Álláslehetőség: Havi 650 ezer forintért ápolhatja Kanadában a magyar nemzeti öntudatot!

2016 május 27 12:13 du.36 hozzászólás

A napokban dönti el Magyarország Miniszterelnöksége, hogy pontosan kikből áll az a száz fős „hadsereg,” amely 9 hónapot tölthet majd a kanadai, amerikai és nyugat európai magyar közösségekben „hagyományőrzés” és „közösségépítés” címen. Fejenként havonta összesen 650 ezer forintot (több mint 3 ezer kanadai dollárt) kapnak az Orbán kormány kiküldöttjei az ún. Kőrösi Csoma Sándor Programon keresztül. Ezen felül szintén a magyarországi adófizető állja száz kormányzati delegált oda-vissza repülőjegyét és egyéb költségeit. Így a program összköltsége minimum 65 millió forintba kerül havonta a magyarországi adófizetőknek.

Hogy mit is tesznek az Orbán rendszer delegáltjai a nyugati magyar szórványságban? A program szerint:

  • A szorvány közösség „szellemi gyarapodását, identitásának erősítését” segítik elő
  • Hagyományőrzés és közösségépítés
  • Közösségszervezés

A valóságban a kiküldöttek lényegében „mindenesek”–a helyi magyar közösségi médiában dolgoznak (a KMH-ban természetesen nem), a helyi  magyar iskolában és cserkészetben tevékenykednek, közösségi ebédeken pincérkednek, gyermekmegőrzéssel foglalkoznak, stb.

De mielőtt megkezdhetik szolgálatukat külföldön, a Miniszterelnökség kemény kiképzésben részesíti embereit. A kiutazás előtt egy hétig tart az úgynevezett „oktatási szakasz”, amit az Orbán kormány szervez Budapesten. Aztán amiután hazaérkeznek a kormány képviselői nyugatról, legalább egy hétig tart a „záró szakasz.” Ekkor adják át részletes jelentéseiket és beszámolóikat a Miniszterelnökségnek.

Összesen 6-tól 9 hónapig végeznek szolgálatot a Miniszterelnökség számára külföldön és az első kiküldöttek 2016. szeptember 1-én érkeznek Kanadába, valamint az Egyesült Államokba.

Várhatóan ekkor tör ki ismét a veszekedés és a botrány Kanada két kormánypárti szervezete  – a Kanadai Magyar Kulturális Tanács és a Kanadai Magyarok Országos Szövetsége – között. Ugyanis a Kanadára eső „ösztöndíjasokat” e két szervezethez delegálják és utána ők osztják majd ki őket a különböző közösségi egyesülethez és helyi médiához. Tavaly is azon ment a harc, hogy ki kap több „ösztöndíjast”–a KMKT vagy a KMOSZ? Ez fontos presztízs kérdés a két jobboldali szervezet számára.

Bár a mostani turnusra már elmúlt a határidő, lesz a programnak folytatása. Ezen az email címen jelentkezhetnek az állásokra, amennyiben jól fizető külföldi munkát keresnek: [email protected] .

Ha kell a Kanadai Magyar Hírlaptól ajánlólevél, kérem szóljanak és megbeszélhetjük!

36 hozzászólás

  • Véleményem szerint ennyit megér,hogy a kint élő magyarokat
    emlékeztessék a magyarságukra,a hagyományokra,az itthoni kultúrára,de FŐLEG HASZNOS(hogy a meglévő hibák,hiányosságok ellenére is) hogy az eredményekről,a valóságról hitelesen(!!!!!)
    tájékoztassák a kintieket(az uszító,alaptalan baloldali rémhírekkel ellentétben)az összeget tekintve pedig bizonyára bekalkulálták,hogy kint mások a megélhetési költségek,meg a kinti bérek….
    Sokkal inkább sajnálom sok! itthoni (akár jobb akár baloldali)
    politikustól a juttatásait, amiért nem dolgozik meg és aránytalanul magasabb a cikkben említett összegnél!
    Gondolom a tisztességes és normális magyarok többsége is helyesli a kezdeményezést(?)!!!

  • Egyébként a program összköltsége 65 millió Ft és legalább van haszna…míg a kétes illegális migránsok befogadása sokkal többe
    kerülne az országnak,ha nem teszi meg …az EU.agyament és igazságtalan „terve”.szerint pedig a kvóta fejenként 250 ezer euróba,vagyis több mint 78 millió forintba kerülne a magyaroknak…na a kettő között, azért van némi különbség,(nem csak összegről van szó természetesen…!!)aki igazi akár kinti,akár itthoni magyar az ezt képes felfogni,végig gondolni….aki meg nem az egyébként sem számít,bárhogyan is igyekszik!

