Népszavazás a betelepítési kvótákról — A politikai cinizmus netovábbja

2016 május 3 11:15 de.118 hozzászólás

Valószínű szeptemberben, vagy októberben voksolhatnak magyar szavazók (beleértve magyar állampolgársággal rendelkező kanadaiak is) a Fidesz-KDNP „betelepítési kvótáiról” szóló népszavazásban, miután a Kúria jóváhagyta a következő kérdést: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” Egy demagóg, populista és nyers pártpolitikai számítással átitatott kérdésről van szó. Folytatódik az, amit a Fidesz már tavaly nyáron elkezdett uszító óriásplakátjaival, nevezetesen: az idegenek, a bajbajutott nők, férfiak és gyerekek szisztematikus demonizálása, a magyar lakosság hergelése más népcsoportok ellen.

Rogán Antal azt mondta, hogy óriási sietséggel meg kell rendezni a népszavazást, mert Brüsszelben „egyre őrültebb javaslatok látnak napvilágot” és csak egy népszavazással védhetik meg Magyarországot az Európai Unió „őrültségeitől.”

Rogán Antal / MTI/Kovács Tamás

Rogán Antal. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az ellenzéki pártok közül Fodor Gábor Magyar Liberális Pártja szerint a népszavazás intézményét sodorta veszélybe a Fidesz-KDNP jelenlegi kezdeményezésével és azt kérik, hogy az Alkotmánybíróság vizsgálja felül a Kúria döntését. A kérdés már önmagában nonszensz, mivel olyan fogalom az Európai Unióban, hogy „kötelező betelepítés” nem létezik.

Teljesen világos lehet mindenki számára, hogy egy cinikus, pártpolitikai érdekeket szolgáló ügyről és népszavazásról van szó.

„Brüsszel helyett csak a magyarok dönthetnek arról, hogy kivel akarnak egy országban élni”–mondta Rogán Antal, egyenes arccal. Pedig ő is tökéletesen jól tudja, hogy ez nonszensz. Először is, be kéne fejezni az árnyékboxot a sötét, gonosz „Brüsszel” ellen. A Fidesz szereti az ilyen megfoghatatlan, amorf ellenségeket, mert könnyebb velük absztrakt harcot vívni…mivel Brüsszel, mint olyan, nem fog és nem tud visszaütni.

Azon kívül pedig eleve nem „a magyarok” döntenek arról, hogy kivel akarnak egy országban élni. Magyarország a Schengen Zóna tagja, így a magyarok kénytelenek együttélni bárkivel az Európai Unióból, aki éppen úgy dönt, hogy Magyarországon szeretne letelepedni.

Német nyugdíjasokkal robognak együtt a magyarok a MÁV szerelvényein a balatoni üdülők felé. A Francia Intézet mellett sétálnak el a Fő utcán. Lehet, hogy egy spanyol meleg házaspár költözik be a negyedik emeletre a jövő héten és ezt is tűrnie kell „a magyarnak.”

Továbbá Európai Unió és Schengen Zóna ide, vagy oda: eléggé veszélyes világ lenne az, ahol demagóg politikusok feltüzelik a népet, szavaztatják őket és csak ezek után dől el, hogy ki lépheti át Magyarország államhatárait.

Ha a demagóg népszavazások korlátoznák és határoznák meg a népmozgást, akkor mindannyian egy börtönvilágban élnénk.

Rogán Antal elmondta, hogy szerinte az ellenzéki pártok „bevándorláspárti álláspontot képviselnek” és „csak Brüsszel számára próbálták az időt húzni.” Ismerős narratíva: mindenki aki nem a Fideszhez húzódik, az sötét külföldi érdekeket szolgál.

Az a legnagyobb gond, hogy Magyarország kormánya oly mértékig erkölcsileg hulla, hogy folyamatos politikai hasznot próbál kifacsarni az amúgy is kiszolgáltatott, bajbajutott emberekből. És ezt nem csak kiszolgáltatott „idegenekkel” teszi, hanem a kiszolgáltatott magyarokkal is.

118 hozzászólás

  • Lehet, hogy demagog a választási kampány.
    De a magyar népnek joga van dönteni arról, hogy kiván e 10 ezer muszlim vallású, idegen nyelvűt beengedni és letelepdni az országban.
    A kanadaiaktól ilyet nem kérdeznek, mert Kanada népesságe mind különböző népnek a bevándorlója. Éppen úgy, mint az USA-ban.
    Az európai országok külön, külön álló nemzetek, más nyelv,. történelem és hagyomány birtókában.

  • A kedves cikkíró megint elfelejtette megírni, mennyibe kerülne egy migráns (havonta 3000 euro, ellátás+tanítás) a beilleszkedésének végéig és ki fizesse ezt a hatalmas összeget. Gondolom megint a rasszista magyarok, talán még kölcsönt is adna rá az IMF.
    Nekünk van már tapasztalatunk bőven a bevándorlók beilleszthetetlenségéről.
    Tiszakécskén két „régebben bevándorolt” épp a napokban vert agyon egy hazánkba látogató zsidót laptopjáért, telefonjáért.

  • Én máris szavazok: NEM!

  • Figyelő ! Igazad van, ez a zavaros írás szándékosan nem tesz különbséget a betelepülés, a bevándorlás, a honosítás stb. rendezett fogalmak, és a kötelező betelepítés tisztázatlan fogalom között… Magyarországra, rengeteg jogos kérelem érkezik, a letelepedésre… Sok magyar anyanyelvű, de a föld közel 100 országából fogadtunk, bevándorlókat, illetve visszahonosítottunk elvándoroltakat… akik már honfitársaink, legyen a bőrük akár sötétebb, vagy a szemük húzott .. – A szomszédaink éppen Kanadából települtek haza nyugdíjasként, [talán ezért tévedtem erre a felületre] évi több ezer ilyen visszahonosítás történik… Magyarország mindig befogadó ország volt, az elvándorlás, és a bevándorlás közel van az egyensúlyhoz…Persze van aki a más országban munkát vállalókat, a diktatúra áldozatainak tünteti fel… – “Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” – Nem hiszem, hogy van épeszű, aki ezt nem érti… A kötelező betelepítés, a betelepítettnek sem jó, mert, ha ő Kanadába igyekszik, akkor mit keres Vácon ?

  • Figyelő
    2016 május 3
    11:31 de.

    Joga van a népnek, de képessége nincs, hogy éljen a jogával. Ha lenne, akkor a fidesz már régen nem ülne a nyakán.

  • Bizony jogunk van dönteni,se német se orosz megszállás nincs ha jól tudom?,az EU tagja vagyunk,de nem a gyarmata,és mellékesen szuverén állam!
    At egyébként már több cikkben túlragozott témához csak annyit:
    eddig is jöhettek a papírokkal rendelkező ,igazoltan politikai
    menekültek,családok akiknek a többsége tovább is ment Németországba,de ugye ma már mindenhol megszűrik,visszalüldik a kétes elemeket(köztük terroristákkal…)akkor nekünk se legyen kötelező befogadni más kontinensek migránsait(ha nálunk gazdagabb államok sem hajlandóak!!)Ilyen egyszerű.
    A kormánynak joga van a magyar nép biztonságát nyugalmát megőrizni!!!!
    Az ellenzék,már megint leszerepelt az „álhumanizmusával”magyarellenességével!
    Az országban szerény ill.szegény körülmények között élőkkel kell foglalkozni,az EU elhibázott politikájának,idétlenségének
    ne mi legyünk a költségviselői!!!senki nem kötelezhető rá!!!
    Sok tisztességes baloldali is alá fogja írni a tiltakozást!!!

  • Kétes…munkakerülő,randalírozó,nőket erőszakoló csőcseléket nem vagyunk kötelesek befogadni irreálisan magas költségeiket kaja,zsebpénzt,szállás fedezni,amit a rászorult magyarokra is költhetnénk,pátyolgassa őket Amerika meg Kanada…bár könnyen dumálnak nem akar ez a népség ilyen messzire menni…meg egyébként sincs semmi közük a magyar kormány döntéséhez,a határzárral is minden érvényben lévő nemzetközi egyezményt betartunk!
    Ahhoz is jogunk van mindenféle rasszizmus nélkül,hogy magyarokkal és ne szaporodó arabokkal kelljen együtt élnünk,akik a mi kultúránkat törvényeinket nem képesek tisztelni!

  • terminus, miért nem ment el szavazni, 2011-ben?
    Akkor volt lehetőség választani. Most meg kell várni, a legközelebbi választást. Addig, nem érdemes síránkozni.

  • laszlo

    2016 május 3
    1:16 du.
    Kedves László,
    nem is arról van szó, hogy egyszeri alkalom lenne. T.i. sajnos, a vándorlás elkezdődött és bizony nem tudni mikor lesz vége!
    Ha először IGENT mond egy ország, akkor megnézheti magát. Úgy mint ma a németek!

  • terminus!
    a magyarok a jogaikat, érvényesíthették törvényes keretek között…szavazhattak képességeik birtokában(ugye azért a többség nem hülye?…)
    megtették…és már harmadik ciklusát tölti a Fidesz…ez van törvényes népszavazás előzte meg!Miért csodálkozik ezen?
    Talán a hiba az ellenzék készülékében van?!…

  • Figyelő
    2016 május 3
    1:56 du

    Milyen szavazásra nem mentem el 2011-ben?

    Marcsi
    2016 május 3
    2:30 du.

    Törvényesnek törvényes volt talán a 2014-es választás, hogy alkotmányos-e, az már más kérdés. A fidesz 2/3-os gőzhengere akár az antigravitáció is márványba véste volna (némely képviselőről nehéz feltételezni, hogy tudja-e egyáltalán, hogy mi az, ill. szinte mind csak a frakció fegyelmet ismeri), ettől még a fizika törvényei nem változtak volna meg.

    Kedves Hölgyeim, kezdem érteni, hogy sok kommentelőnek miért van elege Önökből. Olyanok, mint a mai magyar politikusok, az érvekre és cáfolatokra érzéketlenek, és szajkózzák mindig, újra, meg újra ugyanazt.

