Találkozás Justin Trudeau miniszterelnökkel — Orbán Viktor háborúja a liberális értékek ellen

2016 október 7 10:30 de.75 hozzászólás

Göllner András, a Kanadai Magyar Hírlap és a Hungarian Free Press című testvérlapunk szerzője a montreáli Ritz Carlton szállodában rendezett Canada 2020 című nemzetközi konferencián találkozott Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel. A szinvonalas rendezvényen jelen volt még Bajnai Gordon korábbi magyar kormányfő valamint Szigetvári Viktor, az Együtt párt elnöke. Szerzőnk részletes beszámolója angolul jelent meg, a Hungarian Free Press oldalain – ajánljuk mindazoknak itt a KMH-n, akik angolul is olvasnak.

2016-09-15-montreal-canada-2020-tim-barber-guest-08_v1(Fotó, balról jobbra: Tim Barber, a Canada 2020 társalapítója, Justin Trudeau miniszterelnök és Göllner András, a Kanadai Magyar Demokratikus Charta alapítója, a Kanadai Magyar Hírlap szerzője. Forrás: Kanadai Miniszterelnöki Hivatal / Office of the Prime Minister of Canada)

A Canada 2020 konferencia nemzetközileg ismert vendégei között volt Sadiq Khan, London polgármestere, Bill de Blasio, New York polgármestere, Denis Coderre, Montreál polgármestere, Mélanie Joly, Kanada nemzeti örökségi minisztere, Sigmar Gabriel, Németország kancellár-helyettese, Toomas Ilves, Észtország elnöke és még számos haladó közéleti szereplő.

A fő témák között volt a menekültpolitika, a külkereskedelem liberalizációja, a kulturális sokszínűség és az integráció, a befogadó jóléti rendszerek és a digitális demokrácia.

Göllner András rámutatott arra, hogy az illiberális Orbán rendszer egyik képviselője – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – napokon belül ismét Kanadába látogat és hogy Justin Trudeau-nak fel kell készülnie erre.

„Miközben magyarok világszerte arra készülnek, hogy a szovjetek elleni hősies forradalom hatvanadik évfordulóját ünnepeljék, Szijjártó Péter arra készül, hogy Kanadába utazzon Orbán Viktor fő embereivel. Egy csillogó gálát fog tartani Ottawába, mindeközben Justin Trudeau kormányfőnek  fel kell készülnie. Készüljön fel csatlakozni az Európai Unió ember jogi biztosához, illetve Barack Obama amerikai elnökhöz és még sok más progresszív vezetőhöz világszerte akik már felszólaltak Orbán Viktor, az észak-atlanti közösség alapvető értékei ellen intézett támadásai kapcsán. Fontos lenne, hogy megismételje azt a frissítő üzenetet, amit a montreáli Global Progressive Summit-on is elmondott és ami később az ENSZ gyűlésén is elhangzott. Fontos lenne elmondania Orbán utazó képviselőinek, hogy vezérüket nem látják szívesen Kanadában. Mondja el Orbán Viktornak, hogy illiberális és menekültellenes kampánya egy inzultus Kanada számára, illetve az egész észak-atlanti közösségnek és természetesen annak a kanadai Liberális Pártnak is, amely 60 évvel ezelőtt menedéket biztosított csaknem 40 ezer magyar menekültnek”–jegyzi Göllner András angolul.

75 hozzászólás

  • Mindig tudták itt a magyarok, kinek is köszönheti a mai magyar kormány az USA és Canada vezetőinek ellenszenvét ! Semmi új nincs ebben.

    Tudjuk, hogy a külföldi ellenzék milyen akna munkát végez idekint a kormányunk ellen. A kormány ellen, amit a magyar nép demokratikus választáson többséggel megszavazott!

    Azt is tudjuk, hogy Trudeau imád fényképeken szerepelni, sokszor nem is válassza meg, hogy kivel.

  • Utóiratként:
    Mivel a 9 milliós lakosú Magyarországot nem lehet Kanadával összehasonlítani, nevetséges, hogy a bevándorlók befogadása most az új vád ellenük. 1300 bevándorlót igenis elfogadott, de valószínű a munkanélküliség miatt, többet nem tud ELTARTANI!

  • György Lázár

    Köszönet Göllner Andrásnak, hogy fehívja a kanadai politikusok figyelmét az Orbán-kormány félrevezető lobbitevékenységére. Nálunk, az Egyesült Államokban, a magyar származású amerikaiak többsége Obamára szavazott és az amerikai adminisztráció kritikával illeti az Orbán-kormányt. De itt is nagy szükség van egy erőteljesebb felvilágosító munkára, mert elfogadhatatlan az, hogy közvetve vagy közvetlenül az Orbán-kormány által finanszírozott és támogatott piciny szervezetek állíthatják magukról, hogy ők a magyar származású amerikaiak kizárólagos képviselői. A magyar származású amerikaiak döntő többsége elítéli az Orbán-kormány xenofób, rasszista, homofób és antiszemita megnyilvánulásait, és talán eljött az ideje annak is, hogy az amerikai-magyarok új szervezeteket hozzanak létre és markánsan elhatárolódjanak a mostani budapesti rezsimtől.

  • Figyelő! Összetéveszti az aknamunkásokat. A magyar kormány tesz folyamatosan olyan lépéseket, amely a kormányunkat, így Országunkat lejáratja, nevetségessé teszi saját magától is.

    Másik hozzászólása sem logikus, sőt nem is pontos. Azért szerencsére 9 milliónál többen vagyunk, Magyarország lakossága hivatalosan is jóval közelebb van még mindig a 10 millióhoz.

    Amikor 56-57-ban Kanada fogadott Kelet-Európából 32 ezer migránst, akkor Kanada lakossága is alig volt ennél több, egészen pontosan 16 millió a mai 36 millióval szemben.

