Népszavazás előtti robban(t)ás

2016 szeptember 25 12:17 du.40 hozzászólás

A szög az valami egészen más. Éjjel meg robbantottak. Jószerivel már mindent. Van verzió arról, hogy gázrobbanás volt a Teréz körútnál, és arról is, hogy szögekkel töltött csőbomba. Ami biztos, hogy két rendőr súlyosan megsérült. Minden emberi sajnálatom, és együttérzésem az övék. De…

robbantas

A „De” nem a rendőrökkel kapcsolatos. Akkor sem, ha csak rosszkor voltak rossz helyen, és akkor sem, ha odaküldték őket járőrözni. S akkor sem, ha óvatlanul lehajoltak valami gazdátlan csomaghoz. Mert ez utóbbi esetben a kiképzőké a felelősség. Ha pedig esetleg az a verzió igazolódik be, hogy a környéket előbb kezdték lezárni, mintsem a robbanások bekövetkeztek volna, akkor pedig az őket odaküldő tisztté. Különösen, mert Simicskó úr már valamelyik nap megígérte: terrortámadás márpedig lehet. A színpadon levő pisztoly márpedig el szokott sülni. Egy kormánynak nagyon jól jövő terror-ígéret pedig már szinte olyan, mint a pisztoly a színpadon. Azzal a különbséggel, hogy a színpadi játéknál mindenki tudja, hogy csak színház. Mint az egész világ. Esetleg Mátrix. Az egész világ. S benne a számítási hibák okozzák a lebukást.

A robbanás kapcsán már születtek összefoglalók, és elég szomorú, hogy számos reakció nyitva hagyja a lehetőséget: a kormány monománja is lehet a robbanás mögött. Amennyiben ők robbantottak az ő érdekükben, a nagy semmi ellen. Ez nem csak akkor szomorú, ha beigazolódik. Tulajdonképpen sokkal rosszabb, hogy a hazai hatalom honosaiból simán kinézhetőnek tartják többen az ilyen jellegű provokációkat. Ha beigazolódik, akkor morális tekintetben akkor is hazaárulás, a haza polgárainak biztonságérzete ellen elkövetett árulás, ha majd csak sikerül néhány szerencsétlen nyakába varrni. Tulajdonképpen a kormány azzal jár a legjobban, ha sikerül bebizonyítani a gázrobbanásos elméletet. Beleértve azt is, hogy a gázrobbanás szórt szét néhány szöget. Mely elmélet mellé felsorakoztatható érvként, hogy a két rendőr megsérült. Súlyosan megsérültek, de élnek. Amit a kartácsaknák, mint ami a szögesbomba is, áldozatai elég ritkán mondhatnak el magukról.

Azt meg befele szakadó rácsok mondhatják el magukról ritkán, hogy a belül robbanó gáz detonációjától rohannak a lökéshullámok befele. Ahelyett, hogy kifelé igyekeznének. Viszont van olyan beszámolómorzsa, amely több robbanást is hallani vélt. Egy kicsi itt, egy kicsi ott. Középen meg a rács, amelyik azt sem tudja már szegény feje, hogy merre is görbüljön. Megátkozván a napot, amikor odarakták. Különösen, mert akkor, ha a hatalomnak nem érdeke valamiért a teljes nyíltság, akkor az a bizonyos rács tehet majd mindenről. Ami még mindig jobb, mint az, ha a két sérült rendőrt tenné majd mindenért felelősnek valaki. Esetleg a szögeket. Elvégre azok garantáltan ott voltak. Valószínűleg a vallomást is megtagadták a terhükre róható szabálysértés, az illetéktelen légtérhasználat, ügyében.

Addig meg röpködnek tovább a variációk a robbantásra. Jelenleg most éppen egy zacskós alakot keresnek, és a szögekkel töltött csőbomba teóriája is befutó helyre került. A Nol.hu az összefoglalót meg azzal vezeti fel, hogy: „A rendőrség segítséget kér, a TEK és a kormány egyelőre hallgat a szombati budapesti robbanásról”. Amiből a rendőrséget értem, hogy a lakosság segítségét kéri. A TEK-től meg a kormánytól viszont nem tudom mit várnak. A TEK fontos ojjektumokat őriz, és nem ér rá ilyesmire. Meg ők elhárítók, és nem kivizsgálók ugyebár. A kormányból legfeljebb a belügyér mondhatna valamit. De Pintértől a várható reakció: várjuk meg a vizsgálatok végét. A kormány, mint olyan mi a fenét mondhatna? Ha nincs benne a keze, akkor okkal hallgat. Ha benne van, akkor meg pláne. Akkor meg?