  • Figyelő
    2016 május 3
    1:56 du.

    Azt hiszem, és merem remélni, hogy nem szándékosan, félreérti a népképviseletet. Az, hogy egy képviselőt 4 v. 5 évre megválasztanak, az nem azt jelenti, hogy akkortól a következő választásokig azt csinál, amit úri kedve diktál. Azért hívják népképviseletnek, mert képviselnie kell, a népet.
    A kormány esküt tett 2010-ben (és előtte is) az alkotmányra, 2014-ben az alaptörvényre. Egyikben sincs benne, hogy szabadon szét lehet lopni az országot, fel lehet számolni a demokráciát.
    Mellesleg eljárok szavazni, és tisztában vagyok a legalapvetőbb törvényekkel, többek között politológiai kurzusokra is jártam az egyetemen, de szocióbiológiát is tanultam. Önben kit tisztelhetek?

  • Bravo!

  • Kedves charlie, a 3000 euró költség abszolút marhaság. Mint tudja, 47 ezerből is meg lehet élni, az Unió fizeti a költségeket, így a magyar állam 47 ezret rákölt és a különbözetet vígan elsikkasztja. Magyaros vendégszeretet Fidesz módra.

  • Kedves Figyelo!

    Tevedsz. Nem azert nem volt az utobbi 30 ev soran soha Kanadaban nepszavazas arrol, hogy befogadjuk-e a bekegalambokat, vagy sem, mert itt mar eleve soknemzetisegu emberek (ertsd europaiak) eltek itt, hanem azert mert Kanadaban a demokracia a 4 evenkenti valasztasokkal kezdodik es azzal is vegzodik. Aztan eldontik nekunk masok, hogy mi mit szeretunk es mit akarunk. (Kivetelt kepez, amikor Quebec el akar szakadni. Olyankor van nepszavazas … es remelem hamarosan Nyugat-Kanada is szavazni fog ugyanebben az ugyben.)

    Ugyanakkor, amikor Magyarorszagon megkerdik a nepet ezek a „gonosz” jobboldaliak – ami a normalis demokratikus folyamat – a „humanistak”, „liberalisok”, „a nep akaratat keresok” rogton nekiallnak habzani.
    Te erted, hogy miert pont ok allnak neki hablatyolni „populizmusrol”, amikor nekik kene a legpopulistabbaknak lenniuk?

    xxxx

    Kedves Marcsi!

    Te meg csak ne akard idekuldeni a bekeharcosokat! 🙂
    Eleg nagy Szaud Arabia es Iran, menjenek oda!

    xxx

    Kedves Charlie!

    Koszi az infot! Eddig nem tudtam miert oltek meg azt a zsido fiatalembert. Azt is tudod, hogy mi az elkovetok neve?

    Asszem meg fogom kerdezni a magyar nagykovetseget Ottawaban, jobb ha en is szavazok egy „nem”-el.

  • Igy szavazunk a férjemmel: NEM és NEM !
    (Már csak az eljövendő második gyermekem érdekében is, aki ugy néz ki, hogy KISLÁNY lesz!!!)
    Géza bátyótól egyszavas választ várnék: NEM vagy IGEN ? (Körítés nélkül…)

  • Mégennyi menekültszagértőt…

  • kálmányolgamimikri

    charlie
    2016 május 3
    12:27 du.
    A két védett és agyondédeldetett, liberálisok által fegyverként használt „régebben bevándorolt” roma-cigány antiszemita téglával verte szét az egzotikus évezetekre vágyó legdemokratikusabb világhatalomból idekaladvágyó, későnérő senior nebuló agyát és heréit: ez van, ha valaki túl sokat elhisz a liberálanarchia tanításaiból, vagy rosszul ismeri fel hogy hová kell beépülni az orbáni diktatúra megdöntéréhez!

  • Moshe, persze egy kécskei illetőségű Németh Károly nevű cigány meg a szintén drogos haverja voltak a gyilkosok.
    Sajnos Izraelben nem tudnak különbséget tenni magyarok és cigányok között, ezért elég vehemens gyűlölet árad felénk.
    ……..
    http://news.walla.co.il/item/2957912
    ……..
    Mivel izraeli állampolgár az áldozat, nagy lett a médiavisszhang, sajnos a magyar áldozatok kevesebb együttérzést keltenek a nagyvilágban.

  • Evelin, gratulálok a kislányodhoz, biztosan büszke lesz okos édesanyjára.

  • kálmányolgamimikri

    eveline
    2016 május 3
    4:49 du.
    Sok-sok boldog Evelinekét kívánok Nektek és -remélem- feltámadó hazánknak!

  • Evelinke:
    ÉN nem ellenzem a kb. 1350 , háború elől az életüket menteni próbáló ember időleges befogadását.

    AZ PEDIG kimondottan dühít, hogy egy 4-5 milliárd Forintba kerülő népszavazási cirkuszt rendeznek egy olyan dolog kapcsán, ami okafogyottá vált.

    Merthogy azt mondta Brüsszel hogy ha az Orb. nem akarja, akkor nem kell befogadni a kb. 1350 szerencsétlent.

    Én kedves keresztény érzületű Evelin LÁTTAM őket a Köztársaság téren.
    Majdnem elbőgtem magamat attól amit ott láttam. PEdig cinikus materialista diznyó vok.

  • hazai lámpa

    Nem értem a ballib nyivákolást a mecsetek hiánya miatt. Pár év múlva az Erdogan vezette Törökország is az EU tagja lesz, és majd Orbán lesz a minaret építés legnagyobb hazai barátja! Már most megjósolom, hogy azzal fog érvelni, hogy Mo.-nak nem idegen török testvéreink 150 éves magyarországi jelenléte, akik gazdagították az országot … Tehát az iszlám velünk élt, él és élni fog, de azért kösz Orbán, hogy fölraktál minket az arabok térképére, a „kedvencek” közé! Ott az ilyet nem felejtik el!

    Úgy tudom, azt az EU-ban is elismerik, hogy Kelet-Európában nincs hagyománya, hogy a volt gyarmatokról betelepülnek a lakosok a volt anyaországba. Mivel soha nem volt gyarmatunk. Tehát én teljesen fölösleges aggodalomnak tartom, hogy nem menekülőket, hanem tartós betelepülőket osztanának hozzánk is a brüssszeliek, bár azoktól sok minden kitelik … pl. Orbán dédelgetése.

    Azt már megszoktuk, hogy a fidesz bármit azért csinál 1. mert szavazatot szerez 2. mert szavazatot szerez.

  • hazai lámpa

    Geyza
    2016 május 3
    6:13 du.

    Azóta már kiderült, hogy a menekülők után megindultak a gazdasági és egyéb okokból fölkerekedők is. Mit várunk az Uniótól, ha Koszovót 2014-ben biztonságos országnak tartották? Az EU-ból már évek óta rugdossák ki az embereket a spanyol kerítésnél meg a Csalagútnál.

    Lassan lecseng a menekültválság, és mindenki elfelejti majd a szíreket rugdosó Orbánt és a riporternőt (kivéve persze az érintetteket). Mert akkora gond lesz az illegális bevándorlás, hogy minden állam kerítéseket húz majd föl, mint most Ausztria.

  • Kedves Charlie!

    Koszi a linket, de jobb lett volna magyarul. Felteszem, ugy reszletesebb lett volna. De majd kesobb belefutok valahol biztos.

    A nemzetkozi sajtotol nem nagyon varhatod el, hogy a magyar aldozatokrol is ugyanugy irjanak. Amikor egy turistarol van szo, az mindig nagyobb erdekseggel bir. Sajnos.
    Ugyanez megy Izrael eseteben is. Amikor helyi zsidokat gyilkolasznak a molesztinok, akkor a kutya sem jelenti, kiveve ha sikerult nekik egyszerre 20, vagy annal tobbet legyilkolniuk. Ha viszont egy turista az aldozat, az mindjart mas.

  • Nem is értem. Itt sokan olyasmiket pampognak, hogy „a Brüsszel”, meg „Mit akar az EU”. Mikor esik már le a tantusz, hogy Magyarország az Európai Unió tagja! Vagyis az EU része! Mi IS vagyunk az EU! Sajnos még nem annyira, mint ahogy Ontario és Quebec is Kanada. De – főként az utódaink érdekében – remélem, fokozatosan úgy lesz. Remélem Evelin kislánya – akinek az édesanyjával együtt minden jót kívánok – már nem is érti majd, hogy miket beszéltek itt össze-vissza az Európai Unióról.

  • hazai lámpa

    talalom
    2016 május 3
    8:11 du.

    Petőfi Sándor is csak a gazdaállat hatására támadta a jó királyt, ugye? Ahogy azt a mórocska elképzeli.

    Gondold azt nyugodtan, mikor Orbán Viktor több tiszteletet követel Brüsszeltől, akkor neked szaladni kell, és meg kell védeni szegény „brüsszelieket”! Ne zavarjon, hogy itt mi mindnyájan „brüsszeliek” vagyunk, akik nem „ők” vagyunk! „Ők” azok, akiknek soha nem kell igazolni, hogy magyarok és európaiak. Pedig lehet, hogy a nagyapja száz éve költözött be Szerbiából vagy Stájerországból, az enyém meg itt lakik ötszáz éve. Én akkor is „brüsszeli” és rosszabb magyar vagyok, mint „ő”.

  • Geyza
    Ha rossz lennek, azt kivannam hogy minden szomszedod ilyen legyen

    https://www.youtube.com/watch?v=CMIT_KKeeFQ

    De tudod, nem mindenki akar felanalfabeta migranssal egyutt elni mint te. Itt egy kis felmeres, hogy mennyire szeretik a barataidat.

    http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/szavazzon-ont-zavarna-ha-menekulttabor-letesulne-lakohelye-kozeleben/cgxfz3b

  • Kedves Hazai Lampa!

    Mi tortent? Kezdesz ertelmesen irni… 🙂

    Egyetertek, hogy mikeppen a cseh vezetok, a magyar vezetok is elobb-utobb beadjak a derekukat, es vidaman fognak sorban epulni a mecsetek es minaretek Magyarorszagon is.