    A harmadik mondata és hazug hiedelme is úgy hülyeség ahogy van. Két éve a menekültválság kirobbanása előtt az ukrán-orosz konfliktus idején a magyar kormány kész volt 170 ezer menekültet is fogadni és ellátni, mégpedig az ország három megyéjében. Akkor Orbán helikopteres határbejárása után, Pintér belügyminiszter elmondta, hogy 4 órán belül!! tehát Négy órán belül Szabolcs-Szatmár bereg megye egyedül képes 15 ezer menekültet fogadni.

    Harmadjára pedig ismét leszögezhetjük, hogy nem a távolság határozza meg a tájékozottság mértékét, ahogy ön képzeli, hanem egyáltalán az információk elfogulatlan birtoklása. Vagyis a tények ismerete. Magyarországnak nem kell befogadnia 1300 (1294) embert, csak le kellene folytatni a menekültügyi eljárását helyben és saját hatáskörben eldönteni, kivizsgálni, hogy a nemzetközi egyezmények alapján menekültstátuszra jogosult-e. Ha nem jogosult, akkor nincs maradása. Ha terrorista, nincs maradása…stb. Hogy jön ide a munkanélküliség? (Állítólag nincs is, persze van több százezres, de a kormány azt kommunikálja évek óta, hogy csökkent.. Most meg ön is ezzel jön, hogy munkanélküliség:)) Borzasztóan, de méginkább kínosan viccesnek tetszik ennyi mellélövéssel!)

  • Szerintem aknamunkat a magyar kormany vegez Kanadaban, amit tapasztaltam nem is egyszer Torontoban!

    Nem veletlen, hogy a kanadai magyarok nem tartanak ossze, miert nincs egyseg az emigracioban mas nepekkel ellentetben…

  • HunCanada
    2016 október 7
    11:51 de.
    Jót mosolyogtam azon a megjegyzésén , hogy kivizsgálják, ki a terrorista. Francia és Németországban a menekültek közül volt a terrortámadás szervezői.
    Gondolja, hogy nem voltak +kivizsgálva”?
    Majd, egy aktív terrorista jelentkezni fog, hogy én egy terrorista vagyok? Ne legyünk naivak, ezt NEM lehet kivizsgálni.

  • rokafi, a magyarok SOHA nem tartottak össze az emigrációban. Már máshol írtam, ez annak köszönhető, hogy mindenféle politikai rétegből tevődik ki a magyar emigráció!

  • Mellesleg, a magyar kormány „aknamunkáját” nem látom sehol, hiszen az egyszerű emigránsnak NINCS kapcsolata sem a konzulátussal, sem a kormánnyal.
    Saját munkájával, megélhetésével, családjával van elfoglalva és nincs ideje politizálni, csak a Göllner féléknek van.

  • György Lázár

    Kedves Figyelő, Igaza van. Az egyszerű emigránsnak NINCS kapcsolata sem a konzulátussal, sem a kormánnyal. Ez szerintem probléma.

    Ugyanis pl. a mexikói diplomaták itt az USA-ban segítik még a mexikói illegálisokat is… De pl. az USA-ban, Kanadában ma nincsenek olyan magyar emigráns szervezetek amelyek a magyar bevándorlókat segítenék, tanáccsal, beilleszkedéssel, anyagilag stb.

    A magyar diplomatákat pedig csak az érdekli, hogy kiket tudnak kihasználni nacionalista propagandájuk terjesztésére és trükkösen helyi lobbistáikat nevezték ki az amerikai és kanadai magyarság “képviselőinek”. Ezen kell változtatni. Olyan sokszínű emigráns szervezetekre van szükség amelyek a kanadai és amerikai társadalom értékeit tartják elsődlegesnek nem pedig az Orbán-kormány nacionalista retorikáját.

  • Figyelo

    – a magyar kormany kuld ki osztondijasokat Kanadaba, mar ezen ujsag hasabjain is olvashattuk, milyen utasitassal;

    – a magyar jelenlegi kormany kuld ki – hosok napjara, 56-os evfordulora hivatalos kuldotteket, hallottam a beszeduket;

    – a magyar kormany kuldi ki a diplomatakat; stb.

    Ezek, kerem tenyek.

  • Meghalok a rohogestol. Kanadaban gyult ossze a Komintern. Gratulalok a Gollner Bandinak, „jo” tarsasagba keveredett!
    Ennel lejjebb mar nem lehet kerulni.
    Remelem a talalkozo mottoja az volt, hogy „Hazaarulok es Haramiak.”

  • György Lázár

    2016 október 7
    1:48 du.
    Régen élek itt, lassan 60 éve. Nem tudok arról, hogy hivatalos magyar szervezet volt e valaha, ami a bevándorló magyarokkal foglalkozott.
    A bevándorlókat mindjárt a vallásuk szerint a megfelelő egyházakhoz irányították, katolikus, protestáns vagy izraeli. Azoknál, ha valaki bejelentkezett és részese lett a megfelelő társaságnak, ott a egyházak segítettek. Voltak és vannak magyar egyesületek, nőszövetségek akik rendezik vagy főzik a megfelelő alkalomra a lényeget.
    Nem emlékszem arra, hogy lett volna egy magyar szervezett ahol tanácsokkal segítették volna az új emigránsokat. Soknak van itt ismerőse, rokona azok segítik esetleg. Hivatalosan ilyen nem volt és nincs.
    Ma már nyelvtanfolyam sincs, amit ingyen elvégezhetne, csak állami rendezésben.
    Most már a kanadai magyar egységes szervezet segít tanáccsal, vagy az iratok rendezésével-

    Nem szabad elfeledni, hogy Kanada hatalmas területű ország és a province-ok (kerületek) szerint más mindenhol az ellátás is. Valószínű a fővárosban jobban szervezett az emigrációs fogadtatás, mint az ország északi részén.

  • rokafi

    2016 október 7
    2:25 du.
    Elolvastam ezt a beírását.
    Szóval, ez egy hatalmas bűn a magyar kormánytól, hogy kiküld intelligens magyarokat a kanadai ifjúság magyar kulturális fejlődésére.
    Ezenkívül, halálos bűn, hogy még beszéd is lesz a 60.éves évfordulón? Hihetetlen disznóság!
    Persze, sokan elfelejtik, hogy sok magyar azért él távol a hazától, mert anno bűn volt 56-ban forradalmat csinálni, akik NEM akartak orosz tankok árnyékában élni.
    Ezek, megérdemelnek egy kis diktatúrát, hogy megismerjék mi is az?!

