Idősek vagyunk – nem hülyék!

2016 szeptember 6 12:15 de.53 hozzászólás

A Fidesz kormány megszüntetné a nyugdíjak készpénzben való kifizetését, ezentúl bankszámlára utalná az idősek pénzét. A tervezet most készül, máris sok az ellenérv. (Magyarországon – bár már eléggé elerjedt, de nem általános a lakossági számlavezetés.)

Kérem, kérem! Ne tessék a nyugdíjasokat teljesen hülyének nézni!

A nyugdíjas alapszámla az első olyan kormánydöntés, ami nem az ötvenes évek irányába mutat. Nyilván véletlenül keveredett oda valaki, aki nem úgy gondolja, hogy a nemeztarsolyban kellene ma is a tallérokat őrizni.

Kétségbeesetten hívott a nagynéném, hogy mi lesz vele, biztos ezt is azért találták ki, hogy könnyebben csökkenthessék a nyugdíjat.

A kormányban bízók nyilván más érvet találnak az elutasításra.

Fotó: kaposvarmost.hu

Fotó: kaposvarmost.hu

Ami a legjellemzőbb: a tárgyban megjelent írásokban főként attól félnek, hogy idős honfitársaink nem lesznek képesek felfogni a kártya használatát. Megnyugtatom: ha nem akarja a számlatulajdonos használni a kártyáját, akkor ne használja. Bár számtalan előnye van, amire rá fognak jönni ők is. Például, hogy automatából – havi kétszer – ingyen jutnak a pénzükhöz, míg a pénztárnál felvett bankók után kezelési költséget számít fel a bank. Ezért inkább arra kérném a nyilvánosan megszólalókat: segítsék, hogy az öregek tisztában legyenek a számla–kártyahasználat veszélyeivel. Például azzal, hogy semmiképp ne kérjenek PayPass kártyát: ennél ugyanis nem kell használni a pin kódot. Mondjuk el, a pin kód egy négyjegyű szám, ennyit a legtöbben meg tudunk jegyezni. Figyelmeztessük őket: ha mégis felírják valahová ezt a számot, ne tartsák a kártyájuk közelében! Például egy lemosható tetoválással írják a csuklójuk belső felére. Viszont, ha elvesztik a Pay Pass kártyát, bárki tud vele vásárolni, készpénzt felvenni! Márpedig, ahogy az ember idősödik, nemcsak a feje, a végtagjai is engedetlenkednek. Velem is megtörtént, hogy a téli hidegben merev kezeim közül kicsúszott a blokkal (+bankigazolással) átnyújtott kártya, és észre sem vettem. Szerencsére az áruk alá csúszott, és megtaláltam, amikor bepakoltam. Hívjuk fel a figyelmüket arra: legyen beprogramozva a telefonjukba – az már mindenkinek van – az a szám, amelyen elérhetik a bankot (24 órás ügyelet!), és letilthatják a számlájukat, ha mégis eltűnik a kártya! Így illetéktelen nem jut a pénzükhöz. Nyilván lesz, aki pánikban hívja a számot, miközben a kártyát csak a tárcája másik zsebébe tette. A számla feloldása meg viszonylag macerás ügylet.

Mondjuk el nekik, hogy létezik a limit fogalma: ez azt jelenti, hogy megadják a banknak azt az összeget, amelynél többért senki nem tud vásárolni, vagy készpénzt felvenni, így, ha mégis illetéktelen kezébe kerül az a kártya, nem tudja teljesen lenullázni a számlát.

Igen, olyan falvakban, ahol sem posta, sem bankfiók, sem automata nincs, nehezebb lesz, de nem megoldhatatlan, ahogy a postaautókat is megszokta, megszerette a többség.

