Az LMP támogatja a fideszes népszavazást — Ez súlyos hiba, de nem Fidesz-bérencség

2016 július 26 12:43 du.37 hozzászólás

A menekültválság és az Európa-ellenes népszavazás remek lehetőség arra, hogy megtudjuk, melyik párt valójában miről, mit gondol. A hétvégén – sajnos – a Lehet Más a Politika újabb menekültügyi fordulatáról kaptam hírt.

Szél Bernadett arról beszélt, hogy a menekültügy kérdését nemzeti hatáskörben kell hagyni, zsarolásnak tekinti az Európa Unió válságkezelését, és a kvóta ellen kell szavazni október 2-án.

Szemben az LMP-vel, Schiffer Andrással és Szél Bernadetttel, én nem gondolom, hogy Németország okozta volna a menekültválságot. Viszont hiszek benne, hogy a politika attól lehet más, ha szembe merünk nézni a gazdasági helybenjárás miatt keletkezett félelmekkel, és azokra nem indulatkeltő, demagóg válaszokat adunk. Az Együtt a józan középúton járva ezt teszi az Európa-ellenes népszavazás kapcsán is.

Szemben más ellenzékiekkel, Szél Bernadett álláspontját e kérdésben nem árulásnak tekintem, nem tartom Fidesz-bérencségnek, csak egy súlyos hibának. Elfogadhatatlan számomra, hogy a plurális politikai vitákat az ellenzék oldalán sokan rögtön a Fidesz érdekében tett árulásként mutatják be.

Széll Bernadett Tusványoson.

Szél Bernadett Tusványoson.

Szerintem Szél Bernadett és az LMP a menekültválság, a kvóta és a fideszes, Európa-ellenes népszavazás ügyében nem erkölcstelen, csak súlyosan rossz álláspontot képvisel. Lehet így gondolkodni, de szerintem nem érdemes. Mert ezzel csak erősítjük a néphülyítést.

Az EU nem zsarol, hanem közös, szolidaritáson alapuló megoldást keres egy történelmi válságra. Ebben sok megoldás lehetséges, és az LMP – szemben az Európai Parlamentben is jelen levő Zöld Párttal – EU-szkeptikus, kvóta ellenes állásponton van. Az Együtt szerint a kvóta része az uniós biztonságteremtésnek, az integrációt segítő menekülttáborok kellenének, és közben közös határvédelem, szigorú és jogszerű kiutasítási politika, és a munkaerőpiaci válságot enyhítő, a külföldi munkavállalókat rendezetten fogadó, új kék kártya rendszer.

Az pedig csak egy apró momentum, hogy néhány nappal korábban az LMP EP-képviselője, Meszerics Tamás, valamint az Európai Zöld Párt elnökségi tagja a kvótát jó megoldásnak mondta, és kinek-kinek a lelkiismeretére bízta, részt kíván-e venni a népszavazáson. Korábban és most újra, a párt társelnökei mást mondtak, mondanak. Szomorú.

Szigetvári Viktor

37 hozzászólás

  • mar megint tusvanyoson eszi oket a rosseb…………

  • A népszavazást csak akkor lehet Európa ellenesnek nevezni, ha ti Európát az eszement liberálfasizmusotokkal azonosítjátok.
    Számomra a népszavazás nem Európa ellenes, hanem az örült migránssimogató multikulti ellenes. Így a majdani NEM szavazatommal nemcsak a hazát védem, de Európa mellett is kiállok a liberálfasizmussal szemben.

  • barlev és neked ez miért fáj?

  • Orsós Elemér

    tropa
    2016 július 26
    7:19 du.
    Je suise Tropa!

  • Münchenben egy hét alatt 4 gyilkosság volt.
    „Menekült” volt mind a tettes.
    Párizsról nem is beszélve, mennyi halottjuk vanmár-.–

  • Valahol örülök, hogy Szigetvári úr, nem támadott be olyan keményen – mert mindig mondom, hogy az ellenzék minden egyes ütése egy másik ellenzéki párton keményebb, mint ha a fidesz ütne.
    De azért Szél kisasszony hamar elkapta az agyficamot a mellette ülő lumentől… Naon ciki:(
    Schiffer is tett ilyen váratlan kijelentéseket mindig, amikor egyértelműen a fidesz taknyát érezhette az ember, de ő már elment… Reméltem, hogy a szelleme is, de most csalódtam.

