Demagógisztáni napló: az árulás foka

2016 október 17 4:05 du.96 hozzászólás

A legutóbbi népszavazás nemzetközileg ugyan egyre kevesebb embert érdekel, de Magyarországon a Fidesz még mindig üti a vasat. Megértem. Ritka nagy politikai bukást jelenthetett a csalhatatlan vezér önképében. Van azonban a menekültkérdésnek egy olyan árnyéka, amit mintha csak az ellenzék megbélyegzése céljából emlegetne a hatalom. Ez pedig a (haza)árulás, mint olyan.

A hatalom képviselői a történelemből megtanulták: ha sokat ismételgetnek egy hazugságot, akkor valóságnak kezd látszani. Ilyen az, amikor a népszavazás részeredményét, mint abszolút győzelmet kommunikálják. Holott a valós kisebbségre hivatkozó parciális többség hatalmával való, a valós többséggel szemben alkalmazott visszaélést hívhatnánk a vegytiszta bolsevizmusnak. Szintén a fogalom eredetének környékén turkálva a történelemben. De ez persze még messze van a hazaárulástól. Ha tetszik, csak a társadalom elárulása. Ami azért már egy igen alapos mozaik-kő a korábban már említett állapothoz vezető úton. Ahogy az is, hogy van az a pénz, amiért bármilyen migránst beengednek. Mostanában akár jutányosan is. Talán azért, mert a hatalom képviselői tudják: ha egyszer elszakad a cérna, akkor a kötelek kora jöhet. Addigra pedig be kell biztosítani a menekülés anyagi fedezetét.

A migráció fősodorvonala azonban nem ez, hanem továbbra is a háborús övezetekből érkezők sokasága. Velük kapcsolatban most éppen a bukott népszavazást szokta a kormány sikerként emlegetni. Ugyanakkor volt már ebben a kérdésben egy nemzeti konzultációnak hazudott statisztikagyártási akció. Amely egy olyan eseménysorozatba illeszkedett, amelynek nyomán már egy éve is látszott Orbán morálisan mindenképpen árulóvá vált. Akkor még nem is annyira a haza tekintetében, mint annak a szövetségi rendszernek a tekintetében, amelyhez az ország szintén egy népszavazás eredményeként csatlakozott. S amelynek abban az értelemben is haszonélvezője, hogy a magyar gazdasági menekülteknek kenyeret, fedelet, és egzisztenciát kínált. Nyilván nem csak karitatív szempontok miatt. De még mindig nagyobb kenyeret, és biztosabb fedelet, mint az, amit egy zárt oligarchia által irányított neofeudális korrupto-kleptokrácia tud nyújtani.

Nos, a jövő generációinak „exportja” a folyamatos gazdasági exodus gyakorlatilag már nagyon közel van a hazaáruláshoz. Nem annyira teoretikusan, mint a valóság talaján állva. Jelenleg ugyanis Európában nem tombol a pestis, a spanyolnátha, vagy a kolera. Így igen nehéz lenne egy természeti csapást felelőssé tenni azért, hogy az ország igen jelentősen veszíti a népességét. Annyira, hogy ez a népességvesztés már nem csak a kéklő távolban levő jövőt, hanem a hazai mindennapokat is veszélyeztetheti. Az orvosok ki-, és elvándorlása következtében egy spirál mentén romló egészségügyi ellátás már azokat is veszélyezteti, aki itt marad. S hasonló lehet a helyzet több más területen is. Ha Orbán kedvenc, bár elég ostoba hasonlatával, az ostromlott erőd hasonlatával élnénk, akkor ennek árulás volta még jobban nyilvánvalóvá válik. Képzelje el bárki azt az egykori végvárat a török hadjárat idején, amelynek kapitánya elkergeti az ácsokat, borbélyokat, kőműveseket, azaz a szakembereket, akik a sebgyógyításban, a várfalak megerősítésében jeleskedhetnének. Majd elkergeti a fiatalokat, akik megalapozhatnák a vár jövőjét, mint fegyverforgatók.

Márpedig Orbán kormánya ezzel analóg módon jár el, és teszi progresszív jövőkép nélkülivé az országot. A neohorthyzmus ugyanis még akkor sem progresszív jövőkép, ha Rákosi módszertanának némi elemével tuningolják fel. Ezt különben nem kell elhinni. Viszont érdemes emlékezni arra, hogy például Rákosi uralmának egyaránt egy elég komoly, spontán elvándorlás lett a következménye. Ha az nem is érte el a lakosság olyan arányát, amely napjainkban távozik az országból. Nem is annyira a szándék, mint a besúgói hálózat és nyugati imperialisták elleni védekezésként is megideologizált határzár következtében. Miközben a rendszer működésének eredménye egy erősen mérsékelten élhető ország volt. Ez a korlátozott vonzerő különben most is lemérhető. Nem is csak az elvándorlás mértékén, hanem két másik mérce mentén.

Az egyik az, hogy a külföldre költözött magyarok visszatelepülési hajlandósága, 2015-ben, tizedezrelékekben volt mérhető. A másik az, hogy a háborús övezetből menekülők többsége is féregjáraton át közlekedne Magyarország két vége közt, ha tehetné. Eszük ágában sincs ugyanis itt maradni. Ahogy annak idején is inkább gyalog vágtak neki a nyugatabbra vezető útnak, mintsem hazánkban akartak volna maradni. Ezt akár egy szellemi gárdaegyenruhában is lehet hatalmas sikerként elkönyvelni. Azonban talán nem ártana figyelembe venni, hogy nem az. Sokkal inkább annak a jele, hogy egy politikai és gazdasági fekete lyukba egyre kevesebben vágynak beleragadni. Márpedig az ország ilyetén képének kialakítása aligha nevezhető a haza szolgálatának. A kiszolgáltatással ellentétben.

96 hozzászólás

  • 1.az elkergetés gazdasági alapjait a gyuriferi és barátai teremtették meg!
    2.A munkaerő előtt az EU piaca az Orbán kormány ideje alatt nyílott meg.!Ekkor vált lehetővé,hogy szeretett hazánkfiai kimenjenek külföldre dolgozni.
    3.A gyuriferi és barátai rendszerben bezavarták az embereket a devizahitelekbe,mely csődbe vitte az embereket—-ennek hatásai az Orbánék idejében csúcsosodott ki, ezért kezdtek el kimenni külföldre az emberek.
    4.Az agyelszívás a Nyugat-Kelet bérkülönbségei miatt kezdődött el—no meg Nyugaton kevesebb orvost ,egyebet oktatnak —-könnyebb mástól elvenni!
    Mint a gyarmatbirodalmak idején az aranyat ,értékeket elvenni ( most keresik elő a tengerekben az elsüllyesztett hajók rejtett kincseit: mindenki igényt tart rá : rabló, gyarmattartó,kirablottak,kincskeresők,államok )
    5.Mindenki idejében Ausztriába már régen kijártak dolgozni Nyugat-Magyarországról ( ezért is gazdagabb nyugat-mint kelet-Magyarország.)
    Nem kell az okot-okozatot összekeverni!,meg hogy ki okozta , vagy ennek hatása másnál következett be ,mert ez olyan,mint az egyszerű emberek gondolkodása–De ugye itt nagyon magasan műveltek vannak ! Ők úgy gondolják,mindenkinek a fejében össze lehet keverni a dolgokat!!
    A Kedves cikkírók már régen elhagyhatták volna e pályát,belevetették volna magukat a politikába,gazdaságpolitikába–akár a kádár rendszerben már— és naggyá tehették volna az országot és nem ” ilyen állapotok” lennének ,mint ma „ÁLDÁSOS TEVÉKENYSÉGÜK” következtében —NEM TETTÉK—- innen kiabálni könnyebb!!!.
    Koruknál fogva mindenki megtehette volna ezeket–akkor az ország nem így állna , mint most!!!
    De úgy néz ki mindenről lemaradtak. És ezáltal Mi is!
    A FÉREGjáratok helyett a szeretett de Senki által be nem fogadott ( gyuriferi is csak fényképeszkedni akart velük,hogy lehessen mit mutogatni–egyet sem vett magához,pedig gazdagon eltarthatta volna őket,mert sokat összerabolt már, mint jól menő üzletember), sáskajáratokként törtek előre nyugatra!
    Menjetek már egyszer el oda ahol végig mentek ezek a keletiek és beszéljetek az ott élőkkel,—-majd nemcsak a rózsa szint fogjátok látni.!
    Lemaradós,rózsaszínű üdvözlettel.

  • Orsós Elemér

    Ez a „mű” egy förtelmesen tömény gyűlöletorgazmus, a haza- szabadság- és emberszeretet betegesen hamis pátoszába csomagolva! Hihetetlen és elszomorító hogy, kik kaphatnak kitüntetett szereplési lehetőséget és miért ezen a honlapon! Felfoghatatlan hogy, mi válthat ki ilyen abnormális, önemésztő zsigeri gyűlöletet: csak nem az elherdált hatalom visszaszerezhetetlenségének biztos tudatából fakadó tehetetlen düh?