  • Ha esetleg nem jön ki a teljes munkaidő a KMH-n keresztül, az Ottawai Magyar Rádió is tud kb. heti 8-10 órában foglalkoztatni egy kisegítőt! A fenti program idáig az itt élő magyar származásúak kissebbségi részét szolgálta, (Talán 2-300 főt??)mert előre meghatározott céllal és a magyar kultúrát népiesre egyszerűsítve próbálta kialakítani a magyarság tudatot. Ez azonban az itt élő magyar származású többségnek (A kb. 2000 ottawai magyar származásúaknak), nemcsak nem kielégítő, hanem idejétmúlta és érdektelen.
    Akik valóban a hovatartozás tudatunkat szeretnék erősíteni, először meg kéne ismerniük a XXI. század igényeit és az itt és most élők életének dinamikáját és céljait.
    A magyar kormányhivatal, a helyi országos magyar szervezetek nem nekünk, a többségnek, hanem a politikai érdekeiket és személyes érvényesülésüket szolgálják.
    Azért megpróbáljuk?

  • Kedves Petényi Judit!

    Én változatlanul úgy gondolom,hogy a kezdeményezés nem kidobott
    pénz,és a többségnek szól és az ő érdekeiket szolgálják,ami jó dolog!
    Ami a jelenlegi kormányt illeti,nem hinném,hogy a kinti magyarok
    jelentős mértékben befolyásolnák akár a politikai,akár a személyes érdekeiket….nem kell mindenben hátsó szándékot látni,pláne ha valóban nincs alapja,jelentősége!!!

  • Olvasom, hogy egy kanadai átlagfizetés 40.000 CAD … Tehát egy ide delegált magyar TIZENKÉTSZER kevesebb pénzből kell, hogy megéljen…! (Ezt még kibirják a magyarországi adófizetők.)

  • Christopher Adam

    Eveline, ezt mégis hogyan számoltad ki? Egy átlag kanadai brutto havi keresete 3.300 dollar, ha az évi 40 ezres összeggel számolunk. A magyar kiküldöttek kb 3.100 dollárt keresnek havonta.

    A 20 százalékos átlag szja és a 29 százalékos marginális szja, illetve a munkanélküli biztositás (EI), valamint az állami nyugdij alap levonásai után, havi 2.500 dollárnál kevesebbet visz haza nettó egy átlag kanadai.

  • eveline!(C.Á.nak is…)

    Az természetes,hogy kibírják a magyarok ezt az egyébként nagyon is hasznot hozó terhet…különösen,hogy csak pár hónapig kapják…..és valóban kevesebb,mint egy illegális bűnöző,primitív migráns eltartása a magyar államnak,ami
    250 ezer euró havonta……(78 millió forint)!Na ezen az értelmes
    tárgyilagos embereknek azért érdemes elgondolkozni….!

  • összköltség 65 millió a delegált küldötteknek 9 hónapra,míg egy „db”(bocs
    fő…)kétes migráns havi 78 millióba kerülne……ma van némi különbség!!!!

  • Szteem ez inkább a kanadai elhártásnak okozhat problémát.

  • Hogyan is van ez?

    Soros György, az nem adhat egy fillért se a magyar demokráciát óvó és védő civileknek – ha ez a híresztelés egyáltalán igaz – de Orbanini, az bezzeg osztogathat a csak az ő feltételeinek megfelelő kanadai állampolgároknak, persze a mi milliárdjainkat csak azért, hogy ezek a jól megfizetett prókátorok széltében és hosszában csak és kizárólag az „Ő, a Vezér üdvösségét” hirdessék majd a választások idején.

    A junta vezére teljes kard-kirántva rontott rá a Norvégia demokratikus kormánya alapította szervezetekre is.

    Ez az alakuló új szervezet lesz viszont a korrumpált kanadai magyarok „Békehadteste” – tiszta jószándékból… 🙁

  • Mellesleg:

    ORBÁN, AZ EGYKORI SOROS-TÁMOGATOTT kijelentette, úgymond:
    „ha Soros kéri, Ő visszafizetné a támogatás összegét”.
    Micsoda sötét provokáció ettől az alattomos alaktól, hogy 30 év után állítja, hogyasszongya:
    „éppen most akartam visszafizetni…” – HŰŰŰŰ, miféle tempó ez tisztőtthőggggyejimésurajim ? Ja!

