imadkozik az az o dolga, de van egy olyan gyanum, hogy vedi a nemzeti kulturat is – nagyon helyesen. Ugyanugy, ahogy Izraelben is sokan vedik az evezredes zsido kulturat.
  Megertem, hogy a cocjalizmus gyozelmehez a nemzetiseg es nemzeti kultura utban all, de hat meg nem mindenkinek tetszik a cocjalizmus bator otlete.

  ” A kanadai csávó meg csak a lábát lógázza, ráadásul dédelgeti a más vallásúakat, miközben direkt lábbal tapossa a kanadai nemzeti értékeket? ”

  Ha a Kenderszivastol Elhulyult Szepfiura gondolsz a “kanadai csavo” alatt, akkor felreertettel valamit. Nem, o csak az elete elso 40 eveben logazta a labat, azota miniszterelnok lett, es kemenyen dolgozik, hogy tonkretegye Kanadat.

  Ha az atlag-kanadaira gondoltal, akkor is felreerthettel valamit, mert en csak egy bizonyos osztalyrol beszeltem, nem az egesz kanadai neprol.

  ” Engedd meg, hogy kacagjak. ”

  Felreertesbol is lehet kunczogni, nosza, ne tartsd vissza!

 • hazai lámpa

  2016 április 3
  5:45 du.

  Lehet utálni Orbánt, de igaza volt , ismét! Sajnálom. Egyedűl neki volt mersze a keritésépitéshez, ami megvédte a magyarokat a szíriai hordától! Merkel asszony most szívja a fogát milyen hülye volt,a németek nem is fogják újra megválasztani !
  Egyszer még hálásak lesztek Orbánnak!

 • Upszi, elfelejtettem atolvasni mindketto irasodat:

  ” Németország, Svédország, Finnország ezek mind liberális demokráciák. De mégsem látom, hogy csóró lustákkal volna tele, akik züllöttek, és nem hisznek semmilyen vallásban. ”

  Talan el kene menni ezekbe az orszagokba es megnezni hanyan elnek az utcan, es azok kozul is akik meg valami okbol allami lakasokban laknak hanyan koldulnak az utcan napkozben. Persze ez nem jelenti azt, hogy veluk “van teli” az orszag, csupan azt, hogy vannak.
  Hogy mi a vallasuk azt nem tudom en sem. Valoszinu a marihonalja es a crack kozotti imadat-kulonbsegeken vitatkoznak egesz nap, megvitatvan az alkohol hasznos hatasait is.

  ” Egyik országban lehet, hogy ez működik, másikban meg más. Orbán viszont ugyanúgy ránk akarja erőszakolni magát meg az ideológiáját, ahogy az szdsz tette anno. Ebből nem kérnek a magyarok, elegünk van végre a szellemi elnyomásból. ”

  Nem ertem mit reklamalsz?
  Nyugat Europa orszagaiban mar hirdet a rendorseg, hogy ha a faszbukon, vagy a twitter-en nem kivanatost szolsz, hajnalban meglatogat majd teged a rendorseg. Ez mar nem csak szellemi, hanem fizikai elnyomas is. Es ezek szerinted a liberalis orszagok.
  Ha elne, Rakosi elvtars leverne elottuk a vigyazzmenetet.

  Mellesleg nem pontosan ertem, hogyan nyomnak el titeket szellemileg? Tilos a szolasszabadsag? Nincs sajtoszabadsag? Avagy csak az zavar egyszeruen, hogy ok is elmondjak a velemenyuket?

 • Kedves Figyelo!

  Mindazon Balkan orszagok vezetoi akik egy evvel ezelott kigyot-bekat kiabaltak Orbanra nem gyozik epiteni a keritest ma.
  Most mar Bulgaria is epit, ezuttal a gorog hataron.

  Sajnos mindez sokat nem jelent, ahogy hallom kozel egy millio bekegalamb all keszenletben Libiaban, hogy athajokozzanak Olaszorszagba.
  Ha esetleg azt megszuntetnek is, sorra kerul majd Giblaltar, vagy kiberelnek nagyobb hajokat nekik es egyszeruen megerkeznek a kivant europai welfare-paradicsomok egyikebe.
  Attol felek, hogy ez utobbi modon jon beloluk Kanadaba is majd.

 • Moshe Akiva
  2016 április 3
  6:55 du.

  Sajnállak, ha nálad Wass Albert és Nyírő József imádása egyenlő a nemzeti kultúrával, míg az Adyt és József Attilát kritikátlanul dicsőítők nálad a bolsi mocskok, nyomorékok.

  Jelenleg idehaza ez a két szélsőség van a kultúrában, de kösz, nekem egyik se kell. Ha neked tetszik bármelyik is, akkor gratulálok hozzá, erős a gyomrod!

 • Figyelő
  2016 április 3
  6:57 du.

  Itt most tökre nem a kerítésről van szó. A migránsok ellen jogos lehet a kerítés, de akkor is együtt kellene működni az európai államoknak, amire Orbán nehezen képes. Angela Merkel veszített a népszerűségéből, de még mindig vezet a pártja, és jönnek föl a zöldek és a szocdemek.

  Amit viszont a liberális demokráciákról állít Orbán, hogy azok sikertelenek és nem működnek, azt cáfolja a német, svéd és kanadai életszínvonal és morál.

 • Figyelő!
  Más a vélemény és más a jelenleg is gyakran hamis magyarázat.
  Horthy fiának balesete több szempontból is jól hasonló Gagarin balesetéhez (kormányzó fia és az első űrhajós, mint szimbólumkincs). Nem egyedi eset valakinek a szerettein keresztül való (zsarolásos) kényszerítése sem.
  Egyébként pedig mindenki azt képzel (hisz) amit tud és akar.

  Moshe!
  Egyéb körülmények figyelembevétele nélkül egyaránt lehetséges baleset és szabotázs eredménye is a gép lezuhanása.
  Több adat felhasználása már valószínűbbé teszi az egyiket.
  Hazánk aktív háborús szereplővé tételéhez olyan vezérkarra volt szükség amely hajlandó kiszolgálni a felsőbb vezérkari háborús akaratot. Ebbe beleértendő mind a zsidóság Németeknek való átadása, mind a csapatainknak a távoli hadszínterekre való küldése. Ehhez Horthyt le kellett mondatni.

 • Kedves Hazai Lampa!

  ” Sajnállak, ha nálad Wass Albert és Nyírő József imádása egyenlő a nemzeti kultúrával, míg az Adyt és József Attilát kritikátlanul dicsőítők nálad a bolsi mocskok, nyomorékok. ”

  Koszi, hogy megadtad a lehetoseget annak, hogy nem imadom Wasst es Nyirot, es nem hivom bolsi mocskoknak es nyomorekoknak azokat, akiknek tetszik Ady es Jozsef Attila.
  Remelem, hogy egyelore meg nem kell mindenkinek egyetertenie a proletar internacionalizmussal, es meg ugy is el tudja ismerni, hogy egyik-masik bolsi, vagy egykori bolsi kolto egesz jo volt, mint kolto. A bator otleteit ettol fuggetlenul megtarthatja maganak.

  ” Amit viszont a liberális demokráciákról állít Orbán, hogy azok sikertelenek és nem működnek, azt cáfolja a német, svéd és kanadai életszínvonal és morál. ”

  Nem lehet, hogy nekik nem volt meg a privilegiumuk 40 even at vendegul latni a Szovjetuniot? Ami az eletszinvonalat illeti.
  A moralrol mar irtam, nem ismetlem.

 • Tüske Zsófia

  kedves Figyelő és Moshe,

  az a helyzet, hogy fogalmatok sincs róla, hogy ma, Magyarországon mi folyik, pusztán a saját elképzelt vágyálmaitokat hangoztatjátok, igazságként.
  Fogalmatok sincsen az alcsúti faluszéli messiás igazi arcáról, pusztán bekötött szemmel az általa hangoztatott jelszavak után követnétek. Olyanok vagytok, mint a Szentivánéji álomban Titánia, aki nem veszi észre, hogy a szamárfejű Zubolyba szeretett bele. (bár ez utóbbi legalább egy korlátolt, de jóindulatú iparosember volt, amit nem lehet elmondani a Várba igyekvő maffiózóról)

 • Tüske Zsófia

  tóth péter: Ady már csak azért sem írhatta A magyar ugaron című versét a magyarországi Lenin-fiúkról, mert 1) az 1906-ban jelent meg, Lenin akkor legfeljebb csak Oroszországban volt ismert, a magyaroknál nem. 2) Ady 1919 januárjában meghalt, tehát sem a Tanácsköztársaságot nem érte meg, sem a magyar Lenin-fiúkat nem ismerhette.
  Nincs mentsége: ha már nincs otthon lexikon vagy kézikönyvtár, a neten utánanézhetne, mielőtt hazug hülyeségeket állít.
  Ady tevékenysége nem szorul átformálásra. Még az a gyanú sem érheti, hogy bármi köze lett volna a korabeli magyar jobboldalhoz.

 • Moshe Akiva
  2016 április 3
  8:47 du.

  Magyarországon pár éve új divat hódít. Mindennapos élelmiszereket (tej, tejföl, sonka, vaj stb.) és használati tárgyakat (vécépapír, papírzsebkendő, füzet stb.) árulnak kalocsai mintás csomagolóanyagban. Ez elsőre jó bulinak tűnik, de könnyen elsablonosodhat, és a csicsás csomagolópapírok hamar a kukában végzik.

  Én nem érzem magam hazaáruló bolsinak azért, mert vettem egy LOVE feliratú kulcstartót egy helyi kézműves lánytól. Sőt kapaszkodj meg, vettem egy csíkos plüssmackót is tőle, nyilván ezért meg hazátlan libsi vagyok. Mikor telerakhatnám a lakást kizárólag matyómintás konyharuhával, amiből szintén van egy pár. Nyilván szerinted az a legerkölcsösebb magyar, akinek minden szobájában háziáldás lóg.

  Szóval a két véglet között (1. aki még a budira is díszmagyarban jár 2. a jó hagyományos szilvapálinka helyett is a marihuánát szívja) rengeteg árnyalat létezik, és nem hal meg ezért a magyar kultúra feltétlenül.

 • Tüske Zsófia
  2016 április 4
  3:24 de.

  28 éves a fidesz! 🙂 Ahogy elnézem a régi és mostani tagságot, ezek szerint a Párt nem a mariskát szívó, feleségcsaló, homoszexuális tagokat marta ki a soraiból, hanem a liberálisokat, fiatalokat és a demokratákat …

  http://kettosmerce.blog.hu/2016/04/04/orban_viktor_az_orszag_anakinja_es_dart_vadere_28_eves_a_fidesz

 • Tüske Zsófi:
  Nagytiszteleti uraságnak kár magyarázni.
  Ő csak egy rohadt kis balhékeltő itt.
  Még propagandistának is negatív nulla.

 • Tüske Zsófia

  2016 április 4
  3:24 de.

  Lehet, hogy nem élek otthon, de 3 fórumot olvasok, egy jobboldalit, egy baloldalit , mindkettő magyarországi és ezt a vegyes eredetűt is.
  Ezenkivól, olvasom a napi magyar sajtót az interneten.
  Igaz nem élek otthon. de a megnyilvánulásokból lehet sok mindenre következtetni. Én pl. arra jöttem rá, hogy a választások eredményeit a magyarok egész másképp viselike l, mint pl. a kandai emberek a hasonlókat. Otthon a vesztes párt hívei, nem szűnnek meg gyülőlködni, gunyólodni a nyertes pártra s képtelenek a veszteségüket elfogadni. Kanadában ez egész másképp van. Itt az emberek, ha az nyer akit nem szerettek és a másik párt veszit akit viszont támogattak, itt az emberek hallgatnak és probálnak alkalmazkodni az új rendhez, vagy más követelményekhez. Lehet a sajtójuk kritizálja esetleg őket, de a választó csendben van és várja az esetleges ÚJ választást, amikor talán győzni fog. Na és probál dolgozni is ezen.
  A magyar vesztesek viszont rengeteg energiát ölnek abba, hogy gyülölködnek, ahelyett, hogy dolgoznának a legközelebbi nyerés reményeében.

 • hazai lámpa

  2016 április 4
  6:01 de.
  Hát ez rémes, ami otthon megy! Valóban, milyen hülyék egyesek!
  Persze, arra a nem gondolt, kedves hazai lámpa, hogy a m. kereskedelem a csomagolást és kis extra érdekességként a túristák számára teszi, nem a bentlakok számára?
  Mit gondol, külföldön ez nem így van?

 • Kedves Gyula!

  Azt irod, hogy a haboruban valo reszvetelhez le kellett mondatni Horthyt. De hat nem mondott le, es olyan tulzottan nem is kellett csavargatni a kezet, hogy 200 000 fiatal magyar fiu eletet felaldozza a semmi oltaran.
  (Es akkor meg nem beszeltunk a tobbi aldozatrol.)

  xxxx

  Kedves Zsofi!

  Mi tudjuk aranylag jol, hogy Magyarorszagon is ugyanugy megy a sefteles, mint itt, Kanadaban. Ha nem menne, az lenne a meglepo.

  Mi (Figyelo es en) azt probaljuk kozolni, hogy itt egyesek az “egyszeru” lopast kicsit eltulozzak es olyan zoldsegeket irnak a mai magyar rendszerrol, ami nem igaz.

  De ha mar a lopasnal tartunk, hadd masoljak be egy linket. Nagy, nemzetkozi off-shore cegeket nyito vallalkozas bukott le. Tobb millio nev, politikusok, nagy bankok, cegek … lehet gondolkodni, hogy sirni akarunk-e vagy nevetni?

  https://panamapapers.icij.org/20160403-panama-papers-global-overview.html

  Itt: https://www.publicintegrity.org/ lehet kovetni a fejlemenyeket.

 • Moshe Akiva
  2016 április 4
  6:12 du.

  Nem ismerem a kanadai helyzetet, de ha te jól ismered a magyart, ki tudnád fejteni, hogy miért kell elnézni nekik a lopást? Még a saját klientúra építést elnézné az ember, de itt sokmilliárdos brókerbotrányokról van szó (Buda Cash, Questor)! A bukás előtt egy nappal vették ki onnan minisztériumok meg önkormányzatok a pénzt! Az általad említett panamákban fideszes képviselő is szerepel!