  • Jichak Perlmutter

    Szél B. LMP „társelnök” ezzel a posványos jelenlétével, ill. szereplésével megmutatta, hogy méltó maradt nagy mentorához Schiffer A-hoz, aki szinte már szimbolizálta a diktatúra hű alattvalóinak – vagy inkább alányalóinak – boldog megfelelni vágyát, illetve készségét. Mind eközben eljátszotta, mint azt ma már Bernadett is teszi, az ellenzékiség nagy jeleneteit, de közben nem győzte a Nagyúr talpát nyalni, annak lábpihentető selyemzsámolyán, ahol balról Ő (ők, az LMP), jobbról pedig az ugyanilyen ún. „”más”” politikát folytató Jobbik dörgölődzik a Vezér tarlón-kérgesedett szép lábához, hozzátéve mindehhez, hogy közben e két udvari ellenzék egymással is tartja a megfelelő barátságot. Az ilyen posványos alkalmak lehetőséget kínálnak a külön találkozásokra és megbeszélésekre (ld. fotó) is, ez náluk már hagyományszámba megy. Schiffer is, politikusi praktizálása alatt az egész ellenzékből csak a nácikat (na meg épp ezért a fidSS-t) becsülte valamire, miközben a többieket messziről elkerülte… [Sőt a saját párttársaik közül is mellőzte az igazi ellenzékieket a személyükben és tetteikben (tüntetések, ülősztrájkok,stb) egyaránt.] Szél B. sem vett részt pl. az akkor még rendkívül Orbánbarát Vegyépszer előtti ülősztrájkban és a parlament előttiben sem, amikor ezek a forradalmár tüntetni is hajlandó elempések csapatostúl kiléptek, Szél akkor lett társelnökké.
    Ma tehát az, hogy tényleg legyen más a politika, az a schiffer-utáni LMP számára is csupán egy szép óhaj maradt, és semmi más…

  • Jichak!

    Igen, ez a fajta seggnyaló, látszat ellenzékiség több kárt okoz az ellenzéknek, mint a nyíltan náci jobboldaliság…

    .

  • Tropauer!

    Liberalizmus és fasizmus totális ellentétes fogalmak. E két fogalom egybekapcsolása értelmetlen, illetve alattomos náci propagandafogás.

    .

  • Obersturmbannführer Charlie!

    Oszt mondja Liebe Herr, Barlev olvasótársnak uggyan már miért is ne fájhatnának ezek a tusványosi happeningek ?

    .

  • Perlmutter,

    És lám-lám, a fotó tanúsága szerint fönt a kirakatban a próbababának egy külön – névvel ellátott – hely is kijár… Nade, hogy éppen a legvadabb fid-SS politikus tőszomszédságában, az már aztán több, mint feltűnő, és téged igazol az udvari ellenzékiséget illetően.

    Undorító !

  • Az LMP ezt a kitüntető „z ö l d” címet magától a Vezértől kapta h i t b i z o m á n y b a . 2010-ben akkor, amikor az párttá léptette elő, ill. jutalmazta az addig csak Orbánt támogató és jogi ügyekben képviselő – se@@nyaló – ügyvéd Schiffer András politikai babérokra törekvő és gyakori szivességtevő (>ld.még Sukoró) igyekezetét. Az éppen zöld jelző onnan eredeztethető, hogy a Fid-SS akkor kormányra lépve már nem vállalhatta ezt a már nevetségesen ellentmondásos, valójában – nap mint nap látható – környezet ellenes, favágó kamuzöld politikát. Így aztán az addig birtokolt hamis címet átadta ennek a fent nevezett kegyeltjének – Illés Zoltán, addigi környezeti felelőse jogos sérelmére és fájdalmára.
    Kérdés, hogy látta e már valaki az állítólag „zöld LMP” bármelyik politikusát, v. Szél Bernadettet mondjuk a Kossuth-téri, a József nádor-téri, vagy a városligeti fák védelmében tüntetni, vagy legalább megjelenni a tüntetések háttérben ???