    Persze, hogy Soros akkoriban ilyen suttyó prosztó legénykéket szponzorált, az pedig az ő akkori súlyos vakságát minősíti, de méginkább Orbánnak azokat a vak és naiv (politikus) hazai liberális protektorait, akik az amerikai mágnásnál beajánlották azt a disznó pásztort, akiben már akkor is felismerhető volt ez a gátlástalanul machiavellista karrierlovag, aki saját „fiataldemokrata” köreiben már akkor is a hatalom személyes megragadását tartotta a legfontosabbanak…

    .

  • @Marcsi, 2016. május 28., 4:17 du. Úgy tűnik, nem erősséged a matematika.

    650.000 forint/hónap * 100 db (bocs, fő…) * 9 hónap = 585.000.000 forint (585 millió forint, vagyis több mint félmilliárd forint). A magyarok természetesen sok mindent kibírnak, még a te migránsozó, bűnözőket vizionáló hozzászólásaidat is. Egyébként, ha Magyarország befogadná a ~1300 menekülőt, akkor az ellátásukat az Európai Unió fizetné. Tudom, ez neked bonyolult, de próbáld megérteni mégis.

  • Kedves dr.w!

    Mielőtt ilyen nagyképűen kiokít másokat(milyen dr?)figyelmesen
    kellene olvasni a mit írtam!!!!
    A cikkben szereplő program összköltsége 9 hónapra valóban annyi,de a migránsok már akiket be kéne fogadni és ugye jó sokan vannak…dolgozni nem képesek,vagy akarnak…..milyen hasznos
    tevékenységet folytatnának?azt nem írta,hogy ők mennyibe kerülnek,mert nem tudja!!!Szó sincs arról,hogy az ellátásukat az EU fizetné…..a csőcselék nekik sem kell,különben továbbmehetnének…
    Én viszont azt írtam,hogy az EU „tervezett…büntetése” szerint
    minden egyes elutasított migráns után 78 milliót kellene fizetni,na szorozza be 1300 fővel…….hátha sikerül?…
    Gondolom maga sem itthon él….(!!!),mert itt bizony a magyarok többsége
    az illegális,bűnözőkből nem kér,a legális,papírokkal rendelkező
    politikai menekültek eddig is bejöhettek!!!!!
    Aztán nézzen már utána,hogy jelenleg hány kétes elemet tartanak el a táborokban?(étel,ital,szállás,orvosi ellátás stb.)

  • A rendszerváltás előtt is küldtek ki – un. disszidensnek álcázva – titkosszolgálati tiszteket Nyugatra, az emigráció felderítésére és megzavarására.
    „Nincs új Nap alatt.”(Prédikátor 1:9)

  • Belzebub!

    Ez most nem arról szól,hanem egy igazságos tájékoztatásról a valódi magyar helyzetről!!!
    Egy kint dolgozó magyar 650 e/Ftx 9 hónap alatt összesen 5.850 e/Ft-ot kereshet,ami a hazai viszonyokhoz mérten lehet,hogy nagy összeg,de legalább hasznos,pláne,ha egy kétes,bűnöző arab migráns elutasításárt nekünk
    78 milliós büntetést kellene…(csak szeretnék…!!!)fizetni!
    Na óriási különbség!!!!Ft-ban és „hasznosság”tekintetében,az előbbi megtérül,az utóbbi meg igazságtalan zsarolással elkobzott pénz!
    remélhetőleg a népszavazás meghozza a többség által kívánt eredményt és a függetlenségünket lábbal tipró EU-t észre téríti,ráadásul nem csak mi magyarok gondolkozunk így,szerencsére!!!
    Amit írtál az egyébként igaz,de a kettő között óriási különbség van!!!!!

  • Belzebub
    2016 május 29
    3:19 du.
    Téved úram! A rendszerválátás előtt életveszélyes volt kimenni bárkinek. A határon, nyugodtan lelőtték, vagy orosz fogságba került.
    Egy egész rövid ideig tudtak csak az emberek kimenni, közvetlen a forradalom után.
    Már akkor is, lezárták a határt, november végén.
    Én nov. 22 én mentem át a határon, és akkor is már két határőr volt ott.
    Szerencsére rendes magyar gyerekek voltak és segitettek a folyón átmenni.
    Tudoműásom szerint aknákat tettek le a határon nov. végén, december elején.
    Nem tudom, mikor és hogyan küldhettek ki nyugatra embereket ezután-.