Ami biztosnak tűnik. A népszavazás előtt jól jött egy robbanás, amiről egyelőre azt tudjuk, hogy két rendőr megsérült, és szögek használták illetéktelenül a légteret. A menekültek pedig még ettől készülhetnek valami provokációra, az ország meg a szavazásra. Együtt.

40 hozzászólás

  • no magyarok………………..kezdodik ott is

  • Már hetek óta rebesgetik, hogy ez lesz a rásegítés a népszavazásra…

  • barlev
    2016 szeptember 25
    1:16 du.
    Minden szilveszterkor.
    Most is egy kis petárda de mivel sehogy nem jön össze a migráncs támadás, be akartak segíteni nekik. De túlzottan amatőr dolog volt. Most megy a mellébeszélés, hogy a rendőrök voltak a célpont. De hát ugye a rendőr random megy, meg hát másodpercre pontosan kiszámolni, mikor lesz ott, ahol nem biztos hogy lesz, vagyis sehogy nem tudnak egyenlőre az amatőr munkától szabadulni.
    Még korán örülsz.

  • -„De Pintértől a várható reakció: várjuk meg a vizsgálatok végét.”-
    – Ahelyett, hogy Ő is mint annyi más hülye összeesküvés elméleteket gyártó, beszélne zöldségeket! (Vagy írna!)

  • Ugyan úgy, ahogy egy korábbi választások előtt orbánék robbantgattak, most megint ezzel a módszerrel akarják félelemben tartani a zembereket, hogy mint keménykezű rendcsinálók jelenhessenek meg.
    Orbánék megint a terroristák! Terrortámadást intéznek a demokrácia ellen!

    Sőt! A parlamenti választások előtt megint lesz több robbantás is. No, ezt nem azért tudom, mert én csinálnám, hanem ismerem a fajtájukat, azt, hogy hogy gondolkodnak.
    Tehát kedves TEK! A robbantásoknál ne engem keressenek, hanem az elkövetőket mozgató és irányító orbánt!
    Ugyan úgy, mint oszamát, és nem a csóri megtévesztett öngyilkos merénylőt!

  • Ha én lettem volna a „kitervelő”, akkor az innen egy kilométerre található Európa legnagyobb zsinagógája mellett durrantottam volna, több legyet is ütve egy csapásra. Lett volna egy titokzatos Mohamed barátai csoport, amely vállalta volna a merényletet. Egy vidéki, elhagyatott MSZP kirendeltség pincéjében gyorsan le is tartóztattunk volna egy háromtagú, bujkáló bűnszervezetet, akik illegálisan átlépték a határt és némi baksisért még egy tervezett sorozatrobbantást is elismernek. A robbantás helyszínén, – ahogy máshol is szokták – „véletlenül” elvesztett Koránt és arab útleveleket találtak volna a helyszínelők. A terroristák egyike meglepően hasonlítana arra a migránsra, akit Gyurcsány az Apró-villában dédelgetett napokig.
    …..
    Pancserek ezek a fideszesek.

  • lelszi
    2016 szeptember 25
    2:06 du.

    Pintértől a jelen helyzetben ez egy teljesen rendben levő rekció lett volna. De:
    1. Pintér hallgatott
    2. Még emlékszem, amikor anno Pintér hatalomra kerülésével egy csapásra megszüntek az Aranykéz utcaihoz hasonló bandaleszámolások. Holott ilyen hatalma, ld az olaszokat, egyetlen embernek szokott lenni. A Don-nak

  • Na még egy okos….és elméletgyártó!
    Itt mindent „tudnak”….és fröcsögnek,miközben még nyomoznak…!
    na fogják vissza a hülyeségeiket,képzelgéseiket!

  • A fidesz már előre kikotyogta tervét, h robbantani fognak. Már el is kezdődött.