  • Szerintem nem történt semmi különös, a mostaniaknak nagy része akkor is kivándorolt volna, ha nincs Orbán.

    A kérdés tényleg inkább az, hogy visszajönnek-e? Vannak, akiknek kedvez a mostani rendszer, pl. három vagy több gyerekes szülők. Egyes vállalkozásoknak is nagyon jól megy.

    Ahol nem történt változás, az szerintem a roma népesség. A közmunka egyre inkább alibi árokkaparászásnak tűnik, de azért több százan sorba állnak érte a munkaügyi központokban, mikor berendelik őket. Ezek az emberek piaci alapú munkahelyen nem állják meg a helyüket, ezért van bajban a merci meg a hasonló gyárak, ahol nem túl fényes a fizetés.

  • Szerény véleményem, végre kinyíltak a határok és a magyarok gyakran járnak ezért Bécsbe pl. hogy lássák, hogyan él a szomszéd.
    De sokan elfelejtik, hogy a szomszédnak, nem volt orosz uralma 40 évig. Világos, hogy ott és a nyugati városokban nagyobb jólét, nagyobb árú választék van , mint a sok évig elzárt, nyomorított Magyarországon!
    Ezért van aki elhagyja az országot is, hogy szerencsét próbáljon külföldön. Persze, arra sokan nem gondolnak, hogy meg kell tanulniuk az idegen nyelveket pl. németet angolt stb.
    Bizony, soká tart az idegenben, hogy szakmájában munkát kapjon. Addig mosogatni kénytelen.

  • Nem kérem ez nem kritika, hanem egy nagyon rossz beidegződés. Saha sem cselekedett a magyar csak akkor amikor már a torkán volt a kés. Csak tessenek kicsit átlapozni a történelmünket (nem az átirottat a valódit. A tatár veszedelem kezdetén véres kard ide haza védelme oda klptelenek voltak rávenni az embereket arra,hogy fegyvert fogjanak. Elvándorolt aki csak bírt. Az országot meg kirabolták. A török veszedelemnél mi volt? Mutyizás meg akkor sem akarták negfogni a jobbik végit a dolgoknak. De hiába is sorolom mindenki azt mondaná ami neki kedves és amiből még haszna is származik. Orbán király meg semmi mást nem csinál csak ossza a zsetont azoknak akik a bérencei. Kíváncsi leszek mit hoz majd az a találkozó ahol Orbán és Vona lesz a főszereplő.

  • Bocsánat az elütésekért nem bírtam javítani.

  • Lehet, hogy egyedül csak én örülök az ilyen hangvételű cikkeknek, mivel arra gondolok: a népszavazáson 98-2 arányban támogatódott a kormány elképzelése, talán ilyen cikkek a maradék két százalékot is áttaszítják a helyes oldalra. A „faji alapú náci diktatúra” jelzője most átalakult egy még dehonesztálóbbra, a „vegytiszta bolsevizmusra”.
    ……
    Persze a cikkíró elfelejti kibontani a teljes igazságot, amely így hangzik: 2006 óta minden megrendezett népszavazást, önkormányzati választást, parlamenti választást, EU-képviselői választást óriási fölénnyel megnyert a Fidesz. Ha ehhez az oldalhoz csapjuk a Jobbikot is, láthatjuk mekkora többségben van a jobboldal. Talán a 98:2 aránypár túlzott, de ha a cikkíró Simay szorgalmasan dolgozik az ügyön, nem sokára meglesz.
    ……
    A liberális mintaállam Németországból több mint 700 ezren vándoroltak el, a nálunk jóval gazdagabb Spanyolországból 1,3 millióan. A világ nyolcadik legfejlettebb országából, a 25ezer euró/fő GDP-vel rendelkező Olaszországból is egymillió jól képzett fiatal távozott.
    Ezek az adatok véletlenül kimaradtak a liberális slampossággal megírt cikkből.

  • Ez a cikk néhány egyszerű tény kielemzése, és mint ilyen, szerintem cáfolhatatlan. A hozzá fűzött szerény vélemények (tóth Péter, Orsós Elemér, hazai lámpa, Figyelő) nem mások, mint egy hazug propaganda szlogenjeinek őszinte, vagy szándékosan félrevezető szajkózása.

    Lépjünk tovább. Van valakinek valami más, értelmes hozzáfűzni valója?

  • Mellesleg:
    _aki „csuhások, térdre” – ből indít, és keresztény magyar államhoz érkezik,
    _aki liberális politikai táborból indul, majd a célszerűség szerint népnemzeti eszméken keresztül eljut a fasizmus horthyvilágába,
    _aki ateistaként családilag kikeresztelkedik, majd az egyházat, amely befogadta, megszüntetni kívánja,
    _aki egy gazdag szponzor emlőin „európaiasul”, majd ezen szponzor ellen háborút indít,
    _aki dúsgazdaggá tett kitartóját és haverját egyetlen ellentmondásért megpróbálja tönkretenni,
    és aki_ … de mindegy is.

    Szóval ki az a végtelenül ostoba ember, aki egy ilyen figurát őszintén a hazaszeretet letéteményesének tekinti?

  • Kár csacsiságokat, állítani, A FIDESZ politikai jövőképpel dolgozik és készül 2018-ra !- Sejtjük, hogy a migráns válság apropóján bizalmi szavazást kért maga ellen, a miniszterelnök! Ez az előző ciklusban is bejött /EÜ szavazás/ … Ahhoz képest több mint egy millióval többen , mentek mellette hitet tenni az urnákhoz.. Nyilván ezzel a munícióval könnyebb nekivágni a 2018- as kampánynak… mint egy ciklus közi leszálló aránnyal… Politikailag az otthon maradók, értéktelenek… Ha 2018-ban is otthon maradnak, ez a törpepártok halála lenne, a FIDESZ-nak több mint kétharmad…ismét… Orbán Viktort nem elég takaroggyozni, kihívót kell állítani, azt támogatni, az lenne a politizálás… Nem a kormánynak finanszírozni viccpártokat, hogy lám lám milyen tökös baloldal van kis hazánkban…

  • Figyelő szerényen elismeri, hogy ezek a kivándorlók ugyanúgy gazdasági menekültek, hogy ők is voltak 1956-ban.
    Márpedig Orbán Viktor nem szereti a gazdasági menekülteket, viszont a politikaiakat is csak úgy szőrmentén hajlandó elfogadni, ami ellentmond az ő nemzeti – nazi-anal-szocialistische – indíttatásának, de hát a Nemzeti Együttműködés Rendszere márcsak ilyen.

  • Hívja már meg valaki Kanadába ezt a Simayt, ne itthon rontsa a levegőt!!!

  • Figyelő !
    10:06

    Ahogy maga regélni tud, annak alapján inkább nevezhetné magát Figyelő helyett, mondjuk Regősnek. Nekünk például ne meséljen arról, hogy mikor nyíltak ki a határok, stb. ezt talán inkább a kinti „emigráns” klubban tízezer kilométerre innen, mint egy valóban nagy tapasztalatú regősasszony… 😀
    Mi ugyanis, mint határ menti városka lakói már a hetvenes években kijártunk Bécsbe sőt, nálunk egyesek osztrák és német turistákat és vadászokat is fogadtak és vendégül láttak az othonukban, és viszont…

    .

  • tóth péter,orsós elemér,hazai lámpa,Figyelő,
    mindnyájan okos,megfontolt szöveget löktök.Van azonban egy-két kifelejtett mondatocska.Régen tudjuk,hogy magyar ország=spanyol honnal.Majd az egész csürhe lopez,lopaz.Ritka név a Nemes,Ember Igaz,Baráth.A baj akkor is megtörtént amikor még nem loptak, hanem raboltak és gyilkoltak a zsidó vagyonért.Még az orosz megszállás 40 éve előtt.(bizony Klárika)További baj az, hogy még az így szerzett vagyonnak is hamar végére értek.A bor sör,pálinka mind, mind folyékony.Hamarosan befolyt a gyilkosok torkába, a vagyon pedig néhány év alatt átfolyt a kocsmakasszákba és kitermelte az új csőcselék degenerációt.Ne vegyétek komolyan amit én írok,mert elveszíthetitek életetek minden eddigi értelmetlenségét.Esetleg még az is megtörténhet, bár rólatok nehéz feltételezni,hogy a feneketlen gyűlöletetek saját magatok és elődeitek felé fog fordulni.Hagyjátok már békében a Gyurcsány és Orbán vagyon eredetének és mennyiségének kutatását.Ők népük és a kor hű gyermekei.Elődeitekkel nem vehetik fel a versenyt.A differencia óriási.Ők tanultak és vitték valamire.A rablógyilkosok pedig névtelenül belerohadtak a temetők árkába.Ha valóban hazaffyyak akartok lenni locsoljátok meg az árkokat sok törköly pálinkával (nemsokára november 1. mindenszentek napja.)Egy évben egyszer igazán megtehetitek.