  • DonGolo,
    én egyszer láttam valamelyiküket,de nagy szerencsém volt,mert majdnem beleléptem.

  • Hegedűs Sándor

    Kedves Barátaim!
    Milyen nosztalgiával emlékezem vissza a 2010-es választások előtti kampányra. Akkor a baloldaltól igen komoly mértékben tudott felszívni választókat a „csoda” magát tiszta, szűznek tartott Lehet Más a Politika nevű párt.
    Ma már bizonyosan úgy látom, hogy nem lehet más a politika! Csak valamilyen gazdasági, pénzügyi csoport érdekei mellett kampányoló, azok kívánságát kiszolgáló bólogató szervezet. Nagyon erős a gyanúm, hogy nem közvetlen a Fidesszel paktált le az LMP, hanem áttételen át egy bizonyos dúsgazdag igaz magyar oligarcha (S.M.) kiszolgálója lett, látom az új vezető arcokat, és igen gyorsan összeáll a kép, hogy ki lehet ez a támogató.
    Sokáig ezt nem lehet leplezni nemsokára ki is fog derülni!
    Természetesen tudjuk, hogy más pártoknál is így van, de többségük vállalja az elveit, ismerjük támogatóit (ma már a JOBBIK esetében is van tudásunk arról, honnan fúj a szél). Ezek „tiszta” dolgok viszonylag átlátható viszonyok mellett működnek.
    A már azt is tudjuk melyik szervezetnek melyik a „civil” szervezete, amelyik a szimpatizánsokat, politikától távolságot tartani akaró szakembereket gyűjti egy csapatban, és szorgosan (a párt irányítása mellett) dolgozik az adott pártnak.
    Ez a kis ország már csak ilyen, mindig a másé kell neki, emiatt örömmel üdvözöljük körünkben a „Nem Lehet Más a Politika” kispártot is.
    Szóval egy ilyen kifuserált politikai csapattal (akik egy kanál vízben megfojtanák a másik párt katonáját) indulunk neki a 2018-as választásoknak! A maffia (és a „családot” vezető Keresztapa) már annyi pénzt harácsolt már össze, hogy még az egyszerű magyar polgárok tízezreinek élete árán sem fogja a lopott pénzt visszaadni! Már pedig Ázsiában nem fognak a sok hívővel elköltözni, ők harcolni fognak az erőszakkal besorozott, vagy felbujtott polgárok utolsó véréig!

  • tropa
    2016 július 26
    7:19 du.
    Azt hiszem, valamit nem értesz az UNIÓ elleni szabadságharcban.
    Orbán alapjaiban nem unió ellenes. Legnagyobb fájdalma, hogy az UNIÓ is centralizál, vagyis egyre kevesebb döntést hagy a regionális kormányoknak. Vagyis ha a bürokratikus, lassú döntési mechanizmusokat nézzük, ami ügyenként évekig elhúzódik, még némi alap igazsága lehetne is.
    Két dolog miatt nincs igaza. Nem meri kimondani a dolgot egyenesen, ezért a birkáiból csinál kerge birkát. A másik, hogy háttér célként a személyes hatalma a célja, nem az ország érdeke. Harmadik dologként kiemelhetjük a pénzügyi háttérhatalmakat,azt a lobbit, ami a kezében tartja. Ebben a kérdésben viszont sokkal kevesebb kárt okozna az országnak ha szimplán csak átutalna egy-két milliárdot a soron következő havernak, és a maradék meg az országra menne, nem mondvacsinált projektre.

  • Széll Bernadett belecsöppent a parlamenti zöld párt képviselőjének szerepébe még az előző ciklus közepe táján, mikor épp valamelyik megvilágosodott emberük távozott (Kaufer V, Kukorelly, vagy épp Osztojkán – mindegy is )és eleinte abszolút igazodott, hisz szemmel láthatóan Schiffer vitte a prímet!
    Aztán kinyílt a szeme – valószínűleg ekkor ismerte fel a „lehetőségeket” – ami még önmagában nem baj! Sokkal inkább az viszont, hogy soha egyetlen pillanatra nem mutatta az önálló Sz.B. arcát, azaz sosem lehetett tudni kicsoda Széll Bernadett és mit is akar tulajdonképpen, merre indulna, miként csinálná, ha egyáltalán csinálna valamit! Schiffertől megörökölt/tek egy szerepet, egy igen homályos és körvonalazatlan „raplit” és ezt próbálja meg erőltetni ötödmagával – kevés sikerrel!

