Magyarország egy elszegényedő, leszakadó, kilátástalan helyzetbe hozott ország, és a baloldal nem akar semmit

2016 május 18 9:36 de.118 hozzászólás

Üres szó és hazugság folyik mindenhonnan.

Úgy néz ki, Magyarországon már csak az összeomlás segít. És talán az azt követő káoszból kijön valami.

Van egy elszegényedő, leszakadó, kilátástalan helyzetbe hozott ország, és a baloldal nem akar semmit. Pedig mindig beszélnek, de csak akkor érteni őket, ha egymást marják.

Egy-egy hasznos szó azért időnként elhangzik: negyedik köztársaság, alkotmány, jogállam, sajnos csupa olyasmi, ami pár emberen kívül már senkit nem érdekel.

A radikális jobboldal leginkább vért akar: cigányét, bevándorlóét, és persze zsidóét, de azzal most halkabb, elvégre a miniszterelnök családostól a pápához, a Vatikánba, az államelnök pedig a csíksomlyói búcsúba jár.

De a jobboldal mérsékeltjei, a magukat rátartian polgárként meghatározó „konzervatívok” sem akarnak semmit: egy maroknyi gerinces közgazdász kivételével továbbra is csak mérlegelnek, azt mondják, majd akkor szólalnak meg, ha lesz miért. Nem vallják be, hogy felőlük veszhet minden, a fő, hogy majd a romokon is ők, az övéik dorbézolhassanak.

Kik vannak még?

A progresszióval összefonódott liberálisok. Ők sem tanultak semmit azóta, hogy belebuktak a doktrinerségbe és dogmatizmusba. Ma is védik a nácik jogait, hadd tagadják kedvükre a holokausztot, Orbánnal egyetértve ők is duplájára emelnék az állami vezetők kétmilliós fizetését, és szerintük a csontot rágó nyugdíjasok is fizessenek a buszon, villamoson. Az országban milliónyi nyomorult és jogfosztott, de ők amiatt aggódnak, hogy a szélsőjobbnak és az állami vezetőknek meglegyen mindenük.

Így együtt ők volnának a diktatúra mindenre elszánt ellenfelei, ellenségei.

De a legtragikusabb kudarc a fiatal generációké. A miniszterelnök sorban zárja be előttük a ki- és betörés útjait, teszi tönkre az iskoláikat, egyetemeiket, szakmunkást, tornatanárt, papot nevelne mindegyikből, mégsem mozdulnak. Nem jelzik, milyen jövő él a fejükben, milyen országban szeretnének élni, boldogulni, s majd a saját gyerekeiket felnevelni. Vagy az volna számukra a jövő, hogy van lehetőségük elmenekülni?

És ha már az sem lesz?

Halva született nemzedék, egy súlyosan beteg ország tömeges kórlapja.

Pawel Kuczynski műve

Pawel Kuczynski műve

De a baloldal nem mindenhol halott, tragikusan csak éppen nálunk, ahol pedig a legnagyobb szükség volna rá. Görögországban és Spanyolországban nagyon is jelen van, a gazdag Franciaországban pedig hat hete tart a Nuit Debout, Egyéjszakás Kaland. Nem, fiatalok, nem szex, utcákon vívott kemény munkajog-érvényesítési küzdelem. Mindenki harcol magáért, a családjáért, a jövőért, csak mi, magyarok nem.

Pedig ennél azért még itt is lehetne többet tenni.

Alkotmány és köztársaság – üres szavak, helyettük legyen szegénység és igazságtalanság – ezzel járhatná a baloldal az országot, szólíthatná meg az embereket. A néma falvakban, a meggyötört városokban a kiszolgáltatottak biztosan megértenék, hogy végre hozzájuk, értük beszélnek.

És elhinnék, hogy a rossznál van jobb.

Bruck András

118 hozzászólás

 • Tóta W. Árpád hvg!
  [Horváth György 10,24]
  ˙

  .
  ))))))))))))))))))))))))))))) 😀 ((((((((((((((((((((((((((

 • Tiszteletem!

  Sajnos ez van!

 • Szlapák Sándor

  Orbán diktaturában mély szegénységben szenvedö ország.

 • A cikk szerzőjében nem csalódtam.
  Üdvözlettel.

 • Emberek, ha már a kétségbeesés olyan szintre emelkedik a baloldalon, hogy a legprimitívebb fogásokkal kell élnie a cikkírónak, akkor nyert ügyünk van.
  Ilyen ökörséget ki hisz el: „A radikális jobboldal leginkább vért akar: cigányét, bevándorlóét, és persze zsidóét”?
  Országunkban egy csepp vére nem folyik, se cigánynak, se zsidónak, se arabnak. Ha mégis folyik vér, az magányos, nyugdíjas nagymamák vére, akiket megerőszakolás után baltával aprítanak fel az ómigránsok, elég csak olvasgatni a napi sajtót.
  ………
  „Ma is védik a nácik jogait, hadd tagadják kedvükre a holokausztot…” szöveg szintén jó, soha nem értem meg miért lehet valaki jó ember istentagadóként és rossz ember, ha kételkedik az évente változó holokauszt leírásokban.
  ………
  „Magyarországon már csak az összeomlás segít. És talán az azt követő káoszból kijön valami.” Hehe, ha itt a kevésbé tájékozott olvasó valami perspektivikus dologra gondol, az téved, bőven megfelelne ha az anno anyagilag agyontámogatott Élet és Irodalom pénztárgépe újra csilingelhetne. Szerintem ezért nagy ár az „összeomlás és káosz”.

 • Szánalmas hazugság a cikk,egyre több külföldi látogat hozzánk,sőt
  hosszú ideje kint élő magyarok is hazajönnek(egy barátnőm testvére és a párja)Budapest csodálatos város,sokkal nagyobb fejlett nyugati ország is elismeri(dőlnek a turisták!!) egyre több a munkalehetőség,(már aki akar dolgozni…)(persze vannak még a javítani való hibák,különösen a szocik miatt!!!) az emberek vásárolnak,egyre több túlsúlyos ember van,akik keresik a drága fogyasztószereket,annyira éheznek,….na meg demokrácia van(talán túlzott is….)mert a lecsúszott,reménytelen baloldal egyfolytában uszíthat,hazudhat…..itt is kint is…az ő „idejükben” már rég elvitték volna az ilyeneket!

  Különben minden stimmel….!

 • Charlie, eszembe jutott egy rövid kis történet:
  Kohn Kanadából Montrealból hazalátogat, s találkozik Budapesten barátjával Grünnel. Megkérdi tőle, hogy van-e Magyarországon antiszemitizmus. „Nincs – válaszolja Grün – de szükség volna rá!”
  Valami ilyesmi zajlik itt is…

 • eveline!
  Valóban nincs itthon antiszemitizmus(jó a vicc…!)de egyesek(szerencsére nem a többség) pontosan ezt akarják elérni az hogy aztán lehessen sopánkodni,vádaskodni és alaptalanul támadni,ami aljas provokáció,nem érik el a céljukat,öngól lesz belőle és akik ezt nem látják át ….(a buta félrevezethető kisebbség..)azokból tényleg antiszemita lesz.
  pedig azt mondják,hogy a zsidók okosak(na az itthoni többség biztosan!)
  tényleg antiszemita

 • Parács Péter Pál

  A Magyar ember türelmes, mint a „birka” és soha nem hagyja el a nyájat. Ki fog állni ezért a meggyötört országért. Csak egy talpra esett „vezérkost” kellene már találni és a Magyar Nemzet tekintélyét „visszahozni”. Jó kérdés az itt élő nemzetiségiek. Ki állnának-e a Magyarok mellett, ha ne adj Isten oda kerülne a sor vagy „mi maradunk kisebbségben” saját hazánkban? Lenne-e szolidaritás a határainkon túlra került Magyaroktól?
  Egyébként kinek érdeke, hogy az ország az összeomlás elé kerüljön? Ezt kellene megkeresni és megtalálni az antivírust. Ha tényleg égető a helyzet akkor sürgősen!
  Való igaz, én is hallottam kósza híreket, hogy a még meglévő Magyarországra is „pályáznak”. Fekvése szerint ez nem kizárt, de nem igazán akarom elhinni, mint ahogy azt sem, hogy Putyin ígéretet tett volna Orbán Viktornak Magyarország megvédésében.

  Igaz! Érezzük, hogy egy picit káosz van, de szerintem nem ad okot pánikra. Inkább maradjunk talpon magyar intelligenciával, toleranciával, függetlenségben.

  P.P.P.

 • 3.12 d.u.
  Nagyapám pontosította a csacskaságot: „Nincs, de igény volna rá!” – mondotta Grün .

 • Horváth György!
  Valóban egyetértek azzal az állításával,hogy a magyar ügyekbe,se Amerika,se Brüsszel,se a migránsok (de ez a fórum se)nem szólhat bele.Így igaz!!!
  Egyébként sok „igazság” van a közlendőjében,de ugye szegény Nyakó
  szabadon van?! és az egyébként éhező magyar nép vígan plázázhat..(pizzázhat,vásárolhat)akár vasárnap is….kell nnék nagyobb baloldali győzelem?…(na kellene,de sajna semmi remény!)