  • gyuri10
    2016 október 18
    4:22 de.

    Rögtön gyanús lett Orbán, hogy te dicséred őt, csak nem tesó? 🙂 Gyurcsány eddig se titkolta a származását.

    A csóró nemzeti-keresztény magyarok kezdők voltak ahhoz képest, ahogy a nácik majd a kommunisták kirabolták az európai zsidókat. A sok gyár, bank, újság, aminek a gazdáit ha nem a nácik ölték meg, akkor a kommunisták államosították a tulajdonukat. A tulaj (aki túlélte a háborút) ment a kitelepítésbe, Gulagra esetleg disszidált vagy párttag lett.

  • Almási Alma
    2016 október 18
    3:27 de.

    Várom a személyes élménybeszámolódat, ahogy végigvártad a sort a Munkaügyi Központban ötszáz közmunkás között! Ezek az emberek az Orbán rendszer előtt mind húszezres segélyből éltek, ennyit a nagyszerű magyar gazdaságról a szoclib kormányok alatt.

    Személyeskedésnek nem sok értelme van, és aki a fotelből, jó kis nyugdíjjal a kezében osztja az észt, az milyen jogon is fikázza mások értelmes hozzászólásait? Arról is írhatsz, hogy az Orbán kormány hány roma tanodát sodort a tönk szélére a támogatás megvonásával …

  • tóth péter
    2016 október 17
    5:43 du.

    A spanyolok az indiánoktól rablott aranyat a luxusra meg a hadseregre fordították, aminek addig volt értelme, amíg a Habsburg birodalom részei voltak. Utána ottmaradtak csupasz seggel, mikor a fejlett tartományok leváltak róluk. Magyarország is Ausztria éléstára volt, aztán Trianon után a kutyának se kellett a gabonánk, a szomszédoké se! Amerikából hozatták be a franciák is a gabonát, aztán csodálkoznak, hogy kitört a második világháború meg a zsidóüldözés …

    Nekem is van ismerősöm, aki most Amerikában bébiszitter, előtte Floridában egy idős zsidó férfi társalkodónője volt. A szakmája ápolónő, de itthon nem tudta fizetni a lakása hitelét.

  • Avi Ben Giora
    2016 október 18
    3:02 de.

    A német fejedelmek hányszor is nem szavazták meg a törökök elleni hadiadót? A pápa hány törökök elleni hadjáratot támogatott anyagilag?

    Semmi baj nincs a magyar emberek hozzáállásával, illetve nem több, mint bármely másikkal. Az a baj, hogy nincs a magyaroknak önismerete, mert itt minden eddigi győztes átírta a történelmet! Legutóbb a kommunisták írtak egy hamis történelmet, amit a rendszerváltáskor nem mert radikálisan megváltoztatni az értelmiség (a magyarok elégedjenek meg az utolsó csatlós szereppel), ez lett a vesztük. A fidesz most átesett a ló túlsó oldalára (régi dicsőség föltámasztása).

    A magyarok szeretnék végre birtokba venni a saját történelmüket, és ehhez minden joguk megvan! (Ormos)

  • DonGolo
    2016 október 18
    4:11 de.
    Talán még meg sem született, amiről én írtam.
    Bizony, az emberek 56-ban életük kockáztatásával mentek át a határon, pl. én is. Arról nem is beszélve, hogy a „kisérőnek ” ezreket kellett lefizetni.
    Én arra utaltam, hogy ez megszűnt, hál Isten!
    Viszont ezt használja ki az, aki azt hiszi, hogy „zöldebb a fű” odakint!

  • cukihara, nagyon téved!
    1957-ben NEM gazdasági menekült a magyar, hanem a szabadságát, néha az életét mentette!

  • hazai lámpa,
    ezt a „tesó”szöveget még a kis létszámúból hoztad vagy külön szemináriumon tanultad?Igen,nekem Orbán is és Papp Laci is tesó. Dacára,hogy tudomásommal egyik sincs megmetélve.Gyurcsányról majd te számolj be.Ha ügyesen közeledsz hozzá még az is lehet,hogy letolja neked a nadrágját.Előtte szépítgesd ki magad,mert azt hiszem,hogy a Dobravetz Klárának te nem vagy konkurencia.Kérdés az is,mennyit tudsz bevállalni.A magam részéről előre megmondom, hogy meg vagyok metélve.Nálam nem kell kutakodnod.Ezen túlmenően, nekem minden EMBER a tesóm.A te külön-diploma ajánlásod nélkül. Azt pedig,hogy a kommunisták és a MAGYAR-NÁCIK kirabolták és az utóbbiak le is gyilkolták a gazdag gyáros vagy szegény proli zsidókat,nem tőled fogom megtanulni.Ha lehetne rá alkalmam,számon kérni igen.

  • hazai lámpa
    2016 október 18
    10:11 de.

    „A magyarok szeretnék végre birtokba venni a saját történelmüket, és ehhez minden joguk megvan!”

    Evvel egyezek,csak tenni is kéne valamit nem csak filozofálni róla…mondjuk azonnali hatállyal eltávolítani a finn-ugorizmus nevű beteg ideológiát a köztudatból és az összes magyar történelem könyvből….

  • Máshol már írtam, a magyar történelmi könyvekről.
    Talán nekem kéne egy ilyet írni.
    Na Jó, csak a közelmúltról.
    Ti. annyi történelmi könyv létezik, ahány politikai kormány volt a 30-as évek óta!
    Melyik korban, mi volt a trendi, a könyv tartalma attól függ, ami szerintem, igen egyoldalú lehet és nem igaz történelem!.

  • charlie
    2016 október 18
    3:21 de.
    Csárli fiam, jót röhögtem rajtad. Vagy ennyire buta vagy, vagy ennyire megvezethető.
    Talán kezdjük ott, hogy 60:40, vagyis 60 százalék nem volt hajlandó még csak el sem menni hülye kérdésre voksolni. A nem szavazókat meg nem lehet bekategorizálni, bármennyire szeretnéd. A népszavazás érvénytelen. Egy érvénytelen, elbukott népszavazás nevében törvényt hozni, alkotmányt módosítani nyílt diktatúra. Erre nincs más szó.

    Németország kivándorlóiból mintegy 450 000 nyugdíjas, akik például Magyarországon Csekonics bárók a hazájukban alacsonynak számító nyugdíjukból.

    Spanyolország az államcsőd közelében táncol már igen régóta. Bocsi, de ott az állandó lakásom. Ez most nagyon nem nyert. Tudod, ez nem az a fórum. Itt a világ minden tájáról összeverődtünk.

  • abwind
    2016 október 18
    3:57 de.

    A Fidesznek perszehogy van jövőképe. A hatalomé.
    De az országét elmutyizták.

  • Figyelő
    2016 október 18
    10:55 de.

    Főleg Pongrátz ment át élete kockáztatásával? Esetleg az előbújt, majd bepánikolt csendőrök és nyilasok? Netán Pongrátz-al egy Zil-platón. Hogy most megjátsszák a hős forradalmárt a maguk csokicsíkos bugyingójukban?

  • tóth péter
    2016 október 17
    5:43 du.

    A tömény ostobaságodon túl, ugyanígy pontokba szedve azt sikerül összeszedned, hogy a cikkben említett tényeket mely tények cáfolják?
    London lassan a legnagyobb európai magyar város. Az ott munkát vállalók 80%-a 2010 után ment ki.
    Az „agyelszívás” demagógiájával ellentétben a kivándorlók legalább harmada, fele nem diplomás, hanem kétkezi szakmunkás.
    Úgyhogy jöhetsz a tényszerű cáfolattal.

  • Starchild
    2016 október 18
    1:05 du.

    Szerintem nem kéne kitörölni a könyvekből, sokakat nem zavar a „halszagú rokonság”. De nem kéne gyalázni azt, hogy az elődeink ezer éven át a hun-szittya testvériségben, majd a török rokonságban hittek, mert annak is van valós alapja.

  • gyuri10
    2016 október 18
    11:22 de.

    Goldbergert pl. a német nácik ölték meg, és rabolták ki. A Horthy-klikk tagjai akkoriban bujdostak a németek elől, pl. Bethlen István. Annyiban igaz a vádad, hogy találtak a nácik kollaboráns magyarokat, akik segédkeztek a piszkos munkában.

    De azért nem kéne ujjal mutogatnod másokra, mert te is ennyi kíméletet kapsz majd a te néped hibáiért. Pl. most jelent meg egy angol diplomata könyve magyarul, aki a sárga földig lehúzza az angolokat, hogy a Szuezi-csatornát el akarták foglalni izraeli segédlettel.

  • Figyelő
    2016 október 18
    2:22 du.

