Önrendelkezés a cigányságnak?

2016 május 5 7:40 de.43 hozzászólás

Fiatalok, szépek és büszkék voltak. A fiú le nem vette a gyönyörű lány kecses járásáról fekete fenékig érő hajáról szemét. Nem tudta melyik érzése erősebb a másiknál az erotikus avagy szerelmes gyengédség mikor szempillantásuk ütközött. Az álomszép lány sejtjeiben érezte azt a remegő szikrát ,melyet nem tudott eltitkolni . Ettől csak a felettük lebegő rózsaszín köd homálya tudott felül kerekedni. Amikor együtt lovagoltak le a karavánjuk közelében lévő patakhoz fürdeni még a nap is belepirult szerelmük szépségében. Szerelmük gyümölcse egy kis király lány lett. Alig egy évesként már apja mosolyára gügyögött. Más 371 kisgyermek sorsa másként alakult.

1944. május 16-án , Auschwitz–birkenaui koncentrációs táborban valami más történt.

A cigány tábort megszüntetni készültek éppen a nácik helyhiány miatt. Ám az akkor bátor cigányok köveket és botokat fogtak a fegyverekkel szemben és ön-rendelkeztek. Lázadástól tartva elhalasztották a mészárlást. Közben ebben a táborban 371 cigány kisgyermek született augusztus 2.-ra ,amikor is nem halasztották tovább a felszámolást. Délelőtt hosszú barázdát ásott egy traktor. A 371 -kisbabát sorba belefektették majd homokkal élve betemették. Délre a járóképtelen kisbabák nagy része meghalt. Néhányuk kis ujjacskája kiemelkedett a homokból talán segítségért. Ekkor az őrök kutyákat engedtek az ártatlan ,magatehetetlen gyerekekre. 371 lélek!

Jézus így tanított a gyermekekről : “Abban az órában odamentek a tanítványok Jézushoz, és megkérdezték tőle:

– Ki a nagyobb a mennyek országában?

Jézus odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította, és ezt mondta:

– Bizony, mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába. Aki tehát megalázza magát, mint ez a kisgyermek, az a nagyobb a mennyek országában. És aki befogad egy ilyen kisgyermeket az én nevemben, az engem fogad be. “ (Máté 18:1-6)

Ergo a 371 kegyetlenül legyilkolt kisgyermek esete a 371 -szer legyilkolt Jézus esetével azonos. (és nem megyek bele a 2800-3000 felnőtt meggyilkolásába).

72 év eltelt de 10 métert mentünk előre miközben 6 méterrel löktek vissza minket cigányokat. Göncz Árpád parlamenti felszólalása, 1990. augusztus 3.:

„Ha szolgálni kívánok valakit, azokat kívánom szolgálni, kiknek szolgájuk nincsen: a védteleneket. Akiknek sem a darutollas úri világban, sem az egyenlők közt egyenlőbbek világában nem jutott jó szó.”
Ebben a mondatában minden benne van . Jutott-e valaha nekünk cigányoknak szó? Azt hiszem nem !

Ellenben jutott nekünk Kisléta, Tatárszentgyörgy. Jutott nekünk Bayer és Vona, kik naponta vigyorogva döngölnek minket bele a sárga földbe.

Pedig ezek az amőbák olyanok mint a tűzőn hevített emberi ürülék gusztustalanul elviselhetetlen és maga a hastífusz.

Mi cigányok Komárom óta tudjuk mi is a hastífusz, remélem egyszer ők is tudni fogják! Árpi bácsink elhagyott azóta minket és sajnos itt maradt nekünk Balog, aki áldozatainkat tagadja, gettósít és szegregál teszi ezt istene nevében. Annyira nem veszi komolyan a cigányság érdekét, hogy egyszer mertek tüntetni egy maroknyi cigány . Kijött ,nevetve rendre utasította őket mintha nem tudnának viselkedni és azt mondogatta: “Kérdezzétek a képviselőtöket Farkas F.-et! “. Ömlött belőle a másodrendűségre utaló lekenyerezés, nehogy már szót kaphassunk az fájó kínszenvedés lenne számára.

Örömmel tölt el, hogy sok-sok cigány testvéremnek minden nehézség ellenére diplomát sikerült szerezni és külön öröm számomra,hogy igenis öntudatra ébredtünk ! Sokaknak köszönhető ez például olyan fáradhatatlan tanároknak mint Derdák, Ritók, Bódis Kriszti, és sorolhatnák roma tanárokat ,aktivistákat. Ha sokan úgy fognák fel életvitelüket mint Bódis Kriszti, talán nem létezne probléma. ” – Arra tanítottak, hogy ha igazságtalanságot látunk, szeretetlenséget, ott dolgunk van. Gyerekként is bántott, ha a dadogó osztálytársamat kigúnyolták és nem tudtam kiállni érte, emlékszem arra a felháborodásra és keserűségre, amikor szembesültem azzal, hogy volt holokauszt. Tíz éves lehettem. Sokáig azt hittem, hogy én is zsidó vagyok… Nem hallgatni, nem elmenni a problémák mellett, ez meghatározza az életemet.”

