Mindennapi hazugságaink

2016 április 8 2:45 du.38 hozzászólás

Célzatosan fogalmaztam első személyben. Mert valamennyien hazudunk olykor, leginkább saját magunknak. Magyarország mai első szolgáját is sokan vádolják hazugsággal. Pedig sose hazudott: pont ugyanolyan sudribunkó, mint 1989-ben, amikor még a szabadelvűek között vélte megtalálni vezető szerepét.

Nem is foglalkoznék Vele, ha sikerének titka nem abban rejlene, hogy elfogadja, istápolja, dicsérgeti mindennapi hazugságainkat. Például az élsport jellemformáló erejéről. Miközben „tekintélyes” nemzetközi sportirányító szervezetek jónéhány tagjára vetül a jogosulatlan anyagi előny szerzésének árnya, és éppen a mindannyiunk milliárdjaival kitömött ágazatban, a fociban. Az UEFA, a FIFA vezetői ugyan egyelőre sértetten védekeznek, de azért látható: adócsalások, eladott versenyhelyszínek szegélyezik a nagy üzlet útját.

Spewing your lies / etsy

Spewing your lies / etsy

Mert az élsport nagy üzlet, hiszen milliók kíváncsiak a néha emberfeletti kunsztokra, amit a szerencsétlen idomítottak produkálnak vízen, földön, levegőben. Ráadásul az övék a legkisebb rész a nagy maniból: jó, ha a lehullott morzsákból annyi jut nekik, hogy életük végéig megéljenek.

Az itthoni közvélemény éppen azon csámcsog, hogy kiderült: a neves, az évtizedek alatt sok bajnokot kinevelt úszóedző 55 évvel ezelőtt két társával megerőszakolt egy lányt. 3 évet kapott, abból valamennyit leült. A szemforgatók, maguknak hazudozók meg fel vannak háborodva, hogy hogyan engedhették ismét leányok közelébe. Nem tartom az erőszakot – semmilyet – bocsánatos bűnnek, de úgy tűnik, a Kiss László fejét követelők nem büntetéséért, bosszúért lihegnek. Nem vagyok keresztény, (ateista vagyok), de úgy tudom, éppen a kereszténység egyik alapelve, hogy a bűnös is bocsánatot nyerhet, amire a büntetés kitöltése, és nem a bosszú a megoldás.

Most meg jönnek elő sértettek, hogy őket, vagy gyermekeiket is, szóval, tettel abúzálta a neves edző. Mégis, mire számítottak? Hogy rávehető bármilyen normális ember értelmetlen kínzásokra néhány másodperc lefaragásáért szép szóval, értelmes meggyőzéssel?

Ja, hogy szerettünk volna szépen csillogó éremmel dobogóra állni? Hát akkor az a helyzet tisztelt hölgyeim és uraim, hogy úszni, futni, dobni, akármit kell ínszakadásig. Nem lehet lassú gondolatmenetek fölött tespedni a fotelben, pezsdítő zenére vidáman körözni a másik nem körül. Merthogy ez a „jellemformáló erő”.
Hogy milyen jellem? Arról azért fellebbentette a függöny sarkát a másik „úszófenomén”, a Hosszú Katinka. De ha valaki kételkedne még: ugyan hová tűnt az „ép testben ép lélek” az olimpiákról? Ahol a legádázabb versenyfutás a droglaborok és a szerek gyártói között zajlik. Arról már nem is szólva, hogy eredetileg egy adott sportág amatőr – vagyis kedvtelésből futó, ugró, úszó embereinek szólt. Coubertin báró annak tudatában kezdeményezte, hogy a XIX. század végén a fizikai erőkifejtésre nem kényszerülők egyszerűen testileg sorvadnak el, ha továbbra is alantasnak tekintik pl. azt, hogy egy súlyt felemeljenek.