    Nem csak az EU, a muzulman orszagok is adnak majd penzt, es aztan lehet a mecsetek epitesi jogat odaitelni a legjobb baratoknak.

  • Moshe itt egy magyar cikk, de mivel a gyilkosok babusgatása a fő célja, nem szívesen linkelem:
    http://index.hu/belfold/2016/05/03/az_izraeli_ferfi_halala_tiszakecsken/

  • „Minket kergettek előre, nem volt szabad hátranézni, meglátni, honnan megyünk robogva. Meglátni, hogy néhány fáraóé ez az ország, hogy szennyes állati életben tartják a milliókat. A fáraók azt akarták, hogy legyenek itt gúlák és piramisok. Vérét és idegét hordja össze néhány vak bolond: hivalkodjanak majd vele ők.

    Tízezer ember előreszaladt, európivá vált idegenben, vérben, gondolatban, kínban, szomjúságban. Egy túlfejlődött embertípus termett itt, mely előtte fut a magyar társadalomnak száz esztendővel legalább. Ezek a szent kengyelfutók nem is álmodták, hogy sarkukban százezrek nincsenek.

    Ime, egyszerre zúgás, a kendőzött Ázsia lemossa az arcát, szája bugyborékol, s kiárasztja folyóit, melyeknek áradata szörnyűséges, mint a Jankcekiangé.

    Turulok kerengnek a levegőbe, nyílzáport lőnek a Nap felé, támadásra készülnek a magyarok. Hányadikra, mióta a betűtanító olasz papokat koncolták?

    Nagy vagy, én népem, nagy vagy, én népem: ezer éve élsz folytonos harcban Európával, csapatokat gyűjtöttél közben, holott véreztél. De a gondolatot nem engedted győzedelmeskedni gyermekeid koponyáin, úgy élsz Európa közepén, mint eleven tiltakozás az állati élet megszűzietlenítése ellen. És hogy most utolsó dátuma járt le az Időnek, hatalmasabban kelsz fel, mint valaha: zajlik a tatárság a Kárpátok alatt.

    Kompország megindult dühösen Kelet felé újra: egy kis sarka leszakadt a kompnak, ott maradt a nyugati partok táján vagy tízezer emberrel; mi lesz ezekkel? Aranyas felét nem bánjuk, aranyuk partra veti őket valahol Nyugaton, nem kénytelenek érezni, hogy nincs hova menni. Hogy elnyeli őket a magyar tatárság, a valóság, melyre, íme, ma ébrednek szegény magyar Ripek, hogy ez elnyeli őket.

    Morituri te salutant: új magyar társadalom, az elámítottak, a becsapottak, az előreszaladottak, a kijátszottak, a túlfejlődött magyar lelkek, a vértanúságra kiválasztott magyarok.

    Ki-ki úgy oldja meg a maga nagy problémáját, ahogy tudja. Száz évvel előbbre élni nem lehet, bolygani az űrben nem lehet. Kompország Keletnek indul, kérezkedjék fel reá a gyenge.

    És látom az új áldozatot Hadúrnak, az új Gellért-papokat. Élén az új magyar társadalomnak állnak az ordító táltosok. Szomorú embereket vonultatnak el. Akinek a homlokán ott vigyázatlankodik a Gondolat, akinek a szemeiből új érzések máglyája világít, akire rábizonyul, hogy szívesen áldozott az Eszme idegen és ékes isteneinek: az elveszett. Azt besüllyesztik a mélységes, a piszkos, az örvénylő árba. Ave Caesar, morituri te salutant:”

    Ady Endre: Ismeretlen Korvin-kódex margójára (Figyelő, 1905.)

  • Lámpa drága! Kicsit zavaros ez a Petőfi ügy? Mitisakarahogyishívják? Kapcsold már föl a világosságot,ha egyszer lámpás vagy. Tökmindegy mióta élnek itt a felmenőid, a saját cselekedeteidért magad felelsz. A franc se védi a „brüsszelieket” (akik nem tudom, kicsodák, miért vannak idézőjelben, de ez mellékes). A szabad Európát védem, a trianoni határok felszámolását védem, az egyetlen lehetséges közös európai jövőnket védem a vicsorgó, ostoba nemzeti kivagyiságok ellenében. Amik egyébként nemcsak magyarok: vannak bőven más nemzeteknél is öntelt, korlátolt bugrisok.

  • Akarki aki demagóg:

    Az Isten szererelmére csak 1350 földönfutó emberről volt szó !!!!

    Nekem nem a „barátaim” , NE prejudikálj jó?

    Sőt.
    Meglehetősen rühellem az arabokat, ezen az oldalon nemegyszer hangot is adtam ennek a véleményemnek.

    DE A TE jelen álláspontod nettó aljasság.

    MEgjegyzem a mostani kormány HÁROMEZER (3000) vérprofi iráni meg szíriai és egyébb bűnözőnek adott „letelepedési kötvényt”
    fejenként 300 000 Euróért plusz fejenként 50 000 Euró eljárási dijjért vagy miajófrancnak nevezték el a dolgot.

    Ezek az emberek semmiféleképpen nem nyertek volna beutazást Európába, de most szabadon utazgathatnak a magyar útlevelükkel mindenfelé és intézhetik a kétes ügyleteiket.

    Orb. és dicső kormánya ezzel a húzással mintegy „lebontotta” a Schengeni Határokat.

    Szaal Akárki vagy kifane vagy te , mielőtt okoskodni és aljaskodni kezdesz, nézzél magatokba !
    És ez vonatkozik Evettkére , OIM-ra és a többi agylágyultra is akik itt fröcskölődnek és osztják a nagy pirosfehérzöld mittoménmit.

  • Hazzaykám:
    NEM vitatkozok Teveled, mert magad is pontosan tudod az igazságot csak épp megint szószaporítási kedvedben vagy.

  • 5:45
    Charlie, Karcsi,köszönöm szépen, kedves vagy,- de ne értékelj túl.
    Tömören: We are second to none !
    -Ev.-

  • 6:07
    Kálmányolgamimikri!
    Nagyon köszönöm. Igy legyen !
    Szeretettel
    -Ev-

  • Geyza

    Ma 1350, holnap mennyi lesz, 2500 , vagy 5000 ?
    Mar tobbszor kifejtettem, igen szuksege van Magyarorszagnak menekulteknek, de nem Kormend tipusura, ahol a magyar emberek Gazspay-el vedekeznek.
    1300 ember 1 eves kvota, ok, es ugy mint Kanadaban, belehet adni a papirokat, mondjuk Torokoszagban a Magyar nagykovetsegen.
    1 ev ellenorzes, es a legjobbak Welcome to Hungary. Akkor nincs felelem a migransok ellen. Nem a felanalfabeta erkezik, akinek az integracios eselye zero.
    Szoval ugy ertsuk, hogy te igennel fogsz szavazni,a nepszavazason.

  • talalom!
    2016.máj.04.4:35

    A cikk után végig futottam a hozzászólásokon – egyetlen ésszerű és megalapozott, számomra értelmezhető hsz-t találtam, az a tiéd !
    Pontosan,szóról szóra így gondolom, ezért felesleges is, hogy ugyanezt leírjam – ezennel megerősítem, bízva benne, hogy vagyunk még jó páran,akik így látják, gondolják az Uniós tagságunkat!

    Ugyanakkor, azt látom, – már csak az itteni megnyilvánulásokból is – hogy az emberek a végletekig megvannak vezetve! Olyan mértékig nincs róla fogalmuk, hogy mi történik /mi történne, minek mi a következménye, folyománya, velejárója, hogy az már felháborító!
    Nincs hiteles tájékoztatás, információ áramlás, mert a hatalom érdeke mást kíván, és mert a magyar emberek sajnos az átlagnál tájékozatlanabbak, egyben igénytelenebbek is e téren, viszont egyszersmind az átlagnál elutasítóbbak és idegenellenesebbek is – ennyi! Erre játszik rá Orbán és bandája!
    Persze mondhatnánk, hogy minden felnőtt ember egy onálló egyed,joga van úgy gondolkodni ahogy akar, és ha olyan könnyű megvezetni valakit ahelyett hogy a fejét arra használná amire van, azaz gondolkodásra – hát Istenem!
    De, mint tudod, ez nem egészen így működik Magyarországon!

    A szavazás, azaz véleménykérés, a legkevésbé sem a helyzet alapos elemzésén és legalább nagyjából a realitásokon alapul – nem! Miután „felelős vezetőink” hónapok óta hergelik a közvéleményt, és szabály szerint uszítják a menekültek, ill. Brüsszel ellen (amihez nekünk ilyenkor természetesen semmi közünk nincs, kizárólag akkor és csakis akkor amikor a pénzt osztják)aztán mikor elérkezettnek látják az időt, „megkérdezik a népet” mint egy kétéves gyereket, hogy mit kér ebédre spenótot vagy csoki- pudingot?
    Aztán mutogathatnánk az eredményt a védőnőnek – aki épp az egészséges táplálkozásra szoktatásról tartana nekünk előadást – hogy tessék, megkérdeztük az érintettet, de hát látja, hogy nem kér a spenótból!

    Mert marhára nem mindegy, hogy kérdezünk,mit kérdezünk, és mikor kérdezünk – visszaélve a „nép” információhiányával, befolyásolhatóságával és kiszolgáltatott helyzetével, azt magyarázhatnak neki amit csak akarnak, a valós, tárgyszerű tények és alternatívák mellőzésével, lehetőségeik figyelmen kívül hagyásával! Aztán miután a nép (úgyis mint a „magyar családok”) megválaszolják nekik amit a szájukba rágtak, Orbán széttárja a karját,és felhúzza a vállait – nincs mit tenni, a nép így döntött – próbált volna máshogy!