Nos én nem vagyok olyan nagyszerű ember mint Bódis. Engem arra tanított az élet ,hogy a labdát dobjam vissza. Ha már nincs egzisztenciánk nyomorgunk, legyen eszünk és hangunk ! Legyen vér a pucánkban és követeljük ki a nekünk megjáró jogokat és szabadságot ! Tüntessünk összehangoltan, szervezetten. Bojkottáljunk ha kell. Hívjuk fel a világ figyelmét arra , hogy mi magyarországi cigányok eltudunk számolni végre tízig de a kormány szélsőséges rasszizmusa csak az egyet ismeri és hagyja nekünk, azaz a rabszolgaságot , elnyomást! Fogjunk össze például úgy, hogy ha az olimpián indul cigány származású, akkor vállaljon szolidaritást arra, hogy a NOB-al megegyezve a cigány zászló alatt vonuljon az olimpián felhíva ezáltal a világ figyelmét helyzetünkre. Persze ehhez más sportolók is csatlakozhatnak.

Önrendelkezés a cigányságnak?

Önrendelkezés a cigányságnak?

Tudom most örültnek nézhetnek, hadd kérdezzek vissza: Magyarországon lehet okos és normális életet élő cigány? Mert lehet alkoholista, rabszolga vagy örült.

Én vagyok az az örült aki ezt bevállalja!

Mitől félhetünk, hiszen a 371 gyermek áldozat óta Isten is velünk az igazak oldalára állt.

Végszóra képzeld el, ahogy egy ilyen boldogító zenén cigány zászlóval vonulnak sportolóink és más résztvevők az olimpiai játékon.

– Hallgasd és képzeld a csodát!

Balogh József Lino

43 hozzászólás

 • Göllner András

  “Jutott nekünk Kisléta, Tatárszentgyörgy. Jutott nekünk Bayer és Vona, kik naponta vigyorogva döngölnek minket bele a sárga földbe.”

  Szomorú és tragikus igazságról tanúskodik Balogh József. A cigánysors Magyarországon sok mindenben eltér a zsidók sorsától, de mindkettőt származásuk miatt, csecsemőstűl, idősekig, hazaszerető, vagy nem hazaszerető magyarként egyaránt mészárolták le a komiszok. A Balogh József által megnevezett gyűlöletkeltők nem szeretik, ha felmenőik gaztetteiről beszélünk, és mégkevésbé szeretik azt, ha szóvá tesszük, hogy az ártatlanok lemészárlásában kulcs szerepet játszott az a keresztény nemzeti kurzus amelynek a gyökereit már a 19 század közepétől, majd Horthy Miklós vezetésével ápolt a magyarok jelentős része: a vidéki kispapok, a kispolgárság, a bukott dzentry, a kisiparosok, az elszegényedett, műveletlen falusi, vidéki tömeg, melyet akkor is, mint ma, bármire rá lehet venni. A ma megvetett, és utált cigányság és zsidóság mellé be sorolhatjuk a liberálisokat, a kozmopolitákat,a szabadon gondolkozókat, a homoszexuálisokat, a feministákat, a természetvédőket, akik mind e keresztény nemzeti kurzus célkeresztjében szerepelnek. Éz a gőgös hatalmi vonulat, képtelen szemberfordulni önmagával, képtelen a tükörbe nézni, tudomásul vennu gusztustalan természetét, csak vigyorog, pillanatnyi hatalmának birtokában. Nem tudja még, hogy el fog jönni még a mi országunk, ahol a csalétekgyártók, a szeretet látszatával seftelő átverők, a korrupt fosztogatók, a gyülöletkeltők, az álhazafiak a történelem szemétdombján fogják végezni.

  A jelenleg diszkriminált, átvert, kifosztott meghurcolt magyaroknak nem egy messiásra, külső beavatkozásra, az EU-ra, hanem saját ujjászületésére kell koncentrálniuk. Rendezniük kell megtépázott, meggyengült, erkölcsileg lezüllött soraikat. Ez akár a cigányokra, akár a zsidókra, a liberálisokra, vagy a bal oldalra nézve, egy elkerülhetetlen feladat. Ha megtisztulás, újjászületés nélkül kerülnek a topra azok akik ma lent vannak, semmi se fog változni ebben a szerencsétlen országban, mely úgy bűzlik ósdi politikai kultúrájától mint a fejétől a hal.

 • Nem elegáns dolog,ha valaki nem tud hozzászólni, a cigányság önszerveződésének, folyamatához, mert nem is tudja miről van szó… vagy nem is akarja tudni ! Helyette, [kihasználva Lino felkavaró dolgozatát] a már unásig, és új elem nélkül, Horthy Miklósozik,jelenleg diszkriminált, átvert, kifosztott meghurcolt magyarozik,ezerrel… Gondolom ez valami kormánykritika akart lenni… Az itthoni gyűlölet blogokon, már nem nagyon lehet ilyen hülyeségeket látni mint hogy: “ebben a szerencsétlen országban, mely úgy bűzlik ósdi politikai kultúrájától mint a fejétől a hal”. Egyszerűen azért mert, ezek, nagy mértékben, növelik a kormánypárti lakosság összetartozás érzését… és ebben benne van sok-sok cigány honfitársunk is…

 • Szigeti Csaba

  Érdekes! Vagyon elleni bűntettekben jóformán csak roma honfitársaimat látom ülni a vádlottak padján.

