Demagógisztáni napló: Rogán-áldozás?

2016 október 5 10:30 de.43 hozzászólás

A népszavazás végeztével maradt a kérdés, hogy az ellenzék mit tud mindezzel kezdeni. A helyzettel, ami talán még az ellenzéki pártokat is meglepte. Mármint a szavazási helyzet. Mert az azt követő orbáni retorika aligha volt meglepő. A meglepetési potenciál Orbán esetében másutt látszik kisülni.

Nem abban, hogy nyíltan bejelentette a nyílt diktatúra eljövetelét. Alaptörvényesítve, ha kell. Ez teljesen beleillik abba a képbe, amely alapján a miniszterelnöki székben olyan valaki ül, akit nyugodtan el lehetne különben egy muszáj-dzsekiben is képzelni. A 444 azonban bedobott egy olyan verziót is a köztudatba, ami még az orbáni fellépést is árnyalni képes. Eszerint a Fidesz-en belül is növekedett a morgolódás az eredmények hallatán. Amit természetesen aligha lehetne csodálni. Elvégre piszok drágán aláplakátolt hegyek szültek apró, kicsi svábbogarakat. Amelyekről a kormányfő az első lendületben igyekezett lehazudni a csápokat, és a lábak egy részét. Hátha akkor legalább egérnek fogják nézni a vajúdás eredményét.

Az említett 444-írás azonban nem csak a kampányról, hanem a miniszterelnöki beszéd körülményeiről is szól. Annyiban, hogy a győzelmi jelentéssel felérő Orbán-fellépést a kormányfő számára valóban annak készítették elő. Amely felkészülés jegyében „elfelejtették” megmutatni azokat a friss jelzéseket, amelyek alapján korántsem várható egyértelműen eredményesnek a népszavazás. Azt meg valószínűleg biztosra vették, hogy a szavazáson megjelenők a „nem”-et fogják preferálni. Elvégre elég drágán, és elég hosszan erőltették ezt a királyi médiában és a plakát-helyeken. A vízcsapból is folyatva a kormánypárt-hű elvtársaktól elvárt választ. Holott az erősen túlexponált kampány hatására bekövetkezett fásultság, és az egyre röhejesebb „Tudta?” szövegek hatására észlelhető volt a csökkenő érdeklődés.

The Sacrifice / Ethan Harris

The Sacrifice / Ethan Harris

Ugyanakkor, hallgatva a kormányfő szövegeit nagyon is elképzelhető az, hogy ezeket a számokat nem igazán mutogathatták a vezérnek. Így Orbán talán tényleg az utolsó pillanatig elhitethette magának, hogy az alattvalók többsége szavazni fog. Felmentve őt az alól, hogy a kvóták ötletét felvető EP-passzust maga is aláírta. Mert Orbán Brüsszelben aláírta azt, ami ellen itt kampányolt. Milliárdokat pazarolva el a gyermekek, az egészségügy elől is. Az egyébként, hogy száját húzogatva, vagy harsogó mosolyra fakadva, de az emberek hajlamosak hitelt adni egy ilyen eredményeltitkolós forgatókönyvnek abból egy, a közállapotokra nézve szomorú következmény is adódik.

Az a rendszer ugyanis, amelyben előfordulhat az, hogy a vezérnek nem merik megmutatni a negatív körülményekről szóló híreket, azt inkább hívható személyi kultuszos diktatúrának, mint demokráciának. Amikor az emberek hajlamosak elhinni az említett forgatókönyvet, akkor az felér egy olyan közvélemény-kutatással, amely a magyarországi diktatúra de facto kialakultságának meglétét erősíti meg. Miközben persze tudjuk: az információhiány, a kozmetikázott információk könnyebben vezetnek irracionális döntésekhez, reakciókhoz, fellépésekhez. Amikor a diktátornak nem merik megmutatni a negatív eredményeket, akkor az egy önerősítő láncreakcióhoz vezet. A szegény beteg egyre inkább meggyőzi magát a saját csalhatatlanságáról, és az ápolók sem adnak ezt cáfoló visszaigazolásokat.

A Fideszben a jelek szerint elindult, illetve felerősödött ez a folyamat. Ami persze nem csak azt jelzi, hogy diktatúra márpedig van. Azt is jelzi, hogy a környezete elindította azon az úton, amely végén a félreállítás vár rá. Hacsak nem jár úgy, mint Sztálin. Akit annyira nem mertek, illetve akartak állítólag zavarni, hogy egy különben esetleg kezelhető roham végzett vele. Nem feledve persze azt sem, hogy a vezért falnak vezetni csak akkor van értelme, ha blamázs esetére van kéznél egy bűnbak. A végletes reakciók estére pedig egy pótvezér. A jelen helyzetben az sem kizárt, hogy az egészet Rogán nyakába varrják. Akit sokan tarthatnak egyre kínosabban szereplő szereplőnek a színpadon. Amellett elég magasan ül a hierarchiában, hogy vezéráldozat lehessen. Ha nem is nagy kár érte. Pótvezérnek pedig Lázár elég régóta rebesgetett pót-Viktor.