Na, az elmúlt 120 évben erre építettünk egy hazug álomgyárat, amelynek noná, hogy rögtön akadtak haszonélvezői. Nem is aprópénzért. Egész iparág épül erre az álomgyárra. Ha magunk úgy véljük, hogy egész közösségünk (nemzetünk) érdeme, felsőbbrendűségének bizonyítéka, ha egy tagunk a válogatott kínzásoknak köszönhetően pár tized másodperccel előbb ér a célba, vagy pár centivel messzebbre dob akármit, akkor ne panaszkodjunk, hogy a cél érdekében elcsattan egy seggreverés, vagy elhangzik néhány ordenáré megjegyzés a versenyistállókban.

És hallgassuk fegyelmezetten mindennapi hazugságaink megerősítőjét a nemzet felemelkedéséről, meg világraszóló győzelemről. De azért ne feledjük: a milliárdokat mi, a tizedmásodperceket meg az önkínzó jellemóriások adják a bizniszhez…

Rátesi Margit

38 hozzászólás

  • Bocsánat, de már volt egy világra szóló győzelem a magyar fociban, mikor megvertük 4-1 re az angolókat!
    Miért ne lehetne, egy új hasonló győzelem, a tehetséges focizóknál? Mi ebben vagunk nagyok, mindenki más, meg másban.
    Rosszindulatú, magyar ellenes szővegektől, vishzont hányingert kapok!

  • Figyelő
    2016 április 8
    2:57 du.

    Márijaidesanyám…
    Hat háromra, galambocskám.. Hat háromra…

  • Margit, csak pár évvel vagy fiatalabb nagyapámnál. Mesélte, hogy volt valami MHK-mozgalom (munkára-harcra-kész …?), aholis becsület és dicsőség dolga volt azt minél jobban teljesíteni. Meg vizi-jártassági is volt, aminél alapfeltétel volt 300 métert leúszni (fuldoklás nélkül), hogy egy jobb vizi-járgányba ülhess. Meg büszke volt az ország az olimpikonokra! Úgy látszik ma egy bal-libes demokrata nem (lesz) büszke rájuk !
    Na meg szegény Kiss László… Rövidesen hangosan kacagni fogok, amikor parókás matrónák fognak jelentkezni, hogy ők is megtaposott liliomok voltak, csak közben elfelejtkeztek róla… Egyébként azt a bizonyos megtaposottat meginterjúvulta már az Index riportere ???
    Kellene !
    -E-

  • Senkinek nem tűnt fel hogy már csak igen ritkán ejtik ki a közmédiákban azt a szót hogy ” Olimpija „?
    (Direkt írom helytelenül , mindjárt kiderül miért.)
    Helyette ötkarikás játékokat és hasonló szóvirágokat mondanak.
    Vajon miért?
    Hát kérem az ok igen egyszerű:
    Egy szemfüles alak pár éve valahol a Nagyvilágban egyszerűen LE-VÉ-DET-TE ezt a szót !!! És valahol egy nemtommilyen Hivatal ezt akceptálta, természetesen a megfelelő jutalák ellenében.
    Onnantól FI-ZET-NI kell ennek a szarházinak, minden egyes leírt „Olimpipipopijai Játékok „kifejezés után !!

    Benne volt a hazai hírekben onnan tudom.

  • Marcsi
    2016 április 7
    3:05 du.

    Nekem nem az a bajom, hogy Kiss László esetleg szigorúan rászólt a csemetékre. Sokkal nagyobb baj, ha macsósan leszólta a vele egyet nem értő fiatal nőket, pl. Hosszú Katinkát. Ismerjük ezt, hogy mekkora férfiuralom van ma Magyarországon a politikában, médiában.

    Nekem az nagyon döbbenet a Kiss-t védő kortársakban, hogy az uszodában amúgy is ment a „kefélés” keresztül-kasul. Aczél Endre fb-hozzászólásában a „vadászó” fiúk az ártatlan bárányok, bezzeg a kikapós lányok hibásak mindenért!

  • hazai lámpa
    2016 április 8
    6:31 du.

    Bocs, az előző hozzászólás nem Marcsinak ment, hanem a poszthoz.