    A történészekkel és a könyveikkel nincs baj! Mint máshol írtam, itt az a baj, hogy a politikusok akarják fújni a passzátszelet, fölhasználják piszkos céljaikra a független történészeket, pl. Ungváry, Szakály!

  • hazai lámpa
    2016 október 18
    3:21 du.

    Minek megtartani olyat ami hazugság? A finnek sem tartanak minket rokon népnek az mellet már külföldi történészek is bebizonyították több felől is, hogy a szkíták leszármazottjai vagyunk, nem beszélve az egyre szaporodó történelmi leleteket ami ezt mind alátámasztja. Akkor minek ez a baromság nekünk? (…mert akik ebből doktoráltak még mindig ott rontják levegőt a MTA-án)
    Honfoglalás se volt hanem csak hazatérés…

  • tóth péter
    2016 október 17
    5:43 du.

    Ezt most találtam Ormos új könyvéről.

    „– És másképp alakulhatott volna a helyzet, ha a Nyugat országai nem jönnek ki a gyarmataikról?

    – Egyenesen kirohantak – talán Franciaországot kivéve. A gyarmatosítók úgy hagyták ott a területeket, mint eb a Szaharát, semmit nem segítettek a politikai rendszerek kiépítésében. A gyarmati világ szétrobbanása alapvető oka a mai káosznak. Igaz, a „széteséshez” az is hozzájárult, hogy Amerika és a Szovjetunió vállvetve dolgozott azon, mielőbb szabadok lehessenek az egykori gyarmatok – hogy a két nagyhatalom valamelyike mielőbb rátehesse a kezét.”

    Hol a káosz gyökere? c. Szabad Föld interjú A Föld felfedezéséről és meghódításáról c. könyvről (2016)

  • Andy Mage
    2016 október 18
    3:16 du.

    Ne haragudjon, elképesztő a rosszindulata!

    Látja, ezért nem megyek többé haza, még mindig vannak ilyenek otthon, mint maga!

  • Don Ovuz, nem szép kinevetni a butábbakat, inkább türelmesen magyarázd el, ha valami hiba van az okfejtésemben. Ha a felsorolt példák nem voltak jók, vegyük a 2,2 millió lengyelt vagy a 2,3 millió románt, akik biztosan nem a rossz Orbán-politika miatt választották a külföldi életet.
    …..
    A szavazásokat tíz éve minden szinten megnyerő jobboldalt az eredmények igazolják, tekintsd csak sikernek, ha most a részvétel nem volt magas. Türelmesen azért magyarázd már el, miért siker ez a baloldalon, és hogy lesz ebből végkifejletként Orbán elzavarása.
    ……
    Nem az elbukott népszavazás folyománya az alkotmánymódosítás, hanem a kétharmados parlamenti többség megléte. Ez a törvény. Ha akarnak, akár naponta változtathatnának rajta. A népszavazás meg egy rafinált politikai eszköz, amolyan erőfitogtatás, amiről csak álmodozik a baloldal – ideológia, támogatottság, erős karakterek híján – hogy egyszer sikeresen megugorhat.

  • hazai !

    „Goldbergert pl. a német nácik ölték meg és rabolták ki.”

    Ez az állítása is, így egy hatalmas csúsztatás… Úgy állítja be, mintha ez átkozott véletlennek és néhány kollaboránsnak lett volna köszönhető. Ugyanis Goldberger Leót is a magyar hatóságok, végrehajtó és hatalmi szerveik (rendőrség, csendőrség, MÁV, stb.) és azok emberei szállították, illetve bocsátották a velük szövetséges német megsemmisítő gépezet rendelkezésére, mindjárt az elején 1944. márciusában, miután kirabolták.

    Mint a felső ház egykori tagja hiába tiltakozott tehát Horthynál hivatkozva az 1895.évi >>vallás egyenjogosító<< törvényre, pontosan a horthyzmusból fakadó zsidó törvények és végrehajtási rendeletek erősebbnek bizonyultak annál, még az 50 éve, a Monarchiában meghozott és a Kiegyezéssel harmonizáló valódi polgári törvénynél…

    Ami pedig Goldberger kirablását illeti, hát azt is éppen ezek a horthysta törvények és rendeletek szabályozták és tették hivatalossá, s így "legálissá".

    Tehát ne hadováljon itt bármiféle peches sorszerűségről.

  • T. Andy Mage!

    Ez az „elmutyizzák” kifejezés már rég súlyát vesztette kedveskedő szó.

    A helyes jelző az itt folyó félelmetes happolásra a (el)panamázás .

  • Figyelő !

    56-ban már ésszel bíró gyermek, már nagyfiú voltam…
    És, fenntartom a véleményem. Maguk a magasabb életszínvonal reményébenm váltottak hazát – tehát gazdasági menekültek. Kivétel, akik konkrét vád miatt voltak kénytelenek „még időben” kirohanni…

    .

  • málnaszőr
    2016 október 19
    3:39 de.

    Olvasni tudsz? Nem a véletlennek és nem a kollaboránsoknak állítottam be.

    Goldbergert 1944. március 19-én, az ország német megszállásának első napján a Gestapo letartóztatta és Mauthausenbe hurcolta. Bár megérte a tábor felszabadulását, 1945. május 5-én éhhalál következtében elhunyt.

    Szerinted ki tudta volna megmenteni abban a helyzetben? Például Chorin Ferenc vagyonát kénytelen volt átadni a németeknek, s ennek fejében a Gestapo közreműködésével elhagyhatta Magyarországot.

  • Starchild
    2016 október 18
    6:59 du.

    Hagyjál engem ilyen hülyeségekkel, ha kérhetem, hogy pl. harmincezer éve mi építettük a boszniai piramisokat. Ugyanolyan visszataszító elmélet ez, mint mikor a Választott nép egyes tagjai másokat szaroznak, mert felsőbbrendűnek képzelik magukat.

    A finnek nyilvánvalóan genetikailag nem rokonaink, de a nyelvtani szerkezet mutat egyezéseket. A hun leszármazást legfőképp középkori német szerzetesek találták ki, különböző nyugati krónikák alapján, akik külső hasonlóságok miatt tartották a magyarokat hunoknak. A hülye Hitler még a huszadik században is azt hitte, hogy Attila egyenesági leszármazottai a magyar vezető réteg.

  • Jóvanna, megnyugszik a beteg Starchild. Igen, harmincezer éves, piramisban gondolkodik, meg hun szkíta, hun hun. Vagy éhes. Esetleg magor. Attila népe éppúgy nem tudta magáról, hogy hun, mint az Árpádot követők, hogy ők meg magyarok – vagy magyariak. Esetleg kazár, török vagy avar. Nem volt nemzet ezer évvel ezelőtt. Egyiptomban a fáraók népe élt, nem arabok, egyiptomiak. Tényleg, akkor az arab egy nemzet vagy nem? Pedig biztosan van különbség, csak nem úgy, hogy ő líbiai, ő meg iraki. Inkább a vallási felfogás mentén: ő szunnita, ő meg siíta.
    Az lenne a logikus, ha a „szkítahunmagyarok” I. Istvánt hazaárulónak tartanák: hát ő volt, aki igen keményen „lebeszélte” a népét a sámánkodásról, meg hátranyilazásról. Igaz ez utóbbit mindenféle frankok, gótok meg germánok erősen a fejükbe verték – szó szerint.
    Mindegy is. De térden állva könyörgöm! Árulja el már valamelyikük: mit csinál másképp MA, aki harmincezer éves ma… bocsi, szkíta, kétszáz éve magyari, vagy a múlt héten jött el Kárpátaljáról, hogy normális élete lehessen???

  • Almácska : most vettem észre,hogy félrebeszéltél

    Félrebeszélős üdvözlettel

  • Andyka : úgy látom Te nem élted meg a mai történelmet és nem látod mi mikor történt,mi mit előzött meg ,mi minek az okozója.Ha ezeket kevered,beszéded is olyan lesz.

  • Gyuri 10:
    MINDENKINEK ANNYIT AMIT Ő NEKEM ÉS NEKÜNK.
    Különösen neked!

  • Most nem először mondom : Aki összekeveri az 56-s dolgokat a maival azt rosszindulatúan teszi,magyar nép ellen teszi,fogalma sincs ,hogy mi történt akkor. Nem is akarja,csak azért is keveri a dolgokat,hogy ellent tegyen a mostani embereknek! az akkori embereknek.Ha sokáig keveri :szagos lesz és az őt is bejárja.

  • Ezen falsírás címe pontosan lefedi a kádárista rendszert,az összes fél-szocialista,fél-liberális rendszert,Ezeket pontosan leírja,–csak a szerzője még nem tudta felfogni!

  • charlie
    2016 október 19
    3:10 de.
    A Lengyel, Román azért nem jó példa, mivel hasonló helyzet és gazdaság van mint Magyarországon. Igaz, a Lengyelek előrébb álltak mint a magyarok, de a felzárkózó és a fejlett között lényegi különbséget látok. A Románok már megelőztek minket, de azért még ugyancsak nehéz az élet arrafelé is, akkor is, ha leelőzte a gazdaságuk a magyart. Ha ezt a kérdést boncolgatod, két mutatót keress. Az egy főre jutó jövedelem nagyságát mínusz az elit jövedelem, valamint a létminimum mutatót az adott országban.

