Egy kis vidámság – avagy kész röhej

2016 április 28 8:03 de.44 hozzászólás

Hamarosan megindul a forgalom Magyarország első szolgája kisvasútjának első szakaszán Felcsút Puskás Akadémia – Felcsút – Alcsútdoboz állomásokkal. A részben EU-s pályázati pénzekből, részben hazai közpénzekből épülő vasútvonal megvalósítója a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány eddig mintegy 600-800 millió forintot költött a projektre. Az itt látható videó tanúsága szerint elkészült a szerelvény is, amely majd a turisták ezreit szállítja a mintegy 6 kilométeres úton. Igaz, a tervek ennél nagyralátóbbak. A kormányfő egy, a vasúttal kapcsolatos kérdésre ugyanis olyasmit mondott, hogy minél jobban támadják, annál inkább fejlesztik a vonalat, akár egészen Bicskéig is! Az meg már több, mint 8 kilométer!

No, de nézzük ezt a vonatot! Eredetileg ugyan úgy hírlett, csehszlovák gyártmányú Bzmut motorvonatok – a népnyelv szerint csak Piroskáknak nevezett szerelvények közlekednek majd az uralkodói pályán, a képen azonban dízelmozdony látható, mögötte valamilyen – tán régi HÉV kocsikból felújított – vagonokkal.

Hagyjuk most az olyan apróságokat, hogy a pályázati kiírásban hangsúlyosan szerepelt a környezetvédelem, a dízelmotor meg nem annyira kíméli a légkört. Talán nem futotta lebegő mágnesvasútra.

De azonban ellenben, sőt viszont! Van királyi vagon – vagy mi. Mindenesetre légkondicionált – a kecses kültéri egység ötletét nyilván valamelyik panelház erkélye ihlette. A félkör alakú fehér műbőr kárpitozású fotelek tényleg kiválóan megfelelnek arra, hogy az erdőjárásban elfáradt turisták pihenhessenek benne. A kéttálcás mosogató meg egyenesen nélkülözhetetlen! Magyarember ekkora expedícióra el sem indul étkészlet, meg „szörviz” nélkül.

Felcsút, we have a problem / a Kétfarkú Kutya Párt tavalyi paródia kampánya Magyarországon.

Felcsút, we have a problem! / a Kétfarkú Kutya Párt tavalyi rezsimellenes humorkampánya Magyarországon.

Ahogyan a sima vagonok ülései közé szerelt jókora asztalra is felfér a rántottcsirke a kenyérrel, uborkával. Igaz, így a kerékpároknak nem marad tér, és a kerekesszékek sem férnek el a szűk ülésközökben. No de 6 kilométer csak nem okoz gondot egy kerekesszékesnek? Majd hajt a mezőn, erdőben…

A kivagyi ostobaság láttán az ember nem tudja, sírjon, vagy nevessen. De inkább aggodalommal gondol arra: ebben a szellemben barkácsolják éppen a Várban a kormányfő rezidenciáját…

Rátesi Margit

44 hozzászólás

  • Christopher Adam

    Mint ahogy a cikk szerzőjének megírtam, miután beküldte írását: vicces egy ország. Tiszta banánköztársaság, köztársaság nélkül…

  • A felcsúti kisvasúton belföldi jeggyel lehet majd Lisszabonból Vlagyivosztokba utazni.

  • Sokszor azt gondolom, nem a nagy disznóságok az igazán jelentősek. Többet ér ez a kisvasút annál, hogy a hatását lebecsüljük. Orbán Viktor körül egyre sokasodnak az ügyek, amelyek végtelenül pitiánerek és nevetségesek. Gyanítom, ő magának fogalma sincs róla, hogy az ország jó része röhög ezeken, mivel a környezetének van jó gondja rá, hogy az ilyen hírek ne jussanak el a füléhez. meg a finomabb gúnyra talán nincs is füle. Újságot csak válogatva olvas, interneten nem jár, TV, Rádió neki dolgozik, stb… (Igazán kíváncsi lennék erre a belső világra, amiben él, de tényleg! Nem lepődnék meg, ha olyan lenne, mint egy szigorú zárt osztály. )

    De ha egyszer eljutnak hozzá ezek a röhögések, elmeállapotát tekintve az megrázó lesz. Neki is, a sleppnek is. Könnyen lehet, hogy az országnak is. És ezt most egyáltalán nem gonosz indulatból mondom. Bizonyos értelemben szánom őt. (És magunkat.)