    Szóval az orbánék alatt önmagukat és a terroristákat bevásárló magyar-kötvény tulaj orosz és arab terroristák voltak?
    Már vagy 20.000-et a nyakunkra hozott orbán!
    Hány terroristát? Hány maffiózót?

  • A fidesz már előre kikotyogta tervét, h robbantani fognak. Már el is kezdődött.

    Szóval az orbánék alatt önmagukat és a terroristákat bevásárló magyar-kötvény tulaj orosz és arab terroristák voltak?
    Már vagy 20.000-et a rokonaikkal (az lehet 50-100ezer fő) a nyakunkra hozott orbán!
    Hány terroristát? Hány maffiózót?

  • VakOnd, te még ott tartasz, hogy Oszama robbantott? :))

  • charlie
    2016 szeptember 25
    2:52 du.
    Amit Te „kiterveltél” volna az nagyon hajaz a már megvalósult franciaországi merényletnek látszó terrortámadásokra. Ezt a mostani merényletnek látszó amatőr robbantást tuti hogy, nem a mi kormányunk vagy titkosszolgálatunk, még csak nem is muszlim terroristák szervezték, sőt még az is biztos hogy, ez nem merénylet volt, ilyen félresikeredett false flagokat az amerikaiak vagy szövetségeseik szoktak ügyetlenkedni. A pancser fideszeseket remélem nem gondoltad komolyan, sok mindent el lehet róluk képzelni, de ilyen elvetemültséget még csak feltételezni is róluk badarság. Egy-két idézőjelet benyomhattál volna, mert fogadni mernék hogy, vannak itt olyanok akik szentírásnak vették a szavaidat!

  • Beteg ez az ország, már a fenti beírókról alkottam a véleményem. Nem a bombáról.
    Bombák mindenhol robbannak, de az itteni reakció, eszméletlen.

  • A legnagyobb terrorista nem kívülről jön, hanem belülről ül az ország tetején és a magyar emberek élete sem szent. Ott rohadjon meg, hogy rendőröket akart megölni a Fidesz kormány csak azért, hogy hatalomba maradjanak és nyomatékosítsák az idióta népszavazásukat további félelemkeltéssel. Ezt csinálták 2006-ban is, csak akkor a hatalom átvételéért szerveztek huligánokból rendőrökre támadó tömeget. Erdogantól tanulják, hogy kell önpuccsot, önrobbantást, önterrorizmust csinálni, nem véletlenül ült Szijjártó a törökök különgépén a múlthéten. Volt miről csevegni.

  • Előttem nem világos a dolog. Teljesen nem zárom ugyan ki, hogy a robbantást a kormányzat tervelte ki, rendelte meg, hajtatta végre, de nem tartom túl valószínűnek. A Nagykörut es a Király utca sarka különös hely, ott már hosszú évek (ha ugyan nem egy-két évtized) óta 2-3 évente rendszeresen és visszatérőn van valami lövöldözés, gyújtogatás, kisebb robbanás; nem hallottam róla, hogy akárcsak egyetlen esetben is elfogták és elítélték volna az elkövető(ke)t – bár lehet, hogy mégis, csak én nemigen figyelem a rendőri, bírósági híreket.

  • HunCanada
    2016 szeptember 25
    6:05 du.
    Ha nagyon okos akarsz lenni akkor ne velünk foglalkozz, hanem azt mond meg, hogy ha olyan jól pörög a gazdaságotok és a demokráciátok, akkor kinek és miért kellett 134 milliárd dollár kölcsönt felvennetek, ha meg mégsem pörög olyan jól mint ahogy hazudják nektek, akkor miből fogjátok visszafizetni? Netán újabb jól jövedelmező afgán szívsebészekre, informatikusokra vagy atomfizikusokra akarjátok befektetni azt a hatalmas összeget? A Fideszt akárhogy is ácsingóztok, idő előtt csak egy ukrajnaihoz hasonló puccsal buktatható meg, mert a „birkák” ragaszkodnak hozzá! Ki ment Londonba a kis összekuporgatott pénzén hogy angol kocsmában tartson szemináriumot a demokratikus népszavazás veszélyeiről, ki volt az a sportminiszter, aki azért puccsolhatta meg Medgyesi Péter nevű, nála sokkal emberszabásúbb főnökét, mert hogy az kimondta: az SZDSZ a korrupció moslékában fetreng? Ki vágyik vissza minden áron a hatalom már egyszer megtapasztalt nyálcsorgató húsos fazékjához? Ébredj fel kiránylány, miért nézitek álandóan hülyének az otthoniakat?