  Arra a kérdésemre mikor fogsz válaszolni, hogy az FKGP, MDF, KDNP pont akkor szűnt meg, bukott vagy olvadt be, mikor a fidesszel volt koalícióban? Zöldségnyelven mondva, egy nagy retek ez az Orbán-kormány, ráadásul sok a gané körülöttük.

  Te konzervatívként Kanadából azt hiszed, hogy a fidesz egy tiszteletreméltó konzervatív párt? Megnézném, hogy ordítanál, ha az utódaidnak katolikus erkölcsöt oktatnának a suliban, és beszólogatnának, ha zsidóként ez ellen tiltakozni mersz.

  Azzal, hogy mit csinálnak a szocdem kormányok máshol, már előre leírom, hogy ne is fáraszd magad! Itt és most a fideszről van szó, és nem az egyes politikai irányzatokról.

 • Nagy Gyula
  2016 április 3
  8:21 du.

  Nyugodtabb az élet, ha tények nem zavarják? Horthy fia nem a 2. Magyar hadsereggel együtt ment ki a frontra 1942 tavaszán? Az özvegye soha nem hitt a náci orgyilkosságban, bár Hitler személyes részvétnyilvánítását elhárította.

  A Héja vadászgépet direkt megbütykölték vagy bealtatózták a kormányzó helyettest, csak ezt nem mutatta ki a helyszínelés?

 • Figyelő
  2016 április 4
  11:35 de.

  Én még a saját pártomat is kritizálom, vagyis azt a pártot, amelyikre szavaztam. Ha a pártom sorozatosan megsérti az elveket, amiket hirdet, akkor kíméletlenül dobom. A szerencsétlen fidesz hívők viszont vallásos hittel csüggenek Orbánon, és azt hiszik, hogy csak a csúnya, gonosz tanácsadói lopnak a Viktornak …

  Lehet, hogy Kanadában az a szokás, hogy a kormány tevékenységét csendben figyelik az ellenzéki szavazók, és Moshe csak a kivétel, ahogy utálja a “mariskázó Szépfiút, aki tönkreteszi Kanadát”. Ha ilyenek a magyarok, azt én büszkén vállalom. Én azt tartom mocskos viselkedésnek, mikor az ellenzék tudatosan akadályozza a kormányt, és megbénítja az ország életét, MAJD hatalomra kerülve ugyanazokat bevezeti, amiket Gyurcsány …

 • Kedves Hazai Lampa!

  Valamit felreertesz. Soha nem mondtam, hogy hagyjuk oket lopni. Sot, azt ugattam nemregiben, hogy a mindenkori ellenzeknek epp az lenne a feladata, hogy atvilagitsa a regnalo part tevekenyseget. De pontosan ez az, amit nem tesznek meg.

  ” Én azt tartom mocskos viselkedésnek, mikor az ellenzék tudatosan akadályozza a kormányt, és megbénítja az ország életét, MAJD hatalomra kerülve ugyanazokat bevezeti, amiket Gyurcsány … ”

  Detto ugyanez megy Kanadaban is, csak a nev mas. Azert ellenzek az ellenzek itt, hogy mindent ellenezzen kapasbol, fuggetlenul attol, hogy amit a masik csinalni akar hasznos, vagy jo az orszagnak, vagy eppen az ellenkezoje.

  De az hogy lopnak, nem szamit. Ujsagiroktol kell megtudnunk.

 • Kedves Tüske Zsófia, örömmel olvasom tiszta sorait. Most látom először és nem tudom, mióta kiséri figyelemmel, ami itt folyik. Mindenesetre jó érzékkel kifogta ezt a 3 agyhalottat a 4-ből, Marcsi lévén a 4., akivel mi egy páran már nem foglalkozunk, sőt át is ugorjuk a hozzászólásaikat és még az arra való reakciókat is, mert eszméletlenül kontraproduktív: időzabáló, frusztráló és van egy korlát, ami fölött az ember a toleranciáját már nem kell, hogy próbára tegye.. Aki leáll velük, abból ők kitudják hozni a legrosszabbat. Én szégyellem, hogy évek kellettek nekem, hogy erre rájöjjek, de mostmár immunis vagyok. Önnek is csak segíteni szeretnék, de tegyen belátása szerint. Őket leszámítva azért ez egy nagyon jó fórum, szívesen üdvözöljük sorainkban.

 • Hazai Lámpa:
  Egyébként a VH előtti és alatti németek szintén abban a hitben voltak hogy Hitler jó ember…mit jó ember…NAGGYON jó ember és a kiderülő “visszásságokat” csak az emberei követik el. Hitler nem is tud róluk, merthát ugye nagy a Birodalom, mindenre nem figyelhet mégse.

  Horthyval kapcsolatban is voltak ilyen vélemények.

 • Hazai Lámpa:
  “Én még a saját pártomat is kritizálom, vagyis azt a pártot, amelyikre szavaztam.”

  Is? Elsősorban azt! Vagy azért szavaztam rájuk, mert vagy vártam tőlük valami jót a társadalomnak – Magyarországon talán ez a ritkább eset -, vagy azért, mert a többi pártot még náluk is jobban rühellem. 🙂 Mindenesetre a többi párttól semmi, vagy nagyok kevés jót reméltem, tehát legfeljebb beváltották a várakozásomat, nincs mit a szemükre vetnem, nem csalódtam bennük. Legfeljebb rühellem őket továbbra is.
  (A probléma ott kezdődik, amikor már minden számításba vehető pártot rühellek, viszont azt se szeretném, ha Spengler mondása jönne be: “Minden pártot elvetettünk. Maradt egy – a legrosszabb.”

  Ön nagyjából egyetért velem? Igen? Biztos? No, akkor legyen szíves kritizálja meg a fenti véleményemet, de alaposan. 🙂

 • Moshe Akiva
  2016 április 4
  11:48 du.

  Kíváncsian várom továbbra is a válaszod a következő kérdéseimre:
  1. Szerinted a fidesz normális konzervatív párt?
  2. A nagy múltú/történelmi jobboldali pártok mind elsorvadtak, mikor Orbánnal kapcsolatba kerültek. Ezt nem tartod veszteségnek a magyar jobboldal szempontjából?

 • Belzebub
  2016 április 5
  5:34 de.

  A kormánypárton kívül a magyar pártoknak manapság elég kicsi a mozgásterük. Bíróságra járással töltik a legtöbb időt, ezért csigalassúsággal tudnak bármit is elérni, és inkább egy-egy ügyre korlátozódik a kis eredmény is. Ettől még fontosnak tartom az erőfeszítéseiket, de az ország szempontjából huszadrangú kérdés, hogy mi lesz a pártokkal.

  Az állampolgárok ma sokkal jobban járnak, ha nem pazarolják a kis idejüket a béna pártok megmentésére. Én illiberális demokráciában azt el tudom képzelni, hogy nincs többpártendszer, de az egyéni szabadságjogok korlátozását már nem. Illetve azt még el tudnám viselni, hogy a pártalapítási jogomat korlátozzák, de hogy lelkiismereti szabadságomban meg a munkavállalói jogaimban korlátozzanak, azt már nem.

 • Hazai lámpa, sok igazság van a soraidban és tényleg nem az ellenzéki pártok fogják megdönteni a 2018-as választásokon a kormányt. Ennek szinte esélye sincs, de addigra már ez amúgyis múltidő lesz.
  Azért az utolsó mondataidat egy kedves naívitás fűzi át. Valaki megkérdezi, hogy mit tudnál elviselni? Egy diktatúrában nem fogják sem hazai lámpát sem egyetlen állampolgárt se, hogy mit tudna elviselni. A szabadságjogod pedig már korlátozott. Mit teszel ellene?

 • Kedves Hazai Lampa!

  ” 1. Szerinted a fidesz normális konzervatív párt? ”

  Innen nezve nincs tul sok gond vele, kiveve, hogy borzalmasan korrupt es behoznak nehany olyan torvenyt, ami igazabol senkit sem erdekel, mint pl. a vasarnapi zarvatartas.

  ” 2. A nagy múltú/történelmi jobboldali pártok mind elsorvadtak, mikor Orbánnal kapcsolatba kerültek. Ezt nem tartod veszteségnek a magyar jobboldal szempontjából? ”

  Nem tudom melyek azok a szerinted jobboldali partok, amelyek elsorvadtak. De altalaban veve, egy normalis demokraciaban azok a partok sorvadnak el, amik a kutyanak sem kellenek. Szoval nem ertem hol a problema?

  Avagy talan szerinted is kozel minden magyar hulye, vagy alattvalo, vagy valami mas baj van veluk?

 • Miklós Bánfi
  “Hazai lámpa, sok igazság van a soraidban és tényleg nem az ellenzéki pártok fogják megdönteni a 2018-as választásokon a kormányt.”

  Hazai lámpával sok mindenben egyetértek, sok mindenben csak részben, néhány dologban egyáltalán nem.

  Szerintem a kormányt, pontosabban ami sokkal fontosabb, a Fidesz és függvényei által bevezetett rezsimet sem az 2018-as választásokon, sem a későbbi választásokon sem az ellenzéki pártok, sem valami civil szervezet nem fogja megdönteni. Persze, semmi nem tart örökké, ez a rezsim se fog örökké tartani. Bár volt rá példa, de a legritkább eset, hogy egy diktaturát sima választással leváltsanak; a választás általában csak legitimálja a rezsim más okokból (pl. háborús vereség, külső “védhatalmi” erőviszonyok megváltozása, a politikai nómenklatúra teljes dezorganizálódása, stb.) tulajdonképpen már bekövetkezett bukását, széthullását. (Példa: Magyarország 1918, 1945, 1989.)

  A nem-totalitárius diktaturáknak (mint amilyen szerintem – ma még – a magyarországi rezsim is) nem feltétlenül a rendőri-karhatalmi erőszak tömeges, rendszeres és mindennapos alkalmazása a legfőbb jellemzője, hanem sok egyéb eszköz mellett a legfontosabb politikai és jogi “játékszabályok” egyoldalú és önkényes “menet közbeni” megváltoztatása.

  M.B:
  “A szabadságjogod pedig már korlátozott. Mit teszel ellene?”

  Egyénileg? Nem sokat.
  Nagyon primitív hasonlattal. Péter szeret sakkozni. Ám megvan az a rossz szokása, hogy amikor úgy látja, vesztésre áll, közli, hogy a parti hátralévő részében az ő két lova úgy is léphet, mint a vezér. Mit tehet az ellenfél? Vagy felborítja a táblát, vagy feláll, és többé nem ül le Péterrel sakkozni.

  Egyénileg – ha a nómenklatúra nincs teljesen dezorganizálódva -a “sakktáblát” nem lehet felborítani. Pusztán egyénileg szinte az egyetlen lehetőség a “Péterrel többé nem sakkozok!” döntés. Persze, ezt sem tudja mindenki megtenni, csak az, akinek a családi, vagyoni, egészségi, szakmai lehetősége, nyelvismerete ezt lehetővé teszi, valamint tisztában van és a családjával együtt vállalja a “Péterrel többé nem sakkozok!” döntéssel általában óhatatlanul együtt járó egzisztenciális (nem csupán és nem feltétlenül anyagi) következményeket. (Rövid távon általában sz.r ügy, de nem biztos, hogy hosszabb távon az illető gyermekének is az.)

 • Belzebúb, semmi vitám veled, egyetértünk.
  Fogalmam sincs, hogy hogy fog megdőlni ez a rezsim, de sokkal több forgatókönyvet el tudok képzelni, mint ami most terítéken van. A másik kérdésem, hogy mit teszel ellene, szintén elvontabb, és nem okvetlenül konkrétak. Lámpa azt írta, hogy azt már nem tudná elviselni… Ez mit jelent? Lelövi Orbánt? Lelövi magát? Elhagyja az országot, vagy onnan már csak intravénásan nyom valamit magába? Amit én látok, az embertömegek apatikusan feladják, megalkusznak és belenyugodnak – mentális, erkölcsi és egzisztenciális sorvadásuk kiséretében. Ez se tarthat örökké, mert ez egy idő után fel fog robbanni..

 • Miklos Banfi
  2016 április 5
  10:55 du.

  Én arra gondolok a fenti bejegyzésemnél, hogy a nyugati Magyarország-szakértők már kezdik belátni, hogy a magyar emberek nem fognak utcára vonulni bukott ballib pártok kedvéért!

  Viszont a külföldi elemzők az állampolgárok megmozdulásait figyelik és értékelik, pl. tanárlázadás. Jó lenne, ha a nyugati politikusok követnék a valóban hozzáértő tanácsadók útmutatásait! A németek elég jók ebben, az Obama-adminisztrációt viszont csapnivalónak tartom.

 • Miklos Banfi
  2016 április 6
  8:19 de.

  Rosszul írtam. Inkább úgy értettem, hogy nekem tök mindegy, hogy egy pártra szavazhatok-e vagy sok kis kamupátra.

  De ha a kormányzat pl. őrült módon privatizál, oligarchákat ünnepel és sértegeti lépten-nyomon a szegény embereket, azt már csak a hülye hagyja szó nélkül! Mikor az Orbán-kormány szétvert egy nagy múltú bio szövetkezetet, akkor tiltakoztam. Függetlenül attól, hogy ez meghatja-e a kormányzatot vagy sem.

 • Miklos Banfi
  2016 április 6
  8:19 de.

  Én most se lövöm magam. Aki nincs pártközeli pozícióban, attól (még) nem követeli látványosan az állampárt, hogy kinyilvánítsa a hatalomhoz simulást. Az átlagembert nem rúgják ki, ha nem jár templomba, és nem visz el az ávó ha nem szeded le hivatalos intézmények névtábláját …

  A töritanároknak is megüzente L. Simon, hogy informálisan cenzúrázhatják a leckéket, hiszen az ő diákkorában is kihúzatta a tanár a neki nem tetsző részeket a tankönyvből … Akinek nincs nyelvismerete, nem kalandvágyó vagy nem mobil valamiért, az mind maradni fog, és reménykedik, hogy nem ő fog kinyiffani depresszióban vagy kezeletlen daganatos betegségben …

 • Mindannyiunknak egyéni, KÉPZETES valósága van. A tudatosságaink közhivatalosan is számítógép működésében létező (virtuális) térben léteznek. Az értelmező rendszereink az input adatokat egyéni módon értelmezik bele a tudataink (virtuálisnak mondott) terébe. Az ezekben létező egyéni valóságok adják az élményvalóságainkat.
  Központilag ilyeneket és így programoznak a tömegekbe (célcsoportonként különféle zombi oprendszer változatokat). https://szabadgondolat.wordpress.com/2013/05/28/a-human-operacios-rendszer-alappillerei/
  Vagyunk olyanok akiknél különféle komponensekből adódóan félrecsúszott a központi programozás. És olyanok is akik egyre jobb tudatossággal igazítgatják, fejlesztik a mindenségről alkotott modellt.
  Ezen az úton haladva jutottam el azokhoz a vélelmekhez amiket elmondtam.
  Igaznak látom a nagy piramist és a piramis csúcsában tevékenykedőknek a tömegek számára való valóság tervezését és gyártását (feladatok szét és leosztásával).
  Már egy ideje ezen elképzelés szerint vizsgálódok, értelmezek. Érdekes látnom a média felületeken a műsorváltozást (intenzív átideologizálást) és a szabályozással és hitetésekkel való erőgyártást.
  A közhivatalos politikai felület is csupán egy, a sok média felület közül.
  Horthyval kapcsolatban még annyit, h a különféle múlt (köz) hitek más és más tanulságokat hordoznak, ezzel más és más jövőt építenek. Ez az oka annak, h folyamatosan módosítgatják a közhivatalos történelmi mesét (is).

