Bill Clinton nem a levegőbe beszél amikor Magyarországot említi

2016 május 20 8:21 de.108 hozzászólás

Bill Clinton, az Egyesült Államok korábbi elnöke a héten politikai vihart kavart, amikor egy kampányrendezvényen kijelentette: a magyarok és a lengyel hajlandóak feláldozni a demokráciát, hogy ha diktátoruk minden idegent, bevándorlót és külföldit távol tart. „Adjanak egy autokrata diktátort, az majd gondoskodik róla, hogy a külföldiek a határon kívül maradjanak”–mondta Bill Clinton, Orbán Viktorra és Magyarországra utalva. „Lengyelország és Magyarország – két ország, amelyik nem lenne szabad az Egyesült Államok és a hosszú hidegháború nélkül – most úgy döntött, hogy a demokráciával túl sok a baj, ezért most egy Putyin-féle vezetést akarnak”–tette hozzá. Az alábbiakban Kerék-Bárczy Szabolcs reflexióját olvashatják. (A szerk.)

Csupán a tisztánlátás kedvéért. Egy volt amerikai elnök megkap bizonyos információkat, amelyeket normál halandó nem, s tudja, hogy milyen infónak mi a jelentősége. Vagyis majdnem annyira jól tájékozott, még ha nem is olyan naprakészen, mint a hivatalban lévő államfő. Aki elnök volt, tisztában van azzal is, hogy mire képes az Egyesült Államok kormánya, ereje, s mit tud megtenni és mit nem.

Egy volt amerikai elnök a kampányban nem beszél összevissza. Mondatait adott esetben egyezteti a külügyminisztériummal és/vagy más kormányzati szervekkel. Mert aki egyszer elnök volt, azt mindig (eddig) Mr. Presidentnek hívják, és ez felelősséggel jár, állandóan országát képviseli, s ezt az érintett is tudja.

Bill Clinton tehát nem a levegőbe beszélt, amikor Magyarországot hozta fel negatív példának. Nem a magyar népet, nyilván, hanem a kormányt. Biztosak lehetünk tehát abban, hogy ő az amerikai kormány álláspontját is közvetítette. Ettől persze nem kell meghatódni vagy megrémülni. Csupán arról van szó, hogy hazánk egyik legfontosabb, stratégiai szövetségese nem tartja a mai kormányunkat demokratának.

Én sem. Mivel a magyar és az amerikai értékek azonosak, s érdekeink több ponton egyeznek, mint amennyiben eltérnek. Ettől vagyunk ugyanis stratégiai szövetségesek.

Kerék-Bárczy Szabolcs

108 hozzászólás

  • bill a zseni, nem akar „regime change”-et „Usa foreign policy” levédiaba…don? mint Iraq-ban, Lybya-ban, Ukrajná-ban, Szudán-ban olyan könnyű bevonúl majd kivonúl és máris kész a comedy channel legújabb száma: Bill és fókák tánca a Kán Kán ban a budapesti Moulin Rouge ban…hát nem bájos, nemdebár?

  • Göllner András

    De nem ám !!!

    Csak a vakok nem látják, mit művel a kis zsebdiktátor. 2015 utolsó negyedében ez év első negyedében, a Matolcsy féle dübörgő csodagazdaság, Európa sereghajtója lett. Az utolsó helyen kullogunk,miközben Orbánék az csaholják, hogy Magyarország jobban teljesít mint valaha. Valamivel etetni kell a kivándorlásról álmodozó magyar népet – hát etessük őket a bevándorlók démonizálásával, és azzal, hogy legalább egy valamitől nem kell félnie Orbán uralma alatt – Muzulmán terrorizmustól. Ezt is úgy nyeli a nép mint Kádár János meséit.

    A kanadai magyar nagykövetségen biztos pezsgőztetni fogják a hétvégén a helyi magyar diaszpóra Orbánistáit, biztos most is kitűntetnek egy fél tucat embert akik előre jelzik hogy Orbánékra szeretnének szavazni 2018-ban. A nagykövet által etetett, itatott „kanadai mély-magyarok” fő feladata, hogy elnémítsák, kitaszítsák a magyarok soraiból mindazokat, akik Orbánt nem a magyarság megmentőjének, hanem kárhoztatójának látják. Bizonyára, ha majd Orbán repül, ezek a mélymagyarok lesznek megint az elsők közt az új rendszer kihelyezett etető-itató vályogánál. Ez így szokott lenni. Igen, valóban minden reményük Trump elnökségi győzelmébe van. Ő majd aztán mellére fogja ölelni Orbánt és megmondja a tutit, nem úgy mint a Billy.

  • Beszáradt légypiszok a demokratikus országok térképén.

  • Hát persze hogy nem. Ő nem csak sokkal jobban tájékozott, de még okos is – és ezt mindenki tudja. Ő nem egy Bush:) Szóval a cikk teljesen pontos..
    De ne tévesszen meg senkit a Fidesz hiteltelen mismásolása. Pontosan az történik, amit Clinton mond. Erre jó bizonyíték a két szélső radikális párt, a jobb és bal komoly támogatása ennek a gyilkos, büdös külpolitikának.

  • Nem hinném, hogy az átlag magyart érdekelné Bill Clinton véleménye róluk.
    Először is , tudomásom szerint a jelenlegi szíriai menekültekből, az USA igen keveset fogadott be, bár az USA olyan állam, amit különböző nemzetek bevándorlói népesitett be.
    Magyarország pedig egy nemzeti állam, saját történelmével, nyelvével és kultúrájával.

  • „A SZÁJ KLINTONÉ, A MONDAT SOROS GYÖRGYÉ”,

    mondotta a Kossuth-adón szokásos péntek-reggeli

    Szabadnép félórájában a . V e z é r , mely bölcsesség

    nagyjából megfelel a régi nyilas közmondás szellemének, amely

    anno még így hangzott: „KI A HIBÁS? – SCHWARCZ A LIBÁS”.

  • Ettől a mónikás szenilisedő ex-elnöktől a budapesti USA nagykövet éppen tegnap határolódott el…

  • Csak abban reménykedhetek, hogy Mrs. Clinton NEM jön be a legközelebbi választáskor, mint Amerika elnöke.
    Imádkozzunk!

  • Jobb lenne, ha a Hiv fertozott Bill inkabb Monica Lewinsky (hadd ne mondjam mivel) foglalkozzon.

  • Evelinke nagytudású operaházi fantom:
    Nem „határolódott el” csak amikor megkérdezték mi a véleménye Clinton szavairól, annyit mondott : Ez az ő magánvéleménye.

    Jóasszony:
    Szerinted mégis mit kellett volna mondania ?

  • Viszont, biztosan tudom, hogy egy-két magyar balos amerikai feketitette be a mai kormányt Clintonéknál.

  • @figyelő

    lehet még feketébbre is, mint amilyen? hogyan? elárúlnád?

  • Köszönjük Bill a kioktatást !

    „Eljött a világvége, és ezt onnan lehet tudni, hogy a népeknek tele lett a tökük az establishmentekkel itt Európában is, és odaát, maguknál is, orális elnök úr. Ez Trump és Sanders titka. A maga kedves neje, a gonosz és jéghideg Hillary még nyerhet az idén, de a végjáték elkezdődött. A végjátékot a lecsúszó amerikai középosztály fogja játszani, meg a Detroit és Chicago elnéptelenedett és elnéptelenedő külvárosaiban lézengő holt lelkek.

    És igen, Trump egy igazi festett hajú, amerikai ősbunkó, aki még a hőskorból, az amerikai álomból felejtődött itt. Viszont van egy ígérete. – Az, hogy a birodalmi Amerika helyett a nemzetállami Amerikát akarja feltámasztani.

    A középosztály is, a holt lelkek is és a világ establishmenttől okádó többsége is erre vár.”

  • Mára világos, hogy idén az USA legfontosabb elnökválasztási kampánytémája egy szűk réteg soha nem látott gazdagsága – szemben a lecsúszó középosztállyal és a reménytelen roncstársadalommal. Egy 2014-es Pew-felmérés szerint az amerikaiak 60 százaléka ért egyet azzal a megállapítással, hogy „a gazdasági elosztási rendszer igazságtalanul részesíti előnyben a gazdagokat”. A 2008-as pénzügyi összeomlást pénznyomás-cunamival kezelte az Obama kormányzat, amely jórészt a tőkepiacokra áramlott és a vagyongyarapodás 95 százaléka a társadalom legfelső 1 százalékához került.

    A gazdasági globalizáció következményeként az elmúlt 35 évben a feldolgozóipari munkahelyek 35 százaléka tűnt el az Egyesült Államokban. Kialakult az az elképesztő helyzet, hogy az USA – és egyben az egész világ – legnagyobb foglalkoztatója a Pentagon lett. Ez viszont torz gazdasági szerkezetet, és irdatlan szociális kiadást jelent. Ezt sérelmezik a választók, ezért nyílt tér a Trump- és a Sanders-jelenségnek.