 • Szigeti:
  Ne az elkövetők létszámát nézd hanem a vagyoni hátrányt, amit az egyes csoportok okoznak/okoztak.

  például 1000 cigány egy évben ellop fejenként 100000 Forint értéket,megélhetésre ,az kereken 100 millió forint.

  Most meg éppen az MNB-ből fognak ellopni egy húzással 260 milliárd Forintot.
  (Persze a fehérgallérosok. Hogy van e köztük cigány, az nem egyértelmű.)

  És ez még csak az apraja mindennek.

 • laszlo:
  melyik gyülölet-portálraokra gondolsz?

  Pl a ” Szt korona rádióra és társaira ?

 • Seres Róbert

  Geyza
  2016 május 5
  2:21 du.
  Ez most részedről egy nagyon demagóg leegyszerűsítés volt: a fehérgallérosok hányszor raboltak és mennyi a brutálisan, legtöbbször falkában agyonvert tehetetlen áldozatuk száma? Szerinted a vagyoni hátrány összevethető az emberáldozatok pénzben kifejezhetetlen tragédiájával? Vegyük úgy hogy ezt most elhamarkodottan, átgondolatlanul nyilatkoztad!

 • Göllner András

  @ László

  Jó fej vagy. Csak rosz növényből.

 • Sereském:Tudom.
  A hasonlatokban mindig van valami bibi.
  De nefeledd: MANAPSÁG NAPONTA jönnek a rádióból-ujságból olyan hírek hogy valakit elütött a vonat !

  Szerinted a vonat csak úgy elüt valakit?
  Pláne naponta ?

  Nem !
  A tönkretett ellehetetlenített emberek mennek neki a sínnek!
  Csak épp nem mondják ki a hírekben.
  Merthogy ennek az oka a “fehérgallérosok” országkifosztásában (is) keresendő.

  Cigányok által agyonvertekről nem hallunk minden nap,de még minden ötévben sem ! Különben is inkább egymást szokták agyonverni mindenféle kertimulatságaik alkalmával.
  TE se legyél demagóg !

  Nem védem a cigányokat , pontosan tudom milyen nagy gond ez ma.
  De azért ne essünk durva túlzásokba.

 • Almási Alma

  Seres Róbert
  2016 május 5
  2:54 du.

  “…és mennyi a brutálisan, legtöbbször falkában agyonvert tehetetlen áldozatuk száma?”

  Jézusmária! Gondolkodsz te? Figyelmesen nézel körül az országban?

  Jobb, ha még idejekorán észrevesszük: a cigányság más, mint a zsidóság. A zsidóság a történelem során eddig még minden esetben jámboran, engedelmesen hallgatva, és minden visszacsapás nélkül ment a halálba, gázkamrába.

  A cigányság az más. Az ő kultúrájuk ősibb, törzsibb, agresszívabb. Gyönyörűen látható némely esetben, hogy képesek bandákat alakítani egy-egy támadásra (vagy támadásnak vélt incidensre), és visszavágni. Ahogy szaporodnak a “gárdák”, szaporodni fognak a cigánybandák is. És – sajnálom – de ebben velük értek egyet.

  Kedveseim, ha így folytatjuk, bandaháború lesz az utcákon, engem is – vén, kövér fehérasszonyt és téged is, dicső fajmagyart – bármikor “elkaphatnak majd”, ha már nagyon elszabadul a pokol. Ez a dolgok logikus rendje.

 • Almási Alma

  Göllner András
  2016 május 5
  10:50 de.

  Ha úgy vesszük, ez a vidéki konzervatív értelmiségi réteg bűne is.

  Ebből a szempontból Budapesten mindig sokkal jobb volt a helyzet – és ma is jobb – hála a nagyon vegyes német-zsidó kultúrának (amely eléggé megmaradt), valamint a budapesti kisiparosok, kereskedelmi alkalmazottak és bankhivatalnokok józanságának és viszonylagos önálló tájékozottságának. Nem véletlen, hogy minden jobboldali kurzusban Budapest volt a “bűnös város”. Most is.

  Ide kapcsolódik a legendás “besúgó házmester” szindróma. Csakhogy kik voltak a budapesti házmesterek? Javarészt vidékről felköltözött, elszegényedett, tanulatlan emberek. (A Wiki szerint Budapest népessége 1900 és 1940 között megkétszereződött.)

  Annyi bizonyos, a probléma a tanulatlanságban gyökerezik, nem véletlen, hogy az oktatást manapság tudatosan züllesztik le.

