Búcsúlevél Lázár Jánosnak

2016 július 4 6:28 de.28 hozzászólás

Hát, eljött a búcsúzás ideje János. Azt mondtad, hogy szíved szerint elhagynád az Európai Uniót. Biztosan jól meggondoltad, hiszen ismerünk benneteket, tudjuk, semmit sem tesztek meggondolatlanul. Sok hülyeséget csináltatok az elmúlt hat évben, de előtte azt is mind jól végiggondoltátok. És bizonyára B tervetek is van már: ha majd eljön a kilépés ideje, már tudjátok, hogy honnan fogtok lopni.

Megértelek János, az unió erre használatos készletei fogyóban, új vadászterület kell. Olyan hely, ahol van folyó, a földje jó, s legelőin fű kövér.

Ilyenkor azt szokás mondani, hogy jó volt veletek János. Az udvariasság ezt kívánná, de ez nem lenne igaz, Inkább, hasznosnak mondanám a veletek töltött időt. Sokat tanultunk tőletek, és sok mindenre megtaníthatjuk gyerekeinket, születendő unokáinkat: ne ilyenek legyetek!

Tanultunk szociális érzékenységet: akinek semmije sincs, az annyit is ér. Te mondtad ezt János néhány évvel ezelőtt, és azóta fényesen bizonyítottátok, hogy nem a levegőbe beszéltek.

Tanultunk bátorságot is, hiszen, ugyancsak évekkel ezelőtt, te nevezted Csányi Sándort Magyarország elsőszámú uzsorásának. Nem hirtelen felindulásból mondtad mindezt, hanem, mint az óvodában, ezúttal is úgy kezdődött, hogy valaki visszaütött: előbb Csányi mondta rólad, nem kevés gúnnyal a hangjában, hogy milyen szépen kitaláltad ezt a trafiktörvényt.

Tőled tudjuk azt is, hogyan kell használni a lézerblokkolót – innen a ragadványneved: Lézer János – és azt is megtanultuk, hogy a jó magyar ember fácánra vadászik. Nem szoknyákra, bár egy időben ez is elterjedt rólad, londoni utazásod alkalmával. Tudod, amikor azt az emlékezetes kétmilliós hotelszámlát csináltad, máig nem tudni, milyen fontos ügyben.

Még nem tudjuk, hova mentek János, és ti is csak remélhetitek, hogy jó lesz nektek ott. Nem lesztek gyarmat, arra már most mérget vennénk, nem szól bele senki, hogy kitől és mennyit loptok. Saját lábatokra álltok, megmutathatjátok, hogy egyedül jobb.

Egyedül, mindenki ellen.

Vívjátok majd a szabadságharcotokat, minden nap más ellen győztök. De bennünket, többi magyarokat, hagyjatok ki ebből. Mi nem félázsiaiak vagyunk ugyanis, ahogyan azt kedves főnököd volt szíves említeni. Emberek vagyunk, európaiak, és magyarok. Ebben a felsorolásban Európa nem egy kontinenst jelöl, János. Hanem kultúrát, világnézetet, identitást.

Nem követünk benneteket, mert bárhova is mentek, oda mi nem kívánunk veletek tartani. Nem tőletek tartunk, röhögünk rajtatok. Hogy milyen szomorú és szánalmas minden, ami hozzátok fűződik. Legújabban Mészáros Lőrinc 700 milliós adriai kulipintyója.

Nem erre szerződtünk veletek. Kormányzással bíztunk meg benneteket, János. Azzal, hogy igazgassátok, és ne izgassátok az országot. Nem azért fizetünk benneteket, hogy plakátokon hirdessétek a gyűlöletet, az aljasságot.

Szíved joga, hogy kilépnél az Unióból János. Ha akarnánk, se tudnánk visszatartani. Drukkolunk nektek, nehogy visszajöjjetek.

Gyürkőzz János, rohanj, János!

Mi, magyarok, maradunk.

Föld S. Péter

28 hozzászólás

  • Föld S. Péter tetszik az írása. Miért? Mert magyaros!
    tisztelettel: id. Kiss László

  • A legnagyobb félrevezetés, ha valaki azt sugallja, hogy Orbán(ék) ki akar(nak) lépni az Unióból. Ők a liberális Brüsszel helyett egy másik központot akarnak, hadd ne mondjam milyet.

  • rossz a sorrend, inkább így: emberek vagyunk, magyarok és európaiak. Vagyis elsősorban magyarok. Az, hogy Földi S Péter hol akar lenni az egy dolog, de nem kellene a magyarok nevében beszélnie. Ha nem változik a brüsszeli liberálfasizmus, akkor tényleg ki kell lépni az eu-ból. Itt ne legyen multikulti. Elég lesz azt a nyugatnak megoldania.