  • Figyelő:
    „A rendszerválátás előtt életveszélyes volt kimenni bárkinek. A határon, nyugodtan lelőtték, vagy orosz fogságba került.Egy egész rövid ideig tudtak csak az emberek kimenni, közvetlen a forradalom után. Már akkor is, lezárták a határt, november végén. Tudomásom szerint aknákat tettek le a határon nov. végén, december elején.”

    Elöljáróban: Ön ezt átélte, én – életkoromnál fogva – nem. Van érzelmi különbség az átélés és az utólagos megértés között, azonban ez nem jelenti azt, hogy az utólagos megértő tartalmilag feltétlenül kevésbé lenne tájékozott a történtekről, mint aki átélte, főként ha valamelyest olvasott, és volt alkalma a történteket átélt öregekkel beszélgetni a témáról.

    Ön nem tesz különbséget az 1949-től az 1960-as évek közepéig tartó, és az azt követő, 1988-ig tartó korszak között. Az 1960-as évek közepéig, végéig a közönséges ember valóban igen nehezen, vagy egyáltalán nem kapott Nyugatra szóló útlevelet.
    Az 1960-as évek végétől – ha kizáró ok nem volt – 3 évente egyszer a közönséges állampolgár is kaphatott Nyugatra szóló turista- vagy látogató útlevelet. A legtöbb un. „disszidens” ilyen útlevéllel ltávozott Nyugatra; a legtipikusabb az volt, hogy az állami utazási irodánál befizettek egy pár napos bécsi társasutazásra, majd az osztrák hatóságoknál menedékjogot kértek.
    (Voltak kivételek; pl. a sorkatonaság előtt, illetve után bizonyos ideig nem adtak Nyugatra szóló útlevelet; létezett nem-nyilvános politikai tiltólista, az azon szereplőknek sem adtak Nyugatra érvényes útlevelet, stb.)

    1949-től a déli és a nyugati határra – egyebek között – aknamezőket telepítettek. 1956 elejétől aknaentesítésbe kezdtek, 1956.október 20-ára a nyugati és a déli határ elvileg aknamentessé vált. 1957 márciusától a nyugati országhatárt ismét elaknásították. 1965 közepén az aknazárat megszüntették, az aknákat felszedték, ehelyett a nyugat határon – egyéb berendezések mellett – feállították az S-100 típusú elektromos jelzőrendszert, amelyet csak 1989 augusztusában szereltek le. Tűzparancs 1949-től bizonyosan volt a határon, hogy mikor módosították úgy, hogy csak a határőr elleni támadás esetén szabad lőni, azt nem tudom; lehet, hogy csak 1989-ben, lehet, hogy jóval korábban

    Figyelő:
    ” Nem tudom, mikor és hogyan küldhettek ki nyugatra embereket ezután-.”

    Nekem ezek szerint jobb a fantáziám. 🙂

    1. A Nyugatra menő társasutasok csoportjába a titkosszolgálat álnéven, hamis aadatokkal beépítette a saját emberét, aki odakint politikai menedékjogot kért, kapott, és mint emigráns, beérközött a kinti agyar szervezetekbe, végezte a magyar titkosszolgálattól kapott felderítési és dezorganizációs feladatokat.

    2. A határőrség egyik örse utasítást kapott, hogy X napon Y és Z óra között a jelzőrendszernak a Q koordinátán történő határsértésről érkező jelzését figyelmen kívül kell hagyni, vagy a megadott időpontban a Q pontot figyelő jelzőrendszert i kell kapcsolni.

    3. Komolyabb feladatra kiszemelt ügynök álnevet, hamis személyi adatokat kap, és igen gondosan be kell tanulnia egy hamis élettörténetet. Ezt követően pár hónapra börtönbe zárják, lehetőleg politikai foglyok közé. „Szabadulása” után a 2. pontban írtak szerint „sikerül átszöknie” Nyugatra, politikai menedékjogot kér és kap. Mint politikai okból „üdözött” menekült, beépül a magyar emigráns szervezetekbe, stb.

    Abbahagyom, de szerintem a rendszerváltás előtti kormányzatoknak nem vol túl nagy képzelőerőre szüksége egyéb lehetőségek (pl. kulturális, művészeti szakemberek pár hónapos hivatalos kiküldése a kinti magyarok nemzettudata megőrzésének, erősítésének elősegítése céljából.)
    kigondolásához. Ahogyan a cikkből – a hozzám hasonlóan rosszhiszemű emberek gyanuja szerint –
    esetleg levonható következtetés szerint a jelenlegi kormányzatnak is vannak ötletei…

  • Belzebub, ahogy lefesti a lehetőségeket az ügynöki kimenetelhez, ez valószinű elképzelés. Nem foglalkoztam ennyire behatóan a témával és nincs ilyen jó fantáziám!