  • Orsós Elemér

    Figyelő
    2016 október 7
    11:23 de.
    Kedves Figyelő!
    Ön nagyon jóhiszeműen -önhibáján kívül- sajnos nagyon rosszul tájékozott, azt az ominózus 1300-at sem akarjuk befogadni, mert ezek még véletlenül sem hasonlítanak, sőt tragikusan külömböznek az 56-os udvarias, beilleszkedni szándékozó, végtelenül hálás és önfenntartó magyar menekültekre, akik még ráadásul muszlim hitre és sariára sem akarták kényszeríteni a jószívű bennszülötteket. Nagyon álszent és gusztustalan dolog az 56-os magyar és valóban menekülteket a mostani, irányított békehordához hasonlítani! (Ezt nem Önnek címeztem!) Ami meg azt a 1300-as létszámot illeti, az csak a befogadás pillanatára érvényes, mert a kötelező család egyesítés és az üregi nyulakra jellemző szaporaságuk miatt pár év alatt a tízszeresére duzzadna, ennek függvényében meg az amúgy is afrikai béreink még tovább soványodnának, mert a jótét lelkek simán elvárják hogy, pazarul eltarsuk öket! És amúgy meg az idők folyamám már annál az 1300-nál jóval több török, arab, koszovói, albán, kínai munkavállaló spontán letelepedett nálunk, és mindenféle követelőzések nélkül beilleszkedtek, saját munkájukból gyarapodnak!

  • A Bajnai nevű reakciós, gazdaság és szociálpolitikát tekintve a kanadai konzervatívok megfelelője, de Szigetvári se sokkal különb. Az is érdekes hogy mérsékelten baloldali görög kormány által vezetett Görögországgal a padlót felmosó német kormány tagja számít haladónak. Persze alapvetően a kanadai hírlap is a magyar reakció különféle árnyalatainak a ( gyakran kocsmai szintű, hiába vannak annyira oda középosztálybeli származásuktól ) fóruma a nemzetiszocialistáktól, horthystáktól, a különféle neoliberális, neokonzervatív elemeken át szélsőségesen rasszista, szélsőjobbos cionistákig. A valódi baloldal hiánya miatt szinte kedvem lenne felvenni az iszlámot ezeknek a férgeknek a hatására, annyira undortó minden amit képviselnek.

  • Ja a „kereskedelem liberalizációja” néven becézett szégyent a TTIP -t ( Transatlantic Trade and Investment Partnership ) amely lényegében a munkajogi, fogyasztóvédelmi, környezet és egészségvédelmi szabályok nagytőke javára történő degradálására megy ki ( sajátos módon „kártérítést” kilátásba helyezve cégeknek egyes országok szigorúbb szabályozása miatti feltételezett profitkiesésért ! ), Orbán FideSS-e is támogatta, csak a ( tőkés ) rend kedvvért… Hatalom párti és álellenzéki csúszó-mászók…

  • Figyelo, On csusztat, eppen ugy, ahogy a magyar kormany teszi, nap, mint nap.

    – egy szoval sem mondtam, hogy bun, hogy osztondijasok jonnek Knadaba. Az igen, hogy beleszolasra buzditja az emigracioban elo magyarokat az orszag ugyeibe, pedig ok nem otthon elnek, nem otthon adoznak.

    – egy szoval sem mondtam, hogy „halalos bun” vagy hovatovabb „disznosag” a beszed a 60 eves evfordulon. Az inkabb igen, hogy sajat politikai erdekuk celjabol, a hatalom megtartasa miatt felretajekoztatjak az otthoni helyzetrol az emigracioban elo magyarokat. Masfelol – 56 hatvan eve volt. Ma barki hazamehet aki akar Knadabol. Hazaterhet es beleszolhat. Eldontheti, a sajat boren erezhei mi igaz es mi nem.

    Oroszokkal a jelenlegi kormany vezetoje ma kulon szerzodeseket kot, a magyar nep tudta nelkul /Paks/. Nem hiszem, hogy nyer valamit is ebbol az orszag.

    Mar megbocsasson, de diktaturat szinten a jelenlegi magyar kormany epit. Lasd legutobbi nepszavazas diktatorikus eszkozeit, egy sikertelen nepszavazast sikerkent talal, ugy irogatja at az alkotmanyt ahogy egy haziasszony a bevasarli cedulat.

    Nem stilusom senkit sem sertegetni. Elmondom a velemenyem, kulturalt modon. Eppen ezert senkinek nem vagyok hajlando kocsma szintu irasaira reagalni a jovoben sem.

  • Eleftheria
    2016 október 7
    6:15 du.

    Itt nincsenek horthysták.

  • Nos, Figyelő a funkcionális analfabéta kiváló példája aki ismeri a betűket, de nem érti, amit olvas. Tudjuk ezt be annak, hogy 60 éve nem él itthon, így nincs gyakorlata az anyanyelvben. Ígyis tiszteletreméltóan megőrizte a nyelvet.
    Csak ne keverné a Gizikét a gőzekével!
    A párizsi támadás szervezői Magyarországon REGISZTRÁLTAK – különben azt sem tudnánk, hogy jártak Budapesten.
    Azt az 1300 embert nem betelepíteni kellene, hanem ELBÍRÁLNI A MENEKÜLTKÉRELMÜKET, mert az nem egyszerű regisztráció. Azonosítani a személyüket, a papírjaikkal – pl. megnézni, hogy szerepelnek-e nemzetközi nyilvántartásban, mint megfigyelt(esetleg körözött) bűnöző, vagy radikális iszlamista-e. Mi

  • Bocsánat, véletlenül elküldtem. Szóval, ennek az 1300 embernek a személyét kellene alaposan megvizsgálni nemzetközi együtt működésben, hogy jogos-e számukra a menekültstátusz?
    Ez lenne a magyar katonai és polgári titkosszolgálatok dolga (van már belőlük vagy nyolc), nem a felújított (2010 előtt!) kettes metróvonalon bohóckodni. Nem is értem, miért nem a hármas vonalon gyakoroltak: ott nem kéne imitálni a háborús körülményeket. Nyilván a mai magyar első szolga nem mert lemenni a hármas metró alagútjába. Nem csodálom, hiszen nem jut pénz a napi 400 ezer embert szállító vonalra. Kell a felcsúti kisvasút napi 10 (na jó, személyzettel együtt 15) utasára.

