Drága jó honfitársaim! Hát miféle hazafiak vagytok ti?

2016 június 16 3:36 de.216 hozzászólás

Már várom, hogy mikor böffen föl valaki: kedden este jó volt magyarnak lenni!

Mármint a magyar-osztrák kettő null miatt.

Drága jó honfitársaim! Hát miféle hazafiak vagytok ti? Csak akkor „jó” a haza, a magyarság, ha valami dicsőségféle visszfényében fürödhettek? Örülök, persze hogy örülök, hogy a fiúk munkájának végre eredménye mutatkozott – elvégre ezért kapják a nem kevés fizetésüket. De nem mentem volna a Dunának, sőt, nem kívántam volna sem az edző, sem a játékosok vérét venni, ha az a labda nem oda gurul, ahová gurult.

Az ember hazájának nem akkor van a legnagyobb szüksége a szeretetre, amikor jól mennek a dolgok. Sőt. Ahogy a gyerekét szerető szülő akkor is próbálja támogatni azt a csemetét, amikor az hülyeségeket csinál, téved, netalán bűnt követ el, a haza, a nemzet se kirakati bábú, amit feltétlenül csillogó érmekkel kell feldíszíteni ahhoz, hogy tetszetőssé váljon.

Az meg inkább a valódi gólt rúgók megalázása, hogy kemény munkájuk gyümölcsét valami felsőbb hatalom – leginkább a politika csúcsán trónoló, gólszerzésben nyikhaj jóindulatának tulajdonítják.

Hajrá fiúk! Mutassátok meg a lelátók népének: nem a zászlólengetés, a kivagyi melldöngetés hozza a gólt, hanem a gyors, pontos passzok, a kemény munkával kidolgozott csapatjáték. De ne feledkezzetek meg a fair play íratlan szabályairól sem. Mégiscsak kínos lenne, egyszer valakitől azt hallani: Ja, ez is magyar, mint az a csapat, amelyiknek a hátvédje orvul kaszál, hátulról…?

Ha meg a következő meccsen mégse sikerülne, nem kell elbújdosnotok. Üljetek le szépen, elemezzetek minden mozzanatot percről-percre: ki hibázott, mit vétett, kinek kellett volna gyorsabban futnia, vagy idejében passzolnia. Nincs harag, hiszen ez csak játék! Azért olyan véresen komoly…

Rátesi Margit

216 hozzászólás

  • Margit, szégyelld magad !!! -Ev.-

  • Tudható hogy az öreg bagdadi mészáros, Szaddám Husszein kölyke, bizonyos Udaj, aki -többek között- sportminiszter is volt Irakban anno, egyszer KI-VÉ-GEZ-TETT-E a futballcsapatát mert nem kerültek be valami világbajnoksági döntőbe.

    Másik kérdés.
    Ma, amikor adják-veszik a játékosokat akár külföldről is , mennyire magyar a hazai csapat?

    Szóval ez az egész csak a primítívebb honfitársak feszültséglevezetési ‘placebója”.Valójában nem old meg semmit.

    Jó dolog a football, néha én is megnézek egy-egy meccset, még fel is ugrok a fotelból ha látok egy szép helyzetet, de mikor vége akkor kb. 30 perc után aztsem tudom kik játszottak kikkel.
    És hogy aztán hetekig ez legyen a központi témám…háát..aztmár azért végképp nem.

  • 😀

    ! PANEM ET CIRCENSES !
    – Mostanában, mintha a panemet szűkebben mérnék.

    – „Adják, veszik”: Válogatott gladiátorok…

    – Spartacus, az is ilyen volt, de trák – ami már majdnem hun.
    SPARTACUS HUN VAGY ?! 🙁

  • Szukits Rezső

    Tegnap este sakkoztam. Igen, valós időben, valós személyekkel interneten. Három parti volt: egy norvég, egy kanadai és egy iraki volt az ellenfelem. Az iraki meghupált. Most akkor jó magyarnak lenni vagy nem jó magyarnak lenni?

  • Megette a fene, ha azert jo magyarnak lenni, mert Szalai vegre eltalalta a labdat.

  • Llanfair, lejárt a hallgatási fogadalmad? Nagyon mérgesen hagytál itt minket, remélem azóta kifújtad a gőzt.
    Isten hozott.

  • Minden normális nemzet büszke csapatára (angol, német, olasz, izraeli …), kihúzza magát , boldog és örül, ha sikerkednek. Csak a bűnös magyar nem teheti meg… Igazi demokratáink ezen idétlenkednek. Hát hogy van ez…?!!
    Ha itthonról valaki rátéved a KMH-ra ezekben a napokban… többé nem fog rátévedni, még véletlenségből sem. Itthon meg még jobban elkerüli a „demokratijus2 pártokat !
    -Ev_

  • Rezső !
    JÓ VOLT MAGYARNAK LENNI !!
    A rendszerváltozás környékén, mikor Horn Gyalu meg Németh Mikjlós NDK-s túristákkal kapcsolatos akciójuk után úgy néztek ránk például Velencében, mintha mi magyarok egy valóságos földreszállt angyalok lennénk!

    Egy kis faluban (La saluta di Livenza nevezetűben) ahol kényszerűségből út közben meg kellett szállnunk mert kigyött a Zsiguli hátsó kereke féltengelyestől, a csinos panziós csaj alig kapott levegőt amikor megtudta hogy én és a nejem Ungherese-k vagyunk.

    Akkoriban nem is értettem. Két elgyötört, ideges túrista , kevés pénzzel és úgy kezeltek minket mintha legalábis amerikaiak lettünk volna.

    Mostanában ezt mát nem annyira tapasztaltam külföldön.
    Sőt…

  • Göllner András

    @ Rétesi Margit

    Hálás köszönet – úgy látom, ezt a cikket a javaslatomra írta, a Göllner-Szigetvári vita lábjegyzeteként. Élethű. A férfiak esetében, az élet valóban egy labda játék (ball-game). Nem ? Bár itt, ha jól látom, inkább a kézilabdát kedvelik a kedves hozzászólók. Micsurinról is kellene már írni valamit. Elvégre a magyar narancs mögött, ő áll, és nem Orbán.

  • Rezső:
    Elfelejtettem hozzá írni :
    Pénteken estünk be oda és másnap, szombaton, a fél falu kézről kézre adott minket a kocsi megjavítása érdekében !

    Kedvünkért kinyitott a helyiség igenjól felszerelt első osztályú autószerelője , telefonon riasztotta a másik faluban lévő kereskedőt az alkatrészek miatt és így tovább..és így tovább..Koradélután már indultunk Velencébe.
    Pontosan tudták hogy kevés a pénzünk és azt inkább a Lido di Jesolo legvégén lévő kitűnő és olcsó campingban szeretnénk elkölteni.
    Szép idők voltak azok…

    Manapság ilyesmi már elképzelhetetlen.
    A kedves mélymagyar trianoni országjeles túrista szépen várja meg a hétfőt , aztán majd két nap alatt kész lesz a jármű.
    Addig nézelődjön a környéken.Fürödni majd ráér később is a tengerben.

  • Llanfair
    2016 június 16
    8:17 de.

    Hüjje!! Ezen percekig röhögtem !!

  • G.:
    Csodálatos ez a szocializmus utáni vágy,most igazoltad,hogy teljesen a kádári rendszerben magadba szívottak szerint ítélsz meg mindent,ennek megfelelően élsz és aki nem eszerint vélekedik azt semmibe veszed: Kimondottan jó ahogy a focirajongókat lenézed,meg az hogy micsoda ” fürdőt” vettél „magyar” mivoltodból annak idején.Ez is azt mutatja: amikor neked jó volt –:jó volt magyarnak lenni , amikor most neked ” nem Jó” –most nem jó magyarnak lenni,sőt utálod aki magyar.
    Jól látom G.-a.
    Nagyon egész és kivételesen nagyházi üdvözlettel.

  • charlie Nem szoktam fogadalmakat tenni. Illetve most Gretna Greenben igen. Pontosítanék. Megtelt a pohár néhány ember arcátlan megjegyzésével. Azért ez más.
    Kertet építettem és Európát jártam. Most Eb-t nézek, három csapatom is érdekelt, ráérek írogatni.

  • Kedves balosok, soha nem felejtem el, mikor a magyarok megverték fociban az angolokat. Úgy emlékszem 1954-ben!
    Világesemény volt!
    Budapesten, a házak ablakaiban kitették a rádiókat, és az utca népe ott hallgatta a meccset!
    A világ legboldogabb népe volt, akkor a magyar! Elfelejtette egy napra a szovjet diktarturát is!

    Akinek nincs fantáziája , vagy aki nem érti a magyarokat igazán, valóban nem értheti az ilyen győzelmek örömét!

  • A szerzőnek üzenem, innen szép győzni!

    Mert egy hibát-hibára halmozó önkényurat könnyebb legyőzni. De Orbán baromi sikeres az Oszd meg és uralkodj! játékban. Mindig tudja, ki az a pár ember, akinek be kell tömni a száját, és azok bekussoltatják a tömeget. Ezt csinálta a szarszervezeti vezetőkkel, a „demokratikus” politikusokkal, és most az „ellenzéki” média megmaradt részeivel.

    Talán a nyakatekert szellemesség helyett elég lett volna annyit mondani, hogy aki magyar, az nem tud őszintén örülni a keddi góloknak! Mert vannak most sokkal fontosabb problémák az országban, mint a focisták sikere meg a csóró magyarok egója, akiknek semmi más örömük nincs az életben …

  • Charlie!

    Hátrább az agarakkal, ha nem tudnád Llanfair kizárólag csakis csakis csakis nekem köszönhetően tért vissza, mert tök véletlenül én bukkantam rá, és igen a lelkére beszéltem, mert abban csuda jó vagyok – valójában ennyire nem vagyok öntelt, nem gondolnám, hogy részem lenne az ő visszatértében, de nagyon örülök ha látom a hozzászólásait!

  • Lélfai Szilárd

    Rátesi Margit!
    Az irománya lényegét nem értem, a fő mondanivaló kissé homályos!
    – „leginkább a politika csúcsán trónoló, gólszerzésben nyikhaj jóindulatának tulajdonítják.”
    Ez a mondása irodalmi értékű, bár nem tudom ki lehet „gólszerzésben nyikhaj”

  • Lélfai Szilárd

    Llanfair

    …azért is jó magyarnak lenni…., vagy ilyenkor is jó!
    Szerinted a németek, az angolok vagy bármelyik kijutott válogatott szégyelli ha megnyer egy mérkőzést?

  • Nagyon szégyenletes,ha egy magyar hírlap,akkor is ha kanadai,de állítólag….magyar?
    nem tud örülni egy magyar sikernek,se a szerző,se sok „volt”magyar.Ebbe is politikát visznek,undorító!!!!!!!!
    44 év után győztünk és nem Orbánt(aki mellesleg támogatja a focit),hanem a magyar focistákat
    éltették itthon(az igazi!!!!itthoni és a meccsen kint részvető magyarok,akik
    büszkék a játékosok teljesítményére és a hazájukra.
    A normális reakció egy gratuláció lett volna,de ugye itt nem szokás normálisan,emberségesen reagálni!!!!!

  • Ja egyébként együtt szurkolt az ország (a normális bal és jobboldal egyaránt!)és akkor is MAGYAROK maradtunk volna, ha veszítünk.Itthon sokan úgy gondolják,hogy jóban rosszban ez a hazájuk!!!!!
    A MAGYAROK örülnek,talán van jogik hozzá?sőt az itt élő nem magyar állampolgárok is nekünk drukkoltak!
    Lehet,hogy „egyesek” ezt nem értik?nagy szégyen!!!

  • Figyelő
    2016 június 16
    12:53 du.

    A Kádár-korban nem voltak olyan nemzeti hősök a focisták, mert Puskás emigrált, a többiek meg nem halmozták a sikereket. Sőt, sokszor a semmiért kapták a fizetésüket.

  • Marcsi,

    Mar megbeszeltuk azt hiszem, hogy a kanadai hirlap 3%-ban kepviseli a kanadai magyarsagot. Kb annyira, mint Szigetvari a magyar politikat.Itt Kanadaban, van egy Kanadai Magyar Demokratikus Charta gittegylet 5-10 tagbol all, na ezek szoktak ide irogatni.
    Az termeszetes, hogy minden kanadai magyar orul a magyar foci sikereknek. Ja, hogy vannak 10-en, akik ebbol politikat csinalnak. Ok annyira magyarok, mint te nepali, szoval semennyire.
    Azt is kell tudjad, hogy ezek az emberek, anno amikor a szocik voltak hatalmon, tanacsadok,stb, a parthoz kozeli emberek voltak. Most hogy elestek a penztol, hapognak.
    Probalkoznak, ezert savanyu a szolo, nekik.
    Remeljuk, hogy mar szombaton sikerul kivivnunk a tovabbjutast.

    HAJRA MAGYARORSZAG, HAJRA MAGYAROK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • eveline, Dániel Péternek a megjegyzése emlékezetett a arra, amiről feljebb írtam. Semmi köze nincas az uralkodó politikának a magyarok foci győzelméhez. Sem 1954-ben, sem most.
    Balga az az meber , ha politikát kever még a sport győzelméhez is!

  • Llanfair, jó hogy itt vagy. Nagy szükség van itt az értelmetlen érveket felsorakoztató kommentelőkre. Géza se bírja már, csak úgy, ha lemegy alpáriba. Asszony jól van?

  • Aczél Gábor

    Egy vallomással tartozom.
    Olvasom labdarúgó válogatottunk európai bemutatkozásához fűzött megjegyzéseket és szégyellem magam.
    Szinte naponta játszom a tippmixen. Jobbára hét meccsre tippelek hármas kombinációt (ami azt jelenti, hogy amennyiben a hétből legalább három tippem helyes, már pénzt kapok), általában tíz forintokért játszom, ami (lévén a hétben a háromnak 35 variációja van) nekem naponta 350 forintba kerül. A befizetett összeget (esetleg valamivel többet) akkor kapom vissza, ha a hétből legalább négy tippem helyes, mert ebben az esetben a hármas variáció négyféle szorzatot ad. A hét tippemből hat egyetlen egyszer volt helyes, aznap ötezer forintnál többet kaszáltam, és mindössze kétszer fordult elő, hogy a teljes 350 forintot elveszítettem. Higgyék el, így nem túl nehéz nap nap után nyerni valamit.
    
Legutóbb az osztrák-magyarra is tippeltem. És noha meglepetésre (a magyarok győzelmére) fogadva, a hétből ezen az egy meccsen ötszörös pénzt kerestem volna, szokásomtól eltérően a magyarok vereségét ikszeltem be. Nem azért, mintha elképzelhetetlennek tartottam volna a győzelmüket, hanem, hogy nekik szurkolni ne kényszerüljek. Néztem a képernyőn a meccsüket, érzékeltem, hogy rajtuk vesztettem (utóbb kiderült, hogy megintcsak négy tippem volt helyes a hétből, amiért is a 350 forintomért 500-nál többet sikerült besöpörnöm, ám ha a magyarok meccsére is helyesen tippeltem volna, ebben az eseteben ez összeg ötszörösét kapom), s szégyenkezve észleltem magamon, hogy emiatt nem szomorkodom.

    Azt szégyellem, hogy bár vesztettem rajtuk, magyarként mégis örülök a győzelmüknek.

  • Azt hallottam, hogy valami foci-világbajnokságot – vagy mit? – nyert egy magyar csapat. Bár a nemzetközi szórakoztatóipar különböző üzletágai közül talán a foci az, ami engem a legkevésbé érdekel, kifejezetten örülök a profitábilis üzletág magyarországi leányvállalata sikerének.
    Korábban olvastam valahol, hogy Magyarországon gőzerővel folyik annak az elkészítés, hogy két esztendő alatt megszerezhető legyen a doktori fokozat a foci-tudományból; sajnos, eddig csak az egyetemi (un. „kisdoktori”) cím megszerzésének lehetőségéről szólt a politikai hatalom.

    Javasolom, hogy a mostani siker hatására a Vezénylő Tábornok Úr és a magyar kormány nyújtson be olyan törvényjavaslatot, hogy a foci-tudományból megszerezhető legyen az akadémiai (un. „nagydoktori”) fokozat is, és az MTA eddig 11 osztálya mellett hozzák végre létrehozzák a 12. osztályt, a focitudományok osztályát is. Őszintén remélem, hogy végre lesznak magyar akadémikusok a foci-tudományokból is! 🙂

    (Mielőtt bárki félreértené az indítványomat; fiatalabb koromban, nem olyan nagyon régen, néha fociztam. A barátaimmal. A téren.)