 • Kedves Gyula!

  Az altalad megadott link cikkenek elejen ez all:

  ” A versenyszellem legfeljebb csak a látszatot, a káprázatot fokozza. A versenyszellem viszi előre a világot, egyik legfontosabb része a HOR-nak, a társadalmi programozásnak, mely nem fejlődéshez, hanem állandó harchoz, megosztottsághoz vezet.

  A világot pont az a belső hang viszi előre, melyet ha az egyén meg mer hallani, akkor nem versenyez, hanem egyszerűen, szeretetteljesen végzi a dolgát, mert tudja, hogy azt senki más nem végezheti el helyette. Ha az ember érti, hogy egyediségében ő már születésétől kezdve első és egyedülálló, akkor érti azt is, hogy senkivel nem kell versenyeznie, hanem csak meg kell mutatnia ki ő valójában színlelés, félelem és óvatosság nélkül. ”

  Azt most hagyjuk, hogy a masodik mondatban van nemi ellentmondas: “A versenyszellem viszi előre a világot … mely nem fejlődéshez … vezet. ”

  Inkabb arra utalnek, hogy az arabok meg a 20. szazad elejen is epp e vilagnezet miatt eltek kozel kokorszaki korulmenyek kozott a Kozel-Keleten.

  A tobbihez nincs turelmem, nem hinnem, hogy ez fejlesztene az eleslatasomat.

 • Hazai lámpa: egyszerűsítsük ezt le. Kicsit más stílusban ugyanazt mondjuk…
  De hadd jegyezzem meg. most csak a személyemet illetően. Nem fogadom el, ha engem a magyar témában kivülállónak tekintenek. Nem kell bizonyítanom, hogy nem vagyok az.

  Másik: Ne mondd, hogy meg tudod ítélni az amerikaiak véleményét a magyar viszonyokról, hiszen nagyon sokrétű a kép és elképednél bizony egyes emberek tárgybeli tudásától, akik simán felveszik a versenyt a hazai szakértőkkel. Csak nem mindig jut ezekhez a véleményekhez hozzá az ember fia:)

 • Kedves Akiva!
  Az ajándékozás az ajándék elfogadásával jön létre.
  Én csupán elétek tudom tenni azt amit jónak látok elétek tenni. A többi rajtatok múlik.
  A LEVITA vezérkar gondoskodik róla, h a végrehajtó hatalomban jó alkalmazhatóságot biztosító droid (zombi) programok a mindennapi élethez gazdaságtalanná váljanak, ezzel eltűnjenek a színről.
  Az ilyen programozottsággal (úgy is, mint életfilozófiával) élők közül azok járnak jobban, akik hamarabb észbekapnak és változtatnak a működtető mentalitásukon (életfilozófiájukon).
  Ahogy halad a korszakváltó átalakítás, úgy kerülnek egyre keményebb kényszerhelyzetbe a korábbi (korábban jó életet adó) életfilozófiájukat, az ebből eredő életmódjukat fenntartani akarók.
  A Leviták nem finnyásak az eszközökben a céljaik eléréséhez (a szent cél szentesíti az eszközt).
  Lássátok ehhez pusztán azt, h a Muszlim áttelepítéshez felgyújtották az áttelepítésre kijelölt Muszlimok szülőföldjét (az arab tavasz akció).
  A judeo életfilozófiához ragaszkodókkal sem lesznek kíméletesek. Ehhez telepítik át a Muszlimokat is.

 • Géza megmondta hogy : ő egy nagy tulok!Én ezzel nem vitatkozom tovább!!! elfogadom!!! ha neki így jó!!! akkor így kell hagyni.nehogy megsértődjön.

  Ja ! a külföldiek azok mind nagyon okosok-hiszen liberalista amerikaiak.Ez ebből eleve következik.
  Kész Üdvözlettel tisztellek is.

 • Nagyggyula:
  Most majd az fog következni hogy Izrael áll az Al kaida meg az IS mögött.
  Judeobolsevista pénzből garázdálkodnak szerte a világban.

  Mekkora egy féreg vagy te…

 • Tóthkám:
  Nem szükséges hogy udvarolj nekem.
  A nőket kedvelem.

 • Kedves Gyula!

  Nekem is van egy olyan erzesem, hogy Barack Black Eagle & “liberalis” corporation van az “arab tavasz” mogott, de ennek nem csak elvi, sot – szerintem – inkabb gyakorlati okai lehetnek.
  Tobbek kozott erdekes:
  https://www.youtube.com/watch?v=6jiufh_r04s&feature=youtu.be&app=desktop

  Milyen az a “judeo eletfilozofia”? Mit jelent ez?

 • Kedves Akiva!
  Már párszor elmondtam, úgy látom, évezredek óta információs hatás gyakorlás alapon valóság gyártást csinálnak.
  Egy hosszú időtávra előre elkészített forgatókönyvet megvalósítva.
  Annak aki birtokolja a médiát és a törvényhozást, a személyiségtudatosságnak az elmetudatosságra való záródottságának korszakában szinte korlátlan hatalma van az események befolyásolására, meghatározására.
  Ne higgyetek senkinek. Már csak azért sem, mert tévhitekben élve őszintén is zöldségeket beszélnek. A nagy központi információs agresszió miatt leginkább az éppen aktuális birodalmi trendi zöldségeket.
  Az igazság (jobban igazság) kiderítéséhez figyeljétek az ellentmondásokat.
  Példul, ha igaz lenne, h a Muszlim akció bizonyos USA érdekcsoportok imperialista akciója lenne, akkor az únió vezérkara egységfrontban blokkolná. De nagyon nem így van. A forrásterületeket felforgató katonai akciókat is beleértve, a kezdetektől fogva pozitív szereplői az áttelepítésnek.
  Érdemes azt is megnézni, h más területfelügyelőségek vezérkara mit tett. Kína, India, és a jelenleg Putyin cégérrel futó. És azt is, h a fedőmesék mennyire futnak együtt a cselekedetekkel.

 • Kedves Gyula!

  Egybesult Europat nem a tagorszagok, hanem egy senki altal meg nem valasztott marxista csurhe vezeti.
  Van egy olyan erzesem, hogy ennek a bandanak kicsit nagyobb a jovedelme, mint amennyit az EU fizet nekik. Hogy kik es honnan fizetik nekik az extrat, azt a fantaziadra bizom.

  E nemesszivu banda, es az Europat megszallo muzulmanok hadat valoban befogado kulonbozo orszagok vezetoi kozul egyedul Merkel log ki a sorbol. Nehany eve Merkel meg azt mondta, hogy a multi-kulti nem mukodik.
  Hogy Merkel miert “gondolta meg” magat, arra csak elmeletek vannak.
  Az is lehet, hogy kozben estin elvegzett egy gyorstalpalo marxista tanfolyamot. 🙂

 • Mojszele még az a szerencse hogy nem a magadfajták vezetik tágabb értelemen vett Hazámat !

 • Nagy Gyula és Mojsze Akiva , a két senki, szépen kezd egymásra találni.
  De ez így is van rendjén.
  Az ember és népellenes diktatúra-ártiak ( hogy szépen fogalmazzak) előbb utóbb egymás kebelére borulnak.

 • Mojsele:
  Ha már ellopsz egy régi tud.fant.novellából egy azóta sem hallott kifejezést bizonyos államszövetségekre, legalább említsed meg a forrást. Vagy ha már nem emlékszel pontosan hol olvastad, legaláb utalj rá valahogy így :
  “Ey régi sci-fi novella kifejezése után szabadon”

  Így illene öregem.

 • Kedves Geyza!

  Ugy latszik nem tunt meg fel neked, de Magyarorszagot es Izraelt is jobboldali demokratak vezetik.

  Nem ertem kristalytisztan a sci-fi-vel kapcsolatos felvetesedet, de figyelmedbe ajanlanam az 1956-os kozel-keleti haborut, aminek soran eloszor es eddig utoljara Izrael Frankhon es Anglia szovetsegese volt.
  Ez csak egy pelda rengeteg sci-fi konyvbol neked.

  Itt:
  https://www.questia.com/library/history/african-history/african-countries/egypt/suez-crisis
  talalhatsz kedvedre beloluk.

 • Merkel egy héten belűl változtatta meg a bevándorlókról a véleményét,ezt figyeltem meg.
  Azon a binyos hét elején azt mondta, “Mindenkit tárt karokkal fogadunk!” Hétközepén, már visszakozott, mikor már a német határhoz értek, majd újra kinyitotta az ajtót!
  Szerintem ma már nagyon bánja!
  Elgondolkodtam ezen, lehet, hogy sok munkára alkalmasnak találta őket, amit német nem csinál meg. Vagy attól félt, ha erősen tiltakozik, majd ráfogják a námetekre, hogy még mindig nácik!

 • Jaj Moshe, most nem lennék a helyedben, mert Géza joggal fogja ezt a nagy hablatyot össztűz alá venni:)

 • Akiva:
  Megint ferdítesz . szokásodhoz híven.
  Teljesen más dolog egy demokráciában jobboldalinak lenni és ugyanez egészen más itt, “Vadkeleten”

  De lökjed csak a “relativizálásaidat” hamarosan látni fogjuk tőled talán Szálasi tetteinek a kimagyarázását is.

  Mert TE egy olyan vagy.

 • Amikor a szavak mást jelentenek, mint amit.
  És az emberek jelentős részének másképpen és másképpen mást.
  A demokrácia a népi invesztitúra szerint való működést jelenti.
  Ez pedig csak abban a konstrukcióban van meg amit a régi megnevezéssel törzsi, törzsek szövetségi hálója konstrukciónak mondanak.
  Ebben a vezetőket bázisdemokratikusan működő kis közösségekben választják. És a megválasztott vezetőket felruházzák azzal a jogosítvánnyal, h az elöljárók tanácsában maguk közül elöljárót válasszanak a fölsőbb szinten működő elöljárósági tanácsba.
  A demokráciában mindenkit a józan belátása, a helyi szokásrend (amelynek megszegése rosszallást vált ki) és a szabadon megkötött megállapodásaiban vállaltak korlátozzák.
  Jogilag ez az ősi természet/szárazföldi jog. Ennek a magja. A mozgásokat a nagy területen egyforma vendég és idegen joggal szabályozták.

 • Kedves Gyula!

  Remelem nem sertodsz meg, de oszinten szolva, a Geyza ertelmesebben ir, mint te.

  ” A mozgásokat a nagy területen egyforma vendég és idegen joggal szabályozták. ”

  Igen, es tobbnyire sikerult is mindig elrontani egy aranylag jol mukodo orszagot es/vagy rendszert.
  Pl. Roma korai idoszakaban a plebejus (igy van irva magyarul?) reteg a kornyezo teruletekrol behordott emberekbol alakult ki, akik aztan kesobb alatettek a rendszernek.

  xxx

  Kedves Geyza!

  Mindenki tudja, hogy Magyarorszagon van nyilas, naci, komcsi, es ki tudja meg mi minden mas antidemokratikus partocska. Itt is vannak. Ettol Kanadaban is demokracia van meg egyelore.
  Ugyanigy, Magyarorszagon sem a nyilasok vannak hatalmon, hanem a jobboldali demokrata part. Tudom, hogy mint jo kommunista, te is ellene vagy a demokracianak, es emiatt gyulolod az Orbant es a Fideszt.

  Annyit azonban meg az “idegenbeszakadtak” is tudnak, hogy a korrupciot es egy kis hulyeseget leszamitva semmi baj nincs a jelenlegi magyar vezetessel.

 • Na remélem Géza barátom, hogy aki annyira IQ hiányos, hogy az ostobaság-közlését se tudja kontrollálni, azzal talán nem érdemes már foglalkozni.

 • Kedves Druszam!

  Koszonom az elismeresedet! Amikor altalanossagokkal es szemelyeskedesekkel valaszolnak mindig tudom, hogy jol gondoltam, igazam volt.

 • Bánfi Miki:
  Háát..igazad lehet..
  Kár hogy bennem meg erősen mocorog valami.
  Ez most vagy kukac , vagy népnevelői buzgalom.
  /Hofi után szabadon/

 • Kedves Druszám,

  Ha azt hiszed, hogy élvezem, hogy kritizálnom kell, nagyon tévedsz. Ez nem személyeskedés, hanem sajnos már nem az első eset, hogy olyan hihetetlenül görbíted a tényeket, ami már groteszk. Sajnos a hozzászólásaid tisztán tükrözik, hogy fogalmad sincs, hogy mi zajlik otthon. Döntsd el, vagy abbahagyod, hogy vad badarságokat írsz le, vagy ne csodálkozz, ha kritizálnak. Olvass és informálódj, de ne várd, hogy századszor is falra hányjuk a borsót.

 • Kedves Moshe!
  Úgy látom, h közel sem vagy annyira hiányában az értelmezőképességnek, mint amilyennek szeretnéd LÁTTATNI.
  Sok esetben az is egyértelmű számomra, h (célirányosan) mást mondsz, mint amit Te magad igaznak hiszel.
  Vagy úgy is mondhatom, jó középkategóriás hasbara játékosnak látlak.

 • Kedves Miklos!

  Az a baj, hogy eddig meg egyszer sem hanytatok falra a borsot. Abban megegyezunk, hogy korrupt az Orban kormany is, abban is, hogy akad nehany marhasag is, de eddig meg nem lett bebizonyitva, hogy Magyarorszag feudalis allam lenne, es vege lenne a demokracianak.

  xxx

  Kedves Gyula!