43 hozzászólás

  • Simay, Simay, jobban fel kellene készülni !
    A választás „érvénytelen” volt, ugyanakkor „eredményes”. (A definiciók megtalálhatók a Választási Kódexben, hat billentyű lenyomása után).
    Ha az érvényességi küszöb 40 százalék lett volna (mint korábban többször), akkor most a „demokraták” nem látszanának ki a frissen vágott fűből.
    A legmókásabb, hogy a potenciális MSZP-választók fele is NEM-et szavazott. A 6 százalék DK-s meg úgy rajzolgatott, ahogy a kétfarku kutyások instruálták őket…
    A kis-Rogán meg jókat derülne, ha olvasná a vitaindító eszmefuttatást….

  • Otvenhatos Meg mindig nem erted, hogy bukott a vezered? Persze nem bukik, mert ti vagytok neki, mindent lenyeltek es mindent megmagyaraztok. Attol meg nem csoki az a barna rud.

  • Ötvenhatos
    Egy érvénytelen szavazásnak nincs eredménye. Másrészt : ez a 98 %-os ” eredmény ” csak diktatúrában következhet be, már a Kádár korszakban sem volt ilyen..)))
    Szervusztok, jó estét !

  • Ötvenhatos,

    A szavazás érvénytelen volt. Innentől a szavazatarányra hivatkozni olyan, mintha Kiss a csoportos nemi erőszak esetében azzal védekezett volna, hogy 3:1 arányban leszavazták a lányt, tehát jogosan dugták ájultra.

  • Az állandó sírógépeknek és magyargyűlölőknek egy kiváló felmérés, ahonnan kiderül egy év (diktatúra light) alatt tíz helyet ugrottunk felfelé a legélhetőbb országok listáján. Most az igen előkelő 21. helyen áll szeretett hazánk.
    …..
    https://www.internations.org/expat-insider/2016/the-best-and-worst-places-for-expats
    …..

  • Ötvenhatos
    2016 október 5
    11:45 de.
    Így van ez amikor a fagyi visszanyal.
    A szavazási arányszámot a fidesz azért emelte meg, hogy megnehezítse az ellenzék dolgát. Most ez nyalt vissza. Cumi, köszönjétek magatoknak.

    Ismered a viccet?
    – Hé csapos! Ez a korsó még félig sincsen!
    -Nem baj uram, de ennek a 98 % -a sör.

  • Charlie Ha ezt a hulyeseget elhiszed, akkor a Piroska es a farkast is elhiszed. Te milyen jopofa vagy ma. 😀 😀 😀
    Rendesen megnevettettel, koszonom.

  • Llanfair

    igazad van! Orbánék lefizették a legnagyobb hitelminősítőket is, -azért minősítették fel Magyarországot! 🙂

  • charlie,

    Vagy nem tudsz angolul, vagy másokat nézel ostobának.
    Válogathatsz.

  • Llanfair,

    Nem élhetőségről, hanem bevándorlási célpontról van szó.
    Ez lehet jó azért, mert relative pörög a gazdaság (Németország), vagy azért, mert a korrupció miatt bárki letelepedhet. Ld. letelepedési kötvények a maffiának.

  • Andy Mage Charlie nem olvasta a cikket, hanem hülyeséget vizionált. Arra reagáltam.

  • lelszi Olvasd Charlie hülyeségét. Arra reagáltam, nem a cikkre.

  • DonOvuz 1:41
    Értem már….! Szóval ha az érvényességi küszöböt mondjuk 90 százalékra emelték volna fel, akkor még jobban megnehezítették volna az ellenzék dolgát…???
    Nyomorult fagylalt!

  • Llanfair
    2016 október 5
    3:54 du.

    O.k.
    Charlie tuti nem olvasta, vagy nem értette. 🙂

  • Még egyszer – utoljára: Az igen válasz erre a kérdésre értelmezhetetlen. Igaz, hogy értelmetlen kérdésre a nem is az. Kb hasonlít ez arra a kérdésre, hogy szűz-e még az anyád? Idejét múlt, okafogyott és tautológikus. Csakúgy mint a referendum kérdése…
    Ismét jó írása a kedves szerzőnek!

  • Andy Mage Ez érdekes kérdés. Egy nagyon élhető országban élek, mégis szinte minden magyar (is), panaszkodik, mert esik az eső, fú a szél.
    Tőlünk is mindig ez kérdezik elsőnek, hogyan bírjuk? Minden más a háttérbe szorul. Tulajdonképpen, érthető is.
    Ha valaki utálja az esőt, lehet akár milyen élhető az ország, elégedetlen lesz. A napsütés pedig az ellenkezőjét hozza ki a legtöbb emberből.

  • Llanfair

    Én az Ötvenhatosnak írt válaszodra reagáltam! Sok okból lehet gyűlölni, utálni Orbánt, de a korlátlan és ellenőrizhetetlen migráns elosztásban és betelepítésben csak egyet érteni tudok Vele.
    Emellett azonban valami gazdasági előrelépés is történhetett Magyarországon, ha a nálam okosabb nemzetközi közgazdászok így látják! 🙂

  • Én úgy értelmeztem a hvg által is közölt hírt, hogy az utolsó héten mutatták meg Orbánnak a negatív számokat.