  • Avi Ben Giora

    Na álljunk azért meg egy polgári szóra! Abban egyetértek Bill bá-val,hogy a jelenlegi magyar kormány antidemokratikus, egy autokrata balfácán politikussal(nem igen nevezhetők politikusnak de ez más lapra tartozik)az élén Orbánnal. Viszont abban nem értek egyet vele, hogy az USA, hú de sokat segített. Jó tudjuk a demokráciát nem lehet exportálni. De tessék mondani MR. Clinton, mivel és miben tetszettek segíteni? Állítólag a magyar adósság állomány egy részít elengedték. Aztán a délszláv háború alkalmával magyar bázisokat használtak (tudtak munkát adni a környék lakóinak)És tovább? Ha annyira égett bennük a segíteniakarás akkor miért nem jöttek befektetők(jött ugyan egy Soros György de hamar el is ment mert azért ő sem volt teljesen hülye, hogy Orbánéknak továbbra is a fejőstehene legyen)OK. Erre mondhatják azt, hogy azért nem jöttek mert nem térült volna meg a befektetésük. Ácsi itt is. Azért van egy Suzuki gyár, és az Opel és BMW is csinált valami gyárfélét és nem panaszkodhatnak. Van egy Tesco, egy Cora és Aschuan(elnézést ha nem így irják). Ha akartak volna nekik sem esett volna nehezükre munkahelyeket teremteni a magyaroknak hogy kicsit jobban élhessenek, és nem jártak volna ők sem rosszul. Vagy ez nekik így nem üzlet, hogy ha nincsen beleszólásuk a politikába (mint annó a ruszkiknak) akkor nem üzlet befektetni a volt keleti régiókban? A magyarok nem azért keresték meg Putyin atyuskát mert hú de szeretik. Pusztán azért mert az amerikaiak éppen úgy feltudták volna építeni a paksi kettő erőművet (biztosan nem annyiért mint Putyin, de kifizette volna a magyar állam ha nem egyben hanem részletekben)de még ajánlatott sem tettek. Szóval az rendben van hogy Bill megkritizálta a magyar és a lengyel demokráciát, mert mind a kettő diktatórikus. Most lehet hogy hülyének fognak sokan nevezni. Ha teszem azt a magyarok megpróbálnának forradalmat csinálni Orbán és a csőcselék ellen, számíthatnánk az amerikai segítségre? És ugyan ezt kérdezném Lengyelország esetében. Pláne ha úgy mint 56-ban Orbánék esetleg orosz segítséget kérnének(mert lenne hozzá pofájuk)56.ban is igértek fűt fát úgy nekünk mint a lengyeleknek és még most is segítenek. De ne menjünk ennyire messzire időben. Ukrajnát is felbiztatták hogy csináljanak forradalmat. Csináltak. Le is verték orosz segítséggel. Lépett valamit rá Amerika? Szankciókat hozott az oroszok ellen.És attól most jobban élnek az ukránok? Tessenek azért ezt is nézni. Aki nem ad kalácsot az ne adjon tanácsot

  • voronyezs
    2016 május 20
    9:58 de.

    O.V. legutóbb előadott összeesküvés elmélete már nagyon kínos…
    Minden gondolkodó lénynek ezen a bolygón!

  • Figyelő
    2016 május 20
    9:52 de.

    Magyarázza el, légyszíves, hogy mi az a nemzeti állam?
    Olyan, mint a nemzeti dohánybolt?

  • terminus, szivesen elmagyarázom.
    A „nemzeti” szó azt jelenti, hogy egy adott nemzetnek nyelve, történelme és kultúrája NEMZETI!
    Továbbá, (ha ezt sem érti meg)
    egy nemzet, legyen az:német, angol, francia saját nyelvében él és saját nemzeti törvényei szerint.

  • A szoptatós elnök elvtárs nagyon tetszik sokaknak,mert ugyanazt fújja mint itt sokan.Bár az elnök elvtárs mással furulyáztatott.Inkább maradjon ennél a témánál , ha van még akit sikerül rávenni.
    Itt egy a baj : nem a liberális „demokrácia” van Magyarországon.Sokan azt hiszik csak az Ő demokráciájuk létezik.A máséba meg mindent belemagyaráznak.
    Komoly leckék adott a kanadai miniszterelnök a „liberális demokráciáról” a parlamentben : határozottan,ellentmondást nem tűrően szétcsapott a kanadai ellenzék között!!!
    Akik ilyen „demokráciát ” tudnak csinálni azok ne okítsanak,ne tanítsanak másokat!! Mert azt hiszem valami hatása alatt teszik,amit korábban már bevallottak itt egyesek.A cikk írója csak azt írja amit hallani szeretnének.Sok értelem nincs benne.
    Persze ha ez a magyar parlamentben most történne -minden liberális,nem liberális de állami irányítású( lásd pl. Németországot)újság tele lett volna ezzel és a kormányfőt mindennek elmondták volna.Hát ez az egyenlő elbánás elve liberális országban.
    Nagyon nagytiszteleti üdvözléssel tett üdvözlettel.

  • Avi Ben Giora

    Jól beszélsz. Nagyobb részt egyetértek.

  • Toth Peter,

    Gondold csak el mi lett volna, ha esetleg igy valaszolt volna a kormany:

    1. A 2 vilaghaboru utan odadobtatok az oroszoknak, 56-ban is a segitsegeteket kertuk, 90-ben a szovjetunio szethullasaval, megkaptatok szinte ingyen. Csak a pontossag kedveert.
    2. Milyen demokracia az, ahol meg mindig van halalbuntetes
    3. Milyen demokracia az, ahol keritessel es fegyverrel vedik a Mexiko-Usa hatart.
    4. Milyen demokracia az,ahol lelo egy rendor egy fegyvertelen feketet,kovetkezmenyek nelkul
    5 Milyen demokracia az, ahol az oligarhia vezeti az orszagot
    6.Milyen demokracia az, ahol nem ismerik el az oslakosok jogait, es rezervatumban laknak
    7 Milyen demokracia az, ahol hazudnak a nepnek, csak hogy leigazhassanak mas nepeket (Sziria, Afganisztan, Irak, stb)

    Soroljam meg ????

    Az USA-ba is, elobb vagy utobb rajonnek hogy a clinton -i politika nem vezet sehova, csak zsakutacaba. Clinton kijelentette hogy ha megvalasszak, nekimegy kemenyen az oroszoknak. Es ha megtortenik, a szerencsetlen EU majd bologat, mint ahogy szokta.

  • @avi-ben-giora
    kösz

    jó kis szöszmösz a nagy dilisek orrában, hadd tüsszögjenek, mondd, miért nem tudunk mi akik hasonlóan látjuk… egy kicsit összébb jönni

    évek óta keresem volt egy BBC tv műsor amiben a mi nézőpontunk (látáspontot akartam írni ami helyesebb lenne) szerint vitatkoznak…és volt egy rádió adó csak hajnali 5 óra tájban hétfőkön…elemezte, hűvös hangon, nyogodtan de alaposan

    VALAMI NINCS RENDBEN

    most majd kapok hideget meleget, de Justin Trudeau megúnhatta a szarrágást egy témán, ami nyílvánvaló az emberek méltóságát hozza helyre, és akkor belekapaszkodnak és csámcsognak, meg kirohannak meg bármi, két halálosan bukott párt: a konzik és az ndp szarrágnak a terem közepén álldogálva

    és akkor az a gond, hogy megúnta? és hogy véletlenűl belekönyökölt? a Mulcair-t le fogják váltani döglött kacsa, az Ambrose meg egy dumafranci aki nem tuggya befogni a száját a dolgok semmerre sem mennek ha őrájuk hallgatunk de jogaik vannak, hogy most az NDP eladta magát a tarsand lobby nak és a megújuló energia helyett a halálos gyilkosságba megy vissza ami egy várost tett taccsra meg egy országot?

    hát nem ez a szégyen? hanem, hogy könyökölt? én fel is pofoztam volna a jogaihoz azután megbeszéljük párbajban

    mégsem megy, hogy hülye emberek feltartanak ügyeket csámcsogva

    nem lehet szélerőműveket mert a zemberek hisztérikusak és megmagyarázta nekik a zolajlobby hogy ártalmas és rezeg a feje tőle 4 km távolságról… és akkor ezeknek van igazuk meg jogaik a többi 35 millió meg le van szarva

    a kurva annyát a hisztérikus p…jának

  • Seres Róbert

    Avi Ben Giora
    2016 május 20
    1:14 du.
    „Állítólag a magyar adósság állomány egy részít elengedték.”
    Sajnos rosszul tudod, mert a mi drága jó Antall urunk, a lengyelekkel ellentétben büszkén visszautasította ezt a megalázó alamizsnát, Ő ragaszkodott a visszafizethetetlen uzsora könnyítés nélküli törlesztéséhez, aztán magunkra hagyott minket!

