Nemzeti hagyomány – Akinek más a véleménye, az tünjön el Magyarországról!

2016 szeptember 27 12:17 du.63 hozzászólás

Konczer Erik, Komárom-Esztergom megyei közgyűlés tagja bejelentette: ha érvényes lesz a vasárnapi kvótaellenes népszavazás, akkor nem kívánja Magyarországon folytatni életét. Pontosabban ezt írja Konczer blog bejegyzésében, mely a konzervatív Mandiner című honlapon is megjelent:

„Nem akarok olyan országban élni, ahol 4 millió embert képes akkora gyűlöletre nevelni a kormánypropaganda, hogy képes legyen felülírni a »minden ember egyenlő« elvét. Aki nemmel szavaz, azt mondja, a muszlimoknak kevesebb jár, mint másnak, vesszenek el a háborúban, nincs joguk menekülni. Ami a legjobban elborzaszt, az az, hogy ez a gyűlölet később könnyedén átirányítható lesz másra: jöhetnek a zsidók, cigányok, melegek, »komcsik«»libsik«, keresztények…Orbán új fajvédő mozgalma könnyedén teheti ezt, hiszen hívei körében keresztényebb a pápánál, népszerűbb Jézus Krisztusnál. Az a szentírás, amit ő mond – akkor is, ha hetente egymásnak ellentmondó dolgokat prédikál.

És emberei, szavazói a más véleményt árulásnak tekintik, és ugyanolyan hévvel fogják támadni, mint a plakáttépő taxis. Egy erőszakos, buta ország leszünk.”

Konczer Erik

Konczer Erik

Az utolsó mondat profétikus volt–bár aki ismeri a magyar közbeszéd stílusát, annak nem kell nagy tehetség ahhoz hogy előrevetítse, milyen reakciók érkeznek ilyen gondolatok után. És ebben az esetben nem anonim internetes felhasználók mentek neki a szerzőnek azért, mert tőlük eltérő véleményt írt le, hanem nevüket és fényképüket büszkén felvállaló magyar állampolgárok támadtak a Facebookon. Ugyanis Stumpf András osztotta meg Konczer Erik szavait Facebook oldalán és pillanatok alatt cunamiként jött a válasz az olvasóktól arra a felvetésre, hogy egy másik magyar állampolgár azért kényszerülhet elhagynia hazáját, mert nem bír egy gyűlölettől átfűtött, emberségéből kivetkőzött társadalomban élni.

„Ne várd meg a 2018. évet, elmehetsz hamarabb is, ne rontsd itt a levegőt”–írja Petrovics Dezső.

„Nem lesz hiányérzetünk….”–jelzi Menczer Gusztáv.

„Két perc hírnév: Konczer Erik dilemmáját látták, hallották. Köszönjük a figyelmet!”–írja a hírhedten rasszista és homofób szélsőjobboldali közíró, Szentesi Zöldi László.

„Remélem már becsomagolt”–teszi hozzá Papp Béla.

„Ki ez a kretén?”–kérdi Váli Júlia.

„Hát Erik…csak szólj…segítek a pakolásban,és még a reptérre is kiviszlek”–ajánlja Gönczi Nagy Gergő.

„Remélem valamelyik arab országba költözöl idióta”–írja Szabó Krisztián.

„Ne várd meg a hétvégét sem te ostoba, balfasz…szerencsétlen idióta”–teszi hozzá Bálint Csaba.

A több tucatnyi, névvel és fotóval felszólaló kommentelő közül egyedül én voltam az, aki igyekezte jelezni: Úgy látszik még él az a magyar nemzeti hagyomány, miszerint ha valaki mást mond mint amit mi, vagy amit a többség gondol, akkor tünjön el az országból. Elég piti dolog. Nagy multú országra, illetve nemzetre méltatlan.

Magyarország – a mai demográfiai valóságot szem előtt tartva – tényleg ilyen könnyen megengedheti magának, hogy másképpen gondolkodó fiataljai távozzanak és, hogy még serkentsék, illetve ünnepeljék is távozásukat?

Kanadai szemmel nézve, mennyire önsorsrontó magatartás, amikor a nemzet kitaszít mindenkit, aki egy adott kérdésben vagy ügyben mást képvisel, mint amit az éppen regnáló rezsim, vagy akár a többség!

63 hozzászólás

  • Göllner András

    „Ami a legjobban elborzaszt, az az, hogy ez a gyűlölet később könnyedén átirányítható lesz másra: jöhetnek a zsidók, cigányok, melegek, »komcsik«”

    Nem egészen értem, hogy Konczer Erik pontosan hol él. Mit ért az alatt, hogy az Orbán kormány gyülöletkeltő kampánya veszéles a jövőnkre nézve, a jövőben jöhetnek a zsidók, cigányok és a többi. Kedves Konczer Úr ! A zsidókkal, cigányokkal, melegekkel már 70-évvel ezelőtt leszámolt a nemzeti-keresztény kurzus. Hol teccet lenni ? Ma már csak kitűnteti azokat, mint Bayer Zsolt, akik tisztelegnek a népírtás előtt. A legjobban elborzasztó nem az, hogy a jövőben jöhetnek a zsidók, hanem az, hogy 70 évvel a Zsidó-Roma holokauszt után, még most is ezt az utat járja a magyar politikai kultúra, még most sem képes szembefordulni gyalázatos hagyományaival, még ma is ebből a szemétdombból táplálkozik.

  • Köszönöm !
    Így tesz egy európai, ha fehérek között megszólal !
    Szervusztok, jó estét !

  • Albrecht Neumerker

    Ez nem új dolog. Mindig is így volt. Az az antiszemitizmus ami gyermekkoromban körülvett szinte hihetetlen, csak akkor Kádár kordában tartotta a dolgot. Én is majdnem beszáltam. Hála a Mindehatónak, nem úgy lett. Most a magyar mentalitás vállalhatatlan. Olyan elkeseredett vagyok, hogy már a magyarságomat is feladom. Eddig mindig emelt fővel vállaltam azt, és mindig úgy is néztek rám. De már nem így van. Talán még az állampolgárságot is megszüntetem. A fiam nem tanítom magyarúl.