    Egyetértve Geyzával én sem ellenezném,hogy az 1300 menekültet akit ránk osztottak befogadjuk (egyébként a szót magát is kerüli a hatalom, mint ördög a tömjént, mert csak a migráns, és a bevándorló kifejezés létezik)és meggyőződésem, hogy jóval kisebb macera és figyelem irányulna ránk az Unióban ( melynek nem szenvedő alanyai hanem tagjai vagyunk) ha különösebb műsor nélkül felvállaljuk azt a néhány ezer menekültet, ha kell akár évente mondjuk 1500-at, amíg kell mondjuk 3-4 éven keresztül, és akkor még mindig nem léptük át a kezelhetőség határát( összesen kb 5 ezer)és nem húzogatjuk az oroszlán bajszát! Mert az, hogy mások is kerítést építenek még nem jelenti,hogy az eddig beérkezett embereket valamilyen módon nem kell vizsgálni, és a valóban rászorulót befogadni – valakinek/valakiknek!

    Azt én sem szeretném ha Európa hosszútávon,esetleg végleg elveszítené európai jellegét,de őszintén remélem, hogy a menedéket kérő és kapó muszlimok előbb utóbb haza térhetnek – ez a készség egyébként tényleg megvan bennük – és akkor visszafordítható a dolog! Aki pedig nem menekült, hanem más egyéb okokból igyekszik az Eu-ba, azt következetesen el kell utasítani, de a fürdővízzel együtt nem öntsük már ki a gyereket is!

  • Gejza ! A te 1300 menekültedet, már rég befogadta Magyarország… Már el is felejtettük ! A vita most egy új kvótarendszerről szól, a jövőre vonatkozóan, egy ismeretlen számú és származású, migráns tömeg kötelező befogadásáról szól ! A népszavazás esetleges sikere, azután esedezik, hogy az EU méltóztasson megkérdezni a magyar Országgyűlést, mielőtt döntést hozna a kötelező betelepítésről hazánkba… Értesítelek, hogy ez nem azonos a menekültek elutasításával…Az első negyvenezer menekült befogadása még opcionális volt, Magyarország nem is volt hajlandó rá. A második, 120 ezres kvóta viszont már nem volt opcionális, ezért Magyarországot 1294 menekült befogadására kötelezte. Természetesen Magyarország – a visegrádi négyek másik három tagjához hasonlóan – ezt sem szavazta meg, de a végső döntésben leszavazta a többi tagállam. Az igazán érdekes az, hogy hiába nem szavaztuk meg a kvótákat, mégis önként vállaltuk 2300 menekült befogadását.

    Az Európai Tanács decemberben erősítette meg, hogy a döntéseket végre kellett hajtani. Ez volt az a dokumentum, amelyre a legutóbbi uniós csúcs következtetése visszautalt, mint végrehajtandó döntés. És ezt a következtetést írta alá Orbán Viktor, amiért az ellenzék támadta…

  • Evettke:
    Gondolod hogy Náci Csárlinak ” Karcsi” az igazi neve ?
    a NET-en vagy ha nem vetted volna észre ebben a nagy, tyúkeszűen közvetlenkedő,”kvaterkázós” kedvedben !
    Még az is meglehet hogy kettessel kezdődik a személyiszáma annak a jobbernek .

  • László! Miről beszélsz?!”Az EU méltóztasson megkérdezni a magyar országgyűlést…”?! Tájékoztatlak: az Európai Unió főbb döntéshozó testületei az EU Bizottság, az EU tanács és az EU parlament. Mindháromnak vannak magyar tagjai is: a tanácsé a jelenlegi miniszterelnök, a bizottságé Navracsics. a parlamentbe pedig közvetlen választás útján jutottak be magyar képviselők: legtöbben a mostani kormánypártokra szavaztak a MAGYAREMBEREK! Akkor én meg azt követelem, hogy mielőtt a kormány dönt pl. a Nemzeti Bank feladatairól, kérdezze meg az összes (3 ezer valamennyi van) magyar önkormányzatot.

  • Akarki:
    NEM veszek részt semmiféle népszavazási cirkuszban.
    Főképpen azért nem, mert okafogyottá vált.
    Nem kell befogadni egy darab menekültet sem.
    Az egész csak arra való hogy a kormányközeli lebonyolító cégecskék egy csinos kis summát szakíthassanak a költségvetésből.

    De ahhoz sem lenne NEKTEK semmi közötök ha igennel szavaznék. Leszarom a fenyegető stílusú kérdésfeltevésedet, a véleményed nekem ebben (és bármimás kérdésben is ) kb annyit ér mint egy szép kerek negatív nulla.

  • laszlo:
    Tévedésben vagy nekem nincs egy darab menekültem se.
    A Kormánynak van 3000 darab „letelepedett” kétes hátterű kötvény-vásárlója.
    Ezekről nem tudni mostmár mivel foglakoznak itt a hazámban, az Európai Unióban , amire a népszavazás-mániás rászabadította ezeket.

  • Lassan tényleg ki kell lépni az eu-ból. S egész kelet-európának. Nyugat -európa meg csinálhat amit akar kritika nélkül. Iszlamizálódjon,ha ezt szeretné.

  • Hooogyne Tropa.
    És be kell lépni az Eurázsiai Szövetségbe.

    Mond ezt a lengyeleknek.
    Majd meghallod a válaszukat.

    De akkor nemtom mibőlfogjátok a disznófürösztőhöz vezető latyakot kitérköveztetni a lepukkant falvakban.

    Ha már egésségügyre és köznevelésre nem adtok semmit.

  • Kedves tropa!

    Ki is fogunk lépni, csak kivárjuk az Uniós ciklus végét, mert addig még dől a lé. Utána már nem lesz miért benn maradnunk, hiszen egy keleti csűrhe vagyunk csupán. Akiben volt egy csöppnyi európai érték, azoknak legtöbbje már kivándorolt az igazi Európába.

    Tisztelettel:
    terminus

  • 11:17
    Géza bátyó, a tyúkeszűséget meghagyom neked ! Ami pedig a személyi szám első jegyét illeti, eddig erről soha nem problémáztam. Az enyém biztosan 2-(89…)-vel kezdődik, szerintem Charlie-nál sem tévedtem sokat,-de még az sem érdekelne, ha a tied 3-al indulna…. A legjobbakat, -Ev-

  • terminus, ha addig nem lépünk ki, utána már felesleges. Addigra eltakarodik brüsszelből a liberális csűrhe, s jön helyettük egy ésszerű politikai erő.

  • Seres Róbert

    akarki
    2016 május 4
    Kedves Valaki!
    A ma 1350 az valójában a kötelező családegyesítésekkel a tízszerese, a holnapi 2500-5000 szintén a tízszerese, a holnaputániról már ne is vizionáljunk! Ki garantálja hogy ezek valódi földönfutók és egyszer majd örömmek hazatérnek, ha mégsem akkor hajlandók-e magyarrá válni az elkövetkező ezer évben, megtermelik-e az ellátásukra, nyugdíjra valójukat vagy a régi migránsainkkal együtt őket is a „hálás” gazdanép megnövelt adójából kell majd az éhenhalástól és az internet krónikus hiányától megmenteni?

  • Kedves Charlie!

    Koszi a cikket! A kepek kozul nehany meg tobbet mond el.

    Az elkovetokrol utolag itt is mindig kiderul mennyire gancsnelkuli lovagok voltak elozoleg.
    Biztos hallottal mar arrol (mert evek ota megy) hogy Amerika utcain a munkanelkuli, unatkozo neger fiatalok fogadnak egymas kozott, hogy melyikuknek sikerul kiutni egy utessel egy 70-80 eves nenit, vagy bacsit. Termeszetesen beleavatkozni nem szabad, mert az rasszizmus lenne.
    Ha viszont egy feher onvedelmbol lelone barmelyiket is, meg aznap tele lenne vele az osszes media, megmagyarazva nekunk, hogy a lelott patkany milyen jo, eletvidam, viccelodo, kellemes modoru gyerek volt, aki ismerte mind szerette stb.
    Az amerikai elnok pedig azonosulni fog vele.

    xxx

    Kedves Geyza!

    Van errol a 3000 legalisan betelepulorol (kotvenyvasarlorol) valahol egy cikk?

  • Evettke:
    Hogy kiskegyed mennyimindenfélét ismer !
    Hol szedted össze maga ezt a „tudásbázist”?
    Csak nemhogy kikönyököltél Operaház mellett lévő lakásod ablakán és onnan hallgattad ami elhangzik mostanság a Parlamentben ?

    Csak abból gondolom hogy a Hősök terére kiváló onnan a rálátásod, akkor imádottad fejhangú okoskodásait is hallanod kell a másik irányból magának.

  • Géyza, soha nem hittem volna, hogy valaha egyetértek Veled!
    De a bevándorlási problémában ez van! Sajnos, ha az EU ráerőszakolja a tagállamokra bizonyos számű bevándorlót, akkor a tagországank két választása van, vagy meghajlik az erőszak előtt, vagy kilép az EU-ból! Az utobbiról, nem tudni milyen hátrányokkal járhat!

  • Népszavazást kezdeményezni egy olyan kérdésben, amit Európa nem akar ránk kényszeríteni, ami Európában nincs napirenden, aminek tehát az égvilágon semmi értelme, jelzi az önmaga csalhatatlanságába belecsavarodott vezér bamba őrületét. Ezen a tényálláson nem változtat az, hogy a Kúria jóváhagyta a népszavazásra feltett kérdést – hazánkban a jogállam már régen megszűnt, intézményei egytől-egyig elporladtak (gondoljunk csak a nemzeti valutát szakmányban gyengítő, tekintélyét elvesztett és bűnszövetkezetté silányult Magyar Nemzeti Bankra).

    Van-e mégis valami mögöttes sunyi szándék? Van: felkészíteni a magyar társadalmat arra, hogy előfordulhat: kiraknak Bennünket az Európai Unióból. Nyugat-Európa megunta az eszelős keleti törpe diktátorok nevetséges ugrabugrálását. Megbánta a keleti bővítést. Van elég globális kihívás: Kína, Oroszország, terrorizmus, menekülthullám, adósságválság, klímaváltozás, munkanélküliség, stb. Nem kell Nyugat-Európa hátára nevetséges púpként az acsarkodó, fogvicsorgató, pökhendi és pimasz, fennhéjjázó és nacionalista, türelmetlen és kirekesztő Kelet.

