Népszabadság fedél nélkül

2016 október 20 11:25 de.64 hozzászólás

A traumák és a váratlan krízisek sokszor a legjobbat hozzák ki az emberekből. Ez történik most a gyalázatos módon bezárt Népszabadság körül. Tele van szimbólumokkal az, ami az elmúlt hetekben történt Magyarország legnagyobb példányszámú nyomtatott közéleti napilapjával. Az ötvenhatos forradalom 60. évfordulója alkalmából verik szét a szintén hatvanadik évét ünneplő ikonikus sajtóterméket. A Népszabadság sok-sok évnyi online tartalmát letörlik az internetről, hogy még nyoma se maradjon annak, hogy volt valaha olyan lap, mint a Népszabadság. Így lehet átírni és meghamisítani a történelmet. Mint a korábbi autoriter rendszerek alatt is, csak az agyilag leépült és mindenre vevő pártkatonák fogadják el azt, hogy a Népszabadság  online tartalom váratlan és teljes eltörlése is „gazdasági okokból” történt.

De a történet legszebb fordulata mégis az, hogy a Népszabadság hajléktalanná vált munkatársai éppen a Fedél Nélkül című lapnál találtak ideiglenes otthonra. Összesen 12 ezer példányban jelent meg csütörtökön a hajléktalan utcai árusoknál kapható Fedél Nélkül, mely ezúttal egy Népszabadságos mellékletet tartalmaz. Minden jel afelé mutat, hogy viszik mint a cukrot–még úgy is, hogy jelenleg elsősorban Budapesten kapható, sokszor ki is fogynak példányokból és tudjuk, hogy vidéken is lenne rá bőségesen kereslet.

14714834_226031531146160_7996820513107659895_o

Szerintem gyönyörű, hogy a digitális korban, a Népszabadság botrányos felszámolása olyanokat is arra serkentett, hogy egy nyomtatott lapot támogassanak, akik valószínű évek óta ingyen olvassák a híreket és az elemzéseket az interneten. Ennél már csak az a jobb, hogy a Fedél Nélkül speciális számából származó összes pluszbevétel a rászorulókhoz kerül.

fedel-nelkul-nepszabadsag

Tizénkét oldalas a Fedél Nélkül Népszabadaságos melléklete és ennek szellemiségét így írják le a bezárt lap szerkesztői és szerzői:

„Ezúttal ne rogánozást és matolcsyzást várjanak a újságtól: igazodva az anyalap szellemiségéhez, elsősorban a hajléktalanság és a szegénység körül forog a szó, azonban az írások a legkevésbé sem nélkülözik az áthallásokat és a politikai állásfoglalást.”

Igény van arra, hogy a Népszabadság a minőségi tényfeltáró és kritikus újságírás mellett — azt kiegészítve — a szociális igazságosság témáit tárja az olvasók elé. Népszabadság csak akkor van, ha az átlag állampolgár egy gazdaságilag és szociálisan igazságos társadalomban él. A média pedig fontos szerepet játszhat egy ilyen társadalom felépítésében.

64 hozzászólás

  • Elnézést, de itt olvastam, hogy a Népszabadság anyagi problémákkal küzdött, és saját maguk zárták azt be.
    Most nem találom itt ezt a cikket.
    Én még sajnálkoztam is felette!

  • megkezdodott a fasiszta allamforma kiepitese. Mussolini is a sajtoval kezdte. nem veletlen hogy a nagy olasz „demokrata” benito orbanfuhrer mintakepe

  • barlev
    2016 október 20
    11:43 de.

    Mussolini megtagadta Hitlernek a zsidók kiadását, amire Horthy és Antonescu is hivatkozott, változó sikerrel.

  • barlev,
    ébredés! Az több mint 70 éve volt.
    Gondolja, hogy egy kanadai lapot ami korány ellenes például, támogatna anyagilag a kanadai kormány?

  • Chris,
    Te egy intelligens, művelt fiatalember vagy (hozzám képest mindenesetre). De soha ne törj politikusi pályára ! Ez a Népszabadság-sztori itthon már nevetség, bármilyen körben…
    Ehhez még hozzáadva az október 2-i 5 százalékos rajzolgatást, kiadódott a mai ZÁVECZ-közlés: 49 százalék Fidesz, 18 százalék Jobbik, 14 százalék MSZP, 8 százalék DK… aztán még lejjebb. Az ilyen hajléktalanos jópofáskodás egy újabb szeg a koporsóba… Kár !