 • Bruck András író kiment Amerikába. Nem is egyszer, kétszer. New Yorkban élt, az ottani zsidó világban. Szenzációs képet rajzolt róluk: érzékletes, hiteles, derűs tablót. Aztán pár éve hazajött, és írt egy regényt.

  No comment.

 • Christopher Adam

  Marcsi,

  azzal nincsen gond, hogy több százezer olyan külföldön élő magyar „szólhat bele” közvetlenül magyar választások idején–még akkor is ha soha nem is éltek Magyarországon?

 • Tegyük fel, hogy akik itt fentebb hozzászóltak, a magyarság reprezentatív mintája.

  Csodálkozunk, ha tönkremegyünk?

 • Nehéz a helyzet. Mert Bruck Andrással ezúttal nem értek egyet. Nem egyben-másban, hanem szinte semmiben, amit leírt. Viszont ezzel azt kockáztatom, hogy olyanokkal vesznek egy kalap alá, akik 40-50 éves közhelyeket mantráznak, mint: „vannak még hibák elv…, bocsi emberek! De ezeknek az imperi… bocsi a szocik az okai!”
  Meg: „dőlnek a turisták” – szó szerint, ugyanis leginkább az olcsó sört-bort-pálinkát kedvelő legénybúcsúzók járnak errefelé. Kifogásom, hogy szerző nagyon egyoldalúan ítéli meg közállapotainkat. Van azért ebben az országban legalább másfél millió ember, aki szavazatával is jelezte: nem ért egyet a jelenlegi rezsimmel. Csak a szavazati jogúakat figyelembe véve van úgy 2,5 millió, akik között nyilván szintén szép számmal akadnak, akik nem hívei sem a ner-nek, sem a rendmániásoknak.
  Úgy gondolom azonban, hogy egyetlen párt sem követhetne el nagyobb bűnt, mintha ismét az „igazságossággal” akarna szavazatokat szerezni. Azt kellene valahogy megértetni: mindenütt vannak gondok-bajok, és azok olyanok, ha egyiket megoldjuk, terem helyettük másik. Egyetlen kormány sem képes a megváltást elhozni. Csak másként élhet a lehetőségekkel. Pl.: nem az amúgy tehetőseknek ad lakásvásárlási támogatást. Egyrészt a lakásszám darabra megvan, akár minden családnak juthatna fedél. Ezek jó része azonban elavult, pazarlóan működtethető. Inkább a felújítást, ésszerű javítást kellene támogatni, talán kevesebben kerülnének utcára a fizethetetlen rezsi miatt. Az ilyen pénz egyrészt támogatja az építési vállalkozókat – könnyebben, kevesebb szakértelemmel lehet építeni egy új házat, mint korszerűsíteni a régit. Másrészt támogatja azokat, akik így második, többedik lakásra tehetnek szert kifejezetten bérbeadási céllal. Ezek persze olyan összefüggések, amiket nem lehet egy tőmondatban elordítani.
  A baloldali pártok egyébként rendszeresen járják a vidéket, sok helyen hetente kinn vannak a piacokon, forgalmas csomópontokon. Senki ne várja, hogy erről a híradóból, MTI-ből értesül. Egy hétig hallgattam a nemzeti főadó, a Duna esti híradóit. A hat nap alatt egyetlen egyszer sem esett szó ellenzéki véleményről, érvről. Kizárólag olyan összefüggésben hangzott el bármelyik ellenzéki párt neve, hogy Kövér, Kósa vagy más hasonszőrű szerint mit mondott bármelyik ellenzéki képviselő.
  Az ilyen „lássuk uramisten, mire megyünk ketten” típusú búsongásnál szívesebben olvasnék higgadt, de szenvedélyes reflexiót. Szerző képes ilyesmire, olvastam már én is.

 • Nem kell ménkű,
  Nem kell átok,
  Ott van nektek
  Kis hazátok!
  (Kanadai filozófus barátom:B.Gy.helyzet értékelő költeménye!)

 • Horváth György

  charlie,

  gondolom erről még nem is hallott, valszeg az újdonság erejével hatnak, nem?…. 🙁 http://444.hu/2013/08/05/addig-tartott-a-ciganygyilkossagok-pere-amig-az-idegek-birtak/

 • Horváth György

  Kedves Marcsi,
  miért zavarja Önt annyira hogy Nyakó nem jutott Welsz Tamás, Komáromi András, Váradi András sorsára?….

 • Horváth György

  Licence to kill, vagyis „engedély ölni”? Ez a régi James Bond film címe jutott eszembe az Orbán-kormány utóbbi megnyilvánulásairól. Lánczi András meghirdette a kormány részére a szabad korrupciót, hiszen amit mi ilyen csúnyán nevesítünk az tulajdonképpen csupán a Fidesz-kormány politikája – szerinte. Licence to corrupt.
  Tegnapra a DK felgöngyölítette a röntgengép beszerzési óriás-projekt főbb túlárazási szálait: kis közvetítő cégeknél csapódtak le óriási pénzek: milliárdok. Csepreghy Nándor erre a bűncselekmény típusra is adott magyarázatot: „A túlárazás kérdése csak az önök narrációja szerint jelent lopást. A túlárazás egy olyan gazdasági kényszer volt Magyarországon és az összes kohéziós tagállamban, ami abból fakadt, hogy ezek az államok, amelyek 2004 után csatlakoztak az Unióhoz, tőkeszegények voltak”. /Zárójelben: az ország szegény, ezért kell a haveroknak gazdagodniuk?/ Szóval kiderült: tulajdonképpen lopni is szabad. Licence to steal.
  Felmerült bennem, nem sokára eljutunk a licence to kill-ig? Bár lehetséges hogy Váradi András, Komáromi András, Welsz Tamás halála fölöslegessé teszi a kérdést.
  /Forrás közlemény: http://web.dkp.hu/a-kormany-elismerte-hogy-tularaztak-a-rontgenbeszerzesek-palyazatait/

 • talalom
  2016 május 19
  8:36 de.
  Vannak még hibák, de mi nem hagyjuk magunkat!
  A végsőkig kitartunk mellette ….

  Nem 40-50, hanem 60-70 év. Mind a szerzők, mind a kommentelők jó része erre az aspektusra akarja visszavezetni a dolgokat. Ha nem megy párhuzamban, mémi bakugrás belefér.
  A lap azt vallja, a diaszpórának ír. Így a diaszpóra eszerint megragadt a negyvenes években. A másik érdekesség a cikkekkel kapcsolatban, hogy an block kivetíti a dolgokat a magyarságra.
  Néhány cikkre azt mondottam, hmmm.
  Majd nocsak, nocsak.
  Végül átfutottam a szerzői listát, majd komment listát, és a kukába dobtam a trollokat. Pár van csak belőlük, de szaporodó képes.
  A konklúzió: No igen ….
  Érdekes számadatok.

 • Vegyük sorra, mit nehezményez a cikk?

  _ a baloldal nem akar semmit. Pedig mindig beszélnek, de csak akkor érteni őket, ha egymást marják.
  _ A radikális jobboldal leginkább vért akar: cigányét, bevándorlóét, és persze zsidóét, de azzal most halkabb…
  _De a jobboldal mérsékeltjei, a magukat rátartian polgárként meghatározó „konzervatívok” sem akarnak semmit… továbbra is csak mérlegelnek…
  _ A progresszióval összefonódott liberálisok. Ők sem tanultak semmit azóta, hogy belebuktak a doktrinerségbe és dogmatizmusba…

 • A baloldal kezdetben elkövetett bűnöket – Rákosi alatt főleg a baloldal hatalmi okokból való leszalámizásával… Kádár alatt pedig a nemzetközi helyzet megváltoztathatatlanságából egyenesen következő „példa statuálás” miatt. A későbbiekben pedig a „védettsége” következtében elkényelmesedett.

  Ennek ellenére a rendszerváltást becsülettel végigcsinálták. Annyi biztos, a fidesztől ennyi toleranciát és beletörődést sohasem várhatunk majd el.

  A két kezdeti párt, az MDF és az SZDSZ a választás után keményen egymásnak estek, előszedve a mélyen elásott elmebugyrokból a legirritálóbb jelzőket. Így lettek az SZDSZ=zsidók és az MDF=mucsaiak egymás szemében. De a legtöbb mocskot mindkét párt részéről a komcsik kapták, akiknek el kellett vinni a balhét nemcsak a saját utolsó 20 évükért, hanem Kun Béla, Rákosi és az 56 utáni vérengzésekért is….

  ENNEK ELLENÉRE a nép nagy többséggel 94-ben visszafordult az MSZP felé. Mert akkor még főleg olyanok szavaztak, akik – minden propaganda-átkozódás dacára – pontosan tudták, mi volt a Kádár rendszer…

  Persze csodákat az MSZP sem tudott csinálni, sokat nem is mertek ugrálni, hiszen még a koalíciós partner is fenntartotta a permanens komcsizást, ahol csak lehetett. Így aztán, amikor Orbán és a fidesz imázst váltottak, kaptak egy esélyt a „fiatalok” – tegyük hozzá, csak a később általuk végleg kinyírt kisgazdák segítségével.