  • igaza van Váli Juliának. S elmegyek szavazni és nemmel szavazok és minden családtagom és ismerősöm is. Csak azt sajnálom, hogy egyszer húzhatom be a nem fölött azt az x-et. S emiatt egyáltalán nem érzek semmi negatív dolgot, sőt! Ez a kretén meg tényleg húzzon a …, pl Afganisztánba. Ott hirdesse a hülyeséget.

  • Bár nem érdemled meg, de azért megsiratunk! Gyanítom, szarban lennél ha mégis az igenek győznének, mert vissza kellene mondanod a már rég leszerződött külföldi állásodat! Átlátszó vagy Öcsi, csak nem abban a londoni pubban szerzett állást neked Fletód ahol a demokrácia ellen kampányoltatok?

  • ….””” Úgy látszik még él az a magyar nemzeti hagyomány, miszerint ha valaki mást mond mint amit mi, vagy amit a többség gondol, akkor tünjön el az országból. Elég piti dolog. Nagy multú országra, illetve nemzetre méltatlan.”””….
    ÚGY emlékszem a gyuriferi modnta saját élő szavaival : …. El lehet menni….

  • dr. Konczer Erik nem fog elmenni az országból, hülye lenne. Jó állása van, s nem mellesleg DK-s képviselő. Az valóban zavarhatja, hogy pártja 5 százalékon áll, s az IGEN-ek sem lesznek sokkal többen…

  • Göllner András
    2016 szeptember 27
    12:37 du.
    Sokkal, sokkal megszállottabb vagy mint Móricka, mert Ő legalább mindig jóra gondol, de Te meg mindig arra, hogy hogyan lehet minél jobban előrevetíteni valami jó kis rettegést vagy rágalmazást vagy provokálást, hogy aztán nagyon tudományosan retteghess, rágalmazhass, provokálhass! A szegény DéKás gyerek csak főnökét akarta stréberségből túllicitálni, Te meg Mórickát.

  • Nahát! Ez így nem ér. A részletekre is kíváncsi az itt fórumozó.
    Például fontos részlet, hogy a fenti fiatalember a pár százalékos morzsalékpárt, a Demokratikus Koalíció sokra hivatott gyurcsányista ökle, akit persze senki nem üldöz sehova, hanem ő zsarolja a többséget: elhagyom az országot, ha demokratikus választáson a többség nem azt akarja, amit én. Legutóbb egy másik híres demokrata, Gerendás Péter fenyegette meg a magyarokat, hogy kivándorol Izraelbe, ha nem kap több pénzt a gitározgatásáért -ugyanis ő ebből szeretne megélni – amit a rasszista magyarok nem hajlandóak kellően premizálni. Azóta is itt van velünk.
    …….
    Szóval Konczer Erik mikropolitikusi pályájának végére ért, rájött nem vevő senki az „értékeire”, így a magába fordulás helyett mindenki másba keresi a hibát. Még szerencsére odáig nem aljasult, hogy a holokausztot is belekeverje a mondandójába, de a „fajvédelem” szót csak nem bírta kihagyni.

  • Meggyőződésem, hogy az ország lakossága nem úgy gondolja, ahogy a véresszájú, ostoba kommentelők – feltehetően a fidesz-mag felkentjei, kedvencei és seggnyalói – írogatják. Nagy tévedés azt hinni, hogy mindenki vicsorog a jobboldalon. Csak a csendes többség nem látszik. Mert a félelem ma már nemcsak a migránsok miatt van, hanem például amiatt is, hogy lassan kezd nyilvánvalóvá válni, hogy azok, akik interneten vagy bárhol ellenvéleményeket fogalmaznak meg, „meg lesznek jegyezve”… Ezt azok, akik nem éltek a Kádár-rendszerben, talán nem is értik. De a szólásszabadság egyik követelménye az is, hogy ne kelljen utólag semmiféle retorzióra számítani. És ezen a téren erős hiányosságok vannak…

  • Hát, a cikkre vegyesek az érzelmeim.
    A fiú, nem ismeri még a demokráciát.
    A szavazás már ezt bizonyítja. Majd rájön nyugaton.

  • tóth péter
    2016 szeptember 27
    3:23 du.

    Aki hiteles akar lenni, annak nem szabad a mindenféle (fideszes) mendemondáknak felülni. Gyuriferi egészen konkrétan azokra mondta, hogy „el lehet menni”, akik – mint Bayer Zsolt például – nagy hazafiak ugyan, de a kocsijukat, vállalkozásukat idegen országban jegyzik, és oda adóznak, nem Magyarországnak. Ez is marhaság volt ugyan gyuriferitől, mert más az adózás, és más a „hazaszeretet”, de mégis érthető egy kormányfőtől az elkeseredés emiatt.

  • Nem védem Konczer Eriket, meglehet, hogy csak egy naiv, jószándékú túlbuzgó. Ámde amit ő itt elővezet, azon már sajnos régen túl vagyunk, már ami a kormánypolitikát illeti. Göllner Andrásnak – szerintem – teljesen igaza van ebben.

  • tropa
    2016 szeptember 27
    2:47 du.

    Te meg itt hirdeted! 🙁

  • Almási Alma
    2016 szeptember 27
    3:50 du.

