Orbán számára a menekültpolitika a hergelést, az emberi élet ellehetetlenítését jelenti

2016 július 18 11:01 de.50 hozzászólás

Tömeg verekedés tört ki Magyarországon, a kiskunhalasi menekülttáborban. Embernek lenni csak emberi körülmények között van lehetőség.

Ahol nincs lehetőség tisztálkodásra, ahol százával vannak a mocsokban összezsúfolva emberek, ahol bogarak rágják a gyermekek testét, ahol a magyar hatóságok állatokként bánnak a hazánkba menekülő emberekkel, ott ne várjunk kulturált, szabálykövető viselkedést.

Ott előbb-utóbb elfogy a türelem. Ott előbb-utóbb konfliktus és verekedés lesz, és lesz mire hivatkoznia Orbán Viktornak, hogy a kormánya miért bánik állatként a menekült emberekkel annak ellenére, hogy közben minden pénzügyi támogatást megkap az Európai Uniótól.

A magyar kormány számára a menekültpolitika a hergelést, az emberi élet ellehetetlenítését jelenti. Nem keménykezűség ez, nem biztonságteremtés ez, nem európai viselkedés ez. Ez egyszerűen csak öncélú macsóskodás, hatóságilag támogatott gyűlöletkeltés (ezt láthattuk Körmenden is, ahol később minden Fidesz-vád hazugságnak bizonyult), balkáni tempó; oda akarja vezetni Orbán Viktor ezt az országot, a hazánkat.

De ha Orbán Viktor balkáni tempót diktál, Magyarországot úgy is fogják kezelni a világban, és nekünk csak balkáni életre lesz lehetőségünk a nyugati fejlődés, a nyugati jólét helyett.

Fotó: MTI.

Fotó: MTI.

Ha fejlődést várunk az európai közösséghez való tartozástól, akkor a közös terhekből, feladatokból is ki kell vennünk a részünket: fel kell hagynunk az Európa-ellenes politikával, ki kell vennünk a részünket egy bátrabb Európai Unió közös válságkezeléséből, amely emberséges politikán, de szigorúbb határvédelmen, jogszerű kiutasítási-rendszeren és kvótás menekültelosztáson alapul.

Ezért bojkottáljuk Orbán Viktor hazug, Európa-ellenes népszavazását, és ezért kampányolunk Európa mellett.

Szigetvári Viktor

50 hozzászólás

  • tedd, de légy hozzá határozott, valamint kitartó

  • Kidolgozzák és gyakorolják az internálás huszonegyedik századi módszertanát.
    Ingyen „emberanyaggal”.

  • mindenki rágcsálja a gumicsontot amit eléje vetett a nemzetközi atlanti politika!!! senki nem foglalkozik azzal, hogyan lehetne megszüntetni a menekültéradatot és visszaadni a menekülteknek a hazájukat, otthonukat azaz békét csinálni az állandó háborúzás helyett, amíg ez a fgő (alapvető) probléma nincs megoldva a többi dolgok tovább folytatódnak, a hatalmon lévők nem aggyák a hatalmukat és bármire képesek annak megtartásáért…a többi rablómese

  • „…fel kell hagynunk az Európa-ellenes politikával, – írja Szigetvári, akinek ezek szerint nincs fogalma arról, mit szeretne az európai emberek túlnyomó többsége. Persze, tudja mindenki, hogy egy igazi liberális demokrata messziről tesz a többség véleményére. Azt gondolja, hogy egy maroknyi politikus csoportja egyenlő Európával.
    ……..
    A történet szépsége, hogy Szigetvári elfelejti megemlíteni, hogy a táborban olyanokat tartanak, akik már bűncselekményt követtek el Magyarországon, ezért zárt táborban tartják őket az ügyük befejeződéséig. A tábor lakói katonakorú férfiak, akik vagy dezertáltak a háborúból, vagy az ISIS térvesztése miatt, ISIS katonaként a felelősségre vonás miatt menekül.

  • rodeo36
    2016 július 18
    12:33 du.