  • Ezek után minden vakond-túrást messze elkerülök !!!

  • chalie
    te nyomorult tetves fereg

  • Z. Gőz Olivér

    Kérdezzétek a szemtanú Kleb Attilát. A kormány paraszt áldozatot hozott a szent cél érdekében! De nem voltak „elég ügyesek a szervezők” . Erősen kilóg a lóláb. Rendesen előkészített „élő tanúkat” kellett volna beszervezni.

  • György Molnár

    Ha ennek az elmebeteg diktátornak a hatalma azon múlna, hogy a Don-kanyarba kell küldenie 200 ezer magyar katonát elpusztulni, simán megtenné……

  • GÁZ

    Ami a gázrobbanás esélyeit illeti, hát abban nyilván kikérte a Vezér az ő felcsúti strómanjának, Mészáros Lőrincnek a véleményét, mert az eredetileg gázszerelő, de csőbomba ügyben is bármikor mérvadó véleményt képes neki adni, hisz szakmájánál fogva ő maga is képes egy ilyet akár rutinból összedobni.

    Szegény Várady András, az egyszeri felcsúti juhász is, amikor elhagyta ezt az árnyékvilágot, rossznyelvek szerint akkor egy kiálló gázcső végzett ővele is. Az a cső-dorong, amelyet egy százéves öregember vezette száguldó Mercédesz „osztrák” gépkocsi szállított pont arra, ahol mitadIsten, az áldozat éppen a velük szemben álló tartalmú választási plakátjait merészelte ragasztgatni…

    Tehát ez az illető – amúgy másodállásban polgármester, „a helység kalapácsa” – szaktudása birtokában láthatólag képes akár olyan ketyegő bombákat is hatástalanítani, kiiktatni mint amit a néhai Várady András polgármester jelölt jelentetett, tudniillik Orbán és az ő számára… 🙁

    .

  • A merényletek evolúciója

    1998-ban, közvetlenül az előtt, mielőtt a Fideszt megválasztották volna robbantottak S z á j e r József j o b b o s, T o r g y á n József j o b b o s, L e n d v a y utca x. a j o b b o s . Fidesz székházban, ill. bombát helyeztek el a szintén j o b b o s Kisgazdapárt ( a jövendő fidesz-koalició tagja) B e l g r á d – rakparti székháza kapujában is.
    „Érdekes módon”, ezekben a merényletekben senki sem sérült meg, viszont mégnagyobb lett a választási csinnbummcirkusz és a sajnálkozó jobboldaliak választási hajlandósága…
    Lám van fejlődés. Ez a szombati merénylet a szintén j o b b o s kormányakaratot tükröző népszavazás előtt – ha egyelőre csak súlyos sérülteket, de – már látványosabb eredményt produkált, mint a 18 év előtti választások előtt. Nem is merek belegondolni abba, hogy hogyan végződnek majd a következő merényleteik…

  • Te Miklós honnan tudod ezt? Csak nem közöd van valamihez?

  • Úgy látom ” forradalmi” hangulat van nálatok,szeretnétek egy kis ” csegevarás” megmozdulást?! Meg van a lehetőségetek rá?

  • A magyar, nem bombázó fajta, de tisztán emlékszem, 2005-ben, mikor választás volt, akkor Gyurcsány volt a favorit. Az Országház egyik ajtajában robbant egy bomba.
    Éppen otthon voltam és ámultam rajta. Ti. valóban, magyaroknál eddig ez nem volt dívat.

  • Ez egy kicsit olyan duma , mintha azt mondanám : Horn Gy.Elvtárs beintett magának,meg sofőrjének,hogy balesete legyen a választások előtt ,mikor Miskolcról ment hazafelé,hogy ne legyen gond a választások megnyerésénél!!!
    És meg is nyerte,majd „királlyá” koronázták.
    Gondolom egyetértetek vele .?
    Egyenes üdvözlettel.