  • Én nem akarom támogatni, fizetni ezt az orbánpropagandát.
    A figyelő- és marcsifélék ha akarják, jelezzék orbánék felé és fizessék!
    Sokkal inkább támogatnék egy forradalmi rögtönítélő ügyészséget és bíróságot, amelyek rezsimünktől függetlenek lennének és bármilyen eszközzel jogosultak lennének (amint az más terroristák esetében is működik ma is a nyilvánosság kizárásával) a visszaéléseik felgöngyölítésére, és csaucseskus megoldással zárnának megelőzve a későbbi szélsőségesek általi kimenekítését!

  • Kedves Chris, köszönöm, hogy helyretetted nagy tévedésemet !
    A keresetek e szerint a nyugat-európai jövedelmek alatt vannak. (Bennem valami álmok földjének tűnt eddig Kanada.)
    Unoka-nagybátyámék zavartak meg, akikre most a napokban rákérdeztem. (Eddig mindig szerénykedtek…) Az a 40 ezer CAD, ami ugye kb. 30 ezer USD, az a pénz , amit a mérnök házaspár(!) általában havonta(?) kivesz a Limited-ükből (aminek persze csak a kétharmada a nettó…). Albertában Red Deer-ben van a szoftver-fejlesztő cégük, valami olajipari müszerekre/eljárásokra irnak programokat, s valami texasi cégnek is bedolgoznak már évek óta.
    Szóval – panaszkodás ide / panaszkodás oda – ők nem ÁTLAGOS jövedelmüek.
    Köszönöm Chris, mégegyszer !
    Üdv’, Ev.

  • Érdekes hogy OIM* mennyire körömszakadtáig védelmezi ezt a gusztustakan kis projektet, ami máe eleve büdös, momentán kilóg belőle a lóláb.
    Biztosan valamennyicske haszna származik belőle.
    Talán valaki van a családjában aki jó kis summákat tud húzni az adófizetők pénzéből munka nélkül, jelen hatalom „áldásos” tevékenysége révén.

    *OIM az egy mozaikszó, rövidítés.
    Annyit tesz hogy :
    Teljesen Eszement Elszemtelenedett Lelketlen Egyed .

  • Vak Ond!

    ha nem értené, pontosan arról van szó, hogy nem akarjuk fizetni
    az aljas és jogtalan sarcot, meg mások sem akik ebben az országban élnek és normálisak!Ezt a pénzt a szerény körülmények között éló
    magyar állampolgárokra kell fordítani és nem a kétes,illegális és bűnöző arab menekültekre!Ilyen egyszerű annak aki valóban magyar…!Forradalom meg már ugye volt..amikor ok is volt rá!Most nincs rá ok,nincs erről szó,ilyíen egyszerű a dolog,akor is ha most sem minden kerek,de ugy zet meg lehet írni,észrevételt lehet tenni,és nem viszik el az embert…mint régen,sőt nekem válaszoltak is!
    Nyugodjon le szépen!

  • a kanadai 40.000 dollár, az évi! Azaz havi 3.300,- Brutto, ami kb. 2200 Cdollár netto/hó.
    CANdollár az USD 90%-a, azaz kb. 2000 USD/hó.

    A mostani szír, iraki, afgán menekültek legalább annyira menekültek, mint a magyarok voltak a történelmünk során.
    Biztos voltak Kanadában is bunkó, tahó, önző primitívek, akik utálták a magyar menekülteket.
    Különben Magyarországon is lehetőség lenne az útlevéllel , regisztráltan érkező menekülteket is fogadni.
    Mai hír, hogy Faludzsából is menekülne a bentrekedt maradék 50.000 lakos, csak nem tud. Sokan öngyilkosok lettek, vagy gyerekeiket megölték, hogy ne szenvedjenek. Éhínség , üldöztetés, mészárlás a mindennapjuk.
    De mi lenézően azt böfögjük róluk: rohadt, élősködő illegális migránsok.

    Bár én elfogult vagyok, mert látom magamat, ahogy nekünk is ez a sors adatik meg az esetleges orbándiktatúra tovább-burjánzásával. És én nem szeretném, ha azt mondanák rólunk, hogy mi csak élősködő szarosseggű migráns magyarok vagyunk!

  • Marcsi!
    Magácska már évek óta stinklik a torz mentalitásától.