  • Almási Alma
    2016 április 28
    8:47 de.

    Szerintem tévedsz. Szerintem Orbán élvezi, hogy ezzel idegesítheti az ellenfeleit. Aztán az a sok röhögés nehogy sírássá váljon a ballib értelmiség száján!

    Önmagában egy kisvasútban semmi nevetséges nincs. Én javaslom az európai hírű bugaci kisvasút felújítását egy újabb stadion helyett! A Horthy-kor dicséretes innovációja volt, mert azért ilyen is volt. Még Tagore is utazott rajta meg a későbbi svéd király.

    Most meg a gaz lepi az egészet …

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Kecskem%C3%A9ti_Kisvas%C3%BAt

  • Christopher Adam
    2016 április 28
    8:12 de.

    A köztársaság hagyján, de lassan banán sem lesz …

    Ha ez valami értelmes projekt lenne, nem a semmiből a semmibe utazást támogatnák milliárdokkal, akkor azt mondanám, hogy inkább ez, mint a völgyhíd meg a harminccentis kilátó (szoci projektek). Mondjuk ha nem stadion lenne a végállomás, hanem valami felcsúti Disneyland, még az is értelmesebb lenne. Lévai a gonosz mostoha, Ráchel üvegcipellőben a saját lábán áll, Orbán az udvari bolond.

    A kisvasút egyes állomásai bemutathatnák az Orbán-família gazdagodásának stációit olyan panoptikum formában. A bicskei megállóban lehetne egy jelenet ahogy Simicska és id. Orbán a kőbányában állnak, és egy papírt néznek. Mire Felcsútra ér a turista, már Mészáros Lőrinc-fejű malacszobrok fogadnák kétoldalt az állomás bejáratánál.

    Az Orbán-kormány bukása (haha) után csak egy kis átrendezésre lenne szükség. Az Orbán családot előre vinnék a kőbányába dolgozni, a végállomáson pedig Simicska nevet és szánkózik …

  • Sajnos, én már nem tudok ezen nevetni…
    Gyurcsánynak igaza volt:
    „Kurva ország.”

  • Don Ovuz:
    Most nem mondtál újat:
    Elmesélek egy viccet a hetvenes évekből:

    Átadták a szuperexpresszt Moszkva és Leningrád között.
    Légkondi, barátságos enteriőr, 400 kilométeres sebesség, belül csak halk nesz és szuper kényelem.
    Két öreg pártharcos ül egymással szemben a jólfűtött kupéban, bundában kucsmában, kitüntetésekkel ahogy illik .

    Az egyik megkérdi:
    -Hová utazik az elvtárs?
    -Én Leningrádba.ÉS ön elvtárs?
    -Én Moszkvába..
    Mire a másik elismerően bólint :
    -Szavjetszkajaaa teknyíííkaaa..

  • Most szemtelen leszek.
    Ideteszem egy régi írásomat, egy hajdani kisvasútról.
    ______________________________

    Szárnyvonal

    A mai ember InterCityvel utazik, gyorsvonattal, gyorsan. Esetleg autóbusszal. De leginkább gépkocsival. Minden faluban és tanyán ott vannak erre a trabantok, zsigulik, kimustrált keleti és nyugati veteránok. Ez mind vagy suhan, vagy mellette suhannak, mindenképpen a modern idők versengő légkörét vizionálják.