    Mit akar az „ellenzék”? – tök mindegy, mert ők mint LMP épp mást és máshogy! Mit akar a kormánypárt? Látszólag, de csak látszólag ez is mindegy – de már koránt sem annyira, ott már óvatosabb duhajok! Schiffer tudta, hogy nem nyerhet/nek, valamerre lépnie kell, azt már harmadszorra nem játszhatja el, hogy bár ellenzéki de épp az ellenzéket zárja ki – kormánypárti viszont nem lehet annak nyilvánvalóvá tétele nélkül! Az már régóta tudott, hogy nincs „egyforma távolság” ettől is meg attól is, és valamilyen formában színt kell vallani! Ezt jól tudta, Schiffer tartott is tőle és ezért elhúzta a csíkot és ott hagyta még egy darabig boxolni Dettikét, aki szemmel láthatóan Önön jelentőségébe beleszédülve nem látja át saját szerepét – vagy talán nem is akarja!
    2018-ig van két év, addig jártatják a szájukat, de nem szándékoznak minden hidat felégetni maguk mögött, kvázi nem folytatnak kamikaze politikát – ki tudja mi történik még addig!?

    A jelen állás szerint, plusz mindezek ismeretében mi a jelentősége az LMP-nek és azon belül Széll B.-nek? Az ég világon semmi -2018-ban nagy valószínűséggel ugyanúgy besegíti őket a nagytestvér a parlamentbe, miként tette ezt már 2014-ben is, hiszen kellenek (legalább mutatóba)az olyan ellenzékiek, akikre – szükség esetén lehet számítani!

    Jól elvannak, Sz.B. egyébként heveny szereplési lázban ég, szemmel láthatóan tetszik neki a dolog, hogy reggel délben este, a nap bármely szakában ide hívják oda hívják, lát egy mikrofont bárhol elnyilatkozza magát, de főleg abban a tudatban leledzik, hogy csinál valamit ami az ország szempontjából releváns – sajnos nem az!
    Az új fiú, Hatházy sokat lendíthetne a párton, kérdés mennyire kap lehetőséget, az eredeti elképzeléseire, vagy majd szépen elsunnyogják a lényeget? Esetleg H. felismeri, hogy itt is csak eszköz és odébb áll?

    Az alig 5- % bejutási küszöb után szinte folyamatosan 2-3 néha 4 százalékot mérnek a pártnak, ami nagyon kevés ahhoz, hogy komolyan vehetők legyenek, kell tehát a Fidesz ölelése, és ha ez nem megy másként, akkor Tusványos!
    Egyedüliként kötik ki, hogy az többi „ellenzékkel” aztán végképp nem, ők majd megmutatják, hogy önállóan egyedül… stb ám pontosan tudják, hogy semmit nem tudnak megmutatni, de ott akarnak lenni minden kilométerkőnél, ezért Sz.B.lerongyolt Tusványosra is, ám azt végképp nem értem, hogy Szigetvári miért magyarázza a semmit?
    Szél. B.de pláne az LMP lépéseit mindenki annak veszi aminek akarja! Én ugyan nem adtam neki nevet, de ha már Szigetvári ilyen jól megfogalmazta akkor konkrétan Fidesz „bérencségnek” és bár a szó inkább királydrámákba való, de valami nagyon hasonlónak értékelem!

    Egy biztos,a 2010-es, saját jogon bejutott LMP-s képviselők közül ha jól látom senki nincs már a parlamentben – Schiffer volt az utolsó mohikán! Talán nem véletlen, hogy már az előző ciklusban is szanaszét fröcsköltek – cserélődtek,ill. kiváltak, mára csak Széll maradt, ám ő is csak az előző ciklus második felében csatlakozott stb.