    Részben egyetértek, mert a menekültválság okozója nem Orbán, nem csak őt kéne kipécézni az ilyen cikkekben.

    Idegzsábát kapok, mikor a hazai liberálisok Vágó Kvíz Istvánnal az élen átszellemült arccal szavalják, hogy csatlakoznunk kell az európai megoldáshoz! (értsd Brüsszel mongya meg, mit kell csinálni!) Sajnos az, hogy a pechjükre Magyarországra került pár száz migránssal hogyan bánnak (csúnyán), nem oszt nem szoroz a valódi problémát illetően.

  • Geyza
    2016 július 18
    11:45 de.

    Kérdés, hogy ki ellen fogják alkalmazni? Én a szegények milliós tömegeire tippelnék, mint az Éhezők viadala című amerikai sorozatban.

  • Hazai Lámpa:
    Így igaz, ahogy írod !
    A Neocsárlik és a Humortalan Náci Tóthpéterek legnagyobb örömére

    Ebben a kérdésben teljesen egy húron pendülünk 😀

  • Seres Róbert

    Kedves Viktorka!
    Gondolom neked már meg van a menekülési útvonalad és választott hazád arra az esetre, ha teljesül az Európa muszlimmal való elárasztására kidolgozott aljas tervetek, nem vádollak meg hazaárulással, egyrész mert az túl hízelgő lenne, másrészt ahhoz haza is kellene, ami neked nincs, neked van egy jólhangzó, de rosszul választott, felvett magyar neved, de magyar még álmodban sem voltál, nálad még Petain marsall is gusztusosabb volt! Ez van, és akkor még szűzlányosan visszafogott voltam! Baszki, azt sem értem hogy, a pártodban még senki nem köpött le, mondjuk ez a pártodat is minősíti!

  • Meg voltam győződve, hogy a legutóbbi pofonok után Chris nem engedi többé Szigetvári Viktort a KMH közelébe se…

  • És ha Szigetvári szerint „Orbán hergeli az embereket”, akkor minek nevezzük ezt:
    „A pénteken az Observerben megjelent interjúban Ronald Lauder, a Zsidó Világkongresszus vezetője Magyarországot emelte ki, mint az antiszemitizmus szempontjából legaggasztóbb európai országot.A riporter kérdésére ezúttal elmondta, hogy Magyarország a legbántóbb, mivel „van neonáci pártjuk, a Jobbik, szobrokat állítanak Horthynak, aki náci volt, és úgy változtatták meg az alkotmány szövegezését, hogy kikerül belőle a holokauszt szó”.
    ……
    Biztosan az piszkálja a nóziját Ronaldnak, hogy nem kapta meg ingyen a fél Velencei-tavat a kaszinó bizniszéhez. Akkoriban még nem félt „beruházni” ebbe a fasiszta diktatúrába.

  • Geyza
    2016 július 18
    2:25 du.

    Horthy Miklós unokája is megmondta, hogy a fő gond ma nem az iszlám, hanem a túlnépesedés. Mondjuk ez nem Európában gond, de EurópáNAK is gond.

    A szegényeken azt a „fölösleges” két-három milliárd embert értem, aki ma is nyomorúságos körülmények közt él. Te is erre gondoltál?

  • Egy másik Szigetvári „remekmű”…tudod mit? Nem is kommentelem, az Isten senkit se bottal ver és hidd el téged se avval fog…ott fogsz te sírni ahol senki se lát.

  • Orsós Elemér

    eveline
    2016 július 18
    2:52 du.
    Isten ments hogy kitiltsa, maradjon csak, így legalább nem egymásra engedjük ki a gőzt, hanem a közös kedvencre!

  • Viktorunk igen hűséges beíró , szóval erről ennyit.
    Neki ez a véleménye, bár, azt hiazm hogy már kérdeztem, ő hány menekületet látna szívesen a házában? A magyarok állitólag szegényeket táborokban tartják, és etetik az adófizetők pénzén.

  • Evettke:
    És a TE agymenéseid?
    Vissza szoktad magadat olvasni néha ?

