A lopott vagyonért Orbán családjának is felelnie kell!

2016 június 17 3:18 de.35 hozzászólás

Orbán veje, Tiborcz István, már a harmadik kastélyt szerzi meg. Vagyonkezelője, Mészáros Lőrinc is vett már egyet, apjáé pedig a hatvanpusztai luxusmajorság, ahol Nárcisz-kuvasz lakik. De még ez sem elég nekik! Uniós forrásokat és milliárdos adókedvezményeket is kaphatnak a felújításokhoz. Arcpirító ez a pofátlan harácsolás, majd nevetséges vagyonnyilatkozataikra hivatkozva mentegetik lopott vagyonukat.

Orbán saját maga teszi részévé családját korrupt, hazug politikai rendszerének: Tiborcz István éppúgy Fidesz-oligarcha, mint Rogán Antal, Andy Vajna, Habony Árpád, Lázár János, L. Simon László és még sokan mások. A lopott vagyonért pedig mindannyiuknak felelni kell!

*

Tarlós István a „kerékpáros kultúra körül lát problémákat”. Budapest főpolgármestere nem közlekedési rendőr. Neki városvezetőként az lenne a dolga, hogy javítsa a közösségi közlekedést, megkönnyítse a kerékpáros közlekedést, biztosítsa a biztonságos autós közlekedést. A főpolgármesternek ezeket kellene összehangolnia kinek-kinek az igénye szerint.
Az ellenségkeresés, a háborúskodás, az autósok, kerékpárosok és tömegközlekedők szembeállítása nem vezet sehová.

Aki kerékpározik, az nem az autósok ellen csinálja azt, hanem csak úgy. Ráadásul az idők szava az, hogy szerencsére egyre többen kerékpároznak, és ez igenis része Budapest modern várossá válásának, ahol a főváros közepe nincs tele hatsávos autópályákkal. Ezt nem érti Tarlós.

Szigetvári Viktor

35 hozzászólás

  • Ezt mondtam már orbán 1. ciklusa második felében is, amikor még a demokratikus oldalról is lehurrogtak.
    A legszigorúbban kell minél előbb eljárni, különben csak megerősítést érezve mélyül a szabadrablásuk!
    Kár, h csak mostanában merik kimondani a valóságot!
    A demokratikus oldal riporterei, értékelői végig óvatoskodóan mentegették az orbáni eljárásokat, akaratlanul is azt támogatva, erősítve, az ellenkező indulatokat hűtve!!!
    Ki kéne álljanak és beismerniük, hogy jóhiszeműségük kontraproduktív volt!

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    A cikk utalásai, ill. mellékletei közt ráleltem az FBI által is körözött szaudi milliomos részére jópénzért átjátszott József nádor-téri volt POSTABANK-székház Orbán-nagyúr családi bizniszére [á’la Tiborcz vejeura], és . m e g v i l á g o s o d o t t . előttem annak idején a fidSS-nek a POSTABANK megbuktatása körül kifejtett, akkor még tőle is szokatlannak tűnő, amikor többszöri nekifutásra is rászállt e témára, az a rendkívül szorgos erőfeszítése és sürgésforgása.
    Uganis mára ezzel teljesült be és fordult termőre Orbánnak az akkor elültetett vetése és bontakozik ki az említett – e magát anno ifjú demokratának blablázva beállító – alja hazudozó személy valódi arca a mindent válogatás nélkül magáévá tevő felfaló mesehős Kisgömböc hősi mítosza. Mindennek a lényege rendszerszinten, az összes mozdítható erőforrást és vagyontárgyat egy irányba, a „centrális erőtér” – azaz a Keresztapa – vonzáskörébe terelni. Eme rendszerre a legstílszerűbb példa, az egykori hercegi, grófi, stb. nagyobb uradalmak jellemző vadászati módszere, melynek során a . h a j t ó k (ma már felhajtók, nepperek és államtitkárkák) a felvert vadat a kastély felé terelve, a . p r é d a . végülis eljut a tölcsér, illetve varsaszerűen kiképzett, egyre szűkülő, hatalmas hálókból kialakított koncentrált csapdarendszerbe, ahol a folyamat . v é g é n . őfelsége, vagy őfőméltósága, egyszóval a várúr azt nyíl, vagy puskavégre kerítve, persze a maga dicsőségére, ám nem utolsó sorban csak a maga és szűkebb családja javára leterítette.