    Az érvénytelen népszavazásról:
    Orbán azért rendezte meg az egész színjátékot, hogy erkölcsi jogot szerezhessen egy emberileg is elítélendő, és a magyarok által is aláírt szerződésekkel szembemenő törvénykezéshez.
    Erre a propagandára a pénzetekből, minden magyar adófizető pénzéből rengeteget költött. Kb 15 milliárdot, és most a vesztett népszavazás elleni propagandára újabb milliárdok mennek a megüzentük címszó alatt.
    Mit is üzent meg Brüsszelnek? Azt hogy veszített, és a magyarok többsége nem ment bele a hecckampányba. Még a Magyarok kizárását szorgalmazók is különbséget tesznek a kormány és a nép között. Ennyit üzent meg.

    Tudod, a baloldal csak parlameni ülésrend, bal oldalon ülnek. A liberálisok mérsékelt jobboldal. A baloldal nem jutott be. Csak mondom.

    A liberálisok részéről nem az erő fitogtatásáról szólt a dolog, ami lényegi különbség. Valamit azért megtenni mert megtehetem, vagy valamit azért tenni, mivel ésszerűbb lehetőség. Háát, és inkább az ésszerűbb dolgokra szavazok.

  • Starchild
    2016 október 18
    6:59 du.
    A szkíta tudtommal összefoglaló név is. Ezzel a névvel foglalták össze az eurázsiai nomád lovas népeket az ókorban. Vagyis az hogy szkíta nem mond semmit, annyi, mintha más szóval mondanád. Pontosan úgy, hogy a magyarok nomád nép volt.

  • tóth péter
    2016 október 19
    11:23 de.
    Oszt miről beszélt félre, jókomám?
    Mer’hogyám minden betüje igaz annak, amit leírt.
    (Ps. Ha eccer csak a tíz százalékában leszel annyira logikus és következetes mint Alma, talán még komolyan is vesznek a népek..)

  • talalom
    2016 október 19
    10:36 de.

    Törzsi-nemzetségi tudat volt az ókorban is, de azzal nem volt gond, hogy különböző törzsek együttműködjenek. A középkorban meg dinasztiák uralkodtak egyszerre akár több népen is.

  • tóth péter
    2016 október 19
    11:43 de.
    Renden, jókomám, lássuk a te verziódat.

  • Náci Tóthpéterből kitört nagymagyar hülye fájfdalom.
    Ezért sírta tele az oldalt.

  • DonGolo
    2016 október 19
    4:33 d
    Ha 56-ban olyan okos volt, miért kérdezz ilyen kérdéseket?
    Valószínű, nem emlékszik a forradalom bukására, az orosz tankokra és Kádár Jánosra, aki felakasztott minden forradalmárt, aki nem halt meg .
    Mi az életünket mentettük, nem gondoltunk „gazdasági haszonra”! A „magasabb életszínvonal” eszünkbe sem jutott.

  • Figyelő
    2016 október 19
    1:51 du.
    Ha minden forradalmárt kivégeztek, nagyon kevesen lehettek forradalmárok. 230 ember. Ha jól emlékszem a fiatalkorú börtön sztorira, még csak nem is futott az életéért.
    Most akkor börtönsztori, vagy futás?

  • Figyelő
    2016 október 18
    8:33 du.

    Az, hogy Pongrátz dobbantott, ténykérdés. A kriptonyilasok kivirágzása is

  • tóth péter
    2016 október 19
    11:32 de.

    Azaz nincsenek érvei, csak szólamai kedves Petike. Forduljon orvosához, népvezérkéjéhez.

  • Charlie!

    Jó nagy ostobaságokat írogatsz, szemmel láthatóan eluralkodott rajtad az eufória, a győzelmi mámor – de lehet, hogy túl korán?!
    Vagy neked nem szóltak, hogy még csak „lángzám” gyerekek, egyenlőre ne kiabáljuk ki azt ami még nem publikus, bár aki lát is nem csak néz, nagyjából rájöhetett! Úgy csapod a Fideszhez a Jobbikot, mintha már lezsírozott és kölcsönös egyetértésen alapuló alku eredménye lenne a nagypiszkos összeborulás, pedig még csak abban a stádiumban vagytok amikor „feszülten” beszólogattok és ultimátumokat adtok ti nekik ők nektek – miközben a végkifejletet csak az nem érzékeli aki nem akarja! De – egyenlőre két párt vagytok, azonos célokkal, de más utakkal, vagy mégsem ? Szóval Vona vezér csúnyán összevonja majd a szemöldökét, ha megtudja, hogy te időnek előtte már kifecseged a parolát!
    Apropó: miféle győzelmeket tud a magáénak a jobboldal immár 10 éve? Lehet, hogy hülyére nyertétek magatokat anélkül, hogy nekünk balfék középutasoknak feltűnt volna ?
    Épp most mondja mellettem 3 méterre a Tv-ben a Fidesz nagyhatalmú frakcióvezére, hogy Vona G. hazudik, továbbá összevissza beszél és ők, mármint a Fidesz nem tágítanak az elképzelésüktől…!
    Nos hát, hogy lesz ebből „odacsapódás” – nem tartotok tőle hogy esetleg kifaroltok a nagy lendülettől?

    A szavazásról taglalt 98:2 véleményedet illetően, ne csapd be magad Charli! Pontosan tudjátok, hogy marhára nem mindegy, hogy „minek a 98 százaléka” az a bizonyos győzelem! Ha összesen hárman mentek volna el,és abból ketten nemmel szavaznak, ti akkor is fényes győzelemként kommentáljátok az eredményt – valójában ebben a 43%-ban benne van mindenki akire a vezér számíthatott, ez tokkal vonóval, külföldi követségestől határon túli megszólíttatottig mindenki benne van akit sikerült megetetnie. De, ne feledd, a magyarországi magyarok kb 3.150 milliós részvétele nem jelenti, hogy ennyien kajálják a Fidesz ill.a Jobbik politikáját, ez tévedés! Nem növekedett a szavazói létszám csak most azok is elmentek akik a büdös életben nem szavaznának sem a Jobbikra sem a Fideszre, ódzkodnak az erőszak minden formájától ám most kellőképpen sikerült rájuk hozni a frászt, és megijeszteni a sok okos „tudta..” c. kék plakáttal! Kvázi egy csomó egyébként balos szavazó is elment ijedtében szavazni,mert hatott a mantra, ha nem is annyiaknál mint a vezér kívánta, de ismétlem őket úgy általában a jobbos szavazók között üdvözölni több mint botorság!
    Az izmozásotokról meg csak annyit, mint amit Don Ovuz már szépen és egyszerűen megfogalmazott, és e késői órában én sem próbálom keresni a szavakat, hisz a dolgok lényegét ennél hívebben úgy sem tudnám vissza adni:

    „…Egy érvénytelen, elbukott népszavazás nevében törvényt hozni, alkotmányt módosítani nyílt diktatúra. Erre nincs más szó….”

    Több mint öt millió ember nem vett részt ebben a hagymázas örjöngésben amibe a vezér – a ti aktív segedelmetekkel – belehajszolta magát, és az erre fogékony választókat!
    És ezt pontosan tudják Brüsszelben is, Budapesten is, tök mindegy, hogy ti kinek mit üzentek!

  • ******* A másik témához nem tudok hozzászólni, pedig többször is próbáltam. Úgyhogy ez itt csak egy próba kommentár. ******

  • Don Ovuz
    Hol írtam, hogy minden forradalmárt kivégeztek?
    Azokat, akik otthon maradtak és fegyverrel harcoltak.

  • Don Ovuz
    2016 október 19
    2:34 du.

    Apám unokatestvére például azért disszidált 16 évesen egy vidéki kistelepülésről, mert szereztek a haverjával egy pisztolyt (adott nekik valaki?), és megijedtek, hogy bajba kerülnek emiatt.

    Mondjuk a családi körülményei sem voltak jók, mert durva, pofozkodós apja volt, és talán kalandvágy is lehetett benne. Biztos nem gazdasági céllal ment, mert akkor nem lépett volna be az idegenlégióba.

  • Kedves Figyelő!

    orbánvektor
    2016 október 4
    2:06 de.