  Koszonom a kozepkategoriast. 🙂

  Igyexem. 2000-2003-ig irtam egy konyvet modern Izrael tortenelmerol, amiben eredetileg csak a bekeaktivistak altal elkovetett terrortamadosakat es az ENSZ, Izraelt elmarasztalo hatarozatait tettem bele idorendi sorrendben, 1921-tol kezdve. A 3 nagy haborut csak megemlitettem 1-1 mondattal. Igy is az irott szoveg kozel 700 oldal lett. (Kepekkel egyutt tobbezer oldalas a konyv.)

  Mivel kesobb, a szerkesztes soran a konyvet elrontottam, no es mivel allando update-re szorulna, megtartottam magamnak. Belefaradtam, tul nagy munka egy embernek.

  Viszont ettol valoban hasbaras lettem, es ebben nincs semmi negativum. Az arabok hazugsagait, bugyuta propagandajukat ellensulyozni kell, mert manapsag olyan szinten megy az “oktatas” a Nyugaton, hogy a fiatalabb nemzedek barmiyen mesenek bedol.

  Mellesleg, azert valaszoltam csak az utolso mondatodra, mert annak volt ertelme.

 • Moshe, engem érdekelne ez a könyv, nem lehetne vagy itt, vagy valahol a neten akár részletekben is elolvasni?
  Persze nem akarlak terhelni, de ne hagyd, hogy ekkora munka veszendőbe menjen.

 • Kedves Charlie!

  Te ugye Kanadaban elsz? Azert kerdem, mert a konyv angolul lett irva.

  Sajnos nem hasznaltam azt, amit asszem a Word hyperlink-nek hiv, ahhoz, hogy a kepekhez link-et adjak a szovegben, hanem beletettem a kepet a szovegbe es ha van hely, a szoveg folytatodik a kep mellett is. A kepek merete sem egyforma, es mivel minden kepet meg kellett szovegezni – amit meg valoszinu az oreg Win98 Paint programjaban csinaltam, egyreszt akad kb 2-3 olyan kep is, ahol a hozzavalo szovegben helyesirasi hiba van, masreszt mivel jpeg-ben save-eltem, elegge matt.

  Mielott at lett ultetve pdf-be ujra kellett szerkeszteni, mert en nem teljes szelessegben hasznaltam a WORD-ot, amitol aztan – hogy a kepek a megfelelo helyen maradjanak – adtam hozza szoveget. De mi mast tudtam volna hozzaadni, mint a velemenyemet? Ettol viszont mar nem tortenetiras…

  Ha ki akarnam adatni, azokat a hozzaadasokat ki kene torolni es hasznalni egy “keptarat” amibol a hyperlink-ekkel meg lehetne nezni a kepeket egyenkent.
  Ez tul komplikalt.

  Tovabba, azota eltelt 13 ev. Ennek a 13 evnek az “adagjat” is fel kellene dolgozni (van boven mit), kepeket gyujteni es megirni hozza a szovegeket.

  De ha akarod elkuldom neked CD-n, ahogy van. Vagy egy hete visszaallitottam a regi email cimemet mert problemaim voltak a Googlegroups-al, es a problema termesztesen nem oldodott meg ettol, ugyhogy amint eszembe jut, megint kitorlom azt az email-t. (Vagy harom honapja, hogy megszuntettem, es meg most is jon ra sok regi junkmail!!!)

  Irjal a [email protected] cimre, aztan megbeszeljuk maganyban. 🙂

 • Moshe: Neked és a két éltessebb hölgynek bizony teljesen hiába beszélünk.
  Demokrácia Magyarországon? Napi 100 bizonyíték van ellene..
  Ne menjünk messze. Ez a cikk halál pontosan leírja, hogy mi van. El kéne olvasni, meg kellene érteni és akkor már nincs is miről beszélni.. De ha nem megy, akkor segítek.

 • Kedves Druszam!

  Emlit nehany epuletet, tert, ligetet a cikk, amik legalabb valami jol meghatarozott dolgok (bar nem derul ki, miert akarjak azokat szanalni) a tobbi viszont altalanositas, vagy “csak” a szokasos korrupciora valo utalas.

  Ez: ” … miért jelentenek be hetente valamit, ami tömegesen stresszel ” altalanositas.

  Ez: ” … mire való a gyilkos stadionprogram – az élet: működő kórházak és iskolák helyett ” jogos kerdes, szerintem valoszinu a korrupcio termeke.

  Ez: ” … miért akarnak egyre drákóibb törvényekkel kormányozni … ” altalanositas.

  Ez: ” … miért akarnak a nemzetközi terror ellen a hazai jog terrorjával fellépni…” altalanositas.

  Ezek: ” Ez a rendszer egy pusztító gépezet, arra lett kitalálva: pusztít fát, pénzt, szabadságot, pályaudvart, önállóságot, igazságot, tulajdont, morált, jogot, vasárnapot, egészséget, tudást, esélyt, függetlenséget …” kozul nehany minden bizonnyal igaz.
  Ha pl. van fakitermeles Magyarorszagon akkor …
  Aztan penzt is biztos hasznalnak.
  Ugy latszik az oreg palyaudvart is le akarjak bontani. Nyilvan sokan elvesztettek az onallosagukat is az elszegenyedes soran.
  (A tulajdon eseteben nem vagyok biztos, nem tudom mit ertett alatta.)
  Az egeszsegben lehet valami a nyomor miatt.
  Az esely is minden bizonnyal igaz.

  Mindez azonban a vilag minden orszagaban igy megy, es igy ment Magyarorszagon Orban elott is.

  Azonban a szabadság, igazság, morál, jog, vasárnap, tudás, és az függetlenség “lerombolasa” eseteben (bar nem tudni megint mit ert fuggetlenseg alatt) erosen ketelkedem.
  Milyen szabadsagjogok nincsenek ma megadva Magyarorszagon?
  Hogyan pusztitja a moralt? Felcserelte a jo kis komcsi moralt a kereszteny morallal?
  Jog? Kinek a jogai vannak sarba taposva?
  A vasarnap el lett pusztitva azaltal, hogy szabadnapot kaptak a bolti dolgozok?
  Betiltotta a tudast az Orban? Nahat! Mikor?

  A cikk tobbi resze pedig olyan, mintha en irtam a volna a megbizhato jo elvtarsakrol valamit. 🙂

 • Bánfi Miki:
  Na igen.
  Mojszele és tsai jobban tennék ha kevesebbet írnának és többet olvasnának
  Mindannyian jobban járnánk !

 • Mojszele:
  Nyilas-Csárli csak “cukiskodik” ,mert most ezt kell tennie !
  Mit érdekli a Jobbikot Izráel más szempontok szerint megírt története , mikor egyszerűen csak kiirtani szeretnék lakóit.

  De TE csak olvadozzál tovább.

 • Nagy Gyula “urnak”.
  “Ur ir?”
  Regen irtam postot ide,mert lattam,hogy a vita-
  kezd-nagyon szemelyesse valni.
  Latva azonban apr.7-i “bolcsesseget” a “levitak
  bunei”rol, megertettem,hogy- semmi sem valtozott.
  “Mindenrol a zsidok tehetnek”- uvoltik maig a
  a kis es nagy stilu antiszemitak.
  “Termeszetesen” a Kozel=Keleten is.
  Mert ezek az “urak es holgyek” soha “nem hallottak”
  a szunita es a siita iszlam harcairol-egymas ellen,
  az alavita kisebbsegrol Sziriaban{Baser Aszad csaladja}
  amely nem akar lemondani uralmarol,a kurdok harcarol
  onallosagukert Irakban es Torokorszagban, a jazidok
  es a keresztenyek uldozeserol, a ket nagyhatalom
  {USA es Oroszorszag} befolyasarol.
  Ehhez meg hozzateheti Erdoan Torokorszagat,amely
  “bekehajot”kuldott Gazara-anelkul,hogy engedelyeztek
  volna a hajo rakomanyanak vizsgalatat.
  Az ajatollak Iranja is “bekeangyal”-ameddig szorongatott
  gazdasagi helyzetben van.
  Suleyman Demirel- Torokorszag miniszterelnoke 1965-ben-
  igy hatarozta meg a Kozel-Keletet:
  “A Kozel-Keleten-ha nem hivnak meg ebedre, legkozelebb-
  te fogsz szerepelni az etlapon “.
  Nem art Nagy Gyula “urnak”- hogy egyenesen a
  “nagytiszteletu” Choudari imam szajabol hallja,
  hogy mi a tervuk Europaval.
  Talan {bar nehez elhinnem}, jobban fogjak erteni
  a “levitak” es a tobbi “zsidrakok” “bunet” akik
  naponta harcolnak az iszlam terror ellen,es allamuk
  a nyugati demokracia vegvara abban a kis orszagban,
  melynek neve nem fer bele a terkepen.

 • Izraeli:
  Benne vagyunk már a Harmadik Világháborúban csak épp az ellustult gondolkodásúak nem veszik észre.
  Más ez a háború mint az eddigiek.

  A Nagy Gyula félék pedig ennek a háborúnak a “PR”.-osai.

 • Geyza;
  Ok-a tortenelmet sem ismerik.
  Ez a haboru- a fejlett technika miatt mas-mint a tobbiek.
  A szereplok is-masok.
  A valamikori kereszteny Europa,amely a
  Szentfoldre kuldte hadait {Keresztes haboruk}
  megelegelte{ugy latszik}- a haborukat.
  Probalt egyesulni-nem tudom,milyen sikerrel.
  Lasd {spanyolok,baszkok},Britania {skotok,irek}
  es mas peldak {Magyarorszag “elcsatolt teruletei”}.
  Azt is elfelejtettek,hogy miutan az europai
  hatalmak felosztottak a volt Ottoman Birodalmat-
  Sykes- Picot egyezmeny 1916-ban Anglia es Franciaorszag
  kozott-es meghuztak a hatarokat,nem vettek figyelembe
  a kulonbozo-ellenseges nepcsoportokat.
  Lasd-Sziria peldajat.
  Tehat-Europa is- jatszott itt szerepet.
  Masreszt- az iszlam haborui Europaban-
  lasd Spanyolorszag {morok},torok hodoltsag.
  Egy ismert arab mondas szerint letezik-
  1}Dar el iszlam {az iszlam foldje}
  2}Dar el harb {a haboru foldje,amely valaha
  az iszlame volt}.

 • Izraeli:
  Az kétségtelen hogy a múlt század elején a tuskó angolok írdatlan hibákat vétettek az arab országok határainak a meghúzásával, figyelmen kívül hagyva a törzsi viszonyokat.
  Ez nagyon sok későbbi békétlenkedés magvát hintette el.

  Azért én bízom abban hogy sokkal de sokkal, mérhetetlenül erősebbek vagyunk a rongyfejűeknél.

  Mégha például a hazai nácik az Iszlám seggében is vannak.

 • Látod Géza, igazam volt minden fronton.
  A Te eszed és tudásod nagyon is a helyén van. Ez nem benyalás:)
  Moshe, Gézának is teljesen igaza van.
  Te Kanada közepén valami egészen torz képben élsz a mai Magyarországról. Tudom, hogy súlyos ilyet leírni, de sajnos egyetlen állításod se igaz a hozzászólásodban.
  Alap dolgokat, tényeket nem értesz. A konkrét dolgokat általánosításoknak fogod fel.
  Amíg nem látod, hogy Magyarország ma egy fasiszta, antidemokratikus, illiberális, autokrata állam, amelynek vagyonának 70%-a 6-7 fő maffia tag tulajdonában van, addig nincs miről beszélnünk.
  Más: Szeretném, ha megnéznéd a tegnap KMH-ban megjelent, igen kemény összefoglalást a német emlékműről, az 50 perces filmmel együtt. Neked, mint zsidónak (tudtommal) ez megrázó kell hogy legyen és egyben igazolja is a mai fasiszta állam müködési mechanizmusát.

 • Miklos Banfi
  2016 április 6
  8:19 de.
  Miklós.
  Pontosan ez az, ami engem megíjeszt. Az apátia.
  Románia teljes apátiában volt Csau idején, ahogy magyaroszág is Rákosi alatt. Az előbbinek egy alig ismert püspök szekusok általi egrecíroztatása mentén kialakult szimpátia-demonstráció vált egyik pillanatról a másikra véres forradalommá, odahaza egy rossz időben és helyen elsütött puska váltotta ki az 56-os vérengzéseket.
  A kormány is tisztában van vele, hogy a trón inog. Nem véletlen a TEK technikai, technológiai és létszámnövelése, a prominens kormánytagok biztonsági védelmére összeállított csapatok. Tudod, elméletileg minden ex miniszterelnöknek járna az NBH védelme. Bajnainak egyáltalán nincs gorillája, Gyurcsánynak egy, de neki az állam nem engedélyezte a fegyverviselést.
  Ha egyszer odahaza valami rosszul és rossz helyen sül el, akkor az ország megint három részre szakad. mert nemszabad elfekedni a többi félkatonai bagázst sem. Ráadásul hat olyan helyről tudok odahaza, ahol fegyveres kiképzés folyik magánterületeken. Természetesen illegálisan,- bár a rendőrség is, a nemzetvédelmisek is tudnak róla.
  Ha ott valami durran, az drága lesz, és murvanagyot fog szólni.

 • Falusi és Bánfi Miki:

  Falusikám:
  Hát ettől tartok én is.

  Nyilas Charly már nyíltan ITT (is) hirdeti hogy demennyire megfogják mutatni mindenkinek a farbát.

  Feltételezem hogy valahol már szervezik Argentin-mintára a halálbrigádokat.

  Bánfi Miki:
  ÁÁááá nincs nekem eszem.
  Memmondotta volt ezt már a téma avatott szakértője , bizonyos Marcsi is. MA és ITT agyatlanság kérdésében ő a legfőbb szakértő.

 • Kedves Druszam!

  “… A konkrét dolgokat általánosításoknak fogod fel. ”

  Nahat, milyen butuska vagyok!

  ” miért jelentenek be hetente valamit, ami tömegesen stresszel ”

  ” … miért akarnak egyre drákóibb törvényekkel kormányozni ”

  ” … miért akarnak a nemzetközi terror ellen a hazai jog terrorjával fellépni ”

  Te tenyleg latsz ezekben a kijelentesekben valami konkretot?
  Hol van ezekben a kijelentesekben a datum, a hely, a neve annak aki mondta, vagy csinalta, vagy hol van a paragrafus megnevezve?