  • Seres Róbert

    Avi Ben Giora
    2016 május 20
    1:14 du.
    Ez a Billy gyerek ha csak egyszer be tudta volna csalni az akkor még kívánatos feleségét az orális szobába, akkor lehet hogy, most nem velünk és a lengyelekkel foglalkozna! Lehet hogy Soros Gyuri bátyánk befektetni indult hozzánk, de félúton meggondolta magát és inkább bájosan megshortolta a forintot! Amit az „ukrán tavaszról” állítasz az kicsit másként történt, mert Viktoria Nuland kosárkából osztogatott süteményeinek és az ügyetlenül bevallott 5 milliárd dolláros demorácia csomagjának volt köszönhető, aminek eredménye képpen ma már az Ő embereik ülnek az ukrán parlamentben és a sratégiai energia ágazatokban, az Ő hatásukra lehet elkotyavetyélni a világ legjobb GMO-s termőföldjeit! A oroszok arról a projektről későn kellve lecsúsztak, pedig valószínű nekik is megért volna akár 10 milliárd dollárt is meg egy kis mézes puszedlit is, annál is inkább, mert visszakerülhetett volna hozzájuk Oroszország bölcsője és nem lihegnének pár év múlva a nyakukba az amerikai rakéták! Másik: USA erőszakosan szanciókra kényszerítette engedelmes európai partnereit, majd mind aki jól végezte dolgát az európaiak elvesztett piacait magára vállalta, hát nem ügyes? UFF!

  • Na „orális”ovális szoba…Clinton valóban senkit nem érdekel,szenilis vén hülye….mit pofázik bele a magyar ügyekbe?
    Még,hogy ők támogatták volna a magyarokat,pláne 56-ban, amikor küldtek pár sűrített tejkonzervet…miközben azt ígérték segítenek,helyette sunyítottak politikai megfontolásból …ennyi…azon kívül semmi!!Semmivel nem tartozunk Amerikának!!!
    Jobb ha hallgat:Amerika avatkozott be több ország belügyeibe,indított ok nélkül(illetve gazdasági, olaj…politikai érdekből háborút)sok ország ellen,ami jelentősen hozzájárult a mai szörnyű és veszélyes migráns áradathoz…Szánalmas,hazug és beteg ember,a felesége sem fog labdába rúgni…..

  • Hallgassátok az igét!

  • Ha a jani egyetért,már elolvasás nélkül is tudhatom,mit mond. Hogy ki,az pedig hanyagolható!

  • Gióra!

    Clinton többek közt azt is mondta, hogy az előző rendszer felbomlása „a hidegháború következménye”.

    És tényleg, Reagan elnök anno, ezt őszintén úgy foglalta össze (azaz akként helyezte kilátásba) az általa a hidegháború finisének szánt, vagy gondolt „csillagháborús tervekről” szóló beszédében, hogy úgymond: „Akkora fegyverkezési versenyt zúdítok rájuk, hogy megsülnek a saját zsírjukban.”
    – És bejött neki…, alátámasztva ezzel Bill Clinton mai állítását, hogy ti. nekik köszönhetjük a rendszerváltást. Ez tehát igaz…

    Mert tagadhatatlan, a keleti blokknak mindvégig közvetlenül a húsába vágott az a folytonos fegyverkezés illetve a fegyverzet korszerűsítés, ún. fegyverkezési hajsza, míg a Nyugatnál – ez éppen fordítva – mindig és minden történelmi helyzetben gazdasági prosperitást generált és a kapitalizmus jóvoltából evidens, hogy azt generál ma is, ha van rá piac és van hozzá méltó ellenség…

    .

  • @voronyezs

    nem szeretem a milettvolnaha című hahahahaha-t de mégis, mi lett volna, ha a KGST és Kína meg a többiek szépen hagyják őket fegyverkezni és a békében szépen növexenek… egyébként a régenbohócnak sem lett teljesen igaza, mert, mikor pléhléjdy (tecser nacsosasszony) meglátogatta a Nagyvásárcsarnokot ott olyasmit látott, amit az akkori fegyverkezési őrületben szenvedő országaiban sehol: árubűség, alacsony árak és a vásárló tömegben alig tudtak neki utat csinálni…. gyorsan el is határozta a paprikajancsival, hogy ez már pedig nem mehet tovább (kár, hogy az akkori GUM ba nem ment) ezeket demokratizélni kell, ha beledöglenek is… és úgy lett

    mert levédiab…nád ilyen és minden szart csokinak néz látva a képet amin orbá kis koszos elnyűtt félcipőjében ül a kanapén az usa pesti nagykövetségén és hallgattya az aznapra rendelt szent evangyéljomot a bush szájából (igaz nem volt egyedűl de átkom rájuk) és akkor lett vége a jónak ezek meg tapsoltak, jót tenni képtelenek de ártani??? hát az megint sikerült

  • voronyezs, képzeld el mi lett volna velünk, ha a fehéroroszok mintájára szép lassan, külföldi befolyás és kirablás nélkül, lassan, a társadalmi érzékenységet figyelembe véve hajtjuk végre az átmenetet a kapitalizmusba.
    Rodeóval amúgy egyetértek.

  • Figyelő
    2016 május 20
    2:13 du.

    „egy nemzet, legyen az:német, angol, francia saját nyelvében él”

    A nemzeti állam kifejezés nem létezik, a nemzetállam igen!
    Csak ironizáltam kérdésemmel kedves Figyelő. Tudja, ez is csupán egy nyelvi eszköz (az irónia), és nem vártam választ (hiszen tudtam előre, hogy ha válaszol, nem a kérdésre fog, és lőn)!

  • Marcsi
    2016 május 20
    6:37 du.

    „a felesége sem fog labdába rúgni…..”
    Azt hiszem, hogy az egy másik „nagy ember” hobbija.

  • A két utolsó bejegyzéseol nagyonegyetértek,a szivem szerint szolnak.

  • voronyezs

    2016 május 21
    4:48 de.
    Én ezzel a beirással értek egyet!

  • Természetesen a President Suck Cock, nem grátisz löki a kampány vakert… A hozzá köthető pénzügyi alapkezelő, a Soros Fund Management két részletben, összesen hétmillió dollárral támogatta a Hillary Clinton demokrata párti elnökesélyes mögött álló, Priorities USA Action nevű kampányszervezetet; ezzel holtversenyben ő annak legfőbb szponzora . Soros azért támogatja Clintont, mert őt tartja a legfelkészültebb elnökjelöltnek. A kisebb összegeket is számítva Soros összesen 7,04 millió dollárral szponzorálja, amit igyekszik megszolgálni…

  • Csak egyet nem értek, Mrs. Clinton milliomos és a pártja is támogatja. Nem volt szüksége milliókra Sorostól. Szerintem az egész csak egy „kacsa hír”!

  • abwind
    Soros támogatta Orbánt és egész brancsát is, 1 millió dollárt adott a vörösiszap károsultaknak, ami az én véleményem :mostanában nem ad egy petákot sem a Fidesz és Tsainak. ezért az epeömlés .
    Szervusztok, jó napot !

  • Figyelő!

    Te jobban tudod mi kint a helyzet,de had mondjam el a véleményem:
    Szenilis Clintonnak abban igaza van,hogy ha nincs a hidegháborús helyzet,a nyugati politika változása,talán nem indul el egy jelentős Európát érintő folyamat,DE!!!!!!
    Amerika mindig és teljes mértékben kizárólag a saját érdekei szerint döntött,cselekedett!1956-ban hitegetett minket,hogy segítenek,uszította bátorítottak,aztán jó cserben hagytak,a forradalom elvérzett,Téged meg sok üldözött magyart befogadtak,ami dicséretes,de ennyi!!!!!
    A forradalmat leverték,sok embert megkínoztak,majd kivégeztek….senki nem segített évekig önkényuralom,megtorlás volt… és ugye a rendszerváltásra nagyon sokáig 1988-89-ig kellett várnunk…..!
    A mai politikai,migráns helyzethez Amerika nagyban hozzájárult az igazságtalan,kártékony háborúkkal,beavatkozásokkal….ugyanis mindig és kizárólag a saját politikai,gazdasági érdekeit nézte,az süket duma,hogy bárkinek is segíteni akar….nekünk,ilyen kis országnak,ahol se olaj,se más haszon nincs ugyan minek,most meg több ezer kilométerről teljesen jogtalanul próbál „belepofázni”az életünkbe!
    Akkor 56-ban tisztességes,kulturált,dolgozni akaró és valóban politikai menekülteket fogadott be,akikkel jól járt,most meg Európára köztük Magyarországra,kétes,illegális,barbár,képzetlen
    csőcseléket kíván rászabadítani,ami aljas és igazságtalan dolog,azzal a szemenszedett hazugsággal spékelve,hogy itthon diktatúra van…..még az EU-nál is aljasabbak!!!
    Talán fogadja be Amerika őket.
    Persze vannak fokozatok….ennél már csak a kint élő jellemtelen milliárdos magyaroktól(Soros Gy.de sajnos nincs egyedül!!!)lehet hányingert kapni!Talán küldjön Soros a migráns csőcseléknek repülőjegyet,ne csak uszító,aljas „füzetecskéket”
    Minden itthon élő és tisztességes ember bízik abban,hogy ezek az alakok eredménytelenül szemétkednek!!!!!
    Magyarország egy toleráns,segítőkész,keresztény ország,jelenleg
    konzervatív kormánnyal(akiknek ugyan sok hibás intézkedésük van,de nem hazaárulók!!!!!)a körülményeket,tényeket és a többséget nézve remélhetőleg az is marad hosszú ideig!!!!!!