 • Avi Ben Giora

  Mondja már megvalaki mitől is büdös a hal? Hát nem a fejitől? És ez anyira igaz a magyar politikára, hogy ennél tökéletesebb jelzőt ki sem lehetne találni. És a sajtó mindezt meg is írja gúnyos öntelt ironiával teltve, hogy bármit tehet az egyszeri polgár itt az lesz amit a kiskiráylok Csányik (picsányik, csak sokat loptak jó időben jó helyen) Matolcsik, Lázárok és ki tudja még a sok nevet felsorolni. Az új Magyarország semmiben sem különbözik a “boldog békeidők” horthysta Magyarországjától. Csak egyszer ez is el fog porladni valamilyen szemétdombon mint a horthy féle és már eléggé jól ismert milyen az amikor az az Istenadta nép már nem olyan mint a barom melyet a sok szemét igába hajt. Lehetséges, hogy a szélsőjobbosok szerte európában hatalomra fognak jutni, de tiszavirág életű hatalmuk lesz. Hagy ne soroljam hányszor is történt már ez meg. Akik a hatalomra kerülnek sokszor elfelejtik honnan is jöttek és főleg azt felejtik el nagyon hamar, hogy kiknek a szavazatai segítették oda. És bármennyire is biztosak abban hogy örök időkre betudták magukat betonozni a bársonyszékekbe a történelem eddig mindig rácáfolt. Ha nem is sűrün, de úgy negyven évente ez beszokott következni. Nem jó és célravezető dolog a népet rabszolgasorba dönteni. Lehet hogy a Spartacus féle rabszolgalázadás vérbe lett folytva de elindított egy folyamatot, hogy még a nagy Róma sem legyőzhetetlen főleg ha összefognak ellene.

 • Göllner András

  @ Almási Alma

  Egyetértek, de én, Máraival egyetértésben inkább a műveletlenség, mint a tanulatlanság kifejezést használnám. Márai így adott hangot saját kiábrándulásának: “Nem tehetek arról, hogy el kell mennem innen. Itt akartam élni, dolgozni, de olyan ellenállások irányába kellett dolgoznom, melyet nem bírok szusszal, kedvvel. Nem bírom izléssel sem. Ez az ország, mélyen, őszintén, belűlről műveltség ellenes. Mit kezdhetek itt? Jogom van elmenni”

  A magyar ifjúság több nmint 70 százaléka ma azt tenné, mint Márai. E fiatalság, saját bevallása szerint inkább máshol, mint hazájába élne, és nem azért mert az jobban, hanem szarabbúl teljesít Orbán uralma alatt. Az a műveletlenség, ellenségesség árad a keresztény nemzeti kurzus leszármazottjainak beszólásaiból ezeken az oldalakon, amely Márait távozásra késztette. Hogy ne érezzék kihagyva magukat, itt most a nagyszájú, műveletlen önteltekre, a Bencsics Klárikákra, aka Figyelő, a Marcsi, a Tóth Péter, a Charlie, a László és a többi Orbánistára gondoltam, akik itt pattognak, egyem a szívüket, jöjjenek bátran, állítgassák ki nyugodtan, szegénységi bizonyítványaikat. A KMH-ban szólás szabadság van.

 • Kedves Göllner András!

  Ne keseredjen el. Az itt és másutt az interneten megjelenő szélsőséges vélemények a magyar átlagéletben egyáltalán nem dominánsak, még ha úgy is tűnik. Sokan – NAGYON SOKAN – visszavonultak, eltűntek a kisebb magyar fórumokról, akik már nem bírják a nagyhangúak mocskos hozzászólásait. Én magam három kis fórumon is beszélgettem 2002 óta. Mondhatom, még a kemény jobboldali magánfórumról is eltűnt az oda írogatók lájtosabb fele.

  Lassan én sem bírom, ha nem tekinteném fontosnak, hogy olykor pontosítsak vagy ellenálljak az áradó mocsoknak, bár nem vagyok sem publicista, sem “humán értelmiségi”.

 • T. Göllner András ! Mélységesen egyetértünk a szólás szabadság dolgában …Máraitól, lehetne idézni, olyat, amit a műveltség bajnokaként nem tenne zsebre, de túl olcsó lenne…
  Magyarországról a rendszerváltozás
  után tekintettel a szabad mozgás lehetőségére távozott, és jelenleg is külföldön élő
  magyar állampolgárok 350 ezerre becsült
  száma a teljes hazai népesség mintegy
  3,5%-át jelenti. A magyarországi születé-
  sű külföldön élő népesség aránya az ENSZ
  becslése szerint 5,1% Ez az
  arány még mindig jóval elmarad a jelentő-
  sebb kivándorló országok arányaihoz ké-
  pest (Litvánia 16,1%, Bulgária 15,9%, Romá-
  nia 14,3%, Lettország 14,2%, Lengyelország
  8,7%). Romániából a munkaképes korú
  népesség 10%-a, Litvániából 9%-a, Lettországból
  6,9%-a vándorolt ki az elmúlt évtizedekben.
  Eközben 130.000 fő vissza települő, 380.000 külhoni, és közel 100.000 egyéb bevándorló kapott állampolgárságot… A kivándorlási hajlandóság, egyértelműen a fiatal korcsoportokban mutatható ki, ahol ez a szám nem különíthető el a más országban egyébként üdvözlendő, szívesen munkát vállalóktól. Apropó, én is külföldön dolgozom, de még nem gondolkoztam azon hogy a diktatúra áldozata lennék…

