Orbán Viktor a multikulturális Magyarországért

2016 szeptember 22 11:34 de.78 hozzászólás

Az Orbán kormány Afrikában árulja a magyarságot. Eddig 18 ezer jómódú bevándorló szerzett magyar letelepedési engedélyt. Most pedig azt ígéri a magyar fél a New African című lapban lehozott kétoldalas hírdetésében: négy hét alatt – gyorsított eljárásban – a közepes jövedelmű és jómódú afrikaiak kezében lehet a magyar letelepedési engedély. Amennyiben 300 ezer dolláros kötvényt vásárolnak, az új bevándorló Magyarországra hozhatja élettársát, gyermekeit, de még a szüleit is.

„Szerezzen állandó lakóhelyet önnek és családjának az Európai Unióban”–csábítja az Orbán kormány a potenciális afrikai bevándorlókat az angol nyelvű hirdetésben és még bedobják: ha van magyar letelepedési engedély, bónuszként vízum nélkül bárhová utazhat az Európai Unión belül.

6ukzhcx5l8zobcfus

De most hirtelen miért jön olyan jól a multikulturalizmus és az Európai Unió az Orbán kormánynak és a körülötte lévő embereknek?

Például azért, mert Garamvölgyi Balázs bahreini konzul – aki a kétoldalas afrikai hirdetésen is szerepel – nem csak a magyar állam érdekeit tartja szem előtt amikor külföldi befektetőket és jómódú bevándorlókat telepít Magyarországra, hanem saját magánvállalkozása is kimondottan jól jár az üzletből. Ugyanis  Garamvölgyi jegyezte be személyesen a European Bond Program domain nevét, továbbá e program egy Arton Capital Hungary nevű céghez köthető, amely média jelentések szerint Rogán Antal fideszes politikus érdekeltsége. Az Arton Capital Hungary legfontosabb szolgáltatása a külföldiek által vásárolható letelepedési kötvények bonyolítása.

De ami tényleg csak a velejéig korrupt és züllött országokban fordulhat elő: Garamvölgyi Balázs konzul jutalékot kap az általa „árúsított” letelepedési kötvények után, egy olyan cégen keresztül amely az egyik legismertebb kormánypárti politikushoz köthető.

Amúgy Garamvölgyi Balázs neve először azért került címlapra, mert ő ült Orbán Viktor lányával és vejével – Orbán Ráhellel és Tiborcz Istvánnal – amikor a semmilyen nyilvános állami feladatot nem bonyolító házaspár a bahreini energiaügyi miniszterrel tárgyalt. Amikor a konzul úrat újságírók kérdezték a találkozóról, azt állította, hogy nem is emlékszik az egészre.

Eddig több mint 4 ezer kötvény kelt el, elsősorban a Közép-keleten és Afrikában. A Magyarországra érkező családok és rokonok miatt ugrik 18 ezerre az eddig érkezett bevándorlók száma.

Orbán Viktor építi fel a multikulturális Magyarországot–és a kormánypárt emberei jól is járnak az üzlettel.

78 hozzászólás

  • A művelet arról tanúskodik, hogy a hazai könnyen mozgatható financiális tartalékok enyhén szólva ritkulnak. Tehát a pénzes Afrikaiak lévén még hozzá lehet jutni ” valami kis ” pénzforráshoz. Az is ismételten bebizonyosul, hogy a pénznek nincs szaga, már legalább is azok részére akik náthássak, vagy egyébként sem kényesek.

  • Nem kényeskednek ezek az urak ha arról van szó, hogy megvesztegetnek pár amúgy is hóbortos hülye arabot, akik majd beteszik a vitrinükbe (ha van nekik ilyen) a diszokiratot. Az egészben az a gyomorforgató, hogy ilyenkor egy szó sem hangzik el arról hogy arab bevándorló vagy más nagy előszeretettel használt igazi magyaros beslás. Csak az ocsmány agyamenteknek nem tünik fel, hogy az Orbán bagázsnál csak a pénz beszél a kutya esetleg ugat, és a karaván blokkolva van. Ha fizet jöhet ha nem akkor menjen ahol sár nincsen. Ez ugyan nem európai de ki is törődik ilyen aprósággal elvégre mindenki pénzből él. Tipikusan emlékeztett arra amikor a nácik pénz fejében zsidókat hagytak életben.,

  • Avi, nem lesz cikk az ausztriai helyzetről?

  • Na ugye, hogy megmondtam: Az Orbanek nem rasszistak, csak kicsit tul korruptak. De meg mindig nem ertem, ok is miert nem Indiabol, es/vagy Kinabol exportaljak a tehetosebbeket?

  • Egy ország gyászolja Csoóri Sándort, a nemzet lelkiismeretét! Másfél millió magyar követte visszafojtottan a temetést is tegnap. HÍR volt! Biztos voltam benne, hogy a KMH is megemlékezik róla. Ehelyett Garamvölgyi Galázs kerül ismét csúnya reflektorfénybe és A. Sclesinger úr a nátháról kezd kommentelni… Egyszerűen nem értem !!!

  • – A kötvények értékesítésének módja valóban elítélendő,de gondolom aki 300.000 $-t fizet érte, az nem 10-20 gyerek utáni szociális segélyből akar megélni!
    – Az is elképzelhető, hogy több mint hat általánost végzett és szakmája is van, esetleg dolgozni is hajlandó!

  • Christopher,

    Megint csusztatas a cikk.
    Mint kanadai magyar biztosan ismered a kanadai migracios eljarast. Ha nem, akkor elmeselem, mert en atestem rajta.
    Szoval anno, sikeres interview utan, 15000 $ kellett felmutassak, hogy megkapjam a kanadai papirokat. A 15000 $ nem tavaly volt, ma nem tudom mennyit kernek. Ismetlem: nem mint befektetesi migranskent jottunk.

    Ugyanugy mint Kanadanak, ugyanugy Magyarorszagnak is, szuksege van, penzel rendelkezo szakemberre. Kanada, hany Honkonginak adott letelepedesi papirokat ? Pontosan nem tudom, de Vancouverben jarva, sokat, nagyon sokat.

    Igen, nagyon jol csinalja a Magyar kormany, hogy penzzel rendelkezok, megkaphassak a magyar letelepedest. Ezek az emberek nem fognak a keletibe orjongeni, attorni a hataron a keritest, kovetelozni,stb,stb es sorolhatnam holnap reggelig.

  • Christopher Adam

    Akarki,

    Amikor Kanada befogadott téged, az szerinted úgy működött, hogy a konzuli ügyekért felelős kanadai közszolga privát cégen keresztül bonyolította le a letelepedési ügyet, aztán felvette állami fizetését, pluszban pedig a privát vállalattól jutalékot kapott a lebonyolított ügy után? Most komolyan el kell magyarázni, hogy ez kimeríti az összeférhetetlenséget?

  • Az a „vicc”, hogy – a sajtó („ballibsi”?) szerint – az állam bukik a letelepedési kötvényeken, miközben bizonyos körök igen jól járnak vele. Ezen felül pl. adócsaló is jutott így magyar állampolgársághoz (ami mondjuk szart sem érne, ha nem lennénk az EU tagjai).
    Fel kéne már fogni, hogy egy szűk kör úgy viselkedik, mintha övé lenne az ország (igazából ez sem igaz, mert normális uralkodó nem lopja szét az országát), sokan pedig ehhez asszisztálnak.
    Bár, az tény hogy a legszánalmasabbak azok a birkák, akik még tapsolnak is a rablóiknak!

  • Christopher Adam

    terminus,

    Mindig megdöbbenek azon, amikor látom, hogy milyen sok a birka, illetve mennyien vannak olyanok, akik közömbösen elnézik a korrupció rendszerszintű és elképesztően pimasz formáit. Mert itt már nem is burkolt piti korrupcióról van szó, hanem olyanról, amikor a rabló tudja, hogy következmény nélkül már nyiltan fosztogathat.

  • Christopher,

    Tevedsz. Nem ugyveden keresztul erkeztem Kanadaban. A 15000 $ azert kellett felmutatni, hogy ne segelyel kezdjem a kanadai eletet. Ami normalis. Maskulonben a kanadai repteren is fel kellett mutatni egy bankszamlat, hogy igen megvan a 15000 $.
    Plusz a Immigrant Services 1500$ rol meg nem is irtam.

  • Mirol beszelsz Christopher ?

    Ilyen jogon azt is allithatnank, hogy a Kanadai kormany, amikor megadja az evi tobb 10000 honkonginak, kinainak, indiai -nak , stb, hogy ellopta a penzt, korrupcio, stb, stb.

  • Christopher Adam

    Akárki

    Most komolyan nem érted, hogy mirôl írtam a hozzászólásban?

    Akkor mégegyszer és utoljára:

    Egy állami alkalmazott letelepedési kötvényekben üzletel, úgy hogy fel veszi az állami keresetét, aztán egy magánvállalattól jutalékot kap minden kiadott letelepedési kötvény után. Hab a tortán, hogy a jutalékot fizetô cég egy kormánypárti politikushoz (Rogán Antalhoz) köthetô.

    Most már érted, hogy mirôl van szó és hogy mi a baj ezzel a képpel?

  • Akarki,

    Ismeri ön a magyar letelepedési KÖTVÉNY által megszerezhető letelepedés menetét? Tudja, hogy kizárólag 5 cég, melyből 4 OFFSHORE intézheti a kötvények értékesítését, mely hogy-hogy nem, mind kormányközeli és nem független tanácsadó-értékesítő cégek? Tudja, hogy Habony Árpád, Rogán Antal és Andy Vajna mennyi milliárd forintot (MILLIÁRDOT EMBER!!!) kaszált azzal, hogy kiárusítják a magyar letelepedést OLYAN MÓDON, hogy a kötvény visszavásárlását és a kamatát majd a magyar államnak, vagyis a magyar embereknek kell visszafizetniük, és nem azoknak akik most meglopják az államot, jelesül a Habony Árpádoknak, Rogán Antaloknak és Andy Vajnáéknak? Tudja micsoda felelőtlen és álságos dolog 18 ezer már befogadott és teljesen ismeretlen hátterű keleti és afrikai, akár tőkés és potenciális terrorista emberek mellett a valóban rászoruló és elesett 1300 ember menekült kérelmének megvizsgálását egy populista, egy ócska, egy hazug népszavazással megtorpedózni, illetve ezen elesett embereket a további lopás zálogaként inkább elutasítani?
    Kezdi érzékelni már, hogy miért lopás, és még pontosabban miért a magyar emberek meglopása a magyar letelepedési kötvény biznisz? Ezt összehasonlítani a Canadian Business Immigration-nal, teljesen téves, az ismereteinek hiányát hűen tükröző és értelmetlen badarság!

  • Nem ismerem a Magyarorszagi letelepedesi kotveny menetet.
    En csak azt irtam, hogy Kanadaban is van ilyen tipusu dolog. Ha jo tudom, 500000$ erteket kell befektessen Kanadaban, es ezt nagyon sok gazdag kinai, Arab, pakisztani, stb kihasznalja. Rengeteg foldet sikerult megvegyenek Kanadaban igy.
    Az elmelet, nem rossz, kivitelezes, lehet magyar modon van megoldva, mint annyi mas dolog.
    Huncanada menekultekre magyarorszagnak nincs szuksege, ugyanugy mint Kanada es az USA sem tesz semmit a szomaliai, vagy algeriai menekultekert.
    Sot, sajnos az USA meg a sziriai -rt sem, pedig ha van valahol emigracios tortenelem, akkor az az USA.
    Igen segiteni kell az Ukranokon, olvasom hogy tobb ezer menekultet fognak fogadni Magyarorszagon.

  • Christopher Adam

    Akarki,

    Nem, a magyar kormány Ukrajnából nem menekülteket akar fogadni, hanem munkavállalókat, mert sok-sok ágazatban nem akad magyar, aki elvégezné a szükséges munkát. Magyarország nem segít az ukránokon, hanem a kormány beismerte: kb. százezer külföldi munkást kell importálni Magyarországra. Igy kerültek szóba a szomszédos ukránok. Szó sincs semmilyen szolidaritásról vagy segítségről.

  • Ötvenhatos…..! Soraimból, ha mindössze a nátha fogta meg az bizony elég zsenánt, de semmiképpen az én részemre. Nehogy már influenza járvány legyen belőle. Néha az emberek egy, két mondattal is képesek minősíteni önmagukat. Mindenképpen, hozzászólásom inkább reflektált Christhopher Adam témaindító cikkének mondanivalójához mint a ” nemzet lelkiismerete ” Csoóri Sándor elhalálozásához. Úgy tetszik valami bűvös fondorlattal a két téma utat talált egymás felé. Biztosan csak valami hecc volt, amit viszont én nem értek, de úgy érzem ezzel nem leszek magányos. Mindenesetre megnyugtató olvasni, hogy az Ötvenhatos személyében volt valaki, aki testben vagy lélekben visszafolytottan követte ezt a szomorú aktust és ezzel részévé tette a KMH olvasóinak.

  • Üzenem Figyelőnek, Marcsinak és barátaiknak, hogy ők is megértsék!
    Az október 2-i (az erőszakmentesség világnapja!) népszavazás NEM arról az értelmetlen kérdésről, és az ahhoz kapcsolódó kormányzati nyilatkozatokról szól!
    Hitler uralkodása óta nagyon jól tudjuk (és nem ő alkalmazta először, és nem is másodjára), hogy a gyűlölet egy igen hatékony hatalomtechnikai eszköz. A gyűlölet kampány hónapjai alatt alig-alig üti meg az ingerküszöböt, hogy a XXI.sz-i Magyarországon több, mint 4 millióan élnek a létminimum alatt, több százezer gyermek éhezik, az oktatás és az egészségügy romokban van (és továbbra sem érdekel, hogy mindez az „elmúlt nyolcéveben” kezdődött, mert ez nem igaz; korábban kezdődött, de 2010 óta sem javult egy fikarcnyit sem, sőt!), „konganak az ürességtől a magyar stadionok” (http://24.hu/belfold/2016/09/22/konganak-az-uressegtol-a-magyar-stadionok-az-mlsz-szerint-nincs-baj/), lassan már nincs olyan közvagyon, amit el nem loptak, úgy nyaljuk az oroszok seggét, hogy azt még Rákosi elvtárs is megirigyelte volna, az ország lassan megtelik az EU által (és így közvetve a mi pénzünkből is) finanszírozott értelmetlen és használhatatlan turisztikai attrakciókkal, és „minden állat egyenlő de egyes állatok egyenlőbbek a többinél”.
    Néhány éve úgy gondoltam, hogy mikor a politikai vita kimerül abban, hogy bezzeg a másik fél által preferált párt emberei bizony többet loptak akkor nagyon mélyre süllyedtünk. Aztán jöttek a a „mi kopaszaink”, akik mindent (!) megúszhatnak, és a népszavazás kapcsán – már nem csak a verőlegényektől – a tettlegességig fajuló erőszak.
    És van még lejjebb. Vigyázó szemeitek a Fülöp-szigetekre vessétek.
    Nyolcvankilencben egyik kedvenc tanárunk egy tévével jött be az órára, hogy nehogy lemaradjunk a köztársaság kikiáltásáról (csak a végzősök mehettek ki a Kossuth térre). Mind bíztunk egy szebb jövőben. Sejtettük, hogy nem lesz könnyű, de …

  • Aki geci, az geci…

  • akarki
    2016 szeptember 22
    5:44 du.

    Na ez egy korrekt válasz, hogy nem ismeri a letelepedési kötvény procedúráját. Respect az egyenes válaszért.
    Sajnos a magyar módszer az valóban eltér a kanadaitól, és nem az állam érdekeit szolgálja, hanem néhány embert és érdekcsoportot. De a legfájóbb, hogy összességében még hátrányosan is érinti az országot anyagilag, hiszen a KÖTVÉNY-eket vissza kell majd vásárolni, kamatostul, és ezt az adófizető magyar emberek pénzéből fogják ezen ázsiai és afrikai letelepedőknek, mindeközben az említett fideszes úriemberek meg milliárdokkal lesznek gazdagabbak, Magyarország kárára. Nem korrekt, nem összehasonlítható a kanadai modellel.

    Másik kérdés. Hogy Magyarországnak szűksége van menekültekre vagy nem az két kérdést is felvet. Már a takarítók között is munkaerőhiány van Magyarországon, márpedig ezt nyelvtudás nélkül is el lehet végezni, számolni sem kell hozzá, csak felmosóruha és seprű. DE, ne szaladjunk ennyire előre és tisztázzuk a fogalmakat. Menekülteket az országok nem azért fogadnak, mert SZŰKSÉGÜK van rájuk, hanem mert a genfi konvenció alapján BE KELL fogadni azokat, akik háborús övezetből érkeznek, függetlenül attól, hogy hányadik ország az, ahol menekültstátuszt kérnek. Tehát ez nem kívánságműsor, hanem humanitárius és erkölcsi kötelezettsége minden egyes országnak (mely a genfi 51-es konvenciót aláírta), így MAGYARORSZÁGNAK IS!

  • Kicsit arra a látszólagos ellentmondásra emlékeztet ez az egész, hogy a fajtiszta, árja „nyugati civilizáció”, amely ezeknek a geciknek a vezetésével ( Orbán mellett a tőkés világ nyugati és keleti vezetőinek színe java ) „védekezik az iszlám ellen”, miközben saját maga tömi orrba-szájba pénzzel, paripával a legreakciósabb iszlámista rendszereket Ankarától, Rijádon át Teheránig… Nem történt más minthogy a nagytőke egymásnak ugrasztotta Európa ( európai „fehér” kultúrkör ) és a Közel-Kelet/Afrika népeit ( a Távol-Kelet ebből többnyire kimarad, ők éhbérért összeszerelnek és varrnak a gazdagokra ) vallási, nemzetiségi alapon, hosszú időre ellehetetlenítve a valódi rendszerkritika megerősödését.

  • terminus
    2016 szeptember 22
    6:04 du.
    Végül is akkor mik a követendő instrukcióid a népszavazással kapcsolatban: menjünk, ne menjünk, és ha elmegyünk akkor igennel, nemmel vagy érvénytelenül szavazzunk? Szerény véleményem szerint semmilyen nemzeti kérdést nem kellene pártfegyelmi fontosság szempontjából mérlegelni.

  • Persze az uralkodó osztályt illető előbbi rövid jellemzéshez hozzátehetnék, hogy aki meg hülye az hüje… ooooppps… A könnyen sértődőseknek, akik magukra veszik: állítólag vége pol.korrektségnek az új fajturul rendszerben….

  • Igen szolidaritasrol van szo, mert Ukrajnaban haboru van.

    Hany ember dolgozik Nemetorszagban 100000 menekultbol ? 56 az is a postan, allami alkalmazotkent, muszaly volt.
    Az ukranok igenis akarnak es tudnak dolgozni, es tudnak integralodni Magyarorszagon.
    Szerencsere a Fidesz kormany alatt elertek, hogy munkaerohiany van Magyarorszagon.
    Ez a nemzetarulo gyurcsany alatt hogy volt ?
    A genfi egyezmeny az USA -ra, Kanada -ra, es mas orszagokra, nem KOTELEZO ?

  • Akarki,

    Ukrajnában konfliktus volt, mely nem egyenlő a háborúval és az sem Ukrajna teljes területére vonatkozik, hanem Kelet-Ukrajnára. Ezzel szemben Szíriában többfrontos háború zajlik nap mint nap.

    Egyáltalán nem szolidaritásról van szó, mert a magyar kormány deklaráltan a mi kultúránkhoz hasonló szomszédos, vagy EU-s országokból szeretné a munkaerőhiányt pótolni, így mivel már Szlovákia és Románia is jobban teljesít, nem maradt más mint a nem EU-s Ukrajna, mint „emberi erőforrás”. Tehát összegezve nincs miért, vagy jobban szolidárisnak lennie a kormánynak az ukránokkal szemben, mint mondjuk a szírekkel, másrészt mindössze a nyugatra emigrált magyar gazdasági bevándorlók okozta űrt szeretné pótolni a magyar kormány, mert különben teljesen meghal a magyar gazdaság.

    Az hol szerencse, hogy munkaerőhiány van? Mitől jó Magyarországnak, hogy több százezer ember él Londonban, mert Magyarországon képtelen a megélhetésre? Akárki nevű kommentelőtárs, nagyon el van tévedve és az alapvető ismeretek hiányával küzd.

    A harmadik és egyben utolsó kérdésére. Persze, hogy vonatkozik az USA-ra és Kanadára is a genfi egyezmény. Usa is hozott szír menekülteket, Kanada pedig mintapéldája annak, hogy hogyan is kell a valóban menekülő, rászorulókat célirányosan a libanoni, vagy a Jordán menekülttáborokban 3-4 éve tengődő embereket összeszedni helyben és átrepülőztetni Kanadába, majd a megfelelő integrációs programokkal (kezdetben nyelviskolákkal) nem magukra hagyni. Kanada menekültpolitikáját alapul véve hajszál pontosan ugyan ez történt 56-ban, amikor az osztrák menekülttáborokban várakozó magyarokat gyűjtötte be Kanada, csak akkor nem repülővel (bár azzal is), hanem óceánjáró hajókkal érkeztek Kanadába a magyar migránsok. Kanada menekültpolitikája tapodtat sem változott az ötvenhatosok befogadása, a délkelet-ázsiaiak tömeges befogadása és a szírek befogadása alatt, miközben az eltelt évek alatt, és az év összes napján a világ valamennyi konfliktus-zónájából menekülőket fogad be folyamatosan.

  • Azoknak, akik vitatkoznak a kanadai es a magyar utas korrupciorol:

    Az Orbanek meg elegge gyakorlatlanok azon a teren, hogyan kell lopni egy demokratikus orszagban. A kanadai politikusok sokkal jobbak.
    Igy megy:
    Kanada megkovetel bizonyos mennyisegu penzt egy-egy gazdagabb bevandorlotol, amit kedve szerint fektethet be. Mindegy, mert a penz bejott az orszagba es itt van hasznalva. Aztan csak ido kell mielott ellopjak ugyesen, mutyikkal, iranyitott tender-okkel, esznelkuli adoztatassal.
    A vegeredmeny ugyanaz mindket orszagban, csak Magyarorszagon pofatlanabbul (vagy ugyetlenebbul) csinaljak.

    xxx

    Csak meg annyit, hogy nem nagyon lehet osszehasonlitani a muvelt, gazdag muzulmant azokkal, akiket most szalajtanak a muszlim vilagbol Europa fele.
    Azt a nehany ezer gazdagot nem tudna meg talan Mohamed sem ravenni, hogy kossenek a derekukra egy-egy ongyilkos ovet es robbantsak darabokra magukat a 72 szuzert. Nekik mar itt van 720 – ha nem is mind szuz…

  • Christopher Adam

    HunCanada,

    Nagyon türelmes és elegáns vagy. Az Isten áldjon Téged. 🙂

  • HunCanada,

    Ha Ukrajnaban konfliktus van, tudtommal konfliktusban nem szoktak tobb ezren meghallni.
    Hogy Sziriaban miert van tobbfrontos haboru, ki kezdte, miert,stb, nem reszletezem, de ennek mi koze Magyarorszagnak ? Ja hogy NATO tagallam, es semmi beleszolasa nincs a tortenesekbe, az egy mas tema.
    Igen, Magyarorszag hasonlo kulturalis menekultet akar,aki dolgozni, integralodni akar.Lattjuk hogy mi a helyzet NY Europaban,a NO GO zonak, hadd ne soroljam.
    Romania es Szlovakia sem teljesit jobban Magyarorszagnal. GPD, fizetes, hadd ne soroljam. Inkabb arrol amikor a nemzetarulo gyurcsany a 20 millio romannal riogatott.
    Munkaerohiany van, akkor gazdasagi fellendules van. Az iskolaba igy tanitjak.
    Ja hogy Kanada kivalogatott 3 ezer emigrans 1 ev alatt, ez a nagy teljesitmeny ? Amikor a konzervatorok voltak hatalmon hany szerencsetlen sziriait fogadott be Kanada ?
    Itt egy kis adat, hogy hany sziriai menekultet akar majd valamikor, befogadni az USA.
    http://www.nytimes.com/interactive/2016/08/30/us/syrian-refugees-in-the-united-states.html?_r=0
    56-os menekulo magyarok viselkedeset, nem lehet 1 napon emlegetni, a mostani helyzettel, hiaba is akarod.
    Csak egy kis informacio. Kanadaba emigralo emberek 5% menekult, politikai menekult, stb. A tobbit kivalogatja,amit nagyon jol tesz. Nem az USA diktalja, hogy kit fogadjon be es miert. Ugyanugy Magyarorszagnak sem kulso orszag fogja megmondani, mennyit, kit, es hogyan fogadjon be.
    Varom a nacizast, ahogy itt szoktatok.

  • 6:01 du. (akárhonnan)
    Próbáljunk magyarul helyesen írni: visszafojtottan
    Így voltam OTT !

  • Chris,

    Köszi és Ámen! 🙂
    Muszáj türelmesnek lenni (egy adott pontig). „Akarki” nevű ember annyiban korrekt volt, hogy azzal kezdte és elismerte, hogy nem ismeri azt a témát amihez hozzászólt, amiről mégis véleményt próbált helytelenül formálni – és ez üdítő kivétel a teljesen irreleváns válaszokat adó, inkompetens Bodához, vagy Marcsához hasonló szintet szintén súroló Figyelőhöz szokott helyi kommentkultúrában.

  • Moshe,

    Érdekes amit mondasz. De senki nem állította (én biztos nem), hogy a dúsgazdag muszlim, aki magyar letelepedési kötvénnyel bejut az EU-ba, az saját magára fogja tenni a robbanómellényt. Sokkal inkább helyi vezérként pénzeli azt a pár ezer embert aki potenciálisan terroristává is válhat később, miután Európába érkezik, vagy már Európában él másod, – harmadgenerációs bevándorlóként.
    De a pár ezer ilyen potenciális terrorista mellett van már Európában lényegesen szignifikánsabb tömegben, milliós nagyságrendű menekült, akik épp ezen terrorizmus és / vagy háború elől menekülnek szintén el. A kérdés még mindig az, hogy a MENEKÜLTEKKEL mi legyen?

  • HunCanada,

    Hogy mi legyen a menekultekkel ?
    A sziriai haboru nem tegnap kezdodott, es tavaly marciusaig, ameddig elarasztottak Europat, Torokorszag, Libanon, es mas kornyezo orszagokban voltak tobb millioan.
    A gyenge EU, Merkel wellcome, es egyebb okok miatt nekiindultak, embercsempeszek segitsegevel. Tobb szazezren.
    Gondolom te is voltal tobbszor USA-Canada hataron. A multkor 2 orat varakoztam, pedig mindenki utlevellel, kanadai amerikai allampolgarok voltak.
    Gondold el mi tortenne ha megjelenne 10000 ember a kanadai hataron papirok nelkul, es menedekjogot kerne ? kovetkezo nap ujabb 10 ezer ember. kovetkezo nap ujabb 10 ezer ember . Tessek ???
    Anno, en 3 honapot vartam amikor kijottunk, ameddig Kanada ellenorizte az adataimat. Tessek ???
    Kanada 1 ev alatt valogatott ki 10 ezer embert kulonbozo menekulttaborokbol, es befogadta. Ami normalis.
    Az 56-os magyarok amikor kulonbozo orszagokban voltak, mindenkit ellenoriztek, es nem 1 nap alatt 10 ezret.
    A menekultek 5% erkezik Sziriabol, Irakbol, vagy haborus ovezetbol. A tobbi ? Milyen menekult a Algeriai, Marokkoi, vagy a Szenegali, es sorolhatnam. Ja, hogy ingyen jar a segely, tobb even keresztul.

  • akarki
    2016 szeptember 23
    2:11 du.

    Azért ne mossunk össze dátumokat. Amikor Merkel azt mondta, hogy a szír menekülteknek megkönnyíti a Németországba való bejutást, akkor már hónapok óta több százezer menekült volt Európa területén, vagy már rég úton volt. Egyáltalán nem fedi a valóságot, hogy Merkel „meghívólevelet” küldött és erre jöttek a menekülők Európába.

    Abban egyetértünk, hogy az embercsempészeknek kánaán van és abban is, hogy az EU gyengén reagál és hoz döntést, de ebben a magyar kormány nagy szerepet játszik, hogy nem konstruktív és gyengíti a közös döntések megszületését sorozatosan. (Deja vu, mert anno ellenzékként sem volt konstruktív a magyar országgyűlésben és mindent gátolt a fidesz, azt is amit most az elmúlt kormányzásuk alatt mégis végrehajtottak.)
    Még mindig szét kell választani azt a halmazt, melyet egy halmazzá gyúrt a magyar kormány: Ebben a halmazba belegyúrta a terroristákat, a gazdasági bevándorlókat és a menekülteket és felcimkézte „illegális migránsok” jelzővel a közvélemény felé, de ez nem helyes, pontatlan és teljesen félrevezető! Továbbra is a menekültekről beszélek, azokról akik a nemzetközi jog és egyezmények (pl a genfi, melyhez Magyarország 1989-ben csatlakozott) alapján valóban menekülteknek számítanak, és menedéket kérnek akár Magyarországon (bár ez elenyésző), vagy Ausztriában, Németországban, Svédországban..stb. Vagy még csak úton vannak és a tengeren ringatóznak egy csónakban több százan nap mint nap, és teljesen nyilvánvalóan háborús övezetből érkeznek? Fókuszáljunk most erre a kérdésemben! Velük mi legyen?

  • Kedves HunCanada!

    „Fókuszáljunk most erre a kérdésemben! Velük mi legyen?”

    A nemzetkozi torveny ertelmeben a menekultnek az elso szabad orszagban kell lejelentkeznie menekultkent. Ha onnan papirok nelkul tovabbmegy mas orszagba autmatikusan bunozove teszi magat es vissza toloncoljak oda, ahonnan jott.
    Tehat pl. Gorogorszagnak vissza kene toloncolnia a „menekulteket” Torokorszagba. Ok – a gorogok – meg tudjak honnan erkeztek a „menekultek”. Ha a gorogok ezt nem teszik meg, kesobb mar nehezebb tudni valojaban honnan is van az illeto.

    De ugye valakik valoszinu jol fizetnek a gorog allam egyes urainak, vagy elvtarsainak, hogy ne tudjak hogyan kell hasznalni a hajoikat.

  • HunCanada,

    A valasz mar megvolt az elozo hozzaszolasomban. Menekultek voltak, es vannak, tobb millioan Torokorszagban, Libiaban, Jordaniaban, es a kornyezo orszagokban. Ott biztonsagban vannak. Maskulonben, a nemzetkozi menekult stasztuszt csak egyszer lehet kerni. Gondolom a sziriaiak, irakiak, libiai amikor megerkeztek a szomszedos orszagba, beadtak hogy menekultek.
    Egy kis erdekesseg, a kanadai Refugee status -rol:

    http://www.cic.gc.ca/english/refugees/inside/apply-who.asp

    Canada has an agreement with the United States where people who want to make a refugee claim must do so in the first safe country they arrive in. This means that if you enter Canada at a land border from the United States, you cannot make a refugee claim in Canada.

    Akkor hogy is van ez ?????

  • Hihetetlen, h az orbánisták megint nem a tényekre, a nyilvánvalóan korrupt, csaló fideszelkövetőkre koncentrálnak, hanem ködösítve próbálják menteni tragikomikusan a menthetetlent.
    Hitelesebbek lennének, ha ők is elítélnék!
    Ebből látszik, h milyen elvtelen hiteltelenek, még a tények sem zavarják őket.

    Pedig, ha valakik, akkor ezek az emberek jelentenek kockázatot, hiszen nyilván nem szénlapátolásból tollasodtak meg! A családjaikkal már 50-100ezren jöttek be! Az hány városnyi , ha a Brüsszellel fenyegetetten 1.200 fő az 1 városnyi?

    Amint az orbánisták írják, nyilván jó szakemberek, kitűnő munkások, akik nálunmk akarnak munkát vállalni.
    Hát azokat a típusú „munkákat” Európában a törvény bünteti.
    Afrika és KözépKelet? Azok jórészt muzlimok!!!
    Akkor , ha orbán borítja ránk a muzlimáradatot, akkor az áldásos? Akkor már nincs veszélyben a keresztyén identitásunk?

    Ahogy orbánék már korábban is mondták, csak a mi kommunistánk a jókommunista! A tietek mocskos komcsi!

    Na! Ilyen erkölcsi törpék az orbánisták!

  • Ez a nap videoja, erdemes elolvasni a kommenteket is.

    Gyurcsány Ferenc Londonban

  • Egy apró helyesbítés: nem 300 ezer dollárért, hanem 300ezer euróért árulják a magyarságot. Plusz 50 ezer euró a „költségekre”. Egy magáncég árulja, amelyik külföldön működik, tehát még adót sem Magyarországon fizet.
    Ráadásul nem befektetést kérnek ilyen értékben, hanem államilag garantált visszafizetésű államkötvényt adnak ezért a pénzért, amit majd a mi közös pénzünkből kell visszavásárolni -, de addig is kamatozik. Természetesen a kamatokat is mi fizetjük.
    Az 1200 menekültnek NEM a betelepítéséről van szó, hanem arról, hogy ennyinek a személyazonosságát kellene megvizsgálni – hiszen ahogyan a magyar hatóságok sem voltak képesek naponta tízezrek betelepülési kérelmét elbírálni, úgy a mostani határállamok sem képesek. Ebben kellene segítséget adni a görögöknek, olaszoknak. Egyelőre erről van szó. Európai együttműködésről.

  • Talalom,

    Koszi az infot.
    Csak egy bibi van. Mi van akkor ha az 1200 menekult akit Brusszel ad, az ellenorzesek utan, Magyarorszag azt mondana, hogy oke ez a 15 ember erre szuksegunk van, a tobbire nincs ?
    Persze hogy segitani kell a gorogonek, olaszoknak, szerbeknek, stb.
    Ismerve a korrupcios viszonyokat nincs kizarva, hogy az embercsempeszek osszejatszanak a kormanyokkal, egy kis pluszpenzert.
    Roszken is volt ilyen.
    Kanada, az emigralni szereto jelentkezok kozul 90% visszautasitja. Pontszam hiany, nem megfelelo szakma, angol es francia nyelv ismerethiany, stb,stb.

  • akarki
    2016 szeptember 24
    9:03 de.

    Nem valószínű, hogy 1200 ember közül csak 15-nek találnánk munkát (és ne feledd, egyelőre nincs kötelező kvóta – sőt, nagy valószínűséggel nem is lesz!), akkora ma Magyarországon az elvándorlás. Aztán, át is lehet képezni bárkit (többnyire nem agysebészekre van szükség).

  • Akárki. Minimális bizalom nélkül semmiféle együttműködés nem megy. Én ennek a kormánynak akkor sem hiszek, ha kérdez. De kénytelen vagyok a határon álló rendőreinkben bízni – és bízom is, hogy betartják a törvényeket. Az európai éthosz erős – sem az USA, sem Kanada nem lenne enélkül semmi.

  • Terminus,

    Nemetorszagban tobb szazezer menekultbol, 50 ember dolgozik a postan, gondolom belyeget ragaszt.
    Hany evtized alatt, talalnanak ezek munkat Magyrorszogon ?
    Es addig ki tartja el oket ? Az adofizetok ?
    Kanadaba 12000$ a minimum hogy ameddig talalsz munkat, de az adofizetok fizessek, a nyelvtanulasodat.

  • Magyarországot NEM lehet Kanadával összehasonlítani. Ti. Kanada bevándorlókból létesült, a magyar egy nemzet már több mint ezer éve.
    1957-ben 39 ezer magyar menekültet fogadott be Kanada.
    Az arabok itt is kisebbségben élnek, egyelőre.
    Sajnos, abban viszont nem hiszek, hogy az új muszlim bevándorlók a munkahiányt csökkenteni tudják.
    Nem dolgos nép, azaz nem indusztriális.

  • Vak Ond.
    Nekem újság, hogy az Orbán kormány tárt karokkal fogadja be őket. Az elmúlt évben, csak elmarasztalást olvastam a nemzetközi hírekben, Orbán ellen, hogy NEM akar befogadni szíriaiakat. Nem tudom mit történt, de valószínűnek tartom, hogy az EU erre kényszeritette!

  • talalom
    2016 szeptember 24
    11:03 de.

    Hinni lehet benne, de az erre szakosodott civil szervezetek szerint NEM tartják be a törvényeket a határon (az állam sem tartja be).

  • akarki
    2016 szeptember 24
    11:40 de.

    Kedves Akárki!

    Ne legyél fideszesebb egy fideszes polgármesternél. Egyrészt a humanizmus elsősorban nem a pénzről szól, másrészt egy stadion árából azért elég sok minden kijönne!
    Olyan emberek integrálása, melyek nem tudják a befogadó ország nyelvét, nem megy egyik napról a másikra, de ettől még nem reménytelen! Az, hogy Magyarország még a cigányok integrálását – a töménytelen erre elköltött pénz dacára – sem tudta megoldani, csak az ország mindenkori vezetőiről fest nem túl rózsás képet.

  • Halkan jegyzem itt meg, hogy a magyar úgy látszik soha nem lesz megelégedett senkivel, semmivel sem.
    Elhiszem, hogy a bérek nagyon kevesek, az árak meg európaiak.
    De szerintem a béreket a vállalatok szabják meg, ahol dolgoznak. Talán a vállalatoknak sem megy jól?
    Az állam állandó pénzhiányban szenved, már évtízedek óta.
    Miből fizessen többet?
    A külföldi államok, először is gazdagabbak, másodszor is sokkal nagyobb az internacionális kapcsolatuk.
    Mióta, megszűnt Európában a ruha, cipő, műszer stb. ipari gyártás ás exportálás , azóta NINCS az államnak más bevétele, mint a lakosság adó befizetése.

  • Figyelő
    2016 szeptember 24
    12:29 du.

    Kedves Figyelő!

    Maga a nemzet fogalom néhány száz éves csupán, tehát ha még egységes is lett volna a Magyarországon élő népesség, akkor is a „a magyar egy nemzet már több mint ezer éve” állítás úgy baromság, ahogy van. Magyarország Trianonnal lett – többé-kevésbé – nemzetállam.
    Érdemes lenne tájékozódnia a magyar történelem tárgyában, mielőtt bármit kinyilatkoztat!

    Tisztelettel:
    terminus

  • Kedves Terminus,

    Nem vagyok fideszesebb a fidesznel. Csak a realitast nezem.
    Igen lehet integralni, csak meg kell valogatni kit.
    Szerinted az 56-os magyarok hany % integralodott a kulhonban ? 80-90%. Es a gyerekeik ? 98-99% ?
    Franciaorszagban az elso generacios arabok (kb ugynakkor a 60 evek elejen erkeztek ) kozul hany % integralodott ? 40-50% ? Es a tobbi ?
    De beszelhetunk a torokokrol Nemetorszagban. 25% nem beszeli 30-40 ev utan se a nemet nyelvet ? Ezek tenyek.
    A kommunistak voltak azok akik probalkoztak, a ciganyok integralasaval, kisebb nagyobb sikerrel. De hogy ? Kisebb, nagyobb diktaturaval. Nincs melod ? Adunk mi, ha nem, var a borton.
    Tudtommal a megelhetesi bunozest (10 ezer forint felett, nem ment ki a rendorseg), nem a fidesz talalmanya. Vagy oly reg volt hogy nem is emlekszunk ?

  • Figyelő
    2016 szeptember 24
    1:40 du.

    Mihez nem ért kedves Figyelő?
    Mostmár közgazdász is?

  • Orsós Elemér
    2016 szeptember 22
    6:32 du.

    Ezt kérdezed: Végül is akkor mik a követendő instrukcióid a népszavazással kapcsolatban: menjünk, ne menjünk, és ha elmegyünk akkor igennel, nemmel vagy érvénytelenül szavazzunk?

    Válaszom: Mindenki szavazzon a lelkiismerete szerint!

    Mivel nem azt kérdezted, hogy én mit fogok tenni, ezért azt megtartom magamnak.

  • terminus, nekem ma is a magyar nemzet a hazám, talán magának nem. Hívja, aminek akarja.
    Közgazdász soha nem voltam, nem is kívánok az lenni. Csak a dolgokat megfigyelem ami Európában és Észak Amerikában történik.
    Tudom, ez már az öregség jele.

    De látom, ráér, ha minden beírásomat kritizálja.

  • terminus
    2016 szeptember 24
    1:19 du.
    A cigányok integrálása. Már írtam máshol is, az egész cigány probléma hasonlít a kanadai indián problémához.
    Ők sem integrálodnak, külön akarnak élni, csak pénzt követelnek állandóan az államtól.
    De ez már, Kanada megalakulása óta folyik

  • Kedves Terminus!

    ” Az, hogy Magyarország még a cigányok integrálását – a töménytelen erre elköltött pénz dacára – sem tudta megoldani, csak az ország mindenkori vezetőiről fest nem túl rózsás képet. ”

    Vagy a ciganysag egy bizonyos retegerol sejtet sokat, igaz?

    Nem talalod furcsanak, hogy a ciganysag egy jelentos resze tudott integralodni a magyarsaghoz a mindenkori vezetoseg hibai dacara is?

    Leginkabb az a furcsa a logikadban, hogy azert akarsz Magyarorszagra muzulman bevandorlokat, mert a ciganyok egy resze sem volt hajlando integralodni, es a muzulmanok sem fognak.
    Mi a celod? Csak nem azt akarod, hogy a muzulmanok es a ciganyok kiirtsak egymast, amikor osszevesznek a „piacon”?

  • Göllner András

    Látom a csalánnal veregetők már megint gerjednek. Adok nekik egy érdekesebb gerjesztőt. A Garamvölgyi Balázs nem csak a közpénzek csaposa, hanem az a csávó aki a Fidesz és az egykori MSZP elnök, Mesterházi Attila közti mutyit keni. Közel Keleten van elásva az MSZP-FIDESZ közti pénzügyi paktum éles fejszéjének nyele, amelyet, többek közt Orbán lánya és veje nem rég a kezébe vett Bahrain-ben. Ezeken a piszkos utakon járkál, a kereszténységet védelmező felcsúti kis-huszár, erre a színtre züllött a magyar politika, a magyar többpárt-rendszer, az MSZP. (Jaj, ha netán a Figyelő, vagy bárki itt megfeledkezne róla, én vagyok a montreálban élő komcsi MSZP hazaáruló akit a magyar baloldal mozgat.)

    http://444.hu/2016/09/08/tiborcz-istvan-mellett-mesterhazy-attila-ismerosei-is-jol-jartak-a-kozel-keleten

  • Göllner András

    @ Figyelő

    Látom maga meg olyannyira tökkel ütött a kanadai benszülöttek jogos követeléseinek témájában, mint minden más témába amiről itt szó esik. Ha egy diákom egy akkora ordas hülyeséget írt volna dolgozatában, amit Ön merészelt odafenn bemondani a kanadai Indiánokról, úgy elbuktattam volna, hogy a lába se éri a földet. Mért nem próbálja ezt a gyalázatát angolul kimondani a montreáli nagy nyilvánosság előtt ? Kapna is egy jó nagyot a fejére, gyűlöletkeltés miatt, és jogosan.

  • Moshe Akiva
    2016 szeptember 24
    6:34 du.

    „Felfogtad” a lényeget!
    Szóval, tőmondatokban, hogy Te is megértsed!
    Lehet idegen kultúrájú embereket integrálni!
    Olcsóbb, és jobb befektetés, mint stadionokat építeni!
    Sajnos Magyarországon nagy valószínűséggel el fogják lopni az erre kapott EU-s pénzt!
    Érted?

  • Göllner András
    2016 szeptember 24
    9:23 du.

    Orbán megvette az MSZP (és még 1-2 „ellenzéki” párt) néhány káderét, kilóra, köz- és EU-pénzből.
    „Éljen Rákosi!”

  • Kedves Gollner Bandi!

    Ezek a te diakjaid? Le ne tagadd oket!

    https://www.youtube.com/watch?v=XY1iBuKmktM

    xxx

    Kedves Terminus!

    Hogyne ertenem. Engem is elegge jol sikerult integralni itt Kanadaban. Elsosorban azert, mert en is integralodni akartam.
    De amikor egyesek nem akarnak integralodni, akkor te akar derivalhatod is oket, nem fog menni.

    Mitol jo „befektetes” a bevandorlas, foleg a menekultek behordasa? Kulonosen furcsa ez egy olyan orszag eseteben, ahonnan menekulnek el az emberek a szegenyseg elol.

  • Göllner András
    2016 szeptember 24
    9:34 du.
    Göllner, a maga rokona tökkelütött, nem én!
    Képzelje, én tanulmányoztam a kanadai indiánokat. Voltam kanadai és amerikai rezervátumaikban is.
    Volt egy indián „barátom” is, aki New York észak államából jött fel Montrealba, Anyámat gyógyítani. Nagyon tiszteltem őt.
    A maga véleménye nekem O ! Ne fáradjon, nem érdemes.

  • Moshe, ezzel is egyetértek.
    Én nagy tisztelője vagyok Kanadának és igen hálás, mint menekült. Igen, ismétlem, 39 ezer magyar menekültet fogadtak be ’57-ben!
    Én már a lagerből dolgozni mentem egy kefegyárba, keféket csomagoltam.
    Gyermekeim, unokáim mind kanadaiak már, és mind szeret itt lenni.

  • Kedves Figyelo!

    Hogy oszinte legyek, en ma mar nagyon sajnalom, hogy annak idejen nem az USA-ba mentem.
    Persze az en gyerekeim is itt nottek fel, ehhez szoktak, szeretik.

    Az a korrupcio ami itt megy egyszeruen hanyingerkelto, es mindezt a „liberalizmus”, humanizmus neveben.
    A Kenderszivastol Elhulyult Szepfiu a minap kijelentette, hogy a kanadaiak egyhanguan akarnak egy „karbon-adot”. Tehat nem o akar a nyakunkba varrni egy ujabb adot, hanem mi tekergetjuk a kezet szegenynek, mert az az 50-55%-os kereseti es egyeb ado, amit most fizetunk tul kevesnek tunik nekunk. Szeretnenk tobbet fizetni, hogy a 113 milliard kolcson (amit a TrueDope haverjai nyulnak le) kamatait tudja fizetni a kanadai allam.

    Na persze az USA-ban sem jobb a helyzet (ott is elsosorban az elvtarsak jovoltabol) de legalabb tobb lehetoseg van mindenfelekeppen.

  • A pénznek nincs szaga

    A Vezér úgy védi Európát (ahogy ő ezzel szeret dicsekedni), hogy fizetség ellenében a „Letelepedési kötvényekkel” állampolgárságot, illetve (és ezzel) szabad schengeni azaz . e u r ó p a i . v í z u m o t . biztosít minden olyan alak részére, akiket amúgy (tehát pénz nélkül) már kitiltana az általa épített kerítésen kivülre…

  • Kedves Moshe, örülj, hogy itt élsz! Nekem nem kéne az USA semmi pénzért. A fekete-fehér gyűlölködés nekem nem kell! Kanadában, legalább az nincs! Nem minden a pénz, de segít, tudom!

  • A legfontosabbat kihagytam: választás minden négy évben van. Valahogy kibírjuk ezt az időt és talán a kanadaiak okosabbak lesznek legközelebb!

  • Göllner András

    @ Figyelő

    Arra nem akar hivatkozni, hogy mit hallott egy taxiban e témában, amikor épp egy libatömésre hajtott bugacpusztán, vagy kinn a piacon a kofáktól ? Hozzon még több bizonyítékot, hogy nevetségessé tegye magát. A KHM örömmel áll a rendelkezésére. Itt szólászabadsága van a hülyeségnek is Kezicsókolom. 🙂 🙂

  • Göllner András
    2016 szeptember 27
    12:49 du.

    Figyelő, Ön jó eséllyel pályázik a KMH bohóca címre!

    Mély tisztelettel:
    terminus

  • Kedves terminus, nem tudom mire gondol?
    Göllner hülye megjegyzései leperegnek rólam, mert ő akar igazán bohócot csinálni belőlem. Persze, nem az a fontos mit mond, hanem az, hogy ki mondja!(ismeri ezt a mondást?)
    Igaz, hogy még az anyja is lehetnék, de ez őt nem zavarja.
    Híres ő Montrealban, a kedves, szeretetreméltó modoráról!

  • Göllner András

    @ Figyelő

    Anyukám !!!

    @ Moshe Akiva

    Poénkodsz ? Te kis disznó 🙂

    Jó a mai felhozatal. Már csak egy pár csecsen lázadó hiányzik innen.

  • Kedves Figyelo!

    Itt, Kanadaban sem orul minden feher az elszinesedesnek. Engem speciel nem zavar, de ismerek jonehanyat, foleg az idosebb korosztalybol, akiknek egyaltalan nem tetszik a folyamat.

    Amerika is az egyszer fent, egyszer lent hazaja, de Kanada ugy fest, hogy majdnem mindig csak lent. A NAFTA ota csak rosszabb lett.

  • Moshe Akiva
    2016 szeptember 25
    9:21 du.
    Ittsejó, ottsejó, seholsejó Nemzettezsvír.
    Ez neked 5O-55 %?

    https://simpletax.ca/blog/2014/average-marginal-tax-rate

  • akarki
    2016 szeptember 22
    5:44 du.

    Rosszul emléxel. 25O ezer plusz dollár. De nem kapnak érte állampolgárságot, útlevelet, szavaati jogot. Egy év után ellenőrzik az adóbevallásukat, munkahelyüket, vagy cégeiket. Utána van két évük, hogy bizonyítsák, megérdemlik, hogy kanadai állampolgárok legyenek. Vagyis beadhatják a kérelmüket, amit majd egy bizottság előtt kell megvédeni, bizonyítani. Az ismereteket az országról, a nyelvről, a politikáról, kanadáról..
    Csak reménylm, hogy látod a különbséget..

  • Hehe, kedves Falusi.

  • Van aki több diplomával, akár egyetemi tanárként is bunkó marad! Úrnak születni kell!

  • Falusi,

    A 250 ezer dollar, Magyarorszagon 300 ezer dollart kernek.
    Mindenutt a vilagon bevalt szokas ez, nem tudom miert ne csinalhatna Magyarorszag is. Hogy van ezzel korrupcio ? Hol nincs ?
    A 12 ezer $ azoktol kerik, mint anno tolunk, akiket kivalasztott Kanada, megvoltak a pontjai, atment az interview -n, leelenorizte a GRC, orvosi papirjai rendben vannak, es var min. 1 evet.
    Csak megjegyzem, ha nem lett volna felsofoku iskolam, ha nem beszeltem volna a nyelvet egy bizonyos szinten, es 5 ev szakmai gyakorlatom, a pontjaim nem lettek volna meg.
    Ez az emigracios eljaras Kanadaban.
    Visszaterve Magyarorszagra.
    Szerinted, az 1500 Brusszel altal kuldott emberkenek, hany % -nak lenne meg a pontjai. 3-4 embernek ? Legyen 10.
    Es a tobbi ?
    Kanada 10 ezer embert valogatott 1 evig. Abbol 3000 csaladegyesites, 3000 akinek mar sikerult az emigracios eljaras, de konzervativ part anno megallitotta a procedurat, es a liberalisok felgyorsitottak, 4000 pedig akit kivalaszott Kanada.
    A magyarorszagi helyzet pont olyan, mintha az USA mondana, hogy itt van 2500 ember (aki nekik nem kell) tessek Kanada es vegyetek at.
    Majd meg adunk, attol fuggoen, hanyan erkeznek illegalisan a mexikoi vagy a kubai hataron.

  • Kedves Lelszi!

    Ha a Gollner Bandira gondoltal a bunko alatt, akkor tevedsz. O nem bunko, csak belefaradt a sajat teveszmeibe.

    Tudja o is, hogy minden vitat elveszt, tehat mar normalis modon nem hajlando vitatkozni, csupan szemelyeskedesre szoritkozik. Ezt ugy is hivjak, hogy „liberalis szindroma”, a megvezetettek betegsege. (Itt persze nem az igazi liberalisokrol van szo, hanem a marxizmussal megfertozott „liberalisokrol”.)