  • Lélfai Szilárd Leegyszerűsíted a kérdést. Leszögezném, nem jó magyarnak lenni. Ritkán jó.
    A sport a békés nacionalizmus egyik kifejező eszköze. Ezt lehet persze túltolni, háborút csinálni belőle. Most éppen ez folyik Magyarországon és Oroszországban (mint az átkosban, déjá vu).
    Őrjöng az ország, és elfelejti azt, hogy éppen rászakadt a tető. Mennyibe került ez az országnak? Írországban is ünnepelték a góljukat, de az állam egy huncut vasat nem tesz bele pluszba azért a sportba, hogy berúgják azt a gólt. Itt ez dicsőség dolga, a fontosabb sportok amatőrök.
    Tudjuk, hogy az Aranycsapat is egy politikai mű volt, mint a Dinamo Bukarest. Arra volt hívatott, hogy a nagyságunkat mutassa. Ha megnyerjük a VB-t, akkor mi változik? A párttitkárok megjavulnak?
    Most is ez megy, ha Szalai eltalálja a labdát, akkor visszavágtunk a Habsburgoknak (normális?), ha kikapunk a románoktól, akkor újabb Trianon (ez sem normális). Nem lehetek büszke, mikor a fekete pólós „szurkolóink” ott őrjöngenek, hiszen nagyon jól tudom, mit akarnak vele jelezni.Érezhetnétek magatokat büszke magyarnak, mikor a BFZ MEGINT megnyeri az évad legjobb előadását Amerikában,vagy Fisher Ivánt beválasztják a brit Királyi zeneakadémiába, de nem, tűritek (sőt gúnyoljátok), hogy Tarlós-Orbán tönkretegye. Apró kis hír a nagy őrjöngésben, a leányok MEGINT megnyerték a vízilabda EB-t. Kit érdekel, a Szalai nem esett el a lábában. Megint nagyok vagyunk!!!!! Most indok van, újabb 200 stadionra. Nem lehetünk felhőtlenül boldogok, én nem vagyok.
    Egy apróság. Orbánt felvidéki fiúval fényképezték. Hát persze, gondolom ez is spontán. A fiú valószínűleg szlovák állampolgár, aki nem a hazájának szurkol. Rendben, joga van hozzá. Próbálná meg ezt egy Magyarországon élő szerb-horvát-sváb, zsidóról nem is beszélve.
    Nekem ezért nem boldogság ez a győzelem, ettől még nem jó magyarnak lenni. Nyertünk egy (vagy) több meccset. Ennyi. Jó érzés volt (lesz), de nem több.
    Még egy. Megint kint van Orbán, meg még jó néhányan. Itt delegálták a Köztársasági elnököt, tele van az újság, miért kell ilyenre pazarolni az adózók pénzét? Nem ezért dolgoznak az emberek, hogy ilyen marhaságra elköltsenek 22 000 eurót.

  • Figyelő 54-ben még a diktatúrát is elfelejtették egy kicsit? Mint most?

  • tropa Kedves Tropa. Sajnálom, hogy nem tudok olyan egyszerűen fogalmazni, hogy Te is megértsd. Igazából nem is akarok. Nem lehetsz olyan öntelt, hogy azt gondolt, értelmetlen az, amit Te nem értesz. Akkor az egész világ értelmetlen lenne, a szemedben.

  • Figyelő Kedves Figyelő. Tévedsz. A szocialista politikának nagyon sok köze volt 54-hez.
    Először is központilag csináltak egy Aranycsapatot. Összeszedték a jó focistákat, rábeszéléssel, fenyegetéssel a Bp Honvédba.
    A szocialista sportolók, olyan kiváltságokat kaptak, amit halandó ember még álmodni sem mert. Csempészhettek erőszakolhattak, övék volt a világ. Ez még a 80-as években is ment, ha nem ment át a Honvédba, akkor behívták katonának, és tönkretették a pályafutását (vízilabdázó Gyöngyösi). Ezt másolta Ceaușescu a Dinamo Bukaresttel. Persze ezek szalmalángok, ha nincs utánpótlás, megy a levesbe de egy darabig élteti a kormányt, hiszen mint írtad, az emberek elfelejtik a diktatúrát egy gólért.
    Próbálnál egy állatot becsapni ezzel, vacsora helyett.
    Balga az az ember, aki azt hiszi, hogy Orbán ezt nem fogja meglovagolni. Az tényleg nem tud semmiről, ami Magyarországon folyik. Tudod, a semmit nem teljesítő Dzsudzsák nemzeti hős, aki külföldön milliárdokat keres a semmivel, Orbán találkozik vele, közös fényképek, a sajtó tele a százmilliós autóival, közben futott még klubok adják-veszik. A többi magyar polgár, aki külföldön próbál megélni, hazaáruló senkiházi bitang, és mindegyik mosogatónak van beállítva. Te nem látsz ebben politikát? Én igen.

  • Besancon Miattad volt. Nagyon jól megvoltam a személyeskedő, gúnyolódó, nemtelen beszólások nélkül. Most üres a pohár, meglátom mikor telik meg. 🙂 Megérdemlem, minek kommenteltem Zalatnait.

  • Albrecht Neumerker

    Én a focival úgy vagyok, mint Hofi. Nem értem minek rohanni egy bőrgolyó után lóhalálában, mikor mi van benne? Csak levegő.

  • Figyelő:
    „Balga az az ember , ha politikát kever még a sport győzelméhez is!”

    Ön így véli.
    Én viszont nagyon finoman fogalmazva sem vagyok jó véleménnyel se Rákosi Mátyásról, se Orbán Viktorról, de balgának nem ítélem egyiket sem; Orbánt a legkevésbé sem, sőt..

  • Aczél Gábor
    2016 június 17
    1:50 de.
    Az hogy a tippmixen veszített, nem az ön hibája.
    A magyarok pótselejtezőn jutottak ki, ráadásul csak azért, mivel felemelték a résztvevők számát. A papírformát játszotta meg, sőt a pótselejtezőn kijutottak közül egyedül a magyaroknak sikerült nyernie.
    Ami tetszik, tetszett a közvetítésben, hogy meg sem próbálták nagyobbnak eladni a csapatot, mint amekkora. Az első pillanattól hangoztatták, miszerint nem a csapat az esélyes, és egyedül az izlandiak elleni eredményre bazíroztak.
    Valószínű, hogy a Német kapitány és szintén Német másodedző poroszos fegyelme és szakmai tudása hozta meg a sikert.

    Mint Magyar, már aki magyarnak is tartja önmagát, az örül a sikernek, ahogyan én is. Ugyanakkor bennem is van egy kettősség, ha a politikai háttérmunkálatokra gondolok.
    Viszont a sporttal a politika már a kezdetektől összefonódott. De nem csak a sporttal, hanem bármiből képes tőkét kovácsolni, amihez hozzáfér. Ezen az alapon az életünket örömök nélkül, búsongással kellene töltenünk.

  • Kéremszépen volt ilyen is:

    http://www.delmagyar.hu/foci-vb-2014-brazilia/nezzuk_ujra_az_1966-os_magyarorszag-brazilia_meccset/2385032/

    Végignéztem ezt a meccset, bár még egészen gyerek voltam.

    És érdekes módon, utána senkinek nem jutott eszébe bemászni Kádár János seggébe.

    Nem úgy mint most ennél a valóban jelentéktelen esetnél.

  • Totkám:

    Naná hogy a szoc. idején „szocializálódtam” !
    Nem is a büdös horthy-rendszerben, mint TE !

    Egyébbiránt pedig az NDK túristák kiengedése miatt mind a mai napig ünneplik Németországban az akkori magyar vezetést te idióta.Nem tudtad?
    Necsak 888.hu-t olvassál hanem nézzél/olvassál rendes német hírcsatornákat is, akik nem hazudnak a néző vagy az olvasó képébe.

    Pedig a Bundestag mindenkori tagjai nem a kádár-rendszerből szívják az életérzésüket te idióta.

  • Több szempontból is nézhetjük.
    Már a görögöknél és a római birodalomban is felhasználták az élsportot/gladiátorokat a tömegmanipulációhoz.
    A hazafiság pedig jól azonosítható a SEGÍTŐKÉSZSÉGGEL, AZ EMBERSÉGGEL.
    Az amerikanizálásunkkal sikerült komoly kárt tenni a népöntudatunkban. De már jól láthatóan, gyorsuló ütemben gyógyulunk ebből is.
    Erre nagyban rásegít a tömegpropaganda változása is.
    A vezérkarunk nagyon látványosan teszi egyre élhetetlenebbé
    a jelenlegi rendszert.
    És egyre többünk találja meg a hagyományainkban őrzött jó alternatívát.
    A vezérkarunk nagyon brutál, aljas eszközöket alkalmaz, de mint mindig, most is jó eredményességgel mozgatja a tömegeket a megtervezett cél megvalósítására.
    Az amit csinálnak, brutál ébresztő a végrehajtó hatalomban tevékenykedők számára is.
    Azok akik nem ébrednek idejében, a népharagban könnyen nagyon rútul járhatnak.

  • llanfair:
    nemcsodálkozok azon hogy leborítottál innen, ezen az oldalon már csak a nácik, a neonácik és a fasisztoid elemek viszik a prímet.

    Tropa
    Charli
    Marcsi
    Nagy Gyula
    Evelin
    Starchild
    Meg még páran a fene sem jegyzi meg ennek a söpredéknek a hülye neveit.

    A liberális eszme -szerintem- nem azt jelenti hogy hagyni kell elborítani az oldalt a szélsőjobos propagandával.

    Más a vélemény-alkotás és más az állandósult istenverte propaganda.

    Világosan körvinalazható Marcsi és Charli meg a többiek célja:
    Megdumálni azokat az idelátogatókat, akik idetévedve még nem alakították ki végleges állásfoglalásukat bizonyos kérdésekben.

    Ez a patkány Marcsi nyíltan ki is mondja ezt annyira primitív. Ő még a könnyebik eset.

    Charli sokkal alattomosabb , ő elbújtatja az undorító hasbadumálásait a valós tényekről ideírt kissé téves megítélései mögé.

    llanfair:
    Normális liberális és demokrata vagy balos illetve tisztességesen-jobbooldali gondolkodású embernek egyszerűen gyomorforgató dolog olvasni ennek a csürhének az állandósult tam-tam .-ját.

  • Hír az, amely igaz és új információt tartalmaz.

    Az igazi hír kedves olv-és-honfitársaim az, hogy a

    m a i . bírósági . t á r g y a l á s o n

    Portik Tamás rávallott Rogán Antal fid SS p r o p a g a n d a mi

    n i s z t e r r e – a mi kis Goebbelsünkre –

    Eszerint annak idején, az Ő együttműködésük során Ő adott át Rogánnak (kes!) 10-millió forintnak megfelelő Eurót egy ingatlan ügylettel kapcsolatban…

    Ez az információ ezerszer jobban érint bennünket magyarokat, mint akár hét általunk berúgott gól azzal a levegővel-telt üres bőrhólyaggal, amelybe minél nagyobbat rúgnak annál nagyobbat puffan. Ez pont olyan, mint az orbán-rogáni propaganda. Az pedig minél hangosabb, minden hülye annál inkább beveszi és jelentősnek tartja, miközben majd kiugrik a maga bőréből miközben a magyar „kenyér ára” egy fillérrel sem csökken, sőt…

    Ez a felfokozott és központilag finanszírozott foci-lárma is az ilyen valódi hírek elnémítását szolgálja…

    A nemzeti érdek és büszkeség valódi tárgya a gazdasági és a szellemi fejlődés szolgálata, valamint a tömegsport prioritása a profi sporttal szemben. Márpedig az ilyen nagy sportrendezvények a profisport eredménye és nem a nemzeti teljesítmény leképezése.

    ..

  • Geyza Hát a kommentelők alapján, ez egy véresszájú, szélsőjobbos újság.
    Nem baj, most megint személyeskedhetnek velem egy darabig, remélem ettől jobban érzik majd magukat. Megint elmondják, hogy mindent rosszul csinálok és mindent rosszul látok, de különben is buta vagyok és hazudok stb.
    Az én életem ettől, egy fikarcnyit sem lesz rosszabb.
    De azt vettem észre, hogy az idáig sem a szeretett volt a fő irányvonal a kommentekben, de az utóbbi időkben sokkal durvább lett a hangvétel. Újra kellene boottolni. 🙂

  • Kedves Llanfair, hidd el, értem én a szavaidat. Azt is értem én, amikor azt sajnálod, hogy a magam fajtákat nem sikerült annak idején hidegre tenni. Abban viszont igazad van, hogy a te világodat valóban nem értem. Hogy miárt jó az neked, hogy ennyire gyűlölöd magad, mert magyar vagy.

  • Llanfair
    2016 június 17
    9:38 de.
    Néha egy kis szarkazmus jót tenn a te lelkednek is, meg a másik orra is véresebb lenn. Ne vedd véresen komolyan a dolgokat.

  • Llanfair
    2016 június 17
    9:38 de.

    Kenyeres!!
    Csinálj magadnak egy virtuális üdvözlőkártyát.
    Szöveg:
    Napról napra növekedik azoknak a száma, akik kinyalhatják a fenekemet.
    Gratulálok!!
    Mától kezdődően ön is ennek a közösségnek a tagja!

    😀

  • Többeknek, de Figyelőnek címezve..

    Az angol -magyar 3:6 1953 novemberében volt.
    54-ben a világbajnokság volt, ahol a németek a döntőben elvertek bennünket..
    (Fociínyenceknek: az volt a világon az első 4-4-2 felállás. Mármint a németek részéről..)

  • tropa Jaj kedves tropa. Ha értenéd a szavaimat, nem írogatnál ilyen éktelen baromságokat. Neked és fajtádnak nem pusztulást kívánok, hanem „agyplantátumot”. Állítólag az egerek agyával jó irányban kutatnak, de nem férne el az agyatok eredeti helyén. Reménykedj, az orvostudomány rohamléptekkel halad. Egyébként nem vagyok magyar, játszótéri keverék vagyok. Ti is, csak ti nem fogjátok fel. Magyar állampolgárságú játszótéri keverék vagy. Szokj a gondolathoz, és tőrödj bele. 🙂

  • falusi Valamikor sokat kiosztottam, de itt nem volt még rá szükség.

  • Don Ovuz Tudom, hogy igazad van, de ebben a korban már nehéz változni.
    Mikor már az egeket ostromolja „tropa” és társai hülyesége, inkább továbbállok. Most első nap megtisztelt tropa a legnagyobb baromságainak legrondább gyöngyszemével. Nehéz elviselni az ilyen fokú bornírtságot. Ha arra gondolok, hogy ezek vannak vagy lesznek hatalmon, nem tudom nem véresen komolyan venni.

  • FIGYELŐ,AKARKI!
    Teljesen igazatok van,itt annyi anti -magyar,ráadásul sötét,tájékozatlan „emberszabású” van,ami egy magyar hírlapnál szégyen!!!!!
    1953-ban 6:3-ra vertük az angolokat(előtte és utána is sok magyat győzelem volt,Puskás,Grosics stb.a magyar futball a világ színvonalú volt)
    Aztán Belzebub sötét szellemessége „valami bajnokság”,PÖCS geyza
    csótány …..patkányozása,valamint málnaszőr a cikkhez egyáltalán nem kapcsolódó ingerült politikai böfögése már csak hab a tortán!
    Többeket kihagytam az „észosztók” közül…..akiknek bölcsebb lett volna ha hallgatnak,de ugye sok buta ember még harsogja is a hülyeségeit,nagyon égő számukra…,nekünk meg kellemetlen,hogy ők is magyar „származásúak”,de selejt sajnos mindenhol van!Oda se neki!

  • Lélfai,eveline!
    ne izgassátok fel magatokat a kretének miatt,nagy az Isten állatkertje…..
    Llanfair,meg ugye teljesen félrebeszél,…..ez nem egy szélsőjobboldali,(röhej)hanem egy szélsőbaloldali,uszító és hiteltelen fórum „magyarokkal” az élen!
    Az meg külön röhej (iszonyú baromság)hogy régen a kényszerítették
    volna a tehetségeket a győzelemre…..volt tehetség és eredmény,meg sok dicsőség a magyaroknak és nem a szociknak,mint most sem a jelenlegi kormánynak,ezt aki nem elmebeteg az biztosan megérti,aki meg sötét az nem számít!!!!

  • Köszi falusi, az évekkel mindig bajban voltam…….

  • Szeretnek a KMH tagjai engem piszkitani, szidni, hiszen kevesen vagyunk a magam fajtából, ezen a fórumon!

    Van egy régi idézet: ez van, ezt kell szeretni!

    Én ilyen vagyok, ez a lényegem, s ha nem tetszik, sajnálom!

  • Llanfair
    2016 június 17
    3:44 de.
    Nem tudja a különbséget, kedves! Amit most diktaturának hívnak, az európai országokban hasonló van.
    Nagy különbség a Rákosi kori diktatura volt, amit NEM lehet elfeledni!