    Az tuti, hogy ilyen esetekre írnak neki min. 3 beszédet, aztán azt olvassa be, ami a végeredményhez illik. Biztos állás lehet Orbán beszédírójának lenni, mégha nem is fizet túl jól (szerzői jogok).

    A Rogán-helikopter ügyében az ellenzék is csúfosan leszerepelt tegnap, nem csak Németh Szilárd! Még a Jobbik következetesen ócsárolta a luxust, de már Gréczy csak makogott két lila folttal a szeme alatt, és nem látszott rajta, hogy nem szívesen helikopterezne egyet … Még az újságíró volt a legügyesebb, amelyik visszakérdezett Némethnek, hogy most miért nem foglalkoznak az urizálással, mikor régen pedig foglalkoztak vele?

  • lelszi Egyszer sem vitattam, hogy a „a korlátlan és ellenőrizhetetlen migráns elosztás” nem jó. Nem jó. De Orbán éppen az ellenkezőjét csinálta. Összegyűjtötte őket, felhergelte rendesen mind a két oldalt, majd rászabadította őket nyugatra. Ez egy nemtelen „megoldás” volt. Most 1300 menekültről volt szó, átszűrve Magyarország észre sem vette volna. Nem hiszek a nagy létszámú muszlimok integrációjában, de erről szó sem volt irányunkban. A menekültek visszazavarása sem lehet megoldás. Én látok megoldást, nem tudom, politikailag életképes lenne-e. Sajnos az erős Európa senkinek sem érdeke.
    Összefogás kellene, de néhány kerékkötő rendesen szabotálja.
    Ez a szavazás volt a hab a tortán, csak a gyűlöletkeltés és hatalomszilárdítás volt az értelme. Az országnak semmi hasznot nem hozott, mélyültek az árkok. De hát ez volt a cél, ebből a szempontból tényleg hasznos volt a népszavazás.
    Gyűlölettel még nem lehetett beolvasztani egy népet sem a történelemben.
    Nem igaz, hogy egyetlen muzulmán sem akar beilleszkedni.
    Ha azokat egyébként mindet kiszórnák, aki nem akar beilleszkedni, akkor nagyon sok magyart kellene visszazavarni Európából. De egy idő múlva, talán elfelejtik a rossz beidegződést.
    A gazdasági fejlődés az én olvasatomban nagyrészt a németeknek köszönhetjük, nem a kormánynak. Remélem tévedek, és az Orbán kormány csodálatos szabályozói hozták a javulást. Még nem láttam ennek a jelét, de csodák lehetnek.

  • Kedves Hozzászólok!
    Én azt látom, hogyha valaki (most éppen O.V.)a tűzzel játszik, azt a túz utol is éri.

  • Orsós Elemér

    Llanfair
    2016 október 5
    12:54 du.

    Otvenhatos Meg mindig nem erted, hogy bukott a vezered? Persze nem bukik, mert ti vagytok neki, mindent lenyeltek es mindent megmagyaraztok. Attol meg nem csoki az a barna rud.

    Szerencsétlen, ha elrugdaltad volna szavazni azt az 5 millió igennel szavazó hazafit, akkor most Gyurcsány és Molnár elvtárs ünepelhetné a „demokráciátok” diadalát. Meg ne próbálj haza somfordálni, ha majd az összes szomszédod internacionalista migráns lesz! Ja, és ne fáradj, nem a disznó konda közös őrzése a netes tegeződés alapfeltétele!

  • Orsós Elemér Kedves Elemér, ha szerencsétlen lennék, akkor Orsós Elemérnek hívnának. De nem úgy hívnak. Komolyra fordítva.
    Nekem nem kell „somfordálnom” haza, mindig emelt fővel mehetek. És igen, tudom, hogy interneten akárki letegezhet, van internetes kultúrám (is).
    Még mindig nem fogod, hogy bohócot csináltak belőletek?
    Mi van, ötvenhatos nem tudja megvédeni a véleményét? Kiadta samesznak?

  • Ötvenhatos
    2016 október 5
    4:18 du.
    Csókútatom a számtantanaradat..
    Mellik részit nemérted?
    érvényesség- 5O %
    érvénytelen- ami ennél kevesebb.
    Ha az esküvőn az egyik fél nem jelenik meg, a másik hiába mond igent, ttól még nem lesz hivatalos a házasság.
    Vágod?