    „Abban a görcsös félelmi állapotban, mely elhiszi, hogy a szabadság előrehaladása veszélyezteti a nemzet ügyét, nem lehet élni a demokrácia javaival. Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni: nem félni a más véleményűektől, a más nyelvűektől, a más fajúaktól, a forradalomtól, az összeesküvésektől, az ellenség ismeretlen gonosz szándékaitól, az ellenséges propagandától, a lekicsinyléstől és egyáltalán mindazoktól az imaginárius veszedelmektől, melyek azáltal válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük. Közép- és Kelet-Európa országai azért féltek, mert nem voltak kész, érett demokráciák, s minthogy féltek, nem is tudtak azokká válni.”
    (Bibó István)

  • Almási Alma
    2016 szeptember 27
    3:58 du.
    Úgy emléxem, külföldi befektetőknek mondta, valami tanácskozáson.

  • Csak menj nyugodtan, tisztább lesz a levegő!

  • Kitűnő idézet Bibótól!

  • terminus
    2016 szeptember 27
    4:29 du.

    A félelem a rossz tapasztalat következtében van nálunk, és tudja fene, hogy a nyugateurópaiaknak hogyhogy nem voltak rossz tapasztalatai, és főleg: MIÓTA nincsenek. Nálunk jó esetben a 80-as, 90-es években nem voltak nagyon rossz tapasztalatok demokrácia ügyben, de a 80-as évek mégis csak egy lájtos diktatúra volt, a 90-es pedig az „új undokak” agresszív, mindenáron való előretörése. Nem az a légkör, ahol az átlagemberben csillapodnak a többszáz éves félelmek.

  • Sok szerencsét! Tudom ajánlani Svédországot. Ott már akkora demokrácia van, hogy még a nemedet is meg tudod választani vagy lehetsz akár semleges nemű.

    Ez meg egy kis érdekesség akiket érdekel:
    https://www.youtube.com/watch?v=k8njRmW0BWA&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201609
    Rá kell klikkelni a jobb alsó sarokban a CC-re aki nem ért magyarul.

  • Ez az ember egy gyűlöletkeltő idióta, sajnos ezt kell mondjam.
    Az teljesen rendben van, hogy van véleménye, álláspontja valamiről, de hogy idézőjelbe téve zsaroljon bárkit is azzal, hogy aki köszönteni akarja őt a 40. születésnapján ne menjen el szavazni… uhh. Hát én nem ismerem az illetőt, de ha rajtam múlik a boldogsága, nem kapja meg. Menjen innen el, oda, ahol majd jobban érzi magát.Sajnos túl sok a zombi manapság, a kimosott agyú ember. Lehet utálni a kormányt (én se kedvelem) de ha már itt élek, had döntsem el, akarok e muszlimokat a szomszédba. Azt hiszem több jogom van erről dönteni nekem, aki sose ment ki külföldre, mindig itt adóztam és éltem, hogy kimondhassam: Mit/kiket nem akarok, hogy rám kényszerítsenek.
    A külföldön élő volt magyaroknak pedig azt tudom üzenni, köszi a véleményeteket, de mi, akik itthon maradtunk, majd eldöntjük, mit is szeretnénk.

  • 1. Falusi: nem külföldi befektetőknek mondta – hanem magyaroknak, akik semmiféle terhet nem akartak vállalni – most meg nem is kell, azért akkora a tábora a mai első szolgának.
    2. Aki azt hiszi, hogy vasárnap a „menekültekről” szavaz, nagyot téved. Egy hűbéri rendszer teljes megszilárdításához adja a voksát. A hűbéri rendszer nem nemzeti, semmilyen nemzeti. A piros-fehér-zöld ma csak azért kell a gyalázatos hatalomnak, mert az „istentől való” elrendeltetésnek nem akkora a népszerűsége, mint a „nemzetvezetőnek”.

  • Bámulatos, hogy a muszlim menekültek tényleg tönkreteszik a keresztény kultúrát! Mert ki meri állítani, hogy a Miviktorunk által ránkszabadított félelem és gyűlölet a keresztény kultúra szerves része?

  • Konczer Erik nem mai fiatal, 40 éves lesz okt. 2-án. Hova menne a boldogtalan? Kanadába, Izraelbe, Svédországba ? Ott ugyan motiválhatná az ide hosszan beírogató unatkozó „balos” hölgyeket, – de kint valamit dolgozni is kellene…
    Pukli István (a reménybeli Messiás) is maradt pedagógusnak. Otthagyta a Tanitanékot, mert rádöbbent arra, hogy jövőre lejár az igazgatói mandátuma s ismét pályáznia kell. (Hja, mindenki a piacról él…)
    K.Sándor az egyik pozitív kivétel! Hazatelepült Bpestre, jótékonykodni!

  • tudomasom van eddig 600 olyan polgarrol akik vissza adtak a korban kervenyezett magyar allampolgrsagi igenyuket.

  • Almácska : egy kicsit belemagyarázol egyebet,meg a hőn szeretett Bayer-nek a gyuriferi mondásához semmi köze,tehát felesleges volt belekeverni.Igen! Ő igen elkeseredett ember lehetett , mert abban az évben nem volt meg neki csak 99 millió osztalék a 100-at nem érte el.Egy ilyen pompás ember képviseli,szeretné képviselni a szegényeket,munkásokat…stb, baloldaliakat–ez röhejes.
    Feri először „…összehozta…” magának a vagyont anyósa segítségével,az akkori szocialista segédletekkel,és utána a baloldal élére állt.De kidőlt.
    Nagyon tisztelt üdvözlettel.

  • Manó!
    Manócska szívből beszél! szépen.
    Üdvözlettel.Nagyon üdvözlettel.

  • talalom
    2016 szeptember 28
    4:08 de.
    De ittt elég sok marhaságot összebeszéltél.

  • Almási Alma
    2016 szeptember 28
    4:56 de.
    Itten : szerintem a félelem és gyűlölet bensőtökben van , emiatt van az hogy a rettegésről , félelemről beszéltek —mintha más okozná!!! Közben belsőtökből jön. Állandóan rémisztgetitek magatokat valamivel.