  • Llanfair! Kösz, hogy visszajöttél. Már éppen kezdett nagyon unalmas lenni a néhány zombi.
    Falusi! Kössz, már éppen írni akartam a nagyonmagyarnak, hogy az angol-magyar ’53-ban volt. ’54-ben éppenhogy kikaptunk a berni vb döntőjében a németektől, így nem hogy országos eufória nem volt, éppen ellenkezőleg. Még az aranycsapatot is úgy kellett hazacsempészni, a főváros előtt leszállították őket a vonatról, mert állítólag lincselésre kész tömegek várták őket a pályaudvaron. Ha ez a magyar „hazaszeretet” akkor tényleg nem kérek belőle. Micsoda önbecsapás, hogy a honfitársaim jó része ugyan menekül innen, de mégiscsak egy gólt rúgott az egyik!

  • ˙

    „Balga az az ember, ha [szerintem: aki] politikát kever még a sport győzelméhez is”, írja T.Figyelő.

    E nagyszerű mondatából szinte már fároszként világlik ki Orbán bődületes balgasága. Gratulálok !

    Egy hamis elhivatottságtól űzött skizoid >balga lélek< legvadabb rögeszméjére eltékozolt sok-ezermilliárd, a stadion és a légtökbőrfej [pl. a felcsúti] akadémia "projekt", egy gazdaságilag döglődő ország sportfantazmagóriája… 😀

    .

  • Figyelő

    A diktatúra vagy parancsuralom olyan kormányzási forma, ahol az állami főhatalom (a kormányzati hatalom) forrása nem a népakarat.[1]
    A diktatúra valamely személynek vagy csoportnak az állam törvényeit figyelmen kívül hagyó, erőszakszervezetekre támaszkodó, kivételes törvényekkel szentesített korlátlan hatalma.
    A diktatúra lehet totális[2] (ha az élet minden területére kiterjed) és puha (ha az élet bizonyos területeire nem terjed ki, például a gazdasági tevékenység módjára). A diktatórikus főhatalom élhet a nyílt terror eszközével és lehet csupán autoriter hatalomgyakorlás, amikor is a vezető tekintélye vagy más nem demokratikus politikai kényszer jellemzi az államhatalmat.
    Az elnyomás lehet nyílt (azaz a népakarat adminisztratív korlátozásában megnyilvánuló) és rejtett[3] (azaz például léteznek a népakarat érvényesítéséből formálisan nem, de gyakorlatilag kizárt személyek vagy csoportok, illetve nézetek, vélemények). A diktatúra mindig rendelkezik külső vagy belső támogatókkal, érdekcsoportokkal, akik érdekében a diktatúrát gyakorolják a nép fölött.

    No tehát, ha az országban egy, azaz egy ember mondja meg, mit és hogyan kell csinálni, azt hogy hívják? Ebből a szempontból mindegy, nem kell Rákosinak vagy Sztálinnak hívni. Nem kitétel.

  • Marcsi Nem okoztál meglepetést. Egy szavamat sem értetted meg.

  • Kedves LIanfair!

    Alapvetően raktározó típus vagyok, – hangok, szavak, képek, zenék, egy egy dallam megragad az agyamban – ezért mikor megláttam egy másik felületen a számomra ismeretlen név mellett a kicsi narancssárga dzsekis képet, rögtön beugrott, hol láttam! Már megérte a „zalatnaizás”!

    Nem értem azonban, hogy mért is számít neked itt sok hiábavaló kárálás – míg van akár egyetlen egy olyan cikk melyet vitatni érdemes melyről van véleményed és hozzátenni valód, míg van akár egyetlen olyan álláspont, vélemény melyet értesz és megvitatásra alkalmasnak találsz, addig magasról tegyél rá, hogy hányan és kik csaholnak itt csoportokba verődve – élve, sőt visszaélve a szólásszabadság jogával!

    Miért téma neked, hogy mit ír, gondol vagy mantrázik pl tropa – aki mellesleg ennél találóbb nevet nem is választhatott volna magának – vagy úgy gondolod, egy szinten vagy a Marcsi nevű biológiai képződménnyel? (Demszky ugyan az „eszmetörténeti képződmény” kifejezést használta egy alkalommal, de belátom, ez ide nem alkalmazható! )

    Légy nyugodt a tropafélék már rég elvesztették a fonalat, kérdés fogták e valaha – a felét sem értik annak ami itt történik, a cikkeket vagy el sem olvassák, vagy kb addig és annyira, hogy valamiféle jelzést kapjanak mi a téma éppen – a krumpli ára vagy Rogán tolvajlása, bár tulajdonképpen majdnem mindegy – aztán neki a semminek!
    Részükről tök mindegy, hogy ki ír, és mit ír, a feladat ugyanaz!
    Valaha is felfedeztél ezekben a véleményekben, hozzászólásokban érdemi részt, mely szorosan a témához illeszkedett ? Olvastál akár egyetlen olyan hsz-t amely a cikk kapcsán felmerült gondolataikról szólt? Na ugye!
    Jobb híján mi marad más nekik, mint a személyeskedés? Miután te elég sokmindent leírtál magadról nyíltan és őszintén, annak rendje és módja szerint vissza is élnek vele,és megkezdődött az oda vissza kiforgatás! Sokat utaztál, sokat láttál, a feleséged tisztességes és igazi hivatást tölt be, magad is számtalan dolgot kipróbáltál, a tetejében önerőből boldogulva szemléled a világot és benne a ti helyeteket, hát mindezek bizonyos „agyonmagyarok” szemében megbocsáthatatlan tényezők! Mert mi más „sebet ejthetne” rajtad tropa (a saját értelmezésében)minthogy odaböki, „az asszony jól van” ? És murva boldog hozzá, hogy most hogy megadta neked…..! Az ő világában valószínű így működnek a dolgok, náluk az asszony az asszony, legyen az bármily nagytudású orvosprofesszor, kutató, politikus, művész, vagy sokgyermekét főállásban nevelő feleség és anya – sosem érti meg mi a gond ezzel, ám miután látta hogy te erre ugrasz, ezzel operál! Soha senkitől nem kérdezte meg – nem is vettem észre hogy ez itt divat lenne, az egymás házastársa felőli érdeklődés, nem véletlen, hogy a sok hetes szünet utáni beköszönésed után ezzel rohant le! Plusz beismerte, hogy nem érti a te világodat! – na látod, ezek szerint egyszer az életében biztos, hogy igazat mondott!(bár nem tűnik notórius hazudozónak, ő enélkül hozza a formáját)
    Marcsit nem kell elemezgetnünk,ha három írását olvastad,akkor nagyjából olvastad az összeset – én pl őt átszoktam lapozni – ugyanis nincs még egy személy aki ilyen vérszegény fogalmazással és primitív önhittséggel osztaná az eszét – mindössze azon csodálkozom, hogy ő maga még nem unja, hiszen szó szerint ugyanazt mantrázza nap mint nap!
    Két kiragadott példa, de nyilván többen vannak, mindenkiről azonban felesleges külön jellemrajzot készítenünk – a nácik pedig köztünk élnek, és a muszklijaikat mutogatják! Nagy a vigyoruk, de bízzunk benne nem sokáig, az emberiség épebb fele még nem vesztette el teljesen a józanságát és észnél van !
    A te intelligenciád és értelmi szinted szerintem kizárja, hogy a Charli-félék miatt húzódj háttérbe!

  • Talalom!

    Én pl annak is örülök, hogy te feltűntél – nekem úgy tűnik, hogy te is eltűntél egy ideje, de lehet, hogy csak én nem láttalak, mert pont másik írásokat látogattam !

  • llanfair
    2016 június 18
    2:52 de.
    Bocsi, de a „népakarat” tette Orbánt és kormányát oda ahol van! Ha jól emlékszem a NÉPSZAVAZÁSNÁL többséggel jött be. Tehát a nép őt akarta! Ha nem így lett volna, akkor más párt és más vezető jött volna be.
    Az igazság az, hogy a nép NEM akarja a balodali kormányt, köszönék szépen, már ismerik és elegük van.
    Ha majd új választás lesz és akkor ők jönnek be, akkor mit fog szólni?

  • Llanfair!

    Pontosan értettem mindent,(sajnos!) és nem ezen a fórumon csiszolom az eszemet……szerencsére!Nagy baromságokat írtál!
    A tehetség,akarás vagy van vagy nincs,nem parancsszóra működik,itt ezt rajtad kívül is többen nem értik…..!
    Lehet,hogy te egy keverék vagy…vagy még annál is rosszabb…
    A mai meccs alatt jutott eszembe a következő:
    „Isten áld meg a magyart…”kivéve azok szégyeneit,árulóit!
    Tényleg így gondolom,minden lelkiismeret furdalás nélkül!!!

  • OIM* megint beköhögött ide valami sefüle-sefarkát.

    *OIM = Hülyeségeket Köhögő Maca

  • Besancon Túlértékelsz, de köszönöm. 🙂
    Azóta két Izlandi góllal megint van egy pontunk, szerintem már továbbjutottunk.
    Szerencsére Orbán megint ott volt, az OTP különgépén Csányival együtt. Orwell már megírta, nincs mit hozzáfűznöm.

  • Ja és a tehetségen,akaráson kívül a hazaszeretet,nemzeti büszkeség is dominál egy sportló részéről függetelenül attól,hogy
    milyen kormány van éppen hatalmon!!
    Ez 44 évvel ezelőttre és napjainkra is igaz!!!!!
    remélem világos?….

  • Egyébként a döntetlennel(bár jó lett volna +gólt rúgni..)továbbjutottunk nekünk (itthoni és kinti) igazi MAGYAROKNAK ez a lényeg és öröm,az árulókkal meg nem kell foglalkozni,folyamatosan
    lebőgnek,lejáratják magukat(nem kicsit,hanem nagyon!!!)

  • Figyelő Figyelmetlenül olvastál. Egy megválasztott kormánynak az egész ország népét kell képviselnie, nem a szavazóit. Az egész ország népét kell gazdaggá tenni, nem a seggnyalóit.
    A lényeg, hogy szerinted nem diktatúra az, hogy Orbán egy személyben uralkodik. Szerintem pedig az. Akárhányan is szavaztak, vagy szavaznak rá.
    Mit csinálok akkor, ha a baloldal jön be? Amit akkor, mikor hatalmon voltak. Kritizáltam, a tevékenységüket. Nem érdekel, milyen oldalnak nevezik magukat, az érdekel, mit csinálnak.

  • Marcsi Látom, bokros teendőid miatt, amiért felelős állásod a hibás, nem tudtál foglalkozni a sporttal sem. Másképpen nem neveznéd baromságnak azt, ami köztudott.
    Tudod, mikor nem operában ültem, jártam a stadionokat. Számtalan sportág, számtalan mérkőzését láttam. Nagyon sok sportba belekóstoltam, sok sportolót ismertem, még a magyar válogatott orvosát is.
    Nem óhajtalak téged meggyőzni, mert a lehetetlent megoldottuk, de csodát tenni nem tudok. Az, hogy valamit tagadsz, az nem lesz attól valótlanság. Egyébként nyugodj meg, te is keverék vagy, mint minden magyar állampolgár. Törődj bele te is. Nem látom, ez miért lenne baj?

  • Besancon – LIanfairnak: (
    „A te intelligenciád és értelmi szinted szerintem, hogy a Charli-félék miatt húzódj háttérbe!”

    Kedves Besancon!
    Ima:
    Uram! Kérlek, adj kitartó erőt, hogy változtatni tudjak azon, ami megváltoztatható; adj türelmet, hogy ne vesződjek fölöslegesen azzal, ami megváltoztathatatlan; adj bölcsességet, hogy meg tudjam különböztetni az egyiket a másiktól.

  • Göllner András

    @ tóth péter

    Mondani akartál valamit ? Mit ? Hülyeségeket beszélni én is tudok. Az nem nehéz. Figyelj. Csonka Magyarország nem Magyarország, nagy Magyarország menyország. Ez jó volt ? Szereted ? Én a focicsapatnak drukkoltam, Látom Te meg Orbánnak. Gondolom az aranycsapat idejébe se Puskás Öcsinek, hanem a Rákosinak, Gerőnek, Farkasnak koccintottál volna kis unalmaskám.

  • Besancon! Én meg Téged hiányoltalak, általában érdemes odafigyelni, amit mondasz. A két koros hölgy is elfér, érdekes látni, hogy miből táplálkozik az a tömény, makacs ostobaság, ami egyébként elég nagy tömeget jellemez – és nemcsak Magyarországon. Ezt a betonkemény, előítéletekből és magabiztos tudatlanságból származó katyvaszt tudja a jelenlegi első szolga jól kezelni: nem csoda, őt sem nagyon befolyásolják a tények. Ahogyan néhai párom mondaná: csillog, mint üvegcserép a szeméten. De vajon miért elégednek meg olyan sokan ezzel a villogással? Charlie-k más tészta. Valószínűleg fiatalabbak is – legalábbis tropa önelégült stílbravúrjaiból erre lehet következtetni. Nagy Gyulának még sokat kellene körülnéznie a világban, hogy homályos szentenciáinak valamiféle értelmük legyen.
    A hazafiságról kéne beszélgetnünk, a fenti írás kapcsán is. Fontos dolog, de vajon kinek mit jelent? Egy falvédőre hímzett giccses mondatot? Vagy a másik hibáján való örömködést (lsd: izlandi öngól tegnap)? Alávaló, semmi nép, vagy zseniális hős? Nyilván egyik sem. Különben is: sose láttam olyan vérbunkó csapatot, mint amelyik a rendszerváltás hajnalán érkezett a fiam gimnáziumának diákcsere programján egy közép-angliai kisvárosból. De ettől az angolok vérbunkók, és csak valami isteni szerencse folytán lett az angolszász a fehér világ ura?

  • 2016 június 17
    5:44 de.

    Totkám:

    Naná hogy a szoc. idején “szocializálódtam” !
    Nem is a büdös horthy-rendszerben, mint TE !

    Egyébbiránt pedig az NDK túristák kiengedése miatt mind a mai napig ünneplik Németországban az akkori magyar vezetést te idióta.Nem tudtad?
    Necsak 888.hu-t olvassál hanem nézzél/olvassál rendes német hírcsatornákat is, akik nem hazudnak a néző vagy az olvasó képébe.

    Pedig a Bundestag mindenkori tagjai nem a kádár-rendszerből szívják az életérzésüket te idióta.

    Kedves Gézuka :
    Rettenetesen szeretem , amikor az önmagadra illő és használt jelzőket szeretnéd másokra tukmálni–de ez nem megy!Azok már csak neked maradnak a fejeden:Pedig azt hittem,most hogy kórházban voltál,kigyógyítottak ebből a betegségből is—de nem sikerült!
    Melléfogtál,nem vagyok olyan idős korú-mint te-hogy az 1945 előtti rendszerben szocializálódhattam volna.De tévedni—emberi dolog—hát még neked!!!
    Az akkori vezetés nem tehetett mást,mert ezt kellett tennie,de az új embereknek köszönhetően : köztük Németh Miklós – nak:bár a babérokat nem Ő aratta le-hanem a pufajkás. Tudod ::: a gyuriferinek az előde,aki arra is képes volt hogy balesetet szinleljen,hogy maguk javára billentsék a választási mérleget.
    A három nyolcast meg nyalogasd is ne csak olvasd–mivel én csak akkor szoktam—amikor felhívod rá a figyelmet.
    Azokat a német hírcsatornákat véded–amelyek elhallgatták a migránsok által elkövetett bűntetteket,meg azokat amelyek csak merkeli politikára mond csak jót és arról zengedez?Kénytelen–mert Merkel tartja kézben őket!!Erről ennyit.
    Rettenhetetlen üdvözlettel Gézukának.