  • Llanfair

    A megnyilatkozásaidat általában értelmesnek, érthetőnek kiegyensúlyozottnak tartom, de most valószínűleg megcsal engem a memóriám!
    – „Összegyűjtötte őket, felhergelte rendesen mind a két oldalt, majd rászabadította őket nyugatra.”
    – Az én emlékezetem szerint betört ide egy megszámolhatatlan mennyiségű, többségében erőszakosan fellépő emberáradat. A Schengeni Egyezmény alapján sem beengedni, sem továbbengedni nem volt joga Mo-nak. A kezelhetetlen helyzetben Ausztria is elzárkózott a fogadásuktól, majd Merkel meghirdette a Willkommenskulturt, megegyezett Ausztriával, hogy engedjék át a migránsokat.
    -„Ez egy nemtelen “megoldás” volt. ”
    Te ebben az esetben mit csináltál volna? Rábeszéled a migránsokat, hogy valós adatokkal kérjenek belépési engedélyt az EU-ba, várják meg a jogi procedúrák végét és utána jogszerűen utazhatnak ahova akarnak? Mára már a németek is az Anerkennungskultur-ról beszélnek!
    -„Most 1300 menekültről volt szó, átszűrve Magyarország észre sem vette volna.”
    – Átszűrésről szó sem volt!
    – Most valóban csak 1300 emberről volt szó, de ez lett volna a főpróba és ennek a szisztémának az alapján folyamatosan ilyen arányban kapnák az országok a bevándorlókat!
    – Szerinted például Svédország az orvosokat, mérnököket, diplomásokat, szakembereket akarja Magyarországra exportálni?
    -„Nem hiszek a nagy létszámú muszlimok integrációjában, de erről szó sem volt irányunkban.” Mit gondolsz, hozzánk a keresztény menekülteket küldenék?
    -„Összefogás kellene, de néhány kerékkötő rendesen szabotálja.”
    -Az összefogás tényleg elkelne, de ki fogjon össze kivel? Az Eu vezetése rosszabb mint a Sóhivatal! Másfél éve tárgyalnak, egyeztetnek, mellébeszélnek és semmi nem történik! Szerinted véletlenül lépett ki Anglia?
    -” Az országnak semmi hasznot nem hozott, mélyültek az árkok.” -Képzeld el, ha elmentek volna baloldali szavazók és az igenek száma meghaladta volna a nemekét! Az olyan pofon lett volna OV.-nak, hogy megütötte volna a guta, az árkok betemetődnek és most….. 🙂
    -„Gyűlölettel még nem lehetett beolvasztani egy népet sem a történelemben.”
    – Az én olvasatomban Amerikában, vagy Franciaországban ez sikerült, amennyiben sikernek nevezhetjük.
    – Vannak muzulmánok akik be akarnak illeszkedni, olyanok is akiket a családjuk nem szankcionál. Ha hinni lehet a német sajtónak már több mint ötvenen dolgoznak is.
    Lehet, hogy itt is látunk még csodákat!