  Egy darabig még később is fellángolt a „baloldal” ideálképe, de ők már régen nem feleltek meg ennek. (Gyurcsányt kivéve, aki szerintem kezdetben hiteles volt, és számomra, tanulva a sok keserves tapasztalatból ma is a leginkább elfogadható politikus.)

  Végül úgy tűnik, az ellenzékben megjelenő politikusok zöme ma gyakorlatilag mind a fidesz köpenyéből bújtak elő. Különösen érvényes ez az úgynevezett „Liberálisok”-ra, valamint az LMP-re. De vessetek meg – én már Gyurcsányon és Bokroson kívül mindenkire gyanakszom.

  Így hát józan ésszel mit kellene várnom a „baloldal”-tól?

 • Ch.A.
  Nincs azzal gond,hogy beleszólnak valamilyen szinten a magyar dolgokba,ez azonban nem döntő .
  A magyar liberális-KISZ-es „kommunisták” nem kértek belőlük,szinte letagadták volna őket azon a bizonyos választásokon.Románok tízezreivel riogattak.Nem jött be ez a dolog.
  Azon azért el kellene gondolkodni,hogy a mai határainkon túl maradt honfitársainknak milyen volt a lelki világa 1918-tól,amikor a nagyhatalmak így döntöttek,hogy ennek így kell lenni.Ez olyan dolog volt mintha a családját szerető 5 éves gyereket kitagadnák és az utca túloldalán kellene élnie -a szülők meg a másik oldalon-és nem mehet át hozzájuk,tiltva van az hogy beszélhessen velük stb.Elvesztették ezek az emberek testvéreiket,rokonaikat,évtizedes összetartozást-mindent elvesztettek.Magukra maradtak,ki lettek szolgáltatva a román nacionalizmusnak,intézkedéseknek,nagy lelki erő kellet ahhoz ,hogy ennyi időn keresztül meg tudták tartani magyarságukat lelkierejüket -és nekünk Magyarországról nem lehetett segíteni.
  A bizonyos időtől kezdve minden jogukat csorbították,csorbítják a mai napig.A nagyhatalmak még sem tesznek semmit azért,hogy ne így legyen.Egyik kormány ad jogokat a másik elveszi ( most történetesen a balliberálisok ) A békeszerződés nagyhatalmai pedig szótlanul tűrnek mindent.A békeszerződésben rögzítetteket pedig nem tartották be.Folyik a volt magyar területeken az elrománosítás ,zajlik a mai napig.100 %ig magyar települések szinte teljesen román nemzetiségűekkel rendelkeznek.Attól a paptól pedig megvonták a kitüntetést akinek köszönhetik a rendszerváltás lángját a románok.Persze hogy is néz ki az ha nem román volt a mozgalom elindítója!
  És ez így van az egyéb szomszédos országokban is .
  Most,hogy meg lett adva nekik az,hogy érezzék,hogy van kihez tartozniuk , vannak testvéreik akikkel egyek voltak valamikor–kifogásolni ezt a jelképes szavazást-nem gondolom,hogy helytálló.
  A több százezer inkább ezen az oldalon van , mint a másikon.
  Gondoljon csak bele : ha Önt elválasztanák az utca másik oldalán lévő ismerőseitől,barátaitól,testvéreitől,látogatóba évtizedeken keresztül nem mehetni,nem jöhetnének!Majd amikor lehetne menni- az 50 méterre lévőkhöz csak az USA-n keresztül tudna elmenni és így kellene visszamenni és ez napokba kerülne!
  Az összetartozás élményét azoknak is meg kell adni akik nem éltek az országban-a kötődést valamilyen módon meg kell adni nekik.Más országok is megteszik ez nem csak itt van így ,tévedés lenne ezt nem tudni.
  A szavazás megadása mögött ezek is ott vannak.Na persze a másik oldal nem így látja.
  Meg kellene próbálni ezen emberek millióinak sorsába belegondolni,lelküket megérteni,megérteni azt ,hogy állandóan csak lenézték őket,semmibe vették őket,(legszívesebben kirakták volna őket az országból-mint ahogy történt is )stb.–ha ez sikerülne,valószínű másként látnák őket.Nyilván azokra akik leszármazottak és nem a közeli országokban laknak-azokra nem ezek vonatkoznak.
  Üdvözlettel.

 • @Horváth György 9:28
  Nem tudom, hogy mit próbálsz igazolni a fenti linkkel, egyszerű „hamis zászlós művelet volt”, egyik elkövetője három évig okosodott Izraelben, a másikuk a Katonai Biztonsági Hivatal embere volt, aktív tartótiszttel.
  ……
  Ezek a tények az újdonság erejével hatnak rád, vagy nem is hallottál róla?

 • Horváth András!

  Dehogy zavar,félreértett!!!csak ugye közöltem,hogy ma már ….
  kiment a divatból az öldöklés…,a mai demokráciában többnyire törvények
  uralkodnak(régen ez nem volt általános,mindenki tudja….)
  Nyakó „elégtételt” kapott,gyűjti az aláírásokat a szerencsétlen hülye,de minek?már minden bolt nyitva van,van aki örül neki(a szegény pénztelenek…),van
  aki nem,mint például nálunk a Spar dolgozók,akik reggel 6-tól
  este 10-ig(ŐK ÁLLÍTOTTÁK!!!)bent vannak,egy ember 2 műszakot teljesít,na látszik is rajtuk szegényeken(de legalább állítólag…megfizetik őket!)!!!!

 • Ja és ez esetben „okos enged,szamár szenved” a tényállás!….

 • Konzervatív jobboldal soha nem volt Magyarországon, és most sincs. Akik jobboldalra szavaztak, azok főleg a Horthy-rendszer hívei, akik vélt vagy valós sérelmeket szenvedtek el a „komcsiktól” és a „libsiktől”, bárkik is legyenek ezek az ő szóhasználatukban. Egyébként azt hiszem, hogy a diaszpóra is nagyjából ebbe a kategóriába tartozik akár politikai, akár gazdasági okokból menekültek nyugatra.

  A fidesz-jobboldal ma sunyi antiszemiták és cigánygyűlölők gyülekezete (tisztelet a kivételnek!). Hozzájuk képest Vona pártja szinte üdítően őszinte. De azért ne ájuljunk el tőlük sem. Aki képes olyan eszméket büszkén hirdetni, az a gázkamráktól sem riad vissza, ha úgy hozza a helyzet. Szerintem.

  Ma mindehhez hozzájön a muszlim világtól való „rettegés”, amely nemcsak a jobb és a jobbik oldalon, de ballib oldalon is tarolt.

  A fentiek a politizáló emberekre vonatkoznak. A fiatalság ösztönösen távol tartja magát ettől. Mivel nagyszüleik, akik még tapasztaltak valamit az igazi múltból, mára lassan kihalnak, a propaganda pedig egészen hamis múltat kreál nekik, legokosabb, ha elfordulnak az egésztől, mintsem akár hamis jobb-, akár hamis baloldali eszméknek bedőljenek. Éppen ez mutatja, hogy nincsenek halálra ítélve – szemben a cikk állításával – csak önálló gondolkodásra. Azért, hogy Viktorunk hülyét akar belőlük nevelni, ez még nem fog sikerülni, éppen, mert nem állnak be semmi propaganda mögé. Jól emlékszem, hogy megy ez, hiszen én Rákosi alatt voltam általános iskolás, Kádár alatt gimnazista.

 • Evelinke aki egy helyi nagyokos:

  Ha már viccet idézel, legalább ne egy zsidóval ( Grün)
  mondasd a régi poént miszerint a faluban ugyan nincs antiszemitizmus de igény lenne rá.

  Nagyokoska.

 • Igen kéresmszépen, én is hallottam a Rádióban hogy a hazai, példanélküli korrupciót és közrablást úgy emlegették -talán a parlamentben- hogy idézem (nem szószerint) :

  ” Ez a pénzforgatási módszer felel meg a legjobban a speciális hazai viszonyoknak..)

  Valami ilyemit mekegett a tótumfaktum, a nevét már elfelejtettem.

 • Na jót nevettem,épp most mondták be a híradóban,hogy a szocik leállították az aláírásgyűjtést(észrevették,hogy nyitva vannak az üzletek,éles elme….)csak éppen az aktivistáknak elfelejtettek szólni…na tök égő!

  Egyébként Welsz Tamást (interpool is körözte…megérte a pénzét)
  a sajátjai …..nyírták ki,míg Simon a szemétségeit (egyenlőre..)nem véletlenül úszta meg….!(Jól megfizették,hogy
  hallgasson…)

 • OIM*:
  Miért…mondd miért hazudol már megint?
  ( Ezúttal ezzel a nyitvatartással kapcsolatban. )

  Csak a rend és a későnjövők kedvéért:
  *OIM = Oldal Idióta Marcsinevű Macájája

 • 2:11…
  Géza bátyó, de mit tegyek, ha pont Grünnek volt rá igénye….!?

 • OIM*
  MEgint dőreséget hoztál fel,
  Ezúttal a szocik népszavazásával kapcsolatban.
  Fogalmad sincs semmiről csak lököd a hülyeségeidet vég nékül.