  • Újabb pofonok a baloldalon zavargóknak. Az EU elöljáróság Hazánk kapcsán kijelentette: „Magyarországon demokrácia van, amely megfelelően működik.” (tehát nem fajelmélet alapú, fasiszta diktatúra)
    A kötelező betelepítésről a baloldali hazudozókat cáfolva, így folytatta: „a közösségi jog alkalmazása nem “fakultatív”, a tagországoknak jogi kötelességük végrehajtani a meghozott európai tanácsi határozatokat – közölte az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja. Erre válaszul a kormány kijelentette, a mégis a magyarokra lőcsölt migránsokat baloldali vagy a választáson kevésbé aktív településekre testálja.

  • charlie
    2016 szeptember 28
    12:41 du.
    Valamit kifelejtettél.
    Először is a szavazás semmiről sem dönt, mivel nem itt kell állást foglalni, hanem Brüsszelben, amikor erről döntenek. Mintha mi is szavazati joggal lennénk ott jelen. Vagyis ez a cirkusz a szavazással, két dolgot szolgál.
    1, felmérni a tényleges támogatottságot,
    2, egy akolba terelni a birkákat.

    Brüsszel egyenlőre csak lehetőségként vetette fel a migránsok szétosztását, érdemben nem foglalkozott a kérdéssel, csak ötlet szinten. Vagyis megintcsak, akkor miről is szól ez a szavazósdi?

    Orbán természetszerűleg riogatná az embereket, hiszen a saját közvélemény kutatója szerint sem lesz érvényes a szavazás.

    Még egy kérdésem lenne hozzád.
    Írd már le nekünk a ténylegesen menedéket kapott migránsok számát, majd írd mell a fidesz által behívott kötvényesek számát. Kicsit visszás a helyzet.

    A demokrácia nem teljes, ezt aki magyarországon él, annak nem kell magyarázni. Érzi a bőrén. Az hogy még nincsenek táborok, még nem jelenti azt, hogy nem közelít a diktatúra felé.
    Mit szólsz például, a belinkelt cikkhez? Ez nem diktatórikus jellemvonás?

  • Manó
    2016 szeptember 28
    3:59 de.

    Kedves Manó!

    Ön a tökéletes célcsoportja vitézlő fejedelmünk kampányainak. Sajnos sok is van Önből. Önök azok, akik nem értik, hogy miért nem égethetik el a fölhalmozott műanyag hulladékot a privatizáció során megszerzett láprétjükön. Azt hiszik, hogy azért, mert valami az Önöké, akkor bármit megtehetnek vele. Igazából csak a jog harmonizálódott az EU-hoz, az átlag magyar emberek nem. Máig nem értem, hogy mit féltett vezérünk ebből a kultúrából a tavalyi gyűlöletkampányban.
    Hogy értse, az EU nem egy svédasztal, ahonnan visszük ami tetszik (EU-s pénzek), és otthagyjuk, ami nem (demokrácia, szolidaritás).
    Az a legszánalmasabb, hogy pont az a kormány aggódik, hogy Magyarország feje felett dönt Brüsszel (igazából ilyen nincs is, mert ha valaki ismeri az EU döntéshozatali mechanizmusát, akkor körbe röhögi a kormányt), mely számos beruházást tett kiemelt beruházássá, és ezzel megakadályozta a lakosság beleszólását. Egy olyan kormány sípol, mely ellehetetlenítette a valódi népszavazást!
    Az EU soha sem fog muszlimokat költöztetni a szomszédjába! Ha ez elő fog fordulni, akkor a kormány, vagy az önkormányzat fogja ezt Ön ellen elkövetni! Ezért lenne fontos, hogy a hatalom kontrolálható legyen. Vezérünk éppen ez ellen dolgozik a mostani álnépszavazásával is. Az EU nem az ellenségünk – hogy is lehetne az, mikor az EU mi vagyunk! Az ellenség az, aki szabadságjogainkat korlátozza, tisztességes bérünket, nyugdíjunkat, földjeinket, vállalkozásainkat ellopja, országunkat beszennyezi, tiszta lelkünket gyűlölettel tölti meg!

  • charlie
    2016 szeptember 28
    12:41 du.

    „Felelős kormány” az, mely megkülönbözteti az állampolgárait attól függően, hogy kire szavazott?
    Nem érzi azt, hogy ez nagyon gáz? – Ja, elfelejtettem, hogy Ön jobbikos, bocs!

  • Z. Gőz Olivér

    Már a 2014-es választás után ki kellett volna írni a magyar határátkelőkre: „Magyarország Isten állatkertje”.

  • Göllner András

    @ Seress Robi

    Szeretem amikor foglalkozol velem. 🙂 Nem azér mondom, de jó formába vagytok pelenkásaim, odafenn :-). Boda Marcsi hol van ? Elment csalánért ? Várjátok hogy szétossza ? Hogy nagyobb lendülettel verhessétek magatokat ? Starchild, Mano és a Kiss Balázs már látom a vilamossal aluszik.

  • na meg kellene várni az eredményt…..
    Lesznek akik nem mennek el,lesznek akik igennel és lesznek akik nemmel szavaznak.
    Ha érvényes lesz a szavazás (remélhetőleg!)akkor a „Nem” lesz többségben,még a tisztességes baloldali emberek,de baloldali ismert vezetők is így nyilatkoznak!
    Igenis van tétje,utána parlamentben törvényt alkotnak stb.lehet
    az Európai Bírósághoz is fordulni,ha a kvótát ránk akarnák kényszeríteni(bizony a sok sumák érvvel,”hogy jelenleg nincs erről szó”az igazság az,hogy igenis végre akarja hajtani az EU!annak ellenére,hogy szuverén,független ország vagyunk,egy szövetség tagja,de nem gyarmata!)
    Különben már más országokban is kezdeményeztek népszavazást,például Franciaországban,és még nincs vége…..
    Az ellenzék megint nagyot fog bukni,pedig még nem kormányról szavazunk(a tisztességesek értik!)