    A szárnyvonal az egészen más. Sín, amin csak ritkán közlekedik vonat, az is megáll minden kilométerkőnél, bár mégis kilométerekre a kívánatos úticéloktól; felesleges kurfnikat tesz valami hajdani tervezési bolondéria következtében; hosszasan várakozik szembejövő viszonylatokra, tyúkokat hessegető vasutasokra, Józsibára a szomszédból, és még ki tudja miféle reményteljes momentumokra. Vicinális. Reménytelenül régimódi intézmény.

    Huszárokelőre pusztáról Franciavágásra például erdei vasút járt, igazi keskeny nyomtávú szárnyvonal. (Micsoda nevek! Ki a fene járna arra manapság? Mélyen a Bakonyban a magyar inszurgensek és Napóleon franciái közötti összecsapások emlékét őrzik. A hadjáratét, amiről máig vitatkoznak a történészek, hogy részünkről nagy futás, vagy nagy helytállás volt-e?)

    Fiatalok voltunk, és tombolt bennünk a féktelen nomád ösztön. Azon a húsvéton is, mint minden többnapos ünnepen, irány a hegyek! Kenyér, szalonna, lilahagyma, szárazkolbász és – az ünnepi hagyományra tekintettel – néhány keménytojás az ellátmány. Kell még a zsákba a mackó (erről se tudja már senki, hogy mi volt), alumíniumkulacs alumíniumízű vízzel, esőkabát, és ami a legfontosabb: a hálózsák, zipzáras vattapaplanszerű alkalmatosság, nem túl meleg, de szegényembernek megteszi. Szépen gurigába tekerve, és a hátizsák alá kötözve. És miénk az erdő!

    Hanem vasárnap délután elkezdett csepegni, majd egyre erőteljesebb lett a zuhé. Kunyhót, vadetetőt nem találtunk, de szerencsére (és egy kis útvonal módosítással) estére befutottunk Huszárokelőre pusztára, ami voltaképpen csak egy volt-nincs fűrésztelep, ünnepeken kihalt. Az őr nem adhat szállást, mivel az neki tilos, de várjuk meg a vonatot, tanácsolta.

    A vonat egy kis dízelmozdonyból, egy személykocsiból, a masinisztából és a kalauzból állt. Hamar megegyeztünk, alhatunk a személykocsiban reggel nyolcig. Akkor indul a vonat lefelé. A személykocsi végében álló kis fafűtéses vaskályhát a kalauz jól be is durrantotta. Kicsi volt a kocsi, a padlóra ágyaztunk, mindenhová az ülések alá is.

    Reggel, minthogy az eső továbbra is szakadt, nemigen akaródzott a jó melegből kikászálódni. Sebaj, mondta a kalauz, most elindulunk, a következő megálló húsz percre van, addig összeszedelődzködhetnek. Úgy is lett. Ahogy a vonatocska szép komótosan ereszkedett Franciavágás felé, még meg is reggeliztünk, az imitt-amott felszálló kirittyentett helybéli legényeket is megtraktáltuk, ők meg viszonozták, körbe járt a demizson, a pálinkás butykos, na meg a húsvéti locsoló pacsulis üveg.

    Mindezért csak a menetjegyet kellett megfizetni. A többi: szívesség. Fel is szedték már a kisvasutakat régesrégen! De még a húsvéti locsolás szokása is megszűnőben van…

  • Tisztelt Rátesi Margit ! Amikor Önök, voltak, hatalmon negyven évig, akkor is ez az ország a hazája volt… Mikor Ön a cég üzemi lapjában a kisz fiatalok papír gyűjtéséről stb. zengett, talán nem gondolt arra hogy szülőhazája röhejes… „De azonban ellenben, sőt viszont !” Természetesen, most is közös hazánk, banánostól, kisvonatostól, és egy csöppet sem röhejesebb, mint a *legvidámabb barak* idején..

  • laszlo
    2016 április 28
    1:14 du.

    Szívesen látnám, hogy együtt sírunk és együtt nevetünk, de csak azt látom, hogy egy szűk réteg egyre jobban nevet azon, hogy mi többiek egyre jobban sírunk!

  • Almási Alma
    2016 április 28
    12:08 du.