    „…Bocsi, de én közel 60 éve jöttem el, nem most.
    Akkor is csak azért, mert a vőlegényem menni akart s azt mondta, ha nem megyek vele, akkor ő sem megy. Igy kerültem külföldre.
    Ami máma folyik otthon, nekem teljesen ismeretlen. Van aki gyűlöli Orbánt, van aki nem. Nem ismerem, semmi érzelmet nem érzek iránta, sem ellene.
    Már többször írtam , amibe it sokan bele is kapaszkodtak, én csak ellenzem a komcsikat. Ezért is jöttem el, mikor ők győztek.
    Viszont változatlanul érdekel minden magyar ügy, még ma is!…”

    A fenti hozzászólást Ön írta kedves asszonyom az Igazolhatatlan gondolatok címet viselő cikk alá, a fenti dátummal, orbánvektornak válaszul! Olvassa újra figyelmesen, nekem különösen a második és harmadik mondata tetszik!
    Aztán tekintse meg az alanti bejegyzését, melyet DonGolo-nak küldött alig néhány órája épp ezen az oldalon:

    DonGolo
    2016 október 19
    4:33 d

    „..Ha 56-ban olyan okos volt, miért kérdezz ilyen kérdéseket?
    Valószínű, nem emlékszik a forradalom bukására, az orosz tankokra és Kádár Jánosra, aki felakasztott minden forradalmárt, aki nem halt meg .
    Mi az életünket mentettük, nem gondoltunk “gazdasági haszonra”! A “magasabb életszínvonal” eszünkbe sem jutott..”

    Amennyiben Ön Kádár akasztása elől menekült, aki felakasztatott minden forradalmárt aki nem halt meg – ezzel tulajdonképpen nem mond mást, mint hogy Ön is forradalmár volt, azaz forradalmi cselekményeket követett el, és alapos oka volt arra, hogy menekülőre fogja…! Ezzel eddig sosem dicsekedett, pedig olyan lelkes cikkeket írogatott azokról a csodálatos napokról melyben a diákság magára találva követelte az oroszok távozását! Ön tehát nem pusztán egy lódenkabátos kis érdeklődő volt a forradalom helyszínein…? Ki hinné – de most őszintén,ennek ismeretében hogy jön ide az udvarlója „ragaszkodó zsarolása”?
    Valamelyik indok nem igaz, mert e két variációt majdnem lehetetlen ötvözni! S még mielőtt megint kilátásba helyezné, hogy ezért nem jön többet „haza” mert Magyaro.-on még mindig vannak ilyen emberek mint én,(Andy Mage -nek is ezt írta) továbbá panaszkodna egy sort, hogy magát mindig mindenki piszkálja, stb. felhívom magas figyelmét arra a tényre, hogy mindkét idézet Öntől való, akár utána is nézhet!

  • Don Ovuz
    2016 október 19
    12:12 du.

    Természetesen nem az a baj a szkíta elmélettel, hogy bárkit is zavarna a gurgunbunguly rokonság. Azzal van baj, mikor a szkíták kultúráját magasabbrendűnek állítják be a gaz germánoknál vagy a szőrös talpú szlávokénál. Illetve erre a fölényre hivatkozva az elmélet képviselői szerint a magyaroknak kéne uralkodni a Kárpát-medencei szomszédokon.

  • Figyelő
    2016 október 19
    5:38 du.
    Ugyan nem vagyok Don, de hadd segítsek válaszolni erre a kérdésedre:
    „Hol írtam, hogy minden forradalmárt kivégeztek?”

    Itt:
    „és Kádár Jánosra, aki felakasztott minden forradalmárt, aki nem halt meg .”

  • Besancon

    Érdekes, én nem látok ellentmondást Figyelő visszaemlékezéseiben. Szerintem, egyszerűen féltette a vőlegényét, hogy mi lesz vele, ha az nem menekül. Miért baj, ha Figyelő nem magára gondolt?

    Azt pedig nem hiszem, hogy annak idején kiszámítható volt, hogy a leendő hatóságnál mi számít majd bűnnek. Pl. Wittner Máriát itt sokan azzal támadják, hogy nem is csinált semmi forradalmit, csak „fényképezkedett meg pasizott”. Látja, mégis halálra ítélték.

    Szerintem, jól látja Figyelő, hogy csak piszkálják, ahogy maga is.

  • Helyes, de kijavítottam, arra aki lőtt. Azaz fegyverrel harcoltak.
    Ez elkerülte a figyelmet?

  • Imádom, mikor belekötnek az itteni balosok az emberbe!

    Persze, ha engem izélgetnek, még nem változtatják meg az akkori eseményeket.

  • Besancon
    2016 október 19
    5:43 du.
    Uram, 200 ezer magyar menekült ki akkor!
    Gondolja, hogy mindegyik harcolt, aki kiment?
    Vagy, egyszerűen nem akarat tovább rabságban élni.

  • hazai lámpa
    2016 október 19
    8:34 de.

    Lámpi,
    Senki se állítja, hogy a magyarok építették a boszniai „piramisokat”,sőt, senki se tudja, hogy egyáltalán egy is hogyan épült. Találtak benne rovásokat és a székely rovásra hasonlít. Így jöttünk be a képbe. Az viszont egyre valószínűbb, hogy akár 30000 ezer éve már létezett a mai napig élő magyar nyelv. Pl. a moszkvai matematikai papiruszok Egyiptomból teljesen értelmezhető magyar nyelven íródott méghozzá ha jól tudom egyiptomi hieratikus módon íródott kb. 5000 ezer évvel ezelőtt. A Gíza piramis név is nagyon hasonlít a Géza névhez (persze nem a Geyza nevezetű rágalom mesterre gondolunk). Finnekhez semmi közünk még ha van is nyelvtanilag valami hasonlóság. Ragozó nyelv mind a kettő oszt annyi. Mondjuk a sumérhoz már inkább több közünk van. Pl. a gyermek mondókánk: an-tan-té-nusz-….stb. sumér eredetű és mégis csak mi tudunk róla. Mondjuk ha elolvasnád Varga Csaba-Jel Jel Jel című könyvét akkor lehet, hogy te is egy kicsit átgondolnád a dolgokat.

    „A hun leszármazást legfőképp középkori német szerzetesek találták ki, különböző nyugati krónikák alapján, akik külső hasonlóságok miatt tartották a magyarokat hunoknak”
    Mondjuk ez így ebben a formában egy abszolút baromság de legyen meg a te akaratod.

    Don Ovuz
    2016 október 19
    12:12 du.

    Hát köztudottan mindig is befogadó nép voltunk és egyáltalán nincs kizárva, hogy a szkíta nem egy homogén nemzet volt, úgy ahogy a magyar se az manapság. Viszont ami eggyé tesz az nyelv és a hagyomány. Bizonyára a szkítákra nem az volt jellemző, hogy szivárvány színű ruhában és mikor kivel jártak parádézni hanem egy lovas íjász nomád nép volt. Valószínű, hogy a vízözön után még sokáig nagyon változó volt a klíma és ezért rá voltak az akkori népek kényszerülve az örökös vándorlásra. Részemről ez ad magyarázatot arra, hogy Mezopotámiától Kínán keresztül szinte mindenütt ott voltunk. Viszont a Kárpát haza volt a mindig is a miénk. Végül az ógörögök a szkítáktól vették át a kultúrát.
    A mai hivatalos történelem tele van téves információkkal és rengeteg csúsztatás is van benne. Ez úgy működik, hogy ameddig az érintett „doktor” elvtársak életben vannak addig marad a dogma.

  • hazai lámpa
    2016 október 19
    5:44 du.
    Azt hiszem ebben a kérdésben megint egyet értünk.
    Bár kicsit ellentmondásos a dolog. A Görögök minden nem letelepedett népet szkítának neveztek. A perzsák meg szakáknak.
    Valójában mindkét megnevezés pusztai népet jelöl, és nincs köze a valódi szkítákhoz.
    A perzsák már finomítottak a dolgon, és azt is jelölték, mely területen éltek.
    Viszont és itt a keveredés, hogy a megnevezés nem fedi el a valódi, iráni nyelvű szkítákat.
    Mondjuk ha itt tartunk, nemrég küldték át Kínába Attila koponyáját, és próbálják kinyerni a DNS emlékeit. Állítólag a maradvány alkalmas nem kevert kinyerésre is, így néhány évtized múlva többet tudhatunk az adott korszakról, és lehet hogy át kell írni az adott korszak történelmét.
    Összefoglalva, az szerintem sem fontos, hogy van-e tényleges kapcsolat a valódi szkítákkal, vagy csak egy általános elnevezés.
    Itt az a lényegi kérdés ahogy megfogalmaztad, hogy egyesek egy elnevezésbe kapaszkodva felsőbbrendűségi, kirekesztési elméleteket próbálnak kreálni. Azt hiszem e tekintetben nincs vita közöttünk.

  • Starchild
    2016 október 19
    9:38 du.
    Kicsit zavaros az elméleted.

  • „Viszont a Kárpát haza volt a mindig is a miénk. Végül az ógörögök a szkítáktól vették át a kultúrát.”

    Szüzmáriaidesanyám…

  • Aszondod, kedves Csillaggyermek, hogy a gizai piramisokban Géza fejedelem feküdt? Vagy Géza fejedelem alapította őket? Netán az egyiptomi fáraók is mind magyarok voltak? És ezt csak azért nem tanuljuk, mert a doktorelvtársak még élnek?