    Még annyit, hogy én úgy tudom, hogy a báró a nemzetek közötti békét akarta elősegíteni a régi görögök szokásának a felújításával. Az úri résztvevőket nem fenyegette a tespedés, mert vívtak, lovagoltak, teniszeztek, míg a munkások güriztek.

  • Igaz, H. lámpa a férfiuralom túltengése, de nemcsak Magyarországon. Szerintem nem jó ellenszer a habzószájú indulat, a bosszúszomj. A nemi erőszakot elszenvedetteknek nagyobb szükségük van arra, hogy megbocsáthassanak, mint az elkövetőnek. Nem az áldozat „becsületén” esik csorba, könyörgöm! De mégis, mekkora lúzernek kell lenni ahhoz, hogy csak erőszak árán érhessen valaki célba?! Páros játék ez kedves férfitársaim, ahol a szabályokat felrúgót minden normális férfi is elítéli.
    Igen Coubertin báró a népek békéjét is kívánta: hiszen az ókori olimpiák idejére is felfüggesztették a harcokat. Mára viszont inkább a népek kivagyiságát erősítik: lsd berlini játékok, 1936.

  • Ja, igen Evelin, volt MHK. Bár a „becsület és dicsőség dolga” a munkára vonatkozott. (Már akkor sem nagyon szerették megfizetni a melóst.)
    Az MHK tömegsportmozgalom volt, ha a céljait nézed, jobb lett volna, mint az eszement stadionépítés, bár akkoriban sok-sok sporttelep létesült a nagy gyárak mellett. De annak is a kötelezőség volt a rákfenéje, no meg persze a mindig, mindenben túlteljesítők, akik képesek voltak besúgni a munkatársukat, ha az nem elég lelkesen emelgette a lábát a 10 órás műszak után.

  • Kedves Rátesi Margit

    – Amikor valaki másokat címkéz, saját magát is címkézi/minősíti! „…pont ugyanolyan sudribunkó, mint 1989-ben,…”
    – Ami Kiss Lászlót „ügyet” illeti: a „hölgy” egyedüli állítása a három tagadással szemben nyerő volt, feltételezhetően némi háttérrel. Az akkori iratok pontos elolvasása és értelmezése nélkül ma ítéletet mondani aljasság! Ennek alapján egy embert megítélni szerintem is tisztességtelen, nem csak a vallási megbocsájtás miatt.
    – Három lányt neveltem fel, egyiküket sem avatták szentté, de annyi eszük mindig volt, hogy nem mentek el három fiúval zártkörű házibulira! Tőlük elvonatkoztatva, ha egy lány elmegy három fiatalemberrel mit gondol, mi lesz a beszélgetés témája ha nem a baszélgetés?
    – Az akkori bíróságok elvtársiasságát nem kell ecsetelni, az ítélet már a per kezdete előtt megszületett.
    – Szomorú egy világ, ahol egy kétes erkölcsi tisztaságú hölgy „sikerkönyvet” ír vélt vagy valós szexuális életéről, kalandjairól, nevekkel vagy nevek nélkül sározva be másokat akik sikeresebbek voltak mint Ő, mind ezt anyagi haszonszerzés érdekében.
    – Igaza van abban, hogy sokan meglovagolják a sportot, jobban megélnek belőle mint a sportolók, az önkínzást vállalóké minden tiszteletem. Amatőr szinten csak egészséget nyerhet az ember, a világszínvonalhoz sokkal több kell.

  • T.Author ! Kár volt, elengedni, ezt a „csacsiságot” ! Mivel hölgy az elkövető, nem szívesen emlékeztetem arra, hogy aki, írásra adja a fejét, egyéb galádságra is képes, de virtuálisan mezítelenre is vetkőzik.. Hamar túlesik, a kötelező orbánozáson, és lebírja pötyögni azt, hogy „milliók kíváncsiak a néha emberfeletti kunsztokra, amit a szerencsétlen idomítottak produkálnak vízen, földön, levegőben”. Nem hallgatja el, sőt dicsekszik, hogy az identitás deficit, a sajátja, Mert-tel, Ja-val, Na-val, És-sel, kezdett mondataiból nehezen megbocsátható ismeret hiány bukkan elő… Értelmetlen lenne, belemenni, de talán azt tudni kéne, hogy a testmozgás, és az e köré szerveződő mozgalom, ugyanúgy az emberi kultúra szerves része, mint a tudományok, művészetek, életmód hagyományok, a politika stb.