  • Nincs hozzátenni valóm, Föld S. Péter pontosan leírta amit bármely gondolkodó, magát európaiként aposztrofáló magyar érezhet a Lázár és trsai nyilatkozatai olvastán, hallatán!

    Mocskos kis szarházy akinek pár éve talán egy szakadt tornacipője és egy agyonmosott klott gatyája volt – abban húzta ki a nyarat szülei hódmezővásárhelyi vagy környéki tanyáján, hiszen jó volt az oda: összeszedni azt a rengeteg tojást amit anyuka tyúkjai produkáltak nap mint nap, hogy aztán azt a piacon eladva szorgalmasan növelje János fia „stafírungját”! Mennyi munka, tojás, és egyéb földön vagy istállóban termő javak szükségesek ahhoz, hogy megalapozzák Lézer vagyoni helyzetét, a budai 70 milliós villát, melyet csak úgy mellékesen az alig 10 éves Boldizsárnak vásároltak befektetési céllal, hisz a fiú egyébként is jó parti ( atyja szerint) a jelentős svájci bankszámláival! Bizony, ez a hős anyuka annyit de annyit dolgozott, mint az országban egyetlen anya-szülő sem, ezért aztán az ő fia vitte is valamire, de akinek nem voltak ilyen áldozatkész szülei, azoknak annyi!

    Legalábbis ha hinni lehet a miniszterelnöknek – elárulom, nem lehet! – ez a vagyon bizony a szülők áldozatos munkája körül keresendők…..

    Mennyi piti és aljas hazugság hagyja el ennek a magáról tökéletesen hamis képet alkotó „sármőrnek” az ajkát, amint kiáll a pulpitus elé, és magát riszálva, ferde „mosollyal” hirdeti az épp arra a napra kitalált önmaga által hitelesített baromságokat? Az egész jelenség több mint visszatetsző, valóban gusztustalan és hányingerkeltő és amit végképp nem értek, mi szükség van rá? Ki találta ki, hogy ő csütörtök du.-ként sajtótájékoztat? Gyanítom ő maga, a fontossága tudatában, de pusztán a szerepelhetnékje okán!

    Eszméletlen amit ez a magát ellenállhatatlannak hívő pozőr előad, miközben az EU – nélkül vajon mit loptak volna el?
    Az egész kivagyisága addig és csakis addig „működhet”, míg Orbán jónak látja – ha a töltött zokni úgy ítéli meg, hogy szeretett Lézere túl nagy falatot és hatalmat birtokol, egyszerűen kiveszi a kezéből a gyeplőt melyet előszeretettel csattogtat, és arcára fagyasztja a csábos vigyort! Ám addig jó, mert elvégzi a piszkos munkát a vezér helyett, így működik a jófiú – rossz fiú felosztás, és a pókhas bármikor „megmentheti a népét”!

    Ez az egész Európa ellenes kirohanása sem más Lázárnak mint a dolgok tesztelése – dehogy akar ő kilépni dehogy akar, legalább is míg pénz lát benne! A „terep előkészítése” a minden eshetőségre való felkészülés csupán. Max. egy-két évig tekint előre, – olyannyira fogalmuk sincs semmiről, viszont lassan kicsúszik alóluk a szőnyeg ezért megtanultak két-három féleképpen is beszélni, mikor mire lesz szükség! Ha gáz lesz eltűnik, pontosan tudja hova, mikor mi módon!

  • Noszticzius Judit

    Régen óta észrevettünk,hogy Orbán Viktorék és Jobbikosok sem-sem tudja alkalmazkodni a Nyugat-Európához és USÁ.hoz!!!!!!>:( >:( Persze,Gyurcsány,Molnár Gyula, és sokan többes baloldali pártok sokan jobban még könnyebben alkamazkodik a Nyugat-Európához és USÁ-hoz!!!!!! :):)

  • Érdemes egyre nagyobb kalapáccsal püfölni a Fideszt, hátha sok jobboldali szavazó kiábrándultan a politikában még hamvas Jobbikra szavaz. Hajrá Föld S. még még még, ennyi nem elég!

  • Kedves Lázár János!

    Ha Rapcsák még élne, még mindig az ő fenekét törölnéd. Meghalt, így már a tiedet nyalják. Bárcsak elmennétek végre innen, el Európából. Szánalmas örökségetekkel majd megbirkózunk valahogy.

    Tisztelettel:
    terminus

  • Kedves Föld S. Péter és Besancon,2016 július 4 3:29 du.

    Kristály tiszta, kifogástalan, ragyogó érveléseitekhez nincs mit hozzátenni ! Köszönjük !

  • Föld S és Besncon!

    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  • Pityi Palkó
    2016 július 4
    7:06 du.