    Ma egész Magyarország [amely már tényleg nem köztársaság] egy ilyen „uradalom” melynek egyetlen hűbérura egy Orbán Viktor nevezetű jöttment, másnéven maga a Kisgömböc…

    .

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Vak Ond

    Maga nem is olyan vak! 🙂

  • Ezt kellene tenni
    Kérdés, hogy mennyire kivitelezhető a dolog.
    Nem hiszek abban, hogy a gyakorlatban megvalósítható, mivel ezek egy részől nehezen bizonyíthatóak vádemeléshez elegendő szinten, másrészről a letelepített utóvédek védik a hátsóját.
    A törvényi kiskapuk miatt viszont a pofátlanságuk nem elegendő egy vádemeléshez, legfeljebb az elzavarásukhoz.

  • Ond:
    Nem vagyok teljesen biztos benne hogy „akaratlanul hűtötték le a kedélyeket”

    Mostmár nem.
    Az emútt hatév eseményeit figyelembe véve.

  • Az alpári jelzőket leszámítva örülök a téma felvetésének. A „pofátlan harácsolás” kitétel csak arra jó, hogy a fideszesek egyből rávágják, hogy a ballibek is loptak!

    Orbán (családjá)nak a gazdagodása azért felháborító, mert nem ezt ígérte az országnak! A három szoba, négy kerék volt az ideálképe, nem a kaviár meg a kastély úszómedencével! Most meg állandóan azt halljuk, hogy nekik meg kell teremteni a nemzeti arisztokratákat meg burzsujokat, hogy ellensúlyozzák a másik oldalt!

    Most már a középosztály le van szarva, még a nemzeti is!? Elég lesz belőlük annyi, aki kiszolgálja az urakat. A többiek mehetnek jobbágynak meg rabszolgának. Ez teljesen ellentmond a jóléti állam eszméjének, ahol a társadalom középső és alsó rétegét is bevonják a fogyasztásba és a polgári létbe! A gazdagoknak kéne a legnagyobb adót fizetni, amit aztán az állam az oktatásban költene el például. Észtországban legalább háromszor annyit költenek a GDP-ből az oktatásra, mint nálunk!

  • Göllner András

    @ Hazai lámpa

    Örülök, hogy visszavágta a kanócát – most már jobban világít. Halgasson máskor is rám – tőlem nyugodtan ollózhat 🙂

  • Göllner András

    Csak akkor lesz felelőségre vonás, ha a téglák is repülnek. Poltnak mennie kell. 15 év óta falaz a maffiózóknak. Ditto Pintér, az ex-komcsi belügyes. Nem elég leváltani a miniszterelnököt, ha a kőművesek a helyükön maradnak. Az egész mocskos rendszert gyökerestül ki kell pucolni. Teljesen új alapokra kell helyezni a magyar demokráciát. A jogállamiság, az igazságosság, a számonkérhetőség, az esélyegyenlőség és a tisztesség alapjaira. Isten tudja mikor fogják a magyarok ezt megélni. Erre még nem volt példa a történelmük során. Az elmúlt 6 év nem közelebb hanem távolabb vitte a magyarokat ezektől a nemes céloktól, melyekről a márciusi ifjak, vagy az ötvehatosok is csak álmodozni tudtak. Ez nem egy szubjektív vélemény, hanem empirikus módszerekkel verifikálható tény, amit az ide beszálingozó Orbánisták, jobberek, nép-nemzeti szlogenekkel meghűlyítettek anti-kommunisták csak össze vissza maszatolnak.

  • Göllner András
    2016 június 17
    9:28 de.
    Göllner, én hiszek abban, hogy a kommunisták előbb utobb kihalnak.
    A világ, főleg Európa rájön arra, hogy a nemzeti érzés fontosabb a nemzetek megmaradásához, mint az internacionálizmus!