    A szárnyvonalakat a bezárásukig nem csak turisták használták, hanem voltak olyan utasok is, akiknek nem volt megfelelő buszjárat, és nem volt autójuk sem. A gyorsvonatokról meg annyit, hogy legutóbbi időkig egy ezressel olcsóbb volt a távolsági buszközlekedés, persze csak amíg Lázár szemét el nem kezdte csípni, hogy olcsón utazik a magyar ember …

    Nyilván senki nem sírja vissza a döcögő kávédarálókat, amivel négyszer olyan hosszú volt az út, mint gépjárművel. De ha már Orbánék belekezdtek a nosztalgiázásba, akkor mondjuk pont nem „páncélvonatot” kellett volna csinálniuk. Ezek már előre látják lelki szemeik előtt, hogy a jövő törikönyveibe bele lesz írva, hogy „ebben a kocsiban írta alá Magyaro. új államformáját a kormányzó”, „ebben a kocsiban vitte haza nagyapja szülőföldjére a kisherceget az ifjú királyi pár” stb.

    Az ember megmarja magát idegességében, de nem ettől, hanem, ahogy a bamba ballib értelmiség majd haját tépi, és azt hajtogatja, hogy „nem igaz, ezt már tényleg nem merik megcsinálni” …

  • Olvastam egy hazai lapban hogy már kész a „VIP” kocsi is a kisvasúthoz.
    Van benne áram, csapvíz , tárgyaló, vaj-színű bőr-fotelek vagy mik , ami kell egy igazi komoly államférfinak, ha sok elfoglaltságában a vonattyán kéntelen fogadni a hajbókoló külhoni államfőket.
    Mindezt egy maddzagvasúton heheheeehehehehehehe

    Ja majdelfelejtettem: Van rajta klíma is:
    Egy szabvány , ablakra szerehető lakótelepi klíma-láda van a vagon végére, az átjáró fölé fuserálva. Úgy néz ki hogy az embernek oyan érzése támad , mindjárt felborul a hossztengelye mentén a kocsi, a súlyponti eltolódás miatt.
    Peg tuggyuk hogy az lehetetlen.
    Csakhát a nevetséges látvány…

  • Laca-boly.
    Smostevvel mit mit mit akartálmondani ?

  • Katona Zsombor

    hazai lámpa
    2016 április 28
    9:30 de.
    A politikus külön állat faj: balgaság az ő cselekedeteiket emberi mércével értelmezni! Szerencsére egyre többen jönnek rá erre a tapasztalati megvilágosodásra!

  • Ha a vezérkarunk valószínűtlenül hülye, pláne ha sorozatosan, akkor valami hátsó szándékkal célirányosan cselekszik.

  • hazai lámpa
    2016 április 28
    2:17 du.

    Kedves hazai lámpa!

    Ha már a kisvasutak így előkerültek, emlékezzünk meg arról, hogy a legtöbb vasútvonalunk – köztük a keskenyvágányúak is – már a XIX. század végén a Monarchiában is megvoltak. Egyáltalában nem turisták, sőt nem is személyszállítás céljából építették őket, hanem áruszállításra. A személyszállítás hintón, vagy „ökrös szekéren” történt, ahogyan Petőfitől tudjuk. Mert akkoriban még nem voltak aszfaltozott utak, és nem száguldoztak gépkocsik sem, lévén hogy a benzinmotor még nem volt feltalálva.

    Ezeket a kisvasutakat kis gőzmozdonyok („kávédarálők”) húzták, mint például a „Gizike”, aki nem gőzeke, de nem is leány volt, hanem egy kismozdony egy „cukorfábrikában” – ha jól tudom. A bodajki, zirci, királyréti, hollókői, szilvásváradi és sok más erdei kisvonat – köztük a csillebérci úttörővasút is – a kivágott és feldolgozott fák szállítására szolgáltak elsősorban.