    Lehet más a politika? Nem lehet! A zöld pártisághoz pedig még véletlenül sincs semmi közük – kérdés volt e egyáltalán, vagy csak jól hangzott akkoriban!

  • Charlie
    miert?
    mert amint elkotrodnak onnet megint a helyiekkel ititjak ki a keseru poharat mint eddig annyiszor. arrol bezzeg szegyenlosen kussol orban fuhrer is.

  • konnyu odamanni nagy gezereccel pofazni hete-havat osszevissza karpat-duna nagyhaza baromsagokrol,stb-stb.
    aztan hazamennek mint akik jol kipofaltak magukat egy evre.
    de az azok akik ott helyben elni kenytelenek mer hova is mennenek otthonaikbol……..azokon majd leverik a port es ki itatjak veluk a keseru lottyet.
    erre bezzeg melyen szegyenlosen hatafordit a tisztelt nagypofajuak gyulevesz csocseleke kik korabban oly nagy derrel-durral harsogtak ott orbaniabol jovend.
    azt persze elvarjak a politikus urak hogy evrol evre odavarjak oket obegatni. pofazni.
    hogy az a magassagos egboltozat szakadna a retkes nyakukba mar egyszer de ugy istenesen.

  • voronyezs
    kanyesna tovaris…………I tak dalse

  • Végre rend van itt kérem. Értelmes vélemények, stílusok és a csőcselék el is hallgatott..

  • barlev12:36,
    ..és a „helyiek keserű pohara” miért fáj neked?
    Ha igazad lenne a hozzászólásodban, nem lennének az erdélyi választók túlnyomó többségben fideszesek és jobbikosok. Bízd csak ránk, magyarokra a belügyeinket, majd meg küzdünk vele.

  • Fáj, mert nekünk magyaroknak ez fájdalmas.
    Te biztos vagy benne, hogy a túlnyomó többség teljesen agymosott? Ezt honnan lehet tudni? Ja??

  • Jichak Perlmutter

    Besancon

    „Schiffer vitte a primet” – Szél Bernadettet pedig be a pártba.

    A megvilágosodott nyáj pedig sajnos szétszéledt.

    Az LMP mai ellenzékisége az evidenciák környékén működik. Vagyis az olyan, már eleve botrányos témák körül forog, amelyeket már a cuki-jobbik, de a fideSS sem tud elhallgatni… Ilyenkor aztán „bátran” kitálalnak. Nekem csak az a feltűnő, hogy az egyes ügyeket egyszerre ketten nem is hozzák. Még véletlenül sem vágnak egymás szavába, hogy ugyan hagyja már kolléga, ez az én ügyem! Lehet, hogy előre összehangolják az akcióikat ott a trónterem trón mögötti helyiségében?
    Annyi bizonyos, hogy éppen azért hozta őket létre a Führer, hogy megossza az ellenzéket.

    .

  • Charlie
    azt te cask hissed hogy joreszuk fideszes vagy jobbikos.
    le se szarnak benneteket.megjegyzem ott nem cask magyeriek elnek. ott vannak meg rutenek,szlavok,szaszok, moldfavok,es romanok is szep szamban. azok ott ugyanugy otthon vannak arpad elott ota -/ a gepida torzsekkel es a kazarokkal/- mint ti.
    erdely nagyon nagyon sokat koszonhet a szasz fejedelmeknek.
    a szekelyek csangok meg nem magyarok mint ti hirdetitek .
    ok azok amik ott van a neukben a magyeriaktol teljesen fuggetlen nep.
    kulonben is a szekely mondas is ugy tartja mar vagy ezer eve,;-” szekely szarta a magyart”

  • az egyszeru videki emberek ott erdelyben utalnak titeket hogy folytov folyvast odajartok pofazni roluk.
    le se szarjak mit ugattok. ezt job ha tolem tudod. 1000 megkerdezettbol 880 azt mondta le se szar benneteket es maradjatok otthon nem koll odajarni ugatni.-azert ez mar onmagaert beszel.
    gondolom a 880 nem valasz tobbet nyom a latban mint a maradek 120.