  • zoom
    ..” hogy a testmozgás,és a köré szerveződő mozgalom, ugyanúgy az emberi kultúra szerves része, mint a tudományok, művészetek „…
    Így van ! Tessék figyelemmel kísérni annak a kisgyereknek az életét, aki 18 éves korában az Operában a balettkarban kezd.
    Szervusztok, jó napot !

  • Zum:
    Azé mert NEKED nem tetszik ez az írás, már meg se jelenhessen?
    Írjál az Alkotmánybíróságnak, a KEHI-nek és az ÁNTSZ-nek.
    Hátha segítenek.

  • Itt tönkretették (Kanadában) egy férfi karrierjét bosszúálló nők hamis hírterjesztéssel. Csak a bíróság dőntőtt úgy, hogy a férfi ártatlan. Viszont, sehol nem tudja majd karrierjét folytatni. A rosszindulatú nőkről, már régóta megvan a véleményem!

  • „A rosszindulatú nőkről, már régóta megvan a véleményem!”
    Hát, ezen a fórumon tudok legalább kettőt… 🙂
    „Nincsen szent múlt nélkül, sem bűnös jövő nélkül” (Ferenc pápa)
    Társadalmunk „vért, és hullákat” kíván. Nem a bűn ellen küzd, hanem a bűnözőt akarja megsemmisíteni. Amíg nem szűnnek meg a bűnt kiváltó okok, addig a bűn ismétlődni fog, hiába töltik meg a börtönöket. Kiss Lászlóék egykori tette rossz fényt vett az egész akkori úszósportra, és a sportág mostani megnyilatkozásaiból azt szűröm le, hogy nem sok minden változott azóta sem. Nem az a fontos, hogy Kiss lemond (amúgy már ez megtörtént), vagy nem mond le, hanem az hogy lesz-e változás az uszodákban.

  • Még nem derült ki a teljes igazság,egymással ellentétes nyilatkozatok vannak,több élsportoló is kiállt mellette,a bírósági tárgyalásnak még nincs teljesen vége és való igaz,hogy rosszindulatú
    kétes állítások(kétes nők,akik nem vitték semmire..) is vannak,meg ugye egy tehetséges élsportolókat kinevelő edző,akit ennyi év után…meghurcolnak!
    Akár bűnös(?)akár nem a cikk írója nem hinném,hogy biztos abban, amit írt,ami a tehetségét illeti,hát nem biztos,hogy olyan súlya,neve…lenne mint az edzőnek!

  • Egyébként gb 21 hónapot ült,majd bizonyítékok hiányában felmentették(több mint 50 éve)állítólag koncepciós per volt,nincs
    bizonyíték a nagy bűne az volt,hogy a Ferencvárosnak és nem a (BM-es)Dózsának képzett tehetséges embereket,azt is írták az újságban,(több napilap),hogy lehet,hogy a 2 másik társa követett el és nem is
    „erőszakot”mivel a hölgy egy kis k…..va volt,aki nem is akart feljelentést tenni,csak a szülei akik a kárpótlás reményében eltekintettek volna a pertől(az akkori sokat jelentő 100,FT-ot kevesellték…)Egyébként Hosszú Katinkát nagyon tisztelem,elismerem,dicsősége az országnak,de ugye Egerszegi Krisztina(aki azért nem kevesebbet bizonyított!!) és sokan mások kiálltak mellette,szégyen,hogy ennyi idő után így tönkretesznek egy idős embert……aki ha el is követett valamit megbüntették érte!Több riport és cikk is megjelent itthon!