  • Christopher Adam
    Nagyon örülök, hogy távolban élő fiatalemberként is világosan és főleg humánusan látod a történteket.
    Figyelő és Ötvenhatos : csaxólok, értitek a témát,mint tyúk az ABC-t…)))
    Szervusztok, jó estét !

  • Göllner András

    @ hazai lámpa

    Ezzel a Mussolini szövegeddel mit akartál mondani pontosan? Azt hogy egyetértesz, vagy ellentmondasz Barlevvel? Tisztázd kérlek, mert zavaros, mint általában legtöbb hozzászólásod. Csodálom, hogy első szavad nem az volt, hogy ezért is Gyurcsány és a liberálisok felelnek.

  • Figyelő
    2016 október 20
    11:59 de.

    Arra én sem emlékszem, hogy Orbán példaképének tartaná Mussolinit. De ami a közszolgálati tévében folyik egy nézhetetlen f.s (M1, Duna). Alákérdezős politikai műsorok, óránként egyperces instant Híradó, nevetséges show és kvízműsorok.

    Egy filmsorozatot csináltak, az is szörnyű kretén volt, valami Kossuthkifli.

  • Minden tisztelet a (volt?) NOL -os gárdának!

  • Valami megújulást meghirdethetett volna a Népszabi gárdája. Ezek az ima malomként hajtott szociális témák mennek még egy darabig, de annak is vége lesz.

    Nem értik meg, hogy a fidesz azért tarolt az országban, mert az emberek mai problémáira válaszolt (most már meredeken zuhan a népszerűsége)? Ha valami értelmes írás jelent meg a szegénységgel kapcsolatban, akkor oké, de nem nézem ki ezt a szerzőgárdából.

  • Ötvenhatos
    2016 október 20
    12:04 du.

    Minek a 49 %-a, az se mindegy … ?

  • Magyarországon ezt a szegényekkel együttérző dumát már senki nem kajálja. Továbbá azt sem kajálják a magyarok, hogy a Népszabadságnak köze lenne bármilyen tényfeltáró újságíráshoz. Senki nem felejti, ahogy a „szociálisan érzékeny”, a százmilliókat osztrák bankszámlára lopó MSZP elnökhelyettes Simon Gábor az „Éhségmenet” élére állt. Hol volt ekkor a tényfeltáró népszabi?
    ……..
    https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s–zzyiz_TI–/c_fit,fl_progressive,q_80,w_636/19erdgox8sy6wjpg.jpg

  • hazai lámpa
    2016 október 20
    12:33 du.

    charlie
    2016 október 20
    12:53 du.

    Magyarország lakosságának 40%-a szegény! Ha más nem is, ez mindig aktuálissá teszi a témát! Gondolom, ti nem ebbe a 40%-ba tartoztok, és zavar titeket, ha szembesítenek ezzel!

  • A kevés nyomtatott lapszám mellett a különös újság digitálisan is megvásárolható. http://www.fedelnelkul.hu/viewpage.php?page_id=4542

  • Nos kedves Göllner eltalálta,bizony sokkal kézenfekvőbb,sőt TÉNY,hogy a liberálisok,Gyurcsány,meg társai….tehetnek róla,mint az az „agyrém”,hogy Orbán,az meg pláne röhej,hogy még neki kellett volna támogatnia egy hiteltelen,gyűlölködő kifosztott ellenzéki lapot,amelynek a kiadója ráadásul nem is magyar,piacgazdaság van és ugye 2007-től halmozódott az adósság
    (lopták ki a pénzt a szocik,libsik)mára 5 milliárd mínusz és ugye nem lehet kötelezni az embereket,hogy vegyék (mint a „régi szép”
    időkben….)
    Az országot,a székházukat is Gyurcsányék adósították el…..
    Hazudtak,loptak….bevallotta!Na ezt is „elkúrta” (az ő szavaival élve)nem is kicsit,hanem nagyon!!!!
    Nyúljanak a zsebükbe…..!