  • Valahol itt olvastam az 1300 menekültről.
    Igaza van, én is igy gondolom, hogy azok máskép viselkednek majd, mint az 56-os menekültek.

  • 56 hibajanak tartom, hogy a bortonokbol a koztorvenyes bunozoket is kiengedtek. Valahogy azok is a menekultek koze keveredtek. A korabeli hiradasokbol, mediabol visszanezheto, hogy mennyi kart okoztak ezek az al-menekultek. Nem lehet nehez ma sem utananezni.

  • Kedves találom és rókafi,, nem szükséges személyeskedni csupán azért, mert nem szeretik Orbánt! Már többször írtam, NEM ismerem, és NEM védek senkit! Egész másról írtam.
    Azt is írtam, hogy hiába vizsgálják a bevándorlókat, nem fogják a mellükre tenni a táblát, hogy ők mit akarnak majd csinálni. A „menekült” fogalom meg bizony kétes….
    Tehát, a legegyszerűbb lenne, be sem fogadni őket! Viszont az EU kötelezi erre az országot.
    Ez van, és s kormány így cselekszik.

  • rokafi
    2016 október 7
    7:22 du.
    Ja, és diktatúrákban nem tartanak népszavazást, akár mi is az eredmény.

  • György Lázár

    Kedves Figyelő, A második világháború előtt az USA-ban és Kanadában is voltak magyar bevándorlókat segítő, nem vallási intézményekhez kapcsolódó magyar szervezetek. Az Észak-Amerikai bevándorlók igencsak baloldali érzelműek voltak akkoriban… http://efolyoirat.oszk.hu/00000/00010/00031/pdf/HSR_1997_1-2_003-014.pdf

  • Kedves Eleftheria!

    Mirol is vitatkozunk mi neha? Ahogy elnezem gyakorlatilag egyetertunk.

    xxx

    Kedves Lazar Gyorgy!

    Igazad van, a bolsik annak idejen Magyarorszagrol ide is menekultek. Azert is vagyunk ott, ahol vagyunk.

    Sot, a Rokafinak is igaza van, az 56-os menekultek kozott volt sok koztorvenyes is, akik Kanadaba (is) kerultek. Azzal buszkelkedtek meg akkor is amikor en idekerultem, hogy a kanadai rendorseg addig meg olyan dolgokat nem latott, amit ok muveltek.

  • Kedves Lázár, tudomásom szerint, Kanadába a 20-30 as években emigrált magyarok: munkások, de főleg szegény, földnélküli parasztok voltak. Az utóbbiak lettek később Kanadában farmerek. Ma is van Alberta és Manitoba tartományokban magyar települések, magyar nevű kisvárosok, ezeknek az alapítóknak nagy apja, ilyen paraszt volt.
    Valóban baloldaliak lehettek és volt köztük olyan, aki elment a spanyol háborúba is.

  • Kedves figyelo, egy miniszterelnok megiteleseben nincs helye erzelemnek. Tegye a dolgat es elfogadom. De amig nem a nep erdekeben cselekszik, elutasitom. Kulonben, az EU nem kotelezi az allamokat semmire. Olvasson utana. Ezek a menekultek nem is akarnak az orszagban maradni.

    Ez nem nepszvazas volt. Az nem nepszavazazas ahol tobb milliardot elkoltenek a semmiert. Mar a kerdes feltevese is hamis volt. Megvasarolt es megfelemlitett szavazok voltak. Kulonben, nem erdekes, hogy csak azt irjak ki nepszavazasra amit a kormany megenged, minden mast elutasitanak?

  • Ejnyebejny, mister Göllner!
    Maga fúrja kedves Miviktorunkat, mindnyájunk atyját és megmentőjét a gaz idegen hatalmak előtt? Nono!
    😀 😀 😀

  • Óriási tévedésben vannak, akik azt hiszik,hogy az 1956-os magyarok mind menekültek voltak. kb 3%-a volt az, a többi ugyanolyan mint bárki más, aki a jobb élet reményében elhagyta bármikor hazáját.
    Ne feledjük, hogy az 56-ok között voltak börtönből kiszabadult bűnözők, AVO-sok, kalandvágyók, stb.
    Sokat tudnak mesélni az 56-okat fogadó, már itt élők magyarok, hogy kik is voltak az 1956-os „hősök”.

  • Kedves Figyelo!

    ” Valóban baloldaliak lehettek és volt köztük olyan, aki elment a spanyol háborúba is. ”

    Igy van. Es a kanadai allam volt olyan hulye, hogy befogadta oket is.
    Amikor mi jottunk, a friss bevandorlok kozott voltak chilei komcsi menekultek is. Ha jol tudom a Kanadai Kommunista Partnek mai is chilei az elnoke.
    Erosen furcsallottam ezt akkor, de azota rajottem, hogy itt a „liberalisok” sokkal kevesbe liberalisok, mint en. Inkabb cocjalistak.

  • Hogy mennyire sok irígy ember van arrafelé is az itt látható. Nem azt írják, hogy milyen jó, hogy van egy olyan magyar mint Göllner András (tisztelet a kevés kivételnek)hanem azonnal rákezdenek a jólismert becsmérlésre. Sokkal több Göllner féle emberre volna szükség. Ha így volna akkor a magyar kormányra is nyomást lenne képes gyakorolni és nem kéne „aknamunkát” végeznie.