  Es miutan kivaloan bebizonyitottad, hogy vagy nem erted mi a kulonbseg az altalanositas es a konkret dolgok leirasa kozott, vagy csak hulyiteni probalsz itt embereket, akkor tetezed is azt meg tobb altalanositassal:

  ” Amíg nem látod, hogy Magyarország ma egy fasiszta, antidemokratikus, illiberális, autokrata állam, ”

  Mikikem, ezeket viccnek szanjatok? Vagy komolyan gondoljatok, hogy ures kijelentesek szajkozasaval hiveket tudtok toborozni magatoknak?
  Megtortent tenyeket, a gonosz torvenyek paragrafusait, a betiltott politikai partok es media neveit kerem, hogy mikor es hol… tenyeket!!!
  Ures kijelentes mar volt dogivel.

  Viszont a mondatot ertelmesen fejezted be (bar a szamadatok tekinteteben nem lehetek biztos):

  ” amelynek vagyonának 70%-a 6-7 fő maffia tag tulajdonában van, ”

  Talan a szamokkal van egy kis bibi, de a lenyegben igazad van. Azonban ez egy olyan dolog, amirol mar millioszor megirtam, hogy ez mindenhol igy megy, Amerikaban, Kanadaban is.
  Magyarorszagon is ment ez, Orban elott is. Nem az Orban fedezte fel a korrupciot.
  Ez minden demokracianak a velejaroja. Sot, a korrupcio minden emberi tarsadalom velejaroja. (Avagy elvitatod a Romai Birodalomtol, hogy rabszolgatarto tarsadalom volt, csak azert, mert naluk is jelen volt a korrupcio? Mik voltak ok, ha nem rabszolgatartok?)

  Lehet persze vitatkozni, hogy mennyire demokracia az, amikor lelopjak a haztetot is a nep feje folul a “haza bolcsei”, mint ahogy Amerikaban tettek az utobbi 25-30 ev soran. De sajnos, a fejetol buzlik a hal, amitol az egesz rohad, amit aztan megallitani nem lehet, maximum megszokni elole.
  De barhogy is nezzuk, a korrupcio meg onmagaban nem teszi az Orban rezsimet se egyedive, vagy kulonlegesse a vilagban, se fasisztava, se naciva. Magyarorszag marad ugyanaz ami eddig is volt, egy korrupt demokracia.

 • Kedves Geyza!

  Az angolok es franciak nem kovettek el semmi hibat a Kozel-Keleten. Direkt ugy huztak a hatarokat, hogy meg veletlenul se lehessen ott beke.

  Izrael is ennek a politikanak az aldozata, bar meg kell hagyni, hogy 1920-ban meg tudtak, hogy “Palesztinanak” eleg nagynak kell lennie ahhoz, hogy 10-12 millio zsidot be tudjon fogadni.
  Csak utana kezdtek egyre kisebbre faragni “Palesztinat”, eloszor Transz-Jordania pottyant le, aztan jottek kulonbozo tervecskek, amik a Partition Plan-nel fejezodtek be. Ha kicsit tovabb ment volna a diplomaciai huzavona, 1950-re mar talan csak Tel Aviv maradt volna a zsidoknak.

  Mindig elfelejtem kerdezni toled: Mit szolsz az angol munkaspart nyiltan zsidogyulolo tagjaihoz? (Nem mind bekeharcos!) Ok is jo elvtarsaid, vagy azert veluk kapcsolatban vannak fenntartasaid?

 • Moshe, a falat, amire a borsót hányjuk, bevonták valami szuper rugalmas anyaggal, úgy pattan vissza a borsó. Egy szót sem értünk egymásból, mintha a telefon vonal egyirányúsítva lenne.. Befejeztem Veled (is).

  Falusi és Géza, sajnos pontosan ugyanerre a véres felkelésre utalok már legalább 2 éve… Konkrétumokat a belső milicia felfegyverkezéséről nagyon nehezen lehet megtudni – érthető módon, de vastagon bennevan a levegőben és az emberek velejükig félnek, rettegnek, mert a tudatalattijukban ez már bennevan. Minket tartanak hazáárulónak, holott éppen mi vagyunk, akik az országért nagyon aggódnak otthon is és külföldön is.

 • Kedves Moshe 1:29, szerencsére én Magyarországon élek, az angoltudásom pedig nem megfelelő egy angol könyv elolvasásához. De mégis kapacitálnálak arra, hogy valamilyen módon juttasd el a gondolataidat az érdeklődőknek, akár ezen az oldalon is.
  Magyar, és a témáról érdeklődő egyetemisták is segítenének a mű “gatyába rázásába”, keresd meg valamelyik politikai tanszék hallgatói önkormányzatát, ők élnek-halnak az ilyen kihívásokért.
  Ekkora energiával elkészült munkát ne hagyj elveszni.

 • Mojshe:
  Befejeztem veled a társalgást.
  A továbbiakban csak jelezni fogom mikor szemétséget okádsz ide.

 • Bevallom Moshe feldúltál. Ennyit még el kell hogy mondjak. Nekem Magyarország szívügyem. Bármennyire is szeretem Kanadát, az a hazám és nincs kizárva, ha felakasztják ezeket (akár átvitt értelemben is), akkor visszatérek. Engem úgy érint a Te hozzászólásod Magyarországhoz, mint ahogy téged érintene, ha én tagadnám Neked a holocoustot…

 • Istenem…aszondja : “..Arra kapacitálnálak…”
  Ezt a rózsaszín báltermi dumát…mingyá beájulok.

 • Csárli:
  Ez az álságos “kapacitálásod” megintcsak Rejtőre emlékeztet engem, mint nem rég megjegeztem:
  (Most csak kivonatosan említem, aki tudja az érti)

  Gorcsev Iván:
  -Szavald azt a hatezer soros balladádat Hümér, mert különben ledöflek!

 • Kedves Druszam!

  Koszonom, ritkan rohogok ilyen jot manapasag!
  Ezt nevezzuk itt a Nyugaton bolsi relativizalasnak, szemforgatasnak es hipokritizmusnak. :-))

  Ez a relativizalas tipikus a “liberalisokra” es veluk egyutt a legjobb bajtarsaikra, elvtarsaikra, a hazugsagban es eroszakban edzett bekeharcosokra is. Buszkek lehettek egymasra!
  (Szerintetek egy molesztin holokauszt zajlik le jelenleg Izraelben. Olyan aprosag, hogy Izraelben az utobbi 60 evben a molesztinok szama megsoxorozodott nem zavar se benneteket, se azokat a bunkokat akik felulnek nektek.)

  Tehat elvtarsi korokben ma mar minden feler egy holokausztal. Szorulasa van a szunyog-csoportnak = holokauszt!
  Ma mar mindenki aldozat, meg akkor is ha csak atmenetileg van elmozditva a zsirosbodon mellol.
  Az “aldozat-allapotrol” es hogy az miert egetoen szukseges a magad fajta embereknek itt megnezhetsz egy 17 perces videot. Ne lepodj meg, kicsit furcsan kezdodik, de jo oka van ra. No meg vicces.

  https://www.youtube.com/watch?v=10B9Fc8BmR0&feature=em-subs_digest

  Ha jol remlik ebbol a videobol kihagytak a self-imposed victimhood talan legfontosabb reszet:
  Minden tahonak eddig e vilagon szuksege volt sajat maga kepzeletben letrehoznia az o sajat szenvedeset hogy az aldozat szerepeben tetszeleghessen. Ez viszont nem mindenkinek megy, van aki rajon, hogy ez marhasag. Ilyenkor jonnek jol olyan “kivalosagok”, mint Mohamed, Hitler, Sztalin, Timur … stb … a peldakepeitek. E “Voroskeresztes onkentesek” feltehetoen ismertek sajat magukat, es tudtak nekik nincs szukseguk megnyugtatni a lelkiismeretuket mikozben ukaszt adnak nehany millio ember legyilkolasara. De a parancsot vegrehajtoknak, a fejet levagoknak, a tarkoba lovoknek, a hoheroknak meg kell nyugtatni a lelkiismeretuket, nekik kell valaki, aki megmagyarazza nekik miert jo a gonosz.
  Ilyenkor ugrik be a kepbe a (soxor orokketarto) victimhood. Bemagyarazzuk a bunkonak hogy o aldozat, es felhergeljuk, hogy taho legyen belole is. Onnantol fogva mar vidaman fog gyilkolni barki, barmennyit, mint a ’19-es Lenin fiuk.

  Ez a legfontosabb eleme a victimhood-nak, amit most itt te (es a tobbi megbizhato elvtars) is jogcimkent emlegetsz.

  xxxx

  Ugye nekem most el kellett volna szegyelljem magam, hogy el probalom bagatelizalni a “magyar holokausztot, ami Orban masodik hatalomra jutasaval kezdodott”?

  Ti tenyleg hulyenek neztek mindenkit.

  xxx

  Olvastad a Bayer Zsolt 18 reszes “Turhetetlen” cikksorozatat? Nu, hat nem tul PC, az igaz, helyenkent kicsit tul is lo a celon – legalabbis ketertelmuen fogalmaz, de az elvtarsakrol irtak elegge erdekesek, nem?

 • Moshe Akiva
  2016 április 12
  3:49 du.

  B+ a bolsevikok se tiltották be a szocdem pártot 1949-ben, csak egyesültek vele! 🙂 Rákosi neked egy f.sza csávó, a “szalámitaktika” kifejezés neked nem mond semmit?

  MDF: 2006-ban Lezsák Sándor, Balogh László, Balsai István, Font Sándor, Horváth Balázs és mások megalakították a Lakitelek munkacsoportot, ezért kizárták őket a pártból. Na melyik párt színeiben folytatták a politizálást 2006-ban, hármat találhatsz?

 • hazai lámpa
  2016 április 13
  2:14 du.

  FKGP:
  2001 elején az FKgP frakció egy része szembefordult Torgyánnal. Lányi Zsolt és Pokol Béla is lemondott a frakcióelnök-helyettesi tisztségéről, majd megalakult a frakción belüli polgári platform (Bánk Attila, Pokol Béla, Turi-Kovács Béla, Boros Imre, Horváth Béla, Várhelyi András). … Az Orbán Viktort támogató 14 kisgazda, élükön Túri-Kovács Bélával – az MKDSZ mintájára – megalakította a Kisgazda Polgári Egyesületet, így a Fidesz színeiben indulhattak a választáson.

 • hazai lámpa
  2016 április 13
  2:14 du.

  KDNP: A párt 1997-ben kettészakadt. Országgyűlési frakciója 1997 júliusában megszűnt, vezetői a ciklus végéig részben független képviselőként folytatták (Giczy György, Füzessy Tibor vagy Hasznos Miklós); a párt alelnöke, Semjén Zsolt a házszabály által megkövetelt félévnyi függetlenség után átült az MDF, Surján László pedig a Fidesz frakciójába. A pártszakadást követően jött létre a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ), amelynek mai társelnökei Surján László és Harrach Péter, aki 1998-ban ugyancsak a Fidesz támogatásával nyert parlamenti mandátumot. …
  A kizárások és kilépések következtében megszűnt KDNP működése a Legfelsőbb Bíróság döntése nyomán 2002 novemberében állt helyre. Az LB-határozat alapján összehívott választmány Varga Lászlót, a Fidesz parlamenti képviselőjét választotta pártelnöknek, az elnökhelyettesek Mikola István volt egészségügyi miniszter, Harrach Péter és Semjén Zsolt, alelnökök Básthy Tamás, Latorcai János, Nógrádi László, illetve Surján László – Mikola kivételével valamennyien a Fidesz képviselői – lettek. Még ebben az évben, Varga László elnök halála után a párt elnökségét Semjén Zsolt vette át, aki 2002-ben a Fidesz-MDF közös listán (a Fidesz jelöltjeként) került a parlamentbe.

 • Bánfi Miklós!

  április 5.12:43

  Ez a cikk nekem valahogy kimaradt, a hozzáérkező írásokkal együtt,éjjel fedeztem fel, nagyjából beleolvastam, és ma de.folytattam.
  Nem gondolom, hogy oktalan hízelgésnek veszed, ha azt írom, a végén már kifejezetten a te hsz-ra fókuszáltam, mert érdekelt hogy az ide érkezett véleményeket, írásokat te miként értékeled, a “feltámadásra várás” szerinted milyen úton jár!
  Néha jó ha valaki visszaigazolva látja álláspontját – annyi kétségbeejtő butaság? tájékozatlanság? ostobaság? rosszindulat? vagy csak simán ismerethiány? – kitudja mi után elolvasni egy egy logikusan gondolkodó, értelmes álláspontot!
  Az általad “agyhalottaknak” nevezettek írásait (még csak véleménynek sem minősíteném) csakis úgy tudjuk a minimálisra redukálni, ha – okulva a tapasztalatokból – figyelmen kívül hagyjuk! Tudom, rossz helyen kopogtatok, hisz erre a lehetőségre te már jóval előbb felhívtad az ide rendszeresen írogatók figyelmét (többször is)de az ember fia/lánya mindig reménykedik! Tényleg nincs miben.
  Az ugyanis nem vélemény, semmiféle hozzászólásnak nem minősíthető, hogy valaki valamit megkérdez 25-ször,minden alkalommal kb ugyanannyi válasz érkezik rá, de 26-szor megint megkérdezi ugyanazt!
  És szemmel láthatóan nem érdeklik válaszok, semmiféle következtetést nem von le belőlük, a többiek viszont levonhatják, hogy totál feleslegesen hordták tengerbe a vizet! Ugyanazt a magánjellegű “történetet” hozza elő bármilyen cikkel kapcsolatban – néha az az érzésem csakis azért van jelen az oldalakon, hogy újra és újra elmondja ő ezt is meg azt is megszenvedte, sőt a családja is – mindenhol ott volt, mindet megélt, mindent látott, neki aztán senki ne mondja ezt meg azt stb – szóval semmit nem tud, de mindenben totál biztos, időnként leint másokat, mert hát ő már csak jobban tudja 6 ezer km-ről, hogy itt Magyaro.-on mi miért és hogy történik!?
  És ez még a jobbik eset, mert mint egy alkalommal írtam is, ő sem egy érsebész, de legalább a saját hülyeségeit ragozza – de ha ez neki nem ciki ? (nem is észleli egyébként)
  Az igazi tragédia azonban a kolléganője – azt gondolom ezt már régen nem volna szabad hagyni a moderátornak, akinek ugyan nem szeretnék illetéktelenül tanácsot adni, de jó ha számolunk vele, hány érdeklődőt riszt el, amikor egy cikk végigolvasása után csak azt látja, hogy minden második “hozzászólás” Marcsi dörgedelme amint épp “agyatlan Geyzát” püföli virtuálisan !