  • László!

    Remélhetőleg nem kell aggódni Clintonné győzelme miatt,kint is vannak tisztességes,normális emberek!

  • laszlo
    2016 május 20
    12:23 du.
    Clinton válasza:
    Mr Szlovák rendszámos Bértollnok úr!
    Tanulom a nyelvet, hogy érteni és értelmezni tudjam mondanivalóját.
    Huszonharmadik Senkikkel ugyan nemszoktam kommunikálni, de Önnel kivételt teszek, mivel úgy látom, hogy Ön az, aki legm,esszebbre tudja hányni a pacalpörköltet.

  • Marcsi, egyet kell először tisztázni, engem Kanada fogadott be. MIkor az USA-ba jelentkeztünk, már „betelt a quota”!
    Kanada , nem az USA hál Istennek!
    Mr Clinton még sehol sem volt 56-ban, tehát ez nem az ő bűne. Viszont egy undoritó alaknak tartottam mindig, kezdetben már mondtam, hogy még a szeme sem áll jól!
    És igazam volt.
    Nem óhajtom feleségét az elnöki székben látni és őt mellette. Erósen drukkolok, hogy az amerikaiaknak legyen annyi esze, hogy ne válasszák meg. BÁR KI MÁST lehet!
    Egyelőre nem értem Clinton kirohanását a magyarok ellen, nekem az a gyanúm, hogy egész hír csak kacsa. Valamelyík BALOS MAGYAR TALÁLTA KI!

  • mavtelep!

    lehet,hogy Soros régebben jótékonykodott(volt miből…)de mára
    egy nagyon jellemtelen és hazaáruló ember lett,aki politikai és anyagi érdekből semmitől sem retten vissza és az a szomorú,hogy mindezt minderre nincs rászorulva,meg az,hogy sajnos magyar(volt…)!
    Amit írtam az nem magyar rágalomhadjárat,felsőbb színtű…félrevezetés,hanem kinti,amerikai !!!!forrásból származik,ezen nincs mit ragozni,egyesek „bánatára” minden kiderül,csak idő kérdése!
    Clinton lehet,hogy nincs rászorulva Sorosra,de sajnos idióta,leépült és főleg amnéziás….aki most a feleségét támogatja,ez érthető is lenne,de valami tisztességes és hihető
    dolgoggal,kellene!!!Persze ennek a magyar ügyhöz semmi köze!

  • Ami Sorost illeti ő a származása…az érdekei alapján cselekszik…a zsidó valláshoz semmi köze,mint Szigetvárinak sem,az meg csak „véletlen”,hogy mindketten
    zsidó származásúak(akiknek sem a becsületes zsidókhoz,sem a hithez semmi közük…)hát nagyon kellemetlen főleg a tisztességes
    és főleg itthon beilleszkedett normális zsidóknak!meg a HAZÁNAK!!
    Clinton meg csak erőlködjön…de minek?

  • Clintont ismertem személyesen is.Nagyszerű karizmatikus ember. Ezt a szájharmonika is tanusítja. A neje egy megalkuvó dupla nulla. Az itt erőlködő nagyon „tisztességes,nyugdíjas,cselcsi” pedig még a toalettjüket sem nyalhatja fel.Lesz elnök vagy nem magyarországon szájtépő ócska antiszemita cselédek nem lesznek megkérdezve.Sorosnak és minden zsidónak fekete segge van.

  • voronyezs
    2016 május 21
    4:48 de.

    Clinton nálam most húzta le magát végleg klotyón. Nagykövetek jelentései tanúsítják, hogy be voltak fosva az amcsik ’89-ben, és lószart nem mertek tanácsolni az itteni nemhivatalos ellenzéknek, nemhogy rendszerváltást! Évtizedeket jósoltak még a szovjet birodalomnak akkoriban amcsi elemzők.

    Rohadjon meg mind, aki az éhezőket, nyomorgókat ba..tatja azért, mert korgó gyomorral nem harcolnak a szentséges politikai jogaikért! Nem kellett volna egymillió embert a nincstelenségbe lökni a magyar vadkapitalizmusban, most nem csókolgatnák Viktor kezét a 47 ezres közmunkás fizetésért …

  • Marcsi
    2016 május 21
    4:46 du.

    A fidesz kormányt már a magyar bíróság is eltiltotta az arcátlan hazudozástól!

    Bitay Örsvezető jól beégett, mikor Kishantost azzal vádolta, hogy idegen ügynökök és hazaárulók! Szerintem már a vádirat is elkészült előre, hogy ürgebőrbe varrt dánok vitték a biolevendulát át a határon, azzal akarták megbuktatni a kegyelmes Orbán Viktor királyságát!

    Ángyán Józsefről a lejárató Napraforgó blogot csak azért nem tudták megjelentetni, mert az MTI egy nappal a megjelenés előtt hírt adott róla! Muhahaha …

    Soros egy vén bukott ostoba liberális, aki ránkszabadította Viktorkát. Elég büntetés neki, hogy a kis védence naponta szembeköpi, így jár, aki nyakra-főre bárkinek pénzt osztogat …

  • Marcsi, hagyd már békén Sorost! Szerintem már öreg valami 86 éves. Nem érdekes kit és mit támogat!
    Amerika tele van, balos magyarokkal, nem kell mindent elhinni!

  • Akárki !!!
    Ez az amerikai „demokrácia”!!!
    Ez a balliberális -nekem mindent lehet!!! Ezért lehet egy nőt mellbe vágni parlamentben -következmények nélkül!és lehetne még sorolni! És aki ebből nem kér, azt a sárgaföldig le kell nyomni,köpködni kell,szapulni kell stb.
    Üdvözlettel

  • gyuri10
    2016 május 21
    7:00 du.

    „…….Sorosnak és minden zsidónak fekete segge van ”
    …Ezt nem tudtam ! Ez valami betegség? El lehet kapni!És valójában mekkora területre terjed ki?Terjed tovább?
    Vagy csak vicceltél? valld be az igazat!!! Vagy bizonyítsd be amit írtál!!! Mert csak úgy hiszem el! Addig kétkedve fogadom!!!
    Üdvözlettel.

  • Figyelő !
    Már lassan mélységesen hiszem,hogy a kommunizmust,szocializmust stb. formációkat az amerikaiak,a nyugatiak találták ki!A milliomosok ! Akik létrehoztak olyan államokat akik anyagi ráhatással,mindent úgy hajtottak végre,mint ahogy azt akarták tőlük látni! Ez az egyenruhás( egyen munkásruha,egyen kínai ruha,egyen pufajkás ruha stb.) politikai tömeg vezetői által vezethető volt úgy ahogy a milliomosoknak kellett! Így egyre nagyobb haszonra tudtak szert tenni,az ellenállást pedig ezek vezetői megszüntették!
    Ez kellene nekik most is!!! Irányított tömeg! Az ő igényüknek megfelelően! és ebben vannak az „újságírásban” is bőségesen partnereik ! Lásd pl. csak a nagy amerikai sajtótermékeket!!!A ” demokrácia” csak egy olyan eszköz a kezükben amire állandóan lehet hivatkozni ,állandóan lehet kritizálni— ha nem az ő ” demokráciájuk ” valósul meg. És ekkor minden szélsőséges megoldásra hajlandóak!
    Üdvözlettel!

  • Ja! Lásd a kanadai parlamenti „liberális demokráciát”!!!
    Nem tűr ellentmondást!!!
    Üdvözlettel.

  • falusi !

    Gratulálok ! Látom ön nem csak a tróger-sajtót olvassa ! Ez így helyes, nem baj, ha ismeretei bővülnek ! Ha megnő még libreSSbolsi is lehet ! Szánalmas kommentjei, még élvezetessé is válhatnak…

  • Parács Péter Pál

    Már többször kifejtettem álláspontomat. Magyarország nem ellensége a nemzetiségieknek. Tizenhárom nemzetiségi önkormányzat működik Magyarországon, sőt az Alkotmány is kimondja, hogy ez érték, mintsem „ellenszenv.”
    Azt a kérdést is felvetettem már, hogy a nagyhatalmak mit akarnak még a csonka Magyarországtól. Most Magyarország próbál önálló lenni a migráns kérdésben.