 • Kedves Alma, ezt a gondolatát tudjuk be egy időjárási front zavaró hatásának: „….. Vona pártja szinte üdítően őszinte. De azért ne ájuljunk el tőlük sem. Aki képes olyan eszméket büszkén hirdetni, az a gázkamráktól sem riad vissza…”
  ……..
  A front elvonultával bizonyára visszaszerzi régi önmagát és objektíven leírja a Jobbik melyik eszméje vezet a gázkamrákig?
  ……..
  A fiatalságról írt véleménye is a teljes tudatlanságról árulkodik, a közép és felsőfokú tanulmányokat folytatók döntő részben jobbikosok, aztán fideszesek és van pár százaléknyi LMP-és is, a balos hallgató ritka mint a fehér holló. A fiatalság politikai aktivitása remek, telt házas politikai vitaműsorokat rendeznek az egyetemeken.

 • Marcsi, Marcsi !
  Welsz Tamás egy rendőrautóban halt meg, természetesen vallomástétel ELŐTT !!!
  Szervusztok, jó estét !

 • És van minek örülnünk is, úszóink tönkreverték Európát, annyi érmet nyertünk, mint a britek és franciák együttvéve.
  Öröm volt egymás után a magyar himnuszt hallgatni.
  Továbbra is hajrá magyarok!

 • charlie
  2016 május 18
  1:04 du.

  A roma-gyilkosságokról nagyon összeszedett (több díjat begyűjtött!) dokumentumfilm készült:
  https://www.facebook.com/JudgmentinHungary

 • Marcsi!

  Ön szerint ez rendben van?:
  http://24.hu/fn/gazdasag/2016/05/19/otthonteremtes-orban-modra-el-a-szegenyektol-oda-a-gazdagoknak/

  Persze erről is az „elmúlt nyolc év” tehet, vagy Soros propaganda, Barack Obama támogatásával (http://444.hu/2016/05/19/az-amerikai-kormany-annyira-sem-vette-komolyan-lazar-janos-nagy-leleplezeset-hogy-megsertodjenek-rajta).

  Strossmayer doktor klasszikusa jut Önről az eszembe, gondolom tudja, mire gondolok!

 • charlie
  2016 május 19
  3:44 du.

  Na jó. Gázkamra helyett mondjunk inkább sortüzet. Így már megfelel?

  Ha a fiatalság valóban Jobbikos, hát akkor valóban nagy baj van, jóval nagyobb, mint ahogy eddig gondoltam.

 • Hát igen! Mintha csak Viktorunkat hallanám…

 • Seres Róbert

  charlie
  2016 május 19
  4:04 du.
  Érdekes hogy, itt csak egy „megátalkodott szélsőjobbos” tud optimista derülátással gondolkodni! Én megköszönöm!

 • Almási Alma

  2016 május 19
  1:28 du.
  Kedves Alma, öszintén érdekelne, hogy melyik oldlt támogatja. Mi a politikai nézete, az ismert beíráűsai alapján, mindenki hülye. Szeretnék zisztán látni, hogy ma magyarországiaknál, ki NEM hülye?

 • Almási Alma

  2016 május 19
  1:28 du.
  Kedves Alma, öszintén érdekelne, hogy melyik oldalt támogatja. Mi a politikai nézete, az ismert beírásai alapján, mindenki hülye. Szeretnék tisztán látni, hogy ma magyarországiaknál, ki NEM hülye?

 • Megnhallgattam Hitlert is a maga jóvoltából.
  Persze egy igazi , buta hasonlat Orbánt Hitlerhez hasonlitani. Orbán, soha nem gyűlőlte a zsidókat, kormány tele van velük.
  Ha valaki nemzeti érzelmű, az az őn agyában, Hitlerhez hasonlit? Hát még nem látta és hallotta az amerikai elnökök , vagy elnök jelőltek nemzeti lelkesedésését..

 • Almási Alma

  2016 május 19
  1:28 du.Még valami kedves Alma!
  Úgy tűnik, hogy valahol megállt a Horthy kornál. ÉN éltem abban. Igaz hazaaszeretetet tanultunk az iskolában, igaz, hogy az átlagember haaszerető volt, de NEM náci. Ami az akkori kort és rendszert illeti, éles, komoly emlékeim vannak Erdély egy részének visszacsatolásráról,
  Ismerek zsidókat, akik szerették Horthyit mer gyáraik remekül prosperálhattak, beszéltem ilyennel, aki ma Ausztriában él.
  A kommunista agymosás idején is egy ideig otthon voltam, és szerintem annak az áldozta!

 • Nos, kedves Figyelő!
  Magyarország MEG VAN HÜLYÍTVE.
  A jelenlegi politikai oldalakról való véleményemet itt fentebb olvashatod két hozzászólásban, amelyben tömören összefoglaltam a meglátásaimat:

  Almási Alma
  2016 május 19
  1:01 du.

  Almási Alma
  2016 május 19
  1:28 du.

  Csak itt nem olvas senki, csak sértődik és sért…
  _____________________
  Amúgy én békebeli liberálbolsi lennék a 90-es évekből, vagy mi… 😀 De ez most már nem érvényes, vagyis nem igaz egyik politikai erőre sem. Így vagy úgy, a Fidesz szinte mindenkit kisajátított. És a választási rendszer meghekkelésével feltehetően nem is lehet senki a fidesz legyőzője, csak elsöprő fölény esetén, azt meg, ugyebár a sok egymással vetélkedő ellenzéki párt eleve lehetetlenné teszi.

  De majd egyszer meg lesz ennek a bosszúja. Minél később, annál nagyobb… És akkor isten irgalmazzon Viktornak és a sleppjének. De vígasztalódj, azt mi már talán meg se érjük. 😀

  Hacsak Orbánt egy ilyen „sorosozós” beszéd közben el nem kapja valami idegroham, hogy a publikum szine előtt nyilvánosan kelljen kivonszolni a teremből, van rá esély, hiszen már tökéletesen elvesztette az arányérzékét, ha engedi hogy Szíjjártó és Lázár nemzetközi szinten ilyen ökörségeket nyilatkozzanak…

  Feltételezem, most először egy Fidesz-Jobbik koalíció következik, még az is lehet, hogy a Jobbik lesz az erősebb, bár Vona voltaképpen Orbán fenekéből mászott elő. Szóval neked ott, Kanadában egyelőre semmi kellemetlen érzésed nem lesz…

 • Figyelő
  2016 május 19
  5:15 du.

  „Persze egy igazi , buta hasonlat Orbánt Hitlerhez hasonlitani. Orbán, soha nem gyűlőlte a zsidókat, kormány tele van velük.”

  Rosszul hallgattad a videót. Nem beszél Hitler semmiféle zsidókról, hanem a nemzetközi liberálisokról, akik jönnek-mennek, mindenütt otthon vannak, üzletelnek és szítják a világban az ellentéteket… 😀

  Szakasztott úgy, mint amikor Szíjjártó meg Lázár Sorosra utalgat, méghozzá már nem is burkoltan. Meg amikor Viktorunk a nemzetről beszél…

 • Ja, és kedves Figyelő, Horthy valóban nem volt náci a szó eredeti értelmében, mivel a náci („nemzeti szocializmus”) szocializmus részét messzemenően tagadta. Ő a magyar nemesség tipikus fasiszta képviselője. És ne mondd, hogy nem fasiszta, mert ő maga nyilatkozta, hogy előbb volt fasiszta, mint Mussolini…

 • Fel nem foghatom, hogy egyesek (Tóth P., Charlie, Marcsi stb.)szerint miért az a hazaszeretet, ha valaki dühödten bőg egy csaknem 100 éve kezdeményezett, majd elvesztett háború következményei miatt. A vereségbe egyébként belejátszott, hogy a 100 évvel ezelőttiek sem voltak hajlandók tudomásul venni, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia magyarországi területén a magyar nemzetiségűek kisebbségben voltak: 47-53% arányban. (1910.évi hivatalos népszámlálás.) Senki nem vonja kétségbe, hogy az 1920-ban, a Trianon nevű kastélyban kötött béke feltételeit a győztesek arrogánsan, igazságtalanul diktálták. Nem is tartott, alig húsz évig. A győztesek nem voltak kíméletesek az ismételten elkezdett és megint elvesztett háború után sem. Még húsz évnek kellett eltelnie, amíg a nagy nemzetek nem egymás ellen kezdtek háborút, hanem együttműködésre léptek. (Az EU ősének a Római Egyezményt tartják, amelyet 1966-ban kötöttek.) A következő harminc évben folyamatosan bővült az együttműködők köre, a nagyok, gazdagabbak saját pénzükön segítették-segítik a kisebbeket, hogy megszűnhessenek a határok. Nem kell már „Amerikán keresztül” Magyarországra jönnie az erdélyi, felvidéki magyarnak, aki egyvégtében utazhat, megállítás nélkül az Adriára, ahogy a „boldog békeidőkben”. Erre jön egy csapat szívósagyú mindenféle nációból és hülyeségeket ordibál. Ahelyett, hogy örülne, hogy a határait minimum három tenger, meg egy óceán mossa, igyekszik szétverni az egészet. Az egyik a rég szétfoszlott gloire-t sírja vissza, a másik a splendid isolation-t félti, a harmadik pár évtizede született „történelmi” műdalt bőg.

