A jobbikos Pintér Tamás és a KMH négy megválaszolatlan kérdése

2016 július 21 9:15 de.24 hozzászólás

Lapunk előtt is ismert, hogy a Jobbik új kommunikációs és politikai stratégiája az úgynevezett „néppártosodásra” összpontosul. Ez lényegében annyit jelent, hogy országos szinten a Jobbik egy többnyire mérsékelt, kormányképes profilt kíván mutatni. Pintér Tamás dunaújvárosi önkormányzati politikus váltja az echte szélsőjobbos Novák Elődöt az Országgyűlésben és ha csak a felszínt nézzük, akkor a 35 éves politikus valóban mérsékelt hangot ütött meg és erről angol nyelvű testvérlapunkban számoltam be a múlt héten. Pintér a sokszor durva és kirekesztő identitáspolitika helyett a fideszes korrupcióra és a mindennapi problémákra fókuszál. De a felszín alatt – helyi szinten – is ugyanez a mérsékelt hangvétel folyik, vagy a Jobbik csak országosan prezentál magáról egy szalonképesebb képet, miközben helyben marad a szélsőségesség?

Erről kérdeztük Pintér Tamást a múlt héten emailben, annak fényében, hogy ő is tett – éppen helyi szinten – olyan burkolt zsidózást tartalmazó megjegyzéseket, amelyek egyáltalán nem férnek be a jobbikos néppártosodási stratégiájába. Kétszer is felkerestük az újonnan kinevezett országgyűlési képviselőt, de sajnos egyszer sem kaptunk válaszolt kérdéseinkre.

Így most csak a Pintér Tamáshoz intézett megválaszolatlan kérdéseinket olvashatják…

Pintér Tamás (Jobbik)

Pintér Tamás (Jobbik)

1. Sajtótájékoztatóján megemlítette, hogy parlamenti munkájának fontos része lesz a kormánypárti korrupciós ügyek feltárása. Az LMP részéről Hadházy Ákos meglehetősen eredményesen látott neki hasonló feladatnak. Rendszeresen – szinte hetente – tár fel, illetve mutat be újabb korrupciós ügyeket. Miben különbözik majd az Ön hozzáállása ehhez a kérdéshez attól a munkától és kommunikációtól amit az LMP már hónapok óta végez?

2. Említette, hogy Ön a Jobbik néppártosodásának folyamatát kívánja elősegíteni. Talán Ön előtt is ismert az a felvetés, hogy miközben a Jobbik országos szinten egy mérsékeltebb, az előző időszakhoz képest a rasszizmustól kevésbé átfűtőtt kommunikációt és identitáspolitikát kíván folytatni, helyi szinten mai napig gyakoriak a szélsőséges megnyilvánulások. Dunaújvárosban – helyi szinten – mikor fordult el a Jobbik a szélsőséges politikától és ez a változás konkrétan miben mutatkozik meg?

3. Tavaly Dunaújvárosban, október 23-án, Ön beszédet mondott az 1956-os forradalom és szabadságharc megemlékezésén. Ebben elmondta, hogy Ön szerint a magyar politikai és gazdasági elit tagjai „Izrael kegyeiért versenyeznek.” Izrael kormányát jobboldali erők vezetik, köztük radikálisan jobboldali, nacionalista pártok is, mint például a Yisrael Beiteinu. Konkréten hogyan versenyeznek a magyar elit tagjai a zsidó állam „kegyeiért”, illetve milyen tevékenységben mutatkozik ez meg leginkább?

4. Mint országgyűlési képviselő, Ön rendszeresen el fog sétálni a parlament közelében lévő, „Cipők a Duna-parton” néven ismert Holokauszt emlékmű előtt. Az emlékmű a Dunába lőtt magyar zsidókra hivatott emlékezni. Milyen felelősséget ruház Önre, illetve kortárs magyar politikusokra általában a Holokauszt múltja és emléke?