  • Szigetvári Viktor!
    Bizonyítson,tegyen feljelentést,lépéseket,de vigyázzon alaposan….ne csak találomra,indulatból,alaptalanúl….mint szokták!
    Ha van törvénytelenség az ügyben,akkor biztosan kiderül,több példa is van rá fideszes politikusok ügyében,mert ugye demokrácia
    van, minden ellenkező híresztelés ellenében!
    Ha mégse lenne igaza,vonja le a tanulságot……
    Egyébként jó lenne,ha nem feledkeznének meg több szoci politikus
    bizonyítható és sokkal „ütősebb”ügyéről.amit ők sikeresen megúsztak…..

  • eveline!

    Jó a mellékelt hivatkozásod,kicsit több pénzt jelent,mint az ebben a cikkben megjelent „vádak”,ÉS SAJNOS megúszták,egyenlőre…
    Hát ez van!

  • Naív, aki azt gondolja, hogy lesz itt bármikor is felelősségre vonás. Az egymást követő kormányok (színezetre tekintet nélkül) egyre korruptabbak és pofátlanabbak, következmények pedig nincsenek. Amíg egy tényleges forradalom el nem söpri a teljes „rendszerváltó” elitet, és a köztük szocializálódott második és harmadik generációs politikusokat, addig itt nem lesznek pozitív változások.

  • Sz.Viktor!

    Csak javasolni tudom:tisztességesen,hitelesen,becsületesen vádaskodjon,ha eredményt….. akar,különben felesleges és nagyon
    „égő”lesz az eredmény!
    Azért az érdekes,hogy egyetlen (aránylag…)számító ellenzéki párt sem tett lépést ez ügyben….!

  • Charlienénje, Marcsi ezt kapd ki !

    Tegnap a Fővárosi Törvényszék előtt Portik Tamás alvilági személy tanúként rávallott Rogán Antal, eddig bevallottan egyelőre még nem, de tényszerűen alvilági – másodállásban fid SS-es pgmester. – politikusra, a Vezér közvetlen harcostársára (mára már propaganda-miniszter {édes, nem? mint anno Goebbels 🙂 } ) szóval, hogy az egyik vád tárgyát képező ingatlan panamában tőle 10-millió forintnak megfelelő €-t kp-ben átvett az egyik adott ügyletben szereplő V.kerületi ingatlan neki megfelelő mértékű „hivatalos” leértékelése fejében.

    .

  • Charlienénje, Marcsi !

    Még egy mellékzönge:

    A tárgyaláson Rogán, átvett idézése ellenére sem jelent meg. Az őt képviselő ügyvéd azzal „védte”, hogy védence a Európabajnokságon tartózkodik illetve, hogy Franciaországban hivatalosan tárgyal… Mindenki tudja, mert láthatta tévén is, hogy a meccs előtt miniszterúr-őméltósága a haverjaival a legdrágább Lille-i(?) kávéházban múlatta az időt. Úgy tűnik, hogy a-rogánssága meg van győződve arról, hogy neki még ebben a helyzetben is mindent szabad… Pedig nagyon szorul a hurok.
    A bíróság elutasította Rogán védekezését és ellene rendbírságot helyezett kilátásba…

    Lásd még: Rogán Antal politikailag egy csontváz st. című tegnapi cikkünket.

    .

  • Bocsika !

    Most jöttem rá, hogy a becsületsértési perben a Rogáns a felperes és Juhász Péter PM politikus kerületi képviselő az alperes… A szembesítés tétje éppen az lett volna, hogy R. keresetében is azt állította, hogy ő személyesen nem ismeri Portikot (az alvilági tanút).

    Mindettől függetlenül, a fent leírtjaim megfelelnek a valóságnak, mert pl. idézésre a felpres is köteles megjelenni, különös tekintettel egy előre bejelentett, „védett” tanúval történő szembesítésen. …De ő alighanem éppen ezt a tettével való szembesülést akarta elkerülni…

    .

  • Figyelő jún.17.
    Ne taníts minket itthoniakat a nemzeti érzésre, különösen, hogy sok külföldön élő „nemzetthy” a mi adóforintjaiból gyalázhatja
    a nyomorúságunkat !
    Szervusztok, jó napot !

  • mávtelep, én Göllnernek írtam, aki szintén egy városban él velem.

  • DonGolo!