  • terminus, a szoci érzékenység és duma helyett többet ér a szegényeknek a minimális infláció, a gáz, villany távhő-díj csökkentése, a reálbérek 8%-os emelkedése, a családtámogatások növelése. Vagy cáfolod?

  • Nincs cenzúra,sok szennylap megjelenhet!
    Aztán mind a Bors,mind a Blikk ír pozitív-negatív irónikus cikkeket (minden pártról!!!)meg a Nevem Senki című hetilap is és érdekes nem szűntek meg,veszik mint a cukrot!!!

  • Nincs cenzúra,sok szennylap megjelenhet!
    Aztán mind a Bors,mind a Blikk ír pozitív-negatív irónikus cikkeket (minden pártról!!!)meg a Nevem Senki című hetilap is és érdekes nem szűntek meg,veszik mint a cukrot!!!

    Aztán ezekben is sokszor pellengérre állítanak kormánypárti politikusokat(Rogánt és másokat is!!)mégis nagy tételben fogy,délutánra már időnként nincs készlet!
    Na önkritika….!!!!!

  • barlev
    2016 október 20
    11:43 de.

    Ezt olvastad?: https://nepszava.us/blogs/news/jon-a-fasisztak-orok-alma-eros-hadero

  • charlie
    2016 október 20
    4:03 du.

    Sajnállak, ha ezért még pénzt sem kapsz, hanem meggyőződésből csinálod.
    Minek cáfoljalak, cáfolnak a tények, az éhező gyerekek, a hamarosan megfagyó hontalanok és kisnyugdíjasok.

  • Boda Marcsi
    2016 október 20
    4:00 du.

    Ő legalább elismerte. Őrült Vezérünk még azt sem.

  • Hát, kedves Aczél, az Amerikai Népszava ismét kitett magáért!
    Más dolga sincs, mint a zsidóságban félelmet gerjeszteni.

    Semmi köze egy ország had erejének, a fasizmushoz!
    Minden értelmes országvezető próbál egy normális hadsereget létrehozni. Mivel NINCS Európában háború, ez csak az ország erejét biztosítja.

  • hazai lámpa
    12:04
    Okos kérdés! Az almalekvár cukortartalma…

  • Orsós Elemér

    Aczél Gábor
    2016 október 20
    4:29 du.
    Kedves Gábor,
    ha Te azt hiszed hogy, a valaha védelmi szervezetként alapított -ma már ellenség híján létjogosultság nélküli- NATO jelenleg nem csak kizárólag az USA kizárólagos geopolitikai dominanciáját hivatott baromi rossz álcázással szolgálni, akkor igen naiv vagy! Az USAn kívül az összes NATO tagállamnak csak alárendelt csatlósi szerep juthat a védelmi szervezetből átvedlett magánhadseregben, örülhetnek, ha a tagdíjukat nem srófolják fel elfogadhatatlan mértékig! Ha úgy vesszük hogy, a három világhatalommal szemben éles helyzetben senkinek nincs esélye a túlélésre, akkor a kisebb államoknak csak a belső rendfenntartásra és határvédelemre logikus fegyveres védelmi erőkre pénzt pocsékolni, mind például nekünk is, mert ez a mostani operett hadsereg még arra is kevés.

  • hahó!
    Aki viccet akar olvasni „lapozzon” vissza az október 14-i KMH Aczél
    Gábor által jegyzett „A pokolban már ….”című cikkhez!
    Remélhetőleg van humorérzékük?…..!

  • „Népszabadság fedél nélkül”
    …és bízunk benne, hogy így is marad.

  • Christopher Adam

    Starchild,

    nem ártana ha lenne benned egy kis együttérzés kb. nyolcvan emberrel, aki most munkanélküli lesz. Érdekes, hogy a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Mandiner mind szolidáris volt–attól függetlenül, hogy ezek jobboldali lapok. Benned nincs ennyi emberi érzés?

  • György Lázár

    Kedves Figyelő Azt írja, hogy az Amerikai Népszava ismét kitett magáért! Más dolga sincs, mint a zsidóságban félelmet gerjeszteni.