    Mivel ezek jelentős állami pénzek felhasználásával épültek, természetesen nagy korrupciós botrányok kísérték a létrejöttüket már akkoriban is, és nem csak az állami pénzek rovására, hanem az egyes földbirtokosok zsebére is ment a dolog, már, ha az illető befolyásolni akarta az épülő vasút útvonalát, akár úgy, hogy a saját területére vezessék, akár úgy, hogy a konkurencia felé NE vezessék.

    A mai vasúthálózatunk még most is magán viseli ezeknek a korrupcióknak a nyomait, vannak állomások, amelyek minden ésszerűség ellenére a falvaktól kilométerekkel távolabb épültek, vannak pályák, amelyek hatalmas ívekben kerülnek ki bizonyos területeket, és az ember nem érti, hogy miért? De a legszebb példa a Kelenföld és Érd közötti vasúti pályák, ugyanis kettő van belőlük, mégpedig azért, mert két versengő társaság építette, egymással párhuzamosan.

    Úgyhogy a mi orbánviktoros kisvasútunk szépen beleillik ebbe a sorba…

  • Almási Alma
    2016 április 29
    9:33 de.

    Ilyen alapon az egész emberi civilizáció egy nagy korrupció, mert már az ókori egyiptomi piramisok is így épülhettek …

    Konkrétan a bugaci vonalon még a hetvenes évek elején is minden hétköznap reggel fürtökben lógtak az emberek, mert mindenki azzal járt hajnalban munkába meg iskolába Kecskemétre! Akkoriban ritkaság volt a gépjármű arrafelé, és sok tanyára akkoriban vezették be a villanyt!

    A Horthy-korban nyilván azért volt szükséges turisztikai hasznosítás a fakitermelő kisvasútra, mert nem nagyon szaladgáltak az emberek a városba dolgozni meg tanulni.

    1. munkaügy: Manapság ezt megoldja az autóbusz meg gépkocsi, de mondjuk újra előkerül a vidéki települések HÉV-esítése is, csak hát a fránya pénz(hiány)! Tehát városfejlesztésben lószart se csinált a fidesz kormány.
    2. turizmus: Hortobágyra mennek a német turisták, ha csikóst-gulascht akarnak látni. Az is nagy hír volt jó tíz éve, hogy ilyen történelmi parkot építenek a városba, ahol középkori lovascsatákat meg hajós jeleneteket nézhettek volna a turisták. Tehát vidéki turisztika terén semmit nem csinált az Orbán-kormány, csak a stadionokat meg a bankároknak kastélyszállót!

    Azt a nemtom hány milliárdot értelmes dologra is ki lehetett volna dobni, tehát szerintem nem ezért kéne rugdosni a fideszt. Én azon háborodnék föl, hogy minek kellett a páncélvonat? Mészáros Lőrinc ott fogja megbeszélni a teendőket míg Bicskétől Felcsútra ér a vonat? Hogy ne kelljen drága pesti kávéházakba bujkálni, ahol kifigyelhetik pesti újságírók? Elég ha Bitay felszáll Etyek-alsón a páncélvonatra? Milyen turisták fognak azon a páncélvonaton utazni, bérletesek? Milyen kirándulási lehetőség van Mészáros Lőrinc végtelen magántermőföldjein Fejér megyében? Egy stadion milyen egész napos szórakozási lehetőséget tud nyújtani, és milyet egy történelmi vagy mesepark?

    Most csak pár kérdést soroltam föl, amiket szerintem az ellenzéknek föl kéne tenni. Ha van kedved beszélhetünk róla.

  • A direkt, szándékos provokációk sorába is.
    Ha ugrunk a provokációnak akkor önpusztításba visznek bennünket és jöhet egy újabb impériumi (pokol járató) kör.
    Ha nem, akkor az általános élet, megélhetési célszerűség által vezérelten közelít a működésrendünk a bioszféra ökoszisztémás működéséhez (az aranykori működésrendhez).
    Ami a nagy vicc, h már a központi média felületeken is terjesztik az ehhez jó gondolatokat is.
    Ezeket korábban kínos keservesen törölték a köztudatból és írták felül direkt bioszféra nonkonform megoldásokkal, a direkt termelési technológiákat is beleértve. Példul, a nagytáblás monokultúrás tarló égetős, vegyszeres szántógarázdálkodás intézményesítése.
    Mert, impériumi szempontból az a jó ha az alattvalóknak minden idejüket, erejüket a puszta fizikai létük fenntartására kell fordítaniuk.
    A lepusztított földön pedig keményen meg kell dolgozni a termésért.