  • ha Erik,olyan helyen érzi jól magát,ahol a beilleszkedni,dolgozni nem akaró, képzetlen erőszakos ,robbantgató migránsok többségben vannak,akkor csak menjen,több ilyen ország is van!(sajnos)
    A magyaroknak nem fog hiányozni,sem ő,sem a hasonlóan és felelőtlenül gondolkozók.
    Az emberek többsége itthon biztonságban és békében akar élni!

  • terminus, lehet neked ez hülyeség, de attól én még maradok

  • Talalom
    2016 szeptember 28
    4:08 de.

    Igazad van, a vállalkozóknak mondta.
    „2006. június 15-én Országos Érdekegyeztető Tanács ülésen a vállalkozókhoz szólva kijelentette, akiknek közülük nem tetszenek az adóemelések, elhagyhatják az országot: „Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!””

  • Manó
    2016 szeptember 28
    3:59 de.

    Kérdésem nőtt..
    Mivan akkor, ha a megvásárolt állampolgársággal rendelkező muszlim vásárolja meg a melleted lévő házat? Esetleg mindkét oldalit, meg a szemköztit is? Hol marad a te választási lehetőséged?
    Egy apróság. Ezerkétszáz emberről (sincs) szól az egész. Ami ráadásul nem kötelező, hanem egy elméleti javaslat. T.i. : kvóta nincs. Szavazás van, milliárdokért. Kinek? Minek?
    Kibontanád?

  • terminus
    2016 szeptember 28
    1:48 du.

    Ön félrebeszél és félreértelmez.
    Pontosan tudom, hogy nem úgy megy a dolog, hogy ami tetszik, azt viszem, ami nem azt meg nem. Kötelezettségek vannak és lesznek is, de mindennek van határa. Vannak ismerőseim Németországban, Ausztriában, és amiket ők mesélnek az nem vicces. Az ottani polgárok sem akarják már ezt az egészet.
    Csak hogy értsük a dolgot: a muszlim az nekünk keresztényeknek inhumán felfogás. Hogy miért?
    Pont az eu és a nyugat építette fel a női egyenjogúságot, és minden egyéb demokratikus elvet. Ezeket az elveket sárba tiporják akik jönnek. Debrecenben amit műveltek/művelnek az túlmegy minden határon.
    Sose mondtam, hogy nem kell segíteni a rászorulókon, de van egy fajta KÖTELEZETTSÉGE azoknak is, akik jönnek. Magyarországon Európai kultúra van, magyar törvényekkel. Aki elfogadja és betartja, az maradhat, aki nem az meg menjen haza.
    Ausztrália egy darabot se enged be, mégsem szidja őket senki.
    Hogy mennyire van értelme ennek a népszavazásnak?
    Semmi.
    Idézek egy jóbarátomtól:
    ˇˇEgy épeszű ember sincs, aki igennel szavazna.
    Mint, amikor kérdezik a hülyegyerektől:
    – seggberúgjalak hülyegyerek?
    – neeeeeeeem! – mert még a hülye is tudja, hogy az nem jó dolog.
    tehát a kérdés teljesen felesleges,viszont ha már feltették drága pénzért, el kell menni és szavazni.ˇˇ

    Még egy dolog: Nem ártana kicsit előrébb látni az embereknek, mint pár hónap vagy év.

  • falusi
    2016 szeptember 28
    5:12 du.

    Kedves falusi.
    Ha körbevesznek a muszlimok olyan folytán, mint amit ön állít, na akkor kell kimenni az utcára és szétverni mindent.
    A parlamenttel kezdve.

    Ön írta: Egy apróság. Ezerkétszáz emberről (sincs) szól az egész. Ami ráadásul nem kötelező, hanem egy elméleti javaslat. T.i. : kvóta nincs.

    Ön el van tájolódva. Nézzen utána a pontos számoknak, amúgy pedig majd meglátjuk úgy is, hiszen népszavazás ide vagy oda, nem hiszem, hogy bármit tehet majd az ország ez ellen.

    Utolsó megjegyzés:
    Nem látok szívesen senkit, aki nem fogadja el a mi kultúránkat és törvényeinket. Ha én kimennék a muszlimokhoz, betartanám az ottani törvényeket, különben azonnal kivégeznének. Ők ellenben nem tartják be a miénket, amikor idejönnek, és mindezt büntetlenül tehetik.
    Ostoba és gyenge kultúránk lett, életképtelen, és a jövőben ez majd visszaüt ránk.

  • Attól még, hogy Tóth Péter nem érti, van magyarázat a teljesen okafogyott (Úgy tudom a kvóta javaslatot elutasították Brüsszelben) népszavaztatásra.
    Egy nyájban mindig vannak, akik elismerik ugyan a vezérürü vezérségét, de ha nagyon hamis a kolompszó, hajlamosak elkóborolni. Na, ezeket kell megfélemlíteni, hogy boldogan törleszkedjenek ismét a nyájhoz. Akkor aztán lehet vezetni bármerre a nyájat. Ha szakadékba – hát szakadékba.

  • Manó
    2016 szeptember 29
    3:53 de.

    Sok mindenben egyetértünk:
    1. Nem ártana kicsit előrébb látni az embereknek, mint pár hónap vagy év.
    2. Hogy mennyire van értelme ennek a népszavazásnak? Semmi.
    3. Ön félrebeszél és félreértelmez.

    És sokmindenben nem:
    1. Magyarországon nincs európai kultúra, de tény, hogy magyar törvényekkel.
    2. Ha valami értelmetlen, de legalább sokba kerül, akkor miért is kell elmennem???
    3. Mind amellett, hogy fontosnak tartom az egyenlő jogokat a nők és férfiak között (ami ma Magyarországon sokszor sérül!), miért is jobb, ha magyar, keresztény fehérek verik a feleségeiket, mint, ha muszlimok?

  • Manó
    2016 szeptember 29
    3:53 de.