  • Parács Péter Pál

    Ez nem sexbomba, amivel viccelődni lehetne.
    Egyenlőre hatástalanítsuk ezt a kérdést és ha a migránsokra akarunk célozni, akkor sajnos vannak konkrét esetek.
    Nem kell bombázni a Fideszt, mégha nem is kimondottan szimpatizálok velük. A migráns kérdést azonban jól látják illetve kénytelenek vagyunk vele foglalkozni saját érdekünkben.
    Aki meg be akar fogadni olyat, akiről azt sem tudja kiféle-miféle, akkor adja ki a saját hálószobáját neki.

    PPP

  • Parács Péter Pál
    2016 szeptember 26
    4:23 du.
    Üdvizellek, már azt hittem, eltűntél, mint a szürke! Az írásod felettébb korrekt! 🙂

  • Te Dubois 8,45!

    Aztán kiderült e azóta, hogy a 4 különböző helyen, fid SS-ek ellen elkövetett merényleteknek ki, illetve kik voltak az elkövetői?

  • Bocs a duplázásért – de a gép is nagyon kiváncsi 😀

  • Voronyezs!

    Tudja a nagy nyavaja!

    Kérdezt inkább a jobboldal nagy kombinátorát… …, Őt.

    Az tudja a mostanit is…

  • ˙

    Figyelő írja, hogyaszongya:

    „A magyar nem bombázó fajta, de tisztán emlékszem 2005-ben… … amikor Gyurcsány volt a favorit akkor az Országház egyik ajtajában robbant bomba.”

    Mondatát mindjárt egy . h a t a l m a s . b l ö f f e l . nyitja, amikor kijelenti(!), hogy „a Magyar nem bombázó fajta”. 😀 – Micsoda megállapítás !

    E nőszemély ’56 óta, amióta kiment Kanadába, azóta ilyen és hasonló (stílusú) hazugságokból él. Ilyenekkel kábítja az ehhez hasonló handabandára éhes emigráció hiszékeny tagjait. Nekik jól el, és be lehet adni az ilyen, látszólag jó tájékozottságra utaló, ám teljesen alaptalan kinyilatkoztatásokat, de a valódi hazai publikum már ezeket nem veszi be.

    – Aztán azzal folytatja, hogy Gyurcsány idején… a Parlament ajtajában…stb.
    Az INDEX aktuális összefoglalója szerint is a
    „Parlament dunai, 19-es kapujában robbant időzített bomba”, mikor??? 1 9 9 4 – b e n . Tehát 11 évvel korábban, mint azt ön állítja. Akkor, amikor Gyurcsányról, mint a nagypolitika tényezőjérőlről még szó sem esett…

    Másfelől, ez „a nem bombázó fajta” a rendszerváltás óta legalább negyven bombát, illetve pokolgépet robbantott, ami évente mégiscsak egy, két életveszélyes pillanatot okozott szeretett hazánk sokat szenvedett népe életébe. Hogy ez kevés, ez másokhoz képest semmi ? Azt inkább döntse el az olvasó, de ne maga !

    És különben is, amikor valaki valahol nyaral, mint általában egy túrista, annak megfelelően éli meg az eseményeket. Kábultan keresi, nézi, de nem látja a lényeget. Reális szemlélettel nem láthat azok mögé, legföljebb úgy, hogy ha majd haza megyek – ez esetben Kanadába – majd ezt-meg ezt igy, meg így mesélhetem el emigráns sorstársaimnak, gyerekeimnek és az unokáknak… Erre tehát nem hivatkozhat úgy, hogy mint állítja „… tisztán emlékszem…”. Nem igaz.

    ÉS Drága Nagysád! Hadd hívjam föl a szíves figyelmét egyik fontos parancsolatra abból a Tízből, mely zsidó-keresztény erkölcsben nevelkedett kedves mindannyiunkat egyformán köt, amely így szól; Ne tégy hamis tanúbizonyságot !

    .

  • Figyelő!
    szept. 26.11:13

    Már megint rosszul figyelt – Először is 2005-ben semmiféle választások nem voltak, a parlament 19-es kapujánál történt robbantás pedig 1994.június 19.-én este meg magát!
    Tehát nem világos mire „emlékszik ilyen tisztán” – talán annyi lehet a valóság alapja az Ön által leírtaknak, hogy 2005-ben Magyarországon járt, de nem gondolnám, hogy akkor épp Cy. lett volna a favorit, mert miért is!