  • Aki azt állítja, hogy az 56-os menekültek börtöntöltelékek voltak, azok azt az ideológiát is követik, amit az akkori magyar diktatúra követett.
    Viszont voltak olyan börtönviselt emberek, akiket a forradalmárok kiszabadítottak a börtönből, ezek politikaiak voltak, akiket a kommunista rendszer lecsukott, mert nem voltak komcsik. Ilyen volt többek között, Mindszenty József hercegprímás, Nagy Imre miniszterelnök, Tollas Tibor költő stb.

  • Avi Ben Giora
    2016 október 8
    12:53 du.
    Kedves Avi,
    ahogy Te Írországból szidod a mai kormányt, Göllner Kanadából szidja, ebben rokon lelkek vagytok.
    Szerintem, a távolból semmi közötök MÁR nincs hozzá-

  • Ja, és szerintem, semmi irigyelni való nincs benne!

  • Avi Ben Giora

    Mi nem szídunk pusztán csak rávilágítunk arra, hogy milyen nagy marhák vagytok még akkor is ha már semmi közvetlen kapcsolatotok nincsen Magyarországgal azon kívűl, hogy ott születtetek. Persze ez még nem jelenti azt, hogy továbbra is magyarnak tekintenek. Csak akkor vagy magyar ha a kormányra szavazol és az ő koncepcióit favorizálod. Mert azok a határon túli magyarok akik netán ellenzékiek soha a büdös életben nem fognak kapni kettős állampolgárságot. Elöbb adnak egy Ali ben Kukunak mert fizet érte egy vagyont és adakozik a kormánynak sőt vendégül látja a miniszterelnök becses feleségét és annak teljes kíséretét.

  • Avi, a magyar állam miért ne adna egy magyar születésűnek m. állampolgárságot? Az igaz, hogy a komcsi diktatúra alatt, az enyém is megszűnt, de visszakaptam 1990 után.-
    Mostanában akartam viszont szavazni, de lejárt a magyar vízumom . Születési iratokat ilyenkor nem lehet bemutatni.
    Ha az irataid magyarok, szüleid stb. akkor nincs más akadálya, hogy m. állampolgár légy. Azaz kettős, a mostani lakásod szerint is.

  • Kedves Figyelo!

    Vicces, ahogy ti, mindketten hosszu ideje kulfoldon elo magyarok, egymasnak mondjatok, hogy semmi kozotok nincs Magyarorszaghoz, es hogy nem vagytok magyarok.

    Ha jol tudom, aki Magyarorszagon szuletett, barhol is el, magyar allampolgar. Az idegenben szuletett gyerekekre is meg lehet kerni az allampolgarsagot.
    A Trianon-elotti, jelenleg kulfoldnek szamito teruletek magyarsaga is magyar allampolgar, ha minden igaz.

    Ugy remlik, regebben volt olyan torveny is, hogy aki beszel magyarul, az magyar. Ha kulfoldon is szuletett, megkerhette az allampolgarsagat.

    Minek errol vitatkozni?

  • Kedves Avi!

    Ezt majd elfeledem:

    ” Mi nem szídunk pusztán csak rávilágítunk arra, hogy milyen nagy marhák vagytok… ”

    Ezt ugye a honap viccenek szantad? 🙂

  • Kedves Chris!

    Mondd csak kerlek, ebben benne van a te kezed is, vagy csak a Gollner Bandie?

    https://www.jihadwatch.org/2016/10/october-declared-islamic-heritage-month-in-ontario

  • Kedves Moshe, ne csodálkozz!
    Az új miniszterelnök uralma alatt minden lehetséges! Puszilkodni a kínaiakkal, az arabokat ölelgetni!
    Kanada őt választotta, és ezt kell még szeretni, három és fél évig.

  • Ja, és lehet,. hogy régen élek kint, de nem szidom a magyar demokratikusan választott kormányt!

  • Kedves Figyelo!

    Az konnyen lehet, hogy a kanadai valasztok valasztottak meg True-Dope-ot, de en inkabb azt valasztom, hogy nem szeretem ezt.

    Eloszor az apukaja, aztan az apuka tanitvanya, a Vizfeju Kretyo tette, es most o teszi tonkre Kanadat minden elkepzelheto modon. En ezt nem tudom szeretni.

    De az igaz, hogy nincs mit csinalni, uszni kell az arral.

  • Tüske Zsófia

    „Tudjuk, hogy a külföldi ellenzék milyen akna munkát végez idekint a kormányunk ellen. A kormány ellen, amit a magyar nép demokratikus választáson többséggel megszavazott!”

    Figyelő drága, mintha tegnap azt olvastam volna tőled, nem vagy orbán-párti…. akkor ezt így hogyan?
    de ha az orbán-kormányt a tiednek vallod, kérlek, vidd őket minél hamarabb. A demokratikus választásokkal kapcsolatban van egy-két (jól megalapozott kétely) de ne legyen kétséged az érvénytelen népszavazás érvényesnek elismerése óta, hogy erről majd intézkedést foganatosít a kormányotok.
    Lesz úgy, mint a szociban volt: választhatsz a Hazafias Népfront jelöltjére, esetleg választhatod a Hazafias Népfront jelöltjét is. És tartózkodásról szó sem lehetett. Ha nem mentél választani, kimentek hozzád.

  • Kedves Zsófia, azt hiszem értelmes hölgy vagy, tehát remélem, hogy megérted azt az egyszerű tényt, hogy én nem személyeknek drukkolok a magyar politikánál, hanem irányzatoknak. Mint kanadai, konzervatív vagyok, azokra szavazok, bárki legyen a pártvezetője.
    Így vagyok a magyar politikusokkal is, a baloldal elől menekültem, és hagytam el hazámat örökre. Gyermekeim, unokáim kanadaiak ezért. Nyilván nem fogok a magyar baloldalnak drukkolni, maradandó életemben.

  • Utóirat:
    Sokan félnek az egy párt rendszertől:
    Nem lehet csodálkozni! Orbán is abban született és nőtt fel, nem is ismeri gyakorlatilag a nyugati politika többszínű irányzatait!

  • Figyelő!