  • Viktorunk ujabb remekbebaszott irasa:

    „Ahol nincs lehetőség tisztálkodásra, ahol százával vannak a mocsokban összezsúfolva emberek, ahol bogarak rágják a gyermekek testét, ahol a magyar hatóságok állatokként bánnak a hazánkba menekülő emberekkel, ott ne várjunk kulturált, szabálykövető viselkedést.”

    Erdekelne, hogy Ausztriaban, Nemetorszagban, Franciaorszagban …stb… miert verekednek, gyilkolasznak, miert eroszakoljak a noket a bekegalambok? Csak nem mindenhol ugy tartjak oket, mint az allatokat?
    Nem erdekes, hogy barhova mennek mindenhol verfurdo es felfordulas koveti oket?
    Ugye Viktorom, mindenki mas hibas, ok veletlenul sem lehetnek azok.

    Hozzatennem, hogy nem olvastam vegig a cikket, mert Viktor feltalata az uj csodafegyvert, a billentyuzetet. A hazugsagok es idiotizmus csodafegyveret, tehat nem pazarlom az idomet ra tulzottan.

  • GOP unconventional convention Cleveland Ohio 2016 július 18 teljes délután és este!!!

    ami a leginkább teccett benne, hogy különféle rangú katonák alezredes és felfelé de mind nyugdíjas!!!! és Duck Dinasty című tv szappanopera egyik illusztris tagja meg a rudy giuliani habzó szájjal, hogy a zobama és a clintonné teljesen alkalmatlanok de mindegyik a bush idején volt valaki és abban az időben is meg mai napig (!!!!!!!!!) a katonák teljes sikertelenséget könyvelhetnek el, ők voltak és vannak a harcmezőn és ott nem értek el semmi más „eredményt” mint azt, hogy az ellenségeik akiket maguknak kreáltak kiröhögik őket és lógó orral mennek haza veteránnak és most a teljes sikertelenséget rá akarják kenni a bush-t követő administrációra amiben a nagyrészük ugyanúgy sikertelen idióta…semmit nem értek el, csak annyit, hogy lángban áll a fél világ a másik fele meg a hasát fogja röhögtében a galaxis legnagyobb vízfeje hogyan ordibál…KÖHÖG A BOLHA

    közben magányos tengerészgyalogosaik a saját rendőreikre vadásznak sikerrel, a gazdaság a béka valaga alatt van (eszt sem én mondom eszt is ők a GOP mongya konvenshőn ön)
    és most a rémületkeltés meg az ellenség és a háború és a támadás irány horány… a lwegyek haragos zümmögéssel: „legyőzzük a légypapírt”

    ennél siralmasabb és nevetségesebb hőbörgést nem hallottam már hosszú ideje
    ráadásúl!!!!!!!!!!!!!!!! a terem már 2130 körűl több mint a feléig ki is ürűlt, elmentek valahová máshová sörözni mert az ordító egér undorító

    és ez csak az első nap a Galaxis leg…izéje hőzöng

  • charlie
    2016 július 18
    3:27 du.

    Az alkotmányokat nem ismerem ebből a szempontból, így ehhez nem tudok hozzászólni, hogy mi került bele, mi nem.

    Horthyt súlyos tévedés szerintem nácinak nevezni, ezen kívül ez a Ron le van maradva jó pár körrel. Évek óta nem próbálnak szobrot állítani Horthynak, de a náci emlékmű óta semmiképp. Hiszen megszűnt 1944 márciusban a szuverenitásunk, és a Viktor arra nagyon kényes. Mivel öreg Horthy ezután is a hivatalában maradt, ezért ócska kis náci kollaboránsnak számít a fidesz alternatív történelme szerint. A sok Horthy-fan tata remélem jó nagyot koppant, mikor Viktorka szó nélkül kidobta Horthy papát a hajóból, mert hát a hatalom fontosabb, mint a barátság.