  • hazai lámpa
    2016 április 29
    10:53 de.

    Az ellenzéknek – ha lenne – elsősorban az elbaltázott államberendezésről meg az állami vagyon elherdálásáról kellene beszélnie. De mivel nincs ellenzék – és főleg, ami kicsi még van, az már keményen le van járatva – nemigen tudom, miről beszélhetnénk. Egy piti és nevetséges hiúság-vonatról? Ugyan már…

  • Mi kell még nektek ahhoz, h meglássátok, a vezérkari pluralitás, álpluralitás csupán?
    Persze voltak igazi renegátok is. Ezeket rendre így, úgy eltették az útból.
    A vezérkari pluralitás látszat remek eszköz az alattvalók valódi megosztásához és a vezérkar által megvalósítani akart változtatások végrehajtásához.
    Ha megismerkedtek a népszínház gyártók világával akkor pofátlanul egyszerűvé válik az egész konstrukció.
    A legfelső vezérkar lényegileg ugyanúgy írja az életünket, mint ahogy a teleregények forgatókönyv írói dolgoznak.
    Aztán elsősorban média hatással és szabályhozással (információs hatásokkal) elintézik, h a tömegek a forgatókönyvben megírtak szerint csinálják.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    A lényeg Tisztőttth Hőggggyejim és Úrajim ! Ja:
    .
    Az Alcsút-Felcsút-Hatvanpuszta kisvasút a magyaros kivagyiság egyik szégyenletes emlékműve, sajnos nem a múlté.
    .
    Ha nem tudnánk miről és kiről is van szó, még röhögnénk is rajta…
    .
    Szegény Móricz Zsigmond dühösen forog a sírjában, hogy ez az ötlet nem neki jutott az eszébe a Rokonok és az Úri muri megírásakor…
    .
    🙁

  • A cikk „a kivagyi ostobaság…” kezdetű mondat „… e szellemben a Várban barkácsolják éppen a kormányfő rezidenciáját” frappáns záradékához jómagam csak annyit fűznék még hozzá, hogy méghozzá elefántcsontból és felcsúti motívumokkal…

  • Lasszó írja Margitnak: „Amikor önök voltak hatalmon negyven évig…””…amikor ez az ország a hazánk volt…”
    – Ezt meg már én írom: akkor, mindjárt az elején, a romokból az újjáépült ország alapjain épült meg a Széchenyi-hegyi Úttörővasút a gyerekeknek, amelynél a Lasszó-reklamálta 40 év alatt több-100ezer úttörő-gyermek forgalmista és jegykezelő szolgálta az országot és tanulta ki a vasutas élet csínját-bínját. Az utasok száma az adott „időszak” alatt meghaladta az ötmilliót…
    Mindenki imádta ezt a mára már gyermekvasútnak átkeresztelt remek szórakoztató és oktató produktumot, amely még most is megállja a helyét az igényes turizmust is gyermekekkel kiszolgálva…
    DE mit és kit szolgál majd ez a valóban komikus, úrhatnám trotyomobil vonal ott, a két Orbán-avatta disznóhizlalda és hat trágydomb között… 😀
    .

    .
    Mögaztaaan ! Römélläm, és älvaaarrom, hogy legalább az egyik állomást majd a titokzatos halált-halt bátor, felcsúti ifjú Várady András juhász és mártír polgármesterjelöltről nevezik majd el! 🙁

  • Miért nem látjátok még, h ez nem ostobaság, hanem jól meggondoltan, megtervezetten, SZÁNDÉKOS?
    A HERGELÉSÜNK és annak a meggyőződésnek az erősítése, h ha élni akarunk, akkor fel kell emelnünk a fenekünket a fotelből és változtatnunk kell. Azért csinálják, mert mi magunknak kell felnőnünk a népi tervezésű és működtetésű rendszer létrehozásához és üzemeltetéséhez.
    Ehhez már jó gondolatokat is terjesztenek. Már a fősodratú média felületeken is.