    Mindenkinek joga van kimenteni magát,nem volt itthon és az ügyvédje képviselte!Nem köteles megjelenni!
    Büntetést egyenlőre nem kapott!!! (hazai hírek,forrás!)
    Várjátok ki a végét,ne idegeskedjetek feleslegesen,aztán meg ugye
    ennek Orbánhoz semmi köze…..!

  • Egyébként tudok olyan perről(konkrét eset!!!)ahol sorozatban nem jelenik meg sem az alperes,sem az ügyvédje,és megteheti,bár hosszú távon pofátlanság…,de nyilatkozhat,hogy távollétében is
    tartsák meg a tárgyalást,ezt konkrétan egy bírónőtől tudom,aki minden esetben kiküldi az idézést……és az alperest nem büntetik meg,csak ha elveszíti a pert akkor kártérítést kell fizetnie indokolt esetben!
    Próbálj meg tájékozódni!

  • Avi Ben Giora

    Én csak röhögök. Nem itten de egy másik helyen vagy három éve azt mertem írni, hogy a Szaudiak kilóra megvettek mindent mert valami okoska magyar atyafi azt mondta inkább az arabok mint a zsidók(a sukkoro meletti kaszinót elbakkeroló izraeliekről volt akkor szó) Tessenek parancsolni most itt van tálcán, hogy okey hogy ne legyen zsidó játékkaszinó falú mert ki tudja hány száz embernek adott volna munkát és a csókosok kilettek volna felejtve a buliból. Helyete az araboknak passzolták el a dolgokat és búsás haszonnal. Ahogy Göllner András írtja. Nem elég levégni az egyik fejit a sűrkánynak mert ujalk nőnek helyette. Meg kell ölni teljesen hogy az a 48-as és 56-os eszme meg is valósulhasson. Sok fejnek kell majd porba hullania mire megvalósul.

  • Visszanéztem a beírásod!
    ha felperes Rogán, akkor különösen érdeke elmenni neki ,de legalább az ügyvédjének,de még pótolhatja!

  • Göllner András

    @ Figyelő

    Köszönöm hogy megszólított. A nemzeti kötődés nem ellentétes az internacionalizmussal. Lehetünk világpolgárok és jó hazafik egy időben. A Fidesz a nemzeti érzelmet álarcként, egy átverési eszközként használja. A Fidesz legfelső vezetői Orbánnal együtt, az egypártrendszer vályogából tömték a pocakukat 1990 előtt, oszt amikor kihúzta a seggük alól a széket Gorbacsov, hirtelen anti-komcsik lettek, megkeresztelték gyerekeiket, paraszt bajuszt növesztettek, nép-nemzeti zászlóba tekerték magukat, és jól meghűlyítették önt és egy pár millió magyar embert. Most e nemzeti álarc mögé bújva lopják a nemzeti vagyont, az európai adófizetők pénzét és fosztogatják népünket. Felállították Európa legkorruptabb politikai rendzsrét, és elkeresztelték a nemzeti együttműködés rendszerének, mert tudják hogy ezzel a címkével ön jobban beszopja ezt a maszlagot, mintha a valódi nevén szerepelne. Sárba tapossák az igazságosság és a jogállamiság elvét, tönkre teszik a felsőoktatást, az egészségügyet, és hazug, gyalázatos magatartásuknak köszönhetően, több mint fél millió magyar már elhúzott hazájából, és több százezren mennének utánuk, ha megtehetnék. Ön meg itt osztja az észt mert képtelen odafigyelni, hogy mi a különbség Orbán szavai és tettei közt. Pedig odafigyelhetne, hisz megkért bennünket hőse: Ne arra figyeljünk mit mond, hanem arra, mit tesz. Fosztogatja népünket, őn meg kanadából tapsol neki. Szégyelje magát !!

  • A cikk írója is egy nagy párt élén van,most már megindulhatna a lopás útján.Mert ha hatalomba kerül -neki is ez lesz a sorsa: meg kell gazdagodni mielőtt elszólítja az Úr-igyekezni kell.
    G.úr pedig egy félrebeszélő időpontjában van.Ki kéne józanodni—nem fog menni.Ő a liberális vezér a kommunizmus embereit támogatja—mert azok irányíthatóak voltak-a nyugati liberalizmus részéről-akik temérdek baromságot csináltak az országban.
    de mivel most nem ők „rabolnak”–így a mostaniak bitangok,csalók,lopók stb. szerinte.
    A magyarországi magyarokat kell képviselni!—nem a nyugati súgókat.
    Üdvözli önmagát.