24 hozzászólás

  • Göllner András

    Én még egy kérdést hozzá fűznék a listához. A Jobbik évekkel ezelőtt szövetséget kötött a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalommal (HVIM) és a Betyársereggel, melyek a mai napig, a nagy nyilvánosság előtt, náci és fajgyűlölő álláspontot képviselnek a magyar politikai életben. Hely híján, most nem fogok ide tucatnyi idézeteket bizonyítékként behozni, olvassanak bele bátran a HVIM lapjába, a Magyar Jelen-be, ott bőven találni fognak erre bizonyítékokat. Itt csupán azt szeretnénk megkérdezni, a Jobbik képviselőtől, hogy olvasta e Barcsa Turner Gábor, a HIVM alelnökének, pártja politikai szövetségesének fenyegetését, melyet a KMH munkatársainak intézett pár éve? Idézem: „Ne gyertek soha vissza! … itt az újnácik és fasiszták fel fognak titeket akasztani a gusztustalan cikkekért. Itt mi vagyunk az urak….Maradjatok odakint és haljatok meg hontalanul, vagy éppen Izrael állam dicsőítésében”. A Jobbik miért nem bontja fel szövetségét azokkal az újnácikkal és fasisztákkal, akik akasztással fenyegetik e lap munkatársait?

  • -„Israel kegyeiert…”-
    rohejes. ismerve a magyar neofasiszta politikat nem hinnem hogy pozitiv viszhangra talalna itt izraelben mondjuk a bayit h’yehudi vagy az Israel beiteinu partoknal.

  • a Kahana Chai-nal meg kevesbe……………….sot eppen ellenkezoleg

  • barlév és Göllner,
    én nem tudtam erről a borzalmas fenyegetésről.Ez a HIV tulajdonképpen az Eidsz bacilusa?Mert ha igen ne közösüljenek vele a normálisak.A magyar homókért majd mondunk egy szép nekrológot.Addig is kellemes farszíj húzást a jobbik és a buzeráns baktériumok között.

  • Chris, ezek álkérdések, azért nem válaszol erre a képviselő-jelölt. Először is, mi az hogy „zsidózás”? Maga a fogalom érthetetlen. Ennél csak a „burkolt zsidózás” jelző érthetetlenebb. Mi a gond azzal, ha valaki problémának tartja az Izraellel való bensőséges kapcsolatot? Valaki az oroszokkal való kapcsolatot tartja elvetendőnek, itt litániákat írtatok róla, hogy Orbán „Putyin seggét nyalja”. Ez egy vélemény, lehet vitatkozni róla, nem azzal lesöpörni a témát, hogy ne „oroszozzál”.
    ………
    Amúgy Izrael elnöke felsorolta hazánkat is, mint felvásárolandó országot a nagyvilágban, remélem az nem számít antiszemitizmusnak, ha magyarként viszolygok a „felvásárolt gój” szerepétől a saját hazámban.
    ………
    A magyar érdekekre felesküdött 35 éves politikus viszonyítási pontja nem a holokauszttal, meg a dunaparti cipőkkel kezdődik és végződik, hanem a jelen magyarság sorsa, jövője kell hogy foglalkoztassa.

  • Christopher Adam

    Charlie, Az a gond, hogy valaki „bensőséges” és Magyarország szemszögéből nézve szervilis, hátrányos sőt konspiratív kapcsolatot feltételez a zsidó állammal, de nem magyarázza el konkrétan, hogy ez miben is valósul meg. Csak sejtet „gonosz” és sötét dolgokat.

  • Göllner A., néha jó irányba változik a világ, kedvencem Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek (ahol nyolc amerikai támaszpont és szabadkereskedelmi egyezmény van) demokratikusan megválasztott elnöke.
    A korrekt erkölcsi mércéjű Rodrigo szerint azok a hazug vagy népellenes újságírók, akiket lefizetnek vagy egyéb korrupt ügyletbe keverednek, jogosan végezhetőek ki.
    „Csak azért, mert újságíró vagy, nem vagy felmentve a kivégzések alól, ha egy rohadék vagy.”
    ……..
    Ezzel kapcsolatban még sehol nem olvastam Hillary Clinton szavait, hogy „felbontaná a szövetséget”.
    Hmmm?