    2020-ra bívást megváltozik a világ. Ha kiraknak bennünket az Európai Unióból, akkor azonnal szertefoszlik a „hanyatló nyugat adófizetőinek pénzére” alapozott hazai jóléti délibáb. Kiderül, hogy az EU nélkül nincsenek beruházások, nincs munkahely, nincs jövedelem. És ami a legfontosabb: szabadság nélkül nincs kenyér.

    Ideje feleszmélni, hogy a Fidesz-kormány most lopja el a jövőnket.

    Bokros Lajos
    elnök
    Modern Magyarország Mozgalom

  • Na lesz népszavazás,a Kúria jóváhagyta és nem csak nálunk,de több környező országban is!Nem kell az EU-ból kilépni nem az a megoldás,nekik kellene egy kicsit összeszedni magukat,mert jelenleg nagyon impotensek…ennek következményeit már több nyugati ország élvezi…..
    Amerika,meg különösen Kanada nem kompetens a magyar ill európai ügyekben…meg ugye nem is célország a menekülteknek,így könnyen dumálnak!
    El lehet menni szavazni itthon!…..majd meglátjuk az eredményt!

  • hazai lámpa

    talalom
    2016 május 4
    4:35 de.

    Hagyjuk, úgysem értenéd meg! Segíteni akartam, hogy ne fussál fölösleges köröket! Tök mindegy, mi a népszavazás témája, a lényeg az Unió rugdosása. Ha az Unió azt hozná törvénybe, hogy kétszer kettő= négy, Orbán szerint akkor is a nemzetet támadják!

    Na, szerinted kik azok a „brüsszeliek” és kik az „ők”? Hármat találhatsz! Egyet segítek: „közülünk, brüsszeliek” közül csak te kívántál jókat evelinkének. Meg is kaptad érte azt, ami jár. Hogy nem kaptál választ? Mondom, azt kaptad, amit megérdemelsz …

  • hazai lámpa

    falusi
    2016 május 4
    4:53 du.

    Bokros bácsi mit szedett be, mikor ezt álmodta? Ki fogja kitenni Orbánt? A bajorok, lengyelek, britek és egyéb néppártiak, keresztényszocialisták közül ki nem fogja tele szájjal Orbánt védeni?

  • hazai lámpa

    Moshe Akiva
    2016 május 4
    1:18 de.

    Magyarországon most is vannak mecsetek, minaretek csak átalakítva, pl. pécsi dzsámi. A tavalyi év szenzációs régészeti felfedezése volt, hogy megtalálták a Szulejmán szívét rejtő sírt és zarándokhelyet. Nagy kuss is van erről a magyar médiában a régészek bejelentése óta.

    Szóval szerintem csak idő kérdése, hogy a török-magyar barátság újra a magyar kormány érdeklődési körébe kerüljön.

  • Kedves Hazai Lampa!

    Orbannak, illetve a mindenkori magyar vezetonek ugyesebben kene jarnia a muzulman vilagot. Elsosorban azokat az orszagokat, amelyek elenjarnak a nemzetkozi terrorizmus finanszirozasaban. (Hadd ne soroljam.)

    Meg kell gyozni a muszlim kiralyt, emirt, vagy mullahot, hogy a stadionok es a sportcsarnokok tulajdonkeppen mecseteknek keszulnek Magyarorszagon. Sot lehet oket ugy tervezni, hogy mindjart lenne minaret is hozzajuk, uvoltozo-balkonnal a torony tetejen, amit aztan a legillusztrisabb szurkolok foglalhatnanak el minden meccsen.
    Ha sikerulne ravenni a muszlim vezetoket, hogy fizessek ki ezeket a stadionokat, talan jutna egy kis penz a magyar korhazakra es iskolakra is!

  • Gyalázatos gyilkosság történt Ausztriában. Egy 21 éves néger „menekült”, – aki már 14-szer volt őrizetbe véve rablásokért a liberálisok alatt, mégis szabadlábon volt – a hajnali órákban gondolt egyet, és a munkahelyére siető 54 éves hölgyet egy vascsővel addig ütötte, amíg az a helyszínen meg nem halt. Egy osztrák honlap képein látható a kontraszt, az „antifás” (antifasiszta) falfirkák alatt fekszik a szerencsétlen áldozat.
    …..
    http://www.krone.at/Oesterreich/Passantin_in_Wien_erschlagen_Kenianer_verhaftet-Auf_offener_Strasse-Story-508585
    ……….
    Katasztrófába, vérbe, szenvedésbe hajszol minket a polkorrektség.

  • A becsuletes, szereny,menekultek koszonetnyilvanitasa:

    Botrány Körmenden: rátörték az ablakot a kézis lányokra a migránsok

    http://www.atv.hu/belfold/20160505-botrany-kormenden-ratortek-az-ablakot-a-kezis-lanyokra-a-migransok

  • Falusikám:
    Az hogy előbb utóbb kiraknak..sőt továbbmegyek:
    NEM KIRAKNAK hanem a „magországok” (Németország , Franciaország és még néhány fejlettebb) fognak kilépni ebből a gittegyletesedett kongloremátumból és magára hagyják az idióta hátramozdító balkáni mentalitásúakat, még hagyján.

    De addig addig barátkozunk Iránnal , Putyinnal meg még kitudja mifélékkel, vagyis az ellenséggel, amig az USA megúnja és kirak minket a NATO -ból.

    Azt borítékolhatom hogy azok a napok lesznek a jelen Mo végnapjai.

    A románok régi tervüket fogják elővenni hogy a Tisza legyen az országuk határa , a szlovákok pedig szeretnék ha Bp. lenne a határváros Mo felől.

    Hogy a szerbek mitakarnának azt nem tudom. Őket pofánvágta anno a NATO , de hogy valamit forralnak az tutti.

  • Bemutatom Csárlit, a náci és félnáci oldalak helyi harsonáját.

  • akarki
    2016 május 5
    8:56 de.
    Vas Megyei Rendőr-főkapitányság is közzétett egy közleményt.

    „A hivatkozott írás hangulatkeltő, állításai megalapozatlanok.
    A cikk tényként közli, hogy „rátörték az ablakot a kézis lányokra a migránsok”, ugyanakkor az ablak megrongálódásának nincs szemtanúja. A sportcsarnokba az ott sporttevékenységet végzőkön kívül senki nem ment be, személyi sérülés nem történt.
    A szakközépiskola ügyeletes tiszthelyettese utólag szerzett tudomást az ablak megrongálódásáról. A Körmendi Rendőrkapitányság rongálás szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.
    Körmenden nyugalom van. A városban a menedékkérőkkel szemben rendőri intézkedésre nem került sor, részükről a hatóságok nem tapasztaltak agresszív magatartást. A rendőrség a településen fenntartja, illetve folyamatosan biztosítja a megfelelő közrendet, közbiztonságot.”

  • Don Don Ovuz esetleg egy szobat biztosithatnal a szegeny szeretetremelto, bekes, noket tisztelo, halas, integralni akaro haverjeidnek.
    Koln -be sem volt semmi szilveszterkor. Csak az a franya ujsagok hoztak le cikkeket, es az a 500 no aki feljelentest tett, inkabb
    burkaba ment volna szilveszterezni. Szegeny migransok, hogy nem tudjuk megerteni oket ? Mennyire szeretetremeltoak !!!!!

  • Don Ovuz, csak nem hiszel a diktatúra mindent meghamisító rendőrségének? Mert a szülők nem hittek, aztán minden sportolni vágyó gyermeket hazavittek.

  • Geyza, a Kronen Zeitung mióta náci oldal? Beszélj már a pszichológusoddal, mert már minden bokorban rémeket látsz.
    Azt remélem tudod, hogy törvény is tiltja valakinek a bizonyítékok nélküli besározását, tegnap az egyik főszocinak kellett ezt a tudomására hozni. A bíróság 300 ezer forintot fizettetett vele + bocsánatkérés, mert rágalmazta a Jobbikot.
    ……
    http://24.hu/belfold/2016/05/04/karteritest-fizettet-a-jobbik-az-mszp-s-kepviselovel/
    ……..

  • tóth péter

    Van aki rémképeket lát és ördögöt fest a falra,csak hogy a másikat gyalázhassa.
    Nagytiszteleti üdvözlettel

  • Csárli:

    Még szerencse hogy nem ítélték várbörtönre az illetőt.

    De ahogy elnézem az aktivitásotokat, ami késik az nem múlik.

  • Totkám:Na ja.
    Rémek jöttek szóba,
    mire egyből megjelentél.
    Pedig sehol egy fal, sehol egy házmester.

  • Csárli:
    Azt hallom hogy Gyurcsányferi is sorra nyeri meg a pereket ellenetek, a vele kapcsolatos nyilvános hazudozásaitok miatt.

    Majd szólok ha rajta kaplak jó ?

    (Már úgyértem hogy NEKED szólok, hátha nem veszed észre magadat.Mert úgy..hogyismondjam…úgy zsigeriből rááll a kezed a Gyurcsányozásra. Persze csak a TE érdeked miatt teszem ! )

  • hazai lámpa
    2016 május 4
    7:07 du.
    Asszem meglepődsz majd. Merthogyám ottis a pénzről szól minden. Vityenka, már most sem népszerű a néppártiaknál.

  • akarki charlie

    Azt hiszem semmivel nem járnék rosszabbul velük, mint veletek.

    A Hit Gyülekezete vallási közösség nem tekinthető hivatalos forrásnak. Talán utána kellet volna nézni, mielőtt közzéteszik a véleményüket.

  • Kedves Charlie es Akarki!

    Az osztrak rendorseg mar az en idomben is nagyon turelmes volt.
    Azon magyarokat, akiket elkaptak lopassal eloszor letartoztattak, de egy figyelmeztetes utan elengedtek. Masodik alkalommal jol megruhaztak a rendorsegen es kiengedtek. Harmadik alkalommal elvittek a hegyeshelmi hataratkelohoz egy civil kocsiban, es gyengeden megtaszitottak a hatat, hogy setaljon vissza Magyarorszagra.
    Meg azt is hagytak neki, hogy hazudhasson a magyar hatosagoknak, amit akar (hogy miert ment haza).