    Különben meg felháborítónak tartom, hogy ez mérgezi a magyar közéletet a kilencvenes évek óta, hogy Horthyt démonnak és sátánnak kell tekinteni az egyik oldal szerint. Súlyos tévedés, ha a nemzetközi zsidó szervezetek ezt egyenesen elvárják a hazai ballib oldaltól! A magyar balos és liberális fiatalok így egyszerűen el vannak zárva a múlt objektív megismerésétől. Ez is oka a ballib oldal sikertelenségének, ez saját tapasztalatom.

  • rodeo36
    2016 július 18
    11:44 du.

    Nem kéne általánosítani. Bernie Sanders sikere az amerikai elnökválasztási kampányban megmutatta, hogy sok amcsinak van tele a hócipője a mostani rendszerrel, és valami jobbat akarnak.

    Nekem például döbbenet, hogy még vicces amerikai filmsorozatok is szólnak arról, hogy az amerikai vidék a túlélésért küzd. Jó, ebben lehet, hogy a magyar tévések is benne vannak, hogy direkt ilyeneket válogatnak össze. De jellemző, hogy a magyar liberálisok a rendszerváltáskor az amerikai kapitalizmust majmolták, és a magyar vidék halálán van. Orbán csak a kegyelemdöfést adta meg a falvaknak …

    Sokkal értelmesebb lett volna a nyugat-európai vidékfejlesztési módszereket átvenni, ami nem a nagybirtokra épül, inkább a középbirtokra. A szabolcsi gettókba szorított cigányság helyzete pedig azt hiszem kelet-európai sajátosság. Nyugaton inkább a városi lakótelepek szlömösödnek. Orbán megtalálta az aduászt, hiszen a falvakban sokkal könnyebb közmunkát és értelmes lakhatást adni a mélyszegényeknek. Ezért van legalább egymillió biztos szavazója, csak kár hogy egy kényszermunkarendszerben.

  • Moshe-nek igaza van!
    Üdvözlöm.

  • Ha már náci emlékmű. Merkel anyó nagy hibát követett el, mikor nem csinált botrányt a német megszállás emlékművéből.

    Most már hivatalos, hogy a fidesz elkönyvelte a merkeli Németországot „Negyedik Birodalomnak”! Snitt Mariskának jutott a „dicső” feladat.

    Szóval ezért kellett a német sast odarakni, bármilyen horogkereszt nélkül! Csak a felháborodás hatására kapott egy 1944 gyűrűt! Pedig figyelmeztették Németországot, hogy ne minimális kardcsörtetéssel válaszoljon a sértésre! A menekültválság kellős közepén majd könnyű lesz ráfogni Merkelre, hogy diktál a többieknek. Pont Merkel, az egyetlen, aki segített a nyomorultakon. Hát hiába, ha beengeded Orbán patáját az előszobádba, akkor a végén föl fog falni, ezt már sokan megtanulták, és mind bukott politikus!

  • hazai lámpa, olvastad a legujabb hírt?
    Egy afgán menekült terroizálja a németeket egy fejszével?

  • Kedves Rodeo!

    Bush-ek eppenseggel elertek bizonyos eredmenyeket.
    A felfordulast a kis marxista-iszlamista Obama okozta.
    Nem csak kulfoldon, belfoldon is.

    Obama egy valosagos termeszeti csapas. Ide vezet a cocjalizmus az iszlamizmussal karoltve, na es a gyakorlatlansag.

    Nem tudom melyik convention-t nezted, amit en neztem azon senki sem habzott.

  • hazai lámpa
    2016 július 19
    8:17 de.
    Kedves hazai lámpa, ne csodáld a magyarok többségének véleményét Horthy Miklós kormányzóról. A többség azon nőtt fel, hogy milyen gazember, hazaáruló és náci volt Horthy.

    Aki nem olvas kicsit vissza magyar történelemről, csak ezt tanulta az iskolákban, ezt olvasta az újságokban.

    Kevés öreg él még, aki emlékszik arra a korra is, és tudja mi volt az igazság.

  • Ismételten ajánlom , hogy vegyék meg otthon ezt a könyvet: Nemes József: Horthy futára voltam…
    Ez a könyv nem védi, vagy dicséri Horthyt, hanem egy történelmi eseményről szól a könyv, ami megtörtén, a könyv írójával.