  • Christopher Adam

    Charlie,

    “Csak azért, mert újságíró vagy, nem vagy felmentve a kivégzések alól, ha egy rohadék vagy.”

    Képzeld el, hogy ha Kádár is ezt gyakorolta volna az újságírókkal szemben…vajon Bencsik András megmenekült volna ez alól? Lehet. Ő meglehetősen „rugalmas.”

  • Chris nincs ebben semmi sejtetés, minden közéletet ismerő magyar tudja, hogyha egy zsidó elnök szeretne valamit felvásárolni, és itt még a magyar kormányban készséges partnert is talál, az az őslakosokban berzenkedést szül.

  • charlie és Chris,
    elnézést amiért belekotyogok a csörtétekbe.A margóra csak annyit jegyeznék meg,hogy Simon Peresz évekkel ezelőtti szerencsétlen kijelentésére két ok volt.Egyik,hogy azt hitte egy normális, demokratikus országban beszél.A másik ok,hogy nem volt mellette olyan tanácsadó,aki felvilágosította volna,hogy egy neofasiszta államban így nem beszélnek.Van ezenkívül egy konklúzió is.Ezt pedig Te generáltad nálam.Mivel te mindig tisztességes hangot ütöttél meg velem szemben én is visszafogom magam és nem írom meg amit gondolok.

  • Még azt kifelejtettem,hogy már csak azért sem vásárolunk fel semmit árvalányhajiából,mert bár a szittyák sóherságukban eladnák az anyjuk sírját is,de a pénz bezsebelése után zsebszerződésnek neveznék az ügyletet.Így csinálták ezt néhány évvel Peresz előtt az osztrák föld és lakás vásárló „sógorokkal”is.A pénz maradt az értékek pedig vissza lettek grabecsolva.Hirtelen felindulásból elkövetett szittya virtusból.Peresz ezt a magyaros módszert nem ismerte.Természetesen nem lettetek „felvásárolt gójok”.Tehát a rinyálás erről még annyira sem releváns,mint a 95 évvel ezelőtti Trianonért-szipákolás.De ha jól esik folytatni lehet a zokogást. Jó kereskedőhöz illően nyitok egy zsebkendő gyárat.

  • Göllner Bandi : 😀 😀

  • Gyuri10: 😀 😀

  • Gyuri bácsi, pár pontban javítanám a tájékozottságodat. Peresz az izraeli gazdasági kamara előtt beszélt az övéinek a célokról, a helyszín pedig Tel-Aviv volt. Részt vett rajta Shari Arison is, aki azóta éjt nappallá téve vásárolgat mindent nálunk, amit a kiszolgáló elitünk fillérekért felkínál.
    ………
    „a szittyák sóherságukban eladnák az anyjuk sírját is” mondatod azért nem helyes, mert évtizedek óta nincs beleszólása a „szittyáknak” a magyar gazdaság történéseibe, amit egy kozmopolita csapat gondol saját kiváltságának.
    ……
    Az osztrák példa szintén nem jó. Mivel a magyar földet jogszerűen megszerezni nem tudták a sógorok, ezért kollaboráns ügyvédek segítségével színlelt bérleti szerződéseket kötöttek, hogy a moratórium lejárta után ölükbe hulljon az utolsó kincsünk is. Ezt akadályozta meg az Orbán-kormány helyesen, azonban a kis csalafinta ügyvédek kőbányába terelése helyett ezek még ma is űzhetik praxisukat.

  • charlie
    2016 július 21
    2:53 du.

    Charlie, szeretsz hazudni vagy pénzért csinálod? Itt senki nem utálja Putyint csak azért, mert orosz. A magyar emberek legalábbis nem ezért utálják, a hivatásos ruszofóbok meg kit érdekelnek.