 • Nem élek otthon. Nem tudom eldönteni, a magyarok „hülyitését”.
  Annyit tudok, hogy a mai kormány egyet jól csinált! Megmentette a magyarokat a bevándorlóktól!

 • Figyelő
  Egy frászt ! Csak időkérdése és látni fogjuk : a bevándotlókon is gazdagodni fog !
  Szervusztok, jó reggelt

 • Kedves Figyelő! Óvatosan mondom, te is meg vagy hülyítve! Viktorunk ugyanis nem védett meg minket, csak dumál és szítja a rettegést a terrorizmustól meg a migránsoktól. Isten ne adja, szervez még terrorcselekményt is, mi az neki? Ha ez tartja hatalomban…

  Emlékszel a 98-as választások előtti gaz merényletekre a hős Torgyán és Áder ellen? (Sajnos én nem vagyok még eléggé szenilis…)

 • Csárli:
  Nem szokásom a magadfajta neonácikkal lállni , de most kivételt teszek:

  A szocik nem azért akarták folytatni a népszavazást , mert mégiscsak módosítottak a boltzár-rendelkezéseken, hanem két okból :

  1: ha a KORMÁNY vonja vissza a kis gusztustalan törvényüket, akkor bármikor ismét hatályba léptethetik, ezt elkerülendő gondolták mégis folytatni a népszavazási előkészületeket.

  2: Világossá vált hogy EZZEL A NÉPSZAVAZASSÁL szépen megszorongathatják Orbánt és klánját.
  Nem véletlen hogy oly sietve vonták vissza a törvényt. Habonyék is rájöttek hogy óriási presztizsveszteséget könyvelhetnek el vele maguknak.

  Az, hogy most miért nem akarja már a balfék MSZP a népszavazást, már nem érdekel engem.

  Hat év óta egyre csak a FIDESZ szekerét tolják.

  Ilyen ügy, mint a boltzár, átlag havonta van ebben az országban, miért pont most mutattak valami halvány életjelet , az nem világos előttem.

  Másik MARCSI (OIM) féle baromság:
  „Nyitva vannak a boltok”
  Egy fenét vannak nyitva. A TESCO például nem nyit ki hétvégére és főleg nincs éjszakai nyitvatartás sem.

  De TE Nácicsárli, okoskodjál csak tovább, a tények levannak tojva. Éljenezd minden idők egyik legostobább és legaljasabb helyi szócséplőjét BODA MARCSIT .
  Köszönöm.

 • Sereském:
  Nácicsárli és a hasonlóak kapcsolata az optimizmussal :

  „Az optimista úgy gondolja hogy a világok lehető legjobbikában élünk. A pesszimista tart ettől ”

  /Murphy Törv. Könyvéből./

  Másik aspektusa a kérdésnek:

  „Az optimista óriási traumákat szenved el, ha valami nem sikerül neki és a lelki problémáit a környezetén vezeti le. Ezzel szemben a pesszimista, aki hozzá van szokva az ilyesmihez, csak bólint egyet és csöndesen előlről kezdi a munkát.”

  /Géjza kiskátéja az egyes embertípusok attitűdjeiről/

 • Az imént hallottam Klub rádióban Viktorunk saját szájával kimondott útmutató szavait Soros Györgyről, az amerikai politika valódi pénzelőjéről és dirigálójáról, a háttérhatalom főemberérről, aki itt Európa keleti részén is irányítja a társadalmi mozgásokat…

  (Nem képletesen beszélt, hanem kertelés nélkül kimondta Soros György, és az általa pénzzel befolyásolt amerikai párt nevét, és azt, hogy ő dirigálja ott is, és itt a „háttérhatalmat”, és ő szervezi ránk a migránsokat a világból. Persze a pénzével…. Majd ezt mondta: amíg MI vagyunk hatalmon, megvédjük az országot… Hát így, kedves Figyelő! Remélem, akkor mostantól eléggé haragszol már a Gaz Ámerikára is…)

  Régóta tudom, hogy a magyar kultúrába oltott zsidó vér nagyszerű kombináció, rengeteg nobeldíjast, és nagy fizikust meg feltalálót adott a világnak. De hogy Soros révén az egész világpolitikát is mi magyarok irányítjuk, hát ez engem büszkeséggel tölt el… Végtére, valamiféle magyarságtudatom nekem is van, azér’, hogy gaz liberálbolsi vagyok… Hiába, mégis csak a Szíriuszról jöttünk mi, akárki akármit is mond… 😀

 • Találom! 7,00

  A-tól Z-etig igaz amit mondasz.

  A magyar jobboldal már rég elárulta magát. Nekik nem az kell, hogy bárki magyaaar ämber szabadon gyakorolja a szellemi és fizikai termékeinek szabad mozgását, és/ill. az emberi jogait, hanem ezeket kizárólag egy kvázi birtokosi, a birtoklási és az elnyomási – legyen az szomszéd nép, vagy esetleg [nap, mint nap] a többi magyar polgártárs elnyomása – ösztönük gyakorlása hajtja megint egy előre csak sejthető, újabb szakadék felé.

  Köszönet !!!

 • Június 11-én Tanítanék! tüntetés a Várkert bazárnál.

  Ma Magyarországon a diplomás fiatalok 8%-ának nem diplomások a szülei. A melós gyerekéből melós, az értelmiségiből értelmiségi lesz. Tiszta Amerika …!

  http://kettosmerce.blog.hu/2016/05/15/most_dol_el_egyszeri_fellangolas_vagy_hosszu_tavu_kuzdelem_lesz_a_tanarok_tiltakozasabol

 • málnaszőr
  2016 május 20
  5:28 de.

  „Lóf.szt mama!”, hogy klasszikust idézzek.

  A hazai neoliberálisok nem ugyanezt akarták? Több jusson a gazdagoknak, a szegények meg csináljanak magukkal valamit? Az mszp-rajongók, mint talalom végre rájöhetnének, hogy Horn Gyula a liberálisok tökéletes embere volt, aki kinyírta a jóléti államot …

  Agyamat eldobom, hogy ti még hisztek ezeknek, és néhány Horthy nosztalgiázó vadászkalapos kriptaszökevénytől féltitek az országot! Egyik oldal hülyéi az elaggott, vén bukott brókertól féltik az országot, a másik oldalon meg mszp-s milliárdosok aggódnak a köztársaságért …

 • Almási Alma
  2016 május 20
  3:43 de.

  A katolikus egyházat se választotta senki, mégis ott lihegnek a politikusok nyomában a fekete szoknyás papok, erről mesélhetne Orbán!

  Nem az a baj, ha valaki a hatalmi centrumok közötti harcról beszél. Az a baj, ha valaki önállónak, szuverénnek tünteti föl magát, csak az ellenfelét mocskolja ügynökösködéssel.

 • Almási Alma

  2016 május 20
  3:09 de.
  Én a megvédést abban láűtom, hogy NEM tudtak százezrek beözönleni az országba. Elsőnek a kerités volt az oka, aztán a „rossz” hír elterjedése a világon. Orbán egy diktátor és egyedűl ő áll ellen Európában a bevándorló muszlimok ellen.
  Azóta néhány hónp elment és ma már az európai államok, köztük a németek is, sajnálják már, hogy nem utánozták Orbán szívtelen, diktatorikus politikáját.

  Ja, és én sem vagyok szenilis, legalább annyira nem, mint te. (CSak annak szeretne egyes tag beállitani!)

 • Almási Alma

  2016 május 20
  3:43 de.
  Ezt csak késve olvastam, látom nekem címezted.
  Én nem tudok és nem is érdekel Soros György szerepéről a magyar politikába, vagy a külföldibe.
  Szerintem, mindig kell valaki, valami ami a rosszat hozza. Mindig kell egy ilyen. Ez ma Soros sokak szemébe. Nem tudom, hogy a m. sajtó terjeszti el ezt, vagy maguk az emberek.

 • Almási Alma, visszaolvasva irásaidat, jöttem rá, hogy Te valóban Gyurcsány és pártjának vagy híve.
  Valószinű, ezért nem értünk sokban egyet.
  Nekem teljesen közömbös Orbán és udvara, hiszen nem élek otthon. De amit Gyurcsány produkált és követői ma is tesznek, nekem nem kosher. Elnézést.

 • Hlámpa. Nem vagyok rajongója senkinek, volt is bajom kamaszkoromban, mert nem voltam sem „illéses”, sem „metrós” – volt dal ami az egyiktől tetszett, volt, ami a másiktól. A jóléti állam nem Horn miatt szenvedett ki – Nyugaton sem létezik már. Csak annyival erősebb, amennyivel az ottaniak jobban élnek jogaikkal, nem engedik elvenni sem azokat. Az egy hülyeség, hogy egy gazdag nem ismeri föl a társadalmi problémákat: Marx és Engels is gazdag polgárcsaládban élt. Úgyhogy ugyanúgy létezik milliárdos köztársaságpárti, mint kérges tenyerű munkás, aki vakon hisz a gazdájának, papjának, bármit is mond.