  Nem kéne! Mert igaz, hogy nem vagyunk egyformák, és mindenkinek más a stílusa, a kifejezései csak rá jellemzőek,de ha az a hsz, nem szól semmiről a privát közlendőkön kívül ( ami nagyjából mindig ugyanaz) a tetejében tele van ostoba gyalázkodással, akkor miért is kell megjelentetni csak és kizárólag a demokrácia nevében?
  Kertész Ákos már vagy két alkalommal megtette az észrevételét, nagyon egyetértettem vele – de úgy tűnik túl sok foganatja nincs!
  Ennek köze nincs a demokráciához – szerintem – annál inkább a minimális igény és színvonal megtartásához és bár Marcsi minden szóhasználatán és összekapcsolt “panel gondolatain” érződik a rendelés teljesítése, nem menthető fel emiatt! Geyza sajnos kap rajta, rendre megválaszolja a legnagyobb baromságát is,belemegy a szócsatába és így egykettőre kialakul a “balhé magyar módra”! Amikor egy cikk alatt a hozzászólások jelentős részét Marcsi Geyzához írt gyalázkodása teszi ki, akkor ott túl nagy kedve nincs a kevésbé rutinos kommentelőnek se írni se olvasni – leginkább elhúznak előbb utóbb ! Mint pl Ilanfair, bár róla nem igen tudom hova lett, nekem pl hiányzik, mert az egyik legvilágosabban gondolkodó értelmes egyén volt, bő szókinccsel, hatalmas ismeretekkel,és színes élvezetes stílussal. Tüske Zsófia tényleg kellemes színfoltnak látszik, én még nem ismerem, csak ma láttam, olvastam, de Almási Alma és az általam régebbről,és másik fórumról ismert sőt elismert véleményalkotó Leguan is ebbe a csoportba tartozik! Kár lenne, ha előbb utóbb elvesztenék az érdeklődésüket, mert reménytelennek találnák a szinvonalat!
  Geyzának pedig megvan a magéhoz való esze, ismeretei, és hozzá elég sarkos véleménye amivel már lehet mit kezdeni, vele lehet vitatkozni beszélgetni vannak érvei és ha épp nem Marcsival áll szemközt, beszámítható!
  Igaz, tökéletesen igaz, hogy ezt neki kellett volna leírnom, a nagy lendülettől nem is mérlegeltem, csak írtam, de már késő van és nem akarom átírni ! Remélem, hogy nem veszi zokon, mert semmi szín alatt nem szeretném megsérteni!
  Mindezt nem azért írtam neked, mert tőled várom a megoldást, hanem mert Tüske Elvira véleményével egyetértve azonos állásponton voltunk – ez adta az apropót ám akkor még nem terveztem ennyi gondolatot belevinni, de így sikerült !-:))))

 • Besancon és Bánfi Miki:
  Tudom tudom..nem kéne belemennem mindig a balhéba..
  Egy barom vagyok. Sajnálom. 🙁

 • Az különben tényleg elképesztő,hogy elmagyarázunk valakiknek valami egyszerű és jól leinformálható dolgot kb. 25.-ször itt , jó hosszan és igényesen , mire három nap múlva ott folytattya a bájcsevegését mint előtte.
  Végtelen türelem kell(ene) az ilyenekhez és hát ugye..az azé nincs.

  Viszont ezek azt képzelik magukról hogy ők az elhívatott nemzeti tudatformálók, nemzetközi méretekben.

 • Köszönöm Basancon, ez nagyon jól esett. Nagyon igazad van. Figyelő, Marcsi és újabban Moshe mintha küldetést teljesített volna itt. Eléggé kinyírták ezt a fórumot.
  Pedig tényleg volt itt egy-két igen értelmes ember, akikkel élmény volt fórumozni. Ilanfair, HunCanada és még egy jó néhány. Reméljük visszajönnek…
  Sajnos Géza Te szétprovokáltad őket, ami nagy kárt okozott, kérlek hagyd abba és próbáljuk újraéleszteni ezt a fórumot. A cikkek kiválóak, de a hozzászólások sajnos teljesen leválnak róluk.

  Egy mai adalék: Mellár Tamás, a volt tanárom, aki Orbán első közgazdásza volt még 10 éve, mint a KSH volt elnöke ma már itt tart:
  http://www.168ora.hu/itthon/mellar-tamas-oligarchia-orban-viktor-gazdasag-korrupcio-144259.html

  Ahhoz képest hogy mennyire ellenkezett a véleményünk 10 éve, még most is vannak relativizálásai, amivel nem értek egyet, de azért ez egy jobboldali vezérközgazdász akadémikus véleménye…

 • Kedves Hazai Lampa!

  Az elso beiras ertheto. Erre hadd mondjam azt, hogy a marxistak (cocjalistak) kozott allo “hatalmas szakadek” csak a kivulalloknak van keszitve, hogy almelkodjanak.

  Gyakorlatilag – ahogy a legmegbizhatobb itteni elvtarsak hozzaszolasaibol is lathatod – abszolut semmi kulonbseg nincs koztuk.
  Az egyik cocjalista csoport eroszakkal akarja atvenni a hatalmat es rogton kiirtani mindenkit, akinek nem tetszik a rablogyilkossag, a masik csoport viszont sunyin lapit a demokracian belul, szep lassan hiveket szerez maganak es arra var, hogy a rendszert belulrol tegye tonkre.

  Nyilvanvaloan azokat, akik demokratanak hazudjak magukat nem uldozik sehol sem (sajnos) de mar a 19. szazad vegetol eleg jol latszik, hogy amikor a kevesbe turelmes rablogyilkosokat egy bizonyos orszagban uldoztek, a turelmesebb tarsaik mindig oltalmat biztosittak nekik valahol mashol a vilagban. Gondolod azert tettek ezt, mert eg-es-fold kozottuk az elvi kulonbseg?

  Szoval ez neked a cocdem part es a felvagott.

  Apropo, ha mar a szalaminal tartunk: Az elvtarsak nem a szeretetukrol es tolarenciajukrol hiresek. Meg a parton belul sem.
  Ok – mint minden megbizhato, jo elvtars – kizarolag iranyitasra lettek teremtve a termeszet altal, es aki ezt ketsegbe meri vonni, azt elevenen megnyuzatjak. Ez tehat neked diohejban a Rakosi-fele szalamitaktika. Remelem erted.

  A masik ket hozzaszolast – ha nekem szantad – nem tudom ertekelni. A nevekkel es altalam ismeretlen roviditesekkel telituzdelt szoveget akar urdu nyelven is irhattad volna, halvany fingom nincs arrol, hogy mirol beszelsz.
  Ha nem nekem szantad, akkor viszont OK.

 • Javasolnam, hogy a Kommunista Magyar Hirlap cimlapjat valtoztassatok meg es irjatok ra, hogy “vicclap”.

  A cikkek tartalmarol mar korabban szoltam, most a megbizhato, jo elvtarsak hozzaszolasairol mondanek valamit.

  Az egyik elvtars kifejti, hogy vannak itt kis butuska ertetlenkedok (sejtetve, hogy az igazi bolsevik demokracia szellemeben ki kene oket tiltani) akik mar 25-szor feltettek ugyanazt a kerdest, es elvarjak, hogy 26-odszor is megvalaszoljak nekik azt. Erre a masik megbizhato elvtars tronfol, hogy az elozonek igaza van, es o mar belefaradt, de ettol fuggetlenul o meg allja a sarat a fronton.
  Talan ugy erzi, hogy o potolhatatlan – ahogy altalaban minden megbizhato jo elvtars elvtars szokta ezt erezni. (Az elvtarsak meg nem tudjak, hogy a temetok potolhatatlan emberek tetemeivel vannak teli.)
  Gondolom e “levelvaltas” szellemeben zajlott le egy-egy ules a Kadar rendszer partgyulesein is annak idejen.

  Az mar eszukbe sem jut a megbizhato jo elvtarsaknak, hogy talan az lehet a hiba, hogy a 25-szor feltett kerdesre egyszer sem adott senki igazi valaszt.
  Ez olyan, mint a regi vicc az elso szovjet sztriptizbarrol, amikoris a bar moszkvai igazgatoja es parttitkarja kicsereli a berendezest, a lampakat… szep lasan mindent, amikor lenyegeben csupan az a baj, hogy a sztriptiztancos elvtarsno mar 60 eve parttag.

  Ures kijelentesek, vadaskodasok, altalanositasok nem ervek, nem magyarazatok es ettol fogva nem lehetnek valaszok sem egy kerdesre. Konkretum elvtarsak, konkretum! Ez az ami hianyzik. Az egyetlen konkretum – meg a legutobbi hozzaszolasban is – semmi mas, mint a szokasos korrupcio felhanytorgatasa, amiben a magyarorszagi “baloldal” ugyanugy elenjart, mint a “jobboldal”. (Egyaltalan nem baj az, hogy eszrevesszuk es szovatesszuk a korrupciot, csak amikor ez egyoldaluan megy, es amikor a masik felet emiatt hulyesegekkel vadoljak, akkor az egy kicsit visszatetszo.)

  Mar tobbszor irtam, hogy tkp. nem is olyan nagy baj, hogy csak ennyire futja nektek, mert sokkal jobb nelkuletek, mint veletek.
  De ha komolyan gondoljatok, hgoy szeretnetek megnyerni egy valasztast Magyarorszagon, nem gondoljatok, hogy peldat kene venni az amerikai Trumprol? Nem szuksegszeruen a nyers modorat, vagy az “elefant a porcelanboltban” stuilusat kene utanozni, hanem az igazmondasat.
  Amig hazudoztok, mellebeszeltek, tuloztok, elhallgattok dolgokat, senki sem vesz benneteket komolyan, mert “aki hazudik, az lop…”

  Amig viszont csak erre futja nektek, addig jobb ha valoban vicclapnak allitjatok be az “ujsagot”, mert a cikkeken es az elvtarsak egymast buzdito hozzaszolasain csak rohogni lehet.

 • Mojshele:
  IGAZAD VAN !!! (most az egyszer)
  Igaz hogy nem ” Kommunista Magyar Hirlap” az általad felhozott lap címe, csak szimplán Magyar Hírlap , de tényleg figyelemreméltó oldal.

  Nézzétek meg !
  Érdemes !

  http://www.magyarhirlap.hu

  Tényleg tele van volt MSZMP tagokkal !

  De még érdekesebb ha a Googléba írjátok be a következőt:

  Kommunista Magyar Hírlap

 • Besancon és Bánfi Miki:
  Még a télen én is elhúztam innen , mikor Ille lecsapta a kanalat és a jó hír hatására Boda Marcsi meg Náci Charli és Relativizáló Akiva visszatolakodtak ide.

  Meg még vagy tiz-húsz régi kommentelő vált meg az oldaltól akkor.

  Én kb. két hétig nem néztem ide , de aztán arra gondoltam:
  nehogy már ilyen görények miatt ne írhassa a két olyan oldalból az egyiken, amit igazán kedvelek !

  Sajnos ezek a szélsőségesek mostanra gyakorlatilag elfoglalták az oldalt.

  Úgyhogy nem tartom valószínűnek hogy amiatt tünedeznek el a demokratikus gondolkodású tagok, mert én nem hagyom szó nélkül a Mojshe és MArcsi meg Zsombor – félék agymenéseit.

  Én legszívesebben hozzá sem szólnék a cikkekhez , leginkább olvasni szeretem őket nem pedig kritizálni.

  És főleg nem különféle propagandákat terjeszteni erőszakkal.

  Vannak.
  Persze hogy vannak cikkek, amikkel nem értek egyet.
  Az olyanokat ott hagyom az első 10 sor elolvasása után.

  De nem árulom el melyek azok 😀 😀

 • Moshe Akiva
  2016 április 13
  9:50 du.

  B+ ha te ilyen buta és tájékozatlan vagy a rendszerváltozás utáni magyar politikában, akkor miről beszélünk? 🙂 Ha annyira fogalmatlan vagy, hogy a legegyszerűbb rövidítéseket sem tudod feloldani, akkor van halvány lila segédfogalmad arról, hogy Orbán Viktor mit csinál ma Magyarországon?

  Egyébiránt nem hiszem, hogy ilyen hülye vagy, inkább sunyi. Ne tudnád, hogy
  MDF= Magyar Demokrata Fórum
  FKGP= Független Kisgazda Párt
  KDNP= Kereszténydemokrata Néppárt

  mind nagy múltú, jobboldali magyar pártok. Ma nincsenek a politikai életben/megszűntek, és a fenti idézetekből láthatod, hogy egy csomó vakondok munkálkodott náluk a Fidesz megbízásából. Egy jobboldali párt van a Fideszen kívül, Jobbik, amelynek szintén volt fideszes a vezetője. Ez a “választék”.

  Ezek után mi a véleményed Orbánról? A szalámitaktika nálad csak akkor bűn, ha bolsik művelik?

 • Kérdés, ki mit gondol a nagy piramisról?
  És azok akik valósnak látják, mit gondolnak arról, hogyan irányítanak?

 • Kedves Hazai Lampa!

  Csak a te kedvedert most beutottem az “MDF”-et a kugliba, es ezt kaptam:
  https://www.google.ca/?gfe_rd=cr&ei=KGc2Vo_IN6vE8geVvY-oCg&gws_rd=ssl#q=MDF

  Te, aki olyan okos, intelligens, es mindenre gondolo vagy, hany magyar cikket latsz az elso oldalon? Szerinted hany millio talalatig van nekem turelmem keresgelni, mire esetleg kijon minek a roviditese az MDF magyarul?

  Az MDP-rol

  https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Demokrata_F%C3%B3rum

  olvasgatva en nem latok semmi szalamizast. Inkabb azt, hogy mar egy eleve kis part az oda-vissza iranyvonalaval kiirtotta sajat magat. Hol jon itt a kepbe az Orban a szalamiszeletovel?