  • lelszi. Köszönöm, megleptél. 🙂
    Orbán zsenijét dicsérik. Mégsem vette észre, hogy a menekült áradat elindult, pedig nem most kezdődött el. Egy fél stadion árából lehetett volna egy rendes fogadóállomást létesíteni, EÜ ellátással. Pénzt is kaptunk hozzá. Miért nem volt határőrség?
    Ilyen Előd szerű bohócokkal nem lehet a határt megvédeni.
    Állandóan üzenget a kormány, a migránsok pedig minden információt vettek. Azt miért nem üzenték meg, hogy íratok nélkül nincs menekülési esély?
    Embertelen körülmények között tartották Őket, egyértelmű volt, hogy előbb-utóbb balhé lesz. Csak várni kellett. Régi recept.
    Nem is foglalkoztak átvilágítással, sem akarat sem nyelvet beszélő emberek nem voltak rá. De a sajtó a legkisebb megmozdulást is harsogva közölte, lássa mindenki, milyen aljas ez a nép.
    Szerintem Merkel kényszerpályán volt, ezt a helyzetet meg kellett szüntetni. Kapkodott, lehet. De lépni kellett. Igen, nemtelen megoldásnak tartom a magyar hozzáállást, bár kétség kívül sikeres, saját céljai szempontjából.
    Mocskot hagytak? Volt WC, fürdő vagy pihenő helység? Emlékszel a Máté gyerek ámokfutására?
    Emlékszel, amikor megnyílt a határ nyugatra? Megindult a magyar Gorenjét venni, úgy lepusztította Ausztria keleti részét, hogy attól koldultak a sógorok. Én emlékszem a szégyenre.
    Anglia kilépése egészen más okból történt. Véletlenül itt vagyok mellettük, fogom az adásaikat. Anglia a román-bolgár munkaerő felszabadításakor kezdte a cirkuszt. Kimondottan bűnözőnek nevezte ennek a két országnak a „migránsait”.
    A lengyelek nem akarna beolvadni (itt sem), saját kis Lengyelországot akarnak, és hát a magyarok nagy része sem tud európai módon viselkedni, és sajnos nem is akar.
    Anglia még mindig a nacionalista nagyhatalmi mámorban él, nem tudja elviselni, hogy a franciák és a németek vezényelnek.
    Egyébként a kilépés teljesen jogellenes volt, hiszen a Húsvéti Ír-Angol szerződés nem teszi ezt lehetővé, és NI nem is szavazta meg. Erkölcstelen is, hiszen a skótok is maradni akarnak. Sajnos az angol politikát annyira érdekli az emberek érdeke, mint az Orbán kormányt. Erőszakos, jogsértő, és most aljas is.
    Nem kell elmenni szavazni. A nem részvétel is vélemény. Mindig az volt, csak most nem, mert a kormánynak rossz. Igen, a kormány veszített, de még soha nem viselte el tisztességgel. Sajnos ez a szavazóinak is tetszik, mert bármi áron szeretnek nyerni. Ilyenkor a becsület háttérbe szorul, az csak szavakban létezik.
    Nem akarom, hogy Orbánt megüsse a guta. Azt szeretném, ha az ország érdekében politizálnának, nem a meggazdagodás, az újraválasztás vezetné minden tettüket. Szeretném, ha nem alkalmatlan emberek vezetnék az országot. Kövér, Rogán és Adler szereplése megmagyarázhatatlan, Lázár már többször bebizonyította, hogy alkalmatlan a szerepre Semjén pedig….. A külügyér egy vicc, az írországi nagykövetről pedig csak egy vicclapban lehetne méltóan megemlékezni, milyen lehet a többi?
    Főleg, ha Kósa ékesszóló szereplését figyelemmel kísérjük.
    Az Orbánról rebesgetett pletykákat is ideje lenne cáfolni, vagy beismerni. Úgy gondolom, joga van tudni az állampolgároknak vezetőjük egészségéről.
    Szeretném ha egyesíteni akarnák az országot, nem szétválasztani. Az országon belüli magyarokat kellene egyesíteni, nem a határon kívülieket szédíteni.
    Ezekre nem magyarázat, hogy a többi sem volt jobb. Ez semmire nem érv.
    Tényleg nem látod, hogy csupa Budapest fóbiás vidéki ember vezeti az országot, aki csak a pénzszerzéssel és rongyrázással foglalkozik? Korszerű politikát folytatnak? A gyűlölet politikája sosem volt „korszerű”, az állandó „Gyurcsányozás”, „Sorosozás” és az USA szidása nem politizálás. Közben az oroszok törekvéseit természetesen nem látjuk, vagy jónak tartjuk. Az USA mit keres Szíriába? Hát Putyin? Az nem zavarja a jobboldalt? Olyan nagy barátok vagyunk, miért nem követeljük az azonnali orosz agresszió befejezését, hiszen a menekültek nagy része onnan jön.
    Nekem mindegy, ki a miniszterelnök, és melyik párt van hatalmon, ha az országot képviselik. De nem úgy van.
    Folytatnám, de már így is unalmasan hosszú voltam.

  • Llanfair, inkább az írországi politikát kritizálja, sokkal jobban járna!
    Messziről igen könnyű osztani az észt!, viszont semmi köze sincs már hozzá-

  • Figyelő
    2016 október 7
    10:44 de.

    Kedves Figyelő! Mai modern, infotech-es korunkban (ahol az információ olyan gyorsan megkerüli a Földet, ahogy az leíródik) nincs már „messziről” és „távolról”. Nem a távolság határozza azt meg, hogy ki mennyire tájékozott. Ha ez így volna és elfogadható lenne logikája, akkor az ön véleményének valóságtartalma a nullához konvergálna (bár így sem áll ez messze a valóságtól, de nem a távolság miatt.) hiszen ön sokkal messzebbről alkot véleményt, amikor a magyar vonatkozású hírekhez szól hozzá, mint Írországból Llanfair. Végeredményképpen tehát beláthatjuk, megint butaságot szólt kedves Figyelő!

  • Figyelő Aztán mért nem? Magyar állampolgár vagyok, ingatlanom van Magyarországon, családom ott lakik, miért ne lenne közöm hozzá?
    Akkor költözök vissza, mikor akarok. Akár a jövő héten is. Egy pici érvet légyszíves. Mert neked nem tetszik?
    Kritizálom az ír kormányt, de szerencsére az ezredrésze rosszat nem csinálnak, mint a Fidesz. Nekem többségében megfelel a módszerük.
    Látom érvtelen vagy, hogy erre a szövegre fanyalodtál. Többet vártam.

  • Figyelő!

    Okt.7.10:44

    Jaj de aranyos! Ezt épp Ön tanácsolja LIanfair-nek? Ön,aki 60 év távlatából és 6000 km távolságról, nulla tájékozottsággal és igen egyoldalú információ forrással teszi folyamatosan azt, amit fórumtársánál kifogásol?