  • Ízlelgettem ezt az egyiptomi ősmagyarságot, és hát bizony…
    Ott van mingyá a Ramszesz. (eredetileg persze Rumszesz), Kefren az nyilvánvalóan a Kefírből van, Kheopsz, az talán a „kend-lopsz” verziója? A Tutankamon nyilvánvalóan a tutimondó, Nofretete meg valami „nofercsite”-ből jöhet, bár hogy egy női névbe hogy kerül a fercsi, azt még meg kell majd magyarázni…

  • Don Ovuz, ne bántsd Starchildet, nem érdemli meg. Folytassa csak a kitűnő tudományos 🙂 előadását. Zseniális humorista. Rég nevettem ilyen jóízűt.

  • Don Ovuz
    2016 október 20
    12:15 de.

    Azt tudtam, hogy Szulejmán szívét itt temették el, és megtalálták nemrég a helyét Turbékon. De Attila sírjáról vagy a koponyájáról még nem hallottam, hogy előkerült.

  • Figyelő
    2016 október 19
    8:55 du.
    Besancon hölgy! Csak mondom. Így az uram nem áll meg.
    Meg a lövés sem, mert akkor is a fél országot ki kellett volna irtani, ha minden lövésért akasztottak volna. A főbb szervezők esetén volt esélyes a kivégzés, és a zavaros időket kihasználó rablógyilkosok esetén. Ezért is végeztek ki az eseményekhez képest kevés embert.
    De látom, ha kicsit megszorítják, már fél szavakban arról beszél amiről DonGolo írt. Ciki. Mégiscsak gazdasági menekült, aki a jobb élet reményében ment.
    Amit nem értek, az az, hogy ha nem akart elnyomásban élni, akkor most miért kívánja mégis ezt a dolgot a hazaiaknak?

  • Don Ovuz
    2016 október 20
    11:16 de.

    Andy Vajna se volt politikai üldözött, mégsem ezért utáljuk.

    Az 56-os megtorlások során kivégeztek 300 embert, 20-25 ezret börtönbe zártak, 13 ezret internáltak.

    A mostani rendszerből inkább gazdasági okokból mennek ki a fiatalok, de sokaknak elegük van az itthoni rendszerből. Főleg a politikai mocskolódásból mindkét oldalon.

  • Don Ovuz
    2016 október 20
    11:16 de.
    Ruszki, komcsi bérencekkel nem állok szóba! Felejtsen el!

  • hazai lámpa
    2016 október 20
    11:15 de.
    A kőrösök vidékén találták meg még a rendszerváltás előtt. A békéscsabai múzeumban volt elfalazva, de nem tudták hová falazták be. A idei évben felújítási munkák során egy régi teremőr feljegyzései alapján azonosították be a helyet. Véletlenül bukkantam rá regionális lapok böngészése közben.
    http://www.beol.hu/bekes/kozelet/megtalaltak-attila-a-hun-kiraly-koponyajat-658342

  • Figyelő
    2016 október 20
    12:08 du.
    Beteg ember

  • hazai lámpa
    2016 október 20
    11:46 de.
    Egészen pontosan 235 aki 56 miatt lett kivégezve.
    Voltak még a második világháborúban háborús bűnös listások, és néhány rablógyilkos. Úgy jön ki a háromszáz.

  • Kedves Gézuka!
    Azért sírtam,vettem lelkemre minden bajt,hogy a Te Lelked mentesítsük minden nehézség alól,mert Neked lelki nyugalom kell.
    Lelki nyugalmat ajándékozó üdvözlettel.

  • hazai lámpa
    2016 október 20
    11:15 de.

    „Azt tudtam, hogy Szulejmán szívét itt temették el, és megtalálták nemrég a helyét Turbékon.”
    Ezt lehetett sejteni, a „türbe” ugyanis sírt jelent törökül.

    DE az Attila koponyájában hadd kételkedjek… Nagyobb szenzáció lett volna belőle…

  • Don Ovuz
    2016 október 20
    12:47 du.

    Na, ez a cikkecske igazán jó kis áltudomány… Várom, hogy az Attila helyreállított tudatából kivetítőkbe juttassák az élményeit, hogy megnézhessük… 😀 😀 😀

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2016 október 20
    4:18 du.
    Kedves Almácska,
    ugye merő jóindulatból nem vette észre hogy, az idézett cikkecske nem áltudomány, hanem -a datálásból is egyértelműen kiderül- áprilisi tréfa volt! 🙁

  • Almási Alma:
    „az Attila koponyájában hadd kételkedjek…”

    Miért kételkedik? Én elhiszem a hírt, megtalálták a koponyáját. Jó, jó, aligha Attila egykori hun nagykirály koponyáját, de Balkovács Attila, az 1831 évi kolerajárványban elhunyt mezőmegyeri foltozóvarga koponyáját. De akkor is… Koponya az koponya, vagy nem?

    A világhírű Ex libris professzor memória-restaurálási munkásságáról tudomást szerezve, már indulok is néhány rég halott szellemi nagyság koponyáját megszerezni, a memoriájukat lementem a számítógépemre, és majdnem olyan értelmes lesz a komputerem, mint a cikkecske szerzője vagy a lap szerkesztője, aki átengedte a cikket.

  • Don Ovuz
    2016 október 20
    12:43 de.

    Nem az én elméletem zavaros hanem te vagy leragadva az elvtársak és a Habsburgok által kitalált mesékbe.

    Almási Alma
    2016 október 20
    6:17 de.

    Látom az elvtársnő nagyon el van magával csak éppen olyanokat állít amiket nem írtam. Talán állítson valami mást és lehet, hogy még haszon is lesz belőle az elvtársnőnek…
    Igen, a moszkvai matematikai papiruszok rendes mai napon értelmezhető magyar nyelven van írva, annyi, hogy nem 5 hanem 4 ezer éve ezelőttről(én hibám). Tehát ha 4 ezer éve beszélt és írott nyelv volt akkor az jelenti, hogy sokkal régebbi élő nyelvről van szó. Mi magyarnak hívjuk viszont nem állítottam sehol se,hogy akkor minden a magyaroktól való. Lehet, hogy csak mi átvettük nyelvet, megőriztük és a lényeg, hogy van egy nagyon régi folytonosság. Ha Egyiptomban a nyelv használatban volt akkor lehet feltételezni, hogy a Géza név a Gíza névből származhat, sőt lehet, hogy ugyanaz. Azt a nevet, hogy Gíza nem a magyar egyiptológusok fedezték fel viszont í vagy é, a magyarban nincs nagy jelentősége mert értelmezhető. A nyelv egyik csodája, hogy lehet egész hosszú értelmes szöveget írni úgy, hogy csak egy magánhangzót használunk.

  • Hát, igen! Először Attila sírját kéne megtalálni a legendás hármas koporsóval.

    De azért, Starchild és a nem hivatalos alternatív kutatók védelmében hadd emlékeztessek Heinrich Schliemann-ra, aki a homéroszi mondákat követve amatőr régészként megtalálta Tróját.

  • Kedves Starchild!

    Látom már, magad s léprementél valami „tudósoknak”…

    Én ugyan az említett papíruszokat nem ismerem, nem is hallottam róla, de ez önmagában nem jelent semmit.
    Azt viszont tudom, hogy az egyiptomi hieroglifák nagyjából szóképek. Vagyis az egyik jel házat, a másik fát, a harmadik gyermeket jelent, és így tovább, így bármilyen nyelven olvashatók. De azt is érdekes lenne tudni, milyen matematikáról van szó, ugyanis eléggé ismerjük a matematikai gondolkodás kialakulását, így például azt is, milyen korban miféle matematikai problémákat ismertek fel egyáltalán.

    Mivel a matematika egy kicsit a szakmámba vág, továbbá a rendszerváltás környékén eléggé szoros, baráti kapcsolatban voltam olyan személyekkel, akik a hasonlóan izgató örmény-magyar iratokkal és más, „Kádárék által agyonhallgatott tudományos tényekkel” foglalkoztak, fölöttébb csodálom, hogy a fenti papíroknak még a híre sem jutott el hozzám. De hát végül is minden lehetséges. Ajánlom azért, hogy ezekhez a tudományos tényekhez iránt kevesebb hiszékenységgel és nagyobb kritikával fordulj.

  • Starchild
    2016 október 20
    7:57 du.
    Nem tudtam, hogy a Habsburgok találták fel az ó-Görögöket, és a párttagságukat is elfelejtették közölni velem. Kösz az infót! 🙂

    A nevekkel, meg a szavakkal azért óvatosabban bánnék a helyedben.
    Ha megnézed, hogy ezek a pusztai népek kivel hadakoztak anno, óhatatlan a szavak cseréje. Arról nem is szólva, hogy a cirka félmilliós honfoglalók Anonymus szerint is 108 különböző törzsből álltak, amiből ugye a hét vezér a hét legnagyobb törzs vezetője. Ők kötöttek testvéri szövetséget, és így állt össze egy nemzetté. Ehhez vedd hozzá a kunok, szászok, jászok, hajdúk, és egyéb jövevényszavakat, no meg az oszmán hadsereg sokszínű összetételéből jövő átvett szavakat. Az ő történelmükben inkább összejön, hogy kapcsolatba kerültek szkíta szavakkal.
    No most akkor a 108 törzsből melyikhez kötöd az szkíta kapcsolatot?