  A Fuggetlen Kisgazda Partrol

  https://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%BCggetlen_Kisgazda-,_F%C3%B6ldmunk%C3%A1s-_%C3%A9s_Polg%C3%A1ri_P%C3%A1rt

  is olyanokat irnak itt, hogy szep lassan es ugyesen sajat magukat oltek meg. Csak nem azt akarod mondani az Orban parancsolt rajuk, hogy mindenki partelnok akarjon lenni?

  A KDMP-rol veletlenul tudtam, hogy mi az.

  https://hu.wikipedia.org/wiki/Kereszt%C3%A9nydemokrata_N%C3%A9pp%C3%A1rt

  Ebben a cikkben a legfurcsabb az aljan lathato tablazat, ami szerint ma kormanypart a KDNP. Persze az utod-partjat, valami mas nevvel ertheti ez alatt.

  xxx

  Nem mondom, lehetseges, elofordulhat, hogy a Fidesz kuldott be a kisebb-nagyobb rokonpartok soraiba felforgatokat. Elmeletnek jo, hiszen erdekuk, hogy egysegesitsek a jobboldalt, megszuntessek a szethuzast.

  De soha nem lehet tudni, lehet hogy eppen a baloldaliak probalkoztak meg a jobboldal fokozatos szetveresevel – ugyanigy.

  Ha viszont az elmeleted igaz az Orbanrol, akkor ez valoban anti-demokratikus settenkedes.

 • Christopher Adam

  Moshe,

  Az derült ki kommentjeidből, hogy nagyon keveset tudsz a mai magyar politikai valóságról. Ez persze nem bűn, Kanadában élsz. De közben elképesztően sommás véleményeket vagy képes leírni a magyar politikával kapcsolatban. Ha kiengedném azokat a kommenteket magyar jobbosoktól, akik pusztán azért esnének neked, mert az a neved, hogy Moshe – és teszik ezt olyan szavakkal és jelzőkkel, amelyek itt nem jelenhetnek meg – akkor azt hiszem felébrednél.

 • Kedves Chris!

  Valoban, egyszeruen nincs idom a magyar ujsagokat is olvasni, csak ritkan olvasok el egyet-egyet cikket. Olyankor viszont en is belefutok zsidozo kommentekbe.

  Tudok roluk, azt is sejtem hogy teljesen elvakultan gyulolnek, de merem remelni, hogy ez Magyarorszagon is kisebbsegnek szamit.

  Mellesleg, majd meghaltam a rohogestol egy nemet naci kommentjen, amikor egy Nemetorszagbol jott video kapcsan szimpatizans hozzaszolast eresztettem meg, es valami vadbarom kioktatott, hogy nekem, mint mocskos zsidonak nincs jogom beleszolni az o dolgukba.
  Mit lehet csinalni mast, mint szo nelkul hagyni?

 • Azért ez elképesztő:( Itt már mindenki rosszul néz ki ettől. Vajon ha az USA-t ütné be a gugliba, akkor megtalálná a megoldást?
  Már attól féltem, hogy a kritikám miatt már lassan engem kezdenek el antiszemitázni…
  A másik se semmi, hogy ő akar leckét adni Márairól Göllner professzor úrnak… Már azért az is kemény lenne, ha nem tudná, hogy ki ő, de hogy személyesen ismeri ezer éve és még így is??
  A triumvirátus harmadik tagja se marad le semmivel..

  Erre mondja a pszichológia, hogy bizony ha valaki annyira alultáplált mentálisan, hogy egyszerűen nem érti és érzi, a saját mentális korlátoltságát, akkor az már nagyon kóros és így megszülethet a szürrealizmus:) Na jó, ezt bevállalom sajátomnak:)

 • Mi értelme van akkor antiszemitázni amikor a judaisták zöme hivatalosan sem semita?
  A Muszlimok pedig Sémtől származtatottak.
  Jézus is megmondta, nem a testekkel van a gond.

 • Bánfi Miki:
  Csak hogy megörvendeztesselek:

  Egy szürrealista kávéházi vicc a hetvenes évekből:

  Ül három tehén a fán és kötnek, kötögetnek.
  Egyszercsak elrepül a fejük felett egy ló.
  Aszongya az egyik:-Nédda ! Egy ló!
  A másik : -Tényleg..egy ló!
  A harmadik : – Hátaztán? Ha ló akor ló.
  És kötögetnek tovább.
  Egyszercsak elrepül a fejük felett két ló.
  Aszongya az egyik: -Nahát…két ló !
  A másik: -Jéé..egy lópár !
  A harmadik: -Na és? Hadrepüljenek csak..
  És kötnek tovább.
  Egyszercsak elrepül a fejük felett..na hány ló?..hát SOK ló!
  Aszongya az egyik ! -Azannya…egy ló-raj !
  A másik: -Mégilyet ! ennyi ló !
  A harmadik körbenéz és aszongya:
  -Gyerekek..hát komolyan mondom nektek, itt valahol egy lófészeknek kell lenni!

 • Gyulaita:
  Csak azé mondotta azt Jézus mert még nem ismert téged.
  Talán ez volt a szerencséje.

 • Sikerült Gézám. És még az analógiát is átélem:)

 • Moshe Akiva
  2016 április 14
  8:26 du.

  Ha te csak azóta követed figyelemmel a magyar politikát, amióta van internet, akkor olyan vagy mint az újszülött, akinek minden vicc új. 🙂

  Hát akkor most lehet, hogy tőlem tudod meg, de magyar pártok már léteztek az internet elterjedése előtt is, és igencsak aktív politikai tevékenységet fejtettek ki. MDF, KDNP, FKGP ezek voltak a rendszerváltó zászlóshajók az ellenzéki SZDSZ-szel egyetemben. Az MSZP ekkor még népszerűtlen volt, a Fidesz pedig egy kicsi rétegpárt (liberális).

  Az MDF-re mondható, hogy a rossz politikája miatt néppártból visszacsúszott egy rétegpárttá. A másik kettő ma is élne és virulna, ha nincs a pártszakadás (és ugye lenne kihívója Orbán Viktornak!). De még a válás se jelenti a világvégét, ha demokráciáról beszélünk.
  Az érdekes az, hogy ezek a nagy önállóságra törekvő szellemóriások, pl. Semjén, Lezsák, Font, azóta mind a Viktor seggevége lett.
  Mennyire kell hülyének vagy öregnek lenni ahhoz, hogy ezt te mind a véletlen művének lásd? 🙂 Ahogy Rodeo kérdezné: te mit szívsz, hogy ennyire rózsaszínnek látod a valóságot? Adjál már nekünk is belőle, légyszíves!

 • Moshe Akiva
  2016 április 14
  10:28 du.

  Mivel a Kádár-korban hagytad el Magyarországot, talán az akkori kép él benned, mert akkor még tilos volt zsidózni a közéletben.

  Ma ez gátlástalanul megy, persze kódolt nyelven. Mikor Orbán a háttérhatalmakat szidja, akkor azt a végeken mindenki lefordítja arra automatikusan, hogy zsidó. A holokausztról rengetegen tudni vélik, hogy az áldozatok egyszerűen kivándoroltak Izraelbe meg az USA-ba.

  Neked nem kell magyaráznom, hogy a 2. vh. idején Izrael még nem létezett, viszont Palesztinába a britek nagyon korlátozottan engedtek bevándorlókat. Ebben az időben az USA-ban is rendkívül szigorítottak a bevándorlási politikán, pl. a magyar parasztok se tudtak kifelé tántorogni.

 • Hazai Lámpa:
  Mojszét mindez nem érdekli.
  Már ezerszer magyaráztuk neki itt és másutt.
  Lepereg róla mint a jóféle mésszel festett falról a borsó.

 • Amikor ezt énekelte, akkor az igazat énekelte.
  És még jelenleg is igaz. Csak a generációk és a díszletek váltják egymást.

 • Kedves Gyula!

  Irod, hogy “Jézus is megmondta, nem a testekkel van a gond.”
  Ez konnyen lehet.

  Ne legyen felreertes, nincs szandekomban megserteni egyetlen keresztenyt sem, es tudom, hogy Mohamed Jezushoz abszolut semmiben sem hasonlit, de remlik nekem, mintha a Jezus valami ilyesmit mondott volna:

  Mate 15.12 es 20:
  “ Nem az fertõzteti meg az embert, a mi a szájon bemegy, hanem a mi kijön a szájból, az fertõzteti meg az embert.
  … Ezek fertõztetik meg az embert; de a mosdatlan kézzel való evés nem fertõzteti meg az embert. “

  Ez csak azert jutott eszembe most, mert epp tegnap irtam be a listamra valami kevesbe korrektet politikailag:

  “ Amig hallal az etel, addig OK. Egy kis szarcsombollek benne itt-ott, csak a minden kakan csomot keresoknek problema:

  http://www.barenakedislam.com/2016/04/13/muslim-chef-prepared-food-after-wiping-his-ass-with-his-bare-hands-as-he-doesnt-use-toilet-paper-for-islamic-cultural-reasons/

  Mindenkinek jo etvagyat kivanok a legkozelebbi donair-jehez, vagy gyro-jahoz, vagy barminek is hivjatok ti. 🙂

  Hozzatennem, hogy a Talmudban is vannak olyan csodas “orvosi” tanacsok, hogy akkor mar egyszerubb beleugrani a legmelyebb szakadekba…
  Ugy fogom fel ezeket mint egy babonas kor babonas hulyesegei, amikbol ideje lenne kigyogyulni ma mar.

  “ Mi értelme van akkor antiszemitázni amikor a judaisták zöme hivatalosan sem semita?”

  Hogy masok miert hasznaljak azt az elfuseralt szot en nem tudhatom. En mindig annak hivom, ami: zsidogyulolet.

  Kik azok a judaistak, es ha a zsidokat erted alattuk, akkor miert judaistak es miert nem zsidok?
  Melyik hivatal jelentette ki, hogy a “judaistak” zome nem semita?
  Probalj meg emlekezni arra Gyulam, hogy amikor egy kinai beter a zsido vallasba o a zsido nep tagjava is valik egyben, utodai – hacsak valamiert le nem maradnak a kodben – is mind zsidok lesznek.

  ” A Muszlimok pedig Sémtől származtatottak. “

  Legalabbis az arab muzulmanok.

 • Kedves Hazai Lampa!

  Koszonom, tegnap olvastam ama 3 partrol egy keveset.

  Valoban, magyar ujsagot nem vettem Kanadaban, ami volt az zsidogyulolo, habzoszaju kis magazin volt, ha jol remlik valami Toth Judit altal szerkesztve. (Arra azert jo volt, hogy megtudtam tole, hogy bankar vagyok es en iranyitom a vilagot.)

  Valamikor a 90-es evek masodik feleben kottettem be az internetet, es meg akkor is evekig csak izraeli es amerikai hireket olvasgattam. Magyar site-ra eloszor asszem csak 2000 utan keveredtem. Bocsanat… de hat nem erdekelt. Most sem tulzottan.

  “ Az érdekes az, hogy ezek a nagy önállóságra törekvő szellemóriások, pl. Semjén, Lezsák, Font, azóta mind a Viktor seggevége lett.
  Mennyire kell hülyének vagy öregnek lenni ahhoz, hogy ezt te mind a véletlen művének lásd? “

  Nem tul sok oka lehet ennek. Az egyik az, hogy Magyarorszagon is a kulonbozo jobboldali partok tagjai vegulis a legfontosabb dolgokban egyeterthettek mar az elejen is. Amiben leginkabb nem egyeztek meg az lehetett, hogy melyikuk legyen majd a minisztelnok, es kik kapjak meg a legzsirosabb falatokat.

  Ha a partok szetverese valoban szandekos es nem csupan spontan jellegu, akkor ket verzio allhat fenn:

  1., Vagy az ellenzek partja(i) kuldtek be oda felforgatokat
  2., Vagy a (kozben) legerosebb(e valt) rokon-part vezetoje tette ugyanazt.

  Barmi is az ok, amikor egy part vezetosege latja, hogy a partja szetesik, jelentektelenne valik, mint minden “rendes” politikus at fog allni egy masik parthoz, hogy ne maradjon le a koncosztaskor. Normalis esszel teljesen elvarhato, hogy egy rokon-partba fog belepni, es nem all at az ellenzekhez (bar Kanadaban mar ilyen is volt).

  Tehat leirom megint, mert ugy latszik nem volt elegge vilagos tegnap: Nem tartom ezt a politikus-vandorlast szuksegkeppen veletlennek, egy spontan folyamat eredemenyenek. Az csak az egyik lehetoseg.
  Mint irtam, lehetseges, hogy igazad van. Hozzateszem most meg azt is, hogy teljesen logikus a feltetelezesed.

  “ Mivel a Kádár-korban hagytad el Magyarországot, talán az akkori kép él benned, mert akkor még tilos volt zsidózni a közéletben.
  Ma ez gátlástalanul megy, persze kódolt nyelven. “

  Ha a politikusokat erted ez alatt, miszerint elkodolva zsidoznak, hozzatennem, hogy tudok rola. Ugyanezt csinaljak itt, a Nagy Nyugaton is, annyi csak a kulonbseg, hogy errefele a “liberalisok”, a nyiltan komcsik es a bekeharcosok teszik ezt.
  Egyelore csak egy-egy kisebb amerikai es angol egyhazrol tudok, akik nyiltan es buszken zsidogyulolok – azt viszont nem tudom, hogy a politikaban maskulonben jobb, vagy baloldali beallitottsaguak-e.

  Nem ismerek olyan kanadai jobboldalit, aki zsidogyulolo lenne, vagy “csupan anti-cionista”. (Termeszetesen a nacik, akik csak a bolsik szerint jobboldali demokratak, nem szamitanak nekem jobboldalinak.)

 • Moshe Akiva
  2016 április 15
  8:46 du.

  Elhiszem, hogy fáj az igazság, de idehaza nem habzó szájú kis újságok terjesztik, hogy ti bankárok vagytok és irányítjátok a világot. Idehaza, ha az ellenzék vagy a civilek pattognak, akkor a miniszterelnökséget vezető miniszter beteszi az újságba, hogy Soros Gyuri bácsi tüzeli őket, esetleg a norvégok, akiket tudjuk kik irányítanak …

  Ha nem hiszed, üsd be a gugliba, hogy Lázár és norvég, valamint Orbán és Soros György!

 • Moshe Akiva
  2016 április 15
  8:46 du.

  Ha szereted a konteókat, akkor írd be azt is, hogy Kövér és a negyedik világháború!

 • Kedves Hazai Lampa!