  • Figyelő
    2016 július 19
    12:58 du.

    Attól, hogy pillanatnyilag nagy kudarcnak látszik a Wilkommenskultur, még Merkel nem egy Führer. Orbán azért próbálja ezt rákenni Merkelre, mert a helyére pályázik, ennyi. Remélem, a németek irtó nagy botrányt csapnak ebből, és Orbán belebukik a kisded játékaiba.

  • Figyelő
    2016 július 19
    1:20 du.

    Az az igazság, hogy még a kommunisták se mondták soha Horthyról, hogy náci! Fasiszta volt meg ellenforradalmi a komcsi történetírásban. Ez valami modernkori őrület, hogy Horthyt népirtónak és tömeggyilkosnak tartják.

    És ismétlem, ma már Horthy démonizálása teljesen kopntraproduktív, mert Orbán kidobta a fideszes Pantheonból az öreget. Lázár jelentette be, mikor lefújták a Hóman-szobor felállítását.

  • hazai lámpa

    Merkel tévedett, mert „jó kislánynak” akart látszani! Félt attól, hogy ha nem fogadja be a menekülteket, akkor lenácizzák majd őket.
    Sajnos, a németekben még ma is megvan ez a félelem, hogy majd nácinak hívják őket!
    Persze, NEM fogják újra megválasztani a németek.
    Kétlem, hogy ezt akarná Orbán, saját magának.

  • Nagyon örülök, hogy lefújták a Homan szobor állitást. Nem értettem ezzel egyet, csak hőzöngésre, balhéra adott volna okot! Valóban Homan kitünő kultúrminiszter volt, de igazából Ő hozta be a numerus clausust Magyarországon!

  • Különben, csak érdekeségként, Homan Bálint édesanyját itt ismertem meg Montrealban, ide menekült és itt halt meg. A rossznyelvek szerint nem volt mit ennie, kenyérhéjján élt….

  • Kedves Figyelo es Hazai Lampa!

    Nekem nem tul sok okom van arra, hogy Hothtyt barmiert is dicserjem, de az valoban igaz, hogy Horthy azota „naci” amiota az Orban „is az”.
    Az elvtarsak peterkeje elmenne, ha nem tudnanak valami irtozatos nagy baromsagot hazudni.

    Lasd Viktor elvtarsat…

  • Oh, csak ugy kivancsisagbol mekkkerdeznem a Christ, hogy vajon miert nem tudositja az ilyeneket a sajat kis varosabol?

    http://www.barenakedislam.com/2016/07/19/canada-knife-jihad-police-have-charged-both-mohamed-hamed-mohamed-26-and-ali-abbari-21-in-connection-with-separate-stabbings-in-ottowa/

    Persze lehet, hogy nem newsworthy. 🙂

  • Moshe Akiva
    2016 július 19
    7:41 du.

    Orbánról a legjobb barátai és tisztelői mondták, hogy „geci” meg „patkány”. Lehet, hogy népirtásban nem fog résztvenni, de hogy a hosszú kések éjszakáján már túl van, az tuti.

    Horthynak voltak barátai, és tényleg nem rajta múlott, hogy elhurcolta őket a Gestapo.

  • Távoli Névrokon

    Ez a cikk egy hamisan a demokráciára, a humanizmusra és a liberalizmusra való hivatkozással íródott haza és Európa elárulására biztató kiáltvány, tele hazugsággal, csúsztatással és a hatalom bármi áron való visszaszerzéséből táplálkozó bosszúáló indulatokkal! Kollektív európai összefogásról papol azoknak akik ellen Európa legalább 1000 éve csak furmányos igéreteket és megalázó cserbenhagyást tapasztaltak! Még soha nem próbáltuk ki, mert mindig csak mondogattuk, de most már ideje lenne megvalósítani a segíts magadon s az Isten is megsegít javaslatot és az ilyen fogatlan, fogadatlan prókátorokat vissza kell innen zavarni a felhasználóik valagába!