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    A rossz hír az, hogy nekem Ceausescu jut eszembe a megalomániáról. Még emlékszünk egy páran arra, hogy mit tett Romániával.
    Szervusztok, jó napot !

  • Nagy Gyula
    2016 április 30
    8:49 de.

    Egy fenét szándékos.

    Csak a slepp nem mer szólni a paranoiás főnöknek, – „ez hülyeség, Viktor!” – mert fél, hogy legközelebb nem nyer tendert, és még örülhet, ha nem esik le a létrája a kocsi tetejéről…

  • Lehet találni mindenfélét Orbánon, meg a kisvasuton. Örüljetek annak, hogy CSAK eza hobbya és nem más! Sok országvezetőnek sokkal kölcsségesebb , hűlye mániája van.

    Főleg, örüljetek annak, hogy ma ő a miniszterelnök és megusztátok a bevándorló hordát, ami pl. a németeket utolérte, Merkel rossz és hülye politikája folytán!

  • Figyelő, na most jól megaszontad…

    „CSAK ez a hobbija…” 😀 😀 😀

  • Itt egy MÁSIK hobbija…

  • mavtelep
    2016 április 30
    10:26 de.

    Én arra is emlékszem, hogy végezte!

  • Igazad van Figyelő! Elvégre lehetne az óriás műlesiklás szerelmese: hordhatnánk a hegyeket, meg rá a havat. Vagy a mélytengeri búvárkodás: mélyíthenénk a Balatont, meg építhetnénk hozzá sósvizes vezetéket a tengertől…
    De a szerencsétlen a gagyit véli luxusnak. Az meg már milyen ökörség, hogy a sima kocsikban két vaskályha(!) áll. Szerinted egy csak nyáron, turistaszezonban üzemelő vonat 6(!) kilométeres útján kinek fagy be a sejhaja júniusban? Dehát nem a Te pénzed az a pár milliárdocska, hanem a miénk. Úgyhogy Te persze, hogy nyugodtan megszavazod a mentális kihívásokkal küzdő bugrist.

  • Kedves Almási Alma!
    Ne felejtkezz meg arról, h számtalan példa van a nem a kijelölt feladatukat végzők durva eszközökkel való kezelésére is.
    Orbán is a felettesei utasításai szerint cselekszik.

  • Nagy Gyula
    2016 április 30
    3:11 du.

    Tudom, kedves Nagy Gyula,
    a kis zöld emberkék, a szíriuszlakó lények (ősmagyarok) utasításai szerint…
    😀

  • Ideje lenne elkezdened komolyan venni a számtalan helyen megjelenített piramist, a tetején a mindent látó szemmel.

  • Almási Alma

    Kedves Nagy Gyula!

    Nekem is van fantáziám. De még mennyire! Vadabbakat is ki tudok találni, mint a különféle un-ortodox hitvallások, vagy a science fiction irodalom. Ha gondolod, eljátszhatunk ilyesmivel.

    De én természettudományos nevelést kaptam, aminek az a lényege, hogy bármily szép eszmét csak akkor szabad hitelesnek elfogadni, ha korrekt bizonyíték van rá.

    Hogy miért érdemes így csinálni, azt mindjárt megmagyarázom egy konkrét példán:

    Az emberek mindig tudni szerették volna a természet titkait. Számos jó és számos rossz magyarázatot találtak ki egyes jelenségekre. A XVI-dik századig ezek a szép elméletek csak nagyon kevés gyakorlatban is felhasználható, MŰKÖDŐ eszközt eredményeztek. És akkor jött Galilei, aki arról nevezetes, hogy megértette a mérés és a számszerűség (matematika) jelentőségét. Azokban a tudományokban, amelyeket az emberi psziché nem zavart össze minket, és ezért jól lehetett mérni és matematizálni, felkavaró, PRAKTIKUS, MŰKÖDŐ eredmények születtek.