    Különben, ahogy magára sem célszerű azt mondani, hogy román, vagy albán, a keleti menekültekről sem mondható az, hogy arabok!
    Több, különböző náció!
    Én sem állítottam, hogy a jelenlegi óriási szabadságunkban ne hallgatna le minket a titkosszolgálat, készítenének jelentéseket, és a TEK -kel ne rohannának le, ha elérkezettnek látnák az időt. De ezt már csak magácska szereti demokráciának hívni.
    Ha büdös a diktatúra jelző, akkor ne tessék azt játszani.
    Ha tetszik a demokrácia, akkor tessék kérem a szerint cselekedni!
    De gyanítom, hogy hamarosan már a demokrácia is szitokszó lesz maguknál, amint az lett a liberális, európai, a szocialista, Soros -szavakkal is.
    Ha maguk istenítik az önmagát felkent királyukat, a diktatúrájukat, az elnyomást, a fasizmust, a maffiáikat, oligarchiáikat, akkor azt már büszkén fel is vállalhatnák, különben nemcsak befelé, hanem kifelé is hazudnak!
    Ha azt tetszenek csinálni, akkor miért gyávák ezt beismerve nevesíteni is?
    Megnyilvánulásai alapján bizton állítom, hogy maguk tiltakoznak minden magyar cigányra és mélyszegényre fordított bármely összegnél is!
    Máskülönben eddig is a menekültekre fordított pénzek Brüsszelből jöttek a német , dán, svéd osztrák , stb adófizetők pénzéből, de mindenképp legkevésbé a maga által befizetettből!
    Sőt! Ezután sem a maguk adófillérjeikből lennének fizetve a rövidebb, v hosszabbtávú befogadásuk, a büntetés fizetése sem, hanem az EU adományaiból vonnák ezt le. (Jelzem, teljesen jogosan!)
    Magam részéről minden adományukat befagyasztanám, egy centet sem adva orbánéknak! Hiszen azt a pénzt többnyileg eddig is ők raboltákották, sikkaszt el, ahogy az EU-folyósított összegek kisrészéből torz, piacidegen eltékozlással is csak veszítünk.
    Ugyan úgy kikaparva kimarkolja a felénk nyújtott EU-kézből a javakat, majd rendszeresen belemar orbán, mint amilyen pofátlansággal Soros György finanszírozásából nőhettek szellemileg, és mégis őt támadva vissza sem fizetik támogatását (minimum becsületből), ha már elítélik a támogatását és szándékát, meggyőződését!
    Ha lenne gerincük és becsületük, akkor azt már visszafizették volna, ha a Soros által áhított ideális módon nem is (példamutatással, a liberális demokrácia erősítésével a társadalom felé), akkor a soros-alapítványok felé minimum az akkori valutamennyiség visszaadásával.
    Én biztosan nem lennék olyan rothadtlelkű, hogy az orbáni diktatúra bálványozására az orbánék összeharácsolt családi vagyonából a megerősítésük érdekében juttatott összeg ne égetné a tenyeremet és a lelkemet.
    De könnyen mondom, hiszen ez legalább két ok miatt lehetetlen. Orbán és én miattam. Ő a rabolmányából nem ad, én pedig nem fogadom el! Ez is csak gerinc és gyomor kérdése….

  • Marcsi!
    Magácska már évek óta stinklik a torz mentalitásától.