    LIanfair tudomásom szerint pár éve költözött ki a házastársa munkaszerződése okán, de ez mindegy is, mert ha egyik fél külföldön dolgozik, a másik fél nyilvánvalóan vele tart,lévén házaspár! De magyar állampolgár – érti kedves Figyelő? Magyar és viszonylag sűrűn látogat haza mert a lakása és a szoros családi kapocs a hozzátartozóival ide szólítja! Tehát miért is ne lenne köze a magyarországi viszonyokhoz legalább olyan mértékben, mint Önnek aki valóban semmit nem tud volt hazája politikai-társadalmi berendezkedését illetően, tárgyszerűen semmi nem érdekli, de szünet nélkül osztja az eszét! Önnek ha jól megvizsgáljuk valóban nem sok köze van a magyarországi viszonyokhoz – az ugyanis ne tévessze meg, hogy az Orbán kormány a kettős állampolgársággal szavazati jogot is adott Önnek – nyilvánvaló háttérszándékkal!
    Ön tehát max. magyar származású, saját elhatározásából hagyta itt a „hazáját”, máshol építette fel az egzisztenciális életét, minden fajta közjoga és kötelezettsége Kanadához köti és esetenként látogat Magyarországra 1-2 hétre a Balatonra, Budapestre ha az építészeti remekekre kíváncsi vagy Hévízre, ha áztatni szeretné az ízületeit! Mindez természetesen a szíve joga, nincs is ezzel semmi baj, mindössze csak akkor van gond, ha Ön akarja megmondani itt bárkinek a tutit a magyarságról! Önnek már a gyermekei is Kanadában született kanadai állampolgárok, noha a szüleik (azaz Önök) magyarok, de az unokái a vegyes-házasságok révén még annyira sem !
    Bocsi, ezt nem először írom le Önnek, de sajnos valami oknál fogva, egy egy buta megjegyzésével mindig kiprovokálja! Sajnálom.

  • Llanfair
    2016 október 7
    4:13 de.

    Orbán politikája azért kor-szerű, mert a mai kor emberének a kérdéseire ad válaszokat. Most nem minősíteném ezeket a válaszokat, de az ellenzékiek még ennyire sem képesek.

  • Besancon
    2016 október 7
    5:40 du.
    Érdekes, hogy csak az én beírásom zavarja!
    Christopher aki született és él , vagy Göllner aki szintén itt él most, ők OKÉ.
    Többször említettem itt még szólásszabadság van.
    Ja még aki Írországból írógat, az sem zavarja. Különös.

  • Besancon
    2016 október 7
    5:40 du.

    Ezt a hosszú bejegyzést megspórolhattad volna, ha kicsit gondolkodsz.

    Figyelő egy másik kontinensen él, de figyelemmel követi az itteni eseményeket, mégha a te kényes ízlésednek nem is felel meg a politikai hovatartozása. Te például itt élsz, ha jól értem, de mintha egy óceán választana el a magyar népesség jobboldali részétől, nem ismered őket, de nem is érdekelnek téged.

  • HunCanada
    2016 október 7
    11:23 de.

    „Nem a távolság határozza azt meg, hogy ki mennyire tájékozott”

    Sok minden meghatározza, pl. az hogy, ki honnan szerzi az információit. Aki csak az elfogult hírharsonákat olvassa, az olyan, mintha a Holdon élne, és nem ismeri meg belőle az itteni lakosokat.

  • Aki meg nem tudná annak elmondom :
    A mai nappal felfüggesztették a Népszabadság kiadását, a lap munkatársait nem engedték be a szerkesztőségbe.
    Szervusztok, jó napot !

  • hazai lámpa
    2016 október 8
    6:16 de.

    Kedves Hazai Lámpa. Ezzel a mondatával teljesen egyetértek, én is így gondolom. Az ön helyes megállapítása is azt támasztja alá, hogy a távolságnak semmi relevanciája nincs abban, hogy valaki tájékozott-e vagy sem bizonyos kérdésekben. Nem ártana Figyelőnek, Bodának ezt is tudomásul venni, mert rendszerint ők harsogják ezt a távolsághoz mért tájékozottsági fokot, sőt nem ártana, ha Hazai Lámpának ezen mondatát is megfogadnák, és megpróbálnák több forrásból tájékozódni, úgy hogy gyűlöletüket félreteszik, és nem engedik hogy a gyűlölködésük befolyásolja véleménynyilvánitásuk irányát:

    Hazai Lámpa: „Aki csak az elfogult hírharsonákat olvassa, az olyan, mintha a Holdon élne, és nem ismeri meg belőle az itteni lakosokat.”

  • hazai lámpa Ha kicsit gondolkodsz, nem válaszolsz Besancon-nak. Nagyon pislákol a fényed mostanság. Figyelő csak a gyermekkori emlékeiből kommentál, gyűlölettel minden felé, ami „balos”
    A balról jövő Austin Martin neki kevesebb, mint a jobbról érkező Verolex. Ízlés dolga,de nem elfogadható. Mikor már nagyon belesül, akkor közli, hogy ezt Ő honnan tudja? Nem kell tudni, de akkor miért alkot véleményt? De legyen, az se baj, mindenki elhelyezi ahogy akarja, írjon még ide 40 évig.
    De én leírtam, hogy honnan veszem az információmat, elég nehéz belekötni, bár Te nem ismersz lehetetlent. 🙂 Figyelő és Boda Marcsi mindig valami „normális embereket” emleget forrásként, ez elég tág meghatározás, és látszik mennyit ér, mert közük nincs a valósághoz, valamilyen álomvilágból írják fals kommentjeiket. Nem baj, írják. De ne akard bemagyarázni, hogy értékes vélemények, mert nem azok. Besanconnal véletlenül váltottam már néhány levelet, szeretnél Te olyan lenni hidd el.
    Te mint a nemzet nagy megmondója, ne járasd le magad ilyen hibákkal, sokkal többre tartod magad ennél. Itt sajnos belefutottál egy értelmetlen csatába, amit nem nyerhetsz meg, mert minden tény ellened van, hiába próbálod ellenünk fordítani. Tudom, ez nagyon nem zavar téged, pedig jó lenne.
    Értesülések szempontjából Figyelő és köztem ég és föld a különbség, ez vitathatatlan. Az egy másik kérdés, hogy neked nem tetszik, mit szűrök le belőle. Nekem sem tetszik, de az van.