    Sok mindenben egyetértünk:
    1. Nem ártana kicsit előrébb látni az embereknek, mint pár hónap vagy év.
    2. Hogy mennyire van értelme ennek a népszavazásnak? Semmi.
    3. Ön félrebeszél és félreértelmez.
    Sok mindenben viszont nem!
    1. Magyarországon nincs európai kultúra, bár az igaz, hogy magyar törvények vannak.
    2. Ha valami értelmetlen, de legalább sokba kerül, abban miért is kellene józan, ép értelmű embernek részt vennie?
    3. Fontosnak tartom a nemek közötti egyenlőséget. Azt viszont magyarázza meg valaki, hogy miért jobb, ha magyar, fehér, keresztény férfiak verik meg a feleségüket, mint, ha muszlimok?

  • Akik ellenzik a szavazást, azoknak kívánom, hogy a házukba vagy szomszédjukban éljen néhány muszlim család 5.7 gyerekkel. Az üzletben csak lekendőzött nőkkel találkozzon, és a férfiak PÉNTEKI gyűlésén részvegyen.

  • Találom:
    Pontosan a napokban erősítette meg az UNIÓ több szervezet , hogy szó sincs a kvóta javaslatok elhagyásáról,továbbra is napirenden tartják és egy alkalmas pillanatban előveszik és fondorlatosan megszavazzák és bevezettetik!Majd akkor csodálkozhatsz.
    És mi is a célja ezzel az UNIO-nak : egyformává tenni minden országot a nyugaton meglévő problémák legyenek meg keleten is — és akkor már egy húron fog pendülni minden! nem de ???
    Attól még hogy te nem érted a lényegét attól még más megértheti!
    Megérthető üdvözlettel.

  • A gond az Tóth Péter, hogy a magyar népszavazásnak köze nincs a kvótajavaslathoz. „Apró” szépséghiba, hogy ráadásul a gránitszilárdságú törvényüket is sérti, hiszen abban is tilos népszavazást tartani az állam által kötött nemzetközi szerződésekről:márpedig az EU-tagsági szerződés ilyen. De jó, rendben van, ezúttal fogadjuk el végre,hogy az EU mi is vagyunk, tehát nem nemzetközi, hanem éppen soknemzetiségű saját közösségünk – az EU – törvényjavaslatáról lehet véleményünk. Ez nagyjából olyan, mintha Fejér megyét megszavaztatnák arról, hogy ezentúl Felcsút legyen a főváros, hiszen a lakosságszámra vetítve sokkal több fejlesztés jut oda, mint Budapestre. Ott nyolcszázmilliós kisvasúton utazhat naponta 10 ember, itt meg a napi 400 ezer utasnak nem jut biztonságos metro. Hát nem érdemesebb a főváros rangjára?
    Bármennyire is reménykedsz, a nemek többsége (ami sajnos nem kétséges) az Európai Unió döntéshozó testületeit nem kötelezi semmire. A magyar országgyűlést sem. Egyes egyedül Magyarország mai első szolgájának van szüksége arra, hogy megléphesse hazám eltiprásának következő lépését. Ha nem tudnád, már ma is érvényben van valamiféle válságállapot valamilyen fokozata az egész országra. Ez egyelőre csak annyit jelent, hogy bírósági határozat nélkül bármikor házkutatást tarthatnak Nálad. Ne örülj, hogy Nálad nyugodtan, nincs takargatni valód. Majd találnak, ha elég fontos leszel.
    Maga a jelenlegi kormányfő pedzette, hogy „mi lesz október 3-án”? Sejtelmesen annyit mondott, hogy „akkor a nép felhatalmaz a szükséges lépések megtételére”. (Ja, mert kétharmaduk már nincs.)
    A mai kormányfő lehet, hogy pszichotikus, de nem hülye. Ahogy 18 éve is jól tudta, hogy a tömegtájékoztatást kell megszereznie, ma is tudja: a szabadság kis köreit kell felszámolnia, ennek pedig a legfontosabb eszköze az internet. Nem lennék meglepve, ha – jó, nem október 3-án, hanem mondjuk november 4-én (ha van stílusérzéke, és ha tudja, hogy mi történt 1956 november 4-én) – egy érdekes törvényt fogadna el a magyar parlament többsége, mondjuk a szélessávú internet országos elterjesztéséről. Fura végrehajtási feltételekkel, amire általában nemcsak a laikus közönség, hanem a média sem figyel.
    A nem-ed tehát nem állítja meg sem a migránsok tömegét, sem az EU döntéshozatalát. Nem is erre lett kitalálva. Hogy te ezt nem látod? Sajnálkozó üdvözlettel (bytót) talalom.

  • terminus
    2016 szeptember 29
    9:09 de.

    Válaszolok.
    Az, hogy egy népszavazás keretein belül is letehetem a voksomat, hogy nem kérek a muszlim bevándorlókból, az sohasem felesleges.

    Nyilván minden népcsoportban, kultúrában előfordulnak férgek, de nem lehet általánosítani. A muszlim szemében a nő tárgy. Minden muszlim szemében, kivétel nélkül. Na most 15% idióta fehér, vagy 100% idióta muszlim? Nem is lehet kérdés. A 15%-ot talán lehet kezelni, a 100%-ot nem. (a 15% az csak egy hasra ütés, nem kell belekötni, szerintem kisebb lenne ez a szám)

  • Csakhogy manó, nem arra adod a voksodat. Hanem arra, hogy a magyar országgyűlés dönthessen az ügyben. Meg még ki tudja miben. A 100 kontra 15 százalékot erős túlzásnak
    tartom. A keleti férfi egyébként fél a nőtől, mert ki tudja miért, de szinte az összes egyistenhit a szexualitást tartja főbenjáró bűnnek. De legyen muzulmán, keresztény, zsidó az a hímnemű, akkor van baja a nőkkel, ha nincs rendben a libidója. (Ahogy fordítva is előfordul.) Az ilyen hím vagy az egérlyukat is jó helynek nézi, akár egy bonomómajom, vagy ha sikerül egyet szereznie, azt letakarja, eldugja. Több önbizalmat, kevesebb beszarást – ha már úgyis valamennyi muszlim „idióta”. Akkor mitől féltek?