    Különben, ahogy magára sem célszerű azt mondani, hogy román, vagy albán, a keleti menekültekről sem mondható az, hogy arabok!
    Több, különböző náció!
    Én sem állítottam, hogy a jelenlegi óriási szabadságunkban ne hallgatna le minket a titkosszolgálat, készítenének jelentéseket, és a TEK -kel ne rohannának le, ha elérkezettnek látnák az időt. De ezt már csak magácska szereti demokráciának hívni.
    Ha büdös a diktatúra jelző, akkor ne tessék azt játszani.
    Ha tetszik a demokrácia, akkor tessék kérem a szerint cselekedni!
    De gyanítom, hogy hamarosan már a demokrácia is szitokszó lesz maguknál, amint az lett a liberális, európai, a szocialista, Soros -szavakkal is.
    Ha maguk istenítik az önmagát felkent királyukat, a diktatúrájukat, az elnyomást, a fasizmust, a maffiáikat, oligarchiáikat, akkor azt már büszkén fel is vállalhatnák, különben nemcsak befelé, hanem kifelé is hazudnak!
    Ha azt tetszenek csinálni, akkor miért gyávák ezt beismerve nevesíteni is?
    Megnyilvánulásai alapján bizton állítom, hogy maguk tiltakoznak minden magyar cigányra és mélyszegényre fordított bármely összegnél is!
    Máskülönben eddig is a menekültekre fordított pénzek Brüsszelből jöttek a német , dán, svéd osztrák , stb adófizetők pénzéből, de mindenképp legkevésbé a maga által befizetettből!
    Sőt! Ezután sem a maguk adófillérjeikből lennének fizetve a rövidebb, v hosszabbtávú befogadásuk, a büntetés fizetése sem, hanem az EU adományaiból vonnák ezt le. (Jelzem, teljesen jogosan!)
    Magam részéről minden adományukat befagyasztanám, egy centet sem adva orbánéknak! Hiszen azt a pénzt többnyileg eddig is ők raboltákották, sikkaszt el, ahogy az EU-folyósított összegek kisrészéből torz, piacidegen eltékozlással is csak veszítünk.
    Ugyan úgy kikaparva kimarkolja a felénk nyújtott EU-kézből a javakat, majd rendszeresen belemar orbán, mint amilyen pofátlansággal Soros György finanszírozásából nőhettek szellemileg, és mégis őt támadva vissza sem fizetik támogatását (minimum becsületből), ha már elítélik a támogatását és szándékát, meggyőződését!
    Ha lenne gerincük és becsületük, akkor azt már visszafizették volna, ha a Soros által áhított ideális módon nem is (példamutatással, a liberális demokrácia erősítésével a társadalom felé), akkor a soros-alapítványok felé minimum az akkori valutamennyiség visszaadásával.
    Én biztosan nem lennék olyan rothadtlelkű, hogy az orbáni diktatúra bálványozására az orbánék összeharácsolt családi vagyonából a megerősítésük érdekében juttatott összeg ne égetné a tenyeremet és a lelkemet.
    De könnyen mondom, hiszen ez legalább két ok miatt lehetetlen. Orbán és én miattam. Ő a rabolmányából nem ad, én pedig nem fogadom el!
    Ez is csak biológia: gerinc és gyomor kérdése….

  • voronyezs
    2016 május 29
    6:24 de.

    Mennyire kellett hülyének lenni, hogy Pozsgay kis protezsáltját ajánlgassák Sorosnak, mint reményteljes liberálist?

    Ennyire még az szdsz sem hülye, tehát a saját érdek valószínűbb. A sok buta magyar parasztot valahogy be kellett törni a vadkapitalizmusba, és ezt a falusi „disznópásztortól” több eséllyel várhatták a liberálisok. Nem feltűnő, hogy manapság a ballib média pl. a korrupció miatt ostorozza a fideszt? Arról meg csak TGM beszél, hogy meg akarják szüntetni a munkanélküli járadékot, és hogy nem kapsz szociális segélyt, ha elutasítod a közmunkát!!

  • Vak Ond!
    csak halkan megjegyzem,hogy itthon se diktatúra,se királyság nincs,ami pedig a cigányokat illeti aki akart beilleszkedett és dolgozik…nem tudom honnan szerzi a hiteltelen,nevetséges(siralmas…)információit?(gondolom jó messziről és kétes forrásból!)a többi idétlen állításra meg már nem is érdemes reagálni!(meg momentán nincs is rá időm…)

  • Egyébként ennyi hazugság,baromság után csak az tudom mondani
    indokolt a magyarok kiküldése több országba…..a(a hiteles tájékoztatás végett!!)a költségek remélhetőleg megtérülnek,még akkor is ha a jövőnket főleg az itthon élők döntik el a 2018-as törvényes szavazásukkal!
    Hát röviden ennyi,remélhetőleg az uszító hazugok is megértik,ha
    jelenleg képtelen elismerni…..majd csak megvilágosodnak?!

  • Marcsi!

    május 28. 4:17

    Ez a „számolási készség” mellyel rendelkezel, még akkor is tragikus lenne, ha csak úgy ex has írogatnál – de hogy számokkal dobálózva halványlila firhangod sincs mit vartyogsz össze, az volt „gazdaságis” létedre igen szégyenletes !
    És akkor a dolog érdemi részével nem is foglalkozom – mert hogy olyan nincs is, de arra kérlek mielőtt valakinek megpróbálsz visszavágni, előtte mindig számolj utána, azaz ellenőrizd le magad,nehogy valami hülyeséget írj!

    Próbáld meg inkább kevésbé „hitelesen” tájékoztatni a „kintieket”, akkor talán ilyen baromságok nem kerülnek a klaviatúrádba, mint 78 millió /hó bekerülési költség migránsonként!

  • Besancon!

    Tudok számolni)persze ti másként…)a migránsonkénti 78 milliós
    büntetés igaz,több itthoni hírforrás igazolta!(persze irreális és hiú remény az EU részéről…!!!!)
    Fejenként 250 ezer euró x kb.315 Ft(változó árfolyam egy euróval)az ugye kitesz 78 millát…..!Próbáld meg hátha megy?
    Nem nekem kell sem a matematika,sem az uszító hazaárulás miatt
    szégyenkeznem,hanem az ilyeneknek mint te…..
    Hogy te mivel foglalkoztál az mellékes…(nem vagy egy észlény!)de ugye hasonló szinten vagy mint a jelenlegi baloldal…!
    Pech,de nem nekem!Bölcsebb lett volna ha hallgatsz!!!!

  • Az tény,hogy nem havi,hanem összesen 78 millióról van szó,ezt régebben elírtam(persze kint is tudják a lényeget….)de talán mégis kicsit több ha beszorozzuk a befogadásra köztelezett kétes elemekkel…mint a kinti
    magyarok hasznos munkavégzésének a költsége?……!
    Na meg kéne próbálni gondolkozni és nem feleslegesen „ész”(?)
    hiányában folytatni az undorító hazaárulást!

  • Vak Ond!
    Az,hogy maga mit fogad el az egy dolog,de ugye nem sokat számít…akkor sem ha kétszer írja le……sem maga,sem én nem számítunk,(ez tény!)bár szerencsére különböző a véleményünk,pártállásunk,de
    az itthoni többség véleménye,szavazata már igen…!
    Az itthoni és kinti lecsúszott és hiteltelen ellenzék meg pláne
    nem oszt szoroz,ezt tudomásul kellene venni, akkor is ha kissé..
    „kellemetlen”!Ez van!

  • Na Okos Besancon,Vak Ond!

    Visszanéztem a hozzászólásaim és történetesen akkor is helyesen írtam (bár utólag a rágalom alapján igyekeztem helyesbíteni,de ugye nem volt mit?)
    Az a helyzet,hogy az itteni „tévedhetetlen” vádaskodókkal szemben én képes vagyok korrigálni,ha véletlenül elírtam valamit,ez ugye intelligencia,önkritika kérdése(ami itt rátok nem jellemző!)
    Kiderült,hogy jól írtam fejenként 78 millió,ami igaz,talán meg kéne tanulni olvasni értelmezni?!!!!!
    Itt sajnos többeknek ez nem megy…..

  • tehát migránsonént 78 millió,amit helyesen írtam,egyes „sérültek”
    havi összegnek vélték,olvasták….!Elnézést kértem a „semmiért,de ugye az észlények nem kértek elnézést a hamis és félreértett vádakért,rágalmakért….
    na ez az egyik nagy különbség köztünk…de szerencsére több is van…például az ész és tisztesség….!!!

  • Az előző hozzászólásom Besancon nevű sértegető „észlénynek „szántam,de a többiknek… sem árt,ha elolvassák és netán képesek értelmezni.felfogni!!!!
    NA PÁ,NEM ÉREK RÁ!

  • Nem tudom, az M nevű személy – aki állítólag itthon él, de mintha süket lenne és vak. Valaki mondja el már neki, hogy a diktatúra nem az, amikor kérdés nélkül lőnek bárkire. Hanem annak a lehetősége, hogy megtehetik. Ismeritek a régi viccet: Sztálin et. ablaka alatt zajonganak a gyerekek, ő délutáni álmából ébredve leszalad és megsimogatja a fejüket. Pedig le is lövethette volna őket. Pont ez a helyzet itthon. Épp most fogadták el, hogy terrorveszélyre hivatkozva a kormány bármikor bírói ítélet nélkül lehallgathat bárkit, gyülekezési tilalmat rendelhet el, zárolhatja a bankszámlákat. Rendeleti úton kormányozhat, a kormányfő a parlament hozzájárulása nélkül módosíthatja a költségvetést. Sejtem, hogy az M-féléknek halvány gőzük nincs arról, hogy mi a különbség a törvény és a rendelet között, miért baj az, ha egy személy úgy bánhat az ország költségvetésével, mintha a saját bukszája lenne. Ahogy Anyukám szokta mondani: hiába, vannak, akiknek hiába rángatod a fejét az asztal fölé, az asztal alól szeretnek enni…