    Fel teszem a kérdést Amerikának és Oroszországnak!
    Két kvázi „egymással szemben álló nagyhatalom” miért háborúznak együtt P.Szíriában? Nem éppen a „közreműködésük” miatt menekülnek az emberek? Vagy éppen az ottani emberek „közvetett” áttelepítése a cél, mint amit többek között az Oroszok is eljátszottak a Szovjetunió idején? Ez hatalmas taktika! Gondoljunk bele. Ukrajna és Oroszország -attól függetlenül, hogy valahol testvér nemzet (Kijevrus)- mindaddig megvoltak egymással, amíg Ukrajna nem jelentette be EU-s szándékát. Erre Oroszország az ott élő orosz-ajkúak védelmére hivatkozva szó szerint megszállta Krímet -ahonnan előtte kitelepítette a Tatárokat – illetve szimpatizál a donyecki eseményekkel.
    Na akkor mi lesz a mostani migránsokkal, ha letelepednek az EU-ban? Valakiknek indokot adhat, hogy meg kell védeni az „iszlám ajkúakat” az említett orosz példával?
    Ha valaki támadja egy ország önállóságát, szuverenitását annak valamilyen hátsó szándéka van.
    Afganisztánban az Oroszok háborúztak, majd Amerika, most meg „együtt” Szíriában. Nem tartom kizártnak, sőt valószínűbb, hogy e-miatt menekülnek onnan az emberek.
    Egy biztos. A Magyaroknak nem igazán hiányzik a migráns probléma attól függetlenül, hogy emberileg együtt érzünk velük. Ha már ott van a két nagyhatalom akkor szabadítsák fel az országot, ne hagyják hogy az emberek menekülni kényszerüljenek.
    A nagy szovjetunió fel tudta szabadítani Európát a hitleri „gépezet” alól? El tudták vinni az embereket „маленкий” robotra? Most akkor a rossz embereket miért nem tudják „összeszedni” és a békés embereknek így nem kellene menekülni pl.Szíriából??!! Plusz akkor még ott van az USA, aki állítólag az országok békéje mellett prédikál miközben most a migrációt támogatja, hogy meneküljenek az emberek saját hazájukból és fogadja be őket az EU.

    Ne feledjük, hogyan paktáltak le az Oroszok, Amerikaiak és az Angolok még a II. világháború alatt illetve után! /Az Oroszok nem véletlenül álltak meg „fél” Berlinnél és volt oroszlánrészük az 1947-es egyezményben a területek felosztásában, Trianont is „felülírva”.

    Most együtt mire készülnek és miért akar Anglia kiszállni az EU-ból? Csak remélem, hogy nem függ össze az Európai Unió és a migránsok „betelepítésével” az említett orosz mintára.
    Azért sem értem a migráns helyzetet, mert mindkét nagyhatalom egyenként is rendet tudna tenni. Ha a békés embereket megvédenék hazájukban, akkor a világ dicsőítené ezt, nemhogy kritizálná. Egyáltalán miért vannak ott, ha nem ezért? Játszanak vagy tényleg érdekük a migráció?

    Üdv. P.P.P

  • tóth péter,
    anyatejtől antiszemitizmussal nevelődött nyilas barmoknak írtam a minden zsidó fekete seggűségéről.Ugyanis a cél,hogy minden testrészünk fehér legyen.Tehát…akik a zsidókat nem szeretik, mély nyelvcsapásokkal fehérre nyalhatják.Tőled viszont én várok bizonyítékot,hogy nem tartozol azok közé,akik az ajánlatot kapták

  • Tóth Péter,
    Kérem ne itélje el Kanada demokrűáciáját a jelenlegi miniszterelnök viselkedése miatt. Gyerekes valaki, én pl. nem rá szavaztam.

  • Göllner András

    @ Figeylők és társaik

    „Az USA olyan állam, amit különböző nemzetek bevándorlói népesitett be. Magyarország pedig egy nemzeti állam, saját történelmével, nyelvével és kultúrájával.”

    Hogy nem szakadna rá a plafon azokra akik az ilyen hülyeségeket nyomják itt és szanaszét a világban. Hány törzs is jött be Árpáddal a honfoglaláskor ? Hány külföldi nemzetiség fia uralkodott felettünk miután kihaltak az Árpádháziak ? Tessék szépen belenézegetni a történelem könyvekbe, és megszámolni az idegen nemzetiségű királyainkat kinn a Hősök terén. A 19-ik század közepéig az uralkodó nyelv Magyarországon a német és a Latin volt. Az arisztokrácia, a nemesek, a dzsentry makogott egy pár szót magyarúl, a paraszt meg úgy beszélt hogy abból egy szót se értett más mint a szomszédja. Budapesten, az ország fővárosában, kisebbségben volt a magyar nyelv még 1900-ban is, nem beszélve a színtiszta keresztény magyarokról. A magyar nyelvet Kazincyiék hozták életre, a 19 század első felében. A nyelvújjítási mozgalom fő célkitűzése az volt, hogy megtisztítsák a magyar nyelvet a jövevényszavaktól. Nagy-Magyarország területén, a magyarosítási hadjáratok ellenére, a magyarok kisebbségben voltak az első világháború végéig. A magyar ugyan annyira „kevert” népség mint az amerikai. Szerb, Horvát, Albán, Német, Bolgár, Ukrán, Görög, Román, Tóth, Zsidó, Czigány, Osztrák – hadd ne soroljam – vér csorog majd minden magyar ember vénájában Mi abban különbözünk az amerikaiaktól, hogy ezt a multi-etnikus multunkat el-hazudjuk, ők meg tisztelik. Ez ennyire egyszerű. A magyarok etnikailag kevert természetének tagadása ugyan olyan hülyeség, mint tagadni, hogy a föld a nap körül forog.

    Én csak azt remélem, hogy bejöjjön a Figyelő álma, és Donald Trump kerüljön a hatalomba. Talán majd akkor észhez tér a montreáli magyarok házmesternénikéje, és mindazok a nagymagyarok akik e tájon, hasonlő őrültségeket terjesztenek, ilyen dolgokkal tömik a kiscserkészeink fejét 🙂 Egyem a szívűket a kicsikéknek. 🙂

  • Figyelő!

    Igazad van,Te Kanadában élsz,(a részleteket nem ismertem a történetedben)de hidd el Amerika mindig megérte a pénzét,ami pedig a Te menekülésed illeti,óriási a különbség a civilizált és akkor valóban politikai európai menekültek,meg az
    arab csőcselék (A jelenlegiek…)között.És az is igaz és felháborító,hogy mind az USA mind Kanada belepofázik az európai
    országok mostani belügyeibe ártó szándékkal,csupán politikai okokból(milyen jogon???),nem törődve az ott élő emberek többségével,ennél már csak az a nagyobb szemétség,hogy mindehhez „volt”!!!magyarok lelkesen asszisztálnak!
    Mi Amerikának semmilyen hálával nem tartozunk,ígérgettek,cserbenhagyták az országot!

  • Nos úgy gondolom Figyelő annak drukkol, akinek akar,akkor is ha
    nem Amerikában él(joga van hozzá)mivel gondolom,hogy ismeri H.
    Clinton és B.Clinton felső tízezerhez,bizonyos…körökhöz( kétes milliárdosok…pld.Soroshoz )való kötődését,jellemét …..és nem a magyarellenes,hazug kártékony elemekkel szimpatizál,akkor is ha nem itthon él!
    Amúgy Göllneren is látszik,hogy egy baloldali,kulturált……értelmiségi,mint itt sokan,akik másokat sértegetnek,(házmesterné, ez még enyhe…)közben többekről érdekes
    dolgok derülhetnének ki(pl.múlt,….iskolázottság…,funkciók…)amit persze gondosan titkolnak…..talán nem véletlenül!

  • Göllner, amit a magyarokról álllít, az is jellemző más európai országokra, angolokra, franciákra, németekre, osztrákokra stb.Az elmúlt évszázadokban:
    mindegyik történelmében volt mindenféle keveredés a nemzeti államokban. Viszont a nyelvűket megtartották és mint külön független nemzetek harcoltak háborúkban, nevelték gyermekeiket, tartották hagyományukat és büszkék történelmükre!
    A magyarnak is joga van a saját történelmére és függetlenségére, mint a többi mai nemzeti államoknak.
    Az USA és Kanada befogadja a különböző nemzetiségű bevándorlókat, hiszen a 21. századról beszélünk, és ennek a földráésznek ezekből tevődik ki a népesedése.

  • Amúgy Göllner történelmi (múltbéli..)fejtegetése kétségtelenül
    tartalmaz érdekes,valós dolgokat,de ugye ma itthon többségében
    magyarok,illetve a már rég beilleszkedett más nemzetiségek élnek együtt,normális körülmények között,a most kialakult európai helyzet teljesen más menekültekről szól….és az itthoni többségnek joga van dönteni!
    Nincs okunk Amerikának bármiért is hálálkodni,mint ahogy régen sem volt a német,meg az orosz elnyomás miatt,aki értelmes és
    itthon él,az képes ezt felfogni,a többség szerencsére igen!!!!