 • Göllner András

  @ Almási Alma

  Egy valamitől NAGYON távol tartom magam – az elkeseredéstől Az nem az én játszóterem. Azt másokra hagyom. Szegény Márait az elkeseredés ölte meg. Képtelen volt megtalálni a lábait a modern, poszt-modern világban, képtelen volt Magyarországtól, anyanyelvétől távoli terepeken száguldozni. Én, vele ellentétben, sokkal felszabadultabban, az angol nyelv keretei közt sokkal szabadabban, magabiztosabban repdesek. Sok mindenben követem Márait, de az elkeseredettség utcáját nagy ívben kerülöm. Ide is ritkán járok, sőt, egyre ritkábban fogom ezt tenni, a fenti megfontolásból. Legjobbakat kívánom Önnek. Már itt se vagyok 🙂

 • Almási Alma

  A műveltségellenességről:

  Sajátos tény, hogy a Rákosi és Kádár korban széles rétegeknek volt alkalmuk tanulni és művelődni. Nemcsak a “fényes szelek” nemzedékére gondolok, hanem a 60-as és 70-es évekre is, amikor szinte mindenkinek volt alkalma tanulni, méghozzá nagyon előnyös körülmények között. De ez körülbelül az utolsó “művelt” nemzedék.

  A 80-as évek már egészen másról, a harácsolásról és a titkos, korrupciós meggazdagodásokról szólt (GMK-világ). Jó bizonyítékom van erre is. A rendszerváltás előtt sokat jártam a Svábhegyen, mert arrafelé vezetett az út a munkahelyemre, és kellemes volt gyalog menni. Arrafelé lepukkant régi villák, és ócska vityillók voltak akkoriban. Aztán jött a rendszerváltás, és – komolyan mondom – még egy év se telt el, olyan kastélyok és erődítmények épültek az üres, gazos telkeken, hogy csak na! Kérdem én, honnan került elő hirtelenében az a sok pénz?

 • Almási Alma

  Göllner András
  2016 május 6
  1:45 du.

  Megértem. Onnan Kanadából az ember lehet előkelő kibic. Nekünk itt egy kicsit más a helyzetünk.

 • Seres Róbert

  Almási Alma
  2016 május 6
  4:59 de.
  Ha Te most ezt a “fehérgalléros” jelzőt valami freudi elszólásnak tartod, akkor ezt a magam és Geyza nevében is határozottan kikérem magamnak, mert egyikünk sem, még burkoltan sem a zsidókra gondolt, mert valószínű hogy zsidók is vannak a “fehérgalléros gazdasági bűnözők” között, de nem ez a jellemző, másrészről ha van is ilyen, az csak véletlenül derül ki, mert ésszel és strómannokkal csinálják! Hogy neked egyből a zsidók jutottak az eszedbe az lehet szándékos vagy rossz következtetés, remélem az utóbbi!

 • Almási Alma

  @Seres Róbert

  Alighanem a te következtetésed rossz. Itt is, meg az előző hozzászólásodban is. Én egészen világosan írtam, amit írtam. Freudot nem szoktam “alkalmazni”, ha vitába szállok… 😀

 • Almási Alma

  2016 május 6
  2:44 du.
  Igen, ebben igazad van!
  Én is megdöbbenéssel láttam a fantasztikus villákat a Svábhegyen és Sashegyen, mikor hazamnetem.
  Szerintem, van egy rétege a magyar társadalomnak, akik nagyszerűen prosperáltak egy bizonyos időben.-

 • hazai lámpa

  Almási Alma
  2016 május 6
  4:59 de.

  Magyar zsidó nők is rátámadtak az SS-ekre Auschwitzban, miközben a zuhanyozó előtt álltak sort, de gyanút fogtak a lövöldözéstől és a halottégető gödröktől. Merthogy akkoriban “túlmunka” folyt a halálgyárban.

  A cigányok már huzamosabb idő óta ott éltek, és ezért tudták, hogy mi vár rájuk. Sok zsidó nem is sejtette, hogy mi van a zuhanyzó után, ezért nem is jutott eszükbe lázadni.

 • Göllner András

  2016 május 6
  1:45 du.
  Márai Sándor, 89 éves volt mikor fejbelőtte magát.
  Felesége, fia meghaltak, egyedűl élt San Diagóban, igen szegényen! Láttam utolsó fényképeit, csont és bőr volt már, gondolom nem evett eleget.Vagy nem volt mit!
  Igen nagy nyomorban élt, egyedűl. Ráadásra nem akart öregotthonban élni, ami Márairól elképzelhetetlen lett volna!

 • Göllner András

  2016 május 6
  11:01 de.
  Ezt a beírást később vettem észre. Márait idézte. Mikor írta az idézett szöveget? 1945-ben! Tehát a “felszabadulás” után!
  T.i.mind az összes művét zuzdába tették az akkori úrak!

 • Seres Róbert
  2016 május 5
  2:54 du.

  Ha szerencsétlen tanár apukára gondolsz, az szerintem egy nehezen megmagyarázható lincselés volt, amire nemigen van példa a közelmúltból.

  Szerintem ugyanolyan felháborító a fehérgalléros bűnözés, mint a kisnyugdíjasok aranyláncának az elrablása! Tehát mindenkinek van sepregetni való a háza táján.

  Hogy a poszthoz is hozzászóljak, hát nehezen tudom elképzelni, hogy a roma zászló az olimpián sokat segítene a magyarországi helyzeten! Tüntetni kéne, nem egyszer és nem három embernek! Ha azt látják a nem cigányok, hogy sok roma isteníti a Viktort és örömmel mennek közmunkára, mit gondoljanak? Mondjuk megértem, hogy a 47 ezer forint több, mint a huszonháromezres segély + családi.