  • Találom, itt nem a magyar dönt a parlamentben, hanem az EU. Tehát, ha lekötelezett a magyar az EU-val szemben, jobb, ha felmutat egy népi szavazatot a döntésről.
    Hány ezer muszlim menekültet sózzanak rá.

  • Még annyit, aki azzal hitegeti magát, hogy majd a bevándorló olcsó munkaerő lesz, igen téved. Kérdezzék meg a franciákat és a németeket, hány muszlim dolgozik országaikban!?

  • Figyelő
    2016 szeptember 30
    12:20 du.

    Kedves Figyelő!

    Viccesnek tetszik lenni! Csak egy példát mondjon, amikor az EU döntött a magyar parlamentben. Kicsit olvasson már utána az EU-s és a magyar döntéshozatalnak is. Az EU, ami mi is vagyunk – ezért is nonszensz a magyar kontra EU szembeállítás – a tagállamok bevonásával (képzelje, magyar képviselők és biztosok is vannak Brüsszelben) hozza meg a jogszabályait, többnyire konszenzussal, és létezik olyan is, hogy 1-1 EU-s döntés alól – többnyire idő korláttal – felmentést is lehet kérni, és kapni is.
    A mai magyar parlament azért költ irdatlan közpénzeket mindenféle EU bírságokra, mert a korábban általunk is elfogadott EU-s jogszabályokat figyelmen kívül hagyva, vagy éppen azok ellenében hoz döntéseket.
    Amúgy, nem vagyok jogász, de a közigazgatásban dolgozom, túl vagyok a közigazgatási alap és szakvizsgán is, és az EU működése mindig is érdekel, mert túl bürokratikusnak és költségesnek tartom.
    És, bár ez utóbbi sajnos igaz, de aki – és ilyen ismerősöm is van – közelebbről ismeri a működését, az tudja, hogy meg van az oka, hogy miért lett ilyen. Ez lenne egy komoly államfői feladat, hogy olcsóbb, és hatékonyabb uniónk legyen, de ez nem hozna elegendő szavazót, és még dolgozni is kellene rajta.

    Tisztelettel
    terminus

  • Albrecht Neumerker
    2016 szeptember 27
    2:05 du.
    Ez egy böszme nagy hazugság, Magyarországon csak a gengszterváltás óta létezik igazi antiszemitizmus, mert most már az öngerjesztés nagyon kifizetődő lett, és valóban Kádár nem hagyta hogy iparszerűvé váljon, ezért nem volt értelme gerjeszteni, másrészről az értelmesebbjei akkor beálltak a sorba, nem úgy mint most!

  • Csak itt nem a nemzetközi szerződésekről szavazunk,és nem a ” nyugatunióról” Ezt nem nehéz megérteni.!

  • Jaj Tóth úr! Általános iskola ötödik osztály: Európa földrajza. Keleti határ az Ural hegység, nyugati határa az Atlanti Óceán, déli határa a Földközi tenger, északon az Északi Jeges tenger. (A két arktisz, az Északi Sark és az Antarktisz nemzetközi felségterület.)
    Nagyon jó lenne, ha lehetne beszélni arról, hogy az „európai eszme” nem kizárólag a Lajtán túli területek (Nyugat-Európa) kiváltsága. Azon, hogy a legutóbbi 100 évben a nyugati végek három háborút is megnyertek (kettőt fegyverekkel, egyet – 1989-re – békés úton), ugyanakkor el kellene gondolkodnunk. Miben voltak okosabbak ügyesebbek – hiszen 600 évvel ezelőtt Közép-Európa volt a hatalom központja. A francia (provanszi) Anjou uralkodóház is itt kereste boldogulását – és a Magyar Királyság is megtalálta jólétét az Anjou Nagy Lajos és Róbert Károly uralkodása alatt. Mellékesen ezidőből származik a sokak által kedvelt „Nagymagyarország” térkép is, aminek az az egyetlen baja, hogy nem volt Magyarország. Anjou Nagy Lajos birodalma volt, amelynek területén számtalan népcsoport élt: rácok, tótok, horvátok, vendek, jászok, kunok, még magyarok is. A XIV. században tökmindegy volt, hogy az uralkodó területén miféle nációk élnek: mindannyian – a főurak is – a legfőbb hűbérúr hűbéresei voltak. Akinek hatalma az istentől eredeztetett – ezért volt fontos, hogy pl.I.István isten földi helytartójától, a pápától kapja a koronát. És ezért kellett Canossát járnia Ottónak, a német-római császárnak, mert bár a junkerek (porosz főnemesek) támogatták, de a szász, a bajor, a hanzavárosi fejedelemségekkel nem bírt, így császársága csak a pápa beleegyezésével válhatott valóra.
    De vissza napjainkhoz. Igazán jó lenne, ha a közép- és kelet-európai népeknek is jelentős hatása lehetne az európai szellemre. Liberálisként, szocialistaként nekem is számtalan bajom van az individualitásra, a vég nélküli teljesítményhajszolásra épülő rendszerrel. (Főként a Föld véges erőforrásait számításba véve.) De ez „nemzeti” alapon nem megy. Főként nem bezárkózó, bugris hiedelmekkel. A nemzet eszméje alig 300 éves, és mostanság jutott oda, hogy már nem képes a Föld és az emberek gondjait megoldani. Sőt, gátja annak, hogy észszerű módon intézzük a gondjainkat.