    Annyi a kulonbseg, hogy mi nem koveteloztunk, a mi erzekenysegunket nem bantotta ha valaki szidta a marxizmust es emiatt nem randaliroztunk. No meg hat hozzaszoktunk meg odahaza hogy ha dugi-bugizni akarunk, akkor megkerjuk a lanyt, es ha az egyik lany nem hagyja magat, a masik majd fogja.
    De ezeknel minden annyira el van baszva, hogy egyszeruen nem valok civilizalt emberek koze. Nem tudnak mit kezdeni a kulonfele szemelyi szabadsagjogokkal, nem tudnak mit kezdeni a demokraciaval, nem tudnak mit kezdeni a nokkel, nem tudnak mit kezdeni az uj kornyezetukkel. Meg enni sem tudnak. Meg az olasz konyha sem izlik nekik, pedig hat ahhoz mar roppant finnyasnak kell lennie valakinek.
    Viszont hozongeni, kovetelni, lopni, verekedni, gyujtogatni, lovoldozni, drug-okat arulni, kurvakat futtatni, gyerekeket megeroszakolni es robbantgatni annal inkabb tudnak.
    Tenyleg ezek hianyoznak nekunk?

    Van egy vicces kep – sajnos ide nem lehet feltenni – harom (valoszinu afganisztani) muzulman ujjong a kepen, ketto felugrott a levegobe feltart karokkal de a 3. is nagyon unnepel valamit, mind a harom diabolikus mosollyal, mikozben a hatterben valami eg. A kepre pedig nagy betukkel az van irva, hogy: „Amint kesz vagyunk a sajat hazank tonkretetelevel, megyunk a tiedbe.”

    Kormend kulonben kozel all a szivemhez. Molnaszecsodon (talan 2 km-re Kormendtol) voltam kotona az alapkikepzes soran. Kormendet egy rendkivul kis takaros varosnak talaltam akkoriban. Nem hittem elozoleg, hogy abban az idoben letezhetett olyan tiszta es jol karbantartott varoska Magyarorszagon, mint Kormend volt.

  • Kedves Moshe,

    Total egyetertunk. Nem altalanositok, mivel rengeteg arabbal dolgoztam, dolgozok. Ok elmondasaik szerint, lakossag 80% ilyen. Tenyleg van egy 20%, aki integralodni,jobb elet, biztonsag, stb, miatt jon Kanadaba.
    Szuksege van Magyarorszagnak ilyen emberekre ? 28 orszagbol 20 nem akar menekultet. Az EU szarik a velemenyukre, most fizetni kell az orszagoknak ha nem akarnak migranst.
    Azt kell mondja hogy a jozan esszel total ellentetes.
    Mertha azt mondanak, hogy minden orszag valogathat a menekulttaborokban ,ahogy Kanada teszi, az ok.
    Amirol meg nem eset szo itt. Szerencsetlen ukranoknak, vizum kell az EU- ba, a felanalfabeta migrans pedig welcome. Ezt magyarazza meg valaki.Ha Nemetorszagnak annyira szuksege van szakepesitetlen munkasra, akkor miert nem Ukrajna, Moldavia, Albania, Koszovo,stb valogat.
    Es akkor csodalkozunk, hogy felerosodik a szelsojobb egesz Europaban. Mar van 1 honapja semmi hir az ISIS elleni harcrol. Az sem igaz, hogy nem lehetne rendet teremteni ott.
    Majd Trump leul Putyin elvtarssal, es szerintem 1-2 elrendezik az ISIS sorsat.
    Sokmindenben nem ertek 1-et a kormannyal, de a migracios allasfoglalassal igen.

    Don Ovuz leutaztal mar Kormendre, hogy vigyel haza 1-2 szeretettre melto emigranst, mint ahogy a nemzetarulo Gyurcsany tette ? Vagy annyira azert nem kedvesek ?

  • Akárki, Gyurcsány a Keletiből szemezgetett a menekültekből, a fotogénebbeket hazavitte had legyen egy megható kép a Népszava elején, de azok meg felismerték az ördög öreganyját Apró Piroskában, aztán sietve továbbálltak.
    …..
    A munkaerőre való hivatkozás is hazugság, a portugál a spanyol meg a görög fiatalok körében 50% körüli a munkanélküliség, nyelvet is beszélnek, a kulturális azonosság is rendben van, mégse velük akarják megoldani a munkaerő hiányt.

  • Charlie,

    Lehet hogy a gorog, portugal, spanyol fiatalok, 12 osztalyal, nem biztos, hogy pld. elmennenek arufeltoltonek a tescoba.
    Az ukranok, moldavok, bosnyakok,albanok, stb, tobb mint valaszinu hogy igen , es meg integracios problema sem lenne.
    Gyurcsany elvtars, mar a jobbikkal is koaliciora lepne, a hatalomert.
    Hiaba probalkozik Feto, kezcsok minden nyugdijjasnak, csak 5-7 % marad.

    Most olvasom hogy:
    A magyar hatóságok 12 ezer menedékjogi kérelmet regisztráltak 2016-ban, de ki szinte senkit sem toloncoltak, míg a befogadótáborokban nagyjából 1800-an vannak jelenleg.

    Mirol beszelunk ????

  • Kedves Akarki!

    ” A magyar hatóságok 12 ezer menedékjogi kérelmet regisztráltak 2016-ban, de ki szinte senkit sem toloncoltak, míg a befogadótáborokban nagyjából 1800-an vannak jelenleg. ”

    Koszi, erre mar regota kivancsi voltam, de soha senki sem valaszolt a kerdesemre.

    Annyit en is tudtam, hogy Magyarorszag a kijelolt hataratkelohelyeken atengedni a normalisan viselkedo „menekulteket”, de nem tudtam mennyit, es abbol mennyi marad. Illetve maradt.

    Erdekes, hogy errol soha senki sem beszel. Vajon miert?

  • Kavafisz: A barbárokra várva

    „Mire várunk, tolongva mind a fórumon?”

    Hogy végre ma a barbárok betörjenek.

    „A szenátus mért ily tétlen s tanácstalan?
    Miért nem ülnek törvényt a szenátorok”

    Mert várják, hogy a barbárok betörjenek.
    Mily törvényt hoznának még a szenátorok?
    Majd hoznak a barbárok, csak betörjenek.

    „Mért kelt fel császárunk ma ily korán, s miért
    ült ki a legfelső városkapu elé
    trónjára, koronával, ünnepélyesen?”

    Mert várja, hogy a barbárok betörjenek.
    S a császár méltóképp készül fogadni fő
    emberüket. Külön pergament íratott,
    hogy átnyújtsa neki, dicső címekkel és
    jelzőkkel is kicirkalmazta ékesen.

    „Miért jő két konzulunk s a prétorok vörös
    hímzett tógában, melyben ünnepen szokás?
    Mért díszítik őket ametiszt-karkötők,
    és szikrázó smaragd-gyűrűk az ujjukat?

    Miért vették ma éppen arany és ezüst
    művekkel gazdagon mintázott botjukat?”

    Mert várják, hogy a barbárok betörjenek,
    és a barbárt az ilyesmi elbűvöli.

    „Mért nem gyűltek össze a tisztes rétorok,
    hogy szóljanak s elmondják, ami lelkünkön?”

    Mert várják, hogy a barbárok betörjenek,
    s a barbárokat untatják a szép szavak.

    „De mért egyszerre ez a zűrzavar, ez a
    felbolydulás? (Milyen sötét lett minden arc!)
    Mért néptelenednek el utcák és terek,
    s mért siet ki-ki otthonába komoran?”

    Mert éj lett, és a barbárok nem jöttek el.
    S futárok érkeztek a limesek felől,
    jelentve, hogy barbárok többé nincsenek.

    „S most – vajon barbárok nélkül mi lesz velünk?
    Ők mégiscsak megoldás voltak valahogy…”

    [Somlyó György fordítása)

  • Itt, vagy egy másik topicban valaki belinkelte az ATV cikkét (megjegyzem az ATV NEM kiberális oldal és TV , csak annak álcázza magát. De gyakorflatilag a FIDESZ kontrollja alatt van.)
    Tehát:
    A cikk arról szól hogy Körmenden a „migránsok” erőszakoskodni kezdtek a helyi kézilabdás csajokkal az öltözőjük ablakának a betörése után.

    MOST a körmendi polgármester (FIDESZ-KDNP) dühödten tiltakozik az ATV félrevezető , feszültséget és félelmeket keltő hamisításai miatt.

  • Ha csinaltak volna egy felmerest vagy nepszavazat Kormenden hogy akarjak-e a menekulttabort, vajon hany % mondta volna hogy igen, persze, alig varjuk oket, minnel tobben annal jobb.
    Anno bekes jobbikos tuntetes volt ma Kormenden.

  • Kedves Normális Többség itthon és kint!!!

    A hazai TV több csatornája közöl valós híreket a kinti és az itthoni bűncselekményekről ,amit a migránsok követnek el,képekkel
    tényekkel,még a közismerten baloldali csatornák is(sötét geyza!!)
    Egyébként a környező országok,meg egyre több más ország is tiltakozik(csehek,lengyelek,szlovákok,litvánok,észtek egyre többen…!!!)
    sem a befogadás,sem a 250 e/eurós-os!!!fejenkénti(magyar átlagember több mint 30 éves jövedelme!!!!!)díjkirovás,büntetés
    elfogadhatatlan,botrányos!
    A tisztességes magyarok NEM-me fognak szavazni,a büntetési díjat sem fogjuk kifizetni,ha kell(folyamatban van…)az Európai Bírósághoz fordulunk,és nem egyedül!!!!!
    Ennyi országot nem lehet megfenyegetni,pláne zsarolni,
    különösen olyan dologban,ami a saját állampolgárait veszélyezteti!!!
    Az EU ezt kénytelen lesz belátni,ha már annyira impotens,hogy képtelen volt eddig hathatós lépéseket tenni.
    A csekély….jellemtelen,hazaáruló baloldal meg kisebbségben van és lesz,hiába próbál „nyalni” Brüsszelnek,meg mindenki tudja,hogy kifejezetten politikai hatalomszerzés,a kormány lejáratása a célja(másra nem futja nekik)!