    Okt 9.3:29

    „…Ja, és lehet,. hogy régen élek kint, de nem szidom a magyar demokratikusan választott kormányt!….” írja Ön, miközben felteszem egyik kezével a plafont támasztja alá, míg a másikkal ír!

    Nos, ezt a kormányt valóban nem – mondhatni nem tud akkora gazemberséget elkövetni Orbán a Fidesz élén, amit ne venne azonnal a védelmébe, ne próbálná meg azonnal megmagyarázni azok ellenében, akik mindennapos élvezői a vezér módszereinek!
    De – így volt ez a megelőző kormányok idején is ?
    Ugye hogy nem ? Pedig az is „demokratikusan megválasztott magyar kormány volt”, miképpen azt Ön fentebb szépen definiálta! Tehát a fenti kijelentése máris hiteltelen, ha az csak bizonyos kormányokra vonatkozik, és nem általában!
    Bár többször leírta, hogy nem él itthon, nem is ismeri egyiküket sem, a tevékenységüket meg pláne nem (ez mondjuk igaz is) Ön tehát nem Orbán párti, mindenki téved aki ezt gondolja – ennek ellenére bármit tehetnek, Ön tapsikol hozzá. Az előző kormányt viszont rendre szapulja, annak vezetői, Gy.-nyal az élen, meg nem állhatnak Ön előtt, pedig az Ő tevékenységüket, politikájuk lényegét ugyanúgy nem ismeri/ismerte mint a jelenlegi rezsimét, de ez láthatóan nem zavarja!
    Orbánék „jobbosok” – és ez Ön szerint már elég, hogy csak jót tételezzen fel róluk, míg a másik kormány „balos” volt, és mivel Önt a „kommunisták meghurcolták” tehát élből utasít el mindenkit aki nem hajlandó magát jobboldaliként aposztrofálni, bármit tesznek is! Ez így meglehetősen leegyszerűsített nézet, kivált hogy többen, többször leírták már itt is, hogy Mo.-n nincs igazán sem jobb sem tisztán baloldal. Ezzel szemben van egy óriási katyvasz melyben mindenki annak titulálja magát amit pillanatnyi érdeke épp diktál – gondoljon csak a Fidesz vezér pálfordulásaira!
    Ön többre menne, ha félretenné az oldalban gondolkodást, és csak tisztán a kormányzást, a törvénykezést, a szociális és egyéb intézkedéseket figyelné napra készen, és annak alapján mondana véleményt – némileg hitelesebb lenne!
    Sajnos,Önnel 56-ban megállt az idő, és egy picit sem igyekszik tovább görgetni – így nagy jó indulat esetén sem igazán lehet komolyan venni!

  • Besancon
    2016 október 10
    11:
    Kár a fáradságért!
    Nem tudom napra készen a mai politikai helyzetet, de elárulom, hogy sem Göllner sem Christ sem tudja.
    Aki kint él 6 ezer km. távolságból nem tudhatja. De, van aki balfelé húz, van aki nem.
    Mivel itt szabad véleményt kinyilvánitani, merem a magamét is.

  • Bocsi, sajnos Gyurcsány és politikai véleménye nem szimpatikus. Végsőfokon ezen van a lényeg,
    Maguk őt szerették, én nem.

  • Bocsi, sajnos Gyurcsány és politikai véleménye nem szimpatikus. Végsőfokon ezen van a lényeg,
    Maguk őt szerették, én nem.
    Nem tudom, miért fontos valakinek otthon az én véleményem?!
    Próbáljanak más baleket találni, akit lehet „izélgetni”…

  • Figyelő:
    „Ja, és diktatúrákban nem tartanak népszavazást, akár mi is az eredmény.”

    1938 ápilisában (ha nem tévedek, ápr. 10.-én) Németországban és március-ban megszállt egykori Ausztriában Hitlerék népszavazást tartottak az Anschlussról; majdnem 98%-al győztek.
    Ön szerint tehát 1938-ban a náci Németországban és frissen megszállt (egykori) Auszriában nem volt diktatura?

  • Katona Zsombor

    Belzebub
    2016 október 10
    12:21 du.

    Bizony, bizony és ki is volt abban az évben és még három évvel később Amerikában az Év Embere? Akkor most Orbán még az év emberénél is undorítóbb vagy kettős az érték itélőkétek?

  • Katona Zsombor Én hitlerre sem szavaztam.

  • Katona Zsombor

    Llanfair
    2016 október 10
    1:40 du.

    Katona Zsombor Én hitlerre sem szavaztam.

    Akkor most túllicitállak, mert én még Orbánra se! 🙂

  • Figyelő!

    okt.10.12:12
    12:16
    12:18

    Vajon miért mutogat és hivatkozik folyamatosan másokra? Azzal az Ön tájékozatlansága,ismereteinek hiányossága egy fikarcnyival is kisebb lesz, ha C.A.-ra vagy Göllner A.ra vagy mindjárt a Jézuskára hivatkozik, hogy „igaz, hogy én nem tudom ezt sem, meg azt sem, meg nem is érdekel, de a C.A. vagy a Göllner sem tudja….”?
    Megfigyelésem szerint az itt írogató embereknek mégsem Christopherrel vagy Göllnerrel van vitájuk téves, hiányos vagy „lejárt” infójuk miatt – annál inkább Önnel! Ennyit erről!
    6 ezer km távolságból is lehet valaki nagyjából képben, hiszen minden eszköze megvan hozzá – az internet világában távolságra és 60 éves „adatokra” támaszkodva operálni tényleg komolytalan dolog! Nem mellesleg Gy.őszödi beszéde vagy Kertész Á.sokat vitatott cikke gondolom rögtön célba ért, miként a Magyar étterem ( Kecskeméti u.) managerje is megadta Önnek a szükséges tájékoztatást már másnap reggel miután a sajtóban olvasta a hírt, és nem akarta elhinni….! Szóval bizonyos esetekben sebesen szárnyalnak az infók, hagyjuk tehát a mellé dumát, végül is Önt tényszerűen nem érdekli semmi, csakis a bal-jobb, bal -jobb és ettől függetlenül nyomja a helyenként fals szövegeit! A véleménynyilvánítási szabadságát senki nem vonta kétségbe, miért bizonygatja folyton ezt?