  • A térképen valóban így vannak a dolgok,minden stimmel.
    Az biztos,hogy Közép-Európa elvesztette vezető szerepét!
    Az utóbbi háborúkat követően szét töredeztették,megosztották,megtörték,javait elvitték a háborúk,majd az azt követő kártérítések.Apró nemzetek jöttek létre ,majd java részét az új nagyhatalmak két részre osztották!Mi a Szovjetunió zónába kerültünk! Ez a zóna először kártérítésként lerabolt bennünket,majd amikor sikerült saját politikai vonalát hatalomba szorítani attól kezdve (és amikor már nem volt védhető a rablás) igyekezett jóságos lenni,de úgy hogy gazdasági hatalmánál fogva mindenkit kézben tartott,mi csak arra voltunk jó nekik is,hogy a térképen a német közös határig egy rózsaszín nagy országot lehessen mutatni.Így Közép-Európa hosszú évtizedeken keresztül törpévé lett téve.A nagyon hatalmak érdekviszonyai között semmi beleszólásunk nem volt semmibe.Látszatjogaink,látszat hozzászólásunk volt az élet európai menetébe. Az európai nagyhatalmak igyekeznek a világháborúk után megszerzett befolyásukat megőrizni,bebetonozni-így nem engedve Közép-Európának hatalmát , befolyását megnövelni( pl.Franciaország 19-től Románia támogatása,a békeszerződésben leírtak be nem tartásának eltűrése,Németország a korábbi befolyási övezetén ezt folyamatosan erősíti,A Szovjetunió utóda,Oroszország,igyekszik ezeket megtörni,zilálni…)
    És most a ” nyugatunió ” ,ill. a „politikai-gazdasági vezetők”-nek gondoló brüsszeli beültetett „vezetők” akarják ugyanezt eljátszani.Zajlik a hatalom megszerzése , a nemzetállamok megtörése ,”igába” hajtása , de már nem csak európai,hanem világhatalmi elvárásoknak megfelelően ( Amerika érdekeit Soros elvtárs fogalmazta meg-hogy ne az látsszon,hogy közvetlen az amerikai politika teszi,amikor a „nyugatunió” vezetői előtt mondta el elvárásait! Ha nyíltan ennyit! akkor a háttérben mennyit???). Akik ennek útjában állnak ezeket el akarják tiporni.
    A „nyugatunió” egyik első vezetője : Schulcz elvtárs Merkel Asszony jobb keze ,Juncker úr pedig-úgy tűnik a nagy múlti cégek és egyéb nagyhatalmak és érdekeik képviselője.
    És mivel a ” nyugatunió”-ban a baloldali-szocialita-liberálisok vannak többségben tulajdonképpen mindezeket az ő vezénylésük alatt teszik!!!.
    Ha a „keletiunió”-ban nem vált be a szocialista irányítás ,történt alattuk ami történt! most vajon a ” nyugatunió”-ban történő próbálkozásuk sikerrel fog járni??? Valószínű ugyanarra a sorsra jut majd ,mint a ” keletunió”!!!
    Az elszenvedői ezen intézkedéseknek mi leszünk : az emberek,kelettől-nyugatig,nyugattól keletig.
    A többi mesét mellé lehet költeni de kb. ez zajlik a felszín alatt ,részben felette!
    Mindezekkel együtt Közép-Európa ” maguk alá gyűrése ” is zajlik!
    Az egyenruhássá tett világ a semmibe vezet ,ettől még nem fogja minden ember az szerint érezni ahogy mások akarják,lásd : kádár rendszer,egyidőben Albánia,majd Kína is feladta az egyen ruhás világot csak a vezetők próbálják még használni,vagy Észak-Korea.
    A világ egyes részei nemzetállamok felé haladnak,Európa az olvasztótégelyes világ felé akar haladni mostani vezetőik akarata szerint.
    Hát ezt mi nem igen akarjuk!!! Bármennyire ” jó szocialista-liberalista ” elgondolás ez.A semmibe vezet!
    A történelemben a különféle kontinensnyire létrehozott nagy országok –egy idő után mind széthullottak- saját sírjukat ásták meg a létrejöttük során.Ezeket mindig a nemzetállamok,ezek összefogásai törték meg és tették semmissé.!Nyugat Európától Ázsiáig,a különféle gyarmat birodalmak és stb…..
    A 300 éves nemzet eszméje tovább fog élni mint gondoljátok,csak ehhez sajnos tovább kellene élni,mint egy emberöltő,hogy megtudjátok.
    Megtudó üdvözlettel

  • tóth péter
    2016 október 2
    2:06 de.

    Petike, valami nagyon nem stimmel:
    „Schulcz elvtárs Merkel Asszony jobb keze”
    Az egyikük egy jobb oldali, kereszténydemokrata párt (CDU), másikuk egy szociáldemokrata párt (SPD) tagja.
    „a ” nyugatunió”-ban a baloldali-szocialita-liberálisok vannak többségben”
    A legnagyobb párt család az Európa parlamentben az Európai Néppárt, melynek mind a Fidesz-KDNP, mind a CDU is tagja.
    Pont az Európai Néppárt gáncsolja folyamatosan az Orbán elleni szankciókat az Európa parlamentben.
    Üdv az alternatív valóságban Tóth Péter Úr!
    ” A valóság az, ami nem hajlandó megszűnni attól, hogy nem hiszünk benne. ” (PKD)

  • Orsós Elemér

    terminus
    2016 október 2
    11:09 de.
    Az EU elkötelezett, de inkább lekötelezett vezetőinek a párthovatartozása abszolut nem mértékadó, mert mindannyian ugyanabból a tenyérből esznek, ezért ők egymás elvtársai, de szerencsére a tisztánlátó polgároknak már -hál’ Istennek- egyre kevésbbé!

  • Már tudjuk, hogy a népszvazás eredménytelen volt, tehát

    KONCZER ERIK MARAD.

    Isten hozta idehaza !!!

  • Már tudjuk,hogy a népszvazás eredménytelen volt, tehát

    KONCZER ERIK MARAD.

    Isten hozta idehaza !!!