    Dehát a cikkben a zsidó szó elő sem fordul! Remélem nem haragszik, de lehetséges lenne, hogy Önnek mindenről a zsidók jutnak az eszébe?

  • Szukits Rezső

    Szomorú igazság:”Népszabadság csak akkor van, ha az átlag állampolgár egy gazdaságilag és szociálisan igazságos társadalomban él.”

  • Chris, nem ilyen naívnak ismerlek. Starchild és emberi érzés?
    Ez egy büszke bayer tanítvány…
    Tudtommal nem 80, hanem 130 valamennyi Népszabist csináltak ki, akiknek egy nagyrésze azért a mai magyar újságírás krémjének számítanak… A takony gerincüeket tudta csak a maffia propaganda megvenni, de az a zacc volt csak…
    Amúgy eltűnődök, hogy ezek az úgynevezett „jobb oldaliak”, mégis honnan tájékozódnak (illetve nem tájékozódnak), hogy fingjuk sincs még arról se, hogy mit írnak le..
    Legalább megírnák, hogy mégpedig ők ezt a mantrát olvasták a Magyar Hyrlap vagy a Madar Krónyka hasábjain és az szent, akkor legalább tudom… Azt hiszem, vagyunk egy páran, akik szívesen megadjuk a forrásainkat, amire ők gondolom annyira kaphatók, mint mi lennénk azokra az online fórumokra, ahol Boda a sztár… Vagy ott is csak képzeli magáról, mint itt?????

  • Kitűnik, hogy nemcsak orbán, hanem lelki- mentális ikertársaik is mentesek mindennemű szolidaritástól, segíteni akarástól, korrektségtől. Viszont ezen mentességüket bőven kompenzálták gyűlölettel.
    Lehet, hogy a Fedél nélkülbe bizonyos témaazonosság miatt csak a szociális kérdések megjelenése volt irányadó, de ez szerintem nem jó, nem elég!
    Radikálisan kéne írniuk korábbiak szerinti minőségben, hangvételben, és ha ezt nem akarja felvállalni a Fedél nélkül lap szerkesztősége, akkor a megugró dotációt félredobva el kell válniuk. (Hiszen most ők profitálnak ebből szinte kizárólag.)
    Ebből akár ki is nőhetne egy szociálisan érzékeny lap, politikai és korrupciós részekkel, amelyet a terjesztők forgalomugrás mellett tudnának eljuttatni az olvasókhoz (nagyobb bevétellel).
    Nyilván a gazdasági részt finomra kell hangolni!

  • Chris, most el kéne már dönteni, hogy a 70 éves brand és a sajátos világlátás a fontosabb, vagy nyolcvan ember sorsa. Utóbbiak miatt kár aggódni, ezzel a pedigrével könnyen munkához jutnak, nem jut eszembe olyan baloldali újságíró, akinek ne jutott volna a „vajaskenyérből”.

  • Christopher Adam
    2016 október 20
    9:25 du.

    Már hogyne lenne bennem emberi érzés. A jó munkaerő mindig talál másik munkát és az így van az újságírókkal is. Te is tudod nagyon jól, hogy a sajtó is bizonyos üzleti keretek között működhet és amire nincs kereslet abból nem lehet eladást produkálni. Ha már annyira nincs bennem emberi érzés akkor azért megkérdezném, hogy milliárdos veszteséget amit felhalmoztak azért ki fogja elvinni a balhét, merthogy azok is emberek, nem? Majd az adófizetők meg akiket nem fizettek ki és netán ez miatt ők is csődbe mennek?
    Ha a Népszabadság csapata annyira ütőképes akkor miért nem állnak át internetes alapú újsággá és fedezik a költségeiket a reklámozásból mint a többi? Talán még úgy se lenne életképes? Milyen erkölcsi alapja lenne annak ha egy veszteséges sajtót mesterségesen tartanának fenn mások pénzéből? Ez lenne a szolidaritás? Ezt elvtársi felfogást már ismerjük és szerintem senki se kér belőle.