 • Seres Róbert

  hazai lámpa
  2016 május 6
  10:07 du.
  Itt mindeni engem akar szivatni, lejáratni vagy csak az abszolut tájékozatlanságát és egyirányú elfogultságát akarja igazolni? Még véletlenül sem a már rég elfeledett olaszliszkai tanárlincselésre utaltam, ami ugyan valóban egyedi eset volt, de hasonló cselekmények azóta is előfordultak és mivel csak kis mennyiségű vér folyt ,ezért a fősodratú bájosan elhallgatta, csak kisebb vidéki újságok és blogbejegyzések alapján lehetett értesülni róluk! Hogy ne kelljen játszanotok az ártatlan naivát figyelmetekbe ajánlom, hogy nézzetek alaposan utána, miért kell a kisebb települések és tanyák öregjeinek az udvarán 4-5 harapós kutyát és a párnájuk alatt kisbaltát tartani! Ha alaposan utánajártok, akkor észre fogjátok venni hogy nem csak a kuruc in fos, az analfabétahírek és a nemfősodratú bűnügyi hírek oldalain találtok ilyen számotokra hihetetlen híreket! Persze arról sem értesültetek hogy Hollandiából és Németországból magyarországi tanyákra idetelepült nyugdíjas tulajdonosokkal mit műveltek az információk hiányában agyonajnározott kedvenceitek és persze arról sem tudtok hogy kik voltak az utcai rabbiverések és zsidótemetők valamint a mindenféle temetők vandál bajnokai! Na persze azt sem fogjátok elhinni hogy a magyarországi wellnesbörtönök lakóinak 90%-át ezek az ártatlam báránykák teszik ki, amiről persze megint nem csak ők tehetnek! Kapjátok be!

 • A fehérgalléros bűnözéssel kapcsolatban :

  A zsidók semmivel sem jobbak a nemzsidóknál, de roszabbak sem.

  A különbség talán annyi hogy az átlagnál jobban tudják használni az eszüket, de ez sem jellemző.

  Ha egy zsidó sikkaszt neadjisten rabol, el kell ítélni.

  Függetlenül attól hogy benn van e a Kormányban vagy sem.

  De EZ ma nem teljesül kishazánkban.

  Mert itten egyenlőség van a törvény előtt, de vannak sokkal egyenlőbbek is.

 • Hazai Lámpa:
  Minap hallottam egy érdekes felvetést:
  Vajon mennyi lesz majd a jelenkor közmunkásainak a nyugdíjja?

 • Göllner András

  @ Almási Alma

  2010-ig, 20 éven át Magyarországon éltem. Testközelből érzem, ismerem a magyar társadalom összes rezzenését, mi több, aktív, párton kívüli közéleti szerepet vállaltam Magyarországon, a piacgazdaság és a demokratikus rend kiépítésében. Az “előkelő kibic” kifejezésével, mint a korábbi “tanulatlanság” kifejezésével is gond van. Nem tudom eldönteni, hogy ezek a melléfogásai a műveletlenség vagy a tanulatlanság jelei, így hát függőben hagyom ítéletemet, de egy valamire szeretném felhívni a kedves figyelmét: óvatosabban kellene bánnia a jelzőkkel.

 • Göllner, ha majd a cigányok elvégzik a kötelező iskolájukat, akkor beszéljen Máraiaról.
  Sajnos, nem szeretik az iskolát és a felnőttek a munkát sem.
  Nekem, mindig a kanadai indiánok jutnak eszembe róluk.
  Én hiszek a gének valódi állapotában.
  Nagy ritkán sikerül egy-egy embernek megváltozni és másképpen élni, mint a saját fajtája.

 • Almási Alma

  Göllner András
  2016 május 7
  11:27 de.

  Óh, hát akkor Ön szerint nem vagyok sem szépíró, sem nyelvész…? Tudtam! 😀

  A jelzőim (szegénykék), már csak ilyen sprődek. Csak remélni merem, hogy van berzenkedésre ingerlő hatásuk. Ha igen, már nem írtam le őket hiába…

  Ma már (szerintem), ha valaki nem “tanult”, akkor művelt sem nagyon lehet. Rég volt, amikor híres humanista nagyjaink büszkén mesélték, hogy mennyire utálták a matekot az iskolában… Aki pedig tanul, az szükségképpen valamennyire művelődik is, mivel a tanulás ma már nem lexikális tudásszerzés, hanem a kombinálóképesség és a látókör szélesítése…

  Ha pedig ezt rosszul látom, hát üsse kő… 😀

 • Seres Róbert

  Almási Alma
  2016 május 6
  4:59 de.
  Drága Malacka!
  A hozzám intézett bejegyzésednek ezen sorai a előtte való unalmas hablatyolásod miatt elkerülték a figyelmemet:
  “Kedveseim, ha így folytatjuk, bandaháború lesz az utcákon, engem is – vén, kövér fehérasszonyt és téged is, dicső fajmagyart – bármikor “elkaphatnak majd”, ha már nagyon elszabadul a pokol”.
  Nos kis töltött galambocskám, ha figyelmesen követted volna a honlapi előéletemet akkor valószínű nem becéztél volna “dicső fajmagyarnak”, mert én itt csak egy feketeseggű, sajnálatra méltó renitens zsidónak vagyok elkönyvelve és láss csodát, pont azért, mert a hozzád hasonlókat próbáltam jobb színben feltüntetni! Kössz, hogy rávilágítottál fatális tévedésemre, ezennel ünnepélyesen megigérem, nem fog többé előfordulni!