    1.Egyebekben nem kell, hogy szerese sem Gyurcsányt sem Orbánt – szeresse őket a családjuk, barátaik stb, miként én sem szeretem egyiket sem, mert nálam is a sajátjaim játszanak! Lehet, hogy meglepi, de én egyetlen politikust, kormányfőt stb sem szeretni akarom, hanem valamilyen szinten elismerni a törekvéseit, szándékait, cselekedeteit! Tegye a dolgát az épp aktuális főember a köz általános megelégedésére, és jó napot! Mindenki mindenkit nem kedvelhet egyformán, nyilván vannak sajátos kritériumok is, de bármin túllehet lépni egy bizonyos mértékig. Azonban a folyamatos csalás, hazugság, szabad rablás, és erőszak előbb utóbb visszaütnek!
    Itt tartunk a jelenlegi kormány esetében.

    2. Kérdezte még, hogy miért fontos a véleménye „otthon”? Nem különösebben fontos sem Mo.-on sem máshol – nem tudom ha nem írna, hiányozna e valakinek, lehet, hogy igen! Erről megbizonyosodni csakis oly módon tudna ha egy darabig távol marad – ha sokan indulnak a keresésére, akkor biztos fontosak a nyilatkozatai!
    De mivel ír, méghozzá folyamatosan, valamint óriásiak a „tévedései”, melyek leginkább csúsztatások (egy része szándékosnak tűnik, másik része valódi tudatlanságon alapul) ezért gyakorta kell Önt korrigálni! Bár tény, hagyhatnánk lógva, elvégre azt ír amit akar!
    Ám ha az Önnel való egyet nem értés „izélgetésnek” számít,és ennek okán „baleknak” érzi magát, akkor komoly baj van, és semmi esetre sem alkalmas a kitartó, tényszerű vitára !

    Trudeau egyébként innen nézve szimpi, és amíg nem bizonyosodik be, hogy a képviselt emberek bizalmával vastagon visszaélve tömi a zsebeit, már már elszámoltathatatlan módon, lenyomva a polgárok torkán bármit amihez kénye kedve szerint ragaszkodik – addig én azt gondolom Önök ott Kanadában irigylésre méltó rendszerben, azaz demokráciában élnek. Ugyan nézze már el neki, hogy szeret fényképezkedni, ez valamilyen szinten a pozíciójával jár! Ön boldog ember, őszintén kívánom, hogy minél tovább élvezze !

  • Kedves Figyelo!

    Besancon elvtars kifelejtette a mondokajabol, hogy az 1989 ota hatalomra kerulo osszes magyar vezetonek ugyanaz volt a politikai programja: Az orszag olyan modon torteno eladasa, hogy abbol o is meggazdagodjon.
    Az egyik eb, a masik kutya.
    Orbanban csak azt lehet tisztelni, hogy nem allt be a muszlim vezirek altal korrumpalt europai idiotak koze, pedig mire o hatalomra jutott a bolsik mar az orszag nagy reszet eladtak, elloptak, ami miatt neki kevesebb jutott.

    A ” Besancon 2016 október 10 4:53 du.” beirasanak utolso bekezdesen pedig halalra rohogtem magam. Jo hogy meg vannak vicces emberek a vilagon.

  • Besancon
    2016 október 10
    4:53 du.
    Ismétlem magam,
    kívánom, hogy maga is olyan vitaképes legyen mint én, ha eléri ezt a kort!

    A rólam szóló hosszú analízisén jót mosolyogtam, mert úgy látszik, csak az én beírásaim ihletik meg, hogy kitűntet engem ezzel!

  • Katona Zsombor Ezzel csak a tétet tartod. Ezzel nem licitáltál túl. 🙂

  • Besancon Nem mondod, hogy Trudeau szeret fényképezkedni?
    Neki is van közpénzen fizetett fényképésze, aki minden mozdulatát lefényképezi a világ minden táján?

  • Besancon
    2016 október 10
    4:53 du.

    De jó lenne, ha ezt a rengeteg energiádat és tudásodat értelmes dolgokra fordítanád, pl. a baloldal kritikájára, ahelyett hogy rászállsz egyes emberekre, ha kell, ha nem!

    A 60 vagy több éves emlékek nagyon érdekesek, pl. anyámnak múltkor eszébe jutott egy történet, hogy a nagypapája mesélte, hogy a román megszálló katonák szalonnát etettek a zsidókkal (1919).

  • Moshe Akiva
    2016 október 10
    10:41 du.

    A kommented első részével tökéletesen egyetértek. Annyit tennék hozzá, hogy én sajnálom a szíreket, akiknek most szétbombázzák az országát. Illetve ne vegyél rá mérget, hogy Orbán kitart ezen dicséretes álláspontja mellett, mert volt ő már minden meg annak az ellenkezője is, pl. oroszellenesből oroszbarát!

  • Llanfair!

    őszintén szólva fogalmam sincs,hogy Trudeau szeret e fényképezkedni, mert valamilyen oknál fogva nem is érdekel! -:)))))
    Itt olvastam Figyelő valamelyik hsz.-ben, hogy a szépfiú mennyire szeret fotózkodni még az sem érdekli, hogy ki áll mellé,vagy kivel szerepel egy fotón -vagy valami ilyesmit írt, nem szó szerint idéztem!
    Hát ezért írtam,amit írtam azaz, hogy ez legyen a legnagyobb gond T.-val szemben !

  • Besancon Értettem. Csipkelődtem az Orbán hívőkkel.

  • Nekem nem nagy élmény Göllnert a miniszer elnőkkel látni egy fotón, de neki biztos sokat jelent!

  • Nekem nem nagy élmény Göllnert a miniszer elnőkkel látni egy fotón, de neki biztos sokat jelent!

    már megint nem működik a szisztéma, nem akarja ezt betenni

  • Kedves Hazai Lampa!

    Mindenki sajnalja a szireket, senki sem szereti, amikor a hazajat szarra bombazzak.