    Miklos Banfi
    2016 október 21
    4:17 de.
    Amit itt összehalandzsáltál csak egy szó van rá: bullshit

  • Charlie
    Egyrészt : 60 az a 70, másrészt:nem csak a lap és az újságírók vesztettek, hanem az olvasók is.
    Szted most már az ország is működik ellenzék nélkül, nem csak a parlament ?

  • Aczel Gabor
    elolvastam………………..erre celoztam volt tobbek kozt az irasommal.
    gondolom Mussolini mintara lessz felcsutrol -„Marcia sul Budapest” is………..majd ok is enekli teli torokbol uvoltve,.-„lasciare mamma la bimba>>>”

  • vagy azt ami ugy vegzodik-/a mussolinit becserelik orban-nal…/-hogy.; „hej benito Mussolini eja-eja-eja hooo”

  • Starchild
    2016 október 21
    10:02 de.

    Egyetértek veled! Nem kérek belőle, hogy az én adóforintjaimból tartsuk el a fideszes lakáj médiát, a „köz”TV-t, „köz”rádiókat, a TV2-t, a Magyar Hírlapot, a Magyar Időket, stb. Éljenek, vagy haljanak ezek is a piac feltételei szerint.
    Fullba nyomod a propagandát, de úgy hazudsz is, mint a mestered!

  • A világban majdnem minden printed újság veszteséges, kivéve, amelyeket az állami vagy óriás vállalati tőke reklámjaiból tartanak el.
    Nem vitatjuk, hogy a Népszabi volt komcsi lap annak idején (mint minden lap akkoriban), de aki komcsizza az utóbbi évek Népszabiját, az maga a komcsi – legalábbis agymosott vagy agyament.
    A legnagyobb példányszámú napilap volt – ami költségekkel járt, akik elől elzárták a reklám bevételi forrásokat.
    A gennyokádó neves kormánysajtó hatalmas állami pénzekkel szórakozik. Az olvasottsága az intézményekben kötelezővé tett előfizetésből éri el a nevetséges 30 ezres számot. Már az Fidesz hű hívők se olvassák, hiszen a csapból ugyanaz folyik egy kicsit manipulált forrásból (MTI) a rádióból, TV-ből is.
    Az, hogy ezek a kifejezetten képzett újságírók a tudásuk alapján munkát kapjanak, az csak egy illúzió. Ez csak a szabad nép, egészséges társadalmában, fair gazdasági körülmények között lenne evidens, ami nincs. Ezek nem adják el magukat egykönnyen a diktatúrának, a konkurencia is be van szűkítve az ellenzéki oldalon hasonló okok miatt.
    Aztán feljön még sok kérdés, de a leggusztustalanabb, hogy a kormány ezt a brand-et most szépen átöltözteti és ellenkező mondanivalóval el fogja kezdeni nyomni. Az már nem lesz komcsi (sicccc!) Tele állami hirdetésekkel, és aztán elkezdi verni a mellét, hogy lám mi tudjuk, hogy hogy kell nyereséges újságot csinálni…
    Képzeljük ezt az egészet el, egy nyugati civilizációban egy működő jogrendben…
    Vissza Barlev igazához: Nem is érdekes, hogy a diktátorunknak Mussolini volt-e a példaképe – annyira azért ő nem tájékozott – de az biztos, hogy a forgatókönyvét már régóta követi… Arra az emberei azért nagyon vigyáznak. Neki se lesz különb vége…

  • pontosítás!
    a viccel kapcsolatos október 14-i cikk címe (Aczél G.) „szellemként már nem jó neki,hogy bármit megtehet”ebben lehet olvasni a hivatkozott viccet!

  • A Népszava(ahol szintén vannak gondok..)most átvesz a Népszabadságtól 10 embert…természetesen más lapokkal kapcsolatos feladatokra.
    Egyébként egy tehetséges és főleg hiteles újságíró biztosan talál magának munkát.

  • Orsós Elemér

    Magyarországon a gengszterváltás óta csak három fajta lakájmédia képes talpon maradni: az éppen regnáló kormányé, a regnáló kormányt még veszteségek árán is lecserélni akaró -külföldi (Soros, norvég stb.) alapítványokkal konspirativ módon agyon támogatott- belső és külső ellenzéké és az emberi butaságot és hiszékenységet kihasználó liberális bulvár mételyezőké.