    Ha a büdösparasztozást ragyogó érvelésnek vesszük, akkor Besancon érvelése valóban brilliáns …

    Nem kéne ezt a város-vidék ellentétet szítani, mert ez már a Kádár-kor végére lecsengett. Persze ha valaki képtelen haladni a korral, akkor nyugodtan hangoztassa ezt a baromságot, hogy a vidéki fiúk gyűlölik Budapestet (és nem a liberálisokat).

  • Kár reménykedni és búcsúztatni Lázárt, mert még marad sokáig – szerintem.

    ps: Lázár Orbán utódja.

  • kis ferenc!

    ….avagy hátba szúrója! Addig vigyorog a képébe, míg az érdeke úgy kívánja, és magyarázza Orbán bizonyítványát.
    De abban a pillanatban, hogy a saját érdekei mást diktálnak, gondolkodás nélkül beledöfi „szeretett vezérébe” a kést – nem sajnálom, inkább megállapítom!

    Lázár nagy spílernek képzeli magát, valójában piti kis pult alatti játékos – akárcsak Orbán, ezért is oltják ki egymást!

    A már terminus által is említett Rapcsák András – aki maga sem volt egy könnyű eset, mégis klasszisokkal körözte le a táskahordozóját – azt gondolom tudna mesélni Lézer emelkedett szelleméről: úgy hírlik jócskán összekülönböztek a vége felé, és ha Rapcsák nem hal meg váratlan hirtelenséggel, nem biztos, hogy a tanyasi macsó ma bársony vadászöltönyben célozgatna a fácánokra, az meg még valószínűtlenebbnek tűnne, hogy heti rendszerességgel hirdesse az igét mint a min.e.-ki kabinet minisztere!

    Pontosan tudja, hogy az Unió nélkül per pillanat totálisan ellehetetlenülnénk mi magyarok – minden tekintetben! De, mert a vezér azt hirdeti, hogy „reformációra van szükség”, hát mindenáron azt nyomatja vele/velük, hogy „jó szívvel nem tudnák megszavazni a bent maradást….” – aztán mikor totális lesz a káosz és a bizonytalanság, akkor jön Orbán és az aktuális hangulatnak megfelelő lépést megteszi – ahogy az a jófiúkhoz illik!!

    Lázár mindössze annyiból rafináltabb és talán eszesebb a többi végrehajtónál ( Tállai, Kósa, Rogán,Deutsch, Kövér, Áder stb) hogy pontosan érzi, ill.feltudja mérni mire megy ki a dolog, és a saját elképzeléseinek megfelelően résen van – adott esetben kellően vakmerő, pimasz,és főleg hiú, hogy döntő csapást mérjen az addig kiszolgált, őt etető kézre – szerintem itt és ekkor jön az a bizonyos kés, melyet kétségen kívül használni fog, ha elérkezettnek látja az időt! Hogy Orbán megvárja – e ezt, vagy időben kivédi, az mind attól függ, hogy sikerült e ennyi év alatt kiismernie ezt a magába szédült bájgúnárt!

    Mindük között Lázár a legveszélyesebb, mert adott esetben a legkíméletlenebb – azt a viszonylag hosszú utat, mely a szakadt dorkótól a kancellária- miniszteri székig vezetett, ő bámulatos gyorsasággal tette meg, és nem fogja küzdelem nélkül magától elengedni a fácán nyakát – ezért veszélyes!

  • charlie
    2016 július 4
    4:51 du.
    Drága Károly, lehet hogy én egy túl szelid vadhajtás vagyok, de szerintem, ha mi( mármint Jobbikosok ) arra számítunk hogy, az általunk lejáratott és az elődeinél semmivel sem makulátlanabb Fideszesek majd hálából mellénk állnak, akkor hatalmasat tévedsz, mert kiábrándulásuk után inkább közönbössé fognanak vállni, vélhetőleg még a választásokra sem mennek el, ami a liberálnyikokat erősíti!

  • Kedves Földes Péter, az utolsó mondatod nagyon emlékeztet egy belgákat flamandra és vallonra szétválasztó viccre, amit valószínű Te is ismersz: és mi ártatlan belgák hová álljunk? Remélem leesett a tantusz!

  • Pisze, rengeteg régi kisgazdát, miépest, mdf-est ismerek, akik csak azért lettek fidesz szavazók, mert a baloldalt csak így győzhették le 2010-ben. Ha a baloldal tovább zuhan, csak két erős jobboldali tömörülés marad, logikus ha a Jobbik politikailag tiszta váltópártként jelentkezik a hatalomért.