 • Almási Alma

  Kedves Seres Róbert!

  Hát, mi tagadás, nem vagyok könyvelő (sem), és az előéletedet sem firtattam… Talán illendő lett volna?

  Csakis arra válaszoltam, amit nekem írtál. Ahogyan most is: Ha nem tartod magad dicső fajmagyarnak, hát édes istenem… Tévedtem. Előfordulhat még a legjobb családban is…

  Maradtam tisztelettel Almási Alma 😀

 • Göllner András

  Bencsics, mondja, nekem miért is kellene kivárnom, hogy a magyar cigányság leéretségizzen, mielőtt Márairól szót ejthetek ? Ez egy olyan agyatekert logikai következtzetés volt, hogy azonnal feltettem a hifimre a Ronettes Be my Little Baby cimű lemezt, rátettem egy egész birkát a nyársra, és kihúztam egy dugót a hordóbol. Bencsics. Figyeljen. Annyira szeretnék segíteni magán, de képtelen vagyok erre. Ha az egyik kisdiákom ilyen logikával állna elém, mint amit most Ön produkált, nullát adnék neki, majd utána szépen elmagyaráznám neki, mert tanár ember vagyok, hogy hogyan érveljen, ha jobb eredményt szeretne elérni tanulmányai során. Világos ?

  Bencsics. Kérem, ezt most ne vegye rossz néven, de nem óhajtok több időt fordítani Önre, és nem azért, mert figyelmetlen, vagy rakoncátlan, vagy azért, mert már kezd sülni a birkám, és enni, inni szeretnék, hanem azért mert itt Balogh Jocó cikkéről kellene beszélgetnünk, és nem arról, hogy van a valami köze a magyar cigányságnak ahhoz, hogy én mikor beszélhetek Márairól és mikor nem. Egy valamire azonban felhívnám a kedves figyelmét. Holnap Vasárnap van. Meg kellene gyónni ott a Guizot utcába azt amit az előbb, odafenn, az indiánokról meg a cigányokról mondott. Ha önnek mindíg a kanadai Indiánok jutnak az eszébe a magyar cigányokról, akkor nekem meg önnel kapcsolatban, mindíg a fókák jutnak az eszembe. Nem kis fehérek, hanem a nagy sötétek. Teccik tudni ? 🙂 Megyek inni a Geyzával, utána ráülünk a vaddisznójára és megnézzük mire képes kinn a sztrádán. Oké, Klári Néni ?

 • Göllner András

  @ Almási Alma

  Semmi akadályát nem látom annak, hogy Ön szépíró, vagy nyelvész légyen. Számomra ezek érdekes foglalkozások, mindkettőt lehet több szinten is művelni, biztos vagyok benne hogy Ön egy szorgalmas, törekvő alkat, a legjobbat szeretné kihozni magából. Erre utal már az is, hogy gyalog járt be a munkahelyére, fenn a Rózsadombon, a rendszer váltás előtt és után. Eltaláltam, ugye 🙂 Én most arra törekszem, hogy nagyon jó szakszofon metafizikus legyek. Ezért hát játszanom kell 🙂 A bárányt már megettem, a vaddisznót kikötötte a Geyza, és haza ment rendet rakni a postafiókjában. Nekem pedig eljött a zenélés ideje, búcsúznom kell. Kezicsókolom.

 • Almási Alma

  @Göllner András

  😀 😀

  Egyet sem talált.
  Látom már, nem lesz lottó ötöse…

  De ez persze nem is fontos.

  😀 😀

 • hazai lámpa

  Seres Róbert
  2016 május 7
  7:00 de.

  A térségünkben volt egy lovastanya, ott az alkalmazott verte agyon a főnökeit, és összedrótozva a csomagtartóba tette őket, mikor kiértek a rendőrök.

  Nincsenek statisztikák a kezemben, de szerintem a cigányok besurranásban és kisebb értékű tolvajlásban vezetnek, az erőszakos bűncselekményeknél megoszlik a népesség. A tanyasi öregeknek az is sokat segített volna, ha a kormány nem a Rogán Antilop Vásárcsarnokát festeti ki 400 millióból a TANYAFEJLESZTÉSI Uniós támogatás keretében …

 • Seres Róbert

  Almási Alma
  2016 május 7
  Kedves Alma, nem vettem sértésnek, sőt, mert ilyen galutot sokan megirigyelnének(ha tudhatnák a teljes igazságot) a szupertoleráns Európában!

 • Önrendelkezés a cigányságnak?

  Mar hogyne lehetne, a szorgalmas munkaval szerzett penzbol meg orszagot is vasarolhatnanak maguknak!