  • Mosolyra késztet a sok Mussolini hasonlat. Köztudott, hogy egy utolsó fasiszta volt, de országot virágoztatta! Akkor épültek ott az utak és városok.. Ez sincs a történelmi könyvekben.

  • Figyelő
    2016 október 21
    10:39 du.

    Rossz könyvet olvasott. Tudott az is, hogy Hitler alatt épültek az első autópályák a Harmadik Birodalomban, az is tény, hogy egy másik diktátor alatt pedig stadionok, „százával”.
    Monumentális, sivár épületeket hagyott Mussolini számunkra örökül.

  • akik megvalasztottak-megszavaztak a felcsuti mini Duce-t nem hinnem hogy ok is mosolyra huzodnanak……..

  • Göllner András

    @ Figyelő

    Kifelejtette Mussolini másik nagy érdemét – menetrendszerint járatta a vonatokat.

    Az hogy, Mussolini legyilkolta, bebörtönözte, vagy halálra verette mind azokat akik az emberi méltóság, a jogállamiság, az igazságosság tiszteletét követelték, és mind ez önt csak megmosolyogtatja, sokat mond az ön műveltségéről, emberiségéről, asszonyom. Remélem Szíjjártó Péter is megmosolyogtatja magát, itt léte során.

  • terminus
    2016 október 20
    2:25 du.

    Te átlátsz a monitoron vagy honnan tudod az én anyagi helyzetemet? A szocik akkor nem voltak ilyen szegény pártiak, mikor kormányon voltak! A munkásszállók bezárása hány embert tett hajléktalanná?

    Az újságírókat nem hibáztatom, de erős kétségeim vannak, hogy ők sokáig vinnék ezt a szociális igazságosság vonalat. Pont addig, amíg a ballib pártok hatalomra kerülve újra neolib szólamokat szólnának, pl. Bokros vezetésével. Gyurcsány, Bokros a mai tüntetésen látszott (tv-ben), hogy semmiből nem tanulnak!

  • hazai lámpa
    2016 október 23
    4:39 du.

    Igaza van, ez csak egy feltételezés, de inkább helytálló, mint engem egy lapon emlegetni Gyurcsánnyal, vagy Bokrossal.
    Sose felejtem el azt a címlapot, amin az állt, hogy csak azoknak kell tandíjat fizetni, akik nem tanulnak jól. Ekkor éppen kitűnő voltam az egyetemen, és kellett tandíjat fizetnem. Más kérdés, hogy ma sokkal több tanulónak kell fizetni, és sokkal többet. Hajh, nem állhat mindenki a saját lábán, és járhat Svájcba tanulni.
    Egysíkú a gondolkodása: fekete-fehér, jó-rossz, Orbán-Gyurcsány …
    Jó páran vagyunk, akiknek a teljes mai politikai elitből csömörük van, mi vagyunk a bizonytalanok, a nem kiszámíthatóak, az érvénytelenül, vagy sehogy sem szavazók. A hatalom ezért próbál minket Gyurcsány, ballibsi, stb. csoportba csatornázni. Szánalmas próbálkozás, ha egyáltalán érti, hogy miről beszélek!

  • terminus
    2016 október 23
    4:52 du.

    Nem hasonlítottalak Gyurcsányhoz. Nem vagyok gazdag, de nem a fidesz alatt kezdődött a szegénységem, hanem már előbb.

    Szerintem az állami képzéseken nem kell ma tandíjat fizetni (első diploma), inkább az a baj, hogy sokkal kevesebben jutnak be, mint a szocik alatt. Viszont a szoclibek alatt sok diplomást alulfizettek, pl. tanárok! Arról is beszéljünk, hogy a liberálisok gyerekei mind az egyre jobban ellátott egyházi iskolákba járnak, és onnan egyenes az út az egyetemre!

    Én nem akarom a fideszt leváltani, engem nem érdekel, hogy hova sorolnak be. Hagyjanak ki a mocskos forradalmukból azok az „ellenzékiek”, akik most kezdenek a szegényekről szavalni, és az uralmuk alatt 22 ezerből éltek a segélyesek.

  • hazai lámpa
    2016 október 23
    6:32 du.