 • Kedves Figyelő!
  Én valóban Gyurcsánynak és a DK-nak vagyok a híve. Elvben tudnék ugyan jobbat is elképzelni, de gyakorlatilag a kínálatból ők az egyetlenek, akiktől nem tartok (hacsak a „Seres Mária Baráti Köre Párt” nem :D). De ez korántsem jelenti, hogy teljesen meg lennék velük elégedve.

 • hazai lámpa
  2016 május 20
  7:37 de

  Mindig nagy élvezettel olvaslak, de legtöbbször nem értem, hogy jön a csizma az asztalra? Most sem…

 • Amit a bajuszos ember mondott : a fordításban nem szerepelt,hogy a liberálisokról beszél ,ezt nem kell belemagyarázni.De azt lehetett hallani kikre gondolt a közönség,a bajuszos beszéde alatt( azokra akikről a bajuszos beszélt),mert bekiabálták a náció nevét .Ezekről beszélt és nem a libsikről-Szerintem.
  A kényszerképzetet pedig gyógyítani lehet.
  Udvarias tisztelettel Üdvözlöm.

 • Seres Róbert

  Az MSZP-t és a Munkáspártot leszámítva a baloldal igenis minden gazemberséget megtesz, hogy még akár hazaárulás árán is visszakapaszkodjanak a hatalomba.

 • Sörös Róbert,
  Magyarországon a bal és jobb oldal nem adhat fórt egymásnak.Az árulásnak,hazaárulásnak évszázados(több)tradíciói vannak.Mikor ki és mikor kinek árulja az egyre ócskábbá váló árút.Ti pedig tépjétek a szátokat.

 • tóth péter,
  „a kényszerképzetet gyógyítani lehet”.A náci elméletet és a nyilas maradékokat csak irtani.Nem befogadni a kommunisták közé és ÁVH-s pribékeket nevelni belőlük,majd az új fordulatnál jobbik magyar gárda,64 vármegye és a francot érdekli még milyen néven újra starthoz állítani. Dehát..ez a szittya tempó.Lehet,hogy egy új Trianon gyógyulást hozna?

 • 10 gyuri!
  Idézet :

  „1945 után, Rákosi és a Moszkvában képzett magyar kommunisták hazatérésekor a Magyar Kommunista Párt taglétszáma minimális volt, ezért a pártba fel kellett venniük egykori kisnyilasokat is.

  A nyilaskeresztes párt az 1939-es parlamenti választásokon a második legerősebb párttá vált. Több mint háromszázezer tagja volt, a magyar nemzetiszocialistákat majdnem egymilliós választói tömeg támogatta. Budapest munkások lakta kerületeiben minden harmadik szavazatot ők kapták.

  Az 1919 után illegálisan szervezkedő kommunista párt a szovjet megszállást megelőző időszakban csak néhány száz főből állt. A második világháború éveiben sokszor csak tucatnyi aktivistára számíthattak. Amikor a Vörös Hadsereg nyomában megindult a Magyar Kommunista Párt szervezése, döntő fontosságúvá vált a párt taglétszámának növelése. Miután a Magyar Kommunista Párt tagjai a háború befejezésének első pillanatától kezükbe kaparintották a belügyi és katonapolitikai nyomozó szervezeteket, hozzájutottak a nyilasok tagnyilvántartásához is. Ezt követően tömegesen léptek be a kommunista pártba olyanok, akiken „kisebb vagy nagyobb mértékben fogott az ellenforradalom és a fasizmus fertőző mételye” – ismerte el Rákosi Mátyás. A kommunista pártba felvett „kisnyilasoknak” nyilatkozniuk kellett arról, hogy mikor és mennyi ideig voltak a Nyilaskeresztes Párt tagjai, és arról, hogy tagságukat hibának minősítik, és azt jóvá kívánják tenni…..”
  Hát így kerültek be !!! Ezt tagadni nem lehet!!!
  Üdvözlettel

 • tóth péter,
  nem a párttagság ide vagy oda létszáma a meghatározó egy „nép” mentalitását illetően. Rákosiék az orosz érdekeket képviselték ugyan úgy,mint a kis,közép vagy nagy nyilasok a náci Németország érdekeit.Tény,hogy a nyilasokat jó húzás volt berukkoltatni az ÁVH-ba. Gyilkolásban,kínzásban,rablógyilkosságokban már nem kellett egy új gárdát kiképezni.Ezt nagyon könnyű volt egy ilyen alja csürhével keresztülvinni.Ennek a „népnek”nagy része megszokta már a notórius hazaárulást.Mikor ki a vevő?!Az”árú” mindig kéznél van.Nyilatkozatokat adni…Na ne!Ez egy komoly probléma volt vagy csak engem akartál megnevettetni?Ha a zsidók nyilatkozatot adtak volna bármiről,hányan maradtak volna életben a kb. 600.000 kiirtott Magyarországhoz mindig lojális,mindenben az ország érdekeiért küzdő emberből?(bocsánat,zsidót akartam írni).

 • Jaj, Gyuri 10, Tóth Péter! Miről beszéltek? Igen, sokan tudjuk, hogy a kisnyilasok voltak az ÁVH legjobb káderei. Igen, tudjuk, hogy sok százezer magyar hazafit irtottak ki ordas eszmék jegyében. Erre mindig emlékezni kell, de jóvátenni nem lehet. Esetleg tanulni a múlt tapasztalataiból. És Bruck András épp azt feszegeti: ez a nép, úgy ahogy van, reménytelen. Én meg azt mondom: ez nem igaz. A magyar épp olyan, mint a többi: se nem jobb, se nem rosszabb. Nem „alja csürhe”, de nem is Hős szabadságharcos. Az antiszemitizmusnak nem a szemitizmus – pláne nem a cionizmus – az ellentéte, hanem a tolerancia. A hazafiságnak meg nem a kozmopolitizmus – éppen ellenkezőleg. Az tudja igazán becsülni nemzete értékeit, aki elismeri más népekét is. A kérdés most más, de nem kevésbé életbevágó. Miközben mi itt a nácizmuson, meg a cionizmuson rugózunk, a Föld népe rég túllépett ezen. Arra kéne választ találnunk valahogyan, hogy a tolerancia, az együttműködés tényleg egyenlő a lúzersággal? Vagy arra, hogy az erő egyenlő-e az erőszakkal? Egyelőre ugyan csak a Közel-Kelet rémes perspektívájával szembesülünk, de mit kellene tennünk, ha Afrika kopogtat az ajtón? Ez nem „magyar kérdés”, ez európai kihívás, és csak együtt találhatunk valamelyest érvényes választ.

 • óth péter
  2016 május 22
  3:47 de.

  Idézet? Megírnád, hogy honnan?
  Kíváncsi vagyok rá.
  Kösz.

 • Bocs, természetesen tóth péter…

 • Visszanézve arra az időre, amit átéltem Tóth Péternek és
  találomnak van igaza. Mindkettő valóban jól tudja az akkori eseményeket.

 • Na, eddig én úgy tudtam, hogy az Ávósók mind zsidók voltak. Most tudtam meg, hogy egyben valamennyien nácik is. Vagyis zsidó nácik. Most már csak a muszlimokat és a cigányokat kellene valahogy beleapplikálni, oszt jóvan!

 • Figyelő
  2016 május 22
  4:29 du.

  Téged is a zsidó nácik juttattak börtönbe?

 • Alma, Nem, engem az osztálytársnőm!

 • Ja, és Jankó Péter tanácselnök (legfelsőbíró, gyengébbek kedvéért)
  Nem tudom a vallását, 56-ban öngyilkos lett ez van az életrajzában.

 • Kedves Alma! 5:32
  Az ilyen általánosítások mindig hamisak. Abba gondolj bele, milyen lehetett itt az élet ’45 tavaszán. (Én is két évvel később születtem, csak elbeszélésekből ismerem az akkori helyzetet.) Romok mindenütt, munkáskéz kevés (hiszen odaveszett vagy 1 millió emberünk). Nincs eszköz, az igásállatot, gépet, amit meghagyott a „szövetséges”, elvitte a győztes. Közbiztonság sehol, a városokban egy télikabátért leütöttek. A Kommunista Párt szervezte meg az R-gárdát: olyan erős fiatalokból, akik között ugyanúgy akadtak zsiványok, mint a „vetkőztetők” között. Szinte biztos, hogy volt közöttük olyan is, aki pár héttel, hónappal előbb még zsidó, vagy csak elhagyott lakásokból rekvirált. Meg olyan is, aki valamelyik táborból hazatérve ott állt egyedül, család nélkül, a megalázottság haragjával, szerettei elvesztésének fájdalmával.
  Élelem alig – a batyuzók (asszonyok jártak vidékre valami élelmet szerezni) egy aranygyűrűért legfeljebb ujjnyi szalonnát kaphattak – sonkáért, kis bödön zsírért már aranyóra vagy zongora, bunda kellett. Talán erre is emlékezhetnének azok, akik ma azt panaszolják, hogy szüleik „padlását lesöpörték”.
  Ilyen a háború, meg annak következményei. Az Államvédelmi Hatóságot – 1953-tól Államvédelmi Osztályt eredetileg a belső rend fenntartására szervezték. És nemcsak önkéntesekből állt: a kötelező katonai szolgálat idején sok fiatalt soroztak be a kékparolisok közé, így ’56-ban is előfordult, hogy nem vallatótiszt, hanem sorozott kiskatona esett áldozatul.
  Az ÁVH és az ÁVO szerintem arra kellene, hogy figyelmeztessen mindegyikőnket: semmiféle erőszakszervezet nem kaphat ellenőrzés nélküli teljhatalmat, fellebbezés nélküli ítélkezési jogot. Feladata a törvényes rend fenntartása – de csak törvényes keretek között. Ezért életveszélyes a mindenféle gárdák masírozása, legyen az akár „magyar”, akár „új”, sőt, akár „újmagyar”.