  • Távoli Névrokon

    Én megértem a moderátort, hogy a liberalizmus nevében nem avatkozik be, de ilyen aljas szigetvári förmedvényeket azért, ha egy picurkát is magyarnak érzi magát nem kellene átengedni a rostán!

  • Most olvastam Szigetvári hvg-interjúját, csak nem ezért támadjátok őt fentebb? 🙂

    „hogyha itt bárki, akihez nekem közöm van, és ezekkel szemben kormányra kerül, annak kötelessége a legszűkebb Orbán-érdekkör vagyonát államosítani.
    Egy jogfolytonosságot megszakító rendszerváltásig kell elmenni, mert én azt gondolom, hogy az Orbán-rendszer, amely maga magát illiberálisnak mondja, azzal a rendszerrel demokrataként nem szabad kontinuitást vállalnom. Nyilvánvalóan nem padlássöprésről beszélek, nyilvánvalóan nem a kis- és középvállalkozói réteg államosításáról. Csak arról a legszűkebb és jól beazonosítható, fideszes, orbánista érdekkör vagyonáról, amelyet egy új jogrendben köztulajdonba kell helyezni. Ez kiterjed a MET-re, kiterjed Garancsi vállalataira, kiterjed Mészáros Lőrinc földjeire, mert ha úgy vált bárki kormányt ezután, a Fidesz után, hogy prosperitást teremt, de ezekkel a dolgokkal nem számol el – beleértem a korábbi ügynökaktákat is, meg sok minden mást –, akkor szerintem nem lesz legitim az a politikai rendszer, és nem lehet Magyarországon egy újabb generációra sem polgári demokráciát csinálni.”

  • Figyelő
    2016 július 19
    2:27 du.

    Merkel befogadta az üldözötteket, ezért Orbánék elnevezték őt Negyedik Birodalomnak! Vajon miért?

    1. Merkel szét akarja osztani a menekülteket az Unióban.
    2. A fideszesek szerint a háttérhatalom utálja Európát, és azt akarja, hogy elkeveredjünk az arabokkal.
    3. Merkel az ő megbízottjuk, talán ez lesz a kormánypropaganda következő jelszava.

    Ebben csak az a furcsa, hogy a Harmadik Birodalomnak pont az volt a célja, hogy ne keveredjünk senkivel.

  • Figyelő
    2016 július 19
    2:30 du.

    A numerus clausust Teleki vagy Klebersberg minisztersége idején hozták törvénybe, de mindenképp a huszas évek elején. Ha jól emlékszem, Hóman inkább a későbbi zsidótörvények megalkotásában vállalt szerepet, ami miatt sokan elvesztették az állásukat, megélhetésüket.

    Hómannak a székesfehérváriak akartak szobrot állítani, merthogy sokat tett a városért. Nagyon ellentmondásos az ügy, mert a mostani történészek szerint nagy zsidógyűlölő volt, de a korabeli neves történészek kiálltak érte maximálisan a háború után. Viszont a kommunisták nem a zsidóüldözés miatt ítélték életfogytra, hanem mert megszavazta Magyarország háborús részvételét. Orbánék végül azért tiltották le a szobrát, mert benne volt minden kormányban a német megszállás után, még Szálasiéban is.

  • Moshe Akiva
    2016 július 19
    7:41 du.

    Most jut eszembe, hogy Orbán nem is náci, amióta megépítette a kerítést! Akkoriban a Mancs címlapján szögesdrót Hitler-bajusszal ábrázolták, és nagy botrány lett belőle, ti. a ballib média nagy botrányt csinált belőle.