  • .

    Göllner 9,49: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  • Avi!

    Kaszinó ügyben Orbán már akkor Sukoró idején tudta, hogy mit is akar majd ma a kaszinókkal tenni. Ezért csípte a csőrét, az a konstrukció, így aztán prókátorként felfogadta, az őt már több ügyben is képviselő Schiffer András ügyvédet []aki később „pártelnökké” avanzsált] azzal hogy Sukoró ürügyén magánváddal jelentse fel, a skizofrén lelkivilága által a maga legnagyobb ellenségének tartott Gyurcsány Ferencet, mely ügyet azóta bűncselekmény hiányában már többször is lezártak, ámde a kaszinó megépülését mégiscsak sikerült megakadályozniuk… Nem véletlenül, hisz ma már egy új képviselői indítványra előterjesztett (lentről jött 😀 ) kaszinótörvénnyel lényegében adómentesen – vagy inkább ellenőrizetlenül – működtetik az egyedül Andy Vajna kezébe átjátszott, de korábban erőszakkal bezáratott összes magyar kaszinót és játéktermet…

  • Málnás!

    Orbán a kaszinóknál is ugyanazt játssza, mint a föld, vagy a trafik stb panamáiban… Neppereket (Mészáros L., Andy Vajna, Habony, stb) alkalmaz, akikben . f e l t é t e l . n é l k ü l . m e g b í z i k, akik gyakorlatilag a vagyona jelentős részét kezelik, ahol az együttműködés során papír nem keletkezik. Inkább követi ezt a módszert, hisz a papírok később esetleg felérhetnek egy-egy vádirattal.

    A Rogán per is valahol ekörül forog, de a camorra főnök az mindig érinthetetlen…

  • DonGolo!

    Látszik,hogy ki hová tartozik,csupán politikai fanatizmusból
    hisznek alvilági söpredéknek,büntetlen előéletű és közismert
    emberekkel szemben(csak mert jobboldali az illető)
    Látszik az erkölcsi mérce,baráti kör…. és a színvonal….!
    Ész meg egy szál se,bizonyítsanak!

  • Ja és a lopott vagyonért az ellenzékieknek is felelnie kellene…de igyekeznek megúszni….szerintem,több ügy is lenne,mint a mostani kormánypárttal szemben…..!
    Sajnos sokan megússzák,de remélhetőleg csak ideiglenesen!!!!!

  • Egyébként csak kérdezem?ugyan Orbánnak miért is kellene felelnie?
    Jó lenne tudni!
    Bizonyíték….tények?!!!!

  • Marcsi! 3,53

    Majd ha a strómanjai is lebuknak. Lásd még: Dübois 9,50

    Tény, hogy nehéz lesz, hisz Keresztapa ugyanezt vallja és mondja, bizonyíték tények. De ha egyszer valamelyiknek sikerül kitálalni!

    .

  • Mari –> 1,27 !

    Az, hogy ki mennyire hisz az . a l v i l á g n a k, azt a legjobban . F i d e s z . alkalmazásában álló, ill. ale l n ö k i székében (Orbán után II.) ülő Kubatov Gábor vezette, lekopaszított . b i z t o n s á g i . személyzet összetétele t ü k r ö z i, ahol még gyilkolás miatt 10 évet ült emberek is szolgálják a Csuti Kanászt…

  • OIM*
    Akkora baromságokat mantrázol itt végnélkül mint ide Lacháza.
    Ráadásul feleslegesen mert már kb ötezerszer elhörögted ezeket az összes topicban.

    „A megszállottak sohasem fáradnak.”…/Valahol olvastam ezt.Lehet hogy magamnál?/

    *OIM = Idióta.

  • HUNT* szokása szerint írt valamit,
    ami egyenértékű a semmivel.

    *HUNT = rövidítés.Jelentése: Aki Mindenre Képes.