 • Kedves talalom!

  Igen, pontosan így volt, én már éltem akkor, igaz, 49-ben csak elsős voltam, de nagyon sok mindenfélére emlékszem azokból az időkből – meg a szüleim is sokat meséltek róla.

  Az, hogy a komcsik zsidók voltak, rendszerváltáskor elterjedt hülyeség. Most meg egyesek próbálják őket nácinak beállítani. Erre akartam felhívni a figyelmet. Sajnos ma már egyre kevesebben vagyunk, akik megélték azt a kort. A többiek szépen szajkózzák a hamisított történelmet, vagy próbálják a mai ellenszenveiket belegyömöszölni nem ismert kategóriákba.

 • Alma, én sajnos öregebb vagyok nálad!
  Én már nagy lány voltam, mikor az első kommunista kormány létesült Magyarországon.
  Bizony, Rákosi Mátyás mellett ott volt Gerő, Révia is a kormányban,Bizony sok zsidó volt köztük, de hülyeség őket nácinak hívni.
  Az akkori bosszú hadjárat elképesztő volt, számtalan ÁRTATLAN ember került akasztófára, börtönbe és internálásra.
  Többek között Faludi György költó is.
  Csak a kollegának vagy a házmesternek kellett feljelenteni és már is vitték!

 • Almási Alma !
  Ha komolyan gondoltad : Íme : terrorhaza.hu Átöltözés!
  Üdvözlettel.

 • tóth péter
  2016 május 23
  1:17 du.

  Jaaa… a Mariska?
  Jó lába van…

  Azt hittem, valami komoly forrás…

 • tóth péter,
  láttam az Andrássy út 60-ban a mindenkori magyar uralmon levő osztály kedvenc kínzó és kivégző szalonjában a nyilasokat ÁVÓ- sokká alakító átöltözést.Ezek az átvedlet brigantik jól megértetve magukat Péter Gáborral folytatták a sajátjaik üldözését ugyanúgy mint a cionisták megkínzását,bebörtönzését. Nem biztos,hogy bármiféle elvtől vezettetve.Inkább megszokásból szakmai alapon,hivatásos gyilkosokként. Klárika Figyelmébe:
  Egyébként Faludi György”kikeresztelkedett”zsidó szülők gyermekeként született.Merem ajánlani két nagyszerű biografikus regényét,melyek címére nem biztos,hogy pontosan emlékszem. Az első a „Pokolbéli víg napjaim”és második a”Pokolbéli napjaim”. Faludi György nem lett felakasztva,de megszenvedte a recski internálótábor és a „kommunista”rendszer börtöneinek minden aljasságát.A terrorházban film interjúban meséli el „beszélgeté- sét” Péter Gáborral,aki tudatja Vele,hogy nem találták bűnösnek semmiben.”Szóval akkor most kiengedtek?”Azt már nem!Aki Amerikából visszajön ebbe a szarba,az rohadjon meg a börtönben.

 • Klárika,
  viszonylag alaptalanul beszélsz”bosszú hadjáratról”.Az akkori moszkovitáknak semmi alapjuk nem volt a bosszúra.Ami az akkori kormányokat jellemzi az kizárólag a moszkvai parancsok enyhe végrehajtása volt.Ha akkor Ukrajnából jöttek volna a parancsok akkor lehet hogy „megbűnhődte”volna ez a nép a II. magyar hadtest ukrajnai tömeggyilkos,vérengző múltját.Lehet,hogy kisebb magyar rezervátum maradt volna,mint a kanadai indiánoknak.Az akkori aljas moszkoviták vagy családjaik nem szenvedtek semmitől,amiért bosszút kellett volna állni.

 • Terror Háza ?
  Hm..mis az..Jaaa tudom már !!
  A jelen Hatalom történelemhamisító központja.
  Csakhogy én már nagyfiú vagyok, nemhiszek a mesékben.
  Abban hiszek hogy a nyilasokat,(ha utóbb lebuktak),elítélték.

 • Geyza,
  itt van egy kis tévedésed.A terror házzal kapcsolatban igazad van de mivel már én is nagy kisfiú vagyok határozottan állítom,hogy a szakmai szintű verőlegények mindvégig a nyilas söpredék volt.Még az 1960 as években a maros utcai kriminalisztikai intézetben a kihallgató és pofozó elvtársak nagy része sem a valódi idealisták vagy azok utódai voltak.

 • Gyuri!

  Gézának van igaza.
  A nyilas, ha megtudták róla azaz felismerte valaki és bizonyítást nyert, lebukott minimum ült érte…
  Még a 60-as években is. Ott volt, pl. az ún. zuglói nyilasper… Finoman szólva sem helyezték őket BM v. HM állományba „pofozónak”. Ez esetben 19 elítélt közül 2 halálos ítéletet kapott…
  Disszidensek terjesztik, ezt a városi legendát, hogy a maguk igazolására (is) egyenlőségjelet húzzanak a nácizmus és a szoci közé. Persze emberileg érthető… Az önigazolás fontos az egykori nagy lépés bizonyításához…

 • Geyza!

  Teljesen művi. Abban a „múzeumban” egy eredeti darab nincs kiállítva… Múzeum? Amit a Vezér és az Ő udvari „múzeológusa” – másodállásban „mózeológus” – Frau Schmidt első dolgukként, milliárdokért alakítottak át, majd avattak föl már az első Orbanisztán idején.

  Igaz; egy történelemhamisító központ. Tömegeket, túristákat, gyerekeket, fiatalokat cipelnek oda naponta különbuszokkal megtéveszteni, elsősorban a holokauszt jelentőségét relativizálandó, azaz eljelentéktelenítendő célzattal.

 • gyuri10
  2016 május 23
  4:34 du.
  Köszi, megvan Faludi könyve, sőt angolul is!
  Itt mesélem el Neked, képzeld, még találkoztam vele, 2005-ben Budapesten, a könyvnapon!
  Egy terraszon éppen ittam egy szódát, mikor feljött két hölggyel és leültek egy asztalhoz. Odamentem hozzá és kértem tőle autógramot,ami ma is itt van a fiókomban.
  A híres hajáról ismertem fel!
  Kanadában volt egy reklám a TV-.n amiben Faludi, mint egy őrült autóvezető szerepelt. Torontóban élt, elég nehéz anyagi kötülmények között.

 • Geyza
  2016 május 23
  4:59 du.
  Bocsi Géyza, nincs igazad!
  Voltam a Terrorházban és mind a nácik, mind a komcsik egyelő rangban szerepelnek! A napoban járt ott kanadai unokám.
  Én is láttam, a millió fényképet a nácikról is, meg a komcsikról is!
  Mindkettő, aljas népírtó mozgalom volt, melyben a magyar családok milliói szenvedtek. Az én családom mindkettőben!

 • Írtam már a budapesti házmesterekről?
  A miénk, feljelentette a bujkáló zsidó lakost éppen úgy, mint rólam adott egy igen rossz „kádert”, aminek alapján itéltek el!

 • Gzuri,sajnos bizony volt és van bosszú, amiben tehetségesek sokan vannak.
  Nekem soha nem jutott eszembe, Apámnak sem a bosszú, sem jobb felé, sem balfelé!

 • Bocsi, az utolsó Gyurinak szólt.

 • tóth péter
  2016 május 22
  3:47 de.

  A háború előtt és alatt a kommunista párt be volt tiltva, a nyilas meg nem. Ez lehet a magyarázat a szavazóik számára.

  A háború után demokratikus választásokon nyert az MKP több százezer szavazatot! Nem „kaparintottak” magukhoz egy miniszteri széket sem, de minden megszállt országban a belügyet a kommunisták kapták.

 • Klárika,
  én csak amondó vagyok,hogy a moszkovitáknak semmiféle alapjuk nem volt a”bosszúra”.Amit csináltak,ha egy szabad ukrán állam utasítására csinálták volna a bosszú olyan kemény lett volna, lehetséges hogy egy kisebb magyar rezervátum maradt volna,mint Kanadában az indiánoknak.

 • málnaszőr,
  Többnyire Geyzának valóban igaza van.Azt viszont nem vonhatjátok kétségbe sem Te sem Geyza,hogy 1961 december elején a maros utcai „kriminalisztikai”intézetben egy heti vallatás,kihallgatás után egy pofon kíséretében engedtek „haza”.Mondván: „na jól van most kiengedjük.Menjen a zsidó kurva anyjába,de vigyázzon,mert a szemünk magán lesz”.Mindezt birgerli csizmás,tökéletes fekete egyenruhás(bosszúálló)szittyák tették.Igaz…nyilaskeresztes, árpádsávos karszalagjuk nem volt.Ez viszont velem történt.Nem veletek.