  • Marcsi Egy apróság, talán megérted. Írország GDP-je az európai átlag 130%-a, ezzel második, Magyarországnak 68%-a, alulról az ötödik. Az írek az államadósságot 15 %-kal csökkentették egy év alatt, a magyarok nem egész 1 %-ot. (azóta vettek fel hitelt megint). A magyarok stadionokat építette közben, az írek iskolákat és kórházakat.
    Az írek kikaptak 3:0-ra, a magyarok győztek 2:0-ra.
    Melyiket is válasszam?
    A magyarok tízezrével tódultak az utcára, mert döntetlent csináltunk egy apró országgal, de mikor meglopják őket, akkor otthon sunnyognak. Biztos igazatok van, minden rendbe jött ettől a továbbjutástól. Szerintem meg egyszerűen ostobák vagytok, mert nem tudjátok megfelelően elhelyezni ezt az EB-t,
    nem kicsit értékelitek túl. Egy „játék”, amit jó ha megnyerünk, de semmi többet nem hoz az életbe. Semmit. Annyi mindenre lehetnétek büszkék, de ti erre vagytok. Nem egyezik az értékítéletünk. Az sem zavar gondolom, hogy amit a válogatott épít (ezt is német segítséggel mint a gazdaságot), a szurkolók igyekeznek tönkre tenni. Nem magyarázat, hogy más ország szurkolói is ilyenek, mert ugye mi mindenkinél különbek vagyunk?
    Ezért lennék áruló? Ha te mondod.
    Jó dolog győzni, de nem bármi áron, és rettenetes nagy hiba, túlértékelni. Ha nem reflexből kezdenél „hazaárulózni” és „normálisozni”, kellemes meglepetés lenne. 🙂

  • G A : Egyetértek mondandód második-harmadik mondatával,nem is vitatkozom rajta,meg is tapasztaltam!!!
    Kényszeredett képzelgéseid valószínű „zavart” állapotodnak tudható be,Vajon most minek a „hatása” alatt írtál?
    Legközelebb mindig írd ezt meg,hogy tudjam –hogyan kell értékelni mondandódat.!!!
    Azt hogy te milyen gondolatokat akarsz másnak tudni—- betudom az előbb leírtaknak—bocsájtsd meg magadnak!
    Fals lélekre utal,ahogy fogalmazol némely dolgokról,ezt kellene meggyógyítani.A mindenki feletti „lélekuralom” jellemzi sokszor gondolataid–ezt lehet ugyan a tanítási munkahelyeden gyakorolni és kikényszeríteni,mert a diákok nem mernek ellentmondani és azt hiszik ez a jó,de később majd csalatkoznak!–amikor másokat tapasztalnak az életben!
    Unalmas előadásaidon biztos rettenetesen figyelnek,hogy nehogy ” kivágd” őket a folyosóra,ahogy itt egy úriemberrel akartál tenni! Inkább elhiszik amit mondasz és látszólag elfogadják!! Persze ha „szer” befolyása alatt vannak —minden meglehet!( egyszer azt mondtad ezen a szinten mindig előfordult és még ma is meg van!)
    Forrón nagyon tiszteleti üdvözléssel.

  • A liberális demokrácia és a technika kisördöge folytán eredeti paramétereimmel és „charlie” nevemmel belépni nem tudtam már egy-két napja. Ha esetleg pár szóban helyreigazítana a főmoderátor – ja, ő nem, mert Pesten védi a szólásszabadságot – persze objektíven, az impresszumban leírt szabályok alapján, azt megköszönném.

  • Minek ít az OLYAN* aki azt se tudja mit ír ?

    *OLYAN az egy mozaikszó, azt jelenti hogy OIM

  • GÖLLNERBANDI 🙂 🙂 🙂

    Hát esztet totál eltaláltad:

    Totkám az unalmas.

    Ennél unalmasabb talán csak a másik náci, bizonyos Nagygyula .

    Az kétségtelen hogy Totkámban annyi a humorérzék mint szarban a vitamin.

    És hát tudjuk:
    Akinek humora van, mindent ért.
    Akinek nincs, az mindenre képes.

    (Naggyula humorérzékéről nincs informésönöm. Lehet hogy van nekije , bár én még nem láttam tőle olyat.
    Igaz, nem is olvasom már unalmas szócsépléseit.)

  • Don Ovuz 2016 június 17 5:25 de.
    Teljesen igazad van, de mégis. Már megjelent az első seggfej, aki kijelentette, hogy már érti, Orbán miért öl milliárdokat a fociba, mert ez a világraszóló siker sokkal többet ér, mint a kórházak. Minek kórházakra pénzt szórni, mikor Izlanddal döntetlent játszunk? Ez a valamikori őrmester, most már megmondó ember, akire sokan hallgatnak, a kommentek szerint. Igaz, neki van pénze magánorvosra. Ez még csak a kezdett, lesz ez sokkal rosszabb is. Túl sokba van nekünk ez a négy pont.
    Van egy ár-arány érték, ez messze nem jó ebben az esetben.

  • Pedig Neocsárli komolyan mondom nem hiányoltunk.

    Szaal pajtás nem szükséges kézzel-lábbal visszavergődnöd ide , hidd el itt csak JOBB tenélküled.

  • tóth péter:

    Húúú de nagy hülyeséget írtál most nekem válaszképpen.

    Azzé is írtam le ekkora tisztelettel a nevedet.

    EKKORA emberi hülyeség, amit elébb felmutattál, már tiszteletet érdemel.

    Deazért bátorkodok mégis tenni teneked egy javaslatot halkan:
    Nézzél már utána hogy volt mint volt akkoriban a dolog.

    Kiváltképp Németh Miklós visszaemlékezéseire fókuszáljál, feltéve ha tudod mit jelent ez a szó.

  • Llanfair! 4:53

    ! ZSENIÁLIS KOMMENT ! 🙂

  • geyza „söpredék”,meg a többiek…. itthonról többen is kérdezzük
    „hát miféle hazafiak vagytok ti?””mint meg a cikk írója…..(aki legalább nem közönséges)
    Semmilyen,szégyellnivaló volt magyarok!
    Nemrég mutatták a TV-ben,hogy több kanadai MAGYAR(!!!!) is hangosan drukkolt,izgult a meccsen,szerencsére többen vannak,kint is és a világban is,mint az itteni elmebeteg,anti-magyar népség!!!

  • http://www.origo.hu/foci-eb-2016/magyarok/20160618-bevettek-marseille-t-a-magyar-szurkolok.html

    Azért a rosszindulatúak ellenére, van magyar öröm is! Hála Isten!

  • Marcsi
    2016 június 19
    1:11 du. Az igaz, hogy a Grimm mesében Te lették volna a csúf gonosz boszorkány, de túl gonosz voltál a szerephez? 🙂

  • Tóthpéternek. Csak azért, ne maradjon reflexió nélkül egy hamisság. Korábban már írtam: mivel egy párt volt, az MSZMP-ben politizált mindenki. Németh Miklós az ún. népi szárny tagja volt, mint Pozsgay, meg Szűrös. Közgazdász volt, azokhoz tartozott, akiket Pesten csak úgy hívtak „a Dimitrov téri fiúk”. (A teret, ahol a közgáz áll, akkor Dimitrov térnek hívták, most Vámház tér.) Lengyel László, Surányi György, Bokros Lajos, Békesi László, Csányi Sándor, Nagy Sándor (volt szakszervezeti vezető) az ismertebb tagjai. Pár évvel idősebb volt Kupa Mihály, Bartha Ferenc (az MNB egyik vezetője volt, elnöke is egy időben). Németh Miklós az MSZMP Központi Bizottságában dolgozott: a közgazdasági osztályon, vezető beosztásban. (Arra nem emlékszem, hogy a vezetője volt-e, vagy csak helyettes.) A Politikai Bizottságban döntötték el, hogy ő lesz a kormányfő – nem választáson nyert. Amikor bejelentette, hogy a kormány ezentúl a parlamentnek tartozik felelősséggel, az volt a rendszerváltás pillanata. Ez ugyanis azt jelentette, hogy a népköztársaság szakít a Párt vezető szerepével, ami a proletárdiktatúrák egyik alaptézise. De a bejelentését megelőzte egy erről szóló PB határozat, nem egyéni akciója volt. Ezzel nem akarom a szerepét negligálni: megfontoltsága jelentősen hozzájárult, hogy békésen zajlott le a rendszerváltás. Horn Gyula is a KB külügyi osztályát vezette, és a Németh-kormányban lett külügyminiszter. Benne mindig is maradt valamiféle vagányság, az egykori proligyerekből. Ő a Szovjetunióban tanult, Rosztovban, közgazdász végzettsége volt. Oroszul nagyon jól beszélt, úgy tudom, még 2-3 nyelven megértette magát, de azokon sose tárgyalt hivatalosan, csak tolmáccsal. Jók voltak az orosz kapcsolatai is – meglepő módon, inkább tőle vártak tanácsot akkoriban már. Elterjedt, hogy iszik. Nem tudom, de az biztos: reggel hétkor már az irodájában volt, miután lefutott pár kilométert, és este kilenckor még képes volt flottul vitázni. Alkoholista ilyesmire fizikailag nem képes. Lehet, hogy viselt pufajkát ’56 novemberében, amikor az összes szovjet ösztöndíjast behívták. Az önéletírásában is beszél erről: azt mondja, hogy az volt a dolguk, hogy őrizzék a betört kirakatú boltokat, meg igazoltassanak este (kijárási tilalom volt), ő a Nyugatinál teljesített szolgálatot. Ha ő el is hallgatott valamit, ’94-ben nagy erőkkel próbáltak találni valamit ellene, de nem sikerült. ’88-ban mondta: elő kell készíteni Magyarország kiugrását a Varsói Szerződésből és a béketáborból, csatlakozni kell a NATO-hoz és az EU-hoz. Az NDK ügyben a szovjetekkel és az NSZK-val tárgyalt. De egyértelmű választ nem kapott. A Szu a széthullás előtti állapotban volt már. 19-re húzott lapot a magyar kormány, amikor végül döntött. A kormány döntött, a kormányfő meg Németh Miklós volt. Ez igaz, de Horn brusztolta végig az ügyet, hónapokig.

  • Llanfair
    2016 június 19
    8:59 de.
    A Norbi-féle beszólás alatt a kommentek viszont egyöntetűen lebunkózzák. Szinte más komment nincs is ott. Úgyhogy a fitnesz-majom beszólása inkább a kommentek józansága miatt érdekes.

    1- Nem kellene a másik oldalra sem kisarkítani a dolgokat, mivel ez ugyanaz, csak más előjellel.
    2- Egyöntetű vélemény soha nem lesz, és mert egy csoportnak más a véleménye, még nem kell a Dunának menni.
    3- Nem az a hazaszeretet, ha folyamatosan csak fanyalgunk és mindent leszólunk ami magyar, hanem az, ha kigyomláljuk a vadhajtásokat megtartva a pozitív dolgokat.
    4- Ahogyan a sportot, a sikereket, vagy a nacionalizmust nem egyféleképpen, és főleg nem egyféle indíttatásból éljük meg, ugyanúgy a fanyalgók indíttatása sem egységes, és egyféle. Nem mindenki akar segíteni aki feléd nyújtja a kezét.
    Nem az a fontos mit mondanak, hanem ki mondja, és főleg miért mondja.
    5- Ha visszalépünk a politikai vonalra, megint csak nem elég siránkozni, de a síró ellenzéken kívül mást nem látok. Ahogyan a sportban sincs eredmény munka nélkül, ugyanúgy a politikában sem.
    Mit tesz az ellenzék, hogy ne így legyen? Semmit. Kivár, hogy az emberek csalódjanak, és alternatíva nélkül majd hozzájuk hullik néhány szavazat. Talált gól, mondjuk a sportban.
    Igen, néha továbbjutást ér mint most a magyar válogatottnak és lehet ünnepelni a továbbjutást. Ez most azért is jó példa, mivel az izlandi hátvéd mögött ott volt a magyar csatár, és ott szintén nem volt alternatíva a gól tekintetében. De mennyivel szebben hangzana, ha átjut a labda a védőn, és a magyarról pattant volna be.

  • Hazánknak azóta nincs nép választotta vezetősége, mióta Istvánék imperializálták.
    Jog szerint jelenleg megvan az invesztitúra jogunk.
    A lehetőségtől fosztottak meg bennünket, h élni is tudjunk vele.
    Amúgy pedig, a közösség nevében bármit is tenni, adni csak a közösségi többség tud.
    A kormány a felhatalmazottságának LÁTSZATÁT a választásra jogosultak cca 1/3-ától összehaknizott analfabéta aláírásos megbízási szerződésből nyeri.
    Ez nem többség.

  • LIanfair!

    Én úgy hallottam, hogy a rendező nem akart palota forradalmat – a csúf gonosz boszorka kapcsán – miután a szerepre többen is aspiráltak innen, hát megoldja „okosba”, és mindenki akit méltónak talál a szerepre kap egy nyúlfarknyi lehetőséget, hátha elég lesz a világhírnévhez!

    Persze, ezt ki kell érdemelni, így aztán te sajnos hiába is próbálkoznál !!!!! -:))))))

    Most pedig viselkedni,elutazom, és nem tudom férek e KMH közelbe, de semmi vész 6 nap azaz hat nap múlva jövök, és irrrrgalmatlanul kiosztok mindenkit!
    Panaszt ne halljak, ellenőrzőt kitenni!

  • Talalom!

    Nagyon örülök, hogy látlak – mostanában nekem is kevesebb időm volt,csak gyűjtögettem, hogy mi mindenre kell /fogok reagálni és mire összeszedtem volna a gondolataimat, már elfáradtam,így mindig a következő napban bíztam !
    Le kell higgadni nem jó élből válaszolgatni, mert még a végén megharapok valakit!
    A bunkóság sajnos nem nemzetiség függő….!

  • Don Ovuz Norbi csak az első fecske. Lesznek fajsúlyosabbak is, nem féltem a propagandát.
    Tudom, hogy a gól az gól, de én mégis mindig szerettem, ha nem öngóllal vagy 11-esel nyer a csapatom. Sosem szerettem a három (két vagy egy) pont volt a fontos szemléletet.
    Az is vitatható, hogy a mögötte jövő csatárról hogyan pattan a labda. Láttam már csoda dolgokat, semmi sem biztos.
    Mindegy is, nekem nem a csapattal van bajom, hanem a kialakult tömeghisztériával. Régen nem értettem, hogy törhet ki igazi háború fociért (tudom a foci csak a szikra). Most látom.
    Az ellenzék viselkedése olyan amilyen, mitől változna? Az ő viselkedésük eredménye ez a trutymó, és ügyesen segítenek fenntartani. Mint írtam, mi már az MSZP alatt kezdtünk készülni, mert már akkor láttuk, baj lesz. (A más véleményért nem a Dunának mentem, hanem a Szent György csatornának). A Fidesz csak megerősített benne. Az, hogy nem akarunk visszamenni, az pedig az ország összessége az oka, nem egy személy felelőssége.
    Mi a hazaszeretet? Nem mennék bele. De ha valakinek ellenérzése van születési helyével szemben, az nem a személy hibája. hiszen az érzéseiről nem tehet senki, az kialakul különböző dolgok miatt.
    Nem fogok azért szurkolni egy öntelt celebnek, mert magyar mezt húz (Dzsudzsák), de szorítani fogok egy szimpatikusnak, még akkor is, ha országot cserél valami ok miatt (Király).
    Nekem az élsport már nagyon keveset jelent. Két nagy oka van. Egyik Ramsey sérülése volt. Ez már nem sport, ez gyilkos háború.
    Azóta nem nézek élőben sportközvetítést. A másik, az itteni hozzáállás a sporthoz. Sokkal emberibb, a tömegsport a lényegesebb, és így jobb.
    A lényeg, nem a jó szerepléssel van a bajom, nyerjék meg az EB-t. Szerettem volna egy ír-magyar döntőt, de hát erre nincs esély. Mondjuk az Észak-Írek még képben vannak, és kis városkám három szülöttje képviseli ott a színeinket. 🙂
    Ami a csapat és az EB körül megy, az rémít meg. Például nekem rémisztő volt, ahogy három kigyúrt, feketébe öltözött kopasz IQ bajnok idomította a tömeget a Deák téren. Félelmetes következményei lehetnek. A sajtó szóhasználata pedig kritikán aluli. Ellenfelek, nem ellenségek. Még mindig nem értjük?

  • falusi Bocsánatot kérek, de Figyelőnek igaza van, még ha nem is tudja.
    A magyar válogatott 1954. május 23-án, 7.1-re megverte az angolokat. Ezt a visszavágót az angolok kérésére rendezték meg.
    Ezt valamiért mindig elfelejtik, mint azt is, hogy 1938-ban döntősök voltunk a VB-n. Pedig akkor az nagy bravúr volt, nem várta senki. Ez a 7:1 csak megerősítése volt a 3:6-nak, de akkor sem volt kis dolog.

  • Llanfair
    2016 június 20
    4:13 de.
    Nem a sportról írtam, és nem is rólad, de mindegy.
    A neonácik nem most telepedtek a sportra, és ma már javarészben ki is szorultak onnan. Európában azt lehet mondani hogy teljesen, magyarországon részlegesen. Már a magyar bajnokságban is csak elvétve találkozni velük a vénaszkenner és a beléptető rendszer óta. Most az EB kapcsán előmerészkedtek kicsit hangoskodni. Itt nincs ellenőrző rendszer, meg a kivetítőknél sincs. A fanciák bénaságát meg a Horvát meccs jól mutatta.

  • Gézu :
    „Kisnyilas” módon válaszoltál.Köszönöm.