  • A legálisan,papírokkal rendelkező,érkező és politikai menekülteket(akiknek képzettségük is volt)eddig is beengedtük illetve átengedtük,mert többnyire továbbmentek,most meg a primitív,képzetlen,bűnöző,követelőző csőcseléket ,akik már kint nem kellenek mi fogadjuk be?….Na ez agyrém,aljas dolog,minden
    módon meg kell akadályozni!!!!!!

  • Egyébként a körmendi polgármester a tényleges atrocitás ellen tiltakozott,nem a TV-ben(több csatorna!!!)közölt közlés ellen!!!
    Óriási különbség!(PÖCS geyza !!!hazug leépült…stb)

  • hazai lámpa

    falusi
    2016 május 5
    2:17 du.

    Elég jól be lehet lőni azt a kört, hogy Orbánka kinél népszerű Európában. Aki keresztény-nemzeti értékekről hablatyol, az Orbán fajtája, mit gondolsz, miért járnak úgy Lengyelbe, mint haza?

    A liberális Brüsszel addig ne is számítson a tiszteletünkre, amíg át nem veszik a csodás alkotmányunkból a keresztény Európát, oszt jónapot!

  • Erdekes, ma kaptam egy email-t egy Simon Eva nevu konzultol (az ottawai magyar konzulatusrol) hogy egyelore nem szuletett hatarozat a nepszavazas elrendeleserol.

    Most akkor szavazunk, vagy nem szavazunk?

  • Balfas.zok! Tudjátok mi a legnagyobb külömbség Izrael és Magyarorság között, az hogy az összes zsidó tud nemzetben gondolkozni! (csak kicsit kell gondolkozni rajta, hogy mit akartam sugalni!)

  • Akiva:
    Majd tartanak egy ötmilliárdos népszavazást arról , hogy legyen e ötmilliárdos népszavazás ?

    (Csak tudnám mi közük van ehhez azoknak akik a határokon túl élnek és nem csak egyszerű EU-s külföldön-munkát-vállalók.)

  • OIM:
    Egyre primitívebbé válsz.
    ÉS láthatólag nem vagy képes értelmezni a híreket sem.
    Sajnálatos

    (OIM: Oldal Idióta MAcája)

  • OIM:
    Ahelyett hogy itt rikoltozol mint egy idegbeteg,kicsit beszélj már a 300 000 Eurós „letelepedési kötvény” eladásokról amit Rogán és csoportja visz , a járulékos 50 000 Eurós „eljárási illetékkel” egyetemben.

    Merthogy ezidáig kb 3000 arab és kínai kétes egzisztenciának adtak el ilyet, had telepedjenek le nálunk
    (két hétre, míg meg nem kapják a magyar papírjaikat, azután pedig had utazgassanak az EU-n belül bárhová a kétes ügyleteik után.)

    Ezek az emberek SEMMIKÉPPEN nem kaphattak volna beutazást hazámba az Európai Únióba, ezért találták ki ezt a „magyaros csavaros észjárás” szerinti trükköt.Nomeg a hatalmas haszon miatt.

    Hozzá tartozik hogy a lettek is csináltak hasonlót, DE OTT AZ ÁLLAMKINCSTÁRBA FOLYT BE A TÖMÉRDEK PÉNZ !!

    Itt viszont valami Kajmánszigetek-béli offshore-cégecske árúlta minden rohadéknak a Magyar állami letelepedési kötvényeket.A pénznek meg nyomasincs.

    Több mint 1000 milliárd Forintról beszélünk !!!!!

    Erről beszélj OIM ! Ne pedig a baromságaidat hajtogasd, amiket nem jól tudsz.

    (OIM = Oldal Idióta Macája , természetesen a Marcsi az , aki sajátmagát becézi itt ezzel a névvel mert más úgysem becézgetné.)

  • OIM:
    Előbb rosszul számoltam, de a végeredmény egyszerűen nem lehet igaz:
    azt írtam hogy „több mint 1000 milliárd Forintról beszélünk”

    Pedig nem is.

    350 ezer Euro szorozva az eddigi 3000 vásárlóvak az nem ezermilliárd Forint körüli összeg.

    Hogy mennyi , azt le sem merem ide írni !!!!

  • geyza,nem csak rosszul számolsz,rosszul írsz,de egyáltalán nem gondolkozol (rosszul sem megy)
    jobb programon van(csak benéztem),kapcsolódj ki te is,pihegj..és hallgass!

  • geyza én magam nem szoktam becézni,te „próbálsz” engem a szintedről..(állapotodból kifolyólag),részemről a PÖCS geyza
    viszont nem kedveskedés ha netán félreértenél(értenél?….)
    Az a lényeg,hogy mások értik a cikkel kapcsolatos hozzászólásokat,te meg a zavart elméddel nem a témához kapcsolódó
    zagyvaságokat böfögsz!

  • terminus!
    ha itthon él akkor, vagy nagyon tájékozatlan,vagy esetleg nem bírja elviselni a valóságot….vagy elvakult baloldali,aki nem tudja a nemzeti érdekeket elkülöníteni a pártok „csatátáitól”,egyéb
    közéleti problémáktól…stb,ha meg más országban él, akkor valóban nagyon
    befolyásolható,hazáját semmibe vevő és meg nem értő hozzászóló!

  • OIM:
    Így igaz !
    MEg még rosszul is vagyok! Tőled !

  • OIM:
    Kérdeztem valamit , mert te mndent tudsz.
    Pontosabban mindent jobban tudsz.
    Hogy mi a helyzet a 3000 darab , offshore cégeken keresztül 350 000 Euróért eladott letelepedési kötvények körüli helyzet.

    Válasz helyett egy idiótikus , erőltetett trágárgodás érkezett részedről.

    TE édesem nem tudsz semmit csak pofázol.

    Azthiszed nem tudna bárki kitalálni olyan mozaikszónak álcázott trágár szavakat, amik kezdőbetűi pontosan rád illeszthetők?

    Még mindig várom részletes magyarázatodat a 3000 szíriai, afgán és kínai gyanús üzelmeket folytató kőgazdag illetővel kapcsolatban, aki most Európa-szerte kalandoznak és üzletelgetnek nem tudni mivel.

  • Még a végén kiderül hogy a HAZA nemcsak Orb.-al azonos, de a „Marcsi” nevű neonácival is.
    aki egyébként végtelen ostobaságai miatt ennek az oldalnak itt az idióta macája.
    Nőnek nem nevezném, hiszen tapsikált a Kiss nevű úszóeddzőnek, amikor kiderült hogy csoportosan megerőszakolt egy gimnazista leányt, idézem a Kiss Lászlós topicból:

    ************************************

    Marcsi
    2016 április 15
    2:18 du.

    Ha bűnös is volt leülte(bár jóval előbb szabadult tbizonyíték hiányában felmentetették)egyébként koncepciós per volt,kiderült…
    Az azért gusztustalan,hogy ennyi idő után vették elő az “ügyet”csak
    4,5 hónap volt hátra a munkájából,és az utódja is tisztelettel beszélt róla.
    Az aki itt azt írta,hogy nem az edző dicsősége a sok olimpiai győzelem,hát bizony nagyon sötét…..mert valóban a sportoló győz,de nem mindegy,hogy ki készíti fel?Több neves sportoló kiállt mellette.
    Egyébként érdekes lenne (esetleg)több itteni fröcsögő múltjában
    kutakodni,de a dicső libsikében nagyon,akik nem ilyen,de sokkal súlyosabb és bizonyított ügyekben nem kaptak a mai napig semmilyen
    büntetést!!!!…és ilyen emberek ítélkeznek olyanok felett,akik dicsőséget hoztak a hazájuknak,míg ők csak szégyent és sok embernek fájdalmat(?) na sokaknak vastag a bőrük!!!!!!
    **************************************

    Egy igazi, tipikus Marcsi-féle unmdorító fröcsögés.
    Minden sorából gyűlölet dől azok ellen, akik az emberség, a tisztesség és a jóizlés mellett próbálnak kiállni.

    EZ OIM !!

  • Emberség tisztesség,jó ízlés????miről is gügyögsz te szerencsétlen,”anti magyar „gezya.
    Gondolom (nem tudom?)remélem,hogy nem itthon rontod a levegőt?
    Más országokban pártállástól függetlenül,a saját népük érdekeit
    nézik a kormányok,emberek,természetesen betartva a nemzetközi szabályokat a határvédelemben.
    Egyre több ország (megírtam!!!)a visegrádi négyeken kívül elutasítja a kötelező kvótát,az irreális büntetés összegét meg pláne,amit az aljas gazdag nyugati államok kitaláltak a kelet európai országok ellen,de ők ugye már nem fogadnak be akárkiket…?
    Na lesz szavazás,aláírás gyűjtés,vonulás és a Nemzetközi Bíróságnál feljelentés!Nem mi,hanem az EU,főleg a németek lesznek bajban…….!!!!
    Itthon több következetes baloldali,de tisztességes és MAGYAR ismerős,barát is NEMMEl fog szavazni!!
    A többi hülye,alaptalan és hiteltelen dumádra senki sem kíváncsi,ok nélkül (érv híján nácizol…)miközben aljasságban
    túlteszel a valódi nácikon is,sajnos nem vagy egyedül….de ahhoz kevesen vagytok,hogy bármiben is döntő legyen a szavatok!
    Nektek még mindig van lejjebb,bármilyen hihetetlen!!!!!!

  • ha meg rosszul vagy az a betegségedből( származás, „neveltetés”gének,….környezeti ártalom stb)adódik,írass fel új gyógyszert és ne foglalkozz velem,meg a
    többségben lévő tisztességes emberrel!!
    Én megvetlek,(részben sajnállak …)de szerencsére annyira nem számítasz,hogy ezen kívül
    bármilyen káros hatással lennél rám, nagy senki vagy…..remekül vagyok(ha-ha)!