  • Hatai lámpa!

    Hosszó Katinkának több oka van támadni a szövetséget,(Gyárfást is..),de ugye az ” állítólagos”erőszakolási ügyhöz nem igazán képes hozzászólni,mert akkor még nem is élt…..
    na majd minden kiderül,de aki szintén nem teljesen tájékozott,annak
    nem kéne cikket írni,ezt őszintén és minden ellenségeskedés nélkül írom,pláne,hogy azóta egyetlen hiteles tanú sem akadt…..
    Nem kéne keverni az egyéb személyes problémákat és a régi ügyet!

  • szerencsétlen geyza…kinek is kell fizetni,annak aki lemondott?…
    akit ennyi év után bizonytékok nélkül meghurcoltak?
    már azt sem tudod, mit is kérdezel,de persze nem kell válaszolni,de egyáltalán hozzászólni sem ….minek és kinek?

  • Ló Mari:
    Biztos vagy benne hogy nekem írtad fennti hülyeségedet?
    Nekem inkább úgy tűnik TE kezdesz belebonyolódni a több frontos hadakozásba mindenki ellen.

    Egyébként meg mégfenntebbi beirásoddal bizonyítod hogy mennyire egy erkölcsnélküli emberi nulla vagy.
    Nemednek szemetje.

  • Geyza!
    ápr.10.3:30

    Tudod a megszokás nagy úr! A Ló Marinak szólított kedves hölgy ezúttal „benézte” a válaszát – jól érzékelhetően nem tudja kinek, azt meg főleg nem, hogy miért írogat válasz címén!

  • Marcsi!
    április 10.1:50

    Amíg csak pusztán hülyeségeket írogatsz, addig nem igazán találja fontosnak, hogy bárki válaszoljon, érdemlegesen kiigazítson!
    De amikor elkezdesz költeni és kitalált, magad által kreált dolgokat tényként kezelve azokról cikkezni, az már nem ugyanaz a műfaj! Nem ezért mert előbb utóbb te magad is elhiszed(ez még nem volna baj) de tanaidat terjesztve totálisan félrehordasz, mint egy rossz puska!

    Nem gond, hogy nem vagy jogász, sőt a jelek szerint még átlagos szintű ismereteid sincsenek bizonyos dolgokról,ezért nem is tudhatod mekkora baromság amit itt összetudálékoskodsz – de jó ha tudod, olyan nincs hogy valaki „21 hónapot ül,aztán bizonyítékok hiányában felmentetik” Mi van ? Felmerült időközben új,a bíróság által addig nem ismert és nem ítélt bizonyíték?
    Nem kérlek, hogy magyarázd meg ezt baromságot, mert még komolyan veszed és megteszed, de gondolj már utána, hogy van ez ? Először leültetik a jogerős büntetése letöltésének céljából, aztán hopp rájönnek, hogy izé.. nincsenek is bizonyítékok és hamar kiengedik ? Akkor tehát minek alapján ítélték el?

    Kiss L. ugyanis nem előzetesben töltött 21 hónapot, – akkor ugyanis lehetséges, hogy a bíróság nem találja bizonyítottnak a terhére rótt vádakat, és felmenti – itt azonban egészen más történt! Első fokon öt évre, majd másodfokon három évre ítélte jogerősen a bíróság, Kiss. L. tehát a jogerős büntetéséből töltött le húsz hónapot Nagyfán, amikor kedvezménnyel szabadult! Ne maszatolj tehát itt kedved szerint, nem népmese ez, hogy bárki elvesz belőle, majd hozzátesz, és belátása szerint költi át és csavargatja a történetet!
    Azt, hogy végül is miért szabadulhatott jóval a kiszabott büntetésének letöltése előtt,egyenlőre nem ismert,( talán nem is lesz) erre vonatkozóan vannak feltételezések, ami nyilvánvalóan nem azonos a tényekkel!