    Én sem 2010-ben találtam meg a szociális érzékenységemet, ez nálam veleszületett. A Fidesz néhány éve nem sokkal a felvételik előtt változtatott a szabályokon. Egy csomó szakot gyakorlatilag lehetetlenné tett a szegények számára. És, nehogy azt hidd, hogy rendezték a közszféra bérezését. Néhány ágazat 1-1 szegmensénél emeltek, de ezzel inkább csak a feszültséget fokozták csupán. Nem hiszem, hogy a „liberálisok” (értelmezhetetlen társadalmi csoport címke) túlreprezentáltak lennének az egyházi iskolákban, különösen vidéken.
    Én „szavalok” a szegényekről, és ezért kérem, hogy ne moss össze az „ellenzékkel”!

  • terminus
    2016 október 23
    7:14 du.

    Semmi bajom veled, nem neked címeztem a kritikát.

    Persze, hogy a tanárok bérét emelték, de a munkaórát is, ezt megszokhattuk a fidesztől!

    A liberális közéleti személyiségekre gondoltam. Nem nevesítenék, de gondolj bele, hogy szegény Hadházyn kívül ki pattog az ellen, hogy (csak) az egyházi sulik pl. kiváló Ötvös-laborokat kaptak? Most a roma tanodákat kiejtették a támogatott körből, és az egyházi sulikat hozták helyzetbe. Ki az a hülye, aki itt képzeli el a gyereke jövőjét, és fölemeli ez ellen a szavát? Van, aki kimatekozta, hogy mi van ha Orbán még húsz évig lesz hatalmon.

  • És lőn, 4 napja úgy 11 óra tájban egy mennyei hang profétává varázsolt:)
    A gyűlőlt kommunista brand-et nagyon érdekes módon tényleg megvette a fidesz:)
    Akkor ez innentől fog végre objektív, piacképes, világszinvonalú, kommunizmust gyalázó lappá válni. Ugye kedveskéim?

  • Katona Zsombor

    Miklos Banfi
    2016 október 25
    4:03 du.
    Kedves Miklós, és ki tartotta vissza az MSZPt a lap megvásárlásától, legalább tízszer annyi frissen keletkezett piacgazdasági újmilliárdos van náluk mint a FIDESZ-nél?

  • Válasz: A diktatúra.
    Zsombi vaze, Te tucc valamit, amit rajtad kívül senki. Szabadalmazdasd!

  • Ismered? Hülye kérdésre hülye válasz. Én védjem meg az MSZP-t a te maffiádtól? Te hülye vagy?

  • Végre megnyugodhattok. Megmenekül a Népszabadság. Remélem mostmár béke lesz.j

  • Aurora Boreálisz

    Érdemes

    a napjainkban lejátszódó komédiára is jobban odafigyelni, amelyet a Vezér és Vona kis nyilas adnak elő.
    Néhány nappal ez előtt, mint prológot játszották el a kamerák tüzében, hogy ők most kvázi vitatában vannak, illetőleg, hogy a keresztfiú csak akkor hajlandó megszavaztatni a [vesztes népszavazás okozta] alkotmánymódosítást, amennyiben a Keresztapa azonnal hatálytalanítja a Betelepedési Kötvény hazai sötét gyakorlatát, vagyis visszavonja a törvényt. A közvélemény mármár Vona kisnyilas nemzetveztő hősisségéről kezdett sugdolózni, amikor valahonnan kiderült, hogy a Vezér . m á r . a . n y á r . f o l y a m á n . kilátásba helyezte e szégyenletes és egyoldalú protekcionista törvénynek a visszavonási szándékát.
    Tehát itt is, mint más hasonló összejátszásaikban kilóg a lóláb. Atya és fiú előre lezsírozott játszmát folytatnak, hogy úgy nézzen ki, hogy a Jobbik zsrolása folytán jött ki a FidSS-el a közös álláspont az, hogy meglegyen a kétharmad.
    Pedig most is mint mindig, ők csakis előre eldöntött bunda meccset játszanak. A köztük fennálló paktum nem is enged meg mást, itt is a Vezér a meghatározó tényező.

  • Aurora Boreálisz
    2016 október 26
    6:01 de.
    Szerintem igazad van. Kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda.