  Haaaat, a Kover 4. Vilaghaborus kijelentesen/elmeleten lehet mosolyogni, de gondolom te is sejted, hogy nem ez a lenyege a mondokajanak.

  Ami a Soros elvtarsat illeti – nos hat megprobalom magam visszafogni – nem nagyon ismerek olyan zsidot, aki kedvelne ot, olyat meg egyaltalan nem, aki buszke lenne arra, hogy a Sorost is a zsidok koze soroljak.
  O az epitome-ja a mai “liberalisnak”. Hadd ne ecseteljem ez pontosan mit jelent.

  Es sajnos tudom, hogy jonehany magyar (es mas nemzetisegu is) a Soros utan iteli meg az egesz zsidosagot. (Ekkora erovel azok akar a Soros elvtarsai is lehetnenek, csak ok meg nem ismertek ezt fel.)

  Nem tudom pontosan ki es mit allit ma a Sorosrol Magyarorszagon, de el tudom kepzelni, hogy legalabb reszben igaz amit mondanak/irnak rola.

 • Kedves Akiva!
  Mi teszi a zsidót zsidóvá?
  Velünk azt hitették, h az a magyar aki szereti a Túrórudit és tudja, merre folyik a Lánchíd.
  Azt tudod-e, h a zsidó szó honnan származik, az eredeti értelmében mit jelent?

 • Nagy Gyula urnak.
  Ugyan elegansan kikerulte,hogy valaszoljon
  apr.12-i postomra, melyben a “levitak bunei”re
  reagaltam {gondolom,nick nevem miatt}-
  de az utobbi bejegyzesenel,nem birtam
  abbahagyni a nevetest.
  Az is nagyon tetszik, hogy amikor vitatkozni,
  vagy atkozni akarnak bennunket,Jezusra-becsuletes
  neven Josua ben Joszef-ra {Josua Jozsef fia} hivatkoznak,
  aki-mit tehetunk?-zsido volt,es soha nem akart
  mas lenni.
  Hogy honnan tudom?
  Innen.
  Hegyi beszed{Jezus}.
  “Ne gondoljatok,hogy megszuntetni jottem
  a torvenyt,vagy a profetakat.
  Nem megszuntetni jottem,hanem teljesse tenni.
  Bizony mondom nektek,mig eg es fold el nem mulik,
  egy i betu vagy vesszocske sem vesz el a torvenybol
  hanem minden beteljesedik. aki tehat csak egyet
  is eltorol e legkisebb parancsok kozul,
  es ugy tanitja az embereket,azt igen kicsinek
  fogjak hivni a mennyek orszagaban.”

  Mivel az o koraban a zsidok szamara a torveny
  a Tora volt{kiveve Roma torvenyeit,Provincia Judeaban,
  ahol elt}-vilagos,hogy mirol beszelt.
  “Maria orszaga”ban- ezt illik tudni, mint ahogy
  azt is, hogy Jehuda-Jakob egyik fia,Izrael 12
  torzsenek egyike, okori kiralysag {David es Salamon},
  tajegyseg {Judeai hegyek}-Jeruzsalem fovarossal.
  Innen szarmazik a “jehudi”- “zsido” szo.

 • Kedves izraeli!
  Érdekes és (legalábbis számomra) hamisnak tűnő fejtegetés.
  A Leviták jelenleg is a zsidóság papi törzse és egyben a legfelső szellemi vezérkara.
  Magát a zsidóságot, mint népi identitástudatot is Ők gyártották le és mosták bele az első eresztés zsidóság tudatába. A negyven éves sivatagi vándorlás volt az átideologizáló akció.
  A zsidóságot az impériumi világunk működtetési rendhez végrehajtó hatalmi eszközöknek (zombiknak, droidoknak) gyártották le.
  Az egyiptomi Séth kultusz ismeretében biztosra mondható, h a judaizmust a Séth kultusz módosításával hozták létre.
  A leválasztáshoz gyártottak alá egy eredet mítoszt is. Pontosabban, a mai napig sem sikerült egyet kanonizálni. Jelenleg is több verzióban létezik.
  Jézusról jelenleg is többféle verzió létezik.
  A korabeli rabbinátusi iratokban mágusnak és olyan embernek mondják, akinek komoly pártfogó kapcsolatai vannak a felső körökkel. A szerző azon kesereg, h ebből adódóan, nem lehet simán félreállítani. Galilea akkoriban Pártus területből hódított terület volt.
  A zsidó megnevezés (az általam igaznak gondolt verzióban) viszonylag újkeletű. A Cion, Zion (Isten országa) származékaként hozták létre.

 • Moshe Akiva
  2016 április 16
  12:09 de.

  Látom, nem ment át a lényeg, de azért megpróbálom még egyszer. Itt mindent tökéletesen csinál a kormány, és az ellenzék csak azért köt bármibe is, mert a Soros, a norvégok vagy Putyin fizeti őket.

  Minden szökőévben egyszer meggondolja magát a kormány, mert olyankor “hallgatnak a nép szavára”. Nem, nem az országgyűlési választásokra gondolok, amiknek a megrendezése több milliárdba fáj az adófizetőknek. Olyan, mint Mátyás király, akit a Duna jegén kellett megválasztani, Orbánra csak az hat, amit a Kossuth téren szavazunk meg!

 • Kedves Hazai Lampa!

  Hat akkor surubben kene kijarni arra a Kossuth Terre.

  xxx

  Kedves Gyula!

  ” A Leviták jelenleg is a zsidóság papi törzse és egyben a legfelső szellemi vezérkara. ”

  Az ugye nem szamit, hogy a ket papi torzs csak papiron letezik, es hogy akad sok olyan Levi vagy Kohen nevu ma mar, aki mar nem is tartozik a zsido nemzethez?
  Aki maradt kozuluk pedig csak egyike a sok zsidonak.
  Elofordulhat, hogy egyikuk-masikuk orvos, ugyved, tudos, mernok, muvesz lesz, de akad iyen boven a tobbi zsido kozott is.

  Honnan szeded azt a bator otletet, hogy a zsidosagnak egyaltalan van szellemi vezerkara?
  A zsidok ugyanugy semmiben sem tudnak megegyezni, ahogy masok sem. Hogyan tudod te elkepzelni, hogy e kaosz felett uralkodik egy mindent tutira kimondo vezerkar? Ha lenne is nehany idiota, aki azt hiszi ok mindent tudnak, kit erdekelne, hogy mit mondanak?

  Gyulam, a magyarsagnak is van egy total-bolcs szellemi vezerkara, aminek az intesere az egesz magyarsag vall a vallhoz felsorakozik es gondolkodas nelkul barmit megtesz?
  Nem lehet, hogy te az altalad surun emlegetett titkos imperiumnak vagy az embere, aki el akarja terelni a figyelmet a magyarokrol, akik az egesz vilagot uraljak? Gyanus vagy nekem! Valld be oszinten, hogy minden bank a tied!

  ” A zsidóságot az impériumi világunk működtetési rendhez végrehajtó hatalmi eszközöknek (zombiknak, droidoknak) gyártották le.”

  Gyulam, legyszives aruld el nekem, hogy kik voltak ezek az imperiumos galadok az okorban? (Merem remelni, hogy ezt mar az okorban megcsinaltak… bar ki tudja mi mindent olvastal ossze… lehet, hogy a zsidosag, csak 20 eve letezik?)
  Mindenesetre, en szeretnek nekik jol beolvasni, hogy belolem ilyen aljas modon zambit es/vagy droidot csinaltak. Szegyellhetnek magukat, nem? (Megadnad az email cimuket?)

 • Kedves Hazai Lampa!

  Elfeledem, hogy nem tudok arrol, miszerint az Orban altal nehezmenyezett gittegyletek NGO-nak, vagy esetleg jotekonysagi gittegyleteknek vannak-e alcazva, vagy valami masnak?

  De tudod, amikor egy bizonyos orszag tart fenn eleg sok penzt koltve, erdekesebbnel erdekesebb gittegyleteket egy masik orszagban, akkor az gyanus szokott lenni abban a bizonyos masik orszagban.

  Nem reszletezem, de pl. Izrael eseteben en betiltanam az osszes kulfoldi penzen mukodo NGO-t, az izraeli allampolgarsagu tagok pedig vagy a lampavason, vagy a bortonben vegeznek. A tobbit pedig szepen hazakuldenem, settenkedjenek odahaza.
  Azt hiszem ez elmond mindent arrol, hogy mennyire kedvelem ezeket a “non-governmental” organization-oket.

  Nyilvanvaloan – mivel Magyarorszag nem all haboruban senkivel sem – Magyarorszagnak eleg lenne csak siman betiltani es hazakuldeni oket.

 • Nagy Gyula ur.
  A fejtegetes nem uj keletu.
  A levitak felett allnak a kohanitak,akik a
  Szentelyben szolgaltak. Mai napig ok aldjak
  meg Izrael nepet az unnepeken.Veluk szemben,
  a mai napig a zsido vallas komoly kovetelmenyeket
  tamaszt. Pl. nem hazasodhatnak elvalt asszonnyal,
  ozveggyel,idegennel,erkolcstelennel,stb.
  Kisse furcsa,mai tudasunk ismereteben,az on
  allitasa.Izraelben sok archeologiai lelet kerul
  felszinre,melyek {el}ismertek a vilagban.
  Ugy,hogy nem tudom, milyen zombikrol es droidokrol
  beszel.
  A zsidosag nem Mozessel kezdodik,hanem Abrahammal,
  aki osszetorte az istenek szobrait Terah, apja hazaban,a
  Mezopotamiaban levo Ur varosaban,
  es o volt az elso monoteista{egy Isten hivo}-
  a zsido,a kereszteny,a muszlim es a bahai vallas
  ot tekinti osapjanak.
  Egyiptomban- feltetelezem-on Amon-Ra- a napistenre
  celoz,akit az egyiptomiak-a vilag uranak tartottak.
  Csak hogy, ez sokkal kesobb tortent.
  Az egyiptomi kivonulaskor-Mozes vezetesevel-
  valtak-a zsido torzsek- neppe.
  Mivel annyit beszelnek a parthusokrol-utana neztem
  a parthus birodalom i.e. 250-ben letezett.
  A wiki szerint i.e 1250-ben-osszevetik a sumerokkal.
  Hat- i.e 250-ben Judea gorog tartomany volt.
  A zsidok i.e. 146-ban fellazadtak a gorog uralom
  ellen-es egy idore-kivivtak fuggetlenseguket.
  {Ennek emlekere-unneplik Hanukat}.
  Jezus koraban {ami ont erdekli}Provincia Judea,
  Jezus szulofoldje,romai tartomany volt.
  Kulonbozo arnyalatok leteztek a zsido vallasban,
  a farizeusok,a cadokitak,az esszeneusok.
  Volt,aki Jezust esszeneusnak,volt aki masnak tartotta.
  Az evangeliumok-nem meselnek a tortenelmi Jezusrol,
  hanem a “csodatevo”rol.
  Mi ma-ennel sokkal tobbet tudunk. Tobbek kozott-
  a 2000 eves Holt Tengeri Tekercsekbol-amit az egesz
  vilag ismer.
  Meg valamit-ami talan nem fog onnek tetszeni-
  de szinten archeologiai lelet-Egyiptombol-
  a kopt nyelven irt Judas Tekercse-amelyet
  i.u.220-330-bol szarmaztatnak-es kisse maskeppen
  meseli el Jezus tortenetet,mint ahogyan ismerik.

  http://mult-kor.hu/20130409_a_tinta_mutatta_meg_judas_evangeliumanak_eredetiseget

 • Kedves Moshe és izraeli!
  Nem tudom, melyiktek mennyire HISZI egyenesben azt amit mond.
  A mindenség kisebb nagyobb idejűségi ciklikusságokkal működik úgy, h mindegyik valamennyire más.
  Ezt a térben és időben jól felismerhető jelenséget a mindenség fraktál(szerű) felépítésének, működésének nevezik.
  Ilyen felismert ciklikusság az asztronómiában is megjelenített galaktikus év és vannak ennél nagyobb idejű a mindenség geometriájához, ennek változásához kötődő ciklikusságok is.
  A geometria ciklikus változásához köthetően (ebből adódóan) itt a Földön a személyiségtudatosságok ciklikusan rázáródnak az elmetudatosságokra. Ezt úgy is leírják, mint az arany és vas korszakok ciklikus változása. Úgy is, mint istennel (a Teremtővel) való együtt és a Tőle elzáródottsági korszakok váltakozása.
  Földanyánk több korábbi globál kultúra építő nyomait és nagy pusztulással való eltűnésének emlékeit hordozza.
  A Föld szellemi vezérkara az újabb nagy katasztrófa elkerülése érdekében dolgozta ki és hajtotta (hajtja) végre azt a tervet amelynek a valóságát éljük.
  Úgy látták, h a bajt mindig az individualizálódás és a rossz előrelátással, önérdekűen alkalmazott hightech tudás okozta. Ezért hajtották végre a tudás hermetizálást és hoztak létre egy olyan konstrukciót amelyben a tömegek megélhetése csak a központilag diktált módon, a központilag diktált életmód szerint élve van meg.
  Már túljutottunk az elmetudatosságra záródottság legerősebb időszakán. A legfelsőbb vezérkar pedig elkezdte a tömegek tudatának felszabadítását és a merev kényszerítő központi vezérlési konstrukció destabilizálását, lebontását.
  Mindezt, mint mindig, információs hatás alapon (programozás) teszik.
  Az impérium világhoz sokmindent elhitettek, hitetéssel gyártottak igazság látszatokat (ezzel valóság felszíneket). A nagy átalakítás során ezek is szépen elerodálódnak. Úgy, mint ahogy az a finnugor múltkép is amellyel eltakarták a Szkíta múltat.

 • Kedves Gyula!

  Mivel kozel kizarolag altalanossagokban irsz, erdemi hozzaszolas az irasodhoz lehetetlenseg.

  Tehat megkerdeznem: Kikbol all a Föld szellemi vezérkara, es hol tanyaznak?

  Az egyetlen konkretum amit irtal viszont tevesnek tunik. Az istentagadas – foleg nagy meteretekben – nem ciklikus az emberi tortenelem soran, hanem egy aranylag uj elmelet, ami eddig stabilan gyujt hiveket.

 • A nagy piramis csúcsa, az ebben tevékenykedők nehezen megfoghatók.
  A végrehajtó hatalmi szervezetek és az ebben tevékenykedők egy része jól látható.
  Isten, pontosabban az istenek csupán definíciók.