    Az viszont már megint csak téged minősít, hogy dagasztod itt a semmit, hivatkozva különböző általad szabadon kezelt és kevert sajtóanyagokra, miszerint nem is ő volt… lehet hogy a másik két társa, meg különben is deazonbanámbár a hölgy állítólag ez volt meg az volt, és egykettőre eljutsz oda, hogy talán Kiss. L. jelen sem volt stb!
    Ez már több mint undorító amit itt összekárogsz, a „jólértesültek” tuti bölcsességével, miután itt minden csupán ellenőrizetlen feltevés, innen onnan merített adalék! Láttad azt, aki hallotta mikor mesélték!
    Az újságok is, az internet is sok mindent ír, fejteget, sokszor csak fontoskodásból, vagy egyéb hír hiányában felkapnak valamit, amit aztán továbbadva már az ötödik fogyasztónál nem osztogatnak hanem fosztogatnak! Ám ezeket lazán készpénznek venni, tovább adni és főleg érvként felhasználni egy vitában igazi házmesterlelkületre vall ! Tudod sosem az a gond, ha valaki házmester – elvégre az is egy munka, amit el kell végezni – hanem ha valakinek a lelkülete „házmesteri”! És a tiéd kedves Marcsi iskolapéldája ennek! Seprűvel a kezedben hozod viszed a kétes információkat, megrágod, kiköpöd és „értékeled”, ami tetszik azt megszívleled, hozzátoldasz még ezt azt, ami nem azt elveted, függetlenül attól van e valóságalapja!

    Csak szólok, hogy a hölgy sajnos már nem él – őt már tutira nem tudják megkérdezni – tehát itt már szabad a vásár, plusz a két társ egyenlőre nem fellelhető,hogy adott esetben ők mit nyilatkoznának az is kérdéses!
    Az pedig, hogy élsportolók „kiálltak mellette” az megint semmit nem jelent se pro se kontra! Attól a dolog még megtörtént, és ki ki vérmérséklete és saját erkölcsi mércéje alapján ítéli meg! Egerszegi egyébként nem nyilatkozott – ha tette volna sem jelentene semmit, max. neked, mert azt hinnéd pincéből szól a mennydörgés – viszont a férje igen: szerinte ” a felesége nem szeret nyilatkozni, pláne ilyen bugyuta történettel kapcsolatosan nem ” – azt gondolom ez magáért beszél!
    Óvatosabban, sokkal óvatosabban – véleményt pedig csak és kizárólag bizonyított tényekről!
    Mert egyenlőre annyi a tény, hogy Kiss Lászlót 55 évvel ezelőtt, 21 éves (segédedző) korában másik két társával közösen, egymás tettéről tudva csoportosan elkövetett nemi erőszak vádjával jogerősen három évre elítélte a bíróság, mely büntetésből 20 hónapot ült le, majd szabadult…

    Na,erről lehet véleményed, azaz, hogy szerinted el kéne- e felejteni mert megbűnhődött,és helyesen tette e az úszószövetség, hogy mindenféle poszttal és kitüntetéssel megkínálva fiatalok edzését bízta rá a „tudott történések ellenére” – avagy vannak bűnök és cselekmények, melyekért a leült bünti ellenére sem jár bocsánat sosem, el nem évülnek, és minden igyekezet és bizonyítani akarás ellenére sem szabad fiúk-lányok azaz a jövő úszógenerációinak a nevelését rájuk bízni!

    Erről lehet pillanatnyilag véleményt alkotni – hogy tudunk e majd valaha többet,- vagy már így is eleget tudunk arról mi történik a színfalak mögött az uszoda és úgy általában az élsport világában – az kérdés!

  • Besancon:
    Hát Istenem.
    Úgy..rááll a keze nekije erre.
    Mint Kirkéé a diznyóvá varázslásra.
    /Hofi után szabadon /

  • Besancon:
    Ló Maris szerint a Marxista, senkiáltal nem támogatott tehát jogtalanul ítélkező 55 évvel ezelőtti bírósági ítélet érvénytelen, ergo mindenki akit akkoriban elítéltek bármiért is, ártatlanok.
    Ez nem új idea, ennek jegyében engedték rá 56-ban az Országra a börtönökből a köztörvényeseket Nyilasérzelmű Maris példaképei és elődei.