    Hogy ki mire képes -az a korábbiakban már kiderült : amikor elmondtad kint voltál a tüntetésen ellenőrizni,milyen hatása volt ténykedéseteknek,mert barátod nagyon sokat tett az előkészítésért,nemhiába ragadtattátok magatokat arra,hogy a munkásőrök kezében lévő ” fadarabot” is meg akartátok szerezni,hogy még hatékonyabbak lehessetek.Csak a teljes körű mozgósításról maradtatok le.Pedig nagyon igyekeztetek.
    E kisnyilas gondolkodást régről hordozzátok magatokkal(tudod mikortól).
    Tudod ami rád illik,rajtad van ,az nem kerülhet másra ,bármennyire szeretnéd.Kedves másik barátod unalmas előadásairól sokan menekülnének–de lelki terrorral kézben vannak tartva nem mehetnek.
    A fókuszál meg egy kicsit olyan mint a bölömbika!
    Minden rosszindulatú megnyilatkozásod rajtad marad,nem kell tőle félni.
    Ezzel és szeretetteljes jókívánsági üdvözlettel búcsúzom
    sokat érő gondolataidtól,nagyon üdvözléssel csak neked.

  • Géjzuka!
    Láttad „talalom” milyen szakszerűen fogta össze a dolgokat-tanulhatnál tőle.S közben nem hányta különféle általad használt fröccsögő,moslékoló szavakat,szépen leírta a leírni valókat amiket érdemes figyelembe venni.Köszönöm.
    Hajrá Gézu,hajrá szépmagyarul beszéd,elől kellene járnod.
    Hatalmas nagyon üdvözlettel csak neked és csak most.

  • Na végre, bizonyára kis félreértés történhetett a mátrixban, de szerencsére újra hozzászólhatok.
    Egyszóval Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

  • Göllner András

    @ Tóth Peti

    A fenti riposztod nagyon vérszegény volt. Csalódást keltett bennem. Ha legközelebb vitatkozni szeretnél velem akkor felkészültebben gyere ki a pályára. (Ezt most direkt egy segítőkész, jó tanácsként szántam neked – ne vedd rossz néven, ne duzzogj most emiatt is.)

    Azt kérded tőlem, hogy „vajon most minek a hatása alatt” szólítottalak meg, és azt kéred tőlem, hogy „Legközelebb mindig írd ezt meg,hogy tudjam –hogyan kell értékelni mondandódat.!!!”

    Idefigyelj, Peti. Amikor megyzólítalak, azt mindíg és kizárólag a te hatásodra, és nem a Marcsi, a Figyelő, a Pityi Palkó, a dalai láma vagy tudomisén melyik álnéven itt pattogó kis-pajtásod hatására teszem. Figyelmességemet Te irántad kizárólag magadnak köszönheted, a Te hatásod késztet arra, hogy feléd forduljak. Ez ilyen egyszerű. Érezd magad megtisztelve. Most már világos, Petikém ?

  • Llanfair, pár dolgot érdemes helyretenni. Dzsudzsák mitől celeb? Mivel a szórakoztatóiparban dolgozik, a szakmáját kiválóan műveli, a piacon megmérték és milliárd forintokat keres a tehetségével nem érdemli meg, hogy leszóld.
    ….
    A másik, ezt írod: „és kis városkám három szülöttje képviseli ott a színeinket”. Neked Írországban nincs városkád, sőt színeid sincsenek. Ezek a fenséges dolgok mind az íreké. Vagy úgy gondolod, elég pár évet élned valahol és már egy leszel közülük? Amit írek milliói generációkon keresztül építettek, szenvedtek, harcoltak, elértek, az neked már valami közös értékké vált? Hmmm…

  • lanfair, pár dolgot érdemes helyretenni. Dzsudzsák mitől celeb? Mivel a szórakoztatóiparban dolgozik, a szakmáját kiválóan műveli, a piacon megmérték és milliárd forintokat keres a tehetségével nem érdemli meg, hogy leszóld.
    ….
    A másik, ezt írod: „és kis városkám három szülöttje képviseli ott a színeinket”. Neked Írországban nincs városkád, sőt színeid sincsenek. Ezek a fenséges dolgok mind az íreké. Vagy úgy gondolod, elég pár évet élned valahol és már egy leszel közülük? Amit írek milliói generációkon keresztül építettek, szenvedtek, harcoltak, elértek, az neked már valami közös értékké vált? Hmmm…

  • Kedves Tóth Péter!

    Egyenesen csodálom a stílusod,türelmed,visszafogottságod az elmebeteg,hazaellenes és gyűlölködő alja geyzával szemben!
    teljesen igazad van….ami azért némileg vigasztal,hogy sokszor még az „övéi”,,szerint sem normális,tisztességes!
    Szerencsére a többség nem ezt a szintet képviseli!
    charlie!

    hajrá Magyarország,hajrá magyarok!

    A többiek meg menjenek a „süllyesztőbe”!!!!!

  • OIM* :
    Naigen.
    Kár hogy rajtakapta egy szemfüles francia fotóriporter a feketepólós , zömében kopasz hungaro „szurkolókat” amint náci karlendítéssel örömködnek a leláton.

    Hja kedvekém a nemzeti érzés.. hát ilyen a mai magyar „többség”

    (Én azért kétlem hogy a többség náci vagy nyilas-érzelmű lenne mint Marcsi vagy Tóth Péter , dehát ennek a söpredéknek a legnagyobb a pofája.)

  • Neocsárli:

    Úgy van ! Szebb jövőt , náci karlendítéssel. Ahogy azt egy francia újság felháborodott cikkírója prezentálta mivelü…pardon…tiveletek kapcsolatban.

    Különben meg csodálkozok rajtad:
    Ha egyszer kitettek innen téged mint a macskát szarni, akkor miért nyomakodsz ismét vissza ?

  • HUNT*
    Döntsd már el végre magadban ki a kádárista komenista disznó illetve ki a házmester-kisnyilas , amikkel itten sorozatban másokat aposztrofálsz.

    (Szteem mindkettő TE vagy, természetesen bizonyos időkülönbséggel. A stílusod okádék.Viszont valamiféle psichológiai furcsaság következtében másokra vetíted ki saját attitűdjeidet.)

  • charlie Sajnos hozzászólásod második része hidegen hagy. Miután itt ilyen rövid idő alatt befogadtak minket, a te véleményed semmit sem számít. Tudom ez nagyon fáj neked, hiszen fantasztikus nagy elmének tartod magad, de sajnálatos módon ehhez neked semmi közöd, a véleményed egyenlő a nullával. Nem vagy más, csak egy gonosz, szőrszálhasogató, irigy vénember.
    Véleményed pont annyira zavar, mint a lepke szellentése.
    Most, hogy ezzel megvagyunk, rátérnék arra amihez közöd van.
    Dzsudzsák nem merte megmérettetni magát, futott még klubokhoz igazol, igen, nagy pénzekért. Mutogatja magát Orbán Viktorral, drága autókban feszít, az újságoknak sír, hogy barátnője átverte. Nekem ez nem egy sportember, hanem egy ócska celeb viselkedése. Milliárdos lesz? Igen. De igazi sportember, az nem. Király és Gera megmerte magát mérettetni olyan bajnokságban, amit a világban a legjobbaknak tartanak. Ő csak a pénzszagra ment, ahogy pénzt adtak érte, ment a süllyesztőbe. Most sem mert aláírni a Herthába, pedig ott még olyan is van, aki bepelenkázza ha kell. Ha meglépi, akkor talán tisztelni is fogom egy kicsit. Te tiszteled, én nem.
    Ebben a véleményemben érdeke módon egy olyan focista is osztozott, aki az Aranycsapat tagja volt. Gondolom, Ő is rosszul látta?

  • HUNT* :
    Ellenben két röfögésedben sem láttam nyomát annak hogy utánanéztél volna Németh Miklós visszaemlékezéseiben annak, hogy és miképpen volt a Rendszerváltás előtt az , ami miatt a magyar emberek ázsiója az egekbe emelkedett Nyugaton.

    Pajtás: Várom hogy utánanéz és töredelmesen beismerd mekkora istentelen baromságot löttyintettél ide.

    *HUNT = Humor Nélküli Tóth
    (És hát kérem tudható:Akinek nincs humora az mindenre képes.)

  • A tegnapi Mirror a cikkében felhívja a figyelmet, hogy Marseille-ben a magyar szurkolók . n á c i . k a r l e n d í t é s s e l . skandálták a szörnyű rigmusaikat…

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Don Goló!

    Remélem, az UEFA megfelelő szankcióval súlytja majd ezt a csürhét…

    .

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    A tegnapi Mirror a cikkében felhívja a figyelmet, hogy Marseille-ben a magyar szurkolók . n á c i . k a r l e n d í t é s s e l . skandálták a szörnyű rigmusaikat…

  • Llalnfair:
    Neocsárli gyakorlatilag csak hazudozik itt.
    Ezeket a hazugságait féligazságokkal álkcázza.

    A módszer nem új, Dr Goebbels dolgozta ki annó abból a célból hogy könnyeb legyen lyukat dumálni a publikum hasába.

    Később a sztálini berendezkedések is használták ennek retorikának egyes elemeit.

    Ezt nevezik „tömegtudat-manipulálásnak”

    Ez a patkány Charlie lényegében ezt próbája gyakorolni az idelátogatók széles táborán , nem tudni pontosan kinek/kiknek a megbízásából.

    Ráadásul mostmár a harmadik személyiséget vélem felfedezni a „Charlie” nick-név mögött.

    Nem a levegőbe beszélek , 1998 óta foglakozok chat-es személyiség-elemzésekkel.

  • Geyza Tényleg fura figura, az ikertestvérével tropával együtt.

  • Llanfair:
    Neked is feltűnt az időnkénti stílusváltása?
    Nekem úgy tűnik hogy előtte jópár napra eltűnik, hogy ne legyen nagyon feltűnő.

    Vagyis kidolgozott terv szerint dolgoznak ezek itt.

  • Llanfair!

    A memóriád még a „humorodnál” is rosszabb….Már régóta nyugdíjas vagyok (régebben már tisztáztuk)és veled ellentétben a megdolgozott járandóságomból élek…..
    Ragozni meg az egyértelmű hozzáállásod felesleges,csak még jobban
    ront a megitéléseden….
    Normális ország normális polgára a saját csapatának drukkol,politikai hovatartozástól függetlenül bárhol is él,bár tudom neked és társaidnak ez nem természetes,több okból…..talán nem részletezem!
    Egy EB-vel kapcsolatban politikát,ócska,idétlen oda nem tartozó baromságokat írni feleskleges szégyenletes önlejáratás!!!!
    Na ennyi!
    írni

  • Jaj Charlie! Miért zárod be magad a szemellenzőid mögé? Miért nem örülsz annak, hogy a Tiéd is az írek trikolórja, ahogy a magyar az íreké is. A Te hazád a Hargita, meg a Themze, Róma és Párizs. Miért kell készakarva bezárni magad egy stupid közegbe? Én már nem tudnék máshol boldogulni (tudod, öreg fát…), a nyelvet sem ismerem. De örülök annak, ha honfitársaim szabadon megválaszthatják az országot, ahol élni szeretnek. És remélem, hogy előbb-utóbb közénk is besettenkedik a szabad, becsületes világ. Ahol nem „ügyes” az adócsaló. Nem csak az viszi valamire, aki a hatalom nyakán csüng. Nem nézik le, aki betartja a sebességkorlátozást, viszont nem „felejtik’ kint a táblát, ha már nincs szükség rá. Az írek nehezen vívták ki részleges szabadságukat: de volt annyi eszük, hogy a korábbi gyarmatosítók nyelvét nem dobták el. Az IRA fegyveres alakulata azonnal elvesztette a nép támogatását, amint megegyezés született az angolokkal. Ma szinte mindegy, hogy Írországban, vagy Észak-Írországban él valaki: európai állam mindkettő. Pedig az írek hasonlóan nyomorban éltek 100 éve, mint Magyarország.
    Igen, közös érték, amit írek és magyarok, németek és olaszok alkotttak. Vigyáznunk kellene erre.

  • Magyarország ötven év után továbbjutott csoportjából már a második forduló után. Holnap Portugália az ellenfél. A magyar szurkolók több tízezres csoportja Lyonban mutathatja meg a magyar szellem diadalát egy multikultúrában fulladozó országnak.
    ……
    A liberális sajtó hazudozása megint kiderült, egy magyarokat náci bűnözőknek bemutató fotóról derült ki, hogy egy húsz éve Spanyolországban dolgozó egyetemi tanárt ábrázol, aki mellesleg spanyol testépítő bajnok.
    http://alfahir.hu/ime_o_a_naci_magyar_szurkolo
    …….

  • igen, benne vagyunk a 16-ban. Azt veszem észre, hogy egyre több a magyar zászló körülöttem. Az autókon, ablakokon, teraszokon a lobogót látni. Fantasztikus hogy egy kis magyar foci siker után hogyan emelkedik az emberekben a nemzeti öntudat. Kifejezetten jó és felemelő értés magyarnak lenni! Úgyhogy zengjen az ország és európa a ria-ria HUNGÁRIA-tól!

  • charlie!

    Teljesen igazad van,felesleges a magyarul beszélő „álmagyar”
    balliberális népséggel vitatkozni,időnként felérnek egy nácival is….mindkettő egyaránt megvetendő!
    Amit írtál az is bizonyítja a sok libsi hazugságot,pechjükre általában mindig kiderül…..
    Holnap itthon és kint is is sok normális MAGYAR szurkol és ez a lényeg!

  • Géza 4:39, nálatok jobban a tömegtudat manipuláláson senki nem ért. Ilyenek a liberálfasiszták. Hazudnak, manipulálnak, személyeskedásbe fulladóan visszatámadnak, ha már elfogytak az ész érvei. Úgyhogy nácizzatok csak nyugodtan, nem érdekel, mert tudom, hogy csak saját mocskotokban vonyítotok.

  • Csárli, lebuktunk! Eszesek ezek, no!

  • Kedves talalom, az ír trikolór nem az enyém, ahogy a nemzeti ünnepeik, gazdasági sikereik, szép tájaik, sportsikereik, vagy mély tradícióik sem. Ezek a dolgok az ír gazdagság részei. Örülök ennek, de tisztelem a magántulajdont és nem mondhatom, hogy kedves írek holnaptól ezek az értékek közösek, mert most éppen olyanom van, hogy közétek vetett a pénzkereset.

  • tisztelhölgyeimésuraim!
    Te meg geyza különösen klinikai esetek vagytok és még hazudtok is aljas módon,szégyen,hogy magyarok vagytok!!!
    Senki ,aki nézte a meccset nem látott náci karlendítést(miért is lett volna?),rajtad és a hasonló idiótákon
    kívül, akik elittátok az eszeteket,ha egyáltalán volt.,…. csak jogos örömet láttunk!
    A csürhe ti vagytok!!!!

  • Elképesztő,hogy egyesek még a feltételezettnél is mélyebbre képesek süllyedni!!!!!

  • Marcsi Miről maradtam le? Nem mondtam, hogy nem vagy nyugdíjas. A memóriám is jó, emlékszem, hogy ingyenélőnek neveztetek, mert a negyven év ledolgozott időmre és öt év korkedvezményemre nem kapok Magyarországon nyugdíjat, mert Orbán úgy gondolta. Persze ti nem a tolvajt kárhoztatjátok, hanem akit megloptak. Szép hagyománya ez a magyarnak. Azt hol álmodtad, hogy nem szurkoltam a magyaroknak? Azt írtam, hogy magyar-ír döntőt szeretnék. Ebből melyik szót nem értetted? Ezt még neked is meg kellene értened.
    Ha már mocskolni akarsz engem és meg nem nevezett társaimat, akkor legalább olvassál vissza néhány oldalt, úgy nem égetnéd magad. 🙂

  • tisztelt h.u….!
    Régebben még normális voltál,mi vette el az eszed?vagy nem is Te szóltál hozzá?….
    Döbbenet!

  • Vannak akiknek ez nem tetszik, de nemzetközi szinten, jól érzékelhetően, megváltozott a médiában a Magyarságról mutatott kép.
    A média felületek zöme pedig be van kötve a nagy piramis csúcsába.

  • Az,hogy Mirror mit ír,az egy dolog,de ki látta? képek ?bizonyítékok?
    Érdekes,sok itthoni magyar szurkoló közül senki nem említett náci
    megnyilvánulást,csak simán örült (jobb és baloldali egyaránt!!!)
    Talán jó lenne valami hiteles bizonyítás….bár az sem lenne jellemző az itthoni normális drukkerek megítélésére,pláne az egész országra!!!!!
    Na az alaptalanul vádaskodók,hazaárulók tehetnek egy nagy szívességet….!!!
    Ismétlem,ha valaki a te nevedben szórja a mocskot,cáfold meg!

  • Hát charlie! Nem sokat tarthatsz te a magyar szellemről, ha néhány, erre a célra idomított mutatványos – jó, most éppen nem nagyon gyenge, csak úgy közepes – teljesítményét tartod „diadalnak”.

  • Marcsi
    2016 június 21
    5:37 du.

    A kopaszokra még emlékszel, akik a dossziéval hadonásztak az újságírók orra előtt? Facebookos fényképpel bizonyították a firkászok, hogy a fociultrákhoz köthetők.