 • Marcia Su Roma

  Sok hülye vert itt tanyát,de kedves ALmási Alma,ön viszi a prímet! 😀
  A hamisított történelem nagyszájú hirdetője magácska.Az meg puszta tény,hogy a kommunizmus nagy koponyái szinte egytől egyig zsizsikek voltak.

 • Marcia Su Roma
  2016 május 25
  11:09 de.

  Bunkó! Az egy dolog, hogy fasiszta vagy, és nem szégyenled. De ne gyere hülyék közé, vagy ha itt írsz, akkor te olyan hülye vagy, mint a többiek, akiket kritizálsz!

  Alma, ez már siker, hogy te gyurinak náci vagy a ducénak meg komcsi! Ez azt jelenti, hogy jó úton jársz, önálló személyiség vagy. 🙂

 • gyuri10
  2016 május 24
  3:34 du.

  Te aztán elmondhatod, hogy alulról láttad a történelmet. Ne is nézz bele egy törikönyvbe se, mert még megárt!

  A moszkovitáknak tényleg semmi okuk nem volt a bosszúra, a börtönévek, az évtizedes betiltás és az ellenforradalmi akasztások olyan, amit könnyedén meg lehet bocsátani.

 • gyuri10
  2016 május 24
  3:34 du.

  A szovjetek 1945-ben nem engedték jobboldali pártok indulását az országgyűlési választásokon, csak az FKGP-t.

  A kisgazdák választási győzelmük ellenére koalíciós kormányzásra léptek a másik nagy győztes komcsikkal, akik vitték a fontosabb tárcákat (belügyminisztérium, politikai rendőrség). A kommunisták ezt arra használták fel, hogy politikai ellenfeleiket kiszorítsák a hatalomból, pl. Nagy Ferenc, Tildy Zoltán.

  További jogsértések 1945-től 1949-ig:
  – a mo.-i németek kitelepítése a kollektív bűnösség elve alapján, vagyonuk elkobzása.
  – B-listázás, aminek során a közigazgatásból és a közintézményekből tízezer számra bocsájtották el politikai okokból az alkalmazottakat,
  – az 1947-es választójogi korlátozások (700 ezer választó),
  – választási csalások (pl. kék cédulák)

  De tényleg rendesek voltak, mert lövethettek is volna! Amit az ukránokról írsz, az teljes képtelenség! Az ukránok akkor is úgy szerették az oroszt, hogy kenyérrel-vodkával fogadták a német megszállókat. Magyar tisztek együtt boroztak ukrán katonatisztekkel. Akikről te írsz, azok a komcsi partizánok, akiket pl. egy kozák tiszt lóról nekifutásban nyakazott le az udvaron kivégzés gyanánt. Az erről készült képek megvannak valamelyik magyar múzeumban.

 • hazai lámpa
  2016 május 25
  11:34 de.

  „Alma, ez már siker, hogy te gyurinak náci vagy a ducénak meg komcsi! Ez azt jelenti, hogy jó úton jársz…”
  😀
  Köszönöm a biztatást, kedves lámpa…
  😀

 • gyuri10
  2016 május 24
  3:51 du.

  Szerintem 1961-ben már nem volt politikai rendőrség, mert az ÁVH-t feloszlatták az 1956-os forradalomban.

  Rákosiékról:
  „Ugyanakkor a kommunista párt az ígéreteivel számos társadalmi csoportot befolyásolni tudott, és sok esetben meg is tévesztett – részben vonzó ígéreteivel, nemzeti retorikájával, illetve taktikai lépéseivel.
  A vészkorszakot túlélt és visszatért zsidóság jelentős részét nyerték meg a kommunisták azáltal, hogy diszkriminációtól mentes jövőt és múlttól való szabadulást ígértek, sőt olyan pozíciók elérését is, amiket korábban zsidó származásúak nem tölthettek be (például a rendőrségnél, államvédelemnél, ahol a fegyver sokszor a korábbi üldözöttek kezébe került).
  Ugyanakkor a „kisnyilasoknak” is feledést és megbocsátást ajánlottak, ha belépnek a kommunista pártba.”

  Tényleg! honlap, kommunizmus

 • gyuri10
  2016 május 24
  3:34 du.
  Sehol nem írtam, hogy a szovjet állt bosszut! A zsidókkal az AVH tele volt . Az 1945-48 as kormányokban legtöbb zsidó származású volt. Úgyan az ÁVH egy érdekes hely volt, mert volt köztük egy csomó átvedlett náci is, akik tudták gyakorlatból hogyan kell kinózni embereket!

 • Hazai lámpa
  Ne feledd el azt a tényt, hogy 1945-ben Moszkvából visszatért komcsik vették át a kormányt és a hatalmat!

 • Figyelő
  2016 május 25
  2:00 du.

  Én pont azt írtam, hogy nem 1945-ben vették át a hatalmat a kommunisták, hanem 1949-ben.

  Az 1945-48-as kormányoknak maximum a fele volt kommunista vagy még annyi sem, igaz pont a legfontosabb posztokon voltak.

  Szerintem az ávóba nem vettek föl olyan nácikat (nyilasokat), akik a háború alatt hatóságilag kommunistákat, zsidókat gyilkoltak, kínoztak. A rendvédelmiseket a háború után újjászervezték, és biztos sokakat fölvettek, akik addig nem is rendőrök voltak, hanem polgári foglalkozásúak.

 • Hogy szerinted mi történt, az nem érdekes.

  OLvasd el Rákosi életét és karrierjét majd rájössz hogy ő került a kormányra 1945-ben.
  Rákosi mindig kommunista volt. Valóban voltak szavazások, látszólag, de a végeredmény a kommunista párt győzelme volt.
  A Kisgazda párt elég rövid ideig került többségbr.

 • Figyelő
  2016 május 25
  3:39 du.

  Tényleg nem az számít, hogy én mit gondolok, hanem hogy a történészek mit gondolnak.

  Kommunisták, ÁVH nem egyenlő a zsidókkal, voltak ott nem zsidók is.

 • hazai lámpa,

  Ne adj a számba(írásomba) olyat amit nem írttam. Hol hoztam így össze ÁLTALÁNOSITVA a zsidók szerepét.
  A történészek nem foglalkoznak a történelmi alakok származásával, az igaz! Ma már egy születési bizonyitványba, nem írják be az illető vallását, mint a háború előtti időkben..Hál Isten!
  Bár nem tudom, hogy ez hogy van európai országokban, de Kanadában soha nem írják be.-

 • hazai lámpa,
  lehet,hogy igazad van!Az ÁVÓ-t 1956-57 ben feloszlatták és helyette alakították meg az ÁVH nevű leánynevelő intézetet. Ahol engem”kihallgattak”1961jan2től jan 9 ig a budai maros utcában, azt úgy hívták,hogy „kriminalisztikai intézet”.Nem írom le a „kihallgatás” menetét,melynek egyetlen alapja volt,hogy Izrael polgára voltam.4 évre ragadtam ott,amíg sikerült haza jönnöm.A maros utcai „apáca zárda”nem tudható(sic)kiknek az égisze alatt működött,de minden esetre nagyban hozzájárult a magyarok iránti korlátlan szeretetem kialakulásához.Egyébként előbbiekben már leírtam,hogy bőrkabátos,bricsesz nadrágos,birgerli csizmás vallatóm volt.Az árpádsávos,nyilaskeresztes karszalag nem volt rajta.Az ukránokkal kapcsolatban nézz utána a jányi gusztáv féle II.magyar hadtest viselt dogainak zsidókkal és ukránokkal szemben a Don-kanyarban.

 • gzuri, azt hiszem én is a Maros utcai ÁVH osztályon voltam kihallgatva, minden hónapban, félévig!Akkor 1950-51 et írtunk.

 • gyyuri, azt hiszem én is a Maros utcai ÁVH osztályon voltam kihallgatva, minden hónapban, félévig!Akkor 1950-51 et írtunk.

 • gyuri, azt hiszem én is a Maros utcai ÁVH osztályon voltam kihallgatva, minden hónapban, félévig!Akkor 1950-51 et írtunk.

 • Klárika,
  én 1961 decemberében lettem kihallgatva ebben a név szerint „kriminalisztikai”intézetben,ami természetesen az ÁVH egyik „leányvállalata” volt.Képzeld el,hogy minden aljasságuk és fenyegetéseik ellenére egy percig sem éreztem félelmet.Izraeli állampolgárságom olyan fölényes biztonságot adott,melyet ezek a nyilas-elvtárs-urak egyszerűen nem tudtak felfogni.7,8 napi kihallgatások sora után haza zavartak anyám p…jába további fenyegetések mellett.”Uraim jobb napokat kívánok”és vigyorgó arccal kisétáltam a kihallgató teremből.A baj csak az volt,hogy utána még 4 évig nem tudtam kijönni a magyar-országnak nevezett kuplerájból,de ez már egy másik tészta.