  • HunCanada
    2016 október 8
    8:19 de.

    Itt nem csak Figyelő és Marcsi az, aki elfogult sajtót tanulmányoz.

  • Llanfair
    2016 október 8
    8:45 de.

    Mikor tanulod már meg, hogy nálam személyeskedéssel semmire sem mégy?

    Ha valaki elfogult, attól még lehet jó ember, aggódhat az országért. Besancontól én még a politikai őrjöngésen kívül egyebet nem olvastam, de Figyelő történetei az életéről érdekesek.

  • hazai lampa Nocsak, szemelyeskednek? Nem akarok en nalad semmire sem menni, nincs ilyen ambiciom.
    Igen, erdekesek. Vajon melyik valtozat az igaz? Mert volt tobb is.
    Besancon majd ir neked mast is, ha erdemesnek talal ra. 🙂

  • Figyelő kedves!

    okt.7.8:44

    Nagyon nem lep meg, hogy jó szokásához híven ezúttal sem értette mit kifogásoltam írásában, pedig nem olyan bonyolult higgye el!
    Akkor még egyszer: nem az zavar, hogy Ön ide „beír”, miért is zavarna? Nem is zavarhat, hiszen ez a Kanadai Magyar Hírlap – bárki írhat, akinek mondanivalója van az itt folyó beszélgetésekkel kapcsolatban (sajnos az is akinek nincs) és betartja a fórum által meghatározott szabályokat – függetlenül attól, hogy a világnak melyik pontjáról érez erre ingerenciát! Semmi bajom tehát azzal, hogy Ön Kanadából, LIanfair Írországból, gyuri10 Izraelből(?)vagy jó néhányan Magyarországról írnak mert – nem győzöm ismételni – hogy itt én is, miként a többiek, egy vagyok a sok közül, és addig osztom/osztjuk az eszünket, míg Christopher győzi a lap fenntartását és moderálását!

    Tévedés tehát az Ön részéről, hogy a szólásszabadságra hivatkozik, hiszen az nem volt kérdéses eddig sem, ezután sem az- természetesen az adott keretek között!
    Az hogy a véleményével nem értek egyet,viszont nem jelenti a szólásszabadság hiányát, ez két különböző dolog ugyanis.
    A „beírása” cenzúrázatlanul megjelenik,szabadon írhatja amit gondol, tehát van „szólásszabadság” – de írásainak tartalmával nem biztos, hogy egyetértek(vagy más egyetért) és ezt nyugodtan leírhatom Önnek válaszul, mert a szólásszabadság mellett még „egyetnemértési” szabadság is van ! – :)))))

    Azt már levettem, hogy nem csípi,ha véleményét,írásait kritikával illetik -ilyenkor szokott demokráciáról, szólásszabadságról értekezni, és panaszkodni a „piszkálás” miatt, de azért olyan súlyos nem lehet a dolog, ha töretlen buzgalommal üti veri a gépét nap mint nap, és folyamatosan jelen van az oldalakon!
    Kedves Figyelő, Önt tehát a kutya sem piszkálja,részemről nem találom olyan jelentős személynek hogy élményt jelentene az Ön csesztetése, mindössze figyelmeztetem olykor az ordító ellentmondásaira: jelen esetben arra, hogy miközben fórumtársát leállítja azzal,hogy „messziről könnyű osztani az észt, viszont semmi köze sincs már hozzá….” (mármint Mo.-hoz)azaz kritizálja inkább az ír politikát” – eközben akkora öngólt rúg mint ide Lacháza, hiszen Ön semmi mást nem tesz mint, hogy folyamatosan és felkészületlenül állást foglal a magyar politikát illetően, csak épp ellenkező előjellel mint azt LIanfair tette !
    Kérdezte még, hogy Christopher ill. Göllner akik szintén Kanadában élnek(most)ők miért „oké”? Nagyon egyszerű – sem Ch. sem Göllner nem próbált még jogalap nélkül kioktatni senkit arról, hogy illetheti- e kritikával a magyar politikát ill. kormányt, ha már nem itt él! Hiszen mindannyian ezt tesszük, Ön is, csak épp szeretné megvonni ezt a jogot egy magyar állampolgártól aki talán többet megélt itt magyar-honban, közvetlenebbek a jelenhez kötődő élményei,és talán nem véletlenül döntött úgy, hogy elhagyja az országot,lehet hogy örökre!
    Nem az a gondom tehát, hogy Ön honnan ír, hanem az, hogy mit ír! Bátran kritizálhatja akármelyik ország politikáját, kormányát, történelmét, társadalmi- kulturális életét, vezetőit, tagjait,lakosait és az étvágyukat ha azt tudja mire alapozni, van mögöttes infója, megközelítőleg tárgyilagos ismeretei!
    Enélkül nem ér, mert a 60 évvel ezelőtti benyomások, ismeretek ma már nem játszanak – Önnel pedig úgy tűnik megállt az idő!