  • Kedves Tóth Péter,
    csak most olvastam vissza nekem szóló írására.
    Innen, közelről nézve, nem látom olyan rossznak az USA-t, mint a magyarrszágiak.
    Egy biztos, hogy nem segítettek nekünk 56-ban, akkor éppen Eisenhower volt az elnök. Utólag gondolkotam ezen. és azt hiszem, hogy attól féltek, hogy kitör a harmadik világháború a szovjet ellen.Bizony,nagy csalódás volt nekünk ! Az USA kólpolitikáját én sem szeretem, az utolsó alkalom, amikor helyeseltem, az Ronald Reagan elnöksége alatt volt!
    Sajnos, ha a demokraták jönnek be újra, pl. Mrs Clinton elnöksége, nagy baj lesz.
    Gondolkodtam azon már, hogy egy 360 milliós lakosú országnak, akik a világ legnagyobb és erősebb országának tartják magukat, az idén ilyen elnök jelőltek vannak csak! Ez igen szomorú!

  • Kifelejtettem: amúgy Göllner értekezéséből bizony kimaradt,hogy
    egyes népcsoportok,vallási elkötelezettek bizony sok évtizede képtelenek beilleszkedni,elég gond van velük,újabb problémára
    nincs szükségünk!

  • Ami meg a kanadai libberálizmust és politikát érinti, sajnos a többség Justinra szavazott, és most Kanada megkapja azt amit megérdemelt.

  • Figyelő
    2016 május 22
    3:18 du.

    Miért ártja bele magát olyan dolgokba, amikről fogalma sincs?
    „Viszont a nyelvüket megtartották és mint külön független nemzetek harcoltak háborúkban, nevelték gyermekeiket, tartották hagyományukat és büszkék történelmükre!”
    Ne haragudjon meg, de ekkora baromságot leírni.
    Csak néhány példa:
    – provanszál (Okcitán) nyelv, Dél-Franciaországban beszélték valaha,
    – Spanyolország soha nem volt egy nemzet, de egy korona alatt harcoltak (maga a nemzet fogalom csak néhány száz éves, a középkorban ez nem számított),
    – belgák?,
    – elárulom, hogy az írek angolul beszélnek, az írt iskolában tanulják, több más kelta nyelv (breton, welszi) kihalóban van.
    -talán az amisok kivételével nem sok civilizált nép él a földön, amelyik tartja a hagyományait.

    Ismét megjegyzem, hogy a nemzeti állam, mint fogalom nem létezik!
    Göllner András jól összefoglalta a magyar nemzetet.
    Kárpát-medence jóval inkább volt olvasztótégely, mint Nyugat-Európa, a „Trianon probléma” nyugati kezelése a XX. század első felében részben pont arról szólt, hogy a nyugati politikusok nemzetállamokban gondolkodtak, miközben Kelet-Európa nem volt az.

    Érdekes probléma, és a magukat nemzetinek valló magyarok agya nem igen veszi be, azt, hogy a Kárpát-medencében ma egy genetikailag leginkább indoeurópai nép él, mely uráli nyelvet beszél. Az átlag magyaroknak nem sok köze van az ősmagyarokhoz.

    Kedves Figyelő, Marcsi, és társaik! Neandervölgyi örökségem kitörni kívánkozik belőlem mikor az ökörségeiket olvasom.

  • tóth péter

    2016 május 22
    3:33 de.
    Kedvess Péter
    még annyit, nagyon eltorzult információi lehetnek, a fenti beírása alapján!
    A kommunizmust a szovjet hozta a nyakungra,mikor kiverte a nácikat. Hány évig is volt szovjet uralom Magyarországon?
    1945-től 1990-ig. Higgye el, hogy addig nem volt amerikai befolyás alatt az ország. A munkaruhák, meg a tübbbi szépséget ők telepitették be hozzánk, szép lassan.1956-os forradalom ezért tört ki, mert már elege volt a magyaroknak a diktaturából.

  • akarki!

    Csak gratulálni tudok a május 20-i bejegyzéshez!!!!!!

  • Amúgy Magyarország túl kicsi ,de szerencsére ma már független
    ország, joga van dönteni a többség érdekében, hogy kiket fogad be ezt próbálják sokan elfelejteni…!!!!
    Most már az elhibázott politikája miatt Németország is szelektál…nekünk is jogunk van hozzá!

  • „Bölcs” terminus ,nyugodjon le szépen…..itt különböző vélemények vannak,nem véletlenül(lehetnek)de ne izgassa fel magát…..mi sem
    tesszük,bár néha hányingerünk van több innen elszármazott állítólagos magyartól,de szerencsére maradtak igazi magyarok is!
    Gondolom(remélhetőleg…)nem itthon él?!
    Na ennyi!

  • terminus,
    minden nézőpont kérdése és a stílusé. Én nem vagyok nyugdíjas professzor, tehát ne várja senki tőlem , hogy úgy fogalmazzak mint Göllner.
    Göllnernek, illik szépen fogalmazni és érteni a
    dolgokhoz, ez a szakmája.
    Én a másik oldalon állok a magyar politikában, mint Göllner és soha nem fogjuk megérteni egymást.
    Ha nem tetszik amit írok, nem kell olvasnia.

  • terminus, még annyit, részletesen olvastam hozzám írt írását, tudja mit, nem érdekelnek a részletei.
    Minden szóba bele lehet kötni, kibelezni és kiforgatni.
    Egészségére!

  • KBSz hülyének született, az is maradt.

  • Göllner András

    @ terminus

    Szépen és elegánsan összefoglalta mondanivalóját. A tényeket nem véleményként hanem empirikus módon verifikálható adatként kell kezelni. A tény az, hogy a magyarok ereiben legalább annyira kevert vér folyik mint a kanadaiékban – a különbség az, hogy mig ezt a tényt a regnáló keresztény „nép-nemzeti” kurzus és annak kanadai leszármazottai elhazudják, a kanadaiak tisztelik, nagyra becsülik multikulturális alkatukat, kiemelt figyelmet fordítanak kisebbségeikre, tisztelik és nem lenézik, vagy kiírtják azokat, akik hazájukat ismertté tették a nagyvilágban. A hülyeséggel szemben egy bizonyos pontig türelmes lehet az ember, egy pont után a türelmesség felelőtlenséggé válik. Azt hiszem, komoly emberek körében ezt nem érdemes tovább ragoznom

    @ abwind

    Magára jobban illene az az álnév, hogy „downwind”. Gondolom büdösen tudja mire is gondolok. 🙂

    @ Figyelő

    Köszönöm, hogy figyeli pályafutásomat. Örömmel szeretném jelezni hogy nem hagytam el szakmámat. Emeritus rangban továbbra is tanítok, írok, kutatok, alkotok, részt veszek szakmai fórumokon. A következő évek során remélem lehetősége lesz kostolgatni a nagynyilvánosság számára készített munkásságom gyümölcseit. Igaz és való: szélesítem profilomat. Elvállaltam a szaxofon metafizika intézet főtitkári posztját. Alkalom adtán, majd e kapacitásomban is hallatni fogom hangomat.

    @ a kriptó és neo-fasisztáknak akik ide látogatnak epeöntés céljából.

    Gyertek szépen, liba sorban. Itt, Christopher Adamnak köszönhetően, valóban vélemény és szólás szabadság van. Csak ne vigyétek túlzásba – akkor már inkább a kurucinfóba tessék hápogni. És ha a verifikálható tényekkel nem tudtok mit kezdeni, akkor ne lepődjetek meg ha akár én akár mások ezeken az oldalakon hangosan kiröhögnek benneteket. 🙂 A hülyeség tiszteletének helyszíne a bolondok házában van.

  • Figyelő!
    Nagyon jól tudom,hogy hogyan alakult ki a szocializmus,”kommunizmus” Magyarországon,hiszen benne születtem,benne éltem!
    Csak azt akartam a példával érzékeltetni,hogy most is ugyanolyan szófogadó,mindent ellenkezés nélkül végrehajtó ” tömegre”,politikusokra van szüksége a nyugatnak,mint a szocializmusban volt,mert az nekik jó volt ,mert akkor elhitték itthon , hogy nekünk nyugat mindig csak jó akart,és csak bólogattak és csodálattal tekintettek rájuk.A nyugat nagy üzleteket tudott kötni nálunk akkor és egy kis megvesztegetéssel mindent el lehetett intézni!!!(Erre csak egy példát ,amit ismerek régebbről: egy a külügyminisztériumban dolgozó hivatalnok meghalt 1989 után majd a hagyatéki leltár során derült ki,hogy az ” elvtársnak” 7.5 millió vagy 75 millió /nem tudom pontosan/ dollár volt külföldi bankszámlán!!! Na ennyit a magyar kintlévőségi díjából nemigen keresett!! amint kiderült bizonyos dolgokban el kellet járnia itthon,hogy egy adott vállalattal kössenek üzletet)De a magyarok többsége most már felvilágosult,látja hogy mik miért történnek, most már nem lehet úgy félrevezetni ,mint régen,van kialakult véleménye az embereknek!Na de ehhez az is kell,hogy ne elnyomják az emberek véleményét hanem : az élére álljanak,sőt a gondolataikat lesve határozzák meg azokat a feladatokat amit a magyarok szeretnének.
    Na hát ez az ami most nem tetszik a „nyugatiak”-nak.