  • Katona Zsombor

    Miklos Banfi
    2016 október 26
    12:59 de.
    Ha Te embernek érzed magad, az csak nagyképűségből fakadó önámítás lehet!

  • Whatever Zsombi, whatever… Zsombor tartalékos örök eltávra ment tőlem, követve társait.
    Ennél érdekesebb: Aurora, igen én is így látom, de azért lenne egy kérdésem, amire nem látom (még) a választ: nevezetesen miért is vonnák vissza ezt az aranytojást tojó törvényt? Ami tejel, azt hizlaljuk a szabály. Visszakozz nincs. Akkor most ez mi??
    Egyoldalú és protekcionista? Haha, hát ez a szabály 6 éve, nem?
    Tán még a kalaptörvényben is bennefoglaltatik.. Alkotmányos pecséttel.

  • Katona, bizony elképedtem ott jártamban. Azok a villák a Sashegyen elkepesztő gazdag villák. Vajon, kik a tulajok, a sokat olvasott nyomorgó Magyarországon?

  • Auróra Boreálisz

    Figyelő azt írja, hogy
    „Mussolini egy utolsó fasiszta volt, de az országot . v i r á g o z t a t t a. Ez sincs benne a történelem könyvekben.”

    Pedig, de bizony benne van, sőt ugyanez Hitlerről is, vagy még hangsúlyosabban megtalálható. Meg az is, hogy ez a „v i r á g z á s” elsősorban a társadalom háborús felkészítéséből, korporatív és katonai átszervezésből, alárendeléséből és a békés gazdaság totálisan háborús átrendezéséből nyerte az erejét, ami pillanatnyilag és látszatra jól jött az olaszoknak és a németeknek is, de ami aztán jött…

    Mert, a fasiszta társadalom valami olyasmi mint a Szumátra őserdejében élő, a Föld legnmagasabb virága, „a titánbuzogány” amely (maga virág kehely) 3 méteresre nő meg, ám a szaga oly büdös, és elviselhetetlen, hogy csak védőmaszkkal ajánlatos megközelíteni. Ezért ajánlanám kedves Figyelőnek, hogy próbálja ki ezt a szépséges virágzást a saját vázájában, csak arra vigyázzon, hogy ez a csoda nem a méhecskéket és a kolibrikat, hanem éppen a döglegyeket vonzza magához… Életmódja és bio-szitémája márcsak ezért is hasonlít a fasizmuséhoz.
    Persze az afrikai >rafflesia arnoldi<-t is nevezhetnénk a fasiszta virulás szimbólumának a maga 90 cm-es átmérőjű döghús-piros igazán látványos virágával. No és persze a szintén elviselhetetlenül büdös, penetráns szagával. A virág önmaga a növény, se levél se szár, és az előbbihez hasonlóan parazita életmód jellemzi, azonban ennek a szaga még túltesz az előbbin is, mert a színe és a szaga a rothadó húséra emlékezteti az erre hajlamos rovarokat, csatorna legyeket, akik ilyenkor szinte ellepik ezt az úgyszintén vonzó táp és életerőt csak ígérő hamis látszatot, és természetesen tömegesen hódolnak neki… Ami tehát kultúrlényeknek büdös, az a másiknak lehet egy álomvilág. Íme ugyebár, még a penetráns bűz is lehet relatíve parfűmillat persze csak egyeseknek.

    😀

  • Auróra Boreálisz

    Aczél Gábor!

    Nem az egyetlen ügy, ahol vitáikat már egyenesen dramatizálva adják elő. Ilyen a metró és a Római-vita is. Mint a rétestésztát huzigálják, mintha egymást rángatnák vele, közben a színfalak mögött kiegyeznek. A látszat így olyan, mintha ők harcosan kiállnának az igazságért, amit egymás közt már rég megbundáztak.
    Mindez még arra is jól jön nekik, hogy elvonja a figyelmet a többi életbevágó – a mi életünkbe vágó – panamáikról…

  • Auróra Boreálisz

    Ui:

    Nekem az az érzésem, hogy még a Teréz-körúti robbantás is egy hasonló, művi rágógumi.

    .