  • Hadházy Ákos az Egyenes beszédben kijelentette, hogy Ő nem megy el szavazni az októberi névszavazásra. Ugyankkor kérdésre – kissé zavartan – úgy válaszolt, hogy tudomása szerint Szél Bernadett sem akar azon részt venni…

  • mert magyarorszagon is nepakaratrol ugattok…………..a bibi cask ott van hogy a valodi nep tulnyomo resze mast maskent akar.
    de majd ti kb 2000000 vermagyar nacifergek megmagyaraznatok , hogy mit akart es hogyan a tobbi 11millio aki mast mashogy akar mint ti.

  • A nagy ellenzéki hitetlenségre tegnap aztán Szél Bernadett az ATV-n megpróbálta magyarázni ezt a bizonyítványt – meglehetősen sikertelenül, mint az elkapott kisgyerek a spájzban, de rögtön utána Tamás Gáspár Miklós igen kategórikusan – és szerintem helyesen helyre tette a dolgokat. Kivételesen rövid volt, érthető és velős. Érdemes megnézni az Egyenes beszédben…

  • barlev, a „vérmagyar náciférgek” titulust köszönöm, valamit biztosan jól csinálok. Dühös elkeseredettségedet megértem, de majd hozzászoksz.

  • barlev
    2016 július 28
    10:28 de.
    Voltál már Erdélyben?
    Én kétszer is, Kanadából.
    Egyáltalán nem igaz amit állitasz, az egy hazugság! Alig várják a magyarokat, akiket elszállásolnak paraszt családoknál és ott valóban megismerni az igazi mentalitásukat! Na a pénz is jól jön, amit hoznak.
    Az erdélyi magyar változatlanul a földjét gondozza és reménykedik.
    Ja, és a székelyek úgy hiszik, ők az eredeti magyarok, a hun nemzetség folytán.

  • Az LMP kritikus arca úgy néz ki, mint ahogy éppen most a nyolcóra harminckor az ATV Startban Sallai R. Benedek is tényleg kiválóan intepretált. Csakhogy egy fék, kézifék van mindannyiuk nyelvén, nevezetesen az, hogy miközben egy-egy szenzitív kérdéskört bátran boncolgatnak, folyton „kormányról” és „államról” beszélnek…
    Már Schiffer retorikájából is kitűnt, hogy kényes kérdésekben Orbán nevét az Istennek sem mondta volna ki. Most meg úgy tűnik, hogy az ő távoztával továbböröklődött ez a beszéd-technika.
    Az iménti tévériportban, ahol Sallai az állami földek elkótyavetyélése elleni népszavazási aláírásgyűjtés sikertelensége okait igen jól elemezte, az ő szájából sem hangzott volna el az, hogy Orbán, de most már az se, hogy Fidesz… Ő mindvégig általánosítva kormányról, vagy államról beszél, amelyet a laikus néző, vagy hallgató elméjében éppen az említett retorikai trükk miatt, oldalaktól függetlenül egybemosva végül valami apolitikus zagyvaságban szintetizálódik…
    Vajon mi ez a beépített motorfék az ő nyelvük alatt, mi a céljuk vele? Szerintem is, alighanem az az el, vagy lekötelezettség, amely ezt az öttagú „pártot”, az LMP-t az Orbán-Schiffer kardántengelyen keresztül mégiscsak összeköti a fid SS-szel…

  • Málnaszőr!

    Merthogy Legyen Más a Politika. Micsoda mese ez is.
    A kis pártok beépítése az ellenzékbe csak a megosztást szolgálta.

    .

  • Figyelő!

    „Alig várják, hogy elszállásolják őket…” „…ilyenkor ismerni meg az igazi mentalitásukat…”
    – szóval ez is egy jó biznisz… azaz Posványosfürdő.

    Maga is ott üdült ??? 😀

  • Figyelo
    maga volt ott ketszer? ne mondja.
    en cask ugy 30-szor…………….ettol most megnyugszik remelem.

  • Figyelő sem mostanában járhatott Erdélyben…!

  • Eddig azt hittem hogy az LMP-ben egyetlen karizmatikus, a származása ellenére, amikor kell nemzetben is gondolkodni képes vezető van Schiffer András, hála az égnek tévedtem, mert az általa patronált Szél Bernadett is hasonló kvalitásu, köszönjük!