  • Christopher Adam

    Csakhogy a legújabb felmérések az elmúlt hónapok alatt egyáltalán nem azt mutatják, hogy a Jobbik növelni tudta bázisát. Sőt–legjobb esetben stagnál a párt, máshol viszont kis mértékben csökkent a támogatottsága. Nem így fest egy potenciális váltópárt másfél évvel egy választás előtt…

  • Chris, a Jobbiknak remek a pozíciója, ha a baloldal megerősödik, a „mérleg nyelve” lehetünk, ha gyengül, egyedül maradunk váltópártnak és minden „fideszútáló” ránk szavaz majd. Vidéken mindenhol erősek vagyunk, a nagyvárosokban vagyunk gyengék.

  • Orsós Elemér

    Pisze, Charlie és Christopher Adam, úgy vélem mind a hármatok különböző véleményében sok az igazság, a Jobbik kormányzásra kerülésének nincs esélye, de jóval erősebb ellenzékként talán meg tudná zabolázni a burjánzó fideszes anomáliákat!

  • Orsós Elemér
    2016 július 5
    5:36 du.

    Sokan ezt hitték Hitlerről is. Nos, megzabolázta!Ismerjük a következményeket.
    Sok diáknak tetszik a Jobbik nemzeti-radikális oldala, a gyűlölet oldalukat pedig szándékosan nem veszik észre. Ez is a homokba dugott fej klinikai esete.
    „a valóság az ami akkor sem tűnik el, ha nem hiszünk benne.” (PKD)
    Egy napon arra ébredek, hogy egy olyan országban élek, ahol nem érdemes élni. Oops, ez már hónapokkal ezelőtt megtörtént!

  • Seres Róbert

    terminus
    2016 július 6
    5:35 du.
    „Sok diáknak tetszik a Jobbik nemzeti-radikális oldala, a gyűlölet oldalukat pedig szándékosan nem veszik észre. Ez is a homokba dugott fej klinikai esete.”
    Nem jobbikos mértékben, de a Fidesz és az MSZP holdudvara is hemzseg az antiszemitáktól, ami szintúgy a homokba dugott fej klinikai esete, de valamiért az elsikkag.

  • Nos Lázár megosztó személyiség vannak hibái,néha arrogáns is,de a legtöbb dologban nagyon igaza van….na de ő is,meg az itthoniak többsége is magyar,és ez a lényeg,a kisebbség meg ugye csak játssza az eszét,már ha van neki ilyen….!

  • Egyébként az Uniót nem hagyjuk el(bár lenne rá okunk!!!!,mert kis ország vagyunk,és sok veszteség érne ,annak ellenére,hogy fizetünk is a tagságért!)de remélhetőleg nemzetközi nyomásra(és sok környező ország érdekeire való tekintettel észhez térnek!!)
    Mi soha nem voltunk függetlenek,de sem a nácik,sem a komcsik elnyomásából nem kérünk!Ma „állítólag”demokrácia van…na jó lenne!!!

  • Kedves Seres!

    nem hemzseg a magyar az antiszemitáktól,ez tévedés,bár többen rászolgáltak erre…..kint és itthon is,sajnos..!
    A tisztességes magyar zsidók többsége az ország érdekeit nézi és
    kompromisszumra képes!!!Ez a lényeg!
    A cionista,alaptalanul gyűlölködő,hiteltelen kinti és itthoni férgeket meg el kell taposni!!!!

  • Egyébként Lázár a kilépésről a magánvéleményét közölte,amivel sok
    kis ember is egyetért és nem véletlenül,ok nélkül…..sajnos most sem dönthetünk úgy ahogy szeretnénk….!

  • OIM* te idióta
    Lézer csak azt mondja amit felülről engednek neki !
    Ennyire idióta még egy magadfajta idióta sem lehet, hogy ekkora idiótaságot írogasson !

    OIM* =Oldal Idióta Macája

  • OIM* te idióta
    Áááá neeem…nincs itt antiszemitizmus, hogyan is lenne ?
    Elvégre csak a népesség kb. 33 egész egyharmad százaléka zsidógyűlölő!
    Veled együtt persze.
    (Te magad felérsz akár…akár ötvennel is.)

    *OIM = Maca.

  • Marcsi
    2016 július 9
    4:51 du.

    Közszereplőnek, közmédiában, munkája közben NINCS magánvéleménye!

  • Földes brilliáns, mint mindig és Besancon is kitett magáért, mint mindig:) Ez a pökhendi bunkó, tényleg nagyravágyik, de ő is lógni fog – képletesen.
    A Jobbikkal érdekes a helyzet, mert csábítani tudnak, kommunikálni és mozgósítani tudnak, mint egy szőke rossz lány, de egy ország kormányzását el se tudnák kezdeni. Csak ideológiával nem lehet egy teljesen nincstelenné rabolt országot helyreállítani.