    Azoknak akik még mindig a magyarságunkat kifogásolják : Akárhány náció vére folyik ereinkben , akkor is itt vagyunk e földön,amit Magyarországnak hívnak! Egy néppé egy nemzetté váltunk,akik velünk jöttek,akik itt voltak,akik később települtek be hozzánk( pl.kunok),akiket behívtunk elnéptelenedett területekre stb.ezekkel együtt váltunk egy nemzetté: ezek a népek nem hangsúlyozzák a különbségeket,beilleszkedtek , egymáshoz alkalmazkodva lettünk egy nép.Mindezek a nációk magyaroknak vallják magukat,nem tudok róla,hogy bármelyikőjük fel akarná adni itteni életét!
    Azok a kevert vérűek akik nem akartak itt maradni,vagy nem itt születtek és kevés és rossz információval rendelkeznek az országról–na ezek azok akik köpködnek ránk és csak a negatívumokat tudják erősíteni-ami sokszor csak manipulált dolog ,meg keltik rossz hírünket a világban.Na ezek jobb tennék ha nem neveznék önmagukat magyarnak és békén hagynák az országot!
    Üdvözlettel.

  • Hazai lámpa!

    Na nagy a szarkeverés a politikában ezt mindenki tudja,nem vagyok elvakult,hiszékeny liba,tudom,hogy ebben a kormányban is vannak
    bizony hiteltelen,vádaskodó emberek,meg bizony sok javítani való is van,de amit Sorosról írtam,az nem itthoni lejárató politika…
    több kinti forrásból tudom.Ennek ellenére a hazugságban,alaptalan
    uszításban a lecsúszott ellenzék vezet(de szerencsére csak ebben),akik még egymást is nyírják gusztustalanul!!!

    Figyelő!

    Sorost a kora nem menti fel a bizonyított vádak alól,adócsalásra(ofs.cégek),a migránsok uszítására,van esze ,a volt hazájával szemben is minden lehetőséget megragad,hogy ártson…na erre még mindig van energiája,esze….(a jelenlegi baloldalaz ő támogatásával sem fog győzni!!!() ja ez kb hasonló a Biszku perhez,hogy szegény idős emberként emlegették a bíróságon az őt védők…..amikor elkövette a bűneit ,akkor még ereje teljében volt…Te is tudod?!!!
    Érdekes a náci bűnösökkel szemben nem ilyen elnéző ez az oldal,
    hol az egyenlő mérce?…sehol!
    Na azért egész jól vagyok,nem izgatom föl magam,bízom benne,hogy a bűnözők, ha itt a földön meg is ússzák,fent …megfizetnek mindenért(bár sovány vigasz!)de bizonyos fokig az is elégtétel,ha sok még időben kiderül,ez még hatással lehet az itthoniak jövőjére….!
    Egyébként a véleményemet leírom,de nem akarok(akarunk többség) okosabb lenni sem az amerikai,sem a kanadai politikai helyzetben,mint ezen a fórumon sokan ,akik nem itthon élnek,csak a „távolból”okítanak!
    A különbség csak annyi,hogy én a kinti magyarok többségének csak jót kívánok!(ezzel nem rád céloztam)

  • @Göllner András
    Szokásos mellébeszélés a magyarságról, amikor liberálisok megmagyarázzák a keveredést a nemzetiségek, törzsek között, mint valami ó-multikultit.
    ………
    A lényeg a magyarságtudat, persze erről soha egy szó sem esik errefelé.
    Megidézem egy hozzáértő gondolatait: „Mivel engem magyarnak teremtett az Isten, szerepem, mint az emberiség egy kis alkatrészének, a magyar nemzeti egységen belül lehet csupán. Ez kézenfekvő. Magyarságom tehát egy Isten készítette sajátos tulajdonság, mely, mint minden más alkatrész, csak oda illeszthető be hasznosan, ahová készült. Más helyen, más szerepben, értéktelen lomtári kellék.Magyarságtudatom elmélete ez.”(Wass A.)
    Tehát nincs ugrándozás a hasznosabbnak tűnő identitások között, ami a liberálisok kedvenc tevékenysége, még ha tudnak is magyar szavakat mondatokká fűzni, nem részeik a magyarok sorsközösségének.
    …….
    A hozzánk csapódó, céljainkkal, küzdelmeinkkel egyetértő és velünk érdekközösséget vállaló egyének mind a magyar közösség részei, függetlenül a származástól, a beszélt nyelvtől, az eltérő kultúrától.
    És ugye a professzor úr elfelejti megemlíteni ez ügyben a Szentkorona eszme korokat átfogó kiválóságát.

  • Sajnos Göllner intelligens,tanult ember létére beleesik az itteni,primitív,modortalan,és főleg politikai elfogultak(lekötelezettek…!!)hibájába,ő is elkezd nácizni,fasisztázni,amikor begurul és elveszti a fejét…!Jobb híján…(persze tudja,hogy amit állít, nem igaz!!de sokak hazaárulása viszont igen…)
    Ő is sokáig kint élt,vagy hol itt hol ott ….és minden tény,bizonyíték ellenére fanatikus baloldali,talán nem véletlen!

  • Attól,hogy valaki intelligens tanult ember,még nem biztos,hogy
    tárgyilagos,hiteles,becsületes….az utóbbiaknál sokaknak az egyéni érdek,haszon fontosabb a „volt”..hazájában élők sorsánál,jövőjénél!Sajnos nincs egyedül….

  • Diohejban:
    De te sem vagy valami matyóhímzés.

  • OIM és az intelligencia…

  • Csárli:
    Jó a blablád.
    Kár hogy tartalma mint a lepkefing.

  • Totkám.
    Hogy te mennyi mindenfélét írsz már megint.
    Azonban erősen hiányolom mostanidból a csegevarista munkásőröket.

  • charlie
    2016 május 23
    2:17 du.

    Ez úgy baromság, ahogy van. Nincs „Magyarok Istene”! A kereszténység nem nemzeti, hanem eredendően multinacionális.
    Ne sajátítsd ki a magyarságot! Mi baloldaliak, zsidók, liberálisok, romák, zöldek, megélhetési nyugatra menekültek, tótok és svábok, mi mind ide tartozunk.

  • Na megjelent a fórum „valódi” intelligenciája,krémje…..PÖCS geyza,már sokaknak nagyon hiányzott,vannak nagyon sötétek,”hivatalból” őrjöngők…,aztán vannak egy fokozattal értelmesebbek,de nem jellemesebbek…és van a megfellebbezhetetlen intelligencia,akik
    ettől még nem hitelesebbek,emberibbek,de hasonlóan szélsőségesek,elkötelezettek….valahová,valakiknek!
    Na pá,elmentem,ennyi mára elég volt!

  • @terminus, sem a „Magyarok Istenéről”, sem a kereszténységről nem írtam, nem értem mi akkor a „baromság”?
    …..
    ” Mi baloldaliak, zsidók, liberálisok, romák, zöldek, megélhetési nyugatra menekültek, tótok és svábok, mi mind ide tartozunk.” A mondatod helyesebben hangzik, ha az „ide tartozást” a magyarsággal való sorsközösség-vállalásra cseréled. Persze ez már kényelmetlenebb dolog igaz?

  • tóth péter
    2016 május 23
    1:03 du.
    Így igaz, ahogy íirod!
    Engem nagyon piszkált, fiatalkorom óta, hogy a magyarok MINDIG vártak valamit nyugattól, de soha nem kapták meg!
    Nyugatiakat utánozták,őket imádták és mindig vártak valamit onnan. Vagy elismerést, vagy kultúrát, vagy anyagiakat. Közben, a nyugat le se…..őket!
    Persze, egyszer porul is jártunk, mert megkaptuk a németeket és a nácizmust is! Aminek, tudjuk mi lett a következménye!

  • Még annyit szeretnék az egészhez hozzáadni, hogy mikor hazamentem, elképedtem az éttermeken! Nem magyar nevet adtak az éttermeknek, a menűkben főleg amerikai steaket találtam stb.
    Budán a Feneketlen tó partján nyilt egy rangos, drága étterem a Kosztolányi téren, na hogy hívják az éttermet? Hemingway-nek!
    Persze, a nyugati „nyalás” mellett, annyi eszük nincs, hogy a túrista MAGYAR ételt akar enni, ez az egyik vonzó ereje az országnak.