  • Figyelő!

    Elsősorban nem a békés papírokkal rendelkező,dolgozni akaró politikai menekültekről,hanem a randalírozó,képzetlen,beilleszkedni nem akaró csőcselékről van szó,akik már a gazdag nyugatnak sem kellenek(igazad van a németek már megjárták,tüntetnek is a békés polgárok…..)nekünk,meg jóval
    szerényebb helyzetben lévő országoknak kötelességünk befogadni?
    még az itt lévők is nagy terhet jelentenek!!!
    Ma például Békéscsabán verték EGYMÁST is…aztán meg a rendőröket!Minden nap vannak új hírek,képekkel és több csatornán!!!

  • OIM:
    Lassan TE is elkezdhetsz bocsánatkérő levelet írni a söpredék Kiss az áldozatának.

    TE amúgyis szeretsz leveleket írni , ha kell ha nem.

    Most mutads meg mekkora emberség szorult beléd !
    (Persze ha mástól van a szorulásod, akkor nem kell.
    Mint tudjuk, előszeretettel trónolsz a klotyódon, két szép film között.Biztos ott találod ki a bűzhődt kis aljasságaidat.)

    A „csőcseléknek” meg egyébként te magad vagy a szerves része.
    2006-ban mit csináltál?
    Előadhatnád , hacsak nem szégyenled magad utólag amiatt, hogy ott visítoztál a kéjtől amikor a rohadékékok az MTV éületénél vasdorongokkal próbálták eltőrni a zsaruk lábait.
    El is élveztél egy egy hangosabb lábszárcsont-reccsenés hallatán?
    Hiányzik már nagyon neked mi?
    Undorító némber.

  • Kedves Marcsi!

    Ezt:

    ” Más országokban pártállástól függetlenül,a saját népük érdekeit nézik a kormányok,emberek,természetesen betartva a nemzetközi szabályokat a határvédelemben. ”

    honnan szedted?
    Ilyen rosszul tajekoztatna benneteket a magyar media?

    Meg hogy akar Kanadaban, vagy Amerikaban a sajat nepuk erdekeit neznek a politikusok??? Viccelsz? Illegalisok millioi vannak itt is. Es ez csak egy pelda.

  • Kedves Moshe, ne hasonlitsuk ösze a magyarországiakat Kanadával.
    Kanada mindenféle nemzet szűlőtteiből népesedett be az idők folyamán, éppen úgy mint az USA. Magyarország meg egy önálló ezeréves nemzet, mint a többi európai ország, saját történelmével, nyelvével és kultúrájával.
    Lehet, hogy Marcsi rosszúl fogalmazott, de ez a lényeg.

  • Marcsi

    2016 május 8
    11:42 de.
    Helyedben nem panaszkodnék!
    Miniszterelnőköd igen jól kivédte a magyarokat a bevándorlás ellen! A nagy tömegek, melyek ellepték Európát nem jöhettek be hozzátok!
    Lehet, hogy sok hibája van,de ezt el kell fogadni.

  • Moshe Akiva!

    Én arra gondoltam,hogy egyre több országban!!! hoznak intézkedéseket
    az illegális,kétes határátlépők ellen nyugaton(kerítés,határzár..) és itt Kelet Európában is,gondolom az előbbieknél egységes nemzeti akarat érvényesül,nálunk (sajnos az ellenzék nélkül…)a jelenlegi kormányé!

  • Figyelő!

    nem is panaszkodom,mint írtam más az elszakadt magyarokkal kapcsolatos helyzet és más a migránsok ügye ,ez így helyes,lehet,hogy nem értettél meg!

  • geyza elmeállapotát tükrözi,amit összse vissza dumál…

    Nos 2006-ban semmit nem csináltam,csak az ablakból néztem a tankokat,vízágyút,jött a könnygáz,amit Gyurcsány pajtás a jogosan
    felháborodott tömeg ellen félelmében kivezényelt…..(sokan néztük….!!!)
    Egy ilyen alak miatt nem veszélyeztettem volna a testi épségemet,(szerencsére így is megbukott)de sokan fényképeztek….
    Aztán a Kiss László ügy hogyan kerül ide ehhez a cikkhez,te szerencsétlen…..a véleményemet meg nem az ilyen idiótákkal
    osztom meg…..

  • Figyelő
    2016 május 9
    12:00 du.

    Igaza van, a miniszterelnökünk olyan országot épít, ahol a kutya se akar élni. Azt, hogy a menekültek minél kevesebb ideig legyenek az országban, meg nem kerítéssel, hanem buszokkal érte el!

    Figyelő
    2016 május 9
    11:54 de.

    Ha, csak rövid ideig tekintek vissza a felmenőimre, akkor is találok közöttük horvátot, svábot, tótot. Örülök, hogy Önben egy szín magyart tisztelhetek, ez mindent megmagyaráz. Komolyan szólva viszont, ha elmélyed a történelemben, akkor rá fog jönni, hogy a Kárpát-medence mindig is olvasztótégely volt.

  • Figyelő!

    lehet,hogy több dologban félreértettél,nem is panaszkodtam a kormány ellen(sőt),de tény,hogy sajnos csak később keményítettek be…
    ugyanis tavaly még óriási kétes migráns tömeg volt a Keleti pályaudvar és egyéb központi helyek környékén….szerencsére még időben intézkedtek(határzár,kerítés stb)ilyen invázióra senki nem számított!ma már egyre többen a mi példánkat követik!

  • OIM:
    Háppersze hogy -idézlek- :
    „óriási MIGRÁNS tömeg volt a Keleti….környékén” .

    Hámá hogyafenébe ne lett volna , mikor azokat a menekülteket egyszerűen NEM EN-GED-TÉK FEL-SZÁLL-NI A VO-NAT-RA , az előre megváltott jegyeik ellenére sem .

    (Azzé tagoltam hogy megértsd te idióta.)

  • Figyelő:
    Mifelénk csak azért jönnek/jöttek (volna) mert errefelé a legrövidebb az út Bécsbe , a Dévidék felől.

    De Pártunk és Kormányunk itt ragasztotta őket azzal hogy nem engedték vonatraszállni őket a Keletiben.

    Utána meg az Akarki és Csárli féle szemét neonáci provokátorok itt sikoltoznak hogy mekkora szemetet hagytak maguk után azok a szerencsétlenek.

    Mégis ?
    Mit kellett volna csinálniuk, mikor nem mehettek innen sehová sem ?

    Be voltak szorítva a Köztársaság tér és a Keleti közé. Ott vegetáltak egy darabig, aztán mikor nem bírták tovább cérnával elindultak gyalog Bécsbe az M1.-esen.

    Mi az nekik ? Csak alig valami 240 Kilóméter az Osztyapenkótól. Kisgyerekkel a nyakban , nylon cekkerekkel, étlen szomjan.

    Mikor pedig jól tudjuk hogy Fülig Jimmy ugyanilyen , vagy mégroszabb feltételek között elhatolt Marseilles-ből akár Kínáig is , nem is egyszer.

  • Géyza, csak úgy mellesleg.
    Azért nem engedték vonatra szállni a menekülteket a Keletiben Németország felé, mert két (2) napig, Merkel NEM akarta befogadni őket!
    Ezt tudtuk még itt is Kanadában! Aztán Merkel cserélt a politikáján és mindenkit „tárt karokkal fogadott”!
    Merkel asszony kissé átlátszóan politizált ebben, szerintem. Hirtelen, attól félt, hogy a németeket majd lenácizzák…

  • Na szerintem az itthoni többség dönt a szavazáson(mert lesz!!!jóváhagyták!!!))
    a kinti tisztességes magyarok meg velünk vannak…..ez a lényeg,a többi félreinformált,tájékozatlan(németek,?Merkel?,atrocitások a nyugati országokban….meg sajnos nálunk is…tények!)nem számítanak,kisebbségben vannak!!!!

  • Kedves Moshe, figyelmedbe ajánlom ezt a linket!

  • Moshe Akiva!

    Elnézést,de több híradásból,újságcikkből az derült ki,(más témában)hogy bizony vannak országok, amelyekben fontos kérdésekben a különböző pártok
    az adott ország érdekeit képviselik egységesen……kár,ha nem így van,de ugye mindenütt a többség dönt,ha kell szavazással?!

  • Kedves Figyelo!

    Mar jo ideje figyelem Frankhon ugyeit is. Ugy nez ki, hogy akarcsak Kanadaban, az USA-ban, Angliaban es Nemetorszagban, ott sincs semmi kulonbeg a „jobb” es a „bal” oldal kozott.

    Az urak es az elvtarsak csak a sajat zsebuket tomik es ha valaki esszeru valtozast akar hozni, az azonnal naci, bigott es rasszista lesz, teli mindenfele fobiaval.

    Lehetne karorvendonek lenni a nyugat-europai tragediat latvan akar magyar, akar zsido szemmel is nezve, de szerintem a jelenlegi folyamat karos es veszelyes minden europai orszagra es Izraelre nezve is.

    Rendkivul felelotlennek tartom a jelenlegi status quo tamogatasat. Kiveve olyan esetekben, amikor nem szandekos aljassagrol, hanem elmebajrol van szo, mert arrol nem tehet az illeto.

  • Kedves Marcsi!

    Lehet, hogy Nepalban, vagy Lesothoban a kulonbozo partok az orszag erdekeit nezik, de azok politikajat nem ismerem.

    Kanadarol – csak peldakent – ezt viszont mar nem lehet elmondani.

  • Cinizmus,ellenségesség csak a kinti(félretájékoztatott) és az itthoni baloldal részéről van,minden normális itthon élő ember
    (sokan vannak)a magyarok érdekeit tartja szem előtt és az ország
    teherbíró képességeinek,valamint a tények ismeretében fog szavazni,a többség képes a pártszimpátiáját,gyűlölködést is félretenni!(szerencsére!!)

  • Kép aláírás:

    Goebbels előlép a kulisszák mögül