 • A FEHÉRGALLÉROS ÖNTUDAT

  Van egy, mindannyiunk közös ismerőse, aki álszerénykedve mindig azzal jön elő, hogy ő CSAK egy műszaki értelmiségi. Persze nem is cáfolja senki az ő CSAK-ját, hisz ahogy beszél és nyilvánosság előtt pöffeszkedik az igazolja is a korlátolt és műveltségében rendkívül alacsony színvonalú attitűdöt, tehát nem kellene ezt folyton bizonygatnia, úgyis látja azt mindenki.
  Ő az, aki többek közt hagyja, határozatokkal támogatja, hogy az Orbán-junta végrehajtsa Budapest “bűnös városán” istenük – HorthyMiklós őfőméltósága – büntetését és most mindenféle fiktív indokokra hivatkozva a kurzus során immár a 6000. évszázados – nagyapáink ültette – hatalmas fát készül kivágni Budapesten. Ő terít piros szőnyeget minden, a fővárost érintő orbáni disznóság lábai elé…
  Ő Tarlós István, a főpolgármester, aki CSAK egy műszaki szaki…

 • Utói.

  Ő volt az, aki tisztségében mindjárt az első intézkedésként a Roosevelt dicsőségét megörökítő táblát leverette Budapest legszebb teréről…

 • Hazai Lámpa, A Cigány Láger – kb 4000 ember – “lakói” már két éve(!) ott táboroztak… A barakkokban nagyrészt német és osztrák cigányok voltak. Egész családok, gyerekestől berendezkedtek ott várva a “sorsukat”, közben jól kiismerték az SS szokásait, azt mindenképp megtanulták, hogy mikor és hogyan készülnek és mik az előjelei az egyes akcióiknak…
  A három hónap “kíméletre” ítélt – v. ki tudja – kárhoztatott ún. Sonderkommandó – krematóriumi szolgálat – tagjai is többször lázadtak fel, mert “volt rá idejük és anyaguk”…
  Egyébként ez a két éves “kímélet” állítólag annak volt köszönhető, hogy a cigányság egyes antropológiai(?) állítások szerint “árja fajú” lenne… Márpedig ez náciéknál abszolút erővel bír, kivéve amikor már közelednek az orosz felszabadítók.
  Egyszóval a cigány-tábor lázadása tehát egy viszonylag már jól előkészített, öntudatos összeesküvés eredményeként történhetett meg. Szemben a zsidók érkeztetésének és szelektálásának az érkezők azonnali kivégeztetése okán tökéletesen gátolt lehetőségeivel…

 • Göllner, nagyaon kedves , hogy “segíteni ” akar rajtam, de mit mondjak? már sokan probálkoztak, de senkinek sem sikerült rajtam segíteni!
  Először az apácák, majd a komcsik csaptak ki ugyanabból az iskolából.Az ÁVH-nak sem sikerült, sem a Fiatalkoruak fogházának, bár ott az igazgatónő igen kedvelt.A McGill egyetem főkönyvtárosa viszont jól éreztem magam. könyvtárában.Aztán később az Alcan vállalat mérnőki osztályán is probálkoztak, addig mig a vállalat nem ment tönkre.
  Kanadai és amerikai újságokba írtam évekig,
  majd őnálló lettem. 10 évig vezettem konyvterjesztő vállalatomat, csak magam.Itt senki sem tudott “segiteni” rajtam
  Férjem, Isten nyugosztalja, nem akart megváltoztatni, mert olyannak szerett aki vagyok,így a négy gyerekem is.

  Dióhéjban, ennyit magamról , hátha segít a “segítségének”.

 • Orsos Elemér! 4,40

  A rendszerváltás előtt a cigányság igenis jelentős mértékben kivette a részét az ország építésében. A legnehezebb és a legpiszkosabb fizikai munkákat ők végezték… Többek közt a bányákban, a vasüzemekben és más – egészségtelen – nehézipari kulcságazatokban az ő izomerejük révén kerültek forgalomba ezek termékei… A magyarországi vasútvonalak sok-ezer kilométeres sínpárjai is az ő kérges tenyerük munkáját dicséri.
  Egyszóval, kaptak munkát, és dolgoztak. eltartották a családjukat is… Fizették az SZTK-t és a nyugdíjat is.
  MA a fidSS-Jobbik koalíció előbb rossz törvényekkel, pszichés ráhatással és főleg sunyimód, negatív propagandával – mint az ön által itt fönt, alattomosan aljassággal ősszeállított mondata is – kiszorítja őket a munkaerő piacról, aztán meg azt terjesztik róluk, hogy nem akarnak dolgozni… Nameg azt, hogy ahelyett, hogy dolgoznának, inkább segélyért kuncsorognak… Erre találta ki a koalíció – először Kossuth Lajos szülővárosának pg.metere – ezt a közmunkának nevezett rabszolga-piacot, ahol a végzett munkáért nem ám annak értékét kifejező – legalább a minimálbér szintű – munkabért, hanem a régi “segélynek” megfelelő összegű éhbérrel szúrják ki a szemét… És akkor még örülhet a szerencsétlen, hogy egyáltalán méltóztattak neki úgynevezett “munkát” adni a helyi fidSS-s, jobbikos, keresztyény és “demokrata” urak, kik részéről deklaráltan is, a munka is könyöradomány – ha egyáltalán kapnak munkát…