    Én nem kárhoztatom Orbánt, mert ugyanazt csinálja, mint annak idején a Boross bácsi a szkinhedekkel. Fölkarolja a kallódó fiatalokat … 🙂

  • Marcsi Sajnos a képek a világhálón megtalálhatók. Még jobboldali oldalakon is, ahol próbálják megmagyarázni, hogy nem is azt látjuk, amit látunk, de ha mégis, akkor csak a Római birodalom köszöntését látjuk. Persze.
    Tudod, elterjedt egy szokás, miszerint az emberek nemzetük vagy a csapatuk színeiben szurkolnak. Van aki kapja a stadionban, a többség megveszi, mert ezzel is támogatja a csapatát.
    Persze a magyarok nagy része feketében „szurkol”. Elmondanád, hogy a zászlónkba mikor került a fekete, és mit jelképez? Mert rajtad kívül itt mindenki tudja, mi a fekete póló értelme.
    Az is érdekes, hogy a magyar szurkoló, aki idáig tört és zúzott, most sem változott, de most nagyon igyekeznek az újságok rózsaszín babaruhát adni rájuk. Miért?
    Akkor persze nem is láttad, hogy a náci karjelzést a fekete pólósok csinálták többségében, és azt sem, hogy a Madách téren három kigyúrt kopasz fekete pólós egyetemi tanár hergelte a tömeget. Gondolom, ebben sem látsz gondot.
    Az már jó indok, hogy a csapatnak nincs köze a szurkolók tetteihez, de akkor miért véditek a náci megnyilvánulásokat, és miért lett igaz magyar cselekedett a garázdaság?
    Miért jár együtt a csapat jó szereplése, a szenny letagadásával? A tagadás sajnos nem változtatja meg a valóságot, ezt azért már te is tudod. Akkor miért próbálod meg minden alkalommal?
    Állandó indok, hogy az angol szurkolók milyenek. Nincs igazuk. Ők egyszerűen csak isznak mint az állat, és rombolnak. Nem szokták hitlert éltetni, egyszerűen hülyék. De a Sziget vezető újságjai nem akarják őket báránynak feltüntetni. Nálunk miért védik a nácikat?

  • Nos, örömmel láttam, hogy mára eltűntek a fekete trikók: piroslott az utca, a stadion, ahol a magyar szurkolók voltak. Láthatóan vigyáztak arra is, hogy ne nyitott tenyérrel, hanem zárt ököllel ugráljanak. Nem láttam egyetlen nagymagyar (hamis) térképet se. Remélem, itthonról is eltűnnek az állami hivatalok tájékáról – ahol februárban fenyegetőztek. Hanem megszólalt az a szerencsétlen főfocista. A Duna híradója szerint olyasmit mondott, hogy a válogatott visszaszerezte a nemzet önbecsülését 40 év kommunista elnyomás után. Bár szerintem az élsport már rég nem a becsületről szól, hanem nehéz pénzekről, de mit szív ez az illető, ha már azt is elfelejtette, hogy mikor működött az aranycsapat, vagy a Császár (Albert) irányította válogatott?

  • Llanfair!
    Hivatalosan régen és most is a magyar zászló három szint tartalmaz: a piros az erő,a fehér a hűség,a zöld a remény!

    idétlen foci huligánok,minden országban vannak,de nem ők vannak többségben(a randalírozók büntetést is kapnak),szerencsére
    Aztán itthon pártállástól függetlenül minden normális magyar drukkolt,és a portugálok ellen a döntetlen nagy dicsőség(különös tekintettel Ronaldóra…)44 év után nagy dicsőség,hogy továbbjutottunk!
    Én nem szoktam régebben meccseket nézni,de most drukkoltam több hasonló társammal együtt,amire büszke vagyok,vagyunk!
    Azt is helyeslem és elfogadom,hogy politikusok,vezetők többen is kint drukkoltak és tojtak hazajönni holmi Szigetvári,Juhász,meg egyéb senkiházi,nem jegyzett alakok hőzöngésére a Rogán ügyben!!!!!!.
    Egyébként itthon sok munkahelyről előbb elengedték a dolgozókat,hogy nézhessék a meccset!
    Az élsportolókat valóban jól fizetik,de tehetség,akarás és hazaszeretet nélkül nem tudnának bizonyítani és legalább annyira megérdemlik a jómódot,mint sok kétes politikus…..
    A véleményem továbbra is fenntartom és semmilyen téren nincs
    komplexusom az itteni acsarkodókkal szemben,legfeljebb erkölcsi fölényem!!!
    Na ennyi,kár tovább ragozni,mert csak egyre jobban égtek…….és észre kellene vennetek, hogy a szánalmas kisebbséghez tartoztok!

  • Ja és azt sem szégyenlem,hogy Magyarország nemzeti színekben és nem „szivárványban” úszott….amellett,hogy minden normális ember elítéli az amerikai meleg bárban történt mészárlást……..
    Különben a merénylő nem terrorista,hanem egy indentitás zavarral küzdő meleg férfi,aki nem tudta elfogadni a másságát(az első és a második felesége is alátámasztotta ezt!!!!!!)saját apja is megdöbbent a cselekedetén,de egy „állítólagos „…..magyar hírlaptól,ha kanadai is, talán többet vártak sokan, főleg ha még emlékeznek arra,hogy magyarok!……na jó filmet nézek,amin legalább derülni tudok és nem szégyenkezni!!!!

  • Semmi értelme a további magyargyűlölő hazudozásnak meg értelmetlen nácizásnak. Ezt írja a liberális Origo:
    „A francia tévében ódákat zengtek arról, hogy ahol 30 ezer magyar elvonult az utcán, tisztaság maradt utánuk. Ők ilyet még soha nem láttak. Összehasonlították azzal az utcaképpel, amit az angolok hagytak, ahol térdig ért trágya, miután elvonultak. Tényleg térdig!
    ………
    A strasbourgi magyar kulturális egyesület számos gratuláló üzenetet kapott a Facebook-oldalán a franciáktól az első két meccs után, és az egyesület elnöke, J. Szalóki Anna azt mondta, a franciák különösen értékelik a magyar csapat sportszerű és nyugodt játékát, a megtervezett támadásainkat és a védekezést, illetve a magyar szurkolótábor lelkes, de békés szurkolását.”
    ………
    http://www.origo.hu/foci-eb-2016/helyszini/20160622-foci-eb-franciak-a-szurkoloinkat-csodaljak-a-csapatunkon-almelkodnak.html

  • Llanfair
    2016 június 22
    3:40 de.
    Tudod, én is láttam minden videót. De a karlengető NEM náci karlengetés volt, az egészen más!
    Amit ezen a fórumon látok a magyar győzelelmmel, az az, hogy savanyú a szőlő egyeseknek! Na ha vesztettünk volna, és nem csapatelsők lennénk, akkor lenne itt öröm újongás.
    Nem hinném, hogy az ilyesmi magyar érzelemre vall!
    T.i. már megbeszéltük, hogy a sport győzelem nem függ össze a korabeli kormánnyal. Rákosi idejében is volt nagy győzelem, s bár mindenki utálta őt, de éppen ilyen öröm mámároban úszott a magyar! Még jól emlékszem arra az időre.

  • Felhívom a habzó szájjal Magyar gyalázók figyelmét arra, h kis számú ügynökkel és becsapottal (csőbe húzottal) könnyű rossz hírt gerjeszteni.
    Különösen akkor, ha propaganda kampányt építenek a tevékenységükre.
    Ennek ideje is lejáróban van.
    Rossz idők jönnek a rágalom kampányokat szervezőkre.
    Ez biztosan tudható már pusztán a központi médiafelületeken látható műsorváltozásból is.
    Példul, tegnap az MR-1 en egy akadémikus értelmezte át a világháborúkat és ezekben Hazánk, és a Magyarok szerepvállalását.
    A legfelső szintről vezényelten változtatják a korábban kialakított „bűnös, semmiből sem tanuló nemzet” képet.

  • Marcsi Az erkölcsi fölényedhez gratulálok, az jó dolog.
    Az pedig,hogy örülsz annak, hogy a vezetőid a Te pénzeden kint lebzselnek, az természetes. A szolgálóhad mindig büszke volt urának gazdagságára.
    Nem kell szégyellni, ha téged is beszippant a tömeghisztéria, de büszkének sem érdemes lenni. Tudod, én akkor is nézem a csapatomat, mikor nem megy nekik. Nem csak akkor, mikor megy. 🙁

  • Tropa:
    Kontraviccnek szaga van.
    Édesapám találj ki valami jobbat.

  • Aszongya a fő-futball-hungarista hogy ” 40 év kommunista elnyomása után most éled fel a hazai labdarugás.”

    Dehát könyörgök pont hogy a Rákosi rezsim alatt volt a legjobb !
    Meg a Kádár rendszerben !
    Aztán meg 1990 óta nem is volt itt „kommunista elnyomás” , miről okoskodik ez ?

  • Nagy Gyula
    2016 június 23
    2:49 de.
    Én ezt jó hírnek könyvelem el.
    T.i. az elmúlt rendszerekben a magyarok szerepe hamis képet mutatótt az igazságról. Mindenben magyarok voltak a hibásak, a nácik stb.
    Aki még él abból a korból, nagyon jól tudja, hogy ez egy hazugság.

  • 89-ben volt a rendszerváltás,44 éve nem voltunk EB-én.most ott vagyunk és jól szerepelünk,aki tisztességes magyar az örül ennek!
    Aztán ugye sok tehetős magyar kiment (kb.20-30 ezer) akkor Orbán miért ne mehetne,talán engedélyt kellene kérnie az itteni idétlen
    libsiktől!???
    Llanfair Te meg erősen kezdesz leépülni,mivel munkahelyi túlterheltségemre,elfoglalságomra hivatkoztál…holott évek óta
    nem dolgozom (tudom,te már régóta nem,de jól élsz….eltartanak!
    Charlie !Igazad van egyre reménytelenebbek,se memória,se ész se jellem!

  • PÖCS…geyza!

    2016-44 év=1972 (próbáld meg,hátha neked is kijön…)és utána is szocik voltak…most tölti a harmadik ciklusát Orbán és lám
    győzünk is (na ez vicc volt) bár van benne valami!!!ha nem is értik,nekem megérte leírni!
    Figyelő!
    geyzának és többeknek itt felesleges bármit is megmagyarázni,sokan már a kérdést sem értik,csak alaptalan gyűlölködésre tudnak koncentrálni….
    Na jó műsor lesz ,nem fertőzöm magam itt tovább…….

  • Kedves Figyelő!
    Én is örülök s változásnak és az egész világ örülhet.
    Így, úgy többször itt is beszéltem arról a sokezer éves programról amelyben élünk.
    A sztárolásunk elkezdése is azt mutatja, h a legfelső vezérkar rászánta magát az aranykori működésrend felé vivő korszakváltó átalakításra.
    Az aranykori működésrend felélesztésében és elterjesztésében az erős szkíta hagyományokkal rendelkező népeké a főszerep.
    Az impériumi időszakban nagyon erősen kellett nyomni bennünket, mert a hagyományainkban őrzött minta minden impériumi konstrukció halálos mérge. Meg kellett akadályozni, h szabadon eszerint élhessünk és mintaadóvá válhassunk.
    A nemzetközi szinten tapasztalható média műsor változás minket és a működésrendünket erősíti.

  • Ja még röviden:geyza te vagy primitív és meg egyenes és kimondom,amit gondolok és vállalom,hogy a sok kinti és sajnos
    itthoni befolyásolható,félre vezetett magyart HITELESEN tájékoztatom,tények alapján!
    Egyébként a „fekete listádon” (ÁVH beütés…)jót derültem!
    Tudod van aki a focit is szereti a pián kívül…..!!!!

  • helyesbítés : ÉN EGYENES (nehogy magadra vedd!!!)

  • „Kisnyilas” Geyza.
    Lelked mélyén ottan van a pártodba betelepült kisnyilasok lelki világa ezért vagy keményen kisnyilas.Így nem kell próbálkozni másokra rákenni ami a ti lelketeken nyugszik: kisnyilasnak is meg őskommunistának is lenni?!Ez csak nálatok fér meg egy lélekben plússz még liberialistának is lenni,-nem sok ez egyszerre?? Bár nektek mindegy mi van lelketekben — egy a lényeg::: csak akkor jó minden ::: ha ti osztjátok az észt ( hát most ez éppen nem sikerül).De kedvellek ,mert sokrétü vagy -bár lehet ,mert te már a horttitista rendszerben is nagymenő voltál és hozzá jöttek a többi érában összaszedett dolgok.
    Tehát NEKED -előéletetek miatt nincs jogod senkit nácizni,meg satttöbbbi! Tegyél le erről légyszíves és gyógyulj ki betegségeidből!
    Az hogy valaki MAGYAR még nem jelenti,hogy náci-ez a ti korotokban volt így–nem tettél ellene!Csak a ti szemetekben,de ez nem számít,mert ország-világ tudja,hogy nincs igazatok ebben a kérdésben.
    Határtalanul nagyon udvarias és tiszteletteljes , mélységes és nagyon szerető üdvözlettel most szintén csak neked.

  • Te géyza !

    Észre vetted az eb-n,hogy szerepel a magyar válogatott??
    Hoppá! Ezt nem is gondoltad?!
    Ü

  • Kedves Marcsi 2:01, néha tényleg elkeserítő, milyen mélyre süllyednek egyesek, néha én szégyellem magam helyettük.

  • Marcsi. Ha nem venném figyelembe szellemi képességeidet, „leseggfejeznélek”. De miért tenném, hiszen mindenki tudja. Igen eltartanak. Közöd? Mint eszed.

  • Az én eszemmel,képességeimmel,múltammal,jellememmel nincs semmi baj…veled ellentétben,én maradtam magyar,a megdolgozott éveim
    utáni nyugdíjamból élek,(Nő létemre sem voltam kitartott!)és nem „seggfejeztelek” le,mert még modorom is van,tehát veled szemben semmiben nincsenek komplexusaim,sőt……!
    Tényleg nincs közöm ahhoz,hogy kitartott selyemfiú vagy,de akkor ne mérd az észt azoknak,akik különbek nálad(meg jó a maeóriájuk!),mert egy kicsit gusztustalan…..Ne légy túl büszke magadra,semmilyen téren!!!Kis önkritika….

  • Ja és nagyokos Llanfair!

    Előre nem lehetett tudni,hogyan játszanak majd,de az is nézte az EB-t, aki nem ért sokat a focihoz,nem néz minden meccset,de magyar,remélhetőleg fel tudod fogni?Bár tudom neked nehéz….és sajnos nem vagy egyedül!
    Egyébként az,hogy a feleséged orvos és dolgozik,az nem a Te érdemed,dicsőséged…saját magad minősíted rendszeresen…..!

  • Ilanfair, 2:56 pontosan az ilyen személyeskedásre gondoltam. Nem tudsz (tudtok) mást csak fikázni másokat, így akaroad az igazadat „bizonyítani”.

  • tropa Mert ez nem személyeskedés? „Marcsi 2016 június 23 2:01 du”. Jópofa alak vagy.

  • A fociválogatott dübörgő szekerére szeretnének felkapaszkodni a baloldal levitézlett harcosai, először Gyurcsány hazudta a nagyvilágba, hogy a magyaroknak szurkol, aztán Bajnai Gordon nemzetiszínű jelmezt öltött a francia stadionban a potugál-magyaron. Ha hatalmon maradtak volna, a budapesti spontán ünneplőket szétverették volna a rendfenntartókkal, miszerint a nacionalista csürhével nincs pardon.

  • Nerocsárli:
    Minden ilyen szekér dübörög.
    A náci karlendítés nagy hajtóerő ám !
    (Egy darabig.)

  • charlie
    2016 június 24
    7:43 de.
    Ez most hülyeség volt tőled, ugye tudod?
    Ha meg komolyan gondoltad, háááát…

  • Don Ovuz, akkor ezt most könnyű lesz cáfolnod. Hajrá!

  • charlie
    2016 június 24
    12:47 du.
    Magyar csapatnak magyar állampolgár szurkol. Szerinted mivel más pártállású, nem teheti meg. Vagyis szimplán hülyeség az általad felvezetett dolog. Úgy gondolom ezt értelmes embereknek nem kell magyarázni, csak akinél lekapcsolták a világítást.

  • Biztosan-tudod! Sokat használtad Kiscsárlikám.
    Üdvözöllek (35fokkal)

  • Nos csak azt tudom üzenni a sok alja anti-magyarnak,hogy itthon bizony nem csak jobboldali, hanem több baloldali politikus(akikben maradt tisztesség…))például Kunfalvy Ágnes és mások is drukkoltak a csapatnak és fognak is a következő vasárnapi meccsen!!!
    A söpredék meg csak igyon tovább a kocsmában(ahhoz ért)és szégyellje magát!Le vannak t….va!