    A zsidózás azt jelenti, hogy valaki hisz a háttérhatalomban. Engem nem érdekel, hogy ki miben hisz, de te pont ugyanolyan ködös és rosszindulatú módon fogalmazol, mint az általad fikázott „lefizetett” újságírók. Annyit benyöghetett volna a Jobbikos képviselő, hogy neki nem Izrael állammal van baja (haha), hanem a titkos háttéralkukkal.

  • Katona Zsombor

    gyuri10
    2016 július 21
    1:17 du.
    Fergeteges humor a köbön, látod így is ki lehet engedni a gőzt, és még jól is esik! Egészségedre!

  • hogyaszongya.; felvasarolt goy-ok…
    hat en nem tudom ugye…..de nekem legyen mondva azer ahol van mit megvenni, van ELADO is. ugye senkit se zargattak sodrofaval az asztal korul otthon hogy cask es kizarolag nekunk adjon el barmit is….?
    jaaa……..hogy mi fizetunk csak egyedul valos arat.
    akkor meg lehet a pofat takarekra tenni es szegyenlosen lapitani mint kaki a fuben.

  • gyuri10
    az aids virusa az.
    —————————-
    ajn zer-zer frejlise somer Sabbesz far alle.
    -/ meg a ganef gadol mojsele-nak is………/-
    zajt gezunt’ haverim…

  • Charlie
    latom fajdalmas az igazsag.
    marpedig a magyarok eladnak meg az anyjuk koporsoszegeit is………….cask jol legyen megfizetve.

  • charlie,
    köszönöm a sokirányú felvilágosítást.Már utána semkell néznem, mert rajtad kívül csak a Tórának hiszek.

  • charlie,
    még azt hozzátenném,hogy a magam részéről erősen szurkolok,hogy ne csak Sheri Arison veszítse el a szaros bugyiját is,hanem minden izraeli és minden nyugati zsidó aki magyarországon többet vásárol,mint a túristaként előre megrendelt szállodai szobát és éttermi adagjait.Anyámtól örökölt lakásomat,már szerencsésen elvesztegettem.Venni pedig Magyarországon már levegőt sem akarok.

  • Gyuri bácsi 10:04, ilyen amikor mindketten ugyanannak szurkolunk. 🙂

  • + KÉRDÉSEK

    Mi van Szegedi Csanád ügyével?*

    Ha lejár az illető EU-s mandátuma kirúgják e a Jobbikból a zsidó felmenői okán?

    Vagy már annyira elcukisodtak ezek a hazay nácik, hogy náluk már ez se számít?

    Hogyan fér meg egymás mellett odakinn Szegedi Csa. és Morvai K.r.a. ?
    ˙

    .

    * T.i.: A nevezett, jobbikos alelnökükről, korunk Imrédyjéről, amikor kiderült ez a nácik közt tragikus, minden esetre „botrányos” tény, a cuki tagságuk, az a lumpen népség és persze a mégcukibb vezetőik. szóval az egész nyilas bagázs követelte, hogy Cs. mondjon le, meghogy ki kell őtet zárni… – Ja!
    Amire persze nem számítottak, ez a „megátalkodott” pedig megtagadta a lentről jövő >demokratikus hang< teljesítését, SŐT magába szállva inkább megtért még az ősei hitéhez is. Ennek során belépett a EMIH-be és egyre tisztuló lélekkel – leszámolva addigi antiszemita múltjával – teljesíti a magyar haza iránt elkötelezett szolgálatát, míg a mandátuma le nem jár odakünn Bruxellesben… 😀

  • charlie,
    nehogy erdőbe vezesd magad,a fradinak soha nem drukkoltam. Viszont az MTK-nak sem.Most is más más indokkal vagyunk egyformán rosszindulatúak.Már néhányszor leírtam,de ez most ide is illik: Nincsenek barátok és nincsenek ellenségek.Vannak közös érdekek. Persze ez is mint minden más csak normális emberekre vonatkozik. Azt hiszem kettőnk közül egyikünk sem veri le a lécet.