  • hazai lámpa
    2016 október 8
    11:20 de.

    Persze így van, de mindenkit nem tudok felsorolni. Vannak minden oldalról, nem vitás. Viszont az jó, hogy megerősített abban, hogy onnan, ön felől (az ön oldaláról vagy nézőpontjából) is eléggé élesen látszik és érzékelhető Figyelő és Boda mérhetetlen elfogultsága.

  • Llanfair
    2016 október 8
    12:04 du.

    Én tisztelem a kort és az élettapasztalatot. Sajnos itt sokan vannak fanatikusok, mint Besancon, mert nem hétköznapi dolgokhoz kötik a politizálást, hanem elvont dolgokról írogatnak.

  • Javaslat!

    Mivel rendszeresen trollkodnak egyesek, és szellemi törpe provokálásukkal energiákat, szellemi tőkét pocsékolunk a baromságaikra, ezért azokat a beírásaikat ignorálni kellene, mert,ha nincs rá reakció, akkor értelmük sem lesz itt a baromságaikkal rontani a levegőt. Amúgy szerintem ilyen esetekben velejükig rothadtak, hiszen nem építő a szándékuk, hanem köztörvényes: izgatás, zaklatás, molesztálás, a nyugalom megzavarása.
    A következő módon: közvetlenül semmiképp se reagáljunk, hanem ha tennénk, ahelyett egy üres fejet szimbolizáló (0)-t írjunk a neve után beírásunkba, és csak az új információkat tartalmazó beírásunkkal igazoljuk az ellenkezőjét, vagy utalásként a már korábban leírtakra hivatkozva másoljuk be a beírója nevét és a bejegyzése időpontját!
    – 2. Alapvetően kérjük meg a lektorálókat, hogy 1. alkalommal csak a zűrös részt törölve figyelmeztesse a beírót, hogy az elkövetkező alkalmakkor már a teljes beírását törölni fogják, csak a nevük és az időpont lesz látható, h mindenki tisztában lehessen a működő szankciókkal, és elriasztó példa legyen a jövőre vonatkozóan.
    Viszont az értelmes ellentétes véleményeknek mindenképp adjunk hangot, csak a vagdalózásnak és a gyűlöletkeltésnek ne!
    Elnézve az eddigi beírásokat bizonyos személyek részéről, csak gyűlölködő fröcsögések, és a korábban többszörösen is tényszerűen bemutatott tényekkel szembeni hazugságterjesztés folyik.
    Pl. van olyan Parlamentkörnyéki hölgy, aki minden beírása tartalmilag ugyan az a zagyvaság, sőt, bármilyen cikk után képes ugyan azt leírni.
    Így pl. akár lehetne úgy is jelezni bejegyzéseit, hogy csak annyi jelenne meg,hogy Boda: ua! +1
    Lehet, h darabszámra kevesebb lesz így a komment, de új infókkal lesz tele, és kevésbé fogják a baromságok felzaklatni az olvasókat, akik az információkért olvasnak, nem a hideg-polgárháborű felforrósításáért.
    Az időnket, energiánkat, szellemi tőkénket nem a baromságok ezredszeri cáfolásával kéne vesztegetnünk, hanem kreatívan tudnánk felhasználni egymás fejlődése érdekébe és nemutolsó sorban a KMH színvonalának továbbemelésére!
    Így összességében mindannyian nyernénk rajta, csak a trollok súlya zuhanna. De hát a szólásszabadság sem a trollkodás szabadjára engedését jelenti! Mások véleménye továbbra is a legfontosabb kell legyen, de az nem egyezik meg a trollkodással.
    Azért, hiszen az nem az építőjellegre és az eltérő vélemények megvitatására irányul, hanem csak azok megzavarására, és az adott média tönkretételére, az olvasók dezinformálására törekszik, ami nem lehet célja egy nívós médiának sem!
    Ezt tudatosan fel kell ismerni és ennek tudatában eljárni a trollokkal!
    Hiszen az ugyan az, mintha valaki 10percenként küldene bejegyzést csupa értelmetlen egy betű ismételgetésére, mint pl. aaaaaaaaaaaaaaa őőőőőőőőőőő. Nyilván ezeket is mind törölni kéne, érdemes, ahogy az általam korábban vázoltakat is, különben nyilvánvalóan szinvonalzuhanást eredményeznek és érdektelenné tennék a többi cikket és véleményt is.