  • Don Ovuz, ezt egy Farkasházy nevű magyar állampolgár mondta:
    „…az boldoggá tesz mindig, amikor a magyar válogatott kikap, mert ez is mutatja Orbán Viktor labdarúgással kapcsolatos elhibázott politikáját” (ATV)
    ……
    Magyar állampolgárokat szavaztatott meg a Klubrádió az EB kezdete előtt, és kiderült, a hallgatóinak csak 12%-a szurkol a magyar csapatnak. Nem én mondom ezt a „pártállástól függő” szurkolást, hanem ők saját magukról.
    …….

  • Llanfair!
    csak megjegyzem Orbán valaki!,dolgozik! saját pénze is van,!ki tud menni! (nem kell a máséból!!!)joga van kimenni az EB-re.!!!
    Te ki vagy?(ezen a fórumon kívül senki!) dolgozol?(nem…!)van pénzed?
    (nincs csak amit kapsz…)magyar vagy?)(csak voltál…!)
    akkor miről is beszélünk,feleslegesen?!
    Na ennyi!

  • charlie!
    Farkasházy egy ballibsi hazaáruló barom…
    Sokkal többen szurkolnak a magyaroknak,itthon és kint is,ezt mindenki tudja….!
    A hülye,jellemtelen söpredék,meg nem számít mit is hazudozik..!
    Sajnos sok jellemtelen,hiteletelenv hazudozó van,de ugye kit is érdekel,ki hisz nekik?…senki,még a normális baloldal sem!

  • Egyébként,csak annyit: Hajrá MAGYARORSZÁG,HAJRÁ MAGYAROK,a többiek,meg nagy ívben le vannak sz……a!
    Na ennyi,kénytelen voltam leírni,mert a sok bunkó finomabb fogalmazásban nem érti!…….

  • Valódi HAZAFIAK!

    Pár perc és kezdődik a meccs! a többiek AKIKET NEM ÉRDKEL menjenek a kocsmába…!

  • Ostoba Idióta Maca…

  • Mari kedves, bajban vagy !
    Csak két lehetőséget jelöltél meg – a „valódi hazaffyak” meccset néznek, a nem hazafiak pedig kocsmába mennek – szerinted!
    De – mi van ha valaki se ezt se azt ?
    Aki pl hazafi, de nem érdekli különösebben a meccs? – vagy ez kizárt, akkor már nem is lehet hazaffy?
    Ám, a kocsmában sem érzi túl jól magát, tehát oda sem megy!?

    Na erre varrjál gombot – a rengeteg eszeddel!

  • Nakremássan.
    Kb. ennyire tellett Orb. „fiainak” a cirka ezermilliárd Forint fociba történt beleölése után.

    Vajúdtak a (pénz)hegyek s szültek egy „majdnem döntetlent”.
    Ami mint tudjuk 4:0 volt.
    (Hogy mi volt ebben a „majdnem döntetlen” azt fel nem foghatom..De ezt irják a „szakértők”

    Érdekes módon a rákosisista időkben még pénzt se nagyon kaptak futballistáink, stadion is csak egy volt a NÉP nomeg a falusi focipályák , oszt mégis le tudtak valamit tenni .
    Ugyanígy a hatvanas években is.

    Aztán az egész valahogy elkurvult.
    Úgytűnik minnél több lett a buliban a pénz, annál szarabbá vált.

    A pénz olyan mint a szél:
    A kis tüzeket eloltja, a nagyokat fellobbantja…A NAGYOKAT FELLOBBANTJA !
    /Szécsi Pál régi slágere után szabadon/

    A Jóisten valszeg azért tervezett tegnapestére záporokat és zivatarokat, hátha a football-radikálisok jogos bánatukban ismét felgyújtják Budapestet. Valaminek csak el kell oltania, hamár a Tűzoltóságot félig felszámolták nemiga ?..:-)

    Másik kifolyománya az ügynek hogy megfenyegették a népszerű Belga együttest, hogy időszerű lesz ezek után nevet változtaniuk.
    Le is mondták soronkövetkező egri koncertjüket.

    Mint tudjuk ma a „legmagyarabb” város Eger.Vagyis hát náci.

  • Kisnyilas : hű vagy önmagadhoz.Máshoz értel?

  • charlie!

    Jó,hogy mondod,hogy Gyurcsány is drukkolt(a sok hibája,bűne mellett talán…mégis magyar?..)meg köszi,hogy megírtad Bajnai is kint volt a meccsen….így még inkább hülye kérdés,hogy Orbán miért ment ki?…..ennyi sötét kérdés?csak itt lehetséges!I itt csak hülyeségeket,magyarellenes,hazug baromságokat tudnak írni (sajnos )jobb (!!!!)esetben eltávozott,de sajnos itthon maradt „álmagyarok”is.
    Tudod „Isten áld meg a magyart”….de az ellenséget le kell
    küzdeni a „védőkarral”….!!!!Sikerülni fog!

  • geyza azon kívűl,hogy szellemi „0” még aljadék is,a kettő együtt már a normálisoknak sok!
    Hülye is,mert ugye sz osztrákokat 2:0-ra legyőztük,a nagy portugál csapattal döntetlenünk volt,és a belgák 4:0-js semmi sem
    változtat a 44 év utáni jó szereplésen(a belgák különben világklasszisok,nálunk jobbaknál is esélyesek)
    Ja és a MI ISTENÜNK (geyzának nincs!!!!) megsegített,mert időben
    lekapcsolták a terroristákat akik a tegnapi belga-magyar meccsre
    merényletet tervezett!
    Most lett vége a Hősök terén több ezres tömeg által ünnepelt műsornak,ahol a hazaérkező csapatot ünnepelték,végig hömpölyög
    a tömeg jelenleg a belvárosban.
    Végig néztem a TV-ben!
    geyza meg jobb ha ki sem ejti Isten-t a száján,mert ő Lucifer
    bandájába tartozik,ott is hülyékhez….!

  • Magyar válogatott

    Az imént ért véget a válogatott teljes egészében közpénzen szervezett spontán fogadtatása.
    A M.Kir.Tévét spontán műsor megszakítását figyelve, az jutott eszembe, hogy az 1943-as Don-kanyar-EB után az akkori válogatottat nem fogadta ujjongó sokaság, hogy asszogya: Ria-ria Hungaria ! [Semmi értelme, úgy mint Ia-Ia Italia, vagy Alant-alant Deutschlandnak se lenne] 😀
    De még a Himnuszt sem énekelte senki nekik oly eszeveszetten hamisan, ahogy azt e mai válogatott trikolorba mártott rajongói képesek voltak az előbb elkornyikálni, hogy az ember füle majd bele törött.
    Pedig akkoriban egy ilyen fals Himnusz eldanászás is hej de jól esett volna a hazamenekült életben maradott, félig tífuszos és teljesen összefagyott válogatottunknak… De nem várta őket senki.
    Viszont doni maradék, válogatott csapat „hazatértjeinek” csak a felkoncoltatás ígérete maradt, amelyet Vitéz Jány Gusztáv vezérezredes főparancsnok írásos hadparancsa helyezett a számukra kilátásba, ha nem futnak azonnal vissza a lövészárkaikba ágyútölteléknek…

    Hajjjjraaa Magagyarorszaag, Hajjjjraaa magyarok ! 🙁

  • Vögelein!

    Egy,de csak egyetlen dologban van igaza,a himnusz valóban kicsit hamis volt….de ugye nem ez a lényeg.(nem profi énekesek voltak)…amit magával teljesen felesleges időtöltés lenne megosztani!
    Aztán a sok magyar ugye nem közpénzen ment a térre????.meg a sportolók sem…(őket vitték,de talán megérdemlik?)
    Tény,hogy nagyon sokan (több ezren voltak!) és csak ma kérték a rajongókat,a TV-én keresztül,hogy ne a reptérre,hanem a Hősök terére menjenek
    pár órával az érkezésük előtt)ehhez képest ez azért a részvételi arány nem semmi,gondolom felfogta?…..
    A normális többség igen!Ez a lényeg!

  • Marcsi !

    Elismerem, voltak vagy ötezren kb. az ism.katona sírjától számított képzeletbeli vízszintes vonaltól (a tribütől), kétoldalt a múzeumok felétől (timpanon csúcs) számítva két függőleges határvonallal. Mindez a kb 50×100 m, azaz 5000 nm területű téglalap a földalatti megállókig bezárólag fekvő záróvonalig terjedt az EB-ről hazatérést leleksen támogatók elfoglalta terület.
    Ha minden négyzetméterre egy rajongó esett, ez a létszám akkor is mindössze ötezerre tehető, mely emberfőkben mérve meg sem közelíti az előző napokban úgyszintén állam szervezte kivetítőkkel, a város egyes frekventált pontjára kicsalogatott – jó balhét és söröcskét remélő – tömeg jelenlétét, akik aztán, ha már ott vóttak, hát utána is bóddogan (ja!) skandálták az értelmetlen és logikátlan hazaffyas rigmusaikat, akikbőőő e többségében döntetlen meccsek hatása állítólag ilyen honffy-lelket dagasztó „eufóriát” hozott ki. „Boldog lelkek tánca…”
    Bocs, elfelejtettem a nyakban ülő gyerekeket, akiket a kamerás mannusok imádtak külön mutogatni… Hát tényleg szépek és önfeledtek voltak ott nyakban ülve, „óh boldog gyermekkor…” Ez, a jövő drukker generációja bizony itt legalább ezer kopoltyúval növelte a magyar „EB-siker” e büszke népét. E tényező, az ők és kedves papájuk jóvoltából bizony így már hat-ezerre növelte e föllelkesített tömeg lélekszámát. 😀

    .

  • Ui : Marcsinak

    Legyen a zene mindenkié!*
    Isten áldd meg a magyart !

    Nem igaz, hogy a Himnuszunkat csak „profi” énekesek képesek interpretálni. A Magyar Himnuszt minden jóravaló magyar embernek tisztán kell énekelnie. Már az elemi iskolában tanítják !!! Már Klébersbergtestvér, de Rákosipajtás idejében is…
    Képzelje, annak még dallama is van. Nemcsak a szöveg teszi himnusszá, de a dallam annál inkább.

    Mert nevetséges az, amikor pl. egy ilyen nemzeti érzelmektől átfűtött és trikolór festékekkel átitatott tömeg képtelen a Nemzet himnuszát legalább megközelítő pontos dallammal visszadni. Helyette ilyenkor valami förtelmesen hamis felismerhetetlenül eltorzított, a spec. futball ízléshez igazított nótát danásznak a luftball eme hívei. Persze vigasztalásul hozzátenném, hogy az ott, a Hősök-terén valami futball-feleség-díszőz által levezényelt többi foci „zenemű” többször is elismételve sem utalt a jelenlévők bármilyen zenei, dallam, illetve hallásbeli kifinomultságára. Ezeket ugyanolyan borzasztóan, katasztrofális „dallamban” és stílusban „adták elő” a sporttársak, ami igazából nem is volt nevetséges, inkább siralmas.

    Egy javslat az MLSZ felé:

    Bízzanak meg egy kellően megbízható – magyarnak számító – zeneszerzőt, pl. Kovács Ákost, ezt az Orbán-Kossuthdíjas zsenit, hogy dallam nélkül, mondjuk rap stílusban írja át, elsősorban a Himnuszunkat, s aztán a többi „rúgásra lelkesítő” tribün-opuszt is, és akkor legalább megoldódik és hivatalossá válhat a futball lelátók eme katasztrofálisan hamis, és alapvetően magyartalan lélek és-dallamvilága…

    😀
    ˙

    * Kodály Zoltán

  • Vögelein wazze, ne röhögtessé’ má1, me’ kávé van nállam.
    /Géjjza naon komolyan néz maga elé.Kezében a koffival./

  • Vögelein

    Én a hetvenes években is voltam a N.Stadionban, és akkor is borzalmas volt a közös éneklés. Egyszerűen azért, mert ekkora térben karmester nélkül a lelátó különböző pontjairól a hanghullámok hol egymást erősítve, hol gyengítve más-más tempóban, ráadásul időeltolódással érkeztek. A lelátó egyik része már befejezte, a másik része még üvöltötte. Szervezési hiba. Nem összeszokott tömeg esetében felvételről vagy kihangosított profi kórus vezetésével kéne összefogni és irányítani a Himnusz (vagy bármi) eléneklését.

  • A több, mint egy évezrede elkezdett lepusztításunk után ez a produkció is szép teljesítmény. És lesz ez még sokkal jobb is.
    Hogy sport stílusos legyek, innen szép teljesítmény talpra állni.

  • Geyza !

    Te tagja vagy a Balogh Zoltán tiszteletes által alapított, Pedagógugosok Önellenőrzési Csoportjának – a PÖCS-nek ?
    – Mert Marcsi barátnőd ezt, a PÖCS jelzőt akasztotta rád…

    .

  • Vögelein
    2016 június 28
    4:54 de.
    Nem jó ötlet!
    Ákos vallási zenében utazik, és csak egy akkordot ismer.

  • Nagyon sokan,nem ötezren voltak, hanem több mint 10 ezren,de más forrásokból ennél is többen!Aki nézte a közvetítést az látta,meg utána az elvonuló tömeget a belváros felé

    na megint sokan levizsgáztak,de jóval kevesebben vannak(milliós nagyságrend!)mint a tisztességes magyarok
    az egész ország örült,kivéve az ismét tehetetlenül dühöngő gyűlölettől elvakult szélső balosok!
    Máshol is hallottam már kissé hamisan a himnuszt,de itt nem ez volt a lényeg,meg az álmagyarok énekeljék az internacionálét… az az ő „daluk”…!

    Csak így tovább…..a biztos bukás és megvetés felé!

  • Málnaszőr,
    nem Málnaszőr, nekem nem kenyerem a besúgás és a hivatali könyöklés úgy mint OIM* .-nak.

    OIM* itt egyszer kifejtette miképpen fúrta meg hvatali elődjét abban a szerencsétlen kis szakközépiskolában, ami olyan fiatalokat bocsájtott ki évről évre nagy számban , akikre nem volt szüksége a hazai iparnak.

    *OIM = Mint tudjuk.

  • OIM*
    Ne kisebbítsed a létszámot:lehettek azok ott százezren is.
    Elvégre a FIDESZ szerint volt már olyan hogy a Kossúth-téren egymillióan gyűltek össze.
    Tudható: feltalálták a gumi-tereket. Ha nő a tömeg, tágulnak.
    Akárcsak Rogán-Istenség kéjlakja, amit szülői segítséggel épít-szépít.

    *OIM = (de mit is magyarázzam mindenki tudja ki ez az idióta.)

  • Málnaszőr!
    Többször leírtam gyezával kapcsolatban:A PÖCS annyit jelent = primitív,öntelt,illetőleg önkritika nélküli,csökkent agyú …
    Ezt régóta fenntartom és még hiteltelenséggel,hazugsággal,gonoszsággal ,delériummal stb.egészíteném ki!

    Ezt továbbra is fenntartom és szerencsére nem vagyok egyedül…!!!i..!
    Aki rendszeresen olvassa a hozzászólásait,az érti(?),hogy miért!!!!aki meg nem az azonos szinten van!

  • lehet,hogy nem voltam egyértelmű: a lényeg az,hogy akik MAGYAROK azok nekünk drukkolnak,akár nézik akár nem a meccset(de még a laikusok is sokan nézték,-akik más mérkőzéseket nem szoktak- mert érdekelte őket és felfogták!!!)természetesen nem mindenki,de ugye
    ezen a fórumon többen a kocsmában…vagy máshol töltötték az időt,ami alapjában véve nem bűn,csak akkor jobb lenne hallgatni és
    nem gyűlölködve fröcsögni,ami azért undorító….!már ha magyar és ráadásul hülye!

  • OIM*
    Megint hazudsz.
    A Belga meccs előtt lelátogattam pár csettet (a legnagyobb hazai chat a Gyaloglo) mindenhol átlag 10:2 arányban úgy nyilakoztak a tagok hogy örülnének ha a magyarok ELVESZÍTENÉK a mérkőzést.

    A „zemberek” pontosan tudják mire meg ki ez az egész.
    Pontosan érzik hogy Orb. önigazolása miatt van az egész hajcihő, hogy feledtesse a néppel vhogy mostanra már szinte mindent elraboltak tőle.

    A magadfajta rohadékok pedig szépen alája nyalnak ennek az aljas játéknak.. Pffujjj…

    Érdekes hogy a Rákosi-rezsimben, de még a Kádár idején is , amikor még VOLT foci, nem voltak football-huligánok és ezermilliárdokat sem sikkasztottak el a költségvetésből erre hivatkozva.
    Stadion is csak egy volt, a „Nép”. Nomeg a faluszéli focipályák.
    Továbbá nem csináltak politikai kédést belőle.

    *OIM = OIM

  • Geyza!