  • Besancon! Tudomásom szerint olyan bűnelkövetők esetében, ahol a bíró az ítéletben külön nem tér ki a kedvezmény tilalmára, általános, hogy a büntetés egy részét elengedik, attól függően, hogy hogyan viselte magát a börtönben, megbánást mutatott-e, van-e remény, hogy képes a társadalomba visszailleszkedni. Ha egy rabló, (nem ugyanaz, mint a tolvaj, erőszakos cselekményről van szó itt is) kaphat kedvezményt, akkor Kiss miért ne kaphatott volna ezen az alapon?

  • TALALOM!
    OLVASD EL A VASÁRNAPI NYITVATARTÁSSAL KAPCSOLATOS cikkhez írt hozzászólásom ami ugye nem oda tartozna,csak válaszoltam a témához ott
    komentelőknek!

  • talalom
    2016 április 9
    3:43 de.

    Van probléma másutt is, pl. Skandináviában a nőuralom nem tetszik egyeseknek! 🙂 A hírek szerint a magyar uszodák a világon egyedülálló módon, már a hatvanas évek elején véghezvitték a szexuális fölszabadítást, sőt permanens forradalomba mentek át.

    Kiss szépséghiba, hogy a férfi résztvevők önmagukat hősnek tartják, míg nőtársaik szerintük egyszerűen csak „szerettek kefélni”. Egérkével kapcsolatban a gyanú legkisebb árnyéka se vetődött föl, hogy forradalmár lett volna, de a nevében megszólaló Egér úr gyorsan tájékoztatta a magyar sajtót, hogy felesége nem kíván ilyen „bugyuta témáról nyilatkozni”.

    Ha a görög bajnokok is ilyen buta és önző félistenekké váltak a sok ünnepléstől, akkor nem csodálom, hogy kihalt az olimpia nemes eszméje a régi görögöknél …

  • Lómári:
    Sokatgondolszmagadról.
    Nem hinném hogy bárki is felszólításod okán felkeresne másik topicot.
    De TE csak reménykedj.
    Idióta.

  • Hazai Lámpa:
    Módfelett pökhendi nőszemély ez az „Egérke”
    Egy alalommal volt alkalmam vele és „udvartartásával” egy TU154-en utazni.
    Azt az eképesztő pofátlan hangoskodást amit ott előadtak.Mintha egyedül lettek volna a gépen.

    Be is menekültem a pilóta-fülkébe. Ott legalább csönd volt és nyugalom. Meg pár régi cimbora.

  • Geyza
    2016 április 11
    6:17 du.

    Mikor Egérkéből műsorvezetőt próbáltak faragni, akkor meg túl csöndes volt.

  • Hazai Lámpa:
    Erről írtam korábban:
    Azé mert valaki két ezredmásodperccel gyorsabban úszik mint a Világ többi válogatott úszója, még nem biztos hogy amúgy nem egy átlagember.
    Viszont azok a hülyék, akik még úszni sem tudnak, már attól leájulnak ha csak megközelíthetik 30 méterre.

  • Nem tudom Egérkéből ki akart műsorvezetőt faragni, de az már eleve hamvába holt ötlet volt! Messzemenően elismerem az úszó teljesítményét – mint bárkiét, akár úszik, akár fut, vagy fejen áll – de attól, hogy valaki jó, és eltökélt akaratú sportoló, még nem biztos, hogy műsort is tud vezetni!

    Az egy külön műfaj, bár ezt nálunk szeretik figyelmen kívül hagyni!

  • Besancon:
    Dehát köztudott:
    Árvalányhajland a kontraszelekció országa!
    És NEM CSAK az utóbbi 20 évben .
    Gálvölgyi művész úr fogalmazott helyesen régebben a Heti-hetesben, amikor azon csodálkozott hogy egy olyan TV sorozat a legnépszerűbb , amiben színészek helyett senkik játsszák a szerepeket.