  • charlie
    2016 május 23
    2:17 du.

    Nyilván a te szépapád is beszármazott valahonnan a magyar népbe, hacsak nem vagy Árpád-házi leszármazott, aki vissza tudja vezetni a családfáját legalább az 1200-as évekig.

    Óvatosabban dobálóznék a helyedben a hazaárulózással meg a többszörös identitással, ezzel az angol névvel ….

  • Marcsi
    2016 május 23
    1:56 du.

    Sorosnak semmi baja nem lesz attól, hogy Orbán szidja, legfeljebb többet csuklik. De akit itthon igaztalanul megvádolnak, hogy külföldi ügynök, annak egy életre tönkretehetik a karrierjét, az egzisztenciáját, az életművét, lsd. pl. Kishantost!

    Én pl. a Vatikán hűséges hívének tartom Orbánt, de nem gondolom, hogy minden egyes intézkedése mögött megbízót, ártó szándékot kellene keresni. Szerintem pl. magától találta ki a kisvasút felújítást, kár hogy eddig csak a szülőföldjére épített, pofátlanul kivételezve a saját földijeivel!

  • Emlékszem, hogy egyszer nagyon éhesek voltunk és megálltunk Budán egy restinél. Kérdeztük, hogy mit lehet itt enni, hát „meleg szendvicset”!
    Akkor megkérdeztem, tessék mondani, hol lehet enni RENDES magyar ételt? Elküldtek egy másik helyre, ahol isteni túroscsuszát kaptunk!

  • G.
    Köszönöm elismerő szavaid.
    Hiányod oka az ,hogy nem szóltál közbe és elfogadtad a leírtakat: Így nem kellett különös jellemzőidre rávilágítanom. csak így tovább.
    Üdvözlettel.

  • charlie
    2016 május 24
    4:03 de.

    A „a magyarsággal való sorsközösség-vállalás”-t nem tudom értelmezni. Maga a magyarság szó olyanná vált, mint a nemzeti, egy szűk csoport kisajátította. Ezekkel a szélsőséges, szűk csoportokkal nem tudok, és nem is akarok sorsközösséget vállalni, semmi jót nem képviselnek. Sorsközösséget azokkal vállalok, akiket elnyomnak, kitaszítanak, eltaposnak, ellehetetlenítenek, elszegényítenek …

  • terminus
    mindenhol a világon van ilyen réteg, bármi felel csak meg!.
    akár melyik országot nézzük.
    Tehát ezek szerint az interncionalizmmus :
    „”Fel, fel ti rabjai a földnek..”

  • @terminus
    „Sorsközösséget azokkal vállalok, akiket elnyomnak, kitaszítanak, eltaposnak, ellehetetlenítenek, elszegényítenek …”
    Tökéletes leírása annak, ami a magyarsággal történt, különös figyelemmel a rendszerváltozás óta történtekre.
    Persze semmi sem kötelező, „a magyarsággal való sorsközösség-vállalás” sem, de ez esetben te döntesz így, szó sincs „kitaszításról”. „Szűk csoportként” arra a 95%-ra gondolsz, akik Magyarországot építik, építették?

  • hazai lámpa!

    Abban teljesen igazad van,hogy Orbán Sorossal szemben (egymaga..!)nem tényező,de elmondhatja a jogos véleményét.
    Tájékoztathatja az itthoni magyarokat…!
    Sorosnak a kinti és hiteles forrásból (amerikai és más..)kiszivárogtatott tényeken alapuló „tevékenységei,ténykedései” meg a jog viszont igenis számíthatnak!
    A kisvasút ügy piti dolog ehhez képest,amit egyébként az itthoni magyarok élvezhetnek is,de az előző szoci kormányok sok olyan intézkedése,ami egyeseknek hasznot,de sokaknak nagy kárt okoztak,ugyanis nem építettek,hanem sokat romboltak,bizonyíthatóan…
    Erről sokáig lehetne érvelni,de annyit nem ér(mindenki tudja itthon)meg most nincs is rá időm!

  • Figyelő!
    szerencsére itthon az internacionalizmus kora eltűnt(mindörökre)
    ami nem zárja,ki,hogy az arra érdemes népekkel,emberekkel szolidaritást vállaljunk,segítsünk(most az itthoni katolikus egyház nagyon sok pénzzel támogatja a kinti és más vallású igazi menekülteket!!!TV egyenes riport!)de az itthoni keresztény magyar többség és az egyéb beilleszkedett állampolgárok érdekében jogos
    intézkedéseket,törvényeket hoz,amihez joga van,és csak a tájékozatlan, politikai érdekek …miatt uszító kinti és itthoni
    ellenzék hívja ezt ok nélkül nacionalizmusnak…!
    De kit érdekel?a többséget nem!

  • Kihagytam: a jelenlegi kormány hoz jogos intézkedéseket!

  • Göllner András

    @ Figyelő

    Nem azt tetszett akarni mondani, hogy mindenhol a világon van ilyen rétes ??? Vagy azt, hogy fel fel, ti rabijai a földnek ??? Csak kérdezem, ne tessék semmi rosszra gondolni.

  • Göllner, terminusnak válaszoltam, az ő szövegéről jutott eszembe az internaticionalizmus, amit évtízedekig tanítottak és éltem benne.

  • Lehetne a cikk címe : Clinton az alfele irányába beszél hátha van ott valaki. Vagy nem? Tévedek?

    Vagy ilyen gondolatok között akart valami másat mondani?
    Üdvözléssel

  • Göllner András

    @ Figyelő

    Amit odahaza tanítottak az internacionalizmusról azt sokkal jobb elfelejteni. Azok a tanárok, egytől egyig félrevezették a világot, hazudtak e témában. Úgy ölték az igazi kommunistákat, mint a Tóth a poloskát. Még a rétestésztát is elbaltázták. Azzal, hogy a hazug tanárok szövegeit ismételgetjük, nem jutunk előrébb.

  • Elnézést, de a szocializmusnak, de még inkább a kommunizmusnak főalapja az internacionalizmus.
    Hogy is van az egyik kedvenc mondatuk?
    Világ proletárai egyesüljetek!
    Valóban ez volt a cél, de nem sikerült teljesen.
    Helyette jött a liberálizmus, ami viszont valóban nemzetközi-!

  • Totkám.
    Te ANNYIRA okos vagy. Meg humoros is.
    Nem döglesz bele a saját magad tréfáin való kacagásba?

  • Totkám.
    Má mebbocsássá’ de nem azé nemvok itt mert nem mulattatna például Agynéküli Marcsi mélyről jövő röfögése, hanem azért nem mert a röntgentömegspektrumanalizátorok, amikkel mostanság foglakozok, valahogy sokkal érdekfeszítőbbek mint például a Hűlye Nőszemély, vagy Neonáci Csárli meg hasonlóak idiótikus agymenései.

    Az a baj hapsikám, hogy már attól ideges vok ha bekopog a postás, mert elvon öt percre a dologtól.

    Ájöm szórri.

  • Gezya 7:38, akkor könnyen el tudsz végezni egy egyszerű kisérletet, bedugod a fejed a szerkezet vákumrendszerébe és kvantitatív módszerrel agysejtszámlálást végezhetsz. Ha az elektrondetektor képén sötét képet látsz, akkor elszaporodtak az Ophiocordyceps nevű sejtpusztító gombafaj spórái. Megoldás lehet, ha az ionágyút maximumra állítod.
    A munkásőr sapka sokat árnyékol, azt érdemes levenni a kezelés előtt.

  • Figyelő
    2016 május 28
    2:46 du.

    „A Világ proletárjai, egyesüljetek! a munkásmozgalom internacionalista jelszava, melyet Karl Marx a Kommunista kiáltvány végszavaként használt.” (wikipedia)
    Nem az elvvel volt a gond (ami valószínűleg megvalósíthatatlan), hanem a gyakorlattal! Nem biztos, hogy minden rossz volt az átkosban, és az is igaz, hogy az Orbáni puha diktatúrában is születnek jó dolgok (még, ha a legtöbbet nagyítóval is kell keresni)!

  • G. mondtam , hogy 95.évemig nem „dögölhetek” bele,mert addig,és még akkor dolgom van.
    Űdvözlettel

  • Kedves terminus, nem tudom mit hivsz ” átkosnak” , lehet, hogy az a Kádárizmus?!
    Én már akkor nem voltam otthon. Viszont nyakig voltam a Rákosi korban végig. Iskola, munkahely stb. rádió ezt tanitotta nekünk. Mi volt a tapasztalatom? Egy rossz mondatot mondtam az iskolában,a rendszerre és máris elvitt az ÁVÓ és vége volt a tanulásnak. Egész mást „tanultam” meg akkor!
    Kádár rendszerben meg kivégeztek 360 fiatalt mert résztvett a forradalomban!
    Közöszönjük szépen az ilyen „szocializmust!” Akkor volt csak diktatura, nekem senki se panaszkodjon most.