A siránkozás helyett inkább figyelmeztessük a kormányt: amikor az alapszámla kondícióit kidolgozzák, legyenek tekintettel a kevés pénzből élőkre. Pl. az ingyenes számlavezetést kössék a nyugdíj összegéhez: mondjuk 100 ezer forintos jövedelem alatt automatikusan járjon, ne kelljen mindenféle igazolásért futkosni. Érthető, hogy elsősorban az OTP-vel akar a kormány szerződést kötni – ma is ennek a banknak van a legtöbb fiókja, automatája. De ne tegye ezt kizárólagossá: csatlakozhasson az akcióhoz más bank is, ha akar. Az ingyenes számlavezetést a banknak bőven kompenzálja, hogy így új ügyfélkörhöz jut, amely egyéb ügyeivel is oda fordul majd. A lehető legjobb reklám. Az államnak meg haszna adódik abból, hogy nem kell annyi bankót nyomtatnia, szállíttatnia, őriztetnie. Tessék ezt a hasznot arra fordítani, hogy a szerény jövedelmű társaink ingyen juthassanak ilyen szolgáltatáshoz. Vagy például arra, hogy a szegény vidékeken olyan szolgálat működhessen, amelynek munkatársai (tisztes fizetésért!) nemcsak bankügyekben, más problémákban is az idősek mellé állhassanak, akár csak, mint hetente egyszer-kétszer benéző beszélgetőpartner.

Van még egy dolog. Mára – a természet törvényei szerint – egyre többen mennek nyugdíjba azok, akik már a fizetésüket is bankszámlára kapták, nekik nem okoz gondot a rendelkezés.

Végül egy történet. Májusban Izlandon jártunk a fiammal. Egyik alkalommal egy útmenti tábla hirdette, hogy a közelben helyben termett gyümölcs és más házi termékek kaphatók. Befordultunk. A farmház mellett három óriási üvegház (naná, Izlandon másképp hogy lenne cseresznye!), jött nyomban a háziasszony, kötényben, papucsban, ahogy a konyhából kiszaladt. Amint rájött, hogy turisták vagyunk, azonnal szapora angolra váltott! A gyümölcs igen drága volt (12,5 dkg cseresznye 750 korona – 1600 forint), megpróbáltunk a vásárlás alól kibújni, hogy nincs készpénzünk. Credit Card? – kérdezte, és már fordult is be a kártyaleolvasóért. Így lett 1600 forintért egy mintegy 1 decis lekvárunk. Sajnos nem tudjuk, miből készült, mert még nem ettük meg. Majd valami ünnepélyes alkalommal, amikor az ember nem nézi az árát…

Rátesi Margit

53 hozzászólás

  • Gyula Bognar, Jr.

    A legfontosabb hátrány, hogy Magyarországon a bankokat annyira sanyargatja a kormány, hogy azok mégjobban sanyargatják a vásárlóikat, számlatulajdonosaikat. tehát a nyugdíjastól elveszik a nyugdíjának egy jelentős részét, amire a bank adót fizet, tehát a kormány így sok száz milliárd extra adóhoz jut, a nyugdíjpénzek eszerint effektív csökkennek.
    Ellentét az USA rendszer, ahol a bankok ingyen adnak számlát és ATM kártyát minden nyugdíjasnak, akinek az állam a számlájára utalja a pénzt.
    Ebből is látszik, hogy a kormánynak álcázott bűnözőkből álló maffia rablóbanda még a nincsteleneket (vannak nyuggerek, akik 40,000 Ft alatti pénzt kapnak csak) is kegyetlenül kirabolja, Mészáros Lőrincek és bahrain-i konzulok, Szíjj-Ártók és Rogánok zsebébe vándorolnak a száz milliárdok. A humanitás, emberség, becsület és minden jó erkölcs teljes hiánya jellemzi a Fidesz minden tagját és legtöbb támogatóját. Aki támogatja őket az bűnpártoló, tehát ugyanolyan bűnöző.
    Naponta kérdezhetjük; Lehet még lejjebb?
    Minden nap ugyanaz a válasz. Ige! Ma lejjebb kerültünk újra!

  • Nem értem! Margit !

    Mennyiben demokratikus a kötelező számlavezetés bevezetése ?

    Miért kell ezt ITT dícsérni ? Egy csöppet sem dícséretes, ravasz uri huncutság lappang e mögött…

    .

  • …e mögött IS, mint oly sok fid SS intézkedés mögött.

    .

    Az a legtermészetesebb, hogy a bank jól jár majd…
    Ne kovácsoljunk már erényt az Orbán-Matolcsy kettős és Pallas Athéné stb. ravaszságaiból !

    – Margit

    .

  • Málnaszőr !

    Elsősorban az „lappang” emögött,

    hogy minden pillanatban

    a magánember pénzügyi pulzusán

    tarthassák azt a piszkos mancsukat.

    .

  • A t. cikkíró tényleg nem a lényegénél fogva ragadta meg a témát.

    Nem az a kérdés, hogy az öregek tudnak e majd bánni ezzel az új intézménnyel (ti. a zsámla vezetéssel). Ugyan kérem! Ez műgond… Hanem a magánélet anyagi oldalában való kutakodás, ill. az abba való mind szélesebb körű állami beavatkozás, ahogy ezt dubois társunk is megkommentálta… Felháborító.

  • Assszogyaja zorbánkormány;
    ha ti (nemzeti) alapbérben gondolkodtok, akkor mi meg kötelezővé tesszük a . n e m z e t i . a l a p s z á m l á t . Neszenektek!

    .

    A következő lépés már a NAV-hoz bekötött privát polgár lesz a mobilján keresztül.

    .

    ÜGYES! – mondták a régi pestiek.

  • A modern idők vívmánya az ONLINE POLGÁR.

  • Önmagában a számla és a hozzá kapcsolódó szolgáltatás nem lenne rossz dolog, ha teljesen általános lenne. Viszont a nyugdíjasok nem csupán a kártya használat miatt idegenkednek, hanem a kapcsolt költségek miatt. A számla vezetési díj csak meghatározott összegen, azt hiszem 100 000 Ft felett ingyenes, és csak néhány bank esetében működik, ami nem biztos, hogy jelen van minden településen. Az átlag nyugdíjas meg nem kap ennyit. Azért e tekintetekben lépjünk ki a nagyvárosi lehetőségek bőségéből.

    Ha kártyát igényel, annak külön számlavezetési díja van a legtöbb helyen. Az OTP bank ha szóba került, úgy tudom az egyenlegkészítést még Net-bank esetén sem lehet lemondani, vagyis ott ez külön alap költség.
    Ez itt nem Izland, a leolvasó terminál ellátottság kereskedelmi egységekben is csak negyven százalék körüli, olyan állami céget már ne is említsünk, mint az autóbusz közlekedés, ahol úgy tudom 90 % csak készpénzért lehet bérletet vásárolni. A szórványtelepülésekről nem is szólva.

    Összefoglalva a dolgot, a nyugdíjas emiatt külön adónak éli meg. Aki elfogadja, a legtöbbjük már amúgy is rendelkezik számlával. A készpénzforgalom kiváltása nem rossz dolog, de bőségesen van teendő a feltételrendszer kiépítésében is.

  • Helyesbítek:

    Nem alapbérben, hanem alapjövedelemben…

  • Rátesi Margit Hm. Tehát Izlandon!!!!!, vettél 1600 forintért igazi házi izlandi lekvárt. És ezt elő tudod adni panaszként? 😀

  • Nálam a bizalom hiánya a legfőbb ok.
    A bankok, az állammal karöltve lopták el a szegény ember pénzét. Nem sorolom, mikor és hányszor – undorodom tőlük enélkül is.
    Inkább adok a postásnak borravalót, mint a hiénáknak és főnökeiknek számolatlan tolvajul elvett pénzt!
    A bizalmat – általában is nagyon nehéz megszerezni, visszaszerezni pedig lehetetlen.

  • Nem értem ezt a kutakodást. Leadom az adópapíromat, már tudják mennyi pénzem van. A nyugdíjakat az állam adja, nagyon jól tudja, mennyit kapnak a nyugdíjasok. Azok, akik nem legálisan szerzik a pénzüket, azok pedig tudják a módját, hogy ne lássa az állam.
    Ez már nem oszt nem szoroz, enélkül is tudnak mindent. Tévednék?
    Nem tartom viszont álproblémának az idősek kártyahasználatát. Egy rosszul látó, halló és mozgó idős ember nagyon könnyű célpont, egy pénzfelvevő automatánál.

  • Bognar Jr.: Pont erről szól az írás: ne az öreget rémísztgesd, hanem azt figyeld, milyen feltételekkel lépi ezt meg a kormány.
    Don Ovuz: Az alapszámla költségeiről MOST zajlik a tárgyalás. Ezért kellene MOST beszólni, hogy a szerényebb jövedelműeknek legyen ingyenes az alapszolgáltatás: számlavezetés, pénzfelvétel, vásárlás. Ez legyen kötelező minden banknak, amelyik hajlandó alapszámlát kezelni. Más kérdés, hogy ki kell jelölni egy bankot, aminek viszont kötelező lenne alapszámlát vezetnie – hiszen, ha egyik sem vállalja, persze megfelelő kompenzációval, akkor kútba esik az egész.
    A kártyának nem számlavezetési, hanem bérleti díja van, mert az általános hiedelemmel szemben a bankkártya – akár hitelkártya, akár más típusú – tulajdonosa a bank, nem az ügyfél. Ma is sok olyan konstrukció van, amelynél a bank nem számít fel kártyadíjat. Az, hogy a mai helyzetben pont a magas jövedelműeknek ajánlanak a bankok ingyenes számlavezetést és kártyát, azért van, mert a magasabb jövedelműek több szolgáltatást is használnak: rurírozott és kártyahitelt stb., és ezek költségeinél „behozzák” az ingyenszámlát, kártyát.
    Bizalom: Igen, Aptyuka, ez a legnehezebb téma. De a postástól éppúgy elveheti az állam a pénzedet, mint a bankszámládról. Nem túl bonyolult technikai kérdés.
    Kistelepülések, vagy mozgásukban korlátozott idősek. A fenti ügy is mutatja: a rászorultakat segítők a legfontosabb ÉRTÉKTEREMTŐ munkát végzik. Több hasznot hajtanak, mint aki mosógépet rak össze, vagy gyémántból készít ékszert. Ezért tisztes fizetés járna nekik – akár az alapszámlával megspórolt közös pénzünkből.
    Ja, és Llanfair! Nem panasz volt – dicsekvés…:))))

  • Kanadában is bankszámlán kapni a nyugdíjat, de itt még soha nem hallottam, hogy probléma lenne az öregeknek a bank kezelése.
    Köztudott, hogy magyarok még mindig idegenkednek a banktól, főleg az idősek, hiszen az egész szisztéma új nekik.
    Viszont, a kanadai ember beleszületett ebbe.

  • M I N E K . E Z ?

    .

  • Én úgy tudom, hogy ezt az alapszámlát . n e m c s a k . a . n y u g d í j a s o k . céljaira találták ki, hanem minden állampolgár számára, és kötelező erővel.

    Az egyén emberi jogai sérülnek, amikor nem döntheti el, hogy a saját pénzét készpénzben, avagy kötelezően egy számlán kell tartsa.

  • Hozzátéve, hogy egyetértek a NAV-hoz bekötött online péztárgépekkel és pláne az így bekötött játékautomatákkal stb.

  • málnaszőr,
    ismétlem, a magyarnak még meg kell szoknia és értenie a bankrendszert, ami csak több generáció után fog bejönni.

    A készpénz a „kézben”, hamar elfogy, sajnos. Ezt magam tapasztaltam, Sokkal jobb, ha a számlákat bankban fizetni, és ami marad azt lehet elkölteni.

  • Az jo, hogy margit leirta, hogy az idosek nem hulyek. Az alapszamla bevezetese is elore visz. De nem lehet kotelezo, a kp fizeteseket fokozatosan kell kivezetni!

  • Málnaszőr! Az ALAPszámlát a nyugdíjasoknak találták ki. A dolgozók a kilencvenes évek közepétől fokozatosan folyószámlára kapják a fizut, pl. az eü-ben is. Ezért van minden kórházban ATM.

  • Ez megint egy nem hiteles cikk!

    Az a helyzet,hogy az alapszámla nyitás lehetősége minden magyar polgárra vonatkozik,akiknek még nincs bankszámlája,akár aktív dolgozó,akár nyugdíjas és NEM KÖTELEZŐ!
    Egyébként az állami szférában dolgozók többsége eddig is
    bankszámlára kapta a jövedelmét,de bizony sok vállalkozó eddig is és ezután is közvetlenül fizet az alkalmazottjának,különösen a nem bejelentett….dolgozók esetében!
    Több bank közük lehetett eddig is választani,ki hol tartja a pénzét!A kidolgozás,a konstrukció még folyamatban van és jövőre
    vezetnék be.
    Egyébként az unióban csak minden tizedik ember,mig itthon minden ötödik ember nem rendelkezik bankszámlával,ez egy lehetőség,különösen ha valakinek van egyéb megtakarítása is,az ha normális….eddig sem otthon tartotta….!
    Nálunk is több idős beteg nyugdíjas van a házban,akiknek minden hónapban a postás hozza ki a nyugdíját,ami valószínüleg
    ez után is így marad!
    Természetesen a bankok ebből hasznot húznak…..már amelyik tud!
    Én régebben bankot váltottam,se kártya,se számlavezetési díj nincs!
    Kár előre riogatni!!!

  • Amúgy sok spórolós kisnyugdíjas is megjárta már,aki otthon tartotta a pénzét és kirabolták,meg még az ékszereit is elvitték… (itt a házunkban is volt ilyen,szegény már meghalt!)ennél még biztosságosabb az a bank is,ahol fizetni kell,de szerencsére vannak különbségek,csak utána
    kell nézni!Meg széfek is léteznek(nekem van)ami egy esetleges nyaralás,vagy kórházi ápolás idején is biztonságos!

  • ˙

    Ez a pénz evoluciója. A végén fölöslegessé válik és megszűnik…

    Ki is beszélt erről egykoron ? Egy utópista… 😀

    .

  • Judit A: Annak idején a fizetések számlára utalása is kötelező volt – van olyan kötelező, amit betart az ember, – ez a szabadság rendje….
    Bodanagyccsaasszony! Ön élő cáfolata a címnek!!! A folyószámla a legkevésbé sem való MEGTAKARÍTÁSOKAT őrizni. Mindig alacsony a kamata, a többit nem is említem.

  • Boda M.

    „NEM KÖTELEZŐ” – írja.

    Szerintem meg, hogy . E G Y E L Ő R E . KÖTELEZŐ,
    éspedig éppen a – szintén Boda említette –
    >zsebből zsebbe< fizetés megakadályozására…
    Egyszerűen ez az ormány célja ezzel.

    .

  • bocs’ helyesbítek:

    E G Y E L Ő R E . N E M . KÖTELEZŐ

  • Voronyezs! A tervek szerint a nyugdíjasoknak is kötelező lesz. Ahogyan az elmúlt 20 évben kb. négymillió munkavállalónak. És igen, a zsebből zsebbe fizetés – kormánytól függetlenül – nagyon káros: fenntartja a magas adókat (kevesen fizetnek), akadályozza a gazdaság egészséges működését, mert jogtalan előnyhöz juttatja azokat, akik kivonják magukat a közteherviselésből.

  • talalom Az egyik legnagyobb zsebből fizető cég Széles Gáborhoz fűződött. Ezt nagyjából mindenki tudja, aki a szakmában dolgozik. Gondolod, a kormány ezt nem tudja, és ezzel a rendelkezéssel akar „rájönni”?

  • Llanfair: ez az intézkedés a nyugdíjasokat érinti, nem a zsebbe fizetést. Azt csak az öntudatos melós tudná megváltoztatni, ha SENKI nem menne bele. Egy valakit lehet pótolni – egy műhelynyi-irodányi komplett munkacsapatot már nem.

  • Voronyezs!

    Attól függ! A közszférában már 1999-óta kötelező, azóta rengeteg más cég is csatlakozott – amint hallom a nyugdíjak is kötelezően számlanyitáshoz kötöttek lesznek! Eddig kb a nyd-ak fele ment számlára, a másik fele postai utalással, na ez fog most megszűnni, mert a legutolsó kis faluban is számlára megy majd a nyd. függetlenül attól, hogy van e ATM vagy nincs! Józsi bácsi vagy Mari néni vakarózhat, hogy jut a pénzéhez, és mikor, mert ahol se üzlet, se kocsma ott max. a templom oldalára szerelhetnek bank automatát, de tanácsos belűről, hátha úgy biztonságosabb! Ezt az ötletet én is csak úgy hallottam, még mielőtt bárki keresztény üldözéssel vádolna !
    Ezt azért jó lenne ha megoldanák valahogy, még mielőtt kötelezővé tennék szlanyitást!
    A kártyás fizetés ill. pénz-felvét az egyik legjobb találmány ami érhet egy embert, normális körülmények között,bár először én sem értettem miért tették kötelezővé, de hamar rájöttem az előnyére!

    Egyébként a „zsebbe pénzt” nem tudják elkerülni, ma is úgy működik, hogy a munkavállaló be van jelentve x összegre, lehetőleg minimálbéren,és természetesen 4-6 órára, ezt kapja a szlájára aztán a különbözetet kapja zsebbe, amiért szintén természetesen 8-10 nem ritkán 12 órát dolgozik!
    Ez valóban nagyon káros több szempontból is!

  • talalom!
    Abban igaza van,hogy régóta bevezették a folyószámlára utalást,ami akkor tényleg kötelező volt(én itthon élek!!!),de kár kötekedni ,ugyanis én egy szóval sem mondtam,írtam,hogy folyószámlán kéne lekötni a megtakarításokat…..csupán azt,hogy nem szabad otthon tartani,és mindezt a nyugdíjasok érdekében közöltem,példával alátámasztva!
    Egyébként nem vagyok méltóságos asszony,csak egy értelmiségi,jó szándékú nyugdíjas,aki figyelmeztetni akart a veszélyekre!
    A napokban újságcikk jelent meg arról,hogy egy „olcsón”takarító hölgy hány embernek vitte el az otthon tartott pénzét és ékszereit.Feljelentették,szerencsére el is kapták!
    Na ennyi!

  • talalom!

    csak nem bankár,vagy jól értesült politikus,???amikor azt állítja
    hogy ez tény és a nyugdíjasoknak is kötelező lesz…..
    Ha ilyen jól értesült,akkor az más……
    Még csak terv és kidolgozás alatt áll!

  • Méltóságos talalom!

    Majdnem elfelejtettem,hogy annak idején a munkáltatótól nálunk
    mindenki megkapta évente a felmerülő kezelési költséget,tehát kompenzálták!!!!
    nehezen elképzelhető,hogy egy kormány kötelező terheket róna ki
    a nyugdíjasokra,különösen az alacsonyabb járandósággal rendelkezőkre,(különösen alacsony nyugdíjemelés mellett)a jelenlegi(!!) kormány ennyire nem hülye!

  • Boda Idiótára megint rájött a hoppáré.

  • Veri a nyálát az idióta maca, pedig az ábra egyszerű:
    A Nemzeti Ügyek Kormánya megint rá akar erőltetni valamit az alattvalókra, amit azok nemakarnak.

    De az nem számít.

    Úgy elnézem majd mikor járni aligtudó mamókák pár ezresért bebuszoznak a kis istenháta mögötti faluból a Városra, hogy valahogyan hozzájussanak a pénzükhöz,elcseszve vele egy egész napot, cserébe viszont fizethetik majd a banki költséget. Egy negyvenezer Forintos nyögdíjnál azért az a kb. havi ezres plusz már szép summa.(A kényszerutazásról már ne is beszéljünk.)

    De Oldal Idióta Macája TE csak hörögj tovább a hatalmas segg előtt, sűrűn bele-bele nyalva.

  • Gezya, még a hazudozásod is amatőr:
    „Úgy elnézem majd mikor járni aligtudó mamókák pár ezresért bebuszoznak a kis istenháta mögötti faluból a Városra,”
    ……..
    Ingyenes a tömegközlekedés Magyarországon a „járni aligtudó mamókáknak”.

  • Charli!

    Mielőtt bárkit „hazudozással” vádolsz, próbáld meg még egyszer elolvasni mit írt Geyza !

  • Geyza!

    Nagyon is igaz, amit az „anyókákkal” kapcsolatban megállapítassz.

    És akkor gondoljuk végig a külvilágtól szinte elzárt isten-hátamögötti szabolcsi, zenpléni stb (zsák)falvakat. Vagy gondoljuk meg, a falu végi gettóban, a putrikban élők is utazhatnak föl a városba,ahol majd a „számlájukat” ))) 😀 ((( vezetik… Namegaztán ott van kényszermunkások – bocs’ köz-munkások – több-százezres hada, akiknek az önkormányzó [pg.mester] könyöradományi fillérjei miatt . k e l l . majd 10 kilométert slattyogniuk a legközelebbi pénzintézetbe…

    Bizony, ez a rendpárti ( fasiszta) Orbanisztán rendcsinálása…

    .

  • A szomszédom került bajba, amikor a nyugdijfolyósitóhoz beérkezett egy letiltás a nevére.A következő hónapban ennek megfelelően csökkentett nyugdíjat kapott, és mikor a maradékot fel akarta venni a kártyájával, kiderült, hogy azt is teljesen lenullázták, ugyanis a banki átutaláson nem szerepel, hogy milyen pénz, ennyi a teljes megélhetés, stb. Ott állt egy vas nélkül. És ez nem egy kirivó eset.Akkor nem elég a 33 % vagy ugye a maximált 50? igy az egészet el tudják venni..((

  • Szentipet! >6:18<

    Na erről van szó.

    A gép és a bank nem disztingvál, leföljebb ha az ő érdekéről van szó.

    Szörnyű kilátások.

    .

  • Geyza és Málna szőr!

    Ennek hatására elszaporodhat akár a hajléktanság is…

    .

  • Előbbit Szentipetnek is címzem.

  • Charlie,

    Az ingyenes tömegközlekedés a 65 életév felettieknek jár – feltéve, hogy az egészségügy mai iszonyatos állapota 🙁 mellett meg is éli azt a kort.

    .

  • charlie!

    nem kell bedőlni az alaptalan,uszító riogatásnak,leépült,primitív
    geyza meg megint böffentett egy nagyot fél józan állapotban meg
    találta a betűket …de minek?!

  • voronyezs!
    Tényleg jár az ingyenes közlekedés és szerencsére sokan megérik ezt a kort!
    Az egészségügy mai állapota egyébként jobb a réginél,sokan elfelejtik,hogy akkor sem volt rózsás…ezt tényként írom(mármint béremelés,eszközbeszerzés támogatása stb.) de valóban nem kielégítő és jó ( de kórháza válogatja…)!

  • szentipet!

    Én ilyen esetről nem hallottam,ha a letiltás jogos is volt,a maradék pénznek a számlán kellett volna maradnia,ilyenkor utána kell nézni a dolognak,reklamálni stb.
    Amúgy kicsit elképzelhetetlen,zavaros a dolog,valami nem stimmel
    ami az ügyfelet illeti?….!

  • Ez a Boda egy állat.
    Nincs erre jobb szó.

  • Boda Marcsi!
    Először én is azt hittem, hogy a hölgy tulspilázza a dolgokat és elvittem az ügvédemhez a papirjait. Ott mutatott nekem egy közjegyző álltal hitelesített letiltást, amely még azt is részletezte, hogy mit kell a behajtónak letiltatni: ilyenek, hogy ingó, ingatlan, munkabér, nyugdíj, számlavezető fióknál inkasszó…stb. a teljesség igénye nélkül írom. Nos a szomszédom télleg nem kapott egy fillért sem, az ügyvéd közölte, hogy törvényesen jártak el.Egy telefon neked is, és máris felvilágosítanak bármely OTp jogászai, mert azért ,ha te valamiről még nem hallottál, az nem jelenti azt, hogy nem is létezik.

  • szentipet!

    valami nagyon nem stimmel a dologban,bár nagyon sajnálom a hölgyet..de valószínűleg más ügye,tartozása is lehetett,mert csak 33 % tiltható le törvényesen…..
    Rossz ügyvédet választott szegény,de nekem szerencsére az OTP-vel nem sok kapcsolatom van (csupán egy régi ,de használatban lévő hitelkártya, aminek összegét határidőre befizetem!)ugyanis a nyugdíjamat más banknak utaltatom és a megtakarításaim is máshol vannak!Egyébként régebben más bank részéről nekem is érkezett,próbálkozó…. alaptalan(számlavezetési díj stb…..)követelés,de ügyvéd nélkül is helyre tettem őket,kilétésba helyezve,hogy a felügyeleti szervükhöz fordulok jogtalan követelés miatt,na azóta „megszüntek”…szerencsére!

  • geyza!
    te kivétel vagy ugyanis
    a csótányok nem tudnak beszélni,nincs eszük és mindenki undorodik tőlük..(.az utóbbi áll!!!).az állatok rendjében is legalul vannak,egyenlőre sok irtószernek ellenállnak ,de szerencsére távol vagy tőlem, nekem vannak biztos módszereim ….nem tartok férgeket!!!
    Na igyál tovább…..

  • Szerintem, marhaság, hogy Budapesten, az idősek nem fizetnek a közlekedésért! Főleg azok utaznak rajta! Nálunk csökkentett a jegy ára a nyugdíjasoknak .
    Végsőfokon, ezért van bajban a BKV!

  • Figyelő Igazad van, igazságtalan, hogy a nyugdíjasok nem fizetnek, több oknál fogva is. De a BKV nem ezért van bajban, ez csak egy kis szelete az okoknak. Az igazi ok, hogy a Fidesz kormány nem teljesíti a feladatát, nem adja oda a neki járó pénzt, és minden eszközzel akarja lehetetlenné tenni, hogy a haverok helyzetbe kerüljenek. Az is igaz, hogy az MSZP sem kereste a megoldást, sőt. A BKK felállítása pedig egy nagy vízfejre rátelepített nagyobb vízfej, sok pénzért, külön Dávidkának játszani. Mióta Tarlós kitette annak az amatőrnek a szűrét, azóta még jobban megy a cirkusz, bántottak egy rokonyt.

  • Marcsi! sajnos rosszul tudod. Mindennemű járandóság – fizetés, nyugdij – max. 50%-át lehet a törvények szerint levonni..nyilván, ahogy átkerült kártyára a maradék összeg, rögvest levonhatóvá vált azon elv alapján – ” bárhol megtalálható vagyon” nyilván nagyobb összegű tartozásról van szó, kisebbet az ember kifizet, nem de?a gusztustalanság az egészben az volt, hogy a családi pótlékot is elvették, ami ugye a gyerekeké, de ezt a kártya nem mutatja…..