    Orbán mostanában csak korrupt falusi cigánygyerek, de amúgy szeretik a liberálisok, lsd. György Péter nevű esztéta, aki alig várja, hogy elkészüljön a Vár! Biztos reménykedik, hogy meghívót kap a garden partyra …

  • Orsós Elemér

    hazai lámpa
    2016 július 20
    10:23 de.
    Te pont olyan vagy mint Móricka, csak Neked mindenről Orbán jut az eszedbe, már az O betü látványától is érzed kénszagú leheletét és hallod patái kopogását, de elárulom Neked hogy Kövér, Lázár, Kósa vagy bármelyik hozzá hasonló fidesznyik sokkal rosszabb báb lenne, mint ahogy ugyanez elmondható hasonló cipőben járt elődeiről is akár Németh Miklósig bezárólag! Evvel most nem szépíteni akartam imádott kedvencünket, csak rávilágítani hogy jelen pillanatban nála csak rosszabbak vannak a palettán!

  • Kedves Hazai Lampa!

    Ugye nem azt akarod mondani, hogy a Kinai Nagy Falat epito Han, Szuj, Ming dinasztiak osszes uralkodoja mind naci volt?

    Ekkora falat mar csak nem lehet naci!?

  • hazai lámpa, 2016 július 20 10:44 de.

    Hóman Bálint a magyar zsidó honfitársai megaláztatásának és jogfosztásának kiemelkedő alakja – aki kívánatosnak tartotta a “zsidókérdés végső megoldását”, aki kulcsszerepet játszott a keresztény magyar társadalmat hozzászoktatni ahhoz, hogy a Magyar zsidókat állami közreműködéssel fosszák meg szabadságuktól, állampolgári jogaiktól és végül, életüktől.
    A nyilas Hóman Bálint, akit a beteg, magasabbrendű fajgyűlölő ideologia elbűvölte, tevőlegesen hozzájárult 600,000 (hatszázezer !) honfitársunk tragédiájához, eltüntette a falvakból a zsidót, kiirtva a teljes magyar vidéki zsidóságot, mert a deportálásban részt vevő, buzgó, istenfélő, keresztény, embertelen gyilkos eszmékkel megfertőzött magyar tömegek elhitték, hogy a zsidó honfitársaik idegenek és ellenségek, és az eltüntetésük nemzeti érdek – a magyar zsidó honfitársainkat először kizárjuk az egyetemekről, – aztán sárga csillaggal megbélyegezzük, – aztán gettóba zárjuk, – végül legyilkoljuk őket – és majd ezzel megoldódik a „keresztény magyar” embernek minden problémája.

  • Figyelő, 2016 július 19 2:30 du.

    Mikor a nagy nyilas „nemzetvezető”, a gyáva Szálasi Ferenc, hazánk HUNGARISTA HADÚR – ja, ki 1944-ben az első dörrenésre megtömte zsebeit a magyar zsidó honfitársaitól lopott ékszerekkel, aztán illa berek, nádak, erek! – itt hagyott csapot – papot, „HŰSÉG” házát, ‘nyilas testvéreit’, a bátor Magyar honvédeket, engemet és családomat és hazaáruló patkány módra kereket oldott, Hóman Bálint embertelen gyilkos eszméi életbe keltek – az ordas náci eszmék által megvadult nyilas, „keresztény” csürhe kik aztán tetszés szerint raboltak, fosztogattak és brutálisan megkínozták, lelövöldözték a védtelen Magyar beteg zsidó honfitársaikat, köztük asszonyokat, öregeket, gyerekeket és kórházba fekvő betegeket és azok ápolóit. (Tanú: Budapest, XII. Maros utca 16).

  • Katona Zsombor

    hazai lámpa
    2016 július 20
    10:23 de.
    Most az egyszer majdnem teljes mértékben egyetértek Szigetvári jogos követelésével, azért majdnem, mert kb 1987-től vagy tán előbbről kezdve kell akkor már konzekvensen(nem kettős mércésen) visszaállamosítani az illetéktelen kezekbe került állami vagyont, mert ez a kótya-vetye már a Kádár rendszer fellazulásával elkezdődött, amikor a pelyhedző állu szdszes ifjoncok -akikből kibontakozott a Fidesz is- még stencillel gyártották konspirációban a szamizdatokat, mire a Fidesz először 1998-ban hatalomra került az ország 2/3-a már ebek harmincadján volt, a maradékon a Fidesz az MSZP-SZDSZ koalícióval felváltva osztozkodott, mára már csak az újrafelosztáson marakodnak! Na, így azután ügyesen vissza is keverednénk a „rendszerváltás” előtti vagyoni állapotokhoz és kezdhetnénk újra a vadprivatizációt, természetesen most már Szigetvári úr szájíze szerint! Brávó, a kedves, igazságos és elfogulatlan Szigetvári úrnak most is sikerült egy kackiásat csúsztatnia!