    Azonban ott, ahol még mindig a fantázia uralkodik, mérési és matematikai kontroll nélkül, ott bizony még most is gyerekcipőben jár a tudomány.

    Egyébként a „humán” tudományokban mostanában kezdik ezeket a módszereket ízlelgetni.

    Tehát: mérés és matematikai bizonyíték nélkül minden csak mese.

  • Jaj, Gyula! Te ne nagyon nézzél filmeket, főként mese filmeket ne, mert a végén mindenütt Foxi Maxi üldöz majd…

  • Két diplomám van és az egyik közülük műszaki.
    A mennyiségek jól matematizálhatók. A milyenségek általában csak gyengén és ekkor is csak különféle áttételeken (vonatkoztatásokon) keresztül.
    Több szakterületen gyakorlati szakemberként jól helytálltam.
    Az összeesküvés elméletek címszó alattiakat sokáig egyben elutasítottam. Aztán kénytelen voltam elfogadni, h a sok dezinformáció között precíz tanulmányok is vannak, nagy pontosságú jó megállapításokkal.
    Ma már nem hiszek senkinek. Az összes rendelkezésemre álló adat felhasználásával tudományos igényességgel modellezek. Így építem, formálom a tudati teremben létező valóságot.

  • Gratulálok, Kedves Nagy Gyula ! Minden médiumnak van egy udvari bolondja. Akivel le lehet járatni…Tévedés hogy ezek a figurák okosakat is mondanának! Idáig itt Gejza volt,a legszánalmasabb pötyögő, aki okoskodott… Érdekes gondolatod a kis vasútról semmit nem árul el, „gondolati teredről”, de viszed a pálmát mint a legnagyobb ökör !

  • Almási Alma

    Még egy utolsó link a „kész röhej” kategóriához:

    http://24.hu/sport/2016/05/02/kiesett-megis-bent-maradhat-orban-csapata-az-nb-i-ben/

  • hazai lámpa

    Almási Alma
    2016 április 29
    8:19 du.

    Természetesen csak vicceltem, mikor felvetettem, hogy beszélgessünk a vidéki emberek problémáiról! Egy percig nem gondoltam komolyan, hogy téged vagy más baloldalit vagy liberálist érdekelni fog a dolog ….

  • Almási Alma

    Kedves hazai lámpa!

    Beszélhetünk a vidéki ember problémáiról. Velem azonban két baj van: Az egyik, hogy tősgyökeres budapesti vagyok, a másik, hogy kb. 30 éve nem járom a vidéket, úgyhogy nem nagyon tudok a kérdéshez érdemben hozzászólni.

    Különben pedig úgy tudom, a vidékiek stabilan a fidesz mögött állnak (legalább is a propaganda ezt meséli), akkor pedig lehet, hogy nincs is problémájuk.

    Legvégül pedig: tökéletesen felesleges „liberálisozni”, mert ez nem segíti elő az elfogulatlan vitához való kedvemet. 😀

  • Almási és Hazai !

    Majd én segítek nektek a vidéki emberek baját feltárni.
    Itt van például ez a, na hogyishíjják, megvan, Felcsút.
    Az ott lakók számára, már csak egy szupervonat – kínai kivitelben – és egy nemzetközi repülőtér hiányzik, mert hisz már minden más megvan az államiságuk megvalósításához, még saját miniszterelnökük is…

    .

  • Ha belegondolok, hogy Szent István királyunk Felcsúton ajánlotta az országot Szűz Mária ölébe… és ki tudja, talán a felcsúti menyecskék egyikét is tiszteletében részesítette, amelynek hírneves utóda a mi puskás öcsibe oltott nagyvezérünk, hát én is támogatnék egy önálló Felcsúti Királyságot néhány négyzetkilométeren…