    Ami Orban ide-oda kapkodasat illeti, az oroszokkal kapcsolatban az a gyanum, hogy azert probalkozott, mert a Nagy Nyugat segitsege neha egyaltalan nem segitseg. Ha jol remlik az azeriekkel es az arabokkal is probalkoztak.
    De hat amig olyan korrupt rendszert tart fenn, amilyet, addig nem nagyon varhat segitseget senkitol sem.
    En sem segitenek, ha modomban lenne, amig igy mennek a dolgok.

  • Moshe, szerintem az ellenzék propagandája mindez!
    Sajnálom, hogy hiszel nekik.
    Anno Gyurcsány és társai, már régen eladtak mindent, amit lehetett nyugatnak.
    Sőt, már az Antall kormány is abba a hibába esett, hogy behívott külföldről vállalatokat, akik „átverték” a magyarokat. Ezt hívták akkoriban, „államosításnak”!
    Sajnos a 40 éves kommunista gazdálkodás nem nevelhetett ki nyugati értelemben megfelelő lehetőséget.
    Fogalma sem volt akkoriban az embereknek a kapitalizmusról, hogyan is működik.

  • Figyelő

    Kormányunk? Magának miért is kormánya ?? Eddig azt állította lépten nyomon, hogy nem is ismeri Orbán politikáját… Akkor meg?

    😀

  • Elftheria

    „Kedve lenne felvenni az iszlám vallást”.

    Na persze, mert az olyan haladó és progresszív. ))) 😀 (((

    A maga legendás balossága Elftikém, az már hülyeség határát súrolja, vagy már az.

    Csak annyit nyögjön már ki, hogy az iszlámnak mi köze mondjuk Marxhoz, vagy Engelshez ??? Nevetséges !

  • málnaszór, én még igy is magyarnak érzem magam.
    Maga nem?

  • Figyelő!

    Az lehet, hogy Ön magyarnak érzi magát, de tényleg – miért is lenne attól azonos a „kormányunk”? Önnek tulajdonképpen hány kormánya van? Szerintem egy, a mindenkori kanadai kormány – Trudeauval vagy nélküle – aki az Ön számára (is) jogokat és kötelezettségeket állapít meg!
    Vagy netán – ha már kormányunkról beszél – Önre is vonatkoznak azok a törvények, rendeletek és egyéb ad hoc intézkedések melyeket a bármikori magyar kormány hoz, és amelyek naponta határozzák meg a magyarországi magyarok életét? Nagy valószínűséggel nem,- tehát mitől is lenne nekünk közös kormányunk?

  • Ha hiszi, ha nem, én még mindig figyelemmel kisérem még
    mindig figyelemmel kisérem a magyar eseményeket.

  • Definiálandó:
    Mi a „liberalizmus” és mi az „orbáni illiberalizmus”?

    Célszerű tisztázni a fentieket. Orbán szerintem ma is liberális – fogalom klasszikus értelemében. Amit Orbán elutasít, az az ultra-liberalizmus ami egy káros extremismus.

    Motto: „Az igazság mindig középen van”. Az ettől jobbra- és balra való eltérés szélsőség és így káros.

  • Figyelő!

    okt.28.4:25

    Értem, ha egyszer írja akkor is – de nem ez volt a kérdésem! Én is figyelemmel kísérem elég sok ország eseményeit, pl sok másik mellett a kanadait is, mégsem azonos a kormányunk, mert rám nem vonatkoznak azok a törvények amelyek a kanadai polgárok életét szabályozzák, vagy a rendeletek és naponta hozott intézkedések melyeket a kanadai kormány alkalmaz, bármennyire szeretném is – miként Önre sem a magyar! Tehát mitől is azonos a mi kormányunk?

    Ön elméletben folyamatosan „sorsközösséget” vállal mindenféle vonatkozásban a „magyarokkal” – ám a gyakorlatban ez esze ágában sincs, nem volt, és gyanítom már nem is lesz! Ön 60 éve új hazát választott, joga van hozzá, éljen boldog elégedettségben!
    Ezért hát hiába szavazgatja a magyarok nyakába Orbánt és bandáját – vagy bárkit – az sosem lesz az Ön kormánya, miután semmiféle kötelezettséget nem vállal fel ezzel egyetemben, enélkül meg kissé ciki a belekotty!

  • Kedves Malnaszor!

    ” Csak annyit nyögjön már ki, hogy az iszlámnak mi köze mondjuk Marxhoz, vagy Engelshez ??? Nevetséges ! ”

    Gyakorlatilag valoban nevetseges, de erdemes elgondolkodni rajta egy kicsit jobban.

    A rabszolgatarto tarsadalmak gyakorlatilag mind cocjalistak voltak – kiveve persze a rabszolgaknak. A szegeny polgar azonban kapott a szajrebol. Ez volt a cocjalis segely okori formaja.

    Az iszlam a mai napig is buszken vallalja, hogy a rabszolgasag az Isten tokeletes tarsadalmi formaja, es sajat maguknak ma is megkovetelik az elojogokat.
    Epp ez bennuk az egyik „legerdekesebb” tulajdonsag amikor megerkeznek 1-1 europai, vagy eszak-amerikai orszagba.
    Ugy gondoljak, hogy a kafirnak kotelessege ot, a 4 feleseget es a 30 gyereket – mint magasabbrendueket – eltartania. No es mutass csak egy cocjalistat, aki nincs meggyozodve arrol, hogy o magasabbrendu!

    Emellett meg ott van az a fonaksag, hogy szinte minden „szabad” orszag „liberalis” es nyiltan komcsi partjat ok penzelik, toluk jon az agymosas, hogy nekunk toleralni kotelezo az intolarenciat – ami mellesleg a bolsik meresz otleteivel tokeletesen egyezik szinten.

    Mit varsz tehat?

    xxx

    Kedves Kis Ferenc!

    Szerintem nincsen ultraliberalizmus, csak bolsik vannak, akik liberalisnak probaljak magukat eladni. Figyelj jobban oda arra, amit irnak.