  • Pityi Palkó
    2016 július 20
    8:05 du.
    Ollvasva Szálasirólírt bejegyzést, megnéztem a wikipédián, hogy is volt Szálasi élete. Nézzen utána, mert nem stimmel az itt leírt végkimenetele.
    Szálaisra én is emlékszem és szörnyű tetteirel.

  • Pityi Palkó
    2016 július 20
    7:53 du.

    Túlélő szemmel tudom, hogy minden náci egyforma, de szerintem Hómant ez a népbírósági indoklás fejezi ki legjobban.

    „A népbíróság előtt egy pszichológiai rejtély áll Hóman Bálint tevékenységével kapcsolatban. Ugyanis az egyik oldalon, kifelé, a legteljesebb németbarátságot, a németek legteljesebb kiszolgálását hirdette, és politikai ténykedése is erre irányult, a másik oldalon pedig nagyon sok embernek segítségére sietett, a hozzá közelállóknak, akik többek közözött az üldözöttekhez tartoztak, továbbá akik a baloldali gondolat képviselői voltak, semmi tekintetben nem ártott, sőt maga körül ezeket az embereket meghagyta, és rajtuk minden vonatkozásban segíteni akart. ”
    – A népbíróság elsőfokú, 1946. március 23-i ítélete (részlet)

    Szerintem ez az ember hiába volt egyetemi tanár, totál rácsavarodott a zsidókérdésre. Ezért lehetett, hogy a mindennapi életben normálisan viselkedett még a zsidókkal is, de az íróasztal mögött ülve könnyedén osztott-szorzott több százezer zsidó életével, mintha százezer zsák krumpliról vagy láda almáról lenne szó.

    Épp ezért iszonyú nehéz lesz a ballib oldalnak eladni, hogy ő egy náci állat. A fideszesek viszont ájtatos képpel mutogathatnak a jónevű történész barátaira, ill. képviselői tevékenységére, hogy kérem ez egy kulturált ember volt, aki segítette a városát.

  • Pityi Palkó
    2016 július 20
    8:05 du.

    Idézte itt tegnap valaki ezt a cikket Karsaitól, Szálasi a tökéletes bűnbak:

    „a tárgyalóteremben néma csend lett: „Lassan rájönnek a zsidók, hogy tényleg nekem köszönhetik életüket azok, aki az elmúlt zsidótragédiából élve visszajöttek, vagy élve maradhattak.”32 A tárgyaláson részt vevő túlélők talán ekkor értették meg, hogy a Szálasi-kormány zsidópolitikája nem csak a Duna-parti tömeggyilkosságokból (ezek során kb. 8-10 000 embert öltek meg, kb. annyit, amennyit egy-két nap alatt 1944 tavaszán-nyarán Auschwitz-Birkenauban megöltek a nácik), a rablásokból és a halálmenetek borzalmaiból állt.”

  • Az igazság az, hogy mai szemmel egészen más a megitélése annak a kornak.
    Ma mindenki náci gyilkosnak szűmit, aki akkor kormányban miniszter volt, vagy egy politikus.
    Mindenki itt, elfelejti, hogy a német megszállás és a német befolyás milyen hatalmas volt. Csak azt tudom mondani, hogy aki azt átélte, jobban emlékszik a tényekre.

  • javit:

    ” gyilkosnak tűnik..”

  • Pityi Palkó
    2016 július 20
    7:53 du.

    Akiről itt írt, azok nem keresztény magyarok voltak, hanem nácik. A nácizmus tagadta Istent és nem tartotta magát istenfélő „kerszténynek”: Most már ideje, hogy ezt tisztázzuk.
    Az lehet, hogy papiron azok voltak.