    Nincs azzal semmi baj, hogy csak 1000 körül volt a letelepedés, azzal sem, hogy már akkor is sokszínű volt a sereg, így az összeállt nemzet is. A baj a gondolkozásmódodból adódó butasággal van, ahogy pávatollat dugdosol fel magadnak. Minden madár a saját tollaival az igazi. Fogadd el a múltat úgy, ahogy van.

  • Valami tényt még a hieroglifákhoz. A kínaiaknak is szóképírásuk van. Ezt elég nehéz megtanulni, mert sok kicsi kacifántos jel van benne. A kommunizmus mindent leegyszerűsítő korszakában felmerült, hogy ők is áttérnek, valami egyszerüsített írásra (amit a japánok meg is tettek), de ezt végül Kínában kénytelenek voltak elvetni. A kínai birodalomban ugyanis sokféle nyelven beszélnek, minden egyes tartományban más-más nyelven, amelyek már régesrégen nem is hasonlítanak egymásra. Ők csak az íráson keresztül tudnak egymással kommunikálni, így egy beszélt nyelvhez igazított írással Kína ezerféle „nemzetállamra” bomlott volna…

  • Kedves Starchild, az emberiség történelme és a tudomány világa milliószor bonyolultabb, amelyben a tények ezer rejtett szállal vannak összekötve egymással, semhogy holmi „dúsfantáziájú” elméletek lepipálhatnák.
    Szóval maradjunk csak – mint tisztafejű gondolkodóhoz illik – a bizonyított tényeknél… (Persze, csak ha nem akarunk a mesék fantasztikus világába átlépni.)

  • Almási Alma
    2016 október 21
    3:32 de.

    Sajnos nem találom azt CD-t amin rajta volt a papiruszok másolata és a magyar szöveg mellette. Nem kell, hozzá rakétatudósnak lenni, ahhoz, hogy az ember meglássa, hogy a jelek stimmelnek a szótagokkal. Mellesleg nem hieroglifákkal íródott hanem hieratikus vagy demotikus írás jelekkel, nem emlékszem. Az illető aki könyvet is írt evvel kapcsolatban itt a linkje: http://www.borbolajanos.com/konyvek/egyiptomi-osmagyar-geometria-a-hetedhet-peremes-2
    Ha már a matematikához volt/van köze akkor tán jobban kellene tudni önnek mint nekem, hogy bizony régen se voltak buták, sőt! Már csak onnan kell kiindulni, hogy amiket építettek ezer évekkel ezelőtt, ki van zárva, hogy csak alapszinten ismerték a matekot és más természet tudományokat. Esetleg próbáljon építeni egy templomot akár papírból vagy csak rajzoljon egyet 2D-ben és meggyőződik róla, hogy nem is olyan egyszerű.

    A Föld is lapos volt addig még az akkori elvtársak ki nem haltak és aztán megint gömb lett és mégis csak a Föld kezdett megint a Nap körül forogni, nem pedig fordítva. Mint minden, idővel minden megváltozik. Az amatőr és a profi közt az a legnagyobb különbség, hogy az utóbbi pénzt is keres. Azt se kell elfelejteni, hogy azok akik most magas pozíciókból védik a bevált dogmákat, nem fognak utat nyitni semmi újdonságnak ami ellentmond az ő általuk elfogadott világnak. Pl. aki finn-ugorizmusból doktorált annak bizony nagyon kínos lenne ha most hirtelen hivatalosan félretennék az egészet. Nem? De! Sajnos MO főleg ez így működik.
    Még csak annyit, hogy köszönve a „dúsfantáziájú elméleteknek” jönnek létre az új dolgok. Nemtom’ hallotta e, de az idén elkezdtek beszélni hivatalos tudományos berkekben, hogy nagyon nagy rá a valószínűség, hogy vannak gravitációs hullámok. Nos, több mint húsz évvel ezelőtt egy magyar úriember épített házilag egy működő képes távcsövet ami a gravitációs hullámok elvén működik. Az illetőnek nincs semmilyen titulusa mint doktor, professzor vagy egyebek és mégis összejött neki és nem véletlen. Tudja itt a probléma, hogy az MTA-án begyöpesedett elvtársak nem tudják elviselni ha vannak náluk okosabbak és tehetségesebbek és ez miatt van sok „független”, „amatőr” kutató és feltaláló. Ha nem hiszi, járjon utána. Akár elkezdheti a „magyar” szabadalmi hivatallal is ha meg szeretné tapasztalni az igazi bürokráciát és hogyan húzzák át az embereket.

    Don Ovuz
    2016 október 21
    3:36 de.

    „Nincs azzal semmi baj, hogy csak 1000 körül volt a letelepedés, azzal sem, hogy már akkor is sokszínű volt a sereg, így az összeállt nemzet is. A baj a gondolkozásmódodból adódó butasággal van, ahogy pávatollat dugdosol fel magadnak. Minden madár a saját tollaival az igazi. Fogadd el a múltat úgy, ahogy van.”

    Majd én eldöntöm, hogy mit fogadok el és inkább nem is megyek bele, hogy mit hová dugdossál fel magadnak. Azonkívül, hogy kötekedsz és kiforgatsz mindent semmi okosat nem írtál. A történelmet mindig a győztesek írják a saját szájuk íze szerint viszont a hazugságok mindig bedőlnek. Ez így van és így lesz a jövőben is csak hozzá kell szokni. Nemtom’ menni fog e az elvtársnak?

  • Starchild
    2016 október 21
    9:43 de.
    Rákattintottam a linkre. Azt hittem, hogy valami alátámasztást tartalmaz, de csak a terjesztői jutalékodat növelné.
    A legtöbb ember úgy 5-6 évesen kinő a mesék világából. Annyira nem érdekelnek a mesék, hogy külön fizessek érte.
    Még mindig nem tudom, hogy a 108 törzsből melyiknek volt szkíta kapcsolata, vagy melyik jött onnan.
    Az egész mesesorozat ugyanis ezen bukik meg. A magyarok nem egy nép, hanem legkevesebb 108. Még ha a kicsiket levesszük, és a vezetőket vesszük alapul, akkor is hét nagyobb nép.
    Szkíták helyett nem a Magarokra gondoltál? Ott csak egy Y az eltérés!

  • Don Ovuz
    2016 október 21
    10:17 de.

    A link nem neked szólt és nem a szkítákkal kapcsolatos.

  • Kedves Starchild!

    Javíthatatlan vagy, főleg azért, mert a legkisebb fogalmad sincs a valódi tudomány működéséről. Mert az bizony nem annyira blikkfangos elképzeléseken, hanem sziszifuszi unalmas méréseken és bizonyítási eljárásokon alapszik. A valódi tudomány ismérve a mérés és a bizonyítás. Az áltudománynak viszont más ismérvei vannak. Tanácsolom, ha azt olvasod valahol, hogy a „vaskalapos tudomány” nem ismeri el a te kedvenced munkásságát, akkor menekülj! A tudomány ugyanis mindent elismer, AMI BE VAN BIZONYÍTVA. Ami pedig NINCS BEBIZONYÍTVA, az csak feltételezés. Kétségtelen, hogy sok tetszetős elmélet – amiben talán lehet valami, de nincs bizonyítva – a tudomány számára nem elfogadott.

    A bizonyítást a szakmai közösség elvárja, de el is fogadja, még akkor is, ha egyes bevált elméletekkel szembemegy. 40 évet dolgoztam a tudományban, nekem elhiheted. A méréseknek, a matematikai bizonyításoknak megvan a maguk rituáléja, és voltaképpen csak azóta beszélhetünk használható tudományról, amióta ezt a rituálét bevezették. Nem véletlen, hogy a XVIII. – XIX. és XX. század tudományának köszönhetjük a legmeghökkentőbb technikai csodákat, holott a régiek sem voltak kevésbé okosak, mint a maiak. Csak éppen nem bizonyítottak és nem mértek meg semmit, és ezért legtöbbször tévútra kerültek.

    Hidd el, nincsenek „vaskalaposok”, az csak a kontárok által terjesztett legenda.

  • Almási Alma

    Semmelweis Ignác esete szerinted Starchild-ét vagy a te álláspontodat bizonyítja?

    De mondhatnám korunkban a sportolók doppingolását is, amit rendszerint a „tudomány” észlel utoljára. Ezt pedig én mondom, mert én is évekig benne voltam, és tudom milyen korrupt a tudomány.