  • Kedves Olvtársak !

    Oszt mi van igazság vonatkozásában azzal olimpiai bronzérmes úszóbajnok Szepesi Nikolett esetével, aki egy könyvben részletekbe menően, nevekkel együtt kitálalt az uszodák szabadszellemű és testű szexuális életéről. Bizony, akkor is „egyből fölállt” a szövetségi . v é d e g y l e t, hogy az . ú s z ó m u n d é r, azaz a fecske úszónadrág és a lányok csodás, testhez símuló úszódresszének a . v é d e l m é b e n . kardot ránthasson. Ladys and Gentlems, a pucérság márcsak ilyen természetű dolog mindenkiből kivált valamit kivált, ha permanens folytonossággal így vagy úgy fitogtatják. Nehéz neki ellenállni. Elég egy kedves, bíztatónak tűnő női pillantás is, és kész a félreértés, esetleg szerelem… Legyünk őszinték, egy ilyen félreértésnek nem, hogy lenge öltözékekben feszítő egészségtől szétcsattanó ifjú titánok és leányok nem tudnak ellenállni, de sokszor nyakig reverendába zárt erkölcsi bajnokok sem.
    Hát azért, ne legyünk már annyira szigorúak velük szemben mi, akik talán szentek mi sem vagyunk… Olvassunk talán inkább egy kis Bocacciót…

    .
    ui:
    Oszt ne feledjük az egykori nagy szélhámos Úszó-szövetségi kapitány Zemplényi György ugyancsak nem épp dicsőséges könyvbéli kitálalását az úszósport színe javát lejárató, ott és a vele megesett történeteket se…

  • Don Golo:
    A szex frankó.
    Az erőszak undorító.

  • Megvallom őszintén én imádok hazudni, de azt mi másképp hívjuk!

  • Na igen, az erőszak az nem, de a flörtre álljon itt példaként egy, már száz évvel korábbi és fantasztikusan őszinte, mármár forradalmi, mégis bájos „”erkölcstelenség””:
    ˙

    Heltai Jenő
    VALLOMÁS

    Mi ketten egymást meg nem értjük,
    nagyon sajnálom Asszonyom,
    de ha nem kellek szeretőnek,
    egyébre nem vállalkozom.

    Például arra, mit gyakorta
    szónoki hévvel mond Kegyed,
    hogy meggyötört szegény szívének
    legjobb barátja én legyek.

    Legjobb barát én! Szavamra mondom
    megtisztelő egy hivatal
    de nem vagyok hozzá elég vén
    s ön aggasztóan fiatal.

    Ön csupa élet, csupa illat
    lángol, vakít, hevít, ragyog
    hát hogy ne szomjaznám csókját
    én, aki angyal nem vagyok?

    Olyan kevés, amit kívánok
    ha osztozkodni restell is
    legyen a tisztelt lelke másé
    nekem elég a teste is.

    Legyen lelkének egy barátja
    kivel csevegni élvezet
    de ez az őrült, ez a mamlasz
    ez a barát nem én leszek.

    Legyen övé minden poézis
    és az enyém csak mai tény
    ő oldja meg a problémákat
    a ruháját viszont csak én.

    Hogy ez a hang szokatlan Önnek
    kétségbe kérem nem vonom
    de annak, hogy megértsük egymást
    csak egy a módja Asszonyom:

    Adjon az Úr, ki egy tenyérbül
    rosszat is, jót is osztogat
    rosszabb erkölcsöket kegyednek
    vagy nekem adjon jobbakat.

    🙂

  • Kedves Geyza!

    Az én – remélem költői – kérdésem(11.02) csak arra vonatkozott, hogy miért pont az úszóknál ily hatalmas a kísértés, amikor az sokszor hétköznapi ruhában is olyannyira ellenállhatatlan…

    🙂

  • Don Golo:
    Hát mert súlyemelőknél hülyén nézne ki …