    Igazad van, az adott tér itt is behatárolt volt, mint azt fentebb én is leírtam, hogy ez a tömeg nagyon lazán 100×50 méteren helyzkedett el, az pedig 5000 nm volt,

    Eme elvakult szubjektumok, mint akkor, a fid SS két-milliós, ominózus naggyűlésén is, még ma is meg vannak győződve, hogy a Kossuth téren >egy négyzetméterre 15< – azaz Tizenöt – fő esett. Ez pedig nemcsak közvélemény, de a fizika meghazudtolása is. 😀

  • Marcsi!

    A lényeg:

    Maga is jól tudja és ez fáj magának, hogy ez a néhány lelkes létszám már . k ö s z ö n ő . v i s z o n y b a n . s e m . volt azokkal a korábban még kivetítőkkel és sörfürdővel odacsábított „boldoglelkek” százezres tömegeivel akik az utcákon vonultak egy-egy döntetlen mámorában annak a tudatában, hogy így is megnyerjük az EB-t, mert azt maga Vezér ígérte meg nekünk… 😀

  • Az élsport/gladiátor játékok a kezdetektől fogva a politika szolgálólánya volt.
    A valódi kérdés mindig az, h a vezérkar (épp) mi felé próbál manipulálni.

  • málnaszőr
    2016 június 29
    11:59 de.
    A kivetítő előtt ülő emberek a sportszeretet miatt mentek oda. A fogadásra a fanatikusok.
    A hajcihő nem a múltnak szól, hanem az elkövetkezendő pénzszórásnak. Az olimpia támogatását akarja belenyomni a csapat sikerébe. Úgy gondolja, hogy a labdarúgók terven felüli teljesítménye engedékenyebbé teszi az embereket, és több támogatót toborozhat olimpia rendezési álmának.
    Ha azt mondjuk olimpia, az lelkesítő, és hogy úgy mondjam, nem illik megkérdezni a veszteség nagyságát.

  • Na gezyza nem csak nagyon sérült…..de meghazudtol,ocsmány módon hazudik,vádol nekem soha nem kellet megfúrni senkit,meg másoknak ártani(magából meg a felmenőiből indul ki…)a képességeimmel és becsületes munkával érvényesültem,és főleg nem profitálok „múltbéli” üldöztetési sérelmekből,mint itt többen,jogtalanul….
    Többször megfogadtam,hogy nem reagálok sötét,bunkó embereknek,de
    időnként nehéz megállni.
    málnaszőr!
    Nekem a sok idétlen,gusztustalan,valótlan hozzászólás fáj…de azért nem kell aggódni jól vagyok(csak néha öklendezem…),megnézem ki,kik mondják……(nem vagyok egyedül)

  • geyzánk és többeknek többet is írtam magamról,mint amennyihez közük lenne,de sok kétes ember vádaskodik itt,akiről nem tudni semmit,de következtetni lehet,hogy kik voltak és kik most……
    az alja kisebbséget képviselik!
    Na nincs több időm és már túl van ragozva a cikk…..a normális,tisztességes honfitársaimra fordítom a szabadidőmet !!!

  • OIM*

    Elhiszem hogy rosszul vagy mikor itt olvasgatsz cikkeket és kommenteket.

    De akkor -hogy Junckert idézzem az angol nácipárt EU képviselőivel kapcsolatban- :

    Mit keresel még itt ??!

    *OIM = Hát igen.

    (Kár érte.Csecsmőnek biztos helyeske lehetett.Csak később válhatott ilyenné.)

  • Marcsi !

    Marcsi valahol jól látja amikor arra hivatkozik, hogy akik ott a Himnusziunkat énekelték, azok nem profi énekesek. Hát valóban nem. És ezért volt olyannyira tök-hamis a himnuszuk… meg a többi fércdalocskájuk is… De Kokó sem a tenorjáról híres…

    Szóval Kodály Zoltán mester, aki Bartók Béla mellett a legnagyobb kortárs magyar volt, mondotta egyszer azt, hogy:

    „FUTBALL HULIGÁNOK KÖZÖTT NINCSENEK KÓRUS TAGOK…” ))) 😀 (((

    .
    (Eme találó idézetet egy órája hallottam egy nem is a fenti, a cikkbeli EB témába vágó rádióriportban. )

  • Fortimbras:
    OIM* -nak nem érdemes ilyen áttételesen és kedvesen magyarázni a nyilvánvalót.
    Azt fogja rá reagálni hogy
    „Ez a kodály is egy szerencsétlen magyarellenes , szerencsére nem is él itt és nekünk, többségnek úgysem számít.”

    *OIM = Mozaikszó.Azt jelenti: Odamondok Mindig a hazaáruló lecsúszott bukott baloldalnak és a zsidrancsoknak

  • Na reménytelenekkel nincs miről vitázni,geyza meg különösen klinikai eset,vele az orvosa beszélgessen…..csak harsogja a hülyeségeit minél hangosabban,a megítélésén már nem ront,csak az állapotán,de az ő baja……
    Jobb programom van,a téma meg már túlragozva,kitárgyalva…!

  • Ja vannak egyszerűen gyűlölködő „sajnos honfitársaink”,meg olyanok akiknél ez még jellembeli és értelmi fogyatékossággal
    is párosul…..egyébként Kodály és Bartók ugye nagybetű…..gyeza azt sem tudja kik voltak!

  • geyza meg a hasonlók a HIMNUSZ helyett a kocsmában a „hej,te bunkócska,te drága” szép nótát énekeljék,az való nekik.
    Remélhetőleg nem hamisan fogják előadni?mert gondolom magas zenei képzettséggel rendelkeznek,meg jártak énekórára ?……..
    Sajnos sem Kodály sem Bartók már régen nem él,és a jelenlegi cikkhez másképp szóltak volna hozzá…..mert ők MAGYAROK voltak!
    Nem úgy mint sok itt hozzászóló,akik csak innen származnak!
    na vége a reklámnak…Pá!

  • Charlie,tóth péter és a tisztességesek!

    FONTOS KÖZLENDŐM VAN!

    Gyurcsány Ferenc nyilatkozott többek között a Bors napilapnak,de másoknak is(TV),hogy „aki a EB-én a magyarok ellen szurkolt,az
    hülye”végig drukkolt és különösen dicsérte a csapatot és Dzsudzsákot,vállalva,hogy több túlbuzgó híve is replikázott…. híveinek is üzent:
    „üzenni akartam a saját pártom híveinek is,hogy Orbánnak ehhez semmi köze,és a 2018-as választásokhoz sem….”
    (Szerintem is ahhoz másra van szükség)
    Megkérdezték ,hogy nem fél többen elfordulnak tőle?amire azt válaszolta:”Ha valakink nem tetszik,amit képviselek,az választ magának egy másik pártot.Nagy ügyekben nincs kompromisszum”
    Ha egy megbukott volt miniszterelnök ,ezt képes volt megtenni,(és megpróbált magyar maradni!!!!)akkor ezen el kellene gondolkozni sok túlbuzgó,jellemtelen,hazaáruló magyarnak is,mert a többség jogosan megveti őket (akár a cikket,akár a
    helyeslő hozzászólókat……!!)
    Na ennyi,akiben még maradt némi ész és tisztesség elgondolkozhat rajta……

  • OIM*…OIM*…Ejnye..
    Hát nem tudod levenni cizellált és kulturált célzásaimat veled kapcsolatban..

    Azért írtam Kodály nevét kisbetűvel, mert elképzeltem egy tőled származó kommentet vele kapcsolatban.

    És te , mint tudjuk, gyűlöleted „tárgyainak” a nevét kisbetűvel szoktad írni te patkány.

    *OIM = az egy különös élőlény. Egy patkány és egy krokodik kereszteződéséből hozták létre valami náci titkos-laboratóriumban, mint új csodafegyvert a Baloldaliak ellen.

  • Kedves Marcsi, aki „reggel, délben, este hazudik”, aki lekurvázza országát, aki „trükkök százaival” vezette félre a társadalmat, aki megtagadta a határon kívüli magyarságot, aki kezet emelt a tiltakozókra, akinek a bevándorlók pátyolgatása fontosabb mint a népe, annak a mecseki uránbányában kellene hűsölni élete végéig, nem arról hazudozni, hogy mekkora nemzeti szurkoló. Ezt is a béka segge alatti népszerűségének növelése miatt mondta, egy szava sem igaz. Ne dőlj be ennek a ripacsnak soha!

  • Így igaz.
    És az is igaz, h senki sem szurkol a saját csapata ellen.
    Max, a kóbor apácák megtévesztésére úgy tesz, mintha.

  • Neocsárli:
    Úgy van !
    Azt kell mondani hogy
    „Én sohasem hazudtam” és közben suttyomban -mostanában már nem is annyira suttyomban- ki kell fosztani az egész Országot.

    Lefety..lefety ..argh..hmmm..grrr…kicsi Charli.

  • tisztelt hölgyeimésuraim

    Itt fentebb valaki azt állítja, hogy a Himnusz énekléséhez profi énekes tudásra van szükség. Hát nem az.
    A Himnusz és a Szózat, már az első VH idején is, aztán Kléberszberegen és Aczélon át, úgy 1990-ig azaz a rendszerváltásig még az utolsó zsákfaluban, meg tanyasi iskolákban is oktatáspolitikai elvárás volt ezek tisztán éneklése, már a nemzeti ünnepek legméltóbb megünneplése érdekében is. Ezért az énektanár felelt. Ilyen a Kodály módszer jegyében minden magyar iskolában volt.
    Football-siker ide, vagy oda sajnos egy mentálisan beteg nemzet nem, vagy nem tisztán énekel, hanem olyan pótlékokból él, amiket pl. ezen a „sportfogadáson” is, a megjelent néhány ezer fan gajdolt el többször is ott a téren. Ilyenek azok a műfajilag talán csatadalként aposztrofálható valamik is, amiket a lelátókon üvöltve, dallam nélkül ritmizál a tömeg, hogy ettől tűzbe jöjjenek először ők maguk, de odalenn a gladiátorok is.
    Persze ez utóbbi, valami olyasmi, mint az ős-társadalomban a munkadal szerepe, a közös nehéz fizikai feladatok esetén, avagy egyes nagy horderejű eseményre összehozni a hordát, mely történéshez a ritmust mindig a sámán dobja diktálja. Persze az is bemázolta magát mindenféle, a hordára jellemző festékkel – szép feladat volt, mert nagy múltnak örvendett. Nem utolsó sorban is zene volt, és maga nemében még profinak is mondható.
    A Himnusz dallamát viszont senkinek, semmilyen más esemény alkalmából sincs joga mellőzni és megtagadni, és ezzel az elhamisítással lejáratni a jelentőségét is…

  • charlie!

    Én nem dőlök be senkinek(főleg a leszerepelt Gyurcsánynak!)csak
    azért írtam meg,hogy még ő is különb(illetőleg legalább igyekszik annak látszani…vállalva,hogy a dicső párttársainak nem tetszik,)”megpróbált” magyarnak lenni,egyébként lehet ,hogy tényleg szereti a focit és most drukkolt is,mint az itteniek többsége…..!Ettől még hazaáruló(,mint Soros is !!!)és továbbra
    is igyekszik az EU-ban ártani nekünk!!!!Nem vagyok naiv!
    Amit leírtál az teljesen áll!!!

  • geyzA!
    Én szándékosan írom kisbetűvel annak a nevét akit megvetek,
    nálam nem helyesírási hiba!!!(mint nálad)erre rájöhettél volna….
    Én ember vagyok veled ellentétben,(annak ellenére,hogy patkányozol a nagy intelligenciáddal…)én csak azért nem nevezlek annak,mert a patkány bár ronda állat,de kísérletek bizonyítják,hogy okos,idomítható állat,te sajnos csak féreg lehetsz,illetve vagy,akitől ugye semmi normálisat nem lehet várni,csak undorodni tőle,legfeljebb eltaposni…..de szerencsére nem vagy közel!

  • Nagy Gyula !

    A szurkolás, a drukkolás a kívánság, talán mág az akarom is, az „azt szeretném ha” kategóriába tartozik.
    Ez viszont csupán lelkiismeret kérdése, amely már „a semmi közöd hozzá, hogy én mit gondolok” fundamentális jogot fejezi ki.
    Itt tehát a lelkiismereti-szabadság jogi, illetve alkotmányos kereteit tetszik feszegetni, amikor számonkéri bárki szurkolási hovatartozását, amely beavatkozás a magánszférába és ezen az alapon viszont már a demokrácia egyik alappillérét vonja kétségbe.

    Persze kérdés, hogy Orbanisztán főgggyén az egyházi törvény expressis verbis megkreálása és megszavaztatása után beszélhetünk e még egyáltalán a lelkiismeret szabadságáról. 🙁

  • Don Ovuz 1,05

    Teljesen egyetértünk!!! 🙂

    .

  • Kedves málnaszőr!
    Ez egy több vonalon is, a gyökéig vezető kérdés.
    Úgy is, h a kívánság mágia. A rossz kívánság (átok) is.
    Az ellendrukkerség (bármi ellen tesszük is) fekete mágia.
    Gyűlölettel fókuszált tudattal végezve nagyon erős.
    Az ellenében szemléletmódba való tömegkondicionálással ebbe visznek bele bennünket.
    A törvények szerinti élet KÖTELESSÉG élet. Ebben nincs lelkiismereti szabadság. Így él (már amennyire megteszi) az írások népe.
    A Magyar a belátások szerint való mérlegeléssel cselekvés népe. Jézus is ezt az életet tanította. Azt is mondta, h az Ő mennyei Atyja az ÉLETADÓ. Úgy is megfogalmazva, h a nap felkel jóra és gonoszra egyaránt.
    A Jézus által is tanított élet minőségileg más, mint az írások népéé.

  • Nagy Gyula!
    Jó a hozzászólás,de ugye többen nem értik,vagy nem akarják?….
    Felesleges időtöltés, azokkal szemben ,akik csak gonoszságra,alaptalan vádaskodásra és hazaárulásra képesek!

  • Az a működésrend ami felé tartunk, a felnőtt, felelőségteljes emberek sportja.
    És senkit sem dobhatunk ki a közös hajónkból.
    Mindenkinek javítható valamennyire a programozottsága (a szociokulturális identitástudata).

  • málnaszőr!

    Már többször leírtam a PÖCS gezya esetében : primitív,öntelt ill önkritika nélküli,csökkent agyú személyt jelent!

  • OIM*
    Megint sokat pampogsz, aztán nem mondasz semmit.
    Bukszaszáj.

    *OIM = Okoskodó Semmitmondó Náci Maca

  • na megint „nácizol” te szerencsétlen fogyatékos?ha nem érted amit többen írunk az csak téged minősít…..türelmesebb vagyok hozzád mint anya a hülye gyerekéhez,már pszichológus is lehetnék….
    Na pá,kapd be….a gyógyszered,de ne szesszel,mert csak romlik a
    helyzet….
    ,

  • Nagy Gyula!

    Ön szerint:

    „A Magyar a belátással és mérlegelés szerint való cselekvés népe.”

    – „Hazugság szemtelen hazugság, mit milliók cáfolnak meg!…”(Petőfi)
    ˙

    .
    Na persze(!) ilyen belátás és mérlegelés jellemezte: a „Hideg napok” néven elhíresült újvidéki mészárlást; az „idegenrendészeti eljárásnak” titulált, 1941-es Kamenyec-Podolszkíji 18-ezres vágóhidat; és a 450-ezer magyarembert mindenétől, még az életétől is megfosztó 1944-es népirtást is.
    ˙

    .
    Bocs’, de kihagytam a hős doni frontharcosok által maga szerint „b e l á t á s . és . m é r l e g e l é s . j e l l e m e z t e” aknamezőre zavart, vagy a gyalásókkal agyonvert magyar munkaszolgálatosokat, az ukrajnai magyar munkaszolgálatosok Tífusz pajtakórházának a többszáz betegre történt rágyújtásását, ill. az itteni szökvények levadászását lőfegyverekkel, de Radnóti Miklós magyar költő agyonlövetéssel bevégeztetett magyarországi kálváriáját is, magyar földön, magyar keret által… Bocs, hogy ezeket és még stb.-t kihagytam…

  • Christopher Adam!

    Nem értem, hogy ilyen Marcsákat és N’agyalágyula stb történelmhamaisítókat és egyáltalán hamis tanítókat mi célból tart meg e szabadság-fórumon, azért hogy félrevezessék a fiatal, tapasztalatlan olvasókat? Vagy miért is? 🙁

    Ki nyer ezen bármit is?!

  • Jichak Perlmutter

    🙂 Olvtársam !
    ˙

    Ki ne hagyd:

    AMERIKAI NÉPSZAVA;

    Bartus László:

    RIA, RIA, ORBÁNIA

    című legfrissebb publikációja

    megválaszolja a fenti vitánk

    minden ellentmondásos elemét.

    🙂 OLVASD EL !

  • Én pedig tűnődök, h ki beszél (ír) a hite szerint őszintén, egyenesben.