    A választások egyébként 2006-ben voltak, amikor is a kampányhajrában Gyurcsány valóban nagyot teljesített, olyannyira, hogy az addig nem túl fényesen álló /kampányoló MSZP-t szinte a hátán vitte be a parlamenti győzelem kapuján!
    A „magyar nem bombázó fajta” írja Ön, továbbá azt is hogy „eddig ez a magyaroknál nem volt divat”… stb

    Szóval, Ön kedves asszonyom miután 24 évesen elhúzta innen a csíkot, egy más világból egy másik világba, vajmi kevéssé tudhatja, hogy a magyarok „milyen fajták bombázásilag” – annál is inkább, miután a rendszerváltozás óta eltelt durván 25 év alatt jó néhány bomba robbant az ország legkülönbözőbb pontján, több kevesebb „sikerrel”!
    Ennek láttatása céljából linkeltem ide egy cikket, mely tételesen, kronológiai sorrendben sorolja fel, hogy hol, mely helyszíneken, és milyen indíttatásból történtek különböző robbantások!Remélem működik,ha nem, akkor elég ha az alábbi címet beírja a google-ba, és máris olvashatja!

    http://www.origo.hu/itthon/20140113-robbantasos-merenyletek-magyarorszagon-a-rendszervaltas-ota.html

  • Jó tévedtem egy évet. Otthon voltam éppen akkor. Én erre a bombára emlékszem csak. A külföldi sajtóban általában jelzik , ha a világon bomba robban. Nem olvastam a maguk által említett bombákról. Ezen az egyen otthon voltam.

  • Jó tévedtem egy évet. Otthon voltam éppen akkor. Én erre a bombára emlékszem csak. A külföldi sajtóban általában jelzik , ha a világon bomba robban. Nem olvastam a maguk által említett bombákról. Ezen az egyen otthon voltam.
    Imádom a lapon uralkodó szellemet, mindjárt lemarnak valakit, akinek a képe nem tetszik!
    Igen, elmentem a forradalom bukása után, irigykednek?
    Pedig nem volt gyerekjáték az első 5 év itt sem.

  • Seres Róbert
    2016 szeptember 25
    8:38 du.

    Hm.. Ha teis okos akarsz lenni, akkor nézz be ide. Ugyanis, amiről te beszélsz, az nem egy felvett kölcsön kanada részéről, hanem Ontario allam 16-17-es költségvetése..
    http://news.nationalpost.com/news/canada/ontario-budget-2016-a-rising-debt-free-university-for-lower-income-families-and-31-things-you-need-to-know
    Kanadának egyébként 1.3 trillió az adóssága, pontosabban ennyi az államháztartási hiány..
    Ebben a linkben pedig megtalálod Kanada éves GDP adatait.. Kiderül belőle, hogy az államháztartási hiány, még tíz százaléka sincs a GDP-nek…

  • falusi
    2016 szeptember 27
    12:44 du.
    Bocs de nem a kis ujjamból szoptam azt a 134 milliárdot, valaki itt már régebben bedobta!

  • „Népszavazás előtti robban(t)ás”
    Most nézem ,hogy a cím „t” betű nélkülit dolgot sugall ,jellemzően valaki mindig tesz hasonló megjegyzéseket,fegyverekről beszél,hátha történik valami-ről beszél, stb….Mindenáron szeretne valamit látni,szeretne hogy „valami történjen”,-a mondatok környezetéből pedig az következik,hogy ez a valami felfordulás legyen,a nép kelljen fel….meg hasonlók.
    De hát ezen lények miért nem teszik meg , ha annyira akarják , hogy történjen valami,meg kell csinálni a várt eseményt — és az megjön!!! Ja!!!??? hogy nincs vér …. abban a bizonyosban…!!! Akkor miért akarjátok ezt mástól elvárni???
    Elváró üdvözlettel

  • tóth péter
    2016 szeptember 27
    3:34 du.

    Szerintem lemaradtál valamiről. A robbanás de facto megtörtént.
    A net első reakciója az volt, hogy Orbán önmagát akarta megpuccsolni. A második reakció is